معاونت قضایی دیوان عدالت اداری، نسبت به افزایش شکایات وارده از دستگاههای دولتی در سال ۸۸ ابراز نگرانی کرد و از ۲۸ درصد افزایش شکایتها خبر داد.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام علی مبشری در بررسی میزان پروندههای واردۀ سال گذشته در مقایسه با سال ٨٧، اظهار کرد: شکایتهای وارده در سال گذشته، ۵/٢٨ درصد یعنی حدود یک سوم نسبت به سال قبل تر آن افزایش یافته و این آمار بسیار نگران کننده است.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری همچنین خاطرنشان کرد "دستگاههای دولتی باید به عمل به قانون رو بیاورند تا حق و حقوق مردم ضایع نشود و مجبور شوند به دیوان عدالت اداری مراجعه کنند."
این مقام دستگاه قضایی متذکر شد "دیوان عدالت اداری با این امکانات محدود ممکن است آن طور که انتظار میرود نتواند حکم خداپسندانه صادر کند و این مساله موجب نارضایتی از دستگاه اجرایی و قضایی شود."
پنجشنبه هفته گذشته رییس قوه قضاییه در جلسه ای در همدان تاکید کرده بود "دستگاه قضایی حق ندارد، چشمان خود را بر تخلفات اداره ها و مسئولان دولتی ببندد. به گزارش ایلنا، صادق لاریجانی با اشاره به روندی که در قوه قضائیه برای رسیدگی "عادلانه و سریع" پرونده ها در پیش گرفته شده، گفت: "بعید است این روند به نتیجه برسد، چراکه پرونده ها روبه رشد است." لاریجانی با اعلام اینکه ارزش های نظام با دور شدن سال های انقلاب، کمرنگ تر شده است، گفت: هر وقت که مسئولان از مردم فاصله گرفتند، نظام در معرض خطر قرار می گیرد.
شعبه ۱۳ دادگاه تجديد نظر استان خوزستان، ابوالفضل عابدينی را به تحمل يازده سال حبس قطعی محکوم کرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، شعبه ۱۳ دادگاه تجديد نظر استان خوزستان حکم ۱۱ سال حبس ابوالفضل عابدينی نصر را که پيش تر از سوی شعبه يکم دادگاه انقلاب اهواز صادر شده بود؛ مورد تائيد قرار داده است.
خانواده عابدينی در گفتگو با خبرنگار هرانا اعلام داشتند که فرصت اعتراض به حکم شعبه يکم دادگاه انقلاب برای ايشان ۳ هفته بوده و وکيل ايشان لايحه دفاعيه را تنظيم نموده ولی فرصت ارائه آن به دادگاه تجديد نظر وجود نداشت.
ابوالفضل عابدينی نصر آخرين بار نيمه شب ۱۱ اسفند ماه ۱۳۸۸، در پی سناريو سازی دستگاه امنيتی بر عليه فعالين حقوق بشر، در منزل مسکونی خود در رامهرمز با محاصره منزل و ضرب و شتم شديد دستگير و به انفرادی بند۲ الف زندان اوين منتقل شد.
گفتنی است محمد اوليايی فر، وکيل آقای عابدينی نيز، هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوين دوران محکوميت يک ساله اش را می گذراند.
ریحانه طباطبایی - یکی از دوستان و همکاران مسعود باستانی، روزنامه نگاری که اکنون در زندان رجایی شهر در بند است، به مناسبت تولد او متنی را نوشته است که در پایین می آید:
31 سال شدي برادر، 31 سال از اولين بهار زندگيت گذشت و سي و يكمين بهار را چه غريبانه آن سوي ميله ها آغاز كردي. نمي خواهم مرثيه بگويم از روزهايي كه نيستي و مهسا تنهاست، نمي خواهم مويه كنم از روزي كه مهسا مي بايست در آن دوستان را به خانه دعوت ميكرد و 31 شمع مي خريد تو آنها را خاموش مي كردي، نه نمي خواهم آرزوهاي بر بادر رفته مان را زجه كنم. مي خواهم در روز ميلادت از تو بگويم، از تولد يك مرد بگويم.
رفيق سال هاي دور ،شايد تولد تو در شناسنامه است 22 اردیبهشت باشد اما در واقع تولد تو آن روز بود كه قلم در دست گرفتي و نوشتي . نوشتي از درد، از آزادي، از سياهي، از ظلم، از آزادگي و شدي روزنامه نگار، همان روز تو متولد شدي و چه مرد متولد شدي برادر. هيچ گاه نهراسيدي از سياهي سياه دلان كه ايمان داشتي به كاري كه مي كردي كه باور داشتي بر رسالتي كه بر دوشت بود.
برادرم مي دانم كه عصر قهرمانان تمام شده است اما در عصر قهرمانان مرده چه نسل قهرماني متولد شده است. نسل ما، نسلي كه تورا دارد، حسين را دارد، مهدي را دارد شيوا را دارد،بهاره را دارد و صدها جوان گمنامي را دارد كه استوار و سبز ايستاده اند.
مسعود جان امروز تو در جايي قرار داري كه شايسته ات نيست، سي و يكمين بهار زندگي ات را در جايي آغاز كرده اي كه لياقت هيچ انساني را ندارد چه برسد مردي چون تو اما برادر غم به دل راه نده كه بودن تو احمد عزيز در آن جا اعتباري بخشيده بر آن زندان همان طور كه بودن ديگر زنان و مردان سبزمان در اوين اعتبار آن جا را چند برابر ساخته....امروز هرجا كه شما مردان سبز سرزمينمان باشيد معتبر است و خانه دوست.
منبع: وبلاگ تا آزادی روزنامه نگاران
به دنبال دیدار فائزه هاشمی با اعضای جامعه اسلامی مهندسین و انتشار خبر آن، مسوول روابط عمومی این حزب، انتشار این خبر را«برای تطهیر از عملکرد نامناسب در انتخابات» از سوی فائزه و نزدیکانش عنوان کرد. فائزه هاشمی هم در پاسخ، ضمن تکذیب این ادعا، گفت که به «مقابله با تمامیت خواهی و انحصار»میبالد و نیازی به تطهیر ندارد.
به گزارش کلمه، فائزه هاشمی طی نامهای به جامعه اسلامی مهندسین، به سخنان مسوول روابط عمومی این گروه پاسخ داد. متن این نامه به شرح زیر است:
مدیریت محترم
نظر به اظهار نظر جناب آقای سبحانی نیا مسئول روابط عمومی و امور بینالملل جامعه اسلامی مهندسین در شماره مورخ ۲۰/۲/۸۹ آن رسانه در ارتباط با دیدار اینجانب و آقای باهنر ، خواهشمند است مطالب زیر را منعکس بفرمائید:
پیروی انتشار خبر دیدار ائتلاف اسلامی زنان با جناب آقای محمد رضا باهنر با حضور اینجانب، و با توجه به اظهار نظر جناب آقای مرتضی سبحانی نیا مسئول روابط عمومی و امور بین الملل جامعه اسلامی مهندسین ذکر چند نکته جهت اطلاعت عموم ضروری مینماید:
۱ – انتشار خبر دیدار توسط اینجانب نبود. و بنده نیز یک روز پس از رسانهای شدن آن دیدار، مورد سوال خبرنگاران قرار گرفتم.
۲ – اینجانب بنا به توصیه خانم دکتر ابتکار و با اعتقاد به تلاش برای احقاق حقوق زنان در این دیدار حضور یافتم.
۳ – خدا را شاکر هستم که درک، شهامت و توانایی مقاومت را نصیب من کرد که افتخار حضور در کنار جامعه فهیم ایران جهت کسب حقوق اولیه شهروندی و مقابله با تمامیت خواهی و انحصار را یافتم. از این موضوع به خود میبالم و نیازی به تطهیر ندارم. کسانی نیاز به تطهیر دارند که در مقابل مردم، قانون و دین ایستادهاند.
۴- بر فرض که تطهیر سازی هدف بوده باشد، عقل سلیم حکم میکرد که برنامهریزی و سناریونویسی برای ملاقات با شخصیت صاحب مقامی صورت میگرفت: چرا آقای باهنر؟
فائزه هاشمی
دریابان علی شمخانی: شاید چندان آسان نباشد، بگویم همه افتخارات جنگ از آن سرداران نیست و سرداران شهید جنگ هم محدود به سرداران شهید مشهور نیست!
چه بسیار گمنامان غیر سرداری که لحظات حضورشان در جبهههای جنگ تحمیلی، افتخارات ماندگاری را رقم زده و اینها بیشتر از دیگران میتوانند تعریف «اسوه» به مفهوم تکرارپذیری را داشته باشند و هم سرداران بینام و نشانی در طول و عرض جبهههای نبرد ستاره رخشندهای بودند که امروز متناسب با منزلت جهادیشان نام و نشان درخوری ندارند.
سکوت ما، تلاش و ارتباط بستگان و مرتبطان با شهدا، برخورد تبعیضآمیز اصحاب امکانات به دلیل روابط عاطفی خاص با برخی شهدا و یا عدم اطلاع و ناآگاهی و یا تجلیل به منظور جبران جفا، منجر به پدیدار شدن این صحنهها شده است.
علی هاشمی، سرداری سرافراز و سیدالشهدای سرداران گمنام است. مناعت طبع شخصی ایشان ناشی از تربیت خانوادگی و رسومات قبیلهای و قومی در حیات و کسوت رزمندگیاش در شهادت و کسوت «عند ربهم یرزقون» نیز تداوم پیدا کرده است.
رفتار و منش حاج علی هاشمی، تفسیر حلم و بردباری است؛ هرچند که روانهسازی این نوع واژگان برای شهدا و شهیدی همچون عالی هاشمی، دشوار است. هنگامی که به این جملات میاندیشم که چرا ما عادت کردهایم به این «مرده بد و زنده خوب» نداشته باشیم، چیدمان کلمات در تجلیل از ایشان که بر گردن من و ما حق دارند، صدچندان دشوار مینماید.
جغرافیای حضور علی هاشمی در جبهههای نبرد جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس محدود، اما مدت زمان حضور نامحدود و دربرگیرنده آغاز تا پایان جنگ، محل شهادت او خط مقدم و نوع شهادت او در درگیری تن به تن، تأثیرات همچون او را ابعادی ملی و ظرفیتی به پهنای تاریخی میسازد.
از روزهای آغازین ناپدید شدن علی هاشمی در ماههای پایانی جنگ به دلیل شناخت نزدیکی که از وی داشتم، هرگز سرنوشتی غیر از شهادت برای او در ذهنم رقم نمیخورد. چرا که میدانستم علی هاشمی هرگز افتخار اسارت خود را به عنوان فرمانده یک قرارگاه به صدامیان نخواهد داد و برای جلوگیری از این امر تا آخرین گلوله خواهد جنگید.
این دو یعنی رفتار و منش مشخصی ناشی از روحیه جهادگری و میل شیعی عربهای خوزستان و نیز نوع و محل و مدت زمان حضور در جنگ و نقش او و نیز نوع شهادت ایشان و بیست سال گمنامی پس از پایان جنگ تاکنون، از او شخصیت ممتاز و متمایزی میسازد که سکوت ما را باید بشکند. اصحاب امکانات را به سمت شاخصهای گمنامان به تحرک وابدارد و در نداشتن بستگان فعال در پیگیری تجلیل از او، سکه علمداری سرداران گمنام هشت سال دفاع مقدس را به نام ایشان ضرب زده و او را سیدالشهدای سرداران گمنام بنامیم و در کنار رفع تحریفات روایی از جنگ، تاریخسازی غیرواقعی از جنگ در رفع تبعیض از برجستهسازی شهدای جنگ غفلت نکنیم.
نماد و یادمان علی هاشمی، فراتر و برجستهتر از همه نمادها و یادمانهای جنگی احداث شده تاکنون در خطه خوزستان از شلمچه تا چنگوله است و بیشتر از غربت و مظلومیت جنگ و رزمندگان واجد پیام است. هرچند لوح تلاشهای مؤمنان در نزد حضرت حق مکتوب و محفوظ است، اما برای مشعل افروزی چراغ «اسوه» سازی و عبرت و پندگیری ما بندگان عاصی خداوند در عالم فنا این نیز یک مجاهده به شمار میآید.
علی هاشمی، کرخه کور را به کرخه نور و هور را به منطقهای برای عبور از بنبست جنگ نابرابر تبدیل کرد.
مشهورسازی هور گمنام، آمادهسازی و شناسایی آن، تمهید مقدمات لازم برای غلبه بر مزیتهای دشمن با رعایت غافلگیری، ناکارآمدسازی قدرت آتش دشمن (ادارات و توپخانه) و ناممکن سازی بهکارگیری قدرت زرهی و کمتأثیرسازی قدرت برتر هوایی دشمن نکات چهارگانهای است که در فعالیت همراه با سکوت، قرارگاه سری نصرت توسط علی هاشمی با هدایت فرماندهی کل سپاه برادر محسن رضایی رقم زده شد و در آن سالهای سخت ۶۲ و ۶۳، هور را معبری برای پیروزی بر اراده حبلی شکستناپذیری دشمن مبدل ساخت و این مهم به جز از علی هاشمی و تیم بومیاش برنمیآمد.
تبدیل شدن نام کرخه کور به کرخه نور با عملیات شبیخون ابتدای جنگ توسط علی هاشمی خود داستانی جذاب، غرورآفرین در اذهان باقی گذارده که نباید نقشآفرین ایشان را در آغاز جنگ در مقایسه با حضور مؤثرش در عملیات خیبر و بدر کمرنگ سازد.
علی هاشمی از معدود افرادی است در سپاه پاسداران که در زمینههای ظهور قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران ایفای نقش کرده است؛ قدرت دریایی که امروز پس از ظهور قدرتمندانهاش در مانورهای اخیر، وزیر دفاع آمریکا را وادار به اعتراف به این کار میکند که باید در ساختار نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا تغییرات اساسی ایجاد کرد، چرا که با راهبردهای سنتی، نمیتوان نوع نگاه دگرگون شده به دریا توسط مدافعان دریایی جمهوری اسلامی ایران در منطقه سوقالجیشی خلیج فارس عرض اندام پیروزمندانه داشت و این قدرت امروز، ناشی از نوع نگاه متفاوتی است که ما به دریا از نقطه هور با حضور آن سلحشور گمنام پیدا کردیم.
به همرزمانش که با او جنگیدند، به حیات سعیدش، به شهادت مسعودش به خانواده صبورش، به مردم و خطه سلحشور خوزستان ستایش که در کلام امام به اسلام ادای دین کرده است و به عربهای هماره مدافع حق از واقعه جهاد دیروز تا جهاد هماره جاری درود میفرستم.
منبع: تابناک
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تا زمانی که در راس نظام جمهوری اسلامی ایران ولایت فقیه قرار دارد، آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
به گزارش ایرنا وی دوشنبه شب در هفتمین نشست هم اندیشی پیرامون ولایت فقیه در مدرسه فیضیه قم خاطرنشان کرد: عده ای درباره ولایت فقیه مساله شورای رهبری را مطرح کرده اند که این مساله به عنوان یک شبهه مطرح است.
وی اظهارداشت: در طول تاریخ حکومت پیامبران و یکهزارو چهارصدساله شیعه، مساله حکومت شورایی مطرح نبود وهیچ پیامبری را نداشتیم که با مجموعه ای از پیامبران حکومت کرده باشد.
آیتالله مصباح یزدی گفت: چنین موردی را حتی در زمان ائمه اطهار(ع) و فقهای سنتی نیز نداشتهایم و در هیچ آثاری نیز چنین چیزی نیامده است.
وی افزود: ممکن است امروز برخی افکار غربزده چیزهایی بنویسند ولی سراغ نداریم که حتی کسی از فقهای ما احتمال این کار را داده باشد.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار داشت: نمی خواهم کسی را متهم کنم ولی انسان احتمال می دهد که در پشت مطرح کردن مساله شورای رهبری، دست ناصالحی برای تضعیف حکومت و ولایت فقیه در کار می باشد.
مصباح یزدی خاطرنشان کرد: درصورت شورایی بودن رهبری، اگر قرار است یک تصمیم قاطع گرفته شود همه باید منتظر بمانند تا اعضای شورا از استانهای مختلف بیایند، اما اگر یکی از اعضای شورا مریض شده باشد و یا جلسه به حد نصاب نرسد، در این صورت تکلیف جامعه اسلامی چه خواهد شد.
وی اظهار داشت: این طرح ممکن است طرحی شیطانی باشد تا کسی که می داند رهبر نمی شود، فکر کند اگر شورایی باشد در آن شورا حضور پیدا خواهد کرد.
مصباح یزدی گفت: اگر شورای رهبری تشکیل شود در مورد مسائل مهم و اساسی جامعه چگونه تصمیم گیری می شود.
وی تصریح کرد: حاکمیت یک فرد پیوسته مورد قبول بوده است و در سیره عقلا و متشرعین، مردم در اجرای حکومت همیشه به فرد مراجعه می کرده اند نه به گروه.
وی گفت: مساله حکومت تاخیربردار نیست و در بسیاری از مسائل، رهبری باید تصمیم قاطع و نهایی را بگیرد.
استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: در ۲۲ بهمن، امام راحل تصمیم گرفت که مردم به خیابان بیایند و احدی از سیاستمداران و روحانیون و کسانی که ما سراغ داریم با او موافق نبودند ولی اگر این کار صورت نمی گرفت انقلاب پیروز نمی شد.
وی یادآور شد: اگر در جنگ چند فرمانده داشته باشیم چگونه در مورد عملیات تصمیم گیری خواهد شد؟
وی اظهار داشت: تاکنون تنها یک حکومت شورایی در جهان آن هم در کشور شوروی تشکیل شد که هیات رییسه داشت و در صدر هیات رییسه نیز یک نفر وجود داشت که نظر او مطرح بود اما در اسلام مشورت داریم ولی مشورت با تصمیم گیری متفاوت است.
مصباح یزدی اضافه کرد: حکومت برای رفع اختلاف است نه برای ایجاد اختلاف و همه درحکم حکومتی باید اطاعت کنند و همانگونه که نقض حکم قاضی در صورت عدم مغایرت با شرع مقدس، جایز نیست حکم ولی فقیه حاکم نیز در مسائل حکومتی این گونه است.
وی افزود: بزرگان ما همیشه نظر کسی را که در مقام ریاست عامه فقها بود بر همه چیز ترجیح می دادند و در زمان امام راحل مراجع تقلید بزرگی بودند که وقتی مردم در مورد مسائل اجتماعی به آنها مراجعه می کردند آنها را به حضرت امام راحل ارجاع می دادند.
مصباح یزدی با اشاره به تشکیل مجلس خبرگان رهبری گفت: مجلس خبرگان رهبری برای تشخیص و انتخاب فرد اصلح از میان فقهایی است که مردم آنها را انتخاب کرده اند.
وی همچنین خواهان تاسیس رشته فلسفه سیاست در حوزه علمیه قم شد.
شنیدن خبر اعدام همیشه تلخ است؛ اولین چیزی که به ذهنم رسید این بود که باز برای ترساندن مردم چند نفر را قربانی کرده اند. وقتی می ترسند هیج کاری ازشان بعید نیست، حتی بازی کردن با جان انسان های بی گناه؛ کاملا لمس کرده ام که چطور می نشینند، اول تصمیم می گیرند که چند نفر و در چه زمانی باید کشته شوند، بعد دنبال طعمه می گردند.
خودمان دیگر حس کرده ایم وقتی در اطلاعیه دادستانی به عنوان سند، به اعترافات متهم اشاره می کند یعنی چه! می فهمیم وقتی طعمه انتخاب شد و هیچ مدرکی علیه اش وجود ندارد، بازجو باید از متهم اعترافات بگیرد؛ “اعترافات صریح”، برای من، یعنی انسانی که تحت فشار و شکنجه بوده است برای قبول کردن اتهامی که مدرکی علیه اش وجود ندارد. دیگر خودمان لمس کرده ایم که چگونه بازجوها سند سازی و اتهام تراشی می کنند و از کاه کوه می سازند. دیده ام که نه شرع جلو دارشان است نه قانون محدودشان می کند و نه به اخلاقی پای بند هستند.
وقتی ماجرا نزدیک خرداد ماه اتفاق می افتد؛ وکیل پروند و خانواده او از اجرای حکم اطلاع ندارند؛ روند دادرسی مشکوک و ناقص باشد، بیشتر این گمان را در ما تقویت می کند که گرفتن جان چند نفر، تصمیمی سیاسی بوده است. می خواستند با کشتن آنها و ترساندن بیشماری، ترس خودشان را فرو نشانند.
از آنطرف دیشب مصاحبه رهبر گروه تروریستی پژاک + را در بی بی سی دیدم. پژاک هم هموطنانمان را کشته است؛ آنها هم برای مقاصد سیاسی و ترساندن، آدمهای بی گناه را منفجر کرده اند. چطور می شود عصبانی نبود از کسانی که برادران ما را می کشند؛ چه پژاک که در کردستان می کشد و چه آنهایی که در خیابانهای تهران فرزندان این ملت را جلو دوربینها به ضرب گلوله مستقیم می کشند. چطور می شود خشمگین نبود از این که می کشند برای اینکه بترسانند.
الان عصبانیم از اینکه دقیق نمی دانم تکلیفم چیست و چه باید بگویم اما حداقل می توانم به صراحت بگویم که آه مظلوم بنیان برانداز است؛ حتی جان یک نفر بی گناه را با هر انگیزه گرفته باشید برابر است با اینکه همه انسانها را به قتل رسانده باشید [۱]و جنایتی بالاتر از این نیست. سنت الهی است که خون بی گناه رهایتان نمی کند؛ اتفاقا ریختن خون زوالتان را بشارت می دهد[۲]. دیگر فهمیده ایم که شما از هیچ کاری برای ماندن ابا ندارید اما بازهم بنا به تکلیف امر به معروف و نهی از منکر، دعوتنان می کنیم که به وعده های الهی باور داشته باشید.
پی نوشت:
[۱] مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعاً؛
آن کس که انسانى را بدون اینکه قاتل باشد و یا در زمین فساد کند بکشد، گویا همه مردم را کشته است.
سوره مائده آیه ۳۲
[۲] إِیَّاکَ وَ الدِّمَاءَ وَ سَفْکَهَا بِغَیْرِ حِلِّهَا فَإِنَّهُ لَیْسَ شَیْءٌ أَدْعَى لِنِقْمَةٍ وَ لَا أَعْظَمَ لِتَبِعَةٍ وَ لَا أَحْرَى بِزَوَالِ نِعْمَةٍ وَ انْقِطَاعِ مُدَّةٍ مِنْ سَفْکِ الدِّمَاءِ بِغَیْرِ حَقِّهَا وَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ مُبْتَدِئٌ بِالْحُکْمِ بَیْنَ الْعِبَادِ فِیمَا تَسَافَکُوا مِنَ الدِّمَاءِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فَلَا تُقَوِّیَنَّ سُلْطَانَکَ بِسَفْکِ دَمٍ حَرَامٍ فَإِنَّ ذَلِکَ مِمَّا یُضْعِفُهُ وَ یُوهِنُهُ بَلْ یُزِیلُهُ وَ یَنْقُلُهُ
[ای مالک] از خونریزى بپرهیز، و از خون ناحق پروا کن، که هیچ چیز همانند خون ناحق عذاب الهى را نزدیک و مجازات را بزرگ نمىکند، و نابودى نعمتها را سرعت نمىبخشد و زوال حکومت را نزدیک نمىگرداند، و روز قیامت خداى سبحان قبل از رسیدگى اعمال بندگان، نسبت به خونهاى ناحق ریخته شده داورى خواهد کرد، پس با ریختن خونى حرام، حکومت خود را تقویت مکن. زیرا خون ناحق، پایههاى حکومت را سست مىکند و بنیاد آن را بر کنده به دیگرى منتقل سازد.
نهج البلاغه، فرمان حضرت علی(ع) به مالک اشتر
در پی انتشار خبر سفر محمود احمدی نژاد به شهر یاسوج و حضور و سخنرانی در دانشگاهِ آن شهر، فضای دانشگاه کاملا ملتهب، امنیتی و پلیسی گزارش شده است.
محمود احمدینژاد در ادامه دور سوم سفرهای استانی، اواخر هفته جاری به استان كهگیلویه و بویراحمد سفر میكند.
بنا به گزارش منابع خبری جرس، مسئولان استان کهکیلویه و بویراحمد، در آستانه سفر رئیس دولت به آن استان، در صدد هستند شرایطی امنیتی برای حضور و سخنرانی وی در دانشگاه یاسوج فراهم کنند که در همین راستا دانشجویانِ سبز آن دانشگاه، از اعلام آمادگی خود برای اعتراض به رئیس و هیئت دولت خبر داده اند.
بنا بر همین گزارش مسئولین دانشگاه طی روزهای اخیر از صدور احکام انضباطی برای فعالان دانشجویی آن دانشگاه حمایت کرده و فعالیت های شورای صنفی دانشجویان را نیز مشروط اعلام کردند .
همزمان سردار پاسدار چناریان، با حضور در دانشگاه و دیدار با ریاست دانشگاه، از تعامل و ارتقاء همکاری مدیریت دانشگاه با نیروی انتظامی خبر داد و تشکر کرد.
هم اکنون شرایط و جو امنیتی - پلیسی شدیدی در آن دانشگاه حکمفرما بوده و شعارنویسی دانشجویان برای اعتراض به رئیس دولت ابعاد وسیعی به خود گرفته است.
لازم به ذکر است سال گذشته و در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، ۱۷ نفر از فعالان دانشجویی آن دانشگاه به ۲۴ ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس گفت: مهمترین و بارزترین ویژگی دولت نهم و دهم علم گریزی و عدم بکارگیری دانش مدرن در روابط سیاسی است.
به گزارش «پارلماننیوز»، داریوش قنبری در نشستی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان که که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه با موضوع “تحلیل سیاسی روز با محوریت دولت نهم و دهم” در محل تالار شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: در جائی که علم و دانش مدرن حرف اول را میزند، رئیس دولت بدون تسلط داشتن به دانش و علم حرف میزند که نمونه آن بحث افزایش تعداد فرزندان بود که نشان میدهد ایشان بجای آن که دغدغه برای حل رفاه و آسایش مردم را داشته باشد، به فکر از بین رفتن و کاهش جمعیت طی سالهای آینده خواهد بود.
به گفته وی، این حرکت غیر علمی باید اصلاح شود و در غیاب نهادهای علمی و نظارتی که از آنها بهره نمیبرد، ضعف مجلس نیز باعث شده که این حرفها از سوی رئیس جمهور زده شود که در مجموع از سوی مجلس هم امیدی به اصلاح روند فعلی نیست و باید منتظر باشیم که خداوند کمک کند این کشور نجات یابد و آشتی بین علم و اداره کشور پیدا شود.
نماینده اصلاحطلب ایلام تصریح کرد: بحث در خصوص مسائلی که در دولتهای نهم و دهم به هر شکلی مطرح می شود در فرصت اندک پاسخگو نمی باشد و فرصت زیادی می خواهد.
وی یادآور شد: البته بحث سیاسی درباره دولت فعلی و قبلی بحث روز نیست، بلکه یک بحث تاریخی شده که خود می تواند در حد یک کتاب به چاپ برسد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با برشمردن برخی ویژگی ها و خصوصیات جامعه توده ای گفت: این چنین جوامعی خاص جوامع در حال گذار و یا در حال توسعه می باشد و در چنین جوامعی احزاب جایگاهی ندارند در صورتی که این چنین جوامعی دارای طبقات اجتماعی می باشند.
قنبری در ادامه گفت: البته در این جوامع طبقه به معنای واقعی خود وجود ندارد وزمینه برای تفکر پوپولیستی ایجاد می شود.
به گفته وی ، در این جوامع اصطلاحات خاص و کوچه بازاری رواج می یابد که رهبران در چنین جوامعی از آن استفاده می کنند.
مخبر فراکسیون خط امام مجلس در ادامه گفت: جامعه ایران چون در حال گذار می باشد این زمینه را داشتیم که فردی از زمینه های ایجاد شده استفاده کند و شرایط را در دست بگیرد و از سوی دیگر نیز به وجود احزاب اعتقادی نداشته باشد.
وی اظهار داشت: رئیس دولت توانست با شعارهای پوپولیستی در واقع رهبری جامعه را برعهده بگیرد و در دولتهای خود (نهم و دهم) از شعارهای خود در معنا و مفهوم واقعی خود به درستی استفاده نکرده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: شعار مهرورزی یکی از شعارهای دولت نهم بود که بدون وابستگی به احزاب باعث ایجاد بسیج مردم و رای دادن آحاد جامعه به آنان شد.
قنبری در ادامه گفت: یک سری شعارهای وی که برداشت علمی و اساسی نداشت باعث شد فردی با این ویژگی رهبری این جریانی را بر عهده بگیرد که خود را وام دار حزب و گروه خاص نمی کند و این دولت و دولت قبلی (نهم و دهم) بدون پایگاه حزبی خود را با شعارهای پوپولیستی حفظ کرد.
به گفته نماینده مردم ایلام در مجلس هشتم، البته در کشور ما انتخابات به صورت حزبی نیست و ما امروز با دموکراسی و وجود احزاب به معنای واقعی فاصله داریم و هیچ کشوری به اندازه ما سالی یک بار انتخابات برگزار نمی کند.
وی با اشاره به این که جامعه توده ای باید حزب محور باشد، تصریح کرد: اگر دولت حزبی نباشد، آن دولت به مردم پاسخگو نیست و حذب ها در چنین جامعه ای از شخصیت حقوقی و حقیقی که دارند، حذف می شوند.
قنبری ادامه داد: برای درمان دردهائی که در اداره کشور داریم، بدون حزب نمی شود جامعه امروز را اداره کرد.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس افزود: حزب در واقع باشگاه برنامه ریزی، پایگاه تفکرات، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و در واقع دارای قدرت می باشد و از سوئی نیز یک دانشگاه برای اداره جامعه می باشد.
قنبری با اشاره به این که در غیاب حزب، فرد محوری در جامعه برای اداره کشور، غالب می شود، گفت: البته دولت نهم و دهم این موضوع را برای خود افتخار می داند که رئیس جمهور و اعضای دولتش حزبی نیستند و وقتی این زمینه ایجاد شد و حزب را به عنوان مزاحم می داند، جامعه ای جزء پوپولیسم نخواهیم داشت.
به گفته وی، احزاب سیاسی امروز در کشور به علت برخی انتقادها به دولت و عملکرد آنان، کاملا کمرنگ و مورد غفلت واقع شده است و حتی بحث انحلال برخی احزاب نیز به وجود آمده که برای اولین بار است در کشور مطرح می شود.
وی تصریح کرد: ساختار فردی دولت باعث شده که این دولتها تحمل احزاب را نداشته باشند و در مجموع یکی از مسائل و مشکلات دولت نهم و دهم، کم رنگ شدن، نوع نگاه به حزب و آسیب هائی که برای کشور ایجاد شده می باشد.
قنبری ادامه داد: بحث مطبوعات یکی دیگر از مشکلات و معضلات این دو دولت بوده که محدود کردن فضای رسانهای و مطبوعات کشور در واقع ویژگی دولت فرد محور می باشد که تحمل انتقاد را ندارد و به نوعی تهدید برای مطبوعات رقیب محسوب می شوند.
نماینده مردم ایلام در مجلس هشتم با اشاره به این که بی توجه به اصل تفکیک قوا یکی دیگر از ویژگی های این دو دولت می باشد، گفت: در جوامع پوپولیسمی نیز چنین نگاهی وجود دارد که دولت با نگاه خود محوری تاب و توان و تحمل قوای نظارتی را ندارد و از سوئی نیز این دولتها خیلی به اجرای قوانین مجلس پایبند نبوده بطوری که در عدم اجرای قوانین مجلس بیش از ۱۶۰ قانون دارای اولویت زمانی به دولت داده شد که براساس گزارش دفتر تحقیق و پژوهش مجلس تنها ۱۳ مورد در فرجه زمانی داده شده، از سوی دولت اجرا شد.
قنبری افزود: دولت نیز به ارائه گزارش برنامه چهارم توجه ای نداشته و از آنجا که برنامه پنجم توسعه را به موقع به مجلس نداد، یک مصوبه گرفتیم که برای یک سال دیگر برنامه چهارم توسعه تمدید شود که این نشان از عدم اجرای قوانین مجلس توسط دولت می باشد.
به گفته این نماینده اصلاح طلب، بی توجهی به اصل تفکیک قوا در واقع یک زنگ خطر برای دولت محسوب می شود که آخرین آن مربوط به بررسی دیوان عدالت می باشد که در بررسی ۵۷ مورد قانون بودجه سال ۱۳۸۷، ۴۲ مورد یعنی ۷۰ درصد انحراف از قانون مشخص شده که مشخص می شود، چه کارهائی در این ۵ ساله انجام شده است.
نماینده مردم ایلام در مجلس با انتقاد به برخی نمایندگان مجلس در خصوص نظارت بر عملکرد دولت گفت: متاسفانه برخی نمایندگان به دلیل مشغول شدن به مسائل اجرائی حوزه خود از ابزارهای نظارتی خود به خوبی استفاده نکردند و از بحث قانونگذاری و نظارت غافل شده اند و باعث نگاه محدود آنان شده است.
وی ادامه داد: برخی از نمایندگان نیز مانند رئیس دولت حزبی نیستند، اطلاعات سیاسی نیستند و اطلاع خاصی از وظایف خود در مجلس ندارند که این مساله باعث شده روز به روز از وظایف اصلی خود غفلت کنند که زمینه قانون گریزی دولت را به وجود می آورند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس در خصوص سیاستهای خارجی دولت نهم و دهم گفت: در این بخش نیز استراتژی درست و حسابی به عنوان یک عضو سازمان ملل تدوین نشده که سازمان ملل نیز به اعضای خود اجازه نمی دهد از حد قانون و مقررات سازمان خارج شوند.
قنبری افزود: برخی در درون دولت یک روز در برابر اسرائیل موضع گیری می کنند و مساله هولوکاست را مطرح می کنند و یک روز دیگر عده ای دم از دوستی با اسرائیل می زنند که معلوم نیست سیاست ما چیست؟ و نگاه خاصی در این زمینه تدوین نشده و علمی نیز در سیاست ما وجود ندارد و به میل اشخاص مواضع مشخص می شود که این مواضع در واقع بدون پشتوانه مشورتی است.
وی اظهار داشت: بحث مذاکرات هسته ای که قبل از عید صورت گرفت با گروه ۱+۵ قرار شد ایران ۱۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم ۵/۳ درصد غنی شده را تحویل دهد و ۵۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده را بگیرد و پس از این که این خبر پخش شد مسئولان مخالفت کردند و توافقات نیز برهم خورد، زیرا مشورتی در این خصوص از سوی دولت انجام نشده بود که اگر این توافق با گروه را انجام نمی دادیم، امروز مواضع ما بهتر پیش می رفت.
وی یادآور شد: این مساله باعث شده که اعضای این گروه بگویند که ایران قابل اعتماد نیست و مشکلاتی را ایجاد کرده اند در صورتی که امنیت ملی ما در گرو چنین مواضعی از سوی دولت است.
قنبری گفت: امروز ما در شرایطی بسر می بریم که باید کمترین تنش را داشته باشیم و با کشورهای دیگر بیشتر توافقات را انجام دهیم، اما این مسائل بدتر شده و با قرار دادن سر موشک شهاب و تجهیز آن به کلاهک هسته ای به سمت اسرائیل آماده سازی شده، باعث شده تا بسیاری از کشورها در برابر ما موضع بگیرند.
این نماینده مجلس افزود: بکارگیری بعضی حرفها نشان از روش پوپولیسمی در عرصه داخلی و خارجی دارد و در مسائل سیاست خارجی امنیتی از اصطلاحاتی استفاده می کنیم و طوری به مسائل هسته ای می پردازیم که باعث شده پیشبرد اهداف کشور در مسیر نامعلوم پیش برود و دلسوزان واقعی نظام به شکلی ابراز نگرانی از آینده ای که در انتظارشان است، دارند.
وی در پایان گفت: با این مسائل کشوری موفق و توانمند براساس سند توسعه چشم انداز ۲۰ ساله کشور نخواهیم داشت و این نشات گرفته از حذف برخی کشورهای منطقه از معادلات سیاسی و حضور در کشورهای آمریکای لاتین مانند ونزوئلا و بولیوی و سرمایه گذاری در آن کشورها است که در نتیجه باعث خواهد شد در اثر غفلت از برخی کشورهای خاور میانه جایگاه و شان خود را از دست بدهیم.
پرسش و پاسخ با دانشجویان
داریوش قنبری همچنین شامگاه دیروز با دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در یک جلسه پرسش و پاسخ شرکت کرد.
این نماینده مجلس در خصوص سئوالی مبنی بر ادبیات رئیس جمهور کشور و تاثیر آن بر مناسبات خارجی گفت: احترام به قانون و قطعنامه در واقع احترام به تصمیمات و مذاکرات بین کشورها است و در صورتی که صحبتهای چندگانه مطرح شود، بدون شک بی اعتمادی در جوامع جهانی ایجاد خواهد شد که آثار این بی اعتمادی، صدور ۳ قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران بود.
به گفته وی، هر چند عده ای می گویند که این قطعنامه ها آثاری بر کشور ندارد، اما این مساله اصلا پذیرفتنی نیست و حتی خود کشورهای تحریم کننده نیز دچار آسیب، زیان و ضرر می شوند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس تصریح کرد: باید بپذیریم که کشور را با شعار نمی شود اداره کرد و در دستیابی ایران به قدرت هسته ای نیز شکی نیست، اما اگر آخرین تکنولوژی جهان را هم داشته باشیم، اما مدیریت اداره آن را نداشته باشیم، هیچ فایده ای برای ما ندارد.
وی ادامه داد: ما باید جلوی هزینه های بالای خود در روابط دیپلماسی را بگیریم و آگاهانه در برابر برخی تهدیدات و تحریکات عکس العمل نشان دهیم که متاسفانه نتوانستیم در برابر ادعای امارات مبنی بر گرفتن جزایر سه گانه این واکنش نشان دهیم.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در خصوص سئوالی مبنی بر بقای دولت با توجه به از دست دادن پایگاه مردمی به خصوص در میان نخبگان گفت: بدون شک این که دولت در میان اقشار تحصیل کرده و نخبگان فاقد پایگاه باشد، شکی نیست، زیرا روش پوپولیستی تنها عوام را جمع می کند و باعث ایجاد موفقیت می شود و زمانی که اداره کشور به این سمت کشیده می شود، بدون شک بین نخبگان و دولت فاصله ایجاد خواهد شد.
قنبری در ادامه افزود: بدون شک این دولت با توجه به این شکاف می خواهد، با این روش پوپولیستی، شرایط را به نفع خود رقم بزند، اما هرگز نخواهد توانست کار را تا آخر ادامه دهد و فاقد پایگاه خواهد بود.
وی در خصوص سختکوشی دولت نهم و دهم گفت: این که دولت بسیار سختکوش و پرتلاش است، شکی نیست، اما این تلاش باید با برنامه باشد و بجای ۲۰ تا ۲۲ ساعت کار در شبانه روز، اگر ۲ ساعت کار با برنامه باشد، بسیار مفیدتر و موثرتر خواهد بود.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی مجلس هشتم افزود: بسیاری از کارهای دولت بدون بهره گیری از علم مدرن و بدون کارشناسی است، در صورتی که برای اداره جامعه نیاز است، معضل بی تدبیری، بی توجهی به علم و دانش روز برطرف شود.
وی یادآور شد: البته ما برخی سیاستهای دولت به خصوص در شهرهای کوچک را مانند ساخت مسکن مهر را قبول داریم، اما از سوی دیگر اعتقاد داریم که این طرح در شهرهای بزرگ جوابگو نخواهد بود و در مجموع نمی توان گفت که دولت کار بزرگ و مثبتی انجام داده باشد و جزء از بین بردن سرمایه، کاری انجام نداده است.
قنبری اظهار داشت: بیان واقعیت ها سیاه نمائی نیست، بلکه مشکل از کسانی است که عملکردشان سیاه است و نسبت به انتقادهائی که به آنان می شود، می گویند که این انتقادها در واقع سیاه نمائی می باشد.
سخنگوی فراکسیون خط امام مجلس در خصوص آزادی در دوران اصلاحات، توجه بیشتر دولت هشتم به قوانین مجلسی گفت: در دوران اصلاحات فضائی فراهم شد که دانشجویان در برابر رئیس جمهورشان می ایستادند و ضمن انتقاد به وی، توهین های بزرگ می کردند که ایشان با لبخند به آنان جواب می داد.
قنبری با اشاره به این که این یکی از دستاوردهای بزرگ دولت اصلاحات بود، افزود: توجه اصلاح طلبان به برنامه بیشتر از توجه اصولگرایان بوده و سر وقت برنامه های خود را به مجلس ارائه داده، اما در این دولت هنوز برنامه پنجم ارائه نشده و ما مجبور شدیم که برنامه چهارم را یک سال دیگر تمدید و اجرا کنیم.
به گفتهاین نماینده اصلاحطلب، دولت نهم و دهم برنامه محور نیست و دولت توجهی نسبت به عدم اجرای برنامه ندارد و کارهائی که انجام می دهد، اساسا بر مبنای تدوین برنامه نیست.
وی ادامه داد: بحث تنش زدائی، گفت و گوی تمدن ها از دیگر دستاوردهای دولت اصلاحات و خاتمی می باشد و از سوی دیگر نیز کاهش نرخ تورم در دوران خاتمی به وجود آمد.
وی اظهار داشت: بهاء دادن به روشنفکری دینی از دیگر دستاوردهای دوران اصلاحات بوده و حرکت به سمت آزادی که محور انقلاب نیز براساس آزادی بوده، از دیگر دستاوردهای دولت خاتمی می باشد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: استفاده از ادبیات عامیانه و پوپولیستی از واقعیتهای تلخ در دوران دولت نهم و دهم می باشد که در شان ملت بزرگ ایران با این قدمت و تاریخ نیست و متاسفانه رئیس جمهور ما در مناسبات بین المللی و داخلی از واژگانی استفاده می کند که جزء ضربه بر سیتره ما چیز دیگری به همراه ندارد.
این استاد دانشگاه افزود: استفاده از نام “خلیج العربیه” در دوران دولت نهم و دهم ایجاد شد که باعث تضییع حق ملت ایران گشته و خود نیز پس از حضور در آن اجلاس که پلاکارد “خلیج العربیه” نوشته شده بود، بزرگترین گناه را در حق ملت ایران کرد که ما به عنوان نمایندگان مجلس تذکرات لازم را دادیم که این مساله در واقع نشان از بی توجهی به اصل تفکیک قوا و شان نظارتی مجلس می باشد.
به گفته قنبری، کمک های ما بر کشورهای خارجی دیگر براساس منطق و برنامه نیست، منافع ملی خود را در این کمک ها لحاظ نمی کنیم، بطوری که بعد از این کمک ها خالد مشعل به خود اجازه می دهد از واژه “خلیج العربیه” استفاده نماید و حتی برای صدام عزای عمومی گرفت و ما نیز واکنش نشان ندادیم.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای دیگر تحت عنوان مذهب با ما همسوئی دارند، اما در منافع ملی شان هیچ همسوئی با ایران دیده نمی شود و با حضور در کنار دیگر کشورهای عربی از واژه های مجهول استفاده می کنند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس یادآور شد: دستگاه دیپلماسی کشور باید در مناسبات و روابط خود تجدید نظر کند و به راحتی از کنار منافع ملی کشور نگذرد که گذشتن از بحث دریای خزر به راحتی و عدم دعوت ایران به اجلاس کشورهای حاشیه دریای خزر، نشان از عدم بی توجهی به سیاستهای خارجی کشور دارد و ما در این خصوص به کمتر از ۵۰ درصد به عنوان سهم از دریای خزر راضی نیستیم.
این نماینده مجلس در خصوص همسوئی منافع ایران و آمریکا در خاورمیانه و آسیای میانه گفت: در خاورمیانه یک سری منافع طبیعی وجود دارد، جدا از این مساله که سیاستمداران بخواهند، با آمریکا همسو بودیم که یکی سقوط صدام حسین و دیگری سقوط طالبان بود که هر دو در واقع تهدیدی برای ایران و آمریکا محسوب می شدند.
قنبری در خصوص بحث آسیای میانه و همسوئی با آمریکا گفت: کار ما در آسیای میانه با آمریکا به تقابل کشیده شد که نمونه آن عدم اجازه رد شدن خط لوله نفت از ایران بود که باعث شد به سمت نوعی تنش پیش برویم در صورتی که با کمی دیپلماسی می توانستیم آن را تبدیل به یک سیاست برد – برد کنیم، که این فرصت هم از دست رفت.
وی در خصوص حمله نظامی آمریکا به ایران گفت: بدون شک گزینه نظامی جزو گزینه های این کشور علیه ایران است اما باید بدانیم که این آخرین گزینه آنها است و ما باید با دیپلماسی قوی، حساسیت آمریکا را نسبت به خود کم کنیم و از احتمال جنگ جلوگیری نمائیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: من فکر می کنم که منظور آمریکا از حمله به ایران، جنگ مستقیم نیست و اگر کار به آنجا برسد، بدون شک آمریکا چند مرکز حساس نظامی، اقتصادی و پایانه های نفتی را خواهد زد، زیرا می داند در جنگ رو در رو شکست خواهد شد، یک حمله استراتژیکی را برنامه ریزی می کند.
وی در پاسخ سئوال یکی از دانشجویان در خصوص تمدید ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد گفت: تمدید ریاست جمهوری وی مانند جوک است و در واقع این تمدید خلاف قانون اساسی است و امکان پذیر نخواهد بود.
قنبری در خصوص بی توجهی رئیس دولت به اقلیت گفت: البته این بی توجهی شامل اقلیت تنها نیست، بلکه رئیس جمهور به اکثریت هم بی توجه است و به وظایف خود بی توجه می باشد.
اظهارنظرهای متفاوت درباره تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه ۲۵ابهاماتی را در فضای دانشگاههای تهران ایجاد کرده که همین امر موجب شد دانشگاههای تهران، شریف و هنر رسما اعلام کنند در این روزها تعطیل نخواهند بود.
به گزارش مهر، با وجود اعلام تعطیلات شنبه و یکشنبه ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه برای مدارس و دانشگاههای شهر تهران، سه دانشگاه تهران، صنعتی شریف و هنر اعلام کردند فعالیت آموزشی آنها ادامه دارد.
دانشگاه صنعتی شریف در اطلاعیه ای که بر روی سایت خبری خود قرار داده تاکید کرده است: دانشگاه صنعتی شریف در روزهای شنبه و یکشنبه ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه ۸۹ تعطیل نخواهد بود و برنامههای آموزشی و اداری دانشگاه طبق روال عادی ادامه خواهند یافت.
همچنین دانشگاه تهران نیز به اطلاع دانشجویان و اعضای هیئت علمی رسانده است که کلیه کلاسهای درسی دانشگاه تهران در روزهای شنبه و یکشنبه در تاریخ ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه سال جاری دایر است. در همین زمینه دانشگاه هنر نیز در اطلاعیه ای اعلام کرده است که در روزهای شنبه و یکشنبه ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه جاری هیچ گونه امتحانی برگزار نمی شود.
همچنین دانشگاه آزاد اسلامی نیز در اطلاعیه ای اعلام کرده است که آزمون کارشناسی ارشد این دانشگاه بر اساس جدول اعلام شده برگزار می شود اما فعالیتهای آموزشی دانشگاه در شهر تهران در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت تعطیل است. دانشگاه آزاد اسلامی در این اطلاعیه تصریح کرده است که تمام فعالیتهای دانشگاه آزاد در سطح پایتخت طی روزهای شنبه و یکشنبه ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت تعطیل است اما آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد طبق برنامه و روال تعیین شده قبلی طی روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه ۲۳، ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه برگزار می شود.
بر اساس اطلاعیه دانشگاه آزاد، این موضوع همسو با اعلامیه هیئت دولت بوده و کلاسهای درسی دانشجویان واحدهای منطقه هشت دانشگاه آزاد اسلامی واقع در تهران بزرگ شامل تهران شمال، تهران جنوب، تهران مرکز، علوم و تحقیقات ، تهران پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، تهران غرب (سما)، تهران شرق و شهر ری طی روزهای شنبه و یکشنبه ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه تعطیل است.
برخی دانشگاههای تهران نیز هنوز رسما اطلاعیه ای مبنی بر تعطیلی یا عدم تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه منتشر نکرده اند.
یکشنبه شب از سوی هیئت دولت منتشر شد که شنبه و یکشنبه مراکز آموزشی و دولتی تهران تعطیل هستند اما روز گذشته مراکز دولتی از این موضوع مستثنی شدند. استاندار تهران نیز روز گذشته اعلام کرد که تعطیلات شنبه و یکشنبه ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه فقط شامل مدارس و دانشگاههای شهر تهران است و شامل شهرهای تابعه و مراکز دولتی نیست.
مسیح علی نژاد - جرس: خلیل بهرامیان وکیل پرونده اعدام شدگان اخیر با اعلام خبر بازداشت خانواده شیرین علم هولی می گوید: بعد از فاجعه اعدام، به جای تحویل دادن پیکر جوانانی که بی اطلاع خانواده، در زندان اوین به دار آویخته شدند، خانواده های این زندانیان را دردمندتر کرده اند.
بازداشت مادر و خواهر شیرین علم هولی
خلیل بهرامیان در گفتگو با خبرنگار جرس می گوید: برادر شیرین علم هولی به وی خبر داده است که مادر پیر و خواهر جوان شیرین را صبح امروز در منزل شان دستگیر کرده اند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پیگیر بوده اید تا دریابید چرا خانواده شیرین علم هولی را دستگیر کرده اند، گفت پرسش اولیه و مهمتر من هنوز بی جواب مانده است. به چه جرمی خود شیرین را دستگیر کرده بودند؟ به چه جرمی شیرین را اعدام کردند؟
پرسشهای مادر و خواهر شیرین
وی ادامه داد: همین پرسش های ساده را مادر داغدار شیرین هم پرسیده و خواهرش هم اعتراض کرده و حالا به جرم همین پرسشگری و گریه و اعتراض زندانی شان کرده اند.
حرف آخر با نهادهای امنیتی
وی با بیان این نکته که آقای کرمی نماینده سنندج هم پیگیر وضعیت بوده اند و با این استدلال که این یک حکم انسانی و شرعی است که پیکر اعدام شدگان را تحویل خانواده هایشان بدهند، موافقت هایی را هم دریافت کرده اند اما متاسفانه در کشور ما حرف آخر را نهادهای امنیتی می زنند و آنها هم که تا کنون مخالفت کرده اند.
انتظار دوروزه خانواده ها
بهرامیان با اشاره به انتظار دو روزه خانواده های اعدام شده در برابر اوین می گوید: دو روزاست که همه جا رفته ام و پیگری کرده ام . اما همچنان پیکر ها را تحویل نمی دهند و جواب منفی می شنوم.
وی در پاسخ به این سوال که توصیه شما به خانواده ها چیست در این شرایط که دو روز چشم به راه مانده اند و هنوز هم با مخالفت نهادهای امنیتی در تحویل پیکرها روبرو هستند، گفت: فعلا باید سکوت کرد تا ببینیم که دیو خشم کی از این سرزمین کنار می رود و خورشید تابناک بر این سرزمین می تابد.
دلیل مخالفت نهادهای امنیتی
بهرامیان در پاسخ به این پرسش که گفته می شود دلیل مخالفت نهادهای امنیتی ایجاد نا آرامی و ملتهب شدن کردستان است، گفت: کشوری که در آن قانون حاکم باشد اگر کسی را اعدام کرده باشند دیگر از چه چیزی نگران هستند؟ این از بدبختی و کوچکی خودشان است که از جنازه ها هم می ترسند.
وی همچنین یاد آورشد نماینده های مجلس و دیگران تنها تصویری از پرونده های فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان دارند ولی من در دل این پرونده ها زندگی می کنم، با خانواده این عزیزان زندگی کرده ام و کاملا در جریان زندگی شان هستم.
وای به روزی که این فریادها بر سر قانون شکنان خالی شود
بهرامیان گفت خانواده ها این روزها مصاحبه هایی که می کنند، حرف هایی که می زنند، تند صحبت می کنند، در گلوی این خانواده های بغض بزرگتری است، فریاد بزرگتری نهفته است. وای به روزی که این فریاد را بخواهند بر سر قانون شکنان حالی کنند.
وضعیت مادران داغدار را بسیار بحرانی
بهرامیان وضعیت مادران داغدار را بسیار بحرانی توصیف کرد و گفت من دو روز است که با خانواده های زندانیان در بهت هستم اما مادران را که می بینم شرمنده می شوم. مادر مهدی اسلامی که بهت زده به من نگاه می کند و نقش زمین می شود.
کسی را کشتند که تکثیرش در جامعه ناگزیر است
به مادر فرزاد کمانگر گفته ام که فرزندش یک معلم نمونه، شاعر بزرگ و صاحب قلم بوده است که در همین کشور تکرار خواهد شد، آنها اشتباه کردند کسی را کشتند که تکثیرش در جامعه ناگزیر است.
وی تاکید کرد آدم های کوچک انسان های بزرگ را انکار می کنند، آینده را انکار می کنند و دست به اشتباهات بزرگی می زنند که جبران آن دشوار خواهد بود.
عدالت در دستگاه قضایی گم شده
بهرامیان بیا بیان اینکه مدار جهان بر پایه عدالت است، گفت: این روزها عدالت در دستگاه قضایی گم شده است برای همین گاهی جفتک می زنند، گاهی قانون می شکنند و گاهی طوفان برپا می کنند اما ایمان دارم که آفتاب به این سرزمین می آید.
وی با اشاره به اینکه خطاب من به دستگاه قضایی است تا حرمت انسانی را مصلحت و اولویت خود بدانند، گفت متاسفانه چیزی را آرزو می کنم که در دستگاه قضایی کشور اصلا وجود ندارد.
این مرگ قشنگ است
وی در پاسخ به این پرسش که ظاهرا پیگیری های نماینده سنندج در مورد اوضاع زندانیان کردستان او را با مشکلاتی مواجه کرده و استانداری نیز شکایتی از ایشان تنظیم کرده است آیا شما نگران نوع موضع گیری های خودتان نیستید، گفت: چه کار می خواهند بکنند، آخرش همین است که می کشند، این مرگ قشنگ است. بهتر از زندگی کسانی است که حرمت انسان را نگاه نمی دارند و به مادران داغدار کشور خودشان هم رحم نمی کنند. مگر ما باور نداریم که: در ره منزل لیلی که خطرهاست به جان، شرط اول قدم آن است که مجنون باشی. وقتی مجنون شدی دیگر از خار مغیلان نخواهی ترسید.
مسوولیت همه کارهای خود را هم بپذیرند
وی در پایان تاکید کرد کسانی که در دستگاه قضایی با ادعای رعایت ضوابط اسلامی چنین احکامی را صادر می کنند و حتی سر انسان های بی گناه را بر دار می برند، باید مسوولیت همه کارهای خود را هم بپذیرند نه اینکه از جنازه ها بترسند، از گریه ها و ضجه زدن ها هم بترسند و خانواده های اعدام شدگان را هم بازداشت کنند.
قاسم روانبخش در وبلاگش با اشاره به بی پاسخ ماندن نامههای احمدینژاد به بوش، مرکل و اوباما، نوشت: پاسخ ندادن به نامه یا حتی بی ادبی آنها به آن، از شخصیت نویسنده نمیکاهد بلکه اعتبار مخاطب نامه را کاهش میدهد؛ چنان که پاره شدن نامه پیامبر اعظم توسط خسرو پرویر چیزی از اعتبار پیامبر نکاست و خسرو پرویز را برای همیشه تاریخ سرافکنده ساخت.
به گزارش خبرآنلاین، دبیر سیاسی هفتهنامه پرتو در وبلاگش نوشته است: پرونده هستهای در دولت احمدینژاد یکی از بهترین نمونهها در معرفی سیاست خارجی فعال و موفق ایران است، زیرا در مدت ۵ سال اخیر، هم در برابر زیاده خواهیهای غرب و گروه ۱+۵ مقاومت کرد و هم قطعنامههای صادره از شورای امنیت را ناکارآمد ساخت و هم با رایزنی فعال از صدور قطعنامه جدید جلوگیری نمود و سیاست تحریم یک جانبه آمریکا و رایزنی گسترده برای پیوستن دیگر کشورها نیز با ناکامی مواجه شد.
وی افزود: دولت احمدینژاد در عرصه سیاست خارجی تندترین شعارها را بر ضد آمریکا و اسرائیل مطرح کرد شعار نابودی اسرائیل، دروغ بودن هولوکاست و… ولی در عین حال کمترین تنش منطقهای و جهانی داشته است. شاید یکی از علل آن را بتوان حضور فعال دکتر احمدینژاد در مجامع بزرگ جهانی و سخنرانی سالانه در مجمع عمومی سازمان ملل و سفرهای دورهای به کشورهای آسیایی، آفریقایی و نامهنگاریها به سران کشورهای بزرگ و رهبر مسیحیان جهان “پاپ” دانست
جانشین نماینده رهبری در سپاه پاسداران با بیان اینکه "نظام میتواند با سران فتنه برخورد کند اما زمان را در برخورد مؤثر میداند"، خاطرنشان کرد "در دستگیر نکردن این آقایان کاملا تدبیر وجود دارد تا آن افراد به یک مرده سیاسی تبدیل شوند نه اینکه با دستگیری، آنها به یک قهرمان تبدیل شوند."
به گزارش فارس، حجتالاسلام مجتبی ذوالنور جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه، روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه، در همایش بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی سخنرانی کرد و سران اصلاحات، مراجع اصلاح طلب و همچنین هاشمی رفسنجانی را مورد حملات شدید قرار داد.
پرونده یکی از این افراد ۳۵ جلد کتاب است
این مقام روحانی سپاه، در سخنان خود با بیان اینکه "کسانی در خارج از کشور متواری هستند که تلاش میشود به کشور بازگردانده شوند، اما عدهای جلوی بازگشت این افراد را میگیرند"، گفت "به نقل از وزیر اطلاعات، پرونده یکی از این افراد که برای بازگشتش به ایران تلاش می شود، ۳۵ جلد کتاب شده است."
صانعی می خواست رهبر شود
حجت الاسلام ذوالنور همچنین آیت الله صانعی را نیز مورد حمله قرار داد و با ادعای اینکه "صانعی در سال ۶۴ امام را تنها گذاشت"، گفت "صانعی چون احساس میکرد که وی بعد از امام رهبر میشود و به این خواسته خود نرسید، مواضعش بعد از به قدرت رسیدن رهبری تغییر کرد و در سال ۷۴ به مرز قرمز رسید و در سال ۷۶ نیز با آغاز حاکمیت اصلاحطلبان به دلیل آنکه آنها نیز به فردی نیاز داشتند که به عنوان مرجع به وی تکیه کنند، صانعی را مدنظر قرار دادند. "
فتواهای صانعی مقلد جمع کن است
ذوالنور در ادامه مدعی شد "در زمانی که مرتضی حاجی وزیر آموزش و پرورش بود به مدیران مدارس ابلاغ کردند که اگر کسی به سن تکلیف میرسد، شما افراد را به سمت آقای صانعی سوق دهید که البته این موضوع عملی نشد و صانعی بعد از مدتی به صدور فتواهای عجیب و غریب روی آورد."
جانشین نماینده رهبری در سپاه ادامه داد "بسیاری از فتواهای صانعی نیز سیاسی بود و هیچ وقت هم حاضر نشد فردی دلیل فتواهایش را بپرسد و وی به دنبال فتواهای مقلدساز رفت؛ حتی متناسب با نرخ تورم، سن بلوغ دختران را از ۹ به ۱۳ سال رساند و این یک فتوای مقلدجمعکن است ."
هدفشان دو تا است
حجت الاسلام ذوالنور سپس خاطرنشان کرد "گاهی از ابتدا هدف افراد دو تاست چون عدهای در ابتدا به راه امام تظاهر میکنند و بعدها مانند موسوی خوئینیها اعلام میکنند اعتقادی به این راه نداشتند و در این سالها محمد خاتمی، مهدی کروبی، موسوی لاری، مجید انصاری و مجمع روحانیون مبارز به آرمان های امام حمله کردند. "
سران فتنه می خواهند دستگیر شوند و مظلوم نمایی کنند
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه همچنین گفت "نظام میتواند با سران فتنه برخورد کند اما زمان را در برخورد مؤثر میداند" و مدعی گردید "البته بعضی از این آقایان که امروز سینهچاکی میکنند، این اقدامات را برای آن انجام میدهند تا دستگیر شده و بعد نیز مظلومنمایی کنند. "
وی ادامه داد "سران فتنه هم اکنون در زندان هستند و زندانبان آنها مردم به شمار میروند البته نظام در دستگیر نکردن آنها کاملا تدبیر کرده و اجازه داده تا آنها به مرده سیاسی تبدیل شوند نه اینکه با دستگیری، آنها را به یک قهرمان تبدیل کند و این افراد امروز در بنبست هستند و دستگیری آنان باعث بیرون آمدنشان از بنبست میشود. "
هاشمی رفسنجانی فردی زمانشناس و زیرک است
ذوالنور همچنین به هاشمی رفسنجانی ابتدا بعنوان کسی که "قبل از انقلاب از زندانی به زندانی دیگر میرفت و در کارنامهاش مبارزات گسترده را به همراه داشت" اشاره کرد و با رویکردی به مواضع وی در سالهای اخیر گفت:
"هاشمی در دوران اصلاحات که به تمام آرمانهای انقلاب توهین شد برای دفاع به صحنه نیامد و در دولت نهم نیز که رهبری از دولت دفاع میکرد، وی فقط سکوتی از خود به نمایش گذاشت."
وی سپس با بیان اینکه "هاشمی رفسنجانی فردی زمانشناس و زیرک است"، در مورد انتخابات اخیر گفت: "هاشمی در دولت دهم تشکیل کمیته صیانت از آرا را دنبال کرد و وقتی هم که احمدینژاد در مناظره چند جمله ای در مورد بچههای وی به زبان آورد، هاشمی توپ را به زمین دیگری انداخت و به جای مراجعه به قوه قضائیه نامهای سرگشاده به رهبری نوشت. مگر بچههای هاشمی با مردم متفاوتند که ایشان به جای طرح مسائل خود با قوه قضائیه به رهبری نامه نوشتند؟"
هاشمی سخنان پیامبر را تحریف کرد
مجتبی ذوالنور همچنین افزود "هاشمی در روز انتخابات با وجود اینکه به تمام مسائل صندوق اخذ رای خود مشرف است اما از اطرافیان سئوال میکند که کد میرحسین موسوی چیست و حتی همسر ایشان رای خود را بالا گرفته تا به همگان نشان دهد که به موسوی رای داده است و بعد نیز در مصاحبه خود مردم را به آشوب دعوت میکند. "
ذوالنور سخنان هاشمی رفسنجانی در آستانه روز دانشجوی سال گذشته پیرامون "وجود مشروعیت حکومت، تنها در صورت قبول مردم" و استناد وی به سخنانی از پیامبر اسلام را مورد حمله قرار داد و گفت:
"هاشمی همچنین در جمع دانشجویان مشهدی نیز با تحریف سخنان پیامبر اسلام گفت که اگر مردم رهبری را نخواستند ایشان باید برود. آیا در فضای فعلی طرح چنین سخنانی درست است و آیا این سخن فقط در خصوص رهبری ذکر شده و یا درباره هاشمی و دیگر مسئولان نیز صادق است؟ در انتخابات سال ۸۴ مردم هاشمی را نخواستند و به همین دلیل به احمدینژاد رای دادند. "
هاشمی باید فکری به حال خودش بکند، چون مردم تکلیفشان را مشخص می کنند
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه، سپس با بیان اینکه "اگر هاشمی پشت سر ولایت حرکت کند، بنده زیر نعلینهایش را هم میبوسم"، گفت: "اما وی که میخواهد ستون خیمه ضد انقلاب شود باید فکری به حال خود بکند و افرادی که قصد داشته باشند ستون خیمه ضد انقلاب باشند، مردم تکلیفشان را مشخص میکنند. "
لازم به ذکر است حجت الاسلام مجتبی ذالنور، ماه گذشته در مراسمی که تحت عنوان «نشست بصیرت» در مسجد اهل بیت قم برگزار شده بود نیز، ضمن اهانت و حملات مستقیم به جنبش سبز مردم ایران و رهبران آن، اصولگرایان مخالف دولت، منتقدین رهبری، خانواده هاشمی رفسنجانی و حتی بیت رهبر فقید انقلاب را نیز مورد انتقاد و حمله قرار داد.
وی مدعی شده بود "موسوی و کروبی اگر در زندان باشند، تا آش و سوپشان سرد باشد، فریاد میکنند که حقوق بشر از بین رفت، ولی الآن به هر کجا می روند کتک می خورند و این هم هیچ هزینهای برای نظام ندارد."
اعدامهای تحریک آمیز و خشونت بار این ایام توسط حاکمیت، بويژه اعدام پنج جوان که در روز یکشنبه 19 اردیبهشت به بهانه حضور در گروهکها اعدام شده اند، سؤالهای متنوعی را به ذهن هر انسان آزاده و تحلیلگری متبادر می کند.
مثلاً:
- اصلاً چرا اعدام؟ چرا بدترین مجازات در حق انسانها و ملت اعمال شده است؟
- آیا روند دادرسی انجام شده؟ آیا اقرار گرفتن زیر شکنجه هیچگونه وجاهت قانونی دارد؟
- آیا این اعمال و محکومیتها و اعدامها، اقدامی مستقلانه از سوی قوه قضائیه بوده است یا با فشار نهادهای امنیتی انجام شده؟
- آیا این اعدامهای شتابزده برای زهر چشم گرفتن از مردم در سالگرد بیست و دوم خرداد بوده است؟
- درحالی که جنبش سبز با همه تنوع و تکثر، خواهان استقرار حاکمیت مرکزی، وحدت ملی تمام قومیتهای ارضی ایران با حفظ حقوق اقلیتها است، چرا حاکمیت فعلی با سرکوب اقلیتها و جوانان کرد و اعدامها در جهت تحریک این قوم اصیل عمل می کند؟ و سؤال پررنگ این است که آیا این اقدامات در جهت وحدت ملی است و یا تجزیه ملی و سایر پیامدهای سوء آن؟
- آیا اعدام زنان و خشونت در حق لطیف ترین بندگان خدا، موجب سرافرازی حاکمیت است یا نشان ضعف و ذلت آن؟ و این درحالی است که بفرموده پیامبر، زن به ریحان تشبیه می شود: «إنَّ النّساء ریحانة»
- آیا با این همه ادعای اسلام مداری رژیم، این اقدامات خشن، بازجوییها، زندانهای طویل المدت، و نهایتاً اعدامها، زنان را به اسلام علاقه مند کرده یا موجب بدبینی زنان و جوانان به اسلام شده است به نحوی که حتی عبادات بنیادی مثل نماز و روزه را هم برای آنها زیر سؤال برده است؟ اینگونه زن کشی ها، به این معنا است که بالاخره حاکمیت به مطالبه رفع تبعیض تن داده (!) اما اینبار از طریق ظلم بالسویّه! با اعمال زندان، شکنجه، بازجویی، احضار و اعدام، بطور مساوی برای زنان و مردان! و همزمان خودداری از هرگونه اقدام رفع تبعیض در قوانین قیم مآبانه در ارگانهای ذیربط و دادگاهها و نهایتاً، من زهرا رهنورد بعنوان عضو کوچکی از ملت، در اینجا به تمام مادران داغدار و زنانی که فرزندان و شوهرانشان اعدام شده اند یا در کف خیابانها به دست مزدوران کشته شده اند پیام می فرستم: ای زنان دلیر و شجاع، در این غم و اندوه عظیم، در کنار شما هستم و بدانید که این خونها به بار می نشیند و پاداش هزینه سنگین داغ جوانان صبح آزادی و دموکراسی خواهد بود اما دریغ و افسوس از این همه ظلم حاکمیت بر ملت؛ ملتی که هیچ کس را ندارد جز خداوند عالم.
منبع: جرس
وزیر ارشاد در پاسخ به یکی از دانشجویان دانشگاه امام صادق که معتقد بود«با بدنه كارشناسی وزارت ارشاد نمیتوان كار انقلابی كرد؛ چراكه این بدنه كارشناسی، بدنه دوران مهاجرانی و مسجد جامعی است»، با بیان اینكه " جانا سخن از زبان ما میگویی" گفت: اینكه كارشناسان باید متدین، انقلابی، كارآمد و از سطح سواد بالایی برخوردار باشند، نظر ما نیز همین است. آن روز هم در مجلس گفتم وضع موجود راضیكننده نیست؛ هرچند نباید فراموش كنیم كه نیروهای متعهد فراوانی هستند كه زحمت میكشند، اما انتظار ما این نیست؛ بنابراین راهی ندارد، جز اینكه یك سری نیروهای جدید متعهد را در مجموعه وارد كنیم.
به گزارش ایسنا، حسینی خاطر نشان کرد: برای این كار باید بتوانیم اعتباراتی را به این مساله اختصاص دهیم و راه را برای یك سری نیروها كه میخواهند بازنشسته یا بازخرید شوند، باز كنیم تا نیروهای جدید وارد شوند. هرچند این كار چندان ساده نیست و متاسفانه هنوز آن بروكراسی و دیوان سالاری كه حاكم است مقداری كار را دشوار میكند. در هر حال ساماندهی نیروی انسانی یكی از بحثهای جدی ماست كه دنبال میكنیم.
رئیسجمهور سابق کشورمان با تاکید بر اهمیت بالای شوراها در تمرکز زدایی از قدرت به ارائه راهکارهایی از جمله بسط شوراها، تبدیل شوراها به پارلمانهای محلی، انتخابی شدن شهرداران کلان شهرها و اختصاص درصدی در آمد نفت به شوراها و شهرداریها برای کارآمدتر شدن شوراهای شهر و روستا پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی دردیدار با جمعی از نمایندگان شوراهای اسلامی شهرهای مختلف کشور با اشاره به اصل یکصدم قانون اساسی که اصل شوراهاست واصل یکصد و یکم که درباره شورای عالی استانها و گسترش شوراهاست سخن خود را آغاز کرد.
وی گفت:« به نظرم اصل یکصدم تا یكصد و ششم از اصلهای مهم قانون اساسی است و با کمال تاسف از اول انقلاب با اینکه شوراها بسیار مورد اهتمام و توجه بود و در قانون اساسی هم آمد اجرای اصول مربوط به آن معطل مانده بود وبا اهتمام جدی و پیگیری در دولت هفتم این مهم تحقق یافت.»
رئیس دولت اصلاحات افزود:« یکی از شعارهای ما بسط و تحقق جامعه مدنی در کشور بود، جامعه مدنی جامعهای است متناسب با روزگار و زمان ما؛ ما به عنوان ایرانی و مسلمان و کسی که سابقه تاریخی و فرهنگی داریم طبیعی است که وقتی درباره جامعه مدنی هم صحبت میکنیم ارزشها و اصول اسلامی و فرهنگی مورد نظرمان هم لحاظ شده است.»
رئیس بنیاد باران ادامه داد:«معتقدیم با توجه به اهمیتی که اسلام به مردم و حقوق آنها میدهد و تاكید بر حاکمیت انسان بر سرنوشت خود که جزء اصول برجسته قانون اساسی است(اصل 56) تحقق جامعه مدنی تقلید از آنچه در دنیای غرب رخ داده نیست.»
وی تصریح کرد:« اینکه مردم محور کار باشند، مردم ارباب خودشان باشند و درباره خود تصمیم بگیرند و آزادیهای لازم را داشته باشند را کاملا میتوان از متن دین و رویکرد بزرگان دینی ما استنباط کرد.»
رئیس جمهور سابق کشورمان یادآور شد:« در قانون اساسی ما لوازم استقرار جامعه مدنی آمده است و به همین دلیل همه امور به انتخابات واگذار شده و همه آنهایی که نوعی اختیارات و قدرت پیدا میکنند شرطش آن است که از مردم این نمایندگی را گرفته باشند، از رهبری گرفته تا ارکان دیگر نظام و این مساله مهمی است.»
به گزارش روابط عمومي دفتر سيد محمد خاتمی؛وي تاکید کرد:« از بهترین کارها برای اینکه جامعه، جامعهای زنده و مورد احترام باشد و برای خودش تصمیم بگیرد، اجرای اصل شوراهاست که هم مساله حاکمیت مردم بر سرنوشت خود را تا دورافتادهترین نقاط کشور بسط میدهد و هم سبب میشود جلوی تمرکز مطلق مدیریت در جامعه بگیرد.»
وی با بیان اینکه «بسط مدیریت و جلوگیری از تمركز آن در جامعه بسته به این است که دیدگاه اصولی درباره جایگاه ؛ پایگاه و منشا قدرت چیست؟»، اظهار داشت:« آیا قدرت امری است که بدون رضایت مردم از بالا به پایین تحمیل میشود و جامعه مجبور به اطاعت مطلق از آن است یا اینکه ریشه و منشا قدرت درخود جامعه است و آن کسی که اختیارات، مدیریت و اقتداری مییابد آن منشا قدرت را نمایندگی میکند؟»
رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد:« سئوال مهم این است که آیا قدرت متمرکز است وهیچ نسبتی جز اطاعت مطلق از سوی مردم و هیچ مسئولیتی از سوی قدرت متمركز وجود ندارد؟ یا اینکه قدرت امری است که میان جامعه منتشر است، یعنی صاحب قدرت یکایک افرادی هستند که در جامعه زندگی میکنند، منتهی برای اداره جامعه حتما نوعی محوریت و مرکزیتی لازم است والا هرج و مرج خواهد شد.البته این امر منافاتی بااین ندارد كه از نظر اسلامی هم حاكمان باید دارای شرائط ویژهای باشند.»
رئیس بنیاد باران یادآور شد:« این قدرت منتشر، کسانی را بر میگزیند تا بر جامعه مدیریت کنند و طبعا اختیاراتی پیدا میکنند که لوازمی دارد، اولا واقعا باید اراده افراد تعیین کننده باشد که چه کسی در راس قدرت باشد و دوم اینکه قدرت متمرکز حتما باید تحت نظارت قدرت منتشر باشد تا از قدرت سوءاستفاده نشود.»
خاتمی با اشاره به اینکه «قدرت فسادآور است»، گفت:« البته برای ما مسلمانان و کسانیکه به ارزشهای الهی معتقد هستیم یک عامل درونی وجود دارد که قدرت به سوی فساد نرود و آن تقواست و ترس از خدا و عدالت؛ اما این کافی نیست.»
وی تصریح کرد:« اگر قدرت مطلق باشد و هیچ نظارتی بر آن نباشد و پاسخگویی وجود نداشته باشد امكان تصمیمگیری صاحبان قدرت تحت تاثیر هوی و هوس یا دست كم اشتباه هست، چون ما در زمان معصوم به سر نمیبریم و از حضور معصوم محرومیم، اگر بازخواستی نباشد ممکن است دست كم خطا و اشتباه صورت بگیرد و پافشاری بر روی آنها ممکن است زیانهایی برای جامعه داشته باشد.»
رئیس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها تاکید کرد:« بنابراین علاوه بر تقوا و عدالت و ترس از خدا، ساز و کار نظارت بر قدرت و پاسخگویی حاکمان در برابر مردم از عوامل مهمی است که جلوی فساد ؛ انحراف واشتباه را می گیرد یا اگر اشتباه رخ داد قابل جبران خواهد بود.»
خاتمی با بیان اینکه «قدرت متعلق به مردم است و قدرت متمرکز از مردم نمایندگی میکند»، اظهار داشت:«انقلاب اسلامی ایران که به رهبری حضرت امام(ره) موفق شد و جمهوری اسلامی که افتخار ما و این انقلاب است تشکیل شد، این اصل که همه قدرتها برآمده از اراده مردم هستند و همه چیز باید از مسیر انتخابات بگذرد از اصول بسیار روشن قانون اساسی است.»
وی ادامه داد:« شوراها امری است که قدرت را در سراسر کشور بسط میدهد، یعنی مردم در هر روستا، بخش، شهرو استان نماینده خودشان را انتخاب و مدیریت را تجربه میکنند.»
خاتمی یادآور شد:« بنده هم به عنوان انسان کوچکی که دلبسته به این نظام، انقلاب، مردم و کشور هستم، همیشه علاقه داشتهام كه به اصل شوراها و همه اصول قانون اساسی عمل شود، حتی قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 76 و در جریان تدوین برنامههای دولت اجرای اصل یکصدم قانون اساسی و انتخابات شوراها مدنظرم بود.»
رئیس جمهور سابق کشورمان با بیان اینکه« اتفاقا یکی از راههای تمرکز زدایی از دولت تا ثروت و سیاست واطلاعات و همه امور و اینکه تصدیگری در انحصار آن نباشد؛ بسط شوراهاست»، گفت: « بنده هم با کمال میل این را پذیرفتم که آنچه را تصور می شود از اختیارات انحصاری دولت است در اختیار مردم قرار بگیرد و خودشان بتوانند اداره کنند و خوشبختانه این مساله مورد قبول قرار گرفت و انتخابات شوراها برگزار شد.»
وی ادامه داد:« من یادم هست این اقدام دولت اصلاحات چه انعکاس بزرگی در عالم داشت( چه در دنیای اسلام وچه در کل دنیا) و این چهره جمهوری اسلامی را زیبا نشان داد و الحمدالله امروز میبینیم که شوراها پایدار شده و طبعا منشا اثرات و بركات فراوان بوده است و انشالله خواهد بود .»
رئیس بنیاد باران تصریح کرد:« به نظر من شوراها باید به منزله پارلمانهای محلی عمل كنند كه قوه اجرایی آن شهرداریها هستند هر چند معتقدم در کلانشهرها، شهردارها هم باید انتخابی باشند و به شوراها هم اختیارات کافی داده شود.»
خاتمی ادامه داد:«خدمات شهری را باید شامل خدمات آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، ورزشی و... بدانیم که از طریق شوراها و با كمك خود مردم بسیاری از مشكلات حل خواهد شد.البته هیچ اشكالی ندارد كه علاوه بر آنچه از خود مردم مستقیم گرفته میشود درصدی از درآمد نفت هم كه متعلق به كل ملت است در اختیار شوراها و شهرداری ها قرار گیرد.»
رئیس دولت اصلاحات در مورد تجمیع انتخابات گفت:« تجمیع انتخابات امری كاملا منطقی است، این مساله در زمان ما هم مورد بحث بوده است، تعدد انتخابات هزینههای اجتماعی، سیاسی و مالی زیادی برای کشور و نظام دارد، البته این از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که تاكنون تقریبا همه ساله یك انتخابات برگزار كرده است ولی ساز و كاری كه بتواند این مساله را جمع كند باید جستجو و اجرا كرد.»
خاتمی تاکید کرد:« تجمیع انتخابات بحث درستی است اما با توجه به اینكه سال آینده دوره شوراهای فعلی تمام می شود این زمزمه كه فعلا انتخابات شوراها تا انتخابات مجلس شورای اسلامی تعطیل، كه یعنی دو سال تعلیق و تعطیل شوراها در سراسر کشور؛ زمزمه نگرانكنندهای است كه امیدوارم درست نباشد والا به معنی بازگشت به عقب است واینكه اختیاراتی که متعلق به مردم است دوباره به دولت برگردد و این جفای به مردم و نظام جمهوری اسلامی است، باید سعی کرد این امر تحقق پیدا نکند.»
سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد:« به نظر من خود نمایندگان مردم در شوراها چه در دوره فعلی و چه دورههای پیشین میتوانند و باید به پاس افتخاری كه از مردم یافتهاند، خود بصورت سنجیده مدافع شوراها و حتی افزایش اختیارات آنها و خدمت بیشتر به مردم باشند.بهرحال برای تجمیع انتخابات ساز و كارهایی را می توان یافت كه مستلزم تعلیق شوراها نباشد و ان شالله چنین خواهد شد.»
چند نفر از اعضای انجمن دموکراسی خواه دانشگاه تهران در منزل بهاره هدایت حضور یافتند و با امین احمدیان همسر ایشان دیدار کردند.
بر اساس گزارش رسیده به کلمه در ابتدا امین احمدیان همسر بهاره هدایت، گزارشی از روند پرونده و دادگاه وی که هفته گذشته برگذار شد ارائه دادند. فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانههای بیگانه، توهین به رهبری، توهین به رئیس جمهور، اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی، ورود غیرقانونی و تخریب درب دانشگاه امیرکبیر اتهامات وارد شده به بهاره هدایت هستند.
وی افزود فعالیت های همسرش کاملا در چهارچوب قانون بوده و اتهامات وارده به ایشان دور از واقعیت بوده و به هیج وجه این اتهامات را نمی توان به ایشان منتسب نمود. آقای احمدیان و وضعیت روحی خانم هدایت را خوب توصیف کرد و از عدم تماس تلفنی در چند روز اخیر ابراز نگرانی کرد.
در این دیدار نعیم آقایی دبیر تشکیلات انجمن دموکراسی خواه ضمن تقدیر از فعالیت های انسانی خانم هدایت گفت: نقش روشنگر هدایت در مبارزات دانشجویی بسیار برجسته است و امروز بهاره هدایت به عنوان یکی از سنبل های مبارزات آزادی خواهانه مردم ایران مطرح است که فعالیت در حوزه دانشجویی از طرفی و تلاش های ایشان در راستای احقاق حقوق زنان از طرف دیگر از ایشان یک چهره نمادین ساخته است.
در ادامه دانشجویان با ستایش ایستادگی خانم هدایت بر آرمان های دموکراتیک و آزادی خواهانه خود، افزودند این فشارها بر جنبش دانشجویی ایران باعث خاموشی صدای حق طلبان نخواهد شد. و ضمن همدردی با خانواده هدایت از بازداشت طولانی مدت این عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت ابراز تاسف کردند. ایشان با آرزوی صبر و استقامت برای احمدیان در مقابل فشارهایی که همیشه بر خانواده دانشجویان بوده است ابراز امیدوار کردند که صدور حکم خانم هدایت به دور از بغض و کینه باشد و بزودی شاهد آزادی همسر شما، میلاد اسدی، دیگر عضو دربند تحکیم وحدت و بقیه زندانیان بی گناه باشیم.
شیرین کمانگر، خواهر فرزاد کمانگرزندانی کردی که سحرگاه یک شنبه در زندان اوین به دار آویخته شد، اعلام کرد خانواده ها همچنان در انتظار پیکر عزیزانشان هستند و تا کنون تلاش آنها و وکلایشان برای تحویل اجساد به نتیجه نرسیده است.
وی همچنین در گفتگو با جرس ،خبر مربوط به بازداشت خانواده خود در مقابل اوین را نادرست عنوان کرد و گفت تا آنجایی که من اطلاع دارم کسی دیروز در مقابل اوین بازداشت نشده است.
خواهر فرزاد کمانگر در گفتگوی کوتاهی با خبرنگار جرس یاد آور شد: صبح امروز نیز خانواده های فعالین کرد اعدام شده در تهران می مانند تا پیکر عزیزان شان را تحویل بگیرند اما تا کنون پاسخ روشنی دریافت نکرده ایم.
وی گفت آقای بهرامیان وکیل از انتظار روز سه شنبه خانواده های پنج فعال کردی که سحرگاه یک شنبه در اوین اعدام شده اند در مقابل اوین خبر داد و گفت: هم روز دوشنبه و هم امروز مردم با ما خوب همراهی کرده اند..
وی با بیان اینکه: دیروز از شش صبج تا هشت غروب، مردم می آمدند در کنار ما خانواده ها. ما آنها را به خونسردی دعوت می کردیم و همراهی مردم هم بسیار خوب بود. هیچ زد و خورد یا بازداشتی دیروز در تجمع مقابل اوین پیش نیامده بود.
شیرین کمانگر گفت: من با آقای کرمی نماینده سنندج در مورد وضعیت خانواده های زندانیان گفتگو کردم و از ایشان خواسته ام که تصمیم نهایی مسوولان در مورد تحویل دادن پیکر عزیزان مان را پیگیری کنند.
دیروز مهرداد کمانگر ، برادر فرزاد نیز از پیگیری ها نماینده سنندج خبر داده بود این در حالی است که چندی پیش نمایند سنندج به دلیل پیگیری وضعیت زندانیان سیاسی کردستان توسط استاندار این استان و نماینده دولت مورد توهین قرار گرفته بود که او را ضد انقلاب خوانده بودند.
درحالیکه امید خانواده های اعدام شدگان به نماینده شان بوده است، ستانداری کردستان و ریاست جمهوری طی شکایتی که با شماره 870437/ب 5 و از طریق دادستان انقلاب تهران درخواست و ارسال شده است،خواستار محاکمه و اعمال مواد 609،697،698 قانون مجازات اسلامی برای دکتر کرمی به اتهام برخورد و توهین آشکار او با دولت و مسئولین کشور و استان شده اند که در صورت عدم توانایی کرمی در دفاع از خود در روز 12/02/89 در دادگاه،با حداقل 2 ماه و حداکثر 2 سال حبس روبرو و بی شک با این محکومیت جای بعدی دکتر عبدالجبار کرمی در زندان اوین است نه در مجلس شورای اسلامی.
اگرچه جسته و گریخته خبرهایی مبنی بر احتمال دفن مخفیانیه جسد های اعدام شدگان به منظور جلوگیری از برگزاری مراسم به گوش می رسد اما به گفته خواهر کمانگر، عبدالجبار کرمی نماینده سنندج از طریق قوه قضاییه، سازمان زندان ها و دادستانی پیگیر است تا امروز پیکر اعدام شدگان به خانواده های آنان تحویل داده شود.
یکی از بستگان علی حیدریان، فعال دیگری که سحرگاه یک شنبه اعدام شده بود به خبرنگار جرس می گوید برادر علی به همراه آقای بهرامیان وکیل پرونده و جمعی دیگر از بستگان نزدیک اعدام شدگان هم اکنون در داخل دادگاه و مشغول گفتگو با مسوولان هستند.
عصر روز گذشته دبیر سابق سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران آزاد شد.
به گزارش «پارلماننیوز»، با پیگیریهای مکرر به عمل آمده و روشن شدن نقش نداشتن دکتر مریم عباسینژاد در اتهامات وارد شده، وی با قرار کفالت آزاد شد.
گفتنی است، وی ساعاتی بعد از حضور احمدینژاد در دانشگاه تهران بازداشت شده بود.
در روزهای اخیر بسیاری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیش از ۶۰ استاد برجسته این دانشگاه در نامهنگاریهای متعدد با برادران لاریجانی، بر بیگناهی عباسینژاد تاکید و خواستار آزادی او شده بودند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از جوانان فعال در تشکل های سیاسی اصلاح طلب همراه با روزنامه نگاران تحول خواه با تجلیل از صبر و پایداری جوانان دربند، آینده کشور را روشن توصیف کرد و خاطرنشان کرد که این زندان رفتنها منجر به آگاهی و بیداری بیشترمردم می شود.
بنا به گزارشهای رسیده به جرس، در این دیدار که جمعی از آزادشدگان حوادث پس از انتخابات هم حضور داشتند، در ابتدا جوانان سبز حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات خود پرداخته و نگرانی خود را از وضع موجود بیان داشتند. این در حالی است که هاشمی رفسنجانی در لا به لای سخنان ناطقان جویای حال آزاد شدگان بوده و از شرایط زندان، مدت بازداشت و اتفاقات پیش آمده پرس و جو می کرد و جوانان را با اشاره به آیات و احادیث به استقامت و مدارا فرا می خواند و تاکید می کرد که سرانجام هر سختی، پیروزی و آسانی است.
وی هنگامی که سخنان خود را آغاز کرد بخش قابل توجهی از بحثش را به زندانیان سیاسی اختصاص داد و از فعالان سیاسی خواست به دستگیری ها و زندان رفتن از بعد منفی نگاه نکنند چرا که به گفته وی زندانی شدن افرادی که نیت مصلحانه دارند درمجموع سازنده بوده و ثمراتی هم به دنبال دارد.
بر اساس این گزارش، آیت الله هاشمی رفسنجانی برای این گفته خود دلیلی نیز آورد و گفت: وقتی چهره های دلسوزی به خاطر نقد و انتقاد زندانی می شوند، جمع زیادی از اطرافیان وی شامل دوستان، آشنایان، همسایگان و نزدیکانش را به فکر فرو می برد و آنها را نسبت به وضع موجود آگاه می کند که این آگاهی در مجموع سازنده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم طرح بحث های انتقادی در جامعه گفت: گرچه ممکن است بازداشت ها باعث شود برخی ها کنار بکشند اما عده قابل توجهی از جامعه را در هدف خود ثابت قدم تر کرده و شک نباید کرد که این زندان رفتن ها در مجموع سازنده است.
وی با بیان این که نظارت عمومی در همه جای دنیا پذیرفته شده است خطاب به جوانان سبز گفت: شما که برای مردم تلاش می کنید در حقیقت برای رضای خدا قدم بر می دارید و کسانی که برای خداوند اقدامی می کنند، ذره از آن گم نمی شود.
هاشمی رفسنجانی لزوم خودسازی معنوی و تقویت روحیه مذهبی جوانان را مورد تاکید قرار داد و با ذکر خاطره ای از زندان های دوران پهلوی گفت: پیش از انقلاب زندانیان سیاسی دو گروه بودند. گروه اول ما فعالان مذهبی و گروه دوم مارکسیست ها بودند. چپ گراها چون چون دین و اعتقادی نداشتند در زندان زود می بریدند اما افراد معتقد و مذهبی مثل فولاد در زندان می ایستادند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری که تاکید داشت قصد ندارد زندان های زمان شاه را با زمان حاضر مقایسه کند به جوانان اصلاح طلب گفت: شما اگر برای اصلاح جامعه و برای جلوگیری از ظلم تلاش کنید، تلاش شما نزد خداوند گم نشده و ارزش خاص خود را دارد. با این حال من آینده ملت ایران را درخشان می بینم و هیچ یاس و ناامیدی نسبت به وضع موجود ندارم، چرا که روز به روز آگاهی های مردم افزایش پیدا می کند.
رئیس مجلس خبرگان در پاسخ به این ابراز نگرانی که عملکرد برخی مسئولان رفته رفته زمین را شور کرده و از حاصلخیری می اندازد، با اشاره به اینکه وی کشاورز بوده خاطر نشان کرد زمین های شور را هم با تلاش می توان به زمین های حاصل خیز تبدیل کرد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به سخنان برخی حاضرین که از شرایط موجود احساس نگرانی می کردند گفت: جای دلسردی نیست، وقتی کسی وارد فعالیت سیاسی می شود نباید فکر کند معادلات آنقدر ساده است که با چند راهپیمایی همه چیز حل می شود. ما وقتی مبارزه می کردیم فکر نمی کردیم که به اهدافمان برسیم. البته هدف شما اصلاح اشکالات است و با اهداف ما فرق دارد. در هر حال به خودتان ناامیدی راه ندهید.
وی خواستار این شد که جوانان اصلاح طلب در جهت آگاه کردن اقشار مختلف جامعه تلاش کرده و آگاهی های خود را مبنای تعقل و تحلیل خود قرار دهند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بی تفاوتی جامعه نسبت به مسائل سیاسی را عیب بسیار بزرگی دانست و با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای همگانی در جامعه اسلامی است گفت: سکوت و بی تفاوتی مردم قابل قبول نیست.
هاشمی رفسنجانی در خاتمه با اشاره به عملکرد مصلحان دنیا در طول تاریخ گفت: کار برای مردم، زحمت و مرارت دارد و سختی های مسیر را باید تحمل کرد. مطمئن باشید کسانی که در زندان یک سیلی می زنند به اندازه ۱۰ سیلی باید جوابگو باشند.
پیش از سخنان هاشمی رفسنجانی، جوانان اصلاح طلب که از احزاب مشارکت ، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ، کارگزاران و مجمع نیروهای خط امام در جلسه حاضر بودند به همراه تعدادی از روزنامه نگاران به بیان نظرات خود پرداخته و خواستار این شدند تا هاشمی رفسنجانی فعال تر در عرصه حضور یافته و موضع گیری های شفاف تری نشان دهد.
اعضای شورایشهر نسبت به تصمیم بدون فکر دولت در مورد تعهطیلی مدارس تهران در فصل امتحانات آخر سال بهشدت اعتراض کرند.
به گزارش ایلنا، امروز در دویست و هشتادمین جلسه علنی شورای شهر محمدعلی نجفی عضو کمیسیون برنامه و بودجه با طرح سئوالاتی از رئیس شورای شهر تهران جلسه را آغاز کرد.
او گفت: بالاخره داستان مجسمههای سرقت شده از تهران به کجا رسید،آیا ابهامات برطرف شده یا نه؟
او در ادامه در ارتباط با تعطیلات اخیر اعلام شده توسط دولت تاکید کرد: ظاهرا دولت آخر هفته را برای مدارس تعطیل اعلام کرده این در حالی است که اکثر مدارس به امتحانات میانترم رسیدهاند و روزهای پایان سال تحصیلی برایشان اهمیت زیادی دارد.
نجفی گفت: آیا در این ارتباط با شورای شهر هماهنگ شده یا نه؟ بهتر نیست علت آن را در شورای شهر بررسی کنیم؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: امسال سال همت و کار مضاعف نامگذاری شده اما عجیب است که چرا دو روز برای مدارس تعطیل اعلام شود.
چمران رئیس شورای شهر نیز در پاسخ به نجفی گفت: هیچ خبری از تعطیلات ندارم اما ظاهرا در هیات دولت در این زمینه اختلافنظر وجود داشت اما بعد از آن به این نتیجه رسیدند که تعطیلات تنها برای مراکز آموزشی باشد؛ این بحث، بحث سیاسی کشور است.
شکیب رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر نیز تصریح کرد: در گذشته نیز زمانی که سران کشورهای اسلامی قرار بوده به تهران بیایند یک هفته را به طور کامل تعطیل میکردند اما در حال حاضر دو روز را تعطیل اعلام کردهاند.
بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران نیز گفت: در حال حاضر سایتهای فارس، ایسنا، ایلنا، مهر هر کدام دو خبر زدهاند و در مورد تعطیلات پایان هفته اخباری منتشر کردهاند؛ اگر قرار است یک خبر شهر را به هم بریزد بهتر است بحث آن در شورا شده و تعیین تکلیف شود.
مردم از ما که نماینده شورای شهر هستیم سئوال میکنند و باید پاسخی داشته باشیم.
رئیس شورای شهر تهران که در این زمان از اظهارات اعضای شورای شهر عصبانی شده بود گفت: باید وارد دستور جلسه شویم و وقت شورای شهر را نگیریم. بهتر است پاسخ خود را از هیات دولت بگیرید.
بیادی نیز در پاسخ گفت: چطور این حرف را میزنید بالاخره باید به مردم پاسخ دهیم یا خیر؟
رئیس شورای شهر تهران نیز به بیادی اعلام کرد: ممکن است مردم از شما در مورد نحوه کشته شدن فرزندان حضرت آدم سئوال کنند آیا باز میخواهید به آنها جواب دهید؟
به گزارش ایلنا، بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران که قصد داشت از موضع خود دفاع کند اما رئیس شورای شهر تهران به او اجازه نداد و اعلام کرد که اگر میدانستم نجفی میخواهد سئوال خارج از دستور بپرسد هرگز اجازه نمیدادم.
پروین احمدینژاد عضو شورای شهر نیز در این زمان با بیان اینکه بهتر است همین الان از خبرگزاریها در مورد تعطیلات بپرسید، گفت: دوستان شورای شهر دوست دارند در تمام مسائل دخالت کنند.
بسیج در انتخابات دخالت نکند
تیترهای مهم روزنامه های بیستم اردیبهشت 1388 گویای وضع آن روز بود. " آفتاب یزد" به نقل از کروبی نوشت " بسیج در انتخابات دخالت نکند، اگر تخلفی ببینم سکوت نمیکنم." همین روزنامه به نقل از آیت الله صانعی اعلام کرد: " بعضی افراد میخواهند با پول دادن به مردم رای بخرند." روزنامه ابتکار خبر از ورود همسران کاندیداها به صحنه انتخابات داد. اعتماد از قول کروبی نوشت " نظامیان مجاز به دخالت در انتخابات نیستند." همین روزنامه از قول موسوی اعلام کرد: " آمدهام ایرانی شایسته ایرانی بسازم." اعتماد ملی خبر از استقبال یاران از میرحسین با شعار " یا حسین، میرحسین" داد. این روزنامه بیانیه چهارم کروبی درباره اقلیت های قومی و مذهبی را منتشر کرد. روزنامه " ایران" از پایان ثبت نام داوطلبان انتخابات و آغاز بررسی صلاحیت ها خبر داد و روزنامه جمهوری اسلامی از قول میرحسین موسوی نوشت " با احترام به همه گرایش ها، مستقل آمده ام."
اطلاعات بخاطر حمایت از موسوی مورد حمله قرار گرفت
پس از آنکه وزير ارشاد دولت احمدينژاد، موسسه روزنامه اطلاعات را به تبديل شدن به ستاد انتخاباتي يک کانديدا متهم کرد، افراد ناشناس شبانه به غرفه انتشارات اين موسسه در نمايشگاه کتاب تهران حمله کردند و به تخريب کتابها و وسايل موجود در آن پرداختند. مسئولان دولتي ادعا کردهاند تخريب غرفه روزنامه اطلاعات، کار متصديان اين موسسه بوده که با "چيدمان نادرست و تعمدي" قصد ايجاد هياهو داشتهاند.
مدير موسسه اطلاعات، متهم شد، در شرايطي که هچيک از سالنهاي بزرگ دولتي شهر تهران اجازه ندارند فضاي خود را در اختيار نامزدهاي رقيب احمدينژاد قرار دهند، سالن 500 نفره اين موسسه را در دو مقطع در اختيار موسوي قرار داد. برگزاري اين دو جلسه در سالن موسسه اطلاعات، اعتراض حاميان دولت را برانگيخت که در سايتهاي خود، ستاد موسوي را به استفاده انتخاباتي از امکانات دولتي موسسه اطلاعات متهم کردند. اما پاسخ مديرمسئول روزنامه اطلاعات اين بود که:" ستاد موسوي براي هرکدام از اين جلسات، دو ميليون تومان پول پرداخت کرده و هريک از نامزدهاي محترم ديگر هم ميتوانند با همين ترتيب از سالن موسسه اطلاعات استفاده کنند."
بسیج در انتخابات دخالت نکند
مهدي کروبي و مير حسين موسوي، کانديداهاي اصلاح طلبان ديروز همزمان با ثبت نام براي انتخابات رياست جمهوري، به انتقاد از دولت پرداختند. همزمان مهدي کروبي سخنان اخير فرمانده سپاه را مورد حمله قرار داد، محمد خاتمي به برخي اقدامات رقباي اصلاح طلبان در راستاي "جنگ رواني" اشاره کرد.
مهدي کروبي با ذکر اين نکته که احمدي نژاد مجري انتخاباتي است که خود او براي پيروزي در آن رقابت خواهد کرد، انتخابات 22 خرداد را امتحاني "بزرگ و ماندگار" توصيف کرد که دولت نهم پيش رو دارد. وي همچنين با يادآوري اظهارات اخير فرمانده سپاه پاسداران که بسيج را به دو شاخه "نظامي" و "فرهنگي " تقسيم و دخالت بخش دوم بسيج در سياست را مجاز تلقي کرده و گفته کرده بود که بسيجي به معناي عام را نبايد با بسيجي که زير نظر سپاه پاسداران به فعاليت مشغول و به "نيروي نظامي" است اشتباه گرفت، اظهار داشت: " ظاهرا قرار است روز به روز حرفهاي تازه بشنويم."
حمايتهاي جديد از کروبي و موسوي
حمایت از دو نامزد انتخاباتی اصلاح طلب بتدریج وارد شکل جدیدی شد. اعلام حمايت دو حزب کارگزاران و عدالت و توسعه از موسوي در برابر حمايت ادوار تحکيم از کروبي، و نيز حمايت عليرضا علويتبار از موسوي و حمايت دکتر سروش از کروبي، از آخرين موضعگيريهاي انتخاباتي در طيف اصلاحطلب است. دکتر سروش در گفتوگو با روزآنلاين اعلام کرد که در انتخابات آتي از مهدي کروبي حمايت ميکند. سروش در انتخابات قبل هم در آخرين روزها به شکلي غيرمنتظره از کروبي حمايت کرده بود. در مقابل، سايت قلم ديروز خبر حمايت عليرضا علويتبار از موسوي را منتشر کرد و از قول او، موسوي را "بهترين کانديداي موجود براي خروج از اين شرايط نابسامان" توصيف کرد.
اما علاوه بر چهرهها، در ميان احزاب سياسي نيز موضعگيريهاي جديدي به نفع دو نامزد اصلاحطلب اعلام شده است. يکي از اينها، حزب کارگزاران است که ديروز بيانيه رسمي خود را در حمايت از موسوي منتشر کرد. البته پيشتر هم خبر حمايت اين گروه از موسوي منتشر شده بود، اما با توجه به حضور کرباسچي، دبيرکل اين حزب در رأس ستاد انتخاباتي مهدي کروبي، انتشار بيانيه حمايت کارگزاران از موسوي، اين حمايت را جديتر از قبل ميکند. حزب عدالت و توسعه که تا پيش از اين به دنبال نامزدي حسن روحاني بود، ديروز در يک نشست مطبوعاتي به اعلام حمايت از موسوي پرداخت و فاطمه، دختر هاشمي رفسنجاني نيز که عضو شوراي مرکزي اين حزب است، در اين نشست حاضر شد تا پس از اعلام حضور فائزه هاشمي در ستاد ميرحسين، دومين دختر رئيس مجلس خبرگان نيز به جمع حاميان موسوي بپيوندد.
کروبی، حقوق اقلیت ها، موسوی حقوق اکثریت
مهدي کروبي ديروز جديدترين بيانيه انتخاباتي خود را با موضوع "احياي حقوق اقليت هاي قومي و مذهبي" منتشر کرد. اين نامزد اصلاحطلب، پيش از اين هم بيانيههايي را با موضوع احياي سازمان برنامهريزي، واگذاري سهام شرکتهاي گاز و نفت به مردم و بسط حقوق شهروندي منتشر ساخته بود. بيانيه چهارم کروبی به موضوع حقوق اقوام و اقليتهاي مذهبي پرداخته و در هشت محور، بر احياي اصول مربوط به اقوام در قانون اساسي، افزايش سهم اقليتها در مديريت کشور، رفع موانع تحصيل قوميتها با زبان خود، جبران محروميتها در نقاط مرزي، رفع محدوديتهاي گزينشي براي اهل سنت و قوميتها، بسط عدالت و حقوق شهروندي، تقويت حکمرانان و ادارات محلي و منطقهاي و عدم دخالت دولت در امور ديني و مذهبي مردم تاکيد کرده است.
ميرحسين موسوي نيز که به استان مرکزي سفر کرده است، ديروز در جمع دانشجويان دانشگاه آزاد اراک به انتقاد از فضاي بسته دانشگاه،بازداشت دانشجويان و ستارهدار شدن دانشجويان در دولت نهم پرداخت و ضمن انتقاد از عملکرد رسانه ملي، از احمدينژاد پرسيد: "کجاست آن نفتي که قرار بود سر سفرهها بيايد؟ اگر منابع کشور در خدمت اغراض کوتاه مدت سياسي و براي جنجال، هياهو و گول زدن مردم استفاده شود، به مردم ظلم کردهايم و اين خود بزرگترين فساد است." به نظر می رسد که کروبی سیاست های خود را برای جذب اقلیت ها و موسوی سیاست انتخاباتی خود را برای جذب اکثریت جامعه تنظیم کرده است.
انتخابات نمادین در دانشگاه تهران
دریك انتخابات نمادین كه از سوی انجمن اسلامی دانشگاه تهران برگزارشد، مهدی كروبی با 9/6 درصد، احمدی نژاد با 06/17 درصد، و میرحسین موسوی با 1/72 درصد از میانگین آراء اخذ شده، از مجموع كل آراء 5 هزارو 167 رای را به خود اختصاص دادند. آمار مذكور حاكی از آن است كه احمدی نژاد در دانشكده های اقتصاد، مدیریت، معدن وصنایع ونقشه برداری، وشیمی وعمران زیر 13 درصد آرا و دردانشكده های مكانیك، وهنرهای زیبا زیر 10 درصد آرا را كسب كرده است. او بیشترین آرا را در دانشكده های معارف اسلامی 9/43 درصد و داروسازی 2/42درصد دارد.
احیاء جایگاه مشورت
سرمقاله امروز روزنامه اعتمادملی با عنوان " بازگشت به سنت مشورت"، از سوی محمدعلی ابطحی در خصوص ماجرای ثبتنام مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری منتشر شد. در این سرمقاله آمده است: " انتخاب آقای کروبی این بود که از ابتدا به عنوان کسی شناخته شود که به صورت تیمی کار میکند و نظر مشاورانش را در رفتارش مورد توجه قرار میدهد. همان که مشکل اصلی فعلی کشور است و بسیاری از مشکلات فعلی کشور ناشی از تصمیمات فردی است و مشاورت جایگاه اصلی خودش را از دست داده است." نویسنده سرمقاله افزوده است: " اشکال خیلیها در انتخابات قبلی به آقای کروبی این بود که دیگران را از میزان رای خودش مطلع نکرده بود و مثل اینبار، همه سیاسیون مرتب میگفتند که آقای کروبی رای ندارد. نتایج انتخابات چیز دیگری را نشان داد."
پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت
مرحله دوم پرداخت سود " سهام عدالت" به بیش از پنج میلیون روستایی از امروز یکشنبه در ایران آغاز شد. پایگاه اطلاعرسانی دولت اعلام کرد که در این مرحله به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مبلغی معادل ۸۰۰ هزار ریال پرداخت خواهد شد. غلامرضا کرد زنگنه مدیرعامل سازمان خصوصی سازی گفت که برای پرداخت این سود، به اعتباری در حدود ۴۰۰ میلیارد تومان نیاز بود که "باید توسط شرکتهای حاضر در سبد عدالت تأمین میشد." به گفته آقای زنگنه، ۳۷۰ شرکت تعاونی سراسر کشور مرحله دوم پرداخت سود «سهام عدالت» را بر عهده دارند.
پرداخت مرحله دوم سود «سهام عدالت» در این مقطع زمانی، از نظر برخی کارشناسان سیاسی رفتار تبلیغاتی محمود احمدینژاد در آستانه برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ارزیابی میشود. روز گذشته میرحسین موسوی نامزد مستقل این دوره از انتخابات با انتقاد از این شیوه دولت نهم گفت که آقای احمدینژاد " بیش از اندازه از منابع ملی و به خصوص منابع مالی برای تهییج افکار استفاده میکند" که این رفتار " خیلی مورد پسند من نیست."
کاهش ۵۳ درصدی داوطلبان انتخابات
کامران دانشجو رئیس ستاد انتخابات کشور میگوید که نامزدهای انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران، نسبت به دوره قبل ۵۳ درصد کمتر بودهاند. آقای دانشجو، تعداد داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم را ۴۷۵ نفر اعلام کرد که ۴۳۳ نفر آنها مرد و ۴۲ نفر زن هستند. به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور، مسنترین داوطلب ریاست جمهوری مردی ۸۶ ساله و جوانترین داوطلب مردی ۱۹ ساله است. رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین گفت که تا ۱۷ اردیبهشت ماه، هیئتهای اجرایی انتخابات در ۳۶۸ شهرستان و ۵۵۸ بخش مشخص میشود. در انتخابات ۲۲ خرداد ماه به گفته آقای دانشجو، ۴۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند.
برکناری باجناق دولت باجناق ها
پس از بارها تکذيب خبر دستگيري عليرضا مددي، مديرکل تربيت بدني تهران، سرانجام با برکناري او مساله فساد مالي در ورزش دولت جمهوري اسلامي در رسانه هاي مستقل انعکاس يافت. عليرضا مددي در فروردين ماه سال پيش با حکم محمد علي آبادي، رييس سازمان تربيت بدني و معاون محمود احمدي نژاد، جانشين جمشيد تقي زاده در مديريت کل تربيت بدني استان تهران شده بود.
قرباني جديد گزارش به رهبر
در پي اعلام رسمي برکناري رئيس سازمان حسابرسي، يک سايت محافظهکار علت برکناري اين مدير دولتي را گزارش وي به رهبر، بدون هماهنگي با وزير دانسته و همچنين فاش کرده که علت برکناري پورمحمدي، دانشجعفري و مظاهري توسط احمدينژاد نيز نامههاي آنها به رهبر جمهوري اسلامي بوده است. جهان نيوز تصریح کرد: "نجفي علمي، بعد از پورمحمدي (وزير کشور)، طهماسب مظاهري (رئيس کل بانک مرکزي) و دانش جعفري (وزير اقتصاد)، چهارمين نفري است که پس از نوشتن نامه به مقام معظم رهبري از سمت خود برکنار شده است." وزير كشور پس از پايان مرحله نخست انتخابات، گزارشى از برخى تخلفات صورت گرفته در انتخابات، براى يكى از مقامات عالىرتبه نظام فرستاد كه پس از ارسال اين گزارش، پس از چند روز رئيسجمهور از ارسال آن آگاه شده و از اين اقدام وزير كشور به شدت عصبانى مىشود. احمدىنژاد از اينكه چرا وزير كشور پيش از نوشتن گزارش با او هماهنگى نكرده، ناراحت شده و به خاطر اين كار وى، تصميم به تغيير وى گرفت.
روند حضور رسانهایها در دولت از ابتدای دولت نهم رشد پیدا کرد و در دولت نهم کمی رسمیتر و با استفاده از رسانهایهای تلویزیون بیشتر شد.
به گزارش تابناک، روزنامه کیهان از جمله رسانه هایی است که در سالهای گذشته نیروهای زیادی را به نهادهای مختلف کشور داده است و از صداوسیما تا قوه قضائیه و دولت بسیاری از نهادها را خبرنگاران این روزنامه قدیمی در اختیار گرفته اند.
بنابر این گزارش با آغاز به کار دولت نهم «بهداد» خبرنگار مجلس روزنامه کیهان به وزارت ارشاد رفت؛ جایی که صفارهرندی، سردبیر مستعفی کیهان حضور داشت.
بهداد مدیر کل ارشاد خوزستان شد و بعد یکی از خبرنگاران کیهان را به عنوان مدیر کل ارشاد یکی از شهرهای خوزستان با خود همراه کرد.
رحمانی، دبیر سرویس اندیشه کیهان به عنوان مشاور ایثارگران صفارهرندی به دولت آمد.
کمی بعدتر حمید رسایی، نماینده فعلی تهران در مجلس، که پاورقی نویس کیهان بود مدیر ارشاد قم شد.
بعد از استعفای نخستین معاون مطبوعاتی هرندی، ملکیان از اعضای سردبیری کیهان به ارشاد پیوست.
صادقیان، دبیر سرویس دانشگاه کیهان همزمان به ارشاد و موسسه ایران آمد. و عضو شورای سردبیری روزنامه ایران و مسئول هفته نامه داخلی ارشاد شد.
ایمانی، ستون نویس کیهان نیز به کردستان رفت و مدیر ارشاد شد.
محمدی، دیگر خبرنگار کیهان بود که مشاور هرندی شد.
کمی بعد بهرامی، دبیر سرویس اجتماعی کیهان، به تامین اجتماعی رفت و سردبیر آتیه شد.
مقدم، خبرنگار اجتماعی کیهان، مدیر کل روابط عمومی رجا شد.
شریف، خبرنگار اجتماعی این روزنامه به مشاوران جوان پیوست.
اصلان پور، خبرنگار ایثارگران کیهان، مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان شد.
غفرانی، خبرنگار علمی این روزنامه، مدیر عامل خبرگزاری برنا شد.
امجدنیا، خبرنگار فرهنگی کیهان هم به اداره کتاب ارشاد رفت.
داوری، خبرنگار سیاسی هم مدیر صندوق...شد.
نکته قابل ذکر دیگر اینکه بسیاری از خبرنگاران فعلی روزنامه نیز در سازمان های دولتی به صورت پاره وقت در حال کارکردن هستند و یا خبرنگاری نشریات دولتی را بر عهده دارند.
شنیده ها حاکی است این روند همچنان ادامه دارد و ظاهرا مدیران کیهان نیز از این نقل مکان ها رضایتی ندارند.
منوچهر متکی از صدور ويزا براي مادران سه آمريكايي بازداشت شده در ايران خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشور شب گذشته در گفتوگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما با بيان اينكه مادران سه آمريكايي بازداشت شده در ايران از مدتها قبل براي سفر به ايران و ديدن فرزندانشان درخواست داده بودند گفت: اين موضوع قبل از اجلاس بازنگري معاهده ان پي تي در نيويورك در تهران مطرح و بررسي شده بود و به لحاظ انساني در مورد آن تصميمگيري شده بود كه براي اين سه مادر ويزا صادر شود تا بتوانند به ايران بيايند و فرزندانشان را ببينند.
وزير خارجه با ذكر اين نكته كه دستور صدور ويزا به نمايندگي جمهوري اسلامي در نيويورك داده شده خاطرنشان كرد: مادران اين سه نفر بايد به نمايندگي ايران رجوع و اين ويزاها را دريافت كنند و ميتوانند به ايران بيايند.
متكي در پاسخ به سؤالي از ديدار سعيد جليلي و اشتون رئيس كميسيون سياست خارجي اتحاديه اروپا در تركيه خبر داد و گفت: پيشنهاد گفت وگو بين نماينده ايران و نماينده اتحاديه اروپا ابتدا توسط چينيها در سفر آقاي جليلي به اين كشور و پس از آن توسط تركيه و برزيل مطرح شد كه ما آن را مورد بررسي قرار داديم و از آن استقبال كرديم.
وزير خارجه كشورمان همچنين تأكيد كرد كه بايد تضمينهاي لازم در مبادله سوخت مورد نياز رآكتور تحقيقاتي تهران داده شود.
آخرین جلسه دادگاه زهرا جباری روز گذشته برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «تا آزادی زندانیان سبز»در این جلسه از حضور خانواده زهرا جباری در دادگاه ممانعت به عمل آورده اند.
یکی از اتهامات او براساس کیفرخواست نماینده دادستان محاربه بود که همین مساله به شدت نگرانی خانواده او و افکار عمومی ره برانگیخته بود اما به گفته خانواده جباری، قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه این اتهام را وارد ندانسته است.
بر اساس این گزارش قاضی مقیسه در جلسه دیروز دادگاه پس از اخذ آخرین دفاعیات زهرا جباری گفته است که اتهام محاربه درباره او صدق نمی کند.
گفتنی است زهرا جباری ۳۶ ساله و متاهل است که در جریان اعتراضات ۲۷ شهریور روز قدس دستگیر شد. این زندانی سیاسی اکنون در بند نسوان زندان اوین در انتظار صدور حکم دادگاه بدوی است.
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود به نقد ماجرای تعطیلی روز شنبه و یکشنبه آینده و حاشیه های این تصمیم گیری پرداخته است. این روزنامه نوشت:
شاید شما هم با شنیدن خبر تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده تعجب کرده باشید. یکشنبه شب اعلام شد بنابر تصمیم هیات دولت، تهران روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده تعطیل است و این تعطیلات تمام ادارات و سازمانهای دولتی نیز خواهد شد. این خبر هر چند ۲۴ ساعت بعد تعدیل و تعطیلی ادارات لغو گردید لکن بر اساس تصمیم اولیه با تعطیلی روز دوشنبه که سالروز شهادت حضرت زهرا(س) است و تعطیلات روز پنجشنبه و جمعه ادارات، عملا فعالیتهای آموزشی، اداری، اقتصادی، تولید و خدماتی پنج روز متوقف میشد و علاوه بر اینکه مردم در چرخه تلاش و پویایی و انجام خدمات رسانی با مشکلاتی مواجه میشدند، این وقفه طولانی خود به خود برای کشور تعطیلات خیز ایران و بخصوص در سالی که به توصیه رهبر معظم انقلاب، سال همت و کار مضاعف اعلام شده، قطعا زیانبار و نافی اهداف ترسیم شده از سوی رهبری بود. زیان این تعطیلی در بخش آموزش یعنی مدارس و دانشگاهها نه تنها کمتر از سایر بخشها نیست، بلکه بیشتر است. با توجه به این واقعیت و اهمیت موضوع، لازم است چند نکته را یادآور شویم.
۱ـ اگر تقویمها و سررسیدهای خودتان را ورق بزنید، خواهید دید که تقویم ما ایرانیها از تقویم رسمی سایر کشورهای جهان قرمزتر است، یعنی تعطیلات آن بیشتر است! بنابر آمار، تعداد روزهای تعطیل رسمی در کشورهای صنعتی اروپا ۸ روز است و مجموع روزهایی هم که نیروهای کار میتوانند مرخصی داشته باشند ۲۱ روز است در حالیکه در کشور ما مطابق تقویم به طور متوسط ۳۰ روز تعطیل رسمی داریم که به برکت سنت سیئهای که تحت عنوان بینالتعطیلین گذاشته شده و توقعی که در میان مردم دامن زده شده، روزهای تعطیل از این هم که هست بیشتر میشود و با ۳۰ روز مرخصی استحقاقی و ۳۰ روز تعطیلات رسمی، نیروی کار ایرانی حق دارد ۶۰ روز کار را تعطیل کند. طبعا اگر رقم زیاد تعطیلات در کشور در کنار بازده پائین کار در کشور قرار دهیم که بر اساس گزارش یک کارشناس مدیریت و برنامهریزی که در یک روزنامه دولتی منتشر شده بر اساس آمار جامعه جهانی کار، زمان کار مفید کارکنان در دستگاههای دولتی ایران فقط ۲۲ دقیقه است در حالیکه این زمان در آلمان ۷ ساعت و ۲۰ دقیقه و در ژاپن حدود ۸ ساعت است، به واقعیتهای تلخی میرسیم که باید همه ما را به تکاپو برای چارهاندیشی وادار کند.
بنابر این، اصلا شایسته نیست که بجای اتخاذ تدابیری برای کاهش تعطیلات در کشور که از ابتدای انقلاب تاکنون در حوزه شعار باقی مانده، با سلیقه گرایی و تصمیمات غیرکارشناسانه بر تعطیلات کشور بیفزائیم و ظرفیتهای کار و منابع و مصالح ملی را برباد بدهیم. از این رو از اساسیترین اقدامات دولت و مجلس، تنظیم مجدد جدول تعطیلات کشور و تلاش برای کاهش آن به منظور افزایش کارآیی و ارتقاء تولید است. با این نگاه که یقین داشته باشیم کاهش تعطیلات باعث کارآمدی نظام اقتصادی، آموزشی و اداری کشور میشود، متاسفانه مدیریت تعطیلات در ایران، تعطیل شده و فقط هر چند صباحی یکبار از خواب بیدار میشود و پس از اندکی شعارزدگی، دوباره به خواب میرود.
۲ـ موضوع مهم دیگر پس از تعداد زیاد روزهای تعطیل در کشور، نحوه استفاده از آنها و موضوع اوقات فراغت است که معالاسف در تجدید نیرو و بازدهی افراد و در پی آن اقتصاد کشور نقش درستی ایفا نمیکند. بنابر این، سئوال اصلی اینست که آیا با وجود تعطیلات فراوان در تقویم کشور، این تعطیلات باعث رفع خستگی و آرامش روحی و روانی در نیروهای کار میشود یا خیر؟
بررسیها نشان میدهند به رغم وجود تعطیلات فراوان در ایران، بار کیفی و بهره وری این ایام برای مردم چندان مناسب نیست.
متاسفانه مدیریت تعطیلات، که یکی از تعیین کننده ترین عناصر پیشرفت جوامع است در این زمینه نیز نتوانسته انگیزه، فضا و سازماندهی مناسبی برای استفاده از تعطیلات را ایجاد کرده و شادابی لازم را به روح مردم تزریق نماید. به عبارت دیگر، فقط اقتصاد و تولید کشور نیست که از این تعطیلات غیرکارشناسانه دچار اختلال میشود بلکه فرهنگ کار و انگیزه برای تولید و روحیه مدیریت اوقات فراغت نیز لطمه میبیند.
در یک نگاه آسیب شناسانه باید اعتراف کرد که روحیه کار و از آن مهمتر کارآفرینی و خلاقیت در کشور بر اثر کثرت تعطیلات به ظاهر عامهپسند و با اعلام تعطیلیهای بیرویه و غیرکارشناسانه لطمه دیده و بهرهوری کار و برنامههای توسعهای با مشکلات جدی مواجه شده است. از این رو ساماندهی وضعیت تعطیلات کشور باید از جنبههای اقتصادی، توسعهای، آموزشی، فرهنگی، اعتقادی، سیاسی و… مورد بازنگری قرار گیرد و به دغدغه مدیران کشور در بخشهای مختلف در سالی که باید با کار و همت مضاعف اسباب پیشرفت و توسعه ایران را فراهم نمود، توجه جدی شود.
۳ـ هر چند تعطیلی اخیر در صورت عملی شدن علی الظاهر مختص تهران و تهرانیها بود، اما ناگفته پیداست که با توجه به محوری بودن تهران و مرکزیت این کلان شهر در مدیریت و تصمیمگیریهای کشوری در زمینههای اقتصادی و اجتماعی، این تصمیم به معنای تعطیلی عملی فعالیتهای استانی و شهرستانی است و منجر به تسری آن به سایر مراکز میشود. بنابر این تصمیمگیری برای تهران به طور ناخواسته مشکلاتی را برای فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی شهرستانیها ایجاد خواهد کرد.
۴ـ دولت در تصمیم اولیه خود برای تعطیل کردن روزهای شنبه و یکشنبه و پیوند آن به تعطیلات قبل و بعد از آن، نه تنها به لحاظ اقتصادی و مالی و روند تولید کشور بی توجهی کرد بلکه عجیبتر آنکه هیچ دلیل موجهی برای این تعطیلات اعلام نکرده و اکثر توجیهات ارائه شده تنها حدس و گمانهزنی سایتها و خبرگزاریها بوده و مواردی همچون برگزاری اجلاس سران گروه ۱۵ در تهران نمیتواند دلیل مناسبی برای این تصمیم و اعلام موقعیت اضطراری در تهران و تعطیلی طولانی مرکز کشور گردد.
با کمال تأسف این تصمیم اینگونه مورد تفسیر رسانه های خارجی قرار گرفته که دستگاههای انتظامی و امنیتی کشور از توان لازم برای برقراری امنیت در برگزاری این اجلاس کوچک برخوردار نبوده و بایستی از دو روز قبل کشور را به تعطیلی بکشانند که این فقط خوراک تبلیغاتی مناسبی برای بوقهای تبلیغاتی و رسانههای استکباری است.
۵ـ فراموش نکردهایم که رهبر معظم انقلاب بارها بر این نکته تأکید داشته اند که باید نسبت به فراوانی تعطیلات کشور چارهاندیشی شود. علاوه بر این درست در آغاز سال جدید و در پی فراخوان رهبری به همت مضاعف و کار مضاعف، توقع این بود که دولت در اقدامی شایسته طرحی برای کاهش تعطیلات رسمی کشور تهیه و به مجلس ارائه نماید و از این طریق بر فعالیتهای اجتماعی و تکاپوی اقتصادی بیفزاید و زمینه را برای خروج از وضعیت دشوار اقتصادی و رسیدن به مرزهای توسعهیافتگی فراهم کند نه اینکه با افزایش تعطیلات ناگهانی و تصمیمات خلقالساعه، به ساختار اقتصادی کشور لطمه وارد کرده و روند کارهای عادی و جاری را نیز دستخوش تأخیر نماید و به جای عملی ساختن رهنمود همت و کار مضاعف درصدد ایجاد تعطیلات مضاعف باشد!
با اینکه بعدازظهر دیروز اخبار پراکندهای در تکذیب خبر تعطیلی ادارات در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده و انحصار آن در مدارس و دانشگاهها منتشر شد، ولی حتی همین خبر با توجه به ضدونقیضگوئی هائی که در منابع آنها وجود دارد و اینکه این تعطیلی برای مدارس و دانشگاهها نیز زیانبار است، نشان دهنده عدم تدبیر در تصمیمگیری است. اگر اصل خبر درست نبوده، لازم بود سخنگوی دولت بلافاصله آنرا تکذیب میکرد. با این حال عدول از یک تصمیم نسنجیده نیز اقدامی مثبت تلقی میشود و انتظار اینست که از این پس همواره همه تصمیمهای دولت بر اساس کارشناسی باشد.
مادر هنگامه شهیدی در دیدار با آیت الله هاشمی رفسنجانی ،رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از رنج هایی که در چند ماهه گذشته بر خود و فرزندش زندانی اش رفته است با وی سخن گفت.
بنا به گزارش های رسیده به کلمه، آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن اظهار تاسف از شرایط هنگامه شهیدی ،مادر وی را به صبر فراخواند و آرزوی آزادی همه زندانیان سیاسی از جمله روزنامه نگاران دربند را کرد.
ناهید کرمانشاهی ،مادر هنگامه شهیدی در این دیدار نامه ای را نیز تقدیم رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام کرد.
متن این نامه که در اختیار سایت کلمه قرار رگفته است به این شرح است:
ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام
با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد(ص) و ادای ادب به محضر جنابعالی
اینجانب ناهید کرمانشاهی مادر هنگامه شهیدی روزنامه نگار و مشاور دبیر کل و عضو حزب اعتماد ملی از شما تقاضامندم با توجه به روند غیر قانونی بازداشت و بازجوییها و حتی اعمال فشار وزارت اطلاعات به دادگاه تجدید نظر برای تایید حکم دادگاه بدوی،از ریاست قوه قضاییه به عنوان رئیس تشخیص مصلحت نظام بخواهید این پرونده مجدادا مورد بررسی قرار گیرد و برای اعمال ماده ۱۸ به دیوان عالی کشور ارسال شود.
درادامه از شما به عنوان ریاست مجلس خبرگان و کسی که در برهه های متفاوتی از دوران انقلاب نقش موثر خودش را نشان داده است خواستار شده که مجدادا به صورت پررنگ تر در عرصه سیاست ظهور کنید و بتوانید مانع از فرصت طلبی افرادی شوید که از غیبت شما سوء استفاده می کنند و زمینه های قانون شکنی و ظلم را در جامعه رواج می دهند
لازم به یاد آوری است که اینجانب خواهر دو تن از شهدای دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی هستم و خود وخانواده و همچنین دخترم به مبانی قانون اساسی و چهار چوبهای نظام اسلامی پایبند بوده و همواره در ادامه راه آرمانهای امام راحل فعالیت داشته و از هیچ کوششی فروگذاری نکردهایم.
با آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون
ناهید کرمانشاهی ۸۹/۲/۱۸
با نزدیک شدن به سالگرد کودتای انتخاباتی ۲۲ خرداد و تولد جنبش سبز، موج جدیدی از احضار بازداشتشدگان سال ۸۸ که با قرار کفالت یا وثیقه بیرون از زندان هستند، آغاز شده است.
بنا بر اخبار متعدد رسیده به ندای سبز آزادی، در روزهای اخیر بسیاری از کسانی که به ویژه در موج بازداشتهای بعد از عاشورا و پیش از ۲۲ بهمن بازداشت شده و پیش از عید نوروز با قرار وثیقه یا کفالت آزاد شده بودند، برگههای احضار به دادگاه دریافت کردهاند.
بسیاری از این افراد از زندانیان گمنامی هستند که یا در تظاهرات خیابانی و یا به دلیل فرستادن چند پیامک (اساماس) یا ایمیل بازداشت شده و سابقه فعالیت سیاسی ندارند.
تاریخ بیشتر این دادگاهها در روزهای آخر خرداد و اوایل تیر ماه تعیین شده است و شعبه تعیین شده هم مثل بیشتر دادگاههای برگزار شده در یک سال اخیر، شعبه ۱۵ (به ریاست قاضی صلواتی)، شعبه ۲۶ (به ریاست قاضی پیرعباسی) و شعبه ۲۸ (به ریاست قاضی مقیسه) است.
به نظر میرسد با توجه به هزینه سنگین بازداشتهای گسترده بعد از عاشورا و پبش از ۲۲ بهمن، عوامل کودتا تصمیم گرفتهاند این بار برای مهار اعتراضات مردمی در خرداد ماه، که میرحسین موسوی در بیانیه اخیر خود آن را ماه آگاهی و حقجویی خواند، از حربه احضار به دادگاه استفاده کنند تا خطر صدور احکام سنگین باعث شرکت نکردن فعالان جنبش سبز در اعتراضات خرداد ماه شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر