رادیو کوچه
چهارمین شماره نشریه کوچه در هشتاد و چهار صفحه منتشر شد. در این شماره به منتخب مطلب های رادیو کوچه که در بین شانزدهم تا پایان ماه ژانویه در این رسانه منتشر شده، پرداخته شده است.
رادیو کوچه در بخش های خبر، تحلیل، فرهنگ و سیاست، اجتماع و هنر به موضوعات روز می پردازد و با پخش روزانه نزدیک به سه ساعت برنامه زنده و باز پخش از دسامبر دوهزار و نه میلادی آغاز به کار کرده است.
این شماره نشریه کوچه را بخوانید و فایل پی دی اف آن را دانلود کنید و در اختیار سایرین قرار دهید هم چنین می توانید بر روی کتابخانه الکترونیکی آنرا مرور کنید.
لازم به اشاره است شماره سوم این نشریه تا کنون نزدیک به سی و هشت هزار بازدید بر روی کتابخانه و بیش از ده هزار بار دانلود فایل پی دی اف داشت است.
شما میتوانید اشتراک مجله را از طریق ارسال درخواست برای آدرس contact@koochehmail.com داشته باشید.
لینک کتابخانه شماره 4
لینک پیدیاف شماره چهار برای سرعت دانلود بالا
لینک پی دی اف شماره چهار برای سرعت دانلود پایین
لینک شمارههای پیشین
رادیو کوچه
در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی بلاخره تابوی طرح سوال از احمدینژاد شکسته شد و امیدوار رضایی 10 سوال 79 نماینده مجلس از رییس جمهوری را در صحن مجلس قرائت کرد.
محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس پس از قرائت طرح سوال از رییس جمهوری اسلامی گفت: «بر اساس ماده ۱۹۶ آییننامه، این متن را فورن برای رییس جمهوری ارسال و در اختیار نمایندگان هم قرار میدهیم، نیمه دوم اسفند با تفاهمی که با رییس جمهوری انجام خواهد شد، در جلسه علنی پاسخهای ایشان را میشنویم.»
اما محمدرضا میرتاجالدینی، معاون پارلمانی رییس جمهوری ایران، روز سهشنبه گفته است، زمانبندی طرح سوال نمایندگان مجلس از محمود احمدینژاد مبنی بر اینکه اعلام وصول قبل از انتخابات و حضور وی در صحن مجلس بعد از انتخابات باشد، حرکتی «تبلیغاتی» است و رییس جمهوری از هفته آینده آماده پاسخگویی به سوالات نمایندگان است.
معاون پارلمانی محمود احمدینژاد اضافه کرده است: «این طراحی حکایت از انگیزه تبلیغاتی نمایندگان سوال کننده دارد، چرا که نمیخواهند پاسخهای محکم رییس جمهوری پیش از انتخابات در صحن علنی مطرح شود.»
ساعاتی پس از آنکه محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس ایران، گفت که به دلیل قانع نشدن نمایندگان سوال کننده از پاسخهای نمایندگان محمود احمدینژاد، وی میبایست طی یک ماه آینده در مجلس حاضر شود، محمدرضا میرتاجالدینی به این اظهارات پاسخ داد و گفت: «طرح سوال از رییس جمهوری سیاسی است و با محوریت تعدادی از نمایندگان مخالف دولت و جریان اقلیت شکل گرفته است.»
شاید طرح سوال از آقای احمدینژاد آخرین چالش جدی مجلس هشتم با وی باشد.
اولین چالش احمدینژاد با مجلس هشتم
تعلل دولت در معرفی وزیر اقتصاد به مجلس، ساز نارضایتی نمایندگان و چالش میان دو قوه مقننه و مجریه را کوک کرد.
نزدیک به دو ماه از آغاز به کار مجلس هشتم سپری شده بود، اگرچه طی این مدت چالش و تقابل نمایندگان با مسوولان قضایی بر سر قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه به دیگر عملکردهای نظارتی بهارستان سایه افکنده بود و به طور مستمر فریاد دفاع از جایگاه و اهرمهای نظارتی نمایندگی از تریبونهای مجلس شنیده میشد. اما با پایان یافتن مهلت قانونی رییس جمهوری در معرفی وزیر پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی کابینهاش به بهارستان این به اولین چالش رسمی مجلس هشتم با دولت تبدیل شده بود. چالشی که شاید آن را بتوان به چالش بیپایان دولت احمدینژاد و مجلس تعبیر کرد.
به نظر میرسد که این مسئله سرآغاز مرزبندی قوه مقننه (به دلیل نادیده گرفتن قانون از سوی دولت) در برابر قوه مجریه بود.
اگرچه هنوز قریب به اتفاق نمایندگان مجلس هشتم آنچنان که باید و شاید بر بندهای قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس مسلط نبودند، اما اعلام مکرر اعضای هیت رییسه مبنی بر اینکه مهلت قانونی دولت برای معرفی وزیر اقتصاد به پایان رسیده است، مصداق اعتراض مجلس و در راس آن هیت رییسه به این بیتوجهی رییس جمهوری بود.
اما پیشینه کشمکشها و چالشهای دولت احمدینژاد با نمایندگان مجلس را باید پیشتر یعنی در مجلس هفتم بررسی کرد.
روابط دولت و مجلس اصولگرا از ابتدای روی کار آمدن دولت احمدینژاد مورد توجه بود و گهگاهی که مجلس لوایح پیشنهادی دولت را به تصویب نمیرساند یا برخی از تصمیمات دولت را لغو میکرد، این گمان میرفت که روابط دولت و مجلس اصولگرا رو به تیرگی است اما روسای این دو قوه وقتی که با سوالات خبرنگاران در خصوص اختلاف میان مجلس و دولت مواجه میشدند، به کل این موضوع را نفی میکردند و تاکید داشتند که همدلی و همراهی خوبی میان قوه مجریه و مقننه وجود دارد. گزارش محمود احمدینژاد قبل از سفر حج به مردم و متهم کردن مجلس به ایجاد گرانی و تورم با واکنش فرد شماره یک بهارستان مواجه شد و حدادعادل هم از دولت خواست تا دیگران را متهم نکند و به دنبال چارهای برای برطرف کردن تورم و گرانی باشد.
این اظهار نظر رییس مجلس در محافل عمومی نشان دهنده اختلافات ریشهای میان این دو قوه بود که همواره سعی بر کتمان آن داشتند. از سوی دیگر رییس جمهوری در اظهار نظری رسانههای منتقد دولت را متهم کرد که میخواهند با تیتر زدن، روابط مجلس و دولت را شکرآب کنند و خطاب به این رسانهها گفت: «هرچقدر میخواهید تیتر علیه دولت و مجلس بزنید، روابط ما شکرآب نمیشود.»
در همین راستا حدادعادل نیز خطاب به رسانههای منتقد گفته بود که حمایت از دولت نهم افتخار مجلس هفتم است و در جای دیگری هم تاکید کرده بود که مجلس در پشت دولت است نه در مشت دولت.
با این اوصاف در راهروهای بهارستان شنیده شد که محمود احمدینژاد نامه تندی را برای حدادعادل ارسال و نسبت به برخی دخالتهای نمایندگان در کار دولت ابراز گلایه کرده است. این خبر که به صورت غیررسمی منتشر شده بود با اخبار ضد و نقیضی همراه بود تا اینکه دیگر کاسه صبر رییس مجلس شورای اسلامی سرریز شد و اتفاقاتی که در این مدت میان دولت و مجلس گذشته را علنی کرد و به دفاع از جایگاه تنزل یافته مجلس هفتم پرداخت.
انتقادات حدادعادل به دولت در حالی مطرح شد که وی در زمان انتخاب احمدینژاد به عنوان رییس جمهوری گفته بود سجده شکر از انتخاب مردم به جا آوردم. با این حال پس از بیست و نه ماه که دولت نهم ساکن پاستور شده بود این اولین رویارویی علنی دولت و مجلس اصولگرا بود که از پشت پرده به روی پرده منتقل شد.
حال که تابوی طرح سوال از احمدینژاد در مجلس هشتم شکسته شده است حرف و حدیثهای بسیاری را در پی داشته از جمله اینکه برخی نمایندگان حامی دولت پیشتر مدعی شده بودند که پرسش از احمدینژاد خلاف خواست رهبر جمهوری اسلامی است. روحاله حسینیان، رییس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس و حامی دولت گفته بود: «قطعن طرح سوال از رییس جمهوری مورد رضایت مقام معظم رهبری نیست.»
محمدرضا باهنر نیز گفته بود که نخستین تلاشها برای کشاندن احمدینژاد به مجلس به صلاحدید «بزرگان نظام» متوقف شده بود.
اگر فرض بر صحت این ادعا وجود داشته باشد، این سوال مطرح میشود که آیا کلید خوردن طرح سوال از احمدینژاد با رضایت «بزرگان نظام» صورت گرفته است؟
پس از تصویب عدم کفایت سیاسی ابوالحسن بنیصدر، نخستین رییس جمهوری ایران، در سال 1360 حال پس از 30 سال بار دیگر مجلس شاهد رویارویی مستقیم با شخص رییس جمهوری است.
بهنام / رادیو کوچه
behnam@koochehmail.com
«کسب درآمد یک میلیون دلاری از نیمهبرهنه شدن»
«لیندزی لوهان»، خواننده، بازیگر و مدل آمریکایی در سالی که گذشت پس از قراردادی که با شرکت «پلیبوی» بسته بود، با تبلیغات در این شرکت نزدیک به یک میلیون دلار درآمد کسب کرد.
این در حالی است که وی تنها نیمی از این درآمد را با نشان دادن سینههای نیمه برهنه خود به دوربین عکاسی کسب کرده و یکی از عکاسان وی اظهار داشت: «شاید اگر لیندزی، تمام برهنه بود به این میزان کسب درآمد نمیکرد.»
………………………………………..
«آنیستون: به جان پدر و مادرم با برد رابطه ندارم»
بازهم شایعات در مورد رابطه مجدد «جنیفر آنیستون» و «برد پیت» قوت گرفته است. نشریههای آمریکایی از دلایل اصلی دامن زدن به شایعات عنوان شدهاند.
این در حالی است که این دو هنرمند به قطع داشتن هرگونه رابطهای را رد میکنند.
جنیفر در این مورد به رسانهها گفت: «من هنوز نمیدانم چرا رسانهها و نشریات با این قضیه میخواهند زندگی آرام ما را به هم بریزند. من و برد هرگونه رابطهای داشته باشیم حتمن رمانتیک و عشقی نیست.»
وی تاکید کرد: «من از روی جلد نشریات قرار گرفتن بدم نمیآید اما اینگونه نه.»
………………………………………..
«جاستین تیمبرلیک برای بریتنی اسپیرز خواند»
حدود ده سال طول کشید تا «جاستین تیمبرلیک» به یک حقیقتی که همه میدانستند، اعتراف کند. آهنگی که در سال 2002 جاستین با نام «به اندازه یک رود برای من گریه کن» (Cry me a river) اجرا کرده بود را برای دوست دختر آن زمان خود یعنی «بریتنی اسپیرز» خوانده بود.
این در حالی است که تولید کننده ویدئو کلیپ آن نیز اشاره کرد که جاستین اصرار داشت تا دختری را که در این ویدئو کلیپ به کار میگیرند شبیه به بریتنی باشد.
………………………………………..
«انتخاب هوسبرانگیزترین بانوی دنیا»
هوسبرانگیزترین بانوی دنیا در ابتدای سال 2012 انتخاب شد.
«سوفیا ورگارا»، هنرمند کلمبیایی پس از رایگیری در سایت از «مردان بپرس» (AskMen.com) توانست با بیشترین رای در صدر جدول هوسبرانگیزترین زنان دنیا قرار گیرد.
وی با 40 سال سن پیرترین فرد در تاریخ این سایت معتبر رایگیری است. سال گذشته «بلیک لایولی»، بازیگر آمریکایی، 2010 خانم «امانوئله کریکی»، هنرمند کانادایی و سال 2009 «اوا مندز» توانسته بودند این مقام را کسب کنند.
………………………………………..
خبرهای خطی
«کیم کارداشیان» این روزها تنهاست و با کسی رابطه ندارد. وی گفت: «مادرم زندگی من را نابود کرد.»
«ملکه الیزابت» شصتمین سالگرد حکومت خود در بریتانیا را جشن گرفت.
«دمی مور» بعد از «آشتون کاچر» به «زاک ارفون» فکر میکند.
اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
برنامهی این هفته را با خبرهایی از فوتبال جهان آغاز میکنیم. «آلکس فرگوسن» سرمربی منچستریونایتد در جدیدترین ردهبندی که فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال اعلام کرده است با پشت سر گذاشتن «آرسن ونگر» سرمربی فرانسوی آرسنال به عنوان بهترین مربی قرن بیستویکم انتخاب شد. در این ردهبندی «خوزه مورینیو» هم در ردهی سوم قرار گرفت.
اسامی بهترین مربیان قرن به ترتیب زیر است:
1- سرآلکس فرگوسن 2- آرسن ونگر 3- خوزه مورینیو 4- فابیو کاپلو 5- گاس هیدینگ 6- کارلو آنجلوتی 7- وینسته دل بوسکه 8- مارسلو بیلسا 9- فیلیپه اسکولاری 10- رافا بنیتس 11- مارچلو لیپی 12- فرانک رایکارد
نکته جالب در این ردهبندی قرار گرفتن «پپ گواردیولا» در رده بیستودوم است.
فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال جهان همچنین اسامی بهترین دروازهبانان قرن بیستویکم را اعلام کرد که در آن «جیانلوییجی بوفون» سنگربان یوونتوس با پشت سر گذاشتن «ایکر کاسیاس» و «پیتر چک» در مکان اول قرار گرفت.
—————————————————————
بالاخره کشمکشهای فدراسیون فوتبال انگلیس و «کاپلو» کار را به جاهای باریک کشاند و سبب شد تا در فاصلهی کمتر از چهار ماه مانده به بازیهای یورو ۲۰۱۲، «فابیو کاپلو»، مربی ۶۵ سال ایتالیایی در اعتراض به تصمیم فدراسیون فوتبال انگلستان در گرفتن بازوبند کاپیتانی از «جان تری» مدافع باشگاه چلسی، از مربیگری تیمملی انگلستان استعفا دهد. «جان تری» که متهم به استفاده از القاب نژادپرستانه نسبت به «آنتون فردیناند» بازیکن باشگاه «کوییزپارک رنجرز» شده است، بنا به تصمیم فدراسیون فوتبال انگلیس پست کاپیتانی خود را از دست داد. اعتراض اصلی «فابیو کاپلو» نسبت به گرفته شدن پست کاپیتانی «تری» پیش از حکم قطعی دادگاه بوده است.
و حالا بپردازیم به فوتبال داخلی. حاشیههای بازی جنجالی پرسپولیس و استقلال تهران همچنان ادامه دارد. سایت معتبر گل که هر هفته یک بازیکن را که بیشترین تاثیر را در نتیجهگیری تیمش در هفتهی قبل داشته به عنوان بهترین بازیکن هفته جهان انتخاب میکند، هفتهی گذشته این مقام را به «ایمون زاید» داد که با زدن 3 گل در هشت دقیقه پایانی نتیجه شهرآورد تهران را به نفع پرسپولیس تغییر داد. باشگاه پرسپولیس هم تصمیم گرفت تا با بهترین استفاده از این جو و در اقدامی که توجه به درخواستهای متعدد هواداران خوانده شده است، پیراهن و کفشهای «ایمون زاید» را که با دومین هت تریک تاریخ بازیهای شهرآورد، شکست استقلال را رقم زد، در فروشگاه مجازی پایگاه اینترنتی باشگاه پرسپولیس عرضه کند. ما پیشنهاد میکنیم با توجه به نتایج بعدی باشگاه پرسپولیس و دیگر تیمها چیزهای دیگری نیز به لیست حراجهای باشگاههای فوتبال ما افزوده شود برای مثال دستکشهای «میثاق معمارزاده» و «حسین هوشیار»، کلاهگیس «پرویز مظلومی» و کت «فیروز کریمی.»
————————————————————–
سازمان لیگ فوتبال با بررسیهای فراوان به این نتیجه رسیده است که قانون منع حضور دروازهبانهای خارجی را لغو و از لیگ دوازدهم تیمها بتوانند دروازهبان خارجی در اختیار بگیرند. این قانون از لیگ هشتم در فوتبال ما وارد شد و مخالفان و البته موافقانی داشت. یک منبع موثق در سازمان لیگ این خبر را تایید کرده است. بدون شک نتایج و عملکرد ضعیف دروازهبانان داخلی در این تصمیم بیتاثیر نبوده است.
————————————————————-
مدیرعامل باشگاه داماش گیلان از موافقت قوه قضاییه با انتقال تیم فوتبال داماش به «حسین هدایتی» خبر داد. «امیر عابدینی» در مورد وضعیت نقل و انتقال داماش گیلان گفت: «قوه قضاییه با انتقال امتیاز تیم فوتبال داماش گیلان به «حسین هدایتی» موافقت کرد. دلیل مخالفت اولیه قوه قضاییه با انتقال داماش این بود که میخواستند رضایت صاحب مجمع باشگاه را بگیرند که این رضایت جلب شده است.»
در مورد قیمت فروش این باشگاه نیز اعلام شده است که با توجه به بدهی ۶ میلیارد و هفتصد میلیون تومانی داماش تا آخر فصل، اگر «هدایتی» رقمی در حدود یک میلیارد تومان بدهد خوب است. یعنی در مجموع این باشگاه به مبلغ ۷ میلیارد و 700 میلیون تومان فروخته شده است.
————————————————————
کم کم باید زوج «قلعهنویی-مظلومی» را هم به زوجهای متخاصم ورزش ایران اضافه کنیم. پس از صحبتهای هفتهی اخیر «پرویز مظلومی» بر علیه «امیر قلعهنویی» و انداختن گناه بسیاری از مشکلات باشگاه استقلال و باختهایش بر گردن او، «قلعهنویی» هم بیکار ننشست و درباره اظهارات «پرویز مظلومی» گفت: «اولن من به احترام مردم و هواداران استقلال در این برهه از زمان به دو دلیل پاسخ این آقایان را نمیدهم، اول اینکه آنها چون در زمین بازی حرفی برای گفتن ندارند این حرفها را در میآورند و هر هفته پروژهای خاص را باب میکنند و دوم اینکه میخواهند برای باخت احتمالی در بازی روز جمعه زمینهسازی کنند و بگویند قلعهنویی تیم ما را به حاشیه برد، پس پاسخی به اظهارات اینها در این مقطع نمیدهم ولی بعد از بازی روز جمعه و در روز شنبه پاسخ اینها را میدهم و من هم حرفهای زیادی دارم تا بر زبان جاری سازم.»
او اضافه کرد: «مگر مرحوم «ناصر حجازی» تیم استقلال را در آسیا نایب قهرمان نکرد، پس این موضوع نشان میدهد که آقایان چندان مصاحبه کردن را بلد نیستند و اصلن نمیدانند اصول مصاحبه چیست که چنین مصاحبه میکنند و میخواهند با این اظهارات به هواداران خط بدهند در حالی که مردم بسیار آگاهتر از اینها هستند که کسی بخواهد برایشان خط دهد.»
قلعهنویی اضافه کرد: «چرا تا آن روز که استقلال در کورس قهرمانی بود از دستهای پشت پرده خبری نبود اما تا استقلال در دو سه بازی نتیجه نمیگیرد آقایان به یاد دستهای پشت پرده میافتند در حالی که در بازی روز گذشته تنها دو هزار هوادار به استادیوم آمد و این در حالی است که این آقایان از مردم التماس میکنند تا هواداران در بازی روز جمعه به استادیوم بیایند، در حالی که من به اینها میگویم شما در زمین بازی خوب انجام دهید و مردم خودشان میآیند و لازم نیست که شما از آنها التماس کنید تا به استادیوم بیایند. زمان ما 80 هزار هوادار به استادیوم میآمد و در حالی که میباختیم هم ما را تشویق میکردند، مگر با «سپاهان» به همین تیم نباختیم ولی باز مردم جلوتر از ما بودند و تیم ما را تشویق کردند.»
قلعهنویی در پایان تاکید کرد: «البته من حرفهای زیادی دارم اما چون تیم استقلال را دوست دارم و نمیخواهم این تیم وارد حاشیه شود هم اینک در مورد آن اظهار نظر نمیکنم.» باز هم دم آقای «قلعهنویی» گرم که اظهار نظر نکرد، معلوم نیست ایشان اگر بخواهد اظهار نظر کند چه چیزهایی دربارهی «مظلومی» خواهد گفت.
————————————————————-
«محمدرضا رودکی»، سرگروه سنگین وزن تیمملی جودوی ایران که چندی پیش موفق شده بود تنها سهمیه این رشته ورزشی را برای حضور در المپیک 2012 «لندن» کسب کند در گفتوگو با خبرنگاران کنارهگیری خود از تیمملی جودو را اعلام کرد. «محمدرضا رودکی» با اعلام این خبر در مورد دلایل اتخاذ چنین تصمیمی گفت: «جودو را برای آنها که منافع و درآمدشان را در حفظ پستهای مدیریتی میدانند رها کرده و پی زندگی خود میروم.» او افزود: «فدراسیون جودو به دنبال آدمهای کوچک است و برخلاف اصل این رشته ورزشی تنها افرادی میتوانند در این شرایط فعالیت کنند که چنین وضعیتی داشته باشد.»
———————————————————-
با آغاز رقابتهای دوچرخهسواری قهرمانی آسیا در کشور مالزی، «علیرضا حقی» در ماده چهار کیلومتر تعقیبی انفرادی با حریفانش به رقابت پرداخت که در پایان نخستین مدال طلای کاروان ایران را به دست آورد. در این ماده رکابزنان هنگ کنگ و ازبکستان به ترتیب مقامهای دوم و سوم را کسب کردند.
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
هر روزه دهها جلد کتاب با عناوین، شکلها و موضوعات متفاوتی به چاپ میرسند. سخنوران نامی، دنیای شاعران، تاریخ ادبیات، منتخباتی از آثار نویسندگان و افسانهها منتشر میشود که بسیاری از آنها کتابهای باارزشی هستند که جایگاه خود را به دست میآورند، گروهی دیگر بنا به دلایلی مورد انتخاب و علاقهی عامه هستند و به تیراژ بالایی دست پیدا میکنند و گروه سومی هستند که هرگز دیده و خوانده نمیشوند. در زمان خویش با هیچگونه اقبالی مواجه نمیگردند و نویسنده و اثر هر دو به فراموشی سپرده میشوند. بسیار دیدهشده که نویسنده یک اثر باارزش در اوج تنگدستی و فلاکت از دنیا رفته و سالها بعد بنا به دلایلی اثر او مورد توجه واقع شده و به چاپ و چاپهای مجدد رسیده و حتا این شهرت از مرزها فراتر رفته و برای نویسندهاش شهرتی جهانی به ارمغان آورده است. دلیل این رفتار چیست؟ چرا اگر یک اثر باارزش است و بضاعت کافی و لازم را دارد در زمانهی خویش با اقبال روبهرو نمیشود و نویسنده و به وجود آورندهی آن مورد تقدیری آنچنان که بایسته و شایسته است قرار نمیگیرد؟
به طور مشخص اولین مسئله در یک اثر نوشتاری، ماهیت و هدف آن اثر است. چندان که چگونگی به تحریر درآمدن نوشتهها ارزششان و به طور عمده تکیهگاهشان، شهرت نویسنده و جایگاه او در جامعه آثار و مولفین را مشخص میکند. معنا و مضمونی که از هر اثر برداشت میشود سهم عمدهای در جایگاهی که اثر برای خود پیدا میکند دارد. مسئلهی دیگر حول محور ارزش آثار در زمان خاص به وجود آمدن شکل میگیرد و این مسئله جدایی است که چندان در بند شهرت یا عدم شهرت نویسندگان آثار نیست.
در این میان بودهاند مجموعههایی که گردآورندگانشان در زمان خود سعی کردهاند هر دو مشخصه را یکسان مورد توجه قرار دهند. اما اثر در روزگار خود با هیچگونه اقبالی مواجه نشده است. دلیل عمدهی این امر بیماری فرهنگی است که در آن زمان خاص گریبان یک جامعه را گرفته است. به طور مثال آثاری که بنا به واسطهگریهای که در حوزهی فرهنگ وجود داشته مورد توجه واسطهها واقع نشده است. واسطهای بنا به نداشتن کفایت و تسلط کافی صلاح ندیده که اثر وارد بازار شود. این مسئله البته تنها به بیکفایتی افراد مربوط به چاپ و نشر یک اثر برنمیگشته، بلکه در بسیاری از موارد واقعن در آن زمان خاص اثر با هیچگونه اقبالی مواجه نشده و جوابگوی بازار نشر نبوده است. به این دلیل ساده که جامعه آن زمان به حوزههای مشخصی علاقه نشان میداده و بازآفرینی بسیاری از وقایع مطلوب آنان نبوده است. به طور قطع برای علاقهمندان به حوزهی فرهنگ خالی از لطف نیست که بدانند آثار مورد علاقهشان که در زمان خودش ساختارشکن بوده چگونه به جایگاهی که امروز به دست آورده رسیده است.
مسئلهای که جا دارد به آن اشاره شود این است که در جامعه فرهنگی امروز ما جای مجموع کتابهایی که هدف گردآورنده آنها کشف موضوعاتی تازه و نقد و بررسی دقیق تفکرات ارزشمند است که به وسیلهی نویسندگان گمنامی به وجود آمده که هنوز در سطح جامعه چندان مشهور نشدهاند، خالی است. اینکه به آثار کسانی که جایگاه تثبیتشدهای در تاریخ نوشتاری ما دارند پرداخته شود، کار شاقی نیست و به همین دلیل هم به طور مکرر صورت گرفته است. این کار هرچند ارزش خاص خود را دارد و از نظر نگارش و تاریخ مکتوب واجد اهمیت است، اما نیاز امروز جامعهی ما بیشتر کشف نوشتههایی است که از میانشان نویسندگان برجسته سالهای آتی ظهور میکنند و کاشف آنها میتواند به سبب کشف آنها به خود ببالد. البته میدانیم که این کار دشوار است و مستلزم این است که ابتدا لزوم این کار را حس کرده و در وهلهی بعد به مبانی تفکر نو و جدید آشنا باشند و در عین حال از جار و جنجال تنگمایگان نهراسند، همچنین به منابع کافی نیز دسترسی داشته باشند تا در همان زمان خاص و با توجه به نیازهای امروز بسیاری از آثار ارایه شده، راجع به آنها صحبت شود و در دسترس قرار بگیرند تا بتوانند به روی شرایط خاص زمان خود نیز اثر بگذارند.
بیانصافی است که اگر در رونق فرهنگ نگاهی از سر احترام و تکریم به آغازگران این راه بیپایان نداشته باشیم. واقعیت این است که همین امروز هم در نشستهای رنگارنگی که شکل میگیرد کسی به فکر شناختن و معرفی آثاری نمیافتد و حتا بخشی را با هر عنوان که شده برای شناخت این افراد و آثارشان اختصاص نمیدهد. بهتر است با تاملی به این نگاه بدانیم که آثار ارزشمند را در زمان خودشان بازشناسیم و نگارنده این آثار را که آغازگر یک نگرش هستند از انزوا در بیاوریم تا همه نیک بدانند که همیشه به وفور چنین اندیشههایی نبوده است. آثاری که بعدها با شناختشان سطح دانش و معرفت جوامع ارتقا یافته و مولفان این کتابهای مختلف علمی و ادبی گام بزرگی در جهت ارایه این افکار برداشتهاند هر چند که بسیاری از آنها در گمنامی، تنهایی، فقر و یا حتا فلاکت از بین رفتهاند تا بعدها جامعه قدر چنین نگرشهایی را بازشناسد و در نبود آنها، به انواع نامها و القاب مزینشان کند.
پنجشنبه 20 بهمن 90/ 9 فوریه 2012
اجرا: اعظم
استودیو: مهدی
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات پنجشنبه ایران
شاد و تندرست- «بازار حراج گرم است»- اکبر ترشیزاد
بخش اول خبرها
در کوچههای سیاست- «پس از سی سال، رویارویی مجلس و رییس جمهوری»
گزارش روز تاجیکستان- «کاهش اعتماد به نهادهای دولتی در تاجیکستان»- کیومرث
پاپاراتزی- «انتخاب هوسبرانگیزترین بانوی دنیا»- بهنام
دایرهی شکسته- «انجمن شاعران مرده»- مهشب تاجیک
بخش دوم خبرها
کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه
نتیجه یک تحقیقات در تاجیکستان بیانگر آن است که اکثر ساکنان این کشور در قیاس به دادگاه و نهادهای دیگر دولتی به پیشوایان غیررسمی، از جمله روحانیان اعتماد دارند و مشکلشان را به آنها عرض میکنند. اگرچه خوب میدانند که روحانیت در تاجیکستان مقام نیست و روحانیان امکان از جهت قانونی حل کردن مشکل ساکنان را ندارند.
یک سازمان جمعیتی که وجود «ادلیه غیررسمی» در تاجیکستان را تحقیق کرده است میگوید بیش از همه افراد معلول و زنان روستای به پیشوایان غیررسمی در تاجیکستان مراجعت میکنند. «عظیم سیفالدین» رهبر برنامه «برابری در نزد قانون و دسترسی به عدالت دادگاهی» میگوید: «پژوهش روشن کرد که واقعن در تاجیکستان ادلیه غیررسمی جای دارد.»
بنا به گفته او مراجعت ساکنان به پیشوایان زیر سایه و یا ادلیه غیررسمی بیشتر برای حل طلاق، میراث و یا خشونت خانوادگی بوده است. صاحبنظران تاجیک وجود اینگونه ادلیه را در عدم باور ساکنان به نهادهای رسمی میدانند که این نهادها به رشوتخواری و کمسوادی حقوقی متهم میشوند.
این است که صاحبنظران تاجیک میگویند، مردم ادلیه غیررسمی را شکل ساده، دسترس و بااعتماد حل مشکل میدانند. از طرف دیگر به قول ساکنان تاجیکستان مراجعت به تکرار آنها به نهادهای دولتی از جمله دادگاه و دفتر ریاست جمهوری تاجیکستان بینتیجه انجام یافته است. آنها میگویند ادلیه غیررسمی اگرچه در حل قانونی مشکلشان دست کوتاه دارد ولی همچنان آنها را دلگرم و طرفها را به مراسا دعوت میکند.
موضوع بیاعتمادی ساکنان به نهادهای دولتی و کشال کاریها در ادارهها از زبان رییس جمهوری تاجیکستان هم بارها صدا داده است. در یک سال گذشته او همه وزیران و رهبران ادارههای دولتی را مثل کرد که هر هفته روز شنبه ساکنان را به حضور پذیرفته برای حل مشکل آنها بکوشند. خود او بارها در صحبتهایش گفته است که مردم میتوانند مستقیم به او نامه بفرستند و از مشکل خود بگویند. اما آنهایی که به سایت رسمی رییس جمهوری نامه فرستادهاند میگویند که با گذشت سالها هنوز به نامه خود پاسخ دریافت نکردهاند.
Reza Kahlili
In a recent order, Ayatollah Khamenei has given the duty of stabilizing the Assad regime in Syria to Iran's Quds forces.
According to the Turkish newspaper, Sabah, the commander of the Quds forces, Qassem Soleimani and 15,000 of his fighters have entered Syria with the mission of assisting in the suppression of the Syrian protestors. The Quds forces will act as a firewall for the Assad regime as the Syrian army is finding itself in a difficult situation where many officers are joining the opposition because they do not approve of the mass killings of the civilians, which so far has taken the lives of more than 5,000 people.
Other sources have indicated that Qassem Soleimani has a permanent presence in Syria's war room overseeing and managing the attacks on the opposition.
Khamenei has said that Syria is the red line, adding that the fall of Assad will not be tolerated. Qassem Soleimani is urging Assad to enforce a complete lockdown of information to the outside world and to use a vicious clampdown to put an end to the uprising before the West can possibly get involved militarily.
The Iranian leader also has asked Hezbollah to join forces with the Quds forces to help the Assad regime. As reported back in July, Iranian Supreme Leader Ayatollah Khamenei delivered a threatening letter to President Obama ordering the U.S. to cease and desist pressuring the Syrian regime leadership, cautioning that Iran will retaliate against American forces in the region.
At the same time, the Revolutionary Guards, through its publication, Sobh'eh Sadegh, in an article titled, "Iran's Serious Stance in the Face of Syrian Events," warned that "Should Turkish officials insist on their contradictory behavior and if they continue on their present path, serious issues are sure to follow. We will be put in the position of having to choose between Turkey and Syria. Syria's justification in defending herself along with mirroring ideological perceptions would sway Iran toward choosing Syria."
Days ago, a source close to Soleimani disclosed to the Pan-Arab media outlet, Al Arabiya, that the Guards' forces in Syria, in coordination with Russia and China, are there to protect the Assad regime. He added that Russia has committed to sending an aircraft carrier task force to the area to ensure that "the West knows we will not allow any military adventurism against Syria."
On Saturday, China and Russia vetoed the UN resolution condemning Syria for the continuing killing of its people. The UN resolution that came to a vote on Saturday said the Security Council "fully supports" the Arab League plan that calls for Assad to cede powers to his vice-president and a unity government that would lead Syria to democratic elections.
As graphic videos are emerging from inside Syria, some U.S. lawmakers, including Senators McCain and Lieberman, are suggesting that the U.S. consider arming Syrian rebels.
Also today it was reported by Fars News Agency (which is close to the Revolutionary Guards), the representative of the terrorist group Hezbollah stationed in Tehran, warned the West that the result of the assassinations of Iranian nuclear scientists will be very bad for the West. He added that "Soon under the guidance of the leader, Ayatollah Khamenei, we will witness the destruction of the West."
Ayatollah Khamenei called the recent assassination of the Iranian nuclear scientist, Mostafa Ahmadi-Roshan, deputy director of the first uranium enrichment facility at Natanz, a deed that crossed the red line, and openly announced that Iran will respond in kind.
Since then several members of the Iranian Quds forces and terrorist group Hezbollah, have been arrested in Argentina, Azerbaijan and Thailand.
خبر / رادیو کوچه
محمودرضا سجادی سفیر جمهوری اسلامی در روسیه روز پنجشنبه، 9 فوریه، اظهار داشت کشورش توانایی هدف قرار دادن منافع آمریکا در سراسر جهان در صورت حمله این کشور به ایران را دارد.
به گزارش رویترز، سجادی که در کنفرانسی خبری در مسکو سخن میگفت اظهار داشت چنانچه آمریکا اقدام به حمله نظامی به ایران کند، مرتکب خطایی در حد خودکشی خواهد شد.
آمریکا تاکنون نگفته است که قصد حمله نظامی به ایران دارد اما مقامهای این کشور همواره تاکید کردهاند برای مقابله با برنامه اتمی ایران تمام احتمالات مطرح است.
سفیر ایران در روسیه افزود: «ایران توانایی بالایی در رسیدن به مناطق مختلف جهان برای وارد کردن ضربه انتقامجویانه به آمریکا دارد.»
او ادامه داد: «در صورت حمله نظامی آمریکا به ایران، تهران لیستی از جاهایی که باید هدف قرار دهد را در اختیار دارد. ایالات متحده در این صورت ضربه بزرگی خواهد خورد.»
در هفتههای اخیر مقامهای جمهوری اسلامی بارها غرب را تهدید کردهاند. این تهدیدها با تحریم صنعت نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا اوج گرفت.
روسیه بزرگترین تولیدکننده انرژی در جهان مخالف افزایش فشارها بر ایران از راه شورای امنیت سازمان ملل متحد است. مسکو از تحریمهای یکجانبه آمریکا و اروپا علیه ایران انتقاد کرده است.
بیشتر بخوانید:
«مردم ایران و اسراییل نباید با هم دشمن باشند»
رضا پرچیزاده / رادیو کوچه
در جمهوری اسلامی: بزرگترین دستآورد جمهوریاش این بود که سلطنت را سرنگون کرد، بزرگترین دستآورد اسلاماش این بود که ولایت را به جایش نشاند. چنانکه مشروطه، مشروعه نشد، جمهوری هم اسلامی نمیشود.
دین، دمکراسی نمیشود، دمکراسی، دینی نمیشود.
دین، «بد» نیست، «خوب» هم نیست، «کارکرد» دارد.
در ایران «جمهوری» نداشتهایم: سلطنتی بوده که به خود لباس روز پوشانده و به بهانه صندوقرایی چند، خود را جمهوری جا زده.
وقتی چرچیل گفت: «دمکراسی بدترین نوع حکومت است، به جز تمام حکومتهایی که تا به حال وجود داشته اند»، دمکراسی جمهوریاسلامی را ندیده بود.
اندر جهان، تنها یک جمهوری بود که کاری کرد تا دلها برای سلطنت تنگ شود، و آن جمهوریاسلامی بود. در ایران، سلطنت و ولایت با هم میمانند تا در جهان آخرت در کنار حوض کوثر باز هم با هم محشور شوند.
در مشروطه و سلطنت: سلطنت مشروطه را وقتی برقرار میکنند که پادشاهی هنوز بر سر کار است، نه سیسالواندی بعد از اینکه به هوای استبدادش منقرض شده.
در ایران، سلطنت، مشروطه نمیشود.
بزرگترین زیان «غربزدگی» برای ما این بود که «پرشیا- پرست» شدیم.
ایرانیان به درستی که از اعراب «متمدنتر» بودند، چرا که به جای سنگ و چوب، آدم میپرستیدند.
بدترین عذر سلطنتطلب در دفاع از پادشاهی این است که بگوید سلطنت خوب است چون 2500 سال پادشاهی داشتهایم.
بدترین عذر سلطنتطلب در نفی جمهوری این است که بگوید جمهوریاسلامی بد است.
در پادشاهی 2500 ساله، چنانکه در اسلام 1500 ساله، امروز نداشتههایی را میجوییم که دیروز هم نداشتیمشان. اما از همه اینها که بگذریم، «نوستالژی» برای چیز نداشته هم از مشخصههای بارز «ایرانی» بودن است.
سمبلها از واقعیتها واقعیترند: در طول تاریخ، مردمان بیشتر به هوای سمبلها کشتهاند و کشته شدهاند تا برای نان و آب.
سمبلها از واقعیتها خالصتراند: سمبل استبداد، مستبدتر از استبداد است و سمبل آزادی، آزادتر از آزادی.
دو شاه هرگز نمیمیرند: شاه ایران و شاه ذهن ایرانی.
برای دمکراسی، باید گردن شاه ذهن را زد.
در استبداد: حکومتها میآیند و میروند، این استبداد است که میماند.
استبدادیان تا پای بر زمین دارند، آزادی خواهاند و مردم دوست، به محض اینکه بر خر مراد سوار شدند، بر مردم میتازند و آزادی را هی میکنند.
«قهرمانان» در ظاهر طلایهداران دمکراسیاند و در باطن دشمنان آن، حتا اگر خود ندانند.
از زمان سزار تا به امروز دستآویز مستبدان برای استبدادشان این بوده که «مملکت در خطر است، بیایید زیر پرچم من متحد شوید.» تناقضی است که هیچگاه حل نمیشود: نباید در برابر استبدادی که راه آزادی را بر تو بسته خشونت کنی، اما اگر خشونت نکنی از کدام راه به آزادی میرسی؟ از راه «آلترناتیوسازی» پشت درهای بسته؟
دمکراسی را به در خانه و بر سر سفره نمیآورند، باید آن را در خیابانها و میادین شهر جستجو کرد.
در تمام دنیا این یک اصل ثابت شده است که وقتی خیابان از انسان خالی شود، از استبداد پر می شود.
امروز که میتوانیم، اگر نگوییم، فردای نتوانستمان، نالیدنمان تف سر بالاست.
امروز که میتوانیم، اگر خود قدمی برنداریم، فردای خزیدنمان نباید از کسی انتظار دلسوزی داشته باشیم. هر کاری زمانی دارد: اگر این را با آن اشتباه بگیری، به درستی سرکوبت میکنند.
در دمکراسی و جمهوری:
در راه دمکراسی، مصلحت بزرگتر «حقیقت» است.
دمکراسی «شی» نیست، «پدیده» است.
دمکراسی «انتها» ندارد، «ادامه» دارد.
جمهوری، دمکراسی نیست، اما تا به امروز شایستهترین ظرف برای دمکراسی بوده است.
بهترین جمهوریها هنوز از دمکراسی فاصله بسیار دارند، پادشاهی که دیگر جای خود دارد.
قیاس پادشاهی از نوع «انگلیسی»اش با جمهوری از نوع «اسلامی»اش قیاس معالفارق است: «پادشاهی» است که باید با «جمهوری» مقایسه شود.
پادشاهی چیست؟ حکومتی است که در آن یک نفر زور میگوید و الباقی باید تمکین کنند.
جمهوری چیست؟ حکومتی است که در آن همه حق زور گفتن دارند و هیچ کس هم تمکین نکند.
بدترین عذر جمهوریخواه در دفاع از جمهوری این است که بگوید جمهوری خوب است چون دمکراتیک است.
باز، بدترین عذر جمهوریخواه در دفاع از جمهوری این است که بگوید سلطنت بد است.
از پادشاهی به جمهوری قدمی رو به جلوست، از جمهوری به پادشاهی قدمی جالب است.
اگر پادشاهی را در یک دستم و جمهوری را در دست دیگرم بگذارند تا از دمکراسی چشم بپوشم، اول سبک و سنگین میکنم تا ببینم کدامشان روی سینه دمکراسی کمتر سنگینی میکند، بعد انتخاب میکنم.
رییسجمهوری دیکتاتور بر شاه دمکرات ارجح است، زیرا که شاه «حق» دارد که دمکرات نباشد، و تو «حق» اعتراض نداری، و او تا هست «حق» انتخاب مرامش با خودش است؛ اما رییسجمهوری «حق» ندارد دیکتاتور باشد، و تو «حق» داری که معترض او شوی، و «حق» داری که چهار سال دیگر به او رای ندهی، و بلکه هم امروز او را راهی کنی.
دمکراسی هم مدینه فاضلهای نیست، ولی قطعن بر مدینه جاهله شرف دارد.
دمکراسی معلوم نیست چه میگوید، اما «صدایش» از استبداد خوشتر است.
خبر / رادیو کوچه
لوکاس پاپادموس، نخست وزیر یونان موفق نشد حمایت دولت ائتلافی کشورش را برای تصویب قوانین جدید ریاضت اقتصادی جلب کند.
آقای پاپادموس جهت کسب موافقت دولت ائتلافی با طرح مالی خود با مقامهایی از سه حزب تشکیلدهنده این دولت دیدار کرده بود.
گزارشها حاکی از آن است آنچه باعث شکست گفتوگو شده، طرح کاهش حقوق بازنشستگی است.
گفته شده آقای پاپادموس قرار است شخصن با مقامات اتحادیه اروپا و صندوق بینالمللی پول در اینباره گفتوگو کند.
آنچه در بسته ریاضت مالی ارایه شده، تقلیل ۲۰ درصدی حداقل دستمزد، کاهش حقوق بازنشستگی و اخراج ۱۵ هزار کارمند دولت بوده که با تظاهرات مردم روبهرو شده است.
بیشتر بخوانید:
«مخالفت بریتانیا و چک با توافقنامه جدید مالی اتحادیه اروپا»
فرامرز دادرس/کارشناس اطلاعاتی- نظامی/رادیوکوچه
همه نشانه ها حاکی از آن است که خلیج فارس، و بویژه تنگه هرمز، می تواند نقطه آغازی بر پایان جمهوری اسلامی باشد. کمی پس از پایان جنگ جهانی دوم و با آغاز جنگ سرد، بارها شنیده شد که فتنه جنگ جهانی سوم، از خلیج فارس بر خواهد خاست.
تردد ناو های جنگی کشور های غربی در خلیج فارس، هم زمان با رزمایش ها و تهدیدات جمهوری اسلامی بر سر بستن تنگه هرمز، هر لحظه می تواند از یک سو، برای جمهوری اسلامی و از سوی دیگر برای غرب، لحظات تاریخی و سرنوشت سازی را رقم بزند. بازی ناشیانه ای که جمهوری اسلامی در خلیج فارس آغاز کرده است، بی تردید منجر به مات شدن رژیم آیت الله ها در شطرنج تاریخ خواهد شد.
عبور از تنگه هرمز، تهدید یا تحریک !
فرماندهان ایرانی، پس از مانور اخیر در آب های خلیج فارس و دریای عمان، اعلام کردند که قرار است ماه آینده نیز یک مانور نظامی مشترک میان نیرو های دریایی ارتش و سپاه، به هدف تمرین برای بستن تنگه هرمز برگزار شود. ماه گذشته، سرلشکر، عطاء الله صالحی، فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از خروج ناو هوایپمابر «جان استینز» از خلیج فارس گفته بود؛ توصیه میکنیم این ناو دیگر به منطقه بازنگردد.
چند روز پس از این تهدید جهانیان شاهد عبور ناو هواپیمابر آمریکایی “ آبراهام لینکلن ” همراه با پنج کشتی جنگی دیگر از جمله یک ناو محافظ انگلیسی و یک شناور فرانسوی بدون حادثه از تنگه هرمز بودند. ناو لینکلن جایگزین ناو ” یو اس اس جان استنیس ” میشود.
لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا، روز شنبه بیست و یکم ژانویه، اعلام کرد؛ « ناو هواپیمابر “ یو اس اس اینترپرایز ” عازم خلیج فارس می شود و عبور آن از تنگه هرمز، پیامی مستقیم به ایران است، این ناو حضور دریایی ما را نمایندگی خواهد کرد، تا ثابت کند که حضور ما در خاورمیانه تداوم خواهد داشت.»
آیا این گفته های وزیر دفاع آمریکا،همراه با تحریم های اقتصادی هرچه بیشتر علیه جمهوری اسلامی، پس از سال ها مماشات و دنبال کردن سیاست چماق و هویج، می تواند؛ تهدید یا تحریک جمهوری اسلامی برای آغاز یک جنگ تمام عیار باشد ؟ بی شک بازنده این جنگ، از هم اکنون جمهوری اسلامی خواهد بود.
بودجه نظامی کشور های درگیر در خلیج فارس
آمریکا در نظر دارد در ده سال آینده بیش از پانصد میلیارد دلار، در بودجه نظامی خود صرفه جویی کند. بودجه نظامی آمریکا در سال 2011، با ششصد و نود ودو میلیارد دلار، بالاترین بودجه در میان نیرو های نظامی جهان بود، این بودجه در حال حاضر، دربر گیرنده چهل و هشت در صد از کل بودجه های نظامی جهان، و سی برابر بودجه نظامی ایران می باشد.
بودجه نظامی بریتانیا و فرانسه، دو کشور هم پیمان اصلی آمریکا در جنگ احتمالی علیه ایران، هریک در حدود پنجاه میلیارد دلار است. عربستان، اسراییل و کشور های امیر نشین خلیج فارس بیشترین بودجه نظامی خاورمیانه را بخود اختصاص داده اند.
بودجه نظامی ایران در سال گذشته، برابر هجده میلیارد دلار تعیین شد، دولت ایران در ماه مارس 2011، برابر چهار ونیم میلیارد دلار دیگر به بودجه نیرو های مسلح ایران افزود و این رقم به بیست و دونیم میلیارد دلار رسید. بخش مهمی از بودجه نیرو های مسلح ایران، برای برقراری امنیت داخلی رژیم و به منظور سرکوب مخالفین، به بخش های امنیتی کشور اختصاص داده شده است.
آرایش و توان نظامی نیرو ها در خلیح فارس و دریای عمان
آرایش نظامی و استعداد نیرو های غربی و دیگر نیرو های خارجی در دریای عمان و خلیج فارس، همواره با افزایش تهدیدات و خطرات و رویداد های سیاسی منطقه در حال تغییر می باشد.
نیرو های نظامی ایران
بر مبنای دکترین نظامی جمهوری اسلامی، خلیج فارس و در یای عمان در دو سوی تنگه هرمز به دو بخش جداگانه تقسیم شده اند؛ دریای عمان و مدخل ورودی به خلیج فارس، زیر نظر نیروی دریایی ارتش قرار گرفته است و پاسداری از خلیج فارس در اختیار نیروی دریایی سپاه پاسداران می باشد.
استعداد یکان های نیروی دریایی ایران، هجده هزار تن می باشد. این نیرو مجهز به سه زیر دریایی روسی، کلاس کیلو (877 EKM) ، به نام های؛ (طارق-901) ، (نور-902) و (یونس-903) می باشد.
هفده زیر دریایی کوچک به نام (غدیر) شماره گذاری شده از (942) تا (958)، چهار زیر دریایی مین گذار، کلاس (یوگو) ساخت کره شمالی و دو زیر دریایی مین گذار، کلاس (نهنگ) که می توانند در صورت نیاز با اژدر اهداف خود را مورد حمله قرار دهند. گفته می شود که به زودی یک زیر دریایی نیمه سنگین پانصد تنی ،کلاس کیلوی روسی، ساخت ایران به نام ( فاتح ) در خدمت نیروی دریایی ایران قرار خواهد گرفت.
ناو شکن جماران در سال 2007 میلادی، به خدمت نیروی دریایی ایران در آمد، این ناو شکن، باز سازی شده یکی از ناو های کلاس( کمان ) فرانسوی است که در سال 1975 برای نیروی دریایی ایران خریداری شده بود، این ناو، در دوران جنگ میان ایران و عراق، در تاریخ 18 آوریل 1988، در یک نبرد دریایی به نام ” عملیات آخوندک” توسط موشک های آمریکایی آسیب دیده بود. حمله نیرو های آمریکایی در پاسخ به مین گذاری جمهوری اسلامی در خلیج فارس و آسیب دیدن یک ناوشکن آمریکایی انجام شده بود.
پنج ناو شکن؛ الوند (F-71)، البرز(F-72)، سبلان (F-73)، مواج (376)، مواج (377)، سه ناو جنگی؛ بایندر(81)، نقدی(82)، حمزه (802).
دوازده قایق تند رو گشتی و موشک انداز ، کلاس کمان فرانسوی، به نام های؛( کمان، ژوبین، خدنگ، پیکان، جوشن، فلاخن، شمشیر، گراز، گردونه، خنجر، نیزه و تبرزین، شماره گذاری شده از (P221) تا (P232).
ده قایق گشت زنی مدل (021) به نام های؛ ( فتح، نصر، صف، رعد، فجر، شمس، معراج، فلک، حدید و غدیر، شماره گذاری شده از (P 313-1) تا (P313610).
بخش بزرگی از تجهیزات نیروی دریایی سپاه پاسداران از قایق های کوچک و تندرو تشکیل شده است. ده قایق ساخت چین بنام (گربه چینی)، حدود چهل قایق تندرو ساخت کره شمالی و کپی شده در ایران، مجهز به اژدر یا موشک های دریا به دریا، حدود هزار و سیصد قایق کوچک مجهز به سلاح های نیروی زمینی وسلاح های ضد تانک، قدرت دریایی ایران را در خلیج فارس و دریای عمان تشکیل می دهند.
در صورت جنگ احتمالی، جمهوری اسلامی می تواند از کشتی ها و قایق های حمل ونقل وماهیگیری نیز بهره برداری نماید.
ایران، در حدود پنج هزار مین دریایی ساخت کره شمالی در زراد خانه های خود دارد، مین های مدل (EM-11) و (EM-31) و مین های پر قدرت (EM-52) که می توانند یک موشک را با نزدیک شدن هدف فعال کنند. روس ها نیز حدود هزار مین مدل (MDM-6) به ایران فروخته اند.
در بهمن ماه ۱۳۸۷ خورشیدی ، نیروی چهارمی در کنار سه نیروی دیگر ارتش ایران بنام ” قرارگاه پدافند هوایی ارتش ” از تقسیم نیروی هوایی برپا شد و همه سامانه های پدافند هوایی ؛ رادار ها، دستگاه های گرد آوری اطلاعات، آتشبار های موشکی کوتاه، میان برد و بلند، زیر فرماندهی این قرارگاه قرار گرفت. تا پیش از آن ارتش ایران از سه نیروی هوایی، زمینی و دریایی سازمان یافته بود.
ارتش ایران هم چنین مجهز به موشک های زمین به دریا به نام های (کوثر) ، (نور)، رعد و کرم ابریشم می باشد که در جزایر ابو موسی ، تنب، سیری و قشم مستقر شده اند.
موشک های مدرن زمین به دریا، مدل (HY-2) چینی، به نام (رعد) و موشک های (SS-N-22 Sunburn) و (SS-N-26 Yakhont) برد؛ دویست تا چهارصد کیلومتر در کرانه های جنوبی ایران برای محافظت از بنادر کشور مستقر شده اند.
هواپیما های سوخوی (Su-24 Fencer) و (F-4-D) و (F-4-E) نیروی هوایی ایران نیز قادرند، موشک های هوا به دریای (C-801K)، (C-802)، (Noor) و (Kowsar-2) را پرتاب کنند.
استعداد یکان های نیروی هوایی ایران، سی هزار تن می باشد. شمار هواپیما های جنگی ایران حدود 319 فروند گزارش شده است، از این تعداد، هشتاد در صد آن را هواپیما های ساخت روسیه تشکیل می دهند. تنها شصت در صد هواپیما های آمریکایی که در دوران شاه خریداری شده بودند، هنوز قابل استفاده می باشند. همه ساله در رزمایش های هوایی، یک یا دو فروند هواپیمای جنگی ایران به دلایل گوناگون دچار سانحه می شوند و سقوط می کنند.
به دلیل تنوع مدل هواپیما های نیروی هوایی ایران، که ترکیبی از هواپیما های روسی و آمریکایی هستند، مسئله تعمیر و نگهداری هواپیما ها برای این نیرو درد سر ساز شده است. این دشواری به ویژه در بخش هواپیما های جنگی که از (Mig-29) روسی، (F-14) و (F-4 Phantom) آمریکایی تشکیل شده است، بیشتر به چشم می خورد، یکدست نبودن نوع هواپیما ها، دشواری هایی را درهمکاری وهماهنگی این نوع هواپیما ها در صحنه نبرد به وجود می آورد.
استعداد یکان های نیروی زمینی ارتش ایران، پانصد و هفتاد هزار تن می باشد. از این شمار، سیصد و پنجاه هزار تن کادر ثابت و دویست و بیست هزار تن وظیفه می باشند.
استعداد یکان های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نزدیک به صد و سی هزار تن می باشد، این یکان مستقل، خود دارای نیروهای زمینی، هوایی و دریایی است و سپاه قدس، بازوی عملیات خارجی و تروریستی آن بشمار می رود.
نیرو های زرهی ارتش و سپاه پاسداران ایران، مجهز به هزار و ششصد تانک و خود رو زرهی می باشند، صد فروند از این تانک ها، به نام تانک ” ذوالفقار” کپی برداری شده از تانک روسی (T72-S) است و با پروانه روس ها در ایران ساخته شده اند. بقیه تانک ها از مدل های (T54) و(T72) روسی تشکیل شده اند که بخشی از آنان جزو غنایم جنگی از ارتش صدام حسین می باشند. بیشترین شمار تانک های نیرو های زرهی ایران را هنوز باقیمانده تانک های آمریکایی (M-60) و (Chieftains) انگیسی تشکیل می دهند.
به جز سپاه پاسداران و سازمان های امنیتی کشور، دیگر نیرو های مسلح ایران، از نظر امکانات مالی، سلاح و تجهیزات نظامی، در شرایط اسفناکی بسر می برند، بخش بزرگی از تجهیزات نظامی ایران کهنه و فرسوده شده اند، نزدیک به چهل سال ازعمر اغلب تجهیزات نیرو های هوایی و دریایی ایران می گذرد، شمار قابل توجهی از هواپیما های نیروی هوایی، تجهیزات پدافند هوایی، ناو ها، ناو شکن ها و موشک اندازهای نیروی دریایی ایران، فرسوده و از رده خارج به حساب می آیند. سیستم های ناوبری، هدایت، مخابرات، پوشش راداری و قدرت آتش نیرو های ارتش و سپاه پاسداران ، به هیچ روی توان برابری با تجهیزات پیشرفته ای که ارتش های غربی، و حتی کشور های همسایه ایران بدان مجهزهستند را ندارند.
در صورت حمله احتمالی از سوی اسراییل، آمریکا و متحدانش، آسمان ایران عملاً در اختیار نیرو های بیگانه قرار خواهد گرفت، و همه تاًسیسات کشور و پایگاه های نظامی محروم از پدافند هوایی شده و هدف قرار خواهند گرفت.
ایران برای کاهش آسیب پذیری پدافند هوایی خود، در پی بدست آوردن پدافند موشکی می باشد. هم اکنون بخش بزرگی از نیروی پدافند هوایی ایران بر روی ۲۹ سامانه ضدهوایی موشکی روسی (تور- ام- یک) با برد شلیک ۱۲ کیلومتر و ارتفاع پرواز ۶ کیلومتر استوار است. این سامانه ها در ژانویه ۲۰۰۷ از سوی روسیه به ایران واگذار شده است.
جنگ هشت ساله با عراق، سرمایه گذاری در زمینه انرژی اتمی، کوشش برای غنی سازی اورانیوم و دست یابی به سلاح اتمی، سرمایه گذاری در زمینه موشک سازی، هزینه های پشتیبانی از سازمان های انقلابی و اسلامی در جهان، هزینه نیرو های امنیتی و اطلاعاتی رژیم برای تاًمین امنیت داخلی حکومت اسلامی و سرکوب مخالفین در درون و برون کشور، هزینه خرابکاری به منظور مقابله با نیرو های آمریکایی و متحدین غربی آن در افغانستان و عراق ، وجود فساد و رشوه خواری در همه ارکان کشور و در پایان، فشار تحریم های همه جانبه ، مجالی به رژیم اسلامی نداده است تا بتواند به سرو سامان دادن و تجهیز نیرو های نظامی کشور بپردازد.
نیروهای نظامی غربی مستقر در خلیج فارس و دریای عمان
نیروی دریایی آمریکا، بزرگترین نیرو در نوع خود در جهان است، تناژ ناوگان جنگی این نیرو از مجموع سیزده نیروی دریایی بعد از آن بیشتر است، این نیرو، نزدیک به سه هزار ناو، ناوچه، قایق های جنگی، لجیستیکی و ترابری دراختیار دارد. نیرو های انگلیسی و فرانسوی نیز در کنار آمریکا در این بخش از جهان مستقر شده اند.
نیرو های دریایی کشور های غربی حاضر در خلیج فارس و دریای عمان، منطقه عملیاتی زیر پوشش خود را به دو بخش تقسیم کرده اند؛ بخش درگیری مستقیم، شامل؛ ( خلیح فارس، تنگه هرمز و دریای عمان تا شمال دریای عرب) و بخش نزدیک به منطقه درگیری مستقیم (از شمال دریای عرب تا خلیج عدن و در کناره های شرقی و جنوبی کشور های عمان و یمن).
آمریکا دارای هفت پایگاه نظامی در کویت می باشد، ستاد فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا در منامه پایتخت بحرین مستقر است، ستاد فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه و آسیای میانه در دوحه، پایتخت قطر مستقر می باشد. آمریکا سه پایگاه در ابوظبی، دوبی و فجیره دارد، آمریکا هم چنین، سه پایگاه نظامی دیگر در مسقط و عمان دارد.
نیرو های انگلیسی یک پایگاه در فجیره درکنار آمریکایی ها دارند. نیرو های فرانسوی در پایگاه دریایی خود در ابوظبی مستقر می باشند.
کشتی های جنگی و تدارکاتی آمریکا در خلیج فارس:
ناو نیرو بر (USS-Makin Island) ، یک اسکادران هلیکوپتر، کشتی نیرو بر، آمفی بی ” آبی-خاکی” (USS-New Orleans)، ناو نیرو بر (USS-Pearl Harbor).
ناو های آمریکایی مستقر در خط مقدم در دریای عمان و بخش شرقی تنگه هرمز:
گروه شماره یک هوا دریا:
ناو هواپیما بر آمریکایی (USS Cart Vinson) ، هشت اسکادران هوایی حمل ونقل، ناو موشک انداز (USS Bunker Hill) ، ناو شکن موشک انداز(USS Hasey) و یک اسکادران متشکل از پنج ناو شکن آمریکایی.
در منطقه میان دریای عمان و دریای عرب، یک گروه دریایی انگلیسی شامل ؛ یک ناوچه جنگی (HMS Somerset)، چهار ناوچه مین روب، یک ناو (Hydrographique) ” نقشه برداری دریایی “ و سه ناو تدارکاتی مستقر شده اند.
گروه هوا دریای آمریکایی شماره 3، در منطقه دریای عرب :
ناو هواپیما بر (USS John C Stennis)، 9 اسکادران هوایی نیرو بر، ناو هواپیما بر و موشک انداز (USS Antietam ) و یک اسکادران، متشکل از پنج ناو شکن.
یک ناو شکن انگلیسی (HMS Daring)، در آب های دریای عرب نزدیک به کناره های جنوب شرقی کشور عمان مستقر است.
گروه هوا دریای آمریکایی شماره 9، در اطراف خلیج عدن:
ناو هواپیما بر (USS Abraham Lincoln ) ، 9 اسکادران هوایی نیرو بر، ناو موشک انداز (USS Cape St Gerorge) و یک اسکادران متشکل از هفت ناو شکن.
باید در نظر داشت که در صورت شعله ور شدن جنگ در خلیح فارس، نیروهای غربی می توانند از همکاری ارتش اسراییل بر خوردار شوند و روی همکاری هم پیمانان عرب خود در منطقه؛ عربستان سعودی، کویت، امارات متحده و قطر حساب کنند.
یک سناریو احتمالی جنگ در خلیج فارس
ژنرال های آمریکایی بخوبی آگاهند که نیرو های ایران، یارای ایستادگی در برابر بزرگترین قدرت نظامی تاریخ جهان را ندارند. ژنرال بازنشسته تفنگدار دریایی آمریکا، پل وان ریپر، کارشناس نظامی، یک آزمایش شبیه سازی استراتژیکی در باره تاکتیک آمریکا در یک جنگ احتمالی با ایران در خلیج فارس انجام داده است. در این بازی جنگی، ژنرال پل ولن ریپر، نقش فرمانده ارتش ایران را بازی می کرده است.
در این شبیه سازی، فرمانده ارتش ایران، موفق می شود در دو روز نخست جنگ، اکثر ناو های گروه هوا دریای آمریکا، مستقر درخلیح فارس را به قعردریا بفرستد، نتیجه بدست آمده یاد آور حمله ژاپنی ها به پرل هاربر، بود.
در بیست و چهار ساعت نخست این آزمایش، ژنرال وان ریپر، شمار زیادی از قایق های مسلح و تندروی ایران را برای در گیر و سرگرم کردن ناو های آمریکایی بسوی این ناو ها روانه کرد، وی سپس یک حمله بزرگ هوایی و دریایی علیه ناو های آمریکایی انجام داد. در این عملیات نیرو های ایران از موشک های گوناگون استفاده کردند و هم زمان، صد ها هواپیمای کوچک مملو از مواد منفجره، هدایت شده از سوی خلبانان انتحاری، خود را به ناو های آمریکایی کوبیدند، به موازات این عملیات، صد ها قایق تندرو مملو از مواد منفجره، بطور انتحاری خود را به ناو های آمریکایی زدند. این حملات پی در پی، سیستم دفاع الکترونیکی نیرو های آمریکایی را مختل کرد. در پایان، این آزمایش، تلفات تجهیزات و نیروهای آمریکایی؛ یک ناو هواپیما بر، ده ناوچه، پنج فروند قایق آمفی بی، ” آب – خاکی ” و بیست هزار کشته، تنها در دو روز اول جنگ بود. گفته می شود پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دنباله این آزمایش را متوقف کرد.
پس از این آزمایش، پنتاگون، در تاکتیک نظامی خود و نقش ناو های مستقر در منطقه جنگی، به هدف پیروزی آمریکا دگرگونی هایی ایجاد کرد و سپس بازی از سر گرفته شد. ژنرال وان ریپر می گوید: افسرانی که نقش نیرو های قرمز رنگ ” ایرانی” را بازی می کردند، اجازه نداشتند از برخی تاکتیک ها و اسلحه ها در برابر نیرو های آبی رنگ ” آمریکایی” استفاده کنند و ناچار بودند مشخصات و مختصات یکان ها ی خود را در این بازی اعلام کنند، تا پیروزی نیرو های آبی رنگ ساده تر به دست آید.
ژنرال پل وان ریپر، می گوید: این آزمایش برای دولت آمریکا، دویست وپنجاه میلیون دلار، هزینه در بر داشت، یک ولخرجی کامل! این آزمایش مشخص نکرد که تاکتیک های بکار گرفته شده از سوی پنتاگون در این بازی جنگی درست بوده است، ولی نشان دهنده بی اعتباری این آزمایش بود.
مشکل خود خواهی و اعتماد بیش از اندازه پنتاگون در برتر نشان دادن استراتژی و جنگ افزار های آمریکا در برابر حریفی کوچک، کم هوش، ناتوان که در نهایت یک مغلوب ساده بشمار می رود، وجود دارد، در حالی که آمریکا باید به تجربیات خود در ویتنام، عراق و افغانستان توجه داشته باشد.
باید دانست، هرچه که پیش آید و به هر بهایی، پس از آغاز یک جنگ تمام عیار! بی شک حکومت جمهوری اسلامی در آب های خلیج فارس مدفون خواهد شد. بزرگترین گرفتاری غرب زمانی خواهد بود که در یک درگیری مقطعی و کوتاه، جمهوری اسلامی، نیمه شکست خورده را در منطقه رها سازد.
——————————-
این مطلب به صورت مستقیم از منبع و بدون ویرایش رادیو کوچه منتشر شده است.
خبر / رادیو کوچه
روز پنجشنبه، 9 فوریه، مسوولان سفارت افغانستان در پاکستان از بازداشت دو متهم در تررو برهانالدین ربانی رییس جمهوری پیشین و رییس شورای عالی صلح افغانستان خبر دادهاند.
به گزارش مهر، یک دیپلمات ارشد سفارت افغانستان در اسلام آباد که از اعلام نامش خودداری کرده در گفتوگویی از بازداشت دو نفر از افرادی که در قتل رییس جمهوری پیشین و رییس شورای عالی صلح افغانستان دست داشتند خبر داد.
این دیپلمات ارشد گفت این دو نفردر فهرست پنج نفرهای قرار دارند که دولت افغانستان به مقامات پاکستان داده بود و با تلاش و عملیات تجسسی در شهر کویته پاکستان بازداشت شدند.
این دیپلمات افغان گفته است که ماموران امنیتی افغان چندی پیش فردی به نام حمیداله را در ارتباط با ترور ربانی دستگیر کرده بودند و وی نام پنج فردی را که در این ترور دست داشتند به آنها داده بود.
این مقام اعلام کرد به دلیل اینکه سه فردی که دولت افغانستان، اسامی آنها را به دولت پاکستان داده، هنوز دستگیر نشدهاند، وی نمیتواند نام این دو نفر را اعلام کند.
برهانالدین ربانی سپتامبر گذشته، در یک حمله انتحاری در منزلش در کابل ترور شد.
بیشتر بخوانید:
«سفر نخستوزیر پاکستان درباره گفتوگوهای صلح با طالبان»
«شبکه حقانی کشتن ربانی را تکذیب کرد»
رادیو کوچه
1940 میلادی- «جان مکسول کوتزی» (John Maxwell Coetzee) نویسنده اهل آفریقای جنوبی و برنده جایزه نوبل ادبیات سال 2003 میلادی در «کیپ تاون» (Cape Town) متولد شد.
به تحصیل انگلیسی و ریاضیات پرداخت. او بین سالهای ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۵ میلادی در لندن به عنوان برنامهنویس کامپیوتر مشغول به کار شد. پس از آن دورهی تحصیلات دکترای خود را در رشتهی زبانشناسی از دانشگاه تگزاس در آستین آغاز کرد و در انگلیسی، زبانشناسی و زبانهای آلمانی فارغالتحصیل شد.
اولین اثر داستانی او، «سرزمینهای گرگ و میش» در سال 1974 به انتشار رسید سه سال بعد رمان «در قلب کشور» او جایزه اول ادبی آفریقای جنوبی را برایش به ارمغان آورد. کوتزی در 2002 به استرالیا مهاجرت کرد و اکنون استاد پژوهشگر افتخاری در دانشگاه آدلاید است. «در انتظار بربرها»، «عصر آهن» و «الیزابت کاستلو» برخی دیگر از آثار او هستند.
1943 میلادی- در طول جنگ جهانی دوم نبرد «گوادال کانال» (Guadalcanal)در چنین روزی با پیروزی آمریکا علیه نیروهای ژاپنی پایان یافت. این جنگ از اوت سال پیش از آن میان نیروهای متفقین و متحدین آغاز شده بود و در دریا ادامه داشت.
«گوادال کانال» جزیرهای استوایی در جنوب غربی اقیانوس آرام و از بزرگترین جزایر سلیمان است.
1984 میلادی- «یوی ولادیمیرویچ آندروپوف» (Yuri Andropov) سیاستمدار اتحاد شوروی درگذشت. وی دبیر کل حزب کمونیست اتحاد شوروی بود که حدود 16 ماه این سمت را به عهده داشت. از آنجایی که مورد اطمینان «برژنف» (Brezhnev) بود به سمت رییس سازمان جاسوسی شوروی و سپس به عنوان معاون برژنف برگزیده شد.
آندروپوف در زمان حکومت خود، مبارزهای را برای از بین بردن فساد سیاسی و اقتصادی آغاز کرد و همچنین دست به تصفیه بسیاری از مقامات شوروی سابق زد، اما در سیاستهای خود چندان موفق نشد.
1375 خورشیدی- «ابوالفتوح عربزاده» مشهور به «رسام عربزاده» درگذشت. به او لقب «پدر فرش نو ایران» را دادهاند. وی که زاده تبریز بود در این شهر نقاشی و طراحی روی فرش و در تهران نقاشی و طراحی بر روی کاشی را دنبال کرد. علاوه بر این، به هنرهای دیگری چون موسیقی، نمایشنامه، مجسمهسازی، خطاطی، نقاشی رنگ و روغن نیز علاقه داشت.
وی با تلفیق هنرهای سنتی با نوآوریهای هنری، تحولی در هنر سنتی قالیبافی ایران ایجاد کرد. از شاگردان استاد «کمالالملک» و «حسین بهزاد» بود تعدادی از فرشهای وی هماکنون در موزههای «لوور» و «آرمیتاژ» موجود است. او همچنین شیوه جدید گرهآویز یعنی کاربرد چهار گره به جای یک گره را در بافت فرش ابداع کرد.
رسام عربزاده در 1373 با اهدای فرشهای نفیس از مجموعه دست بافتههای خود، پایههای اولیه تشکیل نهادی تحت عنوان «بنیاد فرهنگی و هنری فرش رسام عربزاده» را به وجود آورد. «قفس رنگها»، «خم معرفت»، «ساحل خیال» و «فتح سومنات» از آثار طراحی فرش اوست.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1881 میلادی- «فئودور داستایوفسکی» نویسنده روس درگذشت. ویژگی منحصر به فرد آثار وی روانکاوی و بررسی زوایای روانی شخصیتهای داستان است. بین آثار داستایوفسکی به برخی از داستانهای او از جمله «یادداشتهایی از زیر زمین»، «جنایت و مجازات»، «شبهای سفید»، «قمارباز» و «قهرمان کوچولو» میتوان اشاره کرد.
1386 خورشیدی- امروز سالروز درگذشت «ژازه تباتبایی» نقاش، مجسمهساز، شاعر و نمایشنامهنویس ایرانی است. او «نگارخانه هنر جدید» را که اولین نگارخانه ایران و یکی از مراکز فرهنگی مهم زمان خود بود تاسیس کرد.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
راسخون
خبر / رادیو کوچه
به گزارش فعالان حقوق بشری در سوریه، گلولهباران شهر حمص صبح روز پنجشنبه ادامه یافته است. این در حالی است که بمباران این شهر وارد ششمین روز شد. همچنین دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار ادامه ماموریت اتحادیه عرب در سوریه شد.
این در حالی است که اتحادیه عرب، برای انجام این کار از سازمان ملل درخواست کمک کرده بود.
بانکیمون گفت شکست «شوم» قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه باعث شده این کشور «جنگ علیه مردمش را افزایش دهد.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دبیرکل سازمان ملل همچنین اعلام کرد قرار است هیت مشترکی از ناظران اتحادیه عرب و سازمان ملل راهی سوریه شوند.
در این میان مرکز رصد حقوق بشر در سوریه که در بریتانیا فعالیت میکند روز چهارشنبه اعلام کرد در بمبارانهای شهر حمص ۵۰ تن کشته شدند.
همچنین دولت ترکیه اعلام کرده است که قصد دارد برای وادار کردن حکومت سوریه به توقف حملات شدید به مراکز مخالفان دولت، یک ائتلاف بینالمللی تشکیل دهد.
احمد داوداغلو، وزیر امور خارجه ترکیه روز چهارشنبه پیش از سفر به واشنگتن گفت که اگر شورای امنیت سازمان ملل نمی تواند از غیرنظامیان در سوریه حمایت کند، کشورهای همفکر باید راهی برای این کار پیدا کنند.
بیشتر بخوانید:
«حمله ارتش سوریه به شهر حمص با جنگافزار روسی»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
رسالت
1) قیمت بلیت هواپیما گران نمیشود
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=92117
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور گفت: «قیمت بلیت هواپیما گران نمیشود.» اسماعیلی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: «هیچ افزایش قیمت بلیتی نداریم و مجلس تنها یک ماده قانونی را اصلاح کرد.»
2) مصلحی :اطلاعات موثقی از تلاش دشمن برای ایجاد بحران در انتخابات داریم
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=92106
به گزارش فارس، حجتالاسلام والمسلمین حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در مراسم جشن دهه فجر سپاه حفاظت هواپیمایی با تشریح توطئهها و دسیسههای دشمنان اسلام برای ایجاد چالش در مسیر حرکت انقلاب در مقاطع مختلف، اظهار داشت: «بنابر اطلاعات موثقی که بهدست آمده دشمن به دنبال ایجاد بحران و چالش در مسیر انتخابات است که این امر نیاز به هوشیاری دستگاههای امنیتی و آحاد ملت غیور و انقلابی را در مباحث امنیتی دو چندان میکند.»
آفرینش
1) حضور گسترده ملت در 22 بهمن، نشان دهنده استمرار حرکت مردمی انقلاب است
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=16719#96052
رهبر انقلاب اسلامی، برگزاری جشنهای مردمی در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در 33 سال گذشته را، در دنیا و در میان انقلابها بیسابقه خواندند و افزودند: «هر سال و حتا در بدترین شرایط جوی، میلیونها نفر در سراسر کشور، در 22 بهمن به خیابانها می آیند و سالگرد انقلاب اسلامی را گرامی میدارند، که این موضوع نشان دهنده استمرار حرکت مردمی انقلاب است.»
2) قوه قضاییه جریان انتخابات مجلس را رصد خواهد کرد
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=16719#96043
آملی لاریجانی از توجه ویژه روسای کل دادگستریها و دادستانهای سراسر کشور نسبت به انجام وظایف قانونی در مورد انتخابات و توجه به بحث پیشگیری از وقوع جرم در انتخابات از سوی قوه قضاییه خبر داد و افزود: «قوه قضاییه برحسب وظایف قانونی خود و به منظور پیشگیری از وقوع جرم و تخلف و اختلال در روند انتخابات، جریان انتخابات را رصد خواهد کرد که البته این مسئله به معنای دخالت در روند اجرای انتخابات و نظارت بر آنکه هر یک بحسب قانون متولی خاصی دارد، نیست.»
ابتکار
1) راه حل جدید چین برای خرید نفت ایران
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/News.aspx?NID=94318
پس از آنکه قرار شد هند به دلیل تحریمها پول صادرات نفت ایران را به روپیه پرداخت کند، این بار نوبت به چین رسید تا فکری برای پرداخت مبادلات نفتی خود کند. براین اساس، قرار است این دو کشور تا چند روز آینده به منظور کاهش اختلافات نفتی و رایزنی برای حذف دلار از مبادلات نفتی، دور جدید مذاکرات خود را آغاز کنند.
2) هشداری برای برگرداندن الواح هخامنشی
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/News.aspx?NID=94315
روز سهشنبه کمیتهای در سنای آمریکا پیشنهادی درباره تحریمهای جدید این کشور در مورد ایران، گرفت که طبق آن قرار است اشیای باستانی ایران در موزهها و دانشگاههای آمریکا را توقیف کند. اگر این پیشنهاد به قانون تبدیل شود، آثار باستانی ایران که الواح هخامنشی هم شامل آنها میشود از دانشگاهها و موزهها ضبط خواهند شد و در حراجیها به مزایده گذاشته میشوند.
مردمسالاری
1) قیمت جهانی نفت از مرز 118 دلار گذشت
http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=126662
به دنبال نگرانی مصرف کنندگان از تحریم نفت ایران، سرمای شدید و کاهش ارزش دلار قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازارهای جهانی از مرز 118 دلار گذشت.
2) فاضل لنکرانی: طرح سوال از رییس جمهوری را عملی کنید
http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=126650
به گزارش ایسنا آیتاله محمدجواد فاضل لنکرانی با اشاره به انتخابات آتی مجلس اظهار کرد: «مردم باید دقت کنند و در انتخابات مجلس شورای اسلامی به افرادی که به درد اسلام و انقلاب می خورند رای دهند.»
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره طرح سوال از رییس جمهوری و پس گرفتن امضا از سوی برخی نمایندگان مجلس گفت: «مردم ما به دنبال نمایندگانی هستند که بتوانند از حقوق اساسی آنها دفاع کنند. مردم دنبال این هستند که نمایندگانی مستقل روی کار بیایند و اگر افرادی میخواهند از رییس جمهوری سوال کنند باید برای خدا سوال کنند، نه این که جنبه دیگری داشته باشد. سوال از رییس جمهوری یک حق طبیعی است و در همه دنیا مطرح است. مجلس و دولت باید طرح سوال از رییس جمهوری را برای خدا و بدون غرضورزیهای دیگر و اضافه و کم کردن، عملی کنند. اگر این مسئله را عملی کنند، موجب تقویت مجلس و دولت میشود.»
جام جم
1) اول اسفند، سفر هیت آژانس به ایران
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100803687804
به گزارش مهر، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اعلامیهای رسمی اعلام کرد بازرسان آژانس در روزهای 20 و 21 فوریه (اول و دوم اسفند) یعنی یک روز پیش از زمان اعلام شده قبلی بار دیگر به تهران سفر میکنند.
2) حمایت مجلس از اقدامات متقابل وزارت نفت در برابر تحریم اروپا
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100803688114
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حمایت قاطع از اقدامات متقابل وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در برابر تحریم کشورهای غربی، اعلام کردند خواستار جایگزین کردن کشورهای دیگر با خریداران نفت ایران در اروپا هستند.
دنیای اقتصاد
1) معاون اول متهم میکند
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=289350
محمدرضا رحیمی و احمد توکلی، به نظر میرسد این دو نفر، دو سر دعوایی باشند که تمامی ندارد. در تازهترین تحول این کارزار، دفتر معاون اول رییس جمهوری در نامهای مفصل، اتهاماتی را که رییس مرکز پژوهشهای مجلس در مصاحبهاش با یک ماهنامه متوجه او کرده بود، با طرح اتهاماتی متقابل پاسخ داده است.
دفتر محمدرضا رحیمی در این نامه که پاسخ مبسوطی است به مصاحبه اخیر احمد توکلی با عنوان «بیان ناگفتهها از فساد یقه سفیدها»، با ذکر برخی منابع و مستندات مدعی میشود که توکلی با سواستفاده از مقام دولتی خود که نوعی رانت محسوب میشود، توانسته بورس تحصیل در انگلستان را بگیرد، آن هم بدون آنکه در کنکور فوقلیسانس شرکت کرده باشد. دفتر رحیمی در اتهام دیگری توکلی را به زمینخواری متهم کرده و مینویسد وی زمینی 3000 متری را که قیمت واقعی آن 180 میلیون تومان بوده است، از بنیاد مستضعفان و جانبازان تنها به قیمت 23 میلیون تومان خریداری کرده و همان رقم را هم پرداخت نکرده است.
2) لغو جلسه هیت پنج نفره با هاشمی
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=289360
یکی از اعضای هیت پنج نفره شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که جلسه چهارشنبه این هیت با آیتاله هاشمیرفسنجانی برای تعیین تکلیف رییس جدید دانشگاه آزاد تشکیل نشد و به روز یکشنبه هفته آینده موکول شد.
ایمان نبوی/کارتون
سازمان دیدبان حقوق بشر با انتشار مدارک و شواهد دقیق، دولت سوریه را محکوم به جنایت علیه بشریت کرد.
خبر / رادیو کوچه
رییس جمهوری اسراییل در سخنرانی خود در صحن پارلمان به مناسبت شصت و سومین سالگرد تاسیس پارلمان این کشور، روز چهارشنبه، 8 فوریه، پیامی دوستی به مردم ایران فرستاد و گفت: «دو ملت ایران و اسراییل نیازی به دشمنی با یکدیگر ندارند.»
شیمون پرز افزود: «ما دشمن زاده نمیشویم و نیازی به دشمنی نداریم.»
رییس جمهور اسراییل مردم ایران را خطاب قرار داد و گفت: «اجازه ندهید رسانهها سایه دشمنی را بر تاریخ و تمدن بگسترانند.»
او در ادامه افزود: «ملت ایران ملت با احساسی است که در پی صلح و آشتی است و نه تنش و جنگ.»
وی در این سخنرانی ضمن «شیطان توصیف کردن» رهبران جمهوری اسلامی، تصریح کرد: «رهبران شیطان ایران نبایدبه سلاح هستهای مجهز شوند.»
این سخنان در حالی عنوان شده است که آیتاله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در خطبه نماز جمعه گفت: «اسراییل غده سرطانی است که باید از میان برداشته شود» او تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی از هر گروهی که با اسراییل بجنگد حمایت میکند.
در هفتههای اخیر گمانهزنیها در خصوص احتمال حمله نظامی اسراییل به نیروگاههای اتمی ایران اوج گرفت. دلیل این گمانهزنیها سخنان برخی از مسوولان اسراییلی درباره برنامه اتمی ایران است.
بیشتر بخوانید:
«مانور نیروی زمینی سپاه پاسداران در جنوب ایران»
«افزایش تحریمهای ایران از سوی آمریکا»
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیهای گفت که رهبر جمهوری اسلامی آیتاله خامنهای باید به سرعت رهبران منتقد حکومت را که یک سال است در حبس خانگی قرار دارند آزاد و به استفاده از روشهای فراقضایی برای خاموش کردن منتقدان سیاسی خود پایان دهد.
Click here to view the embedded video.
خبر / رادیو کوچه
بیست و پنجمین هفته از مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای ایران روز چهارشنبه، 8 فوریه، با بازگشت سپاهان اصفهان به صدر جدول و برتری تیمهای تراکتورسازی تبریز و نفت تهران پیگیری شده است.
به گزارش مهر، روز سوم از هفته بیست و پنجم مسابقات فوتبال لیگ برتر از ساعت 15:30 با برگزاری سه دیدار پیگیری شد که طی آن تیمهای سپاهان اصفهان، تراکتورسازی تبریز و نفت تهران مقابل حریفان خود به برتری رسیدند.
در روزی که سپاهان با چهار گل میهمان خود مس کرمان را درهم کوبید و با 49 امتیاز به صدر جدول بازگشت، تیم تراکتورسازی تبریز با نتیجه 4 بر یک از سد صنعت نفت آبادان گذشت و 46 امتیازی شد تا در فاصله یکقدمی استقلال در رتبه سوم جدول بایستد.
همچنین تیم نفت تهران پس از چهار هفته به پیروزی رسید و با برتری یک بر صفر در خانه ملوان، نخستین شکست نیم فصل دوم را به شاگردان فرهاد پورغلامی تحمیل کرد.
هماکنون در جدول ردهبندی سپاهان اصفهان با 49 امتیاز، استقلال با 47 امتیاز و تراکتورسازی تبریز با 46 امتیاز در مکانهای اول تا سوم ایستادهاند.
در پایین جدول هم شهرداری تبریز و شاهین بوشهر با 26 امتیاز و مس سرچشمه با 18 امتیاز قرار گرفتهاند.
بیشتر بخوانید:
«فجر سپاسی شیراز، بازی دربی تهران را زنده کرد»
خبر / رادیو کوچه
ابراهیم یونسی، نویسنده و مترجم ایرانی روز چهارشنبه، 8 فوریه، در سن هشتاد و پنج سالگی درگذشته است.
به گزارش خبرگزاریهای ایران آقای یونسی از سال گذشته دچار بیماری آلزایمر شد و بستری بود. قرار است آقای یونسی را در زادگاهش، بانه به خاک بسپارند.
ابراهیم یونسی که از تواناترین مترجمهای ایرانی محسوب میشد حدود ۸۰ کتاب از زبان انگلیسی به فارسی و یک کتاب هم از زبان فرانسه به فارسی ترجمه کرد.
او آرزوهای بزرگ، اثر بزرگ چارلز دیکنز، که این روزها دویستمین سالگرد تولد اوست، را نیز به فارسی برگردانده بود. از دیگر کارهای شاخص او میتوان اسپارتاکوس نوشته فاست هوارد را نام برد.
دو ماه بعد از پیروزی انقلاب در ایران در سال ۱۳۵۷، آقای یونسی که پیشتر عضو کادر نظامی حزب توده ایران بود به عنوان اولین استاندار کردستان در دولت موقت وقت منصوب شد، اما سه ماه بعد استعفا داد.
او که در سال ۱۳۳۲ وارد حزب توده شده بود، دستگیر شد و حکم اعدام گرفت، اما از دست دادن پا در حین خدمت در سرمای رضاییه (ارومیه)، او را از مرگ نجات داد و حکمش به حبس ابد با اعمال شاقه تبدیل شد و سپس برای گذراندن یک سال انفرادی به زندان قصر منتقل شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر