-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آذر ۱۵, سه‌شنبه

Latest Posts from Tehran Review for 12/06/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



وزارت خارجه آلمان می گوید که علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران ضمن “ابراز تاسف عمیق” نسبت به حادثه یورش به سفارت بریتانیا در تهران گفته است که دولت ایران حداکثر تلاش خود را برای جلوگیری از حوادث مشابه به کار خواهد بست.

این تازه ترین نشانه فاصله گرفتن تهران از حادثه ای است که باعث وخامت در روابط ایران و اتحادیه اروپا شده است.

به گزارش بی‌بی‌سی،‌ وزارت خارجه آلمان در بیانیه ای که دیدار آقای صالحی با گیدو وستروله را تشریح می کرد نوشت: “در مورد مساله حمله به سفارت بریتانیا در تهران، وزیر خارجه ایران مراتب عمیق تاسف خود را در مورد آن حوادث ابراز داشت.”

گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان روز یکشنبه در حاشیه نشست دوم بن برای بررسی آینده افغانستان با علی اکبر صالحی دیدار کرد.

در بیانیه وزارت خارجه آلمان آمده است: “او (آقای صالحی) اطمینان داد که هر کاری می تواند برای جلوگیری از بروز مجدد چنین حادثه ای انجام دهد.”

بر اساس بیانیه وزارت خارجه آلمان، آقای وستروله نیز در این دیدار تاکید کرده است که “حمله به هر یک از سفارت‌های اروپایی، به عنوان حمله به “تمام نمایندگی‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا تعبیر می‌شود.”

سفارت بریتانیا و یک مجتمع دیپلماتیک دیگر بریتانیا – باغ قلهک – هفته گذشته مورد حمله هواداران حکومت ایران قرار گرفت؛ حمله ای که بریتانیا، مقام های ایرانی را مسئول آن دانست، اما ایران آن را حادثه ای خودجوش توصیف کرد.

پس از آن بریتانیا دیپلمات های ایرانی را از لندن اخراج کرد و تعدادی از کشورهای مهم اروپایی نیز سفرای خود را از تهران فراخواندند.

اما به نظر می رسد که مقام های ایرانی درحال فاصله گرفتن از آن حمله باشند.

پیشتر سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران و عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت با حمله به سفارتخانه ها و اشغال آنها مخالف است.

آقای خاتمی از چهره های تندرو حکومت ایران و نزدیک به آیت الله علی خامنه ای رهبر این کشور است.

امام جمعه موقت تهران همچنین گفت “من یک بار در خطبه‌های نماز جمعه نیز گفتم که حمله به سفارتخانه‌ها و اشغال آن‌ها در حقیقت اشغال یک کشور است و این کار غیرقانونی است.”

یک روز پیشتر نیز آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در ایران که به حکومت نزدیک است از آن حادثه انتقاد کرده بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آیت الله مکارم شیرازی گفت که “گاهی کارهایی فراتر از قوانین از سوی بعضی از جوانان عزیز احساساتی انجام می گیرد که بهانه مهمی به دست دشمن ماجراجو می دهد و هزینه های زیادی برای آن بپردازیم مانند همین حادثه اشغال سفارتخانه که سبب شد آنها با جنجال و هوچیگری سعی کنند شکستی را که از مجلس خورده بودند، جبران کنند.”

سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی و اقامتگاه دیپلماتیک و مرکز فرهنگی بریتانیا در باغ قلهک تهران بعد از ظهر ۸ آذر (۲۹ نوامبر) مورد حمله گروهی از معترضان به سیاست های بریتانیا قرار گرفت و اموال و مدارک آن تخریب شد.

این تشنج پس از آن رخ داد که مجلس ایران در روز یکشنبه گذشته در واکنش به تحریم بانک مرکزی ایران از سوی بریتانیا تصمیم به کاهش سطح روابط دوجانبه از سفیر به کاردار گرفت.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا روز چهارشنبه در پارلمان این کشور گفت که کارکنان سفارت کشورش را از ایران خارج کرده و به دیپلمات های ایرانی ۴۸ ساعت فرصت داده است که خاک بریتانیا را ترک کنند. اما آقای هیگ در عین حال تاکید کرد که روابط دو کشور به طور کامل قطع نخواهد شد.

دیپلمات های ایرانی بامداد روز شنبه ۱۲ آذر، وارد تهران شدند.


 


یک مقام وزارت دفاع آمریکا٬ پنتاگون٬ در گفت‌وگو با “واشنگتن‌پست” احتمال سقوط هواپیمای رادارگریز آمریکایی در خاک ایران را تایید کرد٬ اما سخنان برخی از نظامیان ایرانی درباره تاثیر حملات سایبری در سرنگونی آن را «مهمل» خواند.

به گزارش دویچه‌وله، روز یک‌شنبه (۴ دسامبر/۱۳ آذر) برخی از خبرگزاری‌های ایرانی، به‌ویژه خبرگزاری فارس٬ که به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نزدیک است٬ از «سرنگونی» یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی خبر دادند که در حال گشت‌زنی با هدف جاسوسی و شناسایی٬ حریم هوایی ایران در نزدیکی ‌مرزهای شرقی را نقض کرده و هدف حمله «واحدهای جنگ الکترونیکی و پدافند هوایی» جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

برخی از مقامات آمریکایی ناپدید شدن این هواپیما در مجاورت مرزهای ایران را تایید کرده‌اند٬ اما یکی از مقامات ارشد پنتاگون به خبرگزاری رویترز گفته که «هیچ نشانه‌ای از سقوط یا سرنگونی چنین هوایپمایی (به‌دست عوامل جمهوری اسلامی) وجود ندارد».

پیش‌تر٬ نیروهای ناتو در افغانستان ناپدید شدن این هواپیمای بدون سرنشین را که به گفته خبرگزاری فارس از نوع RQ-170 بوده٬ تایید کرده بودند. رسانه‌های دولتی در ایران٬ هنوز عکسی از این هواپیما منتشر نکرده‌اند.

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی پیرامون این ماجرا نوشته است که این هواپیمای جاسوسی که از هفته پیش در افغانستان ناپدید شده٬ به نظر می‌رسد در ایران سقوط کرده و در این صورت٬ اولین هواپیما از این مدل است که در اختیار یک کشور متخاصم با ایالات متحده قرار می‌گیرد. اپراتورهای هواپیما هفته گذشته کنترل آن را از دست داده و از آن زمان در پی یافتن ردی از آن بودند.

به گزارش واشنگتن‌پست٬ تکنولوژی جاسوسی به‌کار رفته در هواپیماهای RQ-170 همانی است که در بمب‌افکن‌های یو.اس.بی۲ و نیز جت جنگنده F-35 به کار رفته است. طراحی و پیاده‌سازی این تکنولوژی٬ یکی از گران‌بهاترین پروژه‌های تسلیحاتی در تاریخ پنتاگون بود. این هواپیماها از ابزارهای کلیدی جاسوسی آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی‌اند.

یکی دیگر از مقامات پنتاگون نیز در گفت‌وگو با واشنگتن‌پست گفت «اگر هم چنین اتفاقی رخ داده باشد٬ به احتمال ۹۵ درصد نتیجه اختلالات فنی یا مشکلات مکانیکی بوده است.»

این مقام وزارت دفاع‌آمریکا همچنین اظهارات برخی از مقامات نظامی ایران درباره تاثیر حملات سایبری بر سقوط این هواپیما را «مهمل» خواند و گفت این هواپیماها از تکنولوژی ماهواره‌ای رمزگذاری‌شده بهره می‌گیرند و همین مساله نفوذ به آن را غیرممکن می‌سازد.

یک مقام آگاه نظامی ایران که بدون افشای هویت واقعی خود با خبرگزاری فارس گفت‌وگو کرده٬ عصر دیروز یکشنبه (۴ دسامبر) هشدار داد که «اقدامات عملیاتی و الکترونیکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه پرنده‌های متجاوز٬ به مرزهای کشور محدود نخواهد ماند.»

هواپیماهای تجسسی و رادارگریز RQ-170 برای نفوذ به سیستم دفاع هوایی نیروهای دشمن طراحی شده‌اند. یکی از آنها در شناسایی مکان دقیق اختفای اسامه بن‌لادن در پاکستان٬ نقشی کلیدی ایفا کرده بود.

یک منبع نظامی در آمریکا نیز بدون افشای هویت واقعی٬ در گفت‌وگو با واشنگتن‌پست گفت «در اختیار گرفتن این هواپیما٬ به‌طور بالقوه اطلاعات نظامی و امنیتی ارزشمندی را درباره شیوه‌های جاسوسی آمریکا در اختیار نیروهای ایرانی قرار می‌دهد» اما هم‌چنان درباره صحت و سقم خبرهایی که منبع اصلی آن رسانه‌های وابسته به نظامیان و دولت ایران‌اند٬ تردیدهای جدی وجود دارد.

در هفته‌ای که گذشت٬ پس از حمله بسیجیان و حامیان سرسخت جمهوری اسلامی به سفارت بریتانیا در واکنش به تصمیم این کشور در تحریم بانک‌ مرکزی٬ محدود کردن معاملات نفتی و رای‌زنی برای اعمال دور جدیدی از تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران٬ تنش میان ایران و غرب به‌شدت افزایش یافته و ابرهای جنگی دیگر بر فراز خاورمیانه به‌طور محسوسی متراکم‌تر شده است.

ایران پیش‌تر هم به مواردی از سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی٬ بریتانیایی و یا اسرائیلی اشاره کرده بود، اما در قبال این خبرها تاکنون هیچ واکنش مشخصی از مقامات ارشد این کشورها دریافت نکرده است.


 


آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان می‌گوید، رهبر جمهوری اسلامی، شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس امسال را مشروط به «اقرار به اشتباه» خود کرده‌ است.

به گزارش رادیو فردا، آیت‌الله مهدوی کنی به همراه آیت‌الله یزدی، دبیر جامعه مدرسین قم، با تشکیل کمیته‌‌ای موسوم به ۷+۸، درصدد وحدت طیف‌های مختلف اصولگرایان برای ارائه فهرست واحد در انتخابات است؛ با این حال وی تاکنون موفق نشده جبهه پایداری که محور ان آیت‌الله مصباح یزدی است را به ارائه فهرست واحد با اصولگرایان قانع کند.

‌آیت‌الله مهدوی کنی در مصاحبه با خبرگزاری فارس، ‌درباره نظر آیت‌الله خامنه‌ای درباره معیارهای نامزدهای مجلس گفت: «ایشان می‌گویند هر کس آمد و گفت من این اصول و قانون اساسی و انقلاب و اسلام و رهبری را قبول دارم، حتی اگر اختلاف سلیقه با من هم دارد، نباید از انقلاب طرد شوند.»

آیت‌‌الله مهدوی کنی در ادامه می‌گوید هنگامی که از رهبر جمهوری اسلامی درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات پرسیده، شد، او در پاسخ گفت: «اگر آمدند و اقرار به اشتباه کردند، مسئله‌ای نیست، ولی نه اینکه بگویند ما می‌خواهیم بیاییم در انتخابات و از نان پخته شده استفاده کنیم. بیایند و بگویند ما در برهه‌ای اشتباه کردیم و حالا هم فهمیده‌ایم و دیگر نمی‌خواهیم آن اشتباهات را تکرار کنیم.»

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که شماری زیادی از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب، پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ به محاکمه کشیده شده و برخی از آنها نیز هنوز در زندان به سر می‌برند و فعالیت جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب از تشکل‌های عمده اصلاح‌طلبان نیز ممنوع شده است.

از سوی دیگر به رغم اینکه به گفته آیت‌الله مهدوی کنی، رهبر جمهوری اسلامی، شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات را منوط به اقرار به «اشتباه» کرده، چهره‌های برجسته این طیف، مانند محمد خاتمی، به صراحت مشارکت در انتخابات را مشروط به شرایطی کرده‌اند که به تصریح آنها محقق نشده است.

آزادی زندانیان سیاسی، رفع حصر از میرحسین موسوی و مهدی کروبی و تضمین انتخابات آزاد از جمله شرایطی است که محمد خاتمی بارها تکرار کرده است.

محمد خاتمی در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود گفته است در صورتی که شرایط فراهم نشود حتی اگر «بزرگان و افراد موثر» هم در این انتخابات شرکت کنند، «مردم شرکت نخواهند کرد.»

رئیس جمهور پیشین ایران آبان‌ماه امسال تصریح کرد: «بسیار باید متاسف ‏بود که شاهد وجود این فضا نیستیم و حتی گاه درست نقطه مقابل آن را می‌بینیم.»

در یکی از تازه‌ترین موضع‌گیری‌ها، آیت‌الله محمد موسوی موسوی خوئینی، دبیرکل مجمع روحانیون مبارز، با حاکمیت اتمام حجت کرده و گفته است اگر آیت‌الله جنتی، دبیر شورای نگهبان «نامه فدایت شوم هم برای اصلاح‌طلبان بنویسند دیگر نتیجه‌ای ندارد، چون فرصت تمام شده است.»

موسوی خوئینی همچنین با بیان اینکه حاکمیت از اصلاح‌طلبان عبور کرده، تصریح کرده است که مردم «خود می‌دانند که با چنین انتخاباتی چگونه برخورد کنند.»

پیش از این احمد جنتی، که منصوب آیت‌الله خامنه‌ای در شورای نگهبان است، گفته بود نیازی به شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات نیست؛ انتخابات مجلس قرار است ۱۲ اسفند ماه امسال برگزار شود.

در واکنش به اینگونه مواضعِ احمد جنتی و مقابله دیرینه وی با اصلا‌ح‌طلبان، آیت‌الله موسوی خوئینی به طنز گفته است می‌داند که «دامن آقای جنتی منزّه است … از اینکه اصلاح‌طلبان را برای ورود به مجلس و حتی برای ورود به بهشت تایید بفرمایند.»

محمد موسوی خوئینی، نوشته خود را اینگونه به پایان می‌رساند: «برای انبساط خاطر جناب جنتی ضرب‌المثل جدیدی شنیده‌ام که خدمت دایم الوجودشان عرض می‌کنم: دو چیز در این دنیا باقی می‌ماند: یکی نام نیک، و دیگر آیت الله جنتی.»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به tehranreview-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به tehranreview@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته