عطاءالله مهاجرانی
مکتوب
وزیران ، نمایندگان مجلس و...مدیران هر نظامی یک شخصیت حقیقی دارند و نیز یک شخصیت حقوقی. مناسب است به خاطره ای که از مرحوم دکتر غلامحسین صدیقی روایت شده است، بپردازم. روزی رییس دفتر ایشان، هنگامی که وزیر کشور بودند، به ایشان می گویند: همسرتان تماس گرفته اند تا بعد از ظهر به دفتر بیایند. با شما کار داشتند.
دکتر صدیقی وزیر کشور مصدق می گوید: اگر همسرم با غلامحسین شوهرش کار دارد، شب که خانه رفتم با او صحبت می کنم. اگر با دکتر صدیقی وزیر کشور کار دارد، ایشان را توی نوبت بگذارید!
در واقع دکتر صدیقی بین شخصیت حقوقی خود و نیز همسرش تفکیک قائل شده بود.
آقای متکی به عنوان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به سنگال اعزام شده بودند تا پیام رییس جمهور را ببرند. البته در عرف سیاسی این پیام ها را سفیر می برد. همان سفیر در کشور متوقف فیه! در کشور ما چون سفر موضوعیت دارد و به تعبیر کارمندان وزارت خارجه به شوخی به آن شکلات می گویند، بسیاری از کارهایی که باید توسط سفیر انجام شود، با اعزام هیات از مرکز انجام می شود. گاهی هم شکل مسخره پیدا می کند. یادم هست برای شرکت در کنفرانس وزیران فرهنگ کشورهای اسلامی قرار بود به مراکش بروم. با خبر شدم که درست همزمان یکی از معاونان وزیر خارجه قرار است، پیام رییس جمهور را به مراکش ببرد! گفتم: این که موجه نیست که همزمان دو هیات به مراکش برود. برای دوستان وزارت خارجه آسان نبود که بپذیرند. البته پذیرفتند و پیام را هم من به ملک حسن در شهر مراکش دادم. آن ها هم در احترام سنگ تمام گذاشتند.
بگذریم. وزیر خارجه حرمت و احترامش در خارج به اعتبار شخصیت حقوقی اوست. اگر این شخصیت نقض شود، کسی برای او احترامی قايل نخواهد بود. علاوه بر آن وقتی وزیری که حامل پیام است، در ماموریت برکنار می شود، این برکناری اهانت مستقیم به کشور و ملت و رییس جمهوری است که قرار است پیام را دریافت کند.
سنگال به حق نسبت به این اهانت اشکار اعتراض کرده است و از قضا سرکنگبین صفرا فزود. آن ها هم آقای منوچهر متکی معزول را که هیچ سمتی نداشته است. با اهانت و بدون گارد و ماشین تشریفاتی از هتل به فرودگاه برده اند. گفته می شود: در ملاقات با رییس جمهور سنگال، ایشان محترمانه به متکی گفته اند. از دیدار شما خوشحالم اما شما دیگر وزیر خارجه نیستید. می توان تلخی این بار سنگین را بر دوش و در چشم متکی احساس کرد.
البته به قول مرحوم گل اقا: از نورسیدگان خرابات نیستیم! وقتی آقای کروبی رییس وقت مجلس به عربستان سفر کرده بود و در ملاقات با پادشاه عربستان از مجلس و حقوق نمایندگان و آزادی آنها سخن گفته بود. پادشاه عربستان لبخند زده بود و گفته بود: امروز اقای لقمانیان نماینده همدان را دستگیر کرده اند!
به نظرم در ماجرای برکناری موهن متکی، ایشان می تواند از حق شخص منوچهر متکی صرف نظر کند. اما حقوق وزیر خارجه و اهانت به کشور و ملت که با این اقدام سخیف و بی سابقه صورت گرفت، چه خواهد شد؟ دادستان کل و دادستان تهران و اساسا دستگاه قضایی نسبت به این هتک حرمت ها که جنبه ی عمومی دارد، چه خواهند کرد.
دولت مهرورزی! و رییس جمهور مهرورز همین است که هست. رهبری دراین میان از حقوق یک انسان و یک مومن- چگونه دفاع خواهد کرد؟
واما چند نکته دیگر:
آقای متکی از آغاز انقلاب ضعیف ترین وزیر خارجه ما بوده است. اگر قرار بود افراد بر حسب شایستگی از بین همان کارمندان وزارت خارجه انتخاب شود. ایشان در ابتدای صف قرار نمی گرفتند. خوش رویی و لبخند رویه کاراست. وزیر خارجه می بایست از بهره هوشی بالا و دانش مناسب و هزار نکته باریکتر از موی دیگر بهره ور باشد. البته وقتی احمدی نژاد رییس جمهور باشد. حتما متکی سطحش از وزارت خارجه بالاترست.
متکی بسیاری از سفیران را که شخصیت های شناخته شده و با تجربه بودند، در میانه ماموریت برکنار کرد. حتما دستور رییس جمهور بوده است. اما پیداست این شتر بی عدالتی و بی انصافی بر در خانه همه از جمله شتربان می خوابد! نیازی به ذکر نام نیست. همه کارکنان وزارت خارجه خوب می دانندکه چه شخصیت ها و سرمایه هایی با بی حرمتی برکنار شدند.
دوم: با شناختی که از دکتر صالحی دارم. حیرت کردم که ایشان چگونه پذیرفتند تا با این مقدمات سرپرست وزارت خارجه شوند؟ دکتر صالحی بی شک یک مدیر دانشمند طراز اول در سطح جهانی است. چگونه پذیرفت در زمینه ای که با هتک حرمت وزیر سابق سامان داده شده است. ایشان به ان وزارت خانه بروند؟
علاوه بر آن سرپرست موقت که اعلام سیاست های تازه نمی کند! اگر ایشان به عنوان وزیر خارجه معرفی شدند، برنامه خود را به مجلس ارائه خواهند داد.
در هر صورت پذیرش سرپرستی در چنین وضعیتی خلاف تدبیر و مروت بود.
بنا ها یک رسم اعلام نشده داشتند. کار ناتمام دیگری را قبول نمی کردند. پدرم برای استوار ژاندارمری که هم محله ما بود، کار می کرد. دیواری را می ساخت. استوار روزی عصبانی شده بود. در میانه روز کار را تعطیل کرده بود. پدرم به خانه آمد. کیسه وسایل کارش هم دستش بود. ساعت ده صبح جمعه بود. مثل همیشه ارام و کم حرف بود. فقط گفت: پدر آمرزیده عصبانی شد کار را تعطیل کرد...اما آقای استوار نتوانست بنای دیگری را برای اتمام کار پیدا کند، همه بنا ها گفته بودند کار ناتمام را نمی پذیرند، مگر این که اوسای سابق به رحمت خدا رفته باشد!
این رسم ها نشانی از فرهنگ و انصاف و سنت و مروت ملت ماست. اگر اقای صالحی نمی پذیرفت. احمدی نژاد نمی توانست این گونه به هتک حرمت وزیر سابق و نیز ملت ایران بپردازد.
کلمه
خبرگزاری فارس فاش کرد که مصاحبه خبرگزاری ایرنا با فرد منصوب به عنوان جانشین بذرپاش از اساس دروغ و جعلی بوده و ترکستانی قصد ندارد حکم احمدی نژاد را بپذیرد.
این خبرگزاری نوشت: یک منبع آگاه از خودداری فرحناز ترکستانی در پذیرش حکم مسئولیت جدید خود خبر داده است. منبع آگاه در گفتوگو با فارس گفت که ترکستانی هیچ تمایلی برای حضور در سمت جدید ندارد. این منبع آگاه همچنین به نقل از فردی که تلفن همراه وی را پاسخ میدهد یادآور شد: ترکستانی از انتشار گفتوگویی مبنی بر پذیرش حکم ریاست جمهوری برای تصدی ریاست سازمان ملی جوانان در یکی از خبرگزاریها انتقاد کرده و آن را کذب محض خوانده است.
این در حالی است که در پی انتشار خبر واگذاری مسئولیت سازمان ملی جوانان به فرحناز ترکستانی، وی در گفتوگویی با خبرگزاری فارس از عدم پذیرش حکم ریاست سازمان ملی جوانان به دلیل بیماری و ناتوانی از کار اجرایی خبر داده بود.
اما تنها چند ساعت بعد، خبرگزاری ایرنا به نقل از وی گفتوگویی را منتشر کرد که خود را سرباز خدمتگزار رئیسجمهوری خوانده و از پذیرش این حکم سخن گفته بود!
به نوشته عصر ایران، این موضوع، دستمایه اظهار تعجب ها و حتی طنزهایی درباره ترکستانی شد که نوشتند آیا خانم ترکستانی ،چند ساعته حالش خوب شد و توان کار اجرایی پیدا کرد؟!
با این اوصاف که یکی در میان اخبار مبنی بر پذیرش یا عدم پذیرش حکم احمدی نژاد منشر می شود، باید منتظر بود و دید که سرانجام بالاخره می پذیرد یا نمی پذیرد؟
تکمیل خبر: خبرگزاری ایرنا بار دیگر از قول فرحناز ترکستانی خبر نوشته و ادعا کرده که: رسانه های مخالف دولت با یک برداشت غلط و انحرافی از سخنان وی در تلاش هستند تا در افکار عمومی نسبت به مسوولان خدمتگزار یک ذهنیت منفی ایجاد کنند!
ایرنا البته توضیح نداده که از چه زمانی خبرگزاری فارس به صف رسانههای مخالف دولت پیوسته است.
گزارش خبری
آینده نیوز
روز دوشنبه خبر بركناری محمدعلی رامین، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد توسط خبرگزاری های رسمی انتشار یافت، تا سر انجام رامین مطبوعات ایران از صندلی و میز خیابان قائم مقام خداحافظی كند و بار دیگر ثابت شود كه «میز و سمت» به هیچ كس وفا نمی كند و تنها عملكرد افراد است كه در حافظه ها می ماند. آن هم عملكرد مدیری كه با اهالی قلم و مطبوعات سر كار دارد، كسانی كه خوب خاطره عملكرد مدیران را در حافظه ذخیره می كنند.
شاید هیچ كس دیگری غیراز سعیدمرتضوی نتواند به اندازه محمدعلی رامین كه تنها حدود یك سال مسئولیت داشت از خود یادگاری و خاطره برجا گذارد، و شایسته است نام وی در كتاب ركوردهای گینس ثبت گردد.
كارنامه رامین
11 آبان 1388، آقای رامین امروز(دهم آبان 88) می آید، فردا روزنامه سرمایه اساسا لغو امتیاز می شود! این اولین كار آقای رامین در هیات نظارت بر مطبوعات بود.
البته در مقابل نشریاتی هم مجوز فعالیت گرفتند. تیتر «24 نشریه»، «19 نشریه» و... دهن پر كن است، اما نگاهی داشته باشیم به نام، صاحب امتیاز و ترتیب انتشار نشریاتی كه مجوز فعالیت می گیرند، حتی یك روزنامه در بین آنها نیست. نشریاتی چون:
دو فصلنامه «پژوهشهای حبوبات» به صاحب امتیازی «دانشگاه فردوسی مشهد»
فصلنامه «سلامتی و كنكاش» به صاحب امتیازی «دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان ایلام»
فصلنامه «Iranian Journal of Neonatology» به صاحب امتیازی «دانشگاه علوم پزشكی مشهد»
فصلنامه «پژوهشهای حسابداری مالی» به صاحب امتیازی «دانشگاه اصفهان»
فصلنامه «پژوهشهای شیمی كاربردی» به صاحب امتیازی «دانشگاه آزاد اسلامی ـ واحد تهران شمال»
فصلنامه «دوا» به صاحب امتیازی «دانشگاه علوم پزشكی مازندران ـ دانشكده داروسازی ساری»
2 آذر 1388 بعد از توقیف سرمایه، روزنامه های خبر و همشهری تذكر می گیرند و بعد روزنامه همشهری پر تیراژ ترین روزنامه كشور توقیف می شود!
فردای توقیف همشهری، سوم آذرماه رامین در مصاحبه ای اعلام می كند: «توقیف روزنامه همشهری تا برگزاری دادگاه مربوطه ادامه دارد و این حكم شامل تمام ضمائم همشهری میشود.» اما توقیف این روزنامه دیری نمی پاید و به زودی روزنامه دوباره منتشر می شود و اتفاقا، مقام قضایی هم نظر مثبتی در مورد توقیف روزنامه همشهری ندارد!
در دوره رامین یك رسم جالب وجود دارد، دقیقا چند ساعت قبل، یا بعد از توقیف و تذكر، تیتری تحت عنوان «... نشریه مجوز فعالیت گرفتند» در خبرگزاری ها منتشر می شود كه احتمالا خبر توقیف را تعدیل كند. اما سری باید بزنیم به نشریات تازه متولد شده، كه این نشریات چه هستند و صاحب امتیاز آنها كیست!
اغلب آنها متعلق به دانشگاه ها هستند و ترتیب انتشار آنها ماهنامه، فصلنامه، دو ماهنامه، دوفصلنامه و... است. نام نشریاتی كه دوم آذر مجوز فعالیت گرفتند را در اینجا ببینید:
«رسوب و سنگ رسوبی» به صاحب امتیازی «دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود»، «اندیشههای نوین در مدیریت» به صاحب امتیازی «دانشگاه سمنان، «جستارهای ادبی» به صاحب امتیازی «دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال»، «مجله دندانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی گیلان» به صاحب امتیازی «دانشگاه علوم پزشكی گیلان» و فصلنامههای «اندازهگیری تربیتی» به صاحب امتیازی «دانشگاه علامه طباطبایی»، و مانند اینها.
14 آذر 1388، به روزنامههای اسرار، آفتاب یزد، حیات نو و اعتماد تذكر كتبی داده می شود. جرم آنها جالب است، القاء اختلاف میان مسئولان و «تقطیع» اظهارات ایشان.
آنچه در این اخبار از آن تحت عنوان «تقطیع» یاد می شود، ظاهرا همان اصلاح و تنظیم اخبار است كه در روزنامه ها موضوعی حل شده به نظر می رسد. اصولا هم درج همه اظهارات 2 ساعته یا بیشتر یك مسئول در هیچ روزنامه ای امكان پذیر نیست و اتفاقا، رسانه های نور چشمی ید طولایی در این زمینه دارند!
16 آذر 1389، روزنامه حیات نو اجتماعی توقیف می شود.
21 آذر 1388، آفتاب یزد تذكر می گیرد. ظاهرا معاونت مطبوعاتی توجه ویژه ای به بخش آگهی های دارد و مسئولیت های معاونت تبلیغاتی را هم به دوش میكشد. توقیف روزنامه همشهری به دلیل درج یك آگهی بود و این بار روزنامه آفتاب یزد به خاطر انتشار یك آگهی تبلیغاتی برای رسانههای بیگانه و ضدانقلاب در شماره پنجشنبه 19 آذر از اداره كل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت امور مطبوعاتی تذكر میگیرد.
24 آذر 1388 روزنامه روزان به دلیل پخش شایعه تذكر می گیرد. نشریات «فرهنگ و هنر»، «نقش آفرینان» و «آهنگ زندگی» به دلیل «استفاده ابزاری از افراد (اعم از زن و مرد) در تصاویر و محتوی، تحقیر و توهین به جنس زن، تبلیغ تشریفات و تجملات نامشروع و غیرقانونی» تذكر گرفتند. نشریه «عروسك سخنگو» هم به دلیل استفاده از ادبیات «سخیف» تذكر میگیرد.
28 آذر 1388، به چهار روزنامه به دلیل سانسور(!) و درج عكس هایی كه موجب تحریف شده است تذكر داده می شود. «اندیشه نو»، «جهان اقتصاد» به دلیل سانسور راهپیمایی و نیز تحریف تصویری حركت مردم در روزنامههای«اعتماد» و «مردم سالاری» موجب شد تا به این روزنامهها از سوی اداره كل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی تذكر داده شود.
30 آذر 1388 روزنامه اندیشه نو توقیف می شود و نشریات «پنجره»، «تهران امروز»، «آیین» و «بهار زندگی» تذكر گرفتند.
یك بار دیگر همزمان با چنین اخباری، خبر مجوز فعالیت نشریات جدید میرسد. نگاه كنیم به نمونه ای از این نشریات:
فصلنامههای «مجله دامپزشكی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج» به صاحب امتیازی «دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج»، «ریاضیات صنعتی» به صاحب امتیازی «دانشگاه آزاد اسلامی ـ واحد علوم و تحقیقات تهران»، «زمین و منابع» به صاحب امتیازی «دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان»، «پژوهش اجتماعی» به صاحب امتیازی «دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن» و دوفصلنامه «علوم زیستی مدرس» به صاحب امتیازی «دانشگاه تربیت مدرس».
2 دی 1388 روزنامه «آرمان روابط عمومی» و هفتهنامه «موج اندیشه» به دلیل تخلف از قانون مطبوعات از سوی اداره كل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد تذكر كتبی گرفتند.
7 دی 1388 روزنامه آفتاب یزد به دلیل انتشار «القائات ضد انقلاب»، از معاونت مطبوعاتی و اطلاعرسانی ارشاد تذكر گرفت.
8 دی 1388 معاونت مطبوعاتی در اقدامی بی سابقه اطلاعیه ای علیه روزنامه اعتماد منتشر می كند. در این اطلاعیه آمده است: روزنامه اعتماد طی درج گزارشی با عنوان «خبرهای رسمی درباره درگیریهای روز عاشورا در تهران ـ سخنان فرماندهان نیروی انتظامی درباره حوادث تاسوعا و عاشورا»، مرتكب تخلف شده است.
13 دی 1388 بار دیگر معاونت مطبوعاتی علیه اعتماد اطلاعیه میدهد: پیرو درج مطلبی با عنوان « آیا مرجعیت سلب كردنی است» در صفحات اول و دوم شماره 2141 مورخ 13/10/88 روزنامه اعتماد، این روزنامه از سوی اداره كل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی تذكر كتبی دریافت كرد
14 دی 1388 به روزنامه های «جمهوری اسلامی» و «فرهنگ آشتی»، «آفتاب» و «آرمان روابط عمومی» و مجله «پنجره» تذكر داده می شود. روزنامه «كارون» هم به دلیل انتخاب یك تیتر تذكر می گیرد.
این یك تخلف كم سابقه است، روزنامه آفتاب به دلیل انتشار «خفیف» مراسم عزاداری حسینی مرتكب تخلف شده است! جالب ترین موضوع بررسی مطالب مندرج در ستون خط آفتاب (كه پیام های مردمی در هر روزنامه است) در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات بود. این پیام ها در غالب روزنامه ها توسط مردم داده و در روزنامه درج می شود.
نتیجه رسیدگی ها را مشاهده بفرمایید: هیئت مذكور مصوب كرد، به سبب تخلفات مكرر آن روزنامه از جمله تشویق مردم به انجام راهپیمایی غیرقانونی (پیام 1491)، اتهام انتساب موضوع اهانت به تصویر امام خمینی به اصولگرایان و طرفداران دولت (مندرج در صفحه 6 مورخ 7/10/88)، انعكاس خفیف و نامناسب مراسم عزاداری حسینی (ع) در سراسر كشور و تقلیل آن در سطح «درگیریهای تعدادی از تربیونداران، وعاظ و مداحان سرشناس و حتی خطبای نمازجمعه علیه اصلاحطلبان و سران جبهه» (مندرج در صفحه اول مورخ 7/10/88)، القای این ذهنیت كه ایجاد بلوا و تنش توسط طرفداران دولت صورت میگیرد و نیز حمایت از افرادی كه محرك اغتشاشگران بودهاند (مندرج در ص 2 شماره 1106)، مستند به بند 4، 5، 8 و 11 مادة 6 قانون مطبوعات به این روزنامه تذكر داده شود.
اما موضوع تذكر به مجله پنجره باز میگردد به درج تصویر «اشو» كه كتاب هایش مثل ریگ در بازار كتاب خیابان انقلاب، روی زمین و پشت ویترین اتفاقا با عكس تمام نما از اشو به فروش گذاشته شده است!
19 دی 1388 به روزنامههای جمهوری اسلامی، فرهنگ آشتی، دنیای اقتصاد، روزان، اعتماد و بهار تذكر داده می شود.
20 دی 1388 به روزنامه اعتماد به خاطر مطلبی تحت عنوان «مطبوعات، به صف، صف» كه به معاونت مطبوعاتی انتقاد كرده بود تذكر داده می شود.
21 دی 1388، به نشریه همت، كه به بسیاری از علما و بزرگان نظام حتی مراجع توهین كرده بود «تنها» تذكر داده می شود. موضوعی كه موجب شد تا روز 23 دیماه، دستگاه قضایی خود وارد ماجرا شده و حكم به توقیف نشریه مزبور دهد.
26 دی 1388، روزنامه ابرار به دلیل درج مطلبی تحت عنوان «تهمت جایگزین همت» كه به انتقاد از شیوه نشریه همت، پرداخته بود تذكر كتبی از معاونت ارشاد دریافت كند!
27 دی 1388 روزنامه ابتكار تذكر می گیرد.
28 دی 1388 پس از حكم قضایی مبنی بر توقیف نشریه همت، معاونت مطبوعاتی وارد عمل شده و نشریه مزبور را لغو امتیاز می كند! روزنامه «فرهنگ آشتی» و «موج اندیشه» نیز لغو امتیاز می شوند. البته بعدا مقامات قضایی انتشار روزنامه فرهنگ آشتی را بلامانع تشخیص میدهند! روزنامه های آفتاب یزد و اعتماد، ظاهرا در هر بار تشكیل جلسه هیات نظارت سهمیه تذكر دارند، اینبار نیز هر كدام یك تذكر می گیرند.
30 دی 1388، روزنامههای تهران امروز، بهار، توسعه، روزان، جهان اقتصاد، اطلاعات، اعتماد، اسرار، جهان صنعت، مردمسالاری، آرمان روابط عمومی، جمهوری، پول، فرهیختگان و آفرینش از اداره كل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی تذكر دریافت می كنند.
17 بهمن 1388، روزنامه فرهنگ اشتی كه 28 دی لغو امتیاز شده بود را خاطرتان هست؟ شعبه 29 دادگاه حقوقی تهران روز روز 17 بهمن انتشار روزنامه فرهنگ آشتی را بلامانع دانست.
10 اسفند 1388، معاونت مطبوعاتی پس از یك دوره سنگین سكوت، اینبار به میدان می اید، البته با دست پر! روزنامه اعتماد از پرتیراژترین و با سابقه ترین روزنامه های اصلاح طلبان توقیف می شود.
هفته نامه ایراندخت به سردبیری محمد قوچانی و نشریه سینا هم لغو امتیاز می شوند.
همچنین پس از به تمسخر گرفتن آیه شریفه استرجاع توسط كیهان، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به دادن یك تذكر (از نوع جدی) به این روزنامه اكتفا می كند. به روزنامه عصر مردم هم تذكر داده می شود.
10 اسفند 1388، روزنامه اعتماد و هفته نامه پنجره از پر تیراژ ترین روزنامه ها و هفته نامه های سراسری كشور توقیف و لغو امتیاز شدند و در مقابل به 30 نشریه مجوز فعالیت داده می شود، به عناوین برخی از آنها اشاره می كنیم:
ماهنامههای: توسعه مدیریت به صاحب امتیازی "بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی "، فن بازار به صاحب امتیازی "سیاوش ملكیفر "، پرستاری امروز به صاحب امتیازی "رضوان انصاری "، حفاظت و ایمنی به صاحب امتیازی "علی عبداله خانی "، پیام تغذیه به صاحب امتیازی "گیسو شریفی "؛ رایانه فردا به صاحب امتیـازی "مهـرداد توانا "، طـه به صاحب امتیـازی "زهـرا بزم آمون "، جراحـان به صاحب امتیازی "سیدمجتبی موسوی خوشدل".
11 اسفند 1388، محمدعلی رامین به مجلس میرود و در بین نمایندگان مجلس در پاسخ به چرایی برخورد با مطبوعات به جنگ نرم اشاره می كند و لوگوی روزنامه تهران امروز را مصداق بارز جنگ نرم معرفی می نماید!
12 اسفند 1388، مدیر مسئول تهران امروز طی یادداشتی با ابراز ناخرسندی از وضعیت حاكم بر مطبوعات اعلام می كند به صورت داوطلبانه لوگوی روزنامه كه به زعم آقای رامین شكل زنی در حال رقص باله بود را تغییر میدهد.
17 اسفند 1388، هیئت نظارت بر مطبوعات به روزنامه بهار و 16نشریه تذكر داد.
25 اسفند 1388، نشریاتی هم مجوز فعالیت گرفتند، برخی از آنها را ملاحظه بفرمایید:
فصلنامه: "برق مدرس" به صاحب امتیازی "دانشگاه تربیت مدرس " و دوفصلنامههای "زبان شناخت "، "سیاست پژوهی "، "فلسفه علم "، "نامه ادب پارسی "، "تفكر و كودك "، "مطالعه فرهنگها "، "مطالعات اجتماعی "، "پژوهشنامه علوی "، "غربشناسی "، "تحقیقات تاریخی "، "اقتصاد پژوهی "، "حكمت معاصر "، "تحقیقــات زنان "، "مطالعات و پژوهشهای فلسفه دین "، "پژوهشهای منطقــی "، "جستارها و پژوهشهای علــم و دین " همگی به صاحب امتیازی "پژوهشگاه علـوم انسانی و مطالعــات فرهنـگی ".
18 بهمن 1389، روزنامه های خراسان، جمهوری اسلامی و همشهری، تذكر می گیرند!
و در مقابل مجوز فعالیت 24 نشریه صادر می شود، نشریاتی چون:
ماهنامه «خانه خوبان» به صاحب امتیازی «مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی»، دو ماهنامه «اقتصاد پنهان» به صاحب امتیازی «ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز»، فصلنامه «مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات امن» به صاحب امتیازی «دانشگاه امام حسین».
23 فروردین 1389، به روزنامه های جهان صنعت، آرمان روابط عمومی ، پول، بهار، مردم سالاری، گل و نشریه میبد تذكر داده می شود.
30 فروردین 1389، روزنامه بهار توقیف شد.
25 اردیبهشت 1389، دو هفتهنامه «كانون خانواده» به خاطر درج یك جوك تذكر گرفت.
11 خرداد 1389، روزنامه "مردم سالاری " ، "آفتاب یزد "، "جهان اقتصاد "، "آرمان روابط عمومی "، "جمهوری اسلامی "، "جهان صنعت "، " كارون "، "البرز ورزشی "، "خبر ورزشی " و نیز نشریات "بهداشت روان و جامعه "، " هنر موسیقی " و " راه " به دلیل تخلفات محتوایی و شكلی تذكر داده شود. صاحب امتیاز روزنامه ورزشی گل با پذیرش تخلفات این روزنامه اعلام كرد تا همراه با عذرخواهی علنی، داوطلبانه به تعطیلی 5 روزه روزنامه گل اقدام خواهد كرد. در همین روز ماهنامه محلی "بدر "، توقیف، روزنامه البرز ورزشی تذكر می گیرد.
روزنامه های وطن امروز و فرهیختگان هر كدام دو تذكر می گیرند.
25 خرداد 1389، روزنامه های: آفتاب یزد ، وطن امروز، جمهوری اسلامی، پول و هفتهنامه بصیرت جوانان تذكر می گیرند.
1 تیر 1389، فصلنامه «فرهنگ آموزش» لغو، به ماهنامه های «نسیم بیداری»، «فردوسی» و«گلستانه»، هفتهنامه «رودكی» تذكر داده می شود.
دو هفتهنامه "مدینه گفتگو " توقیف می شود و به دو نشریه ورزشی نیز تذكر داده میشود، علت تذكر از این قرار است: به نشریات "رزم آور " و "دنیای كاراته " بدلیل پرداختن به موضوع عرفانهای كاذب و اندیشههای ساختگی بر خلاف موازین اسلامی ـ بدون نفی منطقی و كارشناسانة آنها ـ تذكر داده شده است.
16 شهریور 1389، یك اتفاق نادر در كل دولت نهم. به روزنامه «صدای كرخه» با گستره توزیع استان خوزستان به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی سیدجاسم ساعدی مجوز فعالیت داده میشود. در تمام طول مدت فعالیت دولت نهم به كمتر از ده روزنامه مجوز فعالیت داده شده است. كه معروف ترین آنها كلمه سبز بود، كه آنهم به فاصله كمی از آغاز انتشار اول با حضور نیروهای امنیتی در ساختمان آن و دستگیری گردانندگان آن انتشارش متوقف و بعد كلا حذف شد.
به نشریات دیگری هم مجوز فعالیت داده شد، این نشریات عبارت است از: «زیستشناسی گیاهی» به صاحب امتیازی دانشگاه اصفهان، «هنرهای تصویری» به صاحب امتیازی جهاد دانشگاهی، «افقهای حسابداری» به صاحب امتیازی مركز آموزش عالی رجاء و مانند اینها.
5 مهر 1389، روزنامه «اندیشه نو» و هفتهنامه «بهار زنجان»، لغو مجوز شدند.
11 مهر 1389، روزنامه جمهوری اسلامی تذكر گرفت.
19 مهر 1389، یك تذكر در مورد موضوع فعالیت به همه نشریات كشور داده می شود و تذكر های جداگانه ای هم البته داده می شود. به روزنامه جمهوری اسلامی تذكر داده شد. نشریه "تالش " توقیف شد و به نشریات "كتاب هفت "،"قاصدك شهر " و "سرنا " تذكر داده شد.
1 آذر 1389، چلچراغ توقیف و روزنامه های "فرهنگ آشتی "، آرمان، تذكر گرفتند، همچنین به نشریات: "نسیم دوستی "، "پردیس "، "خانواده و سرگرمی "، "خانه بخت " و "فرهنگ مردم " نیز به دلایل گوناگون تذكر داده شد.
هفته نامه پر سابقه چلچراغ كه بیشتر سبك و مشی طنز و اجتماعی داشت بدلیل انتشار مطالب خلاف عفت عمومی و اصرار بر تخلفات، توقیف شد و روزنامه "فرهنگ آشتی " بدلیل انتشار مطالب به زبان انگلیسی تذكر دریافت كرد.
بعد از توقیف نشریه چلچراغ مشخص شد كه در بررسی مطالب اشتباهی صورت گرفته بوده است و از قرار معلوم مسئولان چلچراغ در حال رایزنی برای برگرداندن نشریه خودشان هستند، پر بیراه هم نیست، چه اینكه پیش از این نیز سابقه توقیف نشریات توسط معاونت مطبوعاتی و رفع توقیف آنها ملاحظه شده است.
البته در این جلسه با انتشار ماهنامه "افق بیمه " به صاحب امتیازی پژوهشكده بیمه و مدیرمسئولی، 2ماهنامه "گزارش موردی " به صاحب امتیازی پژوهشكده بیمه و شمار دیگری از مجلات تخصصی نیز موافقت شد.
15 آذر 1389، هیئت نظارت بر مطبوعات به دلیل عملكرد نامطلوب در موضوع هدفمند كردن یارانهها به روزنامه جهان صنعت تذكر كتبی داد.
29 آذر 1389، رامین با كارنامه ای كه در بالا ذكر شد از معاونت مطبوعاتی رفت و محمد جعفر محمدزاده معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
كارنامه رامین در معاونت مطبوعاتی در اینجا به پایان رسید، اما روزهای دیگر پیش روست، امید آنكه همه مسئولان وقتی به صندلی مسئولیتی تكیه می زنند، به فكر خداحافظی شان از آن مسئولیت نیز باشند.
*این گزارش برای بازنشر در سی میل کوتاه شده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اعلام اینکه طبق تصمیم مجلس قرار بود هدفمندکردن یارانهها طی 5 سال و با شیب ملایم اجرا شود، تصریح کرد که آنچه به عنوان طرح هدفمندی یارانهها از سوی دولت اجرا شده مغایر نظر مجلس است.
حمیدرضا کاتوزیان گفت، «نظر مجلس این بود قانون بهگونهای اجرا شود که فشار وارده بر مردم کم باشد که مردم بتوانند این فشار را تحمل کنند.»
وی در ادامه با اشاره به اینکه «قرار بود سالانه 20 درصد از قیمتها آزادسازی شود»، افزود: «اما با اعلام قیمتهای حاملهای انرژی عملا شاهدیم که برخی قیمتها در سطح فوب خلیج فارس و برخی حتی بالاتر از آن است.»
وی همچنین روشن ساخت که «قیمت گازوئیل نصف قیمت فوب خلیج فارس است یعنی 50 درصد افزایش قیمت داشتهایم و این اتفاق یعنی اینکه ما نیمی از راه اجرای قانون را طی یک شب رفتهایم.»
رئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه گفت، «هیچ آماری از چگونگی افزایش قیمتها به کمیسیون انرژی مجلس ارائه نشده که بدانیم بر چه اساسی اینگونه قیمتگذاری شده است.»
کاتوزیان در پایان پرسید، «خوب است که ما برای رسیدن به اقتصاد مناسب آزادسازی قیمتها را سریع جلو ببریم، اما آیا مردم هم تحمل این فشار را دارند؟» و ابراز امیدواری کرد «مردم هم بتوانند این فشار را تحمل کنند و زندگی آنان باشوک همراه نشود.»
دولت احمدی نژاد پس از اعلام رسمی آغار «طرح هدفمندی یارانهها» روز یکشنبه 28 آذرماه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که قیمت بنزین آزاد از این پس لیتری 700 تومان و قیمت سی ان جی (گاز اتومبیل) متر مکعبی 300 تومان خواهد بود.
ستاد مدیریت و حمل و نقل سوخت نیز در مصوبه جداگانهای، جزئیات افزایش قیمت کرایه حمل و نقل عمومی شامل تاکسیها، اتوبوسهای برون شهری، کامیونها و کشندههای بار را اعلام کرده است.
منبع: آفتاب
پیشینه:
آغاز رسمی حذف تدریجی یارانهها در ایران
رشد انفجاری قیمت برق در اجرای طرح «هدفمندی یارانهها»
حذف یارانهها، افزایش تورم و بازگشت به «دوران کوپنی»
پس از انتشار خبر صدور حکم جعفر پناهی، فردریک میتران، وزیر فرهنگ فرانسه از مقامات ایرانی خواست تا این کارگردان ایرانی را آزاد کنند.
دادگاه اولیه، جعفر پناهی را به تحمل شش سال حبس تعزیری و 20 سال ممنوعیت از ساختن فیلم، نوشتن فیلمنامه، مسافرت به خارج از کشور و مصاحبه با رسانههای داخلی و خارجی محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای میتران، وزیر فرهنگ فرانسه در واکنش به صدور حکم دادگاه برای آقای پناهی، با «شبه قضاوت» خواندن نحوه رفتار چنین دادگاههایی، گفت که این قبیل حکمها به نوعی «حمله به آزادی بیان فرد» است و «مانع بروز استعدادهای» جعفر پناهی خواهد شد.
این در حالیست که دیتر کوسلیک، مدیر جشنواره برلین نیز روز ششم دسامبر، با اعلام اینکه آقای پناهی به عنوان عضو هیئت مدیره جشنواره بینالمللی فیلم برلین برگزیده شده، ابراز امیدواری کرده بود که وی بتواند در هیئت داوران شصت و یکمین دوره جشنواره برلین حضور پیدا کند.
این کارگردان سرشناس سینمای ایران پیش از این در اسفندماه سال گذشته به همراه 17 نفر از دوستان و بستگان، از جمله همسر و دخترش، به اتهام ساختن فیلمی «غیرقانونی» درباره «اعتراضات پس از انتخابات ایران»، در منزل خود در تهران بازداشت شده بود.
منبع: مردمک و خبرگزاری فرانسه
پیشینه:
جعفر پناهي به 6 سال حبس و20 سال محروميت از ساخت فيلم محكوم شد
جعفر پناهی: باید در رویاهایم فیلم بسازم
ستاد مدیریت و حمل و نقل سوخت در مصوبهای جزئیات افزایش کرایه حمل و نقل عمومی شامل تاکسیها، اتوبوسهای برون شهری، کامیونها و کشندههای بار را اعلام کرد.
در این جلسه علاوه بر تصویب افزایش 15 درصدی نرخ کرایه تاکسیها در تهران، قیمت کرایه تاکسی در شهرهای بزرگ 16 درصد و در شهرهای کوچک 18 درصد افزایش خواهد داشت.
بر اساس این مصوبه تغییرات قیمتی حمل و نقل عمومی به شرح زیر است:
کرایه تاکسی در تهران 15 درصد
کرایه تاکسی در شهرهای بزرگ 16 درصد
کرایه تاکسی در شهرهای کوچک 18 درصد
کرایه اتوبوسهای درونشهری فعلا بدون تغییر
بلیت مترو فعلا بدون تغییر
کرایه کامیونها و کشندههای بار 15 درصد
قیمت بلیت اتوبوس عادی 30 درصد
قیمت بلیت اتوبوسهای ویژه 20 درصد
قیمت بلیت اتوبوسهای فوقالعاده 15 درصد
قیمت بلیت قطار فعلا بدون تغییر
قیمت بلیت هواپیما فعلا بدون تغییر
بر این اساس مصوبه ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در روزهای آینده افزایش رسمی قیمت کرایه تاکسی در تهران را ابلاغ میکند.
این افزایش قیمتها در پی اجرای «قانون هدفمند کردن یارانهها» توسط دولت است که با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده، قیمت بنزین آزاد از این پس لیتری 700 تومان و قیمت سی ان جی (گاز اتومبیل) متر مکعبی 300 تومان خواهد بود.
منبع: مهر و کلمه
پیشینه:
آغاز رسمی حذف تدریجی یارانهها در ایران
بلیط هواپیما قطعا گران میشود
قیمت بليت قطار بخش خصوصی هم گران شد
محسن مخملباف، کارگردان و فیلمساز سرشناس مقیم فرانسه، در نامهای به رهبر جمهوری اسلامی، نسبت به حکم صادره برای جعفر پناهی اظهار تاسف و شگفتی کرده است.
وی که نامه را خطاب به «خامنه ای، رهبر شعر دوست» نوشته، در آغاز گفته: «نگو که بی خبری. در بیت حضرتت و به قلم مبارکت، حکم جعفر را بریدهاند. قاضی بیچاره تنها حکم ولی فقیه را از روی دست خط تو خوانده است.»
وی سپس با بیان این که «دیشب تا به صبح نخوابیدیم» تاکید کرده: «دیشب هر که یک بیت شعر در عمرش خوانده بود، نخوابید. نه برای 6 سال زندان، که جعفر پناهی به زندان بزرگ و کوچکت خو کرده است، برای محرومیتش از 20 سال سخن گفتن.»
مخملباف خطاب به خامنهای نوشته «احکام تو رهبر فرزانه غریب است» و افزوده: «دلم برایت می سوزد. برای شعرهایی که میتوانستی و نسرودی، ای اسیر بزرگ! گداترین گدای شهر از این که میتواند بیمحابا در شهر پرسه بزند، از تو در آزادی ثروتمندتر است.»
وی سپس با نقل خاطرهای از شاعری که «اکنون مرده است، لیک بیم آن دارم که اگر از او نام ببرم، مریدانت قبر او را به آتش بکشند» گفته: «در شهرستانی فیلم میساختیم. فرماندار شهر شنیده بود که علیه او شعرهای نابی گفته شده است. گمان بر شاعر بزرگ شهر که پیرمردی تکیده بود رفت. دفتر شعر شاعر را ربوده بودند و هیچ شعری که خلاف حاکم باشد نیافته بودند. اما حاکم گفته بود قدرت شعری که علیه من گفته شده، به قدرت شعر شاعر بزرگ شهر است. پس برای عذاب شاعر، دفتر شعرهای منتشر نشده او را که حاصل عمرش بود ربودند. شاعر التماس میکرد که مرا زندانی کنید. غل و زنجیر کنید. شلاق بزنید. اما دفتر شعرم را پس بدهید. پس نداده بودند. و گفته بودند تو از شعری که علیه حاکم شهر گفته شده، بیخبری و ما از دفتر شعرهای تو. این به آن در. بگرد تا بگردیم.»
محسن مخملباف می گوید: «وقتی ما وارد آن شهر شدیم، شاعر دیگر دیوانهای ژولیده و تکیده بیش نبود، و مینالید: ای وای! دفتر شعرم را دزدیدند».
مخملباف در پایان می نویسد: «خامنهای ای رهبر شعردوست! دفتر شعر پناهی را به او پس بده.»
منبع: جرس و وبسایت خانه مخلمباف
شب گذشته آیت الله موسوی خوئینیها به همراه خانوادهاش برای احوال پرسی از مصطفی تاجزاده و همسرش در منزل او حضور یافت.
فخرالسادات محتشمیپور، همسر تاجزاده با بیان این که «بیش از چهارماه است که همسرم را تنها به دلیل یک شکایت قانونی در قرنطینه نگاه داشته و حق گرفتن تماس تلفنی را از او سلب کردهاند» گفت: «این بار برای خوش آمد کودتاچیان حق ملاقات و دیدار ما را هم سلب کردهاند و در این زمینه هیچ پاسخی نمیدهند چون میدانند اقدامشان غیرقانونی و توجیه ناپذیر است.»
محتشمیپور با اشاره به این که «بعدازظهر عاشورا به مقابل زندان اوین رفتیم تا خبری از آنان بگیریم یا لااقل با خواندن دعا در جوار عزیزانمان آرام بگیریم که با حمله وحشیانه نیروهای اطلاعاتی و لباس شخصی مواجه شدیم» گفت: «رفتار زشت و کثیف و وحشیانهای که با ما درروز عاشورا شد در کارنامه نظامی که توسط نااهلان و نامحرمان به بیراهه رفته، خواهد ماند و هیچ مقام مسئولی تا کنون مسئولیت این اقدام غیرانسانی و غیرشرعی را نپذیرفته و ما به واقع نمیدانیم از کدام نهاد قانونی باید شکایت کنیم.»
آیتالله موسوی خوئینی نیز با بیان این که پس از انتخابات «شیوههای غلط به کار گرفته شده ادامه دارد و این اقدامات هرگز به نفع کشور و نظام نیست» از برخورد «غیرشرعی و غیر انسانی» با خانوادههای زندانیان سیاسی ابراز انزجار کرد.
محتشمی پور سپس با تاکید بر «انتظار متدینین از مراجع و علمای بیدار که در برابر ظلم ظالم سکوت نکنند و اسلام را از زشتیها و پیرایههایی که مدعیان مسلمانی بر آن میبندند، منزه کنند»، گفت: «ما برای احقاق حق خود از ارعاب کودتاگران و عربدهکشان قدارهبند باکی نداریم و روحانیت هم باید برای دفاع ازاسلام عزیز و مظلوم همت کنند. فرزندان ما پوستهای را که ملاحسینهای مرید طالبانیسم برایشان از اسلام باقی گذاشتهاند باور نخواهد کردو مردم هنوز با همه ظلمی که به نام دین و شریعت بر آنان رفته، به آن امیدوارند.»
منبع: جرس
رئیس کمیسیون ویژه مجلس با اشاره به اقدام اخیر دولت در آزادسازی قیمت حاملهای انرژی گفت: «هدف دولت رسیدن به نقطه هدف هدفمند سازی یارانهها در کمتر از ۵ سال مصوب مجلس است.»
غلامرضا مصباحی مقدم با اشاره به افزایش قیمت بنزین به ۷۰۰ تومان گفت: «در خصوص افزایش قیمت تا این میزان با کمیسیون ویژه هیچ هماهنگی نشده بود و البته طبق مصوبه مجلس افزایش قیمت در اختیار دولت بود.»
وی با بیان این که «پیش بینی ما این بود که دولت مبنای قیمت بنزین را ۴۰۰ تومان قرار دهد» یادآور شد: «برنامه ما طبق مصوبهای که داشتیم این بود که آزادسازی قیمتها ظرف ۵ سال انجام شود تا به نقطه هدف برسیم.»
نمایندگان معتقدند این شیوه افزایش قیمت بر خلاف مصوبه مجلس است و قرار است درجلسه غیرعلنی فردا که با حضور وزیر اقتصاد برگزار میشود نسبت به این قضیه سئوال کنند.
منبع: مهر
در حالی که ایران از سال 1368 به طور ضمني و از سالهاي بعد به طور دقيق خصوصيسازي را در دستور كار خود قرار داده، هنوز قوانين به هيچ روي حامي اين سياست نيست و ميتوان قوانين جاري در بخشهاي مختلف را ناقض سياست خصوصيسازي پس از دو دهه دانست.
به گزارش ایلنا، گواه اين مدعا شيوه بانكهاي دولتي و حتي خصوصي و موسسات مالي و اعتباري براي اعطاي تسهيلات به مردمي است كه خواستار دريافت اين تسهيلات هستند.
بر اساس اين گزارش در حال حاضر بانكهاي دولتي و خصوصي اعطاي تسهيلات به افراد حقيقي و حتي حقوقي را مستلزم معرفي دو ضامن دولتي با ارائه گواهي كسر از حقوق ميدانند. اين در حالي است كه قانون مذكور كه با زندگي روزمره مردم ارتباطي جدي دارد به هيچ روي در خدمت سياست خصوصي سازي دولت نيست.
بانكهاي دولتي و حتي خصوصي و موسسات مالي و اعتباري براي اعطاي تسهيلات به هيچ روي كاركنان بخش خصوصي را به رسميت نميشناسند و در توضيح علت عدم پذيرش گواهي اشتغال كاركنان بخش خصوصي ناپايداري احتمالي وضعيت شغلي آنها را مورد اشاره قرار ميدهند.
دولت در ايران حدود 2 ميليون و 65 هزار و 298 كارمند دارد. بر اساس آخرين آمار اعلام شده در سرشماريها ايران بيش از 20 ميليون خانوار را در خود جاي داده است.
هر چند در نتايج آخرين سرشماري صورت گرفته در ايران تعداد خانوارها 18 ميليون ذكر شده است اما در قالب اجراي طرح هدفمندي يارانهها، حدود 20 ميليون خانوار ثبت نام كردهاند كه به گفته مسئولين 90 درصد كلخانوارهاي ايراني راتشكيل ميدهند.
آمارهاي ارائه شده از سوي مركز آمارايران بر اساس آخرين سرشماري صورت گرفته در كشور نشان ميدهد تعداد كل شاغلين ايراني 20میلیون و 474 هزار و 631 نفر است.
به اين ترتيب شبكه بانكي كشور بيش از 18ميليون نفر از شاغلين ايراني را به رسميت نميشناسد و تنها يك دهم از تعداد كل شاغلين كه در دستگاههاي دولتي مشغول كار هستند از نظرشبكه بانكي صلاحيت ضمانت تسهيلات دريافتي از سوي مردم را دارا هستند.
بر اساس اين گزارش تنها آن دسته از كاركنان دولتي امكان ضمانت بانكي را دارا هستند كه در استخدام رسمي دولت باشند. به اين ترتيب تعداد كساني كه اين امكان را دارا هستند حتي از رقم 2 ميليون و اندي هزار نفر نيز كمترميشوند چرا كه كاركنان قراردادي ادارات دولتي نيز نميتوانند براي دريافت تسهيلات بانكي ضمانت كنند.
منبع: ایلنا
رییس پلیس راه استان همدان گفت: «در یک سانحه رانندگی مرگبار 7 نفر ازسرنشینان یک دستگاه اتوبوس طعمه حریق شده و جان خود را از دست دادند.»
به گفته علی اکبر جاویدان، «ساعت 5 بامداد امروز یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که از تهران عازم کرمانشاه بود در گردنه اسداباد و در حین حرکت دچار حریق شد که بلافاصله راننده اتوبوس این خودرو را متوقف و تعدادی از مسافران از خودرو پیاده شدند.»
وی همچنین افزود: «در این حادثه مرگبار 7 نفر از مسافران جان خود را از دست داده و 5 نفر نیزدچار سوختگی و مسمومیت ناشی از استنشاق گازهای متصاعد از حریق شدند که بلافاصله توسط گروههای امداد و نجات به مراکز درمانی منتقل شدند.»
او گفت: «علت حریق توسط مسئولان آتشنشانی در دست بررسی میباشد.»
منبع: آفتاب
با گذشت یک هفته که مدیر كل مدیریت بحران استانداری گیلان از مهار آتش جنگلهای گیلان خبر داده بود، با وزش دوباره بادهای گرم، آتش سوزی بار دیگر در جنگلهای «سیدشت» و «حلیمه جان» گیلان آغاز شده است.
ایلنا در این خصوص نوشته است: «این درحالی میباشد که اقدامی برای خاموش کردن آتش این جنگلها در این شهرستان انجام نمی شود.»
البته مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان گفته است: «به غیر از 3نقطه در سیدشت که فقط خاکستر داشت دود میکرد، هیچ آتشسوزی در این منطقه و دیگر جنگلها بهوقوع نپیوسته است.»
همچنین مدیرکل منابع طبیبعی گیلان از حضور مستمر و شبانه روزی نیروهای یگان حفاظت از منابع طبیعی گیلان در مناطق جنگلی رودبارخبر داده است.
در هفتههای گذشته، آتشسوزى در جنگلهاى مناطقى از شمال ایران، از جمله استانهاى گلستان و مازندران آغاز شده بود که گفته مىشود بیش از ۳۰۰هکتار از این جنگلها را نابود کرده است.
مهار این آتش سوزی در نهایت به سختی و به لطف باران صورت گرفته است.
منبع: آفتاب
پیشینه خبر: به لطف باران، آتش جنگلهای گیلان مهار شد
يک هيئت تحقيق و تفحص مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه اعلام کرد که شرکت مخابرات به صورت صوری و کاملا غير رقابتی به سپاه پاسداران واگذار شده و برگزاری مزايده برای رعایت ظاهری مقررات بوده است.
در بزرگترین معامله تاریخ بورس ایران در مهر ماه سال گذشته نیمی از سهام شرکت مخابرات به ارزش حدود هشت میلیارد دلار به شرکت های وابسته به سپاه پاسداران و نهادهای زیر نظر آیتالله خامنهای فروخته شد. واگذاری این سهام انتقادهای زیادی به دنبال داشت و یکی از مهمترین انتقادها ایجاد انحصار بود.
هيئت تحقيق و تفحص مجلس در گزارش خود که امروز در صحن علنی مجلس خوانده شد، گفته است: «حذف يکی از دو رقيب اصلی، يعنی کنسرسيوم پيشگامان کوير يزد به رغم تاييد صلاحيت تا شب مزايده به بهانه عدم صلاحيت امنيتی در حالی انجام شده که اين شرکت يکی از سه پيمانکار شرکت زير ساخت برای ارائه خدمات تلفن بين الملل اينترنتی است که از امنيتی ترين بخش های مخابرات است.»
شرکت «پيشگامان کوير يزد» اصلیترین کنسرسیوم رقیب بود که به فاصله يک روز قبل از برگزاری مزايده به دلايل آنچه «عدم صلاحيت امنيتی» خوانده شد از سوی سازمان خصوصی سازی از دور رقابت کنار گذاشته شد.
در اين گزارش همچنین آمده است: «بنابر شرايط فوق، برگزاری مزايده بلوک مديريتی، با رعايت ظاهری مقررات و کاملا غير رقابتی به منظور واگذاری سهام به يک مجموعه ای خاص که بيشتر تحت مديريت نهادهای عمومی قرار دارد، انجام گرفت.»
منبع: رادیو فردا و مهر
مرتبط:
نادران: واگذاری مخابرات به سپاه انحصار طلبی غیردولتی بود
طرحی برای بازگرداندن مخابرات به دولت در دست بررسی است
دبیر اجرایی خانه کارگر استان قم:
دبیر اجرایی خانه کارگر استان قم میزان بیکاری در این استان را بالای 30 درصد اعلام کرد و گفت:«عدم برنامهریزی درسیاستهای کلان حوزه اقتصادی این استان، عامل افزایش میزان بیکاری در قم و فرار سرمایهها است.»
علی طالبی با بیان اینکه مشکلاتی که باعث شده است میزان بیکاری در شهر قم افزایش یابد را میتوان در معضلات مدیریتی جستوجو کرد، افزود: «مدیران این شهر برخلاف شعارهای موجود هیچگاه اهمیتی به اجرای قانون و رفع گرفتاری کارگران نمیدهند.»
به گفته وی، «عدم برنامهریزی درازمدت در سیاستهای کلان اقتصادی قم باعث شده است تاسرمایهها به سمتی بروند که نه تنها اشتغال پایدار ایجاد نمیکنند بلکه باعث آشفتگی اقتصادی قم نیز شده است.»
وی همچنین گفت: «کارخانجات این شهر بدهیهای خود را هنوز بعد ازگذشت چندین ماه به کارگران پرداخت نکردهاند.»
پیش از این هم گزارش شده بود که در بهار89 نرخ بیکاری در 26 استان کشور افزایش یافته است.
منبع: آفتاب
پیشینه خبر: مهر: نرخ بیکاری در ۲۶ استان کشور افزایش یافته است
دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، و مانموهان سینگ، نخست وزیر هند، در بیانیه مشترکی به دولت ایران توصیه کردند به قطعنامه های مصوب شورای امنیت عمل کند و همکاری لازم را با آژانس بین المللی انرژی اتمی از خود نشان دهد.
در این بیانیه که امروز منتشر شده، رهبران دو کشور تصریح کرده اند که باید به اقدامات لازم دست زد تا اختلاف بر سر برنامه های هسته ای ایران از راه تعامل و مذاکره حل و فصل شود.
در این بیانیه در عین حال آمده است که «رهبران هند و روسیه اتفاق نظر دارند که ایران ازحق انجام تحقیقات، دستیابی به روش تولید و استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز و منطبق با تعهدات بین المللی این کشور برخوردار است.»
رهبران روسیه و هند بخشی از بیانیه مشترک خود را به لزوم جلوگیری از گسترش جنگ افزارهای کشتار جمعی اختصاص داده و عزم خود به تلاش برای جلوگیری از دستیابی گروه های تروریستی به اینگونه تسلیحات را اعلام داشته اند.
هر دو کشور همچنین از کشورهای دارای جنگ افزارهای اتمی خواسته اند در راستای خلع سلاح اتمی جهان گام های اساسی بردارند.
منبع: بیبیسی
با وجود تعیین وثیقه ٥٠٠ میلیون تومانی برای آزادی عبدالرضا تاجیک و تامین آن از سوی خانواده این روزنامه نگار زندانی، به خانواده او اعلام شده که تصمیم دادگاه تغییر کرده و او باید تا زمان محاکمه اش در زندان بماند.
آزادی این روزنامهنگار در حالی به زمان تشکیل دادگاه موکول شده که تاکنون دو بار برای محاکمه او تعیین وقت شده، اما به بهانه عدم حضور نماینده دادستان، دادگاه برگزار نشده است.
عبدالرضا تاجیک که به دنبال رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته دو بار بازداشت و با قید وثیقه آزاد شده بود، یک بار دیگر در روز ۲۲ خرداد سال جاری و پس از مراجعه به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت شد و از آن زمان تاکنون همچنان در زندان به سر میبرد.
در اوایل مرداد ماه سال جاری و تنها چند هفته پس از آخرین بازداشت عبدالرضا تاجیک، خانواده وی در نامهای سرگشاده به رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی با ابراز نگرانی شدید از وضعیت وی در بازداشت، اعلام کرده بودند، این روزنامهنگار اصلاحطلب در زندان اوین و در حضور معاون دادستان مورد «هتک حرمت» قرار گرفته است. این خبر با واکنش بسیاری از روزنامهنگاران و فعالان سیاسی مواجه شد. شیرین عبادی این رفتار با تاجیک را مرگ قوه قضائیه دانست.
پروین تاجیک، خواهر عبدالرضا تاجیک نیز چندی پیش به علت مصاحبه درباره وضعیت برادرش، به تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان متهم و به یک سال و نیم حبس محکوم شد.
منبع: کلمه
من شکی ندارم که خبرگزاریهای داخلی درباره زلزله دیشب کرمان دروغ میگویند. آمار کشتهشدگان بین 6 تا 7 نفر گزارش میشود. همین الان شبکه خبر زیرنویس داد به 500 خانواده زلزله زده امدادرسانی شد. این یعنی شکل سخیفی از دروازهبانی خبری. خبر دیگری هم درج شد: «مناطق زلزله زده امن است» خبری که معلوم میشود نیروهای نظامی ارسال کردهاند. یعنی آسوده بخوابید. شهر در امن و امان است.
این خبررسانی را مقایسه کنید با خبررسانی زلزلهی بم. (با همه آرزویی که برای تکرار نشدن آن حادثه داریم.)
تلویزیون آن روزها دست آقای لاریجانی بود. با آن که تا ساعاتی گذشته از ظهر خبری از زلزله نبود و بزرگان جلسه داشتند، از بعدازظهر خبررسانی شروع شد. خبررسانی، به هیچ وجه «خبررسانی» نبود. معلوم بود که میخواستند سوار این موج خبری شوند. موجی از نوحهسرایی به همراه محکوم کردن دولت. نوع پوشش رسانهای زلزله بم ضربهای جدی به آقای خاتمی و جریان اصلاحات زد. از آنجا بود که شتاب گرفتند.
حالا به آدمی احتیاج داریم که یک گزارش دقیق از زلزله دیشب بدهد. منظورم یک گزارش انسانی است.
پسنوشت: در آخرین گزارش شبکه خبر آمار کشتهشدگان به 4 نفر کاهش پیدا کرد.
مجتبی هروی
در پی افزایش تحریمهای بینالمللی آخرین بانک ایتالیایی قابل دسترس برای معاملات نفت خام ایران تأمین مالی داد و ستدهای نفتی تهران را متوقف کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بانک «اینتِسا سان پائولو» به خاطر دشواریهایی که شرکتها در زمینه خرید نفت خام از ایران و فروش فرآوردههای پالایشی به ایران دارند از ارائه خدمات بانکی به معاملات مربوط به نفت ایران خودداری کرده است.
یک منبع بازرگانی به این خبرگزاری گفته است: «اینتسا سانپائولو از یک ماه پیش این کار را متوقف کرده است. این آخرین بانک ایتالیایی قابل دسترس برای نفت خام ایران بود.»
براساس تحریمهای دولت آمریکا و اتحادیه اروپا، رابطه تجاری و سرمایهگذاری بانکها و موسسات مالی غرب در زمینه صنعت نفت و گاز ایران از جمله خرید نفت خام و یا فروش فرآوردههای نفتی به جمهوری اسلامی ممنوع است.
منبع: رادیو فردا و مردمک
بیاعتنایی صریح احمدینژاد به رهبر جمهوری اسلامی:
محمود احمدینژاد با وجود نظر صریح آیتالله علی خامنهای مبنی بر پرهیز از موازی کاری در سیاست خارجی و به رغم عزل ظاهری نمایندگان ویژه، حمید بقائی را به عنوان نماینده ویژه خود به یمن فرستاد.
حمید بقائی به عنوان فرستاده ویژه احمدی نژاد دیروز دوشنبه وارد صنعا شد تا پیام رئیس دولت ایران را تسلیم علی عبدالله صالح کند.
بقائی هم اکنون علاوه بر تصدی پست معاونت رئیس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی، مشاور ویژه رئیس جمهور در امور منطقه آسیا است.
احمدینژاد در مرداد گذشته در احکامی جداگانه چندین نفر را به عنوان نمایندگان ویژه خود در مناطق مختلف جهان منصوب کرد.
این اقدام با مخالفت منوچهر متکی وزیر خارجه وقت و با انتقاد مستقیم شخص آقای خامنهای از موازی کاری با وزارت خارجه رو به رو شد. در نتیجه احکام نماینده ویژه به مشاور ویژه تغییر کرد.
با این حال رحیم مشایی پس از انتصاب به عنوان نماینده ویژه و سپس مشاور ویژه، به کویت و اردن سفر کرد تا پیام احمدی نژاد را به سران این کشورها منتقل کند.
هفته گذشته نیز اسفندیار رحیم مشایی نیز به عنوان فرستاده ویژه احمدینژاد پیام و دعوتنامه وی را به عبدالله دوم پادشاه اردن منتقل کرد.
منبع: ایسنا و کلمه
وبسایت کلمه از اعتصاب غذای بهاره هدایت و مهدیه گلرو دو فعال دانشجویی در زندان خبر داد.
این وبسایت گزارش کرد بهاره هدایت از سه روز پیش در اعتصاب غذا بوده و مهدیه گلرو هم از امروز سهشنبه به او پیوسته است.
این دو فعال دانشجویی آنطور که وبسایت میزان خبر اعلام کرده است ممنوعالملاقات شدهاند.
بهاره هدایت به ۹ و نیم سال زندان و مهدیه گلرو نیز به ۲ سال زندان محکوم شده است.
منبع: کلمه
مهدی کروبی در تماس با خانوادههای زندانیان سیاسی از حوادث پیش آمده در روز عاشورا برای خانواده محمد نوریزاد اظهار شگفتی کرد و گفت اینگونه اقدامات نشانه استیصال اقتدارگرایان است.
آقای کروبی که شب گذشته به صورت تلفنی با گروهی از خانوادههای زندانیان سیاسی گفتگو میکرد، اظهار امیدواری کرد بازداشتشدگان حوادث پس از انتخابات هر چه زودتر آزاد شوند.
شب گذشته به دنبال اعلام روزه سیاسی خانوادههای زندانیان سیاسی به نشانه هم بستگی با عزیزان روزهدار و اعتصاب کننده دربند، این خانوادهها در کنار یکدیگر روزهشان را افطار کردند.
همسر نسرین ستوده که یکی از حاضران جمع بود، با اظهار نگرانی از وضعیت همسرش که روزها است به اعتصاب غذا دست زده است رسیدگی به شرایط و وضعیت به وجود آمده را برای رفع خطرات جدی ضروری دانست.
همسر محمد نوریزاد هم با تماس تلفنی از بخش سیسییو بیمارستان مدرس از شرکت کنندگان در این برنامه خواست که برای سلامت آقای نوریزاد و دیگر کسانی که در اعتصاب غذا به سر میبرند، دعا کنند.
فخری محتشمیپور همسر مصطفی تاجزاده نیز در این مراسم گفت: «مشکلات به وجود آمده برای ما هرچند تلخ بود اما تلختر از آن منکراتی است که به نام اسلام و توسط مأموران کشور اسلامی صورت میگیرد.»
منبع: کلمه
وبسایت روزنامه جوان از بازداشت دو «ارزشینما» خبر داد که قصد ایجاد ناامنی در کشور را داشتند.
این وبسایت امروز سهشنبه گزارش کرده که پس از اعلام اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها این دو نفر «قصد اخلال در نظم عمومی را داشتند» که توسط نهادهای امنیتی بازداشت شدند.
جوانآنلاین افزوده که «این دو فرد منافق که خود را به شکل افرادی ارزشی درآورده بودند» قصد داشتند پس از ایجاد ناآرامی و نارضایتی احتمالی از سوی مردم آنها را مورد ضرب و شتم قرار دهند.
این وبسایت همچنین گزارش کرده که این دو نفر تلاش داشتند تا از مردم «کشته» بگیرند که موفق به انجام این کار نشدند.
به نوشته جوانآنلاین از این دو نفر دو قبضه کلت ساچمهای و دو عدد باتوم و گاز اشک آور کشف شده است.
این سایت وابسته به سپاه پاسداران به هویت این افراد و زمان دقیق و مکان دستگیری آنها هیچ اشارهای نکرده است.
در جریان ناآرامیهای سال گذشته نیز مقامهای جمهوری اسلامی ادعا کردند که گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق با پوشش بسیج و پلیس اقدام به ضرب و شتم مردم میکردهاند.
منبع: جوانآنلاین
آمریکا اظهار نظر آیتالله علی خامنهاى درباره دادگاه بینالمللى رسیدگى کننده به ترور رفیق حریرى نخست وزیر پیشین لبنان را رد کرد.
فیلیپ کراولى سخنگوى وزارت امور خارجه آمریکا گفت که «دادگاه بین المللى تحت اختیار رهبر جمهورى اسلامى نیست بلکه دادگاهى است مستقل که بوسیله سازمان ملل برپا شده است.»
آقای خامنهای روز دوشنبه دادگاه بررسی ترور رفیق حریرى را «فرمایشى» خوانده و گفته که این دادگاه هر حکمى بدهد «مردود» است.
اظهارات رهبر جمهوری اسلامی در شرایطی ایراد میشود که برخی منابع خبری لبنانی اعلام کردهاند علیرضا عسکری معاون سابق وزیر دفاع ایران، یکی از شاهدان دادگاه بینالمللی رسیدگی کننده به پرونده ترور رفیق حریری است.
دادگاه بینالمللی لبنان قرار است طی روزهای آینده نتایج تحقیقات خود را اعلام کند. گفته میشود در این تحقیقات افرادی در ارتباط با حزبالله لبنان به دست داشتن در ترور رفیق حریری متهم شدهاند.
رفیق حریری و 22 تن دیگر در سال 2005 میلادی در انفجاری در بیروت کشته شدند.
منبع: رادیو فردا
پیشینه
دادگاه ترور رفیق حریری هر حکمی بدهد مردود است
با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، قیمت هر کیلو آرد به نسبت قیمت دولتی آن 33 برابر افزایش یافت و به دنبال آن نرخ نانهای لواش و بربری در نانواییها بیش از دو برابر گران شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، قیمت هر کیلوگرم آرد نان سنگک 270 تومان، قیمت آرد نان لواش 290 تومان و قیمت هر کیلوگرم آرد برای پخت نان بربری 300 تومان تعیین شده است.
خبرگزاری مهر در محاسبات خود پیشبینی کرده است که قیمت نان لواش از 35 تومان به 75 تومان و قیمت نان بربری از 135 تومان به 310 تومان خواهد رسید.
همزمان خبرگزاری فارس قیمتهای پیشنهادی انواع نان را پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها اعلام کرد.
این خبرگزاری به نقل از «یک منبع آگاه» در استانداری تهران نوشت: در اجرای هدفمندسازی یارانهها، قیمت نان لواش 100 تومان، سنگک 400 تومان، تافتون 200 تومان و بربری 350 تومان پیشنهاد شده است.
پیش از اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها و با نرخ آردهای دولتی، قیمت نان لواش بین 30 تا 35 تومان، بربری 120 تا 150 تومان، تافتون 40 تا 90 تومان و نان سنگک 150 تا 175 تومان بود.
قیمت نان در شرایطی گران شده است که پیشتر سخنگوی طرح تحول اقتصادی گفته بود پس از هدفمند شدن یارانهها افزایش زیادی در قیمت نان رخ نخواهد داد.
منبع: مردمک، فارس و مهر
مرکز لرزهنگاری ایران خبر داد که شامگاه دوشنبه، زلزلهای قوی به بزرگی 6.5 ریشتر شهرهایی در جنوب شرقی ایران را لرزاند. این زلزله در ساعت 22:12 به وقت محلی در حسین آباد فهرج واقع در استان کرمان روی داده و لرزش آن در بسیاری از شهرها احساس شده است.
اسماعيل نجار، استاندار کرمان گفت که تاکنون هفت نفر کشته و صدها زخمی از زیر آوار بیرون آورده شدهاند و باتوجه به ابعاد خسارات وارده، احتمال افزايش تلفات منتفی نيست. وی افزود: «بر اساس اين گزارش ها ، اهالی سه روستای چاه قنبر، تک سيف الدينی و سرزه ريگان زير آوار مانده اند. شماری از عشاير منطقه آبگرم گريچ نيز در روستای سرزه ريگان در ارتفاعات، زير آوار مانده اند.»
وی خسارات مالی وارده را سنگين ارزيابی کرد و افزود: اين زمين لرزه علاوه بر استان کرمان در هرمزگان و سيستان بلوچستان نيز احساس شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: این زلزله در شرق استان کرمان در مسیر بم به زاهدان رخ داده و سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد را لرزانده است. مهدی زارع افزود: کانون این زلزله در مرز استان سیستان و بلوچستان و کرمان بوده است.
وی با تاکید بر اینکه این زلزله در منطقه «بم» تا زاهدان بوده است، خاطرنشان کرد: طبق نقشه های موجود این زلزله در شرق استان کرمان در منتهی الیه غرب سیستان و بلوچستان در مسیر بم به زاهدان اتفاق افتاده است.
محمد جواد کامیاب از کارمندان استانداری کرمان نیز به خبرگزاری رویتر گفته است که 30 روستا در ناحیه زلزله زده وجود دارد. او گفت: «این روستاها خیلی پرجمعیت نیست... ما انتظار تلفات خیلی بالا را نداریم و تاکنون 25 نفر زخمی شده اند.»
بنابه گزارش ها صبح روز دوشنبه نیز زلزله ای به قدرت دو و نه دهم شهرستان حسین آباد را لرزانده بود.
منبع: مهر، بیبیسی و رادیو فردا و مردمک
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر که بیش از سه ماه در زندان است، در گفتوگوی تلفنی با خانواده خود خبر داده که اعتصاب غذای خود را بهطور موقت شکسته است.
رضا خندان، همسر خانم ستوده گفته که در پی اعتصاب غذا و وخامت حال خانم ستوده، وی روز چهارشنبه هفته پيش به بهداری زندان منتقل شده بود و پس از آن اعلام کرد به طور موقت و به خاطر «مسئوليت مادرانه» در قبال دو فرزندش، اعتصاب غذای خود را شکسته است.
نسرين ستوده، پيشتر هم از سوم مهرماه اعتصاب غذا کرده بود ولی بعد از مدتی و حوالی روز چهارم آبان، آن را شکسته بود. خانم ستوده، از ابتدای زمانی که دستگير شده و به زندان افتاد، درخواست هايی را مطرح کرده و گفته بود اگر به آن ها عمل نشود، به اعتصاب غذا دست خواهد زد.
اين وکيل دادگستری به دليل شرايط نگهداری و همچنين به روند پرونده اش اعتراض هايی داشته و دارد و گفته بود در صورتی که به خواسته های او عمل شود، اعتصاب غذايش را خواهد شکست.
اين سومين باری است که خانم ستوده دست به اعتصاب غذا می زند.
منبع: مردمک و رادیو فردا
داد و بیداد خود به کجا برم؟
بهنوش بختیاری
عصر فردا
بهنوش بختیاری بازیگر سینما و تلویزیون با انتشار دردنامهای از شایعههایی که اخیرا درمورد او منتشر شده، انتقاد کرد. در این دردنامه امده است: نمیدانم این نوشته را باید چگونه آغاز کنم؟ نمیدانم؟! نمیدانم باید با اشک شروع کنم یا با بغض یا با فریاد یا ... نمیدانم؟! اینقدر مستاصل و آزردهام که نمیدانم چه بگویم. انگار دیگر فقط خداست که صدای ما را میشنود. انگار فقط و فقط اوست و همه در گوشهایشان پنبه گذاشتهاند و هرچه میخواهند انجام میدهند بدون اینکه نگرانیای از عواقبش داشته باشند.
ایداد و بیداد. ای داد و بیداد از شمایی که هرچه میخواهید میکنید و ککتان هم نمیگزد! ای داد و بی داد از شمایی که بارها خواهش من و امثال من را دیدهاید و باز هم دوست دارید به زندگی خصوصی ما سرک بکشید! ای داد و بیداد از شمایی که وقتی سوژهای ندارید درباره دیگران دروغپردازی میکنید و به این هم فکر نمیکنید که این دروغی که از سر تفریح و بیخبری گفتهاید شاید زندگی کسی را به خطر بیندازد.
ای داد و بیداد از شمایی که تفریحتان شده به لجن کشیدن عدهای که فکر میکنید به همین راحتی آمدهاند شاید ستارهای شدهاند در رسته کاری خودشان! ای داد و بیداد از شمایی که برای خودتان میبرید و میدوزید و... خدایا لااقل تو صدای دردمند مرا در این روزهای عزیز بشنو به حق همان امام بزرگی که جانش را در راه آرمانهایش داد تا امثال من امروز بفهمند که اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.
دریغ از شمایی که خودتان را پیرو حسین(ع) میدانید و برایش عزاداری میکنید اما در همان مجالس ما را هم نُقل نَقل خودتان میکنید که مثلا شنیدهای فلانی را در فلان جا گرفتهاند و... و انگار نمیدانید که ای دل غافل ما اصلا که هستیم که بخواهیم در چنین مجالسی دربارهمان صحبتی پیش بیاید. ایداد و بیداد از شما.
چند سال پیش تعدادی از عکسهای شخصی و خانوادگی من را مثل خیلی دیگر از هنرپیشهها روی اینترنت گذاشتند و برای هم با گوشیهای موبایلشان بولوتوث کردند و مثلا من را در یک میهمانی دیدند. این که چه؟ این به چه کار شما میآید؟ پس ماجرای حریم خصوصی و احترامی که دین ما برای دیگران قائل شده چه میشود و هزارتا سئوال دیگر از این دست. خدا میداند که این اتفاق چه دردسرهایی را برای من بوجود آورد که الان هم که به یادشان میافتم ناراحت میشوم.
خدا را شکر در همان روزها با همکاری نیروی محترم انتظامی بخشی از مشکلاتم حل شد، اما آنهایی که باید هیچ وقت پیدا نشدند تا بشود مجازاتشان کرد. اصلا اگر هم پیدا میشدند مجازاتشان چه فایدهای داشت وقتی همهمان در این چرخه بیمار مشارکت میکنیم.
قبل از هر اظهار نظری لطفا همین الان به حافظه گوشیهای موبایلتان سری بزنید و ببینید چندتا از این دست فیلمها و عکسها را دارید و بعد سر و صدا راه بیندازید. حالا امروز شایعه درست کردهاند که فلانی را به همراه دیگرانی که شاید ورزشکار بودهاند در میهمانیای در لواسان آن هم در روزهای نزدیک به ماه محرم گرفتهاند.
با این یکی چه کنم؟ با این تهمتی که خودم هم تا همین چند روز پیش از ماجرایش خبری نداشتم. منی که لااقل به شعائر دینیام در حد و اندازه خودم احترام میگذارم آیا باید اینگونه مورد سئوال بروم؟! فکرش را بکنید سر صحنه فیلم جدیدتان هستید و همسرتان هم در مسافرت به سر میبرد. ناگهان به شما زنگ میزند و از آن طرف تلفن تمام ماجرا را تعریف میکند که مگر تو سر کار نبودی و این اخبار چیست و... باقیاش ماجراهایی است که میتوانید خودتان حدس بزنید.
چرا باید با اعصاب و روان یک خانواده این طور بازی شود که حتی کار پدر و مادرم به بیمارستان کشیده شود. ای داد و بیداد از شما که ندانسته در مورد دیگران قضاوت میکنید. دیگر نمیدانم چه باید گفت تنها امیدوارم و تقاضا دارم از هر مسئولی که به این ماجرا رسیدگی کند و البته یک تقاضای بزرگ هم از شما مردم دارم.
اینکه اینقدر به راحتی با آبروی بقیه بازی نکنید فقط به جرم اینکه مثلا فلانی هنرپیشه است و شما فکر میکنید آدم بی دین و ایمانی است. هرچند که بعد از همه این اتفاقات فکر میکنم این تقاضا مثل آب در هاون کوبیدن است و بس. و همین میشود که تنها برایم یک کار میگذارد که داد و بیدادم را پیش خداوند بزرگ ببرم تا شاید او به داد دل امثال چون منی برسد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر