-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ دی ۵, یکشنبه

Latest News from 30Mail for 12/26/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



تفسیر یک دقیقه ای:
1389/10/4

 

جناب اسماعیل نجار، استاندار کرمان می‏فرمایند در بازدید از مناطق زلزله زده منزلی مشاهده کرده‏اند که 3 دیوار آن بر اثر زلزله فرو ریخته و یک دیوار آن که عکس دکتر احمدی‌نژاد بر آن نصب شده بود فرو نریخته است.

استاندار معظم که مهندس هم تشریف دارند می‏فرمایند:

خود مردم با اعتقاد راسخ و محکم خود اذعان داشتند که رییس‌جمهور محبوب و دلسوز ما خدمات فراوانی برای مردم به‌ویژه روستاییان انجام داده و می‌دهد و اعتقاد آنها بر این بود که لطف و نظر خداوند بوده که این دیوار فرو نریخته است.

آقای مهندس مشخص نفرمودند که لطف و نظر خداوند بر رئیس جمهور بوده است یا بر روستائیان یا بر آن دیوار. با توجه به اینکه علمای اعلام، زلزله را بلای آسمانی و نشانه‏ی زنا و گناه و غضب الهی می‏دانند، مسئله لطف و نظر خداوند به روستائیان، منتفی می‏شود. با توجه به سه دیواری که خراب شده‏اند فکر نکنم حضرت حق چندان لطف و نظری به دیوار داشته باشند. هر چه هست و نیست در خود عکس است. من فکر می‏کنم جناب اسماعیل نجار علیرغم مهندس بودن متوجه نیستند که ما شاهد معجزه‏ای در ساخت خانه‏های ضد زلزله هستیم. مردم روستاهای دیگر اگر بر چهار دیوار خانه خود عکس دکتر را بزنند چه می‏شود؟ جهان با چه تحولی روبرو خواهد شد؟ فکرش را بکنید ژاپن تن تن عکس احمدی‏نژاد را با آن کاپشنی که زیر بغلش پاره بود برای ضد زلزله کردن آسمانخراشهایش سفارش بدهد.

می‏بینید که تا غول اقتصادی جهان شدن دو کاپشن پاره و خروارها عکس فاصله داریم.


 


1389/10/4

شورای نگهبان، مصوبه مجلس درباره تغییر ترکیب مجمع بانک مرکزی و حذف رئیس‌جمهور از این مجمع را به دلیل آنچه «مغایرت با قانون اساسی» خوانده، رد کرده است.

کاظم دلخوش، ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار در این خصوص گفت: «این مصوبه، وضعیت بانک مرکزی را برهم می‌ریخت و کمکی به استقلال آن نمی‌کرد.»

محممود احمدی‌نژاد نیز در مخالفت با مصوبه مجلس گفته است: «ایده استقلال بانک مرکزی مربوط به‌نظام سرمایه‌داری است و آن افرادی که به دنبال استقلال بانک مرکزی هستند، می‌خواهند این بانک را از حاکمیت جدا کنند و دست خود بگیرند.»

با رد مصوبه مجلس توسط شورای نگهبان، احمدی نژاد همچنان ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی را برعهده خواهد داشت و رئیس بانک مرکزی را نیز انتخاب خواهد کرد.

اصل 44 قانون اساسی، «بانکداری» را ازجمله موارد بخش دولتی دانسته که به صورت مالكیت عمومی و در اختیار دولت است.

منبع: مردمک

پیشینه:

مجلس احمدی‌نژاد را از ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی برکنار کرد


 


گزاره‌های یک مناظره
1389/10/4

ستار هدایت‌خواه و مصطفی کواکبیان نمایندگان مجلس روز پنجشنبه در مناظره‌ای با موضوع «معیارها و مصداق‏های پیروان خط امام خمینی» که توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و انجمن اسلامی دانشکده مدیریت اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شیراز برگزار شد، شرکت کردند. گزاره‌های این مناظره را در ادامه می‌خوانید:

مصطفی کواکبیان:

- بخشی از مکتب امام، جمهوریت در مکتب سیاسی ایشان است. بحث مردم‌سالاری به عنوان یکی از مهمترین شاخصه‌های امام است.

- امام همواره مجلس را راس امور خواندند و اگر عده‌ای غیر این را بگویند، قطعا این افراد از خط امام خارج شده‌اند.

- امام برای آزادی و حقوق بشر بسیار تلاش کرد که در فرمان هشت ماده‏ای ارائه دادند. همچنین در بحث حاکمیت قانون، اگر کسانی که قانون را دور می‏زنند و ادعای خط امام دارند، بدانید که دروغ می‏گویند.

- عدالت درنظر امام به معنای سهام عدالت نیست؛ بلکه به معنای واقعی آن است که عدالت سیاسی منتهی به انتخابات آزاد نیز شامل می‏شود.

ستار هدایتخواه:

- امام راحل معصوم نیستند؛ بلکه اعتقاد داریم ایشان اسلام‌شناس هستند و تجلی عینی اسلام بودند. در شاخص دیدگاه امام در رابطه قانون، مردم، استکبار و عدالت ارائه شده است اما قطعا گزینشی باید عمل کرد زیرا نمی‏توان همه را به صورت یکجا ارائه داد.

- مردم‌سالاری با مردم‌سواری تفاوت دارد. آقای حجاریان پس از به قدرت رسیدن به نام دانشجو، گفتند، بهتر است دانشجویان بروند کار تئوریک کنند و کاری به کار سیاست نداشته باشند.

- مجلسی در راس امور است که به حقوق قانونی خود پایبند باشد. مجلس ششمی که در مقابل حقوق مردم کوتاه می‏آید و به لایحه الحاق کنوانسیون غیراخلاقی رای دادند و مجلس هشتمی که خودش می‏آید به طرحی که برای نظارت بر خودش است رای نمی‌دهد با رفتار خودش از جایگاه راس امور بودن پایین می‏آید.

- بیت امام صرفا به دلیل این‌که بیت امام هستند تقدسی ندارند؛ بلکه مادامی که پایبند به آرمان‏ها و ارزش‏های امام باشند قابل احترام هستند. چرا در مقابل اهانت‏هایی که در دوران اصلاحات به امام شد ساکت ماندند؟

مصطفی کواکبیان:

- با جریانی که می‏خواهد براندازی کند و اپوزیسیون اصل نظام شود مخالف هستم. معتقدم اصلاح‌طلب در چارچوب قانون اساسی، خط امام و اسلام هستیم و به همین دلیل هم به‌شدت با این دولت مخالفیم.

- شعار استکبارستیزی می‏دهند در حالی که ده‏ها مورد وجود دارد که عزت ملی زیر سوال رفته است. باید در منطق بین‌الملل به کسی سلام کنیم که به ما علیک بدهد. نه این‌که نامه بنویسیم و جواب ندهند. نه این‌که از جلسه سخنرانی ما خارج شوند.

ستار هدایتخواه:

- اگر سرکردگان استکبار توان شنیدن حرف‏های حق ما را ندارند و از جلسه خارج می‏شوند ایرادی ندارد، مهم این است که ما در مجامع جهانی حرف خود را زده و تاثیرگذار بوده‏ایم.

مصطفی کواکبیان:

- در دوره اصلاحات هیچ قطعنامه‏ای علیه ایران صادر نشد. می‏توانیم هزینه‏ها را تا آن‌جا که می‏توانیم به نفع منابع ملی کاهش دهیم.

- این‌گونه که دوستان در مورد دوستداران اصلاحات بحث می‏کنید و آن‌ها را برانداز و ضد دین می‏خوانید به تعبیر و آمار خودتان یعنی 14 میلیون نفر در این کشور علاقه‌مند به اصلاحات هستند و همه این‏ها برانداز نظام هستند و تا حرف می‏زنی می‏گویند اکبر گنجی!

- اصلاحاتی که ما می‏گوییم قطعا با اصلاحات اکبر گنجی متفاوت است، اما در جریان اصول‌گرایی نیز علی مطهری، احمد توکلی، رحیم مشائی، محمدرضا رحیمی و احمدی‌نژاد همه اصولگرا هستند که اعتقادات آنان بر همه روشن است.

ستار هدایتخواه:

- غربی‏ها اعلام کردند شاگردان ما در ایران شش لول‌ها را به سمت ولایت فقیه نشانه رفته‌اند. می‏گویند اصلاحات فقط اکبر گنجی نیست، بله، اصلاحات محمد خاتمی است که با جورج سورس و طراحان براندازی نشست می‏کند و کیست که نداند یکی از سران سه گانه فتنه 88 خاتمی بوده است.

- عطاءالله مهاجرانی، بهزاد نبوی، موسوی خوئینی، عبدالله نوری و محمدرضا خاتمی سران اصلاحاتند و روی سخن من با عامه مردم نیست و همان مردمی که در انتخابات 88 به این جریان رای دادند، قطعا امروز از رای خود بر گشته‌اند.

- امام به آقای منتظری تذکر دادند که بیت ایشان محفل ضد انقلابان نباشد، اما آیا پس از رحلت امام بیت منتظری محل منافقان نشد؟ ایشان از مواضع خود عدول کردند؟

کواکبیان:

- شما به عنوان ولایت‌مدار همان نامه تسلیت مقام معظم رهبری برای رحلت ایشان را می‌خواندید تا نخواهیم بحث‏های چندین سال پیش را کنیم اما ظاهرا شما تابع حسین‌آقا هستید که بحث جورج سورس را پیش می‏آورید زیرا به منابع صهیونیستی اطمینان دارید اما به فردی که 8 سال رییس‌جمهور این کشور بوده، نه.

- ما معتقدیم نظام را ما به وجود آورده‌ایم و زندگی خود را پای آن گذاشته‌ایم و این ننگ است که هر منتقدی در زندان باشد.

- برخی فکر می‏کنند هرچه را که تشخیص دادند بقیه هم، همه به دنبال آن‌ها به یک سمت بروند که باید گفت این روحیه انحصارطلبی را کنار بگذارند یا این‌که بروند با جندالله، سلطنت‌طلب‌ها و انجمن پادشاهی رقابت کنند، اما بدانند که اصلاحات واقعی زنده‌تر از قبل ادامه حیات می‏دهد.

منبع: جرس
 


 


1389/10/4

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی با بیان اینکه «ایمیل‌ها بهترین ابزار برای ارتباط بیگانگان با نفوذی‌های داخل کشور در جریان اعتراض‌های پس از انتخابات سال 88 بوده»، مدعی شده است که: «مأموران این وزارتخانه به رغم رمزگذاری ایمیل‌ها به سرعت آن‌ها را رمزشکنی کرده‌اند.»

این مقام ارشد امنیتی جمهوری اسلامی همچون دیگر موارد توضیح بیشتری در مورد گروه‌هایی که وی از آنها به عنوان «بیگانگان» و «نفوذی‌ها» نام برده، نداده و به این موضوع بسنده کرده است که «تسلط وزارت اطلاعات بر ایمیل‌ها، استکبار را با مشکل مواجه کرده است.»

این در حالیست که دسترسی به ایمیل‌های شخصی بدون حکم قضایی، در بسیاری از کشورها از مصادیق ورود و مداخله در حریم خصوصی افراد شمرده شده و جرم محسوب میشود.

حیدر مصلحی همچنین در ادامه افزود: فقدان برنامه‌ریزی هدفمند برای ایرانیان خارج از کشور، آنان را به «کانون سرمایه‌گذاری بیگانگان» تبدیل می‌کند که با عضوگیری از این مجموعه، «انواع سوءاستفاده‌های علمی فرهنگی و سیاسی» داشته باشند.

وی که در نشست دستاوردهای ایرانیان خارج کشور سخن میگفت، یکی از اهداف «دشمن» را یارگیری از ایرانیانی دانست که به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند، و مدعی شد: «دشمن در این زمینه حتی برنامه‌ریزی‌های 10 ساله دارد که باید در کارگروه‌ها در این مورد تمهیدات امنیتی بیاندیشم.»

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در پایان تاکید کرد که همه چهار میلیون ایرانی مقیم خارج از کشور، اپوزیسیون نیستند.

منبع: رادیو فردا و مردمک


 


1389/10/4

خبرگزاری میراث فرهنگی در گزارشی نوشته گرمابه‌ها به عنوان نمادی از سنتها ، آداب و رسوم و حتی نوع خاص معماری دارای قابلیت‌های گردشگری هستند. اما این جاذبه در ایران به دلیل بی توجهی متولیان میراث فرهنگی رو به نابودی بوده و ایجاد برخی كاربری‌ها مانند سونا و جكوزی در آن كه باعث جذب گردشگر می‌شود نیز «به خاطر انحصارطلبی سازمان تربیت بدنی» متوقف شده است.

گرمابه‌های قدیمی به سبک ایرانی در برخی از کشورها مانند ترکیه هنوز فعال است و به عنوان عاملی برای جلب نظر گردشگران خارجی به کار می رود.

ارزش حمامهای عمومی درحفظ آنها با همان شكل و كاركرد اولیه است اما تنها به تغییر كاربری آنها به موزه اكتفا شده است.

گرمابه‌های فعلی، جدا از گرمابه‌های تاریخی كه به حال خود رها شده و تعدادی از آنها رو به ویرانی است، به تعداد كمتر از 100 واحد حمام از هزار واحد حمام قبل از انقلاب در كلانشهری ماند تهران رسیده كه بنای آنها فرسوده بوده و تنها مخاطبان آن گارگران فصلی است.

رئیس اتحادیه گرمابه‌داران معتقد است: «بسیاری از حمام‌های عمومی استیجاری بوده و مالکان آنها در خارج از کشور هستند که این موضوع امکان بازسازی و بهسازی آنها را سخت تر می‌کند. درآمد فعلی حمام‌ها هم کفاف هزینه تعمیرات را نداده و هیچ کدام از نهادهای متولی نیز وام و بودجه لازم را جهت تعمیر و احیاء در اختیار گرمابه‌داران قرار نمی‌دهند.»

اکبر سجادی می‌گوید: «چند سال پیش وزارت بازرگانی مجوز ساخت سونا و ماساژ را به اتحادیه واگذار کرد اما چون سونا در کنار استخر استفاده شده و متولی آن سازمان تربیت بدنی است عملا این اختیار از اتحادیه گرمابه داران گرفته شده و این سازمان هم کمکی به ما نمی‌کند.»

رئیس اتحادیه گرمابه داران می‌گوید:« برای ایجاد واحد ماساژهم، وزارتخانه جوابی به ما نداده است. در حالی که موافقت با این طرح می‌تواند تا حد زیادی باعث جلب مشتری شود. ضمن اینکه ماساژ با شیوه جدید خاصیت درمانی داشته و با کارکرد حمام‌ها همخوانی دارد چون در گذشته ماساژ به شیوه مشت و مال در گرمابه‌های عمومی رایج بوده است.»

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی
 


 


1389/10/4

سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌های جداگانه خواستار توقف اجرای حکم اعدام حبیب‌الله لطیفی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام شدند.

در بیانیه‌های این دو نهاد بین‌المللی حقوق بشر که روز جمعه  منتشر شده است، ضمن انتقاد از شکنجه آقای لطیفی و عدم دسترسی او به «دادگاهی عادلانه»، از مقام‌های ایرانی خواسته شده که حکم اعدام وی را لغو کنند.

صالح نیکبخت، وکیل حبیب‌الله لطیفی در روزهای گذشته اعلام کرده بود حکم اعدام این دانشجوی کرد به او ابلاغ شده و قرار است وی روز یکشنبه این هفته اعدام شود.

اتهام حبیب‌الله لطیفی، دانشجوی کرد که در اول آبان 1386 بازداشت و به زندان سنندج منتقل شد، «محاربه» اعلام شده است.

این در حالیست که الهام لطیفی، خواهر وی با رد اتهامات منتسب به برادرش گفت: «او تنها فعالیت فرهنگی و حقوق بشری داشته و چنین شخصی نمی‌تواند بمب‌گذار یا محارب باشد.»

جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته نیز شمار دیگری از زندانیان سیاسی کرد از جمله فرزاد کمانگر، احسان فتاحیان و شیرین علم‌هولی را اعدام کرده است که اعتراض‌های گسترده‌ای را در داخل و خارج ایران به همراه داشت.

منبع: رادیو فردا

پیشینه:

«حکم اعدام حبیب‌الله لطیفی، دانشجوی کرد، یکشنبه اجرا می‌شود»


 


1389/10/4

انجمن صنفی هتلداران و مراکز اقامتی استان یزد در نامه‌ای به معاون احمدی‌نژاد و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان این که «جامعه با شوک اجرای این طرح مواجه شده» نوشته‌اند: «خانواده‌های ایرانی برای عبور از این مرحله، تدابیری اتخاذ می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود در این میان سفر به عنوان اولین گزینه از میان سبد خانوارها حذف شود.»

در این نامه سپس با اعلام آن که «حذف سفر و برنامه‌های توریستی، تاثیر بسیار بزرگی بر درآمد هتل‌ها و مراکز اقامتی دارد» آمده: «این صنعت به خودی خود به دلایلی همچون رکود جهانی اقتصادی، تغییر مشی گردشگری در جهان، وضع تحریم‌ها علیه ایران، حوادث بعد از انتخابات و ... در شرایط نسبتا وخیمی به‌سر می‌برد و اجرای این طرح و هدفمند شدن یارانه‌ها و تاثیراتی که اجرای این طرح در افزایش هزینه‌های یک مجموعه اقامتی توریستی دارد، آینده بسیار نگران کننده‌ای پیش روی فعالان این صنعت و سرمایه‌گذاران آن متصور شده‌است.»

در این نامه از این مقام مسوول خواهش شده‌ «نسبت به وضعیت هتلداران و مراکز اقامتی استان یزد نگاه ویژه داشته باشد و اقدامات لازم همچون افزایش یارانه و طرح‌های دیگر را برای فعالان این صنعت در دستور کار قرار دهد.»

در پایان نامه با تاکید بر این که «افزایش شگفت‌انگیز هزینه‌های یک مجموعه اقامتی و همچنین حضور اندک گردشگر خارجی، حذف سفر از سبد خانوار گردشگرداخلی و... ادامه فعالیت بسیاری از هتل‌ها و مراکز اقامتی را ناممکن کرده» ابراز امیدواری شده‌ که «اخذ تدابیر لازم مانع رخداد حادثه ناگواری برای صنعت گردشگری و هتل‌داری استان یزد شود.»

منبع: ایلنا
 


 


1389/10/4

رئیس پليس مبارزه با مواد مخدر كشور در حاشيه بازديد رئيس سرويس فدرال مبارزه با مواد مخدر روسيه، با اعلام اینکه «مجمع تشخيص مصلحت نظام اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر را تصويب كرده است»، ابراز امیدواری کرد: «خلاهای قانونی كه پيش از اين در رابطه با مبارزه با مواد مخدر وجود داشته از بين برود.»

سردار حسين‌آبادي گفت: «بزرگ‌ترين مشكل قانون پيشين نبودن قانون برای مبارزه با قاچاقچيان روانگردان شيشه بود که در قانون جديد قاچاقچيان مواد مخدر صنعتی همچون ديگر قاچاقچيان اعدام میشوند.»

وی تصریح کرد: «در قانون جديد معتادی كه به مركز درمانی مراجعه نكند و تحت پوشش نباشد مجرم شناخته میشود و پليس بايد آن را دستگير و به دستگاه‌های ترک اعتياد معرفی كند.»

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر كشور با بیان اینکه «جرم عناصر پشت صحنه به عنوان مباشر، یک و نيم برابر بيشتر از باربرها خواهد بود»، افزود: «در اين قانون دست پليس برای كنترل و همكاری رابطه‌های بين‌الملی در راستای مبارزه با مواد مخدر زير نظر دادستان كشور بازگذاشته شده است.»

این در حالیست که بر اساس گفته‌های قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، مقامات ایران تنها در سال 88  یک تن شیشه کشف کرده‌اند که با سی درصد افزایش در شش ماه نخست سال 89 این میزان به 558 کیلو رسیده است.

آمفتامین، که یک نوع از آن با عنوان شیشه معروف است ماده روانگردانی است که باعث تحریک عصبی میشود و شادی و هیجان در مصرف کننده ایجاد می‌کند.

شیوع این مخدر چنان است که برای مقابله با آن در ایران کمیسیونی ویژه‌ای در ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل شده است.

منبع: ایلنا

پیشینه:

بیش از 350 ایرانی در کشورهای دیگر به خاطر قاچاق شیشه زندانی‌اند

افزایش مصرف شیشه در بین زنان ایرانی «به دلیل لاغری»


 


رییس دیوان محاسبات کشور:
1389/10/4

رییس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه گزارش انحرافات از اصل 44 قانون اساسی را به مجلس و دولت ارائه می‌دهیم، گفت: «یکی از معادن با قیمت 180 میلیارد تومان فروخته شده بود ولی پس از ورود دیوان مشخص شد ارزش معدن 1200 میلیارد تومان است.»

عبدالرضا رحمانی فضلی با اشاره به این که «پس از اینکه طی تذکرات و جلسات متعدد به نتیجه نرسیدیم، دستور لغو معامله را دادیم» گفت: «پس از رفت و برگشت پرونده به دولت نهایتا در قالب بهره برداری از معدن به توافق رسیدیم و بنا شد اگر بخواهند معدن را بفروشند به مزایده بگذارند.»

رئیس دیوان محاسبات همچنین با اعلام اینکه در واگذاری سهام مخابرات نیز ایرادات و اشکالات اساسی داشتیم، خاطرنشان کرد: «اشکالات را در قالب گزارش به مجلس دادیم و مجلس تحقیق و تفحص انجام داد و سپس گزارش مربوطه را در صحن علنی قرائت نمود.»

وی در پایان گفت: «اولین نگرانی ما در مورد اجرای اصل 44 شرکت‌های شبه دولتی است که دارند خصوصی می‌شوند. اقدام آن‌ها به ظاهر قانونی است ولی با روح اصل 44 کار مطابقت ندارد و نگرانی دوم در مورد اجرای اصل 44 نحوه توزیع منابع حاصل از این بخش است.»

منبع: مردمسالاری
 


 


استادان باستان شناسی، فلسفه و تاریخ به خامنه ای:
1389/10/4

جمعی از استادان باستان شناسی، فلسفه، تاریخ و صاحب‌نظران دانشگاهی ایران طی نامه‌ای به رهبر ایران خواستار جلوگیری از چند پاره شدن سازمان میراث فرهنگی شدند.

نویسندگان این نامه در آغاز با بیان این که «قرآن شریف به ما آموخته که حتی جسد فرعون و میراث اعمال فرعونی را می‌بایست برای نسل‌های آینده پاس داشت» نوشته‌اند: «شمار سرزمین‌هایی که به لحاظ غنای مواریث مدنی و معنوی، محوطه‌های باستانی و ابنیه تاریخی شانه به شانه ایران بزرگ ساییده‌اند، بی‌اغراق از انگشتان یکدست فرا نمی‌گذرد.»

این استادان در ادامه با بیان این که «متأسفانه اینک این سرزمین در معرض تهاجم، تخریب و تحقیر جماعتی بی‌بهره از آگاهی تاریخی و احساس ایرانی بودن قرار گرفته» نوشته‌اند: «سازمان میراث فرهنگی تنها نهاد و سازمان رسمی کشور است که دهه‌هاست مسؤولیت سنگین صیانت، شناسایی، و معرفی ملّی و بین‌المللی مواریث مدنی و معنوی کشور را بر شانه گرفته است. انحلال و انهدام این سنگر استوار و نهاد عظیم فرهنگی و متفرق کردن سربازان و سنگربانان مواریث مدنی و معنوی کشور با هر انگیزه‌ای –دانسته یا نادانسته- اثرات و تبعات بسیار منفی و جبران‌ناپذیری بر عزّت و اعتبار، اقتدار و وحدت ملّی ما خواهد نهاد.»

نویسندگان نامه سپس با بیان این که «در بی‌توجهی به مواریث فرهنگی و صیانت از آثار و محوطه‌های باستانی و ابنیه تاریخی شهره شده‌ایم» نوشته‌اند: «با تصمیمها و اقداماتی که در پیش گرفته شده، زمینه‌های تخریب و آسیب پذیری مواریث سترگ فرهنگ ملّی و اسلامی و بشری نیز فراهم شده است.»

به اعتقاد نویسندگان این نامه «چندپاره کردن این سازمان و انتصاب مدیران غیرمتخصص نه تنها تخریب و زایل شدن میراث هزاران ساله کشور را به دنبال خواهد آورد و بلکه در درازمدت چه بسا تمامیت ارضی و هویت ملّی کشور را در معرض تهدید قرار خواهد داد.»

به گفته این استادان «سنگر تاریخ و فرهنگ، هر چند سنگر تیغ و شمشیر نیست، اما تجربه تاریخی به ما آموخته که سربازان این سنگر در میدان عمل بغایت مرزگشاتر و پیروزمندتر در رویارویی با چالش‌های تاریخی و صیانت از مرزهای حیثیت، ملّیت، اقتدار و "اتحاد ملّی و انسجام اسلامی" ما بوده‌اند.»

نویسندگان این نامه در پایان درباره آنچه «حرکتی ناآگاهانه و تصمیمی ویرانگر» خوانده‌اند تصریح کرده‌اند: «وظیفه خود دانسته‌ایم سکوت نکنیم و ناخرسندی خود را به استحضار مقام معظم رهبری برسانیم تا به مسؤولان و متولیان امر دستور دهند در راستای مصالح و منافع کشور از فروپاشی سازمان میراث فرهنگی جلوگیری نمایند.»

اسامی تعدادی از امضاكنندگان این نامه‌ی سرگشاده در نسخه‌ای از آن که در اختیار سی‌میل نیز قرارگرفته، این گونه اعلام شده: رضا داوری اردکانی، احمد احمدی، غلام‌حسین دینانی، غلام‌رضا اعوانی، مهدی قوام صفری، حکمت‌اله ملاصالحی، محمدرحیم صراف، کمال‌الدین نیکنامی، هایده لاله، کامیار عبدی، حمید خطیب‌شهیدی، رجبعلی لباف خانیکی، مهدی رهبر، هادی ندیمی، اکبر مجدالدین، علی غفاری، محمدباقر وثوقی، منصور صفت‌گل، محمدعلی آذرشب و محمود جعفری دهقی.

منبع: مهر، خبرگزاری میراث فرهنگی
 


 


هشدار مشاور سازمان میراث فرهنگی و گردشگری:
1389/10/4

مشاور معاون حفظ و احیا و ثبت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری زنگ‌های خطر را برای احتمال ریزش بخش‌هایی از تخت‌جمشید با كوچك‌ترین زلزله به صدا درآورده است.

به گفته این متخصص سازه، ژئوتكنیك و مدل‌سازی، به‌لحاظ مهندسی، مهم‌ترین بخش سازه‌های تخت جمشید، دیواری است كه صفه، پشت و درون آن قرار گرفته است. این دیوار علاوه بر وزن خود و تاسیسات روی آن، نیروی رانش مصالح پركننده‌ پشت آن را نیز تحمل می‌كند.

دكتر عبدالعظیم امیر شاه‌كرمی با بیان این که در قسمت چپ پله‌های ورودی تخت جمشید، تعدادی از سنگ‌های دیوار دچار هوازدگی شدید شده، شرایط بحرانی تخت جمشید را این گونه شرح می‌دهد: «ترك‌هایی در سه نقطه از دیوار به‌وجود آمده و به همین دلیل، استحكام‌بخشی و مرمت این نقاط كه حالت بحرانی دارد، باید در اولویت قرار گیرد.»

عوامل آسیب‌رسان به این دیوار شامل زلزله (تخت جمشید دست كم روی دو گسل فرعی قرار دارد)، شیب دامنه و احتمال اختلاف نشست، رطوبت زمین و داخل صفه و تبخیر از سطح دیوار به‌علت خشكی هوا و وزش باد است.

شاه كرمی معتقد است باید استعدادهای نهفته در تخت جمشید كه براساس آ‌نها، این بنا برپا مانده، با توجه به اینكه در شرایط سخت زمین‌شناسی و آب‌وهوایی است، شناسایی و بازخوانی شود.

به اعتقاد این متخصص، تخت جمشید از منظر مهندسی، سازه‌ای پیوسته، نرم و با عملكرد بسیار مناسب در مقابل بارهای زلزله و دفع رطوبت است. سازه باربر آن فقط از دو نوع مصالح، یعنی سنگ معدنی آهكی و برحسب مورد، ماسه‌سنگ (در مكان‌هایی خاص) و بست‌های فلزی ساخته شده است. همچنین ابتكار اصلی، در طرح اتصالات اصطكاكی بدون ملات است. علاوه بر این، دیوارهای داخلی خشتی هستند و در شرایط زلزله درون قاب‌های سنگی محبوس شده‌اند.

به گفته شاه‌کرمی سیستم حفاظتی طراحی‌شده در بخش شمالی دیوار تخت جمشید، در سمت چپ پلكان از كار افتاده و این ناحیه در شرایط بسیار بدی است. البته فرسایش در دیوار سمت چپ به‌علت خاك‌های رس روی صفه بسیار شدیدتر و بحرانی‌تر از سمت راست است، یعنی سیستم حفاظتی سمت راست پلكان هنوز فعال است. همچنین سنگ‌های دیوار، آهكی است و فرسایش شیمیایی، هیدرولوژیکی، حرارتی و مكانیكی (تنش زیاد) سبب شده كه در سه محل از دیوار سمت چپ شرایط بحرانی به‌وجود آید.

شاه‌كرمی می‌گوید برای برون رفت از این شرایط ایجاد شده، «دو موضوع اورژانسی را باید در نظر گرفت. نخست باید به فكر راه‌اندازی و مرمت مهندسی حفاظت از صفه در سمت چپ پلكان بود، یعنی سیستم هوادهی درون صفه (گربه‌روها) دوباره باید احیا و آلاینده‌های روی صفه (خاك‌های رس با بقایای بیولوژیكی) منتقل شود. دیگر اینكه استحكام‌بخشی و مرمت سه نقطه از دیوار سمت چپ پله‌ها كه حالت بحرانی دارد و احتمال ریزش آنها در كوچك‌ترین زلزله وجود دارد، باید در اولویت قرار گیرد.»

از حدود 9 سال پیش مرمت‌های اصلی تخت‌جمشید به دلیل جدید نبودن روش‌های مرمتی به تاخیر افتاده است. تخت جمشید نخستین اثر تاریخی و فرهنگی فارس به شمار می‌رود كه در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده و بر اساس آمارهای موجود، هر سال مقام اول یا دوم تعداد بازدیدكننده در سطح كشور را به دست می‌آورد.

منبع: تهران امروز
 


 


1389/10/4

اختلالات اینترنت در ایران بار دیگر از دوشنبه گذشته باعث بروز نارضایتی‌های بسیاری برای کاربران این شبکه شده است.

یکی از علل اصلی بروز اختلالات اخیر، ارتباط با کشور ترکیه است و به‌دلیل ضعف در خطوط پشتیبان، در حال حاضر این مشکل به قوت خود باقی است.

طی چند شب گذشته کاربران اینترنت با حداقل ۳ نوبت قطعی در بخش‌هایی از شبکه تهران مواجه بودند که هنگام تماس با مسؤولان پشتیبانی فنی شرکت زیر ساخت، علت این امر را مشکلات فنی و اختلالات دستگاه سوئیچ در رینگ تهران دانستند.

وقتی میزان ریزش بسته‌های اطلاعاتی از ۳درصد تجاوزکند، برخی از خدمات اینترنتی بسته به میزان اختلال و مدت زمان وقوع آن، دچار چالش می‌شوند. در اختلالات روز چهارشنبه، میزان ریزش بسته‌ها از ۲۶درصد تا ۵۸درصد در نقاط مختلف کشور در نوسان بود.

تاکنون هیچ مقام مسؤولی در این مورد اظهارنظر نکرده و نایب رئیس و دبیر صنفی انجمن شرکت‌های اینترنتی ایران با بیان این که بخش‌های فنی و LCT به هیچ‌وجه پاسخگوی شرکت‌های اینترنتی نیست، گفته: «به محض بروز اختلال در ارتباط اینترنتی کشور، تلفن‌های بخش مربوطه اشغال شده و شرکت‌های اینترنتی در برابر اعتراض مکرر کاربران پاسخ قابل قبولی نمی‌توانند ارائه کنند.»

علیرضا علمی با طرح این پرسش که «در کدام کشور این مقدار مشکل ارتباط اینترنتی وجود دارد؟» تاکید کرده: «شرکت زیرساخت باید یک مرکز پاسخ‌گویی تلفنی ۲۴ساعته با افراد کاملا مسلط و فنی داشته باشد. این گونه خدمات در شرکت‌های کوچک هم به راحتی قابل ملاحظه است اما به دلیل برخی سوءمدیریت‌ها، استفاده بهینه و درستی از منابع و ظرفیت‌های ملی صورت نمی‌گیرد.»

به گفته دبیر صنفی انجمن شرکت‌های اینترنتی ایران، علی‌رغم این‌که بیان می‌شود چهار مسیر پشتیبان برای ارتباط اینترنتی کشور فراهم شده اما باز هم به راحتی شاهد افت سرعت اینترنتی در بخش‌های قابل توجهی از کشور هستیم.

طبق آمارهای سال گذشته، تا آبان سال گذشته کشور ایران از لحاظ اپلود در مکان۱۴۹و ازلحاظ دانلود در مکان۱۸۶در دنیا است، پهنای باند ورودی به ایران توسط شرکت ارتباطات زیرساخت تهیه می‌شود و قیمت فروش آن به شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات اینترنتی دلیل اصلی بالای دسترسی به اینترنت در ایران عنوان شده است.

منبع: ایلنا
 


 


1389/10/4

از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۵۸ ازدواج زیر ۱۴سال در استان هرمزگان ثبت شده که از این تعداد، پنج مورد آن زیر ۱۰ سال بوده است.

به گزارش وب‌سایت آتی‌نیوز، ازدواج‌های زیر ۱۰ سال در شهر‌های بندرعباس، میناب و قشم هر كدام يک مورد و در شهرجاسک دو مورد بوده است.

براساس آمارهای رسمی بيش از ۹۰۰ هزار كودک متاهل در كشور وجود دارد كه ۸۵ درصد آنها دختر هستند.

ازدواج کودکان دختر ۹ ساله در ایران، براساس ماده ۱۲۱۰ قانون مدنى مصوب ۱۳۶۰ صورت می‌گیرد.

بر اساس موازین شرعی، پسران در پایان ۱۵ سالگی و دختران در پایان ۹ سالگی از نظر جنسی بالغ محسوب می‌شوند.

در بسیاری از خانواده‌های سنتی ایرانی به خصوص در روستاها، برای ازدواج یک کودک به محض تولد تصمیم‌گیری می‌شود و معمولا دختران را به همسری غیر رسمی یکی از پسران خردسال فامیل درمی‌آورند.

منبع: آتی‌نیوز

پیشینه
«ایران بیش از ۹۰۰ هزار کودک متاهل دارد»


 


1389/10/4

آخرین وضعیت تعداد سهامداران بورس اوراق بهادار تهران نشان می‌دهد در پایان آذر ماه، تعداد سهامداران نسبت به ماه گذشته کاهش یافته که این کاهش در مجموع ۱۶ هزار و ۸۳۹ نفر است.

به گزارش ایسنا، باوجود ورود شرکت‌های جدید به بازار سرمایه، تعداد سهامداران بورس با کاهش مواجه شده، به طوری که طبق آخرین آمار منتشر شده حدود ۱۷ هزار سهامدار از بازار سرمایه خداحافظی کردند.

براساس آمار ارائه شده توسط مدیریت بازار بورس اوراق بهادار، بیشترین خروج سرمایه‌گذاران در این مدت از صنایع بیمه و بانک‌ها بوده است.

صنعت محصولات شیمیایی و صنعت خودرو از دیگر صنایعی هستند که شاهد خروج سرمایه‌گذار هستند.

تعداد سهامداران بورس تهران در سه ماهه اول سال سه میلیون و ۲۴۸ هزار و ۳۵ نفر و در آبان ماه نیز سه میلیون و۳۱۷ هزار و ۵۷۰ نفر بوده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا


 


1389/10/4

بانک مرکزی هند اعلام کرد از این پس برای پرداخت بهای مواد خام وارداتی از ایران، تسهیلات بانکی ارائه نخواهد داد.

در بیانیه بانک مرکزی هند آمده است: «تصمیم گرفته شد که پرداخت نفت و گاز وارداتی با ارزهای مجاز و خارج از چارچوب اتحادیه پایاپای آسیا انجام شود.»

«اتحادیه پایاپای آسیا» که مقر آن در تهران است شامل ایران، هند، پاکستان، بوتان، بنگلادش، مالدیو، میانمار، نپال و سریلانکا است و برای همکاری‌های مالی کشورهای عضو در سال ۱۹۷۴ پایه‌گذاری شده است.

هند در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ روزانه نزدیک به ۴۲۶ هزار بشکه نفت از ایران وارده کرده و ممکن است با این تصمیم بانک مرکزی هند، میزان واردات نفت با کاهش مواجه شود.

یک منبع به خبرگزاری رویترز گفته است این اقدام بانک مرکزی هند ممکن است واردات نفت و گاز از ایران را بسیار دشوار سازد.

منبع: رویترز و رادیو فردا

پیشینه
اعتراض هند به موضعگیری خامنه‌ای و احضار کاردار ایران در دهلی
خروج هند از فهرست فروشندگان بزرگ بنزین به ایران


 


علی‌اکبر جوانفکر:
1389/10/4

علی‌اکبر جوانفکر مشاور محمود احمدی‌نژاد می‌گوید منوچهر متکی حاضر نبود وزارت خارجه را رها کند تا دست رئیس دولت دهم برای «اتخاذ یک تصمیم مناسب» باز باشد.

آقای جوانفکر در وبلاگ خود نوشته که برکناری متکی از وزارت خارجه اقدامی «غیر اسلامی» محسوب نمی‌شود.

مشاور احمدی‌نژاد که در نوشته خود از منوچهر متکی با عنوان «بنده خدا» یاد کرده، افزوده که وی «با وجود اطلاع از عدم رضایت رئیس جمهور از عملکردش در راس وزارت امور خارجه، همچنان بر ادامه حضور خود در این سمت اصرار می‌ورزید.»

جوانفکر در ادامه نوشته متکی از «زمان تقریبی برکناری خود خبر داشته و نمی‌تواند بگوید که از این موضوع هم بی‌اطلاع بوده است.»

مدیرعامل ایرنا افزوده: «وقتی یک نفر را به دلیل ناکارآمدی یا برخوردار نبودن از ظرفیت‌های لازم مدیریتی از سمتش برکنار می‌کنند، دلیلی ندارد که انتظار داشته باشد به او اطلاع دهند چه کسی قرار است جانشین وی شود.»

برکناری غیرمنتظره منوچهر متکی از سوی محمود احمدی‌نژاد با اعتراض بسیاری از محافظه‌کاران روبرو شده است.

منبع: وبلاگ جوانفکر

پیشینه
واکنش متکی به سخنان دیروز احمدی‌نژاد: این بد اخلاقی‌ها را متوقف کنید
منوچهر متکی از وزارت امور خارجه برکنار شد


 


1389/10/4

موسی قربانی عضو کمیسیون قضائی مجلس می‌گوید که رهبران جنبش سبز اجازه خروج از کشور را ندارند.

آقای قربانی امروز شنبه در باشگاه خبرنگاران جوان گفته که رهبران جنبش سبز از «جانب مسئولین و ملت ایران به عنوان محارب شناخته شده‌اند و اجازه خروج از کشور را ندارند.»

این نماینده مجلس ادعا کرده که «بریتانیا برای جذب رهبران جنبش سبز اعلام کرده که حاضر است به آنها پناهندگی بدهد.»

فروردین ماه سال‌جاری نیز محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران که قرار بود به ژاپن سفر کند با مخالفت نیرو‌های امنیتی نتوانست از کشور خارج شود.

پیش‌تر گزارش‌هایی درباره ممنوعیت خروج رهبران جنبش سبز از ایران منتشر شده بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

پیشینه
محمد خاتمی «ممنوع‌الخروج» شد


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته