-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۸, دوشنبه

Latest News from Koocheh for 09/19/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

   دو سه روز پیش هنوز تو حال و هوای انتخاب دختر شایسته جهان بودم و فکر این که یکی از دوستان روزنامه‌نگار مالزیایی‌ام گله می‌کرد که چطور با وجود بیش از 180 کشور در دنیا(البته به ظاهر این تعداد به 192 رسیده) این انتخاب تنها از بین 89 کشور صورت گرفته و به این انتخاب نمی‌توان نام دختر شایسته جهان را داد و اشاره داشت به این که به طور  معمول کشورهای مسلمان نماینده‌ای نمی‌فرستند به این مراسم و … که با برگزاری یک جشنواره روبرو شدم و در آن با دو تا از طراحان لباس به نام مالزیایی (AARON G.VON JOLLY  و RAYMOND V. JOLLY) که طراحی لباس دختر شایسته نماینده مالزی را در رقابت جهانی سال جاری بر عهده داشتند، دیداری داشتم.

از آن جا که دختران مسلمان را نمی‌توانند برای این رقابت انتخاب کنند امسال «کلوئی چن» که یک مالزیایی چینی تبار هست به عنوان دختر شایسته مالزی برگزیده شد و جایزه نقدی این رقابت‌ها که مبلغ 200 هزار رینگیت بود را از آن خود کرد و هرچند که نتوانست گوی سبقت را از «لیلا لوپز» نماینده‌ای از کشور آنگولا برباید اما به هرحال نماینده‌ای بود از این کشور اسلامی در این رقابت‌های جهانی.

 شاید این هم یکی از خاصیت‌های چند فرهنگی بودن باشد که در هر کجا که اقتضا کرد بخشی از این جامعه به کار گرفته می‌شود و چنان‌چه این طراحان لباس برگزیده که فعالیت زیادی نیز بر روی باتیک انجام داده‌اند، عنوان کردند محدودیتی برای طراحی وجود ندارد و برای هر فردی با هر سلیقه، فرهنگ یا مذهب، ایده‌ها و اجراهایی وجود دارد. و عرصه‌ای برای آن که بتوانند فرهنگ را به دنیای مدرن پیوند بزنند و در تمامی زمینه‌های طراحی لباس حتا طراحی لباس شنا حرفی برای گفتن داشته باشند و مجموعه‌های خود را در بازارهای جهانی ارایه دهند.

Raymond v.Jolly & Aaron G. Jolly

و اما جشنواره MASif 2011 جشنواره‌ای بود هنری شامل اجرای موسیقی، نمایش و نمایش آخرین مدل‌های طراحی لباس توسط صاحب‌نامان این عرصه و البته جوانان با استعداد در این زمینه. این جشنواره که هم زمان با روز مالزی در کوالالامپور و در برج‌های دو قلو یعنی یکی از بااهمیت‌ترین قطب‌های گردش‌گری این شهر برگزار شد به گفته‌ی معاون وزیر ورزش و جوانان هم‌چنین رئیس این جشنواره بهانه‌ای بود برای آن که یک بار دیگر در کنار نمایش چند فرهنگی و رنگ به رنگی عرصه‌های هنری در این کشور «یک مالزی» را به رخ جهانیان بکشانند هم‌چنین فراهم آوردن فرصتی برای نشان دادن استعدادهای جوان این کشور به جهانیان.

 و البته هم‌چون همیشه فرصتی برای افزایش جذب گردش‌گران و نمایش این که آنان جلوه‌ای دیگر از این کشور را کشف کنند.

و به واقع نیز در این امر بسیار پرتوان و پیروز عمل کردند. نگاه همراه با حیرت گردش‌گرانی از کشورهای خاورمیانه و نگاه تحسین‌آمیز سایر گردش‌گران در ستودن اجرا و مجموعه‌ی کار شاهدی بر این مدعا بود.

از آن‌جا که محل برگزاری این جشنواره هنری در برج‌های پتروناس فرصتی را برای تمامی بازدیدکنندگان فراهم می‌آورد تا از تنوع برنامه‌های طراحی شده برای این جشنواره بهره ببرند، می‌شد حضور پررنگ ایرانیان را نیز دید از حضور یک مدل جوان ایرانی در اجراهای طراحان گرفته تا بینندگانی که شاید برخی آرزو می‌کردند ای کاش چنین فرصت‌هایی در کشور خودشان نیز فراهم می‌شد.

حضور مدل ایرانی در میان برترین های دنیای مد

و البته برخی دیگر که معتقد بودند هنوز تا برگزاری چنین برنامه‌هایی در ایران خیلی فاصله هست هر چند که استعداد ایرانی شایستگی آن را دارد.

به هرروی دیدار و شرکت در برنامه‌های متنوع این جشنواره باز هم فرصتی بود تا بتوان طعم جهانی اندیشیدن، برنامه‌ریزی، توجه به جوانان و شاید تنفس در هوای آزادی البته از نوع مالزیایی‌اش را تجربه کرد.


 


امیر و کاملیا/ رادیو کوچه

چنان به نظر می‌رسد که پارسیان، جز هنر زندگی، هیچ هنری به فرزندان خود نمی‌آموخته‌اند. ادبیات در نظر ایشان هم‌چون تجملی بود که به آن کم‌تر نیازمند بودند، و علوم را هم‌چون کالاهایی می‌دانستند که وارد کردن آن‌ها از بابل امکان‌پذیر بود، گرچه تمایلی به شعر و افسانه‌های خیالی داشتند، این کار را بر عهده مزدوران و طبقات پست اجتماع می‌گذاشتند، و لذت سخن‌گفتن و نکته‌پردازی و لطیفه‌گویی در گفت‌و‌‌شنید را برتر از لذت خاموشی و تنهایی و مطالعه و خواندن کتاب می‌شمردند. شعر را، بیش از آن‌که از روی نوشته بخوانند، از راه آوازخوانی می‌شنیدند، با مردن خنیاگران، شعر نیز از میان رفت.

پزشکی در ابتدا وظیفه کاهنان بود، در زمان «اردشیر دوم»، سازمان منظمی برای پزشکان و جراحان پیدا شد، مزد آنان را قانون، مطابق مقام اجتماعی بیماران، تعیین کرد. این کاری بود که قانون حمورابی نیز پیش از آن کرده بود. علمای دینی را می‌بایستی به رایگان معالجه کنند، درست همان‌گونه که در میان ما معمول است، پزشکان تازه‌کار حرفه خود را با معالجه کافران و بیگانگان آغاز می‌کردند، چه هر پزشکی، در آغاز کار خود، ناچار بود یک یا دو سال بر روی مهاجران و فقیران آزمایش کند. این، خود، فرمان «پروردگار نور» بود:

ای مقدس دادار گیتی جسمانی، اینان که مزداپرستند برای آموختن پزشکی می‌روند. آیا نخست در مزداپرستان آزمایش کنند یا در دوپرستان؟ پس اهورمزدا گفت: پیش از مزداپرستان در دوپرستان آزمایش کنند. نخست یک دوپرست را جراحی کند. اگر او بمیرد، دوپرست دوم را جراحی کند اگر او هم بمیرد، دوپرست سوم را جراحی کند، اگر او هم بمیرد، آن‌که می‌خواهد پزشک بشود ابدالاباد ناقابل کار پزشکی است. پس از آن‌که ناقابل کار پزشکی شد نباید به مزداپرست دوا بدهد، نباید مزداپرست را جراحی کند، و نباید مزداپرست را در جراحی زخم کند، پس اگر به مزداپرست دوا دهد، و اگر مزداپست را جراحی کند، و اگر مزداپرست را جراحی کرده، زخم کند، مجازاتش همان مجازات  کسی است که عمدن به کسی زخم وارد آورد.

کسی که می‌خواهد پزشک بشود یک دوپرست را جراحی کند، و او  مریض خوب شود، و او دوپرست دوم را جراحی کند، و او  مریض خوب شود، و او دوپرست سوم را جراحی کند، و او  مریض خوب شود، پس آزموده است تا ابدالآباد. پس از پزشک شدن به خواهش خود می‌تواند به مزداپرست دوا دهد، و به خواهش می‌تواند مزداپرست را جراحی کند.

خانه‌های زیبا و باغ‌های خرم و عالی داشتند، که گاهی به صورت شکارگاه و محل نگاه‌داری مجموعه‌های گوناگون جانوران در می‌آمد، در خانه‌های خود اثاثه گران‌بها جمع‌آوری می‌کردند،‌ از قبیل میزهایی که روپوش طلا و نقره داشت، یا با این دو فلز گران‌بها منبت‌کاری شده بود، و تخت‌هایی که روپوش‌های عالی آن‌ها را از کشورهای دیگر وارد می‌کردند، و فرش‌های نرمی که همه‌گونه رنگ‌های زمین و آسمان بر آن‌ها دیده می‌شد و کف اطاق‌های خود را با آن مفروش می‌کردند.

در جام‌های زرین شراب می‌نوشیدند، و میزها و طاقچه‌های اطاق را با گلدان‌های ساخت بیگانگان می‌آراستند. آواز خواندن و رقصیدن را دوست داشتند و از نواختن چنگ و نی و طبل و دف لذت می‌بردند. گوهرهای گران‌بها در نزد ایشان فراوان بود و با آن‌ها از تاج و گوش‌واره گرفته تا دست‌بند و کفش‌های مرصع می‌ساختند، مردان نیز به زیورآلات علاقه‌مند بودند و گوش و گردن و بازوهای خود را با آن‌ها می‌آراستند. مروارید و یاقوت و زمرد و لاجورد را از خارج وارد می‌کردند، ولی فیروزه را از کان‌های پارس به دست می‌آوردند. از همین سنگ گران‌بها بود که ثروت‌مندان مهرهای خود را تهیه می‌کردند. سنگ‌های گران‌بها را به صورت‌های عجیب و غریب می‌تراشیدند و، به گمان خود، آن‌ها را به صورت دیوان و شیاطین معروف درمی‌آوردند. شاه بر تخت زرینی می‌نشست که آسمانه طلایی بر بالای آن بود و پایه‌های زرین داشت.

تنها در هنر معماری بود که پارسیان شیوه خاصی برای خود داشتند. در روزگار کوروش، داریوش اول، و خشایارشای اول، گورها و کاخ‌هایی ساخته‌اند که باستان‌شناسان مقدار کمی از آن‌ها را از خاک بیرون آورده‌اند، اسکندر، برخلاف آن‌چه در پرسپولیس کرد، قبر کوروش را در پاسارگاد برای ما باقی گذاشت. راه کاروان‌ رو اکنون از کنار صفه برهنه‌ای می‌گذرد که روزگاری کاخ کوروش و پسرش سر به فلک کشیده بود، از آن کاخ‌ها، جز چند ستون شکسته که این‌جا و آن‌جا پراکنده شده، یا سر در و سرپنجره‌ای که نقش برجسته کوروش بر آن‌ها دیده می‌شود، چیزی بر جای نمانده است. در نزدیکی این صفه، بر دشت مجاور آن، آرام‌گاه کوروش دیده می‌شود، که اثر گذشت بیست و چهار قرن زمان بر آن مشهود است. با ارتفاعی نزدیک یازده متر، بر روی سکویی از سنگ قرار گرفته است.

شک نیست که این اثر تاریخی بلندتر از آن‌چه اکنون می‌نماید بوده و پایه‌ای متناسب با بزرگی خود داشته است. گور کوروش امروز برهنه و دورافتاده و بی‌پیرایه به نظر می‌رسد، و هیت آن آدمی را به یاد زیبایی گذشته این ساختمان می‌اندازد، که از آن تقریب، هیچ اثری بر جای نمانده است سنگ‌های شکسته و فرو ریخته تنها ما را به این فکر می‌اندازد که جسم بی‌جان، در مقابل تصرفات روزگار، بسیار بیش از آدمی‌زاد ایستادگی به خرج می‌دهد. از این بنا، چون مقدار زیادی به طرف جنوب پیش برویم، در نزدیکی تخت جمشید (پرسپولیس)، به «نقش‌رستم» می‌رسیم که در آن‌جا قبر داریوش اول، هم‌چون معبدی هندی، در دل کوه کنده شده، و دهانه آن به صورتی است که چون شخص آن را می‌بیند، به جای دهانه مقبره، مدخل کاخی در نظر وی مجسم می‌شود. در کنار در، که زیاد بلند نیست، چهار ستون باریک با سنگ تراشیده شده، بر بالای در، نقش برجسته اشخاصی دیده می‌شود که مردم کشورهای تابع پارس را نمایش می‌دهند، چنان است که گویی بر روی بامی ایستاده و شاهنشاه را، که مشغول پرستش اهورمزدا و ماه است، بر تختی برداشته‌اند. فکری که در ساختن این نقش برجسته به کار رفته، و هم‌چنین طریقه اجرای آن، از سادگی و ظرافت حکایت می‌کند.

بناهای باستانی دیگر پارسی، که از آسیب‌ جنگ‌ها و چپاول‌ها و دزدی‌ها و اثر مخرب آب و هوا، در ظرف مدت دو هزار سال، رسته و برجای مانده، خرابه‌های کاخ‌های سلطنتی است. نخستین شاهان پارسی در اکباتان برای خود اقامت‌گاهی با چوب ارز و سرو، پوشیده شده از صفحات فلزی، ساخته بودند که تا زمان پولوبیوس (حوالی ۱۵۰هجری قمری) برپا بود، و اکنون هیچ نشانه‌ای از آن‌ها برجای نمانده است. باشکوه‌ترین آثار ایران باستانی، که در این اواخر بتدریج از زیر خاک رازدار و ممسک بیرون آمده، پلکان‌های سنگی و صفه‌ها و ستون‌های تخت جمشید است. در این نقطه، داریوش کبیر، و شاهانی که پس از وی آمدند، کاخ‌هایی بنا نهادند تا، بدین وسیله، مدتی را که پس از آن نام‌شان فراموش می‌شد درازتر کنند.

این پلکان‌های بزرگ و باشکوهی که شخص را از زمین هموار به بالای پشته‌ای که کاخ‌ها بر آن ساخته شده می‌رساند، در سراسر تاریخ معماری جهان، هیچ نظیری ندارد. به احتمال قوی، پارسیان این شکل ساختن پله را از پلکان‌های مخصوص برج‌ها یا «زیگورات‌ها»ی بین‌النهرین، که برگرد آن برج‌ها می‌گشته، اقتباس کرده بودند، ولی پلکان‌های تخت‌جمشید خصوصیاتی دارد که منحصر به خود آن است. به این معنی که به اندازه‌ای وسیع، و بالارفتن از آن‌ها آسان است که ده سوار می‌توانند پهلو به پهلو از آن‌ها بالا روند. این پله‌ها هم‌چون مدخل باشکوهی است، و ما را به صفه‌ای می‌رساند که میان شش تا پانزده متر از سطح زمین بلندتر است. آن صفه در حدود پانصدمتر طول و سیصد متر عرض دارد، و کاخ‌های شاهی را بر روی آن ساخته بودند. در آن‌جا که پله‌ها از دو طرف به یک‌دیگر می‌رسد، دروازه سنگی بزرگی دیده می‌شود که در دو طرف آن، دو مجسمه گاو بال‌دار با سر آدمی نصب شده و زشت‌ترین آثار باز مانده هنر آشوری را نمایش می‌دهد.

در طرف راست این دروازه، شاه‌کار بناهای پارسی قرار داشته، که اکنون به نام «کاخ چهل‌ستون» خوانده می‌شود. و آن تالار بزرگی بوده است که به زمان خشیارشای اول ساخته شده و، با اطاق‌های متصل به آن، مساحتی در حدود ۹۰۰۰ متر مربع را فرا می‌گرفته است. اگر برای وسعت بنا اهمیتی قایل باشیم، باید گفت که این کاخ از معبد پهناور کرنک و از هر کلیسای اروپایی، جز کلیسای میلان، بزرگ‌تر بوده است. برای رسیدن به این تالار بزرگ از پله‌های دیگری می‌‌گذریم که در دو طرف آن، برای زینت، دیوارهای سنگی کوتاهی قرار دارد، و بر آن‌ها نقش برجسته‌های بسیار عالی دیده می‌شود که به‌ترین نقش برجسته‌هایی است که تا کنون در ایران به دست آمده است. از هفتاد و دو ستونی که در کاخ خشیارشا برپا بوده، اکنون در میان ویرانه‌ها، هنوز سیزده‌تای آن‌ها سرپاست و، مانند تنه درختان خرما در میان واحه‌ای خشک، وحشت‌آور به نظر می‌رسد، این ستون‌های شکسته از آن دسته از کارهای بشری به شمار می‌‌رود که تقریبن به سرحد کمال رسیده است و از نظایر خود در مصر قدیم و یونان بلندتر است، و ارتفاع غیر متعارفی نوزده متر را دارد.

تنه این ستون‌ها چهل و هشت ترک ناودانی دارد، و پایه آن‌ها به صورت کاسه زنگی است که برگ‌های وارونه آن‌ها را پوشانیده است. سرستون‌ها غالبن شکل گل‌های پیچیده «یونی» را دارد، و بر بالای آن دو پارچه سنگ، که به صورت سرو گردن دو گاو نر تراشیده شده، پشت به پشت واقع است، که حمال‌های سقف بر روی آن‌ها قرار می‌گرفته. شک نیست که حمال‌های سقف چوبی بوده است، زیرا این ستون‌های ظریف و شکننده، که از یک‌دیگر فاصله زیاد دارند، هرگز تحمل بار بسیار سنگین تخته‌سنگ‌های بزرگ پیشانی را نداشته‌اند. دور درها و پنجره‌ها را با سنگ سیاه صیقلی ساخته بودند که مانند چوب آبنوس درخشندگی داشت، دیوارها آجری بود، ولی، با سفال‌های لعاب‌دار خوش‌رنگ درخشان، روی آن‌ها را با نقش گل‌ها و جانوران پوشانده بودند.

جنس ستون‌ها و مجردی‌ها و پله‌ها از سنگ آهکی سفید زیبا یا مرمر کبود سخت است. پشت «چهل‌ستون»، و در طرف خاور آن، «تالار صد ستون» قرار داشته. از این تالار، جز یک ستون و از اره‌های خارجیی که حدود آن را نشان می‌دهد، چیزی بر جای نمانده است. شاید این دو کاخ زیباترین بناهایی باشد که در جهان قدیم و جدید به دست آدمی‌زاد ساخته شده است.

«اردشیر اول» و «اردشیر دوم» در شوش کاخ‌هایی ساختند که از آن‌ها جز آثار شالوده چیزی بر جای نیست. بنای آن کاخ‌ها با آجر بود و روی آن‌ها را با زیباترین سفال لعاب‌دار پوشانده بودند. در ضمن کاوش‌های شوش، «نقش دیواری تیراندازان» به دست آمده، که به احتمال قوی صورت «جاودانان»، یعنی جان‌داران و پاسبانان خاص شاهنشاه، را نمایش می‌دهد. در ضمن تماشای این نقش، چنان به نظر می‌رسد که این تیراندازان با شکوه، بیش از آن‌که قصد جنگ داشته باشند، خود را آراسته‌اند تا در جشنی درباری شرکت کنند. جامه‌هایی بر تن دارند که با رنگ درخشان خود توجه را جلب می‌کند. پیچ و خم‌ موهای سر و رویشان مایه شگفتی می‌شود. با غرور و نیرومندی خاصی نیزه‌های خود را، که نشانه منصب رسمی ایشان است، به دست گرفته‌اند.

 نقاشی و پیکرتراشی، در شوش و سایر پایتخت‌های پارس، عنوان هنر مستقلی نداشت، بلکه از شاخه‌های معماری به شمار می‌رفت. به همین جهت، بیش‌تر مجسمه‌ها کار دست هنرمندانی بود که، برای همین کار، آنان را از آشور و بابل و یونان به پارس آورده بودند. در خصوص هنر پارسی چیزی را می‌توان گفت که شاید برای هر جای دیگر نیز چنان بوده است. و آن این‌که عناصر آن از خارج به عاریه گرفته شده بود. شکل خارجی قبر کوروش از لیدیا گرفته شده، ستون‌های باریک نظیر ستون‌های آشوری است، که آن‌ها را تکمیل کرده‌اند.

ردیف‌بندی ستون‌ها و نقش برجسته‌ها خود گواهی می‌دهد که از تالارهای ستون‌دار مصر و نقوش آن الهام گرفته شده؛ سرستون‌های به شکل جانوران هم‌چون مرضی است که از نینوا و بابل به پارس سرایت کرده بود. ولی آن‌چه مایه امتیاز هنر پارسی است، و آن را قابم به ذات و مستقل و مشخص از معماری‌های دیگر ساخته، همان جمع شدن این عناصر مختلف و هماهنگ ساختن آن‌ها با یک‌دیگر بوده است. سلیقه اشرافی پارس به ستون‌های هول‌ناک و توده‌های سنگین بین‌النهرین رقت و لطافتی بخشیده و، از ترکیب آن‌ها، درخشندگی و رونق و تناسب و هماهنگی تخت جمشید را به وجود آورده است.

وصف این تالارها و کاخ‌ها که به گوش یونانیان می‌رسید اسباب حیرت و تعجب آن مردم می‌شد. سیاحان پرکار و سیاست‌مداران موشکاف یونانی، از هنرهای ایران و تجملات آن سرزمین، برای هم‌شهریان خود خبرهایی می‌بردند که مایه تحریک احساسات‌شان می‌شد و آنان را به رقابت با پارس برمی‌انگیخت. به این ترتیب بود که یونانیان، هرچه زودتر، سرستون‌های دو طرفی و مجسمه سر و گردن جانوران را، که در کاخ‌های پرسپولیس بر روی ستون‌های بلند و باریک قرار داشت، تغییر شکل دادند و سرستون‌های صاف و بی‌پیرایه ستون‌های یونی را ساختند. آن‌گاه با کاستن از درازی ستون‌ها، بر استحکام آن‌ها افزودند و آن‌ها را به صورتی درآوردند که تحمل حمال‌های سنگی یا چوبیی را که بر روی آن‌ها می‌گذاشتند داشته باشد.

منبع:

کتاب تاریخ و تمدن «ویل دورانت»


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

قهرمانان افسانه‌ای در طول تاریخ ادبیات جهان کم شمار نبوده‌اند اما برخی از آن‌ها تاثیرگذارتر از دیگران بوده‌اند. نمونه‌ی ملموس آن برای ما ایرانیان بدون شک «رستم» شخصیت افسانه‌ای مخلوق دست حکیم «ابوالقاسم‌ فردوسی» است. در ادبیات جهان نیز نمونه‌های موفق و ماندگار فراوانند که از آن میان می‌توان به «رابین‌هود» اشاره کرد. در این میان اما قهرمان دیگری هست که میزان شهرت و معروفیتش در بین ایرانیان را مدیون پخش یک سریال در ایران است و او کسی نیست جز «زورو».

«زورو» (Zorro) شخصیتی داستانی مخلوق «جانستون‌مک‌کالی» (Jojnston Mc Culley) در سال ۱۹۱۹ است که فیلم‌ها و کتاب‌های بی‌شماری از آن تا به‌حال منتشر شده‌ است. «زورو» که در زبان اسپانیایی به معنای «روباه» است، نام هویت پنهان «دون‌دیگو د لاوگا» (Don Diego de la Vega) است، نجیب‌زاده‌ای که در دوران سلطه‌ی «اسپانیا» بر «کالیفرنیا» زندگی می‌کند. «دیه‌گو» پس از انجام تحصیلاتش در اسپانیا، باز می‌گردد و در می‌یابد که مردم «لس‌آنجلس» تحت فرمان فردی ظالم‌اند. وی که کاپیتان «موناستاریو» (Monastario) نام داشت، مایل بود قدرتش را در جهت کسب منافع شخصی‌اش به کار ببرد. «دیه‌گو» زمانی که در می‌یابد نمی‌تواند به این امیدوار باشد که «موناستاریو» و سربازانش را به تنهایی شکست دهد، به حیله متوسل می‌شود. او به لباس شخصیتی مرموز به نام «زورو» در می‌آید که ظاهری شوم دارد و تیره پوشیده است. به این صورت برای مبارزه با بی‌عدالتی «موناستاریو» به پیش می‌تازد.

داستان این اشراف‌زاده‌ که دلش با فقرا بود، اولین بار در سال ۱۹۱۹ توسط «مک‌کالی» تعریف شد. و برای نخستین بار در ۲۸ نوامبر ۱۹۲۰ توسط  «داگلاس‌فربنکس» که ستاره‌ی سینمای صامت بود، روی پرده جان گرفت و از آن سال تا به امروز «زورو» اسطوره مانده‌ است. «ایزابل ‌آلنده»، نویسنده‌ی منزوی و روشن‌فکر نیز طوری از این داستان تاثیر گرفت که چهار ماه از عمرش را صرف یادگیری شمشیر بازی کرد تا بتواند هجدهمین روایت از داستان این شمشیرزن افسانه‌ای را باز‌نویسی کند. این قصه قدیمی تا به حال ۱۹ بار به صورت فیلم و سریال در آمده و بازی‌گران زیادی در جلد این عیار اسپانیایی رفته‌اند، از «آنتونی ‌هاپکینز» تا «آلن‌ دلون» و «آنتونیو باندراس» و حتا در ۱۹۴۴ یک زن به نام «لیندا استرلینگ» نقش او را بازی کرده است.

از سال 1920 ساخت نسخه‌های سینمایی از داستان «زورو» شروع می‌شود و تا سال 1950 ادامه می‌یابد. تا این‌که در سال 1950 «مک‌کالی» حقوق ساختن فیلم و برنامه تلویزیونی «زورو» را به یک آژانس در هالیوود، واگذار کرد و این آژانس آنرا در 1952 به «والت‌دیزنی» فروخت. «والت» به سرعت دست به کار  جست‌وجوی کسی شد تا نقش «زورو» را در این سریال اجرا کند. بیش از 20 هنرپیشه تست شدند که در نهایت و در 18 آوریل 1957 استودیو از هنرپیشه‌ای تقریبن ناشناخته به نام «گای ‌ویلیامز» (Guy Williams)، یک تست بر روی پرده‌ی سینما گرفت. زمانی که «والت» نتایج را مشاهده کرد، دریافت که «زورو»ی مورد نظرش را یافته است. او که نام واقعی‌اش «آرماندو کاتالانو» (Armando Catalano) بود، در 14 ژانویه 1924 در «نیویورک» متولد شده و پس از به پایان رساندن تحصیلاتش در مدرسه، به عنوان مدل کار می‌کرد و سپس در نقش‌های به نسبت کوچکی در سینما ظاهر شد و در حالی‌که کم‌کم امیدش را برای ایفای نقش اصلی از دست می‌داد، برای نقش «زورو» فراخوانده شد و در عین ناباوری، به یک ستاره‌ی تلویزیونی بدل شد.

«دیه‌گو» در تمام شجاعت به خرج دادن‌هایش همیشه می‌توانست روی دست‌یاری و کمک خدمت‌کار باوفایش، «برناردو» حساب کند. «برناردو»، که توانایی سخن گفتن نداشت، تصمیم گرفت وانمود کند ناشنوا نیز هست تا بتواند به «دیه‌گو» کمک کند. نقش او را «جن‌شلدون» (Gene Sheldon) ایفا نمود و با این کار تجربه پیشین خود در اجرای پانتومیم را به این نقش منتقل کرد. شخصیت مهم دیگر «گروهبان‌گارسیا» (Garcia) بود. «گارسیا» شخصیتی کاملن کمیک داشت که این امر تا اندازه‌ای مربوط به ظاهر خپل و چاق او بود. او وسایل آسودگی و راحتی فرمان‌دهان بدسرشت پادگان را فراهم می‌کرد. زمانی که می‌خواستند «گارسیا» تمام تلاش خود را به کار گیرد تا سرباز خوبی باشد، می‌توانستند روی اشتهای سیری‌ناپذیرش نسبت به «لیکور» و قدر‌دانی‌اش در مقابل دریافت آن حساب کنند. «هنری‌کالوین» (Henry Calvin)، در نقش «گارسیا» ظاهر شد. «کالوین» اهل «دالاس» بود و در «برادوی»، در چندین نمایش ایفای نقش کرده بود. وزن سنگین او و حفظ همیشگی ته ریشش در تاثیرگذاری نقشش به شدت موثر بود. مکمل نقش‌های معمول در سریال، «دن آله‌خاندرو د لا وگا» ، پدر «دیه‌گو» بود. «آله‌خاندرو» یکی از ملاکین و متشخص‌ترین شهروندان «لس‌آنجلس» به شمار می‌آمد. بسیاری از دهقانان و زمین‌داران محلی برای دریافت کمک و راه‌نمایی به او مراجعه می‌کردند. نقش «آله‌خاندرو» توسط هنرپیشه کهنه‌ کاری به نام «جورج جی. لوییس» (George J. Lewis)  اجرا شد. جالب این‌جاست که «لوییس» خود یک بار نقش «زورو» را بازی کرده بود.

«زورو»، گذشته از لباس مشکی خاص و مهارتش در شمشیربازی، به اسب قابل اعتمادش، «تورنادو»  (Tornado)، برای دریافت کمک در مبارزاتش تکیه داشت. «تورنادو» اسبی هفت ساله و مخصوص مسابقات یک چهارم مایل بود. او در این سریال سه بدل برای اجرای عملیات متفاوت داشت. یکی به‌طور خاص برای اجرای حرکات نمایشی انتخاب شده بود، دیگری در صحنه‌های مبارزه مورد استفاده قرار گرفت و سومی برای دویدن با سرعت بسیار زیاد به کار گرفته شد. سریال «زورو» با دوبله‌ی بی‌نظیر صداپیشگان ایرانی به فارسی برگردانده شد و در سال‌های پخش خود در ایران تبدیل به یکی از پرطرف‌دارترین سریال‌های خانوادگی شد.


 


آرش حسینی‌پژوه/ رادیو کوچه

داستان اختلاس سه هزار میلیاردی در ایران هم‌چنان ادامه دارد، در همین رابطه روز گذشته مجلس شورای اسلامی ایران، جلسه غیر‌علنی را برپا کرد تا در آن به این اختلاس رسیدگی کنند.

غیر علنی بودن این جلسه باعث شد تا حرف‌های ضد و نقیضی از سوی رسانه‌ها پیرامون این موضوع منتشر شود، در همین باره کاتوزیان نماینده مردم تهران می‌گوید: «در موضوع اختلاس اخیر نباید مردم را غریبه تلقی کرد و نقل مباحث طرح شده در مجلس اعتماد از دست رفته افکار عمومی را باز می‌گرداند.»

«حمید‌رضا کاتوزیان» پیرامون آن‌چه در این جلسه گذشته است می‌گوید: «در ابتدا رییس بانک مرکزی اعلام کرد که اختلاس مسئله مهمی نیست و در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد، که البته نمایندگان مجلس اظهارات او را غیر قابل توجیه دانستند.»

کاتوزیان به نقل از وزیر اقتصاد گفت: «وزیر اقتصاد فرد اختلاس کننده را قهرمان صنعتی کشور خواند که در سال‌های گذشته ده هزار اشتغال ایجاد کرده است و اکنون خطایی صورت گرفته ولی این فرد قهرمان است.»

کاتوزیان پیرامون ابعاد این اختلاس و این‌که مسوولان مرتبط با این موضوع چه باید بکنند می‌گوید: «ماجرا در حدی است که وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی از سمت‌های خود استعفا کنند، استعفا مسوولان نظام بانکی به منزله مقصر بودن آنان نیست بلکه نشان می‌دهد آن‌ها کفایت لازم را نشان نداده‌اند و با این استعفا به افکار عمومی و درک مردم احترام گذاشته‌اند.»

سانسور شده‌ها

بخش‌های زیادی از جلسه غیر‌علنی مجلس نیز در رسانه‌های رسمی سانسور شد، که می‌توان به بخش سانسور شده صحبت‌های توکلی در این مورد اشاره کرد، توکلی در سخن‌رانی که در این جلسه داشت، گفته است: «رییس کل بانک مرکزی می‌گوید ما علم غیب نداشته‌ایم، معلوم است که آن‌ها علم غیب ندارند، اما نظام بازرسی را هم برای کشف غیب طراحی کردند. آقای پورمحمدی که دکترا ندارد و معاون بانک مرکزی است‌، ایشان مسوول نظارت بر بانک‌ها، ‌صدور مجوز بانک‌ها و مسوول تنظیم مقررات اعمالی برای نظارت بود، اما به کدام وظیفه‌اش عمل کرده است؟ وقتی افراد فاسد و کسانی که معوقه دارند جواز بانک می‌خواهند، چطور یک روزه کار آن‌ها راه می‌افتد؟ چطور وقتی بانک مرکزی مطلع است که اختلالی در پرداخت‌های یک فرد وجود دارد، باز به او جواز بانک می‌دهند؟ وقتی افراد غیرشایسته ولی وابسته با پشتیبانی دفتر رییس جمهوری سمت می‌گیرند، همین اتفاقات می‌افتد، مطالعه علمی بانک جهانی نشان داده که نسبت معکوسی بین سلامت و وابسته‌سالاری وجود دارد به این معنا که هرچه وابسته‌سالاری بیش‌تر باشد و شایسته‌سالاری بیش‌تر نادیده گرفته شود فساد در سیستم هم بیش‌تر می‌شود پس جای تعجبی وجود ندارد.»

این اختلاس معلول یک اتفاق بزرگ‌تر در چندین سال گذشته در کشور است‌. وقتی بدنه دست‌گاه‌های تخصصی از افراد متخصص تهی شود، وقتی رسانه‌ها قدرت نقدشان را از دست ‌بدهند، وقتی منتقدان اجازه نقد دل‌سوزانه پیدا نکنند

وی در ادامه سخن‌رانی خود می‌گوید: «من به کل کابینه و دولتیان می‌گویم خودکشی پیش‌کش‌، استعفا کنید و بروید. شما که نمی‌توانید زیر‌دست‌تان را کنترل کنید و اقتصاد کشور را به این وضع می‌کشید استعفا کنید. در ژاپن یک کارمند وزارت اقتصاد متهم به رشوه‌خواری شد، مدیر کل زیربط خودکشی کرد و وزیر اقتصاد استعفا داد؛ اگر آقای رییس جمهوری مطلع بود باید مستقیمن پاسخ‌گوی یک هزار و 800 میلیارد تومانی باشد که متخلف‌ها بعد از عید گرفتند. اگر آقای احمدی‌نژاد از این مطلع بود باید خودش جواب این رقم که بیش از نصف 3 هزار میلیارد تومان است را بدهد. وقتی ما نسبت به فساد قاطعانه برخورد نکنیم و فقط شعار بدهیم همان کاری که دولت می‌کند، مسلم بدانید که افراد فاسد و به اصطلاح زرنگ و رند علامت مثبت می‌گیرند و احساس امنیت می‌کنند تا دست به این جنایات غیرقابل تصور بزنند.»

در همین رابطه «محمد‌رضا تابش» نماینده مردم اردکان در رابطه با بستر این‌گونه تخلفات بزرگ اقتصادی در گفت‌وگو با یکی از خبرنگاران گفته است: «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی فساد بزرگی بود که باید عزم شود که به پرونده رسیدگی شود اما توجه داشته باشید که این اختلاس معلول یک اتفاق بزرگ‌تر در چندین سال گذشته در کشور است‌. وقتی  بدنه دست‌گاه‌های تخصصی از افراد متخصص تهی شود، وقتی رسانه‌ها قدرت نقدشان را از دست ‌بدهند، وقتی منتقدان اجازه نقد دل‌سوزانه پیدا نکنند، وقتی مجلس نتواند کارکرد طبیعی خود در دفاع از حقوق ملت را ایفا کند؛ مجلس کارکرد واقعی ندارد و حتا  وقتی مسوولان قضایی تحت فشار قرار ‌گیرند و نتوانند به پرونده‌های مهم رسیدگی کنند، انتظار وقوع چنین روی‌دادهایی بسیار طبیعی است از این رو باید ریشه‌های این تخلفات آسیب‌شناسی شود.»

دولت مدرک رو می‌کند

در حالی که انگشت اتهام پیرامون این اختلاس به سمت دولت احمدی‌نژاد اشاره رفته است، دولتیان نیز در این میان ساکت ننشسته‌اند، محمود احمدی‌نژاد در سخن‌رانی خود در جمع مردم اردبیل گفت به خاطر احترام به رهبری و مردم سکوت کرده است، اما به زمانش پرونده‌های فساد را علنی خواهد کرد.

در همین رابطه روزنامه «ایران» و «شبکه ایران» نوشته‌اند محمود احمدی‌نژاد از 314 مقام در جمهوری اسلامی 140 هزار سند در اختیار دارد که در زمان مناسب آن‌ها را منتشر خواهد کرد.

روزنامه ایران روز شنبه این مطلب را در قالب شعری کوتاه منتشر کرده است که شبکه اینترنتی موسسه ایران نیز اقدام به باز‌نشر آن کرده است. در این متن ادبی به صراحت آمده که اسناد مذکور «به وقت قریب» منتشر خواهد شد و تیم احمدی‌نژاد برای «روز مبادا» گفتنی‌های زیادی دارد، روزنامه ایران به منتقدان و مخالفان محافظه کار دولت احمدی‌نژاد هشدار داده است در صورتی که معنای این «نهیب» را نفهمند، صبر احمدی‌نژاد روزی به پایان خواهد رسید.

آن‌طور که به نظر می‌رسد، داستان این اختلاس بزرگ گسترده‌تر از آن چیزی است که تا‌کنون در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است، آن‌چه که مشخص است این اختلاس عظیم بانکی فرصتی جدید برای تاخت تاز دو جناح سیاسی اصول‌گرا در تقابل با یک‌دیگر فراهم کرده است.


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های حقوق بشری، در روزهای اخیر، یک شهروند بهایی در قائم‌شهر با صدور حکمی از سوی دادگاه تجدید نظر استان مازندران به شش ماه حبس محکوم شده است.

به گزارش هرانا، دادگاه تجدید نظر مازندران حکم دادگاه بدوی فخرالدین صمیمی را تایید کرد طبق این حکم نام‌برده به اتهام ترویج آیین بهایی به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

شایان ذکر است نام‌برده در خردادماه سال گذشته مدتی در بازداشت بوده است.

بیشتر بخوانید:

«‌حکم حبس برای یک شهروند بهایی»


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

مقامات امنیتی تاجیکستان می‌گویند، به تحقیق نوار ویدئویی که آن را گروهی با نام «جماعت انصاراله» ضبط و در وب‌سایت‌های مختلف، از جمله «یوتیوب» منتشر کرده است آغاز نموده‌اند. در این نوار ویدئویی مردی با ریش دراز و کلاه افغانی که با زبان تاجیکی حرف می‌زند، مردم را به جهاد علیه کفار و مشرکان در تاجیکستان دعوت کرده است.

وی می‌گوید، هدف آن‌ها به دست آوردن مسندی در حکومت تاجیکستان نیست، بلکه آن‌ها می‌خواهند فرموده‌های قرآن حاکم باشد. این مرد در ادامه بیانیه خود از علمای اسلامی تاجیکستان تقاضا کرده که به آن‌ها بپیوندند و می‌گوید از مردم تاجیکستان توقع دارد تا برای موفقیت کار آن‌ها دعا کنند. در این نوار ویدئویی «جماعت انصاراله» گفته می‌شود، که در تاجیکستان صف زائران حج و قرآن‌خوانان افزوده است، ولی‌ به تاکید او نباید قرآن را از دیدگاه کمونیستی و یا دموکراسی خواند.

در این نوار که ظاهرن با تلفن مابیل ضبط شده است، به نظر می‌رسد که اعضا این گروه نه کم از ۲۰ نفرند و هر کدام در تن لباس نظامی دارند. این برای دومین بار در یک سال آخر است، که گروه مذهبی «جماعت انصاراله» مردم را به جهاد دعوت می‌کند. دعوت نخستین آن‌ها پس از قتل «ملا عبداله» فرمانده پیشین اتحاد نیروهای مخالفین پیشین تاجیک که قنات تاجیکی «جماعت انصاراله» را بر دوش داشته است، در بهار سال جاری میلادی صدا داده بود. آن‌ها تاکید بر آن داشتند که انتقام رهبر خود را خواهند ستاند.

مقامات امنیتی تاجیکستان وجود «جماعت انصاراله» در تاجیکستان را تایید می‌کنند. آن‌ها می‌گویند، نخستین ترکش مرگ طلبانه در شهر «خجند» شمال تاجیکستان که ماه سپتامبر سال گذشته روخ داد، کار دست این گروه بود. هم‌چنین به قول آن‌ها در جریان قتل «ملا عبداله» از مکان بود و باش او و هم‌راهانش پرچمی را با نوشته «انصاراله» پیدا کرده‌اند. ولی‌ مقامات می‌گویند هنوز دقیق نیست که این نوار خیلی‌ بروقت ضبط شده تازه روی سایت‌های اینترنتی آمده است و یا این نوار تازه است که به حکومت تاجیکستان واقعن هشدار می‌دهد.

دولت تاجیکستان در یک سال آخر به دلیل مبارزه با افراط‌گرایی اسلامی مناسبتش با دین‌داران را تا حدی تغییر داد. مقامات رفتن نوجوانان به مساجد را ممنوع کرده و بیش از هزار دانش‌جوی تاجیک را از مدارس دینی کشورهای اسلامی بازپس آوردند.

کارشناسان می‌گویند ایجاد چنین محدویت گروه‌های اسلامی در تاجیکستان را ناراحت کرده است و بعید نیست که آن‌ها روزی علیه رژیم کنونی تاجیکستان سر بالا کنند. هم‌چنانی که پاییز سال گذشته گروه مربوط با «علی بیدکی» و «ملا عبداله» در شرق تاجیکستان به کاروان ماشین سربازان وزارت دفاع حمله برده ۲۵ تن از آن‌ها را کشتند.


 


خبر / رادیو کوچه

وکیل مدافع جاشوا فتال و شین باوئر، دو کوه‌نورد آمریکایی که به اتهام «ورود غیرقانونی به ایران به منظور جاسوسی» به هشت سال زندان محکوم شده‌اند گفته است که آزادی این دو در برابر وثیقه به دلیل مرخصی یکی از قضات به تعویق افتاده است.

روز سه شنبه هفته گذشته به نقل از محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی، گزارش شد که این دو نفر، که از احکام دادگاه بدوی تجدید نطر خواسته‌اند، تا دو روز دیگر آزاد می‌شوند اما پس از آن قوه قضاییه گفت که تقاضای آزادی آنان در برابر وثیقه در دست بررسی است.

خبرگزاری ها به نقل از وکیل مدافع این گزارش کرده‌اند که یکی از قضاتی که امضای او برای صدور حکم آزادی آقایان فتال و باوئر در برابر وثیقه ضرورت داشته تا روز سه‌شنبه در مرخصی است و در نتیجه، باید تا آن روز در انتظار ماند.

بیشتر بخوانید:

«دو کوه‌نورد آمریکایی زندانی می‌توانند با وثیقه آزاد شوند»


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

آیساف می‌گوید شورشیان گروه حقانی از نوار مرزی پاکستان وارد شرق ا‌فغانستان شده دست به حملات تخریبی می‌زنند.

ژنرال کرستین جاکوبسن سخن‌گوی آیساف امروز در یک نشست خبری در کابل گفت، آنان  شواهدی واضیح دارند که گروه حقانی حملات اخیر در کابل را راه‌اندازی کرده بودند.

وی افزود آیساف از تمام توانمندی‌اش برای جلوگیری از این‌گونه حملات استفاده می‌کنند و در ماه اخیر جلو چندین حمله این گروه را گرفته است.

هم‌چنان دامینیک میدلی سخن‌گوی نماینده ملکی ناتو در کابل گفت: «از پاکستان می‌خواهیم تا علیه دهشت‌افگنان در خاک‌اش اقدام جدی کند، همان‌گونه که آیساف مسوولیت دارد علیه دهشت‌افگنی در افغانستان مبارزه کند.»

جلال‌الدین حقانی یکی از رهبران جهادی افغانی بود که این گروه را در زمان حضور روس‌ها در افغانستان تاسیس کرد و بر اساس برخی گزارش‌ها در آن زمان بیش‌ترین کمک‌ها را از آمریکا به دست می‌آورد.

در حال حاضر جلال‌الدین حقانی زنده نیست و پسرش‌ سراج‌الدین حقانی این گروه را رهبری می‌کند.

 مسوولان استخبارات افغانستان می‌گویند استخبارات پاکستان این گروه را تمویل و حمایت می‌کند.

در روزهای اخیر برخی از مقامات آمریکایی نیز گفته‌اند پاکستان با این گروه رابطه دارد و از آن کشور خواسته است هرچه زودتر ارتباط‌اش را با این گروه قطع کند.


 


دوشنبه 28 شهریور 90‌/ 19 سپتامبر 2011

اجرا: اعظم

استودیو: سیاوش

تقویم‌تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات دوشنبه ایران

تمام رخ- «اختلاس در نظام بیمار»- آرش حسینی‌پژوه

بخش اول خبر‌ها

پس‌کوچه تماشا- «نمایش‌های خیابانی در خانه هنرمندان»- مجید بهشتی

مجله خبری کابل- آرین

پس‌نشینی تند- «اشراف‌زاده‌ای که دلش با فقرا بود»- اکبر ترشیزاد

بخش دوم خبرها

گزارش روز تاجیکستان- «آغاز تحقیق نوار ویدئویی دعوت به جهاد در تاجیکستان»- کیومرث

پرسه- سیمین

پارس‌نامه- «ارمغان به‌ترین هنر‌، علم و معماری»- امیر و کاملیا

بخش سوم خبرها


 


مجید بهشتی/ رادیو کوچه

majid.b@koochehmail.com

نمایش‌های خیابانی در خانه هنرمندان

به مناسبت هفته هنر کرمانشاه، نمایش‌های خیابانی در خانه هنرمندان ایران، پارک و تالار نیاوران و میدان آزادی اجرا شد.

به گزارش سایت ایران تاتر، طی هفته هنر استان کرمانشاه 4 اثر نمایش خیابانی با هدف معرفی هنر نمایش کرمانشاه به عموم مردم، به اجرا درآمد.

در روز پنج‌شنبه ـ 24 شهریورماه ـ دو نمایش «بزم و رزم» کاری از «مجتبی مرادی» و «کوسه بر خانه» به کارگردانی «سعید ذبیحی» در خانه هنرمندان ایران اجرا شد. هم‌چنین دو نمایش نام‌برده پنج‌شنبه و جمعه نیز در ساعت 10 و 10:30 در پارک نیاوران و میدان آزادی  به اجرا در‌آمد. و نمایش «شور شهر شیرین» کاری از «خسرو امیری» یک‌شنبه ـ 27 شهریورماه ـ در دو نوبت در ساعت 16 و 17 در تالار نیاوران اجرا شد.

هم‌چنین نمایش «مان گشو» نیز به کارگردانی «جعفر دردانه» سه‌شنبه و چهارشنبه (29 و 30 شهریورماه) در دو نوبت در ساعت 16 و 17 در تالار نیاوران برای تماشاگران و علاقه‌مندان به هنر نمایش شهرستان اجرا می‌شود.

هفته هنر استان کرمانشاه با هدف شناسایی، معرفی و نمایش توان‌مندی‌های هنرمندان استان کرمانشاه است.

مجوز اجرای نمایش «ورود آقایان ممنوع» بالاخره صادر شد       

کارگردان نمایش «ورود آقایان ممنوع» گفت: «مجوز اجرای عمومی این نمایش صادر شد و به احتمال زیاد از اواخرشهریور ماه به روی صحنه می‌رویم.»

«کتایون فیض مرندی» در گفت‌وگو با خبرنگار تاتر باش‌گاه خبری «توانا»، اظهار داشت: «از نمایش «ورود اقایان ممنوع» بازبینی صورت گرفت و مجوز اجرا صادر شد.»

وی افزود: «تقریبن 40 درصد کار تغییر پیدا کرده و جای‌گزین برای آن در نظر گرفته شد. وقتی یک اثری در حال تغییر است، دو رویکرد کارگردان می‌تواند داشته باشد، می‌تواند آسیب‌ها را بپوشاند یا از طرفی دیگر می‌تواند با حذفی‌ها به روی صحنه برود.»

این کارگردان تاتر تصریح کرد: «گروه‌ ما تصمیم به پوشش حذفیات داد و اپیزودهای دیگری با بازنویسی صورت گرفت، به طوری که با تغییرات در شخصیت به کل اثر آسیب نرسد.»

وی با اشاره به تمرین طاقت‌فرسا گروه برای اجرا نمایش اشاره کرد و گفت: «اگر در طول این مدت در تمرینات وقت را صرف کردیم، به دلیل اجرای نمایشی شایسته برای تماشاگر بود.»

به گفته فیض مرندی «ورود آقایان ممنوع» جنبه‌های انتقادی، اجتماعی در خصوص معضلات زنان در جامعه دارد البته در جشن‌واره فجر این انتقاد به یک نوع بیان شد و الان به گونه‌ای دیگر بیان می‌شود. در واقع قصد داشتیم نگاه خودمان را به جامعه افزایش دهیم و نکاتی که نیازمند توجه بیش‌تری است را مدنظر قرار دهیم.»

وی در خصوص اصلاحات صورت گرفته در این اثر نمایشی گفت: «حسین کیانی به عنوان دراماتوژ با کمک آرش عباسی بازنویسی متن را شروع کردند، البته قسمتی نیز در اتودها شکل گرفت و از روز جمعه به روی صحنه می‌رویم.»

به گزارش فارس نمایش «ورود آقایان ممنوع» نوشته آرش عباسی، دراماتورژی حسین کیانی و کارگردانی کتایون فیض‌مرندی است

هم‌چنین «نگار عابدی»، «ناهید مسلمی»، «رویا میرعلمی»، «آذر خوارزمی»، «معصومه قاسمی‌پور»، «سارا الهیاری»، «نوشن حسن‌زاده»، «فرزانه سهیلی»، «آیدا صادقی» و «نوید محمدزاده» در این نمایش یه عنوان بازی‌گر حضور دارند.

ساحره متین بازی‌گر تاتر، سینما و تلویزیون در 76 سالگی درگذشت

به گزارش خبرگزاری فارس، ساحره متین (شمسی علی‌بابایی) در سال 1314 در تهران متولد شد. در سال 1338 در رشته جامعه‌شناسی در موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانش‌کده ادبیات پذیرفته شد و در سال 1343 از دانش‌گاه تهران در رشته جامعه‌شناسی فارغ‌التحصیل شد. او در خلال تحصیل در دانش‌کده در کلاس‌های فن بیان زیر نظر «مهدی فروغ» حضور پیدا کرد و کلاس‌های بازی‌گری را زیر نظر «علی‌اصغر گرمسیری»، «علی نصیریان»، «عباس جوانمرد» و «رکن‌الدین خسروی» گذراند و در سال 1367-1366 در کلاس‌های بازی‌گری «حمید سمندریان» نیز حضور پیدا کرد.

در سال 1375 از وزارت آموزش و پرورش بازنشسته شد و از سال 1367 تاکنون به فعالیت در تاتر و سینما و تلویزیون پرداخت.

فیلم‌های «مسافران»، «لیلی با من است»، «بوی پیراهن یوسف»، «آژانس شیشه‌ای» و سریال «مدرسه مادر بزرگ‌ها» از جمله کارهای بازی‌گری وی بود.

اپرای عروسکی «حافظ» به وین می‌رود

گروه تاتر عروسکی «آران» برای ضبط موسیقی سمفونیک اپرای عروسکی «حافظ» به اتریش سفر می‌کند.

به گزارش از روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد رودکی، این گروه پس از سفر خود به فرانسه برای اجرای اپرای عروسکی «عاشورا» در جشن‌واره «شارل مزیه»، رهسپار وین می‌شوند تا بخش سمفونیک موسیقی اپرای عروسکی «حافظ» را توسط ارکستر سمفونیک این کشور ضبط کنند.

«بهروز غریب‌پور» کارگردان این نمایش عروسکی در همین خصوص به سایت بنیاد رودکی گفت: «قسمت‌هایی از موسیقی را با صدای «علیرضا قربانی» ضبط کرده‌ایم و بخش نهایی ضبط صدای این هنرمند پس از بازگشت ما از اتریش و ضبط بخش سمفونیک صورت خواهد گرفت.»

این نمایش که در حال حاضر مراحل ساخت عروسک را سپری می‌کند، با مشارکت بنیاد فرهنگی هنری رودکی قرار است اواخر پاییز سال جاری در تالار فردوسی روی صحنه برود.

اقتباسی  از «هملت » در شهر کلکته به صحنه می‌رود

مرکز فرهنگی شرق کلکته، با هم‌کاری وزارت فرهنگ و گردش‌گری این کشور، از پنج‌شنبه 24 شهریور، یک جشن‌واره پنج روزه با نام «ناتیا اوتساو» برگزار شد. پنج نمایش بنگالی و هندو و دو نمایش از اوریا و از مانی پوری در آن شرکت کردند تا تاتر را در این نواحی به یک امر مردمی تبدیل کنند.

در این جشن‌واره اقتباسی از نمایش «هملت» به کارگردانی «بیپاس چاکرا بورتی» و با هم‌کاری گروه تاتر «آنیا» از غرب بنگال شرکت کردند و این اجرا در روزهای  23 ، 24 و 25 شهریورماه در کلکته به صحنه رفت.

جمهوری چک میزبان نوزدهمین جشن‌واره بین‌المللی تاتر است

شهر «پلزن» واقع در غرب جمهوری چک، در تماشاخانه‌ها و خیابان‌های خود شاهد آثار هنرمدان چک و سایر نقاط جهان است. در میان این آثار اقتباس مدرنی از «رومئو و ژولیت»، اجرایی از «دایی وانیا» به کارگردانی« ریماس تومیناس» محصول مسکو، اجرایی پست مدرن از«مرغ دریایی» به چشم می‌خورد. این جشن‌واره از 23 تا 31 شهریور برگزار می‌شود.

اجرایی از اثر «ویلیام شکسپیر» در هارلم نیویورک به صحنه می‌رود

«جنی بنت» اجرایی از« هنری پنجم» را کارگردانی کرده و در تاتر کلاسیک هارلم به نمایش گذاشته است. این اجرای 90 دقیقه‌ای از اثر شکسپیر درباره قدرت و جنگ است که فصل تابستان این تاتر را به خود اختصاص داده است. قابل ذکر است «هنری پنجم» تاکنون دوبار مورد اقتباس سینمایی قرار گرفته که یکی از آن‌ها در سال 1944 به حضور «لارنس اولیویر» در نقش اصلی مربوط می‌شود.

در اجرای فعلی تمامی بازی‌گران سیاه‌پوست هستند و از داربست در طراحی صحنه استفاده شده است.

شهر ژوهانسبورگ شاهد برگزاری جشن‌واره نمایش‌های تک‌نفره بود

به گزارش سایت ایران تاتر، بزرگ‌ترین شهر آفریقای جنوبی، ژوهانسبورگ، از سه‌شنبه گذشته به مدت یک هفته و در تاتر «جوبورگ» میزبان جشن‌واره بین‌المللی نمایش‌های تک نفره «موآ» بود. چند کارگاه آموزشی نیز با هدف آشنا کردن هنرمندان نمایش‌های تک نفره به نحوه نگارش، کارگردانی و بازی در این چنین نمایش‌هایی و در بخش جنبی‌، برگزار شدند. این جشن‌واره روز 9 شهریور ماه به کار خود پایان داد.


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه منسوب به دراویش نعمت‌الهی، چهار نفر از دراویش گنابادی روز دوشنبه، 19 سپتامبر، که طی فراخوانی جهت اعلام اعتراض به جان‌باختن یکی از شهروندان شهرستان کوار و بازداشت دیگر دراویش در طی این چند هفته، مقابل زندان اوین تجمع کرده‌ بودند دستگیر شدند.

به گزارش سایت مجذوبان نور‌، علارغم‌ جو امنیتی و حضور نیروهای امنیتی و افرادی موسوم به لباس شخصی چهار نفر از دراویش گنابادی به نام‌های آرش شلتوکی‌، نعمت کاظمی‌، تیمور همایونی و داوود مهراد در مقابل زندان اوین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

طبق این گزارش تمامی مسیرهای رفت و آمد به زندان اوین از شب گذشته توسط ماموران امنیتی زیر نظر بوده و از ابتدای صبح امروز نیروهای گارد ویژه در مقابل زندان اوین مستقر شده‌اند.

این در حالی است که به دلیل حضور نیروهای امنیتی، برگزاری تجمع دراویش با تصمیم جمعی از آن‌ها ملغا شد.

بیشتر بخوانید:

«برگزاری تجمعی اعتراضی برابر زندان اوین»


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبخ، 18 سپتامبر، بشیر آتالی معاون نخست وزیر ترکیه تهدید کرد چنان‌چه قبرس در سال ۲۰۱۲ ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد، کشورش روابط خود با این بلوک سیاسی-اقتصادی را به حالت تعلیق درخواهد آورد.

در میانه تشدید تنش میان ترکیه و قبرس، سخنان بشیر آتالی بر دشمنی دیرینه دو طرف دامن می زند.

خبرگزاری آناتولی از قول آقای آتالی نقل کرده است: «اگر اتحادیه اروپا ریاست دوره‌ای خود را به قبرس جنوبی بدهد، آن وقت بحران واقعی بین ترکیه و اتحادیه اروپا خواهد بود. زیرا در آن صورت روابط‌مان با اتحادیه اروپا را به یک‌باره قطع خواهیم کرد.»

از زمان تهاجم نیروهای ترکیه در سال ۱۹۷۴، قبرس به دو بخش ترک‌نشین شمالی و یونانی‌نشین جنوبی تقسیم شده است.

مذاکرات این دو بخش از سال ۲۰۰۸ با میانجی‌گری سازمان ملل از سر گرفته شده ولی بسیار کند پیش رفته است. سازمان ملل به طرفین تا ماه آینده میلادی مهلت داده به صلح دست یابند، اما چشم اندازش دور از دست‌رس به نظر می‌رسد.

قرار است دولت بخش جنوبی جزیره قبرس که از سوی جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته شده، از ژوییه سال آینده میلادی ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را به عهده بگیرد.

ترکیه از سال ۲۰۰۵ می‌کوشد عضو اتحادیه اروپا شود ولی اختلافش با قبرس یکی از دلایل کندی گفت‌وگوهای عضویت عنوان شده است.

تازه ترین کشمکش بین ترکیه و قبرس بر سر حفاری یک میدان گازی فلات قاره در جنوب شرقی جزیره قبرس است.

اندکی پس از تهدید معاون نخست وزیر ترکیه، دیمیتریس کریستیوفیاس، رییس جمهوری قبرس اعلام کرد که کشورش ظرف چند روز آینده حفاری در این میدان را از سر می‌گیرد.

ترکیه می‌گوید هر گونه ثروت طبیعی متعلق به هر دو بخش ترک‌نشین و یونانی‌نشین است. وزیر خارجه ترکیه برنامه اکتشاف گاز قبرس را «تحریک آمیز» خوانده است.

قبرس نیز گفته است چنان‌چه آنکارا مانع از این حفاری شود، آن هم با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا مخالفت خواهد کرد.

اتحادیه اروپا از ترکیه خواسته است قبرس را تهدید نکند.


 


ح.ا / اتریش

در بیست و سومین سال‌گرد کشتارهای جمعی سال ۱۳۶۷ روز شنبه هفدهم سپتامبر جمعی از ایرانیان مقیم اتریش به دعوت تعدادی از نهادهای مدنی و گروه‌های فعال سیاسی ایرانی در «اشتفانز پلاتز» میدان اصلی شهر وین گردهم آمدند‌.

تجمع‌کنندگان با هم‌راه داشتن تصاویر جان‌باختگان کشتار ۶۷ و نیز جان‌باختگان جنبش سبز یاد و خاطره‌ی آن‌ها را زنده و گرامی داشتند‌. هم‌چنین پارچه نوشته‌هایی با مضمون آزادی زندانیان سیاسی و اعتراض به حصر رهبران جنبش سبز در محل نصب شده و در معرض دید مخاطبان قرار گرفته بود‌.

در این تجمع که با استقبال بسیار خوبی از سوی شهروندان اتریشی و توریست‌هایی که در محل حضور داشتند روبه‌رو شد، برگزارکنندگان مراسم با پخش نوشته‌هایی به زبان‌های انگلیسی و آلمانی در مورد فاجعه‌ی ملی کشتار ۶۷ و نقض حقوق بشر در ایران اطلاع‌رسانی نمودند.

در بیانیه‌ی پایانی، شرکت‌کنندگان در این تجمع که در قالب یک فراخوان مشترک در سراسر دنیا انجام می‌گرفت ضمن هم‌دردی با خانواده‌های این قربانیان بر روشن شدن حقیقت و محاکمه همه دست‌اندر‌کاران این جنایت‌ها تاکید نمودند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 19 سپتامبر، بر اثر انفجاری در نزدیکی یک مقر پلیس در شهر کراچی پاکستان دست‌کم 8 کشته، 6 نیروی پلیس و 2 غیرنظامی، کشته شده و به ساختمان‌های اطراف نیز خسارت وارد شده است.

به گزارش الجزیره، یک بمب‌گذار انتحاری با خودروی حامل بمب وارد منزل یکی از مقام‌های ارشد پلیس در کراچی شده و بر اثر این انفجار 8 تن کشته شدند.

این در حالی است که نیروی پلیس اعلام کرد پیش از وقوع این حادثه پیام تهدید‌آمیزی را از سوی افرادی که به القاعده پاکستان نسبت داده شدند، دریافت کرده بودند.


 


رادیو کوچه

1911 میلادی- «سر ویلیام جرالد گلدینگ» (Sir William Gerald Golding)، شاعر و رمان‌نویس انگلیسی متولد شد. وی برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات در ۱۹۸۳ بود. از معروف‌ترین آثار او می‌توان به «سالار مگس‌ها» اشاره کرد. او هم‌چنین جایزه ادبی «من بوکر» (Man Booker Prize) برای رمان «آداب عبور» را در ۱۹۸۰ به دست آورد. «هرم»، «خدای عقرب» و «تاریکی مشهود» برخی دیگر از آثار این نویسنده هستند. سه کتاب «سالار مگس‌ها»، «برج» و «خدای عقرب» به فارسی ترجمه و در ایران به انتشار رسیده‌اند.

پدرش مدیر مدرسه و مادرش فعال سیاسی-اجتماعی طرف‌دار حقوق زنان بود. بعد از دوسال تحصیل در آکسفورد، تغییر رشته داد و به ادبیات انگلیسی روی آورد او پنج سال در آکسفورد ماند و در سال 1935 مجموعه‌ای از اشعارش منتشر کرد. مدتی به تدریس مشغول شد. در 1940 به نیروی دریایی سلطنتی پیوست و شش سال را بر روی آب سپری کرد. در این مدت (که مقارن با جنگ دوم جهانی بود) نبرد ناوها و زیردریایی‌های آلمانی از جمله انهدام و غرق شدن ناو «بیسمارک» را از نزدیک شاهد بود. بعد از اتمام جنگ دوباره به تدریس روی آورد و نویسندگی را از سر گرفت.

وی گفته: «جهان ما دنیایی است پر از آزادی که حاکمیتش از آن فرومایگان است و عاقبت روزی نوری همه‌مان را درخواهد نوردید.»

1945 میلادی- «ویلیام جویس» (W. Joyce) به جرم خیانت به انگلستان به اعدام محکوم شد. وی در نیویورک به دنیا آمده بود و هنگام دستگیری و محکوم شدن تابعیت آلمان را داشت و چند سال هم گذرنامه انگلیسی داشت. جویس از نوجوانی دارای عقایدی مشابه هیتلر و موسولینی بود. و از آغاز جنگ جهانی دوم تا آخرین روز تصرف شهر برلین به دست نیروهای شوروی گوینده و دبیر اجرای برنامه‌های زبان انگلیسی رادیو آلمان بود و با این‌که دولت انگلستان گوش کردن به رادیو آلمان را ممنوع کرده بود، بسیاری از انگلیسی‌ها برنامه او را گوش می‌کردند.

پس از خودکشی هیتلر، جویس از برلین فرار کرد، ولی دستگیر و جهت محاکمه به انگلستان منتقل شد. پارلمان انگلستان به خاطر محاکمه کردن و مجازات او قانون مجازات خائنان به وطن را تصویب کرد و چون جویس در طول استفاده از گذرنامه انگلیسی خود بر ضد این کشور تبلیغ کرده بود، مشمول این قانون قرار گرفت، در 1945 محکوم و در سال 1946 اعدام شد.

1955 میلادی- «خوآن پرون» (Juan Domingo Perón) رییس جمهوری آرژانتین، پس از وقوع یک کودتای نظامی توسط ارتش و نیروی دریایی، از کشور خود گریخت.

یک ژنرال و سیاست‌مدار آرژانتینی بود که پس از خدمت در مشاغل مختلف دولتی، از جمله وزیر کار و معاون رییس جمهوری، سه بار به عنوان رییس جمهوری آرژانتین انتخاب شد. پرون در سال ۱۹۷۳ به قدرت بازگشت و تا پیش از درگذشتش در ۱۹۷۴ و جانشینی همسر سومش «ایزابل پرون» به جای او، شش ماه در قدرت بود.

پرون و همسر دومش «اوا» نزد بسیاری از مردم آرژانتین محبوبیت داشتند و تا به امروز هم‌چنان به عنوان نماد حزب «پرونیست» شناخته می‌شوند. پیروان پرون‌ها تلاش‌های آن‌ها را برای فقرزدایی و ارج نهادن به کارگران می‌ستایند.

1360 خورشیدی- «سوسنگرد» در چنین روزی از اشغال نیروهای عراقی بعد از یک سال محاصره، آزاد شد. سوسنگرد در غرب اهواز واقع شده است. مردم آن از شیعیان عرب زبان خوزستان هستند. در نخستین روزهای جنگ عراق و ایران‌، نیروهای عراقی از مرز چزابه وارد خاک ایران شدند و پس از اشغال بستان به سوی سوسنگرد روی آوردند و با عبور از سوسنگرد به طرف حمیدیه روانه شدند. نیروهای عراقی دوباره در اواخر آبان‏ سال1359، به سوسنگرد از غرب و جنوب حمله و بالاخره شهر را محاصره کردند. تا این‌که در چنین روزی از محاصره این نیروها بیرون آمد.

1384 خورشیدی- «حسین بیک‌زاده شکویی»، جغرافی‌دان معاصر ایرانی و بنیان‌گذار گروه جغرافیای دانش‌گاه ملی سابق (شهید بهشتی) و استاد سابق دانش‌گاه تربیت مدرس، درگذشت. وی در سومین دوره جایزه ملی چهره‌های ماندگار ایران، به عنوان چهره ماندگار جغرافیا برگزیده شد.

او پس از اتمام تحصیلات ابتدایی در مدرسه «شمس»، وارد دبیرستان شد و پس از آن در دانش‌گاه تبریز در رشته «تاریخ و جغرافیا» مشغول به تحصیل شد. شکویی بعد از آن‌که مدرک دکترای تخصصی خود را در رشته جغرافیای انسانی از دانش‌گاه «استانبول» در سال 1357 دریافت کرد، به ایران بازگشت و بیش از ده سال در دانش‌گاه تبریز تدریس می‌کرد و در سال ۱۳۶۴ پس از عزیمت به تهران در «دانش‌گاه تربیت مدرس» مشغول به تدریس شد و می‌توان او را در ردیف اولین پایه‌گذاران دوره دکترای رشته جغرافیا در دانش‌گاه تربیت مدرس معرفی کرد.

آثاری که از وی به‌جا مانده عبارت است از: «فلسفه جغرافیا»، «جغرافیای شهری»، «شهرک‌های جدید»، «حاشیه‌نشینان شهری»، «محیط‌زیست شهری»، «جغرافیای کاربردی و مکتب‌های جغرافیایی»، «مقدمه‌ای بر جغرافیای جهان‌گردی»، «جغرافیای اجتماعی شهرها»، «دیدگاه‌های نو در جغرافیای شهری» و «اندیشه‌های نو در فلسفه جغرافیا.»

  ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1881 میلادی- «جیمز گارفیلد» بیستمین رییس‌جمهوری آمریکا که چندین هفته پیش‌تر در ایست‌گاه راه‌آهن شهر واشینگتن هدف گلوله قرار گرفته بود، بر اثر شدت جراحات وارده در این‌روز درگذشت.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز

میهن بلاگ

راسخون


 


خبر / رادیو کوچه

رسانه‌های داخلی ایران اعلام کردند «شبکه گسترده‌ای» از کسانی که تامین‌کننده اطلاعات، فیلم، خبر، سوژه‌یابی و تهیه گزارش از محیط‌های مختلف ایران برای یک رسانه‌های خارجی بوده‌اند «شناسایی شدند و طی روزهای آینده اقدام مقتضی در مورد آنان به عمل خواهد آمد.»

به گزارش ایرنا، «چند چهره مشهور به ظاهر هنری» با بی‌بی‌سی فارسی هم‌کاری داشته‌اند که در روزهای آینده «اقدامات مختلف قضایی» در مورد آنان اعمال می‌شود اما توضیح نداده است که قرار است این افراد به چه اتهامی با اقدامات قضایی مواجه شوند.

این در حالی است که از زمان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، بی‌بی‌سی فارسی دارای دفتری در ایران نیست و کسی را در استخدام ندارد.

ویدئو:

«خط و نشان رهبری»


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، 19 سپتامبر، محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی، برای شرکت و سخن‌رانی در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، عازم نیویورک شده و اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر، و حمید بقایی، معاون رییس جمهوری در امور اجرایی، و وزیران خارجه، نیرو، صنعت و تجارت، و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی او را در این سفر هم‌راهی می‌کنند.

از زمان بروز اختلاف نظر بین آیت‌اله خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد، منتقدان دولت از آقایان رحیم‌مشایی و بقایی به عنوان رهبران «جریان انحرافی» نام برده و آنان را به مخالفت با نظر رهبر جمهوری اسلامی متهم ساخته‌اند.

آیت‌اله خامنه‌ای در گذشته از سفرهای خارجی محمود احمدی‌نژاد تقدیر به عمل آورده و در مقایسه با دولت‌های قبلی، از اعتماد خود به آقای احمدی‌نژاد در این زمینه سخن گفته است و سال گذشته نیز از سخنان «پرمغز رییس جمهوری» در سازمان ملل ستایش کرد.

بیشتر بخوانید:

«احمدی‌نژاد دوشنبه به آمریکا می‌رود»


 


خبر / رادیو کوچه

به گفته پزشکان یمنی، نیروهای امنیتی در صنعا، پایتخت این کشور، به روی معترضان آتش گشوده و دست‌کم ۲۶ تن را کشته و صدها نفر را مجروح کرده‌اند.

ده‌ها هزار نفر روز یک‌شنبه، 18 سپتامبر، با تظاهرات به‌سوی کاخ ریاست جمهوری یمن خواستار کناره‌گیری علی عبداله صالح شدند.

این مرگ‌بارترین درگیری‌ها در یمن طی چند ماه گذشته بوده است.

وزارت دفاع یمن طی بیانیه‌ای گفته است معترضان به‌سوی نیروهای امنیتی بمب بنزینی پرتاب کردند.

در این بیانیه که در وب‌سایت این وزارت دفاع منتشر شده یک گروه اسلامی متهم شده که به به‌سوی معترضان آتش گشوده است.

شاهدان می‌گویند نیروهای امنیتی پس از حرکت تظاهرکنندگان به‌سوی کاخ ریاست جمهوری به روی آن‌ها آتش گشودند.

درگیری‌ها سپس به خیابان‌ها کشیده شد.

پزشکان در بیمارستان‌ها تایید کردند ۲۶ تن کشته و صدها نفر در اثر اصابت گلوله و یا استنشاق گاز اشک‌آور مجروح شده‌اند.

مخالفان آقای صالح، که خواهان برکناری او از قدرت هستند از ماه فوریه تاکنون، یعنی حدود ۸ ماه است، که در نزدیکی «میدان تغییر» در صنعا، اردو زده‌اند.

علی عبداله صالح، که در جریان انفجار بمبی در کاخ ریاست جمهوری در ماه ژوئن (حدود سه ماه پیش) زخمی شده بود، در حال حاضر در عربستان سعودی به سر می‌برد و تحت مداوا قرار دارد.

بیشتر بخوانید:

«چهار مجروح در درگیری مخالفان و حامیان صالح در یمن»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) وزیر اطلاعات: سرمایه بلوکه شده اختلاس ‌کنندگان بیش‌تر از مبلغ اختلاسی است

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=28&id=1081127

به گزارش ایسنا، مصلحی در حاشیه جلسه هیت دولت افزود: «با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده کسی حق تصرف و دخالت در سرمایه‌ای که این مجموعه دارد (شرکت اختلاس کننده) را ندارد.» او ادامه داد: «سرمایه این مجموعه از آن چه که به نام اختلاس یا مباحث مختلفی که در مورد آن مطرح است خیلی بالاتر است و در واقع خیلی بیش‌تر از سه هزار میلیارد تومان است.» مصلحی افزود: «نکته قابل توجه آن است که دوستان ما کنترل خوبی بر روی این مجموعه دارند و دست‌گاه‌های دیگر نیز در این قضیه ورود پیدا کردند و در واقع به اطلاعاتی رسیدند و گزارشاتی دارند که مربوط به خودشان است.»

2) تسخیر دانش‌گاه آمریکا در قاهره توسط دانش‌جویان انقلابی مصر

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=6&day=28&id=1081130

به گزارش واحد مرکزی خبر‌، روزنامه مصری الیوم چاپ قاهره در شماره دیروز خود در اینترنت نوشت دانش‌جویان و کارکنان دانش‌گاه آمریکایی قاهره در ادامه تحصن خود در اعتراض به اقدام نیروهای امنیتی این دانش‌گاه در ضرب و شتم احمد عزت یکی از دانش‌جویان این دانش‌گاه‌، پرچم آمریکا را از بالای در اصلی این دانش‌گاه به پایین کشیدند.

کیهان

1) دولت جدید لیبی با 20 وزیر آغاز به کار کرد

http://www.kayhannews.ir/900628/16.htm#other1611

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، عصر دیروز نخستین کابینه دولت انتقالی لیبی متشکل از 20 وزیر، تشکیل شد. یک مقام مسوول در لیبی اعلام کرد، این کابینه براساس تخصص شکل نگرفته است، بلکه بیش‌تر وجه توافقی دارد.

2) دادستان کل کشور خبر داد، بازداشت 19 عامل اختلاس 3 هزار میلیاردی

http://www.kayhannews.ir/900628/2.htm#other201

دادستان کل کشور اعلام کرد که تا امروز 19 نفر در ارتباط با پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات، دستگیر شده‌اند.

حجت‌الاسلام غلام‌حسین محسنی‌اژه‌ای که به منظور رسیدگی به پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی، به شهرستان اهواز سفر کرده بود، عصر دیروز در جمع خبرنگاران تصریح کرد: «متاسفانه برخی دلال‌ها و کسانی که در مظان اتهام قرار دارند و هنوز دستگیر نشده‌اند، به دنبال زد و بندهای مجدد با برخی بانک‌ها هستند که از همین جا به آنان هشدار می‌دهم که هر اقدامی علیه این پرونده انجام دهند، تخلف است و تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.»

ابرار

1) راى مثبت ایران به واگذارى کرسى لیبى در سازمان ملل به شوراى ملى انتقالى

http://www.abrarnews.com/politic/1390/900628/html/rooydad.htm#s161940

سخن‌گوى وزارت امور خارجه پیرامون راى ایران نسبت به واگذارى کرسى لیبى در سازمان ملل متحد به شوراى ملى انتقالى اعلام داشت: «انقلاب لیبى با پیروزى مردم مسلمان این کشور، هم اکنون در مسیرى قرار گرفته که شوراى ملى انتقالى به عنوان نماینده سیاسى این کشور تبدیل شده است به همین خاطر ایران به منظور کمک به بازگشت ثبات و امنیت و استقرار نهادهاى قانونى جهت بازسازى هرچه سریع‌تر این کشور به این موضوع راى مثبت داد.»

2) پس از هدف‌مندى یارانه‌ها، داروهاى رایگان بیماران کلیوى پولى شد

http://www.abrarnews.com/politic/1390/900628/html/ejtemaii.htm#s162063

رییس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوى ایران با انتقاد از گران شدن داروهاى بیماران کلیوى و دیالیزى بعد از هدف‌مندى یارانه‌ها، گفت: «داروهایى که قبلن رایگان بود هم اکنون پولى شده است.»

جام جم

1) رایزنی 2 کشیش آمریکایی برای آزادی جاسوس‌ها

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100854494970

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه از حضور 2 کشیش آمریکایی در ایران برای رایزنی در زمینه آزادی 2 جاسوس آمریکایی خبر داد.

محمدجواد لاریجانی در گفت‌وگو با فارس، درخصوص 2 جاسوس آمریکایی گفت: «آزاد شدن 2 جاسوس آمریکایی باید در مسیر قانونی باشد که این امر تابع مصلحت‌اندیشی‌های کلی نظام است، منتها مسیر قانونی هیچ‌گاه زیرپا گذاشته نمی‌شود.» لاریجانی تاکید کرد: «مباحث مربوط به آزادی 2 جاسوس ربطی به سفر آتی رییس ‌جمهوری به آمریکا ندارد.»

2) ممانعت پلیس از تحصن معترضان آمریکایی

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100854481681

صدها نفر از مردم نیویورک عصر روز شنبه با تجمع در مقابل ساختمان بورس وال استریت (مهم‌ترین مرکز تجاری جهان) واقع در نیویورک به اعتراض علیه فساد و کسری بودجه در این کشور پرداختند.

در همین رابطه برخی از تجمع‌کنندگان اعلام کردند قصد دارند خیابان وال استریت را میدان تحریر آمریکا بنامند. آن‌ها هم‌چنین قصد داشتند برای این‌که ثروت‌مندان و قدرت‌مندان آمریکا صدای آن‌ها را بشنوند وال استریت را تعطیل کنند، اما نیروهای پلیس خیابان‌های محل تجمع تظاهرات‌کنندگان را مسدود و به آن‌ها اجازه تحصن شبانه ندادند.

اعتماد

1) مجلس فهرست اعتبارات پرداختی مترو را از دولت خواست

http://www.etemaad.ir/Released/90-06-28/279.htm

تناقض‌گویی‌ها در پرداخت اعتبارات مترو و حمل و نقل عمومی موجب شده است که اختلافات میان دولت و شهرداری تهران رنگی دیگر به خود گرفته و موجب شود مجلس در این‌باره وارد عمل شود. طی روزهای گذشته کمیسیون عمران مجلس در جلسه‌ای از نمایندگان دولت و شهرداری دعوت کرده است تا در نشستی درباره اختلافات نه چندان جدید خود مبنی بر پرداخت معوقه‌های مترو وحمل و نقل شهری دولت به شهرداری به مذاکره نشسته و راه‌حل‌های مرتفع‌سازی این مشکل را مورد بازبینی قرار دهند و بار دیگر علل عدم پرداخت مصوبات قانونی برای توسعه مترو و حمل و نقل عمومی مورد بررسی قرار بگیرد.

2) هشدار بی‌سابقه ترکیه به اتحادیه اروپا، قبرس بیاید کنار می‌کشیم

http://www.etemaad.ir/Released/90-06-28/144.htm

معاون نخست‌وزیر ترکیه روز گذشته نسبت به ریاست قبرس بر اتحادیه اروپا هشدار داد و اعلام کرد در صورتی که قبرس در سال 2012 ریاست دوره‌ای این اتحادیه را کسب کند، ترکیه به عنوان کشوری که به دنبال عضویت در اتحادیه اروپا است، روابط خود با این اتحادیه را متوقف خواهد کرد.

رسالت

1) اسناد معتبری مبنی بر ارتباط دفتر ریاست جمهوری با اختلاس 3 هزار میلیاردی وجود دارد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=75978

جلسه غیر علنی دیروز مجلس حاوی صحبت‌های مهمی از سوی مسوولین اقتصادی کشور در‌باره اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی بود. در این خصوص سید حسین حسینی نقوی در گفت‌وگو با خبرنگار رسالت به شرح ماوقع این جلسه پرداخت.

وی در بخش دیگری به موضوع نقش دفتر ریاست جمهوری در اختلاس اخیر اشاره کرد و گفت: «در این جلسه از سوی مسوولان گفته شد که دفتر ریاست جمهوری در مواردی حکم داده است که در فروش فلان کارخانه با اختلاس‌گران هم‌کاری به عمل آید و یا در شهرک‌های صنعتی با شرکت اختلاس‌گر هماهنگی کنند.»

2) دکتر علی‌اکبر صالحی: تحت هیچ عنوان با تجزیه فلسطین موافق نیستیم

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=75987

رییس دست‌گاه سیاست خارجی با بیان این‌که ما همواره از ابتدا اعلام کردیم فلسطین متعلق به همه فلسطینیان است گفت: «ایران پیشنهادی برای برگزاری رفراندوم در فلسطین برای تعیین نوع حکومت داده است و ما با تجزیه فلسطین به هیچ عنوان و تحت هیچ بهانه‌ای موافق نیستیم.»


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 18 سپتامبر، دومینیک استراوس کان، رییس پیشین صندوق بین‌المللی پول در یک مصاحبه تلویزیونی رابطه خود را با یک کارگر هتل در نیویورک «نامناسب و شکست اخلاقی» نامیده است.

آقای استراوس کان در نخستین مصاحبه خود پس از رفع اتهام به وسیله دادستان منهتن در نیویورک گفت از این رابطه متاسف است، چرا که به قیمت از دست دادن بخت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه تمام شده است.

آقای استراوس کان گفت: «آیا کاری که کردم یک ضعف بود؟ خیر، بدتر از آن بود. یک شکست اخلاقی بود. به آن افتخار نمی‌کنم و پشیمان هستم. در چهار ماه گذشته هر روز نسبت به این کار احساس پشیمانی کرده‌ام.»

نفیساتو دیالو، خدمت‌کار هتل سوفیتل در منهتن در ماه مه آقای استراوس کان را متهم به تجاوز جنسی کرد.

در پی این اتهام آقای استراوس کان که ۶۲ سال سن دارد، بازداشت شد و از ریاست صندوق بین‌المللی پول استعفا داد.

او گفت هنگام برقراری رابطه جنسی با خانم دیالو، متوسل به زور نشده است و خانم دیالو را به دروغگویی متهم کرد.

به گفته آقای استراوس کان، او دیگر نمی‌تواند نامزد ریاست جمهوری باشد و در انتخابات مقدماتی برای انتخاب نامزد حزب سوسیالیست شرکت نخواهد کرد.

دومینیک استراوس کان پیش از این حادثه یکی از بخت‌های نامزدی حزب سوسیالیست در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و رقابت با نیکلا سارکوزی برای کسب این سمت بود.

به گفته از آقای استراوس کان، او قصد دارد مدتی به تعمق درباره آینده خود بپردازد.

پرونده مشابهی علیه دومینیک استراوس کان نیز در فرانسه در جریان است.

بیشتر بخوانید:

«بازگشت رییس پیشین صندوق پول به فرانسه»


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 18 سپتامبر، هفتمین هفته از مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران با پیروزی سپاهان اصفهان مقابل داماش گیلان و صعود این تیم به رده پنجم جدول رده‌بندی پیگیری شده است.

به گزارش مهر، در ادامه هفته هفتم مسابقات فوتبال لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران تیم‌های سپاهان اصفهان و داماش گیلان به مصاف هم رفتند. این بازی که با قضاوت محسن قهرمانی و در ورزش‌گاه فولادشهر اصفهان برگزار شد در پایان به برتری 3 بر صفر زردپوشان اصفهانی انجامید.

سپاهان با این پیروزی 11 امتیازی شد و تا رده پنجم جدول رده بندی مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور بالا آمد، داماش گیلان نیز با پنج امتیاز هم‌چنان در رده شانزدهم جدول رده‌بندی باقی ماند.

هم‌چنین به دلیل تغییرات در زمان دیدارهای لیگ، رقابت تیم‌های شاهین بوشهر و ذوب آهن اصفهان در چارچوب هفته هفتم مسابقات فوتبال لیگ برتر باش‌گاه‌های ایران روز چهارشنبه هفته جاری برگزار می‌شود.

هم‌اکنون در جدول رده‌بندی استقلال با 16 امتیاز و تفاضل گل 8+ و صبای قم هم با همین امتیاز و با  تفاضل گل 4+ در رده اول و دوم جدول جای دارند و تراکتورسازی تبریز با 15 امتیاز سوم است.

در انتهای جدول هم داماش گیلان با 5 امتیاز، مس سرچشمه با 4 امتیاز و مس کرمان با 2 امتیاز قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

«استقلال، پرسپولیس را برد و به صدر جدول رفت»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته