امروز: احمد توکلی در پاسخ به برخی اتهامات اخیر رحیمی گفت:تهمتهایی که آقای رحیمی منتشر کرده است ، تازگی ندارد. قبلا هم سایتهای حامی وی به تفصیل و با انعکاس به زعم خودشان تصویر اسناد نشر داده بودند که به مقدار ضرورت پاسخ داده شد.
به گزارش مهر نماینده مردم تهران که از ابتدای معاون اولی رحیمی به دلیل مجموعه پرونده های اتهامی وی، احمدی نژاد را مورد انتقاد قرار داده بود با اشاره به ادعاهای اخیر وی گفت: دیگر معلوم شده است که سر منشاء تهمت های قبلی نیز خود آقای رحیمی است. من علیه آن سایتها شکایت نکردهام و قصد شکایت از آنها را هم ندارم ولی حالا علیه آقای رحیمی شکایت میکنم ، تا دستگاه قضا به این دعاوی رسیدگی کند و حکم به عدل بدهد.
توکلی با اشاره به اینکه این تهمت ها با هدف تحت الشعاع قرار دادن پی گیری پرونده اتهام فساد اقتصادی رحیمی مطرح شده است تاکید کرد: چنانکه گذشته نشان داده است ، دروغ پردازیهای رحیمی مرا از پیگیری پرونده وی باز نمیدارد. او اتهامات زیادی دارد که سه قاضی عالیرتبه توجه اتهامها را به وی تایید کردهاند و موضوع را به آقای احمدی نژاد هم گزارش کردند. حرف من این است که رحیمی هم مثل هر ایرانی دیگر به جای تمهید فشار بر قوه قضائیه به محضر قاضی برود و به اتهامات خویش پاسخ دهد . نه آنکه بازپرس را وادار کنند به خدمت وی برسد.
دکتر توکلی درباره مدرک تحصیلی اش توضیح داد:اینجانب به دستور مقام رهبری بورسیه شدم. دانشجوی نمونه دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی بودم، در کنکور کارشناسی ارشد سال 1371 هم قبول شدم و بر اساس مقررات دانشگاههای درجه اول انگلستان پذیرش مستقیم به phd درخواست کردم، سه دانشگاه به دلیل ریز نمرات خوب و سوابق اجرایی و رسانهای در حوزه اقتصاد پذیرش دادند. پس از قبولی در امتحان MPhil ( درجهای بین ارشد و دکتری) به دکتری ارتقا یافتم و جمعا ظرف سه سال و سه ماه دکتری خود را گرفتم. وی در ادامه ضمن پیشنهاد به معاون احمدی نژاد گفت: این آقایان که به اسناد و مدارک دولتی دسترسی دارند از اداره گذرنامه ریز سفرها و دوره اقامت مرا بگیرند و منتشر سازند. قصه سرایی درباره ارز هم پاسخ داده شده است. اگر انعقاد قرارداد تدوین کتاب اقتصاد سنجی پیشرفته آن روز، برای موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی و دستمزد ارزی آن نبود نمیتوانستم سال آخر را به پایان ببرم.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره عنوان کتاب مذکور خاطر نشان کرد:عنوان کتاب سری های زمانی، همگرایی و همگرایی یکسان بود که در سال 1376 منتشر شد.
توکلی همچنین درباره زمین و مجتمع آموزشی معلم گفت: زمین آموزشی را سال 68-69 به قیمت روز و تعرفه آموزشی از بنیاد خریدیم که با توصیه مقام معظم رهبری قسطی بهایش را بدهیم . یک متر مربع زمین متعلق به کسی نیست و تمام مجتمع اعم از زمین و ساختمانش وقف است و اساسنامه وقف نیز در سایت مجتمع معلم (moallem.sch.ir )در معرض رویت همه است .
وی ادامه داد:علت عنایت رهبری هم اطلاع از نیت موسسان مجتمع بود . الان هم این مجتمع خوش نام آن منطقه با شهریهای که دولت تعیین میکند خدمت میدهد نه بیشتر .
نماینده اصولگرای مجلس هشتم درباره چاپخانه مورد ادعای رحیمی توضیح داد:تهمت چاپخانه گرفتن من هم که به استناد گفته آقای سعید حجاریان تکرار شده است ، قبلا در مجله شهروند پاسخ داده شد، که مطلقا دروغ است. من تمام کمکهای نقدی و غیر نقدی دولت را به روزنامه فردا در صفحه اول دو شماره آخر به اطلاع مردم رساندم که آنچه از آنها باقی مانده بود، صرف بازپرداخت بدهیهای ناشی از تاسیس روزنامه شد که بخشی از بدهی را نیز با کمک دوستانم تادیه کردم. اگر اینان راستگو بودند اینجا هم به جای استناد به قول آقای سعید حجاریان که نمیدانم از کی برایشان مخبر صادق شده است ، به اسناد وزارت ارشاد مراجعه میکردند.
توکلی در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره طرح شکایت جدید علیه رحیمی تاکید کرد:انشاءا... روز یکشنبه شکایت میکنم . این بهترین راه است . چنانکه شکایتهای آقای رحیمی علیه من و آقای دکتر نادران مبنی بر اینکه ما گفتهایم او دکتری ندارد و به دروغ خود را دکتر مینامد و از این عنوان سوء استفاده کرده است ، به قرار منع تعقیب منجر شده است . در این مورد هم دادگستری بهترین قاضی است . البته باز هم تاکید میکنم که این کارهای سخیف مانع مبارزه من با فساد نخواهد شد.
امروز: در آستانه یکمین سال از زندان خانگی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و بلافاصله پس از انتشار نامه مشترک فرزندان میر حسین و کروبی، دختران میرحسین موسوی از سوی زندانبانان تهدید به بازداشت شدند و یکی از دختران آنان از تدریس در دانشگاه منع شد.
به گزارش کلمه، ماموران امنیتی که پیش از این بارها دختران میرحسین موسوی را تهدیدهای کاری و جانی کرده بودند این بار تماس گرفته و تهدید نموده اندکه آنها را بازداشت و به زندان یا مکانی منتقل خواهند کرد که هیچ کس از آن خبردار نشود. همچنین یکی از دختران میرحسین از ادامه فعالیت در دانشگاه بازداشته شد.
برای این ممانعت از تدریس دختر میرحسین تا کنون هیچ گونه توضیحی داده نشده و مرجع دستور به ممانعت نیز مشخص نیست و علیرغم پیگیری ها کسی حاضر به قبول مسوولیت نشده است. دختر میر حسین در رشته هنر در دانشگاه الزهرا تدریس می کند. این ممانعت بدون ارائه دستور کتبی و تنها با حذف از سیستم اینترنتی آموزشی و به صورت غیر مکتوب بوده است.
طی یک سال گذشته نه تنها همراهان جنبش سبز در حصر و زندان بوده اند بلکه خانواده آنان نیز بشدت تحت انواع فشارهای مرئی و نامرئی قرار گرفته اند. دامنه این فشارها از دستگیری پی درپی اعضای خانواده ، بازجوییهای مکرر ، دخالت در مراسم و روال عادی زندگی ، تهدیدهای جانی یا شغلی تا ممنوع الخروجی و یا ممانعت از فعالیتهای مرسوم کاری بوده است.
سال گذشته میر حسین موسوی و مهدی کروبی در حمایت از قیام های مردم منطقه درخواست مجوز یک راهپیمایی کردند که نه تنها به این درخواست پاسخ داده نشد بلکه این دو همراه جنبش سبز به طور غیرقانونی در خانه های خود زندانی شدند.
طی یک سال گذشته موسوی و کروبی و رهنورد از حداقل حقوق زندانی نیز برخوردار نبوده و خانواده آنان از امکان تماس تلفنی و ملاقات دیداری ،وسایل ارتباطی محروم هستند آنها از سایر حقوق زندانیان نیز چنانکه بارها گفته شده بی بهره بوده اند. دور نگهداشتن آنها از چشم های ناظر از یک سو و بی خبر نگهداشتن آنها از مسائلی که در خانواده می گذرد ارائه اخبار دروغ و در مورد اخیر حتی جلوگیری از شرکت در ختم اقوام نزدیک بخشی از این موارد بوده است.
دستگیری آنان، ابهام در محل نگهداری و سلامت دارویی، امکان سناریو های خطرناکی که جان آنها را نشانه رفته است را دامن میزند.
اگرچه در اصل این دستگیری غیرقانونی همچون سایر دستگیری های گسترده از سال ۸۸ تاکنون ، که تنها به دلیل تعهد و مسئولیت فعالین سبز اندیش نسبت به مسائل کشور صورت گرفته از هر نظر قابل سوال است، اما مساله عجیب تر و بی سابقه تر اینکه دامنه آن به اعضای خانواده سرایت کرده و سطح یک درگیری نا عادلانه سیاسی را به مسائل خانوادگی نزدیک کرده است که با توجه به تاکید مدام آنان بر ایستادگی و مقاومت بر عهد خود با مردم و همچنین عزم خانواده ها بر همگامی با عزیزانشان بر حق جویی ،جز تلاش برای ایجاد التهاب های موقتی سود و بهره دیگری ندارد.
درخواست فرزندان موسوی و کروبی از مردم در آستانه ۲۵ بهمن: پژواک صدای حق خواهی ما باشید
امروز: خانواده پرستو دوکوهکی، روزنامهنگار و وبلاگنویس زندانی بعد از ۲۴ روز توانستند با حضور چند مأمور امنیتی در اتاق بازپرسی با او ملاقات کنند. در این دیدار به طرز کمسابقهای هم بازپرس، بازجو و هم زندانبان و یک مقام امنیتی دیگر حضور داشتند.
به گزارش سحام نیوز خانم دوکوهکی در این ملاقات که به شدت زیر نظر مأموران امنیتی بود، به خانوادهاش گفته در حال توضیح «یک سری سوءتفاهمها» به بازجویان است. او درباره این «سوءتفاهمها» جزئیات بیشتری نداده است. گفته میشود وی تحت فشار است تا اعترافاتی ساختگی را انجام دهد.
خانم دوکوهکی در بند دو.الف زندان اوین نگهداری میشود که زیر نظر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
پرستو دوکوهکی، روزنامهنگار و پژوهشگر اجتماعی ۲۵ دیماه ۱۳۹۰ شبانه در خانهاش بازداشت شد. مأموران امنیتی کامپیوتر، یادداشتها و وسایل شخصی او را با خود بردهاند. خانم دوکوهکی پس از مرگ پدرش برای درمان افسردگی تحت درمان بوده است.
امروز: اردشیر امیرارجمند، سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید در نامه ای به احمد شهید نماینده ویژه حقوق بشر نسبت به وضعیت مهدی خزعلی زندانی سیاسی اعلام خطر کرده است.
به گزارش کلمه در این نامه با اشاره به سابقه بازداشت مهدی خزعلی آمده است: دکتر مهدی خزعلی-زندانی سیاسی معروف و فرزند آیت الله خزعلی- که در دو سال اخیر پیوسته در زندان و بیرون حضور داشته اند، هم اکنون در شرایط بدی به سر می برند و جان او در زندان اوین در خطر است.
امیرارجمند به دلایل اعتصاب غذای این زندانی سیاسی پرداخته و نوشته است که وی در در اعتراض به سیاست های سرکوب گرانه فعلی و رفتار ناشایستی که با او شده است در اعتصاب غذا ست.
وی با اشاره به محکومیت این پزشک افزوده است که ایشان هفته پیش به ۱۴ سال زندان و ۲۵ سال تبعید به برازجان-شهری در جنوب شرق ایران که به طور سنتی یکی از تبعیدگاههای حکومت پیشین بوده و آب و هوا و شرایط مساعدی برای زیستن ندارد- محکوم شده اند.
در این نامه همچنین به اتهامات وی پرداخته و نوشته شده است که آقای خزعلی که تنها جرم شان نوشتن نامه هایی به آیت الله خامنه ای بوده است به نقض امنیت ملی متهم شده اند. اتهامی که به اغلب زندانیان سیاسی زده می شود.
سخنگوی شورای هماهنگی از احمد شهید خواسته است که از تمامی امکاناتی که دارد برای نجات جان مهدی خزعلی استفاده کند.
وی در خاتمه این نامه آورده است که مسئولین ایرانی باید برای ارائه امکانات پزشکی مورد نیاز به ایشان تحت فشار قرار گیرند تا از کشته شدن زندانی سیاسی دیگری که در دستان آنها است جلوگیری شود.
مهدی خزعلی، رزمنده دفاع مقدس و نویسنده منتقد که از یک ماه پیش بازداشت و در اعتصاب غذا به سر می برد در پیامی خطاب به همسر شهید باکری، همسر شهید همت و محمد نوریزاد که خواستار پایان اعتصاب غذای وی شده بودند، گفته است: بگذارید قبل از اینکه در سوگ ارزش ها دق کنم برای احیای ارزش های ناب انقلاب اسلامی جان خویش فدا کرده و جایی برای خویش در خیل شهیدان باز کنم.
روز گذشته نیز سیدمحمد خاتمی در تماس تلفنی با خانواده مهدی خزعلی خواستار پایان اعتصاب غذای این رزمنده خیبر شد. وی گفت: در حالی که انتظار می رفت در ایام دهه فجر که باید دل ها به هم نزدیک تر شود شاهد گشایش امور و بازتر شدن فضا، بخصوص برای کسانی باشیم که در دلبستگی آن ها به اسلام و انقلاب و ایران و مردم تردیدی نیست شاهد این برخوردها هستیم و امیدوارم هرچه زودتر این گشایش را ببینیم.
مهدی خزعلی هفته پیش پس از بیست و پنج روز اعتصاب غذا بر اثر خونریزی معده به بهداری بند ۳۵۰ منتقل شد. هر چند وضعیت جسمی این زندانی سیاسی مناسب نیست و تاکنون بیش از ۱۶ کیلو کاهش وزن داشته است، اما او اعلام کرده که به اعتصاب غذای خود ادامه می دهد.
این زندانی سیاسی در زمان بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و در حال حاضر دست شکسته اش در گچ است و از ناحیه گردن هم آسیب دیده است.
کلمه_ گروه اجتماعی: باور داشتیم و داریم که یک نفر نمی تواند جای ۷۰ میلیون نفر رای دهد که این را بنیان گذار انقلاب نیز به تاکید گفته بود. او گفته بود: "این حق برای این است که شما میخواهید رأی بدهید. رأی شماست. میزان، رأی ملت است... بهانه را کنار بگذارید؛ از خدا بترسید؛ با ملت شوخی نکنید؛ رأی مردم را هیچ حساب نکنید؛ مردم را به حساب بیاورید." اما سی و سه سال پس از این سخنان رای مردم به هیچ انگاشته شد، و آنان که باور داشتند به حق مردم و آرمان های انقلاب راهی زندان شدند چون باور داشتند که یک نفر جای همه نمی تواند تصمیم بگیرد. دلسوزان انقلاب، آنان که هزینه داده بودند، آنان که در زندان ها شکنجه شده بودند تا نظامی بر آمده از آرای مردم بر کشور حاکم شود که در آن از استاد مارکسیست تا دانشجوی مسلمان بتوانند آزاد سخن بگویند و رای دهند به همان اتهام های سابق یعنی خواستن انتخابات آزاد و آزادی دوباره راهی زندان شدند. چطور می توان در انتخابات شرکت کرد زمانیکه:
ابوالفضل قدیانی: انقلاب نکردیم که دوباره سلطنت حاکم شود
اولین بار در دی ماه ۸۸ بازداشت و به اتهام توهین به رییس دولت به یک سال حبس محکوم شده بود. سه سال حبس دیگر برای ابوالفضل قدیانی در حالی صادر شد که این مسن ترین زندانی جنبش سبز در بند ۳۵۰ اوین باید چهارم آذر ماه امسال و پس از تحمل یک سال حبس آزاد می شد.
ابوالفضل قدیانی عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بنا بر این حکم جدید و به اتهام "توهین به رهبری" باید سه سال دیگر در زندان بماند. او که چندی پیش در سی سی یو بیمارستان ساسان بستری بود، پس از عمل جراحی قلب بدون طی کردن دوران نقاهت از همان بیمارستان به زندان منتقل شده بود.
آقای قدیانی با مشکلات حاد جسمی رو به روست اما با این حال او نیز در کنار دیگر زندانی های بند ۳۵۰ اوین در اعتراض به شهادت هاله سحابی دست به اعتصاب غذا زد. همسر این زندانی سیاسی در همان زمان گفته بود که مستأصل شده و نگران است که دستگاه امنیتی بخواهد ماجرای هدی صابر را برای ابوالفضل قدیانی تکرار کند. در حالی که مسئولان بارها از آزادی بیان و رافت اسلامی سخن گفته اند بار دیگر در مثالی نقض میبینیم که منتقد ۶۶ ساله ی جریان حاکم یک بار به اتهام توهین به رییس جمهوری و بار دیگر به اتهام توهین به رهبری جمعا به ۴ سال حبس محکوم می شود. این مبارز دوران ستمشاهی که ۴ سال در زندان های ساواک شکنجه شده و مقاومت کرده بود، دو ماه پیش در دادگاهی که در شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب برایش تشکیل شده بود، شرکت نکرده و آن را غیر قانونی خواند.
عضو ارشد و دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با ارئه ی لایحه ای گفته بود دادگاه سیاسی، عقیدتی باید علنی و با هیئت منصفه باشد، بنابراین دادگاه غیرقانونی و مجری آن مجرم است.
ابوالفضل قدیانی سال گذشته قبل از بازگشت به زندان در مصاحبه ای گفته بود: "احمدی نژاد دروغگو، ریاکار، مستبد، قانون گریز و قانون ستیز است و اینها صفات حقیقی اوست. اینها را در دفاعیه ام و در دادگاه گفتم. من به احمدی نژاد فحش ندادم فقط صفات های او را برشمردم و مواردی که من گفتم توهین نبوده انتقاد بوده است." او در نامه اخیر خود انتقادات صریحی به شیوه حکمرانی وارد کرد.
علی ملیحی، تاریخ نگاری که تاریخ ساز می شود
روزنامه نگار، متولد اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ و تحصیل کرده ی رشته ی مهندسی برق است. گفتگوهای تحلیلی وی با شخصیتهای سیاسی و فعالان مدنی ایران در حوزه تاریخ، او را به عنوان یکی از مطرحترین روزنامهنگاران این حوزه تبدیل کرده است.
علی ملیحی چند ماه پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. دادگاه او را به اتهام شرکت در تجمع غیرقانونی و توهین به رئیس جمهور به چهار سال حبس محکوم کرد.
علی ملیحی در مرداد ۱۳۸۹ به همراه شانزده زندانی سیاسی دیگر و در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولان زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد و ی پس از چند روز به بهداری زندان اوین منتقل شد. مادرش در مصاحبه ای گفت که «فرزندم را سالم بردند، سالم هم تحویل دهند.» در شهریور ۱۳۹۰ زمزمه هایی مبنی آزادی او قوت گرفت. روزنامه های وابسته به جریان حاکم نوشته بودند که او از کرده های خود اظهار پشیمانی کرده است. علی ملیحی اما در نامه ای که از زندان منتشر کرد آورد: «با توجه به برخی شایعات منتشر شده در این روزها لازم به توضیح می دانم اینجانب هیچگاه از عملکرد و عقایدم نادم نبوده و به ادامه راه سبز امیدی که مردم ایران در پیش گرفته اند ایمان دارم." او در زندان به بمب روحیه و انرژی شهرت دارد .
علی شکرچی؛ اتهام: همراهی با مردم
از زندانیان بازداشت شده در ۲۵ بهمن سال ۸۹ است که به دعوت میرحسین موسوی و مهدی کروبی به خیابان آمد وی پیش از این یکبار نیز در تجمعات سال ۸۸ به مدت چند روز در بازداشت موقت به سر برد. در دادگاهی که ریاست آنرا قاضی مقیسه بر عهده داشت به یکسال حبس تعزیری محکوم گردید. خانواده او از معاودین اخراج شده از عراق توسط صدام می باشد.
محبوبه کرمی: اتهام؛ دفاع از حق
فعال حقوق زنان، عضو کمپین یک ملیون امضا و از اعضای جبهه مشارکت است او در تاریخ ۱۲ اسفند سال ۸۸ بازداشت شد و تحت فشار برای مصاحبه قرار گرفت. وی در دادگاه به سه سال حبس تعزیری محکوم شد و در تاریخ ۲۵ اردبیهشت سال ۹۰ برای اجرایس حکم خود را به زندان معرفی کرد. او در بازداشت اول مادر خود را از دست داد و در حالی که در حال گذراندن دوران محکومیت خویش در زندان اوین به سر می برد پدر به دیار باقی شتافت در حالی که به او حتی اجازه داده نشد تحت الحفظ برای دیدن پدر به بیمارستان برود.
روز دوازدهم؛ آریا آرام نژاد، عبدالله مومنی، مزدک علی نظری و اسماعیل صحابه
روز یازدهم: محسن امین زاده، حشمت طبرزدی، حسین نیکخواه و احمدرضایوسفی
روز دهم؛ عماد بهاور، علی ابراهیمی، رامین پرچمی و بابک داشاب
روز نهم؛ هنام ابراهیم زاده، مسعود پدرام، رسول بداغی و بهمن احمدی امویی
روز هشتم؛ عاطفه نبوی، آرش صادقی، کوهیار گودرزی و عبدالفتاح سلطانی
روز هفتم؛ محمد سیف زاده، مهدی محمودیان، آرش سقر و سروش صفای وردی
روز ششم؛ امیر خسرو دلیر ثانی، مهدی خدایی، سید جلیل طاهری و حسین امینی
روز پنجم؛ داوود سلیمانی، ابراهیم مددی، حجت منتظری و مجتبی احمدی
روز چهارم؛ نسرین ستوده، قاسم شعله سعدی، علی جمالی و یعقوب ملکی
روزسوم؛ علیرضا بهشتی شیرازی، حسن اسدی زیدآبادی، احمد رضا احمد پور و محمد توسلی
روز دوم؛ بهاره هدایت، جواد امام، مصطفی نیلی و محمدجواد مظفر
روز اول؛ افشین اسانلو، حمیدرضا ایزدبار، علی پور سلیمان و محمدحسین خوربک
امروز: آیت الله دستغیب، در نامه ای به آیت الله مومن از فقهای شورای نگهبان، وآیت الله مهدوی کنی، ریاست مجلس خبرگان و آیت الله هاشمی رفسنجانی، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن یادآوری خلاف شرع های صورت گرفته خصوصا پس از انتخابات خرداد ۸۸، این سه مسول حکومتی را متوجه وظایف شرعی وقانون خود کرده و از آنها عمل بر آنچه مرضی خدا و امام زمان (ع) است خواسته شده است.
به گزارش کلمه وی می نویسد: به بنده می گویند چرا در مجلس خبرگان حاضر نمی شوی تا این مطالب خلاف شرع و قانون را تذکر دهی، اما باید پرسید آیا در این مملکت برای کسی که حق را بیان می کند و در پی رفع نواقص است امنیت می باشد؟ به بیت و مسجد و حوزه علمیه اینجانب حمله کردند و توسط افراد مجهول الحال در نماز جمعه ها اهانت ها صورت گرفته و می گیرد، آیا باز می توان گفت در این مملکت امنیت است، و شما می گویید جمهوری اسلامی است؟
آیت الله دستغیب در نامه ای به شورای نگهبان با برشمردن موارد نقض قانون اساسی نوشته است: مگر شورای نگهبانِ تصویب شده در قانون اساسی، نباید حافظ اجراء صحیح احکام اسلام و قانون اساسی باشد؟ پس پاسخ این سؤالها چیست؟ آیا بازداشتهایی که توسط نیروهای خودسر صورت میگیرد، موافق با شرع مقدّس و قانون جمهوری اسلامی است؟ آیا بدون محاکمه میتوان نسبت ارتداد، یا محارب، و یا جرم دیگری به شخص متّهم داد؟ آیا اعترافگیری در زندان با تهدید و ارعاب و بعضاً با چشم بسته و اینکه انگشت سبّابه را بر روی نوشتههای آماده زدن و به سوی دادگاه فرستادن، اسلامی است؟
وی ادامه داده است که: آیا بدون اجازه میتوان وارد منزل متّهمی شد که جرمش هنوز ثابت نشده و بعضاً اتّهامات وارده به او واهی و مشکوک است؟ آیا اینها اسلامی است؟ آیا در زندگی خصوص افراد وارد شدن و حتّی وسائل شخصی متّهم را بردن، از احکام اسلام است؟ آیا شنود مکالمات تلفنی افراد صحیح است؟ آیا حصر خانگی مؤمن متّقی جناب آقای مهندس میر حسین موسوی و حجة الاسلام و المسلمین کروبی که بدون اثبات جرم بوده است، اسلامی میباشد؟
این مرجع تقلید افزوده است: در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف اشرف، امثال آیا ت عظام وحید خراسانی و صانعی و بیات زنجانی و صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی و سیستانی و دیگر بزرگان هستند، بدون ارعاب و تهدید از این بزرگان سؤال کنید که آیا این مطالب گفته شده مطابق احکام اسلام است؟ ایشان فقهائی هستند که بعضاً از اساتید مجتهدین خبرگان میباشند.
البته مخاطب اصلی این نامه شخص آیت الله مومن می باشد که حضرت آیت الله دستغیب با تعبیر یکی از فقهای محترم و منصف در جمهوری اسلامی، از ایشان نام برده است. حضرت آیت الله دستغیب در ابتدای این نامه با اشاره به آیه ۲۳ سوره احزاب می فرماید: اگر سؤال شود که آیا شما مخاطب این آیه هستید یا نه، چه جوابی خواهیم داد؟ مگر با خدای خود عهد و پیمان نبسته ایم که در راه خدا و صراط مستقیم که همان راه رسول اللّه (صلی اللّه علیه و آله) و ائمه هدی(علیهم السلام)، است حرکت کنیم و ملتزم به حفظ احکام الهی شده و از حق دفاع کنیم؟
وی در ادامه با انتقاد از عدم استقلال قوای اجرایی در کشور ادامه داد: مگر قوه قضائیه مستقل نیست، پس چرا نیروهای امنیتی دخالت دارند و پرونده سازی می نمایند؟ مگر مجلس شورای اسلامی مستقل و در رأس امور نیست و باید ناظر بر امور باشد. امّا اگر استقلال داشت که هرگز آن همه تخلفات انتخاباتی در تاریخ (۸۸/۳/۲۲) صورت نمی گرفت.
این مرجع ایشان در ادامه با توجه به حوادث پس از انتخابات و حمله به بیت و مسجد قبا افزود: شما ملاحظه بفرمایید نیروهای سپاه، به منزل اینجانب حمله می کنند در حالیکه اهل بیت اینجانب در منزل هستند و از جایی خبر ندارند، آیا هجوم به زن و بچّه که نمی توانند از خود دفاع نمایند و وحشت زده از راهی دیگر بیرون می روند، شرعی است؟
متن کامل نامه که در سایت حدیث سرو منتشر شد به شرح زیر است:
بسمه تعالی
محضر مبارک آیات معظّم، جناب آقای مؤمن، جناب آقای مهدوی کنی، و جناب آقای هاشمی رفسنجانی! سلام علیکم.
قال اللّه تبارک و تعالی: «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُواْ مَا عَاهَدُواْ اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضىٰ نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّنْ یَنتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُواْ تَبْدِیلا» (احزاب؛ آیه ۲۳)
اگر سؤال شود که «آیا شما مخاطب این آیه هستید یا نه» چه جوابی خواهیم داد؟ مگر با خدای خود عهد و پیمان نبستهایم که در راه خدا و صراط مستقیم که همان راه رسول اللّه -صلّی اللّه علیه و آله- و ائمه هدی -علیهم السلام- است، حرکت کنیم و ملتزم به حفظ احکام الهی شده، از حق دفاع کنیم؟
مگر فقهای بزرگوار مجلس خبرگان قانون اساسی، این قانون اساسی را مطابق با شرع مبین اسلام تدوین نکردند؟ آیا بر ما نیست که از آن دفاع کنیم؟ آیا امور مملکت بر طبق قانون اساسی جریان دارد؟
مگر قوّه قضائیه مستقل نیست؟ پس چرا نیروهای امنیتی دخالت دارند و پروندهسازی مینمایند؟ مگر مجلس شورای اسلامی مستقل و در رأس امور نیست و باید ناظر بر امور باشد؟ امّا اگر استقلال داشت که هرگز آن همه تخلّفات انتخاباتی در تاریخ (۲۲/۳/۸۸) صورت نمیگرفت. شما بگذارید آنها که اسناد صحیح در دست دارند بیایند و تخلّفات را بیان کنند، که متأسفانه غالباً در زندان به سر میبرند! مردم نظام اسلامی را دوست دارند اما مخالف دروغ و خیانت در امانت و کینه و حسد هستند.
مگر شورای نگهبانِ تصویب شده در قانون اساسی، نباید حافظ اجراء صحیح احکام اسلام و قانون اساسی باشد؟ پس پاسخ این سؤالها چیست؟ آیا بازداشتهایی که توسط نیروهای خودسر صورت میگیرد، موافق با شرع مقدّس و قانون جمهوری اسلامی است؟ آیا بدون محاکمه میتوان نسبت ارتداد، یا محارب، و یا جرم دیگری به شخص متّهم داد؟ آیا اعترافگیری در زندان با تهدید و ارعاب و بعضاً با چشم بسته و اینکه انگشت سبّابه را بر روی نوشتههای آماده زدن و به سوی دادگاه فرستادن، اسلامی است؟
آیا بدون اجازه میتوان وارد منزل متّهمی شد که جرمش هنوز ثابت نشده و بعضاً اتّهامات وارده به او واهی و مشکوک است؟ آیا اینها اسلامی است؟ آیا در زندگی خصوص افراد وارد شدن و حتّی وسائل شخصی متّهم را بردن، از احکام اسلام است؟ آیا شنود مکالمات تلفنی افراد صحیح است؟ آیا حصر خانگی مؤمن متّقی جناب آقای مهندس میر حسین موسوی و حجة الاسلام و المسلمین کروبی که بدون اثبات جرم بوده است، اسلامی میباشد؟
در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف اشرف، امثال آیا ت عظام وحید خراسانی و صانعی و بیات زنجانی و صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی و سیستانی و دیگر بزرگان هستند، بدون ارعاب و تهدید از این بزرگان سؤال کنید که آیا این مطالب گفته شده مطابق احکام اسلام است؟ ایشان فقهائی هستند که بعضاً از اساتید مجتهدین خبرگان میباشند.
اینجانب از حضرت آیة اللّه مؤمن که یکی از فقهای محترم و منصف در جمهوری اسلامی است، سؤال میکنم که آیا آنچه به عنوان تخلّف از قانون اساسی و احکام شرع شمرده شد، مرضیّ حضرت حجة بن الحسن العسکری -علیه السلام- میباشد؟ شورای نگهبان حافظ چه چیز است؟ اگر فردای پس از مرگ و یا در همین زمان حضرت ولی عصر (ع) از شما سؤال کند: «به چه دلیل شرعی کسانی را که شهادتین میگویند و اکثراً از دوستان اهل بیت -علیهم السلام- هستند و مکرراً خواستهشان این است که در یک دادگاه صالح و واقعی و شرعی و علنی محاکمه شوند، زندانی کردهاید؟ آنها چه خلاف شرعی انجام دادهاند که باید زیر فشار تهمّتها و شکنجههای روحی و جسمی قرار بگیرند؟» چه جوابی داده میشود؟
جناب آقای مؤمن! اگر میفرمایید: «کاری از بنده ساخته نیست» پس مسؤولین و دوستانتان را متوجّه این خلاف شرعها کنید و اگر میگویید: «اینها خلاف شرع نیست» لابدّ برای سخنان خود توجیهاتی دارید؛ خوب آنها را به مردم بگویید تا به دنبال کسانی بروند که مصداق «رِجَالٌ صَدَقُواْ مَا عَاهَدُواْ اللَّهَ عَلَیْهِ» هستند.
شما ملاحظه بفرمایید نیروهای سپاه به منزل اینجانب حمله میکنند در حالی که اهل بیت در منزل هستند و از جایی خبر ندارند؛ آیا هجوم به زن و بچّه که نمیتوانند از خود دفاع نمایند و وحشت زده از راهی دیگر بیرون میروند، شرعی است؟ نماینده ولیّ فقیه در سپاه به همراهی پایگاههای مقاومت بسیج و نیروهای لباس شخصی تحت امر خود -حدود ۲۰۰ نفر- به حوزه علمیه ابوصالح (عج) و مسجد قبا هجوم میآورند و خرابیهایی ایجاد میکنند (در دو مرحله و به فاصله یکسال) و عدّهای از مردم و طلاب که در مسجد بودند در برابر حمله مهاجمین از خود دفاع میکنند و از این ظلم به محکمه شکوائیه مینویسند؛ حقیر هم طی چندین نامه به ریاست قوّه قضائیه شکایت بردم و جریان را گزارش دادم که صحنههای هجوم نیروهای سپاه نیز موجود است؛ امّا در عوض رسیدگی به این شکایات، دادگاه ویژه روحانیت طلاب مظلوم را محکوم کرد و شورای حوزه علمیه قم نیز خدمات به آنها را قطع کرد و تا به حال برای دوازده نفر از طلاب حکم تبعید دادهاند؛ حتماً به عنوان محارب! در صورتی که مهاجمین مصداق محارب هستند. حال از شما سؤال میشود آیا این کارها مطابق شرع اسلام است؟
وظیفه طلاب رساندن احکام اسلام به مردم است؛ آیا اگر مدّاح اصل صد و دهم (ولایت فقیه) نبودند باید از مساجد و مدارس بیرون بروند؟ و از تمام امکانات محروم شوند؟ (که تا به حال دهها نفر از ایشان این وضع را پیدا کردهاند) یا اینکه برائت از اینجانب بجویند و یا با این شدّت به سر برند؟ خوب این مطالب اتفاق افتاده و کسی هم جوابگوی این اتفاقات نیست.
جناب آقای مؤمن! حقیر به دنبال مال دنیا و خدمات حوزه علمیه قم و هیأت حاکمه نیستم و صاحب حوزه را حضرت بقیة اللّه -روحی و ارواح العالمین له الفداء- میدانم و به خداوند شکایت میکنم، امّا حسب تکلیف بیان میکنم که نمیتوان این همه خلاف شرع را دید و ساکت بود.
جناب آقای مؤمن! به بنده میگویند: «چرا در مجلس خبرگان حاضر نمیشوی تا این مطالب خلاف شرع و قانون را تذکّر دهی؟»؛ امّا باید پرسید آیا در این مملکت برای کسی که حق را بیان میکند و در پی رفع نواقص است، امنیت می باشد؟ به بیت و مسجد و حوزه علمیه اینجانب حمله کردند و در نماز جمعهها توسط افراد مجهول الحال، اهانتها صورت گرفته و میگیرد، آیا باز میتوان گفت در این مملکت امنیت است؟ و شما میگویید «جمهوری اسلامی» است؟
در انتخابات ۸۸، معنی «جمهوری» برداشته شد و با این رفتارها «اسلامی» آن هم برداشته شد! چگونه میتوان گفت امور مملکت بر طبق شرع و قانون اساسی جریان دارد؟ این معنی به خوبی بر علماء و مراجع تقلید روشن است. اما متأسفانه حوزهها و دفاتر مراجع هم به شدّت در کنترل نیروهای امنیتی است؛ که آنها هم اگر مطلبی بگویند به همان بلا مبتلا میشوند که برای بنده حقیر رقم زدند. با این وضع چگونه میتوان امید داشت که حوزهها، مجتهدانی پرورش دهند که بتوانند بر سر ظالم فریاد بکشند و از احکام اسلام دفاع نمایند؟
و شما جناب آیة اللّه هاشمی رفسنجانی! آیا وضع موجود را تأیید میکنید؟ آیا شما نباید نسبت به خلاف شرعها اعتراض کنید؟ شما که فعلاً به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت هستید، آیا نباید این همه انحراف و خلاف واقع را گوشزد کنید؟ مضافاً با انحرافهای دیگر که در این چند سال اخیر صورت گرفته است که خوب میدانید. از جهات اقتصادی، سیاست خارجی و داخلی، امور فرهنگی به خصوص دانشگاهها، آزادی مطبوعات و ... آیا باید ساکت بود تا همه دستاوردها از بین برود؟
و شما جناب آیة اللّه مهدوی کنی! رئیس مجلس خبرگان! غالباً اعضاء به شما چشم دوختهاند که خلاف شرعها و خلاف واقعها را روشن کنید و خود را در پیشگاه امام زمان (ع) آبرومند گردانید. جناب آقای مهدوی کنی! انتخابات مجلس دهم در پیش است؛ امّا افرادی که بسیاری از مردم ایران آنها را میخواهند، بدون محاکمه در حصر و زندان هستند! مردم چه باید بکنند؟ اگر محاکمهای صورت میگرفت (البته در دادگاه صالح و علنی) مردم متقاعد میشدند که دادگاه صالح که ما ناظر آن بودیم چنین حکمی کرده است. حال اگر سؤال شود که «حکم شرعی در رأی دادن چیست» و شما بگویید: «بیایید به لیست مورد تأیید من رأی دهید»؛ آیا این است جواب مردم معترض؟
در پایان اینجانب به عنوان یکی از اعضای مجلس خبرگان خطاب به ملّت شریف ایران میگویم: «انحرافاتی که در این نامه ذکر شد، هیچکدام مورد رضای صاحب شرع و حضرت صاحب الزمان(ع) نیست و اسلام، دین رأفت و انصاف و دور از کینه و عقده و شخص پرستی است. اسلام دین ترقّی و تعالی فرد و جامعه در دنیا و آخرت است».
و السّلام
سید علیمحمّد دستغیب ۹۰/۱۱/۱۶
امروز: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است که درباره ایجاد تنش در بازار سکه و ارز هفت ماه پیش در نامهای به مقامات دولتی هشدار داده اما دولت واکنشی به نامه او نشان نداده است.
به گزارش مردمک محسن رضایی در یک سخنرانی در جزیره قشم گفته است: تجربه نشان داده که اگر درایت و مدیریت وجود داشته باشد میتوان از مشکلات رهایی پیدا کرد.
اشاره این فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نوسانات بازار سکه و ارز ایران در هفتههای گذشته است که با شروع دور تازه تحریمهای گسترده اتحادیه اروپا و ایالات متحده شدت گرفت؛ تحریمهایی که موجب شد قیمتها در بازارهای ارز و سکه رکوردی تاریخی را ثبت کنند.
آقای رضایی در این سخنان گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، انتظار میرفت که یکی در سیاست و دیگری در جامعه تحولی پیدا شود، اما به نظر میرسد که در انقلاب بیشترین توجهات به سمت سیاست سوق پیدا کرده و وجود ۲۳۰ هزار زندانی در سلولها، بیکاری، تورم و غیره نشان میدهد که تحولی در جامعه ایجاد نشده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ معتقد است: باید دولتها و مجلسهایی انتخاب شوند، که با هم در یک راستا و در تعامل باشند و همچنین باید ساختار سیاسی کشور نیز تغییر کند تا بتوان به درستی به اهداف چشمانداز رسید و این عقب ماندگی و عدم توازن را درست کرد.
دبیر تشخیص مصحلت نظام ضمن انتقاد از اجرا نشدن طرح چشمانداز بیست ساله جمهوری اسلامی، گفت: در حال حاضر وجود یک نهاد متولی در چشمانداز خالی است تا روند رو به رشد چشمانداز توسط این نهاد پیگیری شود. هرچند که شکلگیری این نهاد در اختیارات رهبری است، ما پیشنهاد آن را به ایشان دادهایم. اگر ایشان دستور تشکیل این نهاد را بدهند، میتوانیم تشویق و تنبیههای سالانه را داشته باشیم.
او در عین حال جریانهای «انحرافی» و «فتنه» را نیز در محققنشدن اهداف این چشمانداز دخیل شمرده است.
اصولگرایان منتقد دولت، محمود احمدینژاد و نزدیکان او از جمله اسفندیار رحیممشایی را جریان انحرافی میخوانند. رهبر و دیگر مقامات جمهوری اسلامی اعتراضهای پس از انتخابات خرداد ۸۸ را نیز «جریان فتنه» میخوانند.
سند چشمانداز بیست ساله ایران، توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام و به منظور تبیین افقی برای توسعه ایران در زمینههای مختلف فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تدوین شده است.
اجرای این چشمانداز با ابلاغ رسمی آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از سال ۱۳۸۴ و همزمان با روی کار آمدن نخستین دولت محمود احمدینژاد در قالب چهار برنامه توسعه ۵ ساله انجام گرفت و سال ۱۴۰۴ به عنوان افق این چشمانداز در نظر گرفته شد.
منتقدان دولت میگویند محمود احمدینژاد نتوانسته است با جدیت اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله را پیگیری کند.
در حالی که آیتالله خامنهای بر اجرا و حرکت در راستای اهداف این سند تاکید دارد، محمود احمدینژاد حتی گفته است که چشمانداز ۲۰ ساله را «افرادی بیاطلاع» نوشتهاند.
امروز: رئیسجمهور فرانسه در دیدار با گروهی از یهودیان فرانسه، هشدار داده که حمله نظامی هرگز راه حل برخورد با برنامههای هستهای ایران نیست و تنها راه حل آن، گفتوگو است.
به گزارش مردمک به نقل از آسوشیتدپرس، نیکولا سارکوزی دیروز ۱۹ بهمن در مراسمی به دعوت شورای نمایندگی نهادهای یهودی فرانسه همچنین بر تعهدش نسبت به امنیت اسرائیل تاکید کرد.
او تصریح کرد که غرب میخواهد رهبران ایران «درک کنند که از یک خط قرمز عبور کردهاند» و به رهبران اسرائیل اطمینان ببخشند که اقدام جبرانناپذیری انجام نشده است.
آقای سارکوزی همچنین افزود که تنها راه حل برخورد با برنامه هستهای جمهوری اسلامی، سیاسی و دیپلماتیک و از راه تحریمهای بینالمللی خواهد بود.
در ماههای گذشته غرب با گزارش آژانس اتمی مبنی بر ابعاد احتمالا نظامی برنامه هستهای ایران بر تحریمهای خود افزوده است و در عین حال گمانهزنیها درباره حمله اسرائیل به ایران قوت گرفته است.
از جمله هفته گذشته معاون وزیر امور خارجه اسرائیل گفت که این کشور نمیتواند منتظر نتیجه تحریمها علیه ایران بماند و فورا باید چنان فشار سنگینی وارد شود «تا حکومت ایران زیر این فشارها بشکند.»
مقامهای ایران نیز نسبت به این گمانهزنی و افزایش تحریمها واکنش تندی نشان دادند و پس از تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا، غرب را تهدید کردند که تنگه هرمز را که محل عبور نفتکشها است، خواهند بست.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی جمعه گذشته در نمازجمعه تهران بر «نابودی اسرائیل» تاکید و آن را «یک غده سرطانی» توصیف کرد که باید قطع شود.
البته پیشتر در نیمه آبان، در پی انتشار اخبار احتمال حمله نظامی به ایران، رئیسجمهوری فرانسه با تاکید بر تمرکز جامعه جهانی بر تحریمها گفته بود اگر موجودیت اسرائیل تهدید شود، فرانسه دسترویدست نمیگذارد.
از طرف دیگر آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه، حمله نظامی به ایران را منجر به بیثباتی کل منطقه ارزیابی کرده و افزوده بود که «میتوانیم با تشدید تحریمها، اعمال فشار بر ایران را بیشتر کنیم.»
نیکولا سارکوزی اواخر دی نیز در جمع دیپلماتهای فرانسوی گفته بود که غرب به تحریمهای قویتر و قاطعانهتری علیه ایران نیاز دارد و کشورهایی که این را نمیخواهند، مسئول خطر بروز حمله نظامی هستند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با اشاره به این اظهارات رئیسجمهوری فرانسه، او را متهم کرد که با طرح «ادعاهای واهی» بهدنبال بهانهای برای ایجاد فشار بر مردم ایران است.
امروز: محمود رضا سجادی، سفير جمهوری اسلامی در مسکو، روز چهارشنبه گفته است، در صورتی که ایران توسط ايالات متحده مورد حمله قرار گيرد، این کشور امکانات خوبی برای پاسخ به حملات آمریکا در سراسر جهان دارد.
به گزارش رادیو فردا به نقل ازخبرگزاری جمهوری اسلامی،ایرنا، محمود رضا سجادی که در يک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو صحبت میکرد، گفته است: «در صورت حمله احتمالی امريکا به خاک کشورمان کاری می کنيم که کاخ سفيد به اشتباه فاحش خود پی ببرد.»
سفير جمهوری اسلامی تصريح کرده است: « ايران از امکانات خوبی برای پاسخ به حملات آمريکا در سراسر جهان برخوردار است و تهاجم نظامی آمريکا به ايران در حکم خودکشی برای آن کشور خواهد بود.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، محمود رضا سجادی همچنين گفته است: « آمريکا به خوبی میداند که ايران چگونه کشوری است. آنها از وحدت مردم ما آگاه هستند.»
اين سخنان سفير جمهوری اسلامی در مسکو در حالی بيان میشود، که مقامهای آمریکایی گفتهاند که اولویت آنها حل بحران هستهای ایران از طریق دیپلماتیک است اما همه گزینهها، یا به تعبیر دیگر حمله نظامی، به عنوان آخرین راه حل مد نظر خواهد بود.
باراک اوباما ،رئيس جمهوری آمريکا، هفته گذشته تاکيد کرد که تحريمهای اقتصادی و فشارهای سياسی ادامه خواهند يافت تا رهبران جمهوری اسلامی بطور روشن و شفاف به نگرانيهای بين المللی درباره اهداف برنامه هستهای ايران پاسخ دهند.
کشور های غربی بر اين باورند که ايران بدنبال دستيابی به سلاحهای اتمی است ولی جمهوری اسلامی میگويد تمامی فعاليتهای هستهای آن اهدافی صلحآميز دارند.
موضوع ديگری که در کنفرانس خبری روز چهارشنبه در مسکو مطرح شد خبر توافق تهران و مسکو برای از سرگيری صادرات اسلحه به ايران بود که به گفته آقای سجادی در ملاقات او با معاون نخست وزير روسيه مطرح شد.
اما تنها ساعاتی پس از اينکه اين اظهارات سفير ايران توسط خبرگزاريهای بينالمللی منتشر شد ، ديميتری روگوزين ، معاون نخست وزير روسيه به خبرگزاری اينتر فاکس گفت که هنوز درباره همکاریهای نظامی و فنی بين ايران و روسيه تصميمی گرفته نشده است.
وی گفتوگو با سفير ايران در مورد اينگونه همکاریها و مسائل ديگر را تائيد کرد.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی تاکنون واکنشی به اين اظهارات سفير ايران در مسکو نشان نداده است.
امروز: اتحادیه اروپا از هند خواسته تا در پرونده اتمی ایران با غرب همکاری کند. روسیه میگوید درباره مناقشه اتمی ایران هیاهوی سیاسی به پا شده و فرانسه نگران حمله احتمالی اسرائیل به ایران است.
اتحادیه اروپا از هند، یکی از مهمترین شرکای تجاری ایران خواسته تا برای حل مناقشه اتمی این کشور با اروپا همکاری کند. به گزارش دویچه وله "هرمن ون رومپوی" رئیس شورای اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ۹ فوریه در مصاحبه با مجله تایمز هندوستان این خبر را اعلام کرد.
وی گفته هندوستان باید از نفوذ خود بر ایران استفاده کند تا مقامات این کشور را متقاعد سازد برنامه اتمی را متوقف کرده و به میز مذاکره برگردند.
ایالات متحده آمریکا به همراه اروپا جدیدا تحریمهای گستردهای را علیه جمهوری اسلامی اعمال کردهاند با این امید که این کشور را از ادامه برنامه اتمیاش منصرف کنند. بخش بزرگی از این تحریمها شامل صنعت نفت ایران میشود.
هندوستان یکی از مهمترین شرکای تجاری ایران است. ۱۲ درصد از نفت مورد نیاز این کشور از طریق ایران تامین میشود. اتحادیه اروپا و آمریکا بر آنند تا هند را متقاعد سازند تا به دنبال جانشین دیگری برای تامین نفت مورد نیازش باشد. هند تا کنون پاسخ روشنی به این درخواست نداده است. این کشور به دنبال راهحلهایی است که بدون زیر پا گذاشتن تحریمهای اقتصادی بتواند معاملات خود با ایران را نیز پیش ببرد.
یک هیأت بلندپایه هندی قرار است در ماه جاری به تهران سفر کند تا مشخص سازد هند چگونه میتواند صادراتش را به ایران بیشتر کند تا از این طریق بتواند مبلغ نفت خریداریشده از ایران را به روپیه بپردازد.
روسیه : هیاهو درباره برنامه اتمی ایران سیاسی است
یک مقام مسئول در وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه ۹ فوریه، ۲۰ بهمن هشدار داد که نگرانیهای اسرائیل نسبت به پیشروی برنامه اتمی ایران به سمت تولید بمب، میتواند پیامد فاجعهباری داشته باشد.
میخائیل اولیانوف به خبرگزاری اینترفاکس گفت نگرانی افزاینده درباره برنامه اتمی ایران تنشها را زیادتر کرده و میتواند منجر به استفاده از راه حل نظامی با پیامدهای فاجعهبار شود.
به گفتهی مسئول بخش امنیتی وزارت خارجه روسیه این نگرانی در هفتههای اخیر افزایش یافته و از طریق پارهای اظهارنظرهای مقامات اسرائيلی مبنی بر احتمال حمله اسرائيل به تاسیسات اتمی ایران به منظور متوقف و یا کند کردن روند برنامه اتمی این کشور، تشدید شده است.
اسرائیل و برخی دیگر از کشورها معتقدند غنی سازی اورانیوم برای بهرهبرداری از انرژی اتمی، پوششی است برای ساختن سلاح هستهای، ادعایی که ایران آن را رد کرده است.
مسئول بخش امنیتی وزارت خارجه روسیه گفته «این سر و صداها درباره برنامه اتمی ایران با اهداف سیاسی و تبلیغاتی صورت میگیرد و مضر است».
اظهارات متناقض مقامات اسرائیل درباره حمله به ایران
ایهود باراک وزیر دفاع اسرائیل ماه گذشته گفت که اسرائيل فعلا قصد حمله به تاسیسات اتمی ایران را ندارد. در عین حال فرمانده کل ارتش اسرائیل هفته گذشته در یک کنفرانس امنیتی گفت که ایران برای ساختن چهار بمب اتمی مواد رادیواکتیو در اختیار دارد.
یک مقام امنیتی اسرائيل نیز ماه گذشته در نیویورک تایمز نوشت که اسرائیل ممکن است امسال به ایران حمله کند. لئون پانهتا وزیر دفاع آمریکا نیز هفته گذشته به نیویرک تایمز گفته بود که اسرائیل در یکی از ماههای آپریل، مه یا ژوئن به ایران حمله خواهد کرد.
اما اولیانوف، مسئول دپارتمان امنیتی وزرات خارجه روسیه میگوید: «ارزیابیهای ما بر اساس فاکتهای واقعی است و واقعیت این است که فعالیتهای اتمی ایران تحت کنترل نهادهای بینالمللی مثل آژانس بینالمللی انرژی هستهای قرار دارد».
فرانسه نگران حمله احتمالی به ایران است
نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه در مورد عواقب حمله نظامی احتمالی به ایران به اسرائیل هشدار داد. وی علیرغم تاکید دوباره بر تعهد خدشهناپذیر فرانسه نسبت به امنیت اسرائیل، تصریح کرد که راه حل مسئله ایران، نظامی نیست.
به گزارش خبرگزاری فرانسه سارکوزی روز چهارشنبه هشتم فوریه، ۱۹ بهمن در میهمانی شام انجمنهای یهودی فرانسه گفت: «راه حل مسئله ایران، سیاسی، دیپلماتیک و تحریم است ما میخواهیم مقامات ایران متوجه شوند که از خط قرمزها گذشتهاند و این اطمینان را به رهبران اسرائیل میدهیم که اتفاق جبرانناپذیری روی نخواهد داد».
هیلت آژانس به تهران میرود
در حالی که نگرانیهای غرب درباره برنامه اتمی ایران رو به افزایش است، آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده که بازرسان این نهاد روزهای اول و دوم اسفند (۲۰ و ۲۱ فوریه) به ایران سفر میکنند.
در اعلامیه رسمی آژانس تصریح شده که این سفر به منظور ادامه مذاکراتی است که روزهای ۹ تا ۱۱ بهمن (۲۹ تا ۳۱ ژانویه) با مقامات ایرانی انجام شده بود. این مذاکرات از سوی مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی، "بینتیجه" عنوان شده بود.
امروز: شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل امروز چهارشنبه ۱۹ بهمن (۸ فوریه) در یک سخنرانی در پارلمان این کشور مستقیما در مورد دشمنی ایران و اسرائیل با مردم ایران سخن گفت.
او خطاب به مردم ایران گفت: "ما دشمن یکدیگر زاده نشده ایم و مجبور نیستیم در دشمنی با هم زندگی کنیم".
به گزارش بی بی سی فارسی آقای پرز از ایرانیان خواست که اجازه ندهند این دشمنی بر "میراث تاریخی" آنان سایه بفکند.
یهودیان به کورش هخامنشی، پادشاه باستانی ایران به دلیل نقشی که در آزاد شدن بردگان یهودی بابل داشت احترام می گذارند. همچنین گفته می شود تعدادی از دیپلمات های ایرانی در بعضی سفارتخانه های اروپایی در جریان جنگ جهانی دوم به نجات جان تعدادی از خانواده های یهودی از سرکوب نازی های آلمان کمک کرده اند.
آقای پرز ملت ایران را ملتی فهیم و متمایل به دوستی و صلح توصیف کرد.
او در عین حال به تندی از عملکرد حکومت اسلامی ایران انتقاد کرد و گفت که این حکومت "خطری واقعی برای کل بشریت" است.
آقای پرز گفت: "رژیم فعلی ایران حکومتی سلطهجوست که می خواهد بر منطقه تسلط داشته باشد".
رئیس جمهور اسرائیل با یادآوری "جنایات نازی ها" گفت که دنیا باید از این جنایات درس بگیرد.
او گفت که برای ممانعت از تکرار این گونه جنایات، از مواضع دولت آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال ایران حمایت می کند.
آقای پرز گفت: "معتقدم که آنها هنوز حرف آخر خود را نزده اند".
آمریکا و اتحادیه اروپا ایران را تحت فشار قرار داده اند تا دست از توسعه برنامه اتمی خود بردارد.
اسرائیل و کشورهای غربی عقیده دارند که ایران مخفیانه در پی دست یافتن به توانایی تولید تسلیحات اتمی است، اما ایران این ادعا را رد می کند.
امروز: جواد شمقدری(رییس سازمان سینمایی) با اشاره به اینکه امروز اجازه بدهیم تا فیلمسازان فیلم خود را بسازند، گفت: امروز در سراسر کشور وضعیت سینما به گونهای شده که ائمه جمعه راحت حرفشان را میزند و راحت انتقاد میکند. من معتقدم باید اجازه بدهیم تا فیلمسازان نیز حرفهای خود را بزنند.
به گزارش ایلنا، رییس سازمان امور سینمایی که در برنامه پارک ملت شب گذشته حضور پیدا کرده بود، گفت: امروز ما سازمان امور سینمایی را تاسیس کردیم. سازمانی که استقلال دارد و از بروکراسی وزارتخانه نجات پیدا کرده است بودجه این سازمان نیز مستقل است و رییس سازمان در بحث بودجه از لحاظ جایگاه با وزیر ارشاد جایگاه یکسانی دارد.
شمقدری با اشاره به لزوم انجام فعالیت فرهنگی قانونی در کشور گفت: امروز در کشور با وجود قانون ممنوعیت ماهواره فقط در تهران 60 درصد مردم ماهواره دارند و حتی در روستاها نیز مردم ماهواره دارند و از آن استفاده میکنند البته نمیتوان گفت که همه استفاده غلط میکنند اما باید برای این کار تدبیری اندیشید.
وی با اشاره به اینکه امروز سینمای کشور در یک مسیر جدیدی قرار گرفته است؛ افزود: امروز ما یک مسیری را که طی نشده است؛ در حال طی کردن هستیم و در حال نوشتن شرح پست و وظایف برای سازمان سینمایی هستیم لذا تا پایان سال نمیتوانیم فعالیت خود را به صورت رسمی شروع کنیم از طرف دیگر بودجه بخش سینما همچنان در اختیار وزارت ارشاد است.
وی از حمایت بخش سینما از فیلمهای تولید شده خبر داد و گفت: در طرح سازمان سینمایی گروه صدور مجوز و حمایت کننده یکسان میشود و یک نگاه واحدتر بر فرآیند صدور مجوز وجود دارد. همچنین تمامی مجوز اکران یک فیلم در بخشهای مختلف مانند اکران حضور در شبکه نمایش خانگی و سایر بخشها به صورت متمرکز باقی میماند.
شمقدری از ادامه فعالیت بنیاد سینمای فارابی خبر داد و افزود: بنیاد سینمای فارابی حمایت خود را از ساخت فیلمها ادامه میدهد اگر حمایت ما در حدود 30 درصد بود؛ این حمایت به صورت مستقیم به خود فیلمساز سپرده میشود و به فارابی سپرده نمیشود.
شمقدری در پاسخ به سوال بحث پیرامون سینما و رابطه آن با سازمان امور سینمایی گفت: انحلال خانه سینما و تاسیس سازمان امور سینمایی هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارد متاسفانه امروز ارتباط صنوف با دولت فقط برای گرفتن مجوز است و انگار که دولت فقط نقش کلانتر محله را ایفا میکند درحالیکه ما در سازمان اموز سینمایی یک اداره را به نام دفتر خدمات امور سینمایی راهاندازی کردیم و به صنوف خدماتی را ارائه میکند.
وی با اشاره به بحث انحلال خانه سینما گفت: متاسفم که این حرف را میگویم اما باید بگویم که امروز هیچ کدام از صنوف سینمایی ما قانونی نیستند و باید قانونی شوند البته منظور ما از قانونی شدن این نیست که دولتی شود به همین دلیل گروه ساماندهی صنوف که از خود سینماگران تشکیل شده در ساماندهی صنوف ما را یاری میکند تا صنوف سینمایی طبق قوانین جاری قانونی شود.
رییس سازمان امور سینمایی با اشاره به دیدار خود با احمدی نژاد گفت: جمعه هفته گذشته با محمود احمدی نژاد رییس جمهور به همراه کمیته ساماندهی صنوف دیداری داشتیم. ایشان معتقدبود که صنوف سینمایی باید مستقل شوند و ما باید اتحادیهها و سندیکاهای مستقل در این حوزه داشته باشیم.
وی اجرای عدالت و احقاق حقوق افراد ضعیف در سینما رامهم دانست و گفت: براساس آنچه که صنوف سینمایی اعلام میکنند 5 هزار عضو در سینما به صورت فعال حضور دارند از نظر ما از این پنج هزار نفر فقط 100 نفر که شامل تعدادی از بازیگران و تعدادی از تهیهکنندگان هستند وضعیت مالی خوبی دارند و 4 هزار و 900 نفر آنها وضع مالی خوبی ندارند و باید برای آنها فکری کرد.
شمقدری با اشاره به اینکه درباره خانه سینما راه درست را رفته است، گفت: من هنوز معتقدم که ما درباره خانه سینما را ه درستی رفتیم هرچند معتقدیم که شاید صددرصد درست عمل نکرده باشیم اما میگوییم که تلاش کردیم کار به اینجا نکشد. من 10 روز قبل از انحلال خانه سینما به دوستان اعلام کردم که چنین اتفاقی در حال رخ دادن است حتی 4 روز قبل نیز اعلام کردم و حتی روز صدور دستور انحلال نیز این امر را اعلام کردم اما دوستان فقط یک ساعت مانده به انحلال اعلام آمادگی برای مذاکره کردند و من هرچند استقبال کردم اما اعلام کردم که متاسفانه دیر شده است. امروز نیز حتی اعضای سابق خانه هیات مدیره خانه سینما را برای گفت و گو دعوت کردم اما آنها به دیدن ما نیامدند و صلاح دیدم که نیایند.
وی ادامه داد: از نظر ما امروز نظر هیات 9 نفره ساماندهی صنوف نظر نهایی است و در دوره جدید صنوف سینمایی وارد یک مرحله جدید میشود.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون امکان گفت وگو و مناظره درباره انحلال خانه سینما گفت: اگر دوستان رسانهای صلاح بدانند بعداز جشنواره حاضر هستیم درباره انحلال صحبت بکنیم اماخود من صلاح نمیدانم که بیشتر درباره این قضیه صحبت بکنیم زیرا مجبور به گفتن مسایلی میشویم که دوست نداریم بگوییم.
شمقدری تاکید کرد: امروز ما باید همه تابع قانون باشیم و اگر ما اشکال داشتيم؛ قطعا مجلس و دیوان عدالت اداری از کار ما حمایت نمیکرد.
شمقدری افزود: هر کسی از انحلال خانه سینما آزرده خاطرشده من از او عذرخواهی میکنم اما باید بدانند که ما چارهای دیگری نداشتیم و قانون ما را ملزم به این کار میکرد. من معتقدم اگر پای قانون بیاستیم خداوند برکات زیادی را به ما میدهد.
شمقدری در پاسخ به پیشنهاد مجری که گفت: در برنامه هفت جزییات بیشتری از سازمان امور سینمایی را بگوید؛ گفت که به برنامه هفت نمیرود.
امرز: صادق زیبا کلام استاد دانشگاه تهران گفت: جریان وابسته به احمدینژاد و مشایی در انتخابات مجلس نهم ۱۰۰ کاندیدا دارند و بیشترین کرسیهای مجلس را به دست خواهند آورد.
به گزارش خبرگزاری فارس، در همایش "انقلاب اسلامی، انتخابات مجلس نهم و بیداری اسلامی" که به همت نهاد نمایندگی مقام رهبری دانشگاه تهران، امروز در تالار علامه امینی این دانشگاه برگزار شد، صادق زیباکلام استاد علومسیاسی دانشگاه تهران و عباس سلیمینمین رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران درباره آرایش سیاسی احزاب و گروهها در انتخابات مجلس نهم با یکدیگر به مناظره پرداختند.
* زیباکلام: جریان وابسته به احمدینژاد و مشایی بیشترین کرسی مجلس را به دست میآورند
صادق زیباکلام گفت: معتقدم گروهها و جریانهایی که در انتخابات مجلس نهم شرکت کردند در مجموعه حاکمیت هستند پس چیزی در کشور تغییر نخواهد کرد.
وی افزود: ۳ جریان در انتخابات مجلس نهم شرکت دارند که جریان اول وابسته به دولت یعنی احمدینژاد و رحیم مشایی است.
زیباکلام خاطرنشان کرد: جریان دوم، کمیته ۸+۷ یعنی اصولگرایان سنتی هستند و جریان سوم نیز جبهه پایداری یعنی دوستان و متحدان احمدینژاد هستند که به دلیل حضور رحیم مشایی در کنار رئیسجمهور ترجیح میدهند با احمدینژاد کاری نداشته باشند.
این استاد علوم سیاسی با اشاره به اینکه مشکل جبهه پایداری با دولت نهم و دهم عملکرد احمدی نژاد نبوده است، تصریح کرد: آقایان کوچکزاده و آقاتهرانی هیچگاه نگفتند به دلیل عملکرد دولت نهم و دهم با آنان کاری ندارند و مشکل این جبهه حضور آقای مشایی در دولت است.
وی افزود: اگر همین الان احمدینژاد دستش را از رحیم مشایی رها کند، جبهه پایداری با دولت یکی میشود.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: افرادی چون کواکبیان و احزابی که با نام اصلاحطلب در انتخابات آتی شرکت کردهاند، اصلاحطلب نبوده و در واقع غیر اصولگرا هستند.
زیباکلام افزود: جریان اول که وابسته به احمدینژاد و مشایی هستند در انتخابات مجلس نهم ۱۰۰ کاندیدا دارند و بیشترین کرسیهای مجلس را به دست خواهند آورد.
استاد علومسیاسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: کمیته ۸+۷ به زعامت آیتالله مهدویکنی، ۷۰ تا ۸۰ کرسی مجلس را به دست خواهند آورد و جریان افراطی و رادیکال جبهه پایداری حدود ۴۰ تا ۵۰ کرسی مجلس را به دست میآورد و مابقی کرسیها را جریان غیر اصولگرا و افرادی چون کواکبیان و تابش به دست میآورند.
زیباکلام تصریح کرد که مجلس نهم قطعاً با مجلس هشتم تفاوتی نخواهد داشت.
* سلیمینمین: حلقه مشاوران احمدینژاد با دو لایه آشکار و پنهان وارد انتخابات شدند
عباس سلیمینمین در ادامه این مناظره با بیان اینکه نباید از هماکنون پیشبینیهای انتخاباتی کنیم، گفت: اصولگرایان کارنامه خوبی از خود به نمایش گذاشتند و اینگونه نیست که در مجلس تمام قد از احمدینژاد حمایت کردند.
وی افزود: بیشتری استیضاح و عدم رأی اعتماد به وزیران احمدینژاد در مجلس هشتم رقم خورد و این مجلس ایرادات جدی به دولت احمدینژاد داشت و ضعفهای وی را نپوشاند.
سلیمینمین خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر اصولگرایان دو دسته شدند و جبهه پایداری با ادلهای که دارد سر ناسازگاری گذاشته است.
رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران تأکید کرد: حلقه اول مشاوران احمدینژاد با دو لایه آشکار و پنهان وارد عرصه انتخابات شدند. این حلقه به دلیل اینکه حساسیتهایی در جامعه علیه آنان به وجود نیاید، پنهان عمل میکنند و لایه آشکار این حلقه نیز قصد دارد ۲ لیست انتخاباتی ارائه دهد.
وی افزود: گروههایی نزدیک به محسن رضایی و یا علی مطهری نیز گروههایی تشکیل دادند و قصد ارائه لیست واحد دارند.
سلیمینمین خاطرنشان کرد: عدهای از گروههای سیاسی لایههای پنهانی دارند و به همین دلیل تشخیص این لایهها در انتخابات آتی مجلس مشکل خواهد بود.
وی با بیان اینکه در انتخابات مجلس نهم دو جریان انحرافی و دوم خرداد لایه پنهان دارند، تصریح کرد: قطعاً برخی از دوم خردادیها با دشمن همکاری داشتند و ادلهها علیه آنان مشهود است و در حال حاضر از صحنه سیاسی دور هستند.
رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران، اظهار داشت: جریان دوم خرداد چندین حزب دارد و در حال حاضر به غیر از حزب مردمسالاری چند حزب دیگر نیز در انتخابات آتی شرکت دارند. پس چطور میتوان گفت که اصلاحطلبان در انتخابات شرکت نکردهاند و یا اینکه چون احزاب تندرو اصلاحطلب در این انتخابات حضور ندارند، انتخابات موفقی برگزار نخواهد شد.
* زیباکلام: مشکل جبهه پایداری با مشایی است
صادق زیباکلام گفت: هیچگاه افرادی که در جبهه پایداری حضور دارند، به عملکرد احمدینژاد و دولتش انتقادی وارد نکردند.
وی افزود: مشکل جبهه پایداری بر روی سیاستهای احمدینژاد نیست. بنده به آقای مطهری و توکلی احترام قائلم چون از همان سال ۸۴ به عملکرد دولت احمدینژاد انتقاد داشتند اما آیا آقا تهرانی نیز از عملکرد احمدینژاد انتقاد کرده است؟ پس مشکل جبهه پایداری با آقای مشایی است.
* سلیمینمین: آیا تنها توکلی و مطهری رأی اعتماد به وزیران احمدینژاد دادهاند؟
عباس سلیمی نمین گفت: آقای زیباکلام در هر زمان که فراخور شرایط باشد صحبت میکند و طبق هواشناسی که میکند، سخن میگوید. گاهی اوقات اعلام میکند که آقای جاسبی خوب است و برخی اوقات میگوید آقای جاسبی بد است.
وی افزود: آقای تابش چند سال است که رئیس فراکسیون اصلاحطلبان در مجلس است و آیا میتوان گفت که وی اصلاحطلب نیست؟ آیا میشود براساس وضع هواشناسی که خودمان تعیین میکنیم، سخن بگوییم؟
سلیمینمین خاطرنشان کرد: سابقه نداشت که در ابتدای کار یک دولت، نمایندگان مجلس رأی عدم اعتماد به وزیران دولت دهند و در فاصله کوتاهی چند وزیر را استیضاح کنند. آیا تنها آقایان توکلی و مطهری رأی اعتماد به وزیران احمدینژاد دادهاند؟
* زیباکلام: حضرت عیسی و آدم نیز اصلاحطلب بودهاند
صادق زیباکلام در واکنش به سخنان سلیمینمین گفت: بنده اگر هواشناس بودم بدون حتی یک واحد گذراندن درس تاریخ رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران نمیشدم و بنده نون به نرخ روز خور نیستم.
وی افزود: اصلاحطلبی به معنای یک جریان سیاسی پس از انتخابات دوم خرداد تشکیل شد اما اگر بخواهیم از نظر فلسفی تحلیل کنیم، حضرت عیسی(ع)، حضرت آدم و نبی مکرم اسلام هم اصلاحطلب بودند.
زیباکلام خاطرنشان کرد: اینکه بگوئیم تنها افرادی چون کواکبیان، تابش و عارف اصلاحطلب هستند و بقیه، همکاران بیگانگان و جرج سوروس بودهاند، درست نیست.
زیبا کلام تصریح کرد: از دوم خرداد سال ۷۶ مردمسالاری دینی مطرح شد و پیش از آن بحث بر روی انقلاب اسلامی و ولایتفقیه بود.
این استاد دانشگاه گفت: حکومت جمهوری اسلامی ایران هر کاری که دلش خواسته کرده و این کارها را به عنوان مردمسالاری دینی قلمداد کرده است پس من نمیتوانم بفهمم مردمسالاری دینی یعنی چه؟
* سلیمینمین: تمام مورخان حتی یک واحد درس تاریخ هم نگذراندهاند
عباس سلیمینمین در واکنش به سخنان صادق زیباکلام، گفت: تمام مورخان کشور حتی یک واحد درسی تاریخ هم نگذراندهاند و بنده یک فرصتطلب نیستم.
وی افزود: بنده فردی نیستم که شیمی خوانده باشم اما علوم سیاسی تدریس کنیم.
رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران تصریح کرد: نباید هر آنچه را که تحلیل خودمان است به عنوان واقعیت جا بزنیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر