-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ بهمن ۱۸, سه‌شنبه

Latest News from 30Mail for 02/07/2012

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/11/17

بیش از ۵۲ فعال دانشجویی با انتشار بیانیه‌ای نسبت به گرفتن اعترافات اجباری از سعید رضوی فقیه، روزنامه نگار و عضو پیشین اتحادیه مرکزی انجمن‌های اسلامی اروپا، هشدار داده و خواستار ازادی وی از زندان شدند.

در این بیانیه که در روز دوشنبه منتشر شده و یک نسخه از آن در اختیار "۳۰ میل" قرار گرفته، آمده است که آقای رضوی فقیه «در راستای اعتقاد به اصلاحات در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ملتزم به قانون اساسی» فعالیت کرده و هر آنچه که وی در خارج و داخل ایران انجام داده در «چارچوب استفاده از حقوق شهروندی می‌گنجد.»

آقای سعید رضوی فقیه، که در فرانسه زندگی می‌کند، اواخر دی ماه سال جاری پس از ورود به فرودگاه امام تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

حمهوری اسلامی تاکنون درباره دلایل دستگیری و نهاد دستگیر کننده آقای سعید رضوی فقیه توضیحی ارائه نکرده است.

امضا کنندگان بیانیه یادشده، از مسئولان قضایی ایران خواسته‌اند تا درباره وضعیت و «سرنوشت» این عضو سابق دفتر تحکیم وحدت توضیح دهند.

به گفته امضا کنندگان این بیانه، آقای رضوی فقیه، «بر اساس اطلاعات موجود، در شرایط نامعلومی در زندان و احتمالآ در زیر فشار بازجویی اجباری به سر می‌برد.»

در قسمتی از این بیانیه درباره احتمال اعتراف اجباری آقای رضوی فقیه آمده است: «ما به عنوان جمعی از فعالین سابق و فعلی دانشجویی، … پیشاپیش اعلام می‌داریم که اخذ و پخش هرگونه مصاحبه تلویزیونی و نوشتاری از وی بر عیله جنبش دانشجویی، جنبش سبز و کارنامه عملکرد دفتر تحکیم وحدت و یا هر نوع اعترافی که با مواضع وی در پیش از بازداشت مغایر باشد، فاقد ارزش بوده و به مانند دیگر اقدامات ناکام مشابه در گذشته محکوم به شکست است.»

این فعالان دانشجویی به مقامات امنیتی ایران نیز یادآوری کردند که به کارگرفتن «روش‌های فاشیستی و استالینی» همچون مصاحبه‌های اجباری در «عصر انفجار اطلاعات و سطح کنونی آگاهی مردم ایران بیهوده است و جز سنگین‌تر کردن سیاهه اعمال ننگین حکومت حاصلی در بر ندارد.»

علی افشاری، علی‌اکبر موسوی خوئينی، احمد باطبی، سعید حبیبی، فاطمه حقیقت‌جو، عباس حکیم‌زاده، نيما راشدان، محمد صادقی، مهدی عربشاهی، سعيد قاسمی‌نژاد، امير معماريان، از جمله امضا‌کنندگان اين بيانيه هستند.

آقای رضوی فقیه، که سابقه حضور در چندین روزنامه اصلاح طلب را در کارنامه دارد، در سال ۱۳۸۳ به قصد ادامه تحصیل به فرانسه رفت.

آقای رضوی فقیه در بهمن ماه ۱۳۸۷ نیز پس از ورود به ایران به دلیل پرونده مفتوح از سال ۱۳۸۱ ممنوع الخروج و به زندان اوین منتقل شده بود.

این روزنامه نگار در سال ۱۳۸۱ چندین بار در رابطه با حکم ارنداد هاشم آقاجری، تاریخ نگار و استاد داشگاه تربیت مدرس، سخنرانی کرد که این موضوع سبب ایجاد پرونده قضایی علیه وی شد.

آقای رضوی فقیه پس از آزاد شدن به قید وثیقه، از ایران خارج شد و دادگاه وی را به صورت غیابی در مهرماه سال ۱۳۸۹ به ۴ سال زندان و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد.

آقای رضوی فقیه پیش‌تر گفته بود که نسبت به حکم صادره اعتراض داشته و از امکان تجدیدنظرخواهی در حکم صادره استفاده خواهد کرد.

آقای رضوی فقیه افزوده بود که مسولان جمهوری اسلامی می‌خواهند «مرا بخاطر فعالیت‌هایم در دوران انتخابات و جنبش سبز بازجویی کنند.»


 
 

1390/11/17

کامران محمدی

هفت بهمن يكي از كارتن‌خواب‌هاي تهران كه در شب‌هاي سرد زمستان‌هاي خشك تهران، روزها و شب‌هاي دردناكي را مي‌گذرانند، در حال جست‌وجوي يك سطل زباله، كودكي را پيدا كرد كه زخمي و نيمه‌جان در ميان زباله‌ها نفس‌هاي آخر را مي‌كشيد، اما هنوز زنده بود. پسربچه‌اي حدوداً سه ساله كه در سطل آشغال رها شده بود... كارتن‌خواب او را به بيمارستان الغدير رساند. با اين‌كه مي‌دانست آدمي چون او را به عنوان نخستين متهم، رها نمي‌كنند و اگر بچه بميرد... اما اين بچه نمرد. ديروز بعد از يك هفته، از آي‌سي‌يو مرخص شد و حالا در راه شيرخوارگاه آمنه است... توضيحات بيش‌تر


بگذاريد احساساتي نشويم و از رفتار انساني كارتن‌خواب بگذريم، از بچه‌اي كه «علی کوچولو» نام گرفته و در شرايطي غيرقابل باور ميان زباله‌ها رها شده است هم بگذريم، و به نكته‌اي فراتر از اين‌ها فكر كنيم. به جايي كه خانه‌ي ملت نام گرفته است و حالا مدت‌هاست كه لايحه‌ي حمايت از كودكان و نوجوانان، در قفسه‌هايش خاك مي‌خورد. لايحه‌اي كه اگر تصويب شود، شايد، شايد اندكي از اين اتفاقات عجيب و غريب بكاهد.


مجلس شورای اسلامی خیلی کارها می‌كند كه به هيچ كس ربط مستقيمي ندارد و هيچ كدام از اهالي جامعه‌ي ايران اسلامي، به نتايج بحث‌هاي طولاني نمايندگان ملت كه گاه هيجان‌انگيز و داغ هم از آب درمي‌آيند، توجهي ندارند. مثل بحث داغ حقوق مادام‌العمر براي نمايندگان يا ممنوعيت سيگار كشيدن در محل‌هاي عمومي و... اما درست در حالي كه نمايندگان ما ـكه عده‌اي كمي از ما حتي نام‌شان را مي‌دانيم‌ـ درباره‌ي اين مسايل سر هم داد مي‌زنند، اين لايحه آرام آرام به طور كامل از خاطره‌ها پاك مي‌شود...


امسال با ماجراي «هانيه» طفل معصوم هشت ساله‌اي كه دردناك‌ترين داستان كودك‌آزاري را ابتداي سال به وجود آورد، آغاز شد. اين پايان امسال است؛ ماجراي علي كوچولو كه از امروز به شيرخوارگاه آمنه اضافه مي‌شود. او زنده مانده است و مي‌تواند شيريني زندگي را در بين دوستان و هم‌سالانش در شيرخوارگاه آمنه تجربه كند. مي‌تواند در كنار هانيه، «نيما» و «باربد» آرام آرام خاطرات تلخ گذشته را فراموش کند. مي‌تواند مثل ساير بچه‌هاي آمنه، دلش را به گرماي دست آدم‌هاي نيكوكار خوش كند... اما كاش دست‌كم تا عيد اين فهرست شوم طولاني‌تر شود...
و لايحه‌ي حمايت از كودكان و نوجوانان، هم‌چنان خاك مي‌خورد...


 
 

1390/11/17

خبرگزاری مهر گزارش داد که باقیمانده پایه‌های پل ساسانی "پاپیلا" در شهرستان لالی، در شمال شرقی استان خوزستان، تا دو روز دیگر با شروع فاز دوم آبگیری سد "گتوند علیا" به صورت کامل به زیر آب می‌رود.

زیر آب رفتن پل پاپیلا در حالی صورت می‌گیرد که قرار بود این پل به عنوان میراث تاریخی به ثبت برسد اما به دلیل اسیب دیدن آن در عملیات برداشت شن و ماسه توسط بیل‌های مکانیکی و نیز حفاری‌های غیر مجاز، پرونده ثبت این پل در میراث فرهنگی بسته شد.

پل پاپیلا به گفته کارسناسان میراث فرهنگی با قطعه سنگ‌های ساروجی به وزن یک و نیم تن و با ابعاد ۶/۵ در ۶ متر و به ارتفاع ۷ متر بر روی رودخانه زیو رود شهرستان لالی ساخته شده بود.

باستان‌شناسان اروپایی نیز این پل را محور ارتباطی زاگرس میانی، شوش و سایر فرهنگ‌ها و تمدن‌های بین النهرین توصیف کرده‌اند.

بر اساس گزارش یادشده، این پل که پیش از این دچار خسارتهایی نیز شده بود، هیچ‌گاه از سوی مسئولان میراث فرهنگی مورد مرمت قرار نگرفت.

منابع: مهر و خبرگزاری میراث فرهنگی

مرتبط:

تنها ۱۲ روز پس از افتتاح رسمی: فاجعه‌ای زیست‌محیطی در انتظار مناطق پایین‌دست سد گتوند


 
 

معاون استاندار تهران:
1390/11/17

 

 
معاون سياسی- اجتماعی استانداری تهران می گويد که در جريان سرکوب های سال ۱۳۸۸ هيچ مسوولی نگفته بود که از چوب و چماق برای ضرب و شتم مردم معترض استفاده شود و اگر هم شده نبايد آن را به پای جمهوری اسلامی گذاشت.
 
صفرعلی براتلو در سخنانی که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرده با اشاره به اعتراض های سال ۱۳۸۸ به نتايج انتخابات رياست جمهوری گفته است: «در آن روزها نزديک به ۳۰ نفر از نيروهای بسيج و مردم کشته شدند و همانند ساير کشورهای عربی يک تانک به داخل خيابان های شهر وارد نشد.»
 
به گفته وی، «در برخی از کشورهای عربی تنها ظرف چند ماه سه هزار نفر کشته شدند، حال آنکه ما پس از انتخابات هشت ماه درگير بوديم و اتفاق خاصی نيفتاد.»
 
آقای براتلو مدعی شده که هدف جمهوری اسلامی، «کنترل بحران بدون اعمال هرگونه خشونت بوده» و افزوده است: «هيچ مسوولی نگفته بود که کسی از چوب و چماق برای ضرب و شتم مردم معترض استفاده کند. البته ممکن است اتفاقاتی از اين دست روی داده باشد اما نبايد آن را به پای جمهوری اسلامی نوشت.»
 
اظهارات اين مقام مسوول در دولت احمدی نژاد در حالی بيان می شود که در جريان اعتراض های سال ۱۳۸۸ بيش از ۷۰ نفر در اثر تيراندازی نيروهای امنيتی و انتظامی جان خود را از دست دادند.
 
در اين اعتراض ها که از سوی نيروهای بسيجی و لباس شخصی سرکوب شد، به گفته فرماندهان نظامی و مقام های جمهوری اسلامی، بيش از چهار هزار نفر بازداشت شدند.
 

 
 

1390/11/17

 

مصطفی‌ تاجزاده، عضو زندانی سازمان مجاهدین انقلاب و  جبهه مشارکت، در واکنش به اظهارات رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه تهران، در پیامی گفته است، انتظار این بود که  آیت‌الله خامنه‌ای از «خطاهای گذشته خود» عذرخواهی کند و یا دست‌کم به گونه‌ای سخن می‌گفت که «نشانه‌هایی» از عقلانیت در حاکمیت دیده شود.
 
آیت‌الله خامنه‌ای، درخطبه‌های نماز جمعه هفته گذشته،  شرکت در انتخابات را عاملی برای  جلوگیری از تعرض خارجی به کشور دانست و گفت: «در کشوری که کاملا آرام و امن است و دستگاه‌ها و مردم در حال کار و تلاش هستند بحرانی وجود ندارد اما دشمنان و غافلان مدام از آن حرف می‌زنند.»
 
در واکنش به این اظهارات، مصطفی تاجزاده در پیامی که در سایت کلمه  منتشر شده، گفت: «انتظار این بود که اگر رهبری از خطاهای گذشته خود و قوای سه‌گانه که ایران و مردم را با مخاطرات و مشکلات فراوانی مواجه کرده است، عذرخواهی کنند و اگر به هر دلیلی برایشان سخت است که پوزش بطلبند، لااقل خطبه نمازجمعه بهمن ماه را به گونه ای ایراد کنند که همگان و به ویژه منتقدان اوضاع کنونی، نشانه‌های حاکمیت عقلانی و تمکین حکومت به اجرای کامل قانون اساسی و تامین و رعایت حقوق و آزادی‌های اساسی شهروندان و اتخاذ سیاست‌های عاقلانه و مصلحت‌جویانه را به وضوح مشاهده کنند.»
 
تاجزاده با بیان اینکه «با کمال تاسف رهبری این فرصت را هم از دست داد»، می‌افزاید: «به این ترتیب نه تنها در این شرایط دشوار باری از دوش میهن و مردم برنداشت بلکه با تاکید بر راهبرد غلط و خطرناک تهدید در برابر تهدید راه را برای گسترش و تقویت اجماع قدرت‌های بزرگ علیه منافع و حتی امنیت ملی کشورمان هموار کرد و آنان را به ایجاد و محدودیت و تحریم بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران و مردمش تحریک کرد.»
 
آقای تاجزاده، که از فردای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ دستگیر و در دادگاه‌های موسوم به «کودتای مخملی» به طور دسته جمعی به محاکمه کشیده شد، ماهیت انتخاباتی که مد نظر آیت‌الله خامنه‌ای است را با رژیم‌هایشان ساقط شده کشورهای عربی یکی دانسته و می‌گوید، چنین انتخاباتی برای کشور مصونیت نمی‌آورد.
 
تاجزاده می‌گوید: «این سخن کاملا درست است که انتخابات مصونیت بخش است، اما انتخابات آزاد این خاصیت را داراست نه انتخابات فرمایشی. »
 
 این زندانی سیاسی می‌افزاید: «در ایران زمان شاه و حتی در برخی کشورهای عربی که حکومت‌هایشان ساقط شده مانند مصر، انتخابات برگزارمی‌شد اما به دلیل آن که نمایشی و فرمایشی بود و منتخبان عده‌ای بله قربان‌گو بودند، هیچ نقش مصونیت بخشی نداشت. متاسفانه با شرایط موجود،در انتخابات ۱۲ اسفند نیز انتخابانی نمایشی خواهیم داشت و مجلس برآمده از آن نیز فرمایشی و بله قربان‌گو خواهد بود و نه تنها بنا نیست تا هیچ باری از دوش ملت بردارد بلکه دستاوردهای انقلاب را هم نابود خواهد کرد.»
 

 
 

1390/11/17

Nei C

 
هر روز مطالب و تهییج‌نامه‌هایی از ماجرای گردهمایی آخر این ماه به دستم می‌رسد؛ این است که لازم است توضیح بدهم چرا بهتر است مرا زیر سقف‌های به زعم من پوشالی‌تان دعوت نکنید تا برای حنجره‌های پاره‌تان کف بزنم و کل بکشم. من گلو درد دارم و دست‌هایم را کنار سبیل جاهل محله‌مان گرو گذاشته‌ام. 
 
من مدت‌هاست در خصوص مساله‌ی تغییر اجتماعی، پیش از هر اتفاق بزرگ به‌یک‌باره‌ی «بهار‌عربی‌وار»(!)، به آموزشِ شخص در سطح پایه به امید تغییر فرهنگ اقتصادی-سیاسی در راس معتقدم؛ این است که آتروفی عضلات فکری اپوزیسیون خارج از کشور، از جایی به بعد، رقت‌انگیز و تهوع‌آور است. جامعه برای قماشی انگار در یک محفظه‌ی پلاستیکی‌ باشد که ترانسپارنت بودن حائل، مانع از رویت این فاصله‌ست و دست کشیدن اینان بر سطح این محفظه دچار این برداشت غلطشان می‌کند که خبردار شده‌اند؛ که دست کشیده‌اند.. شکل فاسد‌شده‌ی یک الیگارشی فی‌نفسه فاسد معیوب -در هم ضرب کنید- که رئوسِ -ارواح شکم- نخبه‌اش در الفبای نخبگی به طرز حیرت‌انگیزی نادان و بی‌سوادند. این برداشتی‌ست که اغلب در مورد فعالین حقوق بشر غربی داشته‌ام که انگار یک افسانه‌ خیال‌انگیز شاعرانه می‌نویسند و ما احمق‌ها مست می‌شویم و اشک می‌ریزیم و از این اشک‌ها، بطری بطری آب شفا تولید می‌شود.. آنان شعر می‌خوانند و مردمان زیر سایه‌ی اشعار سوزناک، شکنجه می‌شوند و اخبار این جزایرِ از هم دور‌افتاده، به صورت پیام‌های صوتی-تصویری دست به دست می‌شود. 
 
 بدبختی این است که جامعه‌شناسی نمی‌خوانیم، تاریخ نمی‌دانیم، بی‌خبرانیم.. و بی‌سوادی  در این مورد خاص مثل انرژی است که از بین نمی‌رود بلکه تنها از صورتی به صورت دیگر تبدیل می‌شود! البته ناگفته پیداست که مساله‌ی یادآوری موضوعات مربوط به جنبش مدنی، چنان‌چه به عنوان یک عمل «مستقیماً» هدف‌مند انقلابی برداشت نشود، در ظرف استفاده از شبکه‌ی اجتماعی قابل دفاع است. یعنی شبکه‌ی اجتماعی می‌تواند بستر نگارش بخشی از تاریخ عمومی افراد ناراضی باشد. ایراد ماجرا در نظر من، توهم جماعت تاریخ‌نگار عامی به تاثیر مستقیم و «مستقل» است. برداشت کلان از موضوعات خرد، به زعم من، تاثیر آنان را خرد‌تر می‌کند. 
ختم. یک لیوان آب بیاور
--
پ.ن: یک دور خواندم! حق است که بگویم لحن بی‌ادبانه‌ای داشته‌ام. آدم است دیگر! یک وقت‌هایی عصبانی می‌شود و چشم‌بسته فحش می‌دهد.

 
 

1390/11/17

روزنامه روزگار چاپ تهران به دلیل انتشار مصاحبه‌ای از محمدرضا خاتمی، دبیرکل سابق حزب مشارکت، با دستور دادستان تهران به مدت یک ماه توقیف شد.

روزنامه روزگار مصاحبه با آقای خاتمی را به عنوان تیتر یک شماره شانزدهم بهمن و با عنوان «فرمان نمی‌پذیریم» منتشر کرده بود.

آقای خاتمی در این مصاحبه از "تحت فشار بودن اصلاح طلبان" و "تصمیم عاقلانه برای شرکت نکردن در انتخابات" صحبت کرده بود.

آقای خاتمی درباره دلیل شرکت نکردن اصلاح طلبان در انتخابات اسفندماه مجلس ایران گفته بود: «نتیجه انتخابات آن چیزی نیست که از توی صندوق‌های رای درمی‌آید، علی‌الظاهر این‌طور است اما انتخابات مهندسی‌شده است و نتایج آن مشخص است.»

این چهره مشهور اصلاح طلبان همچنین عنوان کرده بود که تلاش ۲۰ ساله حاکمیت برای یکدست کردن حاکمیت، «یک تجربه شکست خورده است.»

این دومین توقیف موقت روزنامه روزگار در شش ماه گذشته به شمار می‌رود.

روزنامه روزگار پیش از این در شهریورماه نیز به مدت ۲ ماه از سوی دادستانی تهران توقیف شده بود.

منابع: صدای آلمان و رادیو فردا


 
 

1390/11/17

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با انتشار گزارشی اعلام کرد که هوای تهران تنها حدود یک سوم از ۱۰ ماه نخست سال جاری در شرایط "پاک" و "سالم" قرار داشته است.

بر اساس گزارش منتشر شده، هوای تهران تنها ۲ روز از ۳۰۶ روز تحت بررسی، "پاک" و در ۱۱۱ روز دیگر در شرایط "سالم" قرار داشت.

این در حالی ست که تعداد روزهای "سالم" و "پاک" هوای تهران در سال ۱۳۸۸، ۲۶۹ روز و در سال ۱۳۸۹، ۲۲۴ روز بوده است.

بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هوای این شهر در ۱۹۰ روز سال "ناسالم" و در ۳ روز نیز "بسیار ناسالم" بوده است.

تاکنون تلاش‌های مسئولان شهری نتوانسته است از شدت آلودگی شهر تهران بکاهد و برخی از منتقدان، تلاش‌های مسئولان را دیرهنگام و غیر به موقع توصیف می‌کنند.

منبع: ایلنا


 
 

1390/11/17

رضا ساکی
عبید شاکی

 

در آغاز این برنامه گوینده به پاس احترام به خون شهدای انقلاب یک دقیقه سکوت می‌کند و بعد آخرین خبرها را می‌خواند و اعلام می‌کند چون رادیو تلویزیون تا به حال در اشغال نظامیان بوده است به این لحاظ ما از نظر امکانات در مضیقه هستیم و خبرها را از آخرین شماره‌ی روزنامه‌های پایتخت و خبرگزاری فرانسه آماده کرده‌ایم. مدت این برنامه دو دقیقه است که به طور اختصاصی از «رادیو ساکی» تقدیم شما می‌شود تا بشنوید و دانلود کنید.


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته