-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ بهمن ۲۰, پنجشنبه

Latest News from Emrooz for 02/08/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



امروز: سید مصطفی تاجزاده عضو ارشد مجاهدین انقلاب و حزب مشارکت، نزدیک به هجده ماه است که بصورت غیرقانونی در بند قرنطینه و در شرایط ایزوله و انفرادی های متناوب نگهداری می شود. اخیرا نیز به دستور مقامات از ملاقات با بستگان درجه یک خود محروم شده و تنها می تواند هفته ای یکبار با همسرش ملاقات کابینی داشته باشد. این در حالی است که وی همچنان به روزه های اعتراضی خود ادامه داده و در شرایط نامناسب جسمانی بسر می برد.

به گزارش جرس فخرالسادات محتشمی پور همسر تاجزاده در خصوص آخرین وضعیت وی می گوید: "آقای تاجزاده همچنان در همان وضعیت پیشین نگهداری می شوند و روزه های اعتراضی خود را ادامه می دهند. از 21 مرداد ماه ایشان در قرنطینه و در شرایط ایزوله هستند و همراه با انفرادی های متناوب، بصوریتکه در مقاطعی کسی را به بند ایشان می آورند و پس از آزادی آن فرد آقای تاجزاده دوباره تنها و در انفرادی هستند تا فرد دیگری به آنجا منتقل کنند. ابتدا آقای نوری زاد پیش ایشان بودند و بعد از اعتصاب غذا ی ایشان که آزاد شدند شخص دیگری را به بند آقای تاجزاده منتقل کردند که آن شخص شرایط روحی نامناسبی داشت و در روز عید فطر آزاد شد. نفر سوم هم یکماه پیش آقای تاجزاده بود و بعد از اعتصاب غذا در پنجم بهمن ماه آزاد شد و از آن زمان آقای تاجزاده در انفرادی هستند. در صورتیکه فردی که در حال گذراندن حکم خود است باید در بند عمومی باشد و نگهداری ایشان در بند قرنطینه و انفرادی و شرایط دیگر "غیر" قانونی است."

وی با اشاره به افزایش فشارها بر همسر و خانواده ادامه می دهد: "در ملاقاتی که در روز شنبه با آقای تاجزاده داشتیم، متوجه شدیم که طبق دستور معاون دادستان آقای رشته احمدی، همسرم فقط حق ملاقات با من را آن هم بصورت کابینی دارد و دیگر اعضای خانواده آقای تاجزاده نمی توانند با او ملاقات کنند! یعنی ایشان از ملاقات نزدیکترین اعضای خانواده اش از جمله پدر و مادر و دختر و دیگر اعضای خانواده محروم شده اند. در حالیکه ملاقات بستگان درجه یک از حقوق مسلم و طبیعی ایشان است. این فشارهای مضاعف واقعا جای تعجب و تاسف دارد. یک شخصی که صرفا بدلیل مخالفت و انتقادهای مشفقانه و دلسوزانه نسبت به ارکان نظام و دولت و عملکرد آن چنین شرایطی را به او تحمیل کنند. نمی دانیم آن کینه و عناد شخصی که بر روی ایشان اعمال می شود تا کجا ادامه خواهد داشت؟ البته من ایشان و خانواده را به خدا سپرده ام و توکلم بخداست. واقعا این شرایط دشوار است اما وقتی توجه و آگاهی مردم که مدام پیگیر وضعیت آقای تاجزاده هستند را می بینیم دلگرم می شویم."

فخرالسادات محتشمی پور می افزاید: "علاوه بر اینها ما نگران وضعیت جسمانی ایشان هم هستیم. برای گردنشان آخرین بررسی های که پزشک معالج کرده بودند، گفتند که دو تا از دیسک های آن ناحیه برجسته شده که می تواند خطرناک باشد و درخواست کرده که ام آر آی انجام شود. اما متاسفانه علی رغم اینکه من این درخواست را هم به مسئولین زندان و هم به مسئولین سپاه قرارگاه ثارالله که ظاهرا پرونده ایشان در دست آنهاست دادم اما تاکنون هیچگونه اقدامی صورت نگرفته است. ما واقعا نگران وضعیت ایشان هستیم. ایشان ممنوع التلفن هم هستند و فقط هر هفته همان ملاقات بیست دقیقه ای کابینی است و بغیر از آن در بی خبری از وضعیت سلامت ایشان بسر می بریم."

همسر این اصلاح طلب در بند به روحیه قوی و محکم او اشاره کرده و تاکید می کند: "این فشارها هیچگونه تغییری در مواضع و روحیه ایشان ایجاد نمی کند. او خود را بعنوان یک اصلاح طلب می داند و مشی اصلاح طلبی دارد و این مشی اصلاح طلبانه، تند و براندازانه نیست بلکه یک روند معتدلی است که با توجه به شرایط جامعه و کشور پیگیری می شود. حتی یکبار من به ایشان گفتم دوستان می پرسند آیا شما با وجود تمام این شرایط که راهها بسته شده و موانع و سدهایی ایجاد می شود باز به اصلاحات معتقد هستید که پاسخ دادند "حتی اگر ببینیم که اصلاح طلبی به نتیجه نمی رسد دست از این مشی بر نخواهم داشت زیرا ما به هیچ وجه زیر بار دخالت خارجی نمی رویم و تا جایی که بتوانیم در همین مسیر ادامه خواهیم داد." خودشان نه تنها این فشارها را تحمل می کنند بلکه از ما هم خواسته اند صبوری و تحمل کنیم. ایشان امیدوار هستند که همین مشی اصلاح طلبانه جواب خواهد داد و انشالله مسئولین گوش شنوا پیدا می کنند و به سوی مردم بازخواهند گشت. به آنها توصیه می کند بجای اینکه فشار و سرکوب را در داخل بیشتر کنند سعی کنند تعامل بیشتری با گروههای جامعه برقرار کنند خصوصا در آستانه انتخابات. آقای تاجزاده در آخرین صحبتی که داشتند اشاره کرده اند که علی رغم تمام فرصت های از بین رفته و اینکه انتخابات آخرین فرصتی بود که می توانست بصورت آزاد و مشارکت مردمی صورت بگیرد و متاسفانه به آن بی توجهی شده اما هنوز امیدوار هستند که راههایی باز شود و مسئولین به سوی مردم باز گردند. در هر حال من با همسرم مسیری را انتخاب کردیم که به آن اعتقاد داریم. و علی رغم اینکه این شش سال حبس غیر عادلانه را دارند تحمل می کنند، حاضر به سکوت نیستند."

فخرالسادات محتشمی پور، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و مسئول شاخه زنان نیز به چهار سال زندان تعلیقی محکوم شده است. حکمی که در متن آن مواردی ذکر شده که خلاف واقع بوده و صحت ندارد. تاجزاده پس از اطلاع از حکم همسرش تاکید کرده است که مجتبی خامنه ای شخصا پیگیر پرونده او و همسرش است و قوه قضاییه و دیگران نقشی در این پرونده ندارند. و محتشمی پور با تاسف از این شرایط بیان می کند که نمی دانیم این کینه و عناد شخصی تا کجا ادامه خواهد داشت؟!

وی در خصوص حکم صادره برای خود تصریح می کند: "از این حکم بیشتر متاثر شدم نه بدلیل حکمی که صادر کرده اند بلکه بخاطر دروغهایی که در متن وجود داشت. من دفاع نکرده بودم و نوشته بودند بعد از استماع دفاعیات متهم! روز دهم اسفند دستگیر شده بودم و نوشته بودند در روز بیست و پنج بهمن همراه با تعدادی از زنان اصلاح طلب و حزب منحله مشارکت دستگیر شده ام! و ... در صورتیکه خود آقایان هم می دانند اینها خلاف واقع است آن هم در متن حکمی که سند تاریخی می شود و ایندگان در خصوص اوضاع امروز ما قضاوت خواهند کرد که واقعا تاسف آور است. خنده دار هم از این جهت که رافت اسلامی شامل حال زنی می شود که به دفاع از حقوق شوهرش ایستاده و وظیفه شرعی، انسانی و خانوادگی خودش را انجام داده و متهم می شود و برای او حکم صادر می کنند و رافت اسلامی شاملش می شود که اگر سکوت کند این حبس تعلیق می شود. اما باید توجه داشته باشند که من نمی توانم زمانیکه آقای تاجزاده در وضعیت دشوار و حاد قرار دارد و هیچ مقامی هم نمی تواند پاسخگو باشد و دستورات از بالا صادر می شود، سکوت کنم. اگر بخواهم سکوت کنم فردای قیامت پاسخی در برابر خدا ندارم که به این شرایط ظالمانه تن دادم و سکوت کردم و خدای ناکرده علایم رضایت از خودم نشان دادم. متاسفانه صدای ما، مکاتبات و عریضه های ما و نامه های ما که به مسئولین نمی رسد و مراجعات ما به نتیجه نرسیده است به همین جهت من نمی توانم نسبت به این شرایط و فشارهای مضاعف بر همسرم سکوت کنم."

سید مصطفی تاجزاده در پیامی از زندان اوین بار دیگر با تاکید بر مواضع پیشین خود در خصوص تحریم انتخابات پیش رو آورده است: بدلیل ۱- مقابله با حکومت دروغ و فساد و بی لیاقتی،۲- جلوگیری از استقرار دیکتاتوری مطلقه فردی،۳- افشای مجلس بله قربان گویی که هیچ نقش مهمی در کنترل و امحای فقر، بیکاری، بزه های اجتماعی، انزوای بین المللی و پاسخ گو کردن ارکان حکومت و رهبری نظام ندارد، در انتخابات نمایشی و غیرآزاد دوازدهم اسفندماه شرکت نمی کنم و رأی نمی دهم.

فخرالسادات محتشمی پور عضو جبهه مشارکت اسلامی ایران نیز در پاسخ به این سوال که چه موضعی در قبال انتخابات پیش رو دارند، تاکید می کند: "قظعا اگر انتخابات آزاد برگزار می شد و شرایط حداقلی را که آقای خاتمی و پیش از آن آقای هاشمی مطرح کردند اجرا می شد ما در انتخابات شرکت می کردیم. اما چون شرایط مهیا نیست خود من شخصا در انتخابات شرکت نمی کنم و به کسی هم توصیه نمی کنم که شرکت کند. این هم یک گواه است که ما با نمایندگان مجلس گفتگوهایی داشتیم اما هیچ واکنش جدی نسبت به این شرایط ندیدیم و فقط یک سری محکوم کردن های ضمنی شد در حالیکه ما انتظارمان از نماینده مستقل و شجاع که به تعبیر حضرت امام مدرس گونه باید وارد مجلس شود، باید بتواند از حقوق مردم دفاع و آن را پیگیری کند و اگر نتواند از مردم پشتیبانی کند دلیلی ندارد که به خانه ملت برود. در این زمینه من دیدگاههای آقای تاج زاده را تایید می کنم و فکر هم نکنم در مجلس آتی کسی بتواند پیگیر حقوق مردم باشد."
در حالیکه چندی پیش جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با نوشتن نامه ای به سید علیرضا آوایی، رییس دادگستری استان تهران از بی قانونی ها در زندانهای کشور سخن گفته و خواستار پاسخگویی مسئولین قضایی به این وضعیت اسف بار شده بودند اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده اند و شرایط زندانیان سیاسی روز به روز دشوارتر شده و در آستانه انتخابات فشارها بر روی آنها و خانواده هایشان شدت گرفته است.

این عضو خانواده بزرگ زندانیان سیاسی در این زمینه بیان می کند: "همه زندانیان شرایط بدی دارند و متاسفانه در حد یک زندانی عادی هم با آنها رفتار نمی شود و از حقوق خود "محروم" هستند. دلیل آن هم صرفا انتقاداتی است که از درون زندان می شود. این حق طبیعی شهروندان است که در هر کجا که هستند نقطه نظرات خود را مطرح کنند خصوصا در باره امر مهمی مثل انتخابات. اینکه سخت گیری ها در این ایام بر زندانیان و خانواده ها بیشتر می شود محل اعتراض است و ما سعی خواهیم کرد اعتراضات خود را همچنان به مراجع قانونی برسانیم هر چند که صدای ما را نمی شنوند و اهمیتی نمی دهند و شهروندان را به درجه یک و دو تبدیل کرده اند..."


 


کلمه_ گروه اجتماعی: فرقی نمی کرد چه در دعای کمیل برای خلاصی از ظلم دست به دعا خدا را صدا کرده بودیم، چه روزنامه نگاری که فقط سوگند به قلم را حفظ کرده بودیم، چه ترانه سرایی که درد ملتی را نجوا کرده بودیم و چه دانشجویی که به یاد تمامی دانشجویان اهورایی این سرزمین اهورایی ماندیم همه راهی زندان شدیم. جوانانی که سودای آزادی داشتیم و این آزادی را در پای صندوق های رای جستجو می کردیم. باور داشتیم و داریم کم هزینه ترین راه اصلاح یک جامعه و حکومت انتخابات است و صندوق های رای. زمانی هم که رای هایمان دزدیده شد و حقمان پایمال چه کردیم جز دست به دعا بردن و خدا را زمزمه کردن، چه کردیم جز نوشتن و خواندن برای یک ملت رنج کشیده، خواندن از علی و حسین و تمامی مظلومان تاریخ و سکوت در خیابان ها که نتیجه تمامی آن شد ۵ سال و ۷ سال و ده سال زندان و شلاق و توهین و شکنجه و دادگاه های نمایشی. اینک از ما می خواهند که در انتخابات شرکت کنیم، چطور در این انتخابات نمایشی شرکت کنیم در حالیکه گناه ما شرکت در انتخابات بود. چطور می توان در انتخابات شرکت کرد زمانیکه:
21.jpg
مزدک علی نظری روزنامه نگار صلح در بند

روزنامه نگار و سردبیر سایت "خبرنگاران صلح" که در آبان ماه سال ۱۳۸۸و در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت و مدت سه ماه را در بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات سپری کرده بود، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به سه سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شد.

این روزنامه نگار سی و سه ساله که دانشجوی اخراجی رشته ادبیات نیز است، در پرونده کاری خود سابقه همکاری با روزنامه های شرق، اعتماد ملی، اعتماد، ایران، ایران ورزشی، خبرورزشی، جهان فوتبال و هفته نامه های تماشاگران، نسیم، ایران دخت، یک هفتم، فرهیختگان، سینما و روزنامه الکترونیکی جهان ورزش را دارد.

در دلونشته ای که اخیرا در زندان نوشته آمده است :" ...زمین که می‌خوردم، زانوهایم که به آسفالت کوچه می‌سایید، فکر می‌کردم زخمی شده‌ام. درد داشت و خون می‌آمد، به من می‌گفتند دارم مرد می‌شوم. من گول می‌خوردم. گریه هم می‌کردم، ولی فکر می‌کردم دارم مرد می‌شوم. می‌خواهم بگویم مرد شدن من و هزاران من مثل من، درد داشت... اما بعدتر که دل‌هامان زخم شد، درد گرفت و با هیچ مرهمی خون دل‌مان بند نیامد، فهمیدیم که ما گول خورده بودیم و باید دوباره و دوباره و دوباره مرد می‌شدیم؛ هر بار به شکلی و هر دفعه به بهانه‌ای..."

آریا آرام نژاد : علی برخیز و باطل کن بساط این دغل بازی

آریا آرام نژاد خواننده، ترانه‌سرا، فعال اجتماعی، زندانی سیاسی و آهنگسازی است که پس از حوادث عاشورای ۱۳۸۸ ترانه‌ای با عنوان علی برخیز را ارائه کرد. او چندی پس از انتشار این ترانه که با استقبال خوبی مواجه گردید، توسط اداره اطلاعات بابل در ۲۶ بهمن ماه ۱۳۸۸ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد.

در پی انتشار این آهنگ آرام‌نژاد ۲۶ بهمن ماه سال ۸۸، توسط اداره اطلاعات بابل به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد و بازداشت وی ۴۴ روز به طول انجامید که تمام این مدت را در بند انفرادی زندان متی‌کلا شهرستان بابل سپری کرد. او در جلسه رسیدگی به اتهامات با قرائت متن دفاعیات خود به شرح شکنجه‌های روحی و جسمی که از سوی بازجویان و ماموران زندان بر او وارد شد پرداخت.

تهدید به اعدام، دو ماه بازداشت انفرادی در سلول سه متری، اجبار به عبور پابرهنه از روی خون یک مبتلا به ایدز در سلول مجاور، اخبار دروغ درباره همسر، فحاشی و درآوردن لباس‌ها، بخشی از برخوردهای ماموران اطلاعات و زندان متی‌کلای مازندران در مورد او بوده است. آرام نژاد در این دفاعیات به قاضی پرونده خود گفته بود: نگرانی من از قضاوت شماست! بازجوهایم قاطعانه گفتند که شما مهره آنها هستید..

او طی ابلاغ حکم مراجع قضایی به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" و "تبانی برای براندازی نظام در پی اجرای آهنگ علی برخیز" به ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. آریا برای گذراندن دوران محکومیت روانه زندان شد که مدتی در بند سارقان و مدتی هم در بند قرنطیه نگهداری شد که این موضوع منجر به اعتراض خانواده او، هنرمندان و جمعی از فعالان سیاسی گردید. یکی از آهنگ های این هنرمند جوان در دلتنگی از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد سروده شده است، از مقام شهیدان جنبش سبز تقدیر کرده و اظهارامیدواری نموده که دیکتاتوری از بین رفته و روزهای امیدبخش فرا برسد. آریا آرام نژاد این سروده را به میرحسین موسوی تقدیم کرده است. این هنرمند جوان، همچنین همزمان با شهادت هاله سحابی، برای لمس آزادی را به این بانوی شهید تقدیم کرد.

از آن طرف در ۱۷ آبان سال جاری آریا آرام نژاد که برای پیگیری پرونده محکومیت خود به دادگاه تجدید نظر استان مازندران واقع در ساری مراجعه کرده بود، پس از بازگشت به منزل با یورش ماموران امنیتی بازداشت شد. این دستگیری همراه با ضرب شتم این آهنگساز جوان و دستبند زدن در داخل خانه توسط ماموران اطلاعات شهرستان بابل صورت گرفت. ماموران امنیتی ضمن تفتیش منزل بخشی از دست نوشته های آریا و مدارک کاری و همچنین کامپیوتر شخصی او را نیزتوقیف کرده و با خود بردند. در بخشی از ترانه علی برخیز آریا آمده است: " گناه ملّت ما چی ست، به جز فریاد آزادی ... خداوندا تو شاهد باش، به هتک حرمت انسان /علی برخیز و باطل کن، بساط این دغل‌بازان ... که اینان جامه‌ی حق را، بپوشاندند تن شیطان/ چنان دین محمّد را، به کام خود بیالودند ... که گویی حضرت حجّت، ز اینان می‌برد فرمان ....

عبداله مومنی اهورایی در بند

فعال مدنی- سیاسی، سخنگوی سازمان دانش آموختگان ، فوق لیسانس جامعه شناسی ، معلم آموزش و پرورش و از اعضای ادوار تحکیم وحدت است. او در زمان انتخابات نهم ریاست جمهوری مسئول ستاد شهروند آزاد ( ستاد حامیان مهدی کروبی ) را بر عهده داشت و پس از پایان انتخابات مانند اکثر افرادی که در ستادهای انتخاباتی فعال بودند بازداشت و روانه زندان شد .

او ماه‌ها در سلول انفرادی زندان اوین تحت شکنجه و فشار بود و مجبور شد در دادگاه‌های نمایشی متهمان (دادگاه پنجم) پس از حوادث انتخابات به اعتراف علیه خود بپردازد. مومنی در پنجمین جلسه‌ی این سری دادگاه‌ها که با حضور ده‌ها تن از بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات برگزار می‌شد، بر اثر فشارها و شکنجه‌های دوران بازجویی به اعتراف علیه خود پرداخت و در نامه ای که در زندان نوشته است آمده: "از همان ابتدای بازجویی من را وادار به تک نویسی علیه دوستان و نزدیکان کرده و وقتی مقاومت کردم علاوه بر ضرب و شتم و سیلی های پیاپی با این پاسخ بازجو مواجه شدم که "باید تک نویسی کنی تا شخصیت کذایی ات خورد شود". شاید از همین رو و برای خورد شدن و تحقیر شخصیتی من بود که مرتبا می خواستند به روابط و مسائل اخلاقی ناکرده خود نیز اعتراف کنم و وقتی می گفتم این سخنان درست نیست و من نمی توانم علیه خود به دروغ اعتراف کنم با فحش های رکیک و ضرب و شتم و این پاسخ آنها روبرو می شدم که " فاحشه ای را در دادگاه می آوریم تا علیه تو اعتراف کند و بگوید که رابطه نامشروع با تو داشته است"."

او به خاطر فعالیتهای حقوق بشری اش چند بار به زندان رفته است. از جمله در ۱۸ تیر سال ۱۳۸۶ پس از حمله مسلحانه نیروهای امنیتی به دفترسازمان دانش آموختگان بازداشت شد و وقتی که آزاد شد بسیار لاغر و ضعیف شده بود، او ۱۴ کیلو وزن کم کرده و به شدت بیمار بود. خود وی تا کنون درباره علت این بیماری در زندان در مجامع رسمی سکوت کرده است. به تعبیر یکی از فعالین سرشناس سیاسی او "رکورد دار اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران است" و در عین حال یکی از قربانیان نقض حقوق بشر. می‌توان گفت او اکنون از مرحله فعال دانشجویی عبور کرده و به یک فعال سیاسی سرشناس با دغدغه‌های حقوق بشری تبدیل شده است.

مومنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی محاکمه و در تاریخ ۲۳ آبان ماه ۱۳۸۸ به هشت سال حبس تعزیری محکوم شد. دو سال از این حبس مربوط به دادگاه و اتهام قبلی مومنی است که به خاطر اقدام علیه امنیت ملی محکوم و به او ابلاغ شده بود. شش سال دیگر نیز به خاطر شرکت عبدالله در تجمع های اعتراضی مردم در حوادث پس از انتخابات صادر شد. که در دادگاه تجدید نظر به چهارسال و یازده ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد . عبدالله مومنی در حال حاضر در بند ۳۵۰ اوین است و از بیماری رنج می برد.
اسماعیل صحابه از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت و عضو ستاد ۸۸( ستادحامیان موسوی و خاتمی) در حین مراسم دعای کمیلی که در منزل پدر همسر شهاب طباطبایی برای آزادی او برگزار شده بود بازداشت شد . او مرداد ماه سال ۸۹ ‌ در دادگاهی که به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، به جرم نقش داشتن در برگزاری کمیل سبز، به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد. در جلسه دادگاه صحابه، در اقدامی نادر، قاضی صلواتی در دادگاه حضور نداشته و بدون شنیدن دفاعیات اسماعیل صحابه اقدام به صدور حکم کرده است. حکم صحابه در دادگاه تجدید نظر به چهار سال حبس تعزیری تبدیل و او درابتدای بهمن ماه سال ۸۹ برای اجرای حکم خود به زندان اوین فرا خوانده شد. اسماعیل صحابه جوانی خنده رو و پرانرژی که حضور او در ستادهای انتخاباتی همیشه باعث انتقال روحیه به همه اعضا ستاد می گردید اینک در آستانه انتخابات مجلس در زندان اوین مشغول سپری کردن دوران محکومیت خویش است و تاکنون به مرخصی نیامده است.

اسماعیل صحابه

اسماعیل صحابه از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت و عضو ستاد ۸۸( ستادحامیان موسوی و خاتمی) در حین مراسم دعای کمیلی که در منزل پدر همسر شهاب طباطبایی برای آزادی او برگزار شده بود بازداشت شد .

وی، مرداد ماه سال ۸۹ ‌ در دادگاهی که به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، به جرم نقش داشتن در برگزاری کمیل سبز، به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

در جلسه دادگاه صحابه، در اقدامی نادر، قاضی صلواتی در دادگاه حضور نداشته و بدون شنیدن دفاعیات اسماعیل صحابه اقدام به صدور حکم کرده است.

حکم صحابه در دادگاه تجدید نظر به چهار سال حبس تعزیری تبدیل و وی درابتدای بهمن ماه سال ۸۹ برای اجرای حکم خود به زندان اوین فرا خوانده شد.

اسماعیل صحابه جوانی خنده رو و پرانرژی که حضور او در ستادهای انتخاباتی همیشه باعث انتقال روحیه به همه اعضا ستاد می گردید اینک در آستانه انتخابات مجلس در زندان اوین مشغول سپری کردن دوران محکومیت خویش است

روز یازدهم: محسن امین زاده، حشمت طبرزدی، حسین نیکخواه و احمدرضایوسفی

روز دهم؛ عماد بهاور، علی ابراهیمی، رامین پرچمی و بابک داشاب

روز نهم؛ هنام ابراهیم زاده، مسعود پدرام، رسول بداغی و بهمن احمدی امویی

روز هشتم؛ عاطفه نبوی، آرش صادقی، کوهیار گودرزی و عبدالفتاح سلطانی

روز هفتم؛ محمد سیف زاده، مهدی محمودیان، آرش سقر و سروش صفای وردی

روز ششم؛ امیر خسرو دلیر ثانی، مهدی خدایی، سید جلیل طاهری و حسین امینی

روز پنجم؛ داوود سلیمانی، ابراهیم مددی، حجت منتظری و مجتبی احمدی

روز چهارم؛ نسرین ستوده، قاسم شعله سعدی، علی جمالی و یعقوب ملکی

روزسوم؛ علیرضا بهشتی شیرازی، حسن اسدی زیدآبادی، احمد رضا احمد پور و محمد توسلی

روز دوم؛ بهاره هدایت، جواد امام، مصطفی نیلی و محمدجواد مظفر

روز اول؛ افشین اسانلو، حمیدرضا ایزدبار، علی پور سلیمان و محمدحسین خوربک


 


امروز: سازمان دید‌بان حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای از دولت ایران خواست تا ده‌ها تن از شهروندان ایرانی که از اواخر سال ۲۰۱۱ به این‌سو در شهرهای اهواز، شوش و حمیدیه استان خوزستان بازداشت شده‌اند را «فوراً» آزاد کند.

به گزارش رادیو فردا این سازمان همچنین در بیانیه روز سه‌شنبه خود نسبت به احتمال اعدام این افراد «با محکوم شدن به جرایم امنیت ملی از جمله تروریسم و جاسوسی» ابراز نگرانی کرده ‌است.

دیدبان حقوق بشر می‌گوید که تعداد این بازداشت‌شدگان ۶۵ نفر است و دستگیرشدگان از ایرانیان عرب‌زبان ساکن این شهرها هستند.

در این بیانیه آمده ‌است که «دست‌کم برخی از این بازداشت‌ها به خاطر شعارهای ضددولتی و دیوارنویسی‌ها در حمایت از بهار عربی و تحریم انتخابات پیش‌روی مجلس در ایران صورت گرفته‌ است.»

دیدبان حقوق بشر می‌گوید اطلاعاتی در مورد کشته شدن محمد کعبی، ۳۴ ساله، و ناصر آلبوشوکه دِرَفشان، ۱۹ ساله، در زندان‌های شوش و اهواز دریافت کرده‌ است که به نوشته این بیانیه «ظاهراً این مرگ‌ها در اثر شکنجه بوده ‌است».

جو استورک، معاون مدیر بخش خاورمیانه دید‌بان حقوق بشر، در این بیانیه گفت: «در ایران در ارتباط با این دور جدید از دستگیری‌ها که معترضان و فعالان عرب را هدف گرفته یک خاموشی رسانه‌ای و اطلاعاتی حاکم است.»

وی افزود: «مقام‌ها باید بی‌درنگ دلایل این بازداشت‌ها را افشا کنند، به بازداشت‌شدگان اجازه دسترسی به اعضای خانواده و به وکیل بدهند، برای همه بازداشت‌شدگان فوراً جلسه دادگاه برگزار کنند، و تمام کسانی که مسئول شکنجه بوده‌اند را محاکمه کنند.»

در بخش دیگری از بیانیه یادشده آمده ‌است که دیدبان حقوق بشر در مورد اتهاماتی که به افراد دربند زده شده باشد اطلاعاتی دریافت نکرده‌، اما «برپایه اَعمال قبلی حکومت، نگران است که شماری از بازداشت‌شدگان ممکن است با محکوم شدن به جرایم امنیت ملی ازجمله تروریسم و جاسوسی، در خطر فوری اعدام باشند».

حامد کنانی، عضو «سازمان حقوق بشر اهواز» که ساکن لندن است، پیش از این در گفت‌وگو با رادیوفردا گفت که درگیری‌های خوزستان از شهر شوش آغاز شد.

وی اظهار داشت: «ماجرا از آن جا شروع شد که عده‌ای از جوانان شهر شوش در رابطه با تحریم انتخابات به روی دیوارهای شهر شعارنویسی کرده بودند و این مسئله بهانه‌ای شد تا نیروهای امنیتی بسیاری از فعالان عرب آن منطقه را دستگیر کنند.»

آقای کنانی افزود: «بعد از حوادث، دستگیری‌ها به شهر حمیدیه سرایت کرد. در شهر حمیدیه نیز بسیاری از جوانان را دستگیر کردند. خیلی از مدیران مدارس را دستگیر کردند.»

گزارش‌های رسیده حاکی است که نیروهای امنیتی و انتظامی ایران در دو هفته و نیم گذشته با یورش به محلاتی در شوش، حمیدیه و اهواز ۴۹ نفر از شهروندان ایرانی عرب‌زبان را بازداشت کرده‌اند.

در این گزارش‌ها از نفر دیگری به نام رضا مغامسی نیز نام برده شده که به دليل «جراحات ناشی از شکنجه» در زندان کشته شده‌ است.


 


امروز: بیست و پنج سناتور کانادایی روز سه‌شنبه خواستار آزادی فوری ۲۵ زندانی سیاسی در ایران از جمله سعید ملک‌پور، از ایرانیان ساکن کانادا، شدند که برای او حکم اعدام صادر شده‌ است.

به گزارش رادیو فردا سناتور لیندا فروم که ابتکار این حرکت اعتراضی از اوست به روزنامه کانادایی «نشنال پست» گفت که «بازداشت‌ها و اعدام‌های غیرقانونی زندانیان سیاسی در ایران به‌ویژه بازداشت و اعدام شهروندان کانادایی پذیرفتنی نیست».

وی افزود: «به عنوان عضوی از سنای کانادا نقض اسفناک حقوق بشر توسط رژیم ایران را محکوم می‌کنم و درخواست آزادی فوری زندانیانی که به طور غیرقانونی نگه داشته شده‌اند را دارم؛ کانادا در این قضایا سکوت اختیار نخواهد کرد.»

بنا بر این گزارش، هر یک از ۲۵ سناتور کانادایی در نطق‌های جداگانه جزئیات پرونده یکی از ۲۵ ایرانی زندانی را تشریح کرده‌اند که سعید ملک‌پور نیز یکی از این زندانیان بود.

سعید ملک‌پور، شهروند ایرانی ۳۵ ساله که کارت اقامت دائم کانادا را دارد، برنامه‌نویس رایانه‌ای است که حدود سه سال پیش، پس از ورود به ایران بازداشت و به «راه‌اندازی سایت‌های پورنوگرافی» متهم شد.

سال گذشته دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی مقیسه، آقای ملک‌پور را به اعدام محکوم کرد، اما این حکم در دیوان عالی کشور به دلیل «نواقص پرونده» نقض و به دادگاه بازگردانده شد، اما حکم اعدام سعید ملک‌پور اخیرا در دیوان عالی کشور تایید شد.

فعالانی که برای آزادی سعید ملک‌پور تلاش می‌کنند می‌گویند که وی در زندان‌های ایران با شوک‌ الکتریکی و ضربه‌های کابل شکنجه شده‌ است.

علیداد مافی نظام، عضو هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا، به روزنامه «نشنال پست» گفت که جامعه ایرانیان کانادا از این که فریادهای کمک‌شان هم‌اینک شنیده شده و سناتورها موضع خود را در این مورد بیان کرده‌اند خوشحال هستند.

وی افزود که «هم‌اینک چند تن از ساکنان کانادا در زندان‌های ایران می‌پوسند و لازم است تا درخصوص این مسئله اطلاع‌رسانی شود».

به گفته آقای مافی نظام، ایرانیان ساکن کانادا به طور فزاینده‌ای نسبت به این که در صورت سفر به ایران با اتهام‌هایی خودسرانه یا ساختگی روبه‌رو شوند به ترس افتاده‌اند.

روز شنبه چهار فوریه در اعتراض به حکم اعدام سعید ملک‌پور، با فراخوان مرکز بین‌المللی حقوق بشر و با حمایت سازمان عفو بین‌الملل و جبهه متحد دانشجویی در کانادا تجمعی برگزار شد.

الکس نیو، دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل کانادا، در تجمعی در برابر سفارت جمهوری اسلامی در اتاوا، پایتخت کانادا، که در اعتراض به حکم اعدام سعید ملک‌پور برگزار شد، گفت ایران به ماشین کشتار تبدیل شده ‌است و هر روز سه نفر در ایران اعدام می‌شوند.

پیش از این در دوم تیرماه سال ۱۳۸۲ یک خبرنگار ایرانی‌تبار کانادایی به نام زهرا کاظمی در حین عکس‌برداری از تجمع خانواده‌های زندانیان در مقابل زندان اوین بازداشت شد.

این روزنامه‌نگار در مدت بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و بر اثر ضربات وارده در ۲۰ تیرماه در بیمارستان نظامی بقیة‌الله اعظم جان سپرد.


 


امروز: مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی در وزارت علوم از تعطیلی برخی رشته‌های دانشگاهی‌، از جمله رشته‌های علوم انسانی در بعضی استان‌ها خبر داد.

به گزارش مردمک رضا عامری چهارشنبه، ۱۹ بهمن ماه به خبرگزاری مهر گفت که اگر سهم رشته‌ای در علوم انسانی در یک استان ۶۰ درصد است و به آن کمتر نیاز است، به ۳۵ درصد کاهش می‌یابد.

او تاکید کرد که از این رو برخی رشته‌ها باید در آن استان‌ها تعطیل شوند و به عبارت دیگر هیچ رشته علوم انسانی در آن استان‌ها توسعه نخواهد یافت و رشته‌های موجود را هم باید به سمت کاهش ظرفیت پیش برد.

مدیر کل نظارت و ارزیابی آموزش عالی در وزارت علوم هدف آمایش آموزش عالی را متناسب کردن و تخصیص امکانات و توسعه آموزش عالی با مزیت‌های سرزمینی اعلام کرد.

مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی در وزارت علوم همچنین گفت که این طرح قرار است به سندی تبدیل شود که در هیئت دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی قابل ارائه باشد.

به گفته او در حال حاضر گروهی با نام «کمیته تدوین سند» تشکیل شده که در حال تدوین نهایی این سند است و تا پایان امسال پیش نویس سند به وزیر علوم ارائه می‌شود.

اگرچه آقای عامری می‌گوید که تعطیلی رشته‌ها فقط، مختص علوم انسانی نیست، اما در دو سال گذشته تلاش‌های زیادی برای محدود کردن تحصیلات دانشگاهی در علوم انسانی صورت پذیرفته است.

‌دو ماه و نیم پس از انتخابات بحث‌انگیز ریاست‌جمهوری سال ۸۸، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبری ایران تحصیل حدود دو میلیون دانشجو از سه میلیون و نیم دانشجوی کشور در رشته‌های علوم انسانی را «نگران کننده» خواند.

او تحصیل حدود دو میلیون دانشجو از سه میلیون و نیم دانشجوی کشور در رشته های علوم انسانی را نگران‌کننده دانست و گفت که توانایی مراکز علمی و دانشگاه‌ها در زمینه کار بومی و تحقیقات اسلامی در علوم انسانی در حد این تعداد دانشجو نیست.

«تعداد کم اساتید معتقد به جهان بینی اسلامی در رشته‌های علوم انسانی، مبنای مادی‌گرا و بی‌اعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی بسیاری از رشته‌های علوم انسانی و ایجاد تردید در مبانی دینی و اعتقادی» ازجمله دلایلی بود که رهبر ایران در مخالفت با توسعه علوم انسانی اعلام کرد.

از آن زمان تاکنون مقامات مسئول بارها بر اسلامی کردن و جلوگیری از توسعه علوم انسانی صحبت کردند و «اسلامی‌کردن دانشگاه‌ها» در دستور کار وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت.

رهبر ایران از مراکز تصمیم گیری از جمله دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی خواسته بود که به این موضوع رسیدگی کنند.

در همین راستا، مرداماه امسال ابراهیم سحرخیز، معاون مقطع متوسطه وزیر آموزش‌ و پرورش، گفت که باید از توسعه بی‌رویه علوم انسانی در روستاهای ایران جلوگیری شود.

وزیر علوم ایران نیز ۲۶ مهرماه با دفاع از اسلامی کردن دانشگاه‌ها، اسلامی کردن سرفصل‌های علوم انسانی را سیاسی خواند و تاکید کرد که واهمه‌ای ندارد چنین کاری، سیاسی تلقی شود.


 


امروز: یک شرکت نفتی بزرگ ژاپن تحت فشارهای آمریکا برای تحریم جمهوری اسلامی حدود ده هزار بشکه از نفت خام وارداتی خود از ایران را کاهش می‌‎دهد.

به گزارش مردمک به نقل از رویترز سه‌شنبه، هفتم فوریه (۱۸بهمن) این خبر را به نقل از یک روزنامه ژاپنی نوشت و افزود که شرکت کازمو، رقیب کوچک‌تر آن، از ژانویه واردات نفت ایران را از حدود ۴۰ هزار بشکه در روز به کمتر از ۳۰ هزار بشکه کاهش داده است.

برخی از شرکت‌های دیگر پالایش نفت ژاپنی از جمله شرکت «ای دیمیتسو کوزن» نیز اعلام کرده‌اند که هنوز برای کاهش واردات از ایران هنوز تصمیم نگرفته‌اند و منتظر دستور دولت ژاپن هستند.

این اقدام‌ها در پی فشار ایالات‌متحده بر متحدان خود در آسیا صورت گرفته که قصد دارد تحریم‌های جدیدی از جمله در زمینه نفتی علیه ایران اعمال و برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کنند.

وزارت خارجه ژاپن هفته گذشته اعلام کرده بود که یک هیئت نمایندگی از این کشور برای مذاکره به واشنگتن می‌رود تا درباره تحریم‌های اخیر علیه ایران برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای‌ این کشور بیشتر بداند.

ژاپن حدود ۹ درصد از نفت خود را از ایران وارد می‌کند و نیاز‌هایش به نفت و گاز دیگر کشورهای جهان پس از زلزله و سونامی ماه مارس گذشته که طی آن ۴۵ راکتور هسته‌ای خاموش شد، بیشتر شده است.

اواخر دی ماه، رئیس هیئت مدیره شرکت نفتی «ﺁی دﯾﻤﻴﺘﺴﻮ ﮐﻮزن» گفته بود که احتمالا از سه ماه دیگر، این کشور واردات نفت‌خام از ایران را کاهش می‌‎دهد.

وزیر اقتصاد ژاپن نیز با لحن محتاط‌تری نسبت به گذشته گفته بود که در مورد اثربخشی تحریم‌های ایالات متحده و تاثیر اجرای بلافاصله آن‌ها در ژاپن بر بانک‌های ژاپنی و آسیب فوق‌العاده آن‌ها نگران است.

جون آزومی با اشاره به اینکه دولت ژاپن به دنبال برداشتن گام‌هایی است که به اقتصاد این کشور کمترین صدمه را بزند، تصریح کرد: این نگرانی وجود دارد که تحریم‌ها بر مقام‌های جمهوری اسلامی موثر نباشد.

دولت ژاپن که نگران تامین نفت مورد نیاز خود است دو هفته پیش از عربستان سعودی و امارات متحده عربی خواست که درصورت تحریم واردات نفت ایران از جانب غرب، نفت موردنیاز توکیو را تامین کنند.

«چین در پی منابع جایگزین نفت ایران است»

از طرف دیگر، خبرگزاری رویترز روز گذشته گزارش داد که چین برای جبران کاهش واردات نفت از ایران، علاوه بر تلاش برای تامین منابع دیگر نفت مورد نیاز خود، با ایران درباره کاهش قیمت نفت به مذاکره می‌کند.

چین دومین مصرف کننده نفت در دنیا، در چند ماه گذشته از عربستان سعودی به میزان قابل توجهی نفت وارد کرده و مقادیری نفت نیز از کشورهای غرب آفریقا، روسیه و استرالیا با هدف جایگزینی کاهش واردات نفت خود از ایران وارد کرده است.

چین حدود ۲۰ درصد از نفت مصرفی خود را از ایران وارد می‌کند اما از اوایل سال جاری میلادی حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز از این واردت کاسته است.

این خبرگزاری دو روز پیش نیز در گزارشی نوشت که چین از ماه مارس واردات نفت از ایران را نسبت به میانگین خرید نفت از این کشور در سال گذشته به نصف کاهش خواهد داد.

چین، یکی از خریداران اصلی نفت ایران است و تقریبا ۵۵۵ هزار بشکه نفت در روز از ایران وارد می‌کند و این مقدار بیش از ۱۰ درصد از میزان صادرات ۲. ۴ میلیون بشکه نفتی است که ایران روزانه صادر می‌کند.

این کشور از اواخر ماه دسامبر سال گذشته میلادی ایران را تحت فشار قرار داده که نفت خود را ارزان‌تر بفروشد و در صورت عدم توافق با ایران، پالایشگاه سینوپک چین ۲۸۵ هزار بشکه در روز از میزان خرید نفت ایران کم خواهد کرد.

دولت چین، یک ماه پیش تقاضای آمریکا برای تحریم نفت ایران را رد کرده بود، اما به نظر می‌رسد این کشور می‌خواهد از تنگنایی که ایران در آن قرار گرفته، ‌‌نهایت استفاده را بکند.

آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در تلاش هستند تا دیگر خریداران عمده نفت ایران یعنی ژاپن، کره جنوبی و هند را از خرید نفت از ایران منصرف کنند. از سوی دیگر این کشور‌ها اعتقاد دارند با این اقدام، ممکن است قیمت جهانی نفت به یک‌باره بالا برود.


 


امروز: در صورتی که ایران هدف حمله‌ای‌ نظامی از سوی کشورهای خارجی قرار گیرد، موضع کشورهای آسیای‌ میانه چه خواهد بود؟ آیا آن‌ها طرف ایران را خواهند گرفت یا طرف نیروهای مهاجم را یا اینکه بی‌طرف خواهند ماند؟
پنج کشور آسیای میانه، ترکمنستان، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان به لحاظ تاریخی و فرهنگی با ایران ارتباط دیرینه و تنگاتنگی دارند.

به گزارش دویچه وله در میان این ۵ کشور، ترکمنستان بیش از ۱۲۰۰ کیلومتربا ایران مرز آبی و زمینی دارد و ایران بزرگترین شریک تجاری این کشور است. قزاقستان نیز از طریق دریای خزر با ایران همسایه است. تاجیکستان گرچه با ایران مرز مشترکی ندارد، اما ایران طرح‌های اقتصادی مهمی در این کشور اجرا می‌کند.

ازبکستان به دلیل عدم دسترسی به آبهای آزاد، ازطریق خاک ایران تولیدات و کالاهای خود را صادر می‌کند و قرقیزستان ضعیف‌ترین حلقه‌ی ارتباطی ایران در آسیای میانه است اما پایگاه ماناس این کشور در اختیار ارتش آمریکاست. بنابراین حمله‌ی نظامی علیه ایران این کشورها را نیز به شدت تحت تاثیر قرارخواهد داد.
انتخاب کشورهای آسیای ‌میانه میان ایران و آمریکا

به عقیده‌ی لوا کورول‌کوا، کارشناس روس، جنگ علیه ایران کشورهای آسیای‌میانه را هم به میدان نبرد بازیگران بزرگ و ابرقدرت‌های جهان تبدیل خواهد کرد. وی معتقد است، جنگ علیه ایران به خاطر پیشگیری از ساخت بمب اتمی در عین حال برای تغییر نظام کشوری انجام می‌گیرد که در منطقه‌ای سرشار از منابع نفت و گاز واقع شده است.

این کارشناس روس می‌گوید، کشورهای آسیای‌ میانه مستقیم یا غیرمستقیم درگیر این جنگ خواهند بود. وی نتیجه می‌گیرد که جنگ علیه ایران به معنای پایان یافتن سیاست‌های مستقل و چندجانبه‌ی کشورهای آسیای ‌میانه است.

ترکمنستان دوستی با ایران، آمریکا و اسرائیل

ترکمنستان دو خط لوله‌ی گازی به ایران کشیده و این کشورمناسبات استراتژیک با ایران دارد. حجم مبادلات تجاری ترکمنستان با ایران اکنون به بالاترین سطح خود رسیده و از مرز۵ میلیارد دلار می‌گذرد. حدود ۱۰ درصد از گاز ایران توسط ترکمنستان تامین می‌شود. خبرگزاری‌های غربی پیش از این از فشار آمریکا به ترکمنستان برای قطع فروش گاز این کشور به ایران گزارش داده بودند. هم اکنون صادرات گاز این کشور به ایران تا نصف آن تقلیل یافته است.

ترکمنستان گرچه با ایران مناسبات "برادارانه" دارد اما درعین حال این کشور به ناتو نیز اجازه داده است برای حمایت از نیروهای خود در افغانستان از امکانات لجستیکی و زیرساختاری این کشور استفاده کند.

اسرائیل نیز تلاش می‌کند در ترکمنستان سفارتخانه باز کند. در این رابطه پينهاس آويوی، مدير كل روابط عمومی سازمان‏های بين‏المللی وزارت امور خارجه اسرائیل اخیرا در راس یک هیات عالی‌رتبه با مقام‌های ترکمنستان مذاکره کرد.
آیا "سیاست بیطرفی" ترکمنستان ادامه پیدا خواهد کرد؟

ترکمنستان تا به‌حال علنا در خصوص احتمال حمله به همسایه جنوبی خود موضع‌گیری نکرده است. روزنامه‌ی"ماسکوفسکی نووستی"، اخبار مسکو خبر می‌دهد که اخیرا چین از ترکمنستان خواسته است به چند سئوال مربوط به نقش این کشور در جنگ احتمالی علیه ایران پاسخ دهد.

علیرغم سکوت مقام‌های ترکمنستان، این کشور خود را برای پیامد‌های احتمالی حمله‌ی نظامی علیه ایران نیز آماده می‌کند. این کشور نگران به مخاطره افتادن امنیت خط لوله‌های گازو به خطر افتادن ثبات منطقه است.

آلن دلترو Alen Deletro معاون رئیس شعبه اروپائی "گروه بین‌المللی بحران" ضمن تائید نگرانی ترکمنستان، پیش‌بینی می‌کند حمله علیه ایران برای منطقه فاجعه بار خواهد بود. وی در رابطه با موضع ترکمنستان خاطرنشان می‌کند، این کشور سیاست بیطرفی خود را دنبال خواهد کرد.

ازبکستان پایگاه نظامی در اختیار آمریکا می‌گذارد

ازبکستان پرجمعت‌ترین کشور آسیای‌میانه است و به دریای آزاد راهی ندارد و از خاک ایران به منظور ترانزیت پنبه و دیگر تولیدات خود استفاده می‌کند. در ماه‌های اخیر این کشورتلاش کرد زیر ساخت‌های نظامی خود را در اختیار آمریکا و ناتو قراردهد.

کارشناسان می‌گویند، این کشور در ظرف چند روز قادر است فرودگاه "خان آباد" رادر اختیار نیروهای نظامی آمریکا بگذارد. این پایگاه استراتژیک چند سال پیش نیز در اختیار ارتش آمریکا بود. آمریکا پس از انتقاد از سیاست‌های سرکوب‌گرایانه اسلام کریم‌اف، رئیس جمهور ازبکستان، مجبور شد نیروهای نظامی خود را از این کشور خارج کند. مقام‌های ازبکستان تاکنون درباره احتمال استفاده آمریکا از پایگاه نظامی خان آباد علیه ایران هیچ گونه اظهارنظری نکرده‌اند.

احتمال استفاده پایگاه ماناس علیه ایران

قرقیزستان با ایران مناسبات گسترده‌ای ندارد. اما این کشور به این دلیل که پایگاه نظامی ماناس را در اختیار آمریکایی‌ها گذاشته‌ همیشه مورد توجه مقام‌های ایران قرار گرفته است. در حال حاظر آمریکایی‌ها از پایگاه ماناس برای پشتیبانی و تدارکات نیروهای خود در افغانستان استفاده می‌کنند.

در بیشکک، پایتخت قرقیزستان تاکنون بارها تظاهرات مخالفین استفاده آمریکا از پایگاه ماناس برگزار شده است. تظاهرکنندگان شعار می‌دادند که "آمریکائی‌ها نباید از این پایگاه علیه ایران استفاده کنند". اما مقام‌های بلندپایه‌ی قرقیزستان صریحا درباره‌ی استفاده آمریکا از این پایگاه علیه ایران سخنی نگفته‌اند. آنها حتی در زمان دیدار اخیر علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران از بیشکک نیز در این‌باره اظهارنظرنکردند.
"قزاقستان مخالف جنگ است"

موضع‌گیری قزاقستان در رابطه با احتمال حمله نظامی علیه ایران از این نقطه نظر حائز اهمیت است که این کشور با ایران از طریق دریای خزر هم مرز و همسایه است.

محمدرضا شیرازی، مدیر"پایگاه اطلاع رسانی قزاقستان"، به دویچه وله می‌گوید: «قزاقستان موقعیت ویژه ای دارد و منافع این کشور با غرب گسترده است و همکاری‌های استراتژیکی دارد و این کشور قصد دارد همپای کشورهای اروپایی باشد. بنابراین شرایط ایجاب می‌کند که روابطش را با کشورهای اروپایی به هیچ وجه تیره نکند و قطعا تا حد زیادی این مساله روی روابط قزاقستان و ایران اثر‌گذار خواهد بود».

این کارشناس همچنین خاطرنشان می‌کند: «مردم قزاقستان نگران‌اند که اگر حمله‌ای علیه ایران انجام بگیرد ممکن است این تشنج به مرز قزاقستان هم کشیده شود و آنها را هم به نوعی درگیر کند. من فکر نمی‌کنم مقام‌های دولتی و مردم این کشور از جنگ علیه ایران استقبال کنند. موضع قزاقستان این است که طرفین به سمت گفت‌وگو بروند و نه جنگ.»

حمله نظامی و محروم شدن تاجیکستان از کمک‌های ایران

میرزا‌نبی خالق‌زاد، روزنامه نگار مقیم شهر دوشنبه، پیرامون موضع‌گیری تاجیکستان درباره‌ی احتمال اقدام نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران به دویچه وله چنین توضیح می‌دهد: «اگر به ایران حمله شود کمک‌های اقتصادی ایران به تاجیکستان کاهش پیدا خواهد کرد و شاید کشورما از این کمک‌ها محروم شود.»

میرزا‌نبی می‌گوید که حتی تشدید تحریم‌ها علیه ایران در مناسبات اقتصادی این کشور با تاجیکستان تاثیرمنفی گذاشته است. وی می‌افزاید: «وزارت امور خارجه تاجیکستان هفته پیش در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که کمک‌های اقتصادی ایران کاهش پیدا کرده و طرح‌هایی که باید اجرا می‌شد، تاکنون عملی نشده است. معامله‌ها از سوی بانک‌های ایران کم شده و بحران ایران با غرب بر اقتصاد تاجیکستان تاثیرات منفی می‌گذارد».

تاجیکستان نگران حمله نظامی علیه ایران است

این روزنامه نگار تاجیک در ادامه‌ی صحبت‌هایش اشاره می‌کند که مردم تاجیکستان از طریق رادیوها، سامانه‌های اینترنتی و شبکه‌های ماهواره‌ای اخبار مربوط به اوضاع ایران را دنبال می‌کنند، چونکه در سال‌های اخیر ایران در تاجیکستان طرح‌های مهمی انجام داده و نقش مهمی در اقتصاد تاجیکستان دارد.
میرزا نبی خاطرنشان می‌کند که مسائل فرهنگی وتاریخی هم تاجیک‌ها را به مردم ایران نزدیک می‌کند. از این رو هر حادثه‌ای که در ایران رخ می‌دهد تاجیک‌ها آن را پیگیری می‌کنند.

وی همچنین می‌افزاید: «تاجیک‌ها فکرمی‌کنند که اگر حمله‌ای علیه ایران انجام بگیرد ایران هم به سرنوشت عراق و لیبی دچار خواهد شد و این کشور به میدانی برای درگیری‌های داخلی تبدیل می‌شود. از این جهت تاجیک‌ها مخالف هرگونه هجوم نظامی علیه ایران هستند.»

گرچه بروز جنگ احتمالی علیه ایران، کشورهای آسیای‌ میانه را هم به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد، ولی سران این کشورها تاکنون پیرامون این موضوع واکنش صریحی نشان نداده‌اند. آنها مخالفتی هم با استفاده‌ی ارتش آمریکا از پایگاه‌های نظامی کشورهای خود ابراز نکرده‌اند.

طاهر شیرمحمدی
تحریریه: بهمن مهرداد


 


امروز: چین در تلاش است تا برای جبران کاهش واردات نفت از ایران، نفت مورد نیاز خود را از منابع دیگر تامین کند؛ اگر چه بر اساس برخی از گزارش‌ها مقامات پکن در عین حال تلاش می‌کنند تا با مقامات ایرانی درخصوص قیمت ارزان تر نفت به توافق برسند.
منابع خبری صنعت نفت و انرژی به حبرگزاری رویترز گفته‌اند که در چند ماه گذشته چین از عربستان سعودی به میزان قابل توجهی نفت وارد کرده است.
به گزارش بی بی سی فارسی این خبرگزاری بر اساس داده های نفتی منابع اوپک گزارش کرده است که تولید عربستان سعودی در ماه دسامبر سال گذشته میلادی ۹ میلیون و ۷۶۰ هزار بشکه در روز بوده و در ماه ژانویه نیز در همین سطح مانده است. این میزان ۳۶۰ هزار بشکه در روز از تولید ماه اکتبر عربستان بالاتر است. به گزارش رویترز، منابع مختلفی تایید کرده اند که چین بخش قابل توجهی از این نفت را خریده‌است.
همچنین، چین که دومین مصرف کننده نفت در دنیا است بر اساس گزارش ها در چند ماه گذشته مقادیری نفت از کشورهای غرب آفریقا، روسیه و استرالیا با هدف جایگزینی کاهش واردات نفت خود از ایران وارد کرده است.
چین حدود ۲۰ درصد از نفت مصرفی خود را از ایران وارد می‌کند اما از اوایل سال جاری میلادی حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز از این واردت کاسته است. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز این میزان کمی بیش از نصف کل واردات روزانه چین از ایران در سال گذشته میلادی است.
پیشتر به نقل از منابع صنعت نفت چین گزارش شده بود که در پی اختلاف سه ماهه چین با ایران بر سر بهای نفت وارداتی از ایران، شرکت های چینی تصمیم دارند واردات نفت خام از ایران را از ماه مارس سال جاری به نصف میزان سال گذشته کاهش دهند.
چین از خریداران اصلی نفت خام ایران است و حدود دو هفته پیش هم گزارش شده بود که شرکت های چینی، ظاهرا با هدف خرید نفت ایران به بهای نازل تر و با شرایط مناسب تر، نفت کمتری از ایران وارد می کنند.
همزمان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به چین سفر کرده و به گفته خبرگزاری ها، در ملاقات با مقامات چینی از آنان خواسته تا واردات نفت از ایران را کاهش دهند و عرضه کنندگان دیگر نفت را جایگزین این کشور کنند.
اقدام خانم مرکل در راستای تحریم های شدید آمریکا و غرب علیه ایران است که شامل تحریم بانک مرکزی ایران از سوی بریتانیا و قطع واردات نفت از ایران از سوی اتحادیه اروپا در چند ماه آینده است. آمریکا نیز علاوه بر اقداماتی مشابه، دارایی های بانک مرکزی ایران در این کشور را مسدو د کرده است.
تحریم های شدید نفتی آمریکا و غرب علیه ایران با مخالفت چین روبه رو بوده است.
جمهوری خلق چین روز پنج‌شنبه (۲۶ ژانویه ۲۰۱۲) با انتقاد از وضع تحریم خرید نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، این اقدام را غیرسازنده توصیف کرد. ایران سومین منبع اصلی تامین نفت وارداتی چین است.
به گزارش رویترز قرار است مقامات چینی به زودی برای گفتگو پیرامون قراردادهای جدید با مقامات ایرانی دیدار کنند. برخی از تحلیلگران معتقدند که اقدامات چین در کاهش خرید نفت، ممکن است بخشی از تلاش این کشور برای متقاعد ساختن ایران به فروش نفت با قیمت ارزان تر باشد.
در عین حال برخی از تحلیلگران معتقدند که توقف صادرات نفت از ایران، قیمت‌های جهانی را افزایش خواهد داد.
اواخر ماه ژانویه صندوق بین‌المللی پول در گزارشی به گروه ۲۰ هشدار داد که در صورت توقف صادرات نفت ایران بر اثر تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا، قیمت‌های جهانی نفت ممکن است بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد. گروه ۲۰ شامل بیست قدرت برتر اقتصادی دنیا است.


 


امروز: سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان گفته است ایران انواع کمک های مالی و مادی را در اختیار این گروه قرار می دهد.
دبیرکل حزب الله که به مناسبت فرارسیدن سالگرد تولد پیامبر اسلام از طریق ارتباط ویدئویی با هواداران این جنبش شیعه سخن می گفت، در عین حال اظهار داشت که "حزب الله لبنان از ایران دستور نمی گیرد."
به گزارش بی بی سی فارسی به گفته برخی از ناظران، این اولین باری است که دبیرکل حزب الله لبنان به دریافت کمک های مالی و مادی از ایران اذعان می کند.
پیش از این مقامات ایران تاکید داشتند که حمایت جمهوری اسلامی از حزب الله، سیاسی و معنوی است.
سیدحسن نصرالله گفت: "ما از سال ۱۹۸۲ به این سو، از ایران کمک های مالی، مادی و سیاسی دریافت کرده ایم."
دبیرکل حزب الله گفت که "پیش از این ما نمی توانستیم همه ماجرا را بگوییم و در باره نیمی از آن سکوت اختیار می کردیم."
سید حسن نصرالله گفت "ایران از زمان شکل گیری حزب الله، به آن دستور نداده است و در صورتی که اسرائیل به تجهیزات هسته ای ایران حمله کند، این کشور از حزب الله چیزی نخواهد خواست."
وی در عین حال گفت که در صورت حمله اسرائیل به ایران، رهبری حزب الله خود در مورد واکنش به آن فکر و تصمیم گیری خواهد کرد.
دبیرکل حزب الله لبنان نوامبر سال پیش به آمریکا و اسرائیل هشدار داده بود که جنگ با ایران و سوریه به این دو کشور محدود نخواهد ماند و تمام منطقه را به صورت کامل درگیر خواهد کرد.
او ایران را کشوری استوار و نیرومند توصیف کرده بود که "رهبری دارد که در دنیا بی نظیر است" و کشوری است که "هر ضربه ای را با دو ضربه پاسخ خواهد داد".
انتقاد از مخالفان دولت سوریه
دبیرکل حزب الله در سخنان خود از این که مخالفان دولت سوریه از گفت و گو و مذاکره با دولت بشار اسد خودداری می کنند، انتقاد کرد و گفت بشار اسد هنوز از حمایت ارتش و بخش بزرگی از جمعیت سوریه برخوردار است.
حکومت سوریه نیز مانند جمهوری اسلامی از حامیان جنبش حزب الله است.
سید جسن نصرالله که اعتراضات مردمی در تونس، مصر و لیبی را ستوده است، این بار از حکومت سوریه در برابر حرکت اعتراضی در این کشور حمایت کرد و مخالفان بشار اسد را هدف انتقاد قرار داد.
دبیرکل حزب الله ضمن محکوم کردن مخالفان حکومت سوریه، گفت که "مخالفان روی غرب و آمریکا، روی پول و سلاح های آنها برای سرنگونی حکومت حساب باز کرده اند اما آنها بازنده خواهند بود.
دبیرکل حزب الله لبنان پیشتر گفته بود که سقوط حکومت بشار اسد در سوریه بعید است.
سید حسن نصرالله همچنین به کسانی که انتظار سقوط نظام بشار اسد را می کشند گفته بود "چنین حسابهایی را کنار بگذارید."
رهبر جنبش حزب الله نگران آن است که با توجه به نزدیکی این گروه با حکومت بشار اسد در سوریه، تحولات آتی در این کشور باعث تضعیف حمایت از او در منطقه شود.


 


امروز: آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه ای رسمی دیدار روز 20 و 21 فوریه بازرسان آژانس با مقامات ایرانی در تهران را تأیید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، آژانس بین المللی انرژی اتمی روز گذشته در اعلامیه ای رسمی اعلام کرد که بازرسان آژانس در روزهای 20 و 21 فوریه (اول و دوم اسفند ماه) یعنی یک روز پیش از زمان اعلام شده بار دیگر به تهران سفر می کنند.

در ادامه این اعلامیه آمده است: در بیانیه اول فوریه آژانس بین المللی انرژی اتمی نشست بعدی آژانس با مقامات ایرانی در روزهای 21 و 22 فوریه (دوم و سوم اسفند ماه) در تهران اعلام شده بود.

این سفر ادامه مذاکرات سه روزه آژانس با مقامات ایرانی در روزهای 29 تا 31 ژانویه است.

آژانس در نوامبر گذشته تحت فشارهای آمریکا و متحدان غربی اش در گزارشی سیاسی مدعی احتمال وجود بعد نظامی در برنامه هسته ای ایران شده بود.

"هرمان ناکارتس" رئیس تیم بازرسان آژانس در سفر به ایران که پس از سه روز مذاکرات به وین بازگشته است، اخیرا گفت همچنان کارهایی هست که باید انجام شود. وی درباره نتایج مذاکرات خود در تهران صرفا به این جمله اکتفا کرد: ماموریت خوب بود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی که از ارائه جزئیات بیشتر درباره سفر هیئتی از بازرسان خود به ایران و موضوع مذاکرات با مسئولان جمهوری اسلامی ایران خودداری کرد، در بیانیه خود آورده است: "در این سفر فرصت بیان دغدغه ها و تعیین اولویتها یعنی توضیح احتمال وجود بعد نظامی در برنامه هسته ای ایران به وجود آمد."


 


امروز: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید آرامش و اعتماد را به بازار ارز برگرداند، گفت: تغییر سیاستها این اعتماد را کاهش می دهد و اثر بخشی تصمیمات بانک مرکزی را کم می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر محمد نهاوندیان با اشاره به اینکه قانون تجارت کشور 80 ساله است اظهار داشت: از چند سال قبل احساس نیاز شد که در قانون تجارت باید بازنگری صورت گیرد و در این راستا نیز پیش نویس قانون جدید تجارت توسط وزارت بازرگانی آن زمان تهیه و به مجلس تحویل داده شد.

بلاتکلیفی قانون تجارت در مجلس

وی با بیان اینکه در دوسال گذشته نیز یک اهتمام جدی برای تصویب این قانون در مجلس ایجاد شده است، یادآور شد: تنها فصلهایی از این قانون در مجلس جلو رفته و متاسفانه هنوز به نهایت نرسیده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه ما احساس نیاز می کنیم به تصویب این قانون و لازم است که هرچه زودتر این اصلاحات انجام شود، افزود: اگر تصویب همه قانون امکان پذیر نیست حداقل فصولی که شدیدا به آن نیاز است هر چه سریعتر تصویب شود.

مجلس حداقل بخشی از قوانین ضروری را در قالب متمم تصویب کند

نهاوندیان با اشاره به اینکه بعضی از فصول این قانون ناظر بر بعضی اقتضائات جدید اقتصادی مثل ادغام شرکتها و تجارت الکترونیکی است، ادامه داد: مجلس حداقل این فصول را به عنوان متمم قانون قبلی تصویب و ابلاغ کند و بقیه فصول را در آینده پیگیری کند.

وی با تاکید بر اینکه ضرورت تصویب و ابلاغ این قانون احساس می شود، اظهار داشت: تاکنون نیز نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در این خصوص در کمیسیون اقتصادی مجلس حضور فعالی داشته اند و ما امیدواریم که این قانون هرچه زودتر تصویب شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با بیان اینکه خوشبختانه در سالهای اخیر در حوزه اقتصاد مصوبات قانونی خوب و راهگشایی تصویب شده است، ادامه داد: قانون سرمایه گذاری و همچنین رویکردهای مثبتی که در برنامه پنجم دیده شده است به ایجاد فضای مناسب برای توسعه فرصتهای شغلی، کارآفرینی و ارتباطات بین المللی کمک می کند.

شوکهای غیرقابل پیش بینی در بازار ارز پر آسیب است

نهاوندیان در بخش دیگر از سخنان خود در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر پیرامون وضعیت نوسانات بازار ارز گفت: اصولا شوکهای غیرقابل پیش بینی و نوسانهای پردامنه از آن جهت که قدرت برنامه ریزی مدیران اقتصادی را کم می کند پرآسیب است.

وی ادامه داد: در رابطه با نوسات اخیر نرخ ارز و سکه هم شاید یکی از عوامل اصلی این چالش این بود که علی رغم نرخ تورمهای بسیار بالایی که هر ساله داشته ایم اما نرخ ارز از نوعی ثبات نسبی برخوردار بود و به عبارت دیگر قدرت خرید پول ملی در خرید کالا کاهش پیدا کرده بود ولی در خرید ارز حفظ شده بود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران افزود: این ثبات پتانسیلی را ایجاد می کرد که افراد یا واحدهای اقتصادی برای حفظ ارزش دارایی شان یا حتی نیات "سفته بازانه" وارد تقاضای ارز شوند.

تقاضای اضافی "سفته بازانه" از بازار خارج شود

نهاوندیان با بیان اینکه تقاضای اخیر در بازار ارز یک تقاضایی متفاوت از تقاضای مبادلاتی بود که وارد بازار شد، تصریح کرد: وقتی یکباره یک جهش پیدا شد دیگران هم به سودای این افتادند که اگر می شود ظرف یک هفته از این اختلاف نرخ، درآمد هنگفتی کسب کرد آنها هم به این موج پیوستند و التهاب را تشدید کردند.

وی پیرامون راه حل ایجاد آرامش در بازار ارز نیز گفت: راه حل مسئله هم جز این نیست که ما این تقاضای اضافی "سفته بازانه" را از بازار خارج کنیم و به عبارت دیگر چشم انداز بازار ارز یک علامت درآمد معتنابه را ندهد بلکه برای کسانی که "سفته بازانه" وارد بازار شده اند خلاف آنچه که می اندیشیدند اتفاق بیفتد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با یادآوری اینکه مدیریت بازار ارز البته دو طرف دارد، تصریح کرد: در این بازار هم باید مدیریت عرضه و هم مدیریت تقاضا صورت گیرد.

آرامش و اعتماد لازم را به بازار ارز برگردانیم

نهاوندیان بیان داشت: اگر بتوانیم آرامش و اعتماد لازم را به بازار ارز برگردانیم به تبع درجه توفیق بانک مرکزی بیشتر خواهد شد.

وی پیرامون مدیریت بانک مرکزی در اتفاقات اخیر نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه بیش از 70 درصد عرضه ارز در بازار ایران توسط بانک مرکزی صورت می گیرد این بانک قدرت کافی برای اداره و تعیین کنندگی را دارد ولی لازمه توفیق در استفاده از این قدرت این است که سیگنالهای بانک مرکزی با نگاه اعتماد از سوی فعالان اقتصادی نگریسته شود.

استقبال از سیاست ارز تک نرخی توسط بانک مرکزی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران تصریح کرد: تغییر سیاستها این اعتماد را کاهش می دهد و اثر بخشی تصمیمات بانک مرکزی را کم می کند ولی کاملا این قابل برگشت است به خصوص اگر سیاست های بانک مرکزی از یک هدفمندی و ثباتی برخوردار باشد.

وی با اشاره به سیاست اتخاد شده توسط بانک مرکزی در بازار ارز عنوان کرد: همین سیاست که نظام ارزی کشور باید تک نرخی شود و مدیریت آن هم به صورت شناور صورت گیرد؛ اگر بازار ببیند که بانک مرکزی در اعمال این سیاست جدی است همراهی می کند.


 


امروز: دایی در مورد اتفاقی که روز گذشته در جریان جشنواره فیلم فجر توسط یک گروه فرانسوی رخ داد، تصریح کرد: یک بار گفته‌ام کسی جرات ندارد در ایران به آدم‌های سیاسی گیر بدهد. در اینجا همه چیز آزاد است به غیر از صحبت سیاسی. هر کاری دوست دارید می‌توانید انجام دهید اما نباید وارد سیاست شوید. متاسفم برای افرادی که در دهه فجر چنین برنامه‌هایی را ایجاد می‌کنند، کسانی که نمی‌دانند دهه فجر و انقلاب چه بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر علی دایی صحبت‌هایش را این گونه ادامه داد: یک عده ظاهر خود را آنچنان درست کرده که انگار 200 سال است، عبادت می‌کنند. متاسفانه برخی آدم‌ها با عوام فریبی سعی می‌کنند با اجرای چنین برنامه‌هایی به آرمان‌هایی که از روز اول باعث انقلاب شد خدشه وارد می‌کنند.

سرمربی تیم راه آهن با بیان اینکه در کجای دین ما چنین مسائلی است و من متاسفم در این مملکت که ما آن را جمهوری اسلامی می‌گوییم چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد در مورد احتمال شکایتش از این افراد تصریح کرد: چه شکایتی؟ آخرش چه می‌شود؟ این گروه فرانسوی چنین کاری انجام داده که این مسئله بی کفایتی مسئولان ما را به اثبات می‌رساند که فقط به هر عنوانی می‌خواهند پشت میزها قرار بگیرند.

وی اضافه کرد: در خارج اگر کسی برای مملکتش زحمت بکشد آن را روی چشمشان قرار می‌دهند اما متاسفانه در مملکت ما می‌خواهند یک چیزی در زندگی‌مان پیدا کرده و ما را خراب کنند. مطمئنا ارزش اعتبار انسان‌ها را خدا می‌دهد و هیچ بنی بشری نمی‌تواند چیزی را که خدا داده از انسان بگیرد.

سرمربی پیشین تیم ملی با اشاره به این مسئله که روز به روز بیشتر از این اتفاقات دلش می‌گیرد ادامه داد: این آدم‌ها مانند کف‌های روی رودخانه بوده که با آب می‌روند اما همیشه سنگ‌های درشت می‌ماند. من خودم را مدیون مردم دانسته و تا روز آخری که باشم با آنها خواهم بود من مردم را می‌بینم که چگونه با من برخورد می کنند و در بدترین شرایط پشت سر من هستند.

وی افزود: مردم بیشتر از مسئولان قدر اسطوره‌ها را می‌دانند برخی از مسئولان فقط میز را چسبیده و دوست ندارند به هیچ عنوان از پشت آن بلند شوند. ما اگر صحبت کنیم هزار چیز می‌گویند اما نمی‌دانم امروز وزیر ارشاد که همیشه مصاحبه می‌کند و یا کارگردانی که در خصوص همه مسائل صحبت کرده هزار مدل حرف زده و خودش را انقلابی می‌داند الان کجا هستند. چرا یکی از آنها صحبت نمی‌کند؟ موقعی که آدم‌ها این گونه دور هم جمع شوند یک گروه فرانسوی هم در تئاتر خود چنین اقدامی می‌کند.

دایی بار ابراز تاسف نسبت به مسئولان که چنین اجازه برگزاری چنین برنامه‌هایی را دادند افزود: وقتی در تلویزیون به راحتی به قهرمانان توهین می‌شود و نام برنامه "فلان بازار" روی آن گذاشته می‌شود بروز چنین اتفاقات هم طبیعی است. طنز با کاری که این آقایان می‌‌کنند بسیار فرق دارد. متاسفانه خیلی چیزها را نمی‌توانم بگویم و بهتر است در دلم بماند.

وی افزود: از هر حرف من هزار تعبیر می‌شود اما بار دیگر تاکید می‌کنم نه آدم سیاسی بوده و نه جزو گروهی بوده و نه به کسی وابسته بوده و هستم. من تنها وابسته آن بالایی و مردم هستم.

سرمربی راه آهن در پایان گفت: من برای کسانی که بابت کوچکترین چیز هزار تا مصاحبه و واکنش از خود نشان داده اما از کنار این مسائل راحت می‌گذرند متاسفم. همیشه سعی کرده‌ام برای مردم و با مردم زندگی کنم و از این به بعد هم به این روشم ادامه خواهم داد.
گفتنی است این گروه فرانسوی در نمایش خود نام یکی از اسبان خود را علی دایی ، نهاده بودند


 


امروز: يك فعال كارگري در سمنان اعلام كرد: تغيير مديريت سازمان تامين اجتماعي كه وسعتي به اندازه دو وزارت‌خانه دارد بنفع سازمان و بيمه شدگانش نيست.

به گزارش ایلنا حسين طاهرزاده با بيان اينكه مديران سازمان تامين اجتماعي تا فرصت مي‌يابند با نحوه كار اين سازمان آشنا شوند، تغيير مي‌كنند تصريح كرد: علت تغيير مديران سازمان دخالت دولت بدون مد نظر قرار دادن نظر صاحبان ا صلي سازمان يعني كارگران و بيمه شدگان است.

او با اشاره به عدم پرداخت دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی كه چند سالی است در محافل و رسانه ها به موضوعی تکراری تبدیل شده است اظهار داشت: رسیدن به مبلغ سی هزار میلیارد تومان بیمه شده‌ها را نگران كرده است، و اين در حالي است كه همچنان ما بار دیگر شاهد تغییر مدیر عامل این سازمان عریض و طویل بودیم.

او افزود: در سازمان تامين اجتماعي سه جانبه گرايي به معناي واقعي اعمال نمي‌شود و اگر رعايت مي‌شد دولت نمي‌توانست به صورت مستقيم تصميم به تغيير مدير عامل بگيرد.

او با انتقاد به اينكه هم اكنون سازمان تامين اجتماعي هياتي اداره مي شود گفت: ركن اصلي سازمان تامين اجتماعي شوراي عالي بود كه حذف شد.

او ادامه داد: صاحبان اصلي سازمان تامين اجتماعي هيچگونه سهمي در مديريت اين سازمان ندارند و آنكه كمترين سهم و بيشترين بدهي را به سازمان دارد اختيار كامل سازمان را به دست گرفته.


 


امروز: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتقاد از کنارگذاشته شدن چند باره طرح سؤال از احمدی نژاد در مجلس هشتم، گفت: مجلس و دولت طرح سؤال از احمدی نژاد را بدون اضافه و کم کردن عملی کنند.

به گزارش ایلنا فاضل لنکرانی، گفت: این مجلس فعلی که برای طرح هدفمندی یارانه‌ها قوانینی تصویب می‌کند و بعد خود مجلسی‌ها می‌گویند، آنچه که اجرا می‌شود بر خلاف قانون مصوب است. چرا برخورد با این قانون شکنی‌ها نمی‌شود؟ مردم ما سؤالات فراوانی در این موارد دارند.

آیت الله فاضل لنکرانی در پاسخ به این سؤال که حذف نمایندگانی مانند علی مطهری از لیست‌های مهم اصولگرایان را با وجود اینکه این گونه افراد در مقابل قانون شکنی‌ها ایستاده و بار‌ها طرح سؤال از احمدی نژاد را مطرح کردند، گفت: به صورت کلی مردم ما به دنبال نمایندگانی هستند که بتوانند از حقوق اساسی و دین مردم دفاع کنند و هیچ فردی با این گونه کار‌ها به نتیجه دلخواه نمی‌رسند، زیرا مردم به دنبال نمایندگانی هستند که مستقل باشند.

وی با بیان اینکه آن‌هایی هم که می‌خواهند از احمدی نژاد سؤال کنند برای خدا سؤال کنند نه اینکه جنبه دیگری داشته باشد، گفت: سؤال از مسئولین امری طبیعی بوده و در تمام دنیا مطرح است، پس چرا باید از ابتدای مجلس هشتم تا کنون، چندین مرتبه طرح سؤال از احمدی نژاد مطرح و بعد کنار گذاشته شود؟ این نشان دهنده هم ضعف مجلس و هم ضعف دولت است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مجلس و دولت این طرح را برای خدا، بدون غرض ورزی و بدون اضافه و کم کردن عملی کنند.


 


امروز: رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس از شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در خصوص گزارش نهایی کمیته تحقیق و تفحص مجلس از شورای عالی ایرانیان گفت: گزارش نهایی این کمیته تکمیل شده است اما ارائه این گزارش به بعد از انتخابات مجلس موکول شد.

به گزارش خبرگزاری فارس حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی در خصوص گزارش نهایی کمیته تحقیق و تفحص مجلس از شورای عالی ایرانیان اظهار داشت: گزارش نهایی کمیته تحقیق و تفحص مجلس از شورای عالی ایرانیان تکمیل شده است.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه این گزارش ابتدا باید در کمیسیون امنیت ملی مجلس رأی گیری شود و بعد به صحن علنی مجلس برده شود و چون مجلس تعطیل خواهد شد، ارائه این گزارش به بعد از انتخابات مجلس موکول می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس آبان‌ماه سال 89 بود که مجلس تصمیم به تفحص از شورای عالی ایرانیان به دلیل صرف هزینه‌های هنگفت در همایش‌های مختلف و موازی‌کاری با وزارت امور خارجه گرفت و پس از این تصمیم کمیته‌ای تحت عنوان "کمیته تحقیق و تفحص مجلس از شورای عالی ایرانیان" در مجلس شورای اسلامی شکل گرفت.

اما علی رغم اعلام زمان‌های مختلف توسط نمایندگان مجلس برای ارائه گزارش نهایی این تحقیق همچنان این موضوع به بعد از انتخابات مجلس موکول شده است.


 


امروز: نمایندگان مجلس با امضای بیانیه‌ای ضمن اعلام حمایت قاطع خود از اقدامات منطقی مقابله‌ای وزارت نفت برای قطع صادرات نفت به اتحادیه اروپا، اعلام کردند: ایران منتظر فرا رسیدن زمان تحریم خرید نفتی نمی‌ماند.

به گزارش خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای از اقدام وزارت نفت در قطع رابطه نفتی با شرکت‌هایی که به تحریم اتحادیه اروپا علیه ایران پیوستند، حمایت کرد.

متن کامل این بیانیه که محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجس آن را قرائت کرد، به شرح ذیل است:

جمهوری اسلامی ایران خواستار روابط مطمئن در قالب تعهدات دوجانبه است و مسیر روابط دوجانبه باید متکی بر اطمینان‌های دوسویه و بدور از تنش‌های سفارشی از بیرون باشد، همچنین روابط تاریخی و سنتی میان ایران و اروپا نیازمند اعمال دقت نظر در روابط اقتصادی با این کشورهاست.

جمهوری اسلامی ایران زمانی خود را متعهد به تأمین امنیت انرژی مردم اروپا می‌داند که متقابلاً کشورهای اروپایی خریدار نفت نیز نسبت به امنیت منابع درآمدی ایران متعهد باشند.

استفاده‌های ابزاری از تجارت و انرژی که غربی‌ها شروع‌کننده آن بودند، رویه‌های نامطلوبی را در سطح بین‌المللی ایجاد می‌کند و امنیت طرفین مبادله به اصول تجارت آزاد را زیر سؤال می‌برد.

درصورت تداوم سیاست‌های غیرمنطقی سران اتحادیه اروپا، طبیعی است که ایران به دنبال کشورهای جایگزین برای فروش نفت خود خواهد بود و منتظر فرا رسیدن زمان تحریم نخواهد ماند.

موج سرمایی که اروپا را فرا گرفته و صدها بی‌خانمان را به دلیل عدم توانایی در تأمین سوخت برای گرم شدن به کام مرگ کشانده است، نشان‌دهنده بی‌توجهی این کشورها به وضعیت معیشتی و نوعی نقض حقوق بشر توسط اتحادیه اروپاست.

همچنین با توجه به افزایش قیمت سوخت و کاهش ذخایر نفتی، مسئولیت عواقب و پیامدهای فشارهای اقتصادی و نارضایتی‌های عمومی با مسئولان کشورهای تحریم‌کننده است.

مجلس شورای اسلامی با حمایت قاطع از اقدامات منطقی مقابله‌ای تدارک دیده شده توسط وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، خواستار جایگزین کردن خریداران نفت ایران در اروپا با کشورهای دیگر است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته