-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ فروردین ۸, دوشنبه

Latest News from Kaleme for 03/28/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



در پی گسترش تظاهرات ضدحکومتی در شهرهای سوریه، دوازده نفر در شهر لاذقیه این کشور کشته شده اند. دولت سوریه ادعا می‌کند که این آمار شامل نیروهای امنیتی و افراد غیر نظامی است.

مقام های دولت سوریه پیش‌تر کشته شدن دو تظاهرکننده را در شهر لاذقیه در ۳۵۰ کیلومتری شمال غرب دمشق پایتخت سوریه تایید کرده و گفته بودند این دو نفر به وسیله تک تیراندازان ناشناس کشته شده اند، ولی فعالان سیاسی از تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی به سوی معترضان خبر داده اند.

در نا آرامی های یک هفته گذشته ده ها نفر از مخالفان حکومت سوریه در اثر تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شدند.

هزاران نفر از مخالفان بشار اسد در روزهای گذشته در شهرهای مختلف، به ویژه در شهر جنوبی درعا در نزدیکی مرز اردن علیه زمامداری یازده ساله او تظاهرات کردند.

حکومت سوریه که گروه های تبهکار را عامل ناآرامی های این کشور عنوان کرده، نیروهای ارتش این کشور را برای برقراری آرامش به شهر لاذقیه اعزام کرده است.

همزمان با گسترش تظاهرات در روز شنبه، معترضان مقر حزب حاکم بعث را در بندر لاذقیه و شهر جنوبی طفس، در نزدیکی درعا به آتش کشیدند.

در شهر درعا نیز معترضان در محل مجسمه سرنگون شده حافظ اسد، رهبر پیشین سوریه گردهم آمدند و شعارهای ضددولتی سر دادند. مجسمه حافظ اسد، پدر بشار اسد، روز جمعه به وسیله معترضان سرنگون شده بود.

همزمان یکی از سخنگویان ریاست جمهوری سوریه گفته است که دولت این کشور تصمیم به لغو قانون وضع اضطراری در سوریه گرفته است. این قانون که از سال ۱۹۶۳ بر سوریه حاکم بوده است، حقوق اساسی و آزادی های مدنی شهروندان را به شدت محدود می کند و به نیروهای امنیتی اختیارات گسترده ای برای دستگیری و حبس مخالفان می دهد.

در این حال، سازمان ملل متحد و ایالات متحده به طور جداگانه نگرانی عمیق خود را از خشونت نیروهای دولتی سوریه علیه معترضان اظهار داشته اند.

بثینه شعبان، مشاور ارشد رسانه ای رئیس جمهوری سوریه در گفت و گو با بی بی سی اعمال خشونت به وسیله نیروهای امنیتی را تکذیب کرد و گروه های تبهکار را متهم کرد که با تیراندازی به سوی معترضان سعی دارند در کشور ایجاد بی ثباتی کنند. خانم شعبان همچنین یک روحانی سنی مستقر در قطر به نام شیخ یوسف قرضاوی را متهم کرد که با سخنان خود باعث ناآرامی در لاذقیه شده است.

دولت سوریه می گوید در تظاهرات روزهای گذشته ۲۷ نفر از مخالفان کشته شده اند ولی فعالان سیاسی رقم تلفات را بیشتر از یکصد نفر عنوان کرده اند.

آزادی زندانیان سیاسی

بزرگ ترین تظاهرات روز شنبه در طفس و در پی برگزاری تشییع جنازه سه نفر از کشته شدگان روز جمعه رخ داد. شاهدان عینی از به آتش کشیده شدن مقر حزب بعث و یک پاسگاه پلیس در این شهر خبر داده اند.

صدها نفر هم روز شنبه در درعا تظاهرات کردند. بعضی از تظاهرکنندگان نوشته هایی را حمل می کردند که شعار معترضان مصری بر آن نوشته شده بود: “مردم خواستار سقوط حکومت هستند.”

همزمان منابع مختلف از آزاد شدن هفتاد تا دویست زندانی سیاسی از بازداشتگاهی در دمشق خبر داده اند. دولت سوریه هنوز این خبر را تایید نکرده است ولی گفته می شود بیشتر آزادشدگان از فعالان اسلام گرا هستند.


 


خبرآنلاین با انتشار دو آمار رسمی اعلام شده از سوی مسئولان دولتی، آنها را با یکدیگر مقایسه و تناقض موجود بین آنها را برجسته کرده است. از این دو آمار، یکی به افزایش ۱۹ درصدی سفرهای نوروزی اشاره می‌کند و دیگری ادعای کاهش ۸ درصدی مصرف بنزین را مطرح می‌سازد؛ دو آماری که جمع بین آنها، واقعی به نظر نمی‌رسد. این دو خبر که بدون توضیح بیشتر در این سایت خبری منتشر شده، بدین ترتیب است:

خبر اول

آمار گردشگران نوروزی از ۲۷ اسفند ۸۹ تا پایان ۵ فروردین امسال به   ۷۱  میلیون و ۱۸۹هزار و ۹۵ نفر سفر رسید.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، ‌صنایع دستی و گردشگری با اعلام این خبر به واحد مرکزی خبر گفت : این در حالی است که در مدت مشابه پارسال آمار سفرها ۵۹ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۵۰۲ نفر سفر بود که با این افزایش شاهد رشد ۸/۱۸ درصدی سفرهای نوروزی هستیم .

شهباز یزدانی تصریح کرد: آمار اقامت مسافران در اماکن اقامتی نیز تا پایان روز پنجم فروردین۲۲ میلیون و ۶۶۳ هزار و۷۳۶ نفر شب گزارش شده است که در مقایسه با رقم ۱۹ میلیون و ۸۹۵ هزار و ۸۱۰ نفر شب اقامت در سال گذشته نشان از رشد ۹/۱۳درصدی اقامت ها دارد.

خبر دوم

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به کاهش بی سابقه مصرف بنزین در هفته نخست نوروز ۹۰ از شکسته شدن صف های بنزین در تمامی جایگاههای کشور خبر داد.

محمد ناصری در گفت‌و‌گو با مهر درباره آخرین وضعیت سوخت رسانی به خودروها در ایام تعطیلات نوروز، گفت: از ابتدای فروردین ماه سالجاری تاکنون به طور متوسط روزانه حدود ۶۳ میلیون لیتر بنزین در سطح کشور مصرف شده است که مصرف این فرآورده نفتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶ میلیون لیتر در روز کاهش یافته است.

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر اینکه متوسط مصرف بنزین در هفته نخست فروردین ماه سال گذشته ۶۹ میلیون لیتر در روز بوده است، تصریح کرد: اما امسال با وجود اختصاص سهمیه نوروزی مصرف بنزین حدود هشت درصد کاهش پیدا کرده است.


 


سام محمودی سرایی پس از یک ماه انفرادی یکشنبه ۷ فروردین به بند عمومی منتقل شد. محمودی دهم اسفند در منزلش بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. وی در تماسی با خانواده پس از چند روز خبر از انتقال خود به یک سلول انفرادی در بند ۲۰۹ داده بود.

به گزارش جرس، محمودی سرابی دانش‌آموخته فلسفه دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد است و از سال ۱۳۷۲ تاکنون در مطبوعات مشغول به‌کار بوده است. او عضو هیئت تحریریه روزنامه‌های کیهان، اطلاعات،همشهری، حیات‌نو، راه‌مردم، آزاد، اسرار، همبستگی، اعتماد، شرق و…هفته‌نامه‌های کتاب‌هفته، نگاه‌هفتم و… و ماهنامه‌های کتاب‌ماه فلسفه، انصاف و… با سمت‌های مختلف خبرنگار جزء تا سردبیر بوده است و چندین بار بازداشت و زندان را تجربه کرده است.

وی بار اول در ۲۱ تیرماه۱۳۷۸ (در دوران دانشجویی)به‌دلیل حضور در اعتراضات دانشجویی کوی‌دانشگاه‌تهران به‌جرم اقدام علیه امنیت ملی، توطئه و تبانی و… به‌مدت ۱۱۷روز و بار دوم در ساعت ۴صبح هشتم دیماه سال ۱۳۸۸ به دلیل سرودن شعر اعتراف‌ برای زندانیان دربند ( محمدعلی ابطحی، محمد عطریانفر)و نوشتن نامه سرگشاده‌ای برای میرحسین موسوی به جرم اقدام علیه امنیت ملی،نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه‌نظام، توهین به رهبری و توهین به مقامات جمهوری‌اسلامی بازداشت و پس از پشت‌سر گذاشتن ۴۴ روز در بندهای ۲۴۰، ۲۰۹ و قرنطینه۷ زندان اوین ساعت ۱۱شب ۲۲بهمن‌ماه با قرار وثیقه ۳۰۰میلیونی آزاد شد اما این بازداشت و دستگیری آخرش نبود.

وی در طول حوادث پس از انتخابات چندین بار به دادسرا و دفتر پی گیری وزارت اطلاعات احضار و از طریق تلفن نیز چندین بار مورد تهدید قرار گرفته بود. سام دهم اسفند ماه برای سومین بار از منزلش ربوده و به مکانی نامعلومی منتقل شده و پس از چند روز طی تماسی کوتاه با خانواده اش خبر از بازداشت خویش توسط نیروهای سرکوبگر و انتقال به ۲۰۹ را داده بود. او در نهایت، امروز از بند ۲۰۹ به بند عمومی منتقل شد.


 


خبرگزاری  دولت، ایرنا، گزارش داد: تلویزیون سوریه شنبه شب بخشی از اعترافات اولیه افراد غیرسوری را که در جریان آشوب های اخیر در این کشور دستگیر شدند ، پخش کرد.

تلوزیون سوریه گفته است، یکی از دستگیر شدگان آمریکایی مصری تباری بود که به دریافت پول از دشمنان سوریه برای ایجاد ناامنی در این کشور اعتراف کرده.

این فرد در اعترافاتش گفته است که مدتی قبل، مخفیانه به اسراییل سفر کرد و برای ارسال عکس و تصویر از سوریه از خارج کشور پول می گرفت ، همچنین با ایمیل از وی پرسیده بودند که آماده کمک به فردی از کلمبیا باشد که به زبان اسپانیایی صحبت می کند.

این  شخص در تلوزیون  گفته  است  انتخابش از آن جهت بود که در سوریه زندگی می کرد و دارای تلفن همراه دوربین دار بود که باعث می شد تا بتواند از این فرصت استفاده کند. لذا در ازای ارسال عکس و تصویر به خارج پول می گرفت.

به گفته این فرد ، در گذرگاه اسراییلی هنگام سفر به فلسطین اشغالی چهار ساعت مورد بازجویی قرار گرفت ، سپس از وی پرسیده اند که آیا می خواهد گذرنامه آمریکایی وی مهر اسراییلی بخورد یا نه که وی این امر را نپذیرفته تا بتواند بار دیگر به سوریه بازگردد.


 


عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ما از همان ابتدا پیش‌بینی کرده بودیم که پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت برق و گاز افزایش زیادی داشته باشد.

نماینده زرند در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: البته با توجه به این که در قبض‌های برق این دوره تنها کمتر از یک هفته مربوط به زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها بود، به طور قطع در قبض‌های بعدی که در فروردین به مشترکان توزیع می‌شود، قیمت‌ها افزایش بیشتری خواهد داشت و این افزایش قیمت‌های ناگهانی در میان مردم شوک به وجود می‌آورد.

وی با تأکید بر ضرورت اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و مدیریت ریسک و کاهش تبعات این جراحی بزرگ اقتصادی در کشور، تصریح کرد: دولت باید برای جلوگیری از ایجاد چنین جوی در جامعه، کارشناسانه‌تر عمل می‌کرد و این افزایش قیمت‌ها به صورت پلکانی رخ می‌داد.

امیری خامکانی یادآور شد: در قانون پیش‌بینی شده است که تا پایان برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه، دولت به نحوی قیمت‌ها را افزایش دهد که به مردم فشار کمتری وارد شود؛ البته هم اکنون که قانون هدفمندی در حال اجرا شدن است، باید برای حمایت از مردم و کمک به آنان تلاش شود تا فشار کمتری را از محل اجرای این قانون متحمل شوند.

رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که طبق قانون قیمت‌ها باید پلکانی افزایش می‌یافت، این نوع عملکرد دولت را بی‌توجهی به برنامه پنج‌ساله و خلاف قانون خواند.


 


مخالفان حکومت لیبی می‌گویند که موفق شده‌اند با پیشروی به سمت غرب این کشور، بندر نفتی مهم راس لانوف و دو شهر دیگر را به تصرف خود در آورند.

به گزارش آفتاب به  نقل از بی بی سی یک فرمانده مخالفان گفته است بندر راس لانوف در کنترل کامل مخالفان قرار دارد و نیروهای تحت امر او اکنون در حال جستجوی شهر برای یافتن نیروهای وفادار به معمر قذافی هستند.

یکی از خبرنگاران بی بی سی که برای پوشش خبری رویدادهای لیبی در کنار نیروهای مخالف سرهنگ قذافی به سر می‌برد می‌گوید همزمان با پیشروی مخالفان، نیروهای وفادار به معمر قذافی به سرعت در حال عقب‌نشینی هستند.

این خبرنگار می‌گوید شهر بریقه نیز پس از عقب‌نشینی نیروهای سرهنگ قذافی، به آسانی به کنترل مخالفان درآمد.

معترضان همچنین پیش‌تر توانسته بودند شهر های عقیله و اجدابیا را نیز از ارتش لیبی باز پس بگیرند.

واکنش پاپ

در این حال پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کلیسای کاتولیک، خواستار برقراری آتش‌بس در لیبی شده است.

پاپ بندیکت از جامعه بین‌المللی خواسته بلافاصله گفت‌وگوها برای حل بحران در لیبی را آغاز کنند.

رهبر کلیسای کاتولیک که در مراسم ویژه دعای روز یکشنبه حضور داشت، گفت که وی نگران به خطر افتادن جان غیرنظامیان است.

ادامه حملات نیروهای بین‌المللی

همزمان گزارش‌ها حاکی است که حملات هوایی نیروهای ائتلاف بین‌المللی به مواضع ارتش لیبی همچنان ادامه دارد.

در حمله جنگنده‌های ارتش فرانسه به یک پایگاه هوایی در شمال غربی لیبی، ۵ هوایپمای جنگی و دو هلی کوپتر ارتش لیبی منهدم شدند.

یک سخنگوی ارتش فرانسه گفته است که این هواپیماها زمانی که آماده حمله به نیروهای مخالف معمر قذافی بودند، در پایگاه مصراته هدف حمله قرار گرفتند.

فرانسه یکی از چند کشوری است که در یک ائتلاف بین‌المللی در ۸ روز گذشته با حمله به مواضع ارتش لیبی تلاش کرده است با اعمال یک منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور از کشتار بیشتر شهروندان غیرنظامی به وسیله سرهنگ قذافی جلوگیری کنند.

گلوله‌باران شهر محاصره شده مصراته به وسیله ارتش لیبی در پی پرواز هواپیماهای نظامی ائتلاف بین‌المللی متوقف شده است.

یکی از شبه‌نظامیان در مصراته به خبرگزاری رویترز گفت: “گلوله‌باران شهر متوقف شده و جنگنده‌های ائتلاف در حال پرواز برفراز مصراته هستند. گلوله‌باران زمانی متوقف شد که هواپیماها بر فراز شهر نمایان شدند.”

مصراته به کانون نبرد مخالفان دولت لیبی با ارتش معمر قذافی در شمال غرب این کشور تبدیل شده است.

مصراته از جمله شهرهای مهم در غرب لیبی است که همچنان در اختیار مخالفان است.

مخالفان سرهنگ قذافی پیش از آغاز حملات هوایی ائتلاف بین‌المللی، کنترل شهرهای ساحلی در شمال شرق لیبی را به ارتش این کشور واگذار کرده بودند.

مخالفان در لیبی از نیمه ماه فوریه و با هدف پایان دادن به ۴ دهه حکومت معمر قذافی قیام کردند.

یک ائتلاف بین‌المللی با هدایت آمریکا، بریتانیا و فرانسه در ۸ روز گذشته با حمله به مواضع ارتش لیبی تلاش کرده است با اعمال یک منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور از کشتار بیشتر شهروندان غیرنظامی به وسیله سرهنگ قذافی جلوگیری کنند.

دولت لیبی حملات هوایی ائتلاف بین‌المللی را علت پیشروی مخالفان عنوان کرده است.

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز در سخنرانی رادیویی روز شنبه خود از موفقیت ماموریت نظامی ائتلاف بین‌المللی خبر داد.

اوباما گفت: “از آنجایی که به موقع اقدام کردیم، جلوی یک فاجعه انسانی گرفته شد و زندگی غیرنظامیان نجات یافته است.”


 


مشاور سیاسی و اطلاع‌رسانی رئیس جمهور سوریه نسبت به هرگونه اقدام در جهت از بین بردن امنیت این کشور هشدار داد.

به گزارش ایسنا، بثینه شعبان، مشاور سیاسی و اطلاع‌رسانی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه با اشاره به تحولات اخیر در این کشور آنچه را که در سوریه روی داده “طرح فتنه” خواند.

وی درجمع خبرنگاران اظهار کرد: هم‌اکنون آنچه که پیش روی ماست کاملا آشکار است. آنچه که در سوریه وجود دارد طرح فتنه‌ای است که برای از بین بردن عزت، جایگاه، وحدت، قدرت و مواضع سوریه مطرح شده است.

وی با ابراز تاسف از نقش تحریک‌آمیز برخی رسانه‌ها علیه سوریه تاکید کرد که برخی رسانه‌ها تلاش می‌کنند تا تظاهرات گسترده‌ای را که در حمایت از بشار اسد برگزار می‌شود، نادیده بگیرند.

شعبان با اشاره به اظهارات یوسف قرضاوی، دبیر کل اتحادیه‌ی جهانی علمای مسلمین در خطبه‌های نماز جمعه قطر اظهارات وی را فتنه آمیز خوانده و گفت: یک روحانی نباید به دنبال ایجاد فتنه و آشوب باشد. این جزو وظایف یک روحانی نیست.

وی با اشاره به تصمیماتی که رهبران سوریه برای انجام اصلاحات اتخاذ کرده‌اند، گفت: طرح اصلاحات طی روزهای آینده با گام‌های اجرایی همراه خواهد بود و تمامی امور بررسی خواهد شد.

شعبان بار دیگر عنوان داشت: برای ما کاملا مشخص شده که طرح فتنه در سوریه وجود دارد و دلیل آن نیز سیاسی است. زیرا در سال ۲۰۰۵ نتوانستند هویت و مواضع سوریه را تغییر دهند. امروز طرح جایگزینی مطرح شده تا مواضع سوریه و موجودیت آن را به عنوان یک ضلع مقاوم و به عنوان یک کشور منطقه‌ای مهم در خاورمیانه جدید هدف قرار دهد.

وی با هشدار نسبت به این که کشورش در مرحله‌ای حساس به سر می‌برد، گفت: این بار نیز شکل جدیدی از هدف قرار دادن سوریه مطرح شده است اما مردم سوریه که مخالف نژاد پرستی هستند این مشکل را نیز پشت سر خواهند گذاشت.

مشاور اسد خاطر نشان کرد: تنها کسی که از آنچه در سوریه روی می‌دهد، خوشحال می‌شود اسراییل و اعضای کنگره هستند که با سوریه مخالفند.

وی با رد شایعات مبنی بر آزادی زندانیان سیاسی گفت: زندانیان سیاسی در سوریه وجود ندارد.

در درگیری روز شنبه معترضان با نیروهای امنیتی سوریه در لاذقیه دو تن کشته شدند. چهار تن نیز روز جمعه در درگیری‌های این شهر کشته شده بودند.

یک عضو پارلمان سوریه نیز تاکید کرد: نیروهای امنیتی به سوی تظاهرکنندگان تیراندازی نکرده‌اند. عده‌ای سوریه و وحدت آنرا هدف قرار داده‌اند.


 


کلمه- کمال الدین صبا: مردم، شرکتها و کارخانجات با مشکلات فراوانی از بی ثباتی در تمامی زمینه ها و بخصوص بی ثباتی و بی انضباطی اقتصادی دولت در کشور در رنجند، آمار واقعی مخفی می گردد، قیمتها هر روزه رو به افزایشند، نرخ تورم دو رقمی هرباره توسط دولت تحریف می شود و با واقعیات نمی سازد، کارخانجات هر روزه با مشکلات جدید روبرو می شوند و یک به یک تعطیل می شوند، حقوق کارگران و پیمانکاران ماه هاست عقب مانده، تا جایی که تنی چند از مدیران شرکتهای بزرگ از شدت نگرانی و شوک و فشار حتی جان خویش را از دست دادند و اعتراض ها هر روز رو به افزایش است، خبرگزاری فارس نیوز وابسته به نهادهای امنیتی سپاه، خبر از تورم بی سابقه در اروپا می دهد. آن هم به بالاترین مقدار در دو سال اخیر، یعنی ۲٫۴ درصد!

در حالی که بحران اقتصادی دنیا در چند سال اخیر موج شدیدی از نگرانی ها را برای تولید کنندگان و در نتیجه بازار کار به وجود آورده بود، برنامه ریزی های منسجمی توسط کشورهای توسعه یافته و اتحادیه اروپا صورت گرفت تا رونق به اقتصاد بازگردد و اقتصادشان از رکود خارج گردد. تورم مثبت و کنترل شده، شاخصه ای از رونق اقتصادی در یک کشور می باشد و نشان از تمایل مردم به خرید دارد و همین امر موجب می شود که کارخانجات به تولید ادامه دهند و بازار کار و کسب و تولید در کنار یکدیگر فعال باشند. در این بین بانک های مرکزی و برنامه ریزان اقتصادی، همواره در تلاشند که شاخص تورم را کنترل کنند، به نحوی که در حال حاضر این شاخص نزدیک به ۲ درصد برنامه ریزی شده است و طبق تازه ترین گزارش های منتشر شده موسسه آمار اروپا موسوم به یورو استات، نرخ تورم از مقدار در نظر گرفته شده فراتر رفته و در دو سال اخیر برای اولین بار به عدد ۲٫۴ درصد رسیده است.

برنامه ریزی ها حاکی از آن است که این مقدار در سال آتی به رقم ۱٫۷ درصد خواهد رسید. بنابراین پس از تحولات اخیر بین المللی در کشورهای مصر و تونس و لیبی و بقیه کشورها که اکثرا در حوزه های نفتی هستند و افزایش قیمت نفت و حتی با زلزله شدید در ژاپن و سونامی و ماجرای هسته ای و مشکلات ناشی از عدم تأمین بعضی از قطعات حساس کارخانجات اروپایی که توسط شرکت های ژاپنی صورت می گرفته، با این حال نرخ تورم در اروپا حدود ۰٫۴ درصد بالاتر از انتظار و برنامه ریزی ها گام گذاشته است. هرچند که پیش بینی شده است که در سال آینده دوباره پائین آمده و به مقدار ۱٫۷ درصد برسد.

حال سوال اینجاست که غوغاسالارانی که از افزایش ۰٫۴ درصدی در تورم ۲ درصدی اروپا چشم پوشی نمی کنند، چطور است که در مقابل افزایش لجام گسیخته قیمت ها در کشور خودمان اغماض می کنند و صحبتی از نرخ تورم دو رقمی و افزایش و کاهش چند درصدی آن در هر ماه نمی کنند؟ چرا در مقابل بیکار شدن هر روزه تعدادی از کارگران و کارمندان و متخصصین خاموشند و صحبتی از اعتراضات برای دریافت حقوق معوقه کارگران و کارمندان و متخصصین به میان نمی آورند؟ چرا در مقابل این همه بی ثباتی در سیاست های داخلی و خارجی و فضای آشفته اقتصادی که منجر به فتوای جنگ و جهاد اقتصادی نیز برای آن شده است، خاموشند؟ آیا جز این را به اذهان متواتر می سازد که نفع عده ای از لمیدگان بر قدرت، بر همین آشفتگی داخلی در تمامی زمینه های اقتصادی و فرهنگی و سیاسی و غیره قرار گرفته است؟


 


همایش جوانان حامی میرحسین موسوی در شیراز – ۱۹ خرداد ۸۸


 


در کانون توجه قرار دادن مشکلات اقتصادی و فساد دولتمردان که علت نارضایتی‌های گسترده در سطح جامعه است، می‌تواند در زمینه‌ی اقتصادی، آگاهی‌بخش و راه‌گشا باشد. برای شروع هم می‌شود با برنامه‌ریزی برای روز کارگر شروع کرد. (+)


 


داود غفارزادگان، نویسنده سرشناس، تصریح کرد که با روند فعلی اعطای مجوز کتاب از سوی ارشاد، حوزه نشر کتاب به تعطیلی نزدیک می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، غفارزادگان در خصوص وضعیت نشر در کشور گفت: «با توجه به وضعیتی که وزارت ارشاد برای اعطای مجوز به کتب پیش آورده است می‌توان گفت حوزه نشر کتاب به تعطیلی نزدیک می‌شود. متاسفانه یک اثر برای تجدید چاپ، گاهی یک سال در ممیزی ارشاد می ماند که این اتفاق ظاهرا گسترده است و بدترین اتفاق حوزه نشر است. این وضعیتی که ارشاد ساخته باعث ایجاد فضای عدم اعتماد و ناامیدی شده است.»

به گفته وی مهمترین رویداد سال۸۹ این است که ادبیات تعطیل شده است: «امیدوارم مسئله ممیزی که این روزها گریبان برخی از کتاب‌ها را گرفته است، به نوعی حل بشود. در حال حاضر یکسال است که رمان «کتاب بی نام اعترافات» را برای تجدید چاپ به ارشاد ارائه داده‌ایم اما هنوز جوابی نگرفته‌ایم کاری که می تواند در عرض یک روز یا حداکثر یک هفته انجام گیرد.»

غفارزادگان که امسال با رمان «کتاب بی نام اعترافات» جایزه متفاوت ترین رمان سال ۸۸ موسوم به جایره ادبی «واو» را از آن خود کرده است، درباره سرنوشت این کتاب گفت: «اگر می خواهند کتاب تجدید چاپ نشود رک و راست به آدم بگویند تا تکلیفش را بداند که بگذارد در اینترنت یا جایی دیگر چاپ کند این بهتر از آن است که آدم را سرگردان نگه دارند و جواب درست و حسابی ندهند.»

وی با اعلام نارضایتی از وضعیت ادبیات در کشور نیز تصریح کرد: «همه مسائل پیش روی حوزه نشر باعث شده ادبیات این روزها حال و روز خوشی نداشته باشد. در حالی که بعید می دانم کسی از این مسائل سود ببرد الان اتفاق ها طوری رقم خورده که اصرار به تعریف جایگاه برای نویسنده دارند؛ فرقی نمی کند در حیطه جوایز خصوصی هم این موارد وجود دارد و این وسط چیزی که از بین می رود فرهنگ و ادبیات این کشور است.»

نویسنده کتاب «شب ایوب» در مورد داستان یا رمان مهمی که سال ۸۹ به چاپ رسید، خاطرنشان کرد: «باید بگویم که چیز خاصی که ارزش توصیه کردن داشته باشد به ذهنم نمی رسد. بیشتر کارهایی که چاپ می شود بیشتر در حد شوخی است و برای این خوب است که ویترین مغازه‌ ها را پر کند. متاسفانه جوان‌ها با گذشته‌های خود ارتباط ندارند و چیزی که بیشتر نمایان است، حاشیه است نه چیز دیگر اما ادبیات اصیل اینگونه نیست و کار خود را ساکت و آرام انجام می دهد.»

وی در عین حال راه خروج از یکنواختی موجود در ادبیات داستانی را اینگونه ترسیم کرد: «کماکان باید داستان های کلاسیک بازخوانی شود مثلا کارهایی که آقای جعفر مدرس صادقی انجام داده اند، گرچه این هم کافی نیست نویسندگان باید با گذشته های خود ارتباط برقرار کنند که این مسئله کمک شایانی به آنها می کند.»

غفار زادگان در ادامه، از انتشار مجموعه داستان جدیدش با نام «ایستادن زیر دکل برق فشار قوی» خبر داد و گفت: «این مجموعه در بردارنده ۱۲ داستان کوتاه برای بزرگسالان است که برای نمایشگاه کتاب منتشر می شود و حاصل تجربیات داستانی‌ام در چهار، پنج سال اخیر است که برخی از آنها در مطبوعات به چاپ رسیده است.»

وی این مجموعه را ادامه تجربیات داستان‌نویسی‌اش دانست و گفت: «فضای کلی داستان‌های این مجموعه در ادامه کارهای قبلی من است؛ ‌ضمن آنکه در فرم و زبان کارم را تجربی پیش می‌برم گرچه فضای کلی کار، جدید و متفاوت به نظر می‌رسد.»

این نویسنده شناخته شده کشورمان پیشنهاد کرد در تعطیلات نوروز ۹۰ بوستان سعدی و رمان «نام من سرخ» از اورهان پاموک را مطالعه کنند. وی افزود: «این اثر یک رمان جالب برای جوانان ایرانی است. داستان یک نویسنده ای در کشور همسایه، آذربایجان است که با کشور ما مشترکات فرهنگی زیادی دارند. این نویسنده از شیوه های روایت شرقی به ویژه ایرانی و آموزه ای از شیوه های غرب استفاده کرده که بسیار جذاب است و موضوعاتی که مطرح می کند نیز موضوعات عام انسانی است.»

وی در توضیح موضوع این رمان گفت: «اتفاقات این رمان به قرن ۱۶ مربوط می شود. پادشاه عثمانی تصمیم دارد به مناسبت هزارمین سال هجرت پیامبر(ص) کتابی را به دوک ونیز هدیه کند که نقاشی های این کتاب به خواست پادشاه باید بر اساس اصول نقاشی غربی کشیده شود. نقاشان دربار وظیفه تصویرسازی این نقاشی ها را به سرپرستی یکی از راویان کتاب، که ما با نام «شوهر عمه» با او آشنا می شویم بر عهده دارند. در این میان قتلی اتفاق می افتد که این کتاب را به یک رمان کارآگاهی تبدیل می کند و باعث می شود خواننده تا پایان کتاب به دنبال قاتل بگردد.»


 


یک عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از واردات بی رویه، افزایش قیمت سموم شیمیایی و کم آبی به عنوان مهمترین دلایل گران شدن قیمت مرکبات یاد کرد و گفت: کمبود گازوییل تحویلی به کشاورزان با نرخ سهمیه‌ای در کاهش تولید و افزایش قیمت محصولات کشاورزی بی تاثیر نبوده است

به گزارش مهر، عزت الله یوسفیان ملا با اشاره به اینکه یکی از دلایل گران شدن مرکبات دراستانهای شمالی کشور همچون مازنداران موقعیت جغرافیایی این استانها است، گفت: استان‌های پرتردد همچون مازندران به خاطر شرایط گردشگری که دارد باعث افزایش استفاده مردم از مرکبات می‌شود و این موضوع منجر به افزایش قیمتها می شود. نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی در مورد مشکلات کشاورزان، بیان کرد: بیشتر مرکبات مصرفی مردم وارداتی است وآن مقداری را هم که کشاورزان تولید می‌کنند به خاطر نبود امکانات تولید صنعتی ضرر می‌بیند که این امر باعث دلسردی کشاورزان کشور می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشتر مرکبات مصرفی مردم از خارج وارد کشور می‌ شود، تصریح کرد: یکی از دلایل نوسان در قیمت مرکبات کم یا زیاد وارد کردن مرکبات از خارج به داخل کشور است. وی تاکید کرد: یکی از معضلات کشاورزان خرید گازوییل است که به یکی ازدغدغه‌های مهم آنها تبدیل شده و این درحالی است که کمبود میزان گازوییل تحویلی به کشاورزان مازندرانی با نرخ سهمیه‌ای، موجب کاهش تولید محصولات کشاورزی و افزایش قیمت آن می‌شود.

یوسفیان ملا ادامه داد: سیستم تولید مرکبات استان ما درتمام مراحل با مشکلاتی ازجمله گران شدن سم، کود و دستمزد کارگران روبرو است. این عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی درمورد مشکلات کم آبی برای کشاورزان توضیح داد: پیش ازپیروزی انقلاب اسلامی سرانه آب مصرفی برای هر فرد ایرانی هفت هزار و ۵۰۰ متر مکعب بوده که امروز به ۱۶ هزار و ۵۰ متر مکعب افزایش یافته است. به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی بر این اساس دولت باید سازه های سنتی را احیا کند تا بستری مهیا شود تا مصرف آب کاهش و تولید کشاورزی افزایش یابد.

گفتنی است دو میلیون نفراز جمعیت و حدود ۶۰ هزار خانوار مازندران به امر کشاورزی مشغول هستند اما تشکل کشاورزی مستقل نبوده در حالی که کشاورزان مازندرانی غذای ۱۵ میلیون جمعیت ایرانی را تامین می کنند.


 


کلمه – گروه سیاسی: یکسال صبر و استقامت، یکسال با همه  مشقت ها و  محدودیت ها با همه تهمت ها و طعنه ها در کنار مردمی بودن  که نام  او را از صندوق های رای تا کوچه و خیابان فریاد زدند. این شاید  خلاصه میرحسین موسوی باشد برای سال ۱۳۸۹.  حالا که میر حسین موسوی را از مردم  خود جدا کرده اند شاید فرصتی باشد  تا  نیک  ببینیم که او چه می گفت و به چه می اندیشید؟  آیا مانند  قدرت  پرستان  همه چیزخواه سودای ریاست و حکومت داشت چنانکه  مدعیان  مسند نشین می پندارند و آیا آرمانی جز بازگشت به قانون، بازگشت  به کرامت انسانی و اعتلای  ایران اسلامی  در سر می پروراند؟ مرور تاریخی  دیدار ها و اعلام  مواضع  میرحسین موسوی  نشان می دهد آنچه که امروز به عنوان حصر و بازداشت خانگی از آن یاد می کنیم در واقع در شکلی دیگر از نیمه دوم سال  با میرحسین موسوی  همراه بود.  هر چه سال جلو تر می رفت  محدودیتها بیشتر می شد ملاقات کننده ها  بازداشت و بازجویی می شدند یا  اساسا با تهدید و سد راه مانع ملاقاتی ساده می شدند. همه اینها ادامه پیدا کرد تا جایی که  میر از ملاقات با خانواده زندانیان و آسیب دیدگان نیز آرام آرام باز ماند. از آن پس نخست وزیر دوران دفاع مقدس سخنان خود را از طریق گفت و گو ها و یادداشت های مختلف با مردم سخن گفت تا اینکه با حصر کامل وی و دکتر رهنورد، این ارتباط نیز توسط مسئولان حکومتی از بین رفت و مصداق دیگری از  مثله شدن آزادی بیان را در کشور نمایان ساخت.

او در سالی که گذشت به دیدارهای نوروزی رفت، با زندانیان آزاد شده و خانواده زندانیان سیاسی دیدار کرد. در چند نوبت با مهدی کروبی و سید محمد خاتمی دیدار داشت. با اعضای فراکسیون خط امام مجلس و نمایندگان سابق مجلس به گفت و گو نشست. محفلی برای گفت و گوی جوانان اصلاح طلب فراهم کرد. ایثارگرانی که خاطرات ۸ سال دفاع مقدس را همراه با نخست وزیر این دوران داشتند به دیدارش آمدند. به مناسب های مختلف پیام صادر کرد و در موضوعات روز با کلمه  به  گفت و گو نشست.

اما نکته مهمی که نمی توان از آن به سادگی گذشت حضور همیشگی دکتر رهنورد در همه این دیدارها بود.حتی زمانی که از ملاقات های مهندس موسوی ممانعت به عمل آمد ، دکتر زهرا رهنورد به تنهایی ارتباط با مردم  را حفظ  کرد و به ملاقات اقشار مختلف جامعه رفت.

در ادامه  به مرور دیدار ها و مواضع میرحسین موسوی در سال ۸۹  خواهیم پرداخت.

  • پیام نوروزی برای همه ایرانیان

فروردین ۱۳۸۹ را میرحسین با انتشار پیام نوروزی(+) آغاز کرد . میرحسین در آن پیام خواستار گسترش دامنه امواج جنبش سبز به همه اقشار، قومیت‌ها و استان‌ها شده بود.مهندس موسوی سال ۸۹ را سال استقامت و پایداری بر مطالبات برحق و قاونی ملت ایران دانسته و تاکید کرده بود: سال جدید سال استقامت بر این مطالبات به حق و قانونی است و ما حق عقب کشیدن و عقب‌گرد در ارتباط با این مطالبات را نداریم و آن را خیانت به ملت و اسلام، خون شهدا می‌دانیم.ما این قانون اساسی را در میان امواج خون شهدا به دست آوردیم و نمی‌توانیم آن را راحت از دست بدهیم و همه باید به آن بازگردند.

او به مانند همیشه به پایندی خود به قانون اساسی هم اشاره کرد و گفت: قانون اساسی را باید یکپارچه دید. زمانی که قانون اساسی تدوین شد، حتی آن کسانی که آن عناصر را تدوین می‌کردند برای آن که انسجام قانون آسیب نبیند، مقدمه‌ای برای آن تهیه کردند که اهمیت آن هم زیاد است. در تمام اینها اصول به یک مجموعه از ارزش‌ها، خواست‌ها و مطالباتی یکپارچه تأکید می‌شود که نمی‌توانند از هم جدایی بگیرند. اکنون هم مردم که مشکلات اجرایی، سیاسی و انتخاباتی و .. را دیدند راه حل را در این می‌بینند که راه گشودن به آینده درخشان برای ملت بازگشت به قانون اساسی آن هم بدون دخالت دادن سلایق سیاسی است.

  • دیدارهای نوروزی

با آغاز سال ۱۳۸۹ مهندس موسوی به همراه دکتر رهنورد سنت حسنه دید و بازدید های نوروزی را اینبار در دیدار با خانواده زندانیان سیاسی و یا زندانیان آزاد شده از زندان گذراندند.

دیدار مهندس موسوی با خانواده زندانیان سیاسی همراه با حاشیه های جالبی بود. وقتی مهندس موسوی به دیدار خانواده محمد نوری زاد رفت یکی از حاضران از مهندس درباره نامگذاری سال ۱۳۸۹ به نام «صبر و استقامت» پرسید که موسوی با بیان این‌که منظور از صبر همان صبر به معنای قرآنی آن است، خاطرنشان کرد: در ماه‌های پیش رو همه افراد باید هریک در حد وسع و توانشان برای پیشبرد مطالبات مردم تلاش کنند و در این راه صبر و ایستادگی پیشه کنند تا در راه تحقق خواسته‌های ملت توفیق یابیم.

بسیاری از این دیدارهای نوروزی در رسانه ها انعکاس پیدا نکردند اما ۱۱ مورد آن که منتشر شدند شامل این دیدارها بوده اند:

۴ فرودین : دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با بهمن احمدی امویی ،روزنامه نگار(+)

۴ فرودین : دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با خانواده محمد نوری‌زاد کارگردان و روزنامه‌نگار دربند (+)

۵ فروردین: دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با خانواده حسین نورانی نژاد عضو جبهمه مشارکت(+)

۵ فروردین:دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با خانواده سید علیرضا بهشتی شیرازی از مشاوران ارشدش(+)

۵ فروردین:دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با آذر منصوری عضو تازه آزاد شده جبهه مشارکت(+)

۷ فروردین :دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با خانواده امیرابوطالبی از جانبازان انقلاب (+)

۱۱ فروردین :دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با مهسا امرآبادی، همسر مسعود باستانی روزنامه نگار زندانی(+)

۱۲ فروردین:دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با خانواده شیوا نظر آهاری ،روزنامه نگار و فعال حقوق بشر(+)

۱۷ فروردین : دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با فیض الله عرب سرخی عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی (+)

۲۰ فروردین :دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با عبدالله مومنی سخنگوی ادوار تحکیم وحدت (+)

۲۰ فروردین :دیدار نوروزی مهندس موسوی و دکتر زهرا رهنورد با خانواده بدرالسادات مفیدی دبیر زندانی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران (+)

۹ فروردین همزمان با درگذشت همسر آیت الله منتظری ، مهندس موسوی پیام تسلیتی(+) صادر کرد.

۱۱ فروردین خانواده سه مشاور میرحسین موسوی که آن روزها در زندان بودند به دیدار موسوی و رهنورد رفتند(+). دیداری که با ستایش موسوی از استقامت مشاورانش همراه بود.

۱۴ فروردین هم به مانند سال های قبل میرحسین در دفتر خود میزبان بسیاری از چهره های سیاسی، فرهنگی ، اجتماعی، روزنامه نگاران و … بود(+) که برای تبریک عید نوروز به دیدار او آمده بودند. سنتی که امسال به دلیل حصر مهندس در آن وقفه ایجاد می شود.

۱۶ فروردین تعطیلات نوروز به پایان رسید اما برخی از دیدارهای نوروزی ادامه پیدا کرد. بلافاصله بعد از تعطیلات   اعضای فراکسیون خط امام (ره) مجلس شورای اسلامی با مهندس موسوی دیدار کردند(+) . دیداری که واکنش شدید اقتدارگرایان حامی دولت را در پی داشت.

این دیدار صمیمانه بهارانه در حالی برگزار شد که مهندس موسوی به نکاتی در این دیدار اشاره کرد و با مثال زدن از گذشته گفت: «علی رغم حمایت موثری که امام راحل از دولت و اینجانب به عمل می آوردند هیچ تصمیمی که به مربوط به سرنوشت مردم بود را به تنهایی اتخاد نمی‌کردند و برای اتخاد تصمیم با کسانی که لازم بود مشورت می کردند و اصولا برای مشورت خود در اینگونه تصمیمات وظیفه‌ای شرعی و عقلی قائل بودند.»

ترسیم چهره ای غیر واقعی از امام در صدا و سیما

سال گذشته در این روزها صداوسیما با پخش برنامه های مختلف سعی در تحریف اندیشه های امام (ره) را داشت که موسوی در دیداری که با این طیف از نمایندگان مجلس داشت گفت: «این نوع تبلیغ در واقع ویران کردن پایه‌های نظام است چرا که رفتار و دکترین امام راحل را تخریب می‌کنند و این درست کاری است که رسانه‌های بیگانه هم انجام می‌دهند یعنی هم متاسفانه صدا و سیمای ما و هم رسانه‌های ضدانقلاب فرازی از یک سخن امام راحل را بدون اشاره به موقعیت تاریخی بیان آن سخن و با هدف القاء چهره و منشی خاص از امام مطرح می‌کنند که این موجب ترسیم چهره ای غیر واقعی از امام می شود و برداشت و ذهنیتی ناقص و نادرست از امام را در مخاطبان بویژه نسل جوان ایجاد می کند و به نظر من رسانه های بیگانه و صدا وسیما دراین مورد دو تیغه یک قیچی هستند که به مخدوش کردن چهره نورانی امام راحل می پردازند.»

نظام را می خواهند با حاکمیت یک فرقه اداره کنند

۱۹ فروردین هم نمایندگان فراکسیون سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در مجلس ششم به دیدار مهندس موسوی رفتند.(+)

میرحسین موسوی در این دیدار مباحث مختلفی از جمله موضوعاتی مربوط به هدفمند کردن یارانه ها ، استفاده ابزاری از ارزش ها ، خواسته های جنبش سبز و … را مطرح کرد اما در بخشی از سخنان خود به اتفاقی که در چند روز قبل از این دیدار در کنار دریاچه ارومیه رخ داده بود و برخورد با حامیان محیط زیست اشاره کرد و گفت :« برخورد عجیب اخیر با مردمی است که برای حفظ محیط زیست دریاچه ارومیه رفته بودند نیز نشانه دیگری است از روند امنیتی کردن کشور است.»

وی ادامه داد: «یا پادگانی کردن بهشت زهرا در روز ۱۲ فروردین یا … و آیا همه مسائل را با امنیتی و پادگانی کردن می توان حل کرد؟ نظام را می خواهند با حاکمیت یک فرقه اداره کنند که نمی شود.»

۲۳ فروردین میرحسین موسوی با همراه همیشگی اش ، زهرا رهنورد به دیدار خانواده مهدی محمودیان(+) رفتند تا از این خانواده که عزیزشان دربند است دلجویی کنند.

۲۹ فرودین هم میرحسین و زهرا رهنورد به دیدار خانواده احمد زیدآبادی رفتند(+) . هم زمان با این دیدار ،احمد زید آبادی از زندان رجایی شهر با منزلش تماس تلفنی گرفت و با مهندس موسوی و زهرا رهنورد گفت و گوی کوتاهی کرد .زهرا رهنورد در این مکالمه خطاب به زید آبادی گفت :ما صبر و مقاومت شما را ارج می نهیم و برایتان آرزوی توفیق و سلامتی داریم .

برای تداوم جنبش، زندگی کردن با آن را درپیش بگیرید

اردیبهشت ماه ۸۹ با دیدار جمعی از فعالان ملی – مذهبی با مهندس موسوی(+) شروع شد. در این دیدار که باز به مذاق انحصارطلبان خوش نیامد مهندس موسوی بیشتر درباره جنبش سبز سخن گفت. وی با تاکید بر این سخن که «باید با ارزش‌ها و اهداف سیاسی، زندگی کرد» اظهار داشت: «کار، کاری طولانی، و مسیر جنبش سبز، راهی پر پیچ و خم و زمان‌بر است؛ اگرچه شاید جنبش زودتر از آنچه بسیاری تصور می‌کنند به نتیجه برسد، اما باید صبور بود و استقامت ورزید و برای تداوم جنبش، زندگی کردن با آن را درپیش گرفت.»

مهندس موسوی همچنین با تاکید بر این نکته که «مسئله‌ی آگاهی‌بخشی، موضوعی بسیار مهم محسوب می‌شود»، عنوان نمود: «هر «تغییر» وقتی متحقق می‌شود که «ایده»ای متولد شود. اکنون به‌نظر می‌رسد که ایده‌ی تغییر متولد شده است؛ هر چقدر این ایده و ابعاد آن را بیشتر تبیین کنیم، امکان بسط و پیشبرد جنبش بیشتر می‌شود.»

در همین جلسه بود که مهندس موسوی مبحث «دین رحمانی» را باز کرد. وی با تاکید بر این موضوع که «ما مبلغ قرائت رحمانی از دین هستیم، قرائتی از دین که واجد حداکثر مدارا نسبت به تمامی دیدگاه‌ها و عقاید است» افزود: « این کار (تبلیغ و ترویج قرائت رحمانی از دین) کار دشواری است، اما جنبش سبز می‌تواند چنین مسئولیتی را بر دوش خود حس کند.» موسوی اضافه کرد: «من نسبت به گریز نسل جوان از دین و ارزش‌های توحیدی احساس خطر می‌کنم؛ برخوردها و خشونت‌ورزی‌ها و سرکوب در پوشش حکومت دینی، ممکن است بخش قابل توجهی از جوانان ما را از هر دینی گریزان سازد.»

در این دیدار افرادی مانند مهندس سحابی و دکتر پیمان، برخی از فعالان ملی-مذهبی ازجمله دکتر محمدحسین رفیعی و محمد بسته‌نگار و نیز تعدادی از وابستگان جنبش مسلمانان مبارز حضور داشتند .

  • دیدارهایی از جنس مردم با مردم

در اردیبهشت و خرداد ماه سال گذشته اقشار مختلف مردمی با میرحسین موسوی ملاقات هایی داشتند. در این جلسات که هفته ای چندبار در دفتر کار مهندس موسوی برگزار می شد مسائل روز و همچنین راهبردهایی برای جنبش سبز ارائه شد.راهبردهایی که هنوز بوی تازگی آن به مشام می رسد و کاربرد دارد.

کشتی نظام یا کشتی مسلمانی؟

۵ اردیبهشت ماه جمعی از ایثارگران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با نخست وزیر امام (ره) دیدار کردند(+). در این دیدار موسوی گفت: می گویند شما از کشتی(نظام) پیاده شده اید از کشتی مسلمانی که پیاده نشده ایم. به عنوان یک مسلمان می خواهیم طوری رفتار کنیم که جوانها را مأیوس نکنیم و حداقل بگوییم اسلامی که می شناسیم این نیست، اسلامی که می شناسیم رحمت دارد، رئوف است، سعه صدر دارد، همه را می پذیرد. با زبان استدلال با افراد روبه رو می شود. اسلام دینی است که می تواند با پیشرفت های جامعه بشری همسو و پیشتاز شود.

جایگاه جنبش سبز با تجمع های خیابانی سنجیده می شود؟

وی میزان حضور مردم در تجمع های خیابانی را معیار درست برای سنجیدن جایگاه جنبش سبز عنوان نکرد و گفت : ما نباید بگوییم که خیابان ها زمانی از جمعیت زیاد و در زمانی کم بود و بر این اساس بسنجیم که جنبش سبز در کدام نقطه ایستاده است. باید شاخص و اطلاعاتی داشته باشیم که ببینیم آگاهی از این حقوق چقدر است تا اینکه بدانیم در آینده چگونه باید کشور اداره شود؟ آیا این آگاهی در سطح جامع گسترده تر شده یا کم کم دارد دایره اش تنگ تر می شود. اگر ما نسبت به این موضوع پیشرفت داشتیم زمینه ی تغییر جدی را در کشور ایجاد کرده ایم.

مرده هایی سیاسی که توسط حکومت زنده شدند

به اعتقاد موسوی، این روشی که هر کس بر خلاف شما صحبت کند و راه حلی ارائه دهد را صهیونیست یا منافق می نامید و او دلبسته به آمریکا، برانداز و محارب می شود این به نفع شما و به نفع کشور نیست ،این تقویت محارب و منافق است. منافقین با این جنایت هایی که در داخل کشور داشته اند ، با این همکاری هایی که با صدام داشتند مرده ای شده بودند که ننگ ابدی بر پیشانی انها مانده است. شما وقتی فرزندان این ملت که دو سه میلیونشان در یک روز یک خیابان را پر می کنند به منافقین نسبت می دهید ، آیا شما منافقین را تضعیف می کنید؟ یا نفاق را تقویت می کنید؟از آنطرف جریان سالمی که در کشور جامعه را متمایل به اسلام می کند، شما پیشانی بند جبهه آنها را که به عنوان یادگاری حفظ کرده اید پنهان می کنید که به آنها نگویند بسیجی و طرفدار امام.

به جای جلوگیری از فعالیت احزاب جوانمردانه با آنان رقابت کنید

وقتی موسوی با ایثارگران دیدار داشت خبرهایی مبنی از جلوگیری از فعالیت دو حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی به گوش می رسید . محدودیت هایی که توسط وزارت کشور دولت فعلی اعمال می شد. موسوی در این زمینه گفت : شما اگر می گویید این حزب ها خوب نیستند یک حزب خوب تشکیل دهید که با اینها جوانردانه رقابت و مقابله کنند تا اگر توانستند خود به خود زمینه اش را در جامعه از بین ببرند.

۶ اردیبهشت ماه هم میرحسین موسوی برای نخستین بار در سال ۸۹ به دیدار مهدی کروبی رفت(+). این دیدار به نوعی بازدید نوروزی بود و در آن درباره مسایل کشور سخن به میان آمد.

اغلب سیاست های موجود در کشور باری به هر جهت شده است

میر حسین در این دیدار با انتقاد از سیاست های موجود در کشور گفت: اغلب سیاست های ما "باری به هر جهت" است و متاسفانه ساختارهای ما همچون ماسه زار و شن زاریست که آب در آن پایدار نمی ماند. وی افزود: در حال حاضر در زمینه ساختاری برنامه ای دقیق و روشن نداریم و باید برای دراز مدت فکری نمود. شرایط حکومت طوری شده است که همه را توطئه گر تصور میکند و دچار نوعی توهم توطئه گردیده است.

تمام کارشناسان خبره و باسابقه از سازمان ها رانده شدند

موسوی با انتقاد از وضعیت مدیریتی کشور و ضعف های موجود در آن گفت: در همه کشورها مدیران و مقامات دولتی سابق به عنوان شورای مشورتی به دولت های موجود کمک میکنند. اما در ایران به طور مثال آقای خاتمی با ۸سال سابقه ریاست جمهوری در کشور و جنابعالی و دیگر سران، همکنون در چه وضعیتی هستند. تمام کارشناسان خبره و باسابقه از سازمان ها رانده شدند، صرفا به دلیل مسائل خطی و سیاسی!

موسوی افزود: من چشم انداز روشنی را در راستای بهتر شدن مسائل اقتصادی کشور نمیبینم. زیرا بستر ها خراب شده اند.ابزارها از بین رفته است. دستگاه های بیم دهنده از میان برچیده شده اند. و برای کارشناسان در جامعه دیگر جایگاهی قائل نیستند. حتی اگر همکنون شخصی از اصولگرایان صحبتی بر زبان بیاورد وی را منافق خطاب می کنند.

  • پیامی برای معلمان و کارگران

۹ اردیبهشت، میرحسین موسوی به مناسبت ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر و ۱۲ اردیبهشت روز معلم پیام ویدئویی منتشر کرد(+). مهندس موسوی فعالیت های قشر کارگر و معلم را جزو مهمترین مولفه های اقتدار ملی کشور عنوان کرد و گفت: تنها راه تحقق خواسته های برحق معلمان، کارگران و همه اقشار ملت رجوع به قانون اساسی است و حقوق مردم که فراموش شده ترین قسمت قانون اساسی است.

در بخشی از این پیام آمده است:تورم، پایین آمدن نرخ سرمایه گذاری ها، فساد، رواج دروغ و سو مدیریت ، حقوق معوقه کارگران و بیکاری روزافزون آنها، تعطیلی روزافزون کارخانه ها یا با ظرفیت پایین کار کردن کارخانه ها در حالی که بازارهای ملی ما پر از کالاهای خارجی شده و در حقیقت ما تمام بازار داخلی خودمان را  در رابطه با کالا ، خدمات و سرمایه به بیگانه واگذار کردیم و همه می دانیم که این مساله تا چه اندازه در سرنوشت ملت ، استقلال و آزادی ما و همچنین در سرنوشت کارگران ما اثر می گذارد.از سوی دیگر محدود کردن آزادی ها را داریم. بستن دهان ها ، بستن روزنامه ها و پر کردن زندانها و محدود کردن تشکل های صنفی و سیاسی را داریم که آن هاهم در سرنوشت کارگران ومعلمان اثر می گذارد. به همین علت مهم است که امسال کارگران و معلمان پی ببرند ( گرچه می دانم می دانند) مسائل و مشکلاتی که در زندگی روزمره لمس و درک می کنند با مسائل عمده کشور در ارتباط است و این ارتباط مستقیم است.

همچنین این پیام به خواسته های معلمان و کارگران هم اشاره داشت و آمده است: آنها آزادی می خواهند چرا که آزادی باعث می شود تشکل های صنفی و سیاسی خود را تشکیل دهند و فعالیت سیاسی کنند . راهی برای گشایش امور خود و ملت پیدا کنند. آنها دنبال عدالت هستند. چه عدالت در سطح معیشتی و اقتصادی و چه در سطح توزیع منزلت های اجتماعی. باعث می شود آنها بهتر بتوانند خدمت کنند و بهتر می توانند ثروت ایجاد کنند و بهتر می توانند از اقتصاد کشور دفاع کنند و با فعالیت خود در صنعت و بازار و از استقلال کشور دفاع کنند و همچنین در توزیع منزلت آنها موقعیتی پیدا می کنند که از ایده های مترقی و پیشروانه در سطح کشور حمایت کنند.

همچنین در این پیام خطاب به معلمان و کارگران آمده است : شما عزیزان و شما کارگران ومعلمان بدانید که مسائل شما مسائل همه ملت ماست و جدا نیست. شما اگر در تشکیل شوراهای مستقل صنفی مشکل دارید و هر حرکتی که می کنید با محدودیت و دستگیری ها روبرو می شوید و در فعالیت خود دچار مشکل هستید . سر کلاس که می روید با خوف و رجا می روید چون نمی دانید که آیا می توانید حرف حق را بزنید و در برابر دانشجویان و دانش آموزان از حق دفاع کنید. با سینه برآمده و سری افراشته از حق دفاع کنید و از سفیدی سفید و سیاهی سیاه شهادت دهید و کوتاه نیایید و وقتی در این زمینه دچار تزلزل و خوف می شوید طبیعی است که این مساله مساله ملی است و مساله همه ماست.

  • دیدار با آذربایجانی ها

۱۳ اردیبهشت ، گروهی از اصلاح طلبان آذربایجانی با مهندس موسوی دیدار کردند(+) که در این دیدار هم مباحث مهمی مطرح شد که بخشی از آن مربوط به قومیت ها بود.

زبان موضوعی نیست که با آن بخشنامه ای برخورد کرد

مهندس موسوی که بخش عمده ای از سخنانش را به تحلیل مسائل آذربایجان اختصاص داده بود با اشاره به تاریخ معاصر آذربایجان، این خطه را سرزمینی دانست که باید همواره مسائل آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و با اشاره به مکتب تبریز در حوزه مسائل سیاسی ، اجتماعی و فکری به اهمیت زبان های ملی و محلی تاکید کرد و ادامه داد: زبان ها و فرهنگ های متنوع از ذخایر این سرزمین است. زبان و بویژه زبان اوجی و شعر قابل ترجمه نیست و هر زبان ظرفیت هایی دارد که جزو سرمایه ها و ذخایر ملی محسوب می شوند و اهمیت این ذخایر فرهنگی در کشور کمتر از ذخایر مادی نیست. زبان مسئله ای نیست که با آن بشود آمرانه و بخشنامه ای برخورد کرد. رضاخان این کارها را با فرهنگ ها و اقوام کرد و شکست خورد و یکی از دلایل نفرت ملی از آن دوره به همین سیاست ها بر می گردد.

تک تک اصول مغفول و یا کنار گذاشته شده قانون اساسی باید اجرا شود

نامزد معترض دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اجرای بدون تنازل قانون اساسی و عدم اجتهاد در مقابل نص صریح قانون اساسی را تنها راه برای وحدت ملی و استیفای حقوق همه اقوام دانست و گفت: تک تک اصول مغفول و یا کنار گذاشته شده قانون اساسی باید اجرا شود و اگر مشکلی در این بین باشد به نظر خواهی عمومی گذاشته شود.

در هیچ جای ایران تجزیه طلبان در سطح ملی اهمیت و جایگاهی ندارند

میرحسین موسوی با اشاره به این که مسائل هویتی فقط با حفظ منافع ملی ممکن است افزود: در هیچ جای ایران تجزیه طلبان با اراده معطوف به وحدت طلبی در سطح ملی اهمیت و جایگاهی ندارند.

۱۲ اردیبهشت، موسوی و رهنورد به عیادت مصطفی تاجزاده رفتند(+) که تحت عمل جراحی قرار گرفته بود.

۱۵ اردیبهشت، وقتی خبر درگذشت محمد بهمن بیگی معلم با سابقه عشایر پخش شد، میرحسین برای این ضایعه پیامی صادر کرد(+). وی در بخشی از این پیام نوشت:«قطعا خدمات ارزنده محمد بهمن بیگی معلم عشایر که آموزش عشایر در ایران را پایه ریزی کرد و از ۵۸ سال پیش با برافراشتن چادری برای آموزش این قشر عزیزجامعه اقدام کرد از یادها نخواهد رفت. فعالیت ها و اقدامات او در زمان حیات پر برکتش تنها آگاهی دادن نبود بلکه صداقت و اخلاق و پشتکار ازویژگی های بارز و میراثی بودکه بهمن بیگی به جاگذاشته است .»

۱۸ اردیبهشت، دیدار با خانواده های زندانیان سیاسی توسط میرحسین و همسرش ادامه پیدا کرد ، این زوج در این روز هم  دیدار با خانواده عیسی سحرخیز(+) روزنامه نگار زندانی و هم دیدار با خانواده جعفر پناهی(+) کارگردان سینما در دستور کار داشتند.

۲۰ اردیبهشت ماه خبر رسید که ۵ زندانی که ۴ نفر آنها از کردها بودند اعدام شدند. این اعدام ها واکنش های زیادی را در پی داشت و ابهام ها و سوالاتی درباره نحوه دادرسی در پرونده این افراد را به دنبال داشت. میرحسین موسوی با توجه به این موضوع بیانیه کوتاهی(+) را صادر کرد و در آن پرسید: وقتی قوه قضائیه از طرفداری مظلومان به سمت طرفداری از صاحبان قدرت ومکنت بلغزد مشکل است که بتوان جلوی داوری مردم را در مورد ظالمانه بودن احکام قضایی گرفت. چگونه است که امروز محاکم قضایی از آمران وعاملان جنایتهای کهریزک و کوی دانشگاه و کوی سبحان وروزهای۲۵ و۳۰ خرداد وعاشورای حسینی میگذرند وپرونده های فساد های بزرگ را باز نشده می بندند وبه صورت ناگهانی در آستانه ماه خرداد ، ماه آگاهی وحق جویی پنج نفر را با حواشی تردید بر انگیز به چوبه های دار می سپارند؟ آیا این است آن عدل علوی که به دنبالش بودیم؟

۲۲ اردیبهشت و در پی مضروب شدن احمد معتمدی وزیر کابینه خاتمی ، میرحسین به عیادت وی رفت(+) و برای او آرزوی سلامتی کرد.

  • دیدار با مادران شهدای جنبش سبز و خانواده زندانیان سیاسی

۲۳ اردیبهشت ماه  ، میرحسین با برخی از خانواده های زندانیان سیاسی به ویژه زندانیان کمتر شناخته شده حوادث پس از انتخابات و همینطور خانواده های تعدادی از شهدای جنبش سبز دیدار داشت(+) و در این دیدار این نوید را داد که تک صدایی رفتنی است.

نقش پررنگ زنان در جنبش سبز

با توجه به اینکه در این دیدار بیشتر افراد از بانوان بودند ، میرحسین  با اشاره به نقش زنان در جنبش سبز گفت: زنان در پیروزی انقلاب نقش بزرگی داشتند و بدون حضور آنها امکان پیروزی انقلاب ناممکن بود. در جنبش سبز نیز زنان، سهمی حتی بالاتر از مردان دارند و آنها در جنبش سبز نقشی بسیار پررنگ داشته و دارند. در جنبش سبز با جامعه ی یکپارچه ای مواجه بودیم که با تبعیض جنسیتی وعده هایش محقق نمی شود.

حس مشترک جامعه ای یکپارچه و خدایی که در این نزدیکی است…

موسوی به حس همدردی مشترکی که در ایران و جنبش سبز در قبال آسیب دیدگان ایجاد شده،اشاره کرد و گفت: در شرایطی که بر انسان ها سختی وارد می شود و با مشکلات زیادی روبرو می شوند ؛ اگر جامعه نسبت به انها دلسوزی کند و پشتوانه جمعی وجود داشته باشد؛ خدا هم کمک می کند که این مشکلات کمتر حس شود. اکنون نیز در جامعه نوعی همدردی نسبت به شما (خانواده های آسیب دیده) وجود دارد . ما همدرد مادران و خواهرانی هستیم که یا عزیزان شان را از دست داده اند و یا در زندان هستند .همچنین خدایی هست و این بالاترین دلگرمی برای آنهاست. اگر خدا نباشد تحمل این سختی ها بسیار دشوار است. و بزرگ ترین تسلیت به آنها این است که بگوییم در این خلقت نگاهی وجود دارد که این مشکلات را می بیند. بدی و خوبی ها را می بیند و تحمل دردها در این حالت جمعی نتیجه می دهد .

قانون اساسی یعنی حقوق مردم، قومیت ها،معلمان ،آزادی بیان و رسانه ها و انتخابات رقابتی همه با هم

موسوی به مانند بسیاری از دیدارها بار دیگر بر روی اصول قانون اساسی کشور تاکید کرد و گفت: البته قانون اساسی مثل قانون معمولی نیست که زود به زود عوض شود اما اینطور هم نیست که بر اساس تغییرات و شرایط داخلی و جهانی تغییر نکند. ما در شرایط موجود وقتی به سمت شعار پایبندی به قانون اساسی می رویم این مزیت را برای ما ایجاد می کند که بسیاری از مطالباتی را که در داخل این حرکت و جنبش ایجاد شده ، منظم تر و یکدست تر و با برخورداری از پشتوانه مردم عنوان کنیم. این قانون، حقوق اساسی مردم یا حقوق قومیت ها،معلمان ،آزادی بیان ،رسانه ها و انتخابات رقابتی درست را شامل می شود. من همیشه گفته ام که حتی در مقدمه قانون اساسی نوشته شد که روح این قانون به تبع منافع گوناگون دچار تغییرات اساسی نشود و همه متوجه باشند که با مجموعه ی به هم پیوسته ای رو برو هستند.

قرار نبود ما حکومت کنیم؛ قرار بود مردم حاکم باشند

میرحسین موسوی در پایان سخنان خود گفت: قرار نبود که ما بر مردم حکومت کنیم. قرار بود مردم حکومت کنند. قرار بود جابه جایی ها به خواست مردم و به صورت مرتب در کشور اتفاق بیفتد. باید ترسید از موقعی که فکر شود راه حل در سرکوب ادامه فشارها و بستن فضاست.

  • دیدار با حوزویان

۲۵ اردیبهشت ،جمعی از مدرسین و طلاب حوزه های علمیه بانوان  با مهندس موسوی دیدار داشتند(+).این دیدار به مناسبت سالگرد شهادت حضرت فاطمه (س) برگزار شد.

موسوی با اشاره به سوالات مردم درباره نحوه پیروی از سیره حضرت فاطمه صدیقه (س) در جامعه کنونی و توسط حاکمان تصریح کرد: الان سوال مردم این است که آیا روش و سیره دولتمردانی که ادعای مسلمانی و اسلام دارند و دروغ می گویند با سیره فاطمه زهرا که یکی از القاب ایشان صدیقه است یعنی صداقت و دوری از کژی و دروغ کوچکترین سازگاری را داشته است؟

میرحسین موسوی در این دیدار درباره ماجرای انتخاب رنگ سبز برای فعالیت های انتخاباتی در سال ۸۸ گفت: رنگ سبز را در سفری که همراه با خانم رهنورد به مشهد داشتیم افرادی با نیت مذهبی این ایده را مطرح کردند که اتصال این جنبش را با سرسبزی و زیبایی و معنویتی که دین ما و اهل بیت دارد به خوبی نشان می دهد و ما هم این نکته را به فال نیک گرفتیم و به دلیل محبت مردم به این خاندان گرامی بود که این رنگ و موج سبز در مردم جا افتاد.

نخست وزیر امام (ره) افزود: در حال حاضر هم همین نکته صدق می کند. جنبش سبز ریشه در تفکرات مذهبی ما دارد و تا هنگامی که جنبش سبز در این مسیر قرار دارد مردم کشور ما به آن اقبال دارند.

خرداد ۱۳۸۹ ، نخستین سالگرد انتخابات کودتایی ریاست جمهوری بود و در این ماه موسوی دیدارها و بیانیه هایی را منتشر کرد.

۲ خرداد و به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد ، مهندس موسوی با جمعی از خانواده های سرداران شهید دفاع مقدس و ایثارگران ۸ سال دفاع مقدس دیدار و گفت و گو داشت(+).

آزادی و عدالت را باید با ایستادگی و صبر به دست آورد

وی بخشی از سخنان خود در این دیدار را به موضوعات جنگ و دفاع مقدس اختصاص داد. موسوی در این باره گفت: آزادی و عدالت به صورت خود بخودی در اختیار مردم قرار نمی گیرد . نه آزادی و نه عدالت در حوزه عمومی داده شدنی نیست بلکه آزادی و عدالت را باید با فداکاری و ایستادگی و تدبیر به دست آورد و از آن حراست کرد. آزادی و عدالت با ایثار در سطح وسیع بدست می آید . برای نسل جوان ما مهم است ایرانی را که با چنگ زدن به فضیلت هایی همچون ایثار به دست اورده ، حفظ کند. با ایثار بود که خونین شهر دوباره خرمشهر شد.

وی خطاب به مسئولان گفت : شما نمی توانید مسائل داخلی و خارجی را با بستن روزنامه هاو پر کردن زندان ها مهار کنید. احترام به ملت و احترام به کرامت ذاتی انسان ها خشت اول همه اصلاحات است. اینکه عده ای با چوب و چماق در زندان و بیرون زندان بر سر مردم بزنند همان سیاست های قاجاری ها است .

بازگشت یه مردم؛ این تنها راه حل است

وی با اشاره به راه حل جنبش سبز در این زمینه گفت: جنبش سبز می گوید راه حل برگشت به سوی مردم است. راه حل در جلب حمایت مردم است و اینکار جز از طریق به رسمیت شناختن حق مردم برای حاکمیت بر سرنوشت خود ممکن نیست. فصل سوم قانون اساسی را بدون کوچکترین تغییری اجرا کنید . خواهید دید که دوباره دورنمای صبح امید پیدا خواهد شد.

۳ خرداد، مهدی کروبی به دیدار مهندس میرحسین موسوی رفت تا پیرامون مسایل کشور به بحث و تبادل نظر بپردازند(+).

در این دیدار این دو شخصیت سیاسی با اشاره به فرارسیدن خرداد ماه بر اهمیت روزهای دوم خرداد به عنوان روز حرکت جدید از سوی مردم، سوم خرداد به عنوان روز حماسی آزادسازی خرمشهر، ۱۴ خرداد روز رحلت حضرت امام خمینی(ره) و ۱۵خرداد به عنوان فرازی حساس از تاریخ معاصر که منجر به انقلاب اسلامی شد تاکید شد و در مورد رویدادهای روز ۲۲خرداد و روز حماسی ۲۵خرداد و نیز ۳۰خرداد تبادل نظر گردید.

در این دیدار بر ضرورت تدوین نوشته هایی که به صورت دقیق اتفاق های آن روزها را بیان کرده اند تاکید و گفته شد: روشن شدن آنچه از ۲۲خرداد تا کنون اتفاق افتاده است برای پیشرفت جنبش سبز و نشان دادن مسیر حق جویی و حق طلبی ملت بسیار مهم است.

در این جلسه همچنین تصمیم گرفته شد تا در صورت دادن مجوز راهپیمایی،در سطح ملی مردم به شرکت در این راهپیمایی دعوت شوند و در غیر این صورت برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی با تنوع و تکثری که شبکه های اجتماعی دارند به صورت مسالمت آمیز جریان اطلاع رسانی صورت گیرد.

  • دیدار با جوانان حزب اعتماد ملی

۵ خرداد ، میر حسین موسوی در دیدار با جمعی از اعضای شورای مرکزی سازمان جوانان و دانشگاهیان حزب اعتمادملی(+) به اهمیت احزاب در این برهه زمانی تاکید کرد و همچنین نسبت به نفوذ خرافه گرایی در سطح مدیریت کلان کشور هشدار داد.

موسوی به بررسی نقش احزاب بعد از انقلاب پرداخت و گفت: از اول انقلاب تفکری وجود داشت که با حزب و تشکل مخالف بود . تجربه نامناسب مردم درباره احزاب دوران بعد از مشروطیت این بدبینی را تشدید می کرد.

یکی از ویژگی های شهید بهشتی مخالفت با تک صدایی و تک حزبی بود

وی افزود: در کنار این نگاه بدبینانه اندیشه مثبتی هم بود که در راس آن شهید بهشتی قرار داشت. ایشان معتقد به فعالیت های حزبی و تشکیلاتی بودند و در این زمینه نیز بسیار تلاش کردند . از آن فعالیت ها نتایج درخشانی گرفته شد و یکی از ویژگی های ایشان مخالفتشان با تک صدایی و رژیم تک حزبی بود.

وی با ابراز تاسف از نگاه منفی به احزاب و تشکل ها و حتی تشکل های کوچک مردمی در سال های اخیر تاکید کرد: اقدام اخیر در مورد دو حزب اصلاح طلب کشور ریشه در همین اندیشه منفی در مورد احزاب دارد. البته این روزها با سرکوبی که وجود دارد اهمیت احزاب و تشکل ها بیش از سابق احساس می شود.

اما بخش دیگر سخنان موسوی در این دیدار به خرافه گرایی اختصاص داشت . موضوعی که در دیدارهای بعدی بیشتر باز و بررسی شد.

خرافه گرایی می گوید که آمریکا در عراق می خواست جلوی ظهور امام زمان را بگیرد

به اعتقاد موسوی ، حذف بخش عمده ای از مدیران باتجربه معتقد به برنامه ریزی و مدیریت علمی به خرافه گرایی افراطی مرتبط است.

وی با اشاره به سخنان چند وقت پیش رئیس دولت حاضر و ارتباط آن با خرافه گرایی گفت: بر اساس این نگاه، آمریکا نه برای نفت یا دلائل ژئوپلتیکی یا به دلایل استراتژیک به عراق آمده بلکه آمده است که جلوی ظهور امام زمان علیه السلام را بگیرد. حاکمیت با این طرز فکر در سیاست خارجی چه فاجعه ای می تواند ایجاد کند.آیا توافق های شبه ترکمنچای نمی تواند نتیجه اجتناب ناپذیر چنین طرز فکری باشد؟

احمدی نژاد چند روز قبل از این دیدار در سخنانی اعلام کرده بود: ما اسنادی به دست آوردیم که آمریکایی ها معتقدند یکی از خاندان پیامبر اکرم در این نقطه ظهور کرده و ریشه همه ظالمان عالم را خواهد خشکاند. آنها همه این نقشه‌ها را کشیده‌اند که جلوی ظهور حضرت را بگیرند و می‌دانند ملت ایران زمینه‌ساز این حادثه بوده و یاران این حکومت خواهد بود.

  • دیدار با زندانیان سیاسی قبل از انقلاب

۸ خرداد هم جمعی از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب با مهندس موسوی دیدار کردند(+).

زندانیانی که به تعبیر موسوی در فضایی مجاهده کردند که دورنمایی از آینده وجود نداشت و آنچه بود تنها احساس وظیفه انسانی و خالص افراد بود. فضایی که در آن تمام تلاش ها توام با آرزو برای ارزش ها و حاکمیت اسلام و یا ویژگی های یک جامعه سالم صورت می گرفت.موسوی در این دیدار گفت: ابتدای انقلاب نیز با همین فضا شروع شد.

زمانی آرزو داشتیم جشن بستن زندان اوین را بگیریم اما…

مهندس موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان نسبت جنبش سبز و آرمانهای انقلاب پرداخت و گفت: جنبش سبز برای آزادی و عدالت است. عدالت برای مردمی که انقلاب کردند و کشور با همه تنوع قومیت ها، فرهنگ هاو زبان های مختلف مال آنهاست و عدالت در وجوه اجتماعی،سیاسی و اقتصادی جزئی از حقوق آنهاست. و نیز آزادی که از آرمانهای ما بود و اگر نباشد حقوق مردم پایمال می شود. زمانی آرزوی ما بود که زندانها خالی باشد وجشن بستن زندان اوین را بگیریم، اما حالا آنجا ساختمان سازی می کنیم که حجره های بیشتری داشته باشیم برای حبس بیشتر و هم این نشانی دیگر از انحراف و کج روی ماست که به نتیجه هم نخواهد رسید.

«دروغ ممنوع» مطالبه جدی همه مردم

موسوی با یاد آوری شعار «دروغ ممنوع» در شب انتخابات گفت: در هنگامه انتخابات یکی از مهمترین و با نفوذترین پوستر هایی که چاپ شد، پوستر «دروغ ممنوع» بود. بنده اولین بار آن را در تهران دیدم و به فاصله ۲۴ ساعت در یک منطقه دوردست کشور مشاهده کردم چرا که شعار ملموس و مطالبه جدی همه مردم بود.

آیا دستگیری ها توانست رژیم شاهنشاهی را حفظ کند؟

میر حسین موسوی خطاب به زندانیان پیش از انقلاب افزود:این بگیر و ببند ها مسئله را حل نمی کند مگر با به زندان انداختند شما رژیم سقوط نکرد؟ رژیم سقوط کرد و من اثرات این دستگیری ها را به خاطر دارم ولی پرسش این است که آیا این دستگیری ها توانست رژیم شاهنشاهی را حفظ کند؟ وضعیت رسانه ای و گردش آزاد اخبار و اطلاعات در جهان، نسبت به دوره ای که شما در زندان بوده اید بسیار متفاوت است. اول صبح با رجوع به چند سایت می توان تمامی اخبار را دریافت کرد. قبلا اطلاعیه ها با چه دردسری این دست و آن دست می شد و بعضا چه خساراتی هم داشت و تنها به دست عده معدودی می رسید. ماهواره ها و فضای بین المللی و ارتباطات هم به همین ترتیب موثراند.

موسوی تصریح کرد: برخی گمان می کنند با ایجاد فضای رعب و وحشت می توان امور را اداره کرد در حالی که کشور با آزادی و عدالت اداره می شود نه با زندان اوین.

  • دیدار با جوانان اصلاح طلب

۱۰ خرداد ، نزدیک سالگرد انتخابات، شور و حال دیدارها با میرحسین موسوی بیشتر شد .در این روز جمعی از جوانان اصلاح طلب به دیدار نخست وزیر امام (ره) رفتند.(+)

حاکمان واقعی مردم هستند

در این دیدار مهندس موسوی گفت: نوعی نگاه در جامعه وجود دارد که از پیشنهاد ها ناراحت می شود. از تنوع آرا و دخالت مردم در سرنوشت خود ناراحت می شود و مردم را تنها برای تشریفات و جشن ها مراسم می خواهد.

به گفته موسوی طبق آنچه که احزاب اصلاح طلب و جنبش سبز به آن پایبند هستند این نگاه را بر نمی تابند. معتقدیم که حاکمان واقعی، مردم هستند و بی دلیل گفته نشده است مردم ولی نعمت ما هستند.

وی ادامه داد : ما شنیده ایم که می گویند حکومت با کفر دوام میاورد ولی با ظلم نه. در این میان به آیه ای از قرآن برخوردم که خداوند در سوره انعام آیه ۸۲ می فرمایند:

الَّذِینَ آمَنُواْ وَلَمْ یَلْبِسُواْ إِیمَانَهُم بِظُلْمٍ أُوْلَئِکَ لَهُمُ الأَمْنُ وَهُم مُّهْتَدُونَ ((آری) آنها که ایمان آوردند،وایمان خود را با ظلم نیالودند ، ایمنی تنها از آن آنهاست وآنها هدایت یافتگانند)

موسوی بعد از قرائت این آیه تصریح کرد :حقیقت این است که امروز ادعای اسلامی بودن و مسلمانی با ظلم فراوان آمیخته شده است.آن ایمانی که قدرت اداره کشور را دارد نمی تواند با ظلم همخوان باشد.

۱۰ خرداد، مهدی کروبی میزبان میرحسین موسوی بود(+) و باتوجه به نزدیک شدن به سالگرد انتخابات این دو شخصیت با سابقه نظام درخواست صدور مجوز راهپیمایی کردند.

تصویر امام را هم زندانی کرده اند

میرحسین موسوی در سخنانی از امام به عنوان یک چهره برجسته علمی و معنوی یاد کرد و افزود: هم اکنون وضعیت کشور به گونه ای است که این افراد تصویر امام را نیز زندانی کرده اند. امام متعلق به همه ی ماست و متعلق به همه مردم است. اما کاری که انجام شد این بود که یک عده ای مهندسی کردند و تصویری که خودشان میخواستند از امام بیرون دادند تا بتوانند سر قدرت باقی بمانند که این یعنی حصر کردن امام. جماران مکانی خاطره انگیز بود و مردم با عشق میرفتند و با یاد امام تجدید بیعت میکردند. ولی حالا در مراسمی کلی و سراسری در کشور برگزار میکنند و باعث میشوند آن همه خلاقیت و شور و شوق از بین برود.

در پایان این دیدار مهدی کروبی و میرحسین موسوی با امضاء نامه ای مشترک و ارسال آن به استانداری تهران؛ نسبت به برگزاری راهپیمایی مطابق با اصل ۲۷قانون اساسی در سالگرد انتخابات ۲۲خرداد ۸۸ را خواستار شدند.

  • گفت و گویی درباره ابعاد شخصیتی امام خمینی(ره)

خرداد ماه ، ماه حادثه ها است. سالگرد رحلت امام خمینی (ره) هم در این ماه است.

۱۱ خرداد ، به این مناسبت سایت کلمه گفت و گوی مفصلی را با میرحسین درباره شخصیت امام تدارک دید.(+)

میرحسین وقتی در مقابل گلایه برخی افراد قرار می گیرد که "در باره سال های ابتدایی انقلاب و دوران ۱۰ ساله امام نگاهی احساسی دارد" پاسخ می دهد: « از من نخواهید که دروغ بگویم یا دلبستگی ام به امام را پنهان کنم.»

او در این گفت و گو تاکید کرد: نظام هنوز بخش اعظم مشروعیت خود را از شخصیت امام و خاطره جمعی مردم از ایشان می گیرد. در شرایط موجود بخشی از حاکمیت که رو به خشونت و سرکوب و سلب آزادی های مشروع آورده و زندان ها را پر کرده و با پوشش خرافه و تحجر کشور را به افلاس و درماندگی در سطح داخل و خارج کشانده، احتیاج دارد از این سرمایه عظیم اجتماعی به صورت مسرفانه ای استفاده کند. در مقابل وقتی شما واقعیت های آن دوره را در معرض دید مردم قرار می دهید و روی تفاوت های آن با وضعیت فعلی انگشت می گذارید ، بلافاصله گرایش مستبدانه  و فاسد امروزی در مقابل سوالات ویران کننده ای قرار می گیرد. نگرش درست به سال های اول انقلاب بخوبی نشان می دهد که تا چه اندازه از اهداف اولیه انقلاب و ارزش های پایه ای آن فاصله گرفته ایم . توجه کنید که منظور از نگریستن به آن دوره بازگشت به آن دوره نیست. بلکه هدف یادآوری ریشه ها و یادآوری جهت های اصلی انقلاب  یعنی عدالت ، آزادی و معنویت است.

وی تاکید کرد:یکی از اجزاء اعتقادات همه ما این است که تعداد معصومین ۱۴ نفر است و بقیه بندگان خدا جایز الخطا هستند و همیشه در معرض لغزش. مگر آنکه خدا آنها را حفظ کند. در مورد دوران مورد بحث هم همینطور است. ولی چه ضرورتی دارد که وقتی دو تیغه قیچی، یعنی متحجران داخلی و دشمنان بی نقاب خارجی  آن دوران و تصویر حضرت امام را هدف قرار داده اند،  من هم زبان به نقد بگشایم. مسلما به دلیل فضای زهرآگین موجود، کلام گفته نشده از دهان ربوده خواهد شد و درست شبیه  چارچوب توطئه ای که به عنوان پاره کردن تصویر حضرت امام پیاده شد، مورد سوء استفاده داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت.

۱۱ خرداد به دنبال جنایت  ضد بشری رژیم اشغالگر قدس د رحمله به کشتی های امدادی حامل مواد غذایی به غزه میرحسین موسوی در پیامی این اقدام را به شدت محکوم کرد.(+)

مراسم سالگرد رحلت امام خمینی (ره) همراه با بی حرمتی نسبت به نوه امام برگزار شد.

۱۵ خرداد ،مهندس میرحسین موسوی ،نخست وزیردوران دفاع مقدس با صدور بیانیه ای(+) ضمن بیان دیدگاههای خود در باره مراسم بیست و یکمین  سالگرد رحلت امام خمینی (ره) ، نسبت به بی حرمتی های سازمان یافته  که  در این روز نسبت به سید حسن خمینی ،نواده امام راحل انجام شد ، اعتراض کرد و آن را مهندسی شده خواند.

وی در بخشی از این پیام نوشت:عربده جویی و هتاکی عده ای اندک در مراسم سالگرد رحلت  حضرت امام (ره) در مقابل تریبون سخنرانی نمی توانست بدون رضایت و مهندسی قبلی صورت بگیرد .چه کسی است که نداند همیشه عده ای به صورت سازمان یافته و برای هیاهوهایی از این قبیل جلو تریبون ها به صف می شوند. درمراسم چهاردهم خرداد نیز به همین شکل عمل شد و در مقابل دوربین ها و چشمهای حیرت زده، گروهی اندک  هتاکی های همیشگی را این بار علیه نواده گرامی امام به اوج رساندند. لابد به این دلیل که ایشان نخواسته اند هیچ وقت مردم را تنها بگذارند.

۱۸ خرداد ، مهدی کروبی با حضور در دفتر میرحسین موسوی درباره اتفاق های رخ داده در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی صحبت کردند.(+)

همچنین در همین روز ۱۸ خرداد ،میرحسین موسوی و مهدی کروبی در یک کنفرانس خبری اینترنتی به سوالات خبرنگاران پاسخ گفتند(+). در این کنفرانس خبری مجازی که با میزبانی تیم کلمه برگزار شد نمایندگان سایتهای ادوار نیوز، امروز، جرس، کلمه، سحام نیوز، تحول سبز، میزان، ندای سبز آزادی و نوروز سوالات خود را از آقایان کروبی و موسوی پرسیدند. این کنفرانس خبری با استفاده از امکانات دنیای سایبری و به صورت مجازی برگزار شد.

خبرنگاران حاضر در تالار گفت و گو به دو صورت آفلاین یا آنلاین سوالات خود را با هدف بررسی یکسال گذشته پس از انتخابات، حوادث اخیر و برنامه های آتی پرسیدند و موسوی و کروبی به صورت مشترک به این سوالات پاسخ گفتند.

۲۰ خرداد ، بیانیه مشترکی از سوی مهندس موسوی و مهدی کروبی منتشر شد(+) که در آن برای حفظ جان و مال مردم اعلام شد با توجه به کارشکنی های وزارت کشور ، راهپیمایی برگزار نخواهد شد.

در بخشی از این بیانیه که دو روز قبل از سالگرد انتخابات منتشر شد آمده است: اکنون در حالی که ۴۸ ساعت به زمان پیش بینی شده برای راهپیمایی باقی نمانده است با عنایت به گزارش نمایندگان احزاب اصلاح طلب و نیز جهت حفظ جان و مال مردم اعلام می داریم راهپیمایی پیش بینی شده برگزار نخواهد شد. بدیهی است با سابقه سیاه یک سال گذشته در سرکوب معترضانی که تنها جرمشان طلب نمودن رأی خود به شیوه ی مسالمت آمیز بود و همچنین اخبار رسیده از سازماندهی مجدد افراطیون و سرکوبگران در جهت یورش به مردم بی دفاع و مظلوم، از مردم و معترضان می خواهیم خواسته و مطالبات به حق خود را از مجاری کم هزینه تر و موثرتری دنبال کنند.

همچنین در پایان این بیانیه اشاره شده بود:و این رسم دولتی نامشروع است که جز به موافقان خود مجوز راهپیمایی نمی دهد با این حال راهی را که شما ملّت بزرگ ایران برگزیده اید مسدود شدنی نیست و شما خلّاقانه نقش آفرینی خود را در این مسیر متجلّی خواهید ساخت و ما نیز در همه حال تا رسیدن صبح روشن فردا در کنار و همراه شما خواهیم بود.

۲۴ خرداد ،میرحسین موسوی در واکنش به هتک حرمت بیوت مراجع در اطلاعیه ای(+) این گونه برخورد ها را ناشی از نیاز دولتیان به  حادثه سازی‌هایی  دانست  که بتوانند تبعات مصائبی را که بر سر کشور آورده اند از چشم‌ها پنهان نگه دارند. وی همچنین ۲۲ خرداد امسال را نشان بلوغ و آگاهی جنبش اصیل سبز قلمداد کرد.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است: حمله به مردم و دانشجویان در روز ۲۲ خرداد و سپس حمله به دفتر مرجع بزرگوار حضرت آیت الله العظمی صانعی وحمله به دفتر حضرت آیت الله العظمی منتظری و توهین به جناب حجت الاسلام و المسلمین کروبی از شدت بحران و اغتشاش فکری در میان مهاجمان خبر می‌دهد. ۲۲ خرداد ماه  امسال، مردم بهانه ای به دست دولتیان ندادند تا با آن پیامدهای ناشی از قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت را، که به دلیل سوءمدیریت و سیاست‌های عوام فریبانه بر سر کشور و ملت ما تحمیل شده است، بپوشانند و نیز عواقب اقدامات منافقانه و ظالمانه در مراسم روز ۱۴ خرداد را از یادها ببرند.

او در این اطلاعیه این سوال را پرسید:آیا فراموش کرده اند حمله به بیت حضرت امام (ره) بود که زمینه برچیدن پایه‌های استبداد را در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و سپس بهمن سال ۵۷ فراهم کرد و باز هم عبرت نمی گیرند؟آیا با دانستن این تجربیات تاریخی است که بر شاخه می نشینند و بن می برند؟

۲۵ خرداد، هجدهمین بیانیه میرحسین موسوی(+) منتشر شد. بیانیه ای که همراه با آن منشور سبز نیز بود.

میرحسین در بخشی از این بیانیه نوشته است:اینکه کشور ما بیشترین اعدام ها را نسبت به جمعیتش در جهان دارد، ناشی از بزهکاری گناهکاران نیست، ناشی از رخت بر بستن عدالت و مدیریت و حکومت خوب در جامعه ماست. و اینکه حتی مصلحت های روزمره و عاجل حکومت باعث نشده است که تمامیت خواهان و دولتیان دست از دروغ و فساد و خرافه و زیر پا نهادن قانون اساسی و سایر قوانین بردارند، نشان از نفوذ عمیق این زشتی ها در لایه های درونی نظام دارد، گویا در این لایه ها ساختی محکم برای دفاع از منافعی شکل گرفته است که از عایدی صدها میلیارد دلار درآمد نفتی و واردات سالانه ۷۰ میلیارد دلار کالا و سلطه بر نهادهای پولی و مالی بدون نظارت های موثر نشات می گیرد.

همچنین در این بیانیه درباره جنبش سبز آمده است:یک سال از پیدایش جنبش بی نظیر سبز گذشته است و در این مدت سبزها مسافت بسیاری را در این مسیر امید طی کرده اند. به برکت دل بریدن از مساعدت دولتیان و روی آوردن به خانه های خود و قبله قراردادن آنها و توسعه شبکه های اجتماعی روابط پایدار قابل اتکایی بین آحاد ملت ایجاد شده است و شبکه های پایدار اجتماعی در حیطه آگاهی های سیاسی -اجتماعی و فرهنگی معجزه کرده اند.

تیر ۱۳۸۹، ماه پیگیری دیدارهای مختلف مهندس موسوی با اقشار مختلف جامعه بود.

۲ تیر، مهدی کروبی به دیدار مهندس موسوی رفت(+).

با یک راهپیمایی سکوت مخالفت می کنند و از عده ای اندک برای هتک و تخریب حمایت

در این دیدار طرفین به عدم اجابت به خواست قانونی و مشروع مردم در برگزاری راهپیمایی سکوت اشاره و تصریح کردند که در مقابل عده ای سازمان یافته و در کمال امنیت به هر کس و هر کجا که می خواهند حمله می کنند، لازم است همگان در مقابل این گونه رفتارها که جایگاه نهاد قانونگذاری و اختیار نمایندگان را سلب می کند، موضع بگیرند و به قانون گریزان اجازه ندهند با چنین شیوه هایی مقاصد نامشروع خود را پیش ببرند.

آنان همچنین تاکید کردند که اگر توسل به قانون گریزان و متجاوزان به یک قاعده نامبارک تبدیل گردد، دیگر حرمتی برای اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی باقی نخواهد ماند و این امر گزینش بردار نخواهد بود. امروز نه تنها مردم و معترضین به تقلب بلکه بیت امام، مراجع گرانقدر شیعه و حتی مجلس شورای اسلامی هم از اینگونه رفتارهای مذبوحانه در امان نیستند.

اما از تاریخ ۴ تیر تا نیمه های این ماه مهندس موسوی و دکتر رهنورد وقت خود را در ملاقات با خانواده های زندانیان سیاسی یا زندانیان آزاد شده گذراندند.

۴ تیر، آنها با حضور در منزل محسن آرمین، سخنگوی دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، با خانواده محسن آرمین دیدار و از آنان دلجویی کردند.(+)

۶ تیر ، همزمان با روز پدر خانواده های سه مشاور زندانی میرحسین موسوی با نخست وزیر دفاع مقدس دیدار کردند. (+)

۷ تیر،میرحسین موسوی و زهرا رهنورد با حضور در منزل بدالسادات مفیدی دبیر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران که چندی پیش با سپردن وثیقه از زندان آزاد شده بود، با وی و خانواده‌اش دیدار کردند.(+)

۸ تیر، مهندس میرحسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد به دیدار سید حسین مرعشی ، سخنگوی حزب کارگزارن و معاون رییس جمهور اصلاحات رفتند. (+)

۱۳ تیر، میر حسین موسوی و زهرا رهنورد با حضور در منزل عماد الدین باقی با این زندانی سیاسی و خانواده وی دیدار و گفتگو کردند. (+)

۱۴ تیر، در پی درگذشت علامه محمد حسین فضل الله عالم و فقیه شیعی، میرحسین موسوی در پیامی(+) فقدان این روحانی درد آشنا را  تسلیت گفت.

۱۴ تیر ، همچنین میرحسین موسوی و خاتمی با یکدیگر دیدار کردند(+).

اعتراض به تداوم دروغ پراکنی ها و تاکید بر ضرورت بازگشت مسوولان به آرمان‌های انقلاب اسلامی و مردم

سید محمد خاتمی و مهندس میرحسین موسوی در این دیدار روز  ضمن تبادل نظر درخصوص تحولات بین المللی و داخلی و شرایط کشور در یک سال گذشته، بر تداوم فعالیت های مدنی و قانونی برای تأمین حقوق مردم تأکید نموده، تضمین های واقعی برای آزادی زندانیان سیاسی و عادی شدن کامل فضای امنیتی موجود، رفع موانع فعالیتهای سیاسی و اجتماعی گروههای مختلف در راستای آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی و در چارچوب قانون اساسی و نیز برگزاری انتخابات آزاد و سالم را ضرورتهای مقدماتی تغییر شرایط بحرانی حاکم بر کشور دانستند.

میرحسین موسوی و سید محمد خاتمی ضمن ابراز تأسف شدید از افزایش فشارها بر منتقدان، تداوم اقدامات غیرقانونی و ادامه بازداشت ها از یک سو و افزایش امواج روزافزون دروغ و تهمت به شخصیت های پای بند به معیارهای انقلاب و مدافع مطالبات و حقوق مردم و خواستار اعتلای کشور از سوی دیگر، خواستار ایجاد محیطی امن و آزاد برای مردم و فراهم نمودن فضای نقد سیاستها و رفتارهای حکومت در عرصه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و بین المللی شده و تأمین لوازم مشارکت همگانی در عرصه سرنوشت کشور را خواستار شدند.

ایشان ضمن تقبیح رواج دروغ پراکنی ها و تهمت های ناروا، به انتشار گسترده فایل صوتی مربوط به ماهها قبل که بی تردید آنچه در آن بیان شده در سی سال گذشته بی سابقه بوده و متضمن مطالب سراسر دروغ و توهین و توهم است اشاره نموده و به لطف خدا آن را علی رغم خواست منتشر کنندگان آن که توجیه سیاستها و رفتارهای غلط افراطیون است، روشن گر بسباری از ابهامات پیرامون تحولات قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری گذشته و انحرافات عملی صورت گرفته دانستند. اقدام زشت و غیرقانونی که نمونه آن در گذشته نیز سابقه داشته است. چنانچه در سال ۱۳۸۴ رئیس جمهوری وقت نمونه هایی مشخص از دخالت های غیرقانونی برخی نهادهای را در گزارشی به ریاست وقت قوه قضائیه منعکس کرد.

۱۶ تیرماه، میرحسین موسوی نخست وزیر هشت سال دفاع مقدس در یادداشتی(+) به طرح نظرات خود پیرامون قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت علیه کشورمان و نیز تدابیری که می توان برای مواجهه با پیامدهای پیش روی ایران لحاظ کرد پرداخت.

در یکی از این تدابیر آمده است:قصد از تحریم ها صرف به زانو درآوردن دولت نیست. تجربه ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سرنوشت تلخ عراق وافغانستان در زمان معاصر پیشاروی ماست وهشیاری مضاعف آنکه چه بسا بخشی از دولتیان شانس بقای خود را درادامه این بحران وتشدید مخاصمات وحتی تشویق دشمنان برای تعرض نظامی ببینند. بر جنبش سبز است که بین پایداری بر اصول و هویت خود و مقابله با این خطر روشن وفاقی ایجاد نماید. ما باید عنصر مقاومت در مقابل تهدید و تعرض خارجی را به عنوان یک ضرورت در کنار سایر مطالبات خود بنشانیم و نشان دهیم که راه خروج از این بحران و خطر در برگشت به اصول و راه حلهائی است که جنبش سبز در یک سال عمر سر افراز خود همواره منادی آن بوده است. جنبش سبز باید از تمام توان بین المللی خود استفاده کند تا به قدرتهای خارجی نشان دهد به آنها اجازه نمی دهد از ضعف وعدم مشروعیت دولت کنونی استفاده و به استقلال، تمامیت ارضی و منافع عالی کشور آسیب رسانند.

  • دیدار با جوانان مجمع نیروهای خط امام (ره)

۱۷ تیر ، دیدار با جوانان مجمع نیروهای خط امام(ره)(+) اتفاق افتاد. با توجه به مناسبت ۱۸ تیر ماه ، مهندس موسوی در این دیدار به این واقعه اشاره کرد و گفت:ماجرای ۱۸ تیر یکی از وقایع دلخراش تاریخ ماست که همه نیروهای علاقمند به جمهوریت نظام در مورد آن به قضاوت فرا خوانده می شوند.

میر حسین موسوی تصریح کرد:اگر با آن رویداد تلخ درست برخورد می شد و مسببان آن فاجعه شناخته می شدند و به دلیل آن جنایات به صورت آشکار محاکمه و کیفر می شدند، ما حوادث حمله به خوابگاه ای دانشجویی را بعد از انتخابات نمی داشتیم.

جنبش سبز از گوناگونی اندیشه ها استقبال می کند

میر حسین موسوی گفت:جنبش سبز از گوناگونی اندیشه ها استقبال می کند و همواره گفته است این تکثر یک فرصت برای آینده ملت ماست و ما نقطه اتصال این گوناگونی گفتمان ها را ظهور و بروز یک رهبر تعریف نکرده ایم.

۲۰ تیر، مهندس میر حسین موسوی و عبدالله نوری با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند.(+)

۲۲ تیر، میر حسین موسوی در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه تربیت مدرس(+) تاکید کرد:  ما اعتقاد داریم دروغ و ظلم و قانون ستیزی مشروعیت نظام را ذوب می کند و  وعده های قرآن و روایات و خود تحلیل حادثه عظیم کربلا و عاشورا نشان می دهد که ظلم باقی ماندنی نیست. میرحسین هدف جنبش سبز را حاکمیت آرا مردم دانست وگفت: اعتقاد دارم انشالله به زودی جنبش سبز پیروز خواهد شد چون دنبال تحقق حقوق مردم است. چون مدافع آزادی های بشری  است چون مدافع عقلانیت و منطق است ، چون مخالف ظلم و دروغ و جور است.

سبزها امروز از ترس فارغ شده اند

نخست وزیر دوران دفاع مقدس به تاثیر جنبش سبز از حادثه کربلا اشاره کرد و گفت:" این شعار جنبش سبز است که برگرفته از روحیه آزادی خواهی حماسه سازان کربلا و در راس آنان امام حسین و ابالفضل العباس می باشد که در مقابل کژی ها باید ایستاد و برای بازگشت به حق و عدالت تلاش کرد. این ایستادگی ها سختی هایی دارد اما بدانیم که وعده قرآن است که ان مع العسر یسری، با سختی گشایش است و ما این گشایش را در جامعه خود و در حوزه عمومی امروز ملاحظه می کنیم. علی رغم تحمل سختی ها، زندان ها ، کشتارها، فشارها و کهریزک ها امروز نشاطی در میان ملت به ویژه جوانان برای میل به جامعه ای عادلانه و فارغ از ظلم و جور دیده می شود.سبزها امروز از ترس فارغ شده اند آیا این یسر و راحتی نیست؟ سبز ها امروز برای داشتن نظامی که در آن حاکمیت ملت به رسمیت شناخته شود و حقوق ملت که در قانون اساسی بدان تصریح شده است احیا شود تلاش می کنند. آیا این خود یک گشایش نیست؟ اینکه قتل و جنایت نیروهای به اصطلاح خودسر در گذشته و حال محکوم می شود، آیا گشایش نیست؟"

ضرورت خیزش رسانه ای برای توجه به قشر محروم

نخست وزیر محبوب امام همچنین با بررسی وضعیت  رسانه ای جنبش سبز گفت: شبکه های جنبش سبز باید به سمت درک مشکلات همه اقشار خصوصا  کارگران و کشاورزان و معلمان پیش برود که متاسفانه رسانه های سبز در این زمینه فقیر هستند و باید خیزش در اطلاع رسانی و ارائه راه حل ها اغاز شود.

۲۷ تیر و در پی انفجار تروریستی زاهدان میرحسین موسوی پیام تسلیتی(+) را منتشر کرد. در بخشی از این پیام آمده است:عملیات جنایتکارانه ای که در زاهدان صورت گرفت قطعا اقدامی در راستای اختلاف افکنی بین برادران شیعه وسنی و حرکتی نفرت انگیز علیه اتحاد ملت بزرگ ایران بوده است. از این اقدام هم بیگانگان بهره می جویند و هم کسانی که سود آنها در تفرقه بین فرهنگها و قومیتهاست. ضرورت دارد در شرایط حساسی که در آن به سر می بریم در سراسر کشورهمه مراقب توطئه هایی  باشند که وحدت صفوف ملت را هدف گرفته است .

۳۰ تیر، میر حسین موسوی در دیدار با جمعی از استادان انجمن اسلامی مدرسین(+) گسترش دروغ را یکی از علایم زوال در جامعه دانست و تاکید کرد:دروغ سازمان یافته مشرعیت زداست و ما امروز با دروغ سازمان یافته روبرو هستیم و رسانه های مجازی سبز باید حداکثر تلاش خود را در زمینه بر ملا کردن ابعاد این پدیده شوم و رو به گسترش به کار گیرند.

حمله به علوم انسانی یادآور تجربه حکومت های توتالیتر

وی    به حمله سازمان یافته ای که نسبت به علوم انسانی در دانشگاههای کشور اشاره کرد و گفت :من با دیدن این حملات یاد تجربه بسیار تلخ و هشداردهنده حکومت شوروی سابق و دیگر حکومت های توتالیتراروپای شرقی می افتم .آنها از زمان استالین به بعد علوم اجتماعی را علومی بر آمده از جوامع سرمایه داری و بورژوازی می دانستند و به همین دلیل تدریس آن را جز در مواردی اندک ممنوع کرده بودند.تحریم و محدودیت این رشته ها چشم آنها را روی روند تغییرات سریع جهان و جامعه خودشان بست و انعطاف پذیری نظامشان را در مقابل تحولات اجتماعی کشورهای خود و چهان از بین برد و باید یکی از دلایل سقوط این نظام ها را نبود دانشمندان و نظریه پردازان خبره در علوم انسانی دانست.

برنامه های هویت و چراغ و قتل های زنجیره ای را فراموش نکنیم

موسوی  تصریح کرد :ما باید بدانیم رواج دروغ  با پول ملت و دلارهای نفتی نمی تواند پایه های یک نظام را استحکام بخشد و درکنار این حرکت همه باید در مرور ادعاهای اقتدارگرایان در باره افراد و زندانیان و شخصیت ها سوظن داشته باشند.ما نباید برنامه های هویت و چراغ و قتل های زنجیره ای یادمان برود.مبدا این جریان سیاه همان حوادث و روش ها ست.

مرداد ۸۹، ماهی بود که دیدارهای مستمر مهندس موسوی با محدودیت های بیشتری دنبال شد.

۴ مرداد، میرحسین موسوی ،نخست وزیر دوران هشت سال دفاع مقدس در دیدار با جمعی از اعضای تشکل های سیاسی کرج(+) ضمن بیان ناگفته هایی از هشت سال دفاع مقدس وعده داد در صورتی که لازم شود و برای دفاع از رزمندگان سلحشور و مدیران برجسته ای که در این میان سهم عمده داشتند در آینده نیز این مسائل را با بسط و شرح بیشتری خطاب به مردم ایران بیان کند. وی حتی احتمال داد اگر ناچار شود دلایل استعفای سال ۶۷ خود را نیز برای بیشترروشن شدن مسائل با مردم در میان گذارد.

تلاش مشترک متحدان صدام و دولتیان در تحریف تاریخ انقلاب

موسوی با اشاره به تحریف تاریخ به ویژه تحریف تاریخ انقلاب گفت :«در این زمینه هم بیگانگان و متحدان صدام فعال هستند و هم دولتیان .»

نخست وزیر دفاع مقدس سخنان خود را در باره تحریف تاریخ انقلاب اسلامی به ضمیمه های حجیم روزنامه های دولتی در آستانه ۲۲ خرداد مستند کرد و گفت : «ضمیمه هایی که در این باره منتشر شدند بهانه خوبی است که جنبش سبز یک بار در کنار همه فعالیت های خود به صورت واقع بینانه ای با تاریخ سی سال گذشته روبرو شود و با تحقیقات مستقل به این مساله بپردازد .»

درباره جنگ هنوز لب به سخن نگشوده ام ولی ظاهرا گریزی نیست…

موسوی گفت :« این روزها هم به بهانه سالروز صدور قطعنامه ۵۹۸ که هیچ سالی از آن یاد نمی شد تحریف های آشکار و برنامه ریزی شده ای درباره تاریخ دفاع مقدس و نقش دولت در آن صورت گرفته است .این روزها عده ای مدعی شده اند که می خواستند بغداد را فتح کنند و دولت آن زمان مانع آن شده بود. بنده هنوز لب به سخن درباره دهه اول انقلاب باز نکرده ام و هیچ گاه هم میل نداشته ام در این باره صحبت کنم ولی ظاهرا مجبورم در صورت ادامه این تحریف ها برای دفاع از رزمندگان سلحشور و مدیران برجسته ای که در این میان سهمم عمده داشتند ناگفته های خود را بگویم و نیز بگویم که استعفای سال ۶۷ بر سر چه بود .»

اگر زمان جنگ دولت را در اختیار می گرفتید بر سر کشور همان می آوردید که بر سر اموال مستضعفان و یتیمان در بنیاد مستضعفان آوردید

موسوی گفت :«آن وزیر سابقی که خود می داند چگونه به اینجانب تحمیل شد در عین آنکه بیش از همه در جریان سر ریزشدن همه جانبه امکانات دولت به جبهه ها بود حالا می گوید که اگر امکانات دولت در اختیار جبهه ها قرار می گرفت ما بغداد را فتح می کردیم .شما باید جمله ایشان را این گونه معنی کنید که اگر دولت در اختیار بنده و دوستان مان قرار می گرفت ما چه فتوحاتی داشتیم. بنده می گویم شما که نمی دانم به تحریک چه کسانی در عرض یک هفته چندین مصاحبه علیه دولتی که در آن کار می کردید انجام دادید اگر دولت را در اختیار می گرفتید بر سر کشور همان می آوردید که در طول مدیریت خود بر سر بیت المال و اموال مستضعفان و یتیمان در بنیاد مستضعفان آوردید

فراموش کرده اید که چهار میلیارد از شش میلیارد دلار هزینه جنگ می شد؟

میر حسین موسوی در پاسخ به تحریف هایی که در هفته های اخیر در باره دفاع مقدس انجام شده ،گفت : «من باور نمی کنم که شما فراموش کرده باشید که چهار میلیارد دلار از شش میلیارد دلار در آمد نفتی کشور هزینه جبهه ها و جنگ می شد و آن دو میلیارد مابقی نیز در حقیقت برا ی حفظ کیان کشور بود که آن هم می تواند در خدمت دفاع مقدس تعبیر شود .شما مرا مجبور می کنید بگویم علیرغم نتیجه درخشان دفاع مقدس که به بهای نثار خون های بسیار و جانفشانی رزمندگان جان برکف یک سانتیمتر از خاک کشور تقدیم دشمن نشد و این دومین مورد در طول جنگ های کشورمان از زمان فتحعلی شاه تا انقلاب اسلامی بود ، اگر پیوندی قوی تر بین جبهه ها و دولت وجود داشت و دولت را به بهانه درز خبرها از ماجرای طرح های جنگی و دفاعی کنار نمی گذاشتند نتیجه های بهتری از عملیات گرفته می شد. فتح بغداد با تحویل دولت به چند فرمانده نظامی امکان پذیر نبود. بلکه برای شکست قطعی دشمن لازم بود از همان اول رابطه دولت با اداره عملی جنگ و طراحی های نظامی قطع نشود که چگونگی قطع این ارتباط داستان دیگری دارد که شاید در فرصتی دیگر به آن بپردازم.»

۴ مرداد، نخست وزیر دوران دفاع مقدس و همسر ایشان  با حضور در منزل محسن آرمین با سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که به تازگی با سپردن وثیقه آزاد شده بود، دیدار کردند.(+)

۴ مرداد، جمعی از جوانان و دانشجویان در آستانه سالروز میلاد منجی بشریت امام زمان (عج) با مهندس موسوی و زهرا رهنورد دیدار و گفتگو کردند.(+)

۱۰ مرداد، میرحسین موسوی و مهدی کروبی با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند(+). در این دیدار این دو شخصیت به گفت و گو و تبادل نظر درباره مسایل روز پرداختند.

ضرورت تقویت شبکه های اجتماعی برای اطلاع رسانی و مقابله با دروغ

در این دیدار که با هدف بررسی حوادث و رخدادهای اخیر کشور در ارتباط با تحریم ها برگزار شد، میرحسین موسوی با ابراز نگرانی از موج جدید تحریم ها از سوی شورای امنیت سازمان ملل،اتحادیه اروپا، آمریکا،کانادا و استرالیا و پیامدهای ناشی از آن گفت: «تحریم های اخیر که به صورت گسترده و در سطحی وسیع در حال برنامه ریزی و اجراست، موجب وارد آمدن آسیب های شدید به مردم، مخصوصا کارگران، کشاورزان و اقشار محروم جامعه خواهد شد. کشور هم اکنون با مشکلاتی نظیر تورم، رکود اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری روبروست که این تحریم ها می تواند این عوامل را تشدید کند.»

مهدی کروبی و میرحسین موسوی از مردم خواستند که با تشکیل شبکه های اجتماعی به تولید محتوا و آمار صحیح در خصوص بخش های مختلف کشور بپردازند.

آقایان موسوی و کروبی دلیل راه اندازی این شبکه های اجتماعی را مقابله با ارائه آمارهای غلط و دروغین از سوی دولت دانسته و افزودند: کارشناسان و صاحبنظران فعال در بخش های مختلف کشور با ارائه آمار صحیح، به شفاف سازی شرایط موجود بپردازند و با آگاه سازی مردم آنان را در تصمیم گیری شرایط و برنامه ریزی برای آینده یاری کنند.

۱۱ مرداد، میرحسین موسوی در دیدار با جمعی از ایثارگران(+) فاجعه کهریزک، حمله به کوی دانشگاه و فاجعه کنونی زندان ها را نمونه کامل سبعیت و زشتی همه گرایش های اقتدارگرایانه و فرعونیت دانست و آن را ادامه اندیشه دبیر شورای نگهبان و شاگردان او دانست .

استبداد دینی بدترین نوع استبداد است

موسوی در این دیدار ضمن یادآوری سخنان علامه نایینی گفت :«ما می دانیم که در دوران مشروطیت بزرگانی چون علامه نایینی استبداد دینی را بدترین نوع نامیدند. ما وقتی از سویی به بازداشت ها و شیوه های محاکمه ، شکنجه ها و قلع و قمع دانشگاهها و اخراج و ستاره دار کردن دانشجویان نظر می کنیم و از سوی دیگر با ایستادگی زندانیان و مردم بر تحقق مطالباتشان روبرو می شویم، یاد آیات سوره قصص و دیگر آیات کریمه مشابه می افتیم که در آنها هم مواجهه فرعونیت و مستضعفین مطرح است و هم بشارت پیروزی برای ستمدیدگان

میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنانش به اظهارات  آقای جنتی اشاره و اضافه کرد :«دروغ هم یکی از این ظلم هاست که در هر زمانی بد است. مخصوصا اگر این دروغ از دهان دبیرشورای نگهبان قانون اساسی و امام جمعه پایتخت باشد. کسی که باید امانتدار آرای مردم و پاسدار اصول قانون اساسی و میثاق ملی باشد.آیا برهانی روشن تر از دروغ بزرگ اخیر این آقا برای تقلب در انتخابات می توان آورد؟ مخصوصا اگر در نظر بیاوریم که این اولین خلاف گویی ایشان نیست.»

دبیر شورای نگهبان چند روز قبل تر از این دیدار در سخنانی در قم با استناد به «اسنادی که وی به آن دست یافته است»، گفته بود: « آمریکایی‌ها یک میلیارد دلار از طریق افراد سعودی که هم اکنون عامل آمریکا در کشورهای منطقه هستند، به سران فتنه دادند و همین سعودی‌ها که به نمایندگی آمریکا صحبت می‌کردند، گفتند، اگر توانستید نظام را منقرض کنید، تا پنجاه میلیارد دلار دیگر را هم می‌دهیم، اما خداوند این فتنه را به دست بندگان صالحش خاموش کرد.»

فاجعه زندان ها نتیجه اندیشه هایی مانند اندیشه دبیرشورای نگهبان

نخست وزیر دوران دفاع مقدس تاکید کرد: «فاجعه ای که اکنون در زندان ها رخ می دهد ادامه اندیشه دبیرشورای نگهبان و شاگردان این چنینی اوست .فاجعه کهریزک و حمله به کوی دانشگاه و حمله به مردم نتیجه چنین نگاهی است که به خوبی درآن سبعیت و زشتی همه گرایش های اقتدارگرایانه و فرعونیت را می توان دید. واقعا نمی شود سخنان ایشان را که در جایگاه مقدس نمازجمعه به محاکم قضایی برای اعدام زندانیان دست مریزاد می گفت و هل من یزید می طلبید که عده بیشتری اعدام شوند، فراموش کرد.»

۱۲ مرداد و در آستانه روز خبرنگار، جمعی از اصحاب رسانه و روزنامه نگاران کشور به همراه تعدادی از خانواده های روزنامه نگاران زندانی در  دیداری صمیمانه با مهندس میرحسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد به گفتگو پرداختند(+).

تعدد روزنامه نگاران زندانی، نشانی از حقانیت جنبش سبز

در این دیدار میر حسین موسوی که خود سابقه فعالیت در روزنامه جمهوری اسلامی و همچنین صاحب امتیازی روزنامه کلمه سبز را به همراه دارد به بیان دیدگاه های خود پیرامون نقش مطبوعات و روزنامه نگاران در نهضت آگاهی بخشی به اقشار جامعه پرداخت و یکی از دلایل فشار به روزنامه نگاران و دربند کشیدن آنها را جلوگیری از همین نقش آگاهی رسانی آنان دانست.

وی گفت: وجود این تعداد زیاد روزنامه نگار در زندان هم تاسف انگیز است، هم خیلی با معناست ونشان می دهد گسترش آگاهی به ضرر عده خاصی است. تعدد روزنامه نگاران دربند، حقانیت راهی که جنبش سبز برگزیده است را نشان می دهد چرا که بخشی از قشر آگاه، روشن و حق طلب جامعه به دلیل مخالفت با رویش مجدد استبداد در زندان به سر می برند.

دهه اول انقلاب را نمی توان یکپارچه نقد کرد

مهندس موسوی درباره ابهامات موجود درباره دهه اول انقلاب نیز گفت: من بارها گفته ام که آن دوره بی عیب و نقص نیست. اما در فضایی که امروز ایجاد کرده اند، همه ارزش های سی سال انقلاب مدفون می شود و این بسیار خطرناک است.

وی ادامه داد: در مورد همه موارد مبهم می توان بحث و گفت و گو کرد، حتی درباره تصفیه های اوایل انقلاب. بنده شاهد بودم که دولت جناب آقای بازرگان، به دست خودش، خودش را از جریان مدیریت منفک کرد. من در شورای انقلاب از نزدیک شاهد حوادث بودم. با ایشان و اعضای نهضت هم دوست بودم و رفاقت داشتم. بسیاری از کسانی که دولت موقت دشمن خود می پنداشت، سعی کردند که مانع سقوط دولت موقت شوند.

۱۴ مرداد،مهدی کروبی و میرحسین موسوی در نامه ای مشترک(+) به آیات عظام و مراجع تقلید از آنان خواستند تا برای حفظ آبروی اسلام و روحانیت وارد صحنه شده و با افرادی که در لباس روحانیت بصورت آشکار و بی پروا قصد خدشه دار نمودن چهره اسلام و روحانیت را دارند برخورد کنند.این نامه واکنش به سخنان احمد جنتی دبیر شورای نگهبان بود.

در بخشی از این نامه آمده است:بارزترین نمونه هتک حرمت های بی پروا و عاری از تقوا؛ اظهارات اخیر امام جمعه موقت تهران آیت الله جنتی در مسجد جمکران در مورد اخذ یک میلیارد دلار از منابع خارجی توسط ما معترضین؛ ایشان مدعی شدند که " من سندی را بدست آوردم که آمریکائی ها یک میلیارد دلار از طریق افراد سعودی که هم اکنون عامل آمریکا در کشورهای منطقه هستند به سران فتنه دادند و همین سعودی ها که به نمایندگی آمریکا صحبت می کردند، گفتند اگر توانستید نظام را منقرض کنید تا پنجاه میلیارد دلار دیگر هم می دهیم، اما خداوند این فتنه را به دست بندگان صالحش خاموش کرد". این مرد کهن سال که از آغاز تأسیس مجلس و شورای نگهبان لاینقطع مسئول بوده و قریب به بیست سال است که دبیر شورای نگهبان است و گویا کهولت سن نه تنها قوای روحی و جسمیش را به تحلیل برده بلکه قوه ادراک و ذهنی اش را هم مختل کرده و مصداق کامل این شعر مولانا قرار گرفته است:

چون شدی پیر و ضعیف و منحنی پرده های لاابالی می زنی

در بخشی دیگری از این نامه که با هدف توضیح خواستن از آیت الله جنتی در خصوص اظهاراتش تنظیم گردیده، آمده است: مگر همین آقا نبود که به یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعیان جهان نسبت ناروا داد و او را عامل بیگانه خواند که از خوف طرد و استیضاح عام مجبور به استغفار و توبه گردید؟ همین فرد مدعی شد که در زمان دولت سازندگی هفت میلیارد دلار شکلات از جزیره کیش وارد کشور شد و چون او را به کمیّت عدد هفت میلیارد آگاه کردند، ادعای خود را به پانصد میلیون دلار تقلیل داد و کوتاه نیامد !

۱۴ مرداد ، همزمان با اعتصاب غذای جمعی از زندانیان سیاسی ،میرحسین موسوی در پیامی(+) خطاب به زندانیان سیاسی که در اعتراض به رفتار خلاف قانون و ضد دینی ماموران امنیتی دست به اعتصاب غذا زده بودند، ضمن ستایش استواری و ایستادگی این زندانیان از آنان خواست تا به اعتصاب غذای خود پایان دهند.

روز  دوم مرداد جمعی از زندانیان سیاسی در هنگام ملاقات هفتگی با خانواده هایشان،با  “برخورد بد” زندانبانان روبرو شدند که اعتراض شدید زندانیان را در پی داشت و همین امر موجب قطع شدن ملاقات ها توسط مسئولان زندان شد.

در پی این اتفاق، زندانیان با سر دادن شعارهایی به این امر اعتراض کرده اند و شانزده نفر از آنها دست به اعتصاب غذا زده و به سلول انفرادی منتقل شدند.

کوهیار گودرزی، مجید توکلی، کیوان صمیمی، علی ملیحی، بهمن احمدی امویی، عبدالله مومنی، ضیاء نبوی، مجید دری، حسین نورانی نژاد، بابک بردبار، غلامحسین عرشی، علی پرویز، حمیدرضا محمدی، جعفر اقدامی، ابراهیم بابایی و پیمان کریمی آزاد زندانیانی بودند که بر اساس گزارش ها  در سلول انفرادی و به اعتصاب غذا دست زدند که بعد از دریافت پیام میرحسین موسوی اعتصاب غذای خود را شکستند.

۲۰ مرداد، در آستانه ماه مبارک رمضان جمعی از جوانان و دانشجویان استان های قم، خراسان رضوی و چهارمحال بختیاری با مهندس میرحسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد دیدار و گفت وگو کردند(+).

در این دیدار صمیمانه نمایندگان استان‌ها هر یک در سخنانی شرایط اجتماعی و سیاسی استان‌های خود را گزارش دادند. از جمله مهمترین نکاتی که توسط نمایندگان استان‌ها در این نشست مطرح شد می‌توان به مواردی چون برگزاری فعال جلسات دانشجویی به رغم امنیتی و پلیسی شدن فضای دانشگاه ها، ضرب و شتم دانشجویان در دانشگاه توسط لباس شخصی ها و در تنگنا قرار دادن شدید دفاتر احزاب و تشکل های سیاسی استان اشاره کرد.

امروز نه قانون اساسی بلکه به آیین نامه های سازمان زندان ها هم عمل نمی شود

میرحسین موسوی در این جلسه این پرسش را مطرح کرد «کسانی که حتی حاضر نیستند یک بار از حقوق شهروندی نام ببرند یا از حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود خود نام ببرند چگونه می توانند مدعی پیمانی باشند که بین مردم و حکومت بسته شده ؟» و در عین حال یاد آور شد: «شکستن این پیمان به عدم مشروعیت حاکمیت منتهی می شود و کافی است رفتار شورای نگهبان قانون اساسی با قانون اساسی مورد توجه قرار گیرد تا ببینیم چگونه به بیراهه رفته ایم.»

موسوی در پایان تاکید کرد: «امروز در وضعیتی هستیم که نه قانون اساسی که حتی آئین نامه های ساده و ناقص زندان ها توسط زندان بان ها رعایت نمی شود.»

پایان قسمت اول

تهیه و تنظیم: علی پورحسین



 


با گذشت ۱۰ روز از اکران فیلمهای نوروزی، فیلمهای سینمایی با استقبال خوبی مواجه شده اند.

به گزارش ایلنا، علی سرتیپی مدیر عامل فیلمیران و پخش کننده فیلمهای سینمایی جدایی نادر از سیمین و اخراجی های ۳ با اعلام این مطلب افزود: فیلم جدایی نادر از سیمین در طی ۱۰ روزاز اکران آن در نوروز می گذرد تاکنون توانسته است به فروش معادل ۵۵۰ میلیون تومان در تهران دست پیدا کند.

به گفته‌ی وی، این در حالی است که جدایی نادر از سیمین در تهران فقط ۲۴ سینما در اختیار دارد.

همچنین فیلم سینمای اخراجی های ۳ با در اختیار داشتن ۳۰ سالن سینما در تهران و همچنین سینماهای شهرستانها به فروشی معادل یک میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان دست یافته است.


 


جرس در یادداشتی به قلم خسروی، از نامگذاری سال ۱۳۹۰ به عنوان “سال آگاهی تا رهایی” استقبال کرد و نوشت:

اینکه این نام را چه کسی یا چه کسانی از همراهان جنبش سبز برای سال ۱۳۹۰ برگزیده اند در مقابل برازندگی این نام چندان مهم نیست، شاید این پرسش پیش آید که چقدر و تا به کی باید به گسترش آگاهی ابرام کرد و پای فشرد و چرا پایانی بر این ضرورت نمی توان در نظر داشت.

از یک سو، تلاش رسانه های بی بهره از رسالت, آگاهی بخشی که به جای انتشار اخبار درست و انعکاس دیدگاه های متفاوت، به دروغ پردازی مشغولند و از ابزار آگاهی بخشی عمومی در جهت خنثی سازی آگاهی ها و تغییر ماهیت مشاهدات و شنیده های درست بهره می برند و از سوی دیگر بی بهره بودن جنبش از رسانه ای فراگیر، ضرورت پی گیری همیشگی وظیفه مهم آگاهی رسانی فعالان جنبش را یادآوری می کند. حاکمیت مدتها است که از جلب نظر اکثریت مردم بازمانده است و در دو سال گذشته با تمام توان درصدد حفظ اندک هوادارانی هست که برایش باقی مانده است. حاکمیت, برنامه گریز حتا برای این هدف و جلب افرادی از گروههای دیگر، دست به دامن برنامه ریزی با صرف هزینه های خیلی زیاد شده است.

برجسته کردن تبلیغاتی توجه به ملیت از سوی عده ای و همزمان واگذاری وظیفه مذهبی نمایی آنهم با تبلیغ و توجه به اموری ظاهری که در طبقه بندی اولویت های حکومت در رتبه های پایین قرار می گیرند به دسته ای دیگر از افراد، از کارهایی است که حاکمیت برای حفظ حمایت آن تعداد اندک که در برزخ نگاه ملامت بار دیگر اعضای خانواده و دوستان و همکاران و همشهریها قرار دارند و قادر به دفاع از وضعیت گذشته و موجود نیستند و با اتفاقات کشورهای منطقه و دوگانگی مواضع حاکمیت بیش از پیش در معرض گرایش به سبزها هستند، انجام می دهد تا با ارائه کارنامه اعمالی از این دست و تکرار رویه شعار آفرینی به جای تأمین خواسته های مردم، کار را به فردا برساند.

موضوع طراحی کامپیوتری لباس برای بازیگران فیلم لاست و آماده سازی آن برای نمایش از تلویزیون، در حالی که مبتدی ترین تماشاگر تلویزیون هم متوجه این دست کاری می شود و در حالی که بخش بزرگی از مردم، پیش از این، این سریال را از کانال های ماهواره ای یا سی دی تماشا کرده اند، نشان می دهد که بخشی از جامعه هدف تبلیغات رسمی، جمعیتی هستند که هنوز در محدودیت ارتباطی شدیدی قرار دارند و اگر چه مذهبی در نظر گرفته می شوند، نیاز آنها به سرگرمی و سریال های به روز انکار نمی شود.

جمعیت مورد اتکای حاکمیت جمعیتی در حدود ۱۵درصد جمعیت کشور است که تکیه بر آنها و حفظ حمایت آنها و جلوگیری از ریزش آن ها را برای ادامه حکمرانی بر اکثریت ناراضی و مخالف خود ضروری و کافی تشخیص داده اند. ضمن اینکه حاکمیت نیم نگاهی هم به جذب افراد دیگر دارد.

از این رو تأکید بر آگاهی رسانی، علاوه بر این که گروه اول را که به دلیل گرفتاری در روزمرگی و مشکلات اقتصادی و بی خبری، وضعیتی خاص دارد، جمعیت خاموشی که کمتر به اظهار نظر می پردازد و در لبه باریک میان دو جبهه در حرکت است را هدف گرفته است، تا با آگاهی رسانی، از وجهه مذهبی و ملی ارائه شده و خلاف ها و بی قانونی های انجام شده پرده بر اندازد و ماهیت دروغین مدعیان را که برای قدرت و ثروت به این لباس درآمده اند و سرکوب و جنایت کرده اند، آشکار کند. و نیز شرایطی را بوجود آورد که چرخش جمعیت خاموشی که در پی زندگی فارغ از کیفیت آن است، به سوی حاکمیت، از منظر اخلاقی دشوار یا غیر ممکن شود.


 


از آغاز شکل گیری جنبش سبز یکی از ترفندهای حاکمیت برای مقابله باآن این بوده که به نوعی آنرا به منافقین ارتباط دهد و از اینرو در اکثر بازداشت ها و بازجویی ها با دستگیر شدگان درباره ارتباطشان با منافقین سئوال و اصرار بر القا و وابستگی آنها به این گروه می شده است و از آنجا که به نتیجه دلخواه دست نمی یافتند به بازداشت برخی افرادی که سابقه زندانی و ارتباط با منافقین در گذشته داشتند پرداخته و آنها را در زمره بازداشتی های جنبش سبز جای میدادند تا از آنها به عنوان ابزار تبلیغی برای جاانداختن این ترفند استفاده کنند اما به رغم چنین اقدامی بازهم موفق نبودند.

به گزارش سایت امروز، بر پایه اخبار دریافتی و پس از حضور قدرتمند خیابانی سبزها در ۲۵ بهمن و اسفندماه سال ۸۹ اخیراً پیگیری این خط تبلیغی بار دیگر خیلی پررنگ شده و در دستور کار نهادهای سرکوب قرار کرفته است و از اینرو فشار زیادی روی برخی زندانیان سبز وارد آمده است که به ارتباط با منافقین اعتراف کنند.

از جمله می توان از فشارهای وارده برروی خانم حاتمی که نزدیک به خانم رهنورد بود و چند ماه پیش بازداشت و زندانی شده و یا وحید طلایی که با ستاد آسیب دیدگان وقایع بعد از انتخابات کار می کرد اشاره کرد که به رغم اعمال فشار فراوان برروی اینان پروژه اعتراف گیری شان در این باره تا کنون به نتیجه نرسیده است.

بر پایه خبری که دریافت شده در آخرین اقدام این نهادها برای انجام این پروژه بنا دارند یکی از نفوذی های خودشان در منافقین را به عنوان یکی از سبزها به تلویزیون برای اعتراف دراین باره بیاورند و از این طریق این پروؤه تبلیغی را پیش ببرند.

احتمالاً با توجه به ارتباطات و اطلاعاتی که این فرد از دو سویه دارد طراحان این پروژه تصور می کنند که اعترافات او می تواند با دیگران متفاوت بوده، طبیعی جلوه کند و تاثیر گذار باشد اما تجربه دوسال گذشته نشان داده است که بکار گیری اینگونه ترفندهای نخ نماشده توسط بخشی از حاکمیت تاثیری در واقعیت جنبش سبز و افرادش ندارد و تنها می توان از آن به عنوان خوراکی تبلیغی برای جلوگیری از ریزش شدید حامیان حاکمیت نام برد هرچند دراین باره نیز نمی توان به تاثیر آن باور داشت.


 


یک منبع آگاه روز شنبه از اخراج مدیر دفتر خبرگزاری رویتر از سوریه خبر داد.

این منبع که خواست نامش فاش نشود ، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در دمشق افزود: علت اخراج ‘ خالد عویس ‘ از سوریه انتشار اخبار غیردرست و اغراق آمیز در ارتباط با تحولات اخیر در سوریه به خصوص شهر درعا در جنوب این کشور ادعا شده است.

بر اساس اخبار و گزارش ها، در اولین هفته از آغاز موج اعتراضات مردمی در سوریه و همزمان با برگزاری مراسم تشییع جنازه جانباختگان تظاهرات روز جمعه در آن کشور، تظاهرات ضد حکومتی در روز شنبه ۶ فروردین نیز ادامه یافت و معترضان در شهرهای طفس و لاذقیه مقر حزب حاکم (بعث) و یک مقر پلیس را به آتش کشیدند، که بر اساس اعلام خبرگزاری های مستقل و سازمان عفو بین‌الملل، در جریان سرکوب این اعتراضات توسط قوای حکومتی، دست‌کم ۵۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند.


 


ایران به لحاظ مصرف دارو و مراجعه به پزشک جزو ۲۰ کشور نخست دنیا بوده و در آسیا بعد از چین مقام دوم را داراست.

به گزارش ایلنا، بر اساس اعلام دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی علت مراجعه ۵ درصد افراد به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها،عوارض دارویی است و همچنین ۱۰ درصد عوارض دارویی ناشی از حساسیت به داروست.

این گزارش می‌افزاید ویژگی بارز فرهنگ دارویی در ایران، مصرف بیش از اندازه داروهای تزریقی است. طبق آمارها، سرانه مصرف داروهای تزریقی در ایران حدود ۴/۱۱ درصد بوده و این رقم ۴ برابر سرانه مصرف این قبیل داروها در جوامع در حال توسعه است.

دفتر آموزش و ارتقاء سلامت همچنین اعلام کرد، تحقیقات انجام شده در کشور نشان می‌دهد ۱۰ تا ۱۵ درصد داروها در ایران بدون مشورت با پزشک و به طور خودسرانه مصرف می‌شوند و در بین داروها، داروهای مسکن و آنتی‌بیوتیک‌ها بیشترین میزان مصرف خودسرانه را تشکیل می‌دهند. این وضعیت باعث شده ۱۰ تا ۲۰ درصد علت بستری شدن بیماران در مراکز درمانی ناشی از عوارض دارویی باشد.


 


برگی از تاریخ:

با رحلت” آیت‌الله العظمی بروجردی” جهان تشیع یگانه مرجع خود را از دست داد. این امر ممکن بود اقتدار نهاد روحانیت را که به واسطه‌ی داشتن مرجعیت یگانه ،عامل بازدارنده‌ای در برابر هیات حاکمه ایران محسوب می‌شد،تضعیف کند. شاه با این برداشت که از درون روحانیت صدایی به بلندای آیت‌الله بروجردی برنخواهد خاست، دست به سلسله اقداماتی زد که طی آن برخی احکام اسلام از قوانین زدوده می‌شد.

از جمله این کارها، سعی در تصویب لایحه‌ای با عنوان” لایحه‌ی انجمن‌های ایالتی و ولایتی” بود. این لایحه به چگونگی تشکیل انجمن‌های ایالتی و ولایتی می‌پرداخت. اما عجیب این که در این لایحه بحث قسم به قرآن در دادگاه‌ها که ربطی به این قانون نداشت، به قسم به هر کتاب آسمانی مبدل شده بود.

همچنین با توجه به جامعه‌ی آن زمان که زنان از روند امور کشور کنار نگه داشته شده بودند، رژیم، بحث اخذ رای از زنان را مطرح کرد که ماهیت هر دو نشان دهنده‌ی آن بود که شاه قصد ضعیف کردن موضع دین و استفاده ابزاری از قشری از جامعه یعنی زنان با استفاده از ناآگاهی‌های آنها داشت.

حضرت امام خمینی (س) در نامه‌ای به شاه در ۱۷ مهر ۴۱، موارد خلاف اسلام این لایحه را متذکر و اصلاح آنها را خواستار شد. ولی بی‌توجهی شاه و تداوم اعتراضات علما که حالا به اقشار مذهبی جامعه هم کشیده شده بود، باعث شد امام اعتراض خود را شدیدتر کند و با سخنرانی‌هایی در تهران و قم در این زمینه آگاهی جامعه را بالا ببرد.

پس از این اتفاق، شاه برای این که علما از دخالت در این امور پرهیز کنند، شروع به برخورد با برخی علما کرد. از جمله حمله به برخی اماکن مذهبی و مضروب کردن برخی چهره‌های شناخته شده مدافع روحانیت در میان مردم و محاصره بیت آیات عظام “بهبهانی” و “خوانساری” در بهمن ۴۱ که حضرت امام (ره) و سایر روحانیون به شدت واکنش نشان دادند.

عمال شاه در سوم بهمن ماه به مردم و طلاب در مدرسه فیضیه و خیابان‌های قم حمله کردند. این کار شاه برای ایجاد رعب و وحشت و خفقان بود. اما امام واکنش شدیدی نشان داد و تلگراف‌های قبلی شاه مبنی بر طرفداری از دیانت را به انتقاد گرفت و در اطلاعیه بعد، عزل “اسدالله علم” از سمت نخست وزیری را خواستار شد.

امام خمینی(س) در اسفند ۴۱ به همراه برخی از علما خطاب به ملت ایران اعلام کردند که امسال عید نخواهند داشت و عزای عمومی است.عمال شاه در حرکتی وحشیانه در دوم فروردین ۴۲ به حوزه علمیه قم یورش بردند و این مکان علمی را به خاک و خون کشیدند.

این بار پیامی که امام خمینی (س) صادر کردند با تغییر لحن اساسی همراه بود.سخن از سرنگونی رژیم و نزدیک بودن پیروزی سر دادند.شاید بتوان گفت که از این تاریخ به بعد دیگر در سخنان امام ادبیات گفت‌وگو و نصیحت وجود نداشت. بلکه امام مستقیما به شاه حمله می‌کرد.

متن پیام امام به مناسبت حمله عمال شاه به حوزه علمیه قم به این شرح است:

…ناراحت و نگران نشوید. مضطرب نگردید.ترس و هراس را از خود دور کنید. شما پیرو پیشوایانی هستید که در برابر مصایب و فجایع صبر و استقامت کردند که آنچه ما امروز می‌بینیم نسبت به آن چیزی نیست. پیشوایان بزرگوار ما، حوادثی چون روز عاشورا و شب یازدهم محرم را پشت سر گذاشته‌اند و در راه دین خدا یک چنان مصایبی را تحمل کرده‌اند. شما امروز چه می گویید؟ از چه می ترسید؟ برای چه مضطربید؟ عیب است برای کسانی که ادعای پیروی از حضرت امیر – علیه السلام – و امام حسین – علیه السلام – را دارند، در برابر این نوع اعمال رسوا و فضاحت آمیز دستگاه حاکمه خود را ببازند . دستگاه حاکمه با ارتکاب این جنایت، خود را رسوا و مفتضح ساخت و ماهیت چنگیزی خود را به خوبی نشان داد. دستگاه جبار با دست زدن به این فاجعه، شکست و نابودی خود را حتمی ساخت. ما پیروز شدیم. ما از خدا می‌خواستیم که این دستگاه ماهیت خود را بروز دهد و خود را رسوا کند.

بزرگان اسلام ما، در راه حفظ اسلام و احکام قرآن کریم کشته شدند.زندان رفتند. فداکاری‌ها کردند تا توانستند اسلام را تا به امروز حفظ کنند و به دست ما برسانند. امروز وظیفه ماست که در برابر خطراتی که متوجه اسلام و مسلمین می‌باشد، برای تحمل هر گونه ناملایمات آماده باشیم، تا بتوانیم دست خائنین به اسلام را قطع نماییم و جلوی اغراض و مطامع آنها را بگیریم…

صحیفه‌ی امام (ره) ج۱ ص۱۶۶

منبع: پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران


 


مقام‌های ژاپن می‌گویند سطح آلودگی رادیواکتیو ید موجود در دریای نزدیک به نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما به بیش از ۱۰۰۰ برابر میزان استاندارد رسیده است.

به گزارش بی بی سی فارسی، به گفته این مقام‌ها، از آنجا که نیمه عمر عنصر ید کوتاه است، این تشعشعات بعد از ۸ روز خطرناک نیستند. اما مسأله نگران کننده‌تر آن است که سطوح بالای سزیوم نیز ثبت شده که نیمه عمر این ماده رادیواکتیو ۳۰ سال است.

این دریا در فاصله ۳۰۰ متری نیروگاه فوکوشیما که در اثر زلزله و سونامی اخیر ژاپن به شدت آسیب دید، واقع شده است.

منبع این آلودگی هنوز مشخص نیست اما بیم آن می‌رود که از رآکتورهای آسیب دیده این نیروگاه، مواد رادیواکتیو به آب‌های زمینی نشت کند.

در نزدیکی ۴ رآکتور از مجموع ۶ رآکتور نیروگاه فوکوشیما، آب‌های به مراتب آلوده‌تر هم یافت شده است.

مسئولان نیروگاه می‌گویند هسته یکی از ۶ رآکتور ممکن است آسیب دیده باشد اما مخزن آن هنوز سالم و پابرجاست.

آنها اذعان دارند که آب آلوده به مواد رادیواکتیو به میزان قابل توجهی می‌تواند مانع از کار رآکتورهای آسیب دیده شود.

به گفته مقام‌های نیروگاه فوکوشیما برای خنک کردن رآکتورهای آسیب دیده، از آب تازه به جای آب دریا استفاده خواهد شد.

نائوتو کان، نخست‌وزیر ژاپن گفته است که اوضاع “بسیار غیرقابل پیش‌بینی” است.

دولت ژاپن پیشتر اعلام کرد که درباره نشت مواد رادیو اکتیو در نیروگاه اتمی فوکوشیما تحقیق می‌کند.

تشعشع مواد رادیواکتیو در روز پنجشنبه باعث مجروح شدن ۲ کارگر این نیروگاه شد.

گزارش شده است که این ۲ کارگر چکمه‌هایی با پوشش مناسب به پا نداشتند و به اخطار وجود مواد رادیواکتیو توجه نکردند.

پلیس ژاپن اعلام کرده که تعداد کشته‌شدگان زلزله و سونامی این کشور از مرز ۱۰هزار نفر گذشته است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته