-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ بهمن ۱۰, یکشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 01/30/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ندای سبز آزادی: حمید فرخ‌نژاد، بازیگر مطرح سینمای ایران و بازیگر فیلم تحسین شده آتشکار که جایزه ویژه هیأت داوران را برای مجموعه آثارش در یکسال اخیر از جشن انجمن منتقدان دریافت کرد، بعد از حضور روی سن که با تشویق پرشور حاضران همراه بود، گفت: خوشحالم، بنویسید من بالاخره جایزه گرفتم. از اصغر فرهادی تشکر می‌کنم و خوشحالم که جایزه‌ام را از او گرفتم.

به نوشته پارس توریسم، وی با اشاره به اکران قریب الوقوع آتشکار گفت: آزاد شدن آتشکار خبر خوبی بود که شنیدم و امیدوارم خداوند همه فیلم‌های دربند را آزاد کند!

او همچنین در پایان سخنانش از منتقدان تشکر کرد و یادآور شد گرفتن تایید از منتقدان کاری سخت و جایزه گرفتن از آنان کاری سخت‌تر است.

 


 


ندای سبز آزادی: در پنجمین روز از اعتراضات مردم مصر به حکومت حسنی مبارک، و در حالیکه کشور کماکان در وضعیت اضطراری و فوق العاده به سر می برد، غروب شنبه ٢٩ ژانویه- نهم بهمن ماه، ژنرال عمر سلیمان، رئیس سازمان اطلاعات- امنیت مصر، که از افراد معتمد مبارک به شمار می رود، به عنوان معاون رئیس جمهور مصر سوگند خورد. چنین سمتی برای اولین بار طی سی سال زمامداری حسنی مبارک ایجاد می شود.

این درحالیست که اعتراضات به رغم افزایش ساعات حکومت نظامی کماکان ادامه دارد، آمار کشته شدگان و مجروحین در حال افزایش بوده، شهرهای مختلف در بحران می باشد و در آخرین گزارش، شهر اسکندریه در شُرُفِ سقوط است.

به گزارش سرویس جهانی بی بی سی، سلیمان از سال ۱۹۹۵ در حلقه بسیار نزدیک به رئیس جمهور مصر قرار دارد و در بسیاری از سیاست های دولت مصر نقش اساسی ایفا کرده است.

پیش از این هم از ژنرال سلیمان به علت نظامی بودن و وابستگی به ارتش برای برخی، چهره ای مطلوب برای دوره پس از مبارک تلقی می شد.

ژنرال سلیمان به علت نقشی که در روند مذاکرات صلح و مذاکرات آشتی ملی گروه های فلسطینی ایفا کرده، چهره ای شناخته شده برای آمریکایی ها، اسرائیلی ها و فلسطینیان به شمار می رود.

گفته شده در جریان سفر حسنی مبارک به اتیوپی در سال ۱۹۹۵، توصیه او به رئیس جمهور مصر برای سفر با یک خودروی زرهی باعث نجات جان مبارک از یک سوء قصد جدی شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، با وجود اعلام حکومت نظامی و افزایش ساعات آن، دهها هزار معترض برای پنجمین روز متوالی در قاهره و چند شهر دیگر تجمع کرده و خواهان کناره گیری حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر شده‌اند.

گفتنی است حسنی مبارک در حالی که با عملی کردن به وعده های جمعه شب خود مبنی بر انجام اصلاحات، می توانست از آخرین رگه های فرصت در آرام کردن اعتراضات مردمی استفاده کند، اما با سرکوب مجدد مردم و ورود نیروهای ارتش به خیابانها، فاصله خود را با معترضین افزایش داده است.

مبارک تنها با برکناری دولت به یکی از وعده های خود عمل کرد و همزمان دستور به سرکوب بیشتر معترضن مبادرت ورزید تا آمار کشته شدگان، مجروحین و بازداشتی ها در پنجمین روز از اعتراضات (شنبه) افزایش یابد.

خبرگزاری الجزیره شامگاه شنبه گزارش داد که ارتش از مردم خواسته تا به مقررات منع آمد و شد که اکنون از ساعت چهار بعد از ظهر تا هشت صبح به اجرا در می آید، احترام گذاشته و تجمع نکنند. ارتش مصر همزمان هشدار داده است که هر کس، این قوانین را نقض کند، "در خطر خواهد بود."

خبرگزاری فرانسه غروب جمعه گزارش داد که میدان تحریر (آزادی) قاهره- علی رغم مقررات حکومت نظامی- سرشار از معترضان است و نیروهای ارتش با چندین خودروی زرهی در اطراف این میدان مستقر شده اند اما تا کنون دست به اقدامی نزده اند.
همزمان خبرنگاران عربی می گویند "فضای دوستانه ای میان نیروهای ارتش و مردم وجود دارد."
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که هزاران تبعه خارجی و شهروند مصری در فرودگاه قاهره برای خروج از این کشور حضور دارند.
این خبرگزاری همچنین می گوید ارتش دسترسی به اهرام ثلاثه را به دلایل امنیتی محدود کرده است و تانک ها و نفربرهای زرهی، این اهرام را منطقه جیزه محاصره کرده اند.

شهرهای بحرانی
به گزارش خبرگزاری آلمان، همزمان با قاهره، پایتخت، شهرهای رفح، سوئز، اسکندریه و اسماعیلیه نیز بحرانی بوده و طی درگیری بین مردم و گارد ضد شورش، گروه زیادی کشته و زخمی شده اند.
محمد البلک خبرنگار شبکه الجزیره غروب شنبه اعلام کرد که "پلیس شهر اسکندریه کاملا از خیابانها خارج شده و شهر به دست مردم و داوطلبان افتاده و تعداد زیادی از مناطق اصلی متعلق به نیروهای انتظامی و حامیان حکومت به آتش کشیده شده و ساختمان استانداری اسکندریه نیز کاملا سوخته است.
وی افزود "نیروهای ارتش وارد عمل شده اند و چندین دستگاه خودروی نظامی را در برخی از مناطق مستقر کرده اند اما وجود ارتش باعث نشده است که ناامنی متوقف شود و نیروهای پلیس با خودروهای امنیتی فرار و سلاحها را در کلانتریها رها کرده اند."

وی گفت: آتش سوزیها ادامه داشت و شماری از ساختمانهای دولتی کاملا در آتش سوختند و جوانان خودروهای پلیس را که فرار کرده اند به آتش کشیده اند.
گزارش بی بی سی نیز حاکی از آن بود که روز جمعه شهر سوئز در دست مردم بود، اما امروز ارتش در شهر مستقر و شهر را باز پس گرفت.

همچنین تانک های زرهی و سربازان ارتش برای جلوگیری از پیشروی معترضان به نقاط حساس پایتخت از جمله تلویزیون دولتی مصر اعزام شده اند.

شب گذشته، نیروهای ارتش برای کمک به پلیس ضد شورش با خودروهای زرهی وارد شهر شدند و ساختمان های حساس دولتی مانند رادیو و تلویزیون و وزارت خارجه را به محاصره خود در آوردند.

ارتش همچنین مسئولیت تامین امنیت موزه ملی مصر را به عهده گرفت. شب گذشته، خطر آتش سوزی و غارت، این موزه را که حاوی گنجینه هایی از مصر باستان و نقاب طلایی توت عنخ آمون پادشاه جوان مصر است تهدید می کرد.

رئیس کابینه ای متزلزل
در گزارشی دیگر اینکه احمد عز، بازرگان مصری و از سیاستمداران ارشد حزب حاکم مصرکه از نزدیکان جمال مبارک، پسر حسنی مبارک به شمار می رفت و معترضان در شعارهای خود او را به باد انتقاد گرفته بودند، شنبه از سمت خود استعفا داده و همزمان گزارش ها حاکی از آن است که رشید محمد رشید، وزیر سرمایه گذاری، بازرگانی و صنایع به عنوان نخست وزیر جدید این کشور معرفی شود.

در پیِ وعده های جمعه شبِ حُسنی مبارک، رئیس جمهور مصر مبنی بر برکناری دولت، کابینه مصر روز شنبه ٢٩ ژانویه رسما استعفا داد و وزیر تجارت آن کشور مامور تشکیل دولت شد.

گفتنی است تعداد کشته شدگان حوادث اخیر مصر بالغ بر یکصد تن و زخمی شدگان دست کم ۱۵۰۰ نفر اعلام شده اند و از آمار دستگیر شدگان خبری در دست نمی باشد.

 


 


اندکی صبر سحر نزدیک است
ماه هاست که با این جمله زندگی کرده ایم. هر کس به زندان رفت برای خانواده اش نوشتیم و هرگاه تلخی و سیاهی وجودمان را مچاله کرد، آن را زمزمه کردیم که شیرینی آمدن سحر، امیدی باشد برای خم نشدن و نشکستن که هوایی تازه باشد تا تنگی نفس از سر و کول احساس ها بالا نرود در این شهر دود گرفته.
هیچ لحظه ای به ذهن کسی نرسید که شاید شبی هم باشد که سحر ِ پس از آن را نخواهیم. سحری که قرار است چوبه ی دار، نمایش هزار باره ی قدرتش را به رخ همگان بکشد. سحری که قرار است با دمپایی و طنابی در ذهن کودکان شهرمان ثبت شود تا میوه ی وحشتش تا روزها و سال ها پای مبارزه و ایستادگی را بلرزاند.
امروز نهم بهمن ماه 1389 است. سحرگاه امروز چوبه های دار قرعه انداختند تا کدام یک حیاط سرما زده ی سوت و کور خانه ای را به آتش بکشد.
امروز نهم بهمن ماه 1389 است. خبرگزاری ها نوشتند: زهرا بهرامی، شهروند ایرانی- هلندی، در تهران اعدام شد.

زهرا بهرامی
زهرا بهرامی در تاریخ ۶ دی ماه ۱۳۸۸ در تهران بازداشت شد. وی بعد از بازداشت، به سلول‌های بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و نزدیک به ۱۰ ماه در آن‌جا زیر فشارهای بازجویی برای اخذ اعتراف‌های تلویزیونی و قبول اتهاماتی سنگین قرار گرفت. زهرا بهرامی تا مدت‌ها بعد از بازداشت از حق ملاقات با خانواده و داشتن وکیل محروم بوده و تنها چند تماس تلفنی با خانواده خود از درون زندان گرفت. این وضعیت در ششمین ماه بازداشت وخامت حال جسمانی وی را در پی داشت.

وضعیت وخیم جسمانی زهرا بهرامی در زندان اوین
رسانه های 21 تیرماه، وضعیت جسمی زهرا بهرامی در بند ۲۰۹ زندان اوین را وخیم گزارش کرده اند.
به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی، زهرا بهرامی علیرغم گذشت بیش از ۶ ماه هنوز در بند ۲۰۹ زندانی است و در حالت بلاتکلیفی به سر می برد. طی هفته های اخیر وضعیت جسمی او حاد شده است. چهره‌ی او متورم شده و جوش‌های عفونی و زخم‌های زیادی بر صورتش ایجاد شده است. وی که از ناراحتی ریه رنج می‌برد این روزها دچار افسردگی شدید نیز شده است.
زهرا بهرامی در زندان اوین با عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران ملاقات داشته است که طی این دیدار، جعفری دولت آبادی به او گفته باید دادگاهی شود، بعد از محکومیت او را آزاد خواهند کرد. این در حالی است که زهرا بهرامی از داشتن وکیل نیز محروم است.
از طرفی دیگر، از چند هفته پیش برای تحت فشار قرار دادن زندانیان سیاسی در بند ۲۰۹ زندان اوین، عباس جعفری دولت آبادی دستور داده است که ملاقات‌های کابینی زندانیان سیاسی با خانواده هایشان، که به صورت هفتگی صورت می گرفت به دو هفته یک بار تقلیل پیدا کند.

زهرا بهرامی و اتهامات و اعدام
در حالی که در ابتدای بازداشت، زهرا بهرامی به اتهام‌هایی چون "شرکت در تجمعات اعتراضی، محاربه و همکاری با انجمن پادشاهی و سازمان مجاهدین خلق" متهم شده بود، در دوران بازجویی برای قبول اتهام "نگهداری و حمل مواد مخدر" تحت فشار قرار گرفت. این در حالی بود که وی دهمین ماه بازداشت موقت و بلاتکلیفی خود را در بند ۲۰۹ زندان اوین سپری می‌کرد.
وی چندین بار به دادگاه انقلاب و شعبه ۱۵ به ریاست صلواتی برای بازجویی، تهدید، محاکمه و تفیهم اتهام منتقل شد. بهرامی در روزهای ۱۷ و ۲۰ شهریور ماه ۱۳۸۹ به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برده شد و به خاطر عدم حضور وکیلش، نسرین ستوده، که در زندان به سر می‌برد، از پاسخ‌گویی به سوالات خودداری کرد. دادگاه وی سرانجام در تاریخ ۱۶ آذر ماه ۱۳۸۹ برگزار و وی که در طول دوران بازجویی بارها تهدید به گرفتن حکم اعدام از طرف بازجویان و قاضی پرونده شده بود، به دلیل اتهام "حمل و نگهداری مواد مخدر" در دی ماه ۱۳۸۹ به اعدام محکوم شد.
بر اساس گفته‌ی وکیل وی، ژینوس شریف رازی، زهرا بهرامی در اعترافات خود در دوران بازجویی و سلول انفرادی داشتن مواد مخدر را قبول کرده است، اما در دادگاه اذعان داشته است که آن اعتراف‌ها به خاطر شکنجه‌های صورت گرفته بوده و تمامی آن‌ها را رد کرده است.

زهرا بهرامی و زندان و ...
وقتی قرار است عدالت زیر پا گذاشته و فساد سیستم قضایی به آنجا برسد که دیگر تشخیص گناهکار از بی گناه غیرممکن شود، وقتی قرار است هر ایده یا برنامه ای در زندان یا قوه ی قضاییه طراحی می شود در جهت آزار متهمان و مجرمان باشد دیگر بند زنان و متادون و 209 فرقی با یکدیگر ندارند. اما وقتی هم بندیت را نیمه شب برای اعدام، صدا می زنند ترس و لرزش را در دلت کاشته اند.
دخترانی که روزی در زندان با زهرا بهرامی هم بند بوده اند، این روزها حیران زده ی قضاوت و عملکرد تلخ و جانبدارانه ی قضاتی هستند که برای ایجاد ترس و وحشت در دل مبارزان دست به جنایت می زنند.
زهرا بهرامی پس از حدود ۱۰ ماه بازداشت در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ در سلول‌های تک نفره یا چند نفره سرانجام به بند عمومی زنان زندان اوین منتقل شد، در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۳۸۹ به بند متادون زنان زندان اوین منتقل، اما یک ماه بعد بار دیگر به بند عمومی زنان زندان اوین برگردانده شد. این انتقال نیز دیری نپاییده و بهرامی محکوم به اعدام بار دیگر در دی ماه به بند متادون زندان اوین برده شد. این بند که محل نگهداری مجرمان خطرناک از جمله معتادین به مواد مخدر است سالنی در بسته در حدود ۳۰ الی ۳۵ متر است که زندانیان در آن از هوای آزاد در طول روز کم‌تر از یک ساعت می‌توانند استفاده کنند. همچنین استفاده از کتاب و کتاب‌خانه و حق استفاده از تلفن مانند دیگر زندانیان برای زندانیان محبوس در این بند میسر نیست، همچنین زندانیان محبوس در این بند تنها به صورت کابینی می‌توانند خانواده خود را ملاقات کرده و از ملاقات حضوری ممنوع‌هستند.

چرا اقرار؟؟
این هم از آن سوال هاست که پرسیدنش ظالمانه تر از هر حرفی ست. هیچ کس نمی تواند خود را جای کسی بگذارد که شب های انفرادی را صبح و روزهایش را شب می کند. شکنجه ها و فشارها هیچ وقت بیان کننده ی همه ی واقعیت نیست.
تصور اینکه ممکن است سیستم فاسد امنیتی چه کرده باشد با یه زن 45 ساله با روحیات یک موزیسین تا او حاضر شود بیاید و بگوید، هر آنچه از او خواسته شده، سرگیجه آور است.
زهرا بهرامی گفته بود؛ ده روز توی زندان گوهردشت، شلاق زده بودند كف پاهايم، می‌گفت اثر شلاق هنوز روی بدنم هست. می‌گفت به دخترم، بنفشه، گفته‌ام اگر تو را هم ده روز كف پايت می‌زدند، به همه چيز اعتراف می‌كردی.
گفته بود روز دستگيری، توی خيابان، يك ماشين با چند مرد، ریخته بودند روی سرش و او را كشان‌كشان انداخته بودند توی ماشین. بعد ده روز برده بودنش گوهردشت، زیر شكنجه جلوی دوربین نشست و اعتراف کرد. و دوباره برش گرداندند به اوین، 9ماه انفرادی.. 9 ماهی که یک روزش کم از شلاق ندارد.
از شكنجه‌هايش گفته بود، روزهای پایانی سال، بردنش توی خانه، همانجا توی خانه خودش، با لباس های خودش، نشست جلوی دوربینشان، به هوای اینكه شب عید آزادش مي‌كنند. بازجو گفته بود که شب عید آزاد می‌شود.. نشد، ماند توی همان سلول انفرادی 13. همه ی این ها را گفته و هیچ بازجو و بازپرسی هم تکذیبشان نکرده بود.
لازم نیست حتی یک خط حقوق خوانده باشیم تا رفتار عادلانه و ظالمانه را تشخیص دهیم. کافی ست کمی انسانیت هنوز در ما زنده باشد تا نتوانیم بپذیریم این رفتار را هرچند با متهمی که فکر می کنیم مجرم است و خطا کار.

وکیل زهرا بهرامی، متهم به اعدام: تنها مدرک موکلم، اقرار است که او اعتراف های خود را در دادگاه پس گرفت.
پنجشنبه, 16 دی 1389

ژینوس شریف رازی وکیل زهرا بهرامی، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «خانم بهرامی دارای دو اتهام است که بخش اول آن به دستگیری او در روز عاشورا در خیابان های تهران برمی گردد اما بخش دیگر به داشتن مواد مخدر در خانه اش مربوط می شود. که در حال حاضر فقط به پرونده مواد مخدرش رسیدگی شده و از آنجا که مقدار کشف شده در خانه اش زیادتر از حد قانونی بوده به اعدام محکوم شده است. حالا حکم دادگاه بدوی به دادستانی رفته و ما منتظریم تا ببینیم نظر دادستانی چیست؟ حکم را تایید می کند یا رد.»
ژینوس شریف رازی که پس از بازداشت نسرین ستوده ، وکالت این زندانی را به عهده گرفته است با اظهار اینکه خیلی دیر وارد جریان پرونده شده است درخصوص اتهام ارتباط این زندانی با انجمن پادشاهی ایران گفت: "این اتهام فقط بر اساس اقرار خودشان بوده وهیچ مدرک دیگری جز اقرار خود خانم بهرامی در پرونده در این باره وجود ندارد. اما خودش هم اقرار کرده است که سالها پیش با این گروه در لندن ارتباط داشته که پس ازمدت کوتاهی متوجه می شود آنها کلاهبردارند چون ایشان کمکی مالی به آنها کرده بوده و پس از مدتی متوجه کلاهبرداری آنها می شود اما بعد تمام تلاشش را می کند تا این گروه را به دیگران بشناساند و حتی به سفارت ایران درلندن هم می رود و این قضیه را گزارش می دهد که ظاهرا ترتیب اثری نمی دهند."

مهمانپرست: جرم زهرا بهرامی حمل مواد مخدر است
شنبه 02 بهمن 1389، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در اظهارنظری در مورد پرونده زهرا بهرامی، زن ایرانی-هلندی محکوم به اعدام، تأکید کرد که خانم بهرامی به جرم "حمل بیش از یک کیلوگرم مواد مخدر به کشورهای اروپایی" بازداشت شده و "جرم این فرد در دادگاه در حال رسیدگی است".
بهرامی در دادگاه اتهام حمل مواد مخدر را رد کرده و به گفته دخترش به قاضی صلواتی، رئیس دادگاه، گفته است که "من تحت فشار بودم. در شرايط خيلی وحشتناکی قرار داشتم و ناچار شدم اين اتهامات را بپذيرم اما الان دارم به شما می‌گويم که اين اتهام کلاً بی‌پايه و اساس است و آن را به طور کامل رد می‌کنم."

مادری برای بنفشه از جنس نبودن!
قدیمی ها می گفتند سر بی گناه به پای دار می رود اما بالای دار نمی رود. اما این برای آن وقت ها بود که قاضی ای بود و محکمه ای و عدالتی. آن وقت اگر کسی اعدام می شد دلت نمی سوخت که جلسه ی دادگاهی برگزار شده؟ وکیلی بوده که از حقوق متهم دفاع کند؟ اصلا قاضی پرونده اش را خوانده است یا حکمی از بالا آمده و قاضی همانطور که خود قاضی مقیسه به یکی از متهمان گفته صرفا ماشین امضای احکام حکومتی ست. و تو دیگر نمی توانی اعتماد کنی حتی اگر کسی به جرم کرده حکم گرفته و یا اعدام شده باشد.
امشب خانه ی زهرا بهرامی خالی تر از هر روز میزبان هیچ میهمانی نخواهد بود، و حق دارد دخترکش که چند روز است اشک شده. چند روز است که هوای احساسش را دود گرفته است. هوای همه ی شهر را. اصلا شهر را تعطیل کرده اند. یک نفر لازم است تا به حس خفه ی آدم دلداری بدهد و کسی نیست. و حالا هوای نفس کشیدن حقیقت را کم دارد. همه جا سنگین است از این ذرات مسموم معلق در هوا. چقدر رفت و آمدها دچار سکون و سکوت شده اند.‬ چقدر حقیقت را کم داریم...

 


 


در پى اعدام زهرا بهرامى، شهروند هلندى – ايرانى در زندان اوين، دولت هلند  روابط خود را در همه‌ى زمينه‌ها با جمهورى اسلامى ايران به حالت تعليق درآورد.
به گزارش وب‌سايت وزارت خارجه‌ى هلند، اورى روزنتال، وزير خارجه‌ى هلند روز شنبه با فراخواندن سفير جمهورى اسلامى، مراتب اعتراض كشورش را به اعدام خانم ابراهيمى اعلام كرد.
دولت هلند اعدام زهرا بهرامى  را اقدامى وحشيانه از سوى جمهورى اسلامى ارزيابى كرده است.
خانم بهرامى در جريان اعتراضات به نتايج انتخابات رياست جمهورى در ايران بازداشت شد، وى همچنين متهم به همكارى با گروه موسوم به «انجمن پادشاهى ايران» شده بود اما به گزارش صدا و سيماى جمهورى اسلامى، او به اتهام فروش و نگهدارى مواد مخدر اعدام شده است.


 


گروهی از فعالین مدنی و اجتماعی در اعتراض به ساخت و اکران فیلمی با عنوان «ایرانیم» (ترکیبی از کلمات ایران و اورانیم) با ایجاد گروهی در شبکه اجتماعی فیس بوک مخالفت خود را با این فیلم و اهداف سازندگان آن اعلام نمودند.

به گزارش تحول سبز این گروه با صدور اطلاعیه ای از دیگر ایرانیان ایران دوست دعوت کرده اند تا با پیوستن به این گروه، اعتراض خود را به ساخت و نمایش این فیلم اعلام کنند.

در بخشی از اطلاعیه این فعالین آمده است :فیلم «ایرانیم» (ترکیبی از کلمات ایران و اورانیم) روز ۱۹ بهمن ماه در سینما های آمریکا و کانادا اکران می شود. این فیلم آخرین نمونه از تلاش بی شرمانه گروه های تتدرو و جنگ طلب برای آماده کردن افکار عمومی آمریکا برای حمله نظامی به ایران است. این گروه ها که پس از ظهور جنبش سبز و پوشش جهانی مقاومت شجاعانه دختران و پسران ایرانی و همدردی بین المللی با مردم ایران برای پیش برد سیاست جنگ و تحریمهای شدیدتر که آسیبش به مردم ایران می رسد با مشکل مواجه شده بودند؛ حالا با وقاحتی که نمونه اش فقط در احمدی نژاد و اوباش حامیش یافت می شود با سو استفاده از تصاویر خون دادن و سرکوب شدن جوانان جنبش سبز در این فیلم سعی می کنند افکار عموی آمریکا را برای برخورد نظامی با ایران آماده کنند.

با پیوستن به این کمپین ما به جنگ طلبان آمریکایی می گوییم که جنبش سبز ایران به همان میزان که با کودتای انتخاباتی؛ شکنجه و آدم کشی دولت غیر مشروع احمدی نژاد مخالف است با جنگ و تحریم هایی که مردم ایران را بیش از پیش تحت فشار قرار می دهد نیز مخالف است.

 


 


حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر، احمد محمد شفیق را به عنوان نخست وزیر این کشور منصوب کرده است. آقای شفیق در گذشته خلبان هواپیماهای جنگی و همچنین وزیر هوانوردی مصر بوده است.

این در حالی است که به گزارش بی‌بی‌سی عربی، خبر ورود علا و جمال، پسران حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر به لندن تائید شده است.

از سوی دیگر با شکستن مجدد قوانین منع رفت و آمد از سوی مردم در پنجمین روز از تظاهرات، گزارش‌های رسیده حاکی از تلاش مردم برای وارد شدن به ساختمان‌های وزارت کشور مصر و صدا و سیمای این کشور است.

 


 


حدود هزار نفر در سه شهر عمده افغانستان عليه آنچه اعدام مجرمان افغان در ايران خواندند، تظاهرات کردند.
به گزارش رادیو فردا بزرگ‌ترين تجمع در شهر هرات واقع در نزديکی مرز ايران و افغانستان برگزار شد، و دو تجمع کوچک تر نيز در شهرهای کابل و مزار شريف شکل گرفت.
معترضان با سردادن شعارهايی عليه محمود احمدی نژاد، خواهان توقف اعدام افغان‌ها، و همچنين شهروندان ايرانی شدند.
ايران در ماه های گذشته شماری از افغان های متهم به قاچاق مواد مخدر را اعدام کرده است.


 


وزير خارجه هلند امروز با فراخواندن سفير جمهوری اسلامی، مراتب اعتراض کشورش را به اعدام زهرا بهرامی شهروند هلندی – ايرانی اعلام کرد.
خانم بهرامی در جريان اعتراضات به نتايج انتخابات رياست جمهوری در ايران بازداشت شده بود، و سپس اعلام شد که در جست و جو از منزل اش، حدود يک کيلوگرم مواد مخدر کشف شده است.
زهرا بهرامی همچنين متهم به همکاری با گروه موسوم به «انجمن پادشاهی ايران» شده بود اما به گزارش صدا و سيمای جمهوری اسلامی، او به اتهام فروش و نگهداری مواد مخدر اعدام شده است.
بنفشه نايب پور فرزند خانم بهرامی پيشتر در گفت و گویی گفته بود که مادرش هر دو اتهام را رد کرده است.


 


حسين كروبي، فرزند ارشد مهدي كروبي كه صبح امروز براي دومين مرتبه به اوين فراخوانده شده بود آزاد شد. به گزارش خبرنگار سحام نيوز صبح امروز حسين كروبي براي دومين مرتبه به اوين فراخوانده شده بود تا در خصوص پاره اي مسائل توصيحاتي را به مقامات امنيتي ارائه دهد.

دقايقي قبل وي آزاد شد.

 


 


میرحسین موسوی در یادداشتی ضمن بررسی شرایط حاکم بر خاورمیانه، قیام حق طلبانه مردم در برخی کشورها را در راستای  بر هم زدن نظام  ظالمانه ای دانست که  منطقه را در چنگال خود  فراگرفته و آن را ناشی از بی احترامی حکومت ها به حق تعیین سرنوشت مردم خواند. آخرین نخست وزیر ایران، همچنین از جانب ملت ایران به مردم آگاه و مبارز مصر و تونس و اردن و یمن ادای احترام و آرزوی پیروزی کرد.

به گزارش کلمه، متن یادداشت میرحسین موسوی به شرح زیر است:

این روزها خاورمیانه در آستانه ی حوادث بزرگی ست که می تواند سرنوشت این منطقه و جهان و سرنوشت ملت های منطقه را تحت تاثیر خود قرار دهد. مسلما آنچه در حال وقوع است در راستای به هم زدن نظام ظالمانه ایست که سرنوشت ملت های بسیاری را درمنطقه در چنگال خود گرفته است و بدون هیچی شکی نقطه ی آغازین آنچه در خیابان های تونس و صنعا و قاهره و اسکندریه و سوئز شاهد آن هستیم را باید در تظاهرات چند میلیونی ۲۵ و۲۸ و۳۰ خرداد تهران جستجو کرد. روزهایی که مردم با شعار “رای من کجاست؟” به خیابان ها آمدند و مسالمت جویانه، حقوق از دست رفته ی خود را پی گرفتند.

امروز دامنه ی شعار “رای من کجاست؟” مردم ایران، به شعار “الشعب یرید اسقاط النظام” در قاهره و سوئز و اسکندریه رسیده است. برای کشف راز این پیوندها و مشابهت ها لازم نیست جای دوری برویم. کافی است شیوه ی انتخابات اخیر مصر را با انتخابات های خود مقایسه کنیم و اینکه رئیس شورای نگهبان از بی نیازی به آرا میلیون ها شهروند سبز سخن می راند. اگر به نظام های در حال سقوط جهان عرب و خاورمیانه با دقت نگاه کنیم، خواهیم دید؛ در همه ی این نظام ها به یک سان شبکه های اجتماعی وعرصه ی مطبوعات و فضای مجازی مورد حمله قرار می گیرند و به شکل حیرت انگیزی اس ام اس ها و تلفن ها و اینترنت قطع و قلم ها مشابه یکدیگر در هم شکسته و معترضین به زندان ها برده می شوند.

متاسفانه منافع ِ پشت سر ِ ایدئولوژی ِ حاکم در کشور، اجازه نمی دهد واقعیت ها آنچنان که هستند، خود را نشان دهند. خطیبان و تریبون های گوش به فرمان، به عملکرد مفسدانه و جبارانه فرعون مصر که با بازداشت ها، اعتراف گیری ها، پرونده سازی ها وغارت مردم از طریق باندها و اطرافیان، این شرایط انفجاری را در مصر ایجاد کرده اند توجهی نشان نمی دهند. اینان به روز “خشم مردم” مصر اشاره می کنند ولی نمی گویند که روز غضب، نتیجه ناکارآمدی و فساد در بالاترین سطح حکومت و حیف و میل کردن بیت المال و هم چنین بستن دهن ها و شکستن قلم ها و اعدام ها واعدام ها و اعدام ها و بر پا کردن چوبه های دار برای ایجاد خوف در میان مردم است. و نمی گویند اگرحکومت به حاکمیت مردم بر سرنوشت خود احترام می گذاشت و در انتخابات چند ماه پیش مصر آرای مردم را نمی دزدید، کار به شعار “اسقاط نظام” از سوی شعب عزیز مصر نمی رسید. و شاید هم متوجه نیستند که ادامه ی سیاست غلبه به وسیله ی ایجاد خوف، نهایتا در نقطه ای به ضد خود تبدیل و آنگاه آمدن “روز خشم” و روزهای غضب ملی اجتناب ناپذیر می شود. فراعنه معمولا زمانی صدای ملت را می شنوند که بسیار دیر شده است.

ملت ما به انقلاب عظیم مردم شجاع تونس و قیام حق طلبانه ی مردم مصر و یمن و دیگر کشورهای منطقه احترام می گذارد. ما به همه ی مردم دلیر و آگاه و مبارز مصر و تونس و اردن و یمن درود می فرستیم و از خداوند منان پیروزی آنان را در مبارزات حق طلبانه اشان آرزو می کنیم.


 


ندای سبز آزادی: شهره کاظمی از اعضای ستاد میرحسین موسوی و از فعالین سیاسی به سه ماه حبس تعلیقی از سوی دادگاه انقلاب شهرستان محلات  محکوم شد.
به گزارش ندای سبز آزادی، این فعال دانشجویی که چندی پیش مورد تعقیب قرار گرفته بود  پس از بازداشت و بازجویی توسط نیروه های امنیتی استان مرکزی و ار جاع پرونده آن به مراجع قضائی ، با تشکیل دادگاه وی در دادگستری شهرستان محلات به اتهام تبلیغ علیه نظام به استناد شعار نویسی و پخش تراکت و سی دی به 3ماه حبس تعلیقی به مدت یک سال محکوم گردید

بنا به گزارش ارسالی 3 تن دیگر از دانشجویان  دختر دانشگاه آزاد شهرستان محلات با اخذ تعهد کتبی از آنان پس از بازجویی آزاد شده بودند


 


به رغم استعفای کلیه اعضای کابینه مصر، و وعده های حسنی مبارک رئیس جمهوری این کشور برای انجام اصلاحات، روز شنبه، تظاهرات در شهرهای قاهره و اسکندریه برای پنجمین روز پیاپی ادامه یافت.
به گزارش رادیو فردا ارتش مصر، که برای مقابله با معترضان به خیابان‌ها فراخوانده شده، روز شنبه به مردم درباره زیر پا نهادن حکومت نظامی هشدار داد. تا کنون ده‌ها نفر در جریان ناآرامی های مصر کشته یا مجروح شده اند.
یک مقام وزارت بهداری مصر به خبرگزاری فرانسه گفته است از نماز جمعۀ دیروز تا بحال ، ۳۸ نفر در شهرهای مختلف مصر کشته شده اند.


 


دولت مصر که صبح امروز حسنی مبارک آن را برکنار کرده است، ساعتی پیش از شروع راهپیمایی گسترده و اعتراضی مردم مصر تمام وسائل ارتباطی از جمله اینترنت، پیامک و شبکه مخابراتی را با اشکال و حتی قطع کرده است.

به گزارش کلمه از تابناک اجتماعی، کاربران اینترنت در مصر و صاحبان هتل های این کشور می گویند از بامداد جمعه شبکه اینترنت در قاهره قطع شده و سرویس پیام کوتاه سه شبکه تلفن همراه فعال در مصر از شامگاه پنجشنبه قطع شده است.

فعالانی که راهپیمایی های اعتراض آمیز مردم را در مصر سازماندهی می کنند، از اینترنت برای دعوت مردم به حضور در خیابان ها به شکل گسترده ای استفاده کرده اند. اعتراض های خیابانی مصر از روز سه شنبه گذشته آغاز شده و تا کنون همچنان ادامه دارد.

روزنامه “المصری الیوم” نوشته است قطع سرویس پیام کوتاه شارژ تلفن ها همراه را برای شهروندان مصری با مشکل مواجه ساخته است.

گرچه دولت مصر می گوید که شبکه اینترنت و پیام های کوتاه را قطع نکرده اما شواهد حکایت از چیز دیگری دارد.

تصویر زیر مربوط است به ترافیک اینترنت مصر که مشخص می‌کند از روز جمعه ارتباط مشترکان به حداقل ممکن رسیده و بعبارتی قطع شده است.


 


ندای سبز آزادی: هزاران نفر از معترضان مصری در ساعات اولیه صبح امروز ـ‌شنبه‌ـ بعد از سخنرانی «حسنی مبارک»، رئیس‌جمهوری مصر و برکنار کردن دولت و به‌رغم اجرای قانون منع آمد و شد و حضور گسترده نیروهای نظامی، در قاهره در میدان «التحریر» و در اسکندریه در مسجد «القائد ابراهیم» تجمع کردند.

به گزارش ایلنا و به نقل از الجزیره، نیروهای پلیس با حمایت ارتش مصر صبح امروز به سمت تظاهر کنندگان شلیک کردند و بنا بر گزارش‌های رسیده تعداد مصری‌ها از ساعات اولیه صبح امروز در میادین اصلی شهر لحظه به لحظه در حال افزایش است.

شاهدان عینی اعلام کردند که معترضان این شعار را سر می‌دادند که «ملت خواهان تغییر نظام است».

یکی از شاهدان عینی اعلام کرد که آتش سوزی محدودی در مجتمعی که در برگیرنده چندین دفتر دولتی در میدان التحریر است رخ داد که موجب ایجاد دود گسترده در اطراف منطقه شد.

همچنین شبکه «الحره» اعلام کرد که در درگیری نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان در نزدیکی منطقه العریش سه تن از نیروهای پلیس کشته و چهار تن زخمی شدند. تاکنون ۲۷ مصری در جریان اعتراض‌ها کشته و بیش از هزار تن دیگر زخمی شدند.

شاهدان عینی اعلام کردند که نیروهای پلیس و نیروهای ضد شورش در حال حاضر در مناطق اطراف وزارت کشور و راه‌های منتهی به آن مستقر هستند.

همچنین تجار و شخصیت‌های بانفوذ مصری با هواپیماهای اختصاصی قاهره را به‌سمت مکان‌های نامعلوم ترک کردند.

این در حالی است که «حسنی مبارک»، رئیس‌جمهوری مصر در واکنش به تظاهرات گسترده مردم، دولت این کشور را منحل کرد.

حسنی مبارک در سخنانی تلویزیونی که تلویزیون مصر آن را پخش کرد، دولت این کشور را برکنار و وعده تشکیل دولت جدید را داد.

مبارک گفت که به خواسته‌های مشروع ملت واقف است و از آنها دور نیست و هر روز در راستای برآورده کردن خواست ملت عمل می‌کند.

مبارک افزود: «برای تضمین ثبات کشور مصمم است.»

حاکم نظامی ۳۰ ساله مصر در ادامه گفت: «تظاهراتی که برگزار شد در راستای درخواست‌های مشروع و دموکراتیک و بهبود وضعیت اجتماعی بود.»

وی افزود: «راه اصلاحاتی که ما برگزیدیم بازگشت‌ناپذیر است و گام‌های جدیدی در راستای آن برخواهیم داشت.»

مبارک گفت: «تظاهرات و اعتراضاتی که برگزار شد به‌دنبال پویایی سیاسی در مصر رخ داد و در نتیجه فضای آزادی بیان به وقوع پیوست.»

وی تاکید کرد که مشکلات نباید از طریق خشونت حل شود.

رئیس‌جمهوری مادام العمر مصر با متهم کردن برخی از طرف‌ها ـ‌که اسم آنها را نبرد‌ـ به نفوذ در میان جوانان و اقدام به سوزاندن و تخریب از جوانان مصری خواست مصالح میهن را رعایت کنند و از دارایی‌های کشور حمایت کنند.

مبارک با پایبندی حکومت به استفاده نکردن از خشونت علیه تظاهرکنندگان گفت: «همیشه به حق آزادی بیان در چارچوب قانون اساسی احترام می‌گذارم.»

وی در ادامه سخنانش بر مبارزه بیکاری تاکید کرد.

الجزیره گزارش داد که هنگام سخنرانی حسنی مبارک هزاران تظاهر کننده در میدان التحریر جمع شدند و پس از آن با شعار دادن علیه وی، اعتراض خود را اعلام کردند.

مخالفان مبارک با رد سخنان وی اعلام کردند که به تظاهرات و اعتراضات خود ادامه می‌دهند.

گروه «اخوان‌المسلمین» از مبارک خواسته از قدرت کنار برود و از ارتش نیز خواست برای برون رفت از این اوضاع دخالت کند.

حزب «الغد» نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که سخنان مبارک با خواسته‌های ملت هم‌خوانی ندارد و مبارک همچنان واقعیت اوضاع را نمی‌فهمند.

الغد بر ادامه انتفاضه مردمی تا رسیدن به خواسته‌های ملت تاکید کرد.

«جمعیت ملی برای تغییر» به رهبری «محمد البرادعی»، رهبر اپوزیسیون مصر نیز بر ادامه اعتراضات تا رسیدن به خواسته‌های ملت تاکید کرد.

در همین حال «جبهه جوانان مصر»، نیروهای معارض و «جوانان آزاده» خواستار تشکیل شوراهای مردمی برای حفاظت از دارایی‌های عمومی و خصوصی و جلوگیری از اعمال خرابکارانه و سرقت در سایه تظاهرات گسترده شد.

 


 


ندای سبز آزادی: نماینده تبریز، ماکو و آذرشهر، کم کاری را دلیل تاخیر دولت در ارائه لایحه به مجلس عنوان کرد و گفت: امسال نیز، دولت با تخلف از قانون، از ارائه به موقع لایحه بودجه به مجلس سر باز زده است.

مسعود پزشکیان در گفت و گو با خانه ملت، ضمن انتقاد از روند رو به رشد قانون شکنی، تاکید کرد: تاخیرها منجر به کاهش زمان بررسی و تصویب لایحه می شود و با این اوصاف امکان تحلیل برنامه ها و اصلاح لایحه وجود نخواهد داشت.

پزشکیان یادآور شد: طبق روال هرسال، دولت با تاخیرهای چند ماهه لایحه بودجه را به مجلس تسلیم می کند و این امر موجب شکل گیری بحران های مدیریتی در سال های پیش رو خواهد شد.

وی همچنین گفت: مجلس به لحاظ قانونی، توانایی نظارت بر اجرای قوانین مصوب را دارد و مکانیسم هایی نیز به منظور نظارت از طریق قانون، برای مجلس مشخص شده است که در صورت تداوم روند تخلفات دولت، این نظارت قانونی از طرف مجلس اعمال خواهد شد.

خانه ملت ذیل این خبر نوشت: در هفته گذشته، تعدادی از نمایندگان مجلس، با هشدار به احمدی نژاد مبنی بر سوال از وی درمورد گسترش تخلفات دولت از قانون و تاخیر در ارائه لایحه بودجه به مجلس، انتقاد خود را از بی اعتنایی دولت به قوانین مصوب مجلس اعلام کرده بودند.

 


 


ندای سبز آزادی: بی بی سی در گزارشی از وجود نام علی اکبر صالحی، گزینه پیشنهادی احمدی نژاد برای وزارت امور خارجه، در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا و ممنوعیت ورود او به کشورهای عضو این اتحادیه خبر داد و نوشت:

مجلس ایران در حالی آماده برگزاری جلسه رای اعتماد به علی اکبر صالحی، وزیر پیشنهادی رئیس جمهوری این کشور برای تصدی وزارت امور خارجه می شود که نام آقای صالحی در ردیف افراد تحریمی اتحادیه اروپا قرار دارد.

وزیران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تابستان امسال، تحریم های مستقل مضاعفی را افزون بر تحریم های شورای امنیت علیه ایران تصویب کردند.

علی اکبر صالحی، به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به همراه شمار دیگری از مقام ایرانی در شمار افراد تحریم شده از سوی این اتحادیه است.

اتحادیه اروپا، محدودیت هایی را برای اشخاص تحریم شده در نظر گرفته است.

نام آقای صالحی که در فهرست اشخاص تحریم شده اتحادیه اروپا در ردیف پانزدهم قرار دارد، تنها دربرگیرنده شخصیت حقوقی او به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیست و در عمل شخص او را هدف قرار می دهد.

به این ترتیب، به نظر می رسد خروج آقای صالحی از سازمان انرژی اتمی ایران هم نمی تواند به معنای خروج خود به خودی نام او از فهرست اشخاص تحریم شده از سوی اتحادیه اروپا باشد.

آقای صالحی هم اکنون رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و سرپرست وزارت امور خارجه این کشور است.

مطابق تحریم های اتحادیه اروپا، در صورتی که آقای صالحی با کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس، وزیر امور خارجه ایران شود، برای سفر به کشورهای عضو این اتحادیه با موانع جدی رو به رو خواهد بود.

مقام های مرزی اتحادیه اروپا موظف هستند از ورود اعضای تحریم شده به خاک این اتحادیه جلوگیری کنند.

گیو میرفندرسکی، حقوقدان بین المللی ایرانی در همین رابطه به بی بی سی فارسی گفت که برای جلوگیری از چنین برخوردی، وزیر امور خارجه احتمالی ایران باید پیش از عزیمت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست مصونیت موردی کند.

مطابق این مصونیت موردی، شخص تحریم شده بنابر وظیفه یا ماموریت مشخص کاری وارد خاک اتحادیه اروپا می شود و اخراج و دستگیری او منتفی خواهد بود.

این وضعیت در مورد سفر احتمالی آقای صالحی به آمریکا برای حضور در سازمان ملل هم وجود دارد.

آقای میرفندرسکی می گوید که با توجه به تغییر سمت آقای صالحی، امکان دارد اتحادیه اروپا نام او را از فهرست شخصیت های تحریم شده ایرانی خارج کند.

علی اکبر صالحی در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، به مدت ۴ سال نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی بود.

پس از کناره گیری غلامرضا آقازاده از ریاست سازمان انرژی اتمی ایران، آقای صالحی که معاون دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی بود و در جده عربستان سعودی به سر می برد، با حکم رئیس جمهور ایران، جانشین آقای آقازاده شد.

بیش از یک ماه پیش هم پس از عزل بحث برانگیز منوچهر متکی از وزارت امور خارجه که در ماموریت سنگال به سر می برد، محمود احمدی نژاد آقای صالحی را به عنوان سرپرست وزارت امور خارجه ایران برگزید.

در صورتی که آقای صالحی رای اعتماد مجلس ایران را به دست بیاورد، دهمین وزیر امور خارجه ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ خواهد بود.

 


 


ندای سبز آزادی: مردم طبس سالها نعمت آب تصفیه شده محرومند و متاسفانه قولهای مسوولین در این مورد هنوز هم به بار ننشسته است.

به گزارش تابناک، محمد کریم عابدی نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب خاطر نشان کرد: در هنگام حضور در حوزه انتخابیه به همراه مدیر آب منطقه‌ای (آبفای استان) از پروژه تصفیه‌خانه آب طبس بازدید کردیم.

عابدی در ادامه افزود: متاسفانه این تصفیه‌خانه به دلیل سوءمدیریت مسئول سابق آبفای استان و عدم پیگیری به موقع، حدود یک سال و نیم از زمان‌بندی خود عقب است. البته ۸۵ درصد این پروژه اجرا شده و ۱۵ درصد آن باقی مانده که در این بازدید، تدابیری اندیشیده شد تا از جناب وزیر، دستور ویژه‌ای گرفته شود و این پروژه تا اوایل تابستان آینده به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به وعده های وزیر نیرو در این زمینه افزود : البته آقای وزیر قول افتتاح این پروژه تا دهه فجر را داده بودند، اما ما در این بازدید متوجه شدیم که این کار، شدنی نیست و امیدواریم عقب افتادگی این پروژه مهم که حدود ۹۰ میلیارد ریال برای تکمیل آن پیش‌بینی شده بود و ۱۷ میلیارد ریال دیگر برای اتمام آن لازم است، به زودی جبران شود. ضروری است که مسئولان به طور همزمان، به فکر تأمین نیروهای متخصص مورد نیاز برای این پروژه نیز باشند.

لازم به ذکر است که مردم طبس هنوز آب آشامیدنی خود را از مراکز تعیین شده و با ظرف‌های مختلف تأمین می‌کنند و هرگز در این شهرستان، آب آشامیدنی لوله‌کشی وجود نداشته است.

 


 


ندای سبز آزادی: آزاد راه تهران – پردیس، پس از گذشت بیش از یک سال و نیم از افتتاح اول، بار دیگر توسط احمدی نژاد افتتاح شد.

به گزارش کلمه، خبرگزاری دولتی ایرنا با اعلام این خبر که صبح امروز احمدی نژاد به همراه وزیر راه و استاندار تهران، اقدام به افتتاح این آزادراه کرده‌اند، گزارش داد که این بزرگراه، جمعیت ۴۰۰ هزار نفری شهر پردیس را از ترافیک راحت می‌کند و همچنین با عبور وسایل نقلیه از این مسیر، میزان تلفات جاده ای تا بیش از ۷۵ درصد کاهش می‌یابد.

اما در خبر این خبرگزاری، اشاره‌ای به این موضوع نشد که احمدی نژاد در دوران تبلیغات انتخابات دهم ریاست جمهوری نیز همین آزادراه را افتتاح کرده بود.

آزادراه تهران – پردیس در خرداد ماه ۸۸ در حالی افتتاح شد که هنوز ناقص بود. آن افتتاح هم به سرعت ناکام ماند، چرا که تنها چند روز بعد، پلیس راه به علت ایمن نبودن، این آزادراه را مسدود کرد.

از آن زمان تا امروز، وزیر راه بارها و بارها وعده داد که آزادراه به بهره‌برداری می‌رسد، اما نرسید تا آنکه صبح امروز، یعنی دقیقا سه روز قبل از موعد استیضاح وزیر راه، آزادراه تهران – پردیس بار دیگر افتتاح شد.

باید چند روز صبر کرد و دید آیا این افتتاح نیز به سرنوشت افتتاح قبلی دچار خواهد شد یا خیر، و آزادراهی که پروژه اجرایی آن از تیر ماه ۱۳۸۱ آغاز شده، بالاخره به سرانجام رسیده است یا نه.

 


 


ندای سبز آزادی: صفحه فیس بوک سید مصطفی تاج زاده در ادامه انتشار پاسخهای وی به سوالات مطرح شده از سوی هواداران این فعال سیاسی ، پاسخ تاجزاده پیرامون سئوالی دیگر در مورد انتخابات آزاد را منتشر کرد.

به گزارش تحول سبز، صفحه رسمی این زندانی سیاسی اعلام کرده بود که: “با توجه به ادامه ممنوع الملاقات بودن سیدمصطفی تاج زاده و عدم امکان بهره مندی از نظرات این فعال سیاسی در خصوص وقایع روز بر آن شدیم تا انتشار پاسخهای وی به پرسشهای هموطنان عزیز را از سر بگیریم.این مجموعه که به تدریج و در کنار مقالات تحلیلی نگاشته شده توسط تاجزاده منتشر خواهد شد، پاسخ این زندانی سیاسی به پرسشهایی است که از سوی هواداران صفحه فیس بوک وی مطرح شده. ”

گفتنی است پیش از این پاسخ وی به دو پرسش، یکی در خصوص تقلب در انتخابات و دیگری در مورد روز قدس و آقای جنتی نیز منتشر شده بود. متن کامل چهارمین پرسش و پاسخ از این مجموعه در پی می آید:

پرسش: یک از شبهات اقتدارگرایان به انتخابات آزاد احتمال تصدی پست های حساس کشور توسط افراد نامناسب و بیگانه با آرمان هاو ارزش ها است شما در این باره چه نظری دارید؟

۱٫ در ایامی که مردم با اقدام تاریخی و شعار «رأی من کو؟» پرده ضخیم نظارت نظامی- استصوابی را از صندوق آرا کنار زدند و قدرت خود را به نمایش جهانیان گذاشتند، چشمان من نیز در زندان بر گوشه دیگری از این پرده گشوده شد. به این ترتیب که یکی از بازجوها درباره ضرورت حد و مرزی که انتخابات در جمهوری اسلامی ایران نباید فراتر از آن برود سخن می‌گفت و معترضانه از من پرسید اگر انتخابات آن طور که تو می‌گویی صد در صد آزاد برگزار شود و یک بهایی از دل صندوق آرا درآید، باز هم از انتخابات آزاد دفاع می‌کنی؟ در آن صورت چگونه می‌توانی مدعی حمایت از نظام شوی؟

در پاسخ گفتم اول اینکه اگر بعد از ۳۰ سال حاکمیت جمهوری اسلامی، در یک انتخابات آزاد یک بهایی رأی بیاورد وای بر من و تو که نتوانسته‌ایم رضایت اکثریت این ملت را جلب کنیم. در آن صورت به جای زیر سؤال بردن تصمیم و رأی اکثریت مردم، باید از خود بپرسیم مگر ما در این ۳۰ سال با ملت چه کرده‌ایم که اکثریتشان حاضر نیستند به یک نامزد مسلمان رأی دهند؟ حال آن که مردم در زمان شاه یک مرجع تقلید شیعه را از کنج تبعید برکشیدند و در قلوب خود جای دادند. اکنون کار به جایی رسیده است که مقام بازجوی حافظ نظام از احتمال انتخاب یک بهایی در یک انتخابات آزاد می‌ترسد؟ سپس گفتم همین سؤال و نگرانی تو اعتراف به شکست همه از جمله خود شماست و نمی‌توان دلیلی واضح‌تر از این بر ناکامی جمهوری اسلامی ایران اقامه کرد. بگذریم از اینکه ادعا و در واقع ‌ترس فوق هیچ نسبتی با ادعای ۲۴ میلیونی آرای آقای احمدی‌نژاد ندارد. اگر واقعاً وی می‌تواند بیش از ۵۰ درصد آرای واجدان شرایط را به دست آورد، چه ترسی از رقابت با هر نامزد دیگر وجود دارد؟

دوم این‌که من هرگز تصور نمی‌کنم چنانچه هم اکنون انتخابات واقعاً آزاد برگزار شود یک بهایی رأی بیاورد، اما حتی به فرض صحت نگرانی شما، نمی‌توان به بهانه ترس از روی کار‌ آمدن یک بهایی، تیغ نظارت نظامی- استصوابی را همچنان بر فراز رأی ملت به پرواز درآورد. پرسیدم مگر آقای جنتی تا چند سال می‌تواند در مقابل ملت بایستد؟ مگر تجربه انقلاب اسلامی را فراموش کرده‌ایم که ملت اگر مطالبه واضحی را در دستور کار خود قرار دهد دیر یا زود و بدون سوخت‌و سوز به آن نایل خواهد شد؟ بحث فقط درباره زمان و نحوه رسیدن به این خواست و هزینه‌های آن است.

سوم اینکه اگر بعد از ۳۰ سال عملکرد ما کار را به جایی رسانده است که به قول شما از احتمال رأی آوردن یک بهایی باید ترسید، منطقاً باید گفت تداوم همان مدیریت برای چند سال دیگر، منجر به رای آوردن بیشتر یک «بهایی» خواهد شد! بنابراین اساس این منطق غلط است و نه احتمال یا عدم احتمال روی کار آمدن یک بهایی در یک انتخابات آزاد.

چهارم اینکه سؤالی که هیچ اقتدارگرایی تاکنون حاضر نشده است به آن جواب دهد این است: در شرایطی که در نوع کشورهای مسلمان، ارزش‌ها و هنجارهای اسلامی و نیز طرفداران اشخاص و احزاب مسلمان رو به افزایش‌اند و اگر انتخابات آزاد برگزار شود، در اغلب قریب به اتفاق موارد نامزدها و احزاب مسلمان، دموکرات یا تمامت‌خواه، پیروز میدان خواهند بود و با وجود این که در این کشورها حجاب آزاد است، چرا پوشش اسلامی رو به گسترش است، اما در جمهوری اسلامی ایران عکس این روند مشاهده می‌شود؟ آیا پاسخ این پرسش را نباید در این موضوع دید که برغم تبلیغات ۲۴ ساعته به سود ارزش‌ها و هنجارهای اسلامی، به علت اینکه در هیچ کشوری در جهان به اندازه ایران از اسلام استفاده ابزاری نمی‌شود، نتیجه آن نیز قهراً دین گریزی نسل جوان و تردیدهای جدی در انتخاب آزاد مردم است؟ به بیان روشن استفاده ابزاری از دین و در واقع سوء بهره‌برداری از اسلام در کنار انسداد سیاسی و اجتماعی، بی‌کفایتی مدیریتی و فساد حکومتی موجب شده است که «آزادی» در هر عرصه‌ای به معنای خروج بسیاری از شهروندان از هنجارها یا گزینه‌های اسلامی باشد. بنابراین از نگاه شما چاره‌ای نیست جز این‌که «اسلامی» بودن را در هر حوزه‌ای با «زور» حفظ کنیم و این دور باطل را ارائه دهیم.

به باور من اصل مسأله این است که حزب پادگانی شهامت پذیرش خطا را ندارد و تفاوت اصلی ما و مدعیان حفظ نظام به شیوه نظامی این است. خدا را سپاسگزاریم که به ما شهامت پذیرش خطا را عطا نمود و این نیست مگر اجر پیوند و اتصال با خلق خدا و حساس بودن و هشیاری در قبال انتقادات و اعتراضات مردم. دقیقاً به دلیل همین پیوند و شهامت، یعنی پذیرش اصل خطاپذیری و تن نهادن به پاسخگویی در قبال ملت است که ما هرگز نگرانی‌هایی من درآوردی از قبیل رییس‌جمهور شدن یک فرد بهایی را نداریم. این قبیل سوءظن‌ها در قبال خواست ملت محصول زندگی در یک محیط بسته و در محافل درون‌گروهی است که به دنبال خود، اتخاذ روش‌های قیم‌ مآبانه علیه ملت را می‌آورد و توهم برگزیده بودن گروه خودی و شیطانی بودن جامعه غیرخودی را پوششی «دینی» و «خدایی» می‌دهد. سبزها به دلیل تمرین در یک محیط باز و بی‌‌کران اجتماعی و به دلیل گشوده بودن بر انتقادات مردم و لذت بردن از بمباران سؤال و اعتراض دلسوزانه ملت هرگز دچار آن ترس نیستند که حزب پادگانی را به محاصره درآورده است.

۲٫ شبهاتی که بازجوی من علیه انتخابات آزاد وارد می‌کرد یک بار دیگر و به گونه‌ای دیگر تفاوت بین تعریف و شناخت من از نظام جمهوری اسلامی ایران با «نظام» مورد نظر نظامیان مداخله‌گر در سیاست را به نمایش می‌گذاشت؛ نظامیانی که با زیر پا گذاشتن وصیت نامه امام خمینی، تهاجم نه چندان خزنده خود را به منظور تسخیر عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور آغاز کرده‌اند، هرگز نمی‌توانند «جمهوری اسلامی ایران» را با همه ابعاد اسلامی، ایرانی و جمهوریتی آن به طور یک جا تصور کنند. تصویر آن‌ها از «نظام» که غالباً به همین شکل مبهم «نظام» تلفظ می‌کنند و نمی‌توانند به طور مشخص هرسه وجه جمهوری اسلامی ایران را به سادگی بر زبان جاری کنند، در واقع یک «پادگان» گسترش یافته به سپهر جامعه است و همه ترس‌ها و سوءظن‌ها در قبال آزادی به خاطر مقاومتی است که اکثریت شهروندان در قبال پادگانی‌سازی سیاست، فرهنگ و اقتصاد از خود نشان می‌دهند. جمهوری اسلامی ایران البته بیش از پادگان و دستگاه بازجویی و شعبات قضایی و اقتصادی و سیاسی و تبلیغاتی حزب پادگانی است. همچنان که بارها تأکید کرده‌ام و از تأکید گذاری بیشتر بر آن خسته نمی‌شوم، من و بازجویان در مورد ضرورت حفظ اصل «نظام» اختلافی نداشته و نداریم. تفاوت این‌‌جاست که من گستره نظام را به مراتب وسیعتر از پادگان‌های نظامی می‌دانم و از امامی که به قول شهید مطهری ایمان به خدا را در طول ایمان به ملت قرار داده بود و نیز از تجربه سی سال فعالیت در جمهوری اسلامی، بویژه در عصر اصلاحات آموخته‌ام که اعتماد و ایمان به مردم و قرار گرفتن در زیر ستاره‌ باران اعتراض و پرسش آن‌ها چیزی از عمر نظام کم نمی‌کند، بلکه‌ بر عمر آن می‌افزاید. اگر دستاورد انقلاب اسلامی و رهبری آن را جمهوری اسلامی ایران بدانیم (نه نظریه ولایت فقیه که به عنوان یک نظریه فقهی قبل از امام وجود داشته است و پس از او نیز در میان انواع دیگر تئوری‌های فقهی حضور خواهد داشت) و حقوق مردم را پاس بداریم، دغدغه‌ای در خصوص رأی مردم نخواهیم داشت و حفظ اسلامیت نظام را منافی حفظ جمهوریت و ایرانیت نظام نخواهیم دانست.

۳٫ حقیقت این است که نفس حضور من و امثال من در زندان و نفس واکنش سرکوبگرانه در قبال مطالبه مردم برای شفاف‌سازی آرایشان و برپایی انتخابات آزاد و قانونی، حاکی از آن است که ترس اصلی حزب پادگانی رأی آوردن مفروض یک بهایی نیست، بلکه آنان نظام برخاسته از انقلاب و استمرار یافته در ۲۷ سال ماقبل خودشان را بیگانه با اهداف پادگانی خود می‌بینند و به همین سبب از بهایی- صهیونیستی نمایاندن جنبش مردمی و حتی نخست‌وزیر امام ابایی ندارند. سوءظن در قبال انتخابات آزاد و در قبال ماهیت رأی مردم، یک سوءظن فرضی و معطوف به آینده فرضی نیست، بلکه این سوءظن بنیادی است که نفس صندوق و انتخاب آزادانه مردم را نشانه گرفته است. به همین دلیل نه فقط می‌کوشند فرزندان انقلاب و امام را از گردونه رقابت‌های انتخاباتی حذف ‌کنند، بلکه تلاش وافری مبذول می‌دارند تا آنان را به جرم تلاش برای شرکت در انتخابات و اصلاح مدیریت کشور در زندان‌ها حبس ‌کنند.

این حربه‌ای نخ نماست که در همه رژیم ها کم و بیش به کار می‌رود که هدف از ایجاد محدودیت را ترس از به قدرت رسیدن کسانی می‌خوانند که اکثریت مردم علائق و سلایق آنان را نمی‌پسندند، اما در واقع اشخاصی را از حکومت حذف یا در جامعه سرکوب می‌کنند که همان اکثریت خواهان حضور آنان در عرصه مدیریت میهن و جامعه مدنی هستند.

 


 


ندای سبز آزادی:  یک تحلیلگر مسائل بین المللی با بیان اینکه مردم تونس باید مراقب باشند که فرد دیگری که بر سرکار می آید همانند بن علی دیکتاتور نشود چراکه تجربه نشان داده است بعد از سرنگونی دیکتاتورها، دیکتاتورهایی با مشخصات جدید ظاهر می شوند، به تفاوتها وشباهتهای اتفاقات اخیر تونس با وقوع انقلاب اسلامی در ایران پرداخت.

به گزارش مهرحسین علایی در خصوص الگو گیری مردم تونس از جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: حرکتی که در تونس آغاز شد مخالفت با ریاست جمهوری ۲۳ ساله بن علی بود که بصورت یک شاه بر مردم سلطنت می کرد.

وی با بیان اینکه بن علی در تونس فضایی فراهم آورده بود که دست خانواده اش بخصوص همسرش برای اداره کشور و بدست آوردن ثروت افسانه ای باز گذاشته بود، گفت: اساسا در تونس انتخابات آزاد به معنای اینکه مردم بتوانند افراد دیگری را به ریاست جمهوری برسانند و احزاب سیاسی در به قدرت رسیدن با یکدیگر رقابت کنند عملا وجود نداشت.

فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه با اشاره به اینکه هرانتخاباتی در تونس برگزار می شد بنی علی اعلام می کرد که با رای بالای ۸۰ درصد پیروز شده است، گفت: در تونس نظام انتخاباتی که مردم احساس کنند می توانند از طریق رای قدرت حاکم را تغییر دهند وجود نداشت.

وی در بیان تفاوت اتفاقات اخیر تونس با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، عنوان کرد: امام راحل از همان ابتدا رهبری نهضت اسلامی را در دست داشتند و با نشان دادن مفاسد پهلوی و ضدیت او با اسلام مردم را به صحنه کشاندند اما در تونس مردم ابتدا به خیابانها آمدند و بعد افراد تاثیرگذار این کشور به مردم پیوستند.

علایی اضافه کرد: در تونس پس از یکماه تظاهرات مردمی رئیس جمهور این کشور خیلی زود عقب نشینی کرد اما در ایران نزدیک یکسال و چهارماه تظاهرات مردمی زمان برد تا به نتیجه رسیدیم.

وی افزود: در ایران وقتی انقلاب به پیروزی رسید نظام شاهنشاهی بطور کامل سرنگون شد درحالیکه در تونس دولتمردان سعی کردند با یک برنامه ریزی فقط رئیس جمهور را حذف کنند و ساختار سیاسی آن بدون تغییر باقی ماند.

این تحلیلگر سائل بین المللی با بیان اینکه انقلاب ایران با انگیزه دینی به پیروزی رسید، گفت: اتفاقات اخیر در تونس به هیچ وجه با خواسته های مذهبی همراه نبود.

وی در بیان شباهت اتفاقات اخیر تونس با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، گفت: در ایران مردم با تظاهرات خود سعی می کردند که از خشونت دوری کنند و در برابر خشونت نیروهای نظامی و امنیتی از خود صبر و استقامت نشان دهند بطوریکه بر سر اسلحه سربازان گل می گذاشتند و در اتفاقات اخیر تونس هم مشاهده نمودیم که این موضوع به شکل ضعیف تری از سوی مردم اجرا شد و به ارتشیان از سوی مردم گل اهدا شد.

علایی در ادامه خطاب به مردم تونس گفت: آنها باید مراقب باشند که فرد دیگری که بر سرکار می آید همانند بن علی دیکتاتور نشود چراکه تجربه نشان داده است بعد از سرنگونی دیکتاتورها، دیکتاتورهایی با مشخصات جدید ظاهر می شوند.

وی با بیان اینکه حرکت مردم تونس تفاوتها وشباهتهایی با وقوع انقلاب اسلامی در ایران دارد، گفت: البته دستاوردهای انقلاب اسلامی قابل مقایسه با اتفاقات اخیر در تونس نیست زیرا در ایران یک انقلاب تمام عیار حادث شد بطوریکه یک حکومت کاملا ساقط شد و با نظریه جدید و مترقی ولایت فقیه حکومت اسلامی در ایران برپا شد.

 


 


ندای سبز آزادی: به گزارش صفحه عربی تابناک، اخبار رسیده از شهر جده در عربستان سعودی حاکی از آن است که نیروهای پلیس و امنیتی این کشور عصر روز گذشته ده ها تن از معترضین به دولت این کشور را بازداشت کرده و به محل نامعلومی منتقل کردند.

آمار دقیقی از تعداد افراد بازداشت شده تا به این لحظه اعلام نشده است اما یکی از مقامات پلیس جده تعداد این افراد را ۳۰ نفر اعلام کرد در حالی که شاهدان عینی افراد بازداشت شده را ۵۰ نفر اعلام کردند.

گفته می شود علت بازداشت این افراد، برگزاری تجمع اعتراض آمیز در اعتراض به عدم رسیدگی دولت به سیل زدگان شهر جده بوده است. دولت عربستان برای مقابل با این حادثه تا به این لحظه این اقدام جدی صورت نداده است.

مقدمات این تجمع اعتراض آمیز که بعد از نماز جمعه روز گذشته برگزار شد، از طریق ارسال پیامک های دسته جمعی توسط اهالی شهر جده صورت گرفت.

از سوی دیگر در پیامک هایی که میان آنان رد و بدل می شود، اعلام شده که این اعتراضات روز شنبه نیز ادامه خواهد یافت و قرار است شهروندان معترض در مقابل شهرداری جده تجمع کرده و به شعار علیه مسئولان مربوطه بپردازند.

قابل ذکر است شهر جده طی سه روز گذشته بر اثر سیل غرق شده و بسیاری از خانه ها، مغازه ها و ممتلکات شهروندان بر اثر این سیل به شدت آسیب دیده است.

در همین حال منابع پزشکی از شهر جده خبر دادند که بر اثر این سیل بیش از ۸۰۰ شهروند جده زخمی یا ناپدید شده اند. نیروهای امدادی موفق شدند بیشتر زخمی ها را به بیمارستان انتقال دهند اما حال بسیاری از آنان وخیم اعلام شده است.

کارشناسان مسائل سیاسی عربستان سعودی در این باره می گویند: شهروندان عربستانی طی سال های گذشته به هیچ وجه جرأت هرگونه اعتراض به وضعیت موجود را نداشته اند اما انقلاب اخیر تونس و وضعیت فعلی کشور مصر که به گسترش یافتن دامنه اعتراضات در دیگر کشورهای عربی مانند یمن، اردن، الجزایر و غیره منجر شده، موجب گردید که شهروندان عربستانی نیز کمی جرأت پیدا کنند تا در صورت داشتن اعتراض، بدون هیچ ترسی دست به تجمع یا تظاهرات اعتراض آمیز بزنند.

 


 


ندای سبز آزادی: لیلی رشیدی با انتقاد از برخوردهای صورت گرفته با نمایش هدا گابلر، نسبت به حضور دیکتاتوری فرهنگی در عرصه هنری ابراز نگرانی کرد و گفت: چه دلیلی دارد نمایشی که چندین بار توسط هیات بازبینی دیده شده اینطور مورد خشونت و تعرض قرار گیرد؟

این بازیگر تئاتر در گفت و گو با دی نا، درباره بر جوسازی صورت گرفته علیه نمایش هدا گابلر گفت: همیشه از چیزی که بدم می آمده و نگرانش بودم این بوده که خشونت و دیکتاتوری فرهنگی وارد عرصه هنر شود.

این بازیگر تئاتر گفت: چه دلیلی دارد نمایشی که جندین بار توسط هیئت بازبینی دیده شده اینطور مورد خشونت و تعرض قرار بگیرد؟

وی افزود: تئاتر به اندازه کافی مورد هجمه و بی مهری قرار می گیرد، دیگر چه دلیلی دارد چند هنرمند جوان را با دستبند مثل قاچاقچی و تبهکار از سر صحنه به زندان ببریم و این رفتار ناعادلانه را با آنها داشته باشیم؟

لیلی رشیدی در ادامه اظهار داشت: من نقش هیئت بازبینی را این وسط نمی دانم. مگر تمامی صحنه ها جلوی هیئت بازبینی اجرا نشده و هیئت بازبینی اجازه اجرای نمایش را نداده؟ پس اینهمه خشونت و رفتار ناشایست با هنرمندان برای چیست؟

 


 


ندای سبز آزادی: امام جمعه موقت تهران، از شعار الله اکبر مردم مصر در تظاهرات امروز تقدیر کرد و قیام مردم مصر را درس عبرتی برای همه دیکتاتورها دانست.

وی در عین حال از شعار الله اکبر مردم مصر تقدیر کرد و آن را متاثر از انقلاب اسلامی ایران دانست، حال آنکه خود او چندی پیش شعار الله اکبر مردم سبز ایران بر پشت بام خانه ها در سال گذشته را سوء استفاده و نمادی از مسجد ضرار دانسته و تخطئه کرده بود.

به گزارش فارس، احمد خاتمی در خطبه های نماز جمعه امروز تهران درباره حوادث اخیر خاورمیانه و کشورهای عربی، گفت: در کشور تونس مردم به صحنه آمده و دیکتاتور ۲۳ ساله مستبد خود را به زیر کشیدند و در کشور مصر نیز موج خروش و فریاد مردم بلند است و امروز را روز “غضب و خشم ” نامیدند. در یمن مردم به صحنه آمده و در عمان و اردن نیز وضعیت چنین است.

این عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، این تحرکات را پس لرزه های انقلاب اسلامی ملت ایران دانست و اظهار داشت: خداوند آنچنان که در عرصه تکوین سنت‌هایی دارد، در تاریخ و جوامع نیز قوانینی دارد. سنت خداوند این است که سرانجام کسانی که با دین درمی‌افتند سقوط خواهد بود.

وی در ادامه گفت: حاکم ۴۰۰ ساله مصر که ادعای خدایی می‌کرد، در آب غرق شد و جسدش به فرمان خداوند به بالای آب آمد تا دیکتاتوران از سرنوشت وی عبرت بگیرند.

خاتمی در ادامه بیان داشت: دیکتاتور تونس با خداوند درافتاد و نماز جماعت جمعه را ممنوع کرد. زندان و شکنجه در مدت حکومت این دیکتاتور تونسی امری عادی شده بود و سنت خداوند این است که کسانی که دل از خدا می‌برند و دل به بیگانگان می‌بندند در روز حادثه بیگانگان نیز به داد آنها نمی‌رسد.

خطیب نماز جمعه امروز تهران تاکید کرد: دیکتاتور تونس در هنگام فرار از این کشور ۲۰ ساعت با هواپیمای شخصی خود در هوا سرگردان بود و هیچ کشوری حتی فرانسه و ایتالیا نیز که رابطه دوستانه‌ای با وی داشتند، این دیکتاتور را به کشورهای خود راه ندادند و این همان بلایی بود که بر سر رضا و محمدرضا پهلوی نیز آمد.

وی با اشاره به این که این سرنوشت در انتظار کسانی است که دل از خدا بریده‌اند، ‌ادعا کرد: کشورهای غربی در رسانه‌های خود پیگیر این نکته است که صبغه اسلامی این قیام‌ها را در کشورهای عربی کتمان و پنهان کنند و مسائل دموکراسی، لیبرالی و صنفی را مطرح کنند. اما اصلی‌ترین بحث در پیدایش این قیام‌ها سبقه دینی است.

خاتمی اظهار داشت: اکنون مردم تونس به خروش خود ادامه می‌دهند و خواستار این هستند که همراهان و حامیان دیکتاتور کشورشان دستگیر و محاکمه شود.

وی شعار “الله اکبر ” مردم تونس را نشانه ماهیت اسلامی قیام مردم تونس دانست و مدعی شدد: اینکه مردم تونس پس از فرار دیکتاتور این کشور بدون فوت وقت نماز جمعه برپا کردند، نشان دهنده قیام دینی مردم تونس است.

احمد خاتمی گفت: آفرین بر آنها که به خروش خود ادامه می‌دهند و معتقدند که کشورشان باید از لوث وجود دیکتاتورها و اطرافیان آنها پاک شود.

 


 


ندای سبز آزادی: گزارش‌های دریافتی حاکی از بازداشت فاطمه مسجدی، فعال حقوق زنان است.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر،مسجدی یکی از دو فعال حقوق زنان در قم است که به زندان محکوم شده. به‌نظر می‌رسد وی در حالی‌که قصد سفر به تهران را داشته، بازداشت شده است.

تا این لحظه هیچ اطلاعی از وضعیت این فعال کمپین یک میلیون امضا در دست نیست و همین امر نگرانی‌ها را در مورد وضعیت وی افزایش داده است.

بازداشت فاطمه مسجدی در حالی صورت می‌گیرد که خانواده و وکلای وی و مریم بیدگلی در حال پیگیری پرونده‌های آنان برای اجرای ماده ۱۸ و اعاده دادرسی بوده‌اند.

از وضعیت مریم بیدگلی، دیگر فعال محکوم به شش ماه حبس نیز خبری در دست نیست.

این دو فعال کمپین یک میلیون امضا، روز ۱۷ اردیبهشت ماه سال گذشته، توسط ماموران امنیتی شهر قم بازداشت و پس از دو هفته، با تودیع قرار وثیقه ۲۰ میلیونی از زندان آزاد شدند. اولین دادگاه این دو فعال حقوق زنان، ۱۳ مرداد ماه سال جاری برگزار و اتهام آنان تبلیغ علیه نظام عنوان شده بود. دادگاه بدوی یک سال حبس و جزای نقدی صادر کرد که این رای در شعبه سوم دادگاه تجدید نظر دادگستری استان قم به شش ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.

 


 


ندای سبز آزادی: وزارت خارجه جمهوری اسلامی از مصر درخواست کرد که به خشونت‌ها علیه مردم معترض پایان دهد و به خواسته‌های آن‌ها «تمکین» کند.

یک مقام آگاه در وزارت خارجه، دیروز جمعه (هشتم بهمن) همزمان با گسترش ناآرامی‌ها در مصر به ایرنا گفت: «مقامات مصر باید ضمن تمکین به خواسته‌های بحق مردم این کشور از هر گونه برخورد خشونت آمیز نیروهای نظامی و امنیتی با موج مردمی خودداری کند.»

این درخواست وزارت خارجه جمهوری اسلامی از مقام‌های مصری در حالی مطرح می‌شود که پلیس ایران و نیروهای لباس شخصی در اعتراض های مردمی سال گذشته به نتیجه انتخابات، تعداد زیادی از معترضان را زخمی کردند و بیش از یکصد نفر را به شهادت رساندند و همچنین چند هزار نفر را روانه زندان کردند،چند جوان معترض نیز زیر شکنجه شدید در بازداشتگاه کهریزک کشته شدند.

هم اکنون چند صد نفر از معترضان به نتیجه انتخابات پرمناقشه سال ۸۸ نزدیک به دو سال است که در زندان به سر می برند که بیش از پنجاه نفرشان روزنامه نگار هستند.

 


 


داريوش همايون روزنامه نگار و وزير پيشين اطلاعات و جهانگردی در حکومت محمدرضا شاه پهلوی، شامگاه جمعه در ۸۱ سالگی، در ژنو سوئيس درگذشت.

به گزارش رادیو فردا آقای همايون در پی ضايعه مغزی، چند روز اخير را در بيمارستان، و در حالت کما به سر برده بود.

داريوش همايون که در پی انقلاب ۵۷، از ايران مهاجرت کرده بود، پايه گذار حزب مشروطه ايران، و از چهره های سرشناس اپوزيسيون سلطنت طلب به شمار می رود.

آقای همايون که جزو روزنامه نگاران باسابقه ايران محسوب می شود، در سال ۱۳۴۶ روزنامه آيندگان را به عنوان نخستين روزنامه سراسری صبح ايران پايه گذاری کرده بود.


 


ندای سبز آزادی: میر حسین موسوی طی یادداشتی خبر سایت‌های وابسته به دولت مبنی بر اینکه محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، یک فعال اقتصادی را متقاعد کرده برای تاسیس یک ایستگاه رادیویی برای معترضان پس از انتخابات، میلیون‌ها دلار به میرحسین موسوی کمک کند را تکذیب کرد.

میر حسین موسوی ضمن تکذیب این خبر پراکنی، بر این موضوع تاکید کرد که اتکای جنبش سبز و همراهان آن به مردم کشور را جزو افتخارات جنبش می داند.

به گزارش کلمه یادداشت کوتاه میرحسین موسوی به شرح زیر است:

بسمه تعالی

پرونده سازان و اعتراف گیران به نقل از گزارشی آشفته، تیتر زده اند که  محمود عباس فلسطینی به یک مامور امریکائی گزارش داده است که سال گذشته به یک تاجرفلسطینی گفته است «به موسوی در ایران پنجاه میلیون دلار برای تاسیس رادیو کمک کند.» البته مطابق معمول دروغگویان همین خبر کذب را به شکلی تغییر داده اند که گوئی ابومازن معروف، که امروز کوس رسوائی او بر سر هر کوی و برزن زده شده، پنجاه میلیون دلار در این زمینه پرداخت کرده است.

بنده ضمن تکذیب هرگونه و هر مقدار استفاده ازکمکهای بیگانگان، اتکای جنبش سبز و همراهان آن را به مردم کشورمان جزو افتخارات جنبش می دانم. راویان دروغگوی این روایت سراپا کذب شبیه همان خطیب نماز جمعه ای هستند که ادعا کرد امریکا از طریق عربستان یک میلیارد دلار به سران جنبش سبز کمک کرده وتفرعن او هنوز به او اجازه نداده است که ازاین دروغ توبه کند.

میرحسین موسوی


 


جمهوری اسلامی امروز شنبه یک زن ایرانی- هلندی را که به «اتهام جرایم امنیتی» و به دنبال اعتراض‌های روز عاشورای سال ۱۳۸۸ بازداشت شده بود،‌ به اتهام «فروش و نگهداری مواد مخدر» اعدام کرد.

به گزارش رادیو فردا بر اساس اعلام دادستانی تهران، زهرا بهرامی، یک زن ایرانی، که دارای تابعیت هلندی نیز بود،‌ بامداد روز شنبه به اتهام «فروش و نگه‌داری مواد مخدر» اعدام شده است.

حدود یک ماه پیش گزارش‌هایی از صدور حکم اعدام برای این شهروند ایرانی- هلندی که سه روز پس از رویدادهای خونین عاشورای سال گذشته و در جریان بازداشت گسترده معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران بازداشت شده بود منتشر شد.

در بیانیه دادستانی تهران درباره اعدام زهرا بهرامی نیز تصریح شده است که وی «پيشتر به اتهام ارتکاب جرايم امنيتی دستگير شده بود».

این در حالی است که بنفشه نایب‌پور، دختر زهرا بهرامی، در اوایل بهمن‌ماه و به دنبال صدور حکم اعدام برای مادرش به رادیوفردا گفته بود که وی در جلسه رسیدگی به اتهام‌های خود به قاضی صلواتی، رئیس دادگاه، گفته است: «من تحت فشار بودم. در شرايط خيلی وحشتناکی قرار داشتم و ناچار شدم اين اتهامات را بپذيرم، اما الان دارم به شما می‌گويم که اين اتهام کلاً بی‌پايه و اساس است و آن را به طور کامل رد می‌کنم.»

همچنین دادگاه انقلاب پرونده‌ای را نیز به اتهام عضویت خانم بهرامی در گروه «انجمن پادشاهی ایران» در دست رسیدگی داشت که این اتهام نیز از سوی وی رد شده بود و، به گفته دختر خانم بهرامی، انجمن پادشاهی ایران نیز وابستگی زهرا بهرامی به این گروه را رد کرده بود.

با این حال در بیانیه دادستانی تهران درباره اعدام زهرا بهرامی هیچ اشاره‌ای به رای احتمالی دادگاه درباره این اتهام خانم بهرامی نشده است.

اعدام خانم بهرامی در حالی صورت گرفته است که به دنبال صدور حکم اعدام برای وی، دولت هلند خواستار توضیحات بیشتر جمهوری اسلامی در این باره شده بود. ایران که تابعیت دوگانه شهروندانش را به رسمیت نمی‌شناسد، پیشتر نیز به دیپلمات‌های هلندی در تهران اجازه دسترسی کنسولی به زهرا بهرامی را نداده بود.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته