-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آذر ۳, چهارشنبه

Latest News from Norooz for 11/24/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکل سابق حزب مشارکت با موضوع «بررسی زوایای پنهان و آشکار انتخابات ۸۸» در دانشگاه شهید عباسپور مناظره می‌کنند.

به گزارش فارس، رضا صدقی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت آب و برق (شهیدعباسپور) اظهار داشت: محمدحسین صفارهرندی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا خاتمی دبیرکل سابق حزب مشارکت با موضوع «بررسی زوایای پنهان و آشکار انتخابات ۸۸» در دانشگاه شهید عباسپور مناظره می‌کنند.

به گفته وی، این مناظره ساعت ۱۶ الی ۱۸ یکشنبه ۱۴ آذر از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید عباسپور در سالن شماره یک مجموعه فرهنگی شهید رنجبران این دانشگاه برگزار خواهد شد.


 


مقامات قضایی به سعید نورمحمدی، زندانی عضو جوانان جبهه مشارکت و ستاد ۸۸، اعلام کرده‌اند که دو ماه از مدت بازداشتش در سال ۸۸ جزو ایام حبس او محسوب نمی‌شود!

به گزارش خبرنگار کلمه، این عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی، که در سال قبل در دو مرحله، جمعا هفت ماه (مرحله اول، دو ماه و مرحله دوم، در جریان بازداشت در مراسم دعای کمیل، پنج ماه) را در بازداشت به سر برده بود، چندی پیش به یک سال حبس قطعی محکوم شد.

این گزارش حاکی است، با توجه به تصریح قانون و ذکر آن در رای صادر شده از سوی دادگاه مبنی بر اینکه ایام یازداشت از مدت محکومیت متهم کسر می‌شود، سعید نورمحمدی ماه گذشته برای گذراندن مدت باقی‌مانده از یک سال محکومیت خود به زندان اوین مراجعه کرد. اما اکنون قاضی به وی اعلام کرده که دو ماه بازداشت او در تابستان ۸۸ در نظر گرفته نمی‌شود و بدین ترتیب او باید دو ماه بیشتر از آنچه تصور می‌کرده، در زندان بماند.

لازم به ذکر است که تبصره ذیل ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی تاکید می‌کند: “چنانکه محکوم علیه قبل از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده امر مطرح بوده بازداشت شده باشد، دادگاه پس از تعیین تعزیر از مقدار تعزیر تعیین شده یا مجازات بازدارنده به میزان بازداشت قبلی وی کسر می کند.”

همچنین تبصره ذیل ماده ۲۹۵ قانون آیین دادرسی کیفری نیز می‌گوید: “چنانچه محکوم علیه قبل از صدور حکم لازم الاجرا به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده امر مطرح بوده بازداشت شده باشد، مدت بازداشت قبلی از مقدار حبس او کسر خواهد شد.”

بدین ترتیب مشخص نیست که قاضی پرونده با چه مجوز قانونی، دو ماه بر مدت حبس این زندانی بی‌گناه اضافه کرده است.

نورمحمدی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین است و با توجه به اظهارات غیرقانونی مقام قضایی، باید هفت ماه دیگر در زندان بماند.


 


سایت حزب اعتماد ملی گزارش داد که نیروهای امنیتی، هفته گذشته و نیز مجددا از امروز با استقرار در مقابل منزل مهدی کروبی، از ورود افراد به منزل وی جلوگیری به عمل آوردند.

به گزارش سحام نیوز، ماموران امنیتی همانند عید فطر؛ از روز عید قربان تا صبح روز گذشته و نیز از امروز به طور مجدد از ملاقات دوستان و آشنایان با کروبی که برای دید و بازدید اعیاد اسلامی مراجعه می‌کردند، جلوگیری کردند.

بر اساس این گزارش، این اقدام در حالی صورت می گیرد که طی چند ماه اخیر این نیروها با استقرار در مقابل منزل مهدی کروبی با برخی ملاقات کنندگان و میهمان وی ازجمله خانواده های سرداران شهید باکری و همت درگیری هایی را ایجاد کرده اند و نیز از ورود برخی چهره های سرشناس مذهبی همچون آیت الله بیات زنجانی جلوگیری به عمل آورده اند.


 


سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس ازاظهار نگرانی شديدجمعی از خانواده های زندانیان سیاسی و باز داشت شدگان حوادث پس از انتخابات از وضعیت جسمی این افراد در دیدار با اعضای این فراکسیون خبر داد وگفت:متاسفانه ابتدایی ترین حقوق زندانیان در ایران رعایت نمی شود
داریوش قنبری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره) مجلس "پارلمان نیوز" از دیدار جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با اعضای این فراکسیون خبر داد و گفت:روز گذشته جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی و بازداشت شدگان پس از انتخابات از طیف های مختلف روزنامه نگاران ،دانشجویان ،وكلا وفعالان سیاسی در ملاقاتی که با اعضای فراکسیون خط امام(ره) داشتند به بیان نگرانی های خود از وضعیت بازداشت شدگان شان پرداختند.
نماینده اصلاح طلب مردم ایلام،مهران،ایوان،شیروان و چرداول درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از نگرانی های خانواده بازداشت شدگان نداشتن اجازه ملاقات با افراد بازداشت شده است گفت:متاسفانه حقوق زندانیان به خوبی رعایت نمی شود و فشار های روانی زیادی به شکل غیر رسمی به زندانیان وارد می شود وحتی به بسیاری از زندانیان که مشکلات جسمی دارند اجازه مداوا داده نمی شود که این موارد موجب نگرانی است.
عضو شوراي مركزي فراکسیون خط امام(ره) با بیان اینکه خانواده بازداشت شدگان در این ملاقات خواستار تعیین تکلیف وضعیت بستگان خود شدند گفت:با اینکه بیش از یکسال از انتخابات خرداد سال 88 می گذرد اما هنوز حکمی برای بسیاری از بازداشت شدگان صادر نشده است و درخواست خانواده های این زندانیان از فراکسیون خط امام این بود که وضعیت زندانیان را به اطلاع مراجع قانونی برسانند و پیگیر حل مسائل و مشکلات آنها باشند.
عضوکمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه بسیاری از زندانیان نمی دانند که جرمشان چیست تصریح کرد:یکی از ابتدای ترین حقوق متهم اگاه بودن از جرمش است که متاسفانه در ایران رعایت نمی شود.
وی خاطر نشان کرد:این افراد حتی اگر مجرم باشند داری حقوق هستند چه برسد به اینکه تنها متهم بوده و هنوز هیچ جرمی علیه آنها صادر نشده است.
قنبری درادامه اظهار داشت:پس ازشنیدن صحبت های خانواده زندانیان سیاسی و بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات قرار شد تا فراکسیون مسایل و مشکلات ذکر شده را به اطلاع کمیسیون های مربوطه در مجلس ورئیس و هئیت رئیسه مجلس و همچنین قوه قضاییه برساند .
وی در پایان یادآورشد:انتظار ما این است که با زندانیان و بازداشت شدگان مطابق قانون رفتار شود وهرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند و اگردر دادگاه صالح جرمی مرتکب نشده اند زمینه آزادی آنها را فراهم کنند.


 


مهدی کریمان اقبال، از اعضای جبهه مشارکت و از هنرمندان زندانی در بند ۳۵۰، حدود دو هفته پیش پس از گذشت یک سال از دوران زندانی شدنش، به مدت ۴۸ ساعت به مرخصی آمد.

به گزارش کلمه، این در حالی است که به علت فشارهای وارده بر وی و خانواده اش، این زندانی سبز نتوانست در مدت مرخصی‌اش، با هیچ یک از دوستان خود ملاقات کند و تنها پس از دیداری کوتاه با خانواده، به زندان بازگشت. این گزارش حاکی است که دو فرزند نوجوان مهدی اقبال، به علت فشارهای عصبی وارد شده بر این خانواده، دچار بیماری های شدید عصبی شده اند.

مهدی کریمان اقبال از فعالان سیاسی و هنرمندان سبزی است که در پی بازداشت در سال گذشته، به جرم سر دادن شعار مرگ بر روسیه و قرائت دعای کمیل در محافل مذهبی اصلاح طلبان، به ۴ سال زندان محکوم شد.


 


آرش صادقی پس از احضار به دادسرای اوین دوباره به زندان منتقل شد.

به گزارش جرس، آرش صادقی که یورش نیروهای امنیتی منجر به حمله قلبی و فوت مادرش شد، روز دوشنبه به دادسرای اوین احضار شد و دیگر بازنگشت.

در دادگاه تجدید نظر آرش صادقی به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود که به تازگی اعلام شده بود. اما هنوز معلوم نیست که وی برای اجرای حکم به دادسرای اوین احضار شده یا دلیل دیگری دارد.

آرش صادقی همزمان به اوج گیری اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، بازداشت شد و بیش از یک سال را در بازداشت موقت گذراند. او دوره بازداشت خود را در بندهای ۲- الف سپاه و ۲۰۹ وزارت اطلاعات گذرانده بود، تا اینکه چند ماه پیش به قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد.

با وجود آزادی وی به قید وثیقه، چندی پیش مامورین امنیتی به منظور بازداشت مجدد او به منزل پدری اش یورش بردند، که او در آن زمان در منزل حضور نداشت، اما یورش ماموران باعث شوکه شدن مادر او و در نتیجه حمله قلبی و درگذشت آن مرحوم شد.

این عضو ستاد ۸۸ میرحسین موسوی در زمان انتخابات ریاست جمهوری و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی گفته است “نیروهای امنیتی روز ۱٩ آبان در نیمه های شب به منزل ما رفتند. در حالی که من آن شب برای نگهداری از پدربزرگ و مادر بزرگم در منزل آنها بودم و خواهرم و مادرم در منزل خودمان بودند… ساعت چهار و نیم صبح ماموران به منزل مراجعه کردند. دو بار در زدند که کسی در را باز نکرد، ماموران شیشه را شکسته و کلید را از پشت در برداشته و در را باز کردند و وسایل شخصی مرا همراه خود بردند… که مادرم در پی این حمله و ایجاد رعب و وحشتی که کرده بودند، دچار حمله قلبی شد و پس از چهار روز در بیمارستان در گذشت.”

صادقی چند روز پیش گفته بود “هزینه سنگینی را پرداخت کردم. ترجیح می دهم به زندان بروم. شرایط در داخل زندان بهتر از بیرون است. فشار خانواده که مرا مسبب مرگ مادرم می داند، فشار زیادی است…”

گفتنی است پدر آرش صادقی نیز از جانبازان جنگ هشت ساله با عراق است.


 


رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران امروز در سیصدو سی‌و دومین جلسه شورای شهر تهران با ابراز نگرانی از به مرحله اضطرار رسیدن شرایط آلودگی هوا تاکید کرد: «در شرایط زمستان امسال که بارش کم بوده و به مرحله هشدار نزدیک می‌شود ناچار هستیم که نسبت به برنامه جامع کاهش آلودگی هوا توجه نشان داده و برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشیم.»

به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار گفت: «برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران که در سال ۷۹ تصویب شد سال گذشته به پایان رسید و لازم بود که برنامه اصلاح شده آن ابلاغ شود اما هنوز خبری از ابلاغ این برنامه نیست.»

او با انتقاد از تاخیر در اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران خاطر نشان کرد: «اجرای این برنامه یک ضرورت بوده و انتخاب نیست.»

ابتکار تصریح کرد: «برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران که در سال ۷۹ تصویب شد سال گذشته به پایان رسید و لازم بود که برنامه اصلاح شده آن ابلاغ شود اما هنوز خبری از ابلاغ این برنامه نیست.»

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در بحث توسعه حمل‌ونقل عمومی شهر تهران پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته‌ایم، این برنامه را کافی ندانست و خواستار اجرای جدی‌تر برنامه جامع ترافیک شهر تهران شد و خاطر نشان کرد: «متاسفانه هنوز استانداردهای روز دنیا در مورد اتوبوس‌های سطح شهر اعمال نمی‌شود به طوری که با مصوبه اخیر دولت خودروهای دیزلی مجدد اجازه تردد داشته و سیاست‌های سختگیرانه‌ای در برابر آنها اعمال نمی‌شود.»

ابتکار ادامه داد: «هم‌اکنون مونیتورینگ آنلاین وضعیت هوا استانداردهای آلودگی هوا در تولید خودرو و خروج خودروهای فرسوده با مشکلاتی مواجه است.»

ابتکار با اشاره به تعطیلی فردا در تهران به علت آلودگی هوا تصریح کرد: «بحث معاینه فنی نیز یکی از محورهای مهم برنامه است و شورا و رسانه‌ها نیز باید به عنوان یک وظیفه این بحث را برای صاحبان خودروهای شخصی و عمومی پی‌گیری کنند.»

او با اعلام اینکه کمیته محیط زیست شورای شهر در حال تهیه طرحی برای بررسی وضعیت آلاینده‌های جدید در تهران است عنوان کرد: «متاسفانه میزان آلایندگی (آزبست) در تهران بالاتر از حد معمول است و چنانچه دستگاه‌های مسئول وظیفه خود را انجام ندهند تهران به وضعیت بحرانی می‌رسد.»

ابتکار گفت: «تعطیلی‌های پی در پی در تهران هزینه‌های سنگینی به بار آورده و به دنبال آلودگی هوا نیز در زمینه بهداشت و درمان دچار مشکلاتی در سطح شهر و کشور می‌شویم.»


 


معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه «ما طرفدار تامین منافع ملی ملت ایران با کمترین هزینه هستیم»، گفت: «نفت اگر به معنای واقعی ملی شده بود و در اختیار مردم قرار گرفته بود ما ۲۵ سال بعد از آن گرفتار حاکمیت مستبد نمی‌شدیم. نفت ایران از دست استعمار خارج شد و در اختیار استبداد قرار گرفت. دولتی که تمام قدرت را از نفت بگیرد و شیر نفت را در جیب خود ببیند، ضرورتى به پاسخگویى در مقابل مردم و احترام به راى مردم احساس نمی کند.»

سید محمد صادق خرازی در نشست «نفت و اتم» که ظهر دیروز با حضور دیپلمات‌ها و اساتید دانشگاه در سالن کنفرانس سایت دیپلماسی ایرانی برگزار شد، به بررسی رابطه ملی شدن صنعت نفت و انرژی هسته‌ای پرداخت.

وی در ابتدای بحث خود با اشاره به جایگاه نمایندگان مردم و سیاستگذاران نظام سیاسی ایران، اظهار داشت: «شاید ما نسبت به برخی افراد و دولت‌ها اختلاف دید داشته باشیم ولی به عقیده من در استراتژی و سیاست کلی که نظام برای رسیدن به توسعه همه جانبه اقتصادی و صنعتی هدف‌گذاری کرده، راه درستی انتخاب شده، منتهی مدیریت‌ها و تاکتیک‌ها قابل مناقشه و بحث هستند.ما بحث در اصول نداریم بلکه سخن و حرفمان در رابطه با فروع است»

این دیپلمات باسابقه کشورمان افزود: «در اینکه ما نانوتکنولوژی داریم و باید داشته باشیم و به صورت جدی و فزاینده به سمت انرژی‌های مدرن پیش برویم و از کاروان جهانی عقب نمانیم تردیدی نداریم.»

خرازی، تکنولوژی هسته‌ای را یک ضرورت زندگی خواند و گفت: «این تکنولوژی می‌تواند علاوه بر توسعه اقتصادى ایران ضریب بازدارندگی ایران را افزایش بدهد و دستیابی و استفاده از هر گونه‌ای از تکنولوژی هسته‌ای اعم از صلح ‌آمیز یا انرژی هسته‌ای که به صورت بالقوه توان آن برای آینده وجود داشته باشد، تدبیری است که باید در ایران آن را به کار گرفت.»

مدیر سایت دیپلماسی ایرانی افزود: «ایران کشوری مستقل است و هزینه استقلال خود را در هشت سال جنگ تحمیلی داده و ضرورت دارد که نسبت به تقویت بنیه‌های دفاعی، بازدارنده و تقویت تکنولوژی‌هایی که می‌تواند ظرفیت‌های ما را افزایش دهد حساس باشیم.»

معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات یادآور شد: «اگر امروز به سراغ آحاد جامعه برویم بر خلاف بحث‌هایی که در جمع روشنفکران و برخى نخبه هاى سیاسی مطرح می‌شود، خاستگاه اجتماعی مردم و جهت گیری عموم مردم به سمت داشتن تکنولوژی حساس هسته‌ای است و این چیزی است که نظرسنجی‌های داخلی و خارجی آن را نشان می‌دهد.»

خرازی که از مذاکره‌کنندگان پرونده هسته‌ای بوده، درباره جهت‌گیری‌های هسته‌ای دولت‌ها اظهار داشت: «دولت‌ها برآمده از مردم هستند اگر چه می‌توان گفت اختلافات جدی و اساسی هم وجود دارد، اما بحثی که ما درباره مسائل هسته‌ای داریم عموما از نگاه استراتژیک، یا بود و نبود این انرژی نیست، بلکه بحث جدی ما بر سر مانورها و رسیدن به اهدافی است که در سند چشم انداز دیده شده است.»

این دیپلمات باسابقه کشورمان تصریح کرد: «سئوال اینجاست که آیا تاکتیک‌ها و مانورهایی که انتخاب شده ما را به این سمت می‌برد؟ البته این بحث‌ها در این مقطع که دستگاه سیاست خارجی درگیر مذاکرات هسته‌ای شاید چندان به صلاح نباشد و حمایت از مذاکره کننده‌ها در اولویت قرار دارد.»

وی یادآور شد: «ما خودمان در زمانی که در حال مذاکره بودیم و نیاز به حمایت نخبگان سیاسی داشتیم به دلیل برخی سیاسی‌ کاری‌ها و نگاه حزبی به مسائل مهم ملی، بعضا طعم تلخ عدم حمایت و طعم تلخ نقد غیرمنصفانه را می‌چشیدیم، امروز هم در شرایط حساسی است و وظیفه ملى است که از دست اندرکاران مذاکرات حمایت شود»

خرازی با تاکید بر اینکه «رسیدن به انرژی هسته‌ای خواست آحاد جامعه ماست»، ادامه داد: «جهت‌گیری کلی نظام در این زمینه جهت‌گیری درستی است و مروبط به دولتی هم نیست، مسئله هسته‌ای مساله خاص نظام است و حاکمیت هم تصمیم گرفته به این انرژی دست پیدا کند و از نظر من هزینه آن را هم دولت و هم مردم باید بدهند.»

معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات تصریح کرد: «نکته اینجاست که می‌شد به گونه‌ای عمل شود که مردم ایران هزینه کمتری متقبل شوند و ما طرفدار تامین منافع ملی ملت ایران با کمترین هزینه هستیم.»

وی در ادامه بحث خود، نفت و انرژی هسته‌ای دارای مشتبهات و مشترکات زیادی عنوان کرد و افزود: «اگر کسی به این دو موضوع نگاه تاریخی یا سیاسی داشته باشد کاملا می‌تواند به این مشترکات پی ببرد، برداشت من این است که در هر دو مقطع یکی در دوره جنگ سرد و یکی در دوره پس از جنگ سرد کسانی که مدعی این دو جریان ملی و جریان هویتی بودند دچار سوء برداشت و ناآگاهی از فعل و انفعلات جهانی بودند و خودشان را در برابر بازی‌های بین‌المللی یکی مرعوب دید و دیگرى غیرواقعی‌تر از واقعیتی که بود.»

این دیپلمات باسابقه کشورمان، مقایسه نفت و انرژی هسته‌ای از نظر سیاسی، حقوقی، تکنیکی و تاریخی را نیازمند یک مقایسه تطبیقی و یک کار تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: «در این تحقیق باید به صورت جدی عناصر و عواملی که -موجب یاس اجتماعی که در دوره نفت به وجود آمد- مورد بررسی قرار بگیرد و به این سئوال‌ها پاسخ داده شود که آیا ماجرای ملی شدن نفت توانست حاکمیت دموکراتیک مردم را تضمین کند یا نه، آیا با ملی شدن نفت توانستند پیشرفت و توسعه کشور را به همراه داشته باشند یا اصولا نفت ملی شد یا دولتی شد؟ و فرصت طلبى دولت و نظام سیاسى شاه از پدیده نفت و نگاه دولتی شدن نفت حس ناسیونالیستی که در مردم وجود امد سرانجام منتج به این شد که استبداد استمرار پیدا کند.»

صادق خرازی تاکید کرد: «نفت اگر به معنای واقعی ملی شده بود و در اختیار مردم قرار گرفته بود ما ۲۵ سال بعد از آن گرفتار حاکمیت مستبد نمی‌شدیم، دولتی که تمام قدرت را از نفت می‌گرفت و شیر نفت را در جیب خود می‌دید ضرورتى به پاسخگویى به مردم نمى دید. دولتى که وابسته به مردم نباشد نهایتا راه استبداد را در پیش خواهد گرفت.»

معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات با اشاره به توفیقات فراوان ایران از نظر سیاسی، تکنیکی و حقوقی در زمینه انرژی هسته‌ای گفت: «زمانی اصلا حقی برای ما در این خصوص قائل نبودند، این حق در آن دوره‌ای که ما حاکم بودیم ثابت شد ودر بیانیه‌های ژنو، بروکسل، پاریس و تهران مستتر شد که اتفاق بسیار مهمی بود.»

وی یادآور شد: «زمانی به ما می‌‌گفتند شما که نفت دارید برای چه به دنبال انرژی هسته‌ای هستید؟ ما می‌گفتیم این حق مسلم ماست، عضو آژانس هستیم و نیازمند تکنولوژی و سوخت سالم هستیم و رهیافت انرژی جهانی به این سمت است و سوخت‌های فسیلی هم سوخت‌های آلوده‌ای هستند و هم محدود؛ اما همان‌هایی که خودشان طراح ایران هسته اى بودند و این دکترین را برای ما قبل از انقلاب نوشته بودند حق ما را نمی‌پذیرفتند.»

این عضو پیشین هیات مذاکره کننده هسته‌ای، افزود: «اروپایی‌ها و آمریکایی پیش از انقلاب به دنبال ایران هسته‌ای و برخوردار از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای بودند چرا که در آن مقطع سود اقتصادی آنها این مسئله را ایجاد می‌کرد ضمن اینکه با حکومت شاه مشکلی نداشتند. این سئوالى است که در ذهن مردم ایران است که دولت هاى امریکایى-اروپایى همواره براى منافع خود در کنار استبداد و نظام توتالیتر ایستاده بودند و حمایت مى کردند.»

خرازی ادامه داد: «دستاوردهای ما از نظر تکنیکی نقشی اصلی را در هسته‌ای شدن ایران داشته و همه، چه آنهایی که در حاکمیت و دولت هستند، یا کسانی که در اپوزیسیون هستند، یا کسانی که از دولت فاصله پیدا کردند می‌دانند دستاورد جمهوری اسلامی ایران و دانشمندان جوان ایرانی در این زمینه چه دستاورد عظیمی بود، این دستاورد فقط در چند سانتریفیوژ نبوده، بلکه انرژی هسته‌ای مادر دانش بزرگی است که می‌تواند ابعاد مختلفی از نظر توسعه یافتگی کشور را تامین کند.»

وی سپس اظهار داشت: «تکنولوژی هسته‌ای مربوط به توسعه صنعتی ایران، نوسازی صنعت و کشاورزی ایران، پزشکى هسته اى، درمان مردم و…. است و با توجه به موقعیت خاص جغرافیای ایران و مشکلاتی که از لحظ طبیعی و جغرافیای داریم ایجاب می‌کند که هسته‌ای شویم و این ضرورت به گونه‌ای است جهت‌گیری هر دولتی در ایران که بر سرکار باشد را به سمت هسته‌ای شدن پیش می‌برد.»

معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات، مسئله حال حاضر هسته‌ای شدن ایران را تضمین عینی دو طرفه سیاسی و حقوقی بین ایران و سایر کشورها دانست و در این مورد اظهار داشت: «ما در بعد تکنیکی و حقوقی توفیقات بسیار خوبی را داشتیم و هر کسی و هر دولتی هم که بتواند توفیق بهتری پیدا کند ما دستش را می فشاریم، فارغ از آنکه ما در قلمرو فکری آن دولت باشیم یا نباشیم.»

خرازی تاکید کرد: «هر دولتی که بتواند دستاوردی در این زمینه داشته باشد ما نه تنها به آن دستاورد احترام می‌گذاریم بلکه به کسانی که توانستند حقوق حقه ایران را محقق کنند و این جهت گیری را در کشور تثبیت کنند احترام می‌گذرایم و مورد ستایش قرار می‌دهیم.»

وی سپس گفت: «در حالی که در دانش هسته‌ای در حال حرکت به سمت وجهه صلح آمیز آن هستیم، در پیرامون ما بحران‌های اساسی و جدی امنیتی وجود دارد که نیازمند تضمین عینی دول خارجی هستیم، آنها از ما می‌خواهند که ما انحراف پیدا نکنیم و ما از آنها می‌خواهیم که سیاست‌های دوگانه در منظقه نداشته باشند.»

این دیپلمات با سابقه کشورمان یادآور شد: «چندی پیش آقای اوباما به هند سفر کرد و قرار است سال ۲۰۱۱ هم به پاکستان برود، رئیس‌جمهور ایالات متحده قبل از سفر به هند می‌گوید که من از توسعه اتمی شدن هند و پاکستان حمایت می‌کنم و هیچ اشاره‌ای به کنترل نظامی تکنولوژی هند و پاکستان نمی‌کند و می‌گوید ما می‌توانیم نیروگاه‌های هسته‌ای زیادی را برای هند و پاکستان بسازیم، برای اینکه برخوردار از انرژی هسته‌ای پاک بشوند که این سخنان و مواضع یک برخورد دوگانه است.»

معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات تاکید کرد: «درست است که اعتمادسازی، تنش‌زدایی و سیاست همکاری ما با آنها وارد یک فضای جدید شده اما خود آنها هم در به وجود آمدن این فضا نقش داشتند و از یاد نبردیم که دوران همکاری‌ها را تبدیل به دوره تقابل کردند.»

وی ادامه داد: «اگر از نظر سیاسی و تاریخی این رفتارها ریشه‌یابی شوند حتی بسیاری از کسانی که ادعای نقد به فضای سیاسی خارجی دارند هم به این نکته می‌رسند که همواره غرب یکی از عناصر جدی رفتار خود را در قبال مردم و دولت ایران داشته و فضای سیاسی ایران را از همکاری به تقابل کشانده است.»

سید صادق خرازی خاطر نشان کرد: «مسئله هسته‌ای مسئله حیثیتی و ملی ماست و به هویت ملی ما پیوند خورده، از کسانی که اگر بتوانند موفقیتی برای کشور کسب کنند حمایت می‌کنیم و معتقدیم که هر کسی که مذاکره می کند باید مورد حمایت قرار بگیرد، البته مذاکراتی که مشروط به مانور‌های واقعی باشد و نه وادادگی باشد، وادادگی هر کسی در هر قدرت و موقعیت و نگاه فکری غیرقابل قبول است و آن رفتاری قابل قبول است که بتواند صادقانه به منافع مردم که همان منافع ملی است را با کمترین هزینه تامین کند.»

منبع: دیپلماسی ایرانی


 


نزدیک به بیست روز از بازداشت نازنین خسروانی، روزنامه نگار می گذرد اما او تنها یک بار با خانواده اش تماس تلفنی داشته است . این بی خبری موجب نگرانی شدید خانواده نازنین شده است . مادر نازنین هر روز ، برای پی گیری وضعیت دخترش به مراجع قضایی مراجعه می کند و باقیمانده روز را نیز پای تلفن در انتظار شنیدن صدای دخترش می گذراند. انتظاری که به گفته او جانکاه است.

خبرنگار کلمه، از آخرین پی گیری های مادر نازنین درباره علت بازداشت این روزنامه نگار پرسیده است :

خانم خسروانی، از آخرین وضعیت نازنین برای مان بگویید ؟ آخرین باری که با او صحبت کردید چه زمانی بود؟

من به جز یک بار که نازنین زنگ زد دیگر از او اطلاعی ندارم . صحبت اش هم چند ثانیه بیشتر طول نکشید که اطلاع داد در زندان اوین است .هیچ صحبت دیگری بعد از این تلفن با او نداشتم و هیچ تماسی دیگری هم نگرفته است. یعنی دقیقا دو هفته است که از دخترم بی خبرم .

وضعیت روحی و جسمی دخترتان چگونه بود ؟

روحیه اش هم زمان بازداشت عالی بود و هم وقتی که چند روز بعد از بازداشت زنگ زد. اما از وضعیت جسمانی اش خبری نداریم. حتی نمی دانم قرص هایش را می دهند یا نه . با توجه به اینکه دارو برای قلبش استفاده می کند، در حال حاضر نگران وضعیتش جسمانی اش هستیم.

آیا نازنین در سلول انفرادی نگهداری می شود ؟

بله.در آن تماس تلفنی گفت که در سلول انفرادی به سر می برد و با توجه به اینکه تاکنون تماسی نداشته است، حتما همچنان در انفرادی به سر می برد .


آیا تا به حال موفق به ملاقات نازنین شده اید ؟

خیر . هر روز هم به مراجع مختلف مراجعه می کنیم اما می گویند نازنین ممنوع الملاقات است.

دلیل ممنوع الملاقات بودن او چیست؟ یعنی می خواهیم بدانیم برای پی گیری این موضوع به چه مراکزی مراجعه کرده اید و آنها دقیقا چه پاسخی دادند ؟

هیچ توضیحی به ما نمی دهند و فقط می گویند ممنوع الملاقات است. ما هر روز به دادستانی و دادگاه انقلاب و زندان اوین مراجعه می کنیم اما هر بار هم با درهای بسته روبرو می شویم.

دیگر در این مدت به چه جاهایی سر زدید؟ آیا مسولان قضایی پاسخ مشخصی درباره علت بازداشت نازنین به شما دادند؟

ما هر روز به مراجع قضایی مراجعه می کنیم از جمله بارها به دادستانی رفته ام اما هنوز از دلیل بازداشت نازنین بی خبریم و هیچ کس در این باره پاسخگو نیست.

دختر شما مدتی بود در هیچ روزنامه ای فعالیت نداشت فکر می کنید دلیل بازداشت او چیست ؟آیا فعالیت خاص سیاسی داشت

نازنین بیشتر از یک سال و نیم بود که با هیچ روزنامه ای کار نمی کرد و هیچ گونه فعالیت سیاسی هم در این مدت نداشته .من مطمئن هستم که بازداشت او تنها یک سوء تفاهم بوده است .

این روزها در نبود دخترتان روزهایتان را چطور می گذرانید ؟در یکی از مصاحبه هایتان گفته بودید مدام پای تلفن و منتظر تماس تلفنی اش هستید ؟

از صبح تا ظهر که روزمان برای پی گیری وضعیت نازنین در مراجع قضایی می گذرد و از ظهر هم در کنار تلفن به امید شنیدن صدای دختر نازنینم هستم متاسفانه این انتظار جانکاه است و تاکنون هم به نتیجه ای نرسیده ایم

از مسوولان قضایی چه در خواستی دارید ؟

از مسوولان قضایی بویژه دادستان تهران که خیلی ها در باره الزامش به قانون صحبت می کنند، تقاضای رسیدگی و پیگیری به وضعیت دخترم را دارم . امیدوارم هرچه سریعتر این سوء تفاهم برطرف شود و نازنین ما به خانه بازگردد.آقای دادستان! تا آن موفع که نازنین بازگردد، لااقل اجازه بدهید که با فرزندم ملاقات کنم و از سلامتش مطمئن بشوم.شنیده ام شما مخالف این برخوردهای غیرقانونی هستید پس خودتان به داد ما برسید.


 


با وجود گذشت ۱۶ ماه از زندانی بودن مسعود باستانی، روزنامه نگار زندانی او هنوز موفق نشده است از حق قانونی مرخصی استفاده کند.

به گزارش کلمه، دادستان تهران هر بار در پاسخ به درخواست خانواده باستانی و خود وی برای استفاده از حق مرخصی می گوید که ماموران وزارت اطلاعات با مرخصی آمدن این روزنامه نگار زندانی مخالفند این در حالی است که هر زندانی به صورت قانونی می تواند از حق مرخصی استفاده کند . حقی که امروز از زندانیان سیاسی سلب می شود .

باستانی هم اکنون در زندان رجایی شهر به سر می برد .این روزنامه نگار و فعال سیاسی چهارم تیرماه سال گذشته وقتی برای پیگیری وضعیت همسرش مهسا امرآبادی به دادگاه انقلاب مراجعه کرد بازداشت شد . مسعود باستانی در دادگاه بدوی به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به شش سال حبس تعزیری و پرداخت ۳۴ میلیون جریمه نقدی محکوم شد. محکومیت وی بدون تغییر در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد.

مسعود باستانی در تاریخ ۶ بهمن ماه سال ۸۸ از بند ۳۵۰ زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شد .زندانی که تا شهر تهران محل سکونت خانواده اش فاصله دارد و زندانی بودن او در این شرایط وضعیت دشوار تری را نیز به خانواده او تحمیل کرده است


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به norooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به norooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته