-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۴, جمعه

Latest News from Kaleme for 11/05/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



چهار نیروی امنیتی عصر امروز( پنج شنبه) با مراجعه دوباره به خانه پدری نازنین خسروانی، روزنامه نگار بازداشت شده، بدون ارائه هیچ گونه حکمی از آنها خواستند که در را باز کنند تا اقدام به تفتیش مجدد خانه کنند. آنها از هرگونه توضیحی در این باره خودداری و تهدید کردند که در صورتی که نگذارند وارد خانه بشوند، درها و پنجره ها را خواهند شکست.

براساس گزارش های رسیده به کلمه، خانواده خسروانی بارها از ماموران درخواست حکم قضایی کردند که با این پاسخ ماموران روبرو شدند که « اگر ما به شما حکمی ارائه بدهیم آن را روی اینترنت منتشر می کنید و یا ممکن است که پاره کنید.»

خانواده خسروانی ضمن تماس با پلیس ۱۱۰ از آنها خواستند که لااقل آنها با حضور در محل، مدارک مامورانی را که ادعا می کنند از وزارت اطلاعات هستند بررسی کنند.پس از حضور پلیس و تایید مدارک شناسایی آنها ،خانواده خسروانی اجازه ورود به ماموران دادند.

ماموران پس از ورود به خانه خطاب به مادر نازنین خسروانی گفتند :«ما مدرک داریم که در خانه شما یک کیس کامپیوتر و یک نوت بوک وجود دارد. یا خودتان بگویید کجاست یا ما مجبور می شویم با چاقو همه مبل ها را پاره کنیم تا پدایشان کنیم.»

این ماموران که صبح چهارشنبه نازنین خسروانی را دستگیر کرده بودند، امروز نیز برخورد بسیار نامناسبی با خانواده او داشته و با پرخاشگری با آنها صحبت کرده و همه خانه را نیزمورد تفتیش قرار دادند اما در نهایت آنچه می خواستند نیافتند .

ماموران امنیتی در زمان دستگیری خسروانی نیز ابتدا به اشتباه به خانه همسایه خانواده خسروانی مراجعه کرده و برخوردهای بسیار نامناسبی با همسایه آ نها داشتند که این موضوع منجر به تماس تلفنی همسایه با پلیس ۱۱۰ شد . ماموران آنچنان داد و فریادی مقابل منزل خسروانی به راه انداخته بودند که موجب اضطراب و ناراحتی ساکنان کوچه شده بودند .ماموران پلیس ۱۱۰ ضمن مراجعه به محل،با سرتیم ماموران اطلاعات که حاجی صدایش می زدند، صحبت و تذکر دادند که حق نداشتند برای همسایه ها ایجاد مزاحمت و سر و صدا کنند که با بی اعتنایی سرتیم ماوران اطلاعات مواجه شد.

نازنین خسروانی از روزنامه نگاران اصلاح طلب محسوب می شود که با روزنامه های نوروز ،بهار ، دوران امروز ،کارگزاران، سرمایه ، شرق و اقبال …همکاری داشته است .روزنامه هایی که همگی پس از مدتی فعالیت توقیف شدند.


 


بر اساس خبر منتشر شده در وب‌سایت شخصی سید محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق ایران، این وب‌سایت براساس تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، مشمول ماده ۲۳ قانون جرایم رایانه ای شده و به موجب ابلاغ رسمی این کارگروه از روز چهارشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۳۸۹ از ارائه خدمات میزبانی به این سایت در داخل ایران جلوگیری خواهد شد.

این سایت خاطرنشان کرده است که: پیش از این هیچگونه اعلام کتبی یا شفاهی به دست اندرکاران سایت مبنی بر تخطی از قانون صورت نگرفته و درخصوص مستندات صدور این ابلاغیه نیز توضیحی داده نشده است.

وب سایت شخصی سید محمد خاتمی از بدو شروع فعالیت خود، صرفا به انتشار افکار و دیدگاههای رئیس جمهوری سابق ایران و اخبار مرتبط با ایشان پرداخته است.

بدین ترتیب مشخص نیست چرا و با کدام مجوز قانونی، کارگروه دولتی مذکور بدون اعلام قبلی و یا دریافت هرگونه تذکر کتبی یا شفاهی، از ارائه خدمات میزبانی به سایت خاتمی جلوگیری می‌کند.

لازم به ذکر است که ماده ۲۳ قانون جرایم رایانه ای، مصوب مجلس شورای اسلامی (خردادماه ۱۳۸۸) تصریح می کند: ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی موظفند به محض دریافت دستور کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق مذکور در ماده فوق یا مقام قضائی رسیدگی‌کننده به پرونده مبنی بر وجود محتوای مجرمانه در سامانه‌های رایانه‌ای خود از ادامه دسترسی به آن ممانعت به عمل آورند. کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با حضور وزیر یا نماینده وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و فرمانده نیروی انتظامی، یک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و یک نفر از نمایندگان عضو کمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب کمیسیون قضائی و حقوقی و تأیید مجلس شورای اسلامی تشکیل می گردد. ریاست کارگروه (کمیته) برعهده دادستان کل کشور است.


 


در حالیکه ارتباط گروهک ریگی با سازمان سیا برملا شده وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته در اقدامی منفعلانه نام این گروه ترویستی ( جندالله ) را در لیست گروه ها و سازمان های تروریستی قرار داد.

به گزارش مهر به نقل از روزنامه لس آنجلس تایمز، در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «گروه جندالله از سال ۲۰۰۳ میلادی با توسل به انفجارهای انتحاری، ربایش افراد، ترور، کمین و حمله غافلگیرانه اقدام به کشتار شهروندان و نظامیان و مقامات ایرانی کرده است.»

در همین رابطه “فلیپ کروالی” سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تائید این خبر اظهار کرد؛ قرار دادن نام جندالله در لیست گروه های تروریستی از سوی آمریکا برای خوشایند دولت ایران انجام نشده بلکه این گروه ترویستی به دلیل انجام اقدامات ضد انسانی و کشتار مردم عادی در لیست گروه های تروریستی جای گرفته است.

این در حالی است که پیشتر سرکرده جندالله (عبدالمالک ریگی) به ارتباط با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ( سیا ) اعتراف کرده بود. کارشناسان آمریکایی این اقدام آمریکا را گامی از سوی دولت باراک اوباما برای نزدیک شدن به ایران ارزیابی کرده اند.


 


عضو فراکسیون خط امام (ره) مجلس با بیان اینکه انحلال  دانشگاه پزشکی ایران  اقدامی عجولانه است که با دلایلی مبهم صورت گرفته  گفت:این اقدام به ضرر جامعه دانشجویی و پزشکی ایران خواهد بود و ارائه خدمات پزشکی در تهران را با مشکل رو به رو می سازد.

به گزارش پارلمان نیوز دکترانوشیروان محسنی بندپی  در خصوص انحلال  دانشگاه پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که آیا این کار قانونی بوده است یا خیر گفت:در جلسه ای که کمیسیون بهداشت و درمان داشت امیدوار رضایی مامور شد تا بررسی کند آیا این کار قانونی بوده است و آیا بدون اجازه مجلس این کار می توانست صورت گیرد یا خیر؟و نتیجه آن را تا روز یک شنبه یا حداقل دو شنبه به کمیسیون اعلام کند.

نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان  با بیان اینکه صحبت های وزیر بهداشت و دلایلی که برای این اقدام مطرح می کنند خیلی شفاف نیست گفت:معلوم نیست که واقعا هدف اصلی از این انحلال و ادغام چه بوده است

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این اقدامی بی سابقه در نظام دانشگاهی ایران بوده است تا کید کرد:انحلال دانشگاه پزشکی ایران آن هم وسط سال تحصیلی ضربه بزرگی به دانشجویان این دانشگاه می زند،این اقدام عجولانه حداقل می بایست در یک پروسه ۳ یا ۴ ساله صورت می گرفت آن هم در صورتی که وزیر بهداشت می توانستد دلایل قانع کنندی ای برای  این انحلال بیاورد.

محسنی بندپی در پاسخ به این سوال که آیا انحلال دانشگاه را به نفع جامعه دانشجویی پزشکی ایران می دانید یا خیر؟گفت:قطعا این اقدام به ضرر جامعه پزشکی خواهد بود و نه تنها موجب ارتقاء کیفیت آموزش در این حوزه نمی شود بلکه با توجه به جمعیت تهران ارائه خدمات پزشکی در تهران را نیز با مشکل روبه رو خواهد ساخت.

وی خاطر نشان کرد:وزارت علوم و بهداشت باید در فکر تاسیس دانشگاه های بیشتر برای آموزش جوانان باشد نه اینکه با انحلال و ادغام دانشگاهی که چهارمین دانشگاه برتر پزشکی ایران است سیستم آموزشی را در این حوزه دچار مشکل کند.


 


نماینده مردم بروجرد در مجلس گفت: گزارش کارگروه تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی شاخه شستا در مراحل پایانی است.

“هادی مقدسی” در گفت و گو با خانه ملت اظهار داشت: جلسه هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در ۳ بخش شستا،سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگی در جریان است.

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: بررسی نشست با اعضای کارگروه های سه گانه هیات تحقیق و تفحص نشانگر این است که در شرکت شستا تخلفات و نواقص زیادی وجود دارد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی مشخص شدن نواقص و کمبودهای مربوط به این سازمان و سازمان بازنشستگی و شستا و…در عین حال رفع کردن آن عنوان شده است.

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد: جمع بندی نهایی کارگروه تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی شاخه “شستا” تا پایان سال جمع بندی شود.


 


در روزهای گذشته دهها نفر از کارگران ساختمان نصب پالایشگاه آبادان و همچنین کارگران سازمان فضای سبز شهرداری آبادان، در اعتراض به ماهها حقوق معوقه خود، دست به اعتصاب و تجمع زدند که در نتیجه گروهی از آنها اخراج شدند.

به گزارش جرس، دهها نفر از کارگران ساختمان نصب پالایشگاه آبادان، در اعتراض به چندین ماه حقوق عقب افتاده خود و عدم پاسخگویی مسئولین، دست به اعتراض زده و شیشه های محل کار خود را شکستند؛ که در پی این حرکت اعتراضی ، حدود سی نفر از آنها از کار اخراج شدند و در عین حال فقط یک ماه از حقوق کارگران به آنها پرداخت شد.

بر اساس این گزارش، در چند روز گذشته موج بیکاری و اخراج کارگران رو به افزایش بوده؛ در صورتی که مسئولان مربوطه از حقوق و پاداش های بالایی برخوردار هستند، اما کارگران زحمتکش باید ماهها بدون حقوق و مزایا، زندگی و شرایط سخت را بگذرانند .

همچنین به گفته یک منبع خبری از آبادان، دهها نفر از کارگران سازمان فضای سبز شهرداری آبادان، در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و بیمه خود در مقابل شهرداری مرکزی آبادان تجمع کردند.

کارگران معترض گفته‌اند که عدم دریافت ماهها حقوق، سبب بروز مشکلاتی برای آنها در تامین امرار معاش، پرداخت قبوض، تحصیل فرزندان و غیره شده است. اما سرپرست شهرداری آبادان، دلیل تاخیر در پرداخت حقوق و بیمه کارگران را مسدود بودن حساب این سازمان از سوی سازمان مالیات ارزش افزوده عنوان کرده است.


 


در آستانه ١٣ آبـان و روز دانش آموز در ایران، کانون صنفی معلمان ایران بیانیه ای صادر کرد و ضمن تبریک به دانش آموزان کشور، این روز را “یاد آور پایداری نونهالان این مرز و بوم در مقابل سموم خودکامگی و خودباختگی” ذکر کرد و برای دانش آموزان پویایی و بالیدن را آرزو کرد.

در متن این بیانیه کوتاه که در وبلاگ شیرزاد عبداللهی، عضو این تشکل مدنی، منتشر شده، آمده است:‌

“باز سیزده آبان دیگری از راه رسید و ما باغبانان گلشن آموزش و پرورش به رغم کاستی دست افزار و دست رنجمان و گاه خلیدن خاری در دستمان، همچنان محو شکفتن غنچه های این باغیم . رویش رستاک ها بر تنه کهن درختان این باغ را به نظاره نشسته ایم به امید روزگاری که بتوانید راست و سترگ، نماد پیشینه غنی فرهنگی مان و احیا گر برتری علمی و هنری مان باشید.

این روز را که یاد آور پایداری نونهالان این مرز و بوم در مقابل سموم خودکامگی و خودباختگی است به تو نونهال گرامی که ریشه در ارزش های ملی و دینی سرزمین خود داری شادباش می گوییم و آرزوی بالیدن و سایه گستراندنتان بر پهنه این خاک را داریم. همواره این باغبانان رنجور اما امیدوار را در کنار خود بدانید.”

همچنین رسول بداقی، عضو زندانیِ این تشکل صنفی، در نامه ای از زندان گوهردشت کرج خطاب به دانش آموزان خود نوشت، ضمن شرح دلیل زندانی بودن خویش و آرمان هایی که برای رسیدن به آنها در حبس به سر می برد، روز دانش آموز را به آنها تبریک گفت و خاطرنشان کرد: “اینک که این نامه را می نویسم، دلم لبریز از عشق و مهربانی شماست؛ اندیشه ام سرشار از امید به آینده شماست… من و همکارانم در کانون صنفی معلمان ایران سال هاست که برای بهبود کیفیت اموزشی و افزایش امکانات مدارس کشور تا رسیدن به استاندارد های جهانی تلاش می کنیم.”


 


حسین پرهیزگار، از فعالان دانشجویی شهر بابل، پس از احضار به اداره اطلاعات شهرستان بابل بازداشت شد.

به گزارش دانشجونیوز، در ادامه فشارهای مسئولان امنیتی استان مازندران به فعالین دانشجویی و مدنی این استان، حسین پرهیزگار دانشجوی محروم از تحصیل و فعال دانشجویی در بابل، در آستانه ۱۳ آبان بازداشت شد.

این دانشجوی محروم از تحصیل در جریان حوادث پس از انتخابات، چند بار به اداره اطلاعات شهرستان بابل احضار شده و مورد تهدید و بازجویی قرار گرفته بود.

دانشجو نیوز گزارش داده که این فعال دانشجویی در بازداشت قبلی مورد ضرب و شتم و تهدید مقامات اطلاعاتی و امنیتی قرار گرفته بود، به گونه ای که پس از آزادی جهت درمان به بیمارستان منتقل شد.

حسین پرهیزگار که از حامیان ستاد مهدی کروبی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در استان مازندران بوده، همچنین پس از انتخابات به مدت ۱۲ روز در سلول انفرادی مقر سپاه پاسدران شهرستان بابل بازداشت بود.

این گزارش حاکی است، در روزهای اخیر فشار بر روی دانشجویان افزایش یافته است، به طوری که در دانشگاه امیرکبیر تهران نیز تعداد نامعلومی از فعالان دانشجویی به دادگاه انقلاب احضار شده اند.


 


در حالیکه مشکل مسکن و اشتغال، به بزرگترین معضلات جامعۀ جوان کشور تبدیل شده، معاون اول و سخنگوی دولت ادعا می کند “داشتن مسکن به آرزویی دست نیافتنی برای عده‌ای تبدیل شده بود که در دولت احمدی‌نژاد ‌جوانان به سادگی می‌توانند صاحب خانه شوند.”

به گزارش دفتر امور رسانه‌های ریاست جمهوری، محمد‌رضا رحیمی ‌بعد از ظهر چهارشنبه ۱٢ آبان ماه، در مراسم بهره‌برداری از واحدهای مسکونی در استان خراسان شمالی ضمن تقدیر از وزیر مسکن و دیگر دست‌اندرکاران این وزارتخانه گفت: هم اکنون تحول و انقلاب بزرگی در بخش مسکن به وجود آمده است که سقوط قیمت ها و جلوگیری از سوداگری در بخش مسکن مهم‌ترین آن بوده است.

وی اظهار داشت: پس از جلوگیری از سوءاستفاده گران در بخش مسکن به دستور رئیس جمهور قیمت زمین از مسکن جدا شد و امروز شاهد ساخت و ساز ساختمان‌های فراوان در تمامی استان‌های کشور هستیم.

معاون اول رئیس دولت افزود: پیش از این داشتن مسکن به آرزویی دست نیافتنی برای عده‌ای تبدیل شده بود که در دولت احمدی‌نژاد و با همت تلاشگران وزارت مسکن، جوانان به سادگی می‌توانند صاحب خانه شوند.رحیمی خاطر‌نشان کرد: دولت در برخی از مناطق از نیاز مردم پیشی گرفته است که نمونه بارز آن در استان قم بود.

وی ادامه داد: در استان قم ٢۱ هزار متقاضی برای مسکن ثبت نام کردند و این در حالی است که وزارت مسکن در حال آماده‌سازی بیش از ٣۱ هزار واحد مسکونی در این استان است.معاون اول رئیس دولت در بخش دیگری از سخنان خود به طرح هدفمند‌سازی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: این طرح که در جهت رفاه و آسایش همه مردم کشور است، به زودی اجرا خواهد شد.

رحیمی اضافه کرد: تاکنون بخش زیادی از درآمدهای کشور صرف پرداخت یارانه‌ها می‌شد و افراد پرمصرف بهره بیشتری از یارانه‌های دولت می‌بردند، اما با اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها، یارانه‌ها به شکل عادلانه در میان اقشار مختلف جامعه تقسیم خواهد شد که این امر موجب رفاه همگانی، ایجاد رقابت میان تولید کنندگان و بهبود کیفیت کالاها خواهد شد.

وی ادعا کرد: با هدفمند‌سازی یارانه‌ها درآمدهای کشور به شکل عادلانه و برای عمران و آبادانی شهرها و روستاها هزینه خواهد شد. طی سالهای اخیر، وعده های زیادی در ارتباط با مسکن داده شده است؛ اما بدلیل نبود برنامه ریزی منظم و ساختاری در این زمینه، نه تنها وعده های متعدد و پروژه هایی همچون مسکن مهر، نتیج پیش بینی شده را محقق نکرده، بلکه سبب رکود معاملات و ساخت وساز، نگرانی و بیکاری در مشاغل نیز شده است.


 


یک عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس با بیان اینکه موافق بازنگری در سر فصل دروس رشته های علوم انسانی هستیم، گفت: اما توقف یکباره پذیرش دانشجو در ۱۲ رشته علوم انسانی تصمیمی عجولانه است که حوزه علوم و تحقیقات را دچار هرج و مرج می کند.

دکتر سعدالله نصیری قیداری در گفتگو با پارلمان نیوز، در خصوص توقف پذیرش دانشجو در ۱۲ رشته علوم انسانی به این دلیل که وزیر علوم اعلام کرده است نیاز به باز نگری دارند، گفت: اینکه وزارت علوم بخواهد بازنگری در سرفصل ها انجام دهد مانعی ندارد، اما اینکه به یکباره خواستار توقف پذیرش دانشجو در این رشته ها شود، دانشگاه ها را با مشکل مواجه می کند.

عضو فراکسیون دانشگاهیان مجلس تاکید کرد: این تصمیمات عجولانه در حوزه علوم تحقیقات درست نیست و نمی توان با این روش یک‌دفعه چیزی را عوض کرد.

نصیری قیداری در پاسخ به این سوال که بازنگری به چه صورت و توسط چه مرجعی باید صورت گیرد با اشاره به اظهارات وزیر مبنی بر اینکه اگر دانشگاهی بخواهد در این ۱۲ رشته پذیرش دانشجو داشته باشد باید در سرفصل ها بازنگری کند، گفت: مسلما این بازنگری نمی تواند توسط دانشگاه ها صورت گیرد، چرا که اگر هر دانشگاهی بخواهد سرفصل ها را خود انتخاب کند و روالی جداگانه را در پیش بگیرد، قطعا رشته های حوزه علوم انسانی را با هرج و مرج روبه رو می کند.

وی خاطر نشان کرد :تجدید نظر در سر فصل دروس دانشگاه ها باید به صورت متمرکز در کشور و برای یک دست کردن دانشگاه ها توسط اساتید مجرب تمامی دانشگاه ها به وزارت علوم ابلاغ شود و سپس همه نظرات بررسی و به یک جمع بندی مشخص رسید.


 


درآستانه سالگرد تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، معصومه ابتکار از دانشجویان فعال در جریان تسخیر سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ نگاه واقع بینانه نسبت به واقعه ۱۳ را مورد تاکید قرارداد و گفت: در بین تسخیر کنندگان کسی را نمی‌شناسم که پشیمان باشد.

به گزارش ایسنا، ابتکار، بامورد توجه قرار دادن نقش دانشجویان در جریان تسخیر سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ اظهارداشت:« اگر بخواهیم درک درست و همه جانبه‌ای از این واقعه داشته باشیم، در ابتدا بایستی فضای آن دوران را به خوبی درک کنیم و ببینیم در چه شرایط دانشجویان به چنین تصمیمی رسیدند و اصلا چرا دانشجویان در این مسیر گام برداشتند.»

وی خاطرنشان کرد:« این واقعه زمانی رخ داد که هشت ماه از انقلاب گذشته بود و در واقع انقلاب عظیم سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی در کشور رخ داد ،ساختارها هنوز آشفته بود و فقط یک دولت موقت وشواری انقلاب شکل گرفته بود. دراین زمان بسیاری از ساختارهای سیاسی همچون مجلس شکل نگرفته بود، ونگارش قانون اساسی کامل نشده بود. به همان ترتیب بحث دولت، دستگاه‌های امنیتی و انتظامی و اطلاعاتی همگی در وضعیت آشفته ای قرار داشتند و اگرچه کار و تلاش صورت می‌گرفت، ولی هنوز تا استقرار یک وضعیت با ثبات و تسلط بر تمام مسایل فاصله‌ زیادی وجود داشت.»

این عضو بنیاد باران با بیان این‌که دانشجویان متوجه چنین اوضاعی بودند، خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب باتوجه به این‌که فضای نسبتا آزادی در دانشگاه به وجود آمد، طی آن تمام گروه ها فرصت داشتند، دیدگاه‌های خود را مطرح کنند، تقریبا برای همه این گروه‌ها چه گروه دانشجویان مسلمان و چه گروه های دیگر که فعالیت داشتند، این پرسش مطرح بود که آسیب پذیری یک انقلاب از کجا شروع می‌شود ؟

ابتکار گفت: «درآن زمان دانشجویان بحث می کردند که چه تهدیداتی فراروی جریان انقلاب قرار خواهد گرفت. همه نیز براین نکته واقف بودند، آمریکا که منافع خود را در منطقه و ایران از دست داده است، نپذیرفته که چنین انقلاب بزرگی منافعش را در منطقه تهدید کند، بنابراین به نوعی به دنبال راه‌حلی بود که رژیم مورد نظر خود را به عرصه بازگرداند.»

این عضو عضو بنیاد باران گفت:«از طرفی ما در ایران تجربه تلخ ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ را پشت سر گذرانده بودیم و به چنین تجربه‌ای اشاره می‌شد و اگر چه نسل ما در آن دوران حضور نداشتند، ولی پدران ما آن دوران را مورد توجه قرار می‌دادند، چنانچه پدر من مرحوم دکتر تقی ابتکار که استاد دانشگاه تهران بود، شرایط سال‌های ۱۳۳۲ و اتفاقاتی که در آن دوران افتاده بود را تعریف کرده و گفته بود که چطور در اثر غفلتی که پیش آمد آمریکا توانست با یک کودتا نهضت ملی دکتر محمد مصدق که نخست وزیر قانونی کشور بود، را از میان براداشته و کلا کشور را از مسیر توسعه ،پیشرفت و مردم‌سالاری به سمت ۲۵ سال دیکتاتوری و استبداد سیاه ببرد و همه اینها مسایلی نبود که دانشجویان به راحتی از کنار آن عبور کنند.»

ابتکار ادامه داد:« دانشجویان در مقطعی احساس می‌کردند که آمریکا برنامه هایی از این دست را برای ایران خواهد داشت، به ویژه این‌که چند سال قبل از آن، در شیلی چنین برنامه‌ای را برای حکومت آلنده پیاده کرد. بنابراین دانشجویان تکرار تاریخ، تاریخ معاصر را مقایسه می‌کردند و می دانستند که چنین خطری وجود دارد، بنابراین دانشجویان مسلمان دور هم جمع شدند و براساس این شرایط به این نتیجه رسیدند که باید یک حرکت اعتراضی قوی انجام شود.»

وی در ادامه با اشاره به فضای رسانه‌ای که عمدتا در سطح بین‌المللی وجود داشت و غلبه رسانه‌ها از سوی غرب بود ، گفت:«دانشجویان در این راستا می خواستند انحصاری که علیه ایران شکل گرفته بود را بشکند و توجه مجامع بین‌المللی که متاسفانه به ملت ایران و اتفاقات رخ داده در کشورمان نگاهی نداشتند را جلب کند و بر این اساس دانشجویان تصمیم گرفتند بدون خشونت و اسلحه به شکل اعتراضی و کاملا مسالمت‌آمیز این اقدام را انجام دهند.»

ابتکار همچنین درباره میزان استقلال دانشجویان در واقعه ۱۳ آبان نیز اظهار کرد:« در این جریان ابتدا تمام نمایندگان دانشجویان مسلمان و انجمن‌های اسلامی که آن زمان در تحکیم وحدت نیز نماینده داشتند، از سوی ۶ دانشگاه اصلی تهران شامل دانشگاه تهران، شهید بهشتی ، صنعتی شریف ، پلی تکنیک، علم و صنعت و تربیت معلم دور هم جمع شدند و موضوع را به بحث گذاشتند و کاملا مساله محرمانه تلقی می شد و به هیچ عنوان قرار نبود موضوع به بیرون انتقال پیدا کند، چرا که امکان داشت گروه‌های دیگر این برنامه را خراب و یا این‌که پیشدستی کنند، کما این‌که گروه های چپ و چریک‌های فدایی خلق قبل از این چنین اقدامی را انجام داده بود.»

وی با تاکید بر این‌که چنین تصمیمی کاملا دانشجویی بود به دلائل مخالفت نمایندگان دانشگاه‌های‌ علم‌وصنعت و تربیت معلم اشاره و اظهار کرد: امروز هم هرگز نمی‌توان دروغ گفت و انکار کرد و گفت که دانشجویان با امام هماهنگی نکردند و امام موافق نبود.»

این عضو بنیاد باران حرکت دانشجویان در این راستا را هوشیارانه توصیف و اظهار کرد:« دانشجویان معتقد بودند اگر امام(ره) مخالف این موضوع باشند، به مجرد این‌که اعلام کنند از انجا خارج می‌شوند ،مساله مهم این بود که نامی که دانشجویان برای خود انتخاب کردند (دانشجویان مسلمان پیرو خط امام) حاکی از این بود که دانشجویان، مسلمان هستند و خط و مشی امام(ره) را قبول دارند،ضمن این‌که با سیاست‌هایی که بعد از آن پیگیری کردند، به هیچ عنوان اجازه ندادند گروه‌های سیاسی و احزاب از این حرکت بزرگ وجنبش دانشجویی به نفع خود، بهره‌برداری کنند؛ چرا که به هر ترتیب چه گروه‌های چپ همچون سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و چه احزاب در قدرت مثل حزب جمهوری اسلامی علاقه پیوستن به این جریان را داشتند، ولی دانشجویان به هیچ وجه اجازه بهره‌برداری سیاسی را به گروه های سیاسی نمی‌دادند؛ چرا که معتقد بودند این حرکت‌ها جریانی است که باید به نفع ملت انجام شود و به هیچ عنوان نباید دستخوش بازی‌های سیاسی قرار بگیرد.»

ابتکار همچنین درباره نقش روحانیت نیز در این حرکت هم گفت:« براساس شرایط، اقای موسوی خویینی‌ها که سابقه خوبی با دانشجویان داشتند و دانشجویان می‌دانستند که ایشان ارتباط مستقیمی با مرحوم حاج احمد آقا و حضرت امام(ره) داشتند، به عنوان رابط و شخصی که تا پایان راه همراه امین و دانشجویان بودند ،نقش تاثیرگذاری داشتند.»

وی گفت:« همچنین اصل این حرکت که شاید شکل دیگری به این جریان اعتراضی داد، حمایت خود امام (ره)از این جریان بود، چنانچه امام(ره) این حرکت را انقلاب دوم نامیدند و به این جمع دانشجویان اعتماد کردند و باعث شدند انسجام و وحدت ملی پشت سر این حرکت شکل بگیرد و عملا کشور یک بار دیگر بتواند در مقابل مشکلاتی که می‌رفت ا نقلاب را از پای در بیاورد با یک روحیه بلند ایستادگی کند و یک حرکت رو به رشدی دنبال کند.»

ابتکار در ادامه گفت‌وگوی خود با ایسنا در بیان ارزیابی خود از میزان شعاری و یا واقعی بودن جریان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا نیز اظهار کرد:« من اصلا فکر می‌کنم هم اکنون که در سی و یکمین سال این واقعه قرار داریم، باید این فرصت را فراهم کنیم که به این موضوع واقع بینانه نگاه شود. به این مفهوم که هم هزینه‌ها و هم دستاوردها دیده مورد توجه قرار بگیرند.»

وی افزود: «با نگاه واقع‌بینانه می‌توان دریافت اگر برآیند این حرکت که حتما هزینه‌هایی هم برای کشور داشته است، فقط همین ممانعت از یک کودتای احتمالی و یا فقط این باشد که دخالت‌های بی‌مورد و غیرقانونی آمریکا را در کشور ما مانع شده باشد، وزن این منفعت در مقابل آسیب‌هایی که البته قابل تحلیل است، قابل اهمیت است.»

وی گفت:« دانشجویان امروز اصل واقعه را تایید می‌کنند و همین دانشجویان می‌گویند در آن فضا وشرایط ،تصمیم منطقی یک جمع دانشجویی تحقق یافته است، ولی اینکه بعد از آن چه اتفاقی افتاد و چه بهره‌برداری‌هایی از این جریان شد و چگونه این جریان مناسبات ایران و آمریکا و دیگر مناسبات بین‌المللی را تحت تاثیر قرار داد جای ارزیابی و نقد دارد.»

وی با تاکید بر این‌که ما باید به سمت یک تحلیل واقع بینانه از این موضوع حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: «متاسفانه گاهی اوقات با یک روند عامدانه‌ای در جهت تحریف این تاریخ مواجه می‌شویم و می‌بینیم برای این‌که گروه های خاصی بتوانند وضعیت کنونی و وضعیت خاصی را توجیه کنند، اصل آن واقعه تاریخی و تحلیل‌هایی که نسبت به آن واقع می‌شود، را تخریب و تحلیل می‌کنند، چناچه در راستای این که گفته می‌شود، نباید با یک نگاه شعاری و یک سویه بااین مساله برخورد کرد عده ای این طور القا می‌کنند که پس عده‌ای از این دانشجویان پشیمان شدنددر حالی که در آن جمع دانشجویان و تصمیم ‌گیران اصلی که در آن زمان بودند به شخصه کسی را که از حرکت خود در سال ۵۸ به این مفهوم که آن حرکت را اشتباه بداند و امروز پشیمان شود نمی‌شناسم ولی کسانی را می‌شناسم که نسبت به اتفاقات بعد از آن واقعه نقد دارند.»

وی دسته بندی دانشجویان موثر درجریان ۱۳ آبان رایک ترفند سیاسی دانست و گفت:«طیفی از رهبران دانشجویان مسلمان خط امام آن دوران، امروز نه تنها در قدرت نیستند، بلکه منزوی و در حاشیه نیز قرار دارند، اما یک تلاش عامدانه‌ای در جهت تخریب چهره و وجهه‌ی آن ها صورت می‌گیرد که بالاخره مثلا زندانی بودنشان نیز قابل توجه باشد.»


 


کلمه- آل طاها:

«سیزدهم آبان میعادی است تا از نو به یاد آوریم که در میان ما مردم رهبرانند». این جان کلام و حسن ختام بیانیه ی چهاردهم میرحسین موسوی است. بیانیه ای که یکسال پیش ، در آستانه ی سیزدهم آبان هشتاد و هشت خطاب به ملت ایران صادر شد.

معنایی که میر حسین موسوی در این بیانیه به سیزدهم آبان نسبت می دهد، آن چنان با روحِ وقایع سه گانه ی سیزدهم آبان آشناست که کمتر کسی می تواند آن را انکارکند و تفسیری که میر حسین در این بیانیه از ماجرای تسخیر سفارت آمریکا می نویسد، موجه ترین تفسیری است که تا کنون توانسته است «رفتار اجتماعی» دانشجویان پیرو خط امام و «موضع رسمی » رهبر انقلاب را توصیف کند.

میر حسین در این بیانیه، به یکی از مناسبت های تاریخی ورویدادهای گذشته رجوع می کند و با وفاداری کامل به روحِ این رویداد، از آن نماد و نشانه ای نو می سازد. او هنگامی که از تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام یاد می کند، ابتدا می گوید: ” در این رویداد امام از دانشجویان مسلمان پیروی کرد. ظاهرا این دانشجویان بودند که خود را پیرو خط امام می‌خواندند، اما در واقع این امام بود که حرکت آنان را دنبال نمود….او مردم را رهبر می‌پسندید، زیرا می‌دانست که گذر از یک گردنه تاریخ برای سعادت هیچ ملتی کافی نیست ” و سپس به فراخور امروز و جنبش جدید مردمی این گونه نتیجه می گیرد: مردم ما امروز رهبرانند و این همان آرزوی بزرگی است که امام برای آنان داشت. او ما را دعوت ‌کرد به سوی آن چیزی که ما را زنده می‌کرد.

«سیزدهم آبان یعنی مردم رهبرانند» . این پیامی است که میر حسین در یادبود و گرامیداشت سیزدهم آبان به بدنه ی جنبش سبز مخابره می کند، تا این روزِ استبداد ستیز را به «هویت سبز» پیوند بزند. میر حسین موسوی در این پیام، هنرمندانه کوشیده است تا عناصر و تفاسیر از هم جا نمانند و آنچه می گوید در تضاد با تاریخ و ارزشهای اساسی جامعه نباشد و به میراث های سنتی و فرهنگی از منظر جدید بنگرد ودر رجوع به گذشته و تولید نمادها خلاقیت داشته باشد تا به بنیادگرایی متهم نشود.

«پیوند میان نو و  قدیمی» و «رهبر خواستن مردم» نشانه هایی برای رهبریِ موفق در جنبش های اجتماعی اند. نشانه هایی که می توان آن ها را در همین رفتار امام و در همین تفسیر میر حسین به خوبی مشاهده کرد.


 


بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود از نتایج به‌دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران یا همان نرخ تورم که بر اساس متوسط قیمت  ۳۵۹ قلم کالا و خدمات محاسبه می شود نرخ این شاخص در دوازده ماه منتهی به مهرماه امسال نسبت به دوازده ماه منتهی به مهرماه سال گذشته را معادل ۲/۹درصد اعلام کرد.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، در گزارش ماه قبل بانک مرکزی، نرخ تورم شهریور ماه امسال نسبت به دوازده ماه منتهی به شهریور ماه سال ۱۳۸۸ معادل ۹/۸ درصد اعلام شده بود. به این ترتیب نرخ سالانه تورم در مهر ماه امسال نسبت به شهریور ماه معادل ۳/۰ درصد افزایش داشته است.

روند کاهشی نرخ تورم که از اواسط سال ۱۳۸۷ به دنبال سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی، رکود حاکم بر اقتصاد جهان و واردات پر حجم کالاهای خارجی صورت گرفته بود، در شهریور ماه امسال متوقف شد. گزارش اخیر بانک مرکزی نشان می‌دهد که احتمالا این روند در حال تغییر جهت است. بنا بر گزارش بانک مرکزی نرخ تورم در مهرماه امسال نسبت به ماه قبل ۸/۱درصد افزایش داشته است و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۹/۱۱درصد رشد را نشان می‌دهد. نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به تیر و شهریور ماه امسال به ترتیب ۱/۹ و ۹/۸ درصد گزارش شده بود.

اگرچه شاخص تورم در هر شرایطی برای فعالان اقتصادی و دولتمردان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ اما در شرایط جدید اقتصاد ایران که قانون هدفمندسازی یارانه‌ها وارد فاز عملیاتی شده از اهمیتی دو چندان برخوردار شده است. پیش از این محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی، تورم ناشی از اجرای قانون یارانه‌ها را ۱۵ درصد اعلام کرده بود، اما برخی از نهادهای پژوهشی مثل مرکز پژوهش‌های مجلس و برخی کارشناسان اقتصادی، تورم ناشی از اجرای این طرح را تا ۶۰ درصد هم اعلام کرده‌اند که البته اغراق‌آمیز
به نظر می‌رسد.

در دو سال گذشته سیاست انقباضی بانک مرکزی جای خود را به سیاست انبساطی کنترل شده داده است، به‌طوری‌که نرخ رشد نقدینگی در پایان سال ۱۳۸۸ به ۹/۲۳ درصد رسید. این متغیر پولی در پایان سال ۱۳۸۷ معادل ۹/۱۵درصد گزارش شده بود. بر اساس اظهارات دکتر حسین قضاوی ،معاون اقتصادی بانک مرکزی، حجم نقدینگی در حال حاضر ۲۵۸ هزار میلیارد تومان است؛ در حالی که این رقم در ابتدای امسال ۲۳۳ هزار میلیارد تومان بوده است.


 


کلمه: محمد رضا خاتمی در باره  ادعای  رسانه های مدعی اخلاق و اصول درمورد دیدارش با ناطق نوری توضیح داد. به گزارش کلمه  اینبار دروغ پراکنی در  سایتهای وابسته به  برخی مراکز امنیتی  خاص  که رشد قارچ گونه  ای هم داشته اند آقایان ناطق نوری و محمد رضا خاتمی  را هدف قرار گرفت.  خاتمی در  تبیین  علل دروغ پراکنی  اقتدارگرایان می گوید:  آنان به خوبی متوجه شده اند که بدنه شان از حوادث اخیر مایوس شده است و ناکارآمدی آنها نیز پیش از گذشته مشخص گشته و شیوه های آنان برای اداره کشور کارآمد نیست و در بیشتر حوزه ها چون سیاست داخلی، خارجی، اقتصاد و فرهنگ شکست خورده اند و برای دلایل است که به دروغ پناه می برند.

گفت و گوی کلمه با سید محمدرضا خاتمی  پیش روی شماست:

اخیرا اظهاراتی شده است در خصوص آنکه شما با اقای ناطق نوری دیدار داشته اید و گفتگوهایی در این بین رد و بدل شده است نظرتان در باره این دیدار چیست؟

متاسفانه تمامی این اظهارات دروغ هایی است که از سوی منابع آگاه منتشر می شود و معلوم هم نیست این منابع آگاه چه کسانی هستند و از کجا خبرهایشان را می آورند. من از عید نوروز که با جمع زیادی برای دید و بازدید نوروزی خدمت آقای ناطق نوری رفتیم دیگر با ایشان دیداری نداشته ام و نمی دانم که این خبرها از کجا آمده است؟ همچنین گفته شده من دیدارهایی نیز با آقای محمد هاشمی داشته ام که می توانم بگویم مدت طولانی است که ایشان را ندیده ام و یا با حسن اقا خمینی که چند ماهی نیز می شود که ایشان را ندیده ام و خبرهایی که در باره این دیدارها و سخنان رد و بدل شده می شود همگی کذب محض است. البته ما از دیدار با آقای ناطق نوری و هرچهره معتدل و موجه نداریم و اگر شرایط ایجاب کند دیدار نیز خواهیم داشت.

پس این شایعات و اظهارات پیرامون این دیدارها ازکجا می آید و چه هدفی را دنبال می کند؟

گاه گداری شاهد هستیم که در رسانه های منتصب به محافل خاص امنیتی و اطلاعاتی از قول منابع آگاه و موثق مطالبی که عموما دروغ است منتصب به اصلاح طلبان پخش می شود که عموما نیز چند هدف را دنبال می کنند. نخست اینکه آنان تلاش می کنند با انتشاراین اخبار کذب بین گروه های مختلف در بین اصلاح طلبان اختلاف ایجاد کنند و به طور مثال بگوییند که فلان حزب و گروه سیاسی رایزنی کرده، گفتگو کرده و وارد مذاکره شده تا قدرت خود را مستحکم کند و شما دیگر احزاب اصلاح طلب از آن بی خبر هستید و در جریان امور نیستید. دوم آنکه می خواهند از این طریق به نیروهای خودشان امید و نیرو بدهند که البته کار سختی نیز هست. آنان به خوبی متوجه شده اند که بدنه شان از حوادث اخیر مایوس شده است و ناکارآمدی آنها نیز پیش از گذشته مشخص گشته و شیوه های آنان برای اداره کشور کارآمد نیست و در بیشتر حوزه ها چون سیاست داخلی، خارجی، اقتصاد و فرهنگ شکست خورده اند. در نتیجه با این فرافکنی ها می خواهند این احساس را الغاء کنند که اصلاح طلبان احساس یاس و ناامیدی کرده اند و می خواهند با انجام مذاکره و گفتگو خود را نجات دهند که این نیز دروغ است. به نظر من در حال حاضر اصلاح طلبان از جایگاه خوبی برخوردار هستند و با وجود انواع فشارهای فیزیکی، امنیتی، روانی و اطلاعاتی نه تنها از محبوبیت و توانایی های آنان کاسته نشده که بر ارزش آنان در نزد ملت افزوده شده است. در حال حاضر این مخالفان اصلاحات هستند که پایگاه خود را در میان مردم از دست داه اند و اتفاقا می خواهند عکس این موضوع را نیز بیان کنند و بگویند که اصلاح طلبان هستند که شکست خورده اند. سومین دلیل نیز به این بر می گردد که بخشی از برنامه ریزان و مخالفان اصلاحات به این راه حل رسیده اند که برای نجات دادن خود از تنگناها و چالش های موجود باید اصلاح طلبان را به صحنه برگردانند. آنان به طور مستقیم رویشان نمی شود که این مساله را بیان کنند و بگویند که ما به اصلاح طلبان نیاز داریم و اگر اصلاح طلبان در جریان نباشند اعتبار و آبرویی نه تنها برای ما باقی نمی ماند. در نتیجه آروزی بازگشت اصلاح طلبان به معالات طبیعی سیاسی را خواهانند اما این مساله را بر عکس عنوان می کنند. آنان می کوشند تا با شایعه پراکنی و دروغ سازی و فضا سازی این مساله را القا کنند که اصلاح طلبان به دنبال ایجاد آشتی ملی و مصالحه با جریان مقابل هستند و می خواهند که سازش کنند. البته به خودی خود اصلاح طلبان مساله گفتگو را رد نمی کنند و مردود نمی دانند اما ابتکار این عمل را نیز خود در دست می گیرند و با القای طرف مقابل منفعلانه وارد صحنه نمی شوندو خصوصا که در حال حاضر هیچ کدام از نیروهای اصلاح طلب حاضر نیستند که در این شرایط و با توجه به معادله نا برابر وارد صحنه شوند و با نیروهای که مردم را فریب داده اند و در طی یک سال گذشته  حوادثی را مرتکب شده اند وارد گفتگو شوند. نخست باید تکلیف مسببین حوادث یک سال گذشته معلوم گردد و تا آن موقع امکان گفتگو و آشتی ملی وجود نخواهد داشت. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که محافظه کاران دلسوز و علاقه مند به حل مشکلات نیز در حال حاضر در معادلات قدرت محلی از اعراب ندارند و آنها نیز دل پرخونی از حوادث اخیر دارند. با این رفتار اقتدارگریان و شرایط پیش آمده نمی توان انتظار داشت که راه حل های ریش سفیدی دیگر جواب نمی دهد خصوصا که جامعه نیز آگاه تر شده و رو به رشد است. در شرایط فعلی اقتدارگرایان روز به روز بیشتر تضعیف می شوند و در بن بست قرار می گیرند و با توجه به تمامی فشارهایی که به اصلاح طلبان وارد شده است روزهای بهتری در انتظار آنان است.

یکی از مواردی نیز که اخیرا مورد توجه قرار گرفته مساله دیدار اصلاح طلبان و اصول گرایان منتقد است وحتی گفته شده که می تواند بین این دو بخش اتحاد و ائتلاف نیز صورت گیرد که با واکنش تندی از سوی بخشی از اصول گرایان مواجه شد نظر شما در این باره چیست؟

جریان اقتدارگرایی منزوی و نامحبوب شده است و از این رو تمامی تلاش خود را می کند که از بوجود آمدن کوچکترین فضای تعامل جلو گیری کند و مانع هرگونه گفتگو بین نیروهای سیاسی و دلسوز کشور شود. از طرف دیگر مشکل محافظه کاران نیز در این است که نیروهای عاقل و دلسوز آنان هیچ گاه جرات بیان حقایق و نظرات خود را به صورت علنی ندارند و فقط در جلسات خصوصی از دل پرخون خود سخن می گویند و از شرایط کنونی انتقاد می کنند. البته نمی دانم که این سکوت به دلیل ترس و نداشتن جرات است و یا اینکه منافع و مصالح گروهی و حزبی به آنان اجازه نمی دهد که حقایق را بیان کنند. از این رو اعلام هرگونه گفتگو و دیدار با واکنش های اینچنین و دروغ پراکنی همراه می شود. در این میان تکلیف نیز روشن است آنانی که  کشور را به سراشیبی کشانده اند در گفتگو ها جایی ندارند و اتفاقا از بوجود آمدن این فضا نیز احساس ضرر و خطر می کنند و منفعتی برای آنان تامین نمی شود. این جریان اقتدار گرایی با این شتابی که به خود داده و در سراشیبی سقوط افتاده  آینده روشنی برایش متصور نیست.


 


یک عضو کمیسیون انرژی مجلس از ماموریت مرکز پژوهش های مجلس و دیوان محاسبات برای تهیه گزارشی در خصوص احتمال سرطان‌زا بودن بنزین تولید داخل خبر داد.

غلامعلی میگلی‌نژاد از اصرار کمیسیون مذکور به بررسی آثار سوء بنزین تولیدی در پالایشگاهها خبر داد و به خبرآنلاین گفت: در اولین گزارش کارشناسی دیوان محاسبات آلوده بودن بنزین های تولیدی در پالایشگاه ها به صورت تلویحی رد شده است، اما کمیسیون اصرار دارد که این موضوع دوباره مورد بررسی قرار گیرد که اگر این بنزین آثار سوء دارد تولید آن متوقف شود.

نماینده بوشهر با بیان اینکه سیستمی که برای پالایشگاه ها تعریف شده است برای تولید فرآورده های نفتی است نه تولید بنزین، همچنین خاطرنشان کرد: موضوعی که در هفته های اخیر در مورد بنزین تولیدی این پالایشگاه ها مطرح شده شائبه سرطان‌زا بودن این بنزین است که در خصوص این موضوع، مرکز پژوهش های مجلس و دیوان محاسبات مجلس مامور شدند تا قضیه را مورد بررسی قرار داده و گزارش نهایی را به کمیسیون ارائه دهند.

وی تاکید کرد: قرار است دیوان محاسبات آخرین گزارش خود را در خصوص بنزین تولیدی از پالایشگاه های پتروشیمی ارائه کند و سپس از ناحیه کمیسیون تعیین تکلیف شود و در دستور کار کمیسیون تاکنون قرار نگرفته است.

به گفته میگلی‌نژاد، تا زمان ارائه گزارش کارشناسی از ناحیه دیوان محاسبات تصمیم گیری صورت نخواهد گرفت . لذا باید منتظر شد تا از ناحیه دیوان محاسبات در ارتباط با بنزین تولیدی از ناحیه پتروشیمی منتشر شود.

وی در نهایت بار دیگر تصریح کرد که: در صورت اثبات سرطانزا بودن بنزین تولیدی در این ۶ پالایشگاه، یقینا کمیسیون از تولید بنزین غیر استاندارد که مشکل زیست محیطی داشته باشد، جلوگیری می کند.

پیش از این هم یک عضو دیگری کمیسیون انرژی مجلس به صراحت از سرطان‌زا بودن بنزین تولید داخل خبر داده و گفته بود: بنزینی که در پالایشگاه ها به شکل غیر استاندارد تولید میشود سرطانزا است واگر این بنزین سرطان‌زا در اختیار مردم قرار بگیرد مردم را به صورت حاد تری درگیر می‌کند و هزینه تمام شده آن برای کشور نیز بالاتر است.

عسگر جلالیان اضافه کرده بود: اگر با کمبود بنزین مواجه شویم به مردم فشار می‌آید و با نارضایتی آنها مواجه خواهیم شد. اما بحران نارضایتی مردم قابل مدیریت و کنترل است و نهایتا با عصبانیت آن ها رو به رو هستیم که خطرش کمتر از این است که مردم را در معرض خطر سرطان و مرگ قرار دهیم.

این هشدارها در حالی مطرح می شود که هفته پیش ۲۰۴ نماینده در نامه ای از ادعای وزارت نفت مبنی بر خودکفایی در تولید بنزین تقدیر کرده و نوشته بودند: تولید ضربتی بنزین، دستاوردی درخشان و موفقیتی بی‌بدیل است که نشان از اقتدار و صلابت نظام دارد.


 


کلمه: در شرایطی که معاون وزیر نفت در امور توسعه منابع انسانی از راه اندازی پایگاه اینترنتی برای ثبت نام نخبگان در وزارت نفت خبر می دهد، بسیاری از نخبگانی که توسط این وزارتخانه بورسیه شده بودند، سالیان سال است که برای فعالیت در وزارتخانه نفت و زیر مجموعه های آن در صف انتظار قرار گرفته اند و هر بار با جواب منفی به دلیل پر بودن نیروهای انسانی این مجموعه ها مواجه می شوند.

اما به گزارش خبر، در همین حال ‌معاون وزیر نفت در امور توسعه منابع انسانی و مدیریت از راه‌اندازی پایگاه اینترنتی ثبت‌نام از دانش‌آموختگان ممتاز با هدف ارتقای برد اطلاع‌ رسانی و فراهم آوردن شرایط یکسان به منظور دستیابی به ثبت نام برای تمام افراد خبر می دهد.

این در حالی است که نخبگانی که توسط وزارت نفت سالیانه بورسیه می شوند، هنوز در لیست انتظار برای استخدام باقی مانده اند.

بر اساس این گزارش، نخبگانی که توسط وزارت نفت بورسیه می شوند، متعهد خواهند شد که تا ۵ سال برای این وزارتخانه کار کنند.

این در حالی است که اکثر این نخبگان در صف برای حضور در نفت باقی مانده اند و از سوی دیگر هم نمی توانند به دلیل تعهد به وزارت نفت در جای دیگر استخدام شوند، که همین امر باعث بلاتکیفی بسیاری از نخبگان بورسیه شده توسط این وزارتخانه شده است.

در چنین شرایطی است که علیرضا میرمحمد صادقی معاون وزیر نفت ادعا می کند: با هدف عدالت محوری و جلوگیری از ترددهای شهری، پایگاه اینترنتی ثبت‌نام از دانش آموختگان ممتاز راه اندازی شده است .

وی از به کارگیری سیستم مکانیزه سخن می گوید که خطای نیروی انسانی را کاهش می دهد و وعده می دهد که با این روش متقاضیان می توانند از دورترین نقاط کشور درخواست های جذب خود را ارائه کنند و پس از بررسی و اعمال امتیازبنـدی، از آنان دعوت خواهد شد.

اما مشخص نیست این معاون وزیر دولت خدمتگزار، برای کسانی که بورسیه وزارت نفت بوده اند و سالهاست منتظرند تا در وزارت نفت جایی برای آنها خالی شود، تا تعهد قانونی دولت به جذب انها عملی شود، چه پاسخی دارد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته