-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ دی ۶, سه‌شنبه

Latest Posts from Tehran Review for 12/27/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



رئیس کل دادگستری استان آذربایجان ‌شرقی نحوه‌ اجرای حکم اعدام سکینه آشتیانی را بسته به نظر صادق آملی لاریجانی دانسته است. از نظر رئیس قوه قضائیه، چون هدف اصلی اعدام است و امکان سنگسار نیست، پس باید با چوبه دار انجام داد.

به گزارش دویچه‌وله، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از حجت‌الاسلام مالک اژدر شریفی، رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی، نوشت: «برای تعیین نحوه اجرای حکم اعدام سکینه آشتیانی منتظر نظر رئیس قوه قضائیه هستیم».

سکینه‌ی محمدی آشتیانی که به اتهام “زنای محصنه” به سنگسار متهم شده بود، اجرای این حکم با فشار گسترده‌ی نهادهای حقوق بشری داخلی و خارجی متوقف ماند.

شریفی که گفته می‌شود در “جلسه پرسش و پاسخ جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت معلم آذربایجان” سخن می‌گفت، خانم آشتیانی را در دو مورد مجرم و محکوم شمرده است: «یکی عمل نامشروع در حال احصان که حکمش رجم [سنگسار] است و دیگری معاونت در قتل شوهر که بابت آن به ده سال زندان محکوم شده است».

به گفته‌ی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی، در مورد اجرای حکم سنگسار خانم آشتیانی از محمود هاشمی شاهرودی، رئیس وقت قوه قضائیه، کسب تکلیف شد. این موضوع اما به دلیل همزمانی با پایان دوره‌ی ریاست شاهرودی بر این قوه و جانشینی او توسط صادق آملی لاریجانی مسکوت ماند.

این مقام قضایی جمهوری اسلامی دی ماه ۱۳۸۹به خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) گفته بود که اجرا یا اجرا نشدن حکم سکینه آشتیانی به یک اندازه محتمل است. شریفی حال می‌گوید «آیت‌الله آملی لاریجانی بر این نظرند که چون هدف اصلی اعدام است، پس اگر امکان رجم [سنگسار] نیست، به لحاظ فقهی می‌شود اعدام را با چوبه‌ی دار انجام داد، منتها دستور داده‌اند قدری صبر کنیم تا با فقهای دیگر بحث شود و نتیجه دقیق و روشنی اتخاذ شود».

از سوی دیگر محمد جواد لاریجانی، برادر رئیس قوه‌ی قضائیه که دبیری ستاد حقوق بشر قوه قضائیه را بر عهده دارد، آذر ماه ۱۳۸۹ در گفت‌وگو با شبکه‌ی انگلیسی‌زبان “پرس تی وی” گفته بود که «شانس خوبی برای چشم‌پوشی از اعدام سکینه آشتیانی وجود دارد». او البته جزئیات بیشتری در این مورد بیان نکرد.

یکی از موضوع‌های حاشیه‌ای در پرونده‌ی سکینه محمدی آشتیانی دستگیری دو خبرنگار آلمانی در تبریز بود که ظاهرا قصد مصاحبه با پسر این متهم را داشتند. این دو با وجود اینکه به اتهام جاسوسی حبس شده بودند، پس از مدتی کشمکش آزاد شدند.

این موضوع و ممانعت اولیه‌ی ایران با ملاقات دو خبرنگار با خانواده‌های‌شان روابط دو کشور را تحت تأثیر قرار داد. این دو آلمانی در نهایت پس از سفر گیدو وستروله، وزیر خارجه‌ی آلمان به ایران، به همراه او به کشورشان بازگشتند. سفر وستروله با واکنش‌های منفی فراوانی در آلمان روبه‌رو شد.

از زمان بازداشت خانم محمدی آشتیانی بارها اخبار متناقضی در مورد اعدام یا آزادی او منتشر شده است؛ خبرهایی که دائم تکذیب شده‌اند. ادامه‌ی حبس خانم آشتیانی نیز، به اعتقاد رئیس کل داگستری استان آذربایجان شرقی «مشکلی» نیست و برای تعیین تکلیف نهایی هم «عجله‌ای در کار نیست» زیرا «متهم در حال سپری‌کردن دوران مجازات معاونت در قتل است».

به گفته‌ی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی، «منتظریم ببینیم کسی که محکوم به اعدام با رجم شده است آیا می‌شود با چوبه‌ی دار نیز حکم اعدامش را اجرا کرد یا خیر». او می‌افزاید که بلافاصله پس از دریافت نتیجه، حکم سکینه محمدی آشتیانی اجرا خواهد شد.

محمد مصطفایی، وکیل سکینه محمدی آشتیانی، که در خارج از کشور به سر می‌برد، پیش‌تر تأخیر در اجرای حکم سنگسار این متهم را به سبب بحث‌برانگیر بودن موضوع “سنگسار” دانسته بود.


 


علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران ایران در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور گفت که مجلس شورای اسلامی باید در دست “انسان های اصولگرا و متدین” باشد.

به گزارش بی‌بی‌سی، آقای سعیدی امروز دوشنبه ۵ دی (۲۶ دسامبر) در یک کنفرانس خبری گفت که جایگاه سپاه بالاتر از آن است که از گروه های سیاسی حمایت کند یا پرچمدار احزاب شود، اما از اینکه مواضع سیاسی افراد و گروه ها “دقیقا منطبق با معیارهای سپاه” باشد، استقبال می کند.

او گفت که جریان سیاسی اصولگرا در ایران “به حاکمیت دینی و شاخص های امام، انقلاب و رهبری” اعتقاد دارد و گفتمان آن “بر گفتمان امام، رهبری و در نتیجه گفتمان علوی” منطبق است.

سپاه پاسداران در گذشته به دخالت در انتخابات و مداخله در کشمکش گروه های سیاسی متهم شده بود، اما مقامات آن همواره تأکید کرده اند که این نهاد تنها در چارچوب وظیفه خود که حفاظت از انقلاب اسلامی در ایران است فعالیت می کند.

آقای سعیدی امروز گفت که کشورهای غربی در صدد براندازی حکومت جمهوری اسلامی در ایران از طریق انتخابات هستند و به همین دلیل آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در مورد احتمال بروز چالش های امنیتی در انتخابات آینده مجلس هشدار داده است.

او افزود: “در حقیقت آنها به دنبال این هستند که افرادی را که می دانند رد صلاحیت می شوند در انتخابات مجلس نهم ثبت نام کنند تا پس از رد صلاحیت شدن، از این فرصت استفاده کنند و انتخابات را به چالش امنیتی بکشانند”.

آقای سعیدی احتمال داده است که در جریان انتخابات امسال مجلس هم وقایعی شبیه وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ رخ دهد.

اشاره او به اعتراضات گسترده به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش است که به کشته شدن ده ها نفر و زندانی شدن تعداد زیادی از فعالان سیاسی منتقد حکومت منجر شد.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد اصلاح طلب انتخابات مذکور که رهبری اعتراضات پس از آن را به عهده داشتند، در حال حاضر در حبس خانگی به سر می برند.

آقای کروبی اخیرا از طریق همسر خود نسبت به برگزاری انتخاباتی “فرمایشی” برای مجلس آینده هشدار داده است.

او با اشاره به سخنان وزیر اطلاعات و دبیر شورای نگهبان گفته است که مقامات حکومتی از نارضایتی و “قهر” مردم مطلع هستند و احتمالا قصد دارند با رد صلاحیت نامزدهای انتخابات، ابطال بعضی صندوق ها، پر کردن بعضی دیگر از آن ها با “رأی های بدون صاحب” و سرانجام بازداشت و برخورد با فعالان سیاسی، تجربه انتخابات دو سال پیش را تکرار کنند.


 


مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت در ایران که در حصر خانگی به سر می برد، در پیامی به مناسبت نزدیک شدن به انتخابات مجلس نهم گفته است که «حکومت خود را برای برگزاری انتخابات فرمایشی آماده می کند.»

به گزارش رادیو فردا، آقای کروبی بیش از ۳۰۰ روز است که در حصر خانگی به سر می برد ولی بر اساس گزارش سایت سحام نیوز، نزدیک به این رهبر مخالفان دولت، به صورت هفتگی به همسر خود، فاطمه کروبی، دیدار می کند.

خانم کروبی به سحام نیوز گفته است که در دیدار اخیر خود با آقای کروبی به وی اطلاع داده است که «برخی از نزدیکان و دوستان از تهران و شهرستان ها مراجعه می کنند و نظر جنابعالی را در خصوص شرکت در انتخابات و کاندیداتوری نیروهای اصلاح طلب جویا می شوند.»

به گفته خانم کروبی، این رهبر مخالفان که «تنها به صدا و سیما و دو روزنامه دسترسی دارد» گفته است: من از دیدگاه های مقامات جمهوری اسلامی «استنباط کردم که که آقایان از تداوم قهر و نارضایتی مردم به خوبی مطلع‌اند و می‌خواهند انتخاباتی فرمایشی و دستوری ترتیب دهند و با رد صلاحیت و ابطال برخی حوزه‌ها و پرکردن صندوق‌های رای از رای‌های بدون صاحب، و سپس برخورد و دستگیری و به وجود آوردن رعب و وحشت و امنیتی کردن کشور، پروژه تکراری انتخابات ۸۸ را بار دیگر پیاده کنند.»

مهدی کروبی افزوده است: «هنوز هیچ اتفاقی نیافتاده آقایان ستاد مبارزه با تخلفات انتخاباتی را با حکم رییس قوه قضاییه تشکیل داده‌اند و همه اینها نشان دهنده آن است که آقایان هیچ اعتقادی به رای مردم ندارند و از هم اکنون خود را برای برگزاری انتخاباتی فرمایشی آماده می‌کنند.»

به گزارش سایت سحام نیوز، آقای کروبی پیشنهاد کرده است که «بهتر است جمع اندکی که مورد قبول آقایان هستند مانند: علی اکبر ولایتی، محسن رضایی (که در انتخابات ۸۸ نظرات بدیعی داشتند) به سخنگویی حدادعادل و احمد خاتمی (به عنوان حاکم شرع قاطع، که حقیر و آقای موسوی را محارب اعلام کرده بود) به ریاست احمد جنتی، به عنوان شورای عالی انتخابات منصوب شوند و افرادی را به عنوان نماینده ملت انتخاب (منصوب) کنند و تیر آخر را به پیکره جمهوری اسلامی که در سال ۵۸ با رای قاطع و بی سابقه مردم تصویب و تاسیس شد، بزنند.»

این رهبر مخالفان ابراز امیدواری کرده است که مردم ایران «در فرصتی مناسب، ارزش های موجود در قانون اساسی ۵۸ را، البته با اصلاحاتی که در گذر زمان ضروری می نماید، احیا کنند.»

انتخابات مجلس نهم قرار است روز ۱۲ اسفندماه سال جاری در ایران برگزار شود و کار ثبت نام نامزدهای انتخاباتی از روز شنبه، سوم دی ماه، در سراسر کشور آغاز شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری های ایران، تا پایان روز دوم، ۶۳۹ نفر برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده اند که ۶۱۰ نفر از آنها مرد و ۲۹ نفر زن هستند. گزارش های خبرگزاری فارس درباره ثبت نام نامزدها بیانگر آن است که اکثر این افراد از حامیان دولت و اصولگرایان هوادار آیت الله خامنه ای هستند.

تشدید فضای سرکوب احزاب و گروه های سیاسی نزدیک به اصلاح طلبان و برآورده نشدن شروط محمد خاتمی، رییس جمهوری پیشین ایران، به منظور شرکت در انتخابات موجب شده است که گروه های بیشتری از اصلاح طلبان در روزهای اخیر از رقابت ها کناره گیری کنند.

آقای خاتمی از یکسال پیش تاکنون بارها خواستار آزادی زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعات و احزاب سیاسی و برداشتن حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی شده است.

اصولگرایان با انتقادهای شدید از شروط خاتمی اعلام کرده اند که نیازی به حضور اصلاح طلبان در انتخابات نیست و افراد درون این طیف که قصد شرکت در انتخابات را دارند باید از «جریان فتنه» که برای اشاره به اعتراض های پس از انتخابات ۸۸ مورد استفاده قرار می گیرد، برائت بجویند.

جبهه مشارکت ایران اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اعلام کرده اند که در این انتخابات شرکت نمی کنند و به طور تلویحی آن را تحریم کرده اند.

۳۹ زندانی سیاسی نیز با صدور بیانیه ای تاکید کرده اند که «گرم کردن تنور انتخابات، کمک به استبداد و در تقابل با دمکراسی است.»

همچنین محمد خاتمی گفته است که اصلاح طلبان بر اساس رویکرد «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» نسبت به انتخابات مجلس نهم در ۱۲ اسفندماه سال جاری عمل خواهند کرد، یعنی «نمی‌توانند و نباید در این انتخابات نامزد داشته باشند.»

میرحسین موسوی، دیگر رهبر مخالفان که در سال ۱۳۸۸ تاکید کرده بود در انتخابات دهم ریاست جمهوری «تقلب های گسترده و مهندسی شده» صورت گرفته است، به دلیل حصر شدید خانگی هنور درباره انتخابات مجلس نهم اظهار نظر نکرده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به tehranreview-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به tehranreview@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته