-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ فروردین ۲۷, جمعه

Latest News from Emrooz for 04/16/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



امور بین الملل سازمان صداوسیما به دلیل ایجاد پارازیت سیگنال‌های مزاحم برای شبکه‌های ایرانی روی ماهواره، خطاب به رئیس اتحادیه مخابرات جهانی نامه نوشت.

به گزارش «پارلمان‌نیوز»، در نامه‌ای که امور بین الملل سازمان صداوسیما خطاب به رئیس اتحادیه مخابرات جهانی (ITU) نوشته، آمده است:

رئیس محترم اتحادیه مخابرات جهانی (ITU)

با احترام همانگونه که مطلع هستید جمهوری اسلامی ایران (از طریق سازمان تنظیم مقررات رادیویی) یکی از اعضاء فعال، مهم و تأثیرگذار (ITU) است. سوابق بسیار روشن و درخشان کشور ما در رعایت قوانین و مقررات اتحادیه نشان دهنده آن است که قانون‌گرایی در سرلوحه اقدامات کشور قرار گرفته است و هیچ مورد از نقض قوانین و تخلف از مقررات توسط ما ثبت نشده است.

علی‌رغم این سوابق درخشان، متأسفانه تاکنون در چندین نوبت سیگنال‌های مزاحم مشکلات عدیده‌ای را برای شبکه‌های ما ایجاد کرده است. نمونه‌هایی از این گونه اقدامات به شرح ذیل است:

۱- در ساعت ۲۱:۵ یکشنبه ۱۰/۳/۸۸ در شبکه‌های داخلی روی ماهواره «اینتل ست» که تا ساعت ۱ بامداد روز دوشنبه ۱۱/۳/۸۸ ادامه داشت و موجب قطع برنامه‌ها شد.

۲- ارسال سیگنال‌های مزاحم ساعت ۱۷:۱۰ روز دوشنبه ۱۱/۳/۸۸ در شبکه‌های داخلی بر روی ماهواره «اینتل ست» که تا ساعت ۱۰:۴۵ روز سه‌شنبه ۱۲/۳/۸۸ ادامه داشت و موجب قطع برنامه‌ها شد.

۳- در ساعت ۱۸:۴۰ روز چهارشنبه ۱۳/۳/۸۸ در شبکه‌های ملی بر روی ماهواره اینتل است که تا ساعت ۲۲:۴۱ همان روز ادامه داشت و موجب قطع برنامه‌ها شد.

۴- ارسال سیگنال‌های مزاحم روی ماهواره‌های «عرب ست» و «آسیا ست» در زمان‌های مختلف و...

در حالیکه اصول شناخته شده حقوق بین‌الملل و نیز اصل حق بیان آزاد اطلاعات که مبنا و اساس حق پخش مستقیم ماهواره‌ای است این اقدامات را محکوم می‌کند و کنوانسیون‌ها و معاهدات مختلف، ایجاد سیگنال‌های مزاحم، ارسال پارازیت (Jamming) و اختلال در شبکه‌های پخش را ممنوع اعلام کرده‌اند، ولی متأسفانه اتحادیه شما هیچ‌گونه عکس‌العملی در این زمینه‌ها نداشته است و به حمایت از یکی از اعضای فعال خود برنخواسته است در حالیکه حداقل انتظار از اتحادیه این بود که اینگونه اقدامات را محکوم نماید و مانع ادامه آن شود.

علاوه بر این برخی شبکه‌ها همچون BBC و ... در یکسال اخیر حقوق ما به عنوان یکی از اعضای اتحادیه شما را نادیده گرفتند و خلاف اصول شناخته شده حقوق مسلم ما محسوب می‌شود همانگونه که مستحضر هستید ماده یک کنوانسیون ۱۹۳۶ ژنو، پخش برنامه‌ برای مردم هر سرزمین به منظور ترغیب آنها به اعمالی مغایر با نظم و امنیت داخلی‌شان را ممنوع کرده است. این ممنوعیت تحریک به جنگ داخلی، شورش و اغتشاش را در برمی‌گیرد. همچنین معاهده ۱۹۶۷ فضای ماورای جو در مقدمه خود قطعنامه شماره ۱۱۰ مجمع عمومی سازمان ملل متحد را در فضای ماوراء جو قابل اجرا دانسته است براساس آن قطعنامه هرگونه تبلیغاتی که هدف آن تحریک یا ترغیب به تهدید صلح، نقص صلح یا عمل تجاوز کارانه باشد یا محتملا چنین نتیجه‌ای را در پی داشته باشد. ممنوع است.

در حالیکه انتظار می‌رفت که شما به عنوان رئیس اتحادیه مخابرات جهانی در قبال اقداماتی از قبیل: پخش تصاویر مخل امنیت داخلی و حاکمیت ملی، انجام اعمال خلاف موازین عرف بین‌المللی، تحریک به آشوب، تشویق به شورش و درگیری فیزیکی با مأموران پلیس، حمایت از اقدامات تروریستی و حتی آموزش استفاده از مواد انفجاری و ترغیب به بکارگیری آنها برعلیه کشورما موضع‌گیری نمایید ولی متأسفانه هیچ گونه عکس‌العملی نشان ندادید و به جای حمایت از یکی از اعضاء خود مسأله را با سکوت پشت سر گذاشتید.

در شرایطی که اوضاع جهانی اقتضاء دارد که کشورها و سازمان‌ بین‌المللی در تعامل با یکدیگر به دنبال جستجوی راه‌های مسالمت‌آمیز برای حل اختلاف فیمابین خود باشند. انتظار از شما این است که براساس اصول شناخته شده حقوق بین‌المللی و نیز اصل مهم حق جریان آزاد اطلاعات از ما به عنوان یک سازمان پخش رادیو تلویزیونی که خود قربانی اقدامات غیرقانونی برخی موسسات و شرکت‌ها شده است حمایت کرده و زمینه بروز اختلافات بیشتر را از پیش برده و تلاش نمائید تا براساس کنوانسیون‌ها و معاهدات معتبر بین‌المللی در حوزه پخش مستقیم ماهواره‌ای و استفاده صلح‌آمیز از ماوراء ابهامات ایجاد شده را برطرف کرده و اجازه ندهید که شرکت‌ها و مؤسساتی بخواهند با تهدید به قطع شبکه و ایجاد اختلال در سیستم پخش شبکه‌های ما به اختلافات دامن زده و آن را افزایش دهند.

در پایان این سازمان آمادگی خود را برای هرگونه همکاری در چارچوب قوانین و مقررات اتحادیه اعلام می‌نماید.


 


مسعود لواسانی روزنامه نگار، به ۶ سال حبس قطعی و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی محکوم شد.

به گزارش وبسایت "تا آزادی روزنامه‌نگاران زندانی"، دادگاه تجدید نظر این روزنامه نگار را به ۶ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی محکوم کرد.

مسعود لواسانی در دادگاه بدوی به ۸ سال و نیم زندان محکوم شده بود. این حکم صبح روز پنجشنبه به او ابلاغ شد.

این در حالی است که به گزارش جرس، این روزنامه‌نگار، در وضعیت بسیار نگران کننده و شرایط خطرناکی به سر می برد و علی‌رغم موافقت با مرخصی موقت او با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی - و تامین سختِ آن وثیقه- کماکان مقامات امنیتی و قضایی، از اعزام وی به مرخصی ممانعت بعمل می آورند و لواسانی نه تنها از دیدن فرزندِ دو سالۀ خود محروم است، بلکه برای ملاقات با پدر، مادر و همسر خود نیز دچار محدودیت و مشکل می باشد و علاوه بر این، در شرایط بسیار سخت و نگران کننده ای در زیرزمین بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری می شود.

لواسانی که از چهارم مهرماه گذشته تا کنون در زندان به سر می برد، بیش از ۱۰ سال از همکارانِ مطبوعاتِ اصلاح طلب، از جمله شرق، کارگزاران و اعتماد ملی بوده است.


 


صبح امروز پنج شنبه عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) در زندان اوین با همسر خود ملاقات کرد.

عبدالله مومنی که پس از تحمل ۲۶۰ روز زندان دراواخر اسفند ماه سال گذشته با تامین وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمده بود روز سه شنبه۲۴ فروردین ۸۹ توسط دادگاه انقلاب تهران احضار و به زندان اوین بازگردانده شد.

فاطمه آدینه وند همسر عبدالله مومنی شرایط جسمی و روحی ایشان را مناسب توصیف کرد و از نگهداری او در بند ۲۰۹زندان اوین خبر داد.

منبع: کلمه


 


«تاریخ» مقوله جالبی است و البته بحث و مجادله هم درباره آن فراوان. آنچه مهم است اینکه تاریخ بی کم و کاست و همان گونه که رخ داده به آیندگان منتقل شود، اما سرمنشاء بحث ها و جدل ها از این روست که بیان واقعیات همواره با عقاید یا منافع گروههایی از جوامع در تضاد قرار می گیرد.

امام علی(ع) در خطاب هایش به مردم بارها آنان را به درس آموزی و عبرت گرفتن از گذشتگان فرا می خواند و در وصیتش به فرزندان «تاریخ» را مایه بهتر زیستن و انتخاب روش های درست عنوان می کند. مثلا در نامه 31 نهج البلاغه از ایشان آمده که خطاب به امام حسن (ع) می فرماید: داستان گذشتگان را بخوان و سرگذشت پیشینیان را به یاد آور و ببین که چه کردند، از کجا شروع کردند و به کجا رسیدند ...

«عبرت» مفهومش درس هایی از موفقیت ها و شکست هاست و شکست هم فی نفسه منفی نیست. بلکه گاهی اوقات درس هایی از یک شکست می تواند به راهی روشن و پرامید منتهی شود.

در واقع توصیه امام علی(ع) زمانی نتیجه مثبت خواهد داد که تاریخ با تمام واقعیاتش بیان شود. ولی ما متاسفانه بارها شاهد حذف، انکار یا تغییر تاریخ بوده ایم. سال های اول انقلاب نیز مشاهده می شد که عده ای دنبال آنند تا تاریخ را یا تغییر دهند و یا بخش ها یا نام هایی را از آن حذف کنند؛ مثلا به این عنوان که این فرد یا این بخش با طاغوت ارتباط دارد و یا طرح این چهره به مصلحت نیست. در حالی که چه کسی است نداند حذف یا نفی واقعیت دور از خرد است. رفتارهای صدا و سیما مصداق بارزی از این اندیشه بوده است. حتما خیلی ها به خاطر دارند که دکتر علی شریعتی به رغم آن که یکی از مهم ترین عوامل ایجاد بیداری و آگاهی در نسل انقلاب و بروز جنبش مردمی - اسلامی بود تا سالیان سال محلی از اعراب در رادیو و تلویزیون نداشت و البته هنوز هم نه آنچنان که باید.

الان هم اگر بخواهیم تاریخ انقلاب را مرور کنیم، بسیاری از تصاویر را غیرقابل پخش می دانند. چنانچه اخیرا کتابی تا عکس های مهندس میرحسین موسوی از آن حذف نشد اجازه انتشار نگرفت.

چند ماه پیش در خبرها آمد که گروه مطالعات تاریخ وزارت آموزش و پرورش مشغول ایجاد تغییرات جدید در کتب تاریخ مقاطع راهنمایی و متوسطه است که براساس آن تاریخ نگاری نظامی و پادشاهان از این کتاب ها حذف می شود.

در حالی که این مطالب سرشار از درس ها و بخشی از هویت ملی ماست و شاید اینکه هنوز از مسئله ای به نام استبدادزدگی رنج می بریم، به چنین نگرش هایی باز می گردد. نگرش هایی که مترصد نفی یا تغییر اتفاقات، شخصیت ها و وقایع چه قبل از انقلاب و چه بعد از آن هستند و اگر این گونه پیش برود ممکن است از کل صاحب منصبان تاریخ بشریت فقط همین چند سال اخیر یعنی دولت نهم به بعد قابل ذکر و استناد باقی بماند!

این رفتارها متاثر از تنگ نظری و کج فهمی کسانی است که فعلا به جان فرهنگ و تاریخ و تمدن ما افتاده اند و البته از این رهگذر فرصت طلبان زیادی نیز بهره برده اند. اما اینکه چرا به این موضوع پرداختم دو علت داشت. یکی اینکه چندی پیش اخباری رسید مبنی بر اینکه بسیاری از سوابق مربوط به دوران مسئولیتم در سازمان حفاظت محیط زیست امحاء و خمیر یا مفقود شده و وقتی هم به کتاب «دولت سیز» نیاز پیدا کردیم تعدادی از آن در انباری مخصوص کتاب های دورریز پیدا شد. مجموعه کتب دولت سبز حدود سال 1382 برای اجرای مدیریت سبز بخش های مختلف دولتی و آموزشی به چاپ رسید و برای مراجع عالی کشور نیز ارسال شده بود.

علت دوم، تعدادی از کارشناسانی که چند روز پیش به سایت شورایعالی معماری و شهرسازی مراجعه کرده اند نتوانستند به صورتجلسات و مصوبات این شورایعالی از سال 79 تا 84 دسترسی یابند یا به عبارت بهتر در فاصله این دو سال چیزی وجود نداشته است!

اگر این روند ادامه یابد فکر می کنم باید با ذره بین در تاریکخانه روزگار به دنبال تاریخ ایران و هویت مذهبی، ملی و سیاسی خودمان بگردیم.


 


در ايران هيچ چيزي سر جايش نيست و قرار هم نيست سر جايش قرار بگيرد، چون اگر اين‌طور بود آقاي احمدي‌نژاد در جايگاهي قرار نداشت كه به رييس‌جمهور ايالات متحده آمريكا فحش بدهد و ملت ايران را ابله تصور كند و با ريختن سانديس در كف خيابان‌ها، موجوداتي به اسم سانديس‌خور را به جاي مردم ايران معرفي كند. اگر در ايران همه چيز سر جايش بود، سپاه پاسداران در تمام عرصه‌هاي كشور دخالت و نفوذ نمي‌كرد و تا اين حد ثروتمند و قدرتمند نبود كه مخابرات را بخرد.

در ايران، بعضي‌ها نسبت به بقيه برتري دارند. سال‌هاست وجود سهميه‌هاي كنكور براي بسيجيان باعث كاهش ظرفيت براي داوطلبان عادي و سرخوردگي جواناني شده كه بدون هيچ پشتوانه‌اي تلاش مي‌كنند وارد دانشگاه‌ها شوند. به ندرت پيش مي‌آيد كه يك بسيجي در كلانتري يا يك اداره دولتي معطل شود و كارش خيلي زود راه نيفتد. اگر كسي ريش بلند داشته باشد و يقه پيراهنش را ببندد و انگشتر عقيق در انگشت كند و پيشاني‌اش كمي كدر باشد، نه توسط پليس راهنمايي جريمه مي‌شود، نه در صف بانك مي‌ايستد و نه كسي جرئت دارد حرفي به او بزند.

آقاي احمدي‌نژاد پس از بازگشت از نيويورك در ديدار با جمعي از پاسداران سپاه، گفت:"گارد رياست جمهوري آمريكا هنگام اسكورت شخصيت‌هاي سياسي، چند ماشين سياه را پشت سر هم در خيابان راه مي‌اندازد و در ميان مردم رعب و وحشت ايجاد مي‌كند." درست است كه در ايران بيشتر تيم‌هاي حفاظت شخصيت‌ها از ليموزين و اتومبيل‌هاي مشكي رنگ استفاده نمي‌كنند و تدابير امنيتي آنان در خيابان‌ها نامحسوس‌تر از كشورهايي چون ايالات‌متحده و اسرائيل است، اما اين اظهارات مغرورانه آقاي احمدي‌نژاد در حالي مطرح مي‌شود كه رعب و وحشت به نوع ديگري در جامعه ايجاد شده است. در ايران هر راننده‌اي با ديدن هر تويوتای لندكروز خاكي با پلاك كرم رنگ، چنان ترسي وجودش را فرا مي‌گيرد كه اگر يك فورد SUV مشكي با سرنشين‌هاي مسلح را هم ببيند، تا آن اندازه نمي‌هراسد.

در ايران، همه چيز بر پايه تظاهر است و جمهوري اسلامي در ظاهر بي‌نظير است. آقاي احمدي‌نژاد در گفت‌وگو با رسانه‌هاي خارجي مي‌گويد ايران با ثبات‌ترين كشور دنياست، ايران قدرتمندترين كشور منطقه است، ايران از ايالات متحده محبوب‌تر است، دستگاه اطلاعاتي ايران پاك‌ترين در جهان است.... ماجراي ارتباط "مونيكا لوينسكي" و "بيل كلينتون"، رييس‌جمهور پيشين ايالات‌متحده در حالي در ايران مورد توجه ويژه رسانه‌ها قرار گرفت كه هر ماه زمزمه‌هايي از لو رفتن فيلم يا شواهد ارتباط‌هاي نامشروع مديران جمهوري اسلامي يا شخصيت‌هاي ديني شنيده مي‌شود اما با تلاش و تهديدهاي رژيم، در نطفه خفه مي‌شود.

در فروردين 89 آقاي خامنه‌اي در بازديد از خط توليد اتومبيل در سايپا، از اينكه يكي از محصولات را "مينياتور" نامگذاري كرده‌اند، انتقاد كرد و گفت:"این کلمه در زبان فرانسوی هم استفاده می‌شود. کلماتی هم وجود دارد که مال ماست اما آن‌قدر آنجا استفاده شده که دیگر خارجی محسوب می‌شود. حالا چرا مینیاتور؟ یک اسم دیگر انتخاب کنید که حرف و حدیث نداشته باشد."

اين بيانات رهبر ايران در حالي مطرح شد كه ايشان دو سال قبل در ديدار با هنرمندان صداوسيما، در آن جمع يك بازيگر نوجوان را "مرد مينياتوري" خطاب كرد. حال اين پرسش مطرح مي‌شود كه اگر "مينياتور" نامي بيگانه است، چرا خودشان آن را به يك هنرمند محبوب نسبت مي‌دهند؟

زماني تصور مي‌شد نمايش تصاوير برهنه يا نيمه‌برهنه زنان و مردان در تلويزيون دولتي ايران عملي خلاف شرع و عرف شناخته مي‌شود. اما يك روز عصر آقاي علي لاريجاني، رييس وقت سازمان صداوسيما وارد اتاق پخش شبكه يك سيما شد و يك حلقه فيلم را به مسوول آنجا داد و به او گفت: "اين را همين الان پخش كنيد."

دقايقي بعد، تصاوير مونتاژ شده كنفرانس برلين از شبكه ملي تلويزيون پخش شد و به دنبال آن يكي از بزرگ‌ترين دادگاه‌هاي سياسي در كشور برپا شد. در آن روز به دستور رهبر ايران، "حرام" تبديل به "حلال" شد و پس از پايان نمايش تصاوير، دوباره به حالت قبلي بازگشت. در مناطقي از ايران هنوز خانواده‌هايي هستند كه حتي دستگاه پخش ويدئو هم در خانه ندارند، به فرزندان‌شان اجازه نمي‌دهند فيلمي جز آنچه از تلويزيون پخش مي‌شود را ببينند و حتي خواندن سوره "يوسف" در قرآن را هم براي دخترانشان ممنوع كرده‌اند. در چنين شرايطي، شبكه ملي تلويزيون تصاوير برهنه با اندكي فيلتر شطرنجي مرد و زني را نشان داد، چون رژيم مي‌خواست همه آن را ببينند. آن روز چه اتفاق افتاد كه ناگهان ارزش‌هاي جامعه براي دقايقي تغيير كرد؟

زماني انتشار كارتون روحانيون با مخالفت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همراه بود اما حالا شرايط به گونه‌اي تغيير كرده كه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني تبديل به حجت‌الاسلام مي‌شود و به او مهر فساد مي‌زنند و كسي هم اعتراضي نمي‌كند و با كفش و چاقو به كروبي و خاتمي حمله مي‌شود و هنگام سخنراني محسن هاشمي كه قصد دفاع از پدرش را دارد، چراغ‌هاي سالن سخنراني را خاموش مي‌كنند.

بله؛ حالا كه قرار است به هر قيمتي به "ضدانقلاب" ضربه وارد شود، عكس‌هاي خصوصي افراد هم در اخبار سيما پخش مي‌شود.

منبع: روز آنلاین


 


امروز: در حالیکه نظرسنجی بین المللی مجله تایم برای انتخاب تاثیرگذارترین شخصیت های سالِ ۲۰۱۰ هنوز به پایان نرسیده، آمارهای ثبت شده نشان از این دارد که میرحسین موسوی ازجنبش سبز مردمِ ایران با رای بسیار بالایی در صدر لیست این نظرسنجی قرار دارد.

در نظرسنجی و رای گیریِ نشریۀ شاخصِ تایم - همانند هرساله- از خوانندگان و مردم خواسته شده است تا "از میان ۲۰۰ تن از هنرمندان، سیاستمداران و شخصیت‌های هنری و سیاسی و شاخصِ جهان، یک نفر را بعنوان شخصیت تاثیرگذار سال ۲۰۱۰ انتخاب کنند. صفحه اصلیِ تایم، تا لحظۀ مخابرۀ این خبر، میرحسین موسوی را با بالغ بر 755هزار رای، نفر اولِ این نظرسنجیِ معرفی کرده است و فاصله وی با نفر بعدی بیش از 210 هزار رأی است.

از دیگر شخصیت‌های ایرانی، دکتر زهرا رهنورد، فعال سیاسی، رییس سابق دانشگاه الزهرای تهران و همسر میرحسین موسوی، در رتبه پانزدهم و شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل (۲۰۰۳) در رتبه سی ام فهرست فوق الذکر قرار دارند.

نظرسنجیِ تاثیرگذارترین شخصیت سال، تا تاریخ ۲۹ آوریل (دو هفته دیگر) ادامه خواهد یافت.


 


- در محفل خانواده های زندانیان سیاسی ، آیا سخن از خشونت و تهاجم و شیون است ؟

- هرگز

آیا در محفل خانواده های زندانیان سیاسی ، صحبت از شکوه های مادران از دوری فرزندانشان است؟

- هرگز

- آیا در محفل خانواده های زندانیان سیاسی ، گله از دوری فرزندان در فراغ مادران و پدرانشان است ؟

- هرگز

- آیا در محفل خانواده های زندانیان سیاسی ناله و ضجه ای شنیده می شود ؟

- هرگز

- آیا در این محفل کسی ادعا می کند صدای تیری شنیده ، به کسی حمله شده و یا تیراندازی شده است ؟

- هرگز

- آیا در این محفل گفته می شود کسی کشته و فردی شهید شده است ؟

- هرگز

- آیا در محفل خانواده های زندانیان سیاسی از روزنامه نگاران ، طرفداران حقوق بشر و حقوق زنان و کودکان ، آزادیخواهان و دموکراسی طلبان نقل قول هایی می شود و از زجر آنها سخن گفته می شود ؟

- هرگز

- آیا در محفل خانواده های زندانیان سیاسی گله می شود چرا به زندانیان سیاسی فشار می آورند تا مصاحبه کنند و جنبش سبز را نقد کنند ؟

- هرگز

- آیا در محفل خانواده های زندانیان سیاسی حکایت از آن است که آزاد کردن زندانیان و بازگرداندنشان به زندان ، از اول تا آخر یک پروژه بوده است ؟

- هرگز

اما به یاد می آوریم بیش از یک صد سال است که در زندان های این کشورفرزندان آزادیخواه این ملت ، دستگیر و شکنجه می شوند ، آنها را مورد بازجویی های خشن قرار می دهند ، لب های شان دوخته شده و آویزان می شوند و اعدام می گردند .

و حالا در فروردین ۸۹ ، در محفل خانواده های زندانیان سیاسی سخن بر سر این است که نهادهای دستگیر کننده و فشار ، اعم از بازجوی اطلاعات و سپاه و قوه قضائیه ، تضادهای خود را کنار بگذارند و تلافی آن را بر سر خانواده ها و فرزندانشان در نیاورند .

در محفل خانواده های زندانیان سیاسی و از حلقوم دردمند مادران ، فرزندان و همسران در عین سلحشوری ، ایستایی و مقاومت ، یک فریاد بلند است : زندانیان سیاسی آزاد باید گردند.

تا چه زمانی باید در مطالبات تاریخی این ملت ، این شعار ، و این خواست و این مطالبه از حلقوم ملت ، گوش های ناشنوا را به شنیدن وا دارد که: در مشروطه ، در جنبش ضد استبدادی عهد رضا خانی ، در مبارزات سخت و نفس گیر آزادی خواهان زمان پهلوی دوم ، در جریان ملی شدن صنعت نفت ، در روند انقلاب اسلامی ، در خرداد ۷۶ و خرداد ۸۸ و تا امروز و در تداوم همه روزهای آزادی خواهانه بر ضد استبداد ، همچنان "آزادی " در خواست می شود .

آزادی در کشور ، آزادی از زندان بزرگ و شرایط پلیسی برای ملت و آزادی زندانیان سیاسی ،آزادی برای همه .

منبع: سایت کلمه


 


امروز: به دنبال انتشار اخباري غيررسمي مبني بر لزوم توقف فعاليت هاي سازمان مجاهدين انقلاب و جبهه مشاركت از سوي كميسيون ماده 10 احزاب و ارجاع پرونده اين دو تشكل از سوي آن كميسيون به دادگاه براي انحلال، محسن آرمين سخنگوي سازمان طي گفت وگويي دريافت هرگونه ابلاغيه اي را در اين زمينه تكذيب كرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان، وي در اين ارتباط گفت: باید بگویم ما نیز این خبر را از رسانه ها شنیده ایم اما تا کنون مرجعی رسمی در این باره اظهار نظر نکرده و سازمان نیز نامه یا احضاریه ای را در این زمینه دریافت ننموده است.
آرمين افزود: پیش از این نیز يكي از اعضاي کمیسیون احزاب راجع به ارجاع پرونده سازمان اظهاراتی کرده بود که از سوی ديگر اعضاي كميسيون و مراجع ذیصلاح تأیید نشد لذا با توجه به این سابقه و رعايت سازوكارهاي قانوني، مادام که این شایعه از سوی مقامات رسمی تأیید نشود، ترجیح می دهیم آن را اقدامی سیاسی تبلیغاتی برای انحراف افکار عمومی از مسائل اصلی جامعه تلقی کرده و هدف از طرح این اخبار را تحت الشعاع قرار دادن مسائلی نظیر اتهام های مالی برخی از مقامات بلند پایه و تحولات عرصه سیاست خارجی ارزیابی کنیم. اگر چه به نظر می رسد مراجع رسمی ناگزیرند در قبال این خبر واکنش نشان داده و به صراحت اظهار نظر کنند زیرا این موضوعی نیست که با پرده پوشی و رفتار دوگانه با آن برخورد شود.

سخنگوي سازمان با اشاره به اينكه انحلال احزاب و تشکل های سیاسی مانند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و حزب مشارکت نیازمند تصمیم گیری در سطحی بالاتر از کمیسیون ماده ده احزاب و وزارت کشور است گفت: چنین اقدامي به فرض وقوع، تابعی از تصمیمی کلان تر در باره آینده فضای سیاسی کشور است. بنابراین در صورت صحت این خبر می توان نتیجه گرفت که فضای سیاسی کشور به سوی انسداد و تصلب کامل پیش خواهد رفت و قرار بر این است که این حد ضعیف و نیم بند از آزادی که در آن مطبوعات تحت شدید ترین سانسورها و فعالیت احزاب تحت شدید ترین کنترل ها و محدودیت ها به حیات خود ادامه می دهند، نیز تحمل نشود. به هر حال با فرض صحت خبر مذکور به نظر می رسد دولت مستقر در این باره نیز مانند بسیاری از امور دیگر قصد التزام به قانون اساسی را ندارد، زیرا اتهامات علیه احزاب بی تردید از بارز ترین مصادیق اتهامات سیاسی است و مطابق قانون اساسی باید در دادگاه های صالحه با حضور هیئت منصفه بدان رسیدگی کرد. بنابراین درخواست انحلال سازمان و تشکل های سیاسی از دادسرای عمومی و انقلاب تهران بیانگر عدم اطلاع و یا عدم حساسیت و پایبندی کمیسیون ماده ده احزاب و وزارت کشور به موازین قانونی است.
وي افزود: در حالی که هیچ یک از بخش های حاکمیت مستقر اعم از دولت و مجلس و قوه قضائیه به وظیفه خود در تصویب قانونی برای رسیدگی به جرائم سیاسی عمل نکرده و قانونی برای تشکیل هیئت منصفه جرم سیاسی وجود ندارد، راهکار قانونی برای رسیدگی به اتهامات علیه احزاب دستکم در شرایط کنونی منتفی است. البته از حاکمان کنونی به ویژه دولت مستقر که در تخلف از موازین قانونی گوی سبقت را از همگان برده است، این قانون شکنی نیز دور از انتظار نیست.
آرمين در خاتمه گفت: به هرحال تا آنجا که به سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران مربوط است، ما آمادگی کامل داریم که در دادگاه مستقل، بی طرف و علنی با حضور هیئت منصفه غیر حکومتی از عملکرد قانونی و افتخارآفرین خود در دفاع از حقوق و آزادی های اساسی ملت و اهداف و آرمان های اصیل ملت در انقلاب اسلامی دفاع کنیم و قانون شکنی ها و رفتارهای خلاف عرف و اخلاق و شرع دولت مستقر با افراد، مطبوعات و تشکل های سیاسی و مدنی را آشکار سازیم و نشان دهیم این رفتار و عملکرد هیچ نسبتی با آرمان های اصیل انقلاب اسلامی ندارد.


 


امروز: از سفر حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی، رئیس‌‌جمهوری سابق کشورمان به ژاپن جلوگیری به عمل آمده است.

یک منبع مطلع با اعلام این خبر به خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، گفت:«قرار بود امشب سیدمحمد خاتمی برای شركت در اجلاس سالانه شورای تعامل در زمینه خلع سلاح هسته‌ای عازم هیروشیمای ژاپن شود.»

در این نشست علاوه بر بررسی ابعاد فاجعه آمیز حمله اتمی آمریكا به هیروشیمای ژاپن، ضرورت نابودی تمامی سلاح‌های هسته‌ای و چگونگی همكاری جهانی در این زمینه مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

به گزارش پارلمان‌نیوز، در حالی از سفر سیدمحمد خاتمی که با طرح ایده گفتگوی تمدن‌ها و استقبال وسیع جهانی از این ایده، اعتباری دوچندان برای جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل به ارمغان آورد، جلوگیری شده است که پیش از این برخی رسانه‌های خاص با فشار و جوسازی تلاش زائدالوصفی را با انتشار اخبار دروغین برای جلوگیری از خروج خاتمی برای دفاع از جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های بین‌المللی به عمل آوردند.

این رسانه‌ها از یک سو مدعی جلوگیری از خروج سیدمحمد خاتمی از کشور شده بودند که اساسا رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در آن زمان قصد خروج از کشور را نداشت و خبر ممنوع‌الخروج بودن او تکذیب شد و از سوی دیگر در روزهای آغازین سال در حالی که صدها فعال سیاسی و اجتماعی اصلاح‌طلب به دیدار نوروزی با رئیس‌جمهور سابق کشورمان رفته بودند، مدعی سفر خاتمی به یک کشور خارجی شدند و تاکید کردند که زمان برگشت او نامعلوم است و بدین ترتیب این جوسازی‌های رسانه‌ای در آستانه سفر خاتمی به ژاپن به نتیجه رسید.


 



امروز: ساختمان وزارت جهاد بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی به سپاه منتقل می شود.

این ساختمان که بطور سنتی متعلق به وزارت کشاورزی بوده و نام بلوار کشاوز نیز از آن برخاسته است، از بعد از انقلاب در اختیار جهاد سازندگی بوده است.


خبرهای رسیده از تهران حاکی است این ساختمان به لحاظ موقعیت مکانی ، نزدیکی به دانشگاه تهران مشرف بودن به خیابانهای اصلی شهر مورد توجه نیروهای سپاه قرار گرفته است.


منابع خبری از تهران خبر می دهند که سپاه برای کنترل و امنیت وضعیت خیابانهای اطراف دانشگاه به چنین ساختمانی نیازمند است تا بتواند با استفاده از ارتفاع بلند آن دید کافی برای رصد اعتراضات مردمی را داشته باشد.


خبرنگار جرس از تهران می افزاید: تلاش وزارت جهاد برای حفظ این ساختمان تاکنون بی نتیجه مانده است و احتمال دارد تا پیش از سالگرد انتخابات مهندسی شده 22 خرداد این ساختمان بطور کامل در اختیار سپاه قرار گیرد.

گفته می شود 25 اردیبهشت ماه آخرین مهلتی است که برای تخلیه ساختمان در نظر گرفته شده است.

سپاه در حال حاضر چندین مرکز نگهداری بازداشت شدگان در خیابانهای اطراف دانشگاه و کارگر شمالی در اختیار دارد.

ساختمان شيشه اي وزارت جهاد كشاورزي در اوايل دهه 50 توسط عبدالعزيز فرمانفرماييان طراحي و توسط پيمانكاران ايتاليايي ساخته شد.

چندی پیش از احتمال واگذاری این ساختمان به وزارت خارجه خبر می دادند و اینک زمزمه واگذاری به سپاه در میان است


 




امروز:انتشار گفته های مرتضی تمدن درباره مجوز دار بودن راهپیمایی ۲۵ خرداد برای استاندار تهران دردسرساز شد.

به گزارش خبرنگار کلمه پس از آنکه متن گفت و گوی استاندار تهران با همشهری ماه منتشر و مشخص شد استاندار تهران از مجوز دار بودن راهپیمایی ۲۵ خرداد سخن گفته است از دفتر احمدی نژاد با استاندار تماس برقرار شده و تمدن بشدت مورد مواخذه قرار گرفته است.

در پی این برخورد ها استاندار تهران گرچه خیلی سریع تصمیم به تکذیب این گفت و گو با همشهری ماه گرفت اما موجود بودن فایل صوتی اظهاراتش و تایید شدن مصاحبه پیش از انتشار برخلاف گذشته راه تکذیبیه را بر این مسوول دولتی می بست.

با این حال روز گذشته همشهری ماه به دلیل انتشار این مصاحبه مورد اعتراض استاندار و دولتی ها قرار گرفت.

مرتضی تمدن استاندار تهران در مصاحبه ای با خبرنگار همشهری ماه که درصفحه ۶۴ آن منتشر شد اظهار داشت: آنها(معترضان) تقاضای برگزاری راهپیمایی کردند و ما هم مجوز صادر کردیم. راهپیمایی روز ۲۵ خرداد با مجوز قانونی ما برگزار شده بود. نه تنها با مجوز آمدند که حتی ما کمک کردیم نظم راهپیمایی حفظ شود. ما به آنها کمک کردیم که امنیت روز ۲۵ خرداد ماه تامین شود. یعنی همزمان هم مجوز دادیم و هم خدمت رسانی کردیم.

این اظهارات استاندار تهران در گام اول قوه قضائیه را با چالش جدی مواجه می کند. دستگاه قضایی بازدداشت شدگان حوادث پس از انتخابات را به دلیل حضور در این راهپیمایی که آن را غیرقانونی نامیده‌ روانه زندان کرده‌ است. البته این تصمیم جدای از اینکه وجهه قانونی ندارد و طبق اصل ۲۷ قانون اساسی تجمع ۲۵ خرداد کاملا قانونی است به نظر می رسد برای ایجاد رعب در بین مردم برای عدم تکرار نمایش همبستگی باشد.

براساس آرای دادگاه‌های پس از انتخابات حضور در راهپیمایی ۲۵ خرداد ماه مجازاتی برابر با یک سال زندان تعزیری داشته است ولی در هیچ کجای قانون به مجازات برای حضور در راهپیمایی با مجوز اشاره نشده است.در فهرست اتهامات تمامی دستگیر شدگان، حضور در راهپیمایی ۲۵ خرداد نیز به چشم می‌خورد.

موضوع دیگری که پس از طرح اظهارات استاندار تهران درباره مجوز دار بودن راهپیمایی ۲۵ خرداد اذهان را به خود جلب می کند، حوادثی بود که در پایان این راهپیمایی رخ داد.تیر اندازی،ضرب و شتم و شهادت حداقل ده نفر از شهروندان . راهپیمایی که تمدن آن را مجوز دار خوانده و تاکید کرده است : نه تنها با مجوز آمدند که حتی ما کمک کردیم نظم راهپیمایی حفظ شود. ما به آنها کمک کردیم که امنیت روز ۲۵ خرداد ماه تامین شود. یعنی همزمان هم مجوز دادیم و هم خدمت رسانی کردیم.

اما روز گذشته پس از انتشار این خبر و تماس هایی که از دفتر احمدی نژاد و مجموعه دولت با استانداری برقرار شد. مسوولان نشریه همشهری ماه به استانداری فراخوانده شدند تا فایل صوتی این مصاحبه را که قبل از انتشار با مشاور تمدن نیز چک شده بود به آنها تحویل دهد.

با این وجود شب گذشته در حالی که انتشار خبر مجوز دار بودن راهپیمایی ۲۵ خرداد بازتاب گسترده ای یافت استانداری تهران با انتشار تکذیبیه ای به نقل از استاندار سعی در جبران مطالب مطرح شده در گفت و گو کرد.

در این اطلاعیه که روابط عمومی استانداری تهران، به نقل از استاندار منتشر کرده تاکید شده: راهپیمایی ۲۵ خرداد فاقد مجوز قانونی بود.

مرتضی تمدن در توضیحی درباره این گفت و گو گفته است: یکی از ماهنامه‌ها در مصاحبه‌ای که سال گذشته با بنده انجام داد به نقل از اینجانب نوشته است که راهپیمایی ۲۵ خرداد با مجوز قانونی صورت گرفته است. لذا جهت تنویر افکار عمومی عرض می‌کنم موضوع مصاحبه درباره نحوه همکاری نهادهای دولتی با احزاب و گروه‌های معترض برای برگزاری اجتماعات و راهپیمایی بود و همانگونه که در متن سئوال این ماهنامه مشخص می‌باشد بحث خاصی درباره راهپیمای روز ۲۵ خرداد مطرح نبوده است.

این در حالی ست که در متن مصاحبه منتشر شده که فایل صوتی آن موجود است تمدن مشخصا از راهپیمایی ۲۵ خرداد اسم برده و می گوید نه تنها به معترضان برای راهپیمایی ۲۵ خرداد مجوز دادیم بلکه امنیت آن را نیز تامین کردیم!

تمدن در ادامه تکذیبیه خود آورده است: من در این مصاحبه درباره درخواست احزاب برای تجمع و راهپیمایی توضیح دادم که در ایام انتخابات در خواست‌های فراوانی برای راهپیمایی و تجمع به فرمانداری تهران واصل می‌شد که پس از بررسی در شورای تامین با مواردی که موجب لطمه وارد نشدن به امنیت مردم می‌شد با این گونه درخواست‌ها موافقت بعمل می‌آمد به طور مثال در چهار مورد مشخص مانند همایش انتخاباتی ۱۷ خرداد ۸۸ یکی از کاندیداهای محترم در ورزشگاه هفتم تیر، سخنرانی یکی از اعضای ستاد آقای موسوی در تاریخ۲۰ خرداد ۸۸ در بلوار جمهوری اسلامی، همایشی در تاریخ۱۱ خرداد ۸۸ در سالن همایش‌های برج میلاد و غیره موافقت بعمل آمده و برای حفظ نظم و امنیت از نیروی انتظامی درخواست کردیم که امنیت این تجمعات تامین شود.

استاندار تهران که روز گذشته از سوی دولت به شدت مورد انتقاد قرار گرفت در ادامه این توضیحاتش تصریح کرده است: "در خصوص راهپیمایی ۲۵ خرداد هیچ گونه مجوزی از سوی مراکز قانونی صادر نشد و بنده ادعای چنین مطلبی را تائید نمی‌کنم بویژه این که در راهپیمایی فاقد مجوز ۲۵ خرداد از سوی عواملی که به فتنه دامن می‌زند به آشوبگری و حمله به بانک‌ها و اماکن عمومی و مردمی پرداخته شد و عده‌ای نیز با اغراض خاص سیاسی به پایگاه مقداد بسیج در خیابان آزادی حمله کرده و قصد خلع سلاح محافظان را داشتند که منجر به کشته شدن افرادی شد؛ لذا صدور مجوز برای راهپیمایی ۲۵ خرداد صحت نداشته و ندارد و اگر افرادی در این روز بازداشت شدند بخاطر تحریک برای حضور در راهپیمایی غیر قانونی و اقدامات آشوب طلبانه روز ۲۵ خرداد بود و پرداختن رسانه‌های بیگانه به این موضوع بیانگر نیاز آنها به مطلبی برای توجیه اقدامات فتنه‌انگیز آنها است".

در روز ۲۵ خرداد ۸۸ نزدیک به ۳ ملیون نفر از مردم تهران که به نتیجه اعلام شده انتخابات و تقلب صورت گرفته در آرا خود معترض بودند ، در یک راهپیمایی آرام در اعتراض به نتیجه انتخابات شرکت کردند. ولی در انتهای راهپیمایی، حرکت مردم توسط نیروهای لباس شخصی و نظامی به درگیری کشیده شد و تعدادی از هموطنان بی گناه در این راهپیمایی شهید و زخمی شدند.

دولت همواره بدون توجه به نقش عقل و اختیار در آدمی و قدرت انتخابگری و تشخیص انسان! این خیل عظیم مردم معترض را فریب خورده جریانی خاص و یا رسانه های بیگانه معرفی کرده است


 




۲

امروز:شهرداری تهران برای تمرکززدایی از پایتخت خبر از اجرای طرحی می‌دهد که براساس آن قرار است دانشگاه‌های تهران به بیرون از پایتخت منتقل شوند. آگاهان می‌گویند این طرح ارتباط مستقیمی با حوادث پس از انتخابات دارد.

موسی پورموسوی، نماینده محمد باقر قالیباف، شهردار تهران در گفت‌وگو با مهر می‌گوید: «حجم عظیمی از تردد و جابجایی به واسطه وجود مراکز آموزشی اعم از مراکز آموزش عالی و مراکز کمک آموزشی در پیرامون فضایی است که از آن تحت عنوان فضای طرح ترافیک نام می‌بریم. موج عظیمی از نیروی انسانی هر روز صبح از اطراف شهر تهران و حتی از خارج شهر به سمت مرکز شهر هدایت می‌شوند و طبیعی است که بار ترافیکی ناشی از این هجوم شهر را دچار آزردگی می‌کند. اگر چنین حالتی را بخواهیم تصور کنیم و حتی انیمیشن آن را تهیه کنیم به این نتیجه می‌رسیم که برای وضعیت دانشگاه‌های تهران باید فکری کرد.»

پورموسوی با اشاره به مصوبه‌های متعددی که در دولت، شورای عالی امنیت ملی و وزارت علوم نسبت به خروج دانشگاه‌ها از تهران وجود دارد، درباره این که چرا این طرح‌ها تا کنون اجرا نشده‌اند، می‌گوید: «طبیعی است که موانع ساختاری، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی منجر شده که این امر هنوز محقق نشود اما نظام مصمم است این امر را محقق کند.»

۲۰ هزار دانشجو را از تهران خارج می‌کنند

از سوی دیگر رئیس دانشگاه علامه طباطبایی استانداری تهران را مدافع طرح تجیمع این دانشگاه دانست و گفت: وقتی ما ۲۰ هزار نفر را از تهران خارج کنیم، نفس شهر باز می‌شود.

صدرالدین شریعتی در گفتگو با فارس با اشاره به جلسه خود با معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران برای نهایی شدن طرح تجمیع دانشگاه علامه طباطبایی، از روند کار ابراز رضایت کرد و اظهار داشت: دراین جلسه صورتجلسه‌ای تنظیم کردیم و قرار شد استانداری تهران پیشنهاد ما را ظرف سه‌ هفته آینده بررسی و نتیجه را اعلام کند.

وی استانداری تهران را مدافع طرح تجمیع دانشگاه علامه طباطبایی دانست و افزود: وقتی ما بیست هزار نفر را از تهران خارج کنیم، نفس شهر باز می‌شود و در تقاطع اتوبان همت با خیابان شریعتی و پاسداران نیز که دانشکده داریم، اگر ۲۴۰۰ دانشجوی این دانشکده را از تهران خارج کنیم به کاهش ترافیک این محدوده کمک می‌کنیم.

سابقه بحث انتقال دانشگاه‌ها

به گزارش ادوار نیوز محمدحسین امید، معاون دانشگاه تهران می‌گوید موضوع طرح ساماندهی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیش از ۱۰ سال است که در دستور کار هیات رییسه دانشگاه تهران قرار دارد اما مورد قبول دانشگاهیان و مسوولان کشور واقع نشد و مسوولان وجود دانشگاهی مانند دانشگاه تهران را با توجه به نقش ملی و بین‌‏المللی آن در تهران ضروری دانستند، به همین دلیل تصمیم گرفته شد که دانشگاه در جای خود توسعه و گسترش یابد.

در اواخر دوره حکومت شاه (۱۳۵۶) نیز قرار بود دانشگاه صنعتی آریامهر (شریف کنونی) به اصفهان منتقل شود. در آن زمان فعالیت‌های آموزشی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز شروع شده بود و دولت در پی آن بود که این دو مرکز آموزشی را در یکدیگر ادغام کند. اما این بحث از نظر دانشجویان یک اقدام سیاسی و حتی تنبیهی از سوی دولت در برابر دانشجویان تلقی ‌شد. سر انجام پس از اعتصاب و فشارهای وارده، دولت ناگزیر شد تصمیم خود را عوض کند و دو دانشگاه صنعتی در کنار هم، در تهران و اصفهان به کار خود ادامه دهند.

ارتباط با حوادث پس از انتخابات

هادی کحال‌زاده، عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت نیز معتقد است: اجرای این طرح ارتباط مستقمی با حوادث پس از انتخابات دارد.

کحال زاده در گفت‌وگو با دویچه وله می‌افزاید: «اگر عزم جدی برای این طرح وجود داشته باشد، نشان می‌دهد که تاثیر حوادث پس از انتخابات در این عزم منعکس شده است. اگرچه طی ده، دوازده سال گذشته، خصوصا بعد از حادثه کوی دانشگاه یک برنامه و سیاستی در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت که خوابگاه‌های دختران را که عموما پراکنده بودند، تبدیل به مجتمع شوند و خوابگاه‌های پسران را که عموما مجتمع بود را پراکنده کنند. استدلال آن‌ها هم این است که تمرکز خوابگاه‌های پسران، امنیت سیاسی شهر را با مخاطره ایجاد می‌کند و پراکندگی خوابگاه‌های دختران امنیت دختران را دچار مشکل می‌کند.

پادگان‌ها و مراکز سیاسی در اولویت هستند

عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت اضافه می‌کند که برای تمرکز زدایی از تهران اماکن دیگری نسبت به دانشگاه‌ها در اولویت هستند و ادامه می‌دهد: «اگر واقعا هدف آن‌ها از چنین اقدامی صرفا تمرکز زدایی، بهبود نظام حمل و نقل و کاهش ترافیک بود، بازار به عنوان مهمترین بخش اقتصادی در تهران، سال‌ها مورد مناقشه شورای شهر و دولت است. اگر بازار تهران به بخشی در حاشیه تهران منتقل شود، بخش قابل توجهی از مشکلات ترافیکی و آلودگی تهران قابل حل خواهد بود بنابراین به نظر می‌رسد که یک عزم سیاسی، دانشگاه را در اولویت قرار داده است وگرنه مراکز دیگری در اولویت انتقال از پایتخت هستند.

کحال‌زاده می‌افزاید: «ما شاهد ده‌ها پادگان بزرگ نظامی هستیم که چنانچه این‌ها منتقل شود، گره‌های ترافیکی شهر تهران را به کلی باز خواهد کرد، صدها مراکز دولتی و سفارت خانه‌ها در تهران است که اگر چنانچه این‌ها منتقل شوند، نقش به سزایی در حل مشکلات ترافیکی و بهبود شرایط خواهد.»


 




امروز:وزیر بهداشت دولت اصلاحات گفت:«مجلس هر چه سریعتر باید وارد مباحث مطرح شده از سوی آقای احمدی‌نژاد درباره افزایش جمعیت و سیاست‌های تشویقی اعلام شده در این زمینه شود در غیر این صورت ممکن است برای جلوگیری این تصمیمات اشتباه دیر شود.»

دکتر مسعود پزشکیان در گفتگو با «پارلمان‌نیوز»، در خصوص اظهارات احمدی‌نژاد برای افزایش جمعیت و سیاست‌های تشویقی اعلام شده در این زمینه، اظهار داشت:«این سخنان آقای احمدی‌نژاد کارشناسی نیست.»

وی ادامه داد:«زمانیکه ما در کشور این میزان جوان بیکار و مشکلات آموزشی و بهداشتی داریم چگونه می‌توان به جمعیت بیشتر فکر کرد.»

عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس تاکید کرد:« دولت مشکلات افراد بیکار جامعه که درصد بالایی را تشکیل می‌دهند حل کند جمعیت صد میلیونی پیش کش.»

پزشکیان اظهار داشت:« مجلس باید وارد این مساله شود و به نحو ممکن قانون برنامه را اصلاح کند تا با افزایش جمعیت و سیاست‌های بدون کارشناسی در زمینه افزایش جمعیت مواجه نشویم.»

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد:«مجلس باید قبل از آنکه دیر شود چاره‌جویی کند.»

احمدی‌نژاد شب گذشته (سه شنبه شب) در برنامه «بدون حاشیه» که از شبکه یک سیما پخش می‌شود، شرکت کرد. احمدی نژاد درباره طرح پرداخت یک میلیون تومان به نوزادان از اول سال ۸۹ گفت:پرداخت یک میلیون تومان هدف اصلی اش ساختن آتیه است.

مهمترین بخش های این بخش از سخنان احمدی نژاد را در اد امه بخوانید:

*جوانان در بیست یا بیست و پنج سالگی برای خرید خانه ، ازدواج و اشتغال هیچ گونه توان مالی ندارند به همین علت این فرهنگ باید ایجاد شود که از اکنون به فکر آتیه فرزندان خود باشیم . البته نه اینکه آتیه در دست ماست ، همه چیز دست خداوند و روزی رسان اوست اما همان گونه که پدران به فکر فرزندان خود هستند دولت هم به فکر فرزندان ملت است.

*بر این اساس برای هر نوزاد یک حساب بانکی افتتاح می شود که بزودی اعلام خواهد شد و همه کسانی که از ابتدای فروردین ۸۹ متولد شوند مشمول آن می شوند. رئیس جمهور گفت.

*البته از این حساب بانکی نمی توانند برداشت کنند ، حساب سرمایه گذاری است که سالانه دولت مبلغی به آن اضافه می کند به شرط آن که مردم هم مقداری به آن اضافه کنند.

*پیش بینی ما برای برداشت از این حساب بیست سالگی است اما در این فاصله برای مواقع ضروری اجازه برداشت داده می شود تا اگر مسئله حادی مانند بیماری روی داد و یا زندگی در حال ساقط شدن باشد بتوان از آن برداشت کرد که البته موارد ضروری نیز مشخص شده است.

*پیش بینی کرده ایم جوانان پس از بیست سالگی برای تحصیل ، اشتغال ، ازدواج و یا خرید مسکن حداقلی از توان مالی و تکیه گاهی داشته باشند.

*یک بار اعلام کردم بسیاری شروع به تمسخر کردند اما من با " دو بچه کافیه " مخالفم و برای آن استدلال دارم.

*اکنون رشد جمعیت ما یک و دو دهم شده و بُعد خانوار زیر چهار نفر آمده است به این مفهوم که وقتی دو نفر با هم ازدواج می کنند متوسط تعداد پچه در خانوار زیر دو نفر است ، دو نفر حداقل باید دو بچه داشته باشند که همین جمعیت و یک ملت حفظ شود.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان در مخالفت با اظهارات شب گذشته محمود احمدی‌نژاد مبنی بر افزایش تعداد فرزندان، گفت:« در شرایطی که بیکاری فریاد می‌کند و زیر ساخت‌های مناسب برای فراهم کردن زندگی مطلوب برای همین جمعیت موجود در کشور هم فراهم نیست، سخن از افزایش جمعیت کردن به‌دور از منطق است.»

دکتر حسینعلی شهریاری در گفتگو با «پارلمان‌نیوز»، با تاکید براینکه جامعه پزشکی نظری مخالف با آقای احمدی‌نژاد در مورد افزایش تعداد کودکان دارد، اظهار داشت:« افزایش جمعیت و تشویق مردم به فرزند بیشتر باید حساب شده و با برنامه‌ریزی باشد.»

وی افزود:« ما مشکلات بسیاری در زمینه آموزش بهداشت و اشتغال داریم و درصد قابل توجه بیکاران نگرانی‌های فراوانی را برای خانواده‌ها ایجاد کرده است.»

شهریاری گفت:« تا زمانیکه زیر ساخت‌ها فراهم نشود و مشکلات اشتغال رفع نشده و درآمد مناسب برای جامعه فراهم نباشد چگونه می‌توان از افزایش جمعیت سخن گفت؟»

نماینده زاهدان ادامه داد:« در استان‌های بسیاری مردم زندگی بخور و نمیر دارند که یا تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند و یا بسیاری در نوبت قرار گرفتن در تحت پوشش این نهادها هستند.»

عضو فراکسیون اصولگرایان تصریح کرد:« نباید همانند اوایل انقلاب که شعار می‌دادیم ما نیروی جوان و سرباز می‌خواهیم بر روی افزایش جمعیت مانور داده شود.»

شهریاری گفت:« اگر کشورهای غربی برای تولد یارانه می‌دهند به این دلیل است که با رشد منفی مواجه شده‌اند و جمعیت سالخورده آنها غلبه پیدا کرده و برای نیروی کار به مشکل برخورده‌اند.»

وی تاکید کرد:«در شرایط فعلی کشور ما افزایش جمعیت جایگاهی ندارد.»


 




امروز: یك پایگاه خبری وابسته به بخشی از حامیان دولت، از جلسات شبانه احمد توكلی، الیاس نادران و علی مطهری، سه نمایندۀ اصولگرای منتقد دولت در مجلس شورای اسلامی، برای "مقابله با دولت محمود احمدی‌نژاد" خبر داد.


سامانه خبری حقیقت‌نیوز، در بخشی از گزارشِ روز گذشتۀ خود، با ذکر این مطلب که "سه نمایندۀ فوق الذکر از منتقدین دولت می باشند"، خاطرنشان کرد "آنها برای تدوین یك راهبرد در راستا و جهت حمله به دولت، شب‌ها در یكی از مناطق شمالی تهران گرد هم جمع شده و به تبادل نظر می پردازند."


این پایگاه خبری که برخی منابع آگاه، آنرا به اسفندیار رحیم مشایی وابسته می دانند، در حمله‌ای دیگر به سه نماینده اصولگرای منتقد دولت، هر سه تن را متهم به "عناد و دشمنی با دولت عدالت محور" محمود احمدی‌نژاد خوانده و مدعی شده است که این نمایندگان از هر فرصتی برای هجمه به دولت استفاده می‌كنند.


حقیقت نیوز همچنین ادعا کرد "محوریت این نشست‌ها برعهده احمد توكلی بوده و حتی بعضا دیده شده كه بعضی از مخالفین دولت نیز در این جلسات حضور پیدا كرده اند."


این پایگاه خبری هشدار داد "حقیقت‌نیوز این آمادگی را دارد كه در صورت كتمان این مسئله از سوی سه نمایندۀ فوق، اسناد در اختیار خود را علنی و منتشر نماید ."


هنوز مشخص نیست اسناد موردِ ادعای حقیقت نیوز، عکس، تصویر یا ویدئویی از جلسات این سه نماینده است، یا شاهدانِ عینی و گروهی تعقیب کننده، مورد استنادِ این سایتِ حامیِ دولت می باشند.


سه نمایندۀ فوق الذکر هنوز هیچ واکنشی به صحت یا سقم این خبر نشان نداده و هیچ منبع خبری دیگری نیز، مستقلا این خبر را تایید و منتشر نکرده است.


طی دو ماه اخیر و بویژه هفته ای که گذشت، نادران، طی حملاتی بیسابقه، محمدرضا رحیمی، سخنگو و معاون اول دولت را صدر و مصداق "مقام دولتیِ دخیل در پرونده های اختلاس و فساد شدید مالی" و "سرحلقۀ شبکۀ فساد اداری و اقتصادی" ذکر کرده بود.


احمد توکلی نیز، به همراه نادران و غلامرضا مصباحی مقدم، دولت و بدنۀ قوه مجریه را به سرپیچی های متعدد از قانون متهم کرده اند و سایت احمد توکلی (الف) نیز از مدرک جعلیِ دکترای معاون اول رئیس دولت پرده برداشته بود.


علی مطهری، نمایندۀ اصولگرای تهران و فرزند شهید آیت الله مطهری نیز، شخص رئیس دولت را از مقصرینِ وقایع بعد از انتخابات و متخلف در موارد متعدد ذکر کرده بود.


رئیس قوه قضاییه، در آخرین روزهای سال گذشته، از دستگیریِ باند بزرگ فساد اقتصادی که "یک مدیر ارشد دولت در آن نقش داشته" و فعلا اعلام نام او جرم بوده و حتی بازداشت نیز نشده خبر داده بود


 



امروز: روزنامه کیهان در سرمقاله روز پنجشنبه خود از اختلافات میان اصولگرایان ابراز نگرانی کرد.

در بخشی از این سرمقاله آمده است:

موضوع مطلقاً این نیست که اصولگرایان با هم گفت وگو نکنند یا اختلاف نداشته باشند. موضوع این است که در برخورد با یکدیگر حد نگه دارند و مرز دوست و دشمن و متن و حاشیه را زود و با عجله جابجا نکنند. هویت اصولگرایی سرمایه ای بزرگ تر از آن است که به این آسانی بتوان آن را در منازعات روزمره سیاسی هزینه کرد، این سرمایه فعلاً هیچ جایگزین و جانشینی ندارد و احتمالا تا مدت های طولانی هم نخواهد داشت. آفت مشهود این است که مسائل سیاسی، شخصی و مسائل کارشناسی، سیاسی می شوند. فقط اگر مرزها درست کشیده شود و اندازه ها مراعات گردد آن وقت اختلاف و تخطئه به فرموده حضرت امام موهبت الهی خواهد شد و گرنه آبی است که به آسیاب دشمن می رود ولو ظاهراً به آبیاری درخت انقلاب و اصولگرایی شباهت داشته باشد.

کیهان در بخش دیگری از مطلب خود می افزاید: در سال 88 معنای بصیرت آن بود که در مقابل جریان کینه توز فتنه در زمان درست، تصمیم درست گرفته شود. کسانی از این کار درماندند و فرصت جبران هم دیگر دست نداد. در سال 89 جابجا نشدن دوست و دشمن هسته مرکزی مفهوم بصیرت است؛ تا سال 90 پشیمان نداشته باشیم.

به نظر می رسد سرمقاله کیهان اشاره به اصولگرایان منقد دولت دارد


 




امروز: محمدرضا شجريان، تور كنسرت خود را دور از وطن و در 5 قاره برگزار مي كند.
به گزارش ايلنا، محمدعلي رفيعي، مدير برگزاري كنسرت‌هاي شركت دل آواز در حاشيه مصاحبه مطبوعاتي همايون شجريان و گروه همنوازان حصار در اين زمينه گفت: آقاي محمدرضا شجريان فعلا برنامه‌اي براي اجراي كنسرت در ايران و در سال 89 ندارند اما برنامه كنسرت‌هاي ايشان در استراليا، آمريكا، كانادا، لبنان، تركيه و كردستان عراق اجرا مي‌كنند كه اين كنسرت‌ها تا پايان تابستان ادامه خواهد داشت.
به گفته رفيعي، در انتهاي سال نيز تور كنسرت شجريان و گروه شهناز در اروپا برگزار خواهد شد.
كنسرت گروه شهناز در استراليا از 10 ارديبهشت (30 آوريل) در پرت استراليا آغاز مي‌شود و پس از اجرا در دو شهر ملبورن و بريزبرن، در 26 ارديبهشت (16 مي) در نيو ساوت ولز به پايان مي‌رسد.
اين هنرمند در ادامه برنامه‌هاي خود؛ از 30 ارديبهشت (20 مي) در شيكاگو روي صحنه مي‌رود و پس از اجرا در شهرهاي آتلانتا، واشنگتن، هيوستن، سياتل، بركلي و لس آنجلس در تاريخ 9 خرداد (30 مي) اجراهاي خود را به پايان مي‌رساند.
اين گروه همچنين براي دو شب در 15 خرداد (5 جون) ونكوور و در 17 خرداد در تورنتو كنسرت خواهد داد. پس از بازگشت از اين سفرها؛ گروه شهناز در لبنان، تركيه و كردستان عراق به اجراي برنامه خواهد پرداخت.


 



امروز: نمايندگان مجلس طرح تدوين و قوانين و مقررات کشور را به منظور تامين نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ايلنا، در جلسه علنی امروز چهارشنبه طرح تدوين و تنقيح قوانين و مقررات کشور که از سوی شورای نگهبان به مجلس بازگردانده شده بود، مورد اصلاح قرار گرفت.

براساس اصلاحات صورت گرفته بر اين طرح، کليه دستگاه‌های حکومتی که مقررات وضع می‌کنند؛ از قبيل هيات دولت، شورای عالی انقلاب فرهنگی، هيات عمومی ديوان عالی کشور، هيات عمومی ديوان عدالت اداری و همچنين دستگاه‌های که مقررات آنها لزوم اجرا دارد؛ موظفند تمام مصوبات خود را جهت اعمال اين قانون به مجلس ارسال کند.
لازم به ذکر است براساس ماده‌ای که مجلس امروز به اين بند الحاق کرد، مجلس خبرگان، مجمع تشخيص مصلحت نظام، شورای عالی امنيت ملی و شورای نگهبان از شمول اين ماده مستثنی می‌شوند.
گفتنی است تصميمات شورای عالی تنقيح قوانين مذکور در اين طرح جنبه مشورتی برای رييس مجلس خواهد داشت.
اين شورا شامل رئيس مجلس، معاون حقوقی رئيس‌جمهور، يکی از معاونين رئيس قوه قضاييه، دو نفر از حقوقدانان شورای نگهبان و معاونان قوانين و نظارت مجلس است و مصوبات آن بايد به تاييد رئيس مجلس برسد.


 





امروز: درحالیکه کمیسیون ماده ده احزاب در اقدامی یکسویه حکم توقف فعالیت های دو حزب بزرگ اصلاح طلب را صادر کرده است، مریم بهروزی، فعال اصولگرا و دبیرکل جامعه زینب، این اقدام را "فقط در حیطۀ اختیارات و وظایفِ دستگاه قضایی و بعد از طی مراحل قانونی" ذکر کرد.


کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، مستقر در وزارت کشور، طی نشست روز دوشنبه ۲۳ فروردین ماهِ خود، ضمن درخواست انحلالِ سازمان مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت ایران، کلیۀ فعالیت های این دو تشکل سیاسیِ اصلاح طلب را متوقف اعلام کرده و با ارسال نامه ای به دادسرای عمومی و انقلابِ تهران، انحلال این دو سازمان سیاسی را خواستار شده بود.


مریم بهروزی، نماینده سابق مجلس و دبیرکل تشکلِ اصولگرایِ «جامعه زینب»، طی گفتگو با خبرنگار جرس، پیرامون نتیجۀ نشست روز دوشنبۀ کمیسیون ماده ده و اعلام توقف و درخواست انحلال مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت خاطرنشان کرد: "اصولا چنین ابلاغ، دستور، نتیجه گیری و حُکمی، فقط با دستور و حُکمِ دستگاه قضاییِ کشور و پس از طی کردنِ مراحل قانونیِ دادرسی و قضایی ممکن و قانونی است ."


ایشان در پاسخ به این سوالِ خبرنگارِ جرس پیرامون "جایگاهِ کمیسیونِ ماده ده احزاب در زمینۀ اعلام توقف یا انحلال احزابِ اصولگرا" اظهار داشت: "کمیسیون ماده ده احزاب- طبق قانون و با توجه به موارد تخلفِ صورت گرفته از سوی احزابِ مزبور- فقط می تواند در مورد انحلال یا توقف فعالیتهای آنها پیشنهاد ارائه کند و خارج از این روال نیز، قطعا غیر قانونی خواهد بود."


لازم به ذکر است در حالیکه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، خواستار انحلالِ سازمان مجاهدین و جبهه مشارکت و همچنین توقف کلیۀ فعالیت های این دو تشکل سیاسیِ اصلاح طلب شده، فولادگر، عضو سرشناس این کمیسیون، تا کنون از اظهار نظر درباره انحلال این دو تشکلِ اصلاح طلب از سوی کمیسیون ماده ده احزاب خودداری کرده است.


گفتنی است مریم بهروزی در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری، خاطرنشان کرده بود "نه موسوی نماد اصلاح‌طلبی است و نه اصولگرایی با احمدی‌نژاد شناخته می‌شود..."


وی چند روز پیش، یکی از مهمترین دلایل حمایت تشکل جامعه زینب از احمدی نژاد در انتخابات دهم را، "صرفا نظر مثبت رهبری بر روی ایشان" ذکر کرده بود.


 




امروز:نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که همچنان پیگیر سخنان خود درباره معاون اول احمدی نژاد است.

به گزارش مهر،وی در پاسخ به سئوال که خواستار توضیح بیشتری در این باره شد، عنوان داشت: بنده قبلا گفتنی ها را در این باره گفته ام.

نادران در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه نظر وی درباره شکایتی که دولت علیه وی تنظیم نموده است چیست ، تصریح کرد: اشکالی ندارد. بگذارید شکایت کنند. اتفاقا کار خوبی می کنند. من هم استقبال می کنم.

الیاس نادران هفته گذشته در جمع خبرنگاران پارلمانی از دستگیری اعضای شبکه فساد خیابان فاطمی خبر داده و از قوه قضائیه خواستار برخورد با عامل اصلی این شبکه که وی آن را محمد رضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد خواند ، شده بود. دفتر رحیمی نیز این اظهارات را تکذیب و بر پیگیری حقوقی موضوع تاکید کرده بود


 



امروز:عضو فراکسیونِ کارگری مجلسِ شورای اسلامی، با انتقاد از روند اقتصادیِ موجود در کشور، بودجۀ سال جاری را «رکودآور»، «فقر آفرین» و «خفه کننده» ذکر کرد و از رشد و صعود تورم و قیمتها تا سقف ۴۰ درصد خبر داد.

به گزارش ایلنا، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر و رئیس فراکسیون کارگری مجلس، ضمن اینکه معتقد است روند شتابان رشد بودجه‌های سالیانه دولت در سال‌های اخیر، اجازه تحرک را از اقتصاد گرفته است، خاطرنشان می سازد "همین مسئله علت اصلی رکود تورمی حاکم بر اقتصاد است. "

محجوب که از منتقدان جدی خصوصی‌سازی در کشور نیز می باشد، بر این باور است که خصوصی‌سازی‌ها کاملاً با اهداف سیاست‌های خصوصی‌سازی و هم چنین قانون اساسی متضادند و سبب شده‌اند تا نه تنها نقش مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بیشتر نشود، بلکه هر روز بر حجم دولت و میزان دخالت آن در اقتصاد افزوده و فضای حرکتی مردم در اقتصاد کوچک‌تر و کوچک‌تر شود. وی خاطرنشان می سازد "روند فعلی بودجه‌نویسی در کشور فقر آفرین است نه تولید ثروت. "

این فعال کارگری با بیان اینکه "اقتصاد ایران دچار عارضه تورم رکودی یا بیماری هلندی است"، تصریح می کند "هر اقدام در اقتصاد کلان ایران ممکن است به بازسازی فوق‌العاده یا ویرانگری غیرقابل جبران بدل شود. به نظر من بودجه‌های سالانه بدون توجه به وضعیت ویژه اقتصادی ایران و بیماری‌های آن نوشته می‌شود و این متاثر از بی‌اعتمادی و بی‌اعتقادی مجریان و تصمیم‌گیران کشور به گزارش دستگاه‌های نظارتی و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی کشور و نشریات و مطبوعات تخصصی در این عرصه است. اصولا تفاوت عمده بودجه ۸۹، با بودجه سال ۱۳۸۸ در آن است که سرفصل جدیدی از تاریخ کاهش ارزش پول را که حدود ۱۷ سال است، آغاز شده، رقم می‌زند. "

نقدینگی در سال جدید افزایش می‌یابد

دبیرکل خانه کارگر افزود: در ۱۷ سال گذشته هر ۵ سال یک بار، بودجه کشور صددرصد افزایش یافته است. در دوره دوم از این تحولات، هر ۴ سال یک بار، ‌بودجه‌ها افزایش صددرصدی نشان می‌دهند و اکنون با بیش از افزایش چند ده هزار میلیارد تومانی در حجم بودجه ۱۳۸۹، از این به بعد هر ۳ سال یک بار بودجه ۲ برابر خواهد شد و این خود یعنی یک کاهش ارزش آشکار و یک ضرورت‌تراشی بارز برای افزایش حجم نقدینگی.

دبیرکل خانه کارگر در ادامه اظهار داشت: این وضعیت که اشاره کردم به معنای رکود است؛ یعنی به‌رغم تاکید قانون اساسی در اصل ۴۳ مبنی بر اینکه دولت حق ندارد در نقش یک کارفرمای بزرگ ظاهر شود، با وجود خصوصی‌سازی‌های صورت گرفته، فقط نقش کارفرمایی دولت تقویت شده است و هیچ چیزی عاید مردم نشده است.

بودجه سال جاری رکود آور است

وی با انتقاد از بودجه سال ۱۳۸۹ گفت: بودجه سالانه به جای آنکه رکودشکن باشد، خود در مسیر تقویت رکود و حتی انحراف تقاضا و نهایتاً کم ارزش کردن تلاش میلیون‌ها کشاورز، کارگر، صنعتگر و عالم ایرانی حرکت کرده است. آنهایی که در بستر بیرون از دولت به هر شکل فعالیت اقتصادی می‌کنند، فقط در یک محدوه ۱۰ درصدی آزادی فعالیت اقتصادی دارند. ۹۰ درصد اقتصاد ایران در مسیری که کارفرمای بزرگ یعنی دولت معین می‌کند، ناچار به تولید، عرضه و مصرف است.

محجوب ادامه داد: با وجود اینکه هزاران شرکت و موسسه واگذار شده، به دلیل آنکه منبع اصلی تامین نقش کارفرمایی دولت، درآمدهای نفتی بوده است، به جای آنکه از حجم تصدی‌گری کاسته شود، به کیفیت و حجم آن افزوده شده است. همواره گفته‌ام دولت شهید رجایی به عنوان بانی زیباترین بودجه‌ریزی در اقتصاد ایران توانست رکورد ۲۹ درصدی حجم بودجه در تولید ناخالص داخلی را برای اولین بار و آخرین بار در تاریخ ایران ثبت کند. سوال این است که آیا راه شهید رجایی از بودجه ۹۰ درصدی در تولید ناخالص داخلی می‌گذرد؟

شیوه فعلی بودجه‌ریزی حاصلی جز فقر ندارد

وی در ادامه با طرح یک پرسش گفت: سوال می‌کنم آیا با افزایش ۸۰ هزار میلیارد تومانی بودجه یا به تعبیری رشد ۳۳ درصدی بودجه، ‌تورم زیر ۵ و ۱۰ درصد عملیاتی می‌شود؟ آیا هزاران واحد تولیدی که اکنون مفلس و مقروض، پیکر نیمه جانشان را تکان می‌دهند، می‌توانند در پرتو این بودجه به سرعت، توسعه، رونق و امید برسند؟ اگر نگاهی به اقدام دولت در ماه‌های پایانی سال گذشته در استمهال بدهی ۴ هزار واحد تولیدی مقروض به بانک‌ها داشته باشیم، باید بگویم این رقم در سال ۸۹ افزوده می‌شود، همانگونه که در سال ۸۸ به حدود ۶ هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی رسید. در سال ۸۹ میزان مرگ و میر سرمایه‌گذاری و صنعت لحظه به لحظه نسبت به تولد و زایش زیادتر و زیادتر می‌شود و همه این‌ها به خاطر بودجه‌ای است که برای رفاه، چالاکی، تحرک اقتصادی و کمک و خدمت بیشتر به مردم و رفع بیکاری و فقر نوشته می‌شود، اما با این شیوه بودجه‌ریزی جز بسط بیشتر فقر حاصلی ندارد.

حاکمیت اقتصاد عصر مستوفی‌ها بر کشور

محجوب در ادامه گفت: در لایحه بودجه سال ۱۳۸۹، ۱۳ مورد از بندهای آمره، به بندهای اختیاری و انتخابی برای دولت تبدیل شده بود؛ بنابراین لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه نه فقط یک تکلیف نبود، ‌بلکه یک شیوه جدید برای اداره کشور براساس اقتصاد عصر مستوفی‌ها بود. نمی‌توان اقتصاد ملی را با اختیارات رنگارنگ و تودرتوی دولتی که در قالب بندهای مختلف لایحه بودجه سال ۸۹ به عنوان جابجایی یا ضرورت یا دیگر عناوین به دولت داده شده بود، تضمین کرد.

وی افزود: اصولاً تغییر نام صندوق ذخیره ارزی در حالی که منابع آن به شدت تضعیف شده است، نمی‌تواند به پویایی در عرصه اقتصاد کمکی کند. در سال‌های اخیر دولت‌های مختلف برای پوشش به نقش کارفرمایی خود و توجیه آن، بر طبل تقویت سرمایه‌داری کوفته‌اند، اما آنچه که در این زمینه رشد کرده، دلالی و تجارت و از آن بدتر، تهی کردن بدنه صنعت ایران از سرمایه و ابزار کردن آن از طریق تشکیل شبه‌تراست‌ها برای انتقال سرمایه از ایران به خارج بوده است. اکنون مجموعه‌هایی وجود دارند که تا ۶ میلیارد دلار از منابع داخلی را به اشکال گوناگون در شرکت‌هایی که در خارج تاسیس کرده یا سهم قابل ملاحظه‌ای در آن به هم زده‌اند، انتقال داده‌اند. متاسفانه آمار دقیقی در این مورد وجود ندارد، اما برحسب قرائن تصور می‌کنم که بیش از یک سوم منابع ارزی ایران در سال‌هایی که خصوصی‌سازی محور بودجه‌های سالانه است در قالب استفاده از صندوق ذخیره ارزی یا استفاده از منابع بانک‌ها و کمک‌های دولتی به خارج از کشور به شکل Invoice خارج شده است. بنابراین دولت چابک، بودجه کوچک می‌خواهد و سرعت عملیات اقتصادی که به رونق و توسعه می‌انجامد، ‌فقط با کوچک شدن حجم بودجه دولت عملیاتی است. چنانچه دولت شهید رجایی با بودجه بسیاری کوچکی در شرایط بسیار ناگوار اقتصادی، کشور را از بزرگ‌ترین مشکلات نجات داد و حتی نشاط و رونق اقتصادی را نیز که از سال ۱۳۵۶ از میان رفته بود، به اقتصاد ایران بازگرداند.

راه شکوفایی هزینه کردن زیاد نیست

محجوب در ادامه درباره تاثیرات بودجه بر ارزش پول ملی گفت: راه شکوفایی، هزینه کردن زیاد نیست. به عکس دولت هرچه کوچک‌تر هزینه کند، اقتصاد شکوفاتر می‌شود. بودجه ۸۹ هرگز چنین اصلی را تضمین نمی‌کند. این حفظ ارزش پول ملی نبوده و نیست که اتفاق افتاده است، بلکه حفظ قیمت تقریبا ثابتی برای پول خارجی بوده است. این در واقع خدمت به اقتصاد ملی نبوده است، خدمت به فراوانی و استفاده از ارز ارزان خارجی بوده است. به طور کلی در اقتصاد عمل غیرمتعارف و غیرمتعادل تحت هر عنوانی، نیاندیشیده و ناپسند تلقی می‌شود. بنابراین وقتی که ما برابر آمار منتشره مرکز پژوهش‌ها و تورم متوسط سالانه بانک مرکزی، تورمی بیش از ۲۳ درصد داشته‌ایم، از سال ۱۳۸۱ که همسان‌سازی نرخ ارز به قصد افزایش قیمت ارز و کاهش کسری دولت از این طریق به تصویب رسید، باید قیمت ارز مطابق تورم داخلی ۱۰۰ درصد افزایش می‌یافت، اما افزایش ۲۵ درصدی نشان از کنترل این قیمت توسط دست‌های نامریی دارد.

محجوب با انتقاد از روند واردات فعلی به کشور گفت: گرچه منطق صادرکنندگان به واسطه آنکه ایران یک وارد‌کننده بزرگ است به زیان همه مصرف‌کنندگان، به خصوص کارگردان و مصرف‌کنندگان کوچک است، اما دولت هیچ سیاست جبرانی قابل قبولی برای صادر‌کنندگان ارائه نکرده است. باید گفت تا زمانی که منبع اصلی عرضه پول خارج در بازار دولت است، هر اصطلاحی نظیر شناورکردن، همسان‌سازی و از این قبیل، تلاشی است برای نوعی اغواگری اقتصادی و گرنه بر همه روشن است که قیمت ارز به عنوان به یک پدیده اقتصادی باید با سایر قیمت‌ها متوازن و منعطف افزایش می‌یافت. روی دیگر این سکه تلاش دولت‌ها برای حفظ سطح قیمت‌های عمومی و خدمت به مصرف‌کننده است، اما عدم تعادل به جا مانده از آن می‌تواند در یک چرخه جدید، خود بلای خانمان سوزی در اقتصاد کشور از طریق یک جهش ناگهانی قیمت باشد.

کسری در برابر کسری

رئیس فراکسیون کارگری مجلس هشتم اظهار داشت: اصولاً راه‌کارهایی که برای مقابله با کسری بودجه در لایحه بودجه سال ۱۳۸۹ پیش‌بینی شده بود، خود مبتنی بر روش‌های کسری در مقابل کسری است؛ یعنی دولت برای کاهش کسری به راه جدیدی متوسل شده که استفاده از اوراق مشارکت ارزی است که در بودجه‌نویسی سابقه نداشت.

دبیرکل خانه کارگر درباره نحوه برخورد با مساله کسری بودجه در این بودجه سال جاری نیز گفت: در گذشته دولت از طریق تسهیلات مالی خارجی، فاینانس یا حتی در مقاطعی از یوزانس اقدام به تعدیل و انتقال کسری‌ها می‌کرد. به طور مثال اکنون بیش از ۱۰ سال است که در بودجه‌های سالانه، اوراق مشارکت مالی به بهانه‌های مختلف در بودجه پیش‌بینی می‌شوند تا کسری بودجه دولت، مکتوم و پنهان بماند.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس هشتم درباره میزان کسری بودجه دولت در سال ۱۳۸۹ گفت: اگر می‌خواهیم رقم واقعی کسری را در بودجه محاسبه کنیم، باید به خود بودجه نگاه کنیم. نگاهی به بند ۲ ماده واحده که تحت عنوان جابجایی به دولت اجازه‌های متعدد داده است تا عمل انتقال به آینده و سال بعد را ممکن سازد و بند ۳ و اجزای آن و همچنین در ردیف‌ها و بندهای متعددی که در قانون برای بخش‌های مختلف اجازه صدور اوراق داده است که مسلماً رقم بسیار قابل ملاحظه‌ای را می‌سازند، و همچنین ۸۰ هزار میلیارد تومان هزینه اضافی که باید از محل ۴۰ هزار میلیارد تومان هدفمند سازی یارانه‌ها در نظر گرفته شده‌اند که حسب قانون فقط حداکثر ۲۰ هزار میلیارد آن قابل تحقق است، گوشه‌ای از این ارقام را نشان می‌دهند.

وی افزود: البته باید توجه داشته باشیم که بخشی از این اقدامات دنباله سیاست‌های گذشته و پاره‌ای از آنها، سیاست‌های جدید است. ما انتظار نداریم که نبوغ و خلاقیت‌ها در عرصه اقتصادی در ملتی که هر روز حکایتی از نبوغ آن منتشر می‌شود، آن قدر تحلیل رفته باشد که از تنظیم یک سیاست اقتصادی یا بودجه متوازن یا اتخاذ یک انضباط مالی قابل قبول برای پرهیز از کسری بودجه حقیقی ناتوان باشد.

محجوب درباره دلایل نگارش بودجه به این شکل گفت: باید دید کدام دسته‌های هزینه‌ساز، مانع از ظهور این نبوغ در عرصه بودجه‌نویسی است. مطمئن هستم که اراده ثروتمندان و پیمانکاران بزرگ در جلوگیری از این امر نقش بسزایی دارد، والا مقابله با کسری و ترسیم یک صورت مساله واقعی و پرهیز از راه‌هایی که فقط نوعی فرار به جلوست، نمی‌تواند راه‌حل یک ملت یا اقتصاددانان آن یا بودجه آن برای مقابله با کسری باشد.

دبیرکل خانه کارگر گفت: حقیقت آن است که ما حدود ۲۰ سال است که از کسری فرار می‌کنیم و به اندازه کافی فرار هزینه داشته است، اما آیا وقت آن نرسیده است که کسری واقعی را تقویم و حداقل جلوی زیان‌های فراوان آن را از این جا بگیریم.

ریزش پول در شرایط رکودی به خفگی می‌انجامد نه نجات

دبیرکل خانه کارگر درباره افزایش حدوداً ۵۰ درصدی حجم بودجه عمرانی در لایحه بودجه ۸۹ نسبت به بودجه ۸۸ گفت: اصولاً اشتباهی که طراحان این تفکر می‌کنند آن است که نمی‌دانند پل، جاده، ساختمان و ابنیه‌های متعدد که بخش اعظم این بودجه عمرانی را تشکیل می‌دهد و یا سدهایی که فقط برای مصرف آب شرب بسته می‌شوند، باید جزو هزینه‌های مصرفی محسوب شوند نه جزو اقدامات سرمایه‌ای. اصولاً در این مسیر تولدی واقع نخواهد شد، بلکه قدرت بازدارنده‌ای ظهور می‌کند که به آن انحراف تقاضا می‌گوییم؛ یعنی دولت مالیات‌های اخذ شده از مردم را با درآمدهای نفتی در اختیار پیمانکاران دست اول می‌گذارد که بیش از ۲ هزار میلیارد تومان آن، در همان زمان تصویب به جیب پیمانکاران دست اول در عرصه نقل و انتقال پیمان دست اول به دست دوم واریز می‌شود و قاعدتاً هیچ یک از این مسیر خرج نمی‌تواند به رکودشکنی بیانجامد. درست است که ریزش پول می‌تواند به افزایش تقاضا یا متحرک کردن آن بیانجامد، اما در شرایط رکودی این حرکت مانند دست و پا زدن غریق در باتلاق است که به خفگی و غرق شدن سریع‌تر و فوری آن می‌انجامد تا نجاتش.

وی ادامه داد: اقتصاد جهان بعد از سال‌ها آزمون و خطا این را به عنوان یک باور مطلق می‌شناسد که افزایش حجم بودجه، به هر عنوان به رکود و تورم می‌انجامد و جزو بیماری‌هایی است که باید آسیب‌شناسی و از اقتصاد ملی کشور دور شود. گزندی است که اگر چشم زخم بر آن نبندیم معلوم نیست تا کجا ادامه یابد. بنابراین قطعاً باید باور کنیم که کسری بودجه به انضمام ریزش پول در بودجه که به سیاست انبساطی مالوف برای دولت‌های ما تبدیل شده، به توسعه و انبساط اشتغال، تولید صنعتی و کشاورزی نمی‌انجامد، بلکه سرعت شتابان این عملیات تنها به فلج کردن این بخش‌ها کمک می‌کند. یادمان باشد که با افزایش حجم بودجه عمرانی، دست وپای خودمان را می‌بندیم نه دست و پای حریفمان را.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: البته امکان دارد در ماه‌های پایانی سال و به دلیل کسری بودجه دولت، بخشی از بودجه عمرانی به جاری منتقل شود که به نظر من این جابجایی از دیگر راه‌ها مثل استقراض یا فروش اوراق مشارکت یا راه‌های دیگر برای کمک به حل کسری بودجه منطقی‌تر و کم‌ضررتر است. به نظر من یکی از بهترین راه‌ها برای متوقف کردن افزایش حجم دولت و کوچک کردن آن، حذف بودجه‌های عمرانی است. این هم که گفته می‌شود حیات مشاغل زیادی به بودجه‌های عمرانی وابسته است را قبول ندارم، چون سیاست‌های دولت در چند ساله گذشته و همچنین سیاست‌های دولت‌های گذشته نشان داده است که بودجه عمرانی در بخش عمران صنعت به کار گرفته نشده است و بیشتر معطوف طرح‌های عمرانی با مزیت‌های رفاهی بوده است و عموماً به کاهش اشتغال منجر شده است نه اشتغالزایی. بسیاری از این طرح‌ها اشتغال محدود و کوتاه‌مدتی را به وجود می‌آورند که بسیاری از این فرصت‌های اشتغال نیز نصیب خارجی‌ها می‌شود و تاثیری در کاهش نرخ بیکاری کشور ندارند.

محجوب درباره نقش و تاثیر بودجه‌های عمرانی بر اشتغال گفت: هزینه‌های عمرانی در عرصه اشتغالزایی تاثیرات اندک و مقطعی دارند. همان قدر که توسعه مصرف و افزایش هزینه‌های جاری دولت مذموم است هزینه‌های این چنینی عمرانی نیز مذموم است و اگر کسی قصد کوچک کردن دولت را دارد، باید بودجه عمرانی دولت را بسیار کوچک کند. کسانی که در راه‌های اصلاحی اقتصادی گام برداشته‌اند و کوشیده‌اند سهم دولت در تولید ناخالص داخلی را کاهش دهند، در نخستین گام تمام تصدی‌گری‌ها و فعالیت‌های عمرانی دولت را با فروش پروژه‌ها یا BOT کردن آنها یعنی واگذاری ۲۰ ساله یا ۳۰ ساله پروژه‌ها دولت را کوچک کرده‌اند. آنچه که ما اکنون شاهد هستیم این است که دولت از هشتاد و چند پروژه عمرانی به سیصد و چند پروژه عمرانی در حال حاضر رسیده است که کماکان این پروژه‌ها بر دوش دولت است. بنابراین این تعداد زیاد پروژه پول بیشتری می‌طلبد و در حقیقت دوره و هزینه و تعهدات بیشتری را به خود معطوف می‌کند. اگر دولت قصد داشت در این باره گامی به نفع خود و مردم بردارد، حداقل می‌توانست تعهدات جدیدی را نپذیرد و بر دوش نگیرد و کلنگ جدیدی بر زمین نمی‌زد.

دیوار و گچ حرف نمی‌زند

وی ادامه داد: سنت مالوف دولت‌ها در این زمینه هم انتقاد از دولت قبلی است مبنی بر اینکه این حجم کلنگ بر زمین زده شده است، ولی بعد از مدتی که از عمر دولت گذشته است خود آنها سنت پیشینیان را بهتر از قبل دنبال کرده و مشکل هزینه‌ای جدیدی برای کشور ایجاد کرده‌اند. اصولاً اقتصاددانان معتقدند که دیوار و گچ حرف نمی‌زند، یعنی تولید ثروت نمی‌کند. فقط منظره‌ای است که مصرف‌کنددگان می‌توانند به آن نگاه کنند.

تورم کمتر از ۴۰ درصد نخواهد بود

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود و درباره تاثیر لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها بر زندگی اقشار محروم جامعه گفت: اصولاً من در مجلس هم اعلام کردم که با وضع جدید؛ یعنی اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها که به نظر می‌رسد دولت روی چند نقطه از جمله افزایش قیمت بنزین تا لیتری ۴۰۰ تومان و افزایش نرخ آب، برق، گاز و... تاکید ویژه دارد که به تبع آن، افزایش قیمت حمل و نقل و سوخت و دیگر عوامل متاثر از این قیمت‌ها در پیش خواهد بود. مجموعه این عوامل تصور می‌شود که نقش آنها را در سبد هزینه زندگی حداقل‌بگیران از مجموع ۸ درصد فعلی به ۱۶ درصد برسد. این به آن معناست که فقط و فقط برای جابجا شدن و تامین گرمایش و سرمایش و آب مصرفی، کارگران و حداقل‌بگیران باید چیزی معادل ۳۰ هزار تومان بیشتر هزینه کنند. اگر مجموع قیمت‌ها را به این رقم بیافزاییم که حجم افزایش بودجه دولت نشان از این پیش‌بینی دارد، باید به سادگی بگوییم که قیمت‌ها تا حدود ۴۰ درصد استعداد افزایش دارند


 



امروز: ماموران حراست دانشگاه قزوین، دفتر گروهی دانشجویی تحت عنوان «تشکل اصلاح طلب» را پلمپ کردند.


به گزارش سامانه خبری دانشجونیوز، روز سه شنبه ۱۷ فروردین ماه، ماموران حراست دانشگاه بین المللی قزوین، در هجومی به دفتر تشکل اصلاح طلب در این دانشگاه، کارت دانشجویان حاضر در آن محل را اخذ کرده و آنها را بیرون کردند. ساعتی قبل تر، حراست دانشگاه از ورود دبیرکل آن تشکل به دانشگاه جلوگیری کرده بود.


این گزارش می افزاید حراست دانشگاه، پیش از این دفتر تشکل اصلاح طلب دانشگاه قزوین را پلمپ کرده بود، که بعد از اعتراضات دانشجویان، ریاست دانشگاه نسبت به این مسئله اظهار بی اطلاعی کرده و این اقدام را یک اقدام خودسرانه از طرف حراست دانشگاه دانست.


با وجود تاکیدات مکرر رییس دانشگاه بین‌المللی قزوین مبنی بر وجود فضای باز برای فعالیت گروه های سیاسی و فرهنگی، فعالین دانشجویی آن دانشگاه تحت فشار احکام سنگین، از هرگونه فعالیتی محروم بوده و هر روزه تحت عناوین مختلف از جمله "حذف ترم اجباری با درج سنوات"، "حذف دروس پاس شده به دلایل واهی"، "تهدید در مورد عدم تحویل مدرک فارغ التحصیلی" قرار می گیرند.


لازم به ذکر است اواخر سال گذشته، پیرو احضارهای دانشجویان آن دانشگاه به کمیته انضباطی، برخی از دانشجویانِ فعال و معترض، مشمول احکام کمیته انضباطی به ترتیب زیر شدند:

۱- فرزام معینی دانشجوی رشته فقه و حقوق - اخراج از دانشگاه و پنج سال محرومیت از شرکت در آزمون های سراسری

۲- فرشید آذرنیوش دانشجوی رشته فقه و حقوق- اخراج از دانشگاه و دوسال محرومیت از شرکت در آزمون های سراسری

۳-سید روح ا... ترابی دانشجوی کارشناسی ارشد- اخراج از دانشگاه

۴- حامد هنرخواه دانشجوی رشته روانشناسی- اخراج از دانشگاه

۵- سعید سکاکیان دانشجوی رشته حسابداری چهارترم تعلیق با احتساب در سنوات
۶- فرهاد کیاشمشکی دانشجوی رشته حقوق- چهار ترم تعلیق با احتساب در سنوات

۷- ایمان آقایاری دانشجوی رشته ادبیات- سه ترم تعلیق با احتساب در سنوات

۸- دانیال کرانیان دانشجوی رشته حقوق- سه ترم تعلیق با احتساب در سنوات

۹- پیام حیدر قزوینی دانشجوی رشته فقه و حقوق- دو ترم تعلیق با احتساب در سنوات

۱۰- رامین وارسته فارغ التحصیل رشته فقه و حقوق - یک ترم تعلیق با احتساب در سنوات


 





امروز: گروهی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، با راهپیمایی و سرود، نسبت به حضور مشاور ارشد محمود احمدی نژاد در آن دانشگاه اعتراض کرده و خواستار خروج وی از آن دانشگاه شدند.


بنا به گزارش منابع خبریِ جرس، مجتبی ثمره هاشمی در همایشی تحت عنوان «بررسی روند هسته‌ای شدن ایران» که در دانشكده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار گردید، حضور یافت و طی سخنرانیِ خود ضمن حمایت از رویکرد های هسته ای دولت دهم، حملات گسترده ای را نسبت به دولت اصلاحات صورت داد.


این گزارش خاطرنشان کرد دانشجویانِ معترض به حضور و اظهاراتِ مشاور ارشد رئیس دولت، پس از اینکه سوالاتِ کتبیِ آنها مورد پاسخگویی واقع نشد، قصد داشتند به صورت شفاهی سوالاتِ خود را مطرح نمایند که با تهدیدهای وفایی رئیسِ انتصابیِ دانشکده و فتحی رئیس حراست دانشکده روبرو شدند. در این میان عده ی کثیری از دانشجویان که تا این لحظه سکوت اختیار کرده بودند، از جای برخاسته تا اعتراض خود را نسبت به نادیده گرفته شدن سوالات خود و همچنین اظهاراتِ یکسویۀ مشاور رئیس دولت نشان دهند. آنها سالن را به نشانه اعتراض ترک کرده و در محوطه دانشکده دست به راهپیمایی زدند و به خواندنِ دست جمعیِ سرود یار دبستانی پرداختند.


این گزارش همچنین خاطرنشان می سازد دانشجویان همزمان با سر دادن شعارهایی مبنی بر خروج مشاور ارشد احمدی نژاد از دانشگاه و در حمایت از جنبش و همچنین در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون "دانشگاه زنده است" و تصاویر همکلاسی های دربندِ خود، مانند مهدیه گلرو، محید دری و ...، خواستار آزادی آنها و دیگر دانشجویان زندانی و لغو احکامِ انضباطی و قضایی برای فعالان دانشجویی شدند.


خیلِ دانشجویانِ معترض، همچنین دستیار ارشد رئیس دولت را با شعارهای اعتراضیِ خود بدرقه کرده و به تجمعِ خود خاتمه دادند.

لازم به ذکر است دستیار ارشد محمود احمدی نژاد در اظهاراتِ خود مدعی شد "امروز گفتمان جهان بر اساس اظهارات احمدی‌نژاد تغییر پیدا كرده و بر همین اساس دنیای امروز دنیای فرهنگ، علم و معنویت می باشد."


 




امروز:بر اساس اخبار دریافتی گروه خبری اورمو نیوز تعدادی از بازداشت شدگان حوادث روز سیزده فروردین دریاچه اورمیه که بعد از تحمل چند روز بازداشت با وثیقه های صد میلیون ریالی تا سیصد میلیون ریالی به صورت موقت آزاد شده بودند، بار دیگر به ستاد های اداره اطلاعات شهرهای مختلف آذربایجان احضار شده اند.

بنا به گزارشهای رسیده به جرس، ماموران اداره اطلاعات با تماس های تلفنی از این بازداشت شدگان خواسته اند که روز بیست و هفتم فروردین خود را به ستاد های خبری و یا پایگاه های نیروی انتظامی در شهرهایی که در آن ساکن هستند معرفی نمایند.


آگاهان امور معتقدند که این احضارها با مسابقه فوتبال دو تیم تراکتورسازی آذربایجان وپرسپولیس در روز جمعه در ارتباط بوده و نیروهای امنیتی تلاش دارند که به هر صورت ممکن مانع حضور فعالین آذربایجانی در این مسابقات شوند


 





امروز: با گذشت بیش از یکصد روز از بازداشت و بلاتکلیفیِ محمد علی شیرزادی، مستندساز و عضو هیت مدیره انجمن دفاع از حقوق زندانیان، خانوادۀ نگرانِ وی با ارسال و انتشارِ نامه ای سرگشاده به دادستان تهران، خواستار رسیدگی به وضعیتِ بلاتکلیفِ وی شدند.


بنا به گزارش های واصله به جرس، ناصر شیرزادی، پدر این هنرمند و فعال مدنیِ دربند، در نامه ای که چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه خطاب به جعفری دولت آبادی نگاشت، ضمن شرح دستگیریِ شبانۀ فرزندش تا اولین تماس وی (بعد از دو هفته) و همچنین خاطرنشان کردنِ مشقاتی که طی صد روز اخیر بر همۀ آنها گذشته، خاطرنشان نمود "...با این حال محمد علی شیرزادی هنوز بلاتکلیف است، درباره پرونده او هیچ نمی دانیم، حتی نتوانستیم برای او وکیلی اختیار کنیم چون نه شعبه دادگاه اعلام شده و نه شماره پرونده را به ما می گویند."


پدرِ این کنشگرِ اجتماعیِ دربند، همچنین سوابق و فعالیتهای فرزندش را به این مقام قضایی متذکر شده و می نویسد: "فرزند ما یک مستند سازاست. بر حسب حرفه و وظیفه ای که دارد، بارها به ثبت وقایع مختلف اجتماعی پرداخته است. این رسالت یک هنرمند است که به اطراف خود بی تفاوت نباشد. یک پای ثابت ضبط و انعکاس اکثر جنگ های منطقه خاورمیانه بوده و دوربین او روز های سخت جنگ را از افغانستان و پاکستان تا لبنان و عراق ثبت کرده است . محمد علی شیرزادی یک فعال امور اجتماعی و فرهنگی است. نام او را می توانید با یک جستجوی ساده در تیتراژ دهها مقاله و فیلم مستند ببینید. دغدغه او پرداختن به امور اجتماعی و فرهنگی است و قدر مسلم روش زندگی او نشات گرفته از همین طرز تفکر است ."


ایشان خواستۀ خود و خانوادۀ شیرزادی را "شفاف و منطقی" و "رسیدگی به وضیعت محمد علی شیرزادی" ذکر کرده و خاطرنشان ساخته است:

"اینکه ما نیز بتوانیم با در دست داشتن شماره پرونده و نشانی شعبه دادگاه ، سیر پرونده و مسیر رسیدگی به اتهام او را پی گیر باشیم ، حداقل چیزی است که یک مادر و پدر و یا یک شهروند از شما که مجری عدالت هستید توقع دارد..."


آنها اظهار امیدواری کردند دادستان تهران در جستجوهای اینترنتیِ خود، "زمانی را برای خواندن نامه یک پدر و مادر سالخورده بگذارد "و پاسخی روشن و امیدوار کننده به آنها بدهد.


لازم به ذکر است محمدعلی شیرزادی، مستندساز و عضو هیت مدیره انجمن دفاع از حقوق زندانیان، دوشنبه شب ۲۲ دی ۸۸ به هنگام ورود به منزلش بازداشت شده و تاکنون اتهام، وضعیت و سرنوشت وی نامشخص می باشد.


 





امروز: بنا به گزارش رسانه های خبری و گزارشگران حقوق بشر، وضعیتِ جسمانیِ پنج تن از زندانیان سیاسی بنامهای داریوش ارجمند در زندان گوهردشت، پرویز ورمزیاری و مرجان صفری در اوین، یاسر یوسف زاده در زندان بابلسر و افتخار برزگریان در مشهد، بسیار وخیم بوده و در بلاتکلیفی و شرایط سخت به سر می برند.


داریوش ارجمند؛ گوهردشت

سامانه خبری فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، طی گزارشی پیرامون شرایط سخت یک زندانی که ماههاست در سلول انفرادی به سر می برد، خاطرنشان کرد "زندانی سیاسی داریوش ارجمند، نزدیک به 25 ماه است که در بند یک انفرادی زندان گوهردشت کرج (معروف به سگدونی) محبوس بوده و همچنان در شرایط وحشتناک و سخت بسر می برد.

این گزارش همچنین آورده است "ارجمند در سلولی نگهداری می شود که از داشتن نور طبیعی و حتی لامپ در سلولش محروم بوده و او ناچار است از سلولش بعنوان سرویس بهداشتی استفاده کند ...زخمهای زیادی بر روی بدن این زندانی وجود دارد ولی از انتقال او به بهداری خوداری می کنند و حتی داروهای لازم به این زندانی داده نمی شود که زخم هایش را پانسمان کند. وی از داشتن لباس کافی محروم است و لباسهایش مندرس و پاره می باشند.بوی تعفن سلول انفرادی این زندانی، باعث اذیت و ازار سایر زندانیان سلولهای مجاور شده و تا به حال چند بار اقدام به خودکشی کرده است که در آخرین بار چندین ساعت به حال خود رها شد که با اعتراض سایر زندانیان نجات یافت .یکی از زندانیان سیاسیِ دیگر، وضعیت این زندانی را به کسانی که تحت عنوان بازرس مراجعه می کنند تشریح کرده و از آنها خواسته است که به سلول این زندانی مراجعه کنند ." اتهامِ دقیقِ این زندانیِ سیاسیِ محبوس در زندانِ مخوفِ گوهردشت،اعلام نشده است.



پرویز ورمرزیاری؛ ۲۰۹ اوین


سامانه خبری هرانا نیز، از وضعیت نامعلوم و شرایط ناگوارِ یکی از زندانیانِ گمنامِ بازداشت شده در وقایع عاشورا، بنام پرویز ورمرزیاری خبر داد که مانند دهها تن از دستگیرشدگانی که به دلیل اینکه عضو هیچ گروه وحزب سیاسی نبوده و یا به لحاظ اجتماعی وسیاسی نامشان جایی برده نشده بود، درگمنامی در زندان به سر می برند و پیگیری های خانواده های آنها از چگونگی وضعیت انها به جایی نرسیده است. ورمرزیاری در جریان تظاهرات روز عاشورا دستگیرشده و درحالی که بیش از سه ماه از دستگیری وی می گذرد، نه تفهیم اتهامی برای وی صورت گرفته و نه دادگاهی برای وی تشکیل شده است . او یکی از زندانیانی است که در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات دوران بازداشت خود را سپری می کند.



مرجان صفری؛ بند دو الف اوین


همین منبع خبری از انتقال مرجان صفری، فعال حقوق بشری که از 11 اسفند ماه سال گذشته در بازداشت اطلاعات سپاه می باشد، به سلول دو نفره خبر داد و خاطرنشان کرد "صفری بیش از 40 روز در یکی از سلول های انفرادی بند 2 الف سپاه پاسداران محبوس بوده و به تازگی در پی اتمام بازجویی ها به سلول دو نفره منتقل شده است. این گزارش همچنین متذکر گردید وی مدتهاست در شرایط روحی نامساعدی به سر می برد و تنها یکبار موفق به ملاقات با خانواده خود شده و کماکان از حق داشتن وکیل مدافع محروم است.



یاسر یوسف زاده؛ بابلسر


کمپین بین المللی حقوق بشر نیز گزارش داد دانشجویی به نام یاسر یوسف زاده که رتبه ۲۱ کنکور کارشناسی بوده و لیسانس خود را از دانشگاه صنعتی شریف و فوق لیسانس خود را از دانشگاه پلی تکنیک اخذ کرده و رئیس ستاد ۸۸ میرحسین موسوی در شهرستان بابلسر بوده، بیش از یک ماه است که در زندان اداره اطلاعات ساری و در سلول انفرادی نگهداری می شود و وضعیت جسمانی بسیار نامناسبی دارد.



افتخار برزگریان؛ مشهد


این منبع خبری همچنین از ابتلای افتخار برزگریان ، فعال دانشجوییِ محبوس در زندانِ مشهد، به بیماری های عفونی خبر داده و خاطرنشان کرده است "این فعال دانشجوییِ دانشگاه فردوسی مشهد که از شهریور ۸۸ در بازداشت به سر می برد، دچار بیماری شدید شده و هر روز و به طور مکرر خون بالا می آورد . حفاظت زندان وکیل اباد مشهد در راستای اعمال فشار بر این دانشجوی در بند و علی رغم هشدار پزشک، در چند روز گذشته از دادن دارو به وی جلوگیری کرده و او را از خوابیدن بر روی تخت منع نموده است


 


به گزارش تا آزادی زندانیان سبز: شیرین عبادی از خانواده های زندانیان خواست با مصاحبه با رسانه ها و مراجعه به وکلای مستقل ، اجازه ندهند عزیزانشان در کنج زندان ها بمانند.

برنده جایزه صلح نوبل در گفتگوی اختصاصی با سایت "زندانیان سبز" ، تصریح کرد: از همه خانواده هایی که عزیزی در زندان دارند خواهش میکنم با مصاحبه با رسانه ها و مراجعه به وکلا نگذارند عزیزانشان در کنج زندان ها بمانند و زیر فشارهای غیر قانونی قرار گیرند.

خانم عبادی با اشاره به نامه زندانیان ناشخناخته بند 350 زندان اوین اظهار داشت: گله زندانیانی که سرشناس نیستند ازرسانه ها، فعالان اجتماعی و مدافعان حقوق بشر کاملا به جا است. همانطور که آنها نیز در نامه خود عنوان کرده اند عده ای بیگناه در گوشه زندان ها، اسیر دست مامورانی هستند که خود را بالاتر از قانون می پندارند و خانواده های این زندانیان را تهدید می کنند و این فضا را ایجاد می کنند که اگر خانواده ها با رسانه ها مصاحبه کرده و درباره عزیزان دربند خود اطلاع رسانی کنند وضعیت زندانیان بدتر خواهد شد. و همین باعث می شود این خانواده ها از اطلاع رسانی پرهیز کنند.

این حقوقدان با تاکید بر اینکه، "عدم اطلاع رسانی از سوی خانواده های زندانیان، بر وخامت وضعیت این زندانیان می افزاید" توضیح داد: جمهوری اسلامی علیرغم اینکه می گوید به افکار عمومی در سطح بین المللی اعتنایی ندارد اما در اصل افکار عمومی جهانی برای این حکومت بسیار مهم است و اطلاع رسانی به افکار عمومی درباره وضعیت زندانیان ، به بهتر شدن شرایط این زندانیان کمک می کند اما اگر قرار باشد فردی در گوشه زندان به فراموشی سپرده شود و هیچ خبری از او درج نشود و آقایان احساس کنند که خانواده ای ، مرعوب اعمال غیر قانونی ماموران امنیتی شده ، مسلما با این زندانی رفتار بدتری صورت خواهند داد.

خانم عبادی افزود: کلیه اتفاقاتی که در دادگاهها و زندان ها می افتد می بایست به طور شفاف و علنی با مردم در میان گذاشته شود چون قضاوت افکار عمومی، بهترین وسیله ، جهت ضمانت اجرای صحیح قانون است و وقتی در موردی برخلاف قانون عمل می شود به طور مثال کسانی را محاکمه می کنند و اجازه داشتن وکیل به او نمی دهند و یا کسانی را همچون آبتین غفاری ، در جلسه ای چند دقیقه ای محاکمه و محکوم میکنند ، بهترین وسیله آن است که رسانه ها حقایق را در اختیار مردم قرار دهند و از وجدان عمومی جامعه برای اجرای صحیح قانون ، استمداد بطلبند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته