کلمه :جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی که عزیزان شان به زندان رجایی شهر تبعید شده اند و روزهای سختی را می گذرانند در آستانه فرا رسیدن ولادت حضرت علی ( ع )و روز پدر نامه ای خطاب به دادستان تهران نوشته اند و از رنجی که در این دوران کشیده اند با او سخن گفته اند . آنها همچنین از وی تقاضا کرده اند که با توجه به نزدیک شدن به این روز بزرگ شرایطی را فراهم کنند تا زندانیان سیاسی این زندان به نزد خانواده هایشان برگردند و حداقل در روز ولادت حضرت علی پس از یک سال حبس ناعادلانه نزد خانواده هایشان برگردند .
به گزارش کلمه ،متن کامل این نامه به شرح زیر است :
دادستان محترم تهران
جناب آقای جعفری دولت آبادی
با سلام
یک سال از بازداشت ناعادلانه و فله ای تعداد زیادی از خدمت گزاران و فرزندان این مرز و بوم می گذرد. یک سالی که برای ما خانواده های مظلوم زندانیان سیاسی پر از رنج و غم اما همراه با هم دلی و هم زبانی بود.
اکنون در آستانه ۱۳ رجب، ولادت امیر مومنان حضرت علی (ع) که عدل و داد ایشان، نه تنها برای هر مسلمان با ایمان که الگویی برای تمامی بشر و انسان های آزادی خواه است، هستیم . آرزو می کردیم که ای کاش ما هم که مسلمان شیعه هستیم، می توانستیم تنها ذره ای از این عدل علی را بچشیم .
در تمامی این مدت همواره به این اندیشیده ایم که کاش این زندانیان هم می توانستند از عدالت و حقوق مصرح در قانون اساسی و آن چه رافت اسلامی می خوانند، برخوردار شوند . هر روز امید داشتیم که بی گناهی و خیرخواهی آن ها به اثبات برسد و به خانه و نزد خانواده شان بازگردند. اما متاسفانه هر روز فشار تازه ای بر پیکرمجروح و سخت آزرده خانواده بزرگ زندانیان سیاسی وارد شد .
اکنون به جای آن که زندانیان بی گناه ما را آزاد کنند، شاهدیم که در شرایطی ویژه احکام سنگین آنها را یک به یک و حتی به صورت کاملا ناعادلانه و غیرقانونی تعدادی را به زندان رجایی شهر منتقل می کنند . انتقال این عزیزان درحالی رخ داده است که برخی از آن ها حتی بدون برگزاری دادگاه، یک سال است که در بازداشت موقتی که بی پایان به نظر می رسد به سر می برند .
دوری عزیزان و رنج پی گیری های شبانه روزی قضایی از یک سو و برخوردهای بسیار ناشایست برخی از قضات و رییس دفترهای آنان از سویی دیگرو سایر بی عدالتی های درد و آلام ما را افزایش داده است.
جناب آقای دولت آبادی
چنان که می دانید، چندی است تعدادی از زندانیان پس از انتخابات ریاست جمهوری را به جرم های ناکرده و کاملا غیر قانونی به زندان هایی خارج از تهران انتقال داده و در کنار مجرمان عادی قرار داده اند.بدون اینکه محل سکونت آنان در این شهرها باشد .
همان طور که خود بهتر از ما می دانید تفکیک جرایم و تحمل حبس در شهر و محل وقوع جرم، از اصول آیین نامه زندان هاست اما ما شاهدیم که زندانیان سیاسی که در واقع بی گناه و مظلومانه در زندان هستند،این گونه غیر قانونی به زندانی هایی خارج از شهر برده شده اند .
جناب آقای دادستان
احکام سنگین عزیزان ما که هیچ تناسبی با عملکرد آنان ندارد کم بود، اینک باید رنج دوری مسافت را هم تحمل کنیم و از تهران و محل سکونتمان هر دوهفته یک بار به کرج و زندان رجایی شهر برویم.
ما باید ساعت ها وقت صرف کنیم تا بتوانیم برای چند دقیقه عزیزانمان را ببینیم. نمی دانیم تا چه حد از شرایط زندان رجایی شهر مطلع هستید اما باید برایتان بگوییم که ملاقات های ما باید هر دوهفته یک بار باشد، به این معنا که یک هفته مردان می توانند به ملاقات زندانی شان بروند و یک هفته زنان. زنان باید از صبح زود راه بیافتند و در جاده تهران تا کرج چندین خط مترو و تاکسی را پشت سر بگذارند تا بتوانند چند دقیقه همسر یا فرزند خود را ببینند. در صورتی که طبق گفته های رییس سازمان زندان ها هر زندانی باید هفته ای یک بار حق ملاقات داشته باشد.
از طرف دیگر مدت کم ملاقات ها و رفتارهای نامناسب برخی از کارمندان این زندان، به همراه سختی و دوری راه تاب و توان را از ما گرفته و هربار باید با چشمانی پر از اشک رجایی شهر را ترک کنیم.
آقای دادستان
در هفته اخیر در کنار این فشارها و سختی های طاقت فرسا که تعدادی از آنها را برشمردیم ظلم مضاعفی نیز بر ما رفته است که ، وظیفه خود می دانیم که شما را در جریان قرار دهیم.
ایجاد محدودیت در تلفن های زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر، ظلم و تبعیض جدیدی است که به فشارهای وارده بر ما افزوده است. ما که مجبوریم در ماه تنها دو بار عزیز خود را ملاقات کنیم، تماس های تلفنی آنان اندک دل خوشی برای ما ن بود که از طریق آن می توانستیم از سلامت عزیزانمان مطلع شویم که این اندک دلخوشی را هم تاب نیاوردند و از ما گرفتند. در صورتی که سایر زندانیان این زندان که جرایمی از قبیل قتل و قاچاق مواد مخدر دارند ، به راحتی می توانند به هر میزان که دوست دارند از تلفن استفاده کنند اما زندانیان مظلوم ما که تنها به دلیل عقیده شان در محبس گرفتار شده اند، این امکان را ندارند و تنها چند دقیقه در روز می توانند با خانواده خود صحبت کنند و شرایطشان از زندانیان عادی بدتر است.
آقای جعفری دولت آبادی
در آستانه ولادت پرسعادت حضرت علی( ع ) از شما که دادستان هستید، تقاضای داد داریم. تا به این وضعیت رسیدگی کنید و اجازه ندهید که بیش از این در حق ما و عزیزان دربندمان ظلم و جفا شود.
به یاد داشته باشیم همه آنچه انجام می دهیم در پیشگاه خداوند ثبت می شود: “انا کنا نستنسخ ما کنتم تعلمون”(جاثیه-۲۹)
اگر ایمان به خدا و روز اخرت در قلوب ما نفوذ کرده باشد و تنها به زبان اسلام نیاورده باشیم” قولوا اسلمنا و لما یدخل الایمان فی قلوبکم…”(حجرات ۱۴)، چگونه می توانیم بنشینیم و این بی عدالتی ها را ببینیم . در حالی که حضرت علی (ع) حتی دزدیده شدن خلخال پای زن یهودی را تاب نیاورد.
ما تعدادی از خانواده های زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر ضمن اینکه خواستار رفع محدودیت های ایجاد شده برای عزیزان دربند مان هستیم، از شما می خواهیم، آن دسته از زندانیانی که بازجویی های آنان پایان یافته و در بلاتکلیفی به سر می برند، بتوانند از آزادی برخوردار شوند تا در محکمه ای صالح به اتهامات آنان رسیدگی شود.
همچنین از جنابعالی تقاضا داریم زندانیانی که حکم شان صادر شده اما هنوز مورد تجدیدنظر قرار نگرفته است، تبرئه شوند و کسانی که حکمشان در دادگاه تجدیدظر تایید شده و در حال اجرای حکم هستند، بتوانند حتی الامکان با استناد به بندهایی از ماده ۲۷۲ آیین دادرسی کیفری از اعاده دادرسی برخوردار شوند، در غیر این صورت از حق مرخصی استفاده کنند و بتوانند دراین روز بزرگ کنار خانواده هایشان باشند.
خانواده های باستانی، زیدآبادی، سحرخیز، سلیمانی، بداغی، محمودیان، طبرزدی، رفیعی فروشانی
والسلام
سید حسین مرعشی دقایقی پیش به مرخصی آمد.
به گزارش تحول سبز، سید حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران دقایقی پیش به مرخصی یک هفته ای آمد.
وی که چند روز مانده به تحویل سال نو برای گذراندن محکومیت یک ساله عازم زندان شد، در اخرین روزهای سال ۸۸ برای مرخصی و با قید وثیقه ازاد شد و روز ۱۴ فروردین و همزمان با تولد نوه اش مجددا به زندان بازگشت.
کلمه :اکبر اجدادی ،از شهروندان معترض به نتیجه انتخابات ،دیروز بعد از تحمل یکسال حبس از بند ۳۵۰ زندان اوین آزاد شد.
اکبر اجدادی ،فروشنده یک مغازه و یکی از معترضان ساده به نتایج انتخابات بود که در تظاهرات مسالمت آمیز مردم در ۲۵ خرداد شرکت داشته و به اتهام شرکت در این تظاهرات به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.وی اکنون به صورت مشروط آزاد شده است.
به گزارش کلمه ، دادستانی تهران، فروردین ماه امسال به خانواده اکبر اجدادی اعلام کرده بود که فرزندشان با تامین وثیقه دویست میلیون تومانی ، می تواند برای یک هفته به مرخصی بیاید.
خانواده اجدادی که از قشرمحروم جامعه هستند، در جنوب شهر تهران و درخانه اجاره ای زندگی می کنند. پدر اکبر اجدادی یک کارگر ساده است که در واپسین روزهای زمستان سال پیش از کار بیکار شد و نه فقط امکان تودیع وثیقه دویست میلیون تومانی را نداشت که حتی توان تامین وثیقه ای بسیار کمتر از این را هم نداشت .به همین دلیل اکبر اجدادی در یکسال گذشته نتوانست از امکان مرخصی استفاده کند.
مهدیه ،خواهر یازده ساله اجدادی پیش از این در نامه ای خطاب به دادستان تهران نوشته بود:
“من خواهر اکبر اجدادی هستم که بسیار به برادرم وابسته ام و او را دوست دارم. آقای دادستان برادر من بی گناه است و کاری نکرده. آقای دادستان برادر من کارگر یک مغازه بقالی است .از ساعت ۶ صبح مغازه را باز می کرده و ۱۲ شب می بسته .
آخه این انصافه؟ برادر من هیچ وقت علیه امنیت کشور کاری انجام نمی دهد و بی گناه است. از شما خواهش می کنم برادر من را به آغوش خانواده برگردانید. پدر من بیسواد است و مادرم هم سواد ندارد. پدرم نگهبان پارک بود. سال گذشته او را اخراج کردند. می گفتند کارگرها زیادند. برادر م تنها نان آور ما بود . ”
کلمه :زندانیان سیاسی بند های هفت و هشت زندان اوین در وضعیت بسیار نامناسبی به سر می برند .بندهایی که به اندرزگاه معروف هستند شرایط نامناسب این بندها موجب گلایه تعدادی از خانواده های زندانیان سیاسی هم شده است .
به گزارش کلمه ، وضعیت بهداشتی این بند ها بسیار نامناسب است و به قدری جمعیت در آن زیاد شده که زندانیان تا دم سلولها نیز بر زمین می خوابند . مادر یکی از زندانیان سیاسی می گوید : الان پسرم پنج ماه است که در اندرزگاه هفت به سر می برد اما چه اکنون که تابستان است و چه در زمستان همیشه از آب سرد برای حمام کردن استفاده کرده است .چون همیشه گاز این بخش از زندان قطع است.
او همچنین از وضعیت بد تغذیه زندانیان این بند گفت و افزود :” پسرم و دیگر زندانیان سیاسی دچار سو تغذیه شده اند . یک روز غذایشان پلوسفید با رب است و روز دیگر برنج سفید وسیب زمینی سرخ کرده آن هم با کیفیت نامناسب . فروشگاه زندان هم یا همیشه تعطیل است یا مواد زیادی برای فروش ندارد و مسولان زندان هم که هیچ خوراکی از ما نمی پذیرند .
خانواده های زندانیان می گویند :حالا که مسوولان زندان حاضر نیستند غذای مناسب و میوه برای فرزندان ما فراهم کنند ،لااقل اجازه بدهند که آنها با پول خودشان خرید کنند .چرا فروشگاه های زندان همیشه خالی از مواد غذایی مناسب و میوه و سبزی است و چرا در فروشگاه زندان گوشت به فروش نمی رسد؟
به گفته زندانیان سیاسی ،فروشگاههای زندان به قدری میوه کم عرضه می کنند که برای فروش آن به ناچار دست به قرعه کشی می زنند .براساس این قرعه کشی ها معمولا سهمیه هر زندانی برای یکماه یک سیب و یا یک گوجه فرنگی تعیین می شود
این در حالی است که زندانیان سیاسی زندان اوین هیچ گونه دسترسی هم به میوه ندارند و این کمبود ویتامین طی ماهها و سالها بیمارشان کرده است . فروشگاه زندان از فروحتن میوه خودداری می کند .این شرایط در بند ۳۵۰ و زندانی رجایی شهر نیز برای زندانیان سیاسی مشابه است.
گاز این بند نیز از مدتها قطع است و تهویه مناسبی نیز در این بندها وجود ندارد بنابراین زندانیان سیاسی به سختی روزگار می گذرانند .
خانواده های زندانیان سیاسی این بند از دادستان تهران تقاضا دارند به این دو بند برود و وضعیت اسف بار رفاهی ، بهداشتی زندانیان را از نزدیک ببیند .
در بند هفت و هشت زندان اوین،عرب مازار از مشاوران میر حسین موسوی و همچنین محسن میردامادی دبیر کل جبهه مشارکت ، حسین مرعشی ،عبدالله مومنی فعال دانشجویی و مهدی مرتضی پور از زندانیان گمنام پس از انتخابات و تعداد دیگری از زندانیان حوادث پس از انتخابات نگهداری می شوند .
امروز چهارشنبه آقای کروبی به دیدار مهندس موسوی رفت. به گزارش سحام نیوز و کلمه این دیدار که در دفتر مهندس موسوی انجام شد، حوادث چند روز گذشته از جمله سفر آقای کروبی به قم و اهانت به ساحت مرجعیت و بیت امام مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ابتدا این دیدار آقای کروبی دلایل سفر به قم و حوادث پیرامون آن را بازگو کردند که مورد تاسف و تاثر آقای مهندس موسوی شد. در این دیدار دو ساعته طرفین بر موارد زیر تاکید کردند:
- تاکید بر حرمت مرجعیت و جایگاه رفیع آن درجهان تشیع: در این دیدار آقایان کروبی و موسوی بر تاریخ تشیع پس از دوران غیبت صغری و تثبیت نهاد علمای دینی اشاره کردند و مرجعیت شیعه را از مهم ترین ارکان جامعه دانستند که شیعیان قرن ها این جایگاه را محترم شمرده و جسارت به ساحت مرجعیت را به هیچ شخص و یا جریانی اجازه نداده و نخواهد داد. آنان تاکید کردند هیچ دولت و صاحب قدرتی نمیتواند با توسل به عده ای قانون گریز ارج و قرب این متولیان شریعت را از دل مومنان بزداید فلذا اهانت و جسارت سازماندهی شده کم نظیر، تحت حمایت بخشی از حاکمیت در ورود غیر قانونی به بیت آیت اله العظمی صانعی و تخریب اموال دفتر ایشان و نیز بیت مرحوم آیت اله العظمی منتظری را محکوم کردند. همچنین اهانت های متعدد برخی از روزنامه های وابسته به قدرت به مراجع بزرگ شیعه و تلاش در جهت تخریب و تضعیف جایگاه مرجعیت را زمینه ساز این حوادث خواندند و با اظهار تاسف از اینکه بعد از حمله وحشیانه به بیوت مراجع و اهانت به نوه دانشمند امام، مقامات قضایی به جای پیگیری قضایی متجاوزان اقدام به پلمپ دفتر مرحوم آیت اله منتظری کردند را نشان از هماهنگی بین پیاده نظام و برخی از مقامات در جسارت به ساحت مرجعیت دانستند.
- تضعیف جایگاه مجلس موجب نگرانی و تاسف است. آقایان کروبی و موسوی مراتب تاسف و نگرانی خود را از تضعیف نهاد قانونگذاری که با هجمه و قشون کشی به مجلس به بهانه تصویب مصوبه ای در خصوص وقف اموال دانشگاه آزاد شد، اظهار کردند. آنان همچنین تاکید کردند که مطابق قانون اساسی اعمال قوه مقننه از طریق مجلس شورای اسلامی است و این مجلس در عموم مسایل در حدود مقرر قانون اساسی میتواند به وضع قانون مبادرت کند اما عده ای حتی جایگاه این مجلس که شرائط انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان در آن رعایت نگردیده را بر نمی تابند. در این دیدار طرفین به عدم اجابت به خواست قانونی و مشروع مردم در برگزاری راهپیمایی سکوت اشاره و تصریح کردند که در مقابل عده ای سازمان یافته و در کمال امنیت به هر کس و هر کجا که می خواهند حمله می کنند، لازم است همگان در مقابل این گونه رفتارها که جایگاه نهاد قانونگذاری و اختیار نمایندگان را سلب می کند، موضع بگیرند و به قانون گریزان اجازه ندهند با چنین شیوه هایی مقاصد نامشروع خود را پیش ببرند. آنان همچنین تاکید کردند که اگر توسل به قانون گریزان و متجاوزان به یک قاعده نامبارک تبدیل گردد، دیگر حرمتی برای اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی باقی نخواهد ماند و این امر گزینش بردار نخواهد بود. امروز نه تنها مردم و معترضین به تقلب بلکه بیت امام، مراجع گرانقدر شیعه و حتی مجلس شورای اسلامی هم از اینگونه رفتارهای مذبوحانه در امان نیستند.
- اظهارات نسنجیده مقامات اجرایی کشور و هزینه های آن بر منافع ملی: سخنان و اظهارات نسنجیده مقامات اجرایی کشور موضوع دیگری بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. طرفین این اظهارات را نه تنها با فرهنگ غنی و کهن ایران اسلامی در تعارض خواندند بلکه آن را زمینه ساز ورود آسیب های مادی و معنوی به کشور در عرصه های بین المللی و به مخاطره افتادن منافع ملی تلقی کردند. آقایان موسوی و کروبی ضمن تاکید بر مشکلات اظهار امیدواری کردند که در شرائط خاص فعلی مسئولین با استفاده از نیروهای توانمند حوزه های مختلف به جای ایجاد تشنج در جهت حل مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی و بین المللی کشور اقدام کنند.
- محکومیت بازداشت های اخیر: در این دیدار روند امنیتی موجود و بازداشت های اخیر بویژه بازداشت تعدادی از دانشجویان نخبه و قابل کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و طرفین به وضعیت نابسامان بازداشتگاه ها و زندان های کشور که شرائط سختی را بر زندانیان سیاسی کشور تحمیل می کند، اشاره کردند و این روند را مغایر قوانین و مقررات کشور دانستند. موسوی و کروبی همچنین از مقامات قضایی خواستند که مطابق وظائف ذاتی آن قوه که باید پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت باشد و در جهت احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادیهای مشروع قدم بردارد، عمل کند و با تظلم خواهی از زندانیان سیاسی، زمینه آزادی بی قید و شرط آنان را فراهم کند.
۵: تلاش در جهت آگاهی نسبت به حقوق و آزادی های بنیادین بویژه اصناف و گروههای مختلف: در پایان این دیدار طرفین مجددا بر مطالبات به حق جنبش سبز و نقش آگاهی و دانش جامعه نسبت به حقوق مسلم و آزادی های بنیادین و اساسی تمامی اقشار جامعه اشاره کردند و از تمامی گروه ها بویژه اصناف خواستند در ارتقای آگاهی لایه های مختلف جامعه نسبت به مطالبات به حق و مشروع خود تلاش نمایند.
با وجود گذشت بیش از پنج ماه از بازداشت احسان عبده تبریزی او همچنان بلاتکلیف در بند امنیتی (۲۰۹) وزارت اطلاعات به سر می برد . این در حالی است که زندانیان بعد از مراحل بازجویی شان باید به بند عمومی منتقل شوندو از شرایط فوق امنیتی این بند رهایی یابند .
به گزارش کلمه احسان عبده تبریزی ، فرزند حسین عبده تبریزی (دبیرکل اسبق بورس تهران و همچنین مدیرمسوول روزنامه توقیف شده سرمایه) است .احسان که دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه دورهام انگلستان است وقتی خواستار استفاده از فرصت تعطیلات کریسمس برای دیدار با خانواده خود شد و به ایران بازگشت ، در فرودگاه امام خمینی (ره) پاسپورتش توقیف و سپس بازداشت شد.
از آن زمان پی گیری های خانواده این دانشجو که با این بازداشت بی دلیل از درس و دانشگاهش بازمانده نیز بی نتیجه بوده و تاکنون برای وی حتی دادگاهی نیز برگزار نشده است . وی و خانواده اش از مسولان قضایی و کارشناس پرونده تقاضا دارند که شرایط آزادی وی را با قزرار وثیقه فراهم کنند .
حسین عبده تبریزی پدر احسان یکی از منتقدان سیاست های اقتصادی دولت احمدی نژاد است و بارها با نقدهای جامع در روزنامه سرمایه واکنش های دولتیان را برانگیخته بود. او از جمله ۷۰ اقتصاد دانی بود که در نامه هایی سرگشاده رفتار و عملکرد اقتصادی دولت را به نقد کشیده بودند.
ژیلا بنی یعقوب ،روزنامه نگار جایزه خود را به شیوا نظرآهاری و بهمن احمدی امویی ،دو روزنامه نگار در بند تقدیم کرد .این جایزه تحت عنوان بهترین وبلاگ نویس به او اعطا و از تعهد فوقالعاده او به آزادی بیان قدردانی شده است. بنییعقوب بهخاطر فعالیتهای مطبوعاتی، به یک سال زندان و ۳۰ سال محرومیت از روزنامهنگاری محکوم شده است.
به گزارش دویچه وله ،ژیلا بنییعقوب در ماه آوریل سال جاری در مسابقه وبلاگهای برتر که همهساله از سوی دویچه وله در میان وبلاگ های سراسر دنیا برگزار میشود، برنده جایزه ویژه گزارشگران بدون مرز شد.
وبلاگ بنییعقوب با نام «ما روزنامهنگار هستیم» این جایزه را به خود اختصاص داده است و شعبهای از دادگاه انقلاب در ایران وی را از جمله به خاطر نوشتههایش در این وبلاگ، به یک سال زندان و ۳۰ سال محرومیت از فعالیت مطبوعاتی محکوم کرده است.
هیئت داوران مسابقهی وبلاگ برتر اعلام کرد که با اعطای این جایزه به ژیلا بنییعقوب، از «تعهد فوقالعاده وی به آزادی بیان» تقدیر میکند.
همچنین سازمان گزارشگران بدون مرز به هنگام انتخاب وبلاگ «ما روزنامهنگار هستیم» برای دریافت جایزه ویژه در اطلاعیهای نوشت: «ژیلا بنییعقوب از نخستین وبلاگنویسان مدافع آزادی بیان در ایران است که در وبلاگ خود به مسائل روز ایران و به ویِژه موضوعات اجتماعی و حقوق زنان میپردازد. وی و نزدیکانش هزینه سنگینی برای تعهدات حرفهای خود پرداخت کردهاند. گزارشگران بدون مرز مفتخر است که این جایزه را به وی اهدا و به نام او از همهی وبلاگنویسان و روزنامهنگاران ایرانی که زندانی یا در ماههای گذشته مجبور به ترک کشور شدهاند، تقدیر میکند.»
پیام ژیلا بنییعقوب
ژیلا بنییعقوب روز سهشنبه (۱ تیرماه ۱۳۸۹) در پیامی به “همایش جهانی رسانهها” در آلمان، ضمن تشکر از گزارشگران بدون مرز که او را شایسته دریافت جایزه بهترین وبلاگ دانستهاند، این جایزه را به همسرش بهمن احمدی امویی، شیوا نظرآهاری و دیگر وبلاگنویسان زندانی در ایران تقدیم کرد.
ژیلا بنییعقوب در پیام خود نوشته است: «به تازگی از سوی دادگاه انقلاب اسلامی در ایران به سی سال محرومیت از حرفه روزنامهنگاری محکوم شدهام. یکی از دلایل محکومیت من مطالبی است که در وبلاگم نوشتهام؛ وبلاگی که جایزه ویژه گزارشگران بدون مرز را در مسابقه بینالمللی دویچه وله به خود اختصاص داده است و مطالبی که در آن درباره اعتراضهای مردم ایران نسبت به نتیجه انتخابات پرمناقشه سال گذشته گزارش داده بودم.»
در پیام وی همچنین آمده است: «هم اکنون بیش از چهل روزنامهنگار و وبلاگنویس ایرانی در زندانهای ایران به سر میبرند. یکی از این وبلاگنویسان زندانی همسرم، بهمن احمدی امویی است که در جریان جنبش اعتراضی مردم ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت شده است. مهمترین جرم او نوشتن مقالاتی انتقادی درباره دولت احمدینژاد در وبلاگ شخصیاش و همچنین روزنامههای ایران است. او و بسیاری دیگر از روزنامهنگاران ایرانی یکسال است که بدون دلیل مشخص و موجه در زندان به سر میبرند.»
گزارشگران بدون مرز در گزارشی درباره ژیلا بنییعقوب نوشته است: او یکی از نخستین زنان گزارشگر مستقل در ایران است. وی بارها در دوره فعالیتاش با احضارها و بازداشتهای متعدد و خودسرانه با هدف به سکوت وادار کردنش مواجه بوده است، اما وی هیچ گاه در برابر فشار های دائمی مقامات قضایی و امنیتی سرخم نکرد. این روزنامهنگار گزارش هایی درباره موضوعات مختلف همچون وضعیت تحصیلی زنان، و همچنین گزارشهایی از جنگ در عراق و افغانستان و لبنان منتشر کرده است.
ژیلا بنی یعقوب و همسرش بهمن احمدی امویی در تاریخ ٣٠ خرداد ۸۸ به همراه دهها روزنامهنگار دیگر در ارتباط با حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران دستگیر شدند. وی در تاریخ ٢ شهریورماه با سپردن وثیقه آزاد شد. اما بهمن احمدی امویی تا اواخر سال ۸۸ در زندان ماند. بهمن احمدی امویی در آستانهی نوروز برای مدتی کوتاه آزاد شد، اما در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۳۸۹ مجددا به زندان اوین بازگردانده شد. وی به ۵ سال زندان محکوم شده است.
قربانعلی بهزادیان نژاد، استاد دانشگاه و مشاور میرحسین موسوی، هم به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.
به گزارش کلمه، وی دی ماه سال گذشته، یک روز پس ازعاشورا، بازداشت شده بود. وی دیروز به همراه علیرضا بهشتی شیرازی، دیگر مشاور میرحسین موسوی به این بند منتقل شده بود
بند ۳۵۰ زندان اوین بارها به دلیل شرایط نامساعدش در خبرها مطرح شده و زندانیان سیاسی و خانواده هایشان مکررا از کمبود امکانات بهداشتی، وضعیت بد تغذیه و دشواری برقراری تماس شکایت کرده اند.
دو ماه پیشتر جمعی از خانواده های زندانیانی که در این بند محبوسند نامه ای مفصل به چند مرجع نوشتند و ضمن گزارش وضعیت تکان دهنده این بند و برخوردهایی که با زندانیان می شود، از مراجع خواستند نماینده های شان را به اوین بفرستند تا از نزدیک اوضاع را ببینند.
آخرین گزارش ها اما حاکی است، نماینده دادستان و رییس زندان با حضور در بند ۳۵۰ و نظارت بر ساخت و ساز دستور پیگیری اوضاع را صادر کرده ،اما همچنان بنایی در این بند ادامه دارد و زندانیان این بند همچنان با مشکلات مختلفی از جمله کمبود جا ،به هم ریختگی بند ، کمیت و کیفیت غذا، امکانات پزشکی و دارویی و مساله کمبود تماس تلفنی با بیرون از زندان روبرو هستند.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی کروبی ، دبیر کل حزب اعتماد ملی عصر دیروز به دیدار خانواده طبیب سبز دربند ، دکتر علی تاجرنیا رفت.
به گزارش تحول سبز، در این دیدار آقای کروبی ضمن جویا شدن از اخرین وضعیت پرونده این عضو ارشد ستاد انتخاباتی مهندس میرحسین موسوی خواستار آزادی هر چه سریعتر وی شد.
دکتر تاجرنیا رییس کمیته صیانت از آرا استان تهران مهندس موسوی بود که بلافاصله بعد از انتخابات بازداشت شد و پس از گذشت ۶ ماه به قید وثیقه آزاد شد، اما درست ۵روز قبل از برگزاری کنفرانس سالانه بین المللی دندانپزشکی که وی سمت دبیری آن را بعهده داشت و با حضور انبوه میهمانان داخلی و خارجی برگزار شد، بازداشت گردید.
در پایان این دیدار خانواده آقای تاجرنیا نماز را به اقامت حجت الاسلام کروبی اقامه کردند.
کانادا آمادگی خود را برای اعمال تحریم های مستقل و مضاعف علیه ایران اعلام کرد.
به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، “لورانس کانون” وزیر خارجه کانادا دیروز سه شنبه در اوتاوا به خبرنگاران گفت که این کشور، تحریم های اخیر شورای امنیت درباره اعمال محدودیت در دست یابی ایران به اورانیوم را اجرایی کرده است .
وزیر خارجه کانادا افزود: در صورتی که تهران برنامه هسته ای خود را ادامه دهد؛ اوتاوا آمادگی دارد اتخاذ گام های دیگر علیه ایران را بررسی کند.
وی ادامه داد: اقدامات کانادا علیه ایران در پاسخ به درخواست سازمان ملل متحد برای اعمال محدودیت در دست یابی مستقیم یا غیرمستقیم ایران به اورانیوم و فناوری تولید مواد هسته ای از طریق اعضای سپاه پاسداران، صورت گرفت.
وزیر خارجه کانادا تصریح کرد : اوتاوا معتقد است تضمین های کافی برای جلوگیری از انتقال اورانیوم تولید شده کانادا به ایران در اختیار دارد.
کانادا پس از قزاقستان بزرگترین تولید کننده اورانیوم در جهان است.
وزیر خارجه کانادا به نوع تحریم های جداگانه و مضاعف این کشور که خواهان اعمال آن علیه ایران است، اشاره ای نکرد ولی گفت : کانادا پیش از این، آمادگی خود را برای همکاری با شرکایی که آنها نیز در چنین اندیشه ای هستند؛ اعلام کرده است.
وی افزود: در شرایط نبود پاسخ مناسب از ایران، کانادا آماده اعمال تحریم های مضاعف علیه این کشور با هدف مقابله با نقض آشکار قوانین توسط ایران و تهدیدات مستمر تهران علیه صلح جهانی است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز ۹ ژوئن جاری با تایید قطعنامه ۱۹۲۹ ، تحریم های جدیدی را علیه ایران اعمال کرد.
استرالیا، آمریکا، اتحادیه اروپا، کره جنوبی و ژاپن نیز علاوه بر تحریم های شورای امنیت، خود به طور مستقل، تحریم های مضاعفی را علیه ایران اعلام کردند.
همچنین “استیفن هاربر” نخست وزیر کانادا هم دیروز سه شنبه گفت که کابینه این کشور از فرصت میزبانی نشست های گروه هشت و گروه ۲۰ برای تمرکز توجه بین المللی بر برنامه هسته ای ایران حداکثر استفاده را خواهد برد.
شهرهای هانتسفیل و تورنتو در روزهای آینده میزبان نشست سران گروه هشت کشور صنعتی جهان و نشست سران گروه ۲۰ خواهد بود.
امروز(چهارشنبه) اعضای شوراهای اسلامی کاراستان تهران و کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی در کانون توحید تهران گردهم آمدند تا مواضع خود را نسبت به مسائل مرتبط با تامین اجتماعی به گوش مسوولان برسانند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در ابتدا ناصربرهانی عضوهیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران گفت: انتظار داریم مدعیان حمایت از رئیسجمهوری نه در حرف بلکه درعمل الزام خود را به محرومان جامعه به خصوص کارگران و بازنشستگان اثبات کنند.
وی بااشاره به مصوبات اخیر هیات امنای تامین اجتماعی در باره کارگران گفت: این هیات با مصوبات خام وسست خود امنیت جامعه کارگری را به خطر میاندازد وگویا اعضای هیات امنا آرامش خاطر کارگران و بازنشستگان را هدف قرارداده اند.
وی با بیان اینکه ازوزیر رفاه، مدیرعامل تامین اجتماعی و برخی از مسوولان دیگربرای شرکت در این همایش دعوت به عمل آمده بود تصریح کرد: آقایان نه تنها دراین همایش شرکت نمیکند بلکه همایش موازی با این همایش هم تشکیل میدهند.
برهانی با تاکید براینکه تامین اجتماعی امروزدرمخاطره است گفت: اگرچه طرح ۲ فوریتی مجلس در باره این سازمان قانون است اما در ترکیب هیات امنای سازمان تامین اجتماعی عدالت و سه جانبه گرایی رعایت نشده است چرا که از کارگران وکارفرمایان فقط ۲ نفردراین هیات امنای ۹ نفره حضوردارند.
دراین هنگام کارگران و بازنشستگان حاضردرجلسه با تکبیرسخنان برهانی را تایید کردند. رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با اشاره به سخنان رئیسجمهور درهفته کارگر سالجاری گفت: طبق گفته دکتر احمدی نژاد سازمان تامین اجتماعی ملک شخصی کسی نیست بنابراین ما نیز همین جا اعلام میکنیم که رعایت اصل ۳جانبه گرایی را لازم میدانیم.
برهانی با اشاره به بدهی ۲۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی گفت: پرداخت این بدهی میتواند بسیاری از مشکلات اعضای سازمان تامین اجتماعی را حل کند.
رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران خواستار نظارت برشستا و بانک رفاه کارگران شد واظهارداشت: تنها اسم کارگری روی این بانک است و از ارائه خدمت به کارگران خبری نیست.
برهانی با انتقاد شدید از مصوبه هیات امنای تامین اجتماعی در خصوص دریافت ۵۰ درصد فرانشیزاز کارگران در مراکزملکی تامین اجتماعی گفت: کارگران مانع ازانجام این کار در دولتهای گذشته شدهاند حال چطور اقایان میخواهند این کار را که برخلاف قانون اساسی وقانون تامین اجتماعی است را اجرا کنند.
هیات امنا مصوبه خود را باطل کند
وی اظهار امیدواری کرد که هیات امنا مصوبه خود را باطل کند. برهانی با انتقاد از پارسا، رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و نماینده کارگران در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: جای تعجب است که وی اطلاعات و مصوبات هیات امنای تامین اجتماعی را به اطلاع کارگران نمیرساند و ما باید این مصوبات را در سایتها و روزنامهها بخوانیم.
او افزود: افرادی که نمایندگی را به عهده دارند اگر قادربه دفاع از حقوق کارگران نیستند ازسمت خود استعفا دهند.
برهانی از قوه قضاییه، دیوان عدالت اداری و رئیسجمهورخواست که مانع مصوبات غیر قانونی هیات امنای تامین اجتماعی شوند.
وی افزایش ۶ درصدی حقوق را مربوط به کارمندان دولت دانست و اظهار داشت: افزایش ۶ درصدی مستمری بازنشستگان با قوانین جاری کشور تطابق ندارد و غیر قانونی است بنابراین تا دیرنشده وزیر رفاه در این موضوع تجدید نظر کند.
درادامه علی اکبر خباها رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی استان تهران با بیان اینکه از۵۰ مسوول دعوت کرده بودیم که دراین همایش شرکت کنند گفت: این افراد نیامدند وجا دارد که بگویم کسی نخاردپشت من جز ناخن انگشت من.
وی دریافت فرانشیز ازکارگران را بر خلاف قانون الزام عنوان کرد وگفت: ما صدقه نمیخواهیم و به دنبال حقوق قانونی خود هستیم.
خبازها افزایش ۶ درصدی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی را نیز توهین به این قشر ارزیابی کرد وگفت: افزایش مستمری ما باید براساس ماده ۹۶ درصد تامین اجتماعی ماده ۴۱ قانون کار باشد.
رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی استان تهران خواستار افزایش ۲۰ درصدی مستمری باشد و تاکید کرد: چگونه است که در شستا که حیات خلوت برخی هاست حقوقهای میلیونی قابل پرداخت است اما برای بازنشستگان که صاحبان اصلی سازمان هستند پول ندارند.
او با هشدار به وزیر رفاه گفت: آنهایی که درساختمان شکیل خود درمیدان ونک هستند بدانند که ساختمان وزارت رفاه از پول کارگران و برای کارگران است.
ما نفهمیدم که نعریف آنها ازمحروم و مستضعف چیست
درادامه علی دهقان کیا عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران گفت: آقایان مدام دم از حمایت مستضعف میزنند اما ما نفهمیدم که نعریف آنها ازمحروم و مستضعف چیست و آیا کارگران و بازنشستگان محروم نیستند.
او با بیان اینکه اگر تا ۲۵ تیر به خواسته هایمان ترتیب اثر داده نشود در مقابل مجلس تجمع خواهیم کرد؛اظهار داشت: از یک طرف مدیریت تامین اجتماعی مدعی است که در آمدهایش افزایش داشته است اما از سویی دیگرمیگوید کسری بودجه دارد.
دهقان کیا گفت: هیات امنای ۹ نفره تامین اجتماعی باید به صورت مساوی بین نمایندگان کارگری کارفرمایی و دولت تقسیم شود.
وی با اشاره به بدهی ۲۲ هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی گفت: آنان چگونه میخواهند این بدهی را طی ۳ سال پرداخت کنند.
درادامه محمد اشرفی دبیر شورای عالی تامین اجتماعی و نایب رئیس هیات مدیره بیمارستان میلاد با بیان اینکه طبقه بندی و اولویت بندی خواستههای جامعه کارگری ضرورت دارد گفت: سازمان تامین اجتماعی نهادی عمومی وغیر دولتی است ووظیفه دولت فقط نظارت بر سازمان است.
نیاز به مدیریت دولت در تامین اجتماعی نیست
وی با مهم دانستن ارکان تامین اجتماعی و دفاع از این ارکان گفت: نیاز به مدیریت دولت در تامین اجتماعی نیست چرا این سازمان با سایر صندوقهای بیمهای متفاوت است و دولتی نیست.
اشرفی تصریح کرد: اگر کسی اهل علم است بیاید تا محاسبه کنیم و ببینیم که منابع و مصارف و ضریب افزایش مستمریها چیست.
وی گفت: متاسفانه امروز تامین اجتماعی رهاست واهرمهای نظارتی این سازمان هم دیگروجود خارجی ندارد.
دراین نشست حسن صادقی معاون اموراستانهای خانه کارگرو پرویزنصیری مسوول امورآموزش و اعضای خانه کارگر نیزحضورداشتند.
بیش از یک هفته از بازداشت سه باره عبدالرضا تاجیک، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر می گذرد و او هنوز تماسی با خانواده اش نداشته است.
به گزارش خبرنگار «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» ،رضا تاجیک ۲۲ خرداد ماه امسال برای بار سوم از انتخابات به این طرف دستگیر شد. روز ۲۲ خرداد در پی احضار تلفنی، این روزنامه نگار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات مراجعه می کند که از همان جا او را به زندان می برند اما هنوز مشخص نیست که او به کجا منتقل شده است.
گفتنی است پیگیری های خانواده این روزنامه نگار برای آگاهی از مکان نگهداری وی تا کنون به نتیجه ای نرسیده است و مشخص نیست تاجیک در کدام زندان است.
عبدالرضا تاجیک روزنامه نگار و فعال حقوق بشر با روزنامههای اصلاح طلبی همچون فتح، بنیان، بهار و شرق و با کانون مدافعان حقوق بشر همکاری داشتهاست، از سال ۱۳۸۷ و پس از آغاز برخورد گسترده دولت ایران با اعضای این کانون ممنوع الخروج شده است. او در جریان درگیری های انتخابات ۸۸ دو بار بازداشت و هر بار با قرار وثیقه ازاد شد.
دومین جلسه محاکمه علی ملیحی، مسئول روابط عمومی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) روز چهارشنبه دوم تیرماه برگزار شد و دادرسی بدوی به پرونده عبه پایان رسید.
به گزارش ادوارنیوز، محاکمه علی ملیحی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قوه قضاییه برگزار شد و در این جلسه دکتر محمدعلی دادخواه و رضا زارعی وکلای مدافع و همچنین آقای ملیحی به دفاع در مقابل کیفرخواست پرداختند.
علی ملیحی بیستم بهمن ماه بازداشت شد و اولین جلسه دادگاه وی در ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد. علی ملیحی به “اتهام و اجتماع علیه نظام”، “تبلیغ علیه نظام”، “شرکت در تجمعات” و “توهین به رییس جمهور” متهم است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه مردم امام خمینی (ره) را از عمق جان دوست دارند، گفت: به صلاح هیچ کسی نیست که کارهایی که در زمان امام (ره) انجام شده زیر سئوال برود.
به گزارش مهر، آیت الله رضا استادی شامگاه سهشنبه در مراسم بزراگداشت مرحوم محمدحسن اعرابی که با حضور حضرات آیات مکارم شیرازی، سبحانی، جوادی آملی، امامی کاشانی، امینی، حسینی بوشهری، فاضل لنکرانی، سعیدی و نیز حجج اسلام محمدی گلپایگانی، سیدحسن خمینی، استاندار و فرماندار قم برگزار شد، به اهمیت اخلاق در اسلام اشاره کرد و افزود: امام(ره) به اخلاق بسیار بها می داد و امروز هم رفع مشکلات جامعه به همین اخلاق و تهذیب نفس بر میگردد.
استادی با بیان اینکه تمام موفقیتهای امام(ره) در سایه تهذیب وی بود خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) چون پاک و مخلصانه فریاد کننده دین و اسلام بود، در این مسیر این همه موفقیت پیدا کرد.
وی تصریح کرد: اگر جامعهای بخواهد از آسیبها در امان باشد باید به مسائل اخلاقی بپردازد و انسان مسلمان و شیعه اهل بیت(ع) نیز باید پاک زندگی کند.
امام جمعه قم در ادامه افزود: اگر بخواهیم انقلاب و نظام ما آسیب نبیند و در برابر آسیبها در امان باشد باید از یک سلسله عواملی که در آغاز برای تحکیم انقلاب وجود داشته است آن را مراعات کرد و اگر مراعات نشود همه ضرر میکنند و به نفع هیچکسی نخواهد بود.
استادی یکی از این عوامل را وجود امام (ره) عنوان کرد و افزود: مردم امام خمینی (ره) را از عمق جان دوست داشتند و به او علاقمند بودند و حضرت امام نیز در دوران ۱۵ ساله قبل و دوران ۱۰ ساله بعد از انقلاب آنچه که باید انجام بدهد را انجام داد.
وی تصریح کرد: امروز به صلاح هیچ کسی نیست که کسانی بخواهند کارهایی که در زمان امام(ره) انجام شد را زیر سئوال ببرند.
استادی اضافه کرد: همه اقرار دارند که ایشان به دنبال انجام وظیفه و تکلیف و نشر دین اسلام بودند و این درست نیست که کارهایی که در زمان ایشان انجام شده است را به خاطر برخی از مسائل زیر سئوال ببرند و از این طریق علاقه مردم به امام(ره) را کمتر کنند.
باید جایگاه ولایت فقیه را هرچه بیشتر تقویت کنیم
امام جمعه قم در ادامه به موضوع ولایت فقیه اشاره کرد و اظهار داشت: ولایت فقیه رکن اساسی نظام ماست و در این خصوص هر کسی به هر عنوانی با انتشار مقاله یا سخنرانی درصدد تضعیف این نهاد برآیند، این به نفع کسی نخواهد بود زیرا رکن رکین نظام ما ولایت است و امام (ره) نیز در این زمینه فرمودند پشتیبان ولی فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد.
وی ادامه داد: برخی از دوستان نیز قدمهایی را برای تضعیف ولایت فقیه بر میدارند که این عده از روی نادانی و جهالت در حمایت از ولی فقیه باعث تضعیف آن میشوند. باید این نهاد را هرچه بیشتر تقویت کنیم و ارتباط عامه مردم با مقام معظم رهبری قویتر شود.
نباید به مراجع بیاحترامی شود
امام جمعه قم، مرجعیت و مراجع تقلید را از تأثیرگذارترین اقشار جامعه برشمرد و اظهار داشت: اصلاحطلبان و اصولگرایان توجه کنند که نباید بین مردم و روحانیت جدایی بیافتد و به مراجع بیاحترامی شود.
وی عنوان کرد: اگر بین مراجع و مردم جدایی بیندازیم دانسته یا ندانسته به انقلاب ضربه میزنیم، چرا که از ابتدای انقلاب، روحانیت و مراجع با امام بودند و امام نیز همواره از روحانیت دفاع میکرد.
امام جمعه قم حفظ وحدت و یکپارچگی را عامل مهمی در جامعه دانست و افزود: هرچه اختلاف و شکاف بین مردم ایجاد شود دچار آسیب خواهیم شد.
وی ادامه داد: هرکسی موضع گیری کند، رفت و آمد کند چه مجلس باشد و چه دولت، کاری کند که بین مردم اختلاف ایجاد شود، دشمن سود می برد که همه وظیفه داریم وحدت و یکپارچگی و برادری را در جامعه مراعات کنیم.
استادی در ادامه گفت: نباید هرکسی خلافی انجام داد بگوییم که او دشمن است، اگر بناست نظام آسیب نبیند باید به فکر وحدت باشیم و این چیز خوبی نیست که دولت، مجلس و شورای نگهبان هرکدام چیز جداگانهای بگویند.
عفاف و حجاب نباید سیاسی شود
استادی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع عفاف و حجاب اشاره کرد و افزود: از همه جناحهای کشور چه اصلاح طلب و اصولگرا درخواست میکنم که به این موضوع رنگ سیاسی ندهند.
وی اظهار داشت: در این شرایط که صدای همه در خصوص بیحجابی در آمده است نباید در یک مسئله دینی تا این اندازه اختلاف ایجاد شود.
استادی خاطرنشان کرد: نیازمند آرامش در سایه قانون هستیم اگر دولت و مجلس میخواهند کار کنند نیازمند آن هستند که بدون جنجال و سر وصدا کار خود را انجام دهند چراکه جنجال به نفع کسی نیست.
وی عنوان کرد: در نظام اسلامی این زیبنده نیست که اگر کسی خلافی را انجام داد و گناهکار شناخته شد در مسیر راه او را کتک بزنند این با احکام اسلامی نمیسازد.
وی گفت: هر کسی که قصورش ثابت شد و حکمی برایش دادند، آن حکم باید اجرا شود اما هر کسی از راه برسد و به سلیقه خودش کاری کند این به صلاح نیست.
حضرت امام خمینی(ره) به مرحوم اعرابی اعتماد کامل داشتند
آیت الله استادی در بخش دیگر این مراسم با تجلیل از شخصیت وارسته مرحوم اعرافی اظهار داشت: از عنایات خداوند است که تمامی کسانی که در بیت امام راحل منصوب شدند از خانوادههای علمای بزرگ بودند.
وی با بیان اینکه دامادی خانواده امام افتخار بزرگی است که نصیب آن مرحوم شده است، افزود: مرحوم اعرافی هم پدر و هم جدش از علمای بزرگ قم بوده است و از طرفی هم این عزیز مورد توجه حضرت امام (ره) بود.
وی عنوان کرد: در صحیفه نور حضرت امام (ره) در ایامی که ایشان در نجف مشرف بودند نامههایی که امام(ره) مینوشتند در ۳۰ مورد از این نامهها نام مرحوم اعرافی ذکر شده است.
استادی با بیان اینکه حضرت امام(ره) دقت فراوانی در خصوص وجوهات داشتند و در این زمینه در اعتماد کردن به اشخاص مشکل پسند بودند، اظهار داشت: امام با اعتمادی که به ایشان داشتند کارهای بزرگی را به وی محول کردند.
وی ادامه داد: مرحوم اعرابی انسان وارسته، بسیار متواضع و با وقار بود و دامادی ایشان به بیت امام (ره) زینت بود.
وی در پایان اضافه کرد: ایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مصلحت دید، به زندگی ساده و زاهدانه خود اکتفا کند و به پست و مقامی دل نبندد.
یک مقام ارشد نیروی انتظامی اعلام کرد از زمان اجرای طرح عفاف و حجاب در روزهای نخست خرداد ماه ۱۵۲۴ نفر دستگیر شده اند.
به گزارش ایسنا معاون اجتماعی نیروی انتظامی در نشست جمعیت ره پویان انقلاب اسلامی گفته ۹۸ درصد از دستگیر شدگان با ارشاد و حضور خانوادههای آن ها در پایگاههای اجرای این طرح ارشاد و حدود ۳۰ نفر از آنها تحویل مراجع قضایی شدند.
وی مدعی شده که «از ابتدای خرداد ماه که این طرح اجرا شد، هیچ یک از دستگیر شدگان شکایتی از عملکرد و نحوه برخورد پلیس نداشتند.»
آنطور که این مقام انتظامی گفته دو سوم دستگیرشدگان بین ۱۶ تا ۲۰ سال بوده اند. طبق این آمار ارائه شده از هر ده نفر دستگیر شده هشت نفر مجرد بوده و ۲۵ درصد کل دستگیر شدگان هم دانشجو بوده اند. همچنین ۸۸ درصد از این جوانان برای بار اول و هفت درصد آنان برای بار دوم دستگیر شده بودند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس عدم توجه به خلاقیتها و طراحی چارچوب برای آن و همچنین ایجاد انحصارگرایی در این بخش را از سوی متولیان این بخش بزرگترین معضل کشاورزی و مرگ خلاقیتها عنوان و توصیف کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا عباسعلی رجایی در همایش شورای استانی و شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: چرا متولیان کشاورزی هنوز نتوانستند برای ارائه خلاقیتها حتی در این بخش چارچوبی تعریف کنند.
به گفته رجایی امروزه انحصارگرایی و مرگ خلاقیت و بسیاری افراد چاپلوس حوزه کشاورزی را بیش از پیش دچار بحران کرده است.
وی در ادامه گفت: در این بخش هنوز ظرفیتهای جدید تولید نشده است و کار جدی در این زمینه صورت نگرفته است.
نماینده مردم اراک در مجلس ادامه داد: از سیصد میلیون تامین غذای مورد نظر در سال ۱۴۰۴ باید ۱۰۰ میلیون از محل بهرهوری و۱۰۰ میلیون از ظرفیتهای جدید تولید شود که در حوزه گفته شده تاکنون هیچ کاری صورت نگرفته است.
وی همچنین از کاهش سرمایهگذاری غیر دولتی در این بخش خبر داد.
نامه را برای کسی مینویسند که بتواند بخواند و جواب دهد ، ولی من تا موقعی که نمیتوانی جواب بدهی برایت خواهم نوشت.
خواهرم ،سلام گرم و درد آلود مرا از آن سوی سلولهای سرد و نمناک پذیرا باش . بغض گلویم را فرا گرفته است ، میخواهم گریه کنم ، گریهای از اعماق وجود ، بدون هراس از آنکه اگر گریه کنم داغ مادر تازهتر میشود ، بدون ترس از آنکه باز هم گریه من موجب جاری شدن اشکهای پدر خواهد شد ، اشکهای پیر مردی که عرش خدا را خواهد لرزاند ، بدون هراس از نگاه معصوم برادر کوچکم که در کوران امتحانات صدای آه کشیدنش را از لابه لای صفحات درس میشنوم .
به یاد داری چندی پیش زنگ زدی و با صدایی پر امید پیشنهاد کردی : ‘ هدیه روز مادر ، مامان رو بفرستیم سوریه زیارت’ . و الله جگرم میسوزد ، کجا بودی روز مادر که چشمهای گریان مادر را ببینی ، که دلهای شکسته برادران را ببینی ، که دوستانت را که خانه را گلباران کردند ببینی ، اما آنچه من در اعماق نگاه مادر میدیدم را ندیدند و ندیدی .
سجادهات هنوز در گوشه عبادت اتاقت بیتاب توست ، بیتاب نالههایت ، بیتاب مناجاتت ، بی تاب زیارت عاشورایت ، بی تاب یا رب یا رب یا ربات .
بیاد داری که مادر با صدای نالههای دردناکت هراسان به سراغت میآمد ؟ دیگر خواب به چشم مادر نمیآید که صدای نالهات هراسانش کند ، مادری که دلشکسته و نگران دختر است ، مادری که نبض زندگیش این روزها با قلب بیمار تو در تنهایی آن سلول میتپد ، و الله جگرم میسوزد .
خدانکند پدری دستهایش را یارای یاری فرزند نباشد ، اعظم جان تا این حد پدر را مضطر دیدهای ؟ در آستانه روز پدر ، پدر را گریان دیدهای ؟ و الله جگرم میسوزد ، چگونه میتوان راه اشک را بست .
راستی شنبه – روز پدر- عازم حرم حضرت عبدالعظیم هستیم ، سابقه ارادت بابا به سید الکریم را که میدانی ، میترسم اعظم جان ، از دل شکسته مادر میترسم ، از گریههای بابا در جوار حضرت میترسم ، میترسم که آه بکشند می ترسم ..
هر صبح که بابا با آه و ناله زمزمه میکند ‘حسبنا الله و نعم الوکیل’ و الله جگرم میسوزد .
اما با لخته لختهی جگر سوختهام میدانم از آن سوی دیوارها ، آنطرف همه دریاها ، از میان دو پلک فرشتگان ، صبا خبر رهایت را به یمن قدمهای مولود کعبه ، به شادی دلهای عرشیان در خجسته میلاد امیر مومنان خواهد آورد که ان مع العسر یسرا .
منبع: پارلمان نیوز
دادگاه حسین درخشان، وبلاگ نویس، سرانجام پس از ۲۱ ماه بازداشت که بخش عمده آن در سلول انفرادی و در بی خبری کامل از وضعیتش بوده، روز چهارشنبه دو تیر برگزار شد.
جهان نیوز گزارش داده که آقای درخشان چهارشنبه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی حاضر شده و نماینده دادستان در حضور قاضی، خانواده متهم، و “مهدوی” وکیل مدافع وی، کیفرخواست را خوانده است.
حسین درخشان در برخی روزنامه های دوران اصلاحات در مورد اینترنت و دنیای کامپیوتر می نوشت. پس از خروج از ایران ( حدود ۱۰ سال پیش) وبلاگی به نام «سردبیر: خودم» راه انداخت که از اولین وبلاگ های فارسی زبان در اینترنت بود. او به تدریج از طرح مسائل فنی به طرح دیدگاه های شخصی اش در مورد اجتماع و سیاست و دین کشیده شد و انتقادهای فراوانی به جمهوری اسلامی کرد.
از معدود خبرهایی که در همان ماه های اولیه پس از بازداشت در مورد او منتشر شد، اشاره کوتاهی به اتهامات او بود که «توهین به مقدسات» ذکر شده بود.
حسین درخشان پس از چند سال دیدگاه هایش را تغییر داد و به یکی از سرسخت ترین مدافعان محمود احمدی نژاد در دنیای مجازی بدل شد. سفر او به اسرائیل، مکاتبه اش با روزنامه کیهان و حمله های شدیدش به فعالان حوزه های مختلف که برخی از آنها را وابسته به خارج از ایران می خواند، از جنجالی ترین اقدام های او بود.
وی سرانجام اعلام کرد به ایران برمی گردد و آماده است زندان هم برود. اندکی پس از ورود به ایران و در حالی که وبلاگ تازه ای برای گزارش زندگی تازه اش در ایران راه انداخته بود دستگیر شد.
در طول ۲۱ ماه بازداشت، اخبار بسیار محدودی از او منتشر شده. فعالان حقوق بشر بارها در مورد وضعیت او ابراز نگرانی کرده اند و در ماه های اخیر خانواده او که مدت ها سکوت اختیار کرده بودند، با انتشار نامه هایی خواستار روشن شدن وضعیت پسرشان شدند.
می گویند تاریخ دوبار تکرار می شود، بار اول به شکل تراژدی و بار دوم کمدی. اینکه گوینده این کلام کیست و به کدام بخش از تاریخ بشریت اشاره داشته اهمیت چندانی ندارد اما مشاهده تکرارهایی این چنینی تامل بر انگیز است. حدود ۱۰۰ سال پیش یعنی درست در تاریخ سه شنبه، ۲ تیر ۱۲۸۷ شمسی به دستور محمد علی شاه قاجار، لیاخوف روسی با قزاقان، مجلس شورای اسلامی را محاصره و به توپ بسته و عده زیادی را کشته و مشروطه را برانداخت.
درست ۱۰۲ سال پس از آن واقعه که نقطه اوج خصومت نظام استبدادی قاجار با مردم و تعطیلی اولین مجلس شورای ملی در ایران بود باز هم در روز سه شنبه ۱ تیر ۱۳۸۹ بعد از موافقت نمایندگان ملت با وقف دانشگاه آزاد، رسانههای حامی دولت و تشکلهای دانشجویی دولتی حملات شدیدی را به نهاد قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران آغاز کردهاند و دهها بیانیه با ادبیات خاص این گروه و با امضای به دانشجویان دانشگاههای دولتی و پیامنور در اعتراض به وقف دانشگاه آزاد منتشر کردند.
گزارشها حاکی از آن است که علاوه بر شعارهای اهانتآمیز خطاب به نمایندگان توسط این عده، آنها تهدید کردند که اگر مجلس از این تصمیم خود کوتاه نیاید مجلس را به توپ خواهند بست!
اقدام محمد علی شاه قاجار تا مدتها جامعه ایران را به انسداد سیاسی کشاند نهال نو پای مشروطه خواهی و دموکراسی را شکست و عملا دیکتاتوری چندین ساله ای را بر ایران حکمفرما کرد.
اما نکته قابل تامل در این میان تفاوت دوره های زمانی و شرایط اجتماعی، سیاسی و بین المللی میان سال ۱۲۸۷ و سال ۱۳۸۹ می باشد و در واقع همین عوامل باعث می شود که تهدید دیروز این عده در مورد به توپ بستن مجلس را بیشتر به کمدی و طنز شبیه می کند.
و نکته که در این میان باعث تاسف هر ایرانی آزاده و هر سیاست مدار مستقل و صادقی خواهد بود این است که به توپ بستن مجلس در آن دوران به دستور شاه و نظامی که رکن مردم سالاری و دخالت مردم در سرنوشت را تنها به صورت نمایشی و به اجبار پذیرفته بود صورت گرفت. اما تهدیداتی که دیروز متوجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به خصوص هیات رئیسه مجلس بود از سوی عده ای غوغا سالار که هرگز نام و چگونگی سازماندهی شان مشخص نیست، انجام شده است و درست در کشوری که پایه های اصلی و ارکان قانون اساسی آن بر رای مردم و حق حاکمیت مردم پایه گذاری شده است.
تکلیف محمد علی شاه و حکومت استبدادی اش از همان ابتدا با مجلس و مشروطه خواهان مشخص بود. او از زمان مرگ پدرش (مظفرالدین شاه) مایل به هیچگونه سازش و مماشات بارهبران نهضت مشروطه نبود، عملاً روبروی مردم، مشروطه خواهان و نمایندگان مجلس قرار گرفت. او پس از ۲ سال مقاومت در برابر مشروطه، سرانجام در خرداد ۱۲۸۷ برنامه خود را برای سرکوب مشروطهخواهان به اجرا درآورد. وی یکی از درباریان ـ مشیرالسلطنه ـ را که کاملاً مطیعش بود به صدراعظمی برگزید. مقام وزارت جنگ را نیز به میرزاحسین پاشاخان امیربهادر سپرد و لیاخوف ـ سردار روسی ـ را به فرمانداری نظامی تهران منصوب کرد. با این انتصاب در اولین روزهای تابستان ۱۲۸۷، نقاط حساس تهران به تصرف نظامیان قزاق تحت فرماندهی افسران روسی درآمد. اطراف میدان بهارستان و مدرسه سپهسالار محاصره شد و توپخانه و سوارهنظام در مقابل مجلس مستقر شدند. تمام روزنامهها توقیف شدند و جنگ بین قوای قزاق و مشروطه خواهان آغاز شد. روز دوم تیر ۱۲۸۷ که ساختمان مجلس به توپ بسته شد، اوج جنگ بود. این جنگ که در ساعات ظهر فروکش کرد، ۳۰۰ کشته و ۵۰۰ زخمی به جای گذاشت. بسیاری از بازداشت شدگان در باغشاه تهران به زنجیر کشیده شدند وتعدادی از وعاظ، روزنامهنگاران، نمایندگان مجلس و سیاسیون از جمله میرزاجهانگیرخان صوراسرافیل و ملک المتکلمین و تنی دیگر را به دار آویخته شدند و دوره ای سیاه به نام استبداد صغیر که پیامد آن قیام هایی در تبریز، گیلان، اصفهان، مشهد و نقاط دیگر بود حکمفرما شد.
گفته می شود اکثر اعضای هیات رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی متشکل از جریان رایحه خوش خدمت در جمع تجمعکنندگان حاضر بودند و دو نفر از اعضای این فراکسیون مدیریت کننده این تجمع بودند.
همچنین این تجمع و شعارهای اهانتآمیز مطرح شده در این جمع موجب ناراحتی شدید بسیاری از نمایندهها شده و در برخی فراکسیونها نمایندگان به شدت به اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی به دلیل سازماندهی کردن این تجمعات و زیر سئوال بردن شان مجلس اعتراض کردند و حتی درگیریهایی نیز پیش آمد.
اما امروز باید از کسانی که در مقابل مجلس شورای اسلامی صف می کشند و کسانی که این گروه ها را برای رسیدن به خواسته های عده ای معدود سازمان دهی می کنند تا مجلس را تهدید کنند پرسید در مقابل چه ایستاده اند؟ در مقابل کشوری که مردمان آن ۳۰ سال پیش با شعار استقلال و آزادی جان خود را برای استقرار جمهوری فدا کردند؟ یا در مقابل قوانین کشوری که ۳۰ سال است با خون جوانان این دیار آبیاری شده است؟
نویسنده: نزهت امیرآبادیان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر