-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۲۸, دوشنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 09/19/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



بالاخره پس از پشت سرگذاشتن موانع زیاد شرکت رنو، در ایران آغازی دوباره را تجربه خواهد کرد. «ژرالد دوتوربه» مدیر فروش برنامه‌ خودروهای ارزان قیمت شرکت رنو به روزنامه «لاتریبون» اعلام کرد که روش کار و معامله با دولت ایران را پیدا کرده است. امسال میزان فروش شرکت رنو در ایران تا دوبرابر افزایش خواهد داشت و به سقف ۹۰۰۰۰ دستگاه خودرو خواهد رسید. در شش ماه‌ اول سال، این تولید کننده (با لوگوی معروف و جهانی لوزی شکل) موفق به فروش ۳۵۰۰۰ دستگاه خودرو به ایران شده است و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۲۰۰۰۰ خودرو بوده است ۱۵۰۰۰ دستگاه افزایش داشته است.

اما چون دولت ایران قیمت فروش را ثابت نگه داشته بود ما دچار دردسر شده بودیم، زیرا با افزایش تورم و کاهش نرخ ارز هزینه‌های تولید ما به مراتب زیادتر شده بود در حالی که قیمت فروش تغییری نکرده بود.

سپس ژرالد دوتوربه خاطر نشان کرد که «به همین دلیل دو شرکت همکار ما یعنی ایران خودرو و پارس خودرو با ضرر مواجه می‌شدند.»

همچنین مشکلات ما به علت مناسبات دیپلماتیک شکننده و حساس، مشکلات پرداخت پول از کشور ایران و همچنین رقابت منفی موجود بین این دو گروه صنعتی داخلی، مرتفع نشد.

اما در نهایت دولت ایران با افزایش ۱۰ تا ۵ درصدی قیمت ها موافقت کرد، از این رو ما توانستیم تا این اختلاف بین هزینه ها را جبران کنیم.

به علاوه در خواست‌های داخلی برای تولید خودروی لوگان (که در ایران به آن تندر می‌گویند) بسیار زیاد است. ظرفیت سالانه تولید دو گروه صنعتی بهمن و ایران خودرو برای تولید خودروی لوگان ۲۰۰۰۰۰ دستگاه است.

با این حال، فرانسوی‌ها بر روی بازار خوردوی ایران سرمایه گذاری بسیار زیادی کرده اند. در سال جاری شرکت پژو به سهم خود برای اولین بار توانسته است تا سد فروش نیم میلیون دستگاه را بشکند. در واقع یک سوم از بازار خودروی ایران با پژو های ۲۰۶ و ۴۰۵ ساخت شرکت ایران خودرو پر شده است.

شرکت پژو در واقع همان بازمانده‌ شعبه‌ انگلیسی شرکت کرایسلر آمریکا در سال های ۱۹۷۰ است از این رو زمانی که گروه صنعتی اتومبیل‌های پژو (PSA) کرایسلر اروپا را در سال ۱۹۷۸ باز خرید کرد به توافق نامه‌های قبلی برای صدور مجوز دست پیدا کرد. اما در زمینه‌ فعالیت‌های اقتصادی- تجاری با کشورهایی که از نظر سیاسی ناپایدار هستند شرکت رنو همانند شرکت پژو همچنان جنبه‌ احتیاط را رعایت می‌کند.

* از: آلن گابریل ورد دو ویه / در: لاتریبون

مترجم: سیمون دو بووار ایرانی


 


اختلاسی میلیاردی در بانک های دولتی ایران، جمهوری اسلامی را تکان داده است – و به احتمال رهبرمذهبی علی خامنه ای از آن سود خواهد جست تا دست رئیس جمهور محمود احمدی نژاد و یارانش را در مبارزۀ قدرت در داخل حکومت بیشتر کوتاه کند. در ابتدای هفتۀ گذشته محمد جهرمی مدیرعامل بانک صادرات اعلام کرده بود این بانک قربانی اختلاسی به میزان بیش از دومیلیارد یورو شده است، به گفتۀ او هفت بانک دیگر هم درگیر ماجرا هستند. گرچه رسانه های ایران بعد از این خبر به گزارش دربارۀ برخی از جزئیات این بزرگترین اختلاس از زمان ایجاد جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ پرداختند اما از فردی که در پشت این ماجرا قراردارد تنها با نام «آقای ایکس» یاد کردند.

این روزنامۀ محافظه کار افراطی کیهان بود- این نشریه را بلندگوی خامنه ای می دانند- که نام متهم را امیر منصور آریا اعلام کرد، میلیاردری که مجموعه ای از دهها شرکت در اختیار دارد. کیهان این صاحب شرکت را که از قرار با مدارک جعلی دهها میلیارد از بانک ها اختلاس کرده با اسفندیار رحیم مشایی مربوط دانست، مشایی رئیس دفتر احمدی نژاد است و شخص مورد نظر او برای جانشینی در سمت ریاست جمهوری بود.

اصول گرایانِ حامی رهبری مشایی را قبلاٌ «وابسته به جریان انحرافی» خوانده بودند، اتهام او این است که ولایت فقیه را که اصل اساسی جمهوری اسلامی است زیر سؤال برده است. بدین ترتیب کار مشایی از نظرسیاسی تمام شده بود. اما اکنون وی خود– و بویژه چند نفر دیگر از نزدیکان رئیس جمهور – را در معرض اتهام سنگین فساد مالی می بیند. این نکته از نظرسیاسی پرپیامد است زیرا شورای نگهبان که در اختیار نزدیکان خامنه ای است صلاحیت همۀ نامزدهای انتخابات را بررسی می کند و می تواند در صورت وجود مسئله ای به آنها اجازۀ نامزد شدن ندهد.

وکیل بانک صادرات اشاره کرده بود که تنها «اقتصاد رانتی و داشتن مناسبات با افراد قدرتمند» این اختلاس نجومی را ممکن ساخته است. رسانه های ایران نامه ای را دریافت کردند که ظاهراٌ از قلم مشایی است و در آن از وزیر دارایی می خواهد از کارهای آریا حمایت کند. آریا از قرار با پول های اختلاسی سهامی را از شرکت هایی خریده که دولت در چهارچوب برنامۀ مورد مناقشۀ اصلاحات اقتصادیِ احمدی نژاد خصوصی کرده بوده است، برای نمونه وی بزرگترین کارخانۀ تولید فولاد ایران یعنی خوزستان را خرید. گفته می شود آریا دوسوم پول ها را به خارج فرستاده است. مقام های مسئول در چهارشنبه اعلام کردند دارایی های آریا را توقیف کرده اند. حیدر مصلحی وزیر اطلاعات گفت چندین مظنون دستگیر شده اند «قبل از اینکه بویی از ماجرا ببرند.»

تهدید احمدی نژاد گوش شنوایی نیافت: تلویزیون دولتی ایران که نیز زیر نظر خامنه ای اداره می شود سخنرانی را با وجود تمهید مقدمات پخش نکرد – آنچنان که اطرافیان احمدی نژاد گله کردند این مورد هم نظیر نداشته است. گرچه خود رئیس جمهور را فاسد نمی دانند اما وی به باور ناظران کوشید با دادن مقام ها به دوستانش پایۀ قدرتی وابسته به خود در حکومت ایجاد کند و در این راستا فساد سنگین و ثروت اندوزی دوستانش را برتافته است.

احمدی نژاد با حملۀ متقابل واکنش نشان داد و در یک سخنرانی در اردبیل مخالفانش را متهم کرد می خواهند با «اتهام زنی و تبلیغات سنگین علیه ما به دزدان واقعی فرصت دهند خود را از مهلکه برهانند.» وی از رئیس دستگاه قضایی آیت الله صادق لاریجانی خواست تحقیق مستقلی را آغاز کند و در بیابد چه کسی پشت این ماجراست – «فرقی هم نمی کند که آیا آنها وابسته به دولت، دستگاه قضایی، مجلس و یا روحانیت باشند.»

اما درعین حال نسبت به تحقیق علیه اعضای دولتش هشدار داد: «آنها می خواهند پاک ترین دولتی را که ایران تاکنون داشته با جنگ سیاسی و تبلیغاتی متهم کنند. ما تاکنون سکوت کرده ایم، اما همۀ بدخواهان باید بدانند دولت این کار را همیشه انجام نخواهد داد.»

تهدید احمدی نژاد گوش شنوایی نیافت: تلویزیون دولتی ایران که نیز زیر نظر خامنه ای اداره می شود سخنرانی را با وجود تمهید مقدمات پخش نکرد – آنچنان که اطرافیان احمدی نژاد گله کردند این مورد هم نظیر نداشته است. گرچه خود رئیس جمهور را فاسد نمی دانند اما وی به باور ناظران کوشید با دادن مقام ها به دوستانش پایۀ قدرتی وابسته به خود در حکومت ایجاد کند و در این راستا فساد سنگین و ثروت اندوزی دوستانش را برتافته است.

اما مورد مشابهی نشان داد که رئیس جمهور نمی تواند کمک چندانی از دستگاه قضایی انتظار داشته باشد: احمدی نژاد در مصاحبه ای با فرستندۀ تلویزیونی آمریکایی ان بی سی در سه شنبه قول داده بود دو جهانگرد آمریکایی بازداشتی در ایران که به اتهام جاسوسی محاکمه و به هشت سال زندان محکوم شده اند «ظرف دو روز آزاد می شوند.»

روز بعد یک سخنگوی دستگاه قضایی در تهران به کوتاهی گفت این مطلب «با واقعیت» تطبیق ندارد و این دو احتمالاٌ باید «هنوز چند وقتی» در زندان بمانند. رئیس دستگاه قضایی صادق لاریجانی، منصوب خامنه ای و همانند برادرش علی لاریجانی رئیس مجلس از مخالفان سرسخت احمدی نژاد، بار دیگر مشخص کرد مناسبات قدرت در ایران چگونه است. و رئیس جمهور را تنها چند روز قبل از مسافرت به نیویورک برای شرکت در اجلاس عمومی سازمان ملل خجالت داد، احمدی نژاد همواره کوشیده با حضور گسترده در رسانه ها از این مسافرت به نفع خود استفاده کند.

* از: پاول –آنتون کروگِر / در: زود دویچه تسایتونگ


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته