-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ اردیبهشت ۱۱, دوشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 04/30/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبرگزاری کار ایران (ایلنا) با انتشار یک سند، ادعای دولت درباره عدم ارائه درخواست مجوز راهپيمايی از سوی خانه كارگر را تکذیب کرد.

به نظر می رسد با توجه به افزایش ورشکستگی کارخانه ها و بی کاری کارگران که با اعتراضات کارگری همراه شده است، دولت قصد داشته از برگزاری راهپیمایی به مناسبت روز جهانی کارگر ممانعت به عمل آورد. بر همین اساس، روز گذشته دبیر کمیسیون ماده ده احزاب، منکر درخواست مجوز راهپیمایی از سوی خانه کارگر شد و اعلام کرد چنین درخواستی ارسال نشده. اما خبرگزاری ایلنا تصویر درخواست مجوز راهپیمایی را منتشر کرد.

این تصویر نشان می دهد بر خلاف ادعای دولت، درخواست مجوز برای راهپیمایی کارگران بیست و یکم فروردین ماه گذشته به وزارت کشور ارسال شده و اظهارات این مقام دولتی خلاف واقع است.

mjwz.jpg

 


 


در ادامه تلاش های جمهوری اسلامی برای افزایش نفوذش در عراق، معاون اول احمدی نژاد اعلام کرده که ایران سه هزار مدرسه در عراق می سازد.

نوری مالکی، نخست وزیر شیعه عراق و اطرافیان او در دولت مورد حمایت رهبر جمهوری اسلامی قرار دارند و در سفر هفته گذشته مالکی به تهران نیز آقای خامنه ای به گرمی از او استقبال کرد.

محمد رضا رحیمی، معاون اول احمدی نژاد درباره این پروژه گفته است: روابط دو کشور ایران و عراق در حال گسترش است به گونه ای که ایران به زودی دو هزار منزل مسکونی و سه هزار باب مدرسه در عراق احداث می کند.

 

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا رحیمی ظهر یکشنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه توانمندی های استان خوزستان در منطقه آزاد اروند اظهار داشت: ایران و عراق کشورهایی هستند که از نظر نزدیکی فرهنگی و دینی مشترکات فراوانی با هم دارند که شیطنتهای برخی از کشورها باعث شد آنها مثل دو سیب از نیمه از هم جدا شوند.

وی افزود: در سفر اخیر نوری مالکی نخست وزیر عراق به ایران، توافقات خوبی بین دو کشور صورت گرفت که از جمله می توان به احداث دو هزار منزل مسکونی و سه هزار مدرسه در عراق اشاره کرد. 


 


خانواده سید مصطفی تاج زاده در سومین نامه خود خطاب به رئیس قوه قضاییه، با یادآوری وعده وی با زبان روزه در اولین روزهای مسئولیتش مبنی بر اجرای قانون و پیاده کردن عدالت در امر قضا، به ستم هایی که در دوران تصدی او بر قوه قضاییه بر شهروندان ایرانی رفته اشاره کردند و از صادق لاریجانی پرسیدند: آیا شخص شما تاج زاده عزیز را مستوجب ماندن در قرنطینه و انفرادی دانسته اید یا مسئولان زندان فرموده مقام بالاتری را اجابت کرده اند؟ آیا شخص شما تاج زاده شریف را با ممنوعیت از ملاقات خانواده اش در ملاقات های کابینی و حضوری، مجازات می فرمایید اگر پاسخ مثبت است بر اساس کدام حکم و قانون و دستورالعمل و اگر پاسخ منفی است بفرمایید چه کسی قادر است در حوزه اختیارات شما مداخله کند؟!

در این نامه سرگشاده با تاکید بر اینکه سید مصطفی تاجزاده که صرفا به دلیل داشتن نظرات و دیدگاه های انتقادی به شکل کینه توزانه ای مورد مجازات قرار گرفته، آمده است: تاریخ حکم بازداشت جناب تاج زاده و تعدادی دیگر از آزادگان دربند به درخواست سپاه، ۱۹ خرداد یعنی سه روز قبل از برگزاری انتخابات ۸۸ بوده و ایشان درست یک روز بعد از انتخابات بازداشت شده است و بهانه های واهی از جمله شرکت در اغتشاشات که در مورد دیگر عزیزان به صدور احکام ناعادلانه منجر شده در مورد ایشان صدق نمی کند. با این همه دستگاه های تبلیغاتی و رسانه های دروغ پرداز با مصونیت کامل، هر کذب و دروغی ساخته و پرداخته و به خورد ناآگاهان بی اطلاع داده اند و متأسفانه شکایت های سید مصطفی تاج زاده و همسرش به عدالت خانه، به طرفة العینی به دست فراموشی سپرده شده است.

خانواده تاج زاده پیش از این نیز با ارسال دو نامه به رئیس قوه قضاییه و یک نامه خطاب به نمایندگان مجلس خواهان رسیدگی به وضعیت این زندانی سیاسی که به صورت غیرقانونی در قرنطینه نگهداری می شود، شده بودند. آنها اکنون در نامه سوم خود به صادق لاریجانی، تصریح کرده اند: سومین نامه خود را خطاب به حضرت عالی در حالی می نویسیم که از ارسال خصوصی آن به شرط رسیدن به دست شما و رویت آن و پاسخ گویی هم چنان ناامید هستیم چرا که طی این مدت نزدیک به دو سال که از حبس دوباره سید مصطفی تاج زاده، مؤمن آزادۀ دربند می گذرد، پاسخی به نامه ها و سوالات مکررمان در باب بی قانونی ها و بی عدالتی ها که در حق ایشان و خانواده شان شده است، نگرفته ایم.

سومین نامه خانواده تاجزاده به صادق لاریجانی به شکل سرگشاده منتشر شده و رونوشت آن نیز برای رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مراجع عالیقدر تشیع و کمیسیون حقوق بشر اسلامی ارسال شده است.

به گزارش کلمه، متن کامل این نامه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

لایحب الله الجهر بالسوء من القول الا من ظلم

رئیس محترم قوه قضائیه
سلام علیکم

سومین نامه خود را خطاب به حضرت عالی در حالی می نویسیم که از ارسال خصوصی آن به شرط رسیدن به دست شما و رویت آن و پاسخ گویی هم چنان ناامید هستیم چرا که طی این مدت نزدیک به دو سال که از حبس دوباره سید مصطفی تاجزاده، مؤمن آزادۀ دربند می گذرد، پاسخی به نامه ها و سوالات مکررمان در باب بی قانونی ها و بی عدالتی ها که در حق ایشان و خانواده شان شده است، نگرفته ایم. لذا از باب امر به معروف و نهی از منکر و از باب اصرار بر تأدیه حقوق حقه مان، نامه سوم را به فاصله بیش از چهار ماه از عدم پاسخ گویی به نامه دوم، با قید سرگشاده بودن منتشر می کنیم باشد که واسطه خیری پیدا شود و آن را به نظر و سمع تان برساند.

جناب آقای لاریجانی

مستحضرید که فرزند راستین امام و انقلاب و خدمتگزار واقعی و همیشگی مردم «سید مصطفی تاجزاده» بدون ارتکاب هیچ جرمی، قریب بیست و یک ماه است که به اسارتی با شرایط قرنطینه و انفرادی نوبه ای دچار گشته است. این در حالی است که طبق قانون گذراندن دوران حکم باید در بند عمومی و با رعایت حقوق زندانی (مصرح در قوانین مصوب) باشد. سید مصطفی تاجزاده که صرفا به دلیل داشتن نظرات و دیدگاه های انتقادی به شکل کینه توزانه ای مورد مجازات قرار گرفته هم چنان سوالات سه گانه اش را از دستگاه قضایی که حضرت عالی و دیگر مسئولان نظام مکرر بر مستقل بودنش تأکید و مباهات داشته و دارند، مطرح می کند. وی می پرسد: من به کدامین جرم مورد بازداشت، بازجویی، فشار و ضرب و شتم، محاکمه در دادگاه ناصالح و عمومی و باکیفرخواست جمعی و ایجاد شرایط صعبی افزون بر سایر زندانیان سیاسی بعد از انتخابات قرار گرفته ام؟ چرا به شکایاتم از آقای جنتی و کودتاگران انتخاباتی رسیدگی نمی شود و بالاخره چرا از حقوق خود به عنوان یک زندانی سیاسی محروم هستم؟

جناب آقای لاریجانی

هنگامی که همسر تاجزاده در روزهای اولیه پذیرش مسئولیت ریاست قوه قضائیه توسط شما به همراه دیگر اعضای خانواده زندانیان سیاسی، از شرایط غیرقانونی همسرش شکوه کرد، شما فرمودید که «من علیرغم مخالفت با نگرش سیاسی این آقایان معتقدم که قانون باید در مورد همه بالسویه اجرا شود.» آن زمان ما با اذعان به استقلال قوه قضائیه شکایت نزد شما آوردیم اما متأسفانه علیرغم قولی که در آن رمضان با زبان روزه داده بودید، نتوانستید عدالت در امر قضا را پیاده کنید و چه ستم ها که در دوران تصدی شما بر این قوه از قوای سه گانه بر شهروند ایرانی نرفت. در این جا بنا نداریم از شرح همه این ستم ها بگوییم و قصه را دراز کنیم بلکه برحسب وظیفه شرعی، انسانی و خانوادگی خود بار دیگر وضعیت ناگوار عزیزدربندمان را که با اعمال شرایط قرنطینه و ایزوله و انفرادی گویی زندان در زندان است، به چشم شما می آوریم تا صادقانه و منصفانه بر ستمی که در زمان ریاست شما بر قوه مستقل قضائیه، بر عزیز دل ما می رود، شهادت دهید و اعتراف کنید که جز کینه شخصی هیچ چیز نمی تواند این قسم رفتار ناجوانمردانه و غیرانسانی با خدمتگزاری صادق و ناصحی مشفق را توجیه کند.

ما اعضای خانواده انسان وارسته، سید مصطفی تاجزاده می خواهیم بدانیم چه کسی یا کسانی از تحلیل رفتن نیروی جسمانی او در حالت قریب به یک سال و نیم روزه داری اعتراضی مداوم، شادمان هستند و چه کسی یا کسانی محرومیت خانواده او (پدر و مادر و فرزندان) از دیدارش را نیکو می دانند و هر آه مادر و پدر در حسرت دیدار فرزند و هر بی قراری و قطره اشک فرزند در بی تابی از هجران و حتی شنیدن صدای گرم پدر را حسنه می پندارند؟ آیا شخص شما مسئولیت اقدامات خلاف قانون در مورد زندانی سیاسی منزّه، مکرّم و محترم ما را به عهده می گیرید و اگر چنین است چرا؟ اگر هم چنین نیست چرا شما بار مسئولیت منویات خلاف شرع و قانون و انسانیت دیگران را بر گرده خویش حمل می کنید؟! مگر عقاب الهی برای ذره ذره شرّی که انسان مرتکب می شود، درنظر گرفته نشده و مگر متعدّی و متجاوز به حقوق بندگان خداوند جز با ادای حق و حلالیت طلبیدن از صاحب حق، حتی با توبه و انابه، از عقاب الهی مصون خواهد ماند؟

جناب آقای صادق لاریجانی

مستحضرید که تاریخ حکم بازداشت جناب تاجزاده و تعدادی دیگر از آزادگان دربند به درخواست سپاه، ۱۹ خرداد یعنی سه روز قبل از برگزاری انتخابات ۸۸ بوده و ایشان درست یک روز بعد از انتخابات بازداشت شده است و بهانه های واهی از جمله شرکت در اغتشاشات که در مورد دیگر عزیزان به صدور احکام ناعادلانه منجر شده در مورد ایشان صدق نمی کند. با این همه دستگاه های تبلیغاتی و رسانه های دروغ پرداز با مصونیت کامل، هر کذب و دروغی ساخته و پرداخته و به خورد ناآگاهان بی اطلاع داده اند و متأسفانه شکایت های سید مصطفی تاجزاده و همسرش به عدالت خانه، به طرفة العینی به دست فراموشی سپرده شده است. باخبر شدیم که شکایت دیگری از ناحیه سپاه چند روز قبل از انتخابات مجلس از عزیز روزه دار ما شده است که ایشان هرگونه اظهار نظر در موارد اتهامی را منوط به مطالعه کامل پرونده و دیدار و مشورت با وکیلشان کرده اند، جای بس تعجب تأسف است که شیوه های ناصواب نه تنها ترک نشده بلکه بر تکرار آن اصرار ورزیده می شود! و به جای رسیدگی به شکایت های این سید مظلوم و پاسخ به سؤالات ما، آقایان دست پیش گرفته و شکایات جدیدی را مطرح می کنند.

ریاست محترم قوه قضائیه

از آن جا که حضرت عالی بر استقلال قوه قضائیه تأکید می فرمایید و مقامات امنیتی و اطلاعاتی نیز علیرغم دخالت ها، اظهار نظرها و ممانعت ها و فشارها که در پرونده های مختلف قضائی مربوط به زندانیان سیاسی داشته و دارند، خود را تنها ضابط قضائی می دانند، در ایام رحلت جانگذار بانوی دو عالم و نور چشم نبیّ مرسل، زهرای مرضیه (س) بار دیگر ما خانواده سید مصطفی تاجزاده از شما در محضر خدای باری در همین دارالبلاء دنیای دنیّ که نزد مولایمان علی (ع) از پینه بر کفش کهنه و عطسه بز بی مقدارتر است، پرسش می کنیم که کدام مخّ فقاهتی دوری این فرزند فاطمه (س) را از خانواده، جامعه و حتی دیگر زندانیان سیاسی بلکه هر ذی حیاتی در داخل زندان، تشخیص داده و توصیه کرده است؟ و پرسش می کنیم که این همه آزار و فشار بر روی این فرزند زهرا(س) و خانواده اش که به انحاء مختلف و گاه غریب و دور از باور اعمال می شود، به دستور کدام قاضی یا مرجع قضائی است در حالی که مسئولین زندان، سپاه را مسئول معرفی می کنند و مسئولین دو الف و جناب نبوی معاون حقوقی قرارگاه ثارالله، دادستان را مسئول می خواند و هر بی قانونی را به شخص شما نسبت می دهند.

خانواده تاجزاده علاقمندند بدانند آیا شخص شما تاجزاده عزیز را مستوجب ماندن در قرنطینه و انفرادی دانسته اید یا مسئولین زندان فرموده مقام بالاتری را اجابت کرده اند؟ آیا شخص شما تاجزاده شریف را با ممنوعیت از ملاقات خانواده اش در ملاقات های کابینی و حضوری، مجازات می فرمایید اگر پاسخ مثبت است بر اساس کدام حکم و قانون و دستورالعمل و اگر پاسخ منفی است بفرمایید چه کسی قادر است در حوزه اختیارات شما مداخله نماید؟! ما پرسش داریم ممانعت تاجزاده مؤمن از تماس تلفنی با خانواده اش به فرمان شخص شماست یا این جا هم عوامل خودسر راه دارند و به طور خودجوش تصمیم می گیرند و اجرا می فرمایند؟! پرسش دیگر ما این است که سلامت جان و روح و روان تاجزاده روزه دار دربند ستم برعهده کیست؟ و ما باید از که به نزد که شکایت ببریم که روند درمانی عزیزمان متوقف است و هیچ کس پاسخ گوی این اهمال و بی توجهی و غفلت بلکه اصرار در کندی و توقف درمان و تبعات و اثرات ندامت بار آن نیست؟! هرچند آقای تاجزاده مسئول پرونده خود و همسرش را معرفی کرده است اما از باب اتمام حجت ما خود را مکلف به پاسخ گو کردن شما براساس قانون می دانیم.

جناب آقای لاریجانی

این که خانواده تاجزاده هنوز پس از نزدیک به سه سال بی عدالتی های مجسم، سپیدی کاغذ را به سیاهی جوهر آغشته نکرده اند تا سواد و سندی شود برای سازمان های بین المللی حقوق بشری، تنها به سفارش و خواهش این مرد بزرگ است والا کیست که جان گران «عزیزش» را ارزان به تباهی دهد و گوهر سلامت «او» را به غفلت و راحت بفروشد و منتظر تقدیر بماند؟ اما می دانید که صبر انسان هم حدی دارد و صبورترین انسان ها عاقبت پیمانه شان پر که شد، سر ریز می شود و آن گاه زمان بازگشت و جبرانی نیست. هرچند این گونه هشدارها تاکنون بار و ثمری نداشته اما از آن جا که طبق آیات قرآنی تذکر در همه حال مفید است ما نیز به شیوه انبیاء متمسک می شویم و شما را که طبق قانون اساسی، مرجع ضمیر و مخاطب اصلی شکواها و دعواهایمان هستید انذار می دهیم به سختی کیفر الهی و از بدعاقبتی که در کمین هر انسانی است.

و لله عاقبة الامور

خانواده آزاده دربند سید مصطفی تاجزاده

۱۰/۲/۱۳۹۱

رونوشت:

- رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

- رئیس محترم تشخیص مصلحت نظام

- مراجع عالیقدر تشیع

- کمیسیون حقوق بشر اسلامی


 


صبح امروز محمد علی دادخواه حقوقدان و وکیل مدافع تعدادی از زندانیان سیاسی برای چند ساعت بازداشت شد. آقای دادخواه که از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر نیز هست، هنگامی که در شعبۀ ۱۵ برای دفاع از موکلش (ارژنگ داودی، زندانی سیاسی) حاضر شده بود دستگیر شد.

صبح امروز، محمد علی دادخواه در شعبۀ ۱۵ دادگاه انقلاب برای دفاع از ارژنگ داودی حاضر شده بود اما قاضی صلواتی رئیس شعبۀ ۱۵ پیش از شروع جلسۀ دادگاه دستور دستگیری آقای دادخواه را صادر کرد.

آنگونه که فعالان حقوق بشر و دموکراسی در ایران گزارش کردند، صلواتی به این مدافع حقوق زندانیان سیاسی در ایران اعلام کرده بود که حکم ۵ سال زندان وی تایید شده است و باید برای طی حکم به زندان اوین منتقل شود.

با این حال اخبار تکمیلی حاکیست، آقای دادخواه موقتا آزاد شده است.

در حال حاضر چندین تن از حقوق دانان و مدافعان حقوق زندانیان سیاسی به صرف دفاع از موکلینشان در چهار چوب قوانین موجود در زندان به سر می برند که از جملۀ آنها می توان خانم نسرین ستوده، محمد سیف زاده و نرگس محمدی نام برد.


 


صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه ایران از دولت احمدی نژاد بخاطر وجود فساد گسترده در دستگاه های اجرایی انتقاد کرد.

آملی لاریجانی که در چهارمین اجلاس ارتقای سلامت اداری سخن می گفت، فساد در دولت را به اختاپوس تشبیه کرد و از "انتصابات قارچ گونه" و "حرف و حدیثهایی در پرونده فساد مالی" حرف زد.

وی بدون آنکه نامی از کسی ببرد گفت: فرض کنید در ماجراهایی قوه قضائیه رسیدگی انجام داده و متهمی را که اتفاقا اتهام او کوچک نیست به دلیل مصلحتی مورد رأفت نظام قرار داده و این فرد مورد عفو از تعقیب قرار می‌گیرد اما واقعا دلیلی دارد که به چنین متهمی حکم بدهیم. یک دفعه‌ای حکم‌های قارچ گونه‌ از این طرف و آن طرف صادر می‌شود آیا ما نباید ملاحظه کنیم که اگر متهمی در دستگاه قضایی مورد رأفت نظام قرار گرفته نباید به وی احکام کلیدی بدهیم تشویق‌اش کنیم و این همان فساد اختاپوس پنهان است این بده بستان‌هایی در لایحه‌های زیرین است.

منظور لاریجانی احتمالا انتصاب سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی است. اما رییس قوه قضاییه توضیح نداد که بنابرکدام مصلحت سعید مرتضوی به عنوان یک متهم به قتل را از تعقیب قضایی معاف کرده است. آقای لاریجانی تنها گفته است که "گاهی دستگاه قضا به مصالح کشور برخی پرونده‌ها را فعلا پیگیری نمی‌کند ولی این دلیل نمی شود این شخص را در منصبی بگمارند."

سعید مرتضوی دادستان سابق تهران و متهم ردیف اول در پرونده جنایت کهریزک، پرونده قتل زهرا کاظمی و پرونده فروش سوالات کنکور است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به اظهارات امروز محمود احمدی نژاد درباره دادگاه اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اشاره و از این اظهارات انتقاد کرد.

محمود احمدی‌نژاد در همایش ارتقای نظام سلامت اداری کشور که صبح امروز در محل همایش‌های ساختمان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به این پرونده گفت: "بانکی که این تخلف در آن بوقوع پیوسته بود (بانک صادرات)، هم‌اکنون در جریان پرونده قرار ندارد و رئیس خاطی این بانک (جهرمی) نیز طلبکارانه علیه ما موضع می‌گیرد.

در واکنش به این اظهارات، آملی لاریجانی گفت: گفتند که چرا بانکی که مقصر بوده مسئولش کنار نشسته که ما این را قبول نداریم زیرا همه مدیران بانکها در این پرونده را خواسته‌ایم. البته ممکن است دستگاه قضایی در جایی کند و در جای دیگری تند عمل کند اما اینکه گفته می‌شود مسئول آن بانکی که مسئول اصلی این ماجرا بوده کنار نشسته این طور نیست. ما تمام کسانی که به نحوی مرتبط بوده‌اند را خواسته‌ایم منتها افرادی که در این موضوع دخیل بوده‌اند گروه‌های مختلفی بوده‌اند.

رئیس قوه قضائیه از رگه‌های پنهان فساد در کشور خبر داد و گفت: به نظر می‌رسد سوای این فساد یک رده پنهانی از فساد نیز وجود دارد به نظر من این رده‌های پنهان بسیار مهمتر از رده‌های آشکار است.مقصود من از رده‌های پنهان این است که یک اختاپوس ارتباطی وجود دارد که با بده بستان‌هایی که دارند توانایی این را داشته که مشکلاتشان را در جاهای مختلف حل کنند حتی در دستگاه قضایی و متأسفیم که چنین چیزی وجود دارد و من برای این امر مظاهر مختلفی را یافته‌ام ولی نمی‌توانم اینجا همه آنها را باز کنم.

او گفت: در یک رستوران پاتوق درست کرده‌اند که عده‌ای از آقایان و حتی قضات هم در آن رفت و آمد دارند. در این رستوران هر چند دیزی و قلیان چاق می‌کنند ولی گفتگوها و زد و بندهایی رخ می‌دهد.

 


 


معزالدین ایلاتی خامنه فعال جنبش سبز پس از گذراندن ۱۵ ماه حبس تعزیری بدون مرخصی از زندان آزاد شد.

به گزارش  کلمه، این زندانی سیاسی که بدون استفاده از مرخصی دوران محکومیت خود را در زندان تبریز سپری کرد، ساعتی پش، پس از گذراندن دوران حبس خود، از این زندان آزاد شد.

معزالدین ایلاتی خامنه به دلیل حضور در اعتراض های مردمی نسبت به انتخابات سال ۸۸ از تاریخ ۲۳ فرودین سال ۸۹ در شهر خامنه دستگیر و پس از انتقال به اداره اطلاعات تبریز به اتهام توهین به رهبری، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رئیس جمهور به ۱۵ ماه حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

بر اساس این گزارش حکم شلاق این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۷خرداد سال جاری به اجرا درآمد.


 


اصغر فرهادی، اولین کارگردان ایرانی برنده اسکار که به‌زودی برای همدلی با مهاجران افغان مقیم ایران به کشور سفر خواهد کرد، می‌گوید: «انداختن علت ناامنی و بیکاری به گردن مهاجران، فرار از پذیرش مسوولیت است.»

اظهارات آقای فرهادی در حالی بیان شده است که در ماه های اخیر رفتار تبعیض آمیز علیه افغان ها شدت گرفته است. 

به نوشته روزنامه شرق اصغر فرهادی، کارگردان فیلم «جدایی نادر از سیمین» که این روزها در حال فراهم کردن مقدمات ساخت فیلم بعدی‌اش در پاریس است، در واکنش به اخبار رفتارهای ناشایست اخیر با مهاجران افغان در ایران، بر آن شده تا چند روزی به کشور بازگردد و با نمایش فیلمش و برگزاری جلسات نقد و بررسی در میان مهاجران افغان، همدلی خود را با آنان اعلام کند.

فرهادی در این‌باره می‌گوید: «چنین رفتارهای ناشایستی با مهاجران در ایران برای کشوری که خود یکی از بالاترین آمار مهاجران را در کشورهای دیگر جهان دارد، تلخ است.»

اصغر فرهادی که با تاثیرگذاری فیلمش بر مردم بسیاری از نقاط دنیا و همچنین آن لحظه دلنشین شاد کردن مردمش در مراسم اسکار و صحبت‌های پس از آن، به عنوان یکی از صد چهره تاثیرگذار سال جهان از سوی مجله تایم لقب گرفته، می‌افزاید: «انداختن علت ناامنی و بیکاری به گردن مهاجران، فرار از پذیرش مسوولیت است.»

او در سال‌های دور در مجموعه تلویزیونی «داستان یک شهر» نیز، با اختصاص دو قسمت از این مجموعه به مهاجران افغان که با نام «افغانی» از شبکه ۵ سیما پخش شد، به مشکلات و مسایل روز مهاجران پرداخته بود.

فرهادی در روزهای ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت در جمعی متشکل از شهروندان ایرانی و شهروندان مهاجر افغان، پس از نمایش فیلم آخرش، با آنان به گفت‌وگو خواهد نشست.


 


 رئیس اتحادیه صیادان از بیکاری ۴۰ درصدی صیادان طی یک سال گذشته در پی اجرای قانون حذف یارانه‌ها خبر داد.

محمد کارگر در گفتگو با خبرگزاری ایلنا از افزایش بدهی صیادان به بخش‌های دولتی خبر داد و گفت: تعداد زیادی از صیادان به دلیل عدم توانایی در پرداخت این بدهی‌ها ورشکست شده‌اند.

این فعال کارگری در بوشهر افزایش هزینه سفرهای دریایی به تبع افزایش نرخ سوخت پس از اجرای قانون حذف یارانه‌ها و کاهش ذخایر دریایی را از مهمترین دلایل افزایش بیکاری صیادان اعلام کرد و یاد آور شد: در صورت عدم اعمال سیاست‌های حمایتی، روند بیکاری صیادان سیر صعودی خواهد داشت.

رئیس اتحادیه صیادان بوشهر با بیان اینکه استان بوشهر ۷۰۰ کیلومتر پهنه‌ی ساحلی دارد و این حق مردم است که زندگی خود را از طریق دریا سپری کنند، یاد آور شد: در حال حاضر با توجه به متوقف شدن صیادی این نگرانی وجود دارد که صیادان به جای صید ماهی به واردات ماهی روی بیاورند.

او با بیان اینکه در شرایط فعلی صیادان معتقدند اگر ماهی وارد کنند و بفروشند برای آن‌ها به صرفه‌تر است، یاد آور شد: سهمیه سوخت کشتی‌های صیادی بسیار کم است و‌‌ همان میزان کم نیز با مبلغ بسیار بالا ارائه می‌شود و به هیچ وجه به صرفه نیست.

کارگر خواستار کاهش سن بازنشستگی در میان صیادان شد و گفت: صیادان به دلیل شرایط سخت پس از ۱۵ سال فعالیت در این حرفه قادر به کار کردن نیستند و شرایط بازنشستگی فعلی در مورد آنان ناعادلانه است.


 


سفارت کانادا در تهران، دفتر امور ویزا و مهاجرت خود در ایران را تعطیل و اعلام کرد که از این پس ایرانیان باید برای درخواست ویزا و مسائل مربوط به مهاجرت، به سفارتخانه این کشور در آنکارا، پایتخت ترکیه مراجعه کنند.
وبسایت سفارت کانادا در ایران روز یکشنبه، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دفتر امور ویزا و مهاجرت این سفارتخانه تعطیل شده است و تأکید کرد که این اقدام به منظور بالابردن کارآیی سفارت‌خانه‌های کانادا و انجام موثر و آسان‌تر امور سفارتی صورت گرفته است.
به گزارش رادیو فردا این تصمیم از سوی اداره تابعیت و مهاجرت کانادا اتخاذ شده است.
سفارت کانادا در ایران با تأکید بر این‌که محول کردن برخی مسئولیت‌های یک سفارتخانه به سفارتخانه‌ای در کشور دیگر امر غیر معمولی نیست، افزود که از این پس سفارت کانادا در آنکار مسئولیت تمامی فرم‌های درخواست ویزا و امور مهاجرتی ایرانیان را بر عهده دارد.
خبرگزاری فرانسه گزارش کرده است که روز یکشنبه به افرادی که با دفتر امور ویزای سفارت کانادا در ایران تماس گرفته‌اند گفته شده است که این دفتر تعطیل است و از این پس هیچ فرم درخواستی را نمی‌پذیرد.
به گفته این خبرگزاری، طبق سرشماری سال ۲۰۰۶ در کانادا، بیش از ۱۲۰ هزار ایرانی مقیم کانادا هستند که اقوام آن‌ها در ایران برای دیدار از آن‌ها و سفر به کانادا نیازمند اخذ ویزا هستند.
سال ۱۹۹۶ دو کشور کانادا و ایران با تبادل سفیر موافقت کردند، اگرچه از اواخر سال ۲۰۰۷ هر دو کشور سطح مراودات دیپلماتیک خود را به حد کاردار کاهش دادند.
تعطیلی دفتر امور ویزای سفارت کانادا در تهران در حالی صورت گرفته است که آذرماه سال ۹۰ نیز، به دنبال حمله به سفارت بریتانیا در تهران، بریتانیا تمام کادر دیپلماتیک خود را از ایران خارج کرد و از دیپلمات های ایرانی خواست تا خاک این کشور را ترک کنند.


 


خبرگزاری میراث فرهنگی (CHN) با اشاره به برگزار نشدن همایشی که پیش از این وعده برگزاری آن در جزیره ابوموسی داده شده بود، از اقدامات نمایشی مسوولان ایرانی انتقاد کرد.

روز سی ام فروردین ماه، رسانه ها به نقل از استاندار هرمزگان خبر دادند همایش بین‌المللی خلیج فارس در جزیره ابوموسی برگزار خواهد شد. ابراهیم عزیزی، استاندار هرمزگان اعلام کرده بود: " دومین همایش بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس امسال با حضور مهمانان داخلی و خارجی در جزیره ابوموسی برگزار خواهد شد. مهمانان این همایش از طریق هواپیما و یک فروند شناور توریستی پانصد نفره به جزیره ابوموسی منتقل خواهند شد."

با این حال خبرگزاری میراث فرهنگی می گوید، امروز و همزمان با روز ملی خلیج فارس دو همایش بین المللی برای بزرگداشت این روز در شهرهای بوشهر و بندر عباس برگزار شد و از برگزاری همایش در جزیره ابوموسی هیچ خبری نیست.

این خبرگزاری سپس با انتقاد از این شیوه مسوولان ایرانی نوشته است: "به نظر می رسد باید اخبار اقدامات و چندین برنامه ای را که مسئولان در دو هفته اخیر در رابطه با ابوموسی وعده داده بودند را در همان سطح اخبار نمایشی و هیجانی تحلیل و بررسی کرد، چرا که این اولین باری نیست که مسئله ای از این دست در رابطه با اخبار جزیره ابوموسی منتشر می شود پس از آن نادیده گرفته می شود، چند روز پیش از این نیز مسئولان سازمان میراث فرهنگی از تشکیل و اعزام یک گروه از کاوشگران باستان‌شناسی به این جزیره و همچنین ایجاد سایت موزه تاریخی در آن خبر داده و اعلام کردند قرار است این گروه ظرف بیست روز آینده کاوش‎های خود در ابوموسی را آغاز کنند. با این حال اما برخی از باستان شناسانی که نامشان در گروه کاوشگران ابوموسی ذکر شده بود در گفتگو با CHN از ایجاد چنین گروهی و اعزام خود به جزیره اعلام بی خبری کردند."

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته