حسین عبده تبریزی
در صبحگاه سهشنبه تهران، دکتر «حسن احمدیگیوی»، ادیبی دیگر از خطه ادیبپرور آذربایجان، از میان ما ایرانیان رخت بربست. در بازه زمانی ۶۵ سال، از مدرسهای در روستای گیوی خلخال تا دانشکده فنی تهران با مهربانی دههاهزار دانشآموز و دانشجو را معلمی کرد. در جوانی گوهری یافته بود که برای آن زندگی کرد: در لغتنامه دهخدا به پیشنهاد دکتر «معین» و در معیت همکارانی چون دکترجعفر شهیدی و دکتر دبیرسیاقی بیش از ۴۰سال به شکار واژهها رفت. زبان فارسی را آنچنان توانا میدانست تا بتوان روی هر احساس، واقعه و هر چیز قابلتصوری نامی گماشت.
ادبیات فارسی او را به شعف میآورد و به کمک حافظه کممانندش از قرآن و گنجینه انبوهی از شعر شاعرانی چون فردوسی و ملکالشعرا شاهد میآورد تا با دست و دلبازی، شما را بر سر خوان رنگین فرهنگ فارسی نشاند و سرخوشیاش را از شعری زیبا با شما تقسیم کند و چنین بود که حضورش شیرین و مطبوع بود.
دکتر احمدی به شیوه خود، شاعری ملی و سیاسی بود، با ارادتی وافر به پیر احمدآباد، به طالقانی و شریعتی. وقتی با لهجه شیرین آذری، سروده شاعران نوپرداز را میخواند، دریافتنی بود که مضمون و محتوای انسانی و ملی برایش اهمیت داشت تا شکل و قالب شعری.
دکتر احمدی بهراستی متدین بود و بعید میدانم در طول عمر ۸۵ سالهاش کسی از او رنجیده باشد. حتی از کسانی به نیکی یاد میکرد که با افق فکریش نمیخواندند؛ و از آنانی که در حقش ظلم روا داشتند و به میهمانی تبعید و زندان فرستادندش، کینهای به دل نگرفته بود.
در جوانی پدر خود را از دست داده بود و مهربانی و قدرشناسی بیپایانش باعث شده بود تا مراسم گرامیداشت خاطره پدر خود را در عید فطر هر سال، از سال ۱۳۲۷ به این سو، با دعوت از انبوه دوستانش برگزارکند و بیشک خود همچون پدر، مصداق راستین آیه «الاسماء تنزل منالسماء» بود.
اوقات فراغت احمدی با امکانات مالی محدودش به گرهگشایی از مشکلات دیگران صرف میشد. هرچند معلمی با امکانات مالی بسیار محدود بود، اما مراجعانش در تعداد و تنوع آنچنان بیشمار بودند که گویی به سیاستمداری پرنفوذ رجوع میکردند.
بهقول «لوترکینگ» هر انسانی باید دو کار را بهتنهایی انجام دهد: به آنچه باور دارد عمل کند و دیار هستی را بهتنهایی ترک کند. احمدیگیوی به آنچه باور داشت عمل کرد و اکنون بهتنهایی از دنیا جدا شده است. ساعت جدایی در رسیده است؛ هرکدام به راه خود میرویم، او به سوی مرگ و ما به سوی زندگی. وقتی آموزگاری دلسوز درمیگذرد، سالها مشعلی که افروخته است، گذرگاه دیگران را روشن میکند و ما که به سوی زندگی در حرکت هستیم، میتوانیم در این گذرگاه ادامه مسیر دهیم.
منبع: شرق
راهاندازی مدارس وابسته به حوزههای علمیه، از تکذیب در سال ۸۸، افتتاح ۳۰ مدرسه در سال ۸۹، توسعه ۱۰۰ مدرسه در سال ۹۰ به راهاندازی ۱۸۰۰ مدرسه پیشحوزوی در سراسر کشور رسیده است.
روند صعودی حضور و فعالیت اجرایی حوزویان در آموزش و پرورش امروز به بالاترین حد خود رسیده است. به طوریکه معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه از راهاندازی ۱۸۰۰ مدرسه پیشحوزوی یا «مدرسه امین» با مدیریت ۳۰۰ مدرسه علمیه در سراسر کشور خبر میدهد. طرحی که به موجب آن قرار است تعدادی از مدارس کشور در قالب سه مدرسه ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان دخترانه و پسرانه با استفاده از ظرفیتهای تربیتی حوزههای علمیه در کنار آموزش عمومی دروس مدارس اقدام به تدریس علوم دینی به دانشآموزان کنند.
این مساله بیش از آنکه در راستای سیاستهای آموزشی وزارت آموزشوپرورش باشد، ناشی از «درهای باز آموزشوپرورش برای حوزه علمیه» و «اعلام آمادگی تمامقد حوزه علمیه و معاونان آن برای همکاری با آموزشوپرورش» است. چرا که روز گذشته مدیر حوزه علمیه قم در ششمین نشست سالانه همکاریهای حوزه و آموزشوپرورش گفت: حوزه علمیه و معاونان آن تمامقد برای همکاری با آموزشوپرورش اعلام آمادگی میکنند. همچنین حجتالاسلام دکتر ذوعلم دبیر سابق ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزشوپرورش عنوان کرد: امروز درهای آموزشوپرورش روی حوزههای علمیه باز است و عزم جدی برای برداشتن گامهای بلندتر در راستای ایجاد زیرساختهای تعلیم و تربیت دینی محسوس است.
شرق نوشت: تداوم سیاست افزایش سهم حوزههای علمیه در اجرای سیاستهای آموزشوپرورش و آموزش عالی در شرایطی است که هدف غایی این اقدامات با توجه به اظهارنظرهای مطرحشده «ایجاد زیرساختهای تعلیم و تربیت دینی» در مدارس است. با این حال حجتالاسلام نبوی معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه با اشاره به استقبال مردم از این مدارس اظهار داشت: در سال گذشته ۳۲ مدرسه از این مدارس راهاندازی شدهاند و در سالجاری تعداد این مدارس به ۸۰ مدرسه افزایش خواهد یافت. وی ادامه میدهد: انتخاب هیات امنا و مدیر مدرسه بر عهده حوزه و پرداخت هزینههای عوامل مدارس، مدیر و معلمان بر عهده آموزشوپرورش است، مدیران این مدارس نیز از میان افراد فرهنگی یا حوزوی متدین و دقیق انتخاب میشود. وی با اشاره به موضوعاتی که قرار است در این مدارس به دانشآموزان تدریس شود، میافزاید: در این مدارس دانشآموزان با اجرای برنامههای تربیتی و دینی با مبانی دینی همچون خواندن نماز، شیوه صحیح وضو گرفتن، احترام به پدر و مادر و مانند آن در مدارس امین آشنا خواهند شد.
اجرای ۲۴هزار برنامه حوزههای علمیه در مدارس
نبوی تاکید میکند: برنامههای تربیتی و فرهنگی این مدارس تدوین و ارایه شده است. این طرح کاملا بومی و ابداعی است و به جای اینکه بگوییم لازم است دانشآموزان به تمامی شاخصههای تربیت دینی دست پیدا کنند، گفتهایم یک دانشآموز لازم است به ۱۰ شاخص تربیت دینی همچون اعتقاد به خدا، حجاب، راستگویی و مانند آن برسد و راههای رسیدن به آن را هم بیان کردهایم. وی با بیان اینکه در قراردادهایی که با آموزشوپرورش داشتهایم، مبلغان با حضور در مدارس به تبلیغ دین و ارشاد دانشآموزان پرداختهاند و در سال ۱۳۸۹ مبلغان این معاونت بیش از ۲۴هزار برنامه در مدارس سراسر کشور اجرا کردهاند، ادامه میدهد: همچنین برنامهریزی کردهایم دانشآموزان با مفاهیمی همچون صله رحم، صدقه دادن و کمک به نیازمندان و مفاهیمی همچون آن به صورت ضمنی آشنا شوند.
اسلامی کردن علوم خواسته آموزشوپرورش از حوزه
معاون وزیر و رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نیز در ادامه در ششمین نشست سالانه همکاریهای حوزه و آموزشوپرورش با بیان اینکه اسلامی کردن جوهره علوم، خواسته آموزشوپرورش از حوزههای علمیه است، میگوید: دانشآموز در سند تحول بنیادین به گونهای تعریف شده که بتواند به مراتبی از حیات طیبه برسد. رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه کتاب مفاتیحالحیات حضرت آیتالله جوادیآملی امسال در نمایشگاه کتاب با استقبال وسیعی روبهرو و یکی از پرفروشترین کتابها بود، تصریح کرد: این کتاب میتواند یکی از منابع تولید محتوا برای برنامه درسی باشد. وی با تاکید بر ارایه محتوای آموزشی و توزیع علوم تولیدشده توسط حوزه و دانشگاه افزود: آموزشوپرورش براساس شناخت زبان نسل جدید، روانشناسی تعلیم و تربیت و برخورداری از تخصص مدیریت رفتار، هنرمندانه منابع تولیدی را به نونهالان، نوجوانان و جوانان آموزش میدهد. رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اینکه حوزهها باید در اسلامی کردن علوم ورود پیدا کنند و کارهای تبلیغی جزو وظایف عمومی حوزههای علمیه بهشمار میرود، افزود: آموزشوپرورش در دوره دکتر حاجیبابایی گامهای بلندی در حوزه مدارس قرآنی و تعظیم شعایر دینی و مذهبی برداشته است که این نشان از عزم آموزشوپرورش در بهرهمندی حداکثری از آموزههای اسلامی در موضوع تعلیم و تربیت است.
ایجاد ۱۰هزار مدرسه قرآنی در کشور
علاوه بر ایجاد مدارس وابسته به حوزههای علمیه و اجرای ۲۴هزار برنامه فرهنگی از سوی حوزههای علمیه در مدارس با هدف ایجاد زیرساختهای تعلیم و تربیت دینی، ایجاد مدارس قرآنی نیز از دیگر اقدامات آموزشوپرورش برای اجرای سیاستهای خاص خود است. وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه در کلان کار و در کشور مدارس قرآن از ۱۰هزار عدد افزایش پیدا کرده است، به خبرگزاری دانشآموزان ایران (پانا) میگوید: این مدارس در طول دو سال گذشته خوب عمل کردهاند و در بعضی جاها بیش از حد معمول کار انجام داده و در برخی جاها ممکن است کمتر باشد اما در کلان کار در کشور مدارس قرآن از ۱۰هزار عدد افزایش پیدا کرده است.
«حاجیبابایی» تاکید میکند: نقایصی را در نیروی انسانی داشتیم که امسال با جذب پنجهزار نفر از قاریان و نخبگان قرآنی که جذب در استانها کردیم، آن مشکلات را هم برطرف کردیم. وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اینکه در ارایه نتیجه کیفیت مهم است، تصریح میکند: هرکسی استانداردها را کسب کند او ملاک است؛ یعنی در ثبتنام طرح ملی حفظ قرآن کریم ۵/۳میلیون نفر ثبتنام کردهاند و وقتی که کارها را انجام میدهیم و هرکسی بتواند از نظر تخصص به آن جایگاه برسد، آن عدد ملاک حافظان قرآن خواهد بود.
در حالی که آمار اعتیاد جوانان و دانش آموزان روز به روز افزایش می یابد، عضو هیات مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات خبر داد که روزانه ۴ میلیارد تومان هزینه سیگار می شود.
پیش از این، سرپرست شرکت دخانیات ایران میزان مصرف سیگار در کشور را ۶۰ میلیارد نخ برآورد کرده و گفته بود: از این میزان سهم تولیدات داخلی (ملی، مشارکتی و عاملین صنعتی) حدود ۴۵ میلیارد نخ است.
از سوی دیگر دبیر خانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه ملی با دخانیات وزارت بهداشت اعلام کرده بود: ۱۰ میلیون ایرانی سالانه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سیگار دود میکنند که منجر به قربانی شدن ۶۰ هزار ایرانی در سال میشود.
در همین حال، محمداسماعیل افشار با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۵ کشور عضو کنوانسیون مبارزه با دخانیات هستند، گفت: در ایران این یک هفته را تبدیل به ۱۰ روز کرده ایم و با همکاری جراید و صداوسیما سعی می کنیم درخصوص مضرات سیگار اطلاع رسانی کنیم.
وی با بیان اینکه هر یک نخ سیگار حدود نیم لیتر دود ایجاد می کند، افزود: در دود سیگار متجاوز از ۵۰۰۰ ماده سمی وجود دارد که این مواد در دود قلیان به ۷۰۰۰ می رسد.
افشار با بیان اینکه هر قلیان ۲۰ تا ۵۰ نخ سیگار ضرر به انسان می رساند و این غیر از بیماری های دهانه قلیان است، گفت: حداقل ۸۵ بیماری بر اثر دود سیگار در بدن انسان ایجاد می شود.
عضو هیات مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات افزود: در دود سیگار بیش از ۵۰ ماده سرطانزا وجود دارد که می تواند در بدن ۲۵ نوع سرطان ایجاد کند.
افشار گفت: روزانه حدود سه تا چهار میلیارد تومان هزینه سیگار می شود که در سال با این پول می توان کارهای عمرانی فراوانی در کشور انجام داد.
عضو هیات مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، سیگار را دروازه ورود به انواع اعتیاد به مواد مخدر دانست و گفت: یک عزم ملی برای جلوگیری از اعتیاد جوانان نیاز است و این باید از داخل خانوادهها تا مسئولان رده بالا به وجود آید.
افشار همچنین بودجه مربوط به مبارزه با مواد دخانی را ناکافی دانست.
بودجه ای که بسرعت و شتاب در آخرین روزهای عمر مجلس هشتم به تصویب رسیده بود بار دیگر از سوی شورای نگهبان عودت داده شد.
سخنگوی شورای نگهبان از سه ایراد شورای نگهبان بر لایحه بودجه سال ۱۳۹۱ خبر داد و گفت: لایحه بودجه برای رفع ایرادات به مجلس عودت داده شد.
عباسعلی کدخدایی در گفتوگو با جام جم آنلاین با بیان اینکه شورای نگهبان کار بررسی لایحه بودجه را روز پنج شنبه به اتمام رساند، گفت: ما پس از بررسی لایحه بودجه در همان روز پنج شنبه، آن را به مجلس عودت دادیم.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان سه ایراد بر لایحه بودجه ۱۳۹۱ گرفته است، گفت: یکی از ایرادات در خصوص شرکت ملی نفت و گاز بود که مصوبه مجلس در این زمینه ابهام دارد چرا که هنوز اساسنامه این شرکت مصوب نشده است.
وی افزود: ایراد دیگر شورای نگهبان منطبق با اصل ۳۵ قانون اساسی است.
“بر اساس اصل ۵۳ قانون اساسی کلیه دریافتهای دولت در حسابهای خزانهداری کل متمرکز میشود و همه پرداختها در حدود اعتبارات مصوب به موجب قانون انجام میگیرد”.
سخنگوی شورای نگهبان از جلسه فوقالعاده شورای نگهبان خبر داد و اظهار داشت: قرار است مجلس بعدازظهر شنبه ایرادات شورای نگهبان بر لایحه بودجه را اصلاح کند که پس از اصلاحات، این شورا جلسه فوقالعاده خواهد گذاشت و مصوبه مجلس را بررسی میکند.
کدخدایی اظهار امیدواری کرد تا لایحه بودجه شنبه نهایی شود.
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با انتقاد از کسانی که از نام اصولگرایی استفاده می کنند، نوشته است: بیچاره اصولگرائی که متهم ردیف اول است و فریاد مظلومیتش به گوش هیچکس نمیرسد. اصولگرایان واقعی به کیسه بوکس صحنهگردانانی تبدیل شدهاند که از راه رسیدهاند و با استفاده ابزاری از اصولگرائی دنیای خود را آباد میکنند و انقلاب و نظام دینی را که مردم برای آن بهای سنگینی پرداختهاند به غربت میکشانند.
در این یادداشت با انتقاد از رفتارهای سیاسی آمده است: از جمله مظلومیتهای اصولگرائی اینست که کسانی با همین شعار و همین نام و همین عنوان، دروغ میگویند و به این و آن نسبت دروغ میدهند و برای اثبات خود دیگران را با توسل به ابزارهای خلاف شرع و خلاف اخلاق نفی میکنند. قرآن کریم، پیامبر اکرم را به “خلق عظیم” میستاید و خود آن حضرت فلسفه بعثت خود را کامل ساختن مکارم اخلاق میداند (انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق) ولی عدهای زیر تابلوی اصولگرائی آنهم در سایه نظام جمهوری اسلامی مرتکب بدترین بداخلاقیها میشوند تا خود را تثبیت و رقیب را حذف کنند.
نویسنده با اشاره به رقابت های اخیر بر سر ریاست مجلس می آورد: سبقت گرفتن در خدمت کردن بینام و نشان و بیمزد و منت، از معیارهای مهم اصولگرائی است، ولی مدعیترین مدعیان اصولگرائی در کشور ما برای رسیدن به پست و مقام با یکدیگر مسابقه میدهند. در هیچیک از متون دینی به مسلمانان دستور داده نشده درباره به دست آوردن ریاست، احساس تکلیف کنند ولی رقیبان رسیدن به ریاست با صراحت به زبان میآورند که برای رئیس شدن احساس تکلیف کردهاند! اصولگرای واقعی آنکس بود که وقتی جماعتی از بزرگان به در خانه او رفتند و از او خواستند ریاست و زعامت دینی کل شیعیان را به عهده بگیرد گفت “تلک الدارالاخرة نجعلها للذین لایریدون علواً فیالارض ولافساداً والعاقبة للمتقین” و آن جماعت را به شخص دیگری ارجاع داد و در را به روی آنها بست. اصولگرائی با تنافس قدرت هیچ نسبتی ندارد.
حداد عادل هفته پیش گفته بود بنا به تکلیف کاندیدای ریاست مجلس می شود حتی اگر فقط خودش به این ریاست رای بدهد.
متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:
ظلم بر کلمات، یکی از ا نواع ظلمهاست که رواج زیادی دارد هر چند در بسیاری موارد مورد توجه نیست ویا ترتیب اثری به شکایتهای مربوط به آن داده نمیشود.
استعمار، یکی از کلمات مظلوم است. با اینکه ذهن از شنیدن این کلمه متوجه عمران و آبادی میشود، ولی آنچه در طول دو سه قرن اخیر تحت عنوان “استعمار” انجام شده فقط قتل و غارت و تخریب و ناامنی و عقبماندگی بوده است. همین عملکرد خلاف موجب شده اکنون کلمه “استعمار” در ادبیات سیاسی جهان در معنا و مفهومی بکار میرود که نقطه مقابل معنای واقعی آنست.
در سالهای اخیر، ادبیات سیاسی کشور ما نیز پذیرای کلمهای زیبا شد که به دلیل برخورداری از معنا و مفهوم امیدوار کنندهاش، مورد استقبال قرار گرفت ولی متأسفانه سوءاستفادههای زیادی از آن به عمل آمد و به سرعت مفهوم واقعی خود را از دست داد و به سرنوشت سایر کلمات مظلوم دچار شد. اصولگرائی، اکنون در ادبیات سیاسی ما از مظلومترین کلمات است. کلمات، هر چند خود فریادند ولی هنگامی که دچار مظلومیت میشوند فریادرسی ندارند. ما اگر به ادبیات سیاسی خود رحم نمیکنیم، لااقل به سرنوشت سیاسی نظام جمهوری اسلامی و ملتی که برای برپائی این نظام بهای سنگینی پرداخت، اندکی اندیشه کنیم و برای روسفیدی نزد نسلهای آینده که حق دارند از ما انتظار داشته باشند فرهنگ سیاسی متکی به اخلاق اسلامی را نهادینه شده به آنها منتقل نمائیم، کاری انجام دهیم.
در تاریخ ۹/۲/۱۳۷۹ یعنی ۱۲ سال قبل و زمانی که هنوز اصولگرائی به عنوان یک جریان سیاسی سهمخواه مطرح نبود، مقالهای تحت عنوان “ما اصولگرا هستیم” در روزنامه جمهوری اسلامی به چاپ رسید که یکی از محورهای آن این بود: “امروز، معیار معیارگزاران اینست که “هر کس با من نیست با دشمن من است!” و عجیبتر از این معیار مادیگرایانه اینکه اینان دشمنان اصلی را به فراموشی سپردهاند و از میان خودیها به دشمنتراشی مشغولند. این، حکایت فقط امروز نیست، متأسفانه اینگونه فکر کردن بیماری قدرتمندان است. تشنگی قدرت است که انسانها را این چنین بیمار میکند. این بیماری راست و چپ نمیشناسد.”
ما هم اکنون نیز به اصولگرا بودن خود افتخار میکنیم، اما در عین حال بشدت نگران سرنوشت اصولگرائی هستیم و برای این جریان اصیل احساس خطر میکنیم.
امروزه در کشور ما به نام اصولگرائی به قانون بیاعتنائی میکنند و خارج از ضوابط مشخص شده در قانون اساسی، برای اجرای قانون شرط میگذارند. این، نه تنها اصولگرائی نیست بلکه درست نقطه مقابل اصولگرائی است. قانون در نظام جمهوری اسلامی تا زمانی که قانون است لازمالاتباع است حتی برای کسانی که به آن ایراد داشته باشند. کسانی که خود را اصولگرا میدانند باید در تبعیت از قانون از دیگران سبقت بگیرند و برای همه الگوی قانونمندی باشند، ولی متأسفانه کسانی که خود را معیار اصولگرائی میدانند و دیگران را خارج از جرگه اصولگرائی تصور میکنند در صف مقدم تخلف از قانون قرار دارند.
سبقت گرفتن در خدمت کردن بینام و نشان و بیمزد و منت، از معیارهای مهم اصولگرائی است، ولی مدعیترین مدعیان اصولگرائی در کشور ما برای رسیدن به پست و مقام با یکدیگر مسابقه میدهند. در هیچیک از متون دینی به مسلمانان دستور داده نشده درباره به دست آوردن ریاست، احساس تکلیف کنند ولی رقیبان رسیدن به ریاست با صراحت به زبان میآورند که برای رئیس شدن احساس تکلیف کردهاند! اصولگرای واقعی آنکس بود که وقتی جماعتی از بزرگان به در خانه او رفتند و از او خواستند ریاست و زعامت دینی کل شیعیان را به عهده بگیرد گفت “تلک الدارالاخرة نجعلها للذین لایریدون علواً فیالارض ولافساداً والعاقبة للمتقین” و آن جماعت را به شخص دیگری ارجاع داد و در را به روی آنها بست. اصولگرائی با تنافس قدرت هیچ نسبتی ندارد.
از جمله مظلومیتهای اصولگرائی اینست که کسانی با همین شعار و همین نام و همین عنوان، دروغ میگویند و به این و آن نسبت دروغ میدهند و برای اثبات خود دیگران را با توسل به ابزارهای خلاف شرع و خلاف اخلاق نفی میکنند. قرآن کریم، پیامبر اکرم را به “خلق عظیم” میستاید و خود آن حضرت فلسفه بعثت خود را کامل ساختن مکارم اخلاق میداند (انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق) ولی عدهای زیر تابلوی اصولگرائی آنهم در سایه نظام جمهوری اسلامی مرتکب بدترین بداخلاقیها میشوند تا خود را تثبیت و رقیب را حذف کنند.
حفظ آبروی افراد، بزرگ نشان دادن برجستگیهای اخلاقی و معنوی و عملکردهای مثبت آنان و انگشت روی عیوب آنان گذاشتن، از دستورات مؤکد دینی است. خدا را هم که ستارالعیوب میدانیم باید برای ما مسلمانان همین فرهنگ را در بر داشته باشد، ولی در اردوگاه اصولگرایان فراوان هستند کسانی که دست در جهت مقابل این دستورالعمل دینی حرکت میکنند و چه پرشتاب و وظیفهمندانه! هم عمل میکنند. تأسفبار اینکه این جماعت، این کار خلاف را با نیت قربة الیالله انجام میدهند و احساس میکنند اگر انجام ندهند یک تکلیف مهم الهی را بر زمین گذاشتهاند! از اینهم تأسفبارتر اینکه مدتی است اصولگرایان در انجام این باصطلاح تکلیف شرعی! به جان همدیگر افتادهاند و در بیآبرو کردن خودهایشان از همدیگر سبقت میگیرند…
شاید خاصیت قدرت این باشد که افراد را به جان همدیگر میاندازد و درستی جمله معروف هارونالرشید را که گفت “الملک عقیم” به اثبات میرساند. ولی هارون از خلفای عباسی بود و خلافت او از بیخ و بن غصبی بود و طبیعی است که حکومت غصبی را با ابزارهای نامشروع باید نگهداشت و ادامه داد. این تفکر نباید در اردوگاه اصولگرایان آنهم در یک نظام حکومتی دینی و قانونی و مردمی که نظام جمهوری اسلامی باشد جریان پیدا کند. ما معتقدیم انقلاب بزرگ و ریشهدار اسلامی که مردم ایران پرچمدار آن هستند و نظام جمهوری اسلامی که اساس و بنیانی مردمی و محتوائی دینی دارد و در جهان نمونه است، باید برای ملتها الگو باشد تا بتواند جهان را از ظلم و نفاق و بداخلاقیها نجات دهد. این هدف فقط در صورتی تحقق خواهد یافت که مسئولان در تمام مراحل، پایبندی عملی خود را به اصول دینی و اخلاقی، یعنی همان پایههائی که این نظام را شکل داده است، به اثبات برسانند. اصولگرائی واقعی، که چیزی غیر از همین پایبندی عملی نیست، راه و رسم رسیدن به این هدف است، اما صد افسوس که امروز گرفتار انواع و اقسام آفتهاست.
بیچاره اصولگرائی که متهم ردیف اول است و فریاد مظلومیتش به گوش هیچکس نمیرسد. اصولگرایان واقعی به کیسه بوکس صحنهگردانانی تبدیل شدهاند که از راه رسیدهاند و با استفاده ابزاری از اصولگرائی دنیای خود را آباد میکنند و انقلاب و نظام دینی را که مردم برای آن بهای سنگینی پرداختهاند به غربت میکشانند.
هشدار که اگر همین امروز اصولگرائی از این غربت نجات داده نشود، فردا بسیار دیر است.
همزمان با آتش گشودن نیروهای بشار اسد به روی ناظران سازمان ملل، هزاران نفر در شهر حلب، واقع در شمال سوریه، دست به تظاهرات زده اند.
فعالان حقوق بشر در سوریه می گویند که این بزرگترین تظاهراتی است که از زمان آغاز شورش ها در سوریه برگزار شده است.
سازمان نظارت بر حقوق بشر سوریه گفته است که چندین نفر در اثر پرتاب گاز اشک آور و شلیک سلاح های گرم مجروح شده اند.
بی بی سی گزارش داد که همزمان تظاهراتی نیز در سایر نقاط سوریه برگزار شده است. این تظاهرات یک روز پس از آن صورت می گیرد که فعالان به منظور حمایت از دانشجویان حلب برای راهپیمایی فراخوان داده بودند.
ناظران می گویند که جو ضد دولتی در این شهر با کشته شدن چند تن از دانشجویان به دست نیروهای امنیتی در اوایل ماه مه افزایش یافت.
ویدیوهایی که توسط فعالان در اینترنت منتشر شده است نشان می دهد که صدها نفر در نقاط مختلف حلب در راهپیمایی های ضد دولتی شرکت کرده اند.
حلب که دومین شهر بزرگ سوریه است به اندازه سایر شهرها شاهد خشونت و درگیری بین نیروهای دولتی و مردم نبوده و ساکنان آن تاکنون عمدتا به دولت بشار اسد وفادار بوده اند.
تحلیلگران می گویند توانایی دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، در کنترل شهر حلب آزمون بزرگی برای حکومت است.
بر اساس گزارشها از سوریه، با وجود حضور ناظران سازمان ملل متحد در سوریه، خشونتها در مناطق مختلف این کشور شدت یافته است. گزارش شده است که در درگیریهای هفته گذشته ، دستکم ۳۰ نفر که بیشترشان غیرنظامی بودند، جان خود را از دست دادهاند.
به دلیل محدودیتهایی که برای فعالیت خبرنگاران در سوریه اعمال میشود، بیبیسی به طور مستقل نمیتواند آمار تلفات درگیریهای سوریه را تایید کند.
سازمان ملل متحد برآورد کرده است که از زمان آغاز اعتراضات ضددولتی در سوریه در ۱۴ ماه گذشته دستکم ۹ هزار نفر کشته شدهاند.
میزان صادرات طلای ترکیه به ایران در ماه مارس، بالاترین میزان صادرات از سال ۲۰۱۰، یعنی زمان آغاز ثبت ارقام صادرات طلای ترکیه به شمار می رود. مجموع صادرات طلای ترکیه در ماه مارس ۱۱٫۱ تن بوده است.
به گزارش فارس، موسسه آمار ترکیه اعلام کرد صادرات طلای این کشور به ایران در مارس ۲۰۱۲ با افزایش ۳۱ برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۹ تن رسید.
به گزارش رویترز، موسسه آمار ترکیه روز جمعه اعلام کرد، صادرات طلای ترکیه به ایران در ماه مارس نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۳۱ برابری داشته است.
بر اساس این گزارش، تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت و بخش بانکی ایران، ترکیه، همسایه غربی این کشور را به کانالی مهم برای برقراری مبادلات اقتصادی و تجاری تبدیل نموده است. واردات طلا یک راهکار موثر ایران برای دور زدن تحریم های بانکی غرب است.
آمارهایی که روز جمعه توسط موسسه آمار ترکیه منتشر شد، نشان می دهد که صادرات طلا به ایران در ماه مارس به ۹ تن، معادل ۴۸۰ میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که میزان واردات طلای ایران از ترکیه در مدت مشابه سال گذشته ۲۸۶ کیلوگرم و در ماه فوریه امسال تنها ۳۰ کیلوگرم بوده است.
میزان صادرات طلای ترکیه به ایران در ماه مارس، بالاترین میزان صادرات از سال ۲۰۱۰، یعنی زمان آغاز ثبت ارقام صادرات طلای ترکیه به شمار می رود. مجموع صادرات طلای ترکیه در ماه مارس ۱۱٫۱ تن بوده است.
به گفته یک مقام ترکیه ای فعال در زمینه طلا، که حاضر نشد نامش فاش شود، با توجه به اینکه تحریم ها مبادلات تجاری از طریق ارزی را مشکل ساخته، طلا می تواند در این زمینه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: «برخی پرداخت ها به دلیل مشکلات در زمینه انتقال پول به ایران، ممکن است به طلا صورت گیرند.»
مدیر یک شرکت طلا سازی گفت، ترکیه در طی ۱۲ سال گذشته به یکی از تولید کنندگان عمده طلا تبدیل شده است. میزان تولید طلای ترکیه در سال گذشته ۲۵ تن بوده است. این کشور در سال گذشته حدود ۸۰ تن طلا وارد کرد که بخش عمده ای از آن مجددا به کشورهای همسایه ترکیه همچون عراق و صادر شد.
بر اساس اعلام رئیس اتحادیه طلا و جواهر ایران، مصرف سالیانه طلا در این کشور حدود ۳۰۰ تن بوده است. بر اساس این گزارش، دوبی در کنار ترکیه، از دیگر مراکز مهم واردات طلای ایران محسوب می شود.
شاهین دادخواه از مشاوران شورای عالی امنیت ملی و از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای حسن روحانی در دوران اصلاحات به ٧سال حبس محکوم شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، شاهین دادخواه، ٢۴ بهمن سال گذشته توسط قاضی پیر عباسی رییس شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب محاکمه و پس از گذشت ٣ماه از آخرین جلسه دادگاه در یک اتفاق کم سابقه شعبه ای دیگر به ریاست قاضی صلواتی برای این زندانی سیاسی ٧سال حبس صادر کرد.
در دادنامه صادره ۵سال از این حکم به حالت تعلیق درآمده است. اتهام وی همکاری با دول متخاصم است که پیش از این ناظران آگاه گفته بودند بازداشت کارشناسان و مشاوران تیم هسته ای سابق به ریاست حسن روحانی در حقیقت تلاشی برای پرونده سازی علیه شخص روحانی وسیاست های هسته ای تیم او است.
آغاز این روند با ایراد اتهام علیه حسین موسویان سخنگوی تیم هسته ای سابق بوده است و در ادامه به شاهین دادخواه و برخی دیگر از اطرافیان روحانی رسیده است.
در حالی که طی سه سال گذشته بارها تصاویر جعلی از مراسم استقبال از احمدی نژاد در سفرهای استانی مونتاژ شده است، این بار عباس سلیمی نمین از تصاویر صدمین سفر استانی احمدی نژاد به مشهد انتقاد کرده و خواستار پیگیری این اقدام شد.
این فعال سیاسی که نسبت به عدم پخش تظاهرات میلیون ها نفر در سیمای جمهوری اسلامی و قلب واقعیت اعتراضات مردمی بعد از انتخابات مهندسی شده ریاست جمهوری هیچ انتقادی نکرد و همراه با صاحبان قدرت علیه حرکت های مردمی موضع گرفت، اینک از ضرغامی می خواهد که نسبت به پخش تصاویر غیرواقعی از سیما اقدام موثر انجام دهد.
تاکنون بارها رسانه ها از استقبال سرد مردم در سفرهای استانی احمدی نژاد خبر داده اند، اما برخی از رسانه های حامی دولت بارها تلاش کرده بودند با مونتاژ عکس مراسم استقبال را پر تعداد تر از واقعیت نشان دهند.
عباس سلیمی نمین در گفت و گو با خبرآنلاین با بیان اینکه تلاش های دولت برای اینکه کارهایش را در معرض دید قرار بدهد و بزرگنمایی کند امری مرسوم است تصریح کرد: چیزی که قابل تامل است برخی اقدامات خاص در جریان صدمین سفر استانی است.
این حامی سابق احمدی نژاد افزود: طی چند روز اخیر تماس های زیادی از سوی دانشجویان و چهره های سیاسی مشهد داشته ام که روی سخنشان با صدا و سیما بوده که «خودمان در محل سخنرانی رئیس هیات دولت در مشهد حضور داشته ایم ولی جمعیتی که تلویزیون از حضور مردم در صحن جامع رضوی نمایش داد با واقعیت منطبق نیست.»
وی افزود: بررسی هایم نشان می هد که خبرنگار محترم رسانه ملی تصاویری را از سفر قبلی آقای احمدی نژاد عاریت گرفته است تا نمای دیگری را ارائه دهد!
عباس سلیمی نمین تصریح کرد: وقتی رسانه وظیفه خودش را به درستی انجام دهد مسئولین استنباط صحیحی از میزان موفقیت، محبوبیت و گلایه های مردم از مواضع آنها پیدا می کنند.
وی با تاکید بر اینکه «بخشودنی نیست» که رسانه ملی تصویری غیرواقعی نشان دهد خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما گفت: از آقای ضرغامی درخواست دارم با خبرنگاری که این کار را کرده برخورد شدید ادری شود چون این کار اعتماد به رسانه ملی را کاهش می دهد.
وی افزود: رسانه ملی نباید دستخوش چنین مسائلی باشد چرا که بالاترین جایگاه رسانه ای کشور در دستان رسانه ملی است و قطعا اعتماد مردم باید به او در بالاترین حد باشد.
سلیمی نمین نگفت چرا تاکنون نسبت به سیاست های جانبدارانه صداو سیما معترض نبوده است.
سلیمی نمین با اشاره به اینکه «آقای احمدی نژاد در سالهای اخیر مواضعی داشته اند و از یک جریان مساله دار و انحرافی حمایت می کنند که مردم نمی پسندند» تصریح کرد: باید واکنش مردم به ایشان و دیگران مشخص باشد.
وی نگفت در حالی که در کشور سیستم منسجمی برای نظر سنجی وجود ندارد، او چگونه به نمایندگی از مردم نظر می دهد.
تهران همچنان در شرایط هشدار آلودگی هوا قرار دارد و چتر گرد و غبار ناشی از ریزگردهای عربی همچنان بر این شهر سایه افکنده است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: بر اساس بند ۱۹ دستورالعمل طرح جدید کاهش آلودگی هوا، وزارت نیرو ملکف است هنگام هشدار آلودگی هوا ابرها را بارور کند.
یوسف رشیدی با اعلام اینکه متاسفانه به این تکلیف از سوی وزارت نیرو عمل نشد، اظهار کرد: این موضوع نشان میدهد قوانین و مقررات ما نه تنها از پشتوانه کارشناسی لازم برخوردار نیستند، بلکه از ضمانت اجرایی لازم نیز برخوردار نیست.
وی با تاکید بر تاثیر مستقیم افزایش آلودگی هوا و ازدیاد گرد و غبار بر سلامتی شهروندان، تصریح کرد: وزارت بهداشت آمار مرگ و میر ناشی از سکتههای قلبی، حملات تنفسی و افزایش ناگهانی فشار خون در تهران در این چند روز اخیر را اعلام کند.
رشیدی با اشاره به اینکه در صورت اعلام این آمار متوجه ابعاد فاجعه میشویم، گفت: البته مشکلی که مردم تهران در این چند روز با آن دست و پنجه نرم میکنند، معضلی است که بسیاری از مردم شهرهای کشور ماههاست با آن دست به گریبانند.
از سوی دیگر مشاور زیست محیطی معاون شهردار تهران گفت: متاسفانه آن گونه که از ظواهر و شواهد موجود مشخص است، هیچ گونه حساسیتی برای محافظت از جان میلیونها انسان ساکن در پایتخت وجود ندارد.
وحید نوروزی با تاکید بر اینکه در این میان کودکان و سالمندان از آسیبپذیری بیشتری برخوردارند، اظهار کرد: نه اهتمامی برای حفظ جان سالمندان به چشم میخورد، نه جدیتی برای حفظ جان کودکان.
وی با اشاره به اینکه موضوع گرد و غبار عربی در دستورالعمل اضطرار آلودگی هوا پیشبینی نشده، تصریح کرد: در چنین شرایطی برای موضوعی که اساساً هیچ گونه پیشبینی در باره آن صورت نپذیرفته، هر گونه برنامه-ریزی در مورد آن نیز بی معناست.
نوروزی از مسئولان کاهش آلودگی هوا خواست برای رضای خدا هم که شده حداقل یک بار دستورالعمل موارد اضطرار آلودگی هوا را مطالعه کنند، پیشنهاد کرد: سازمان هواشناسی الفبای هواشناسی را به مسئولان کاهش آلودگی هوا آموزش دهد.
پایین بودن دستمزدها، عدم تقویت فرهنگ کار، نگرش خاص افراد به بهرهوری و ناتوانی دولت در حمایت کافی از تولید باعث کاهش شدید ساعات کار مفید در ایران شده به نحوی که این میزان روزانه در بخش دولتی تنها ۲۲ دقیقه است.
این در حالی است که ، براساس چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ۹۰ که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است، متوسط کار روزانه در بخش دولتی در ایران ۴/۱ ساعت و در بخش خصوصی ۶/۲ ساعت است.
به گزارش مهر، در ماده ۵۱ قانون کار میزان مجاز ساعت کار روزانه افراد در بنگاه ها و واحدهای مشمول قانون کار کشور ۸ ساعت اعلام شده است که البته کارگر و کارفرما می توانند با توافق ساعات کار برخی روزها را کمتر و برخی دیگر را بیشتر درنظر بگیرند اما به صورت کلی نمی تواند از ۴۴ ساعت بیشتر باشد.
در این زمینه عنوان می شود که مشمولان قانون کار در طول یک هفته کاری که البته غیر از جمعه محاسبه می شود تا ۴۹ ساعت نیز کار می کنند. با این حال قانون کار هیچگونه تاکیدی بر وضعیت بهره وری نیروی کار و میزان ساعات مفید کاری افراد در قالب ماده ۵۱ ندارد.
متاسفانه به دلیل پایین بودن بهره وری در افتصاد ایران چه در بخش بهره وری سرمایه و چه در نیروی کار باعث شده است که رفته رفته فاصله پیشرفت تولید و رشد اقتصادی کشور از برخی کشورهای توسعه یافته بیشتر شود که البته در این بخش می توان عللی را نیز مورد توجه قرار داد.
شاید مهم ترین نکته در مورد پایین بودن بهره وری نیروی کار در ایران را بتوان به پایین بودن سطح درآمد و دریافتی های افراد مرتبط دانست به نحوی که این مسئله اساسی باعث شده که افراد انگیزه افزایش سهم خود در تولید و ارائه خدمات در بنگاه ها را تا حدود زیادی از دست بدهند.
شورای عالی کار در یکی دو دهه گذشته نتوانسته است تلاش موثری را در بهبود وضعیت حقوقی و معیشت خانوار کارگری انجام دهد و می توان گفت فاصله دریافتی ماهیانه درصد بالایی از مشمولان قانون کار با هزینه ها و سبد معیشت خانوار قابل توجه است که به همراه خود آفت هایی مانند کم کاری پنهان، بی انگیزه بودن نیروی کار و همچنین پایین آمدن سطح بهره وری بنگاه را خواهد داشت.
علاوه بر موضوع حیاتی دستمزد و حقوق افراد شاغل در بنگاه ها؛ پایین بودن فرهنگ کار و آموزش نیروی انسانی نیز از مواردی است که به پایین ماندن بهره وری نیروی کار در واحدها لطمه می زند. با این حال پایین بودن تکنولوژی مورد استفاده در بیشتر واحدهای اقتصادی کشور و ضعف های مدیریتی نیز بر ادامه روند پایین بودن بهره وری نیروی کار لطمه می زند.
بررسی آمارهای رسمی و غیررسمی بازار کار کشور نشان می دهد که با وجود پایین بودن بهره وری نیروی کار و همچنین ساعات کار مفید افراد در هفته؛ هم اکنون ۴۰٫۲ درصد کل شاغلان مشمول قانون کار کشور در طول هفته ۴۹ ساعت و بیشتر کار می کنند.
همچنین برآوردهای دیگری نشان می دهد که از ۴۴ ساعت کار هفتگی قانونی در کشورهای توسعه یافته ۲۸ ساعت به صورت مفید انجام می شود و در ایران با وجود انجام ۴۴ تا ۴۹ ساعت و بیشتر کار در هفته؛ ساعات کار مفید فقط ۱۱ ساعت است.
مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد که در خوشبینانه ترین حالت ساعات کار مفید در ایران در هر روز تا ۲ ساعت است که میزان هفتگی آن به بیشتر از ۱۱ ساعت نمی رسد. البته برخی آمارهای دیگر نیز این میزان را ۶ تا ۷ ساعت در هفته برآورد کرده است. با این حال میزان ساعات کار مفید هفتگی در ژاپن ۴۰ تا ۶۰ ساعت و در کره جنوبی نیز ۵۴ تا ۷۲ ساعت برآورد می شود.
آمارهای ارائه شده در مورد میزان ساعات کار مفید کارکنان شاغل در بخش دولتی کشور به هیچ وجه قابل قبول نیست چرا که برآورد شده است متوسط ساعت کار مفید افراد در بخش دولتی در طول یک روز فقط ۲۲ دقیقه است.
حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با اعلام اینکه برای انجام برنامه ریزی دقیق و شناسایی واقعی ضعف ها در زمینه بهره وری نیروی کار در بخش های مختلف اقتصادی لازم است تا مراکزی مستقل از چارچوب دولت ایجاد شوند، گفت: هم اکنون جایگاه بهره وری در اقتصاد کشور مشخص نیست.
نماینده کارگران در هیئت حل اختلاف، اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد که افراد شاغل در بنگاه ها نسبت به بهبود عملکرد خود نگاه متفاوتی دارند به نحوی که همیشه با این سوال مواجه اند که در برابر تلاش های خود چقدر حقوق می گیرند؟ آنها خود را با مدیران خود مقایسه می کنند و می پرسند تفاوت من با مدیر چیست؟
حاج اسماعیلی، ادامه داد: این موضوعات نشان دهنده میزان رضایت افراد از مشاغل و همچنین تنظیم کننده ساعات کار مفید است. با این حال در ایران، فعلا نمی توان گفت دارای ساعات کاری مفید مناسبی هستیم.
وی در ارتباط با این موضوع که آیا بخش خصوصی نسبت به بنگاه های دولتی از وضعیت بهتری از لحاظ ساعات کار مفید برخوردار است، خاطر نشان کرد: بدون گسترش دانش و فرهنگ کار در کشور نه در بخش خصوصی و نه در دولتی نمی توان انتظارات مناسبی از بهبود بهره وری داشت.
این مقام مسئول کارگری، تاکید کرد: در برخی موارد دولت در قالب برنامه های کوتاه مدت و زودگذر مانند کارت اعتباری خرید، سهام عدالت و یارانه به دنبال تقویت بهره وری در جامعه و بنگاه ها است اما برای پایدار ماندن شرایط بهره وری و ارتقاء تولید بهتر است یارانه ها را به تولیدکننده پرداخت کنند.
حاج اسماعیلی خاطر نشان کرد: اگر ساختارها درست شود بهره وری ارتقاء خواهد یافت. با این حال در شرایط فعلی میزان بهره وری سرمایه و نیروی کار در ایران بسیار پایین است.
میرحسین موسوی: ما سرک کشیدن به زندگی خصوصی مردم، تفتیش عقاید، تجسس، بستن روزنامه ها و محدود کردن رسانه ها را مخالف دین مترقی و رهایی بخش خود و مخالف قانون اساسی برآمده از این دین می دانیم.
معاون نظارتی بانک مرکزی از مکاتبه این بانک با نیروی انتظامی برای جلوگیری از فعالیت دلالان غیر مجاز ارز خبر داد و گفت: لیست صرافی های غیر مجاز برای مسئولان نیروی انتظامی ارسال شده است.
‘ابراهیم درویشی’ در گفت و گو با ایرنا، افزود: در تعاملات با نیروی انتظامی از فعالیت صرافی های غیر مجاز جلوگیری می شود.
وی با بیان آن که بانک مرکزی به ۶۲۰ صرافی برای فعالیت در کشور مجوز ارائه کرده است، گفت: این صرافی ها موظف هستند تمام خرید و فروش ها را در سیستم سنا (بانک مرکزی) ثبت کنند.
وی ادامه داد: صرافی های مجاز تنها امکان خرید و فروش ارز را از طریق سامانه سنا دارند و مخاطرات خرید ارز خارج از بانک و صرافی های مجاز ارز با خود افراد است.
درویشی با بیان آن که صرافانی که تاکنون از بانک مرکزی درخواست مجوز کرده اند موفق به دریافت آن شده اند، گفت: باید در نظر گرفت که ظرفیت ارائه مجوز برای فعالیت صرافی ها محدود است و این مجوزها متناسب با وضعیت، قطب اقتصادی و گردشگری صادر می شود.
زمستان سال گذ شته نیز طرح جمع آوری دلال های ارز توسط نیروی انتظامی اجر شد. در حال حاضر قیمت ارز در بازار نوسان دارد. دلار امروز بعد از چند روز کاهش قیمت صبح امروز با افزایش چند درصدی۱۶۶۸ تومان به فروش می رسید.
وی ادامه داد: ۶۲۰ صرافی که تاکنون موفق به دریافت مجوز شده اند، سراسر کشور را پوشش می دهند، اما اگر در بررسی ها مشخص شود که نیاز به ارائه مجوز جدید است، بانک مرکزی اقدامات لازم را خواهد کرد.
معاون نظارتی بانک مرکزی با اعلام این که کانون تشکیل شده در بانکها با نظر بانک مرکزی به صورت روزانه نرخی را برای ارز مازاد بر احتیاجات روزمره مردم تعیین میکند، گفت: با صرافیهای متخلف برخورد میکنیم.
وی در مورد نظارت بر صرافی ها و این که آنها دلار را با نرخ بازار آزاد به متقاضیان میفروشند، گفت: بانک مرکزی بر اساس تبصره ۱ ماده ۹۶ متولی صدور مجوز صرافی هاست که تاکنون حدود ۶۲۰ مجوز برای صرافی ها صادر کرده است.
آیت الله دستغیب شیرازی در سخنانی بار دیگر بر آزادی رهبران جنبش سبز و زندانیان سیاسی تاکید کرد.
وی با اشاره به شرایط بحرانی کشور خواستار آزادی همراهان جنبش سبز شد و افزود: میرحسن موسوی به نظر ما شخصی مخلص و مظلوم هستند و از خدای متعال خواستاریم که آقای میرحسن موسوی و عیال ایشان و آقای کروبی و همچنین زندانان سیاسی که اغلب آنها اهل نماز و روزه و قرآن هستند را آزاد بفرماید! و از خدای متعال می خواهیم که همه ی خواسته های ایشان(آقای موسوی)که همگی موافق با شرع است را برآورده به خیر بفرمایند!
بر اساس آنچه در صفحه فیس بوک دوستداران آیت الله دستغیب آمده است، و ی همچنین اظهار داشت: خداوند به نوجوانان و جوانان ما کمک بفرما که این مشکلات و اتفاقات نتواند آنها را از دین زده کند،خدا خودت آنها را از این بلایا حفظ بفرما!
آیت الله دستغیب بارها بر آزادی همه زندانیان سیاسی تاکید کرده است. وی اوایل ماه جاری نیز در دیدار با خانواده زندانیان سیاسی گفته بود: اگر این نورانیّت درون نبود، امثال آقایان موسوی و کروبی نمی توانستند متحمّل این همه سختی شوند. تمام حرف عزیزان شما و همینطور آقایان موسوی و کروبی این است که به قرآن وسنت و قانون اساسی عمل شود و کلام فقهایی عدول و مهذبی که عُمر خود را برای اسلام گذاشته اند و می خواهند خود را فدای قرآن وسنت کنند، نصب العین آقایان قرار بگیرد.
سخنگوی گروه صنعتی کرمان خودرو از تولید و عرضه خودروی جدید چینی با نام “سی ۳۰″ به بازار از اوایل خرداد امسال خبر داد و گفت: قیمت این محصول بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان خواهد بود.
به گزارش فارس محمد جعفر مجذوبی در یک نشست خبری اظهار داشت: از سال گذشته و با تغییر رویکرد شرکت هیوندایی در تولید خودرو در ایران، شرکت خودروسازان راین به عنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه گروه صنعتی کرمان خودرو به دنبال جایگزینهای مناسبی برای دو محصول آوانته و ورنا متعلق به شرکت هیوندایی بود و درنهایت ۳ محصول با نام های “سی ۳۰″ ،” سی ۱۰″ و “هاوال” متعلق به شرکت “گریت وال” یا دیوار چین که یکی از ۱۰ شرکت برتر چین است با عقد قرارداد برای عرضه در کشور انتخاب شدند.
وی ادامه داد: در سال گذشته، هرسه محصول مورد آزمایش اولیه ، انطباق با استانداردها و ضوابط فنی داخلی قرار گرفت که بعد از بررسی های مختلف مشخص شد که خودروی سی ۳۰ بیش از سایر محصولات، قابلیت عرضه به بازار ایران را دارد.
مجذوبی با بیان اینکه از سال گذشته خط مونتاژ این محصول در سایت کرمان نصب شده و از اسفند ۹۰ تولید آزمایشی آن آغاز شده است، گفت: درآینده دو محصول هاوال “H5″ یا “H6″ در مدل شاسی بلند به محصولات شرکت خودروسازان راین اضافه می شود.
وی تصریح کرد: مصرف پایین، بکارگیری تکنولوژی روز دنیا، طراحی مناسب بدنه، ابعاد مناسب، فضای داخلی منطبق با انتخابهای مصرف کننده ایرانی و صندوق عقب مناسب از ویژگی های ظاهری “سی ۳۰″ است.
وی در مورد ویژگی های خودروی سی ۳۰ نیز گفت: ابتدا دو مدل از این محصول با گیربکس معمولی و اتوماتیک هریک در دو تیپ با آپشن های مختلف وارد بازار می شود اما در عرضه های آینده، عرضه این خود به صورت فول آپشن در دو مدل گیربکس دنده ای و اتوماتیک صورت می گیرد.
سخنگوی گروه صنعتی کرمان خودرو ادامه داد: این خودرو دارای چهار سیلندر با حجم موتور۱۵۰۰ سی سی و قدرت ۱۰۴ اسب بخار است که در هر صد کیلومتر سیکل ترکیبی معادل ۶ لیتر بنزین مصرف می کند که با توجه به اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه ها، سی ۳۰ محصولی رقابت پذیر در مقایسه با سایر محصولات در بازار است .
وی کیسه هوای راننده وسرنشین جلو، کمربند سه نقطه ای پیش کشنده، سیستم ترمز ضد قفل، چراغ مه شکن جلو و عقب، رینگ اسپرت آلومینومی، حجم ۵۱۰ لیتری صندوق عقب، فرمان تلسکوپی، سوییچ تاشونده همراه با ریموت کنترل قفل مرکزی و شیشه بالابرنده عقب و جلو را از جمله مشخصات ایمنی و رفاهی خودروی “سی ۳۰″ عنوان کرد.
مجذوبی درمورد قیمت این محصول نیز گفت: این خودرو با قیمت ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان بعد از تایید سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به بازارعرضه خواهد شد.
اعلام کمیته امداد اعلام کرد: ایرانیها ماهانه ۱۵ میلیارد تومان به صندوق صدقات میریزند.
این در حالی است که اما این صندوقهای صدقه هم از گزند دزدها و معتادان در امان نیستند در شهر تهران حدود ۴۰ هزار صندوق صدقات وجود دارد که تاکنون حدود ۲۰ درصد از این صندوقها ایمنسازی شده اما بیشتر از ۳۰ هزار صندوق هنوز در معرض دستبرد معتادان و حتی متکدیان است.
کمیته امداد در خصوص دستبرد صندوق صدقات اعلام میکند که بیش از ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار صندوق صدقات در سراسر کشور وجود دارد که تنها ۲۰۰ هزار عدد آن صندوق بزرگ معابر بوده و بقیه در منازل، محل کسب خیران و مشترکان، مدارس و مجتمعهای مسکونی و اداری نصب شده است.
سعید ستاری، معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد در این باره به فارس گفته است: ما قصد داریم تمامی صندوقهای صدقات کشور را با استفاده از نسل جدید صندوقها ایمن کنیم.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد از جمعآوری ماهانه ۱۵ میلیارد تومان صدقه در کشور خبر می دهد و می گوید: بیشترین کمک به نیازمندان در استان تهران، فارس، آذربایجان شرقی، اصفهان و خراسان رضوی است.
ستاری ادامه می دهد: کمکهای جمعآوری شده در بخش صدقات به صورت کاملا تفکیک شده و براساس برنامهریزی انجام شده در اختیار خانوادههای نیازمند قرار میگیرد.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: میانگین درآمد هر صندوق از هر بار تخلیه ۱۸۰۰ تومان است و بر اساس برنامهریزیها این رقم باید به ۲۵۰۰ تومان افزایش یابد.
سعید ستاری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه پیشبینیها مبنی بر جمعآوری یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان کمکهای مردمی در سال جاری است، اظهار کرد: این رقم از مجموع ۷/۵ میلیون صندوق کوچک، بزرگ، متوسط و فرودگاهی در سراسر کشور و دیگر کمکها اعم از زکات، فطریه و غیره حاصل میشود، ضمن اینکه در سال گذشته مبلغ ۱۶۰ میلیارد تومان مشارکت مردمی از صندوقهای صدقات احصاء شده است.
وی افزود: بر اساس برنامه پنج ساله پنجم توسعه تعداد صندوق صدقات کشور تا پایان این برنامه باید به ۱۰ میلیون صندوق افزایش یابد.
۷۵ درصد خانوادههای یزدی مشترک صندوق صدقات هستند
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد با بیان اینکه ۷۵ درصد خانوادههای یزدی مشترک صندوق صدقات کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند، عنوان کرد: استان یزد بیشترین ضریب نفوذ را در سطح استانهای کشور داراست.
ستاری ادامه داد: بالاترین رقم درآمدی از تخلیه هر صندوق صدقات با ۲۵۰۰ تومان مربوط به استان سمنان است و بیشترین تعداد مشترکین صندوق صدقات در استان اصفهان قرار دارد.
وی همچنین گفت: مطابق برنامه پنجم توسعه تعداد مشترکین صندوق صدقات باید به ۱۰ میلیون و درآمدهای حاصل از مشارکتهای مردمی باید به دو برابر ارتقاء یابد.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد در ادامه عنوان کرد: در ماههایی که سفرهای زیادی اتفاق میافتد مانند فصل نوروز، ماه مبارک رمضان، محرم و صفر پردرآمدترین ماهها از نظر مشارکتهای مردمی هستند.
مینو مرتاضی لنگرودی
روز مادر به نیّت دیدن خانم رحمانی، مادر تقی و بچه های نرگس محمدی از خانه بیرون می زنم. هوا ابری است. ابرهایی که از شدت بارداری سنگین و سیاه شده اند و مثل زنان آبستن، آهسته و تنبلانه به هم می پیوندند و سراسر آسمان را می پوشانند تا بستری برای باریدن و سبک شدن شان فراهم کنند. برای این که مثل دفعه قبل تا زانو گرفتار سیلاب های بهاری نشوم به شتاب راه می روم. وسط های راه هستم که می بینم در میانه روز هوا چون اوایل شب سیاه شده و تا به خود بیایم رگبار دیوانه وار بهاری غافلگیرم می کند و زمین و آسمان را بهم می دوزد. می بارد و می بارد… باریدنی.
در جستجوی سر پناه در کنار عده ای که زیر سایبان بالکن خانه ای کیپ هم جمع شده اند پناه می گیرم. تا باران آرام و سر براه شود. بعد از دقایقی رگبار تبدیل به باران ملایمی میشود. ابرها خوشحال از این که بارشان را بر زمین گذاشته اند چست و چابک تن سبک شان را به دست نسیم می سپارند تا با خودش ببرد هر جا که دلخواه اوست. خورشید خانم هم آرام و با وقار از هستی سبک شده ابر که این بار بی صدا و آرام ته مانده های بارانش را بر زمین فرو می بارد عبور می کند و می درخشد، درخشیدنی! چند روزی هست که بازی قایم باشک ابر و آفتاب با همدستی نسیم بهاری مردم را سرگرم و سر بهوا کرده است. هوا بوی عشق می دهد. هستی جوانانه در این هوا، بی اعتنا به سنگینی فضای گشتی – ارشادی و بی خیال از گرانی و بیکاری و غم، همه جا سرک می کشد و در جستجوی عشق به هر طریق که دانی و داند زمین و زمان را می کاود. کوه های البرز در افق دیدم قرار می گیرند و صحنه بدیعی از ابرهای سیاه و سفید و نارنجی و بنفش با تکه های پیدا و ناپیدای آسمان ساخته اند. تماشایی است. از این که در این هوا نفس می کشم و از دیدن تابلو زیبای طبیعت لذت می برم، احساس گناه می کنم. با خودم فکر می کنم اوین عبوس هم پای همین رنگین کمان زیبای کوهستانی خود را به خواب زده است. یاد نرگس که می افتم، چهره های بهاره، مهدیه، نسرین، شبنم و نازنین هم در خاطرم جان می گیرند. در درونم می نالم که: آی آزادی رنگ آبیت پیدا نیست! چطور می شود عشق و آزادی چنین نزدیک باشند و فقط چند میله سرد و سیاه، آن ها را چنان دور از دسترس سازد که چون آرزویی دست نیافتنی به نظر آیند؟!
به نرگس فکر می کنم. یاد روز چهارده اسفند سیزده سال پیش میافتم. مراسم بزرگداشت دکتر مصدق بود. کنار هم ایستاده بودیم. نرگس به آرامی و شرمگینانه در گوشم گفت مینو خانم امروز عقدکنان من و تقی است. ناباورانه نگاهش کردم و پرسیدم جدی میگی؟ همین امروز؟ سرخوشانه خندید و سرش را به علامت تائید تکان داد. گفتم پس چرا اینجایی کی به مراسم می رسی نکنه میخواهی همین جا مراسم را برگزار کنی؟ گفت نه بابا… در آغوش کشیدم اش و برایش آرزوی خوشبختی و سپید روزی کردم. از سر شیطنت به او گفتم چرا قبل از این به یک فعال سیاسی بله عاشقانه بگویی با من مشورت نکردی؟! به خنده و با حاضر جوابی خاص خودش گفت آخه از بزرگ تر ها شنیده ام که گفته اند در کار خیر حاجت مشاوره نیست. چه روز خوبی بود آن روز… با چنین حال و هوایی به خانه قدیمی و کوچک خانم رحمانی می رسم. همانجا که اکنون به پناهگاه مادری در فراق فرزند و فرزندانی در فراق مادر تبدیل شده است. در می زنم. خانم رحمانی با روی خوش و آغوش مهربانش به استقبالم می آید. به خیال خود برای دلداریش آمده ام، اما شوریده حال در آغوش او آرام می گیرم. صورت نجیب و موهای سپید و پر پشت اش را می بوسم و می بویم. و با تعارف او وارد منزل اش می شوم. علی و کیانا کودکان دوقلوی نرگس، ظاهرا بی اعتنا به مهمان تازه وارد پای کامپیوتر قدیمی نشسته و سرگرم بازی اند. کیانا را که زیر چشمی نگاهم می کند در آغوش می کشم و می بوسم. می گویم سه تا بوس یکی از طرف مامان نرگس یکی از طرف بابا تقی و یکی هم برای خودم. کیانا با چشم های معصوم و پرسنده اش نگاهم می کند و از من که سفت و سخت او را در آغوش گرفته ام می پرسد تو مامان ام رو دیدی؟ گفتم آره، بابا خودش گفت که از طرفش ببوسمت. لبخندی گذرا بر چهره اش می دود و می گوید چه بوی خوبی میدی خاله. همینطور که کیانا را در آغوش دارم سعی می کنم علی را هم بغل کنم و ببوسم. مثل اغلب پسربچه ها از این که صورتش را ببوسند خوشش نمی آید. دستش را می بوسم و می پرسم داری چه بازی می کنی؟ شانه هایش را بالا می اندازد و خاموش نگاهم می کند. بچه ها را به حال خودشان می گذارم و کنار خانم رحمانی و محترم، خواهر تقی، می نشینم. در خیالم نرگس را هم کنارشان می نشانم و خاموش نگاه شان می کنم. زنانی را می بینم که چون بسیاری دیگر از زنان و مادران ایرانی در کوره های داغ زندگی سخت سیاسی، چون فولاد آبدیده شده اند. زنانی که نه سوز زمستان و نه خورشید سوزان تابستان و نه حتی بازیگوشی های دلفریب بهاری نتوانسته آنان را از دیده بانی مادرانه فرزندان این سرزمین غافل کند. مادران و زنانی که قدرت یافته اند تا با متانت با سختی ها روبرو شوند و احساسات شان را مخفی کنند تا مبادا احساس شان آنها را از عقلانیت انتخاب های زندگی ساز باز دارد؟!
از خانم رحمانی احوالپرسی می کنم و از حال و روز بچه ها جویا می شوم. با چشم اشاره ای به بچه ها می کند که ظاهر مشغول بازی اند، اما انگشتان کوچک شان که بی حرکت روی کیبورد قرار گرفته به ما می فهماند که تمام حواس شان پیش ماست. خانم رحمانی نگاهم می کند و لبخندی می زند. افکار یکدیگر را بی یاری کلام می خوانیم و حرف یکدیگر را بی نیاز از پرگویی های رایج در می یابیم. نگاه و لبخند و سکوت… سکوت. کیانا که سکوت ما را می شنود ، چشم از صفحه مونیتور برمی دارد و به من می گوید: «خاله مامان نرگس رفته دانشگاه درس آزادی بخونه، من بهش میگم زودتر بیاد، من دلم براش تنگ شده، ما کوچیکیم و نمی تونیم بریم دانشگاه مامان.» خانم رحمانی سرش را بالا میگیرد تا اشکی که در چشم اش لانه کرده را به جای نخست اش برگرداند. محترم در حالیکه چایی تعارفم می کند به صدای بلند می گوید همه ما دعا می کنیم تا مامان نرگس هر چه زودتر درس اش تموم بشه و پیش علی و کیانا برگرده. در این موقع زنگ در را می زنند. خانمی از اقوام با دخترک خردسال اش به دیدن خانم رحمانی و بچه ها آمده اند. دخترک برای علی و کیانا پفک آورده. محترم می گوید نه لطفا، نرگس گفته بچه ها پفک نخورند برای سلامتی شان خوب نیست. خانم رحمانی از سر مهمان نوازی و برای این که مبادا دل کودکی بشکند، دستی بسر دخترک می کشد و پاکت پفک را باز می کند و به خنده می گوید اگر هر کدام از ما فقط یکی دوتا پفک کوچولو بخوریم طوریمان نمی شود. من رو می کنم به سمت علی و می پرسم علی جونم چرا چرا هر چی خوشمزه تره ضررش بیشتره؟؟ علی سرش را بالا می آورد و نگاه پرسشگرش را به من می دوزد و سرش را به تندی تکان می دهد و قاطع و صریح می گوید نمی دانم. و پفک درشتی را بر می دارد و گاز محکمی به آن می زند و صدایش را در می آورد.
منبع: مدرسه فمنیستی
سه و نیم میلیون کودک ایرانی از تحصیل محروم هستند.
به گزارش جام جم، فرشید یزدانی، فعال حقوق کودک، نگران تبعات اجتماعی این جاافتادگی از قافله تحصیل است؛ پیامدهایی که به زعم او، بالارفتن نرخ بیکاری ، استمرار نابرابریها، کاهش فرصتهای اشتغال و گسترش آسیبهای اجتماعی تنها بخشی از گرفتاریهای کشور در سالهای آینده خواهد بود.
در خصوص حقوق کودکان، مرضیه قاسمپور با اشاره به تبعیضها و نبود حمایتهای قانونی میگوید: در زمینه مسائل مربوط به کودکان قوانین زیادی در کشور وجود دارد اما در عمل این موضوعات جنبه تزئینی دارد و در بورس موضوعات مهم اجتماعی قرار ندارد که این مساله در کنار مشکلات خانوادگی، سبب شده قوانین مربوط به کودکان معطل و بینتیجه بماند.
او توضیح میدهد: در قوانین مدنی ایران تاکید زیادی به ماندن بچهها کنار خانوادهشان شده به طوری که حتی اگر آنها مانع تحصیل بچهها بشوند نیز هیچ نهادی نمیتواند آنها را از خانواده دور کند (چون در قانون مدنی ما تحصیل به عنوان یکی از نیازهای کودکان مشخص نشده و تکلیف پدر تنها تامین لباس، مسکن و خوراک آن هم در حد رفع نیاز است)، قانون خاصی هم که به مجازات والدینی که مانع از تحصیل کودکان شود اشاره دارد نیاز به جرح و تعدیل دارد و به نظرمی رسد ضمانت اجرایی این قانون باید سختگیرانه و کیفری باشد.
این حقوقدان در عین حال به موانع فرهنگی در حوزه کودکان تاکید زیادی دارد. او ناآشنایی خانوادهها به حقوق کودکان از جمله حق آنها برای تحصیل را علت اصلی اجرا نشدن این قوانین میداند و توضیح میدهد: یکی از دلایل عدم تمکین خانوادهها به قانون، فقر اقتصادی است یعنی معضلی که کودکان را به بازوی خانواده برای تامین مخارج زندگی تبدیل میکند ضمن اینکه سطح سواد کم والدین، سقف تحصیلی قائل شدن برای دختران و بیفایده دانستن تحصیل آنها و تفکراتی چون وجود فاصله میان مدرسه تا محل زندگی نیز به این مشکل دامن میزند.
قاسمپور که مشکلات کودکان را زنجیرهای به هم پیوسته از ناکارآمدیها میداند و معتقد است در میانه این بحث چند قطعه از پازل گم شده، باور دارد که دستگاههای متولی اعم از ناجا، بهزیستی، شهرداری و ngoهای فعال در حوزه حقوق کودک میتوانند با همکاری یکدیگر، به کمک آموزش و پرورش بیایند و کودکان بازمانده از چرخه تحصیل را به مدارس بازگردانند، هر چند که به گفته او در حال حاضر موازیکاری نهادهای مختلف که هیچ نوع ارتباطی با یکدیگر ندارند و از ماموریتهای هم بیخبرند، مانع به ثمر نشستن تلاشها در این بخش است.
فاطمه قربان، معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش سال گذشته از اجرای طرحی ملی در کشور خبر داد که بر اساس آن تمام استانها موظفند دانشآموزان لازمالتعلیم بازمانده از تحصیل را شناسایی کنند.
حالا یکسال از آن زمان گذشته و این روزها تقریبا زمان به ثمر نشستن تلاشی است که فاطمه قربان سال پیش از آن حرف زده و اعلام کرده بود که تعداد دقیق این کودکان در سه ماهه نخست سال ۹۱ مشخص خواهد شد.
البته فعلا از این آمار خبری نیست که البته خودش مانعی برای حل مشکلات این دسته از کودکان است، چون اگر آماری دقیق موجود نباشد احتمال بیاهمیت تلقیشدن موضوع زیاد است. اما در این میان معطل ماندن بخشی از قانون برنامه پنجم توسعه نیز به عنوان نقشه راه توسعه کشور اهمیت پیدا میکند، بویژه آنکه قانونگذار در این قانون پیشبینی کرده تا پنج سال آینده بیسوادی در بین دانشآموزان لازمالتعلیم باید به صفر برسد، یعنی رقمی که به نظر میرسد؛ با آمار فعلی ۳٫۵ میلیونی جاماندگان از تحصیل، شانس تحقق ضعیفی داشته باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر