-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۳۰, چهارشنبه

Latest News from 30Mail for 09/21/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/6/29

مدیر کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد از آتش‌سوزی در سه نقطه از جنگل‌ها و مراتع این استان خبر داد.

کریم تباشیر، که با خبرگزاری ایسنا گفت‌وگو می‌کرد، افزود که این آتش سوزی‌ها در روز شنبه رخ داده و یک‌ونیم هکتار از جنگل‌ها و مراتع این استان در آتش سوخته است.

به گفته آقای تباشیر، آتش سوزی‌ها حداکثر تا دو ساعت پس از وقوع مهار شدند و «خسارت چندانی به جنگل وارد نشد».

این مقام محیط زیستی، عمدی‌بودن این آتش‌سوزی‌ها را رد کرد و گفت علت وقوع حادثه در دست بررسی‌ست.

او همچنین افزود که «وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های استان نسبت به سالهای ۸۸ و ۸۹ حدود ۸۰ درصد کاهش داشته است.»

آقای تباشر پیشتر گفته بود که در پنج سال گذشته بیش از پنج هزار و ۱۷۰ هکتار از جنگل‌های و مراتع این استان در آتش سوخته است.

منبع: ایسنا

مرتبط:

۶۹ هکتار از جنگل‌های کهگیلویه در پنج ماه گذشته نابود شد

30 هکتار از جنگل‌ها و مراتع بویراحمد در آتش سوخت


 
 

1390/6/29

در واکنش به دستگیری‌های گسترده دراویش و وکلای آن‌ها، سازمان عفو بین‌الملل با صدور فراخوانی خواستار نامه‌نگاری به مسئولان قضایی و حقوق بشری ایران شد تا مسئولان ایرانی، دراویش گنابادی و افرادی که بواسطه ارتباطشان با این دراویش بازداشت شده‌اند، را «فوری و بدون قید و شرط» آزاد کنند.

سازمان عفو بین‌الملل در این فراخوان به دستگیری بیش از ۶۰ نفر از دراویش گنابادی و بازداشت دست‌کم سه نفر از وکلای این دراویش در روزهای سوم و چهارم سپتامبر (دوازده و سیزده شهریورماه) در شهرهای کوار، شیراز و تهران اشاره کرده است.

این سازمان افزوده است که البته ۱۵ نفر از این دراویش آزاد شدند اما در روز چهارم سپتامبر، نیروهای امنیتی ایران به روی دراویش سروستانی، که برای همدردی وارد شهرستان کوار شده بودند، آتش گشودند و دست‌کم شش نفر را مجروح کردند که یکی از این دراویش در بیمارستان جانش را از دست داد.

در قسمتی از توضیحات این فراخوان آمده است: «تمامی‌ اعضای گروه اقلیت در ایران از جمله بهایی‌ها، تازه مسیحی‌‌ها، اهل تسنن، علمای شیعه منتقد دولت، اهل حق و هچنین دراویش تحت تبعیض، مورد آزار و اذیت قرار گرفته و بدون دلیل بازداشت می‌شوند و مکانهای عمومی آن‌ها مورد تخریب قرار می‌گیرد. در سالهای اخیر همچنین نسبت اهریمنی دادن به این گروه‌ها افزایش پیدا کرده است.»

در این فراخوان همچنین به دو مورد از سخنرانی‌هایی اشاره شده که سبب فشار بیشتر بر دراویش شده است. در این فراخوان آمده که پیش از این رهبر ایران «عرفان‌های کاذب» را برای ایران خطرناک توصیف کرده و آیت‌الله لنکرانی نیز معاشرت را دراویش را «حرام» دانسته بود و این سخنرانی‌ها سبب بازداشت گسترده دراویش و تخریب مکان‌های آنان شدند.

در فراخوان عفو بین‌الملل، این سازمان همچنین خواستار آزادی تمام زندانیانی شده‌است که مرتکب جرایم مشخص بین‌المللی نشده‌اند.

این سازمان حقوق بشری در بند دیگری از فراخوانش از افراد خواسته است تا از مسئولان ایرانی درخواست نمایند که از به دور بودن زندانیان از بدرفتاری و شکنجه در زندان‌ها اطمینان حاصل کنند و به بازداشت‌شدگان اجازه دسترسی فوری به وکیل، مراقبت‌های پزشکی و اچازه دیدار با خانواده‌هایشان را بدهند.

سازمان عفو بین‌الملل از افراد خواسته است که نامه‌هایشان را برای آیت‌ا‌لله صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه، ذبیح‌الله خداییان، رییس دادگاه‌های استان فارس و محمد جواد لاریجانی، رییس کمیته حقوق بشری ایران، ارسال نمایند.

منبع: سازمان عفو بین‌الملل

مرتبط:

سخنرانی رهبر ایران در قم سرآغاز سرکوب اقلیت‌های دینی‌ست

محکومیت قطعی ٢۴ تن از دراویش به حبس، شلاق و تبعید

ایران؛ از بدنام‌‌ترین حکومت‌های جهان در زمینه حقوق بشر


 
 

1390/6/29

قوه قضائیه در ابلاغیه‌ای به سازمان زندان‌ها، اعلام کرد که از این پس متهمان زن که مرتکب جرائم «خلاف عفت» می‌شوند، باید با همان لباس معمول در جامعه در دادگاه حاضر شوند و اجباری به پوشیدن چادر ندارند.

بر اساس این ابلاغیه که به امضای صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران رسیده، سازمان زندان‌ها پس از این نباید زنان را به پوشش چادر در دادگاه‌ها مجبور کند.

مدتی است بحث پوشیدن چادر، توسط زندانیان زن به یکی از دغدغه‌های برخی مسئولان و از جمله نمایندگان زن مجلس تبدیل شده است.

برخی از آنها حتی استفاده از چادر بر سر متهمان زن در دادگاه‌ها را توهین به «حجاب برتر» و «زیر سوال بردن قداست این پوشش» دانستند.

فروغ نیلچی‌زاده، مشاور رئیس سازمان ملی جوانان در امور دختران و زنان، از جمله نخستین کسانی بود که از اجباری بودن پوشش چادر برای زندانیان زن انتقاد کرد.

او اردیبهشت ماه سال گذشته گفت که چادر، نماد حضرت زهراست و نباید برای زنان زندانی استفاده شود و این اشتباه قوه قضائیه در زمینه‌ تعریف پوشش زندانیان است.

مدتی بعد شماری از نمایندگان زن مجلس نیز به این موضوع اعتراض کردند و خواستار حذف اجباری بودن چادر برای زندانیان زن شدند.

یدالله عسگری، مدیر کل پیشگیری‌های قضائی معاون پیشگری از وقوع جرم در قوه قضائیه اما گفته است که درخواست حذف اجباری بودن پوشش چادر برای زندانیان زن از سوی محمدباقر ذوالقدر، معاون پیشگیری قوه قضائیه به رئیس دستگاه قضا ارائه شده و او نیز با این درخواست موافقت کرده است.

آقای ذوالقدر که این درخواست از سوی او به قوه قضائیه ارائه شد، خود درباره دلایل مطرح شدن موضوع می‌گوید: عده‌ای معتقد بودند که متهمان زن که دست به برخی از جرائم زده‌اند نباید از پوشش چادر استفاده کنند زیرا مورد وهن چادر می‌شود.

او افزود: بر همین اساس از سوی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه درخواستی به ریاست قوه قضائیه برای حذف پوشش چادر فرستاده شد و این درخواست از سوی رئیس قوه قضائیه نیز پذیرفته شد.

در همین حال کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان، گفته است که این شورا پیشتر موضوع استفاده از چادر توسط زنان متهم را پیگیری و نارضایتی خود را اعلام کرده بود.

به گفته خانم خزعلی این شورا همچنین پیشنهاد طراحی لباس فرم برای زنان زندانی را نیز به مسئولان ارائه کرده‌ است.

منبع: مهر و مردمک

 


 
 

1390/6/29

حسین رحیمی، رئیس پلیس راهور تهران اعلام کرد از امسال سرویس دبیرستان‌های دخترانه ملزم به به کارگیری راننده زن هستند.

آقای رحیمی در گفتگو با خبرآنلاین گفته است: «در سال تحصیلی جدید رانندگان زن برای جابه جایی دختران دبیرستان بکارگیری می‌شوند اما مدارس راهنمایی و دبستان می‌توانند از راننده مرد استفاده کنند.»

رئیس پلیس راهور تهران دلیل این کار «راحتی دانش آموزان» اعلام کرده است.

منبع: خبرآنلاین


 
 

1390/6/29

با گذشت چند ماه از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و آزادی سازی قیمت انرژی در ایران، یک قبض ۸ میلیون تومانی برق برای یک زن سالخورده که در شهرستان اردل زندگی می کند، صادر شده است.

بر اساس گزارش‌ها این خانم پس از دیدن قبض برق دچار افت فشار شده و یک شب را در بیمارستان گذرانده است.

به گزارش آفتاب تنها وسـائل بـرق سوز خانه این زن یک عد لامپ و یک یـخچال است که تلویزیون او هم چند ماهی خراب است.

پسر این زن دیروز بامراجعه به شرکت توزیع برق شهرستان اردل و پس از ارائه قبض با تعجب مسئولان این شرکت مواجه شده است.

مسئولان شرکت برق شهرستان اردل به این خانواده قول داده‌اند با بررسی مجدد کنتور به این موضوع رسیدگی کنند.

دولت ایران چند ماهی است که با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها و با متوقف کردن پرداخت یارانه انرژی، قیمت ها را آزاد کرده و در برابر به شهروندان ایرانی یارانه نقدی می دهد.

این موضوع باعث شده است که مبلغ قبض مشترکان برق و گاز به چند برابر قبل از اجرای طرح هدفمندی کردن یارانه ها افزایش یابد.

منبع: آفتاب و بی‌بی‌سی
 


 
 

1390/6/29

سجاد کریمی که به اتهام قتل دکتر غلامرضا سرابی، استاد دانشگاه و متخصص بیماری‌های قلبی به اعدام محکوم شده بود، صبح روز سه‌شنبه، ۲۹ شهریورماه در میدان هفت حوض نارمک در نزدیکی محل ارتکاب جرم اعدام شد.

دکتر غلامرضا سرابی که ۳۱ شهریور ماه، مقابل مطب خود در نارمک تهران با شلیک گلوله موتورسواران ناشناس زخمی شده بود، دوم مهرماه در بیمارستان امام حسین تهران درگذشت.

چندی بعد، سجاد کریمی در گیلان غرب دستگیر شد و بنا بر گزارش‌های رسانه‌های داخل ایران، یکی از عاملان قتل دکتر سرابی هنگام عملیات تعقیب و گریز دست به خودکشی زد.

دکتر سرابی دومین پزشکی بود که در یک هفته در تهران توسط موتورسواران ناشناس به قتل رسید.

یک روز پیش از حمله به او، مهاجمان ناشناس دکتر عبدالرضا سودبخش، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران را هنگام خروج از مطب خود در حوالی بلوار کشاورز با گلوله کشتند.

در همان زمان، برخی سایت‌های مخالف دولت نوشتند که عبدالرضا سودبخش به دلیل خودداری از شهادت دروغ در ارتباط با ماجرای شکنجه و قتل بازداشتیان اعتراضات پس از انتخابات در زندان کهریزک توسط ماموران امنیتی به قتل رسیده است.

گمانه‌زنی‌هایی نیز درباره وجود ارتباط بین قتل دکتر سودبخش و دکتر سرابی و زنجیره‌ای بودن این ترورها مطرح شد. اما مسئولان نیروی انتظامی هرگونه ارتباط بین این دو قتل را رد کردند و این دو ترور را به انگیزه‌های شخصی ربط دادند.

در همین رابطه، سازمان عفو بین‌الملل در اردیبهشت‌ماه امسال، با ابراز نگرانی از افزایش این نوع اعدام‌ها اعلام کرد که مقامات ایران در دوماه ابتدای سال، ۱۳ مرد را در مقابل عموم اعدام کرده‌اند که تقریبا برابر با کل موارد سال ۲۰۱۰ میلادی است.

بر اساس گزارش‌های سازمان عفو بین‌الملل، جمهوری اسلامی ایران، پس از جمهوری خلق چین بیشترین تعداد اعدام‌ها را به نام خود ثبت کرده و از این لحاظ مقام دوم را در جهان دارد.

منبع: ایرنا و مردمک


 
 

1390/6/29

بر اساس گزارش‌های منابع داخلی، پارچه فروشان بازار بزرگ تهران که به مدت یک هفته مغازه های خود را باز کرده بودند روز سه شنبه بار دیگر در اعتراض به نحوه اجرای قانون ماليات بر ارزش افزوده واحدهای تجاری خود را بستند.

به گزارش ایسنا بنکداران و طاقه فروشان پارچه که از اول ماه رمضان بيش از ۴۰ روز مغازه های خود را بسته بودند پس از یک هفته بازگشایی مغازه های روز سه شنبه برای بار دوم در اعتراض به نحوه اجرای قانون ماليات بر ارزش افزوده دست به اعتصاب زدند.

بر اساس اين گزارش، پارچه فروشان با وعده هيات موتلفه و انجمن اسلامی اصناف و کشور برای دستيابی به توافق از روز ۲۲ شهريور به مدت هفت روز مغازه های خود را باز کرده بودند ولی این وعده ها عملی نشد.

به گزارش کلمه پارچه فروشان در هفته گذشته با پا در ميانی مستقيم اسدالله بادامچيان و احمد کريمی اصفهانی وابسته به حزب موتلفه و انجمن اسلامی اصناف کشور و همچنين جمعی ديگر از بازاريان مغازه های خود را باز کردند.

اين گزارش می افزايد: اما در آخرين روز از اين مهلت يک هفته ای، نصب اطلاعيه ای از سوی اتحاديه صنف بنکداران پارچه و قماش بازار تهران که از کسبه و پارچه فروشان دعوت می کرد برای پرداخت ماليات بر ارزش افزوده ثبت نام کنند، خشم بازاريان را برانگيخت.

در واکنش به اين اطلاعيه، پارچه فروش های بازار تهران مغازه های خود را تعطيل کرده و برای بار دوم ظرف دو ماه گذشته دست به اعتصاب زدند.

قانون ماليات بر ارزش افزوده از سال ۱۳۸۷ در ايران برای برخی از اصناف به اجرا آمد و در آن هنگام با مقاومت صنف طلافروشان از جمله در اصفهان و تهران روبه‌رو شد.

هنوز مشخص نيست که اعتصاب پارچه فروش ها در بازار تهران موقتی خواهد بود يا در روزهای آينده ادامه خواهد يافت.

منبع: ایسنا، کلمه و رادیو فردا


 
 

1390/6/29

نت‌ایندکس میلیون‌ها تست جدید در ۳۰ روز انجام داده و سرعت بارگذاری در ۱۷۰ کشور دنیا را طبقه بندی کرده که در این می‌ان، ایران آخر شده است. 

لیتوانی و کره جنوبی، با سرعت بارگذاری ۳۳ و ۲۸ مگابیت بر ثانیه، در صدر این فهرست قرار دارند و کشورهایی چون سومالی، بورکینافاسو و بوتان رتبه‌ای بهتر از ایران با سرعت ۰. ۵۳ مگابیت بر ثانیه داشته‌اند.

این بررسی شهرهای محتلف ایران را نیز مقایسه کرده است و نشان داده که سرعت بارگذاری در تهران با جمعیتی حدود ۱۲ میلیون نفر کمتر از سرعت بارگذاری شهرهایی چون بابل و کرج است.

بابل با سرعت بارگذاری ۰. ۶۷ مگابیت برثانیه، قم و شیراز با سرعت بارگذاری ۰. ۶۶ مگابیت برثانیه و کرمان با سرعت بارگذاری ۰. ۶۵ مگابیت برثانیه به ترتیب رتبه اول تا چهارم را به دست آورده‌اند اما تهران به عنوان پایتخت پر جمعیت ایران با سرعت بارگذاری تنها ۰. ۵۲ مگابیت برثانیه از بین ۱۴ شهر مورد بررسی در رتبه نهم ایستاده است. 

منبع: مهر


 
 

1390/6/29

کمپین پاسداشت حقوق دراویش آغاز به کار کرد. همزمان، تعدادی از دراویش که قصد تحصن در مقابل زندان اوین را داشتند با برخورد ماموران متفرق شده و گروهی از آنان بازداشت شدند. 

صبح دوشنبه دراویش گنابادی در اعتراض به بازداشت‌ها و سرکوبهای اخیر اقدام به برگزاری تجمع در مقابل زندان اوین کردند که به دلیل حضور نیروهای امنیتی این تجمع برگزار نشد.

در بیانیۀ آغاز فعالیت کمپین پاسداشت حقوق دراویش آمده است: «در سالهای اخیر دراویش و بخصوص دراویش سلسه نعمتی اللهی گنابادی شاهد برخورد قهری چون تهدید، تخریب و بستن خانقاه‌ها و حسینیه‌های دراویش از سوی جمهوری اسلامی بوده‌اند که آخرین نمونه این برخورد‌ها بازداشت مدیران سایت مجذوبان نور بود که به خبرهای این گروه مذهبی می‌پرداخت.»

عبدالرضا احمدی سخنگوی این کمپین درباره آخرین وضعیت مدیران وبسایت مجذوبان نور گفت: «علیرغم پیگیریهای مکرر وکلا هنوز هیچگونه خبری از محل نگهداری و وضعیت سلامت آن‌ها نداریم و تا امروز هیچ تماسی از سوی بازداشت شدگان گرفته نشده است.»

وی با یادآوری اینکه «سال ۸۸ نیز شاهد سناریوسازی حکومت و برخورد گسترده با فعالین حقوق بشر بوده‌ایم» گفت: «این بار هم شاهد بازداشت مدیران وب سایت مجذوبان نور که در راستای انتشار اخبار موثق از نقض اشکار حقوق دراویش فعالیت می‌کردند هستیم. در همین راستا اقدام به راه اندازی کمپین پاسداشت حقوق دراویش کرده‌ایم که وابسته به سایت مجذوبان نور است.»

وی از همه دراویش خواست که در رسانه‌ای کردن اخبار نقص حقوق خود این کمپین را یاری کنند.

دو هفته پیش، گروهی از لباس‌شخصی‌ها در شهرستان کوار استان فارس با درویشان این شهرستان درگیر شده و ضمن پرتاب گاز اشک‌آور و شلّیک گلوله، منازل برخی از آن‌ها را تفتیش کرده و چند باب از مغازه‌های درویشان را به آتش کشیده بودند.

به دنبال آن وزارت اطلاعات موج جدیدی از بازداشت دراویش گنابادی را شروع کرد که بازداشت دراویش ساکن کوار و مدیران سایت مجذوبان نور بخشی از آن بود. 

منبع: مجذوبان نور، جرس


 
 

1390/6/29

علی لاریجانی، رئیس مجلس می‌گوید که گزارش شکایت نمایندگان از رئیس دولت دهم در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

آقای لاریجانی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران در مورد طرح سوال از رئیس جمهور اظهار داشت که نمایندگان امضا کننده این طرح «خودشان خواسته​اند که ما فعلا دست نگه داریم.»

طرح سوال از محمود احمدی‌نژاد، در تیرماه گذشته با امضای حدود ۱۰۰ نماینده تقدیم هیات رئیسه مجلس شد؛ هرچند بعدا برخی اعضای هیات رئیسه طرح آن را خلاف مصلحت دانستند.

طبق اصل ۸۸ قانون اساسی، در صورتی که دست کم یک چهارم نمایندگان مجلس سوالی را در مورد یکی از وظایف رئیس جمهور مطرح کنند، وی موظف است در مجلس حاضر شود و به سوال نمایندگان جواب دهد.

علی لاریجانی در بخش دیگری از مصاحبه امروز دوشنبه، در پاسخ به این سوال که «مجلس چقدر به توصیه رهبری دال بر همکاری با دولت، عمل کرده» گفت: «وقتی دولت از نظریه پردازی دینی تا کارهای اجرایی را در دستور کار خود دارد، طبیعی است که نمایندگان هم در مورد مسائل مختلف اظهار نظر کنند.»

وی در عین حال تاکید کرد: «اینکه دولت با صراحت بگوید قانونی را اجرا نمی کند یا مجلس در راس قوا نیست که بر خلاف نظر رهبر فقید انقلاب است، کار درستی نیست. وقتی دولت این حرف​ها را می زند، ممکن است که برخی نمایندگان هم به آن پاسخ دهند.»

به نظر می رسد اظهارات آقای لاریجانی، اشاره ای به سخنان قبلی احمدی‌نژاد در مورد «در راس قوا نبودن مجلس»، یا تاکید وی بر «غیر قابل اجرا بودن» برخی از قوانین مصوب مجلس در گذشته باشد.

رئیس مجلس هشتم در اظهار نظری راجع به «شروط اصلاح طلبان» برای شرکت در انتخابات گفت که با شرط گذاشتن برای انتخابات موافق نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا «عفو و آزادی برخی زندانیان در ارتباط با شروط اصلاح طلبان بوده است یا نه» اظهار داشت: «قوه قضاییه دستور العمل خاص خودش را در این زمینه دارد و ربطی به شروط اصلاح طلبان نداشت.»

این اظهارات در شرایطی عنوان می شود که پیشتر، محمد خاتمی رئیس جمهور سابق، برآورده شدن شروطی مانند آزادی انتخابات، مطبوعات، احزاب و زندانیان سیاسی را، از شرایط شرکت اصلاح طلبان در انتخابات آینده دانسته بود.

منبع: خبرآنلاین و بی‌بی‌سی


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته