جولیان گیلارد، به عنوان نخستین نخستوزیر زن استرالیا، زمام قدرت را در دست گرفت. حزب حاکم کارگر با برکناری کوین راد از رهبری این حزب، راه را برای رهبری خانم گیلارد هموار کرد. پیشتر، نظرسنجیهای متعددی که در مورد محبوبیّت حزب کارگر و رهبری آن صورت گرفت، بخت این حزب را برای پیروزی در انتخابات آینده ضعیف دیده بود. از این رو، تغییر در رهبری و شیوهی حکومت در شش ماهی که تا انتخابات عمومی باقی مانده است، امری اجتنابناپذیر مینمود. با انتخاب خانم گیلارد، نرخ برابری دلار استرالیا در برابر ارزهای خارجی افزایش یافت و به این ترتیب بازار سرمایهگذاری به این انتخاب جدید واکنش مثبتی نشان داد.
ناتو اعلام کرد راهبرد و سیاست نیروهای ائتلاف در افغانستان تغییری پیدا نخواهد کرد. این موضع پس از آن اعلام شد که رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ژنرال استنلی مککریستال، فرماندهی نیروهای ائتلاف در افغانستان، را از کار برکنار کرد. آندرس فوگ راسموسن، دبیر کل سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، در این باره گفت: که با برکناری ژنرال مککریستال، راهبردی که وی یکی از تدوینکنندگان آن بود، تغییر نخواهد کرد. باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا، هم در زمان معرفی ژنرال دیوید پترایوس به عنوان جایگزین ژنرال مککریستال، تأکید کرده بود که این تغییر نفرات به معنی تغییر راهبرد و سیاست کلی در افغانستان نیست.
شورای فعالان ملّی - مذهبی با صدور بيانيهای خواستار آزادی احمد زيدآبادی و همهی زندانيان سياسی شد. در اين بيانيه آمده است که صدور حکم بیسابقهی پنج سال حبس و شش سال تبعيد در گناباد و محروميت دائم از فعاليتهای سياسی و مطبوعاتی، و تأييد آن در دادگاه تجديد نظر هيچ تناسبی با فعاليت يک روزنامهنگار و تلاشهای مسالمت آميز يک فعال سياسی ندارد. اين بيانيه در پايان از قوّهی قضائيه میخواهد که بيش از اين تحت تأثير فشارهای سياسی و امنيتی قرار نگيرد و تنها بر اساس قانون و رعايت بیطرف و عدالت حکم کند.
قربانعلی بهزاديان نژاد، استاد دانشگاه و مشاور ارشد ميرحسين موسوی، به بند ۳۵۰ زندان اوين منتقل شد. به گزارش سايت کلمه، او دی ماه پارسال، يک روز پس ازعاشورا، بازداشت شده و از آن زمان تاکنون در اوين زندانی است. بهزاديان نژاد روز سه شنبه به همراه عليرضا بهشتی شيرازی، ديگر مشاور ميرحسين موسوی به اين بند از زندان اوين منتقل شد. ارتباط تلفنی زندانيان سياسی اين بند با خانواده هايشان از شب دوشنبه به طور کامل قطع شده است و ساخت و ساز و بنايی نيز همچنان در بند ۳۵۰ ادامه دارد و زندانيان جای مناسب برای خواب و استراحت ندارند.
وزير امور خارجه کانادا «لورنس کانن» میگويد، کشورش در اعمال قطعنامه تحريمی اخير شورای امنيت عليه ايران، مجازات هايی عليه تهران در نظر گرفته است. لورنس کانن در عين حال تاکيد کرد، تحريم های يکجانبه کانادا مردم ايران را تحت فشار قرار نخواهد داد بلکه بر دولت تهران متمرکز است. وزير امور خارجه کانادا که درشبکه خبری سی تی وی اين کشور سخن می گفت، تصريح کرد که مجازات ها شامل مبادلات تجاری بين ايران و کانادا که بخش عمده ی آن فروش گندم است، نخواهد شد.
ميرحسين موسوی و مهدی کروبی ديدار کرده و برخی مسائل از جمله تجمع مقابل مجلس اشاره کرده و گفتند:« با خواست قانونی و مشروع مردم در برگزاری راهپيمايی سکوت موافقت نمی شود اما در مقابل عده ای سازمان يافته و در کمال امنيت به هر کس و هر کجا که می خواهند حمله می کنند.»ميرحسين موسوی و مهدی کروبی از رهبران مخالفان و از معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوری ايران ديدار کرده و برخی مسائل از جمله تجمع مقابل مجلس اشاره کرده و گفتند:« با خواست قانونی و مشروع مردم در برگزاری راهپيمايی سکوت موافقت نمی شود اما در مقابل عده ای سازمان يافته و در کمال امنيت به هر کس و هر کجا که می خواهند حمله می کنند.» به گزارش وبسايت های سحام نيوز و کلمه، در اين ديدار که روز چهارشنبه در دفتر ميرحسين موسوی و به مدت دو ساعت انجام شد، حوادث روزهای گذشته از جمله سفر مهدی کروبی به قم و تجمع هايی که در مقابل بيت آيت الله منتظری و آيت الله صانعی برگزار شده، مورد بررسی قرار گرفته است. آقای کروبی و موسوی، ورود غیر قانونی گروه های «سازماندهی شده کم نظير، تحت حمايت بخشی از حاکميت» به بيت آيت الله صانعی و تخريب اموال دفتر اين مرجع تقليد شيعه و نيز بيت آيت الله منتظری را محکوم کردند. بیشتر بخوانید: آيت الله خامنه ای خواستار وحدت جناح های درون حاکميت شد هشدار لاریجانی به «عزیزان بسیجی» در مورد توهین به مجلس تظاهرات در برابر مجلس؛ لاریجانی بار دیگر به هواداران احمدینژاد تاخت اين دو همچنين ضمن انتقاد از حمايت حاکميت از اين جريان ها گفته اند:«اهانت های متعدد برخی از روزنامه های وابسته به قدرت به مراجع بزرگ شيعه و تلاش در جهت تخريب و تضعيف جايگاه مرجعيت زمينه ساز اين حوادث بوده است.» آقايان موسوی و کروبی پلمپ دفتر آيت الله منتظری را « نشان از هماهنگی بين پياده نظام و برخی از مقامات در جسارت به ساحت مرجعيت» دانستند. مهدی کروبی و ميرحسين موسوی همچنين تجمع های اخير در مقابل مجلس را «هجمه و قشون کشی» ناميده و گفتند حتی در اين مجلس که «شرايط انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان در آن رعايت نشده» عده ای تصميم های آن را برنمی تابند. مجلس روز يکشنبه طرح «حمايت از تاسيس و تقويت موسسات و مراکز آموزش عالی غير دولتی» را تصويب کرد که بر اساس آن اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی در تغيير اساسنامه دانشگاه آزاد مجاز شناخته نشد. جناح طرفدار محمود احمدی نژاد در مجلس می گويد: به دليل اظهارات آيت الله خامنه ای از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس حق ورود به نقض تصميم گيری های اين شورا را ندارد. به نظر می رسد فشارهای گروههای نزديک به دولت محمود احمدی نژاد باعث شده است تا مجلس با تصويب «فوريت» طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه آزاد را تصويب کند و قوه قضاييه رد مصوبه «شورای عالی انقلاب فرهنگی» را مورد بررسی مجدد قرار دهد. در ديدار روز چهارشنبه ميان آقايان موسوی و کروبی، دو طرف به برخی موارد از جمله «اظهارات نسنجيده مقامات اجرايی کشور و هزينه های آن بر منافع ملی» اشاره شده و بدون ذکر دقيق از جزييات يا مصاديق، از برخی اظهارنظرهای مقامات دولتی انتقاد شده است. آقايان موسوی و کروبی همچنين نسبت به بازداشت های اخير ابراز نگرانی کرده و آن را نادرست دانستند. و بر پيوستگی مستمر اهداف جنبش اعتراضی و جنبش سبز، تاکيد کرده اند.
مهدی کروبی روز چهارشنبه به ديدار ميرحسين موسوی رفت و پيرامون مهم ترين حوادث چند روز گذشته با او گفت وگو کرد. در اين ديدار سران مخالف دولت، با اشاره به تجمع روز سه شنبه هواداران دولت در برابر مجلس شورای اسلامی، تضعيف جايگاه مجلس را موجب نگرانی و تاسف خواندند. ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، تاکيد کردند، عده ای حتی جايگاه اين مجلس که شرائط انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان در آن رعايت نشده را هم برنمی تابند. در اين ديدار طرفين تاکيد کردند تا همگان در مقابل اين گونه رفتارها که جايگاه نهاد قانونگذاری و اختيار نمايندگان را سلب می کند، موضع بگيرند و به قانون گريزان اجازه ندهند با چنين شيوه هايی، به گفته آنها « مقاصد نامشروع» خود را پيش ببرند. موسوی و کروبی همچنين ضمن تاکيد بر مطالبات به گفته آنها «به حق جنبش سبز» از تمامی گروه ها به ويژه اصناف خواستند در ارتقای آگاهی لايه های مختلف جامعه نسبت به مطالبات به حق و مشروع خود تلاش کنند».
ژنرال استانلی مک کريستال، فرمانده نيروهای آمريکايی در افغانستان پس از انتقادهايی که در گفت وگو با مجله رولينگ استون درباره دولت آمريکا مطرح کرده بود، از کار برکنار شد. باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا پس از تشکيل جلسه ای نيم ساعته با ژنرال مک کريستال در کاخ سفيد، ضمن اعلام اين خبر گفت: از روی عصبانيت يا به دلايل شخصی اين تصميم را نگرفته و از تلاش های ژنرال مک کريستال تقدير کرد. آقای اوباما گفت مقوله جنگ فراتر از يک سرباز، يک ژنرال، يا يک رييس جمهوری است. وی با انتقاد از گفت وگوی ژنرال مک کريستال با مجله رولينگ استون گفت که برخی قضاوت های نادرست در اين گفت وگو مطرح شده است ژنرال مک کريستال در گفت و گوی خود با اين نشريه، انتقادهای شديدی از دولت آمريکا، رييس جمهوری ايالات متحده، معاون رييس جمهوری و همچنين سفير آمريکا در افغانستان کرده بود. ژنرال ديويد پتريوس، که جانشين مک کريستال شده، پيشتر فرماده ارتش آمريکا در عراق بود و پس از آن، به عنوان فرمانده نيروهای مرکزی آمريکا در منطقه خاورميانه منسوب شده بود.
سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بيانيه ای ضمن خرسندی از آزادی موقت عمادالدين باقی، روزنامه نگار ايرانی، تاکيد کرد که ايران همچنان بزرگترين زندان خاورميانه برای روزنامه نگاران است. گزارشگران بدون مرز در اين بيانيه يادآوری کرده، ۱۰روز پس از بازداشت عبدالرضا تاجيک ديگر روزنامه نگار ايرانی و همکار کانون مدافعان حقوق بشر، خانواده وی هيچ اطلاعی از وضعيت و محل بازداشت وی ندارند. عبدالرضا تاجيک همکار بسياری از روزنامه های توقيف شده ايران در تاريخ ۲۲ خردادماه امسال برای سومين بار در يک سال گذشته بازداشت شد. نرگس محمدی روزنامهنگار و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر نيز، در شامگاه ٢٠ خرداد در منزلش از سوی ماموران امنيتی بازداشت شد. در پايان بيانيه سازمان گزارشگران بدون مرز تاکيد شده که ايران همچنان با ٣٦ روزنامهنگار و وبنگار زندانی بزرگترين زندان خاورميانه برای روزنامه نگاران است.
محمدرضا باهنر، معاون نظارتی مجلس شورای اسلامی با انتقاد تلويحی از واگذاری بنگاههای اقتصادی دولتی گفت: چه کسی باور میکند که اين واگذاریها به بخش خصوصی صورت گرفته است. محمدرضا باهنر، رشد اقتصادی سال ۸۸ را بسيار نگرانکننده خواند و ابراز اميدواری کرد محاسباتش درباره آمار رشد اقتصادی سال ۸۸ غلط باشد. وی افزود، براساس آن چه او محاسبه کرده رشد اقتصادی پارسال در حدود یک و نیم درصد بوده است. رييس کميسيون تلفيق برنامه پنجم توسعه در عين حال، تحقق اهداف چشم انداز ۲۰ ساله را نيازمند رشد ۱۴ درصدی اقتصاد است.
ژنرال استانلی مک کريستال، فرمانده نيروهای آمريکايی در افغانستان پس از انتقادهايی که در گفت وگو با مجله رولينگ استون درباره دولت آمريکا مطرح کرده بود، از کار برکنار شده و ژنرال ديويد پتريوس به جای او منصوب شد.ژنرال استانلی مک کريستال، فرمانده نيروهای آمريکايی در افغانستان پس از انتقادهايی که در گفت وگو با مجله رولينگ استون درباره دولت آمريکا مطرح کرده بود، از کار برکنار شده و ژنرال ديويد پتريوس به جای او منصوب شد. ژنرال مک کريستال روز چهارشنبه ديداری حدود نيم ساعت با رييس جمهوری آمريکا داشت و پس از آن به جلسه رفت. گزارش های خبری حاکی است در اين جلسه تصميم نهايی شد تا ژنرال مک کريستال از کار برکنار شود. باراک اوباما در يک سخنرانی در کاخ سفيد اين تصميم را اعلام کرده و گفت که از روی عصبانيت يا به دلايل شخصی اين تصميم را نگرفته و از تلاش های ژنرال مک کريستال تقدير کرد. آقای اوباما گفت که مقوله جنگ فراتر از يک سرباز، يک ژنرال، يا يک رييس جمهوری است. وی با انتقاد از گفت وگوی ژنرال مک کريستال با مجله رولينگ استون گفت که برخی قضاوت های نادرست در اين گفت وگو مطرح شده است. بیشتر بخوانید: فرمانده نيروهای آمريکايی در افغانستان به واشينگتن فراخوانده شد رييس جمهوری آمريکا گفت:«همه ما اختلاف هايی با هم داريم ولی هدف ما مشترک است و نبايد اختلاف ديدگاه سياسی، باعث انحراف در کار شود.» آقای اوباما در حالی در اين سخنرانی حاضر شد که معاون رييس جمهوری آمريکا جو بايدن، وزير دفاع آمريکا رابرت گيتس، رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا آدميرال مايک مالن و ژنرال ديويد پتريوس در کنار او قرار داشتند. ژنرال ديويد پتريوس پيشتر رييس قوای نظامی آمريکا در عراق بود و پس از آن، به عنوان فرمانده نيروهای مرکزی آمريکا در منطقه خاورميانه منسوب شده بود. گفت وگوی جنجالی ژنرال مک کريستال در گفت وگو با رولينگ استون انتقادات شديدی از دولت آمريکا، رييس جمهوری ايالات متحده، معاون رييس جمهوری و همچنين سفير آمريکا در افغانستان کرده است. او از باراک اوباما انتقاد کرده که طرحی که باورپذير نبوده را می خواسته به زور حاکم کند و زمانی که درخواست نيروهای بيشتر کرده و رييس جمهوری به آن پاسخ مثبت نداده را، «لحظه ای دردناک» خوانده است. ژنرال مک کريستال درخواست حدود ۵۰ هزار نيروی اضافی و تازه نفس کرده بود که دولت آمريکا با اعزام حدود ۳۵ هزار نيرو موافقت کرد. ژنرال مک کريستال همچنين گفته که يک بار ديداری ۱۰ دقيقه ای با رييس جمهوری آمريکا داشته که به گفته او، فقط برای عکس گرفتن های مطبوعاتی بوده است. وی همچنين گفته که از سوی کارل آيکنبری، سفير آمريکا در کابل مورد «خيانت» قرار گرفته است. ژنرال مک کريستال گفته آقای آيکنبری ترديد ها نسبت به کارآمدی دولت حامد کرزی را زير سوال برده تا اگر سياست های آمريکا در افغانستان با شکست مواجه شد، خود را حفظ کرده باشد. آقای آيکنبری ژنرال سه ستاره سابق ارتش آمريکا است که پيش از حضور در وزارت خارجه، همدوش آقای مک کريستال در ارتش آمريکا خدمت کرده است.
تيم ملی آمريکا با گل دقيقه ۱+۹۰ توسط کاپيتان لندن دانووان يک بر صفر الجزائر را شکست داد تا در وقت تلف شده از حذف در مرحله گروهی تا رده نخست و بالاتر از انگليس صعود کند.تيم ملی آمريکا با گل دقيقه ۱+۹۰ توسط کاپيتان لندن دانووان يک بر صفر الجزائر را شکست داد تا در وقت تلف شده از حذف در مرحله گروهی تا رده نخست و بالاتر از انگليس صعود کند. از تماشاگران شاخص مسابقه در پروتريا، بيل کلينتون، رييس جمهوری اسبق آمريکا بود. انگليس هم با تک گل جرمن ديفو در دقيقه ۲۳ اسلوونی را شکست داد تا سرانجام به مانند آمريکا طعم پيروزی در جام جهانی را بچشد، ولی به دليل گل زده کمتر در رده دوم بايستد. اسلوونی که تا دور سوم رقابتهای گروهی با يک پيروزی (يک بر صفر بر الجزائر) و يک تساوی (دو بر دو با آمريکا) پيشتاز بود، با گل ديرهنگامی که الجزائر از آمريکا خورد تا رده سوم سقوط، و با جام جهانی وداع کرد. در پايان رقابتهای اين گروه آمريکا و انگليس هر کدام با پنج امتياز به ترتيب اول و دوم شدند و اسلوونی با چهار آمتياز و الجزائر با يک امتياز در رده های بعدی ايستادند. الجزائر در اين جام طعم گل را هرگز نچشيد. انگليس با دو تساوی نااميد کننده برای صعود به مرحله دوم نياز به پيروزی بر اسلوونی پيشتاز را داشت و در ورزشگاه شهر بندری پورت اليزابت با حمايت تماشاگران پرشمارش برای نخستين بار آن بازی سراسر تهاجمی قابل انتظار از اين تيم را ارائه داد. اما اسلوونی در برابر تيم با پيشينه فوتبال حريفی ارزنده، سرسخت و با روحيه بود و غمگينانه از عرش به فرش آمد. تک گل انگليسی ها با سانتر دقيق جيمز ميلنر، جانشين آرون لنون و هشياری، سرعت عمل و شليک زيبای سرضرب جرمن ديفو، وارد دروازه اسلوونی شد. او با حرکتی سريع زودتر از مارکو سولر به توپ رسيد و آن را به زير سقف دروازه کوبيد. آخرين باری که ديفو برای تيم ملی کشورش گل زد، در سپتامبر سال پيش به همين اسلوونی در يک بازی دوستانه بود که انگليس دو بر يک پيروز شد! در ورزشگاه «نلسون ماندلا بی» نخستين زنگ خطر را فرنک لمپارد در دقيقه ۱۴ با شليکی از راه دور برای سمير هاندانوويچ، دروازه بان اسلوونی ايجاد کرد. بد اقبال ترين بازيکن انگليسی وين رونی بود که همه کار کرد اما در هيچ موقعيتی به گل نرسيد. در اين کنش و واکنش تيم اسلوونی هم با خود باوری بارها جيمز، دروازه بان انگليسی را وادار به بهره گيری از همه تجربه اش برای حفظ دروازه انگليس کرد. تک گل اين مسابقه، روحيه تيم انگليس را دو چندان کرد و دروازه اسلوونی بارها از سوی ديفو، رونی، کاپيتان استيون جرالد و حتی جان تری تهديد شد، اما اسلوونی و دروازه بانش ديگر ضربه پذير نبودند. رونی که با توهين به تماشاگران تيمش به دليل هو کردن پس از بازی با الجزائر، دو بار از طريق دوربين تلويزيونی مجبور به عذرخواهی شده بود، اين بار بارها فرياد تشويق و بردن نامش را از سوی همان تماشاگران شنيد. با تعويض رونی اسلوونی بيشترحالت تهاجمی به خود گرفت و در آخرين لحظه ها نفس در سينه انگليسی ها حبس شده بود. اما سرانجام انگليس به پيروزی رسيد و لحظه ای بعد با انتشار گل ديرهنگام آمريکا به الجزائر تيم اروپايی در غمی سنگين فرو رفت. آمريکا و داوريهای پر اشتباه گل حماسی آمريکا نجات بخش اين تيم از گرداب اشتباههای داوری در دو مسابقه پياپی بود. بار اول در مسابقه با اسلوونی گل پيروزی دمپسی، ستاره تيم آمريکا بی جهت از سوی داور ماليايی مردود اعلام شد و در برابر الجزائر هم اعلام آفسايد نادرست بار ديگر به بهای مردود اعلام شدن گل سالم دمپسی شد تا با هدر رفتن چهار امتياز بازنگشتنی، آمريکا به جای صعود، حذف شود. اما گل کاپيتان تيم امريکا به همانگونه که در مسابقه با اسلوونی اين تيم را از شکست رهانيد اين بار به گل پيروزی مورد نياز برای صعود منجر شد. در بازی با الجزائر دروازه بان اين تيم «رييس مبولهی»، بارها به طور تحسين برانگيزی دروازه اش را در برابر هجومهای بی وقفه آمريکاييها حفظ کرد. اين در حالی بود که تيم آفريقايی هم بارها تا آستانه گلزنی پيش رفت. پا به توپ شدن نادر بلحاج و کريم زيانی نيز همواره زنگ خطر را برای آمريکايی ها به صدا در می آورد. اين تيم که با پيروزی می توانست صاحب بختی برای صعود شود، با شليکهای کريم ماتمور و رفيق جبور دو بار تا آستانه گلزنی پيش رفت. اما سرانجام الجزائر هم تيم ديگری از قاره آفريقا بود که محکوم به حذف شد.
وزير امور خارجه برزيل گفته است تحريم های تازه شورای امنیت سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی باعث تعطيلی گفت وگوها نشده و توپ در زمين ايران است که به نگرانی های جهانی بر سر برنامه اتمی خود، پاسخ دهد.وزير خارجه برزيل گفته که تحريم های باعث تعطيلی گفت وگوها نشده و توپ در زمين ايران است که به نگرانی های جهانی بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی، پاسخ دهد. سلسو آموريم روز چهارشنبه و در جريان سفر دو روزه خود به سوفيا، پايتخت بلغارستان گفت که از نگرانی هايی که از سوی گروه وين (آمريکا، فرانسه و روسيه) نسبت به توافق تبادل سوخت اتمی ايران در خاک ترکيه مطرح شده، آگاه است. وزير خارجه برزيل افزود: حالا نوبت ايران است که به نگرانی ها پاسخ دهد. بیشتر بخوانید: فعالیتهای هستهای ایران زیر نظر ماهواره جاسوسی جدید اسرائيل آمادگی کانادا برای تشدید تحريم ها علیه ايران طبق توافقنامه تبادل سوخت اتمی ايران در خاک ترکيه، قرار است حدود يک هزار و ۲۰۰ کيلوگرم اورانيوم کمتر غنی شده از ايران خارج شود و در مقابل و در طول يک سال، سوخت اتمی به ايران بازگردانده شود. اين توافق مورد رضايت قرار نگرفت و پس از آن، دور چهارم تحريم های شورای امنيت عليه ايران تصويب شد. آقای آموريم گفت: من هنوز هم باور دارم که تحريم ها کمکی نمی کند و می توانم بگويم انعطاف ايران (در توافق با ترکيه و برزيل) دلگرم کننده بود. وزير خارجه بلغارستان هم ابراز اميدواری کرد تحريم های فراتر از شورای امنيت اعمال نشده و راه گفت وگو با ايران بسته نشود. نيکولای ملادنوف گفت: اميدوارم مقامات جمهوری اسلامی آمادگی گفت وگو در همه زمينه ها را داشته باشند و بتوانند با گروه وين مذاکره کرده و راهی برای اين مسئله پيدا کنند. وزير خارجه برزيل افزود: به نظر ما، عجله برای اعمال تحريم ها کمی نااميد کننده بود. سلسو آموريم در همين حال از پيشنهاد نيکولا سرکوزی رييس جمهوری فرانسه برای گفت وگو با ايران استقبال کرد و واکنش ايران را هم مثبت ارزيابی کرده و آن را نشانه پيشرفت دانست. وزير خارجه برزيل گفت: ما حس می کنيم که دستکم يکی از اعضای گروه وين حاضر به گفت وگو درباره توافقی است که با تلاش ترکيه و برزيل به دست آمد و اگر ايران هم اين نيت را داشته باشد، ما با خوشحالی کمک خواهيم کرد. گروه موسوم به وين حدود ۱۰ ماه پيش از توافق ترکيه و برزيل با تهران، پيشنهاد کرده بود که اورانيوم کمتر غنی شده از ايران خارج شده و پس از غنی سازی بيشتر در روسيه، در فرانسه به ميله سوختی تبديل شده و برای مصارف پزشکی و تحقيقاتی در رآکتور تهران به ايران بازگردانده شود. ايران ابتدا اين پيشنهاد را پذيرفت ولی بعد آن را رد کرد.
فرمانده نيروی انتظامی جمهوری اسلامی مبارزه با مظاهر فساد را وظيفه قانونی نيروی انتظامی خواند که به گفته او برای نيروی انتظامی تعديل ناپذير است. سرتيپ پاسدار اسماعيل احمدی مقدم با تاکيد بر فرهنگی بودن طرح عفاف و حجاب، گفته است فقط ۱۰ درصد اين طرح به صورت انضباطی ارايه شده که آن هم مربوط به قوانين دانشگاه ها، مدارس و ادارات دولتی است. فرمانده پليس جمهوری اسلامی همچنين گفت هنوز مرز بين بدحجابی و بیحجابی برای نيروی انتظامی مشخص نيست، اما در عين حال تاکيد کرد نيروی انتظامی در برخورد با مظاهر فساد کاملا جدی است و بايد جلو روند هنجار شکنی در جامعه گرفته شود.
علی لاريجانی، رييس مجلس شورای اسلامی، در نطق روز چهارشنبه خود در صحن علنی مجلس به شدت از تجمع روز سهشنبه درمقابل مجلس و شعارهای سرداده شده در آن انتقاد کرد. رييس قوه مقننه جمهوری اسلامی اين تجمع را با مصالح نظام و ادب اسلامی سازگار ندانست وبا خطاب قراردادن ترتيب دهندگان اين تجمع اعتراضی و تجمع کنندگان گفت: «آيا درست است که قوه مقننه کشور که مفتخر به اسلامی بودن و ولايی بودن است اينگونه در معرض ناسزا و دشنام قرار گيرد؟» روز سه شنبه تعدادی از بسيجيان در برابر مجلس شورای اسلامی در اعتراض به مصوبه مجلس که به دانشگاه آزاد اسلامی اجازه می داد بر پايه اساسنامه پيشين خود عمل کرده و بتواند اموال خود را وقف کند، در برابر مجلس تجمع کردند. اما همان تجمع و فشار هواداران دولت باعث شد تا در جلسه روز چهارشنبه،یک فوریت طرحی رای بیاورد که در صورت تصویب نهایی، مصوبه قبلی مجلس را ملغی خواهدکرد.
تيم های آمريکا و انگليس به جمع ۱۶ تيم دور يک هشتم نهايی رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۰ پيوستند. عصر چهارشنبه با انجام دو ديدار همزمان، پرونده رقابتهای گروه سوم جام جهانی ۲۰۱۰ نيزبسته شد. در يکی از اين ديدارها تيم انگليس در برابر تيم اسلوونی به ميدان رفت و در نهايت با نتيجه يک بر صفر پيروز ميدان شد. در ديگر ديدار اين گروه آمريکا در آخرين دقيقه مسابقه توانست الجزاير را با تک گل لاندون دانوان شکست دهد و بالاتر از انگليس به عنوان صدر نشين گروه سوم به دور بعد صعود کند.
به دنبال افزايش اختلافات اصولگرايان در مجلس بر سر مصوبه تازه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دانشگاه آزاد اسلامی، آيت الله علی خامنه ای جناح های درون حاکميت جمهوری اسلامی را به وحدت و پرهيز از اختلاف فراخواند.به دنبال افزايش اختلافات اصولگرايان در مجلس بر سر مصوبه تازه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دانشگاه آزاد اسلامی، آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی جناح های درون حاکميت جمهوری اسلامی را به وحدت و پرهيز از اختلاف فراخواند. آيت الله خامنه ای که روز چهارشنبه در ديدار با جمعی از اعضای بسيجی هیأت های علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی سراسر ايران صحبت می کرد، گفته است:«امروز مهمترين نياز کشور اتحاد و يکپارچگی است و هرگونه سخن، حرکت و نوشته ای که حتی با نيت صادقانه باشد ولی موجب شکاف و انشقاق در جامعه، و ظلم به افراد شود، برخلاف مصالح کشور و نظام اسلامی است». آيت الله خامنه ای بدون اشاره مشخص به اختلافات چند روز اخير در بين جناح های درون حاکميت گفت:«حفظ وحدت، همدلی و انسجام در جامعه و پرهيز از هرگونه اختلاف و شکاف، نظر رهبری در اين برهه حساس است.» آیت الله علی خامنه ای در اظهارات روز چهارشنبه خود در حالی جناح های درون حاکمیت را به وحدت فراخواند که به طور مشخص در بحران اخیر بر سر دانشگاه آزاد موضع گیری نکرد که به طور معمول طی سال های اخیر به عنوان داور نهایی در حل و فصل اختلافات بین جناح های دورن حاکمیت عمل کرده است. تلاش دولت محمود احمدی نژاد برای کنترل دانشگاه آزاد از طريق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صف بندی و آرايش جديدی بين گروههای اصولگرا در درون حاکميت منجر شده است. براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اختيارات دولت در اداره دانشگاه آزاد اسلامی از طريق تعيين هيات امنا و مديريت جديد افزايش می يابد و دولت می تواند مانع از وقف اموال اين دانشگاه غير دولتی شود. روز چهارشنبه نمايندگان مجلس به يک «فوريت» طرحی رای مثبت دادند که بر اساس آن، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دانشگاه آزاد «معتبر» قلمداد خواهد شد. مصوبه روز چهارشنبه مرحله تازه ای از ماه ها اختلاف و درگيری بر سر اداره دانشگاه آزاد اسلامی بين شورای عالی انقلاب فرهنگی و هواداران دولت محمود احمدی نژاد با اعضای هيئت موسس بزرگترين دانشگاه غير دولتی در ايران است «يک فوريت» طرح معتبر بودن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه آزاد با ١١٦ رای موافق در برابر ٥٦ رای مخالف و ١١ رای ممتنع به تصويب رسيده است تصويب فوريت اين طرح که به مثابه بررسی مجدد مصوبه روز يکشنبه مجلس است، با تنش هايی در صحن علنی مجلس همراه بود. مجلس روز يکشنبه طرح «حمايت از تاسيس و تقويت موسسات و مراکز آموزش عالی غير دولتی» را تصويب کرد که بر اساس آن اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی در تغيير اساسنامه دانشگاه آزاد مجاز شناخته نشد. جناح طرفدار محمود احمدی نژاد در مجلس می گويد: به دليل اظهارات آيت الله خامنه ای از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس حق ورود به نقض تصميم گيری های اين شورا را ندارد. روح الله حسينيان، نماينده اصولگرای تهران، روز چهارشنبه به هنگام دفاع از «يک فوريت» طرح طرح معتبر بودن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه آزاد گفته است که «نص صريح سخنان» آيت الله خامنه ای اين است که «مصوبات شورا بايد اجرا شود». روح الله حسينيان می گويد نمايندگانی که روز يکشنبه به طرح «حمايت از تاسيس و تقويت موسسات و مراکز آموزش عالی غير دولتی» رای دادند به « نص صريح» رهبر جمهوری اسلامی ی توجهی نداشتند و« قطعا از سر غفلت اين رای را دادند». اين در حالی است که علی مطهری، نماينده اصولگرای تهران، پس گرفتن مصوبه روز يکشنبه مجلس را موجب وهن آن دانست. علی مطهری همچنين با اشاره به اظهارات روح الله حسينيان که گفته بود «اصولگرايان برای رفع مشکلاتشان» به «يک فوريت اين طرح » رای دهند خطاب به وی گفت: «اصولگرايان هيچ مشکلی جز امثال جنابعالی و دوستانتان که برنامه ديروز را اجرا کرديد ندارند، مثل آقای کوچکاف که ريشه روسی دارد و نام کوچکاف را به کوچکزاده تبديل کرد.» درهمین زمینه هفته گذشته شعبه ۲۹ دادگاه عمومی حقوقی «مجتمع قضايی شهيد بهشتی تهران» دستور توقف اجرای اساسنامه تازه دانشگاه آزاد، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی را صادر کرد. اما به دنبال در خواست غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور، صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه، دستور بررسی مجدد این پرونده را صادر کرده است. به نظر می رسد فشارهای گروههای نزدیک به دولت محمود احمدی نژاد باعث شده است تا مجلس با تصویب «فوریت» طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه آزاد را تصویب کند و قوه قضاییه رد مصوبه «شورای عالی انقلاب فرهنگی» را مورد بررسی مجدد قرار دهد. تلاش برای کنترل دانشگاه آزاد در ماه های اخير، رسانه های نزديک به دولت محمود احمدی نژاد تبليغات شديدی را عليه دانشگاه آزاد به راه انداخته بودند و خواستار تغيير مديريت عبدالله جاسبی پس از نزديک به سه دهه و همچنين جلوگيری از وقف اموال اين دانشگاه شده بودند. همزمان با اين انتقادها، شورای عالی انقلاب فرهنگی که رياست آن با محمود احمدی نژاد است در روز ۲۴ فروردين ماه سال ۱۳۸۹ اساسنامه تازه ای را برای اين دانشگاه در ۲۵ ماده تصويب کرد که در آن ترکيب جديدی برای هيئت امنای اداره دانشگاه آزاد پيشنهاد شده و قادر بود که به مديريت آقای جاسبی پايان دهد. اساسنامه جديد قرار بود جايگزين اساسنامه ای سال ۱۳۶۶ مصوب شورای انقلاب فرهنگی شود و کنترل دولت را بر دانشگاه آزاد افزايش می داد. هيات موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی در واکنش به تصويب اساسنامه جديد توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ارديبهشت ماه به رياست اکبر هاشمی رفسنجانی تشکيل جلسه داد و مصوبه اين شورا را «غير قانونی» خواند. در اساسنامه جديد شورای عالی انقلاب فرهنگی، نقش دولت در تعيين روسای دانشگاه های آزاد افزايش يافته بود و نام ميرحسين موسوی، از رهبران معترضان در ايران، نيز از هيئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی حذف شده بود. تغيير اين اساسنامه پس از آن صورت گرفت که هيئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی شهريور ماه سال گذشته اعلام کرد تمام اموال منقول و غيرمنقول اين دانشگاه وقف می شود. اين اقدام خشم هواداران دولت محمود احمدی نژاد را برانگيخت و به گفته منتقدان سبب شد تا شورای عالی انقلاب فرهنگی دست به تغيير اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی بزند.
در سومین روز از جدال لفظی رئیس مجلس شورای اسلامی با مخالفان مصوبه اخیر مجلس در مورد دانشگاه آزاد، علی لاریجانی روز چهارشنبه نیز از شعارهای حامیان محمود احمدینژاد علیه نمایندگان مجلس شدیدا انتقاد کرد. در سومین روز از جدال لفظی رئیس مجلس شورای اسلامی با مخالفان مصوبه اخیر مجلس در مورد دانشگاه آزاد، علی لاریجانی روز چهارشنبه نیز از شعارهای حامیان محمود احمدینژاد علیه نمایندگان مجلس شدیدا انتقاد کرد. اشاره آقای لاریجانی به «تجمع اعتراضآمیز عدهای دانشجو» است که روز سهشنبه در برابر ساختمان مجلس در تهران گرد هم آمدند و خواستار لغو مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی درباره وقف اموال دانشگاه آزاد شدند. این دانشجویان که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، تعداد آنان را «بیش از دو هزار نفر» اعلام کرد با سر دادن شعارهایی بهشدت توهینآمیز و تند نمایندگان مجلس را به حمایت از عبدالله جاسبی، مدیر دانشگاه آزاد اسلامی، بیکفایتی، و مافیایی بودن متهم کردند. در همین حال برخی از منابع غیررسمی در داخل ایران تعداد این «دانشجویان» معترض را «حدود دویست نفر» قید کردهاند. علی لاریجانی در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس خطاب به «برخی عزیزان بسیجی دانشجو» با انتقاد از شعارهای آنان گفت که «توهین به یک نهاد مهم و یک قوه کشور نه سنت امام بود و نه رای رهبر». او گفت: «این مجلس را متهم به بیولایتی و تهدید به تعطیلی میکنید؟ این مجلس مجلس خمینی و خامنهای است.» رئیس مجلس همچنین به افراد و نهادهایی که «این گونه تجمعات را شکل میدهند» هشدار داد که «به رفتار خود توجه کنند». خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی روز سهشنبه گزارش داده بود که ۲۱ نماینده مجلس نیز که همگی از حامیان محمود احمدینژاد هستند صبح روز سهشنبه صحن مجلس را ترک کرده و به «دانشجویان معترض» پیوستهاند. اما به نظر میرسد پس از محمد خاتمی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی که رهبری مخالفان دولت محمود احمدینژاد را در یک سال گذشته و به دنبال انتخابات ریاست جمهوری به عهده گرفتند و بارها با عنوان «سران فتنه» با شعارهای توهینآمیز حامیان دولت دهم روبهرو شدند، این بار نوبت به شخص علی لاریجانی رسیده است. در تجمع روز سهشنبه «بسیجی دانشجو»ها در برابر مجلس در تهران، افرادی پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود: «لاری جانی تو غلط کردی حکم ولی فقیه را به رای گذاشتی.» از جمله دیگر شعارهای روز گذشته که علی لاریجانی نیز در نطق امروز خود به آنها اشاره کرد میتوان به این شعارها اشاره کرد: «مجلس بیکفایت، حمایت، حمایت»، «مجلس اشرافیت، مایه ننگ ملت»، و «مافیا – مجلس، پیوندتان مبارک». مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه، با تصویب قانونی ، عملا اساسنامه جدید دانشگاه آزاد را که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود لغو و راه را برای وقف این دانشگاه باز کرد. با تصویب این قانون، مجلس در عمل جناح محمود احمدینژاد را که به گفته بسیاری به دنبال تسلط بر دانشگاه آزاد است محدود کرد، اقدامی که واکنش تند این جناح را در پی داشته است. نمایندگان به دنبال اعتبار بخشیدن به مصوبات شورای انقلاب فرهنگی در همین حال خبرگزاری نیمهرسمی فارس، نزدیک به دولت محمود احمدینژاد، روز چهارشنبه از مطرح شدن طرح «اعتبار مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی» در خصوص دانشگاه آزاد در مجلس خبر داده است، حرکتی که نشان از ادامه تلاشهای حامیان دولت علیه مصوبه اخیر حکایت دارد. به گزارش خبرگزاری فارس، یک فوریت این طرح روز چهارشنبه به تصویب رسیده و در صورت تصویب نهایی آن «کلیه مصوبات شورای انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه آزاد همچنان معتبر و لازمالاتباع است». طرح اخیر را نمایندگان نزدیک به دولت به مجلس ارائه کردهاند.
در پی تشدید اختلافات درونی حاکمیت جمهوری اسلامی به ویژه در چند روز گذشته بر سر دانشگاه آزاد، آیت الله خامنه ای، جناح ها را به وحدت و پرهیز از شکاف فراخواند. آقای خامنه ای در جمع اعضای بسیجی هیات های علمی دانشگاهها گفت: در برهه حساس کنونی، هرنوع سخن، حرکت یا نوشته ای حتی با نیت صادقانه که موجب شکاف و انشقاق در جامعه و ظلم به افراد شود، برخلاف مصالح کشور و نظام است. او همچنین صدور قطعنامه شورای امنیت علیه ایران را اقدامات سراسیمه توصیف کرد و گفت که این اقدام همراه بزرگنمایی غیر واقعی تحریم ها و تهدید نیم بند نظامی، نشانه ی انعفال نظام استکباری است.
مجید محمدی: پيش از تاسيس جمهورى اسلامى، روحانيت شيعه در دنياى خاصى مى زيست؛ اين زندگى عمدتا از روستاهاى كوچك آغاز مى شد، بعد به حجرههاى تنگ و بدون امكانات رفاهى قم يا شهرستانها مى رسيد و در نهايت به خانهاى متوسط در مناطق شهرى و حاشيه شهرى نزديك به يك مسجد ختم مى شد كه هيئت امناى آن خرج و مخارج آقاى پيشنماز را تامين مى كرد. اين روحانيون در دوران تحصيل نيز در ماههاى محرم و صفر و رمضان به چند روستا سفر كرده و تجربهاى از تبليغ در روستاها را پيدا مى كردند. اين جهان با تاسيس جمهورى اسلامى يك باره دچار دگرگونى و انقلاب شدپيش از تاسيس جمهورى اسلامى، روحانيت شيعه در دنياى خاصى مى زيست؛ اين زندگى عمدتا از روستاهاى كوچك آغاز مى شد، بعد به حجرههاى تنگ و بدون امكانات رفاهى قم يا شهرستانها مى رسيد و در نهايت به خانهاى متوسط در مناطق شهرى و حاشيه شهرى نزديك به يك مسجد ختم مى شد كه هيئت امناى آن خرج و مخارج آقاى پيشنماز را تامين مى كرد. اين روحانيون در دوران تحصيل نيز در ماههاى محرم و صفر و رمضان به چند روستا سفر كرده و تجربهاى از تبليغ در روستاها را پيدا مى كردند. اين جهان با تاسيس جمهورى اسلامى يك باره دچار دگرگونى و انقلاب شد؛ روحانيون در مدتى به كوتاهى سه سال با ديگر گروههاى مدعى قدرت جنگيدند و پس از حذف خشونت آميز آنها مقدرات اقتصاد و بازرگانى و فرهنگ و سياست و علم و ارتباطات يك كشور كهن و ثروتمند را به دست گرفتند. اقتضاى اين قدرت بى حد و حصر و بدون نظارت و پاسخگويى آن بود كه روحانيت از پيلهى روابط گذشته خارج شده و در قد و قامت يك كاست حكومتى با همهى لوازم و پيامدهاى آن ظاهر شود. امروز پس از سه دهه حكومت، روحانيت شيعه كه بخش عمدهى آن از دولت و منابع عمومى ارتزاق مى كند در كدام جهان زندگى مى كند؟ روحانيتِ بدون روحانيت با جذب روحانيت به دستگاههاى دولتى، پيشنمازى به شغل درجه چندم بسيارى از روحانيون تبديل شد و بسيارى از روحانيون اصولا اين نوع منصب اجتماعى و كاركردهايش را رها كردند. شغل روضه خوانى نيز به كلى منقرض شد. منابع سرشار دولتى آنها را وسوسه كرده و چشم از دست مردم كوچه و بازار برداشتند؛ آنها ديگر نيازى نداشتند رزق و روزى خود را از دست مردم به عنوان ولى نعمت خود بگيرند؛ اكنون خود به ولى نعمت آنها تبديل شده بودند. روحانيون نسل گذشته آن چنان در دنياى تجارت و بهره بردارى از امتيازات غوطه ور شده است كه ديگر نمى خواهد آنها را در تنشهاى سياسى از دست دهد. به همين دليل بخش عمدهى اعضاى جامعهى روحانيت در قم و تهران و نيز جامعهى وعاظ تهران در مجادلات پس از انتخابات ساكت ماندند (خواص بى بصيرت از نگاه خامنهاى) و روحانيون جوان تر با كمك نظاميان با استفاده از اين موضوع مى خواهند نمدى براى كلاه خود تهيه كنند. آنها نخست منازل مسكونى خود را به شمال شهر تهران انتقال داده و بعد ويلاها و مناطق خوش و آب و هواى كشور را به تصرف در آوردند. به تدريج آپارتمان يا خانهاى در لندن، تورنتو، ملبورن، يا حتى نيويورك و در سطوحى پايين تر در دبى و استانبول تهيه كرده و فرزندان را براى آماده شدن جهت در اختيار گرفتن حكومت در نسل بعدى به تحصيل در خارج گسيل داشتند. در عرض تنها يك دهه پس از پايان جنگ، ديگر از مقام روحانى تنها عبا و عمامهاى ( نه حتى نعلين) باقى ماند و برنامهى روزانهى آنها پر شد از جلسات مربوط به تجارت و كسب و كار، حضور در هيئتهاى مديره، محافل رفقا و دوستان همدورهاى، حضور در مجامع رسمى دولتى، و اگر فرصتى باقى ماند سرى زدن به روزنامهها و گعدههاى سياسى. وعظ و خطابه خوانى تنها به دستگاه هاى دولتى مثل راديو و تلويزيون و مجامع رسمى كه عايدات سياسى و اقتصادى داشت محدود شد. روحانيون به سرعت به خريد دفتر و محل كار براى فعاليتهاى تجارى و دلالى خود اقدام كرده و به استخدام افرادى براى رتق و فتق امور مربوط به شركتها و امتيازات و رانتهاى اختصاص يافته پرداختند. بخش عمدهاى از روحانيون تنها در عرض يك دهه به سياستمداران و دلالان سياسى از همان نوعى كه در لندن و واشينگتن دى سى مشغول به كار هستند تبديل شدند. زوال حكومت روحانى خامنهاى كه به خوبى اين تحولات را تحت نظر داشت به زودى متوجه اين واقعيت شد كه با اين نيروى عجين شده در كسب و كار و درگير با منافع و مصالح شخصى و صنفى نمى توان زمام يك حكومت مطلقه را در اختيار گرفت و اكثريت جامعه را ساكت كرد. از همين جهت در عين رها كردن آنان به كسب منافع و استفاده از امتيازات و رانتها، چفيهاى در گردن انداخت و نجات حكومت خويش را در ارتباط با بخشى از فرماندهان سپاه و نيروهاى بسيجى محلات ديد كه بواسطهى دور ماندن از امتيازات حكومت دينى، نه از روحانيت متحول شده دل خوشى داشتند و نه دغدغههاى روشنفكران را به درستى متوجه مى شدند. نظامى گرايى حكومت خامنهاى از ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ و سركوب مردم در هفتههاى پس از انتخابات آغاز نشد بلكه از روزى كه وى به عنوان رهبر در خيابان پاستور منزل گزيد اين نظاميان بودند كه بايد به عنوان نيروهاى قابل اعتماد وى حكومتش را حفظ مى كردند. روحانيون نسل گذشته آن چنان در دنياى تجارت و بهره بردارى از امتيازات غوطه ور شده است كه ديگر نمى خواهد آنها را در تنشهاى سياسى از دست دهد. به همين دليل بخش عمدهى اعضاى جامعهى روحانيت در قم و تهران و نيز جامعهى وعاظ تهران در مجادلات پس از انتخابات ساكت ماندند (خواص بى بصيرت از نگاه خامنهاى) و روحانيون جوان تر با كمك نظاميان با استفاده از اين موضوع مى خواهند نمدى براى كلاه خود تهيه كنند. انشعاب اين گروه تحت عنوان «وعاظ ولايى» از جامعهى وعاظ بيانگر اين تحول است: «جامعه وعاظ ولايى اطاعت محض از منويات رهبرى و خارج نشدن از اصولگرايى مد نظر ايشان يعنى تاكيد بر ارزش هاى دينى و الهى را به عنوان مانيفست خود اعلام كرده است. خوشبختانه اكثريت اعضاى جامعه وعاظ ولايى طلاب جوان، فرهيخته و عالم هستند كه در مسير اعلام شده گام بر مى دارند". (بهارى عضو جامعه وعاظ ولايى كشور، مهر، ۱ تير ۱۳۸۹) نگرانى از سقوط اما مستى از بادهى پيروزى به معناى احساس ثبات سياسى نيست. پس از سه دهه عمر جمهورى اسلامى، روحانيون موثر در هيئت حاكمه مرتبا از توطئهى دشمنان سخن مى گويد. روحانيون دولتى كه عمدتا از نسل تازهى روحانيون و بدون سابقهى قابل توجه در انقلاب ۱۳۵۷ هستند به گونهاى سخن مى گويند كه گويى همهى عالم هر روز در حال برنامه ريزى براى سقوط حكومت جمهورى اسلامى و نابودى روحانيت شيعه هستند. سانسور شديد آثار چاپى، بستن روزنامهها، زندانى كردن روزنامه نگاران و فيلترينگ سايتهاى اينترنتى ناشى از اين تصور است كه يك انتقاد كوچك يا طرحهاى انديشگى و رفتارى بديل به سرعت به سقوط نظام مى انجامد. روحانيت حاكم در دوران خامنهاى آن چنان بدون پايگاه اجتماعى است كه هر لحظه انتظار سقوط خود را دارد. بواسطهى همين نگرانى است كه منتقدان نظام جمهورى اسلامى و ولايت فقيه از سوى جامعهى مدرسين حوزهى علميه ى قم حكم ارتداد دريافت مى كنند: «سروش با تخطئه مبانى نظام اسلامى و ولايت فقيه ارتداد خود را بر همگان ثابت كرد.» (كيهان، ۶ خرداد ۱۳۸۹) اين حكم بعدا به علت تاثير منفى در افكار عمومى پس گرفته شد. شرح پيروزىها يكى از موضوعاتى كه مكررا در سخنان روحانيت دولتى شيعه تكرار مى شود اين است كه چگونه قدرت مطلقه در ابتداى عمر جمهورى اسلامى نصيب روحانيت و وفاداران به آن شد. بعد از سى سال هنوز روحانيون حاكم مست از بادهى پيروزى نسل گذشتهاند و در گذشتهى باشكوه و ذهنى نسلى ديگر زندگى مى كنند. آنها از قدرت رهبرى خمينى و تبعيت مردم از وى سخن مى گويند تا براى خامنهاى نيز چنين قدرتى را دست و پا كنند. در اين گونه سخنان، روحانيت به شرح حماسى پيروزىهايى كه انتظارش را نداشت مى پردازد تا به مخاطبان، قدرت جادويى و رمز آلود خود را بنماياند و به طور ضمنى شكست ناپذيرى خود را نتيجه بگيرد. اما مكرر شدن اين داستان حكايت از احساس خطر جدى آنها براى زوال حكومت دينى است. كاست بستهاى كه بسته خواهد ماند روحانيت حاكم تنها بخشى از نيروها را كه كاملا در خدمت و وفادار به خود بيابد به كار مى گيرد تا مگر آنها كه مى خواهند حكومت دينى را سرنگون كنند از درون حكومت به اين كار اقدام نكنند. در دوران خامنهاى اين نيروها به نظاميان محدود شد. مقامات حكومتى، بالاخص سفارت و وزارت و وكالت در ميان اعضاى همين كاست توزيع مى شوند. توجيهات گوناگونى براى بسته بودن اين كاست وجود دارد. توجيه اخلاقى آن آنست كه مصاحبت و مجالست با افراد در تعيين سرنوشت آدميان اهميت دارد و از همين جهت آنها افرادى شبيه به خود (از محافل خود) را براى همكارى و تقسيم قدرت به كار مى گيرند. توجيه سياسى نيز امكان حضور «عوامل نفوذى» دشمن در مراكز تصميم گيرى است. البته توجيه اقتصادى كه بدان اشارهاى نمى شود نقش اصلى را بازى مى كند. مقامات نمى خواهند منافع را با جمع بزرگترى تقسيم كنند. زندگى در مرز ميان رويا و واقعيت روحانيون دولتى (چيزى در حدود پنج تا ده درصد از روحانيون كشور) و وفاداران به آنها در نقاط تاريكى ميان رويا و واقعيت زندگى مى كنند تا احساس خطر زوال را در اين مرز به فراموشى بسپارند. روحانيون شيعه على رغم درگير شدن تام و تمام با همهى واقعيات عالم به واسطهى در دست داشتن ادارهى يك كشور ۷۴ ميليونى هنوز خواب را عنصرى تعيين كننده در تعيين سرنوشت خود و وفادارانشان مى دانند. تعريف خواب و تفسير خواب بخشى از تكنيكهاى داستان گويى براى اقناع در نظام تبليغاتى روحانيت شيعه هستند. نظام فكرى و آموزشى روحانيت و وفاداران آن از طراحى، هماهنگ سازى و كل نگرى، همدلى، جديت و معنى سازى و معنى دهى به زندگى تقريبا تهى است (به همين دليل تمسك به نظريهى توطئه تا اين حد در ميان آنها گسترده است) اما در مسخره كردن رقيب (و نه طنز)، تشويق به مرگ و سياهى و عزادارى خبره است. در عالم رويا اين كارها را آسان تر مى توان انجام داد. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- * دیدگاه های مطرح شده در این مقاله الزاما بازتاب دهنده نظرات رادیو فردا نیست.
برخی گزارش ها حاکی است دادگاه حسین درخشان، وبلاگ نوبس در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. حسین درخشان در مهر ماه 87 پس از بازگشت به ایران بازداشت شد . گفته می شود ازجمله اتهام های او، تبلیغ علیه نظام و توهین به مقدسات در وبلاگ های خود است. از هنگام بازداشت حسین درخشان خبری در باره محل بازداشت و نحوه نگهداری او انتشار نیافته است.
گزارش ها حاکی است عمادالدین باقی، با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی بطور موقت از زندان آزاد شده است. عمادالدین باقی روزنامه نگار و رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان ایران 6 ماه پیش بازداشت شده بود که بر پایه ی گزارش ها 5 ماه آنرا در سلول انفرادی سپری کرد.
به دنبال درخواست محمود احمدینژاد از وزیر فرهنگ و ارشاد خود در مورد ایجاد سمت «قائم مقامی شعر» در این وزارتخانه، وزیر ارشاد روز سهشنبه یحیی طالبیان، مدیر وزارت علوم دولت نهم، را به این سمت منصوب کرد.به دنبال درخواست محمود احمدینژاد از محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد خود، در مورد ایجاد سمت «قائم مقامی شعر» در این وزارتخانه، وزیر ارشاد روز سهشنبه، اول تیرماه، یحیی طالبیان، مدیر وزارت علوم دولت نهم، را به این سمت منصوب کرد. پیش از این عباس سجادی، شاعر، در مراسم بازگشایی نخستین همایش بینالمللی شاعران ایران و جهان در ۲۸ فروردینماه گذشته، ضمن انتقاد از سابقه نظارت بر جشنواره شعر در ایران گفته بود که این جشنواره در اولین سال برگزاری تحت نظارت «دفتر موسیقی ارشاد» و در سال ۸۹ تحت مدیریت «یکی از ادارات کل معاونت فرهنگی» وزارت ارشاد بوده است. او در ادامه از رئیس دولت دهم درخواست کرد تا «حداقل» یک اداره در «یکی از معاونتهای وزارت ارشاد» کار رسیدگی به «امور مهم ادبی» را بر عهده بگیرد. در حالی که هنوز وظایف «قائم مقام شعر» در وزارت ارشاد دقیقا مشخص نیست، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی در حکم انتصاب آقای طالبیان از «توانمندیهای مدیریتی» وی به عنوان یکی از دلایل این انتصاب یاد کرده است. این در حالی است که پیش از این علیقلی امیراحمدی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد این سمت، به خبرنگار ایسنا گفته بود: «ترجیح ما این است که قائم مقام شعر از بین شاعران انتخاب شود، نه از بین مدیران اجرایی، زیرا بعد مدیریتی در این حوزه چندان مطرح نیست و بیشتر بحث ارشادی است.» وی افزوده بود: «با توجه به این که مسأله در جمع شاعران ایران و جهان مطرح شده، طبیعی است شاعری به عنوان قائم مقام انتخاب شود که بعد جهانی داشته باشد یا دستکم در ردیف شاعران بزرگ جهان باشد.» مشاور وزیر ارشاد در امر شعر با این حال به نام هیچ شاعر معاصر ایرانی که «در ردیف شاعران بزرگ جهان باشد» اشاره نکرده است. به گزارش خبرگزاری تخصصی حوزه دین، شبستان، یحیی طالبیان فعالیتی در زمینه شعر نداشته است. از سوابق وی میتوان به استادی دانشگاه، مدیریت منابع وزارت علوم، عضویت در شورای نشر و چاپ، عضویت در شورای فرهنگ عمومی، عضویت در هیأت منصفه مطبوعات و مدیر مسئولی و سردبیری نشریه دانشگاه کرمان اشاره کرد. علیقلی امیراحمدی همچنین اظهار کرده بود: «قائم مقامی شعر شوخیبردار نیست، زیرا شعر شالوده اصالت فرهنگی ماست و در جهان ما را به شعر میشناسند.» ایجاد سمت جدید قائم مقامی شعر در وزارت ارشاد جمهوری اسلامی در حالی است که در چند سال اخیر حوزه شعر در ایران نیز از تیغ سانسور در امان نبوده است. در این میان میتوان از جمله به جمعآوری آثار فروغ فرخزاد، از بزرگترین شاعران زن ایران، از نمایشگاه کتاب اخیر تهران و همچنین حذف نام وی از کتاب تازه منتشرشده «شعر شاعران ایران و جهان» اشاره کرد.
مجلس شورای اسلامی با تاسیس استان البرز موافقت کرد. این استان به مرکزیت کرج تشکیل می شود و شامل شهرستان های کرج، ساوجبلاغ و نظرآباد خواهد بود. مخالفان این طرح معتقد بودند جدا شدن این شهرستان ها از محدوده استان تهران و تشکیل استان جدید نمی تواند مشکلات این شهرستان ها را حل کند و سبب افزایش مهاجرت از روستاها به مرکز استان تازه می شود. اما به اعتقاد موافقان، استان جدید به دلیل مجاورت با تهران و کشاورزی و دامداری بودن آن، با مشکل مهاجرت روستائیان مواجه نخواهد شد.
مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح لغو مصوبه ی اخیر مجلس درباره دانشگاه آزاد اسلامی و معتبر شناختن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای آن را تصویب کرد. 116 رای موافق، 56 رای مخالف و 11 رای ممتنع به این طرح داده شد. تاکید این نمایندگان بر قانونی بودن تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تغییر اساسنامه ی دانشگاه آزاد، پس از فشارهای طرفداران دولت و تهدید به توپ بستن مجلس در تظاهرات عده ای از بسیجان در مقابل مجلس اعلام می شود. همچنین 165 نماينده مجلس شورای اسلامی در بیانیه ای گفته اند در صورتی که شورای نگهبان ، مصوبه ی اخیر مجلس را در حمايت از تاسيس و تقويت موسسات و مراكز آموزش عالی غيردولتی، خلاف شرع و قانون تشخیص دهد، آن را اصلاح خواهند کرد. امضاء کنندگان تاکید کرده اند که مجلس ولایتمدار است و تدبیر ولی فقیه را در عدم مداخله مجلس در تصمیم های شورای عالی انقلاب فرهنگی رعایت می کنند.
دو روز پس از انتشار خبر وعده پیروی اسلامآباد از تحریمهای آمریکا علیه ایران، یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان، ضمن «نادرست» خواندن گزارش رسانهها اعلام کرد که کشورش طرح واردات گاز از ایران را به اجرا خواهد گذاشت. دو روز پس از انتشار خبر پیروی اسلامآباد از تحریمهای آمریکا علیه ایران، نخست وزیر پاکستان ضمن «نادرست» خواندن گزارش رسانهها اعلام کرد که کشورش طرح واردات گاز از ایران را به اجرا خواهد گذاشت. اغلب رسانهها از جمله خبرگزاری رویترز روز دوشنبه گذشته از قول یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان ، اعلام کردند که پاکستان «به عنوان عضوی از جامعه جهانی» به تحريمهای شورای امنيت عليه ايران عمل میکند و قصد سرپيچی از آن را ندارد. اما روز چهارشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول آقای گیلانی گفت که نقل قول رسانهها از او مبنی بر این که اسلامآباد هشدار ریچارد هالبروک، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و پاکستان، را برای پرهیز از معامله با ایران آویزه گوش خواهد کرد «نادرست» است. بیشتر بخوانید: بانکهای خارجی، هدف تازه تحریمهای یکجانبه نمايندگان آمريکا علیه تهران آمریکا: تحریمهای جدید ممکن است خط لوله گاز ایران و پاکستان را در برگیرد اشاره نخست وزیر پاکستان به اظهار نظر روز یکشنبه آقای هالبروک است که به مقامات پاکستان هشدار داده بود که طرح خط لوله انتقال گاز ايران به پاکستان «میتواند با تحریمهای تازهای که کنگره آمریکا علیه تهران در نظر دارد» در تعارض باشد. کنگره آمريکا مشغول تلفيق دو طرح جداگانه در زمینه تحريم صنعت انرژی ايران است که هر یک در مجلس نمايندگان و مجلس سنای آمریکا به تصويب رسيده و حال بايد این دو طرح نهايی شده و برای تبديل به قانون، به دفتر رئيس جمهور آمريکا فرستاده شود. ریچارد هالبروک از دولت پاکستان خواسته است تا زمان نهايی شدن طرح تحريمهای کنگره آمريکا علیه ایران از هرگونه اقدام در زمینه طرح خط لوله انتقال گاز ايران به پاکستان که در ماه مارس، حدود سه ماه پيش، ميان تهران و اسلامآباد امضا شد دست نگه دارد. آقای گيلانی روز دوشنبه در کنفرانسی خبری در جنوب پاکستان گفت: «اگر آمريکا تحريمی را به اجرا میگذارد مستلزم پيروی جهانی است و پاکستان هم به عنوان عضوی از جامعه جهانی از آن تبعيت میکند.» نخست وزیر پاکستان روز چهارشنبه در تصحیح گفته خود اشاره کرده است که کشورش تنها در صورتی در قرارداد واردات گاز از ایران تجدیدنظر خواهد کرد که این معامله بین دو کشور «نقض تحریمهای سازمان ملل باشد». یوسف رضا گیلانی افزوده است که در غیر این صورت پاکستان «مجبور به پیروی از اقدامات یکجانبه آمریکا نیست». خط لوله انتقال گاز از ايران به هند از راه پاکستان موسوم به خط لوله صلح ارزشی معادل ۷.۶ ميليارد دلار دارد و چند سال است که ميان تهران و اسلامآباد به مذاکره و رايزنی گذاشته شده است. به موجب این قرارداد، ایران از طریق خط لولهای که در سال ۲۰۱۴ آغاز به کار خواهد کرد روزانه ۲۱ و نیم میلیون متر مکعب گاز به پاکستان صادر خواهد کرد. خط لوله صلح از ابتدا باعث تنش و مناقشه میان دو کشور آمریکا و پاکستان بوده است. از یک سو اسلامآباد این قرارداد را برای حل بحران انرژی در کشور خود حیاتی میداند و از سوی دیگر آمریکا تاکید دارد که اجرای آن از فشار بینالمللی بر تهران خواهد کاست. کمبود انرژی در پاکستان بهویژه در ماههای تابستان باعث قطعی برق مداوم و گسترده میشود که به تجارت در این کشور سخت ضربه میزند.
علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران، روز چهارشنبه ضمن اشاره به این که ایران توانایی تولید ماهانه پنج کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد را دارد گفت که «بيش از ۱۷ کيلوگرم اورانيوم با غنای ۲۰ درصد در ايران توليد شده» است. او این نکته را نیز افزود که ایران در کار تولید «تعجیل ندارد». علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران، روز چهارشنبه ضمن اشاره به این که ایران توانایی تولید ماهانه پنج کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد را دارد گفت که «بيش از ۱۷ کيلوگرم اورانيوم با غنای ۲۰ درصد در ايران توليد شده» است. او این نکته را نیز افزود که ایران در این کار «تعجیل ندارد». آقای صالحی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، افزود: «ما حاضر به مذاكره هستيم و نشان دادهايم اهل تعامل هستيم. بيانيه تهران درباره مبادله سوخت برای رآكتور تهران نماد نيت خيرخواهانه ايران است كه حاضر شد اورانيوم با غنای ۳.۵ درصدش را از كشور خارج و در كشوری ديگر توديع كند، اما غرب و آمريكا و ديگر همپيمانانش به جای تعامل مسير تقابل را انتخاب كردند.» بر اساس توافق سهجانبه ایران، برزیل و ترکیه ، تهران حاضر شد بخشی از اورانيوم ۳.۵ درصد غنیشده خود را به ترکيه بفرستد و در مقابل سوخت هستهای ۲۰ درصد غنیشده برای رآکتور تحقيقاتی تهران دريافت کند. با اين حال تهران در چارچوب اين توافقنامه توقف غنیسازی اورانيوم را نپذيرفت، روندی که به واسطه کاربرد دوگانهای که در مصارف نظامی و غيرنظامی دارد میتواند به ساخت جنگافزارهای هستهای منجر شود. کشورهای غربی از توافق تهران به عنوان گامی برای اعتمادسازی ميان ايران و جامعه بينالمللی استقبال کرده، اما با ناکافی خواندن آن، بر توقف غنیسازی که خواست جامعه بينالمللی از ايران است تأکيد کردهاند. در نهایت اقدام ايران برای غنیسازی ۲۰ درصدی در داخل کشور موجب افزايش تنشها بر سر برنامه هستهای ايران شد و شورای امنيت سازمان ملل متحد پس از هفتهها گفتوگو بر سر چگونگی اعمال دور جديدی از تحريمها عليه جمهوری اسلامی، قطعنامه ۱۹۲۹ ، چهارمين قطعنامه تحريمی عليه ايران، را از تصويب گذراند. رئيس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اين پرسش كه بر اساس بيانيه تهران هرگونه اقدام و موضعگيری عليه ايران اين بيانيه را منتفی میكند، گفت: «هيچ كجای بيانيه تهران صريحا نگفته اگر قطعنامهای صادر شد، بيانيه منتفی است.» سخنان آقای صالحی در حالی بیان میشود که پیشتر محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، گفته بود در صورت تصویب قطعنامهای جدید علیه جمهوری اسلامی تعهدات توافق تهران منتفی است. آقای صالحی با اشاره به بيانيه دبيرخانه شورای عالی امنيت ملی در واکنش به قطعنامه ۱۹۲۹ گفت: «واکنش ايران اقدام قانونی عليه اقداماتی خواهد بود که ممکن است عليه فعاليتهای تجاری و اقتصادی ايران و رفتوآمد کشتیها و هواپيماهای ايران انجام شود.» دبيرخانه شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی ايران با انتشار بیانیهای در واکنش به تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی علیه تهران گفت: «هرگونه اقدام عليه منافع قانونی و مشروع ملت ايران متقابلاً پاسخ قانونی و اقدام مقتضی جمهوری اسلامی ايران را به همراه خواهد داشت.» «تحريمها بیاثر نيست» آقای صالحی با تاکيد بر اين که «بالاخره مساله هستهای ايران بايد حل شود و يقين دارم به نفع ايران حل خواهد شد» ادامه داد: «راه ديگری وجود ندارد، اين غرب است که نهايتا بايد در مقابل موضع حق ايران تمکين کند». وی گفت: «آنها تلاش دارند ايران را با اهرم مسائل هستهای تحت فشار قرار دهند، البته الان زمزمههايی برای تحت فشار قرار دادن ايران از طريق مسائل مربوط به حقوق بشر نيز به چشم میخورد.» اخیرا نمايندگان ۵۶ کشور جهان در شورای حقوق بشر در ژنو با اعتراض به نقض حقوق بشر در يک سال گذشته و پس از انتخابات رياست جمهوری خردادماه سال پيش در ايران، مراتب نگرانی خود را اعلام کردند . علی اکبر صالحی افزود: «ايران، عراق و كره شمالی نيست. ما نه قصد داريم بمب بسازيم و از ان پی تی خارج شويم و نه عراق هستيم كه كسی به راحتی سرش را پايين بيندازد و وارد كشورمان شود. البته فشارها و تحريمها بیاثر نيست، اما ما هم با اين شرايط خود را وفق دادهايم... اگر الان عقبنشينی كنيم معلوم نيست كه تا كجا آنها جلو بيايند.» آمريکا و متحدانش که تاکنون روشهای مختلفی را برای وادار ساختن ايران به توقف برنامه غنیسازیاش دنبال کردهاند، اکنون در پی آن هستند که با به اجرا گذاشتن تحريمهای جديد فشار بر مقامهای ايرانی را افزايش دهند. کشورهای غربی میگویند ايران در پی ساخت بمب اتمی است. تهران همواره ماهيت برنامه اتمی خود را صلحآميز و غيرنظامی توصيف میکند و غنیسازی را خط قرمز خود میداند.
رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل می گوید مانع ورود کشتی های کمک رسانی لبنان و ایران به سواحل غزه خواهد شد. او گفت که اسرائیل حق بازرسی کشتی ها را برای جلوگیری از ورود سلاح به غزه دارد و اجازه نمی دهد غزه به بندری برای جمهوری اسلامی و حزب الله لبنان تبدیل شود. ایران گفته است که یک کشتی حامل کمک یکشنبه آینده از بندرعباس عازم غزه می شود. در همین حال شماری از اعضای اتحادیه باراندازان سوئد اعلام کرده اند که در اعتراض به ادامه انسداد گذرگاههای غزه، برای یک هفته از تخلیه یا بارگیری کشتی های اسرائیلی خودداری می کنند. از سوی دیگر چند هزار تن در فرانسه در حمایت از اسرائیل و آزادی گلعاد شالیط، سرباز اسرائیلی اسیردر دست حماس، تظاهرات کردند.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می گوید بیش از 17 کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصد در ایران تولید شده است. به گفته آقای صالحی، ایران بالقوه هرماه می تواند 5 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد تولید کند. جمهوری اسلامی می گوید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران به زودی به پایان می رسد و اگر آمریکا، روسیه و فرانسه با بیانیه ی تهران برای مبادله اورانیوم 3.5 درصد با سوخت هسته ای موافقت نکنند، خود آن را تامین می کند. تولید سوخت هسته ای برای راکتور تهران به ساخت میله های فلزی هم نیاز دارد که گفته می شود جمهوری اسلامی هنوز قادر به ساخت آن نیست.
دولت افغانستان با حمایت از ژنرال مک کریستال، ابرازامیدواری کرد که او در سمت خود باقی بماند. محمد ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفت که از زمانیکه ژنرال مک کریستال، فرماندهی نیروهای ناتو در افغانستان را بر عهده گرفته، تغییرات مثبت زیادی در زمینه های گوناگون در عملکرد این نیروها رخ داده و برای مثال از شمار کشته شدگان غیر نظامی در جریان عملیات بسیارکاسته شده است.
به دنبال انتشار خبر ارسال کشتی کمکرسانی از ایران به غزه، گابی اشکنازی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، گفت که نیروهای این کشور به کشتیهای کمکرسان ایران و لبنان اجازه ورود به آبهای غزه را نخواهند داد. به دنبال اعلام دولت جمهوری اسلامی مبنی بر ارسال کشتی کمکرسانی به غزه، ژنرال گابی اشکنازی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، روز سهشنبه گفت که نیروهای این کشور به کشتیهای کمکرسان ایران و لبنان اجازه ورود به آبهای غزه را نخواهند داد. خبرگزاری فرانسه به نقل از رسانههای اسرائیلی گزارش داد که ژنرال اشکنازی ضمن تأکید بر حق اسرائیل در «جلوگیری از ارسال سلاح به نوار غزه» گفت: «ما اجازه نمیدهیم که غزه به یکی از بنادر ایران تبدیل شود.» بیشتر بخوانید: اسرائیل از محاصره غزه میکاهد «کشتی امدادرسان ایرانی آماده اعزام به غزه است» این سخنان رئیس ستاد ارتش اسرائیل یک روز پس از آن اعلام شد که روز دوشنبه سازمان هلال احمر ایران اعلام کرد که هفته آینده یک کشتی کمکرسان ایرانی از بندرعباس راهی سواحل نوار غزه خواهد شد. عبدالرئوف ادیبزاده، رئیس سازمان هلال احمر ایران، روز دوشنبه در نشستی خبری اعلام کرد که کشتی ایرانی با عنوان «کودکان غزه» با یک هزار و ۱۰۰ تن مواد اولیه شامل مواد خوراکی، دارو، پتو، لباس، مواد بهداشتی و اسباببازی، به همراه پنج خبرنگار و پنج امدادرسان هلال احمر روز یکشنبه هفته آینده به غزه فرستاده خواهد شد. سازمان هلال احمر ایران اشارهای نکرده است که آیا بین این سازمان و سازمان صلیب سرخ جهانی هماهنگی شده است یا خیر. همچنین گروههای غیرنظامی در لبنان قرار است دو کشتی کمکرسان را به منظور شکستن حصر غزه از طریق آبهای قبرس راهی سواحل این منطقه کنند. ژنرال اشکنازی درباره ورود کشتیهای لبنانی به سواحل غزه گفت که اگر این کشتیها مسالمتآمیز عمل کنند «ما نیز با آنها رفتاری مسالمتآمیز خواهیم داشت». اقدام دولت ایران و گروههای غیردولتی لبنان در فرستادن کشتیهای کمکرسان به نوار غزه پس از آن صورت میگیرد که دهم خرداد ماه کماندوهای اسرائیلی برای جلوگیری از رسیدن کاروان کشتیهای اعزام شده از سوی «جنبش غزه آزاد» به یکی از این کشتیها حمله کردند که در نتیجه این حمله ۹ سرنشین ترک جان خود را از دست داده و ۴۸ تن دیگر نیز زخمی شدند. این اقدام اسرائیل واکنش گسترده جهانی را به دنبال داشت و پس از آن فشارهای بینالمللی بر این کشور برای رفع محاصره غزه به شدت افزایش یافت. سرانجام کابینه امنیتی اسرائیل روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که این کشور از میزان محاصره نوار غزه خواهد کاست و ورود «کالاهای غیرنظامی» به غزه را آزاد خواهد کرد. با این حال ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه با تأکید بر ادامه محاصره دریایی سواحل غزه به منظور جلوگیری از ورود سلاح به این منطقه گفت که «تمام کمکهای ارسالی به غزه باید از خشکی و از طریق خاک اسرائیل به این کشور ارسال شود، نه از طریق دریا». نوار غزه از تابستان ۲۰۰۷ در پی درگیریهای خونین میان نیروهای دو جنبش فلسطینی فتح و حماس به محاصره مشترک اسرائیل و مصر درآمده است. به دنبال این درگیریها حماس فتح را از قدرت در این باریکه پایین کشید و موجب خروج ناظران اروپایی و مصری از گذرگاههای غزه شد.
وزارت دفاع اسرائيل اعلام کرد ماهواره جاسوسی جديدی را برای رصد فعاليتهای هستهای ايران به فضا فرستاده است. ماهواره «افق ۹» که ششمین ماهواره جاسوسی اسرائیل است روز سهشنبه گذشته از جنوب این کشور به هوا پرتاب شد. وزارت دفاع اسرائيل اعلام کرد که ماهواره جاسوسی جديدی را برای رصد فعاليتهای هستهای ايران به فضا فرستاده است. ماهواره «افق ۹» روز سهشنبه گذشته از پايگاه هوايی پالماخيم در جنوب اسرائيل به هوا پرتاب شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، یووال اشتاینیتس، وزیر دارایی اسرائیل، در گفتوگویی با رادیو دولتی اسرائیل «مهمترین ماموریت این ماهواره جاسوسی را رصد برنامه هستهای ايران دانسته است». به گفته راديو دولتی اسرائیل، ماهواره «افق ۹» مانند ديگر ماهوارههای نوع «افق» توانايی تهيه عکسهايی با وضوح و شفافيت بالا را دارد. ماهواره «افق ۹» توسط صنايع هواپيمايی اسرائيل ساخته شده و بر روی موشک «شاويط» به فضا فرستاده شده است. به گفته وزارت دفاع اسرائيل، با احتساب اين ماهواره جديد، کشور اسرائیل اکنون شش ماهواره جاسوسی در فضا دارد. موشک «شاویط» از ویژگیهای موشک پیشرفته «یریخو» (اریحا) که در کارخانههای صنایع هوایی و نظامی اسرائیل ساخته میشود برخوردار است. موتور شتابدهنده این ماهواره نیز که موجب استقرار آن در مدار زمین شده است ساخت «رافائل»، بخشی از صنایع نظامی اسرائیل، است. مسئولان برنامه فضایی اسرائیل و نیز ارتش این کشور اعلام کردهاند که پرتاب ماهواره و قرار گرفتن آن در مدار زمین طبق برنامه از قبل طراحی شده پیش رفته، و نخستین دادههای ارسالی از این ماهواره نیز به پایگاه زمینی آن مخابره شده است. این ماهواره ساعت ۱۰ شامگاه به وقت اسرائیل پرتاب شده و پس از حدود دو ساعت، نشانههای قرار گرفتن آن در مدار زمین در پایگاه زمینی ثبت شده است. هر چند گردش مدار زمین نسبت به موقعیت جغرافیایی اسرائیل به سوی شرق است، اسرائیل ماهوارههای خود را برخلاف این مسیر، و در جهت غرب به فضا میفرستد تا اگر ماهواره ناکام شد، بقایای آن در سرزمینهای کشورهای عربی و اسلامی شرق اسرائیل سقوط نکند. اما ارسال ماهوارهها در جهت غرب (دریای مدیترانه) بسیار دشوار است و به همین جهت ماهواره نمیتواند زیاد بزرگ باشد. به همین دلیل مسئولان امنیتی اسرائیل ابتدا این احتمال را بررسی کرده بودند که همانند ماهواره «تسکار» اسرائیلی، ماهواره «افق ۹» را نیز از طریق هند به فضا بفرستند. کشورهای غربی و اسرائیل میگویند تهران در پی تولید بمب اتمی است، ولی ایران همواره این اتهام را رد کرده و فعالیت هستهای خود را صلحآمیز میخواند. شورای امنیت نیز با تصویب چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته تا غنیسازی را متوقف کند. جمهوری اسلامی ایران تاکنون از این دستور سرپیچی کرده و غنیسازی را حق خود میداند.
به گفته مسئولان مرزی قرقیزستان، حدود 35 هزار تن از آوارگانی که به ازبکستان گریخته بودند به قرقیرستان بازگشته اند. در جریان خشونت های قومی بین ازبک ها و قرقیزها در شهر اوش در جنوب قرقیزستان، حدود 100 هزار نفر به ازبکستان گریختند. دولت قرقیزستان همچنین اعلام کرده است که همه پرسی برای اصلاح قانون اساسی این کشور به رغم وضعیت موجود، یکشنبه آینده برگزار می شود و انتخابات پارلمانی نیز یک ماه زودتر در ماه سپتامبر برگزار خواهد شد.
مسابقات جام جهانی فوتبال در آفریقای جنوبی، با بازی تیم های انگلستان با اسلوانی و آمریکا و الجزایر در گروه 3 و آلمان با غنا و استرالیا با صربستان در گروه 4 ادامه می یابد. روز سه شنبه تیم های آرژانتین، کره جنوبی، اورگوئه و مکزیک به دوره بعدی راه یافتند.
بر اساس اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نرخ رشد تورم در ايران تك رقمى شده است. هر چند عدد اعلام شده بانك مركزى آن چنان بر لب مرز اعداد دو رقمى ايستاده كه بسيارى را بر آن مى دارد تا اين تك رقمى شدن شاخص تورم را باور نكنند. بر اساس آنچه بانك مركزى اعلام كرده، اين نرخ تنها يك دهم كمتر از عدد ۱۰ است. اما از تلاش مسئولان اقتصادى جمهورى اسلامى چنين برمى آيد كه رقم ۹.۹ درصد اعلام شده براى نرخ رشد تورم براى مردم قابل باور نيست. بر اساس اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نرخ رشد تورم در ايران تك رقمى شده است. هر چند عدد اعلام شده بانك مركزى آن چنان بر لب مرز اعداد دو رقمى ايستاده كه بسيارى را بر آن مى دارد تا اين تك رقمى شدن شاخص تورم را باور نكنند. بر اساس آنچه بانك مركزى اعلام كرده، اين نرخ تنها يك دهم كمتر از عدد ۱۰ است. اما از تلاش مسئولان اقتصادى جمهورى اسلامى چنين برمى آيد كه رقم ۹.۹ درصد اعلام شده براى نرخ رشد تورم براى مردم قابل باور نيست. محمود بهمنى، رییس كل بانك مركزى چندى پيش و كمى پس از اعلام نرخ تورم مجبور شد تا كاهش نرخ تورم در اقتصاد ايران را اين گونه توضيح دهد: «ما وقتى مى گوييم ۹.۹ درصد مى گوييم ميانگين رشد شاخص قيمت ها كاهش پيدا كرده. ممكن است شما ۵ قلم، ۱۰ قلم، ۵۰ قلم كالا را هم ببينيد اينها افزايش قيمت داشته. دو برابر شده اصلاً، ولى ما ۳۵۹ قلم كالا در سبدمان هست. اينها هر كدام با يك ضرايب خاصى هست. اين را ما در مجموع مى بينيم. ۱۲ ماه را جمع مى كنيم، تقسيم بر ۱۲ مى كنيم. با ضرايب خاص خودش. چون قيمت يك كالا دو برابر شد، پس تورم دو برابر شده. اين نمى توانيم اين را بگوييم.» اما ظاهراً حتى آن توضيحات نيز براى جامعه ايرانى كافى نبوده تا جایی كه شمس الدين حسينى، وزير اقتصاد دولت دهم كه به عنوان سخنگوى اقتصادى دولت در ميان خبرنگاران حاضر شده بود، مجبور شد تا همان توضيحات رییس كل بانك مركزى را تكرار كند تا شايد مردم كوچه وخيابان ايران باور كنند كه دولت به وعده خود عمل كرده و با فاصله يك دهم درصدى توانسته نرخ تورم را به عددى تك رقمى تبديل كند. بیشتر بخوانید: صندوق بین المللی پول: نرخ تورم در ايران طی سال گذشته ۳۰ درصد بود نرخ تورم در ایران: پرسش ها و چالش های جدید سخنگوى اقتصادى دولت دهم گفته است همان اداره و سازمانى كه در سال ۸۷ نرخ تورم را ۲۵.۴ درصد اعلام كرده بود، امروز اين رقم را ۹.۹ اعلام كرده است. با اين حال آن عدد باور شد اما اين عدد باور نمى شود. شايد دليل اين باور نشدن به رفتار رئيس دولت دهم در رقابت هاى انتخاباتى پارسال بر مى گردد كه اتفاقاً همانطور كه وزير اقتصاد دولت مى گويد درست زمانى كه بانك مركزى نرخ تورم را ۲۵.۴ اعلام مى كرد، رییس دولت رقم ديگرى را به عنوان نرخ تورم اعلام كرد كه صداى اعتراض نامزدهاى رقيب و حتى مردم را در آورد: مهدى كروبى در جريان مناظره هاى تلويزيونى سال ۸۸: «بانك مركزى شما گفته كه تورم ۲۵ درصد و خورده اى است. شما يك دفعه دو روزه رساندی اش به ۱۴ درصد. با يك محاسبه هاى عجيبى. بانك مركزى دارد مى گويد. به علاوه جناب آقاى احمدى نژاد، تورم غير از مسائل علمى اش با شكم، با زندگى مردم سر و كار دارد. با اين خياليات و وهميات نيست. تورم... ننه جون من هم تورم را مى فهمد. چرا؟ وقتى مى رود گوشت بخرد، مى فهمد گران است.» احمد علوى، اقتصاد دان مقيم سوئد نرخ تورم تك رقمى اعلام شده بانك مركزى را چنين توجيه مى كند: «الان اگر شاخص تورم ايران را مقايسه كنيم با كشورهاى ديگر و به خصوص كشورهايى كه كمابيش شبيه ايران اند، آنها داراى تورم منفى هستند. بنابراين افت تورم در آنها بسيار كمتر از ايران بوده. و اين بيشتر محصول آن عوامل برونزا بوده تا يك مديريت درونزاى داخلى كه بتواند با ايجاد رشد اقتصادى، با ايجاد كارآيى در اقتصاد نرخ تورم را مهار كند.» اين استاد اقتصاد دانشگاه استكهلم بر اين باور است كه نوسانات نرخ تورم را بايد در كنار شاخص هاى ديگر اقتصادى تحليل كرد تا به نتيجه اى درست دست يافت: «اين كاهش نرخ تورم در واقع محصول مديريت بانك مركزى يا دولت نيست بلكه محصول ركود اقتصادى است كه در كنار آن يك پديده ديگرى را هم شاهديم و آن افزايش بيكارى است. در اين طور موارد ما اساساً نبايد از يك شاخص آن هم شاخصى مثل تورم كه قابل دستكارى است، استفاده كنيم. بلكه ما بايد مجموعه اى از شاخص ها را از جمله شاخص رشد، شاخص اشتغال را تركيب كنيم با شاخص نرخ تورم و آن موقع قضاوت كنيم. اگر اين سه شاخص را تركيب كنيم، آن فرصت اجتماعى كه مى بايست كاهش تورم ايجاد كند، تحت تاثير افزايش بيكارى و كاهش رشد خنثى شده.» كامران دادخواه، ديگر اقتصاد دان ايرانى و استاد دانشگاه نورث ايسترن در بوستون ماساچوست، تك رقمى شدن نرخ تورم را كه دولتى ها بر آن پاى فشارى مى كنند، نكته مثبتى مى داند اما او كاهش شاخص تورم را پايدار تلقى نمى كند: «اگر به آمار نقدينگى نگاه كنيم، من پيش بينى مى كنم كه سال آينده، يعنى امسال و سال بعد از آن نرخ تورم به شدت بالا خواهد رفت. براى اينكه رشد ميزان نقدينگى در سال ۱۳۸۷ کم شده بود در حالى كه در ۱۳۸۸ به بعد رشد نقدينگى افزايش پيدا كرده و باز تورم ايجاد خواهد شد.» نرخ تورم بر اساس اعلام بانك مركزى جمهورى اسلامى و تاكيد وزير اقتصاد دولت دهم تك رقمى شده است. اما به گفته همين مسئولان دولتى، اين به معناى كاهش قيمت ها نيست و تنها متناظر به كنترل روند رو به رشد قيمت هاست. هر چند نمايندگان مجلس از جمله داريوش قنبرى نسبت به چگونگى محاسبه نرخ تورم زير ۱۰ در صد از مسئولان پاسخ مى خواهد و شكور اكبرنژاد از مسئولان مى پرسد چگونه در جامعه اى كه گوشت قيمتى بيش از ۱۵ هزار تومان دارد، تورم كاهش يافته است؟
شرکت گاز پروم روسيه اعلام کرد که صدور روزانه ی گاز به بلاروس از امروز تا ۶۰ درصد کاهش می يابد. درپی اختلاف دو کشور بر سر گاز، روسيه روز سه شنبه صدور گاز به بلاروس را ۳۰ درصد کاهش داده بود. به گفته ی شرکت گازپروم ، بلاروس نزديک به ۲۰۰ ميليون دلار به آن بدهکار است اما بلاروس می گويد روسيه بابت حق ترانزيت، ۲۰۰ ميليون دلار به اين کشور بدهکار است. الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهوری بلاروس روز سه شنبه پس از ديدار با وزير خارجه روسيه درمينسک (MINSK ) پايتخت بلاروس، دستور داد تا انتقال گاز روسيه به اروپا از مسير بلاروس قطع شود. رئيس کميسيون اروپا از روسيه و بلاروس خواسته است تا اختلاف خود را حل کنند. روسيه می گويد قطع انتقال گاز از بلاروس تاثير ی بر صدور گاز به اروپا نخواهد گذاشت و گاز ازطريق اوکراين به اروپا فرستاده خواهد شد.
تصويب طرح تجميع انتخابات و تعويق انتخابات شوراهاى شهر به مدت دو سال و نیم يكى از تيترهای اصلى اغلب روزنامه هاى چهارشنبه ایران است.تصويب طرح تجميع انتخابات و تعويق انتخابات شوراهاى شهر به مدت دو سال و نیم يكى از تيترهای اصلى اغلب روزنامه هاى چهارشنبه ایران است. روزنامه مردم سالارى با تيتر «انتخابات دوره چهارم شوراها برگزار نمى شود» خبر داده كه اعضاى مجلس شوراى اسلامى به كليات تمديد دوره فعلى شوراها به مدت دو سال راى مثبت دادند و در صورت تصويب نهايى اين طرح، دوره سوم شوراهاى شهر تا برگزارى انتخابات دوره يازدهم رياست جمهورى ادامه مى يابد و انتخابات دوره چهارم شوراهاى اسلامى و دوره يازدهم رياست جمهورى همزمان برگزار خواهد شد. اين روزنامه گزارش داده كه دولت و همچنين فراكسيون خط امام به رغم اختلاف با يكديگر با طرح تجمیع انتخابات مخالفت كرده اند و مصطفى كواكبيان به عنوان يكى از مخالفان طى سخنانى در مجلس گفته است: «هيچ اتفاق جديدى نيفتاده است، مگر اين كه ما خودمان توهم ايجاد كنيم كه مصلحت نيست انتخابات برگزار شود.» وى همچنين با تاكيد بر اينكه احتمال دارد مردم در برخى موارد از اعضاى فعلى شورهاى شهر راضى نباشند گفته که «بايد حق مردم محفوظ بماند.» روزنامه مردم سالارى همچنين خبر داده كه صولت مرتضوى، معاون سياسى وزارت كشور، با بيان اينكه دولت با اين طرح مخالف است از انتخابات رياست جمهورى به عنوان «يك بحث ملى» و از انتخابات شوراها به عنوان «يك موضوع محلى» نام برده و گفته است: «اين دو انتخابات با يكديگر سنخيتى ندارند.» اين مقام دولتى در عين حال از احتمال «بيمارى رییس جمهور» و يا «استيضاح رييس جمهور» به عنوان مواردى نام برده كه ممكن است سبب برگزارى انتخابات زود هنگام رياست جمهورى شود و افزوده است: در اين صورت قانونگذاران بايد دوباره گرد يكديگر جمع شوند و قانون جديدى را وضع كنند تا دو انتخابات شوراها و رياست جمهورى بار ديگر همزمان برگزار شوند. روزنامه آرمان نيز در گزارشى با تيتر «تعويق دو و نیم ساله انتخابات شوراها» می نویسد: «نمايندگان در جلسه علنى سه شنبه ۱ تيرماه خود به بررسى طرح اصلاح قانون تجميع انتخابات دوره پنجم شوراهاى اسلامى با دوره يازدهم رياست جمهورى مصوب ۱۳۸۷ پرداختند و كليات آن را با ۱۱۷ راى موافق، ۱۰۰ راى مخالف و هشت راى ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماينده حاضر در صحن علنى به تصويب رساندند. به نوشته اين روزنامه، «مخالفتها، موافقتها و تذكرهاى نمايندگان در هنگام بررسى كليات طرح اصلاح قانون تجميع انتخابات دوره پنجم شوراها با دوره يازدهم رياست جمهورى، رییس مجلس را بارها مجبور كرد تا از نمايندگان بخواهد نظم جلسه علنى را رعايت كنند.» تجمع حاميان دولت و اتهام خيانت به نمايندگان مجلس جدال حاميان دولت با مصوبه اخير مجلس شوراى اسلامى كه بر اساس آن اساسنامه جديد ابلاغ شده از سوى محمود احمدى نژاد لغو شده است حاميان رييس دولت را بر آن داشت تا در آستانه يكصد و دومين سالگرد به توپ بستن مجلس شوراى ملى در ۲ تير سال ۱۲۸۷، تجمعى را عليه مجلس برگزار كنند. روزنامه كيهان كه دو روز پيش نمايندگان را به خاطر تصويب چنين طرحى مورد حمله قرار داد و سبب واكنش تند على لاريجانى در دفاع از مجلس شد، در شماره روز چهارشنبه خود از برگزارى تجمع اعضاى بسيج دانشجويى در مقابل مجلس خبر داده و اين بار نمايندگان مجلس را به «خيانت» متهم كرده است. اين روزنامه همچنين اختلاف درونى جناح حاكم را به معترضان پس از انتخابات مربوط دانسته و ادعا كرده كه زمينه «چالش اخير ميان مجلس شوراى اسلامى، شوراى عالى انقلاب فرهنگى و جبهه اصولگرايان» را معترضان به انتخابات فراهم كرده اند. كيهان به صراحت، سياسى بودن تلاش احمدى نژاد براى در اختيار گرفتن دانشگاه آزاد را تائيد كرده و نوشته است: «دانشگاه آزاد به مجموعه اى كارچاق كن و لجستيك براى فتنه گران عمل كرده و به خودى خود شريان حياتى براى اين جريان محسوب مى شود.» اين روزنامه در حالى كه برخى از نمايندگان مجلس را به «خيانت محرز» متهم كرده ، نوشته است: روند ماجراى جدال ميان دولت و مجلس بر سر دانشگاه آزاد «به نفع اصولگرايى در كشور تمام خواهد شد» و تاكيد كرده كه بر خلاف مصوبه مجلس «قطعا مصوبه شوراى عالى انقلاب فرهنگى» اجرا خواهد شد. روزنامه ابتكار از «صف آرايى در بيرون و درون مجلس بر سر دانشگاه آزاد» گزارشى منتشر كرده و نوشته است: «مصوبه مجلس شوراى اسلامى مبنى بر وقف اموال دانشگاه آزاد كه با راى اكثريت نمايندگان به تصويب رسيد گويى قبل از رسيدن به ايستگاه شوراى نگهبان به موانع ديگرى برخورد كرده است.» اين روزنامه با اشاره به «واكنش شديد حاميان دولت» به اين مصوبه نوشته است: «برخى از نمايندگان منتقد مديريت دانشگاه آزاد در شديد ترين حملات كه متوجه رئيس مجلس نيز بود به اين تصميم مجلس واكنش نشان دادند، همزمان برخى تشكلها و اتحاديههاى دانشجويى در برابر مجلس تجمع كرده و به اين تصميم نمايندگان اعتراض كردند و برخى از نمايندگان نيز با حضور در جمع آنان به اعتراض در اين باره پرداختند.» به نوشته روزنامه ابتكار، «پاسخهاى شديد اللحن على لاريجانى در روز دوشنبه و سه شنبه نيز بر شدت ماجرا افزوده و رییس مجلس هشتم در مقام دفاع از قوه تحت نظرش گفته، اين همان مجلسى است كه بر مواضع و تصميمات آن مىباليدند و تيتر نخست جريده خود مىنمودند.» روزنامه همشهرى از بى اثر شدن حكم دادگاه براى توقف اجراى اساسنامه جديد دانشگاه آزاد خبر داده و نوشته است: به موازات افزايش تنش ميان دولت و مجلس در خصوص اين مصوبه، دادستان كل كشور در نامه اى به رييس قوه قضائيه حكم شعبه ۲۹ دادگاه عمومى تهران به نفع دانشگاه آزاد اسلامى را «خلاف شرع» دانسته و خواستار بررسى مجدد شكايت هيات موسس دانشگاه آزاد عليه مصوبه شوراى عالى انقلاب فرهنگى شده و اين درخواست با موافقت صادق لاريجانى مواجه شده است. روزنامه جام جم نيز در اين خصوص طى گزارشى خبر داده كه با اوج گرفتن اختلاف مجلس و دولت «همه نگاه ها به شوراى نگهبان» دوخته شده است. اين روزنامه نوشته است: «آنچه مشخص است مجلس ساز و كارى براى لغو مصوبه خود ندارد و بايد منتظر نظر شوراى نگهبان در باره مصوبه مجلس بود.» بازداشت های جدید روزنامه تهران امروز از بازداشت تعدادى از معترضان در اصفهان به اتهام «توزيع شبنامه» خبر داده و نوشته است: اين افراد «تحت پوشش يك جريان سياسى به صورت سازمان يافته اقدام به توزيع شبنامههايى در سطح برخىاز شهرستانهاى استان اصفهان مىكردند.» به نوشته اين روزنامه، «متن اين شب نامهها مربوط به وقايع خرداد، به ويژه روز ۲۲ خرداد بوده» اما قبل از توزيع افرادى كه قصد پخش آن را داشتند بازداشت شده اند. روزنامه تهران امروز اسامى و تعداد بازداشت شدگان را منتشر نكرده است. روزنامه آرمان نيز خبر داده كه شمارى از خانواده هاى زندانيان سياسى با دادستان تهران ملاقات كرده و درباره وضعيت زندانيان مواردى را با عباس جعفرى دولت آبادى مطرح كرده و وى در هر مورد دستورى صادر كرده است. به نوشته اين روزنامه، دادستان تهران همچنين در زندان اوين با برخى از بازداشت شدگان ملاقات كرده است. روزنامه آرمان همزمان اظهارات فرمانده نيروى انتظامى درباره لزوم توسعه بازداشتگاه ها منتشر كرده و به نقل از وى نوشته كه هدف از اين اقدام اجراى «طرح حقوق شهروندى» است. اسماعيل احمدى مقدم همچنين گفته است: بازداشتگاه ها مورد تجديد نظر قرار مى گيرند و در برخى اماكن در صورت نياز دوربين كار گذاشته مىشود و تجهيزات مورد نياز در آنها مورد استفاده قرار مىگيرد. به نوشته روزنامه آرمان، فرمانده نيروى انتظامى همچنين گفته است: «تهران، خوزستان و مشهد شهرها و استانهايى هستند كه نيروى انتظامى هيچ گاه در اين مناطق تعطيلى ندارد و به طور دائم آماده باش است.» «اشتباه فاحش در اسكناس ۱۰ هزار تومانى» در حالى كه روزنامه دولتى ايران و روزنامه دنياى اقتصاد خبر داده اند كه پس از رونمايى اسكناس ۱۰ هزار تومانى از روز چهارشنبه ۱۰ ميليون قطعه از اين اسكناس ها وارد بازار مى شود روزنامه ابتكار از «اشتباه فاحش در اسكناس ۱۰ هزار تومانى» خبر داده است. اين روزنامه با تاكيد بر اينكه «اسكناس ۱۰هزار تومانى در حالى در تهران رونمايى شد كه اشتباهى فاحش در شعر معروف سعدى بر پشت آن خود نمايى مىكرد» نوشته است: «طرح پشت اين اسكناس تصوير آرامگاه سعدى است و در كنار آن بيت معروف "بنىآدم اعضاى يك پيكرند، كه در آفرينش ز يك گوهرند" به صورت اشتباه "بنىآدم اعضاى يكديگرند" نوشته شده است.» روزنامه ابتكار اشاره كرده كه «اين اشتباه تاكنون بارها در گفتار و نوشتار مسئولين و در مطبوعات و رسانهها مشاهده شده اما اكنون اين اشتباه رايج، بر روى اسكناس جديدالطبع نمايان شده است.»
ديميتری مدوديف، رئيس جمهوری روسيه، در آغاز سفر خود به ايالات متحده، چهارشنبه وارد شهر سانفرانسيسکو شد. آقای مدوديف قرار است در نخستين روز سفر خود با سرمايهگذاران و متخصصان فناوریهای پيشرفته در منطقهی سيليکون وَلی ملاقات کند و با آنها در مورد راههای سرمايهگذاری در زمينهی فناوریهای جديد و فناوری اطلاعات در روسيه، مذاکره کند. رئيس جمهوری روسيه قرار است روز پنجشنبه با باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، در کاخ سفيد ملاقات کند. رؤسای جمهوری آمريکا و روسيه از چهارم تا ششم تيرماه، برای شرکت در اجلاس گروه ۸ و گروه ۲۰ در تورنتو کانادا خواهند بود.
باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، در آستانهی ملاقات روز چهارشنبهی خود با ژنرال استنلی مککريستال، فرماندهی ارتش آن کشور در افغانستان، از گفتههای او انتقاد کرده و داوری وی را ضعيف خوانده است. آقای اوباما در ادامه اظهار داشت که پيش از تصميمگيری نهايی در مورد ادامهی کار يا برکناری ژنرال مککريستال، میخواهد مستقيم و بدون واسطه با وی صحبت کند. آقای اوباما دربارهی اظهارات ژنرال مککريستال گفت: «فکر میکنم روشن باشد که آنچه وی و مشاورانش در آن مقاله گفتهاند نشاندهندهی داوری و قوّهی تشخيص ضعيف آنها بوده است . . . اما در عين حال میخواهم قبل از تصميم نهايی، مستقيماً با او صحبت کنم». ژنرال مککريستال از بابت نظرات منفی خود در مورد جو بايدن، معاون رئيس جمهوری و ريچارد هالبروک، فرستادهی ويژهی آمريکا به افغانستان و پاکستان، که در مجلهی رولينگ استون به چاپ رسيده عذرخواهی کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر