مردمک: جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، از جمهوری اسلامی خواستهاند حکم اعدام یوسف نادرخانی، کشیش نوکیش مسیحی ایرانی را که طبق رای دادگاهی در رشت به مجازات اعدام محکوم شده، متوقف کند.
بر اساس گزارشها، این دادگاه آقای نادرخانی را به «ارتداد» و «دعوت سایر مسلمانان به مسیحیت»، «ایجاد یک کلیسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» متهم کرده و او پس از خودداری از «بازگشت به اسلام»، به اعدام محکوم شده است.
ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا در این باره گفته است نگران گزارشهایی است که حاکی از قصد ایران برای اعدام قریبالوقوع یوسف نادرخانی است.
به گزارش سایت وزارت خارجه بریتانیا در ایران، آقای هیگ در بیانیهای اعلام کرده است: گزارشهایی درباره اینکه کشیش یوسف نادرخانی، رهبر یکی از کلیساهای ایران، پس از امتناع از دستور دادگاه عالی ایران مبنی بر بازپس گرفتن اعتقادات مذهبی خود ممکن است به زودی اعدام شود، به شدت من را متأثر کرده است. این نشان دهنده تمایل حکومت ایران به عدم پایبندی به قوانین اساسی خود و تعهدات بینالمللی [این کشور] برای رعایت آزادی مذاهب است. من به شجاعت کشیش یوسف نادرخانی که هیچ عمل خلافی مرتکب نشده، ادای احترام میکنم و از مقامات ایرانی میخواهم تا مجازات وی را لغو کنند.
همزمان جان بینر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز از ایران خواسته است که از جان این مسیحی تبشیری بگذرد.
او گفته است: من ایران را ترغیب میکنم این راه تیره را رها کند، از جان یوسف نادرخانی بگذرد و دستور آزادی کامل و نامشروط او را صادر کند.
وزارت امور خارجه آمریکا در ماه ژوئیه - پیش از لغو حکم اعدام توسط دیوان عالی - گفته بود که اگر آقای نادرخانی به جرم ارتداد اعدام شود، این اقدام در در بیش از بیست سال گذشته «بیسابقه» خواهد بود.
خبرگزاری فرانسه نوشته است یوسف نادرخانی که اکنون بیش از ۳۰ سال دارد، در سن ۱۹ سالگی از اسلام به مسیحیت گروید و کشیش یک گروه کوچک از مسیحیان تبشیری به نام «کلیسای ایران» شد.
او مهرماه دو سال پیش بازداشت شد و به جرم ارتداد به اعدام محکوم شد. این قانون اجازه میدهد در صورت ابراز پشیمانی محکوم، حکم لغو شود.
بعد از تایید حکم او توسط دادگاه تجدید نظر در شهریور سال گذشته در استان گیلان، یوسف نادرخانی از دیوان عالی تجدید نظر خواست. همسر او که ابتدا به حبس ابد محکوم شده بود با حکم دادگاه تجدید نظر آزاد شد.
وکیل یوسف نادرخانی در ماه ژوئیه به خبرگزاری فرانسه گفته بود که دیوان عالی ایران حکم اعدام را لغو کرده و پرونده را بار دیگر به دادگاه رشت فرستاده است اما گزارشهای تازه رسانهای در این هفته حاکی از صدور مجدد حکم اعدام برای او در دادگاه استانی بود.
فعالیت مسیحیان تبشیری در ایران غیرقانونی شمرده میشود و مرتضی تمدن، استاندار تهران چندی پیش این گروه را جریانی «فاسد و منحرف» خوانده بود.
«ایران در میان هشت کشور ناقض آزادیهای مذهبی»
وزارت خارجه آمریکا دو هفته پیش در گزارش سالانه خود درباره وضعیت آزادی مذهبی در جهان، ایران را در میان هشت کشوری قرار داد که طبق این گزارش بهشدت آزادیهای مذهبی را نقض کرده است.
بر اساس گزارش سال ۲۰۱۱ وزارت خارجه آمریکا که وضعیت آزادی مذهبی در بسیاری از کشورها را بررسی کرده است، ایران، کره شمالی، برمه، چین، ازبکستان، عربستان سعودی، سودان و اریتره هشت کشوری هستند که بیشترین موارد نقض آزادیهای مذهبی را داشتهاند.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به این گزارش گفته بود: دولتمردان ایران همچنان به سرکوب مسیحیان پیرو فرقه انجیلی، یهودیان، بهائیان، سنیها و پیروان فرقه احمدی ادامه میدهند زیرا این اقلیتها دیدگاههای مذهبی دولت ایران را ندارند.
همزمان مایکل پوزنر، دستیار وزیر خارجه آمریکا، گفت: آمریکا در مجامع بینالمللی همچنان به سرکوب اقلیتهای دینی توسط ایران و کره شمالی اعتراض خواهد کرد.
در گزارش سال ۲۰۱۰ وزارت خارجه آمریکا دولت ایران به نقض آزادی و حقوق اقلیتهای مذهبی، زیر پا گذاشتن حقوق آنها و ایجاد فضایی تهدیدآمیز علیه بهائیان، صوفیها، مسیحیان پیرو فرقه انجیلی، شیعیانی که دیدگاه مغایر با دولت دارند و یهودیان متهم شده بود.
کلمه: آیتالله سید محمد موسوی خوئینیها در پاسخ به یکی از کاربران وبسایت خود، «آهنگ راه»، که خواستار عذرخواهی وی از مردم شده بود، نوشت: «من متوجه نشدم که به نظر شما من از کدام مردم باید عذر خواهی کنم؟ از آن حدّاقل چهارده میلیون نفر که برگزار کنندگان انتخابات به آن اعتراف کرده اند که به مهندس موسوی رأی داده اند یا از آنان که با خشونت این میلیون ها نفر را به سکوت کشانده اند؟ از آنان که به ناروا به جرائم سنگین متّهم و محکوم شده اند یا از آنان که این عملیّات را از آغاز تا امروز بر عهده گرفته اند؟»
به گزارش کلمه، موسوی خوئینیها در ادامهی پاسخش به سخنان این کاربر، نوشته است: «در روزهای گذشته شنیدم که تعدادی از افراد در حوادث پس از انتخابات [قطع] نخاعی و فلج شده اند؛ آیا از این افراد و خانواده هایشان عذرخواهی کنم؟ یا از کسانی که آنان را به چنین مصیبتی گرفتار کرده اند؟ راستی چه می شد که حکومت گوشه چشمی هم به این مصدومان می کرد و با امکانات بی کرانی که در اختیار دارد کمی بار سنگین این مصیبت ها را کاهش می داد؟ راستی اگر افرادی به روا یا ناروا محکوم به زندان شده اند چرا آنان را از کار برکنار می کنند؟»
دبیرکل مجمع روحانیون ادامه داد: «شنیده ام که یک مقام مسئول در سازمان امنیت شاه به رئیس کلّ ساواک ضمن گزارش از فعّالیت های ضدّ رژیم مرحوم شهید دکتر باهنر پیشنهاد می کند که ایشان را از کار برکنار کنند و او که گویا تیمسار ناصر مقدّم بوده است پاسخی قریب به این مضمون می دهد که «چرا ما راه زندگی را بر آنان ببندیم؟ خانواده های آنان چه گناهی دارند؟» من از کسانی که دوران انقلاب و تغییر رژیم گذشته را درک نکرده اند می توانم توقّع و انتظاری نداشته باشم ولی از کسانی که مثل من و در سن و سال من هستند انتظار فراوان می رود که هشیار باشند و از حوادث عبرت بگیرند و در عمل چنان کنند که عمر این نظام تا انقلاب مهدی آل محمّد (ص) ادامه یابد در غیر این صورت دعا به تنهایی به جایی نمی رسد.»
درباره پیشنهاد مختومه کردن پرونده انتخابات ۸۸
آیتالله موسوی خوئینیها همچنین در پاسخ به سؤال دیگری دربارهی پیشنهادی که پیشتر با عنوان مختومه کردن پرونده انتخابات ۸۸ با هدف خروج از بحران کنونی در وبسایت خود مطرح کرده بود، نوشت: «خون به خون شستن محال آمد، محال؛ پس از انتخابات سال هشتاد و هشت حادثه ای سنگین با ضربه ای سنگین تر در کشور رخ داده است، حاکمیت بر این باور است که باعث و بانی آن ضربه سنگین و خسارات ناشی از آن اصلاح طلبان یا جنبش سبز یا... هستند و در طرف مقابل نظر دیگری است.»
وی خاطرنشان کرد: «حاکمیت بر این باور است با سرکوبی که انجام شده است و هزینه بسیار زیادی که به معترضان وارد شده است ماجرا مهار شده است و مشکلات برطرف گردیده است و آب رفته به جوی بازگشته است. ولی بسیاری از تحلیل گران و صاحبنظران این باور را صرفاً برخاسته از توهّم اقتدار فراتر از واقعیت می دانند، بر این اساس من پیشنهادی دادم تا شاید پذیرفته شود و کشور و انقلاب بیش از این آسیب نبیند و طبیعی است در پیشنهادات اصلاح طلبانه هریک از دوطرف باید از آنچه تا دیروز می گفته است قدری تنازل کند.»
موسوی خوئینیها ادامه داد: «من اگر امروز امید چندانی به پذیرفته شدن این پیشنهاد ندارم ولی اطمینان دارم که در پی ردّ این پیشنهاد هر دو طرف فردا پشیمان خواهند شد، آن طرف که بامش بیشتر، پشیمانیش نیز بیشتر خواهد بود.»
احمدینژاد و تیمش دروغ و تهمت را رواج دادند
وی در پاسخ به سؤال دیگری دربارهی اتهامزنیهای احمدینژاد علیه آیتالله هاشمی و حجتالاسلام ناطق نوری در مناظرههای انتخاباتی نیز نوشت: «رفتار و گفتار آقای احمدی نژاد و تیمش خواسته یا ناخواسته ضربه سنگینی به اخلاق سیاسی کشور زد و دروغ و تهمت چنان رواج یافت که امروز دامن نزدیکان این شخص را هم گرفته است و امروز شبکه اطلاع رسانی کشور چنان آسیبی دیده است که هیچ چیز را نمی شود باور کرد.»
موسوی خوئینیها با اشاره به اینکه حتی به آنچه درباره اطرافیان احمدینژاد در رسانههای رسمی و غیررسمی پخش میشود باور ندارد، افزود: «چون وقتی می بینم که از همین رسانه ها علیه انسانی مؤمن و پاک مانند مهندس موسوی لجن پراکنی می شود، از رسانه ملّی یک مسلمان را متّهم به کفر می کنند و ... چگونه باور کنم که آنچه علیه افرادی (هرچند مخالف من و من مخالف آنان) مانند اطرافیان احمدی نژاد پخش می شود راست است؟ چون من مدیریت احمدی نژاد و تیمش را برای کشور فاجعه بار می دانم آیا باید هرآنچه علیه آنان از رسانه های ملّی پخش می شود باور کنم؟ آیا منازعات و مشاجرات داخل باند قدرت نقشی در این شایعات علیه ساکنان کاخ ریاست جمهوری ندارد؟ البته احمدی نژاد باید می دانست که کلوخ انداز را پاداش سنگ است!»
کلمه: روزهای پنجم و ششم شهریور ماه سال جاری تعدادی از زندانیان سیاسی از زندان اوین آزاد شدند. زندانیانی که بیشتر آنها نیمی از حکم خود را گذرانده و مشمول قانون آزادی مشروط بودند و یا روزهای کمی تا پایان حکمشان باقی مانده بود. در میان این زندانیان تعدادی هم بودند که مشمول عفو شده و سالهایی از زندان آنها بخشیده و آزاد شدند، تعدادی از زندانیان نیز میزان سالهای زندانشان کاهش یافت ولی همچنان در زندان به سر می برند.
به گزارش کلمه در روزهای آزادی این زندانیان مسوولان قوه قضاییه و از جمله دادستان تهران، جعفری دولت آبادی با تبلیغات زیاد اعلام کردند که زندانیان آزاد شده از اوین به مناسبت عید سعید فطر ۱۰۰ نفر هستند که مورد عفو و بخشش رهبری قرار گرفته اند.
اکنون بعد از گذشت بیش از یک ماه از آزادی این زندانیان مروری دقیق بر اسامی و همچنین نوع فعالیت این زندانیان خواهیم داشت، زندانیانی که در مجموع و با زندانیان آزاد شده زن زندان اوین در همان روزها، تنها ۶۱ زندانی را شامل می شوند.
این در حالی است که در آن روزها تنها دو زندانی سیاسی از زندان رجایی شهر که هم اکنون ۷۰ زندانی سیاسی فقط در بند امنیتی آن به سر می برند، آزاد شدند. همچنین هیچ خبری از ازادی زندانیان سیاسی در دیگر زندان های کشور نرسید.
همه این موارد بار دیگر اعلام رسمی مسوولان درباره آزادی ۱۰۰ زندانی سیاسی را در این روزها زیر سوال می برد. هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین نزدیک به ۱۷۰ زندانی سیاسی نگهداری می شوند. چرا که بعد از آزادی تعداد از زندانی های سیاسی به مناسبت عیدفطر، مسوولان این زندان بلافاصله از بندهای ۲۰۹ وزارت اطلاعات و سایر بندهای این زندان، تعدادی از زندانیان سیاسی ِ باقی مانده را به بند ۳۵۰ منتقل کردند. هرچند هنوز تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی از جمله کوهیار گودرزی، عبدالفتاح سلطانی و... در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات نگهداری می شوند.
زندانیان سیاسی که در بند ۳۵۰ زندان اوین و دیگر بندهای این زندان و همچنین دیگر زندان های کشور نگهداری می شوند، غالبا از حقوق اولیه انسانی شان چون حق ملاقات حضوری، تماس تلفنی و مرخصی محروم اند.
کلمه یادآور می شود تفاوتی که در ازائه اطلاعات مربوط به زندانیان آزاد شده وجود دارد، به دلیل تفاوتی است که در دسترسی خبرنگاران ما وجود داشته است.
زندانیان آزاد شده بند ۳۵۰ زندان اوین
اسامی زیر مشخصات ۵۳ زندانی آزاد شده بند ۳۵۰ زندان اوین را شامل می شود که بر اساس آخرین اطلاعات ارسالی به کلمه پس از آزادی این زندانیان تکمیل شده است.
میلاد جان محمدی، نام پدر: خسرو، فعال اجتماعی و دانشجو
نصیر اسدی شمس آباد، نام پدر: ناصر / شغل : دانشجوی کارشناسی ارشد زبان شناسی
محسن مختاری، نام پدر: مهدی / شغل : دانشجوی دکترای داروسازی، شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
ابولفضل قاسمی، نام پدر: احمد /شغل :کارشناس ارشد حقوق و شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
علی بهزادیان نژاد، نام پدر: علی اصغر / شغل : فعال اجتماعی و روزنامه نگار
عباس نامی، نام پدر: فضل الله /نوع فعالیت : شهروند معترض به نتیاج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
امیر اصلانی، نام پدر: غلامحسین /شغل : کارشناس ارشد برق، نوع فعالیت : طراح خاموشی سبز
عباس شناور، فعال اجتماعی و کاردان کامپیوتر
حسین حیدری منش، شهروند معترض به نتایج انتخابات
محمد پور عبدالله، دانشجوی رشته شیمی دانشکده فنی دانشگاه تهران طیف چپ دستگیری سال ۸۶
محسن غمین، دانشجوی طیف چپ دستگیری سال ۸۶
آرش ترابی، اتهام جاسوسی
حسین جعفری طرقی، نام پدر:علی اکبر/شغل : کارشناس تاریخ، نوع فعالیت : فعال سیاسی و حزبی
نادر کریمی جونی، روزنامه نگار
میثم رودکی، نام پدر: محمد باقر، نوع فعالیت : شهروند معترض به نتیجه انتخابات، فعال اجتماعی
حمیدرضا نجومی، نام پدر: محمد جواد /نوع فعالیت : شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
علیرضا سهراب پور، نام پدر:کاووس/نوع فعالیت: شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
مسعود یزد چی، کارشناس مدیریت بازرگانی، شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
نوید کامران، نام پدر: جلال / شهروند معترض به نتایج انتخابات محل دستگیری تظاهرات
حسین فرجی، شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
امید اسماعیل زاده، نام پدر حمید /فعال اجتماعی
پرویز ورمزیاری، شهروند معترض به نتایج انتخابات
امید شریفی دانا، فعال اجتماعی.
روح الله میرزا خانی، شهروند معترض به نتایج انتخابات
غلامرضا احمدی، نام پدر: یحیی/شغل :مترجم زبان آلمانی، شهروند معترض به نتایج انتخابات و فعال اجتماعی
مجید تمجیدی، نام پدر اکبر، فعال اجتماعی.
کیوان فرزین، نام پدر: امین /شغل : کارشناس ارشد موسیقی دانشگاه تهران، فعال اجتماعی
امیر حسین قنبری، نام پدر: علی، شغل : کارشناس مهندسی عمران، محل دستگیری پادگان ستاد نیروی دریایی ارتش، فعال اجتماعی
داوود خادم موسوی، کارشناس فیزیک دانشگاه امیر کبیر و صاحب ۵ فرزند، شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
غلامرضا آزادی، نام پدر: ابوالقاسم /شغل : مهندس پرواز نیروی هوایی، نوع فعالیت : فعال اجتماعی
علی قاسمی، نام پدر رحیم / نوع فعالیت :شهروند معترض به نتایج انتخابات
امید پور محمد علی، شهروند معترض به نتایج انتخابات
بهنام انصاری: کارشناس نرم افزارو فعال اجتماعی
محمد رضا صباغی، نام پدر: محمد حسن / شهروند معترض به نتیجه انتخابات و فعال اجتماعی
امیر حسین محمدی نیا، نام پدر :، علی /شغل :کارشناس ارشد مکانیک و انرژی، نوع فعالیت :شهروند معترض به نتیجه انتخابات
لطفعلی مافیان، فعال اجتماعی و مهندس معدن
احسان عبده تبریزی، نام پدر: حسین /شغل : دانشجوی دکترای تاریخ در دانشگاه دورهام انگلیس
مهدی وطن خواه، نام پدر: محسن / دانشجوی ستاره دار(محروم از حق تحصیل)، شهروند معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری
ارسلان ابدی، نام پدر: عباس / شغل :مهندس عمران، نوع فعالیت : شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری : تظاهرات
کیارش کامرانی، نام پدر:محمد / شغل : کارشناس ارشد فیزیک، نوع فعالیت : شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات عاشورا
سجاد مرادی، شهروند معترض به نتایج انتخابات، این زندانی پس از یک ماه زندان برای اجرای یک سال حبس خود در لیست عفو قرار گرفت و آزاد شد.
فرهاد افرادی، نام پدر:منوچهر/شغل :مترجم زبان فرانسه و فعال اجتماعی، او پس از احضار به دفتر پی گیری وزارت اطلاعات در سال ۸۸ بازداشت و زندانی شد.
محمود اسدی شمس آبادی، نام پدر: امیر/نوع فعالیت :شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری بهشت زهرای تهران
سعید مالمیریان، نام پدر: احمد /کارشناس ارشد معماری و فعال اجتماعی
آرتین غضنفری، نام پدر: اسفندیار، کارشناس علوم اجتماعی و فعال اجتماعی
آرش اعلایی، نام پدر: شعبان /شغل :، پزشک و متخصص بیماریهای عفونی و ایدز، او به همراه برادرش در سال ۸۷ به دلیل ارتباط با دول متخاصم دستگیر و زندانی شد.
میلاد اسدی، نام پدر: جلال، دانشجو وفعال دانشجویی.
حمید سمیعی، نام پدر:احمد /شغل :کارشناس ارشد برق/نوع فعالیت : شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری : تظاهرات
مجتبی هاشمی، نام پدر: ابولقاسم، کارشناس علوم سیاسی و فعال اجتماعی.
پژمان ظفرمند، نام پدر: حسن، شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات، این زندانی حدود یک ماه قبل از آزادی برای اجرای حکم به زندان فراخوانده شد و در لیست عفو عید فطر آزاد شد.
احمد رشیدی نیا، اتهام جاسوسی.
کوروش قاسمی، نام پدر: علی /شغل :کارشناس شیمی، نوع فعالیت : شهروند معترض به نتایج انتخابات، محل دستگیری تظاهرات
زندانیانی با کاهش حکم
در روزهایی که منتهی به آزادی ۶۰ نفر از زندانیان زندان اوین شد، تعدادی از زندانیان نیز با کاهش مدت محکومیتشان روبه رو شدند. حمزه کرمی، هادی عرب قبادی، بابک داشاب، امیر علی آقایاری و محمدرضا رجبی از جمله این زندانیان بودند که اکثرا دو سوم مدت حبسشان کاهش یافته است.
زندانیان آزاد شده از بند زنان زندان اوین
لاله حسن پور، اکرم حیدریان، سما شاملو، زهرا جباری، سوسن تبیانیان، فاطمه درویش، نازنین حسن نیا، فاطمه خرم جو نیز از زندانیانی بودند که از بند زنان زندان اوین در روزهای پنجم و ششم شهریور ماه از زندان آزاد شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر