-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۲۹, شنبه

Latest News from Kaleme for 11/20/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



بیت مرحوم آیت الله منتظری در پاسخ به نامه خانواده دکتر یزدی، ضمن تقدیر از تلاشهای این زندانی سیاسی، نام ابراهیم یزدی را همراه با دینداری، ایستادگی، شجاعت و مبارزه دانسته و اتهامات ایراد شده به او را مضحک و مایه وهن اسلام توصیف کرده است.

به گزارش «میزان خبر»، در این نامه که با امضای احمد منتظری به نمایندگی از بیت این مرجع فقید در سایت دفتر آیت الله منتظری منتشر شده، با یادآوری آیه قرآن کریم که می‌فرماید: “لا یحب الله الجهر بالسوء من القول الّا من ظلم” و نیز با تاکید بر اینکه “دادخواهی از همگان حتی مجامع بین المللی و سازمان ملل متحد برای مظلومان امری پسندیده است” تصریح شده است: “اتهام شرکت در نماز جمعه غیر قانونی به ایشان از مواردی است که موجب وهن دین می‌باشد، و چنانچه این اتهام مضحک، آگاهانه وارد شده باشد، آمرین و عاملین آن گناه بزرگی را مرتکب شده‌اند.”

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

باسمه تعالی

حضور محترم خانواده ارجمند جناب آقای دکتر ابراهیم یزدی

پس از سلام و آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما و آن عزیز در بند، نامه استمداد شما از مسلمانان جهان را خواندم. ای کاش به جای مسلمانان جهان از همه آزادی‌خواهان جهان استمداد می‌کردید. دادخواهی از همگان حتی مجامع بین المللی و سازمان ملل متحد برای مظلومان امری پسندیده است. قرآن کریم می‌فرماید: “لا یحب الله الجهر بالسوء من القول الّا من ظلم”.

نام دکتر ابراهیم یزدی همواره با دینداری و مبارزه و با شجاعت و استواری همراه بوده است. او یادگار زنده‌یاد مهندس بازرگان و زنده‌یاد دکتر سحابی است.

تفسیر قرآن کریم که در انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در آمریکا توسط آقای دکتر یزدی تدریس شده بود و در نوارهای کاست در سال‌های ۵۴ و ۵۵ در بین دانشجویان ایران دست به دست می‌شد از مجموعه‌های نفیسی بود که دانشجویان مسلمان به آن افتخار می‌کردند.

اتهام شرکت در نماز جمعه غیر قانونی به ایشان از مواردی است که موجب وهن دین می‌باشد، و چنانچه این اتهام مضحک، آگاهانه وارد شده باشد، آمرین و عاملین آن گناه بزرگی را مرتکب شده‌اند. این نماز جمعه بیش از پنجاه سال قبل توسط آیت‌الله حاج آقا رحیم ارباب اقامه می شد و پس از ایشان آیت‌الله غروی اصفهانی آن را ادامه دادند و در سالهای اخیر آقای دکتر غروی آن را اقامه می کردند و با اینکه قدمت آن بیش از نماز جمعه رسمی اصفهان است، میزان فاصله شرعی با آن را رعایت می‌نمودند.

تشکیل و شرکت در نماز جمعه به نظر بسیاری از فقها و مراجع تقلید واجب و به فتوای بعضی از آنان مستحب است. واضح است که برای شرکت در یک نماز واجب یا مستحب اجازه حکومت معنی ندارد.

امیدوارم شما بزرگواران چون گذشته صبور باشید تا اجر بی حساب صابران شامل حالتان باشد که: “انما یوفی الصابرون اجرهم بغیر حساب”. و خدا را شاکر باشید که با افتخار و سرفرازی اعلام می‌کنید که خانواده دکتر ابراهیم یزدی هستید که مظلوم است. چنانچه همسر و پدر شما از ظالمان بود همیشه نزد مردم شرمنده و سرافکنده بودید و از ناراحتی وجدان نیز رنج می‌بردید. ان‌شاءالله هر چه زودتر این عزیز دربند و دیگر زندانیان بی‌گناه آزاد شوند و مردم شریف از وجودشان بهره مند گردند. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

۱۳۸۹/۸/۲۸

بیت مرحوم آیت‌الله العظمی منتظری

احمد منتظری


 


میرحسین موسوی به مناسبت فرا رسیدن ماه آذر که همواره یادآور حوادث مهم جنبش دانشجویی ایران است، خطاب به دانشجویان اطلاعیه‌ای صادر کرده است.

به گزارش کلمه، وی در این پیام، دانشجویان را همراهان پر مهر و شجاع جنبش سبز نامیده و گفته است که با توجه به ایجاد محدودیت‌ها برای دیدار مستقیم با دانشجویان، لازم دیده که به عنوان قدردانی، این پیام را برای آنها بنویسد.

موسوی آذر را «ماه دانشجو» نامیده و تلاش کرده است در این پیام، به بخشی از سؤالات و دغدغه‌هایی که در این مدت از سوی دانشجویان مطرح شده، پاسخ گوید.

متن کامل این اطلاعیه فردا، شنبه، در سایت کلمه منتشر خواهد شد.


 


در روزهای گذشته این احتمال که از ابتدای آذرماه امسال بنزین به صورت تک نرخی و با افزایش قیمت در راستای اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها عرضه شود، تشدید شده است. با این حال تا کنون هیچ یک از مسوولان دولتی در این خصوص اظهارنظر نکرده اند و هنوز مشخص نیست آذر امسال هم بنزین سهمیه ای عرضه خواهد شد یا خیر.

به گزارش خبر، برخی از گمانه زنی ها حاکی از آن است که هنوز تصمیم جدی در این خصوص گرفته نشده و امروز قرار است مسوولان دولتی گرد هم بیایند تا بنزین آذرماه را تعیین و تکلیف کنند. البته بنابر اظهارات مسوولان دولتی اگر قرار باشد بنزین به صورت تک نرخی و با افزایش قیمت عرضه شود این خبر تا دقیقه های آخر اعلام نخواهد شد تا شاید از این طریق بتوان جلوی عواقب ناشی از افزایش قیمت و هجوم یکباره متقاضیان به جایگاه های بنزین را گرفت .

از سویی دیگر ، از ابتدای مهرماه دولت برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در نیمه دوم سالجاری تصمیم گرفت تا سهمیه بندی بنزین یارانه ای خودروها به صورت ماهانه اختصاص یابد. بر این اساس، در دو ماه نخست پاییز سالجاری ماهانه ۶۰ لیتر بنزین یارانه ای به کارت هوشمند سوخت خودروهای شخصی واریز شده است.

در این مدت سهمیه سواری بنزینی و دوگانه سوز شخصی ماهانه ۶۰ لیتر، موتورسیکلت ۲۵ لیتر، تاکسی بنزینی ۵۰۰ لیتر، دوگانه سوز و ال پی جی سوز ۲۰۰ لیتر، آژانس (بنزینی ۳۰۰ لیتر)، دوگانه سوز و ال پی جی سوز ۲۰۰ لیتر، مسافربر شخصی دوگانه سوز و ال پی جی سوز نیز ۲۰۰ لیتر تعیین شد. همچنین به وانت بنزینی ماهیانه ۲۰۰ لیتر، وانت دوگانه سوز ۱۰۰ لیتر، بنزینی نوع دو ۴۰۰ لیتر و دوگانه سوز نوع دو نیز ۲۰۰ لیتر، کامیون و کامیونت بنزینی ماهیانه ۴۰۰ لیتر و خودروهای دوگانه سوز در این گروه ۲۰۰ لیتر سهمیه بنزین یارانه ای اختصاص یافته است.

قرار است دولت به نحوی آزادسازی قیمت بنزین را اعلام کند که تجربه تلخ تیر ماه ۸۶ ناشی از سهمیه بندی بنزین و تخریب پمپ بنزین ها و برخی از فروشگاه های زنجیره ای و … تکرار نشود.

در عین حال آخرین گمانه زنی ها حاکی از ان است که از آذر ماه امسال، بنزین به صورت تک نرخی عرضه خواهد شد و این احتمال می رود که در سال اول اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها بنزین به نرخ ۴۰۰تومان بفروش برسد.

همزمان با نزدیک شدن زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و آزاد سازی یارانه حاملهای مختلف انرژی، متوسط مصرف بنزین ایران هم پس از گاز طبیعی در سالجاری روندی رو به کاهش را در پیش گرفته است. از ابتدا سالجاری تاکنون به طور متوسط روزانه ۶۱ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی حدود چهار میلیون لیتر در روز کاهش یافته است.

در این میان، از ابتدای آبان ماه امسال با وجود کاهش برودت هوا، بازگشایی مدارس، دانشگاهها و پیش بینی افزایش مصرف بنزین اما مصرف این حامل انرژی روندی کاهشی را تجربه کرده است. در دومین ماه پاییز سالجاری مصرف بنزین یارانه ای با کاهشی ۶ درصدی به حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز رسیده است. اما متوسط فروش بنزین نیمه یارانه ای (بنزین ۴۰۰ تومانی) در سطح جایگاه‌های کشور با افزایشی ۲۵۰ درصدی (حدود ۲٫۵ برابر) از مرز ۲۰ میلیون لیتر در روز عبور کرده است.


 


ستاد ارتحالی برای برگزاری مراسم سالگرد درگذشت مرحوم کردان وزیر اسبق کشور تشکیل شده است که معاون سیاسی – امنیتی استانداری مازندران از آن با نام «خوجوش» نام می برد اما در عین حال سخنان این مسئول دولتی نشان می دهد این ستاد بیشتر جنبه دولتی داشته و حتی پیش بینی سفر مهمانان خارجی در آن شده است.

چنانچه خبرگزاری مهر به نقل از معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران نوشته، وی اظهار داشته است: با نظر رئیس دولت، اعضای هیئت دولت در سالگرد مرحوم کردان حضور خواهند داشت.

هادی ابراهیمی در اولین جلسه ستاد بزرگداشت سالگرد مرحوم کردان در ساری گفت: مراسم سالگرد مرحوم کردان ۹ آذرماه سال جاری با حضور جمعی از اعضای هیئت دولت و دوستداران آن مرحوم در ساری برگزار می شود.

اهم اظهارت معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران عبارت است از:

* مازندران فرزندی خدوم و ارزشمند را از دست داد. مازندرانی های مقیم تهران نیز ۳۰ آبان ماه با سخنرانی منوچهر متکی وزیر امور خارجه در تهران مراسم یادبودی را برگزار خواهند کرد که در این مراسم استاندار مازندران نیز به ایراد سخنرانی می پردازد.

* رئیس دولت بر برگزاری مراسم باشکوه تاکید دارند. در این مراسم حجت الاسلام تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور سخنرانی خواهند کرد.

* ستاد ارتحال مرحوم کردان در ۱۴ کمیته اجرایی که همه آنها بصورت تشکلی خودجوش و مردمی است فعالیت خود را آغاز کرده است.

* خدمات مرحوم کردان در سطح کشور و مازندران ستودنی و قابل ستایش است و به همین منظور در مراسم سالگرد این فقید مهمانانی از داخل و خارج از کشور حضور دارند.

* مرحوم کردان نمادی از مدیریت مردم مدار بود. تجلیل از مرحوم کردان تجلیل از کسی است که دل در گرو مازندران داشت که این موضوع نقطه بازر و درخشان زندگی این مرحوم بود.


 


علی اکبر ناطق نوری از یکی از سایت های حامی مشایی به خاطر انتشار گزارشی با عنوان’ بهشت شداد در باغ ناطق نوری’ شکایت کرده است.

به گزارش مشرق، یکی از موارد شکایت ناطق نوری انتشار عکسی از یک باغ وسیع و زیبا ست که این سایت و سایتهای حامی مشایی و دولت آن را متعلق به خانواده ناطق نوری دانسته و از آن به عنوان بهشت شداد ناطق نوری یاد کرده است.

در بخشی از گزارش سایت حامی مشایی درباره این باغ چنین آمده است: “فعالیت‌های احتمالی ناطق نوری پس از کناره گیری از جلسات جامعه روحانیت مبارز رمز گشایی شد. شاید ناطق نوری پس از کناره گیری خود از جامعه روحانیت این امکان را داشته باشد که به باغ برادر زاده خود در هشتگرد و احتمالاً باغ های دیگر برادرزاده ها و خواهرزاده های خود سر بزند. گفته می شود باغ آقا مرتضی! محل زندگی گونه‌های نادر جانوری از جمله گوزن آفریقایی، قرقاول، تمساح، سوسمار، قو و طاووس کمیاب و پرندگان نادر زینتی است که فضاسازی های مخصوصی جهت نگه داری این جانوران در جای جای باغ صورت پذیرفته است. همچنین آقا مرتضی که علاقه ویژه ای به اسب‌های قیمتی دارد و دستی در واردات و پرورش اسب‌های زیبا دارد، تعداد قابل توجهی از این اسب‌ها را در این باغ نگه داری می کند. نوع معماری و حیات وحش وصف ناپذیر این باغ، ناخودآگاه ذهن هر بیننده ای را به یاد بهشت می اندازد که به نظر می رسد خانواده ناطق نوری خیلی زود و قبل از رفتن به آن دنیا و وارد شدن به بهشت، قصد کرده‌اند تا در این دنیا گوشه‌هایی را برای خود دست و پا کنند تا شاید مزه ای از طعم‌های بهشت را قبل از وارد شدن احتمالی به بهشت برین چشیده باشند. کند.”

بر اساس این گزارش، ناطق نوری در شکایت خود عنوان کرده است که عکس این سایت از حضور وی در یک باغ، متعلق به یکی از سفرهای وی به کشور مراکش است که در آنجا با خبرنگار خبرگزاری مهر مصاحبه کرده است و به هیچ عنوان با توصیف های این سایت مطابقت ندارد.


 


آیت‌الله جوادی آملی این هفته در درس اخلاق خود، با تبریک اعیاد ماه ذی‌الحجه به حاضران به تفسیر کلام ۲۴۰ کتاب شریف نهج البلاغه و تبیین نکات اخلاقی پرداخت و خاطرنشان کرد که فطرت الهی، علاوه بر دانستن خوب و بد، تمایل به خوبی و گرایش به سمت صلح و عدل و گریز از ظلم و ستم را نیز در وجود انسان قرار داده است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد علوم وحیانی اسراء، این استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: در مسایل اخلاقی خدا یک سلسله سرمایه‌هایی را به عنوان «فالهمها فجورها و تقواها» داده است و این گرایش و گریز را هم در وجود ما قرار داد که چه چیز خوب و چه چیز بد است.

وی اظهار کرد: معنای آیه فوق این نیست که خدا به ما فهماند که عدل، صدق، حق خوب است و کذب و ظلم بد، بلکه معنای آن این است که خدای سبحان طوری ما را آفرید که فطرتاً به سمت صلح و عدل گرایش داریم و از ظلم و ستم گریزانیم.

وی گفت: ذات اقدس اله یک سلسله سرمایه‌های الهی را که ادراک بدیهیات است به ما داد تا به وسیله آن مباحث نظری را درک و کسب کنیم، در مسایل اخلاقی نیز یک گرایش‌هایی را به ما داد که می‌فهمیم چه چیز حق و چه چیز باطل است، در مباحث علمی نیز به یک سو گرایش داریم و از یک سو نیز گریزانیم.

جوادی آملی ادامه داد: ما با بدیهیات مشکل بود و نبود جهان بینی را حل می‌کنیم، با «فالهمها فجورها و تقواها» مشکل اخلاقی را حل می‌کنیم و تا از درون خود باخبر نباشیم، راهی برای اصلاح اخلاق نداریم.

وی اظهار کرد: باید اعضای درون خود را بشناسیم، سلامت و نقص، کمال و عیب را بشناسیم و بین عیب و نقص هم تمییز قائل شویم و فرق بگذاریم و بعد معالجه کنیم.

وی تأکید کرد: تا سری به درون نزنیم و ندانیم مسوول علم و عمل کدام است راه به جایی نخواهیم برد، البته ممکن است موعظه و سخنرانی کنیم، اما عالمانه و محققانه نخواهد بود.

این مفسر قرآن کریم با تأکید بر این‌که «برای آشنا شدن با درون باید از بیرون کمک بگیریم» گفت: انسان‌ها از نظر اعضا و جوارح بیرونی به چند دسته تقسیم می‌شوند.

وی افزود: یک سلسله از اعضای بیرونی انسان مسوول ادراک هستند؛ مثل گوش و چشم، یک سلسله نیز مسوول تحریک هستند و کار به عهده آن‌هاست.

وی تاکید کرد: عده‌ای از افراد چشم و گوش‌شان سالم است، اعضا و جوارح‌شان نیز سالم است، این گروه وقتی مار و عقرب را دیدند و خطری تهدیدشان کرد، خود را نجات می‌دهند، چون هم نیروی ادراک و هم نیروی تحریک‌شان سالم است.

جوادی آملی گفت: گروه دیگری هم هستند که قوه ادراک شان سالم است ولی دست و پای‌شان فلج است، گروه سوم کسانی هستند که مجاری تحریکی‌شان قوی است، اما کور و کر هستند و نمی‌بینند، گروه چهارم نیز کسانی هستند که مجاری تحریکی و قوه ادراک شان سالم نیست.

وی اظهار کرد: همین چهار گروه و دسته در جریان روح و نفس نیز هستند، در جریان روح در بدن ما یک سلسله نیروها مسوول و متولی اندیشه و بخشی نیز متولی انگیزه هستند و این همان است که در عبارت مولی علی(ع) آمده است« العقل ما عبد به الرحمن و اکتسب به الجنان» این‌ها دو قوه جدای از یکدیگر هستند.

وی افزود: ما باید بفهمیم که اخلاق مال کدام قوه است، علم اندیشه می‌آورد نه انگیزه، آن‌چه از گناه فرار می‌کند که علم نیست؛ بنابراین اگر از یک عالم بی‌عمل تعجب کردیم از ما باید تعجب کنند که سوال غیرمحققانه‌ای کرده‌ایم، علم که کار نمی‌کند، عقل عملی کار می‌کند که بسته است.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم اظهار کرد: در جبهه‌های درونی وهم و خیال رودروی عقل نظری هستند و مغالطات علمی به وجود می‌آید، مغالطاتی که در منطق آمده عصاره درگیری وهم و خیال با عقل است.

وی با بیان این‌که «ما در درون مثل بیرون یک مطلب مقدمی و چهار گروه داریم» اظهار کرد: ما در درون اندیشه‌ای داریم که متولی خاص می‌خواهد، وقتی که وارد این بحث شدیم می‌بینیم که چهار گروه هستند، عده‌ای عالم عامل و عادل هستند، عده‌ای بخش عملی‌شان ضعیف است، عده‌ای نیز دستگاه علمی‌شان کار می‌کند، ولی دستگاه نظری‌شان ضعیف است مثل مقدسان بی‌درک که هرچه به آن‌ها بگوئید عمل می‌کنند ولی نمی‌دانند چه چیز خوب و چه چیز بد است، گروه بعدی نیز جاهل متهتک هستند که نه می‌فهمند و نه عمل می‌کنند.

وی با بیان این‌که «برای اصلاح اخلاق ما دو راه بیشتر نداریم» اظهار کرد: برای اصلاح اخلاق نباید دو روش و عمل را فراموش کرد؛ اول این‌که در زورآزمایی تسلیم شهوت و غضب نشویم و دوم این‌که حال که دست و پای عقل عملی باز است، کوشش کنیم که عقلی عملی را خودکفا کنیم و خود آن همه چیز را بفهمد و نیازی به عقل نظری و حوزه و دانشگاه نداشته باشد، منتهی باید توجه داشت که این فهمیدن با تصور و تصدیق نیست و این عقل عملی که در درون ما است خود آن چشم پیدا و مشاهده می‌کند.

جوادی آملی افزود: اگر ما می‌توانستیم دست و پای خود را هم اهل کشف و شهود قرار دهیم نیازی به چشم و گوش نداشتیم، دست و پای ما این هنر را ندارد و یا ما آن هنر را نداریم، ما با عقل نظری و علم حصولی حقیقت را مشاهده نمی‌کنیم؛ بلکه با همان نیروی ما عبد به الرحمن، فالهمها فجورها و تقواها و دستگاه عقل عملی مشاهده می‌کنیم.

وی تصریح کرد: اگر این آینه را شفاف نگه داشتیم و اجازه ندادیم که گرد و غباری روی آن بنشیند، خیلی مهم است و خیلی کارها می‌کند، اما زمانی که غبار و گرد روی این آینه نشست این چیزها را نشان نمی‌دهد.

وی افزود: ما در اخلاق چاره‌ای نداریم که مواظب این بخش باشیم، معنایش این نیست که از درس کم بگذاریم و یا رهایش کنیم، درس هم خواندن آن، هم گفتن و هم تعلیم آن عبادت است، اما باید توجه داشت که این درس و بحث ما به آن اطمینانی نیست چون خیلی از ماها در کهنسالی دچار فراموشی می‌شویم.

این استاد حوزه با اشاره به روایتی تصریح کرد: انسان باید خود را با استغفار معطر کند، گناه لجن و بدبو است.

وی افزود: اخلاق تنها مخصوص حوزوی و دانشگاهی نیست، اخلاق برای عموم مردم است، ما باید روز به روز گردگیری کنیم و اجازه ندهیم روی عقل نظری‌مان غبار بنشیند و این مهم کار اخلاق است.


 


در حالی که عدم انعکاس نرخ رشد اقتصادی و تاکید بر کاهش نرخ تورم از سوی بانک مرکزی از سوی کارشناسان اقتصادی با انتقادات فراوانی همراه شده است و در حالی که مدیران دولتی تاکید بر رونق اقتصادی دارند ولی کارشناسان اقتصادی عنوان می کنند که دلیل کاهش تورم (حتی اگر درست باشد) نه رونق اقتصادی بلکه کاهش سطح عمومی مبادلات یا به عبارتی ساده تر رکود فزاینده در اقتصاد کشور است، به نظر می رسد آنچه در فضای ملموس و خارج از مباحث نظری قابل لمس است کمبود شدید نقدینگی است که در شرایط فعلی بسیاری از فعالین اقتصادی را با مشکلات عدیده مواجه ساخته است.

رصد ۲۲ شاخص فضای کسب و کار که از خردادماه سال جاری توسط مرکز پژوهشهای مجلس در حال انجام است و در آخرین گزارشی که طی این بررسیها تدوین شده اشاره به مشکل مالی فعالیت اقتصادی با کار فرمایان دولتی دارد.

در این گزارش آمده است: نتیجه نظرخواهی از عاملین تولید وسرمایه‌گذاران ایرانی نشان می‌دهد از میان ۲۲ نماگر نمایش دهنده وضعیت محیط کسب و کار در ایران (عواملی که در اداره بنگاه‌ها مؤثرند، اما خارج از کنترل مدیران بنگاه هستند)، «تأخیر شرکت‌ها و مؤسسه‌های دولتی در پرداخت به موقع بدهی‌های خود به پیمانکاران» در مردادماه ۱۳۸۹ مهمترین عامل مؤثر و محدود‌کننده اداره بنگاه‌های ایرانی بوده است پیش از این در دو ماه گذشته مشکلات دریافت تسهیلات از بانک‌ها از نظر پرسش شوندگان در این پیمایش‌های ماهیانه مهمترین محدودیت برون‌زای اداره بنگاه‌های ایرانی بوده است. این گزارش همچنین نشان می‌دهد از نظر پرسش شوندگان در این پیمایش، طی مردادماه ۱۳۸۹، نماگری «ضعف زیرساخت‌های تأمین برق» ، «ضعف سیستم توزیع» و «مفاسد اقتصادی در دستگاه‌های حکومتی» نسبت به ماه گذشته بیشتر از بقیه نماگرهای بدتر شده‌اند و وضعیت نماگر «موانع تعرفه‌ای تجارت خارجی» نسبت به تیرماه ۱۳۸۹، سهل‌تر شده است.

در کنار این موضوع اگر نگاهی به فهرست ۲۲ شاخص مورد ارزیابی داشته باشیم می بینیم که در این دوره چند ماهه عواملی مشکل سازترین شاخص های برشمرده شده عواملی هستند که طور مستقیم ناشی بر نقل و انتقالات مالی بنگاههای اقتصادی تاثیر می گذارند.

بحث مشکلات ناشی از دریافت تسهیلات بانکی در خرداد ماه بزرگترین مشکل بنگاههای اقتصادی عنوان شده بود که و در تیر ماه و مرداد ماه نیز جزء مورد تاکید ترین مشکلات بنگاههای اقتصادی قرار داشته است.

نقش پررنگ دولت در مشکل نقدینگی

در این میان نقش دولت به عنوان منبع اصلی تامین و توزیع نقدینگی به کشور بسیار پررنگ است و در حالی که دولت معتقد است در شرایط کنونی توانسته است با مدیریت درست از رشد نقدینگی جلوگیری و از محل افزایش بهره وری رشد اقتصادی را که اعلام نمی کند را افزایش دهد، در عمل می بینیم که فعالین اقتصادی از بد قولی کارفرمایان دولتی در بازپرداخت بدهی هایشان شکایت دارند و در رد بندی ۲۰ موسسه دست اندرکار فرایند سرمای گذاری در کشور آخرین رتبه به بانکهای دولتی تعلق می گیرد بانک هایی که به گفته فعالین اقتصادی بیشترین مشکل را در مسیر تخصیص اعتبارات و تسهیلات سر راه فعالین اقتصادی قرار می دهند.

البته نکته جالب اینجاست که در این ارزیابی که مربوط به مرداد ماه سال جاری است تاثیر تحریم های بین المللی، ورود کالاهای قاچاق، تثبیت نرخ ارز و حتی تعرفه پایین واردات کالاهای خارجی از نظر رتبه اهمیت بین مشکلات اصلی فعالین اقتصادی در ردیف های ۹ به بعد قرار می گیرند در حالی که شاید در فضای رسانه ای همواره از زبان تولید کنندگان و فعالین اقتصادی کشور مشکلاتی مانند عرضه کالاهای قاچاق یا واردات کالاهای ارزان قیمت چینی به عنوان مشکلات اصلی بخش مولد اقتصاد عنوان شده است و کمتر کسی به مشکل چک های برگشتی ورکود شکنی شاخص برگشت چک در یک سال گذشته اشاره می کند در حالی که این شاخص در ارزیابی های انجام شده توسط مرکز پژوهشهای مجلس در مرداد ماه رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است و در ماههای تیر و خرداد هم این مسئله دومین و سومین مشکل اصلی فعالین اقتصادی بوده است.

مشکلی که ریشه در کمبود نقدینگی داشته و نشان از کاهش شدید سرمایه در گردش فعالین و بنگاههای اقتصادی دارد و به خوبی توجیه کننده رکود مبادلاتی است که چشم انداز کوتاه مدت آن هم نامشخص است و در واقع صاحبان نقدینگی را بر آن می دارد که به جای حفظ حداقل سرمایه در گردش خود به صورت نقدی آن را تبدیل به کالا کرده و یا به هر شکل ممکن آن را تبدیل به دارایی های غیر منقول کنند تا بعد از اجرای هدفمندسازی یارانه ها این نقدینگی از هر نوع کاهش ارزشی در امان بماند و همین مسئله باعث می شود در حالی که میزان چک های برگشتی سیر صعودی طی می کند در مقابل میزان مبادلات انجام شده توسط این نوع اوراق بهادار سیر نزولی داشته باشد.

بیهوشی اقتصادی

دولت به عنوان متولی نقدینگی در سالهای ۸۵ و ۸۶ با خاصه خرجی چرخه تولید نقدینگی در کشور را از تعادل خارج کرد و نتیجه آن شد که تورم از حدود ۱۰ درصد در سال ۸۴ به ۲۵ درصد در سال ۸۷ برسد؛ موضوعی که خود محمود احمدی نژاد نیز در سال پایانی فعالیت دولت نهم نیز به آن اعتراف کرده در مصاحبه ای با نشریه گزارش اقتصادی در مورد عملکرد اقتصادی دولت نهم می گوید: « رشد نقدینگی شمشیر دولبه است. ما برای توسعه اقتصادی مان نیازمند نقدینگی هستیم. بدون نقدینگی که اقتصاد نمی چرخد. همین سال ۱۳۸۵ اگر ما چهارده هزار میلیارد تومان به بخشی از صنعتمان تزریق می کردیم، اینها چیزی حدود ۳۰۰ هزار شغل جدید درست می کردند و ثروت ملی و رشد اقتصادیمان بالا می رفت. پس نقدینگی لازم داریم. برای تولید هم نیازمند نقدینگی هستیم. اگر ما رشد هشت درصد را هدف می گذاریم، متناسب با آن نقدینگی لازم داریم. اما اگر نقدینگی به واسطه برود، این به ضرر کشور است. بعضی ها می آیند تناسب یک به یک بین نقدینگی و تورم برقرار می کنند. این درست نیست. ما کشورهایی داریم که آن قدر نقدینگی دارند که به بیرون از خودشان سرریز می کنند. می روند جاهای دیگر سرمایه گذاری می کنند. در کشور خود ما دارند می آورند، از کجا می آورند؟ نقدینگی است که می آورند و سرمایه گذاری می کنند. ما تلاش داریم که نقدینگی را به سمت سرمایه گذاری و تولید ببریم. اگر این اتفاق بیفتد نه تنها تورم نیست ضد تورم است و ثروت ملی بالا می رود. اما اگر مهار نشود که یک مقدار سال گذشته برخی از بانکها این را رعایت نکردند و در بخش خرید و فروش و واسطه گری بردند، مثلاً در بخش مسکن یک دفعه هجوم کردند و بعضی از بانکهای خصوصی وامهای سنگین دادند، خب این تورم درست می کند. امیدواریم امسال بتوانیم کنترل کنیم. البته ما تلاش داریم سقف نقدینگی را هم کنترل بکنیم. این طور نباشد که از آن محدوده تعیین شده، خارج شده باشد…».

نتیجه این نوع نگرش که از سوی رئیس جمهور بیان شد به جایی رسیده که در دو سال اخیر در عمل تزریق نقدینگی متوقف شده است و البته شاید بتوان گفت این توقف از سوی دولت برای ایجاد نوعی بیهوشی اقتصادی قبل از هدفمندسازی است که از آن به جراحی اقتصادی تعبیر می کنند.

به هر شکل، آنچه در حال حاضر در اقتصاد کشور در جریان است، نشان از کمبود شدید نقدینگی است که در عمل گردش فعالیت های اقتصادی را به شدت کند کرده است و اگر دولت برای این مشکل چاره اندیشی نکند، شاهد افزایش خروج سرمایه ها از بخش های مولد و ورشکستگی های گسترده خواهیم بود. با به تعبیر پزشکی، اگر دولت همچنان به نگه داشتن اقتصاد کشور در شرایط بیهوشی ادامه بدهد، اقتصاد ایران در خطر کما و مرگ قرار خواهد گرفت.

منبع: خبر آنلاین


 


عیسی کلانتری پیش بینی کرد که با توجه به ساختار و شرایط کنونی کشور، جناح اصولگرایان با خودشان درگیر خواهند شد.

دبیرکل خانه کشاورز در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: وقتی که ما یک حزب داشتیم به نام حزب جمهوری اسلامی و جناح مخالفی نبود، داخل این حزب دو دستگی شروع شد. همین چپ و راست از درون همین حزب جمهوری اسلامی به وجود آمدند. یک عده ای شدند چپ و یک عده ای هم شدند راست و این ادامه داشت تا تبدیل شدند به اصلاح طلب و اصولگرا. حالا که قرار بر این است که اصلاح طلبان از صحنه سیاسی حذف شوند اصولگرایان با هم درگیر خواهند شد و دوباره یک گروه دیگر پیش خواهد آمد.

وی در ادامه گفت: من فکر می کنم که این مسئله به نفع نظام جمهوری اسلامی نیست. من می گویم نظام جمهوری اسلامی نه دولت جمهوری اسلامی. به نفع نظام جمهوری اسلامی نیست که بخواهد تک بعدی و با یک تفکر در کوتاه مدت فکر کند و بخواهد کشور را اداره کند.

وی با بیان این مطلب که امیدی به بازگشت اصلاح طلبان نمی بینید اظهار داشت: الان اصلاح طلبان را تهدید می دانند اما خودشان شکاف بر می دارند. آدم ها سر هم می توانند کلاه بگذارند اما سر خودشان که نمی تواند کلاه بگذارد. انسان واقعیت ها را می بیند و ممکن است تا یک مدتی کتمان کند اما بالاخره واقعیت ها ملموس هستند. من فکر نمی کنم هیچ کسی چه در میان اصلاح طلبان و چه در اصولگرایان راضی به از بین رفتن کشور و انقلاب باشد.

وی تصریح کرد: اگر سیاست ها به مسیری برود که یگپارچگی کشور یا اصول انقلاب در معرض تهدید قرار بگیرد خودشان با رفتارهای غلط خودشان را درگیر می کنند. یک تفکر خاص وقتی که به بیراهه برود نمی تواند دوام بیاورد.

مشروح گفت و گوی «خبرآنلاین» با عیسی کلانتری قرار است روز شنبه در روزنامه «خبر» منتشر شود.


 


اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با صدور اطلاعیه ای به مناسبت ۲۹ آبان ماه (سالروز تصویب قانون کار) از اعضای خود دعوت کرد که صبح روز شنبه در تجمعی در میدان فردوسی تهران شرکت کنند.

به‌‌گزارش ایلنا، اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری دراطلاعیه ای که به مناسبت ۲۹ آبانماه سالروز تصویب قانون کار صادر کرده است از کلیه اعضا خود درخواست نمود تا در مراسمی که به همین مناسبت راس ساعت ۹:۰۰ صبح روز شنبه ۲۹ آبانماه در محل ساختمان آموزشی خانه کارگر در میدان فردوسی خیابان انقلاب کوچه شاهرودی برگزار می شود، حضور یابند.

این گزارش حاکی است که معمولا هرساله تشکلات کارگری سالروز تصویب قانون کار را با گردهمایی و سخنرانی و صدور قطعنامه در حمایت از قانون مذکور برگزار می کنند. اما امسال به لحاظ گنجاندن اصلاح قانون مذکور دربرنامه پنجم توسعه سیاسی-اقتصادی کشور از اهمیت بیشتری برخوردار است.


 


یک عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس، مشارکت و حضور اکثریتی مردم در صحنه انتخابات آتی را منوط به فراهم کردن شرایطی عادلانه برای ایجاد رغبت شرکت همه سلیقه‌ها در انتخابات دانست.

علی‌اکبر اولیاء در گفت‌وگو با ایسنا افزود: این مساله نیازمند فضای بازتری است نه این که عده‌ای به هر مستمسک و بهانه‌ای که خود تشخیص می‌دهند به دیگران انگ زده و آن‌ها را از صحنه خارج کنند.

وی گفت: انتظار و خواست بنده به عنوان نماینده مردم این است که فضا به گونه‌ای فراهم شود که شاهد حضور حداکثری جناح‌ها، گروه‌ها و همه اقشار مردم در انتخابات آتی باشیم.

وی با ابراز این عقیده که « متاسفم بگوییم این شرایط چندان فراهم نیست»، گفت: عده‌ای تصور می‌کنند همه سهم کرسی‌های مسوولیت از جمله مجلس باید در اختیار آنان قرار گیرد.

اولیا این طرز تفکر را «انحصار‌طلبی و سمی مهلک» دانست و افزود: این دیدگاه به هیچ وجه به نفع کشورنخواهد بود.

این عضو فراکسیون خط امام(ره)، در ارزیابی ازانسجام اصلاح‌طلبان تا انتخابات آتی نیز گفت: هیچ‌گاه نباید ناامید شد و هر کس براساس مسوولیتی که دارد، باید اقدام کند. خداوند هم به اندازه فهم‌ انسان در روز قیامت از آن‌ها بازخواست خواهد کرد و همه مسوول هستند و هیچ‌کس نمی‌تواند خود را از مسوولیت مبرا کند؛ منتهی برخی اوقات شرایطی فراهم می‌شود که بعضی احساس می‌کنند تکلیفی بر آنان نیست که این مساله را بسیار خطرناک می‌دانم.

نماینده مردم یزد و صدوق در خانه ملت، با مضر دانستن فراهم نبودن نشاط و شادابی برای حضور حداکثری مردم در جامعه گفت: البته عده‌ای این‌گونه می‌خواهند و این گونه فضای اجتماعی را هم مدیریت می‌کنند.


 


یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اعلام اینکه هنوز ابعاد گسترده‌ای از موارد کودک‌آزاری در کشور پنهان مانده گفت: آمار و ارقام‌ فعلی در مورد کودک‌آزاری در خانواده‌ها، مدارس، مکان‌های آموزشی و کارگاه‌ها غیرواقعی بوده و قابل استناد نیست.

به گزارش ایلنا، داریوش قنبری با اعلام اینکه گزارش‌های متعددی در مورد وقوع کودک‌آزاری در مراکز آموزشی، مدارس، خانواده‌ها و غیره به کمیسیون اجتماعی و آموزشی مجلس گزارش داده می‌شود، نسبت به افزایش خشونت در برابر کودکان ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: متاسفانه در بسیاری از خانواده‌ها تربیت کودک با تنبیه و خشونت همراه شده و کتک زدن نوعی ابزار تربیتی تلقی می‌شود.

نماینده ایلام با اشاره به اینکه تنبیه و خشونت بر روی کودکان ریشه در بسیاری از ذهنیت‌های غلط دارد افزود: در عین حال در بسیاری از مناطق کشور نیز علاوه بر خانواده‌ها مدارس هم به اعمال رفتارهای خشن رو آورده و بسیاری از معلم‌ها مبادرت به رفتارهای مخرب در برابر کودکان کرده و به بهانه درس نخواندن و انجام ندادن تکالیف روزانه دانش‌آموزان را تنبیه می‌کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: ممکن است در یک خانواده به دلیل ضعف آگاهی و فرهنگ از رفتارهای خشونت‌آمیز در برابر کودک استفاده شود اما چنین شیوه‌هایی در مدارس و مکان‌های آموزشی غیرقابل توجیه است چرا که جز رواج و اشاعه رفتارهای خشن در میان کودکان ونوجوانان اثرات دیگری ندارد.

قنبری با اعلام اینکه هنوز ابعاد گسترده‌ای از موارد کودک‌آزاری در کشور پنهان مانده است ادامه داد: متاسفانه رویکرد همیشگی «چهار دیواری اختیاری» همچنان در درون خانواده‌های ایرانی وجود دارد و به همین دلیل نمی‌توان در مورد اتفاقات ناگواری که اغلب در منازل و در قبال کودکان رخ می‌دهد اطلاعات بدست آورد به همین دلیل آمار و ارقام‌ فعلی در مورد کودک‌آزاری توسط پدر و مادر یا ناپدری و نامادری و حتی اقوام نزدیک کودکان غیر واقعی بوده و قابل استناد نیست. به گفته این نماینده مجلس، آمارهای فعلی و موجود حکایت از افزایش میزان کودک‌آزاری در چهارچوب خانواده را داشته اما متاسفانه رسانه‌ها به‌ خصوص رسانه‌ ملی کمتر به این معضل پرداخته و در واقع آن را مخفی نگاه داشته است.

قنبری با اشاره به نقش رسانه‌ها در ارائه آموزش‌های عمومی به مردم یادآور شد به عنوان نمونه اخبار مربوط به تنبیه بدنی یک معلم در یکی از شهرستان‌ها که به فوت دانش‌آموز منجر شد، در رسانه‌ ملی منعکس نشد و سایر موارد نیز به اطلاع افکار عمومی نمی‌رسد درحالی که رسانه ملی و سایر مطبوعات و رسانه‌ها که جزو صنایع فرهنگی به حساب می‌آیند باید این اخبار را پوشش داده و در کنار آن با تحلیل حادثه، رهکارهایی را توسط کارشناسان ارائه دهند تا مردم و خانواده‌ها با شیوه‌های فرزندپروری اشنا شوند.

او با این عنوان که باید حمایت‌های قانونی ویژه‌ای در قبال کودکان آزار دیده تدوین شود گفت: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که در این زمینه جامع‌تر بوده و منافع کودکان آزار دیده را در نظر دارد هنوز در صحن علنی مجلس مطرح نشده و در کمیسیون اجتماعی درحال بررسی است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به بخشنامه‌هایی که در مورد جلوگیری از تنبیه کودکان توسط معلمان وجود دارد خاطرنشان کرد: با وجود بخشنامه‌های متعدد در این زمینه متاسفانه این بخشنامه‌ها چندان جدی گرفته نمی‌شوند و موارد زیادی از تنبیه‌های روانی وبدنی روی دانش‌آموزان که توسط معلمان صورت می‌گیرد به مجلس و کمیسیون‌های مربوطه گزارش داده می‌شود.


 


کلمه – گروه اقتصادی: با آنکه مسئولان دولتی و متحدانش در نهادهای نظامی و انتظامی، امنیتی شدن فضای جامعه در آستانه آزادسازی قیمت‌ها و اجرای طرح هدفمند شدن یارانه‌ها را انکار می‌کنند، اظهارات ضد و نقیض وزیر بازرگانی و معاونش در خصوص چگونگی حضور و فعالیت بسیج در بازار، در کنار تفاهنامه‌ی دولت با بسیج ادارات برای بازرسی و برخورد با فعالان بازار، نشانه‌های تلاش‌های پنهانی هستند که برای پلیسی کردن فضای جامعه در ماههای آینده در جریان است.

در حالی که معاون وزیر بازرگانی هفته پیش بر حضور بسیج در برخورد با متخلفان اقتصادی تصریح کرده بود، وزیر بازرگانی ضمن تکذیب سخنان معاونش، تاکید کرد که: ما اکنون دنبال استفاده توانمندی نظامی و امنیتی بسیج نیستیم.

به نوشته خبرگزاری‌ها، مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی، که هفته پیش در مراسم انعقاد تفاهم همکاری سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفته بود “بسیج همیار دولت در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌هاست”، اکنون در حاشیه نشست مشترک با برخی فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران، تاکید کرده است که وجود ده هزار بازرس خود وزارت بازرگانی برای بازرسی در روند اجرای طرح هدفمندسازی کفایت می‌کند.

وی گفته است: “ما اکنون دنبال استفاده از توانمندی‌ نظامی بسیج نیستیم و اصلا وزارت بازرگانی کار امنیتی نمی‌کند. یعنی ما دنبال بسیج برای کارهای امنیتی آن نرفته‌ایم.”

این در حالی است که محمدحسین نکویی‌مهر، معاون وی، به صراحت از حضور بسیج در برخورد با کسانی که آنها را “متخلفان بازار” می‌نامد، سخن می‌گوید. این معاون وزیر بازرگانی، امروز هم در مصاحبه با خبرآنلاین، بار دیگر – و به رغم سخنان وزیر – بر اظهارات پیشین خود تاکید کرده و گفته است: “بسیج می تواند اگر لازم شد با متخلفان بازار برخورد کند.”

نکویی مهر که چند هفته‌ای است از اتاق ریاست سازمان بازرگانی استان فارس به طبقه پنجم ساختمان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان انتقال یافته تا ریاست این سازمان و معاونت وزارت بازرگانی را برعهده داشته باشد، هفته قبل تفاهمنامه‌ای با بسیج منعقد کرد که در آن به همکاری و مشارکت بسیج ادارات در اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها اشاره و تاکید شده بود.

بر اساس این تفاهمنامه که به امضای رئیس سازمان دولتی حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سردار سرتیپ احمدی میانجی رئیس سازمان بسیج ادارات رسید، نظارت و بازرسی از اصناف، به بیش از پنج هزار نفر از بسیجیان ادارات واگذار شده است.

وزیر بازرگانی در زمان امضای این تفاهمنامه، حضور بسیج در عرصه هدفمند شدن یارانه‌ها را ” نمایش جلوه‌ای از همیاری دولت و ملت” توصیف کرده بود.

معاون وزیر بازرگانی هم اکنون در اظهارات اخیر خود به سازماندهی، آموزش و به‌کارگیری بسیج در روند پایش بازار اشاره می‌کند و و از حضور این نیروی نظامی در “برخورد با متخلفان در صورت لزوم” سخن می‌گوید.

جالب اینجاست که با وجود اعلام رسمی این تفاهمنامه و توضیحات پس از آن، هنوز مسئولان دولتی و متحدان ادعا می‌کنند که فضای بازار، امنیتی نشده و دولت بنا ندارد در زمان اجرای طرح هدفمند شدن یارانه‌ها، جامعه و به خصوص عرصه فعالیت‌های اقتصادی را به صورت پلیسی اداره کند.


 


عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، شرط وحدت در جریان مدعی اصولگرایی را دست برداشتن دولت از رفتارهای جزمی عنوان کرد.

به گزارش ایلنا، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده کرمانشاه، در پاسخ به سوالی در مورد تاثیرات حضور “مهدوی‌کنی و یزدی در موضوع اتحاد بین اصولگرایان”، این امر را “موثر” خواند و اظهار داشت: اکنون هم باید از حضور این بزرگان استقبال کرد زیرا وحدت میان اصولگرایان که از نظر سیاسی نباید تفرقه‌ای داشته‌ باشند نیازمند زیربنای اخلاقی است که ورود این آقایان می‌تواند آن را فراهم کند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر ورود علما در رفع اختلافات میان دولت و مجلس افزود: ورود علما به بحث وحدت فراتر از موضوعات مدیریتی است و طبیعتاً آنها به شکاف میان حامیان و منتقدان دولت وارد نمی‌شوند.

فلاحت‌پیشه ادامه داد: این شکاف هم مانند الگوی حل مشکل برنامه پنجم می‌تواند حل شود. برخی ناظران فکر می‌کردند برنامه پنجم به عامل تفرقه همیشگی تبدیل شده است اما دولت و مجلس نشان داده‌اند که به توافق رسیده‌اند ضمن آنکه انتقاد از دولت امر بدی نیست.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس همچنین تاکید کرد: جریان اصولگرایی اختلاف زیربنایی با دولت ندارد البته برخی دوستان می‌گویند که اختلاف بینشی با دولت دارند ولی معتقدم این نوع اختلاف در مجلس کمرنگ است و عمدتا در مسائل مدیریتی وجود دارد. البته برخی مسائل بینشی مانند نظریه پردازی مکتب ایرانی و در راس امور بودن مجلس این اختلافات را حادتر کرده است درحالی که در شرایط فعلی طرح این مسائل ضروری نیست.

فلاحت‌پیشه اظهار داشت: دولت و مجلس در زمان فعلی کار حساس هدفمند کردن یارانه‌ها را اجرا می‌کنند که در آن باید تلاش کنند حداقل فشار به مردم وارد آید و حداکثر اهداف نیز تحقق یابد، همچنین مسائل خاص خارجی نیز وجود دارد لذا در چنین شرایطی باید فیتیله اختلافات سیاسی را پایین کشید و عزم متقابل ایجاد شود.

وی در پایان در پاسخ به اینکه “علما ورود کننده به بحث وحدت از ابتدا نسبت به سیاست‌های دولت انتقاد داشته‌اند و اکنون واکنش دولت باید چگونه باشد؟” گفت: معتقدم اگر طرفین دنبال وحدت باشند باید از یک سری رفتارهای جزمی دست بکشند زیرا مشخصاً در دولت یک سری رفتارها حالت جزمی یافته است که باید تعدیل شود.


 


دبیرکل فراکسیون خط امام(ره) مجلس با تاکید بر استفاده از همه نیروهای انقلاب در کشور، می‌گوید که عوامل مخل وحدت باید شناسایی شوند.

به گزارش خبرگزاری کار،محمدرضا تابش نماینده اردکان در مجلس، در پاسخ به سوالی در مورد جریاناتی که درپی حذف اصلاح‌طلبان از صحنه سیاسی کشور و حضور موثر آنان در مجلس هستند، اظهار داشت: این جریانات شناختی از تحولات جامعه ندارند و فکر می‌کنند با انحصارطلبی و یک‌جانبه گرایی می‌توان کشور را اداره کرد درحالی که اینگونه نیست و اگر می‌خواهیم در کشور شاهد پیشرفت، توسعه و آبادانی باشیم و زمینه رفاه و سعادت مردم فراهم شود باید از همه نیروهای دلبسته‌ ایران و انقلاب اسلامی استفاده کنیم.

وی افزود: فکر می‌کنم عده‌ای ماموریت دارند که نگذارند وحدت در جامعه متجلی شود لذا دستگاه‌هایی که ادعا می‌کنند بر زمین و هوا مسلط هستند باید این عوامل مخل وحدت را شناسایی کرده و ببینند که آبشخور آنها کجاست.

دبیرکل فراکسیون خط امام مجلس گفت: در مقطع فعلی متشنج کردن جو و جلوگیری از وحدت میان نیروهای سیاسی که وحدت میان مردم را هم درپی خواهد داشت کار عمله‌‌های دشمن است و باید با آن مقابله شود.


 


مریم کرباسی و رزا قراچورلو دو وکیل از ۵ وکیلی  که در هفته گذشته بازداشت شده بودند آزاد شدند.

به گزارش کلمه، مریم کرباسی ۲۲ آبان در زمانیکه از سفر به ترکیه همراه با سارا صباغیان، مریم کیان‌ارثی بر می گشت در فرودگاه مهرآباد بازداشت شد.

یک روز بعد از بازداشت این سه نفر دو وکیل دیگر به نام های رزا قراچورلو و محمد حسین نیری هم بازداشت شدند.

رزا قراچورلو عضو کمیسیون حقوق بشر کانون وکلا است.

دادستان تهران جرم این وکلا را امنیتی عنوان کرده بود.


 


سایت بنیاد گلشیری که فعالیت هایی در زمینه های ادبی دارد فیلتر شد.

به گزارش کلمه، بنیاد فرهنگی – مطالعاتی هوشنگ گلشیری به نام داستان نویس معاصر ایران تاسیس شده است و در سایت این بنیاد درباره فعالیت های آن اطلاع رسانی می شد.

فعالیت های بنیاد گلشیری شامل اهدای جایزهُ سالانهُ هوشنگ گلشیری به آثار برتر ادبیات داستانی و نقد ادبی به زبان فارسی،تشکیل کارگاه‌‌های داستان‌نویسی، جلسات داستان‌خوانی و نقد و بررسی،تاُسیس مرکز انتشارات و کمک به چاپ و نشر آثار داستان‌نویسان و … است .

پیش از این نیز فیلتر شدن سایت دهخدا  تعجب اهالی فرهنگ و ادب را فراهم کرد.


 


پروفسور فرامرز رفیع‌پور، چهره ماندگار جامعه‌شناسی شد.

به گزارش خبر آنلاین ، وی که پیش از دریافت جایزه به روی صحنه دعوت شده بود در سخنان کوتاهی با امید دادن به جوانها گفت: من کودکی‌ام را در اتاقی ۳در۴ در حوالی پل چوبی با دیگر اعضای خانواده گذراندم و هرگز فکر نمی‌کردم بتوانم تحصیل کنم اما لطف خدا و عهدی که با خودم برای نوکری ایران بستم مرا موفق کرد.

دکتر رفیع‌پور همچنین از همسر و ۴ فرزندش به عنوان مسافران قایقی نام برد که همگی برای رسیدن به موفقیت او همراه یکدیگر پارو زده‌اند.

این استاد جامعه‌شناسی سپس از دکتر ایرجفاضل، دکتر مصطفی معین و دکتر جعفر توفیقی وزیران اسبق آموزش عالی در دولت‌های سازندگی و اصلاحات به نیکی یاد کرد.

رفیع پور سخنانش را با این عبارت به پایان برد: حاصل کلام من این است: خدا، ایران


 


همسر سید مصطفی تاجزاده با حضور در دفتر کار مهندس سحابی با او در ارتباط با شرایط روز گفتگو کرد. وی در این دیدار گزارشی از وضعیت همسرش در قرنطینه اوین داد و از عدم اجرای قانون و عدالت در کشوری که مسئولینش ادعای ام القری بودن ایران را دارند شکوه کرد و گفت که علیرغم ضعف جسمی و بیماری ها، روحیه آقای تاجزاده عالی است و او برای ماندن در زندان برنامه ریزی کرده و به خانواده اش اجازه نمی دهد که هیچ درخواست ملتمسانه ای از آنان که او را به ستم و بدون کوچکترین جرم و گناهی به بند کشیده اند، داشته باشند.

در این دیدارمهندس سحابی ضمن ستایش روحیه و توان و پایداری تاجزاده، تدبیرو پختگی و تحلیل های او را قابل تحسین دانست و گفت جای افسوس دارد که امثال تاجزاده که باید جامعه از توان و اندیشه شان بهره مند شود، در زندان هستند و خشونت طلبان افراطی زمام امور را به دست گرفته اند و کشور را به سراشیبی سقوط رهنمون می شوند. ایشان اظهار امیدواری کردند که با شنیدن همه صداها بهترین راه برای برون رفت از شرایط بحرانی موجود یافته شود و بیش از این سرمایه های اجتماعی هدر نروند و جوانان بیش از این مأیوس نشوند.

محتشمی پور در این دیدار تأکید کرد که همسرش و دوستان او هیچ جرم و اقدام غیرقانونی مرتکب نشده اند و تنها به جرم نقد مشفقانه دربند هستند. و اگر جرم سیاسی تعریف شده بود بی شک او و دوستانش که به جرم شکایت از کودتاگران نظامی دربند هستند، سرنوشت دیگری داشتند.همسر تاجزاده هم چنین ضمن تشکر از حضور مهندس سحابی در ایام مرخصی تاجزاده در منزلشان و عیادت از او، مراتب ارادت و سپاس خود و همسرش را به این سیاستمدار با تجربه  کاراندیش و با تدبیر اعلام کرد و آرزوی امیدواری کرد که نسل جوان با استفاده از تجارب گرانسنگ ایشان در راه اصلاحات تا حصول نتیجه استوار و پایدار بماند .

در این ملاقات هم چنین نسبت به رفتار غیرقانونی و برخوردهای عجیبی که با فعالان ملی مذهبی از جمله هدی صابر شده است ابراز تأسف شد. لازم به ذکر است که هدی صابر ماه هاست به شکل غیرفانوی و بدون توجیه قضائی در بند ۳۵۰ به سر می برد


 


به دنبال بازداشت غیرقانونی سردار مقدم، رئیس کمیته ایثارگران ستاد انتخاباتی مهندس موسوی، تعدادی از خانواده های زندانیان و جوانان اصلاح طلب با حضور در منزل وی به دلجویی و ابراز هم دردی با خانواده اش پرداختند.

به گفته همسر این فرمانده سپاه و سردار جنگ، او از روز چهارشنبه هفته گذشته به منزل مراجعت نکرده و هیچ گونه تماسی هم با خانواده نداشته است.

به گزارش نوروز، خانم حیدری در این دیدار با وصف ویژگی های ارزنده همسرش حضور مداوم او در جبهه های جنگ و حضور در همه عملیات جنگی را گناه غیرقابل بخشش از نظر تازه به دوران رسیده های امروز دانست و گفت: اگر علاقه به مهندس موسوی نخست وزیر امام و نزدیکی به او جرم است این را باید اعلام کنند تاهمه بدانند و در غیراین صورت این گونه رفتار با یک رزمنده و سردار دیروز باید توجیه و پاسخ گفته شود.

وی با اعلام این که علیرغم ادعای قانون گرایی قوه قضائیه هیچ خبری از همسرش ندارد، شرایط روحی فرزندانش را در غیاب پدر بد توصیف کرد و گفت فرزندانم و بلکه همه خویشان و دوستان ما از این گونه رفتار در شوک هستند و پدر ایشان و پدر و مادر من هم از این رفتار زشتی که با او شده بی خبرند چرا که تحمل باور آن را ندارند.

وی هم چنین از حاضرین خواست که برای رهایی همه زندانیان مظلوم دعا کنند و اظهار امیدواری کرد که روز عید غدیر همه عزیزان دربند ازجمله همسرش در کنار خانواده های خود باشند.

محمد عزلتی مقدم،از سرداران دفاع مقدس روز ۱۹ آبان ماه و در پی دیدار جمعی از سرداران دفاع مقدس با موسوی، بازداشت شده است.


 


کمیته بین المللی دفاع از روزنامه نگاران، جایزۀ امسال آزادی مطبوعات را به چهار روزنامه نگاری می دهد که برای دفاع از آزادی بیان و قلم، بازداشت شدند، و دراین میان محمد داوری، سردبیر سایت سحام نیوز نیز، جزو چهار برنده این جایزه می باشد، که هم اکنون در زندان اوین محبوس است.

به گزارش بی بی سی، کمیته جهانی حمایت از خبرنگاران جایزه بین المللی آزادی مطبوعاتِ امسال را، همچنین به نادره عیسایوا از روسیه، داویت کبه ده از اتیوپی و لورنو مارکز از ونزوئلا اعطا کرد، که آنها نیز چون محمد داوری، زندگی و امنیت خود را دچار مخاطره کرده اند تا واقعیات را بیان کنند؛ لذا شایستۀ دریافت جایزه آزادی مطبوعات شناخته شده اند. این جایزه طی روزهای اخیر اعطا خواهد شد.

به گزارش سایت آن سازمان بین المللی، جوئل سایمون، مدیر کمیته حمایت از خبرنگاران می گوید “برندگان جایزه آزادی مطبوعات در سال ۲۰۱۰، همه به دلیل فعالیت روزنامه نگاری خود با زندان، شکنجه و خشونت روبرو شده اند. هریک هم به شکل موثری در زندگی مدنی جامعه خود موثر بوده اند و خطاها و نادرستی ها را برملا کرده و با فساد مبارزه کرده و نظر انتقادانه خود به حاکمیت را حفظ کرده اند.”

لازم به ذکر است محمود داوری، معلم ۳۶ ساله و سردبیر سایت سحام نیوز (ارگان خبری حزب اعتماد ملی)، که از ۱۷ شهریور ماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد، در فاش کردن شکنجه ها و تجاوزهای بازداشتگاه کهریزک نقشی مهم داشت.

داوری به اتهام “اقدام به تبانی علیه نظام” به پنج سال زندان محکوم شده و در زندان به سر می برد. مادر وی چندی پیش در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل از شکنجه پسرش در زندان خبر داده بود.

داوری که معلم و از مجروحان جنگ ایران و عراق بوده و از ناحیه پا و چشم دچار معلولیت جنگی می باشد، طی ماههای زندان – که هشت ماه آن سلول انفرادی بوده- از داشتن مرخصی نیز محروم بوده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته