-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۸, دوشنبه

Posts from Khodnevis for 09/19/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



صالحی چهارشنبه به گروهی از آمریکایی‌ها دیدار می‌کند

بنا به گزارش‌ها، محمود احمدی‌نژاد و هیات همراه روز دوشنبه به نیویورک وارد خواهند شد. هنوز معلوم نیست در این سفر کوتاه، رئیس دولت ایران با چه گروه‌های دیدار کند، اما گروهی از خبرنگاران فارسی زبان درخواست کرده‌اند که با رئیس دولت دهم دیدار داشته باشند.

با این حال، وزیر امور خارجه ایران با گروهی از آمریکایی‌‌های درگیر در حوزه ایران دیدار خواهد کرد. به گفته یک منبع نزدیک به دولت آمریکا، وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه با تعدادی از جمله جان لیمبرت، مسوول سابق دفتر ایران وزارت خارجه آمریکا و یکی از گروگان‌های سابق آمریکایی در ایران و همچنین ولی نصر دیدار خواهد کرد. گفته می‌شود سفیر ایران در سازمان ملل مانع دعوت از گروهی از منتقدان و محققان حوزه ایران به این جلسه شده است.

جان لیمبرت جزو کسانی است که در نامه‌ای به وزارت خارجه آمریکا، با برداشته شدن عنوان «تروریستی» از سازمان مجاهدین خلق مخالفت کرده بود. به نظر می‌رسد دولت ایران از ورود و ماندگاری سازمان مجاهدین خلق در فهرست سازمان تروریستی که در دوران سید محمد خاتمی انجام گرفت راضی بوده باشد.

تا این لحظه، تماس خبرنگاران خودنویس با دعوت شدگان به جایی نرسیده است.


 


نگاهی به مستند «خط و نشان رهبر»؛ بت شکنی

 

اما این مستند که حداقل در بعد خبری اطلاعات جدیدی برای پیگیران اخبار ایران ندارد چرا چنین موجب ترس حکام ایران شده است؟ شاید بهترین تعبیر برای این وحشت در یک کلمه نهفته باشد «بت‌شکنی». بت‌شکنی نه برای مخاطب خاص و آشنا به مسائل ایران، که برای مخاطبی که همیشه از رهبر ایران تصویر شسته رفته رسمی را دیده است.

 

تشکیلات رهبر ایران و بیت آیت الله خامنه ای در تمام سال هایی که از آغاز رهبری او می‌گذرد کوشیده است هیچ اطلاعاتی از عملکرد و روابط درونی خود به بیرون درز ندهد. همواره تمام تلاش نزدیکان خامنه ای به تصویر کشیدن یک وجه کاملا رسمی از رهبر ایران بوده است. همه چیز در اطراف رهبر کاملا برنامه ریزی شده است. هیچ خبر، تصویر یا فیلمی از خامنه ای، خارج از چارچوب دفتر وی اجازه انتشار ندارد. شرح گزارش تمامی دیدارها و سخنرانی های وی از جانب خود دفتر رهبری انتشار می‌یابد و تنها عکسهایی قابلیت انتشار دارند که تائید شده باشند. رهبر ایران همواره در حالتی رسمی و با تمامی مشخصات لازم تصویری در ملا عام ظاهر می‌شود. نزدیکان وی تلاش می‌کنند حتی رنگ پس زمینه وی را در همه جا یکدست نگه دارند. رنگ آبی آشنایی که همیشه در تمامی سخنرانی های رسمی دیده می‌شود.

 

 از طرف دیگر نزدیکان وی می‌کوشند هیچ جزئیاتی از شیوه زندگی رهبر ایران جز از مراجع رسمی در بیرون شنیده نشود. تنها گزارش‌هایی که از زندگی خصوصی رهبر منتشر می‌شود، مختص به نزدیکترین و قابل اعتماد ترین افراد اوست، مانند متنی که حداد عادل درباره شیوه خواستگاری و ازدواج مجتبی خامنه‌ای با دختر خود نوشته بود و در ارگان‌های زیر نظر سپاه تکثیر شده بود. از این جهت نوشته محسن مخملباف درباره زندگی خصوصی خامنه‌ای در جریان بحرانی ترین روزهای جنبش اعتراضی پس از انتخابات چنین مورد توجه قرار گرفت. گفته می‌شود بخش عمده‌ای از اطلاعات منتشر شده توسط مخملباف واقعی نبوده است.

 

همچنین بیت رهبر با سازمان پیچیده و افراد متنوعی که در بخش‌های مختلف آن کار میکنند کمترین اطلاعات را درباره شیوه سازوکار خود منتشر کرده است. بسیاری از این چهره‌های نزدیک به خامنه‌ای نه تنها برای عموم مردم که حتی برای سیستمداران داخلی نیز ناشناخته هستند.

 

در چنین شرایطی یک شبکه تلویزیونی بسیار پر مخاطب مانند بی بی سی فارسی قرار است با پخش این مستند تیشه به ریشه این "بت" ساخته شده با تلاش بیست ساله بزند.

 

هر چند که بی‌بی‌سی وارد جزییات خصوصی رهبر ایران احتمالا به دلیل نبود منابع قابل اطمینان نمی‌شود، اما برای نخستین بار برای یک حجم بالای مخاطب و با روشی جذاب و تصویری می‌کوشد نشانه‌هایی از بیت رهبری به دست عموم بدهد. افرادی که تا پیش از این تنها برای مخاطبان خاص شناخته شده بودند به ناگاه از سایه در می‌آیند و عمومی می‌شوند. هر چند که جای چند چهره شخص مانند «طائب» در این میان خالی است، اما وقتی جایگاه افرادی مانند حجازی مورد بررسی قرار می‌گیرد مخاطب عام کم و بیش پی به روابط  پشت پرده بیشتری می‌برد و از همین جا تقدس زدایی از چهره رهبر آغاز می‌شود. امری که سال‌هاست دستگاه عریض و طویل حکومت بر آن پای می‌فشارد. از جانب دیگر روایت زندگی خامنه‌ای از جانب نزدیکانش مانند پسر دایی و خواهرزاده به این اطلاعات جنبه‌ای مستند تر و قابل اطمینان‌تر می‌بخشد.

 

و یک نکته انتهایی. اینکه چگونه شبکه‌ای که همواره می‌کوشد به زعم خود بی‌طرف باشد چنین مستندی که در آن به درستی رهبر ایران مسئول تمامی سرکوب ها شناخته می‌شود را پخش می‌کند، اتفاق جالبی است. شبکه دولتی بی‌بی‌سی در هر شرایطی در تمام طول تاریخ طولانی خود یکی از ابزارهای سیاست خارجی بریتانیا بوده است. به نظر می‌رسد که همواره سیاست‌های خبری این شبکه در راستای سیاست های رسمی وزارت خارجه انگلستان بوده است. اینجاست که این سوال پیش کشیده خواهد شد که چگونه در این مقطع زمانی و پس از بروز بهار عربی و تغییر جغرافیای سیاسی منطقه به ناگاه بی‌بی‌سی چنین برخوردی با آیت‌الله خامنه‌ای می‌کند؟ آیا سیاست‌های وزارت خارجه انگلیس به سمت و سویی جدید رفته است؟ آیا تجربه موفق ناتو در لیبی الگوهای جدیدی آفریده است؟ یا نه، این مستند تنها به صدا در آوردن زنگ خطری برای رهبر ایران و حکومت دیکتاتورش در روابط با غرب بوده است؟


 


گزارش ساندی‌تلگراف از دیدارهای مخفیانه بلر و قذافی

به گزارش ساندی‌تلگراف، نامه‌ها و ایمیل‌های به دست آمده توسط این نشریه حاکی از ملاقات‌های مخفیانه تونی بلر و سرهنگ قذافی پیش از آزاد شدن عبدالواسط مقراحی بمب‌گذار لاکربی خبر می‌دهد.

تونی بلر در ژوئن ۲۰۰۸ و آوریل ۲۰۰۹ به طور مخفیانه با جت خصوصی قذافی به لیبی سفر کرد.

این سفرها در زمانی اتفاق افتاد که لیبی به خاطر نگه داشتن مقراحی در زندان تهدید کرد روابط تجاری خود را با بریتانیا قطع خواهد کرد.

وب‌سایت شخصی آقای بلر نسبت به انتشار این اخبار هیچ واکنشی نشان نداده است. حتی در یک مورد یک میلیاردر آمریکایی نیز همراه تونی بلر به لیبی رفته است تا در ساخت یک گردشگاه توریستی در ساحل لیبی مشارکت کند.

ملاقات‌ها درست در زمانی که مذاکرات برای آزادسازی مقراحی در جریان بود انجام گرفته است. مقراحی به جرم کشتن ۲۷۰ انسان درحادثه بمبگذاری هواپیمای پان آمریکن  که بزرگترین حادثه تروریستی بریتانیا خوانده شده است زندانی بود.

وی درآگوست ۲۰۰۹ پس ازاینکه پزشکان به اشتباه گفتند وی به دلیل ابتلا به بیماری سرطان فقط سه ماه عمر می‌کند آزاد شد.

تونی بلر همیشه دخالت در آزادی مقراحی را تکذیب کرده و آزادی وی را مربوط به تصمیم دولت محلی اسکاتلند دانسته است.

مدارک منتشر شده همچنین حاکی از ارتباط تونی بلر با پسر فذافی سیف‌الاسلام و کنترل بر دارایی ۴۱ میلیارد دلاری لیبی در خارج از کشور است.

تونی بلر هر گونه ارتباطی در این زمینه را تکذیب می‌کند. تونی بلر از زمان ترک پست نخست وزیری بریتانیا سمت‌های مختلف در امر مشاوره داشته است و دارایی وی بین ۲۰ تا ۶۰ میلیون پوند تخمین زده شده است.

 


 


گاردین: آزادی کوهنوردان آمریکایی تا بازگشت قاضی از تعطیلات به تعویق افتاد

 

به گزارش گاردین به نقل از آسوشیتد پرس، مسعود شفیعی وکیل دوکوهنورد آمریکایی شان بائر و جاش فتال می‌گوید به دلیل اینکه یکی از دوقاضی پرونده این دو به تعطیلات رفته است آزادی این دو کوهنورد به تعویق می‌افتد. قاضی دیگر روز شنبه پرونده مربوط به قرار یک میلیون دلاری آزادی این دو کوهنورد را امضا کرده است ولی دیگری تا روز سه شنبه درمرخصی است. آقای شفیعی می‌گوید به جز انتظار تا روز سه شنبه کار دیگری نمی‌تواند انجام دهد. این دو کوهنورد بیش از دو سال است که درایران زندانی هستند. سارا شورد کوهنورد سوم سپتامبر سال گذشته با وساطت سلطان نشین عمان و با قرار پانصد هزار دلاری از زندان آزاد شد و به آمریکا بازگشت .

 

این کوهنوردان به ورود غیرقانونی به کشور و جاسوسی متهم شده بودند ولی آنها تمام اتهامات وارده را ردمی‌کنند. آنها می‌گویند گردش‌گرانی بودند که درشمال عراق به طور اشتباهی وارد خاک ایران شده بودند.

 

وزیر خارجه ایران علی اکبر صالحی روز شنبه گفت دادگاه‌های ایران برای نشان دادن آنچه وی «رافت اسلامی» خواند درآینده نزدیک به پرونده این دو رسیدگی خواهند نمود. اما نگفت آنها چه زمانی رها خواهند شد.

 

 


 


اظهارات تند سفیر بریتانیا درباره دخالت ایران در امور بحرین

سفیر بریتانیا در منامه گفته است: «ایران طی ناآرامی‌های بحرین به دنبال منافع خود در اینجا بود و هیچ تلاش و رغبتی برای پیشرفت گفت‌وگوها انجام نداد.»

لین لیندسی امروز در گفت‌وگو با روزنامه «گلف‌نیوز» چاپ امارات متحده عربی، گفته است که بریتانیا حمایت ایران از آزادی در بحرین را ریاکاری محض می‌داند، چرا که وضعیت حقوق بشر در ایران رو به وخامت است.

بریتانیا قصد دارد موضوع نقض حقوق بشر در ایران و همچنین دخالت تهران در امور داخلی کشور‌های همسایه عرب را در نشست قریب الوقوع مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کند.

سفیر بریتانیا در بحرین همچنین درباره نقض حقوق بشر در ایران گفته است: «از زمان انتخایات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ در ایران سرکوب شدیدی در مورد معترضان در ایران صورت گرفته است.»

وی افزوده است: «به نظر ما این یک دروغ محض است که بهار عربی ادامه انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ ایران است. معترضان منطقه به دنبال آزادی‌ها و حقوق سیاسی هستند، چیزهایی که در ایران اکنون وجود ندارد.»

سفیر بریتانیا همچنین به این موضوع اشاره کرده که ایران تاکنون ریاکاری خود را با دادن مشاوره‌های فنی و دادن تجهیزات به رژیم سوریه برای سرکوب معترضان این کشور نشان داده است.

لیندسی گفته است: «ما اطلاعات معتبری داریم که نشان می‌دهد ایران در ارائه تجهیزات و مشاوره به مقامات سوری برای سرکوب معترضان دست داشته است و این کمک‌ها با وجود تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه هسته مرکزی سپاه پاسداران ایران در سوریه انجام می‌گیرد.»

وی تأکید کرده است: «این موضوع کاملا واضح است که ایران در حمایت از ظلم و ستم در سوریه نقشی اساسی دارد و به همین علت ادعای حمایت از حقوق بشر در بحری از سوی ایران نفاق مطلق است.»

لیندی همچنین در گفت‌وگوی خود با روزنامه گلف‌نیوز نگرانی بریتانیا را از عدم وضوح برنامه هسته‌ای ایران و همچنین افزایش غنی‌سازی اورانیوم به سه برابر ظرفیت اعلام کرده است.

به گفته وی اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند باید منتظر یک فاجعه در منطقه باشیم و چشم‌انداز صلح در خاورمیانه برای همیشه از بین خواهد رفت.

 


 


«نظامی که اجازه ساخت مسجد به سنی‌ها را نمی‌دهد چگونه می‌تواند الگوی کشورهای اسلامی باشد؟»

هم‌زمان با برگزاری «اجلاس بین‌المللی بیداری اسلامی» در تهران و سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی در این مراسم، تعدادی از فعالان اهل سنت با نوشتن نامه‌ای خطاب به خامنه‌ای، اعتراض خود را به تبعیض‌ جمهوری اسلامی علیه اهل سنت اعلام کرده‌اند.

در این نامه با اشاره به اظهارات مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر الگو شدن «جمهوری اسلامی» در منطقه، آمده است:‌ «سوال اینجاست که چگونه ملت‌های عمدتا سنی مذهب منطقه، نظام دینی‌ای را الگوی خود قرار خواهند داد که به آنان یعنی سُنی‌ها اجازه ساخت مسجد و حتی اقامه نماز در پایتخت نظام یا به عبارتی اُم القرای جهان اسلام را نمی‌دهد؟»

این نامه افزوده است: «متأسفانه درخواست‌های خیرخواهانه و قانونی اهل سنت ایران اسلامی برای نفی خشونت، ترور، تعصب، تفرقه و رفع تبعیض و احیای برادری و برابری در عمل با دستگیری و زندان پاسخ داده می‌شود. بسیاری از علمای اهل سُنت از مناطق مختلف ایران از جمله کردستان، سیستان و بلوچستان، خراسان و هـُرمُزگان به دلیل اعتراض به توهین مذهبی علیه اهل سُنت، تفرقه‌اندازی‌ها و مطالبه حق قانونی خود در زندان بسر می‌برند.»

انتشار این نامه در حالی صورت می‌گیرد که نامه سرگشاده ۳۰۰ تن از علماء و روحانیون اهل سُنت کردستان و یا درخواست مکرر رهبران اهل سُنت برای ملاقات حضوری با رهبر جمهوری اسلامی بی‌جواب مانده است.

همچنین نامه مورخ ۲ شهریور ۱۳۹۰ مجمع نمایندگان اهل سنت در مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور و دبیر مجمع تقریب مذاهب و مشاور رئیس‌ جمهور در امور اهل سنت در اعتراض به ممنوعیت نماز عید فطر اهل سُنت در تهران نیز همچنان بی جواب مانده است. 

 


 


ادعای یک نماینده مجلس: خروج دو سوم اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از ایران

یک نماینده مجلس درباره اختلاس سه هزار میلیارد تومانی گفته است: «نمی‌توان گفت که این اختلاس یک حادثه بوده یا شایعه است بلکه واقعیت تلخی است که حتی گفته می‌شود مبلغی در حدود هزار تا دو هزار میلیارد تومان آن هم از کشور خارج شده است که این مسئله عمق فاجعه را نشان می‌دهد چرا که کل بودجه عمرانی کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.»

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این‌که ۲۰ درصد مردم ایران در فقر فاحش زندگی می‌کنند، گفت: «نظارت در کشور ضعیف شده است.»

محمدرضا خباز در گفت‌و‌گو با ایلنا، ادامه داد: «در طول چهار دوره‌ای که در کمیسیون اقتصادی مجلس حضور دارم تا کنون شاهد اختلاسی بزرگ‌تر از مبلغ ۱۲۳ میلیارد تومان نبوده‌ام و مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان اختلاس برای ما هم بسیار شوک آور و باور نکردنی است و رخ دادن چنین اختلاسی ریشه در ضعف ما در نظارت دارد.»

وی با اشاره به شعارهای دولت احمدی‌نژاد در برخورد با مفاسد اقتصادی، گفت: «آقای احمدی‌نژاد و مسوولین دولت‌های ایشان ادعا دارند که پاک‌ترین دولت‌های تاریخ هستند و من می‌خواهم این سوال را مطرح کنم که اگر با این اختلاسی که صورت گرفته این دولت پاک‌ترین دولت است، پس دولت نا‌پاک را چگونه می‌توان شناخت؟»

 


 


میکونوس، موسویان و هزار و یک راز کشف نشده

همین دو روز پیش بود که اکبر گنجی در برنامه پارازیت به ترورهای ۸ سال اول رهبری آیت‌الله خامنه‌ای که هم‌زمان با دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی بود اشاره کرد. گنجی سال‌ها قبل گفته بود که هاشمی رفسنجانی، عالیجناب سرخ‌پوش حتی اگر خود حکم مرگی نداده باشد، مطلع از فعالیت‌های عالیجنابان خاکستری بوده است.

ترورهای متعدد در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی از جمله ترور خونین دکتر شاپور بختیار در تابستان ۱۳۷۰ و ترور مخالفین کرد در رستوران میکونوس برلین در انتهای تابستان ۱۳۷۲ باعث بسیج تدریجی گروه‌های مدافع حقوق بشر و نیز دستگاه‌های قضایی اروپایی علیه جمهوری اسلامی ایران شد. گرچه فرانسه و آلمان شرکای تجاری ایران محسوب می‌شدند و برخی معتقد بودند قتل بختیار و آزاد گذاشتن ماموران امنیتی ایران در آلمان بدون چراغ سبز این دو کشور میسر نبوده، اما تلاش‌های گروه‌های مختلف و شهادت شاهدان کار را به جایی رساند که دولت‌های اروپایی مجبور به بیرون کشاندن سفرای خود از تهران شدند.

ترورهای دوران هاشمی رفسنجانی تنها به اروپا ختم نشد و بر اساس نظر دادگاه‌های آرژانتین، انفجار مرکز فرهنگی یهودیان در بوینس آیرس با حمایت و دخالت ماموران جمهوری اسلامی عملی شده است.

شاید بزرگ‌ترین تحول امنیتی بعد از به قدرت رسیدن خاتمی در سال ۱۳۷۶، قطع عملیات خونین برون‌مرزی بوده باشد. عملیاتی که گفته می‌شود با همراهی وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران انجام می‌شده است.

با این حال، اطلاعات منتشر شده در باره واقعه میکونوس بیشتر برگرفته از منابع غیر وابسته به جمهوری اسلامی بوده است. حسین موسویان، سفیر وقت جمهوری اسلامی در آلمان که به عنوان یکی از عوامل موثر رونق روابط مالی دو کشور معرفی می‌شود، هم‌اینک در آمریکا است و گفته می‌شود طرف مشورت اتاق‌های فکر واشینگتن هم هست. موسویان تا کنون از موضع دولت هاشمی در باره میکونوس اظهار نظر کرده است و بعید به نظر می‌رسد که با توجه به رابطه قدیمی با سردار سازندگی، اطلاعات بیشتری از آن دوران را به اطلاع مخاطبان شبکه‌های خبری برساند، مگر آنکه کشور میزبان از او بخواهد در جلسات رسمی و یا حتی غیر رسمی در این باره توضیح بیشتری بدهد. موسویان آن زمان مدعی بود که جمهوری اسلامی با هرگونه ترور مخالف است، اما قطع ترورهای هماهنگ با عاملان لبنانی بعد از به قدرت رسیدن دولت اصلاحات می‌توانست نشان دهنده تغییری در برنامه‌های هسته‌های ترور مخالفان جمهوری اسلامی باشد. ضررهای بزرگ سیاسی-مالی جمهوری اسلامی در سال‌های بعد از عملیات ترور میکونوس احتمالا باعث تغییر روند برخورد با مخالفان شده است.

لازم به ذکر است که موسویان در آن زمان، ۳۵ سال داشته است و بعدها یکی از مذاکره کننده‌های هسته‌ای ایران در دوران سید محمد خاتمی بود. خودنویس نخستین رسانه‌ای بود که حضور موسویان را در آمریکا اعلام کرد، بعدا نیز وال‌استریت جورنال به حضور موسویان پرداخت.

در دوران سفارت موسویان در آلمان، دادستانی این کشور، علی فلاحیان را در تحت تعقیب قرار داد، اما موسویان این کار را اهانت به دولت و مردم ایران خواند.

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به khodnevis-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به khodnevis@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته