کلمه:در جلسه روز دوشنبه هیئت نظارت بر مطبوعات روزنامه بهار توقیف شد.

کلمه:خانواده سه تن از زندانیان سیاسی وقایع حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری با حضور در دفتر آیت الله العظمی بیات زنجانی در قم، با ایشان دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش “کلمه” در این دیدار که ظهر روز دوشنبه سی ام فروردین ماه برگزار شد، همسر و دو فرزند خانم مفیدی، مادر شیوا نظر آهاری و همسر مسعود باستانی، گزارشی از روند بازداشت، بازجوئی و محاکمه عزیزان خود ارائه کردند.
مرجع عالیقدر نیز پس از استماع سخنان حضار، ضمن تفقد و دلجوئی از این خانواده ها، ضمن توصیه به توسّل به معصومین(ع) در مواقع سختی و بوجود آمدن مصائب، از آنان خواستند با هوشیاری کامل در برابر موضع گیری های مختلف پیرامون عزیزانشان، بر مشکلات چیره شوند و تاکید کردند: ندای مظلومیت و آه مظلوم، در درگاه پروردگار عالم بی پاسخ نخواهد ماند.
کلمه:عصر روز دوشنبه سید محمد خاتمی به دیدار خانواده معاون سابق خود که اکنون در بند است، رفت. به گزارش خبرنگار “کلمه” سید محمد خاتمی ،رییس جمهور سابق کشور با حضور در منزل سید حسین مرعشی از خانواده مرعشی دلجویی و از بازداشت او ابراز تاسف کرد.
در این دیدار خاتمی ضمن ابراز تاسف از برخوردها با چنین نیروهای مخلصی که فکرشان فقط خدمت بوده گفت: انشاالله آقای مرعشی به زودی آزاد شوند و برای دیدار ایشان بیاییم. همچنین در این دیدار سید محمد خاتمی در گوش نوه اول آقای مرعشی که روز به زندان رفتن مرعشی به دنیا آمده بود ، اذان گفتند.
لازم به ذکر است که مهدی کروبی هم هفته ی گذشته با حضور در منزل مرعشی از خانواده مرعشی دلجویی کرده بود. در این دیدار دبیرکل اعتماد ملی خاطراتی از اوایل از این حوادث و بازداشت آقای مرعشی اظهار تاسف کرده بود.
حسین مرعشی به دلیل مصاحبه با سایت عبور و اعلام کردن این مطلب که همه ما با کسانی که در زندان هستند شریک جرم هستیم و من معتقدم که جمع چند ده هزار نفری باید خود را تسلیم زندان کنند از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و قاضی پیرعباس به ۱ سال زندان و محرومیت مادام العمر! از هرگونه فعالیت های سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی هنری محکوم شده بود و دادگاه تجدید نظر با تائید ۱سال حکم و ۶سال محرومیت از هرگونه فعالیت در احزاب ، موسسات و انجمن هایی که به کارهایی سیاسی، اجتماعی ، فرهنگی و هنری محکوم کرد.
لازم به ذکر است که حکم دادگاه تجدید نظر روز ۲۶ اسفند ابلاغ شده است و ۲۷ اسفند ساعت ۱۰ شب در پارک توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد. حسین مرعشی در پرونده خود ۲دوره استانداری کرمان، دو دوره نماینده مجلس شورای اسلامی ، ریاست دفتر رئیس جمهور و معاونت رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشکری بوده است.


خبر مرتبط: متن کامل حکم دادگاه در مورد حسین مرعشی +
کلمه:خانوادهی یوسفزادگان که صبح امروز برای پیگیری وضعیت او به مشهد مراجعه کرده بودند با برخورد نامناسب و غیرمسئولانهی قاضی پرونده مواجه شدهاند و تنها اطلاعی که از وضعیت اخیر یوسفزادگان به خانوادهی او داده شده این است که پرونده به تهران فرستاده شده و خود وی نیز در بازداشتگاهی در تهران به سر میبرد.
بر اساس گزارشی که در اختیار کلمه قرار گرفته قاضی و مسئولین پرونده از ادای هر گونه توضیح دیگر خودداری کردهاند. این در حالی است که طی آخرین تماس خانوادهی یوسفزادگان، مسئولین از اتمام بازجوییها و کفایت این مرحله از رسیدگی به پرونده خبر داده و تنها مانع آزادی وی را مخالفت ردههای بالاتر دانسته بودند.
مسئولین پرونده همچنین وعده داده بودند که تکلیف وضعیت یوسفزادگان تا روز سهشنبه، سیویکم فروردین، مشخص خواهد شد. یوسفزادگان نیز در تماس اخیر خود با خانواده گفته بود که بازجوییها به اتمام رسیدهاند و او در سلول انفرادی به مطالعه مشغول است. با توجه به این موضوع، مشخص نیست به چه دلیلی پروندهی او به مراجع تهران ارجاع شده است.
دستگیری بیدلیل یوسفزادگان، انتقال شتابزده و توجیهناشدنی او به بازداشتگاهی در مشهد، بازداشت طولانیمدت او در سلول انفرادی، عدم پاسخگویی مسئولین پرونده و نهایتاً انتقال بیخبر او به تهران، بخشی از مسائل غیرمنطقی است که در روند رسیدگی به پروندهی این نخبه علمی و فرهنگی رخ دادهاند و نشان از عدمهماهنگی و عدمپاسخگویی نهادهای مسئول دارند.
بیش از ۳۵ روز از بازداشت عبدالله یوسفزادگان، دانشجوی نمونه و دارندهی مدال طلای المپیاد ادبی کشور میگذرد. او در آخرین روزهای اسفند ماه، در تهران بازداشت و به مشهد منتقل شد و تمام این مدت را در انفرادی گذرانده است.
پیش از این، ۱۸۵ نفراز برگزیدگان المپیادهای کشوری و جهانی و دانشجویان برگزیدهی رشتههای علوم انسانی با امضای نامهای خطاب به ریاست قوه قضاییه، خواستار تجدیدنظر در شیوهی غیرعقلانی برخورد با نخبگان کشور و آزادی عبدالله یوسفزادگان شده بودند. جمعی ازفارغالتحصیلان مدارس فرهنگ نیز در نامهای جداگانه خطاب به ریاست قوهی قضائیه، خواستار رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت او شدند.
کلمه: مدیر مسئول روزنامه بهار با اشاره به توقیف این روزنامه از سوی هیات نظارت بر مطبوعات با بیان اینکه دلایل ذکر شده برای توقیف را قبول ندارد، گفت: امیدوارم پرونده در مهلت قانونی آن به مراجع قضایی ابلاغ شود و ما بتوانیم در آنجا از مواضع خود دفاع کنیم.
به گزارش ایلنا، سعید پورعزیزی مدیر مسئول روزنامه بهار با اشاره به توقیف روزنامه بهار گفت: امروز بر اساس آنچه که از طرف معاونت مطبوعاتی و هیات نظارت بر مطبوعات به روزنامه ارسال شده است روزنامه بهار به دلیل درج مطالب خلاف واقع و ایجاد شبهه حکم توقیف گرفته است.
وی ادامه داد: این برای سومین بار است که روزنامه توقیف میشود و در سال ۷۹ بعد از ۷۶ شماره و در سال ۸۹ نیز روزنامه بهار بعد از ۷۶ شماره توقیف شده است.
پورعزیزی با اشاره به تذکراتی که تاکنون به این روزنامه ارسال شده است، گفت: تاکنون نزدیک به ۵ تذکر به این روزنامه داده شده که این تذکرات برای چاپ گزارشاتی درمورد تغییر رنگ پرچم و یا درج سخنان اشخاصی مانند حسن روحانی و درج جملهای از آقای خاتمی بوده است.
وی ادامه داد: هفته گذشته نیز تذکری را بابت مطلبی گرفتیم که در ۱۸ اسفند منتشر شده بود و هنوز مفاد آن تذکر به ما اعلام نشده است تا ما مستندات خود را ارائه کنیم و این در حالی است که حکم توقیف روزنامه صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه مواردی که در این حکم به عنوان موارد توقیف روزنامه اعلام شده است را قبول ندارد، گفت: امیدوارم پرونده در مهلت قانونی یک هفتهای آن توسط هیات نظارت به مراجع قضایی ارسال شود و ما بتوانیم در آنجا از مواضع خودمان دفاع کنیم.
وی درباره امکان انتشار مجدد روزنامه گفت: ما پیگیر رسالت مطبوعاتی خود هستیم و به دنبال آن هستیم تا مشکل روزنامه را از طریق مراجع قضایی و حقوقی حل کنیم.
کلمه: خانواده مجید توکلی دانشجوی دربند دانشگاه امیرکبیر و تعدادی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با عبدالله نوری دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش خبرنگار کلمه، در ابتدای این دیدار که در منزل عبدالله نوری برگزار شد ، پدر و برادر مجید توکلی شرح مختصری پیرامون آخرین وضعیت مجید توکلی ارائه کردند. برادر مجید توکلی با اشاره به محدودیت ها و فشار های غیر قانونی بر این فعال دانشجویی از جمله مانع تراشی در دادن وقت ملاقات، نگهداری در سلول انفرادی در حین بازجویی و حتی پس از تشکیل دادگاه، ممانعت از رفتن به هواخوری (از زمانه بازداشت تا مدتی قبل)، ممانعت از ورود خانواده و وکیل به دادگاه انقلاب و حتی ممانعت از تماس تلفنی، شجاعت و صراحت مجید توکلی در سخنرانی ۱۶ آذر را عامل اصلی این غرض ورزی ها عنوان کردند و در ادامه فشار های غیر قانونی بر مجید توکلی و خانواده اش را موجب تشدید بیماری پدر و مادر این دانشجوی زندانی دانست.
خانواده ی توکلی با اشاره به بازداشت های قبلی مجید توکلی در سال های ۸۶ و ۸۷ دلیل اصلی بازداشت های پیاپی فرزندشان را فعالیت های نقادانه و آزادیخواهانه ی وی به عنوان یک فعال دانشجویی دانستند.
در ادامه عبدالله نوری ضمن ابراز همدردی با خانواده ی توکلی به ذکر خاطراتی از دوران زندان خویش پرداخت و اظهار داشت: “شرایط سختی که بر شما و دیگر خانواده زندانیان می گذرد برای من کم و بیش قابل درک است. ای کاش مسئولین خود و خانواده هایشان را برای دقایقی به جای خانواده زندانیان قرار میدادند و آن چه را در آن شرایط برای خودشان انتظار داشتند برای دیگران هم همانگونه عمل می کردند. حکومت با دلجویی از خانواده زندانیان شاید بتواند راه نفوذ و تأثیری بر زندانیان بیابد و بالعکس با سختگیری نسبت به خانواده زندانیان که در بسیاری از موارد هیچ نقشی در موضع گیری های زندانی هم ندارند زندانی و خانوده را نسبت به حکومت به شدت بدبین می کنند.” وی ضمن ابراز امیدواری برای تغییر شرایط کشور، صبر و تحمل در مقابل شداید و سختی ها را تنها راه در وضعیت کنونی دانست.

کلمه: جمعی از اعضای فراکسیون متخصصین مجلس شورای اسلامی و همچنین اعضای هیات رییسه مجمع متخصصین صبح روز دوشنبه با رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند.
به گزارش ایسنا آیتالله هاشمی رفسنجانی در این دیدار تقویت انسجام ملی را مهمترین اولویت سال ۸۹ عنوان کرد و گفت: جلب مشارکت عمومی با توجه به مسائلی که در حوزه هدفمند کردن یارانهها در سال جدید با آن روبهرو هستیم از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: اگر در فرهیختگان و دانشگاهیان این احساس به وجود آید که مسوولان در جهت صحیح در حال حرکت هستند، حاضر به همهگونه همکاری هستند و به عنوان قشر مرجع میتوانند روند حرکت امور را تسهیل کنند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: همهگونه منابع کافی انسانی، طبیعی و سرمایهای برای پیشرفت در اختیار داریم و با مدیریت صحیح میتوانیم ضمن استفاده از این منابع، کشور را از لحاظ اقتصادی، سیاسی و اجتماعی توسعه دهیم.
وی با اظهار نگرانی از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور تصریح کرد: باید تلاش کنیم ضمن فراهم آوردن شرایط تحصیل به ویژه در حوزه تحصیلات تکمیلی؛ فضایی در کشور ایجاد شود که نیروهای نخبه انگیزه لازم برای فعالیت را دارا باشند.
وی همچنین ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه را برای اجرایی شدن طرحهای علمی مهم ارزیابی کرد و گفت: پارکهای علمی و فناوری میتواند پلی میان صنعت و دانشگاه باشد و نخبگان در این مراکز میتوانند طرحهای علمی خود را به مراحل اجرایی نزدیک کنند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با تقدیر از تلاشهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه پنجم توسعه مهمترین سندی است که در سال ۸۹ توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب خواهد رسید و نمایندگان با بحث و بررسی باید تلاش کنند تا این برنامه بتواند کشور را به سمت توسعه مطلوب و همهجانبه هدایت کند.
در ابتدای این دیدار جلالی، گروسی، حدادی، طاهرخانی و موید حسینی از اعضای فراکسیون متخصصین مجلس شورای اسلامی مطالبی در خصوص نگاه این فراکسیون به بخش خصوصی و تقویت آن، توجه به بخش صنعت، لزوم توجه به سند چشمانداز در توسعه کشور، تقویت مشارکت عمومی و توجه جدی به دانشگاهها و تقویت دانشگاههای غیردولتی بیان کردند.
کلمه:فرمانده نیروی انتظامی گفت: پلیس در مجلس برای برخورد با برخی ناهنجاریها اعلام آمادگی کرد اما در شرایطی وارد عمل می شود که فضای حمایت ملی همه دستگاهها و مردم فراهم شود و دیگر کسی از طرحهای پلیس عیب و ایراد نگیرد.
به گزارش مهر سردار اسماعیل احمدی مقدم ظهر امروز دوشنبه در حاشیه مراسم قدردانی از پرستاران منتخب نیروهای مسلح در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا پلیس ابلاغی مبنی بر بازگرداندن مهدی هاشمی به کشور دریافت کرده است گفت: نیروی انتظامی در حوزه خارج از کشور برای انجام هر گونه اقدام به ابلاغ قضایی پلیس اینترپل نیاز دارد و تا کنون نیز چنین ابلاغیه ای به پلیس نرسیده است.
وی ادامه داد: همچنین هنوز دستوری به پلیس مبنی بر دستگیری وی در خارج از کشور داده نشده و برای رسیدگی به جرایم وی باید منتظر ورودش به کشور باشیم و به محض ورود به کشور مقامات قضایی به جرایمش رسیدگی می کنند.
احمدی مقدم با اشاره به مواردی که در شورای اجتماعی در مورد طرح امنیت اجتماعی مطرح شده بود گفت: اطلاع رسانی در این زمینه برعهده پلیس نیست و وزارت کشور و دبیر شورای اجتماعی باید به اطلاع رسانی در این زمینه بپردازند اما آنچه مسلم است اظهارنگرانیهای مردم و مسئولان از گسترش بعضی ناهنجاریها در کشور است.
وی گفت: مردم و مسئولان با ابراز این نگرانیها خواستار مراقبت بیشتر و برخورد با برخی جرایم شدند اما پلیس روز گذشته در مجلس عنوان کرد که برخورد با برخی جرایم باید با رویکردهای مثبت و فرهنگی باشد.
رئیس پلیس نیروی انتظامی گفت: برخورد فرهنگی مناسبترین راه برای جلوگیری از وقوع جرایم است جز مواردی که افراد با تذکر رفتار خود را تغیییر نمی دهند.
وی گفت: در حال حاضر در وزارت کشور و قوه قضائیه بر روی موضوع برخورد با برخی ناهنجاریها تصمیم گیری می شود و پس از به پایان رسیدن هماهنگیها، نیروی انتظامی به وظایف ذاتی خود عمل می کند.
رئیس پلیس نیروی انتظامی با اشاره به لایحه اخذ جرایم گفت: در تجدید نظری که با اصرار و پشتیبانی ریاست مجلس شورای اسلامی شد اعضای کمیسیون قضایی مجلس همکاری مناسبی با پلیس کرده و نقاط ضعف این طرح را در نظر گرفته و اقدام به اصلاح آن کردند.
احمدی مقدم تصریح کرد: این که این قانون به طور صد در صد مطلوب پلیس باشد این چنین نیست ولی در مجموع کلیات طرحی که در کمیسیون به اتمام رسید و به صحن علنی مجلس رفته مورد تائید پلیس است.
وی افزود: قانون فعلی اخذ جرایم به حدود ۴۰ سال پیش بر می گردد و این قانون جدید در صورت تصویب متناسب با شبکه های مجازی و استفاده از فناوریهای روز بوده و می تواند به بازدارندگی جرایم منجر شده و قطعا در تغییر رفتار رانندگان تاثیر فوری داشته باشد.
رئیس پلیس نیروی انتظامی با اشاره به نصب دوربینهای ثبت جرایم گفت: در بسیاری از مراکز تجاری و خرید باید دوربینهای مدار بسته نصب شود اما این اماکن در صورتی که خواهان نظارت بیشتر پلیس هستند می توانند با لینک شدن به کلانتریها مراکز خود را تحت نظارت پلیس قرار دهند.
احمدی مقدم افزود: دوربینهایی که در حال حاضر به عنوان دوربینهای ثبت جرایم نصب می شود چند منظوره بوده و برای رصد کردن تخلفات و ترافیک نصب می شود.
وی تصریح کرد: نصب دوربین در نقاط مختلف کشور سلسله مراتب خاص خود را دارد اما پلیس برای نصب این دوربینها به سرعت اقدامات لازم را انجام می دهد و علاوه بر پلیس وزارت راه، شهرداریها و پلیس راهنمایی و رانندگی نیز اقدام به نصب دوربینها در کشور می کنند تا نظارت الکترونیکی در کشور حاکم شود.
احمدی مقدم گفت: پلیس سعی دارد تا آخر برنامه پنجم سیستم جامع مانیتورینگ کشور را از نقطه صفر مرزی تا داخل شهرها راه اندازی کند تا از این طریق به جز مراقبت مراکز جرم خیز، اصطکاک بین پلیس و مردم را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: زمانی که نیروی انتظامی آغاز به نصب دوربینهای مدار بسته در کلانتریها و نقاط مختلف کشور کرد تنها ۵۰ دوربین نصب شد و این تصاویر به مرکز فرماندهی منتقل شده و فرمانده نیروی انتظامی بر تمامی جرایم نظارت داشت اما اکنون بیش از ۱۰هزار دوربین در نقاط مختلف کشور نصب است که فرمانده نیروی انتظامی قادر به رصد کردن تمام آن نیست.
رئیس پلیس کشور گفت: در حال حاضر تمام شبکه های نظارتی که وارد جامعه می شود امکان رصد شدن در دفتر فرماندهی انتظامی را دارد حتی تصاویر ارسالی از دوربینهایی که در مرز زابل کار گذاشته شده به صورت زنده در مرکز فرماندهی قابل رویت است.
کلمه:هفته پیش، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح جدید و جامعی را درباره هدفمند کردن یارانهها، به طور جداگانه برای رئیس دولت و رئیس مجلس شورای اسلامی فرستاده است.
به گزارش «تابناک»، در این طرح پیشبینی شده است پس از پنج سال، سلامت در کشور رایگان شده، مشکل بیکاری و تورم به کنترل درآمده و فشار مسکن از روی دوش مردم برداشته میشود.
بنا بر این گزارش، در بخش دیگری از این طرح پیشنهادی افزایش دارایی مردم در صندوق پس انداز ملی به بیش از صد هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است که بر پایه آن سهم هر خانوار چهار نفره، شش میلیون تومان خواهد بود.
هرچند از جزییات بیشتر این طرح، اطلاعی در دست نیست، گفته میشود پیشنهادهای جامعی از چگونگی اجرای طرح هدفمند شدن یارانهها با لحاظ وارد آمدن کمترین فشار ممکن به اقشار آسیبپذیر و کشاندن منابع حاصل از هدفمند شدن یارانهها به سوی اقتصادی مولد و پویا در طرح پیشنهادی محسن رضایی دیده شده است.
کلمه: وکیل مدافع داود سلیمانی گفت: در مراجعهای که امروز به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب داشتم از مفاد رای صادره مطلع شدم و در مهلت قانونی نسبت به حکم دادگاه بدوی اعتراض خواهیم کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسن رهامی در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: جلسه رسیدگی به اتهامات موکلم، سوم اسفندماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب با حضور نماینده دادستان برگزار و در این جلسه آخرین دفاع نیز از موکلم اخذ شد.
وی با بیان این که امروز در مراجعه به دادگاه انقلاب از مفاد حکم مطلع شدم، گفت: در مهلت قانونی نسبت به حکم دادگاه بدوی اعتراض خواهیم کرد.
اتهامات داود سلیمانی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و تبانی علیه امنیت کشور است و وی به شش سال حبس تعزیری و۱۰ سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم شده است.
کلمه:دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با اعلام اینکه نامه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برای انحلال این تشکل را امروز دوشنبه دریافت کرده است به جزئیات این نامه اشاره کرد و خبر داد که سازمان مجاهدین به آن پاسخ خواهد داد.
محمد سلامتی، دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در گفتگو با مهر گفت: امروز نامه ای از سوی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مبنی بر اینکه سازمان مجاهدین تخلفاتی در بندهای “الف”، “ه”،” و”، “د” ماده ۱۶ قانون احزاب مرتکب شده است در دفتر حزب دریافت کردیم.
وی ادامه داد: در این نامه که به صورت کلی به اعلام بندهای تخلفات پرداخته است، اعلام شده، بر اساس این تخلفات کمیسیون ماده ۱۰ احزاب درخواست انحلال سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را به مراجع قضایی داده است.
سلامتی در بیان اینکه این اقدام کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت : این حرکت خلاف قانون اساسی است و نشان می دهد که کمیسیون ماده ۱۰ موضعی جناحی دارد .
دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی گفت: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به زودی به این اقدام کمیسیون ماده ۱۰ احزاب پاسخ خواهد داد.
چندی پیش خبر درخواست کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مبنی بر انحلال حزب مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از سوی برخی رسانه ها منتشر شد که مقامات رسمی از تایید آن خودداری کردند.
حمیدرضا فولادگر، عضو کمیسیون ماده ۱۰ نیز امروز در گفتگو با مهر، دلایل درخواست این کمیسیون برای انحلال سازمان مجاهدین اسلامی و مشارکت را نقش آفرینی در حوادث پس از انتخابات اعلام کرد.
کلمه:حال جسمی رضا خندان فعال حقوق کودک ، نویسنده و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران اززندان اوین وخیم گزارش می شود.او که از روز هفتم بهمن ماه سال گذشته در بازداشت به سر می برد هم اکنون وضعیت جسمی نامناسبی دارد .
به گفته خانواده این نویسنده او اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین است وبه دلیل حمله عصبی قسمتهایی از بدنش دچار بی حسی کامل و بی حرکت شده است.
همچنین خانواده این فعال مدنی نسبت به پرونده بلاتکلیف این نویسنده نیز نگرانند چرا که با وجود تامین قرار وثیقه هنوز آزاد نشده است . مسئولان هم می گویند که پرونده او نزد دادیار اظهار نظر است خانواده خندان نسبت به این وضع نیز اعتراض دارند و خواهان رسیدگی هر چه سریع تر به وضعیت این روزنامه نگار زندانی هستند.
رضا خندان مهابادی روز ۷ بهمن ماه هنگام خروج از منزل خواهرش دستگیر شد او یک ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برد و پس از آن نیز به بند عمومی ۳۵۰ این زندان منتقل شده است.
خندان از موسسان جمعیت تلاش برای جهان شایسته کودکان است که فعالیتهای اجتماعی و حقوق بشری برای کودکان کار و خیابان انجام می دهند.
کلمه: فرمانده نیروی انتظامی کشور از کاهش آمار شهدا و افزایش مرگ و میر عادی کارکنان نیروی انتظامی در سالهای اخیر خبر داد.
به گزارش مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم ظهر امروز با حضور در مراسم تجلیل از طرفداران منتخب نیروهای مسلح گفت: امروز تنها وظیفه مسئولان بهداری ناجا خلاصه به درمان جسم کارکنان پلیس نمیشود بلکه این افراد باید نیازهای روحی و روانی کارکنان را نیز مد نظر قرار دهند.
احمدی مقدم گفت: تلاشمان در نیروهای مسلح باید متوجه این موضوع باشد تا هیچ پرسنلی بر اثر فشارهای روانی بیمار نشود زیرا طبق آمار هرچه به سمت جلو گام بر میداریم با افزایش مشکلات، فشار روانی بر پرسنل افزایش یافته و آنها را مبتلا به انواع امراض قلبی و عروقی میکند.
وی گفت: در سالهای اخیر شهادت پرسنل نیروی انتظامی کاهش داشته ولی آمار مرگ و میر عادی ناشی از فشارهای روانی در میان کارکنان افزایش داشته است.
فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: باید با برنامه ریزیهای انجام داد تا به مرحله قبل از درمان یعنی بهداشت توجه ویژه شود و بهداشت در محیط کار و تغییر فرهنگ در الگوی زندگی در اولویت قرار گیرد.
وی گفت: شرایط امروزه نیروی انتظامی شرایط جنگ سایر نیروهای مسلح است زیرا این نیرو تقریباً در تمام روزهای سال ماموریت داشته و به انجام وظایف در پیشگیری از وقوع جرایم میپردازد. در سال گذشته در زمینه بهبود بهداشت نیروهای مسلح شاهد رشد خوبی بودیم اما این روند با توجه به وضعیت جامعه و تغییر شرایط ناچیز است.
احمدی مقدم گفت: توسعه شبکه بیمارستانی در حوزه بیمارستانهای نیروی انتظامی و افزایش خدمات درمانی از جمله اولویتهای پلیس در سال جاری است.
کلمه:عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس ضمن ابراز تاسف از توقیف روزنامه اصلاحطلب بهار گفت:« امیدوارم نمایندگانی که به آزادی قلم و حفظ نظام میاندیشند، قبل از آنکه دیر شود فکری به حال اداره وزارتخانه فرهنگ و ارشاد کنند و در مدیریت آن تجدید نظر داشته باشند.»
سیروس سازدار در گفتگو با «پارلماننیوز»، در خصوص ادامه روند توقیف و برخورد با مطبوعات و رسانهها، اظهار داشت:«آقایانی که امروز در راس وزارتخانهها و مسئولیتها قرار گرفتهاند، گویا برای یک بار هم قوانین کشور را نخوانده و از آن اطلاعی ندارند.»
وی با بیان اینکه مردم فراموش نکردهاند در نظام جمهوری اسلامی ایران شعار آزادی بیان و انتقادات صریح و در چارچوب قانون از مسئولین و مقامات داده شد، تصریح گرد:« قرار نیست مطبوعات مجیزهگوی آقایان باشند که چون نقد کردند توقیف شوند.»
نماینده اصلاحطلب مرند و جلفا تاکید کرد:«متاسفانه روند برخورد با مطبوعات و اهالی رسانه، نقطه ضعفی برای نظام در دنیا شده که قابل دفاع نیست.»
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس ادامه داد:« اگر آقایان فکر میکنند با بستن مطبوعات و برخورد با رسانهها یک طیف وسیعی از دانشگاهیان و روشنفکران و … را از داشتن رسانه محروم کنند، باید بدانند این سناریو جواب نمیدهد و به فکر راه دیگری باشند.»
سازدار خاطر نشان کرد:«طبق قوانین و نظام شرعی حاکم در ایران پرسیدن و دانستن و انتقاد کردن حق طبیعی مردم است و کسی نمیتواند این حقوق را از آنها سلب کند.»
کلمه: وکیل بهاره هدایت از برگزاری جلسه دادگاه موکل خود در ۱۵ اردیبهشت ماه خبر داد.
حجتی در گفتوگو با ایلنا در خصوص آخرین وضعیت پرونده بهاره هدایت از فعالان دانشجویی بازداشت شده حوادث سال گذشته گفت:با توجه به برگزاری جلسه دادگاه موکلم در ۱۵ اردیبهشت ماه،تاکنون موفق به مطالعه تمام پرونده هدایت نشدهام.
وکیل بهاره هدایت با بیان اینکه پرونده موکلش برای رسیدگی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب ارسال شده است،گفت: با توجه به تکمیل تحقیقات مقدماتی و صدور کیفرخواست برای موکلم از دادگاه تقاضای تبدیل قرار بازداشت به قرار وثیقه را کردیم که تاکنون منتهی به نتیجه نشده است.
وی اتهامات تفهیم شده به بهاره هدایت را در حدود ۱۵ مورد عنوان کرد و گفت:عضویت در طیف علامه،مصاحبه با رسانههای داخلی و خارجی ،توهین به مقام معظم رهبری و رییس جمهور،تبلیغ علیه نظام و سیاه نمایی از مهمترین اتهامات تفهیم شده به موکلم است.
کلمه: در جلسه امروز هیئت نظارت بر مطبوعات روزنامه بهار توقیف شد و نشریه پنجره تذکر گرفت.
به گزارش روابط عمومی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه مورخ ۳۰/۱/۸۹ هیئت نظارت بر مطبوعات موضوع تخلفات روزنامه “بهار ” مطرح شد و به دلیل درج مطالب خلاف واقع، ایجاد شبهه در موضوعات اساسی چون انتخابات، زیر سؤال بردن ارکان نظام جمهوری اسلامی و همچنین افترا به نهادها و ارگانهای رسمی کشور، مشمول بندهای ۱ ، ۸ و ۱۱ ماده ۶ قانون مطبوعات تشخیص داده شد و به سبب اصرار بر تداوم تخلفات مورد اشاره در شمارههای دو ماهه اخیر، مقرر شد با عنایت به تبصره ۲ ماده ۶ و به استناد تبصره ماده ۱۲ قانون مطبوعات، توقیف و موضوع جهت پیگرد قانونی به مرجع قضایی ارسال شود.
همچنین در این جلسه موضوع تخلف شماره اخیر نشریه “پنجره ” مطرح و مقرر شد بدلیل عدم رعایت رسالت مطبوعاتی، به آن نشریه تذکر داده شود.
کلمه- تقی آزاد ارمکی:این روزها بحث انتقال دانشگاه ها به خارج از شهر تهران به دلیل آنچه «نجات» نامیده می شود بحث روز شده است. اما به نظر من فرق است بین کوچک کردن دولت با نجات شهر تهران از مشکلات پیش رو و سامان دادن دانشگاه های کشور.
هر یک از این سه پدیده ساحت خاص خود را دارد. برای کوچک سازی دولت باید به اهداف و ابزارها و کارهای دولت مراجعه کرد و سیاستگذاری دهه ای برای سامان دادن این حوزه داشت. کوچک سازی دولت در ایران تنها دغدغه ای سیاسی آن هم در زمان کسب نظر و رقابت های انتخاباتی بوده است و بس.
فردای انتخابات دیده شده است که همه دولت های ایرانی به توسعه دولت و بزرگ شدن آن اقدام کرده اند. دولتی که تحویل داده اند کمترین شباهت را با دولتی داشته که در زمان تصدی ریاست بر آن تحویل گرفته اند.
برای نجات شهر تهران از مشکلاتی چون زلزله نیز نیاز به سیاستگذاری چندجانبه است. در این سیاستگذاری ضمن اینکه باید به فکر انتقال دولت از این شهر به محلی دیگر بود، باید محلی که دولت در آن قرار است استقرار یابد انتخاب شده و شرایط و نحوه استقرار و سیاست توسعه ای مرکز جدید کشور و محیط پیرامونی آن کارشناسی شود. عدم توجه کارشناسان به انتقال دولت به هر جایی از کشور ایران هزینه ای کمتر از خسارات و ضررهای ناشی از وقوع زلزله ای واقعی در تهران در پی نخواهد داشت.
مضاف بر اینکه در محل جدید با فرض امکان پذیری انتقال مرکز و پایتخت، زلزله های متعدد و پشت سرهم اجتماعی و فرهنگی به وقوع خواهد پیوست. همراهی این دو نوع زلزله می تواند نفس از جان کشور ایران بستاند و آن کند که انتظار آن وجود نداشت. در نتیجه کشور ایران از دو نوع زلزله در خسران خواهد بود. بدین لحاظ است که هر نوع دخل و تصرفی در شهر تهران نیازمند اقدامی هوشمندانه و کارشناسانه است.
من نمی دانم که کارشناسان کشور کجا هستند؟ چرا از کارشناسان شهر تهران در بحث و بررسی در مورد جمعیت، مشکلات و مصائب، توسعه شهری و محله ای و دیگر اقدامات نظرخواهی نمی شود؟ مگر شهر تهران متخصص خودش را ندارد؟ مگر شهر تهران صاحب ندارد؟ مگر شهر تهران مقیم ندارد؟ آیا همه کسانی که در شهر تهران زندگی می کنند نسبت به شهر بیگانه هستند و این شهر را وطن خود نمی دانند؟
مگر همه اهالی شهر میهمان و غریبه در شهر هستند؟ آیا کسی در تهران نیست که نسبت به اوضاع آن دغدغه هایی داشته باشد؟ اگر فرد و گروه و جمعیتی اهل شهر و مقیم و دلبسته به شهر وجود دارد که خود را تهرانی می داند و نسبت به شهر احساس خوبی دارد چرا در قیل و قال های موجود حاضر نمی شود و از حیات شهر تهران دفاع نمی شود؟
منبع: بهار
کلمه:دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، در نامههایی جداگانه به احزاب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب، از توقیف پروانه فعالیت این دو حزب خبر داد.
به گزارش سایت روزنامه ایران در نامه محمود عباسزاده مشکینی آمده است: “پیرو اخطار کتبی شماره ۸۲۴۷۵/۴۳ مورخ ۲۷/۵/۸۸ به آن حزب برای رعایت قانون، گزارشات و مستندات واصله در خصوص عملکرد، رفتارها و مواضع آن تشکل درجلسه مورخ ۲۳/۱/ ۸۹ کمیسیون موضوع ماده ۱۰ قانون فعالیت احزاب و جمعیت های طرح و پس از بحث و بررسی، به دلیل انطباق برخی از فعالیت های آن گروه با بندهای “الف”، “ه” ، ” و”، “ز”، و “ح” ماده ۱۶ قانون احزاب که گروهها صراحتا از ارتکاب آن منع شده اند اعضای کمیسیون به اتفاق و به استناد بند ۳ و ۴ ماده ۱۷ قانون احزاب رای به توقیف پروانه فعالیت آن حزب داده و مقرر نمودند مستندات و گزارش تخلفات برای انحلال گروه به دادگاه ارسال شود.”
بنابراین گزارش بندهای مورد نظرعباسزاده در ماده ۱۶ قانون احزاب به شرح زیر است:
مواردی که “گروههای موضوع این قانون باید در نشریات، اجتماعات و فعالیتهای دیگر خود از ارتکاب موارد زیر خودداری کنند”:
الف) ارتکاب افعالی که به نقض استقلال کشور منجر شود
ه) ایراد تهمت، افترا و شایعه پراکنی
و) نقض وحدت ملی و ارتکاب اعمالی چون طرح ریزی برای تجزیه کشور
ز) تلاش برای ایجاد و تشدید اختلاف میان صفوف ملت با استفاده از زمینه های متنوع فرهنگی و مذهبی و نژادی موجود در جامعه ایران.
ح) نقض موازین اسلامی جمهوری اسلامی.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در پایان نامه به سازمان مجاهدین و حزب مشارکت تاکید کرده است که تا تعیین تکلیف پرونده آنها در مرجع قضایی، از هرگونه فعالیت خودداری کنند.
اعضای کمیسیون ماده ۱۰ احزاب پیش از این نامه ای به دادسرای عمومی و انقلاب تهران ارسال کرده اند و خواستار صدور حکم قضایی برای انحلال این دو تشکل شدند.
کلمه: شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران، مدیرمسوول وقت روزنامه «فرهنگ آشتی» را از اتهام افترا تبرئه کرد.
به گزارش ایسنا، جلسه رسیدگی به پرونده مدیرمسوول روزنامه «فرهنگ آشتی»، بیستودوم فروردین ماه سال جاری در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران و با حضور هیات منصفه مطبوعات برگزار شد.
پس از اتمام جلسه رسیدگی، هیات منصفه مطبوعات وارد شور شد و مدیرمسوول روزنامه فرهنگ آشتی را در مورد اتهام افترا مجرم ندانست و قاضی سیامک مدیرخراسانی رییس شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران، مدیرمسوول وقت روزنامه «فرهنگ آشتی» را تبرئه کرد.
کلمه: دبیرکل مجمع نیروهای خط امام نسبت به ایجاد محدودیت در روند آگاهیرسانی به جامعه هشدار داد و گفت: ایجاد محدودیت در روند آگاهیرسانی به جامعه، بیاعتمادیها را افزایش میدهد برای انقلاب خطرآفرین است.
به گزارش «پارلماننیوز»، سید هادی خامنهای در دیدار با سردبیران، خبرنگاران و اعضای تحریریه روزنامههای توقیف شده جهان اسلام و حیاتنو با اشاره به آنچه در سطح جامعه رخ داده تاکید کرد: روند موجود و آنچه در سطوح مختلف جامعه دیده می شود امیدوار کننده است و به نظر می رسد مطالبات مردم نه تنها کاهش نیافته که با جدیت و عمق بیشتری جریان دارد.
وی با اشاره به ایجاد محدودیتهایی که در روند فعالیت مطبوعات و عرصه اطلاعرسانی از سوی برخی افراد و جریانات اعمال میشود، اظهار داشت: نتیجه این فشارها بر جامعه بخصوص قشر فرهیخته و نیروهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، یافتن راهکارهای جدید در کسب اخبار و انتشار آنهاست.
وی تاکید کرد که اگر کسانی که به دنبال ایجاد محدودیت در روند آگاهیرسانی به جامعه هستند، دلسوز حقیقی نظام و انقلاب باشند باید بدانند که نتیجه اقدامات آنها چگونه برای انقلاب خطرآفرین است و بیاعتمادیها را افزایش میدهد.
وی تاکید کرد توقیف و ایجاد محدودیت برای انواع رسانهها اعم از سنتی، مکتوب و مجازی تداوم نخواهد داشت و به تولید شیوههای جدید برای آگاه شدن جامعه میانجامد.
اختراعات و اکتشافات نتیجه« احتیاج» است. لذا وقتی بشر به دنبال پاسخگویی به نیازها و احتیاجات خود میرود یافتن راهکارهای جدید با سرعت و تنوع بیشتری ادامه مییابد.
سید هادی خامنهای ضمن ابراز نگرانی از کاهش شفافیت در روند اطلاعرسانی و آگاهسازی از سوی برخی دستگاههای مسئول این رویه را در تضاد با قانون اساسی و آرمان های انقلاب دانست.
وی در ادامه بر افزایش فعالیتهای فرهنگی، علمی و اطلاعرسانی توسط همه نیروهای علاقه مند به انقلاب و سرنوشت ایران تاکید کرد و اظهار امیدواری نمود که در آینده نزدیک مشکلات موجود برطرف شود.
در پایان این نشست دبیرکل مجمع نیروهای خط امام ضمن قدردانی از حضور و دیدار دوباره با روزنامهنگاران و فعالین مطبوعاتی و رسانهای، خواستار همفکری و مشورت بیشتر اهالی مطبوعات و نیروهای فرهنگی با یکدیگر در سراسر کشور شد که بیتردید این گفتوگوها موجب تحرک و پویایی بیشتر جامعه خواهد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر