-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۵, شنبه

Latest News from 30Mail for 11/06/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



1389/8/15

سمیه توحیدلو
بر ساحل سلامت

داستان های قرآنی همیشه از زیباترین و تاثیرگذارترین هاست. کافیست که رد یک داستان را از خود قرآن بگیری تا جزئیات آن و دقتش برایت دلنشین شود. داستان زندگی حضرت موسی که بیشترین منابع قرآنی را دارد، یا داستان حضرت یوسف و زیبایی هایی که احسن القصص اش ساخته و داستان حضرت سلیمان که نمایانگر شکوه فرمانروایی اوست، از جمله این داستانهاست.  در سالهای اخیر سریال حضرت یوسف به حد کفایت در کوچک کردن و از زیبایی انداختن آن داستان زیبا نقش بازی کرد، اما امروز فاجعه ۵ میلیاردی ِ ملک سلیمان تمام تصویر و تصوری که می شد از داستان سلیمان ِ نبی داشت را بهم ریخت.

soleyman

خلق صحنه های بدیع و به تصویر کشاندن صحنه های معجزه که خرق عادت است، پیشتر در همان سینمایی که خواسته اند از آن تقلید کنند به کرات رخ داده است. مگر ممکن است صحنه شکافتن نیل و گذر از آن را در داستان حضرت موسی از یاد برد. اما شکوه و جلوه این صحنه نه تنها هیچ حس بدی نمی دهد که تماما بر زیبایی داستان می افزاید.

اینبار ما که ادعای فهم بیشترمان از قرآن می شود تصمیم گرفته ایم داستانی از یک پیامبر پرشوکت بسازیم که به قول قرآن انس و جن را در تسخیر داشته است. فیلمی که در موسیقی اش و برخی صحنه های خاصش رد پای غیر ایرانی ها هم در آن دیده می شود. اما دریغ از ذره ای جلال و جبروت. نمی دانم اصرار کارگردان برای تاکید بر یورتمه اسب ها مهم تر بود یا تصویر سازی درست و پر ابهت از یاران سلیمان. سپاه سلیمان در این فیلم اغلب ده بیست نفری بوده اند. احتمالا تعداد اسب و سوارکار بیشتر فراتر از ۵ میلیارد تومان هزینه می برده است. احتمالا تمام افتخار کارگردان تقلید لاستی از دود سیاه است. یا صحنه بی ملاحتی مثل پرواز کشتی که در سالن سینمایی که من در آن بودم همه درحال تمسخرش بودند. آنقدر این صحنه که قرار بود معجزه یک پیامبر باشد بی منطق و بد ساخته شده بود که تمام سینما بلند می خندید و هرکس متلکی می انداخت.

نمی دانم کارگردانان ما از کجا به این نتیجه رسیده اند که اگر چهارتا نور و یا لکه سیاه را در یک فیلم وارد کنند، احتمالا فیلم هالیوودی ساخته اند. حالا تمام تلاششان را هم برای این ورود کرده باشند. جلوه های ویزه نورانی دودانی هم بسازند. خب آخر که چی؟

قاعدتا هر کسی که بشنود این گرانترین فیلم تاریخ سینمای ایران است و یا اگر با این تبلیغ پر طمطراق رو به رو شود که با مشارکت خارجی ها ساخته شده، حس دیدن آن را خواهد داشت. قاعدتا نمی شود پیشنهاد کرد که چنین فیلمی دیده نشود. اما مسئولینی که خیلی از خلق چنین اثر بی مایه و بدون فیلمنامه ای خوشحالند حواسشان باشد که کلاهشان را بالاتر روی سر بگذارند. ببخشید از بکار بردن چنین واژه تی ولی بهترین جمله ای که بعد از دیدن فیلم می شد شنید این بود که ” گند زدند به تمام حس زیبای داستان پر جلال و جبروت سلیمانی “

حالا جرات دارید عارض آقایان بشوید که اینهمه هزینه برای چه؟ با چه هدف؟ دنبال سریال یا فیلم خوش ساخت می گردند که بازی و کلام و تاریخ همه در کنار هم نشسته باشد، نمونه اش در آثار ایرانی به کرات بوده و هست. راه دور نمی روم. همین مختارنامه که در ابتدای پخش است می تواند نمونه خوبی باشد. آقایان آمده اند راه رفتن کبک بیاموزند، راه رفتن خودشان را فراموش کرده اند.


 


1389/8/14

ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی سعيد ترابيان، مسئول روابط عمومی و عضو هيئت مديره «سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه» و غلامرضا غلامحسينی، عضو ديگر اين تشکل مستقل کارگری را در شهر کرج بازداشت و به زندان رجائی‌شهر منتقل کردند.

یک روز پس از این دستگیری، آقای ترابیان با قرار وثیقه آزاد شده است اما غلامرضا غلامحسینی همچنان در بازداشت به سر میبرد و از سرنوشت او خبری در دست نیست.

یکی از اعضای این سندیکای مستقل کارگری به رادیو فردا گفته است: «آقای غلامحسينی جهت انتشار نامه گلایه‌آمیزی خطاب به مسئولین وزارت اطلاعات با سعید ترابیان (مسئول روابط عمومی سندیکا) تماس میگیرد و پس از ملاقات در یک کافی‌نت، ماموران وزارت اطلاعات وارد میشوند و پس از ضرب و شتم این دو نفر را بازداشت میکنند.»

این عضو سندیکا همچنین افزود: « هیچ دلیلی برای بازداشت آقای ترابیان وجود ندارد و و در مورد آقای غلامحسينی هم هيچ تفهيم اتهامی وجود ندارد.»

وی در خصوص افزایش فشارها بر «سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه» در ماه‌های اخير گفت: «اينکه اين فشارها به چه دليل روی فعالان سنديکايی وارد می‌شود برای خود ما هم جای سوال دارد، چون طی سال‌های اخير هيچ اعتصاب و اعتراضی از سوی آنها شکل نگرفته و به نظر می‌رسد فقط پيگيری‌های حقوقی اعضای سنديکا باعث اين بازداشت‌ها بوده است.»

این عضو سندیکای واحد در پایان خاطرنشان کرد: «تمامی فعاليت‌های اعضای هيئت مديره و فعالان سنديکای شرکت واحد در چهارچوب حقوق صنفی کارگران شرکت واحد بوده است. اخراج‌هايی هم که با حکم رسمی ديوان عدالت اداری صورت گرفته بود، در هيئت عمومی مشخص شد که اشتباه بوده و پس از آن خوشبختانه اکثريت کارگران به جز هفت نفر به سر کار خود بازگشتند و فعاليت‌های صنفی آنها ادامه دارد.»

منبع رادیو فردا


 


هشدار یک تشکل زیست محیطی در مریوان:
1389/8/14

«درياچه زريبار» يا به قول مردم كردستان «زريوار» يكي از زيباترين درياچه‌هاي آب شيرين در جهان است كه اين روزها حال خوشي ندارد و به روند مرگ تدريجي دچار شده‌ است.

مديرعامل «انجمن سبز چيا» كه یک تشكل مردم نهاد زيست‌محيطي در مريوان است معتقد است ورود فاضلاب، گل‌ولاي و چاه‌هاي غيرمجاز اطراف درياچه، مرگي حتمي را براي «درياچه زريبار» رقم خواهد زد.

محمد ناجي كاني‌ساناني گفت: «درياچه زريبار بزرگ‌ترين تعداد چشمه‌هاي جوشان در جهان را داراست به طوري كه 400 تا 450 چشمه آب درياچه را تامين مي‌كنند و آبي از بيرون به درياچه وارد نمي‌شود.»

وی با اشاره به اینکه «آب‌های سرازیر شده در فصل بارندگی نه تنها برای دریاچه مفید نیست بلکه ضرر میرساند»، افزود: «گل‌ولاي آب‌های سرازیر شده در فصول بارانی در كف درياچه رسوب مي‌كند و با پوشاندن روي چشمه‌هاي جوشان كف درياچه موجب مي‌شود چشمه‌ها دچار فشار هيدرواستاتيكي شده و كم آب شوند.»

مديرعامل انجمن سبز چيا تاكيد کرد: «جدای از مسئله گل‌ولاي و كم آب شدن چشمه‌هاي كف درياچه، چا‌ه‌هاي عميق و نيمه‌عميق اطراف درياچه که آب شهر را تامين مي‌كنند، آب زيرزميني تغذیه کننده درياچه زريبار را به غارت ميبرند.»

کانی‌سانانی در ادامه معضل پرغذائی (وتري‌سي‌‌كاسيون) که معلول «احداث سد» در نزدیکی دریاچه و بازگشت مواد زیستی تولیدی است را یکی دیگر ازخطرات مرگ تدریجی این دریاچه دانست و افزود: «غير از اين ورود 300 ليتر فاضلاب شهري و روستايي در ثانیه از طريق 11 روستا و برخي محلات شهر مريوان به داخل آب درياچه به این معضل دامن زده و موجب شده این دریاچه سه برابر مقدار معمول سيتوپلانگتوم تولید کند.»

وی در پایان گفت که مجموعه عوامل مخرب باعث شده آب درياچه به طور مرتب كم شود و ني‌زارها به طور تصاعدي رشد پيدا كند كه اين روال اگر به همين صورت پيش برود مرگ دریاچه حتمی خواهد بود.

او اقداماتی همچون برداشتن رسوب گل‌ولاي از روي چشمه‌هاي درياچه، جلوگیری از تجاوز به زمين‌هاي اطرف و احداث چاه‌هاي غيرمجاز و ممانعت از ورود فاضلاب به درياچه را برای نجات حیات این منبع آب شیرین ضروری دانست.

منبع: ایلنا


 


گزارش شاخص توسعه انساني 2010 سازمان ملل:
1389/8/14

گزارش خبری:

بر اساس گزارش شاخص توسعه انساني 2010 سازمان ملل متحد، نرخ بيكاري ایران در 9 سال گذشته  33 درصد گزارش شده و ایران در میان 169 کشور مورد بررسی توسط سازمان ملل در مکان 70 «شاخص توسعه انسانی» قرار گرفته است.

در شاخص توسعه انساني که از سال 1991 هر ساله از سوی سازمان ملل منتشر میشود، کشورهای جهان براساس فاکتورهایی از جمله درآمد سرانه واقعی، نرخ باسوادی، آموزش، بهداشت، تغذیه و نیز امید به زندگی مورد مقایسه قرار می‌گیرند.

سازمان ملل متحد در مقدمه گزارش امسال خود اعلام كرده كه اگرچه بدون منابع هیچ‌گونه پیشرفتی امکانپذیر نیست اما این موضوع پذیرفته شده‌ایست که امروزه موفقیت یک کشور صرفا در سایه درآمد امکانپذیر نیست و «نيروي انساني» بزرگترين ثروت يک ملت محسوب مي شود. بر همین اساس در گزارش امسال سازمان ملل، کشورهای بسیاری وجود دارند كه با وجود شرايط نامطلوب درآمدي توانسته‌اند در شاخص‌هايي مثل اميد به زندگي، تحصيل و بالابردن استانداردهاي زندگي پیشرفت کنند.

نروژ اول، ایران در رتبه 70

نروژ، استرالیا، آمریکا، ایرلند، لیختن اشتاین، هلند، کانادا، سوئد، آلمان و ژاپن از لحاظ شاخص توسعه انسانی در سال 2010 به ترتیب رتبه‌های اول تا دهم را کسب کردند و کشورهائی همچون زيمباوه و كنگو در قعر اين جدول جای گرفته‌اند.

در این میان ایران پس از کشورهائی همچون بوسني و هرزگوين، قزاقستان، آذربايجان و عربستان، با شاخص توسعه انسانی 0.702 از یک، در رتبه 70 قرار گرفته است.

این گزارش همچنین افزوده است از میان کشورهای آسیائی، «چین» با 23 درصد و «هند» با 30 درصد توانسته‌اند با رشد سريع در توليد ناخالص داخلي خود پيشرفت‌هاي چشمگيري در شاخص توسعه انساني (HDI) داشته باشند.

بیکاری زنان ایران بیشتر از مردان، کودکان جائی در آمار ندارند

بنا به شاخص‌های اعلام شده در این گزارش، از كل جمعيت مشغول به كار در ايران 56.8 درصد از استخدام رسمي شده‌اند كه در اين ميان زنان نسبت به مردان كمتر استخدام رسمي شده اند به طوري كه اين نسبت 72 به 100 گزارش شده است.

این گزارش افزوده است، بالاترین نرخ بیکاری ایران در 9 سال گذشته 33.2 درصد بوده و  1.9 درصد از نيروي شاغل به كار در ايران با درآمدي كمتر از 1.25 دلار در روز زندگي مي كنند.

در گزارش توسعه انساني سازمان ملل براي گروه كودكان كار در ايران گزارشی ثبت نشده است.

فنآوري اطلاعات و ارتباطات

شاخص مورد بررسي ديگر در این گزارش مربوط به فنآوري اطلاعات و ارتباطات است كه بر اساس آن از سال 2000 تا کنون، ميزان دسترسي به خطوط تلفن همراه و ثابت در ايران 532 درصد رشد كرده و جمعيت تحت پوشش تلفن همراه در ايران به 95 درصد رسيده است.

ميزان دسترسي به اينترنت نیز در سال 2008 به ميزان 32 درصد از كل جمعيت كشور گزارش شده که پنهاي باند آن در اين سال 0.4 درصد اعلام شده است.

ضریب جینی و رضایت‌مندی شهروندان

در بررسی و محاسبه «ضریب جینی» سال 2010 نیز که اصطلاحا شاخص برابري ناميده مي‌شود، کشورهای «نروژ» با ضريب 25.8، «ايسلند» با 34، «هلند» با 30.9 و «سوئد» با 25 كمترين نابرابري درآمدي را در توزیع عادلانه ثروت داشته‌اند که این میزان برای ايران 38.3 درصد اعلام شده است.

سازمان ملل در بخش دیگری از این گزارش، رتبه ايران از نظر سطح رضايت‌مندي شهروندان در جهان را 84 اعلام کرده و آورده است که 71 درصد مردم ایران از شغل خود راضی هستند.

همچنین رتبه ايران از نظر شاخص رضايت از زندگي 5.6 درصد اعلام شده که این رقم برای سلامت فردي 82 درصد و سطح زندگي 55 درصد بوده است.

منبع: ایلنا

پیشینه:

48 میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی میکنند

ایران یکی از فاسدترین دستگاه‌های اداری و مالی را در جهان دارد

هشدار سازمان ملل نسبت به وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران


 


عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
1389/8/14

در پی انتشار خبری مبنی بر دعوت علی لاریجانی جهت سفر قریب الوقوع وزیر خارجه اسبق بریتانیا به ایران، محمود احمدی بیغش، عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: لاریجانی باید در خصوص این دعوت باید به نمایندگان پاسخگو باشد.

این نماینده اصولگرای مجلس با بیان این که «آقای لاریجانی باید پاسخگو باشد و برای کارش دلیل بیاورد»، در توجیه مخالفتش با سفر وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا به ایران گفته است: «خیانت‌های جک استراو نسبت به جمهوری اسلامی ایران بر همگان واضح و مبرهن است و فراموش شدنی نیست.»

جک استراو، وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا و نماینده کنونی مجلس عوام این کشور، روز جمعه اعلام کرده است،‌ اوایل سال آینده میلادی در راس یک هیات پارلمانی به تهران سفر خواهد کرد.

وی که هفته گذشته به عنوان رییس مشترک گروه دوستی پارلمانی ایران وبریتانیا در مجلس عوام انتخاب شده است، در این باره گفته است: «ما اخیراً دعوت‌نامه‌ای از سوی رییس مجلس شورای اسلامی ایران برای سفر هیاتی از اعضای گروه دوستی پارلمانی به تهران دریافت کرده‌ایم.»

آقای استراو که به عنوان وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا بارها به ایران سفر کرده و به ویژه در گفت و گوها با ایران بر سربرنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی شرکت داشت، همچنین افزوده است: «این دعوت‌نامه از سوی پارلمان انگلیس پذیرفته شده و قرار است من به اتفاق بن والاس، نماینده مجلس عوام از حزب محافظه‌کار و دیگر رییس مشترک گروه دوستی پارلمانی به جمهوری اسلامی ایران سفر کنیم.»

محمود احمدی‌بیغش، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سفر وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا به ایران گفته است: «اگر جک استراو در جایگاه نماینده فعلی مجلس بخواهد به ایران سفر کند و از کردار گذشته خود نسبت به جمهوری اسلامی ایران عذرخواهی کند، منعی ندارد، ولی اگر او بخواهد بر سیاست‌های قبلی خود علیه ایران ادامه دهد پذیرفتنی نیست.»

منبع: جرس و رادیو فردا


 


1389/8/14

آیت الله بیات زنجانی عصر روز پنجشنبه ۱۳ آبان از طریق شبکه اجتماعی فیس بوک و سیستم گفت و گوی سایت گوگل (گوگل تاک) با تعدادی از کاربران اینترنت در داخل ایران و خارج از این کشور گفت و گو کرد.

این مرجع تقلید شیعیان در طول گفتگو در دو بخش دینی و سیاسی به صورت آنلاین به سوالات کاربران فیس بوک پاسخ داد.

به گزارش جرس، آیت الله بیات زنجانی به عنوان اولین مرجع تقلیدی است که از فن‌آوری روز برای ارتباط مستقیم با مردم استفاده کرده است.

بر اساس خبر دفتر اطلاع رسانی آیت الله بیات، این ارتباط از طریق فیس بوک و گوگل تاک ادامه خواهد داشت.

آیت الله بیات زنجانی از جمله مراجع شیعه در ایران است که در یک سال و نیم گذشته و در پی وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران بارها از برخوردهای صورت گرفته با معترضان انتقاد کرده است و برخی از این وقایع را با «تندروی های افراطی صدر اسلام» مقایسه کرده بود.

منبع: جرس و بی‌بی‌سی

 


 


کمیسیون اصل نود مجلس:
1389/8/14

خبرگزاری فارس گزارش داده که بر اساس بررسي‌هاي كميسيون اصل نود زمين خواري به صورت واگذاري غيرقانوني زمين‌ها يا تغيير غيرمجاز كاربري آنها در رأس مفاسد اقتصادي قرار دارد.

بر اساس این گزارش ارتباط زمين‌خواران با عوامل قدرت در دستگاه‌هاي اجرايي و نظارتي، مبارزه با آن را مشکل و هزینه‌ساز کرده است.

به گفته رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، در قوانين جمهوری اسلامی جرمي تحت عنوان زمين‌خواري با تعريف حقوقي وجود ندارد.

اما با این حال در اصطلاح عرفی، «زمين خواري» به معناي هتك حرمت املاك و اراضي غير يا تصرف مراتع و اراضي موات، محيط زيست، اراضي ملي و يا املاك متعلق به دولت يا شركت‌هاي وابسته به دولت و يا سازمان‌هاي عمومي است.

گزارش فارس در حالی منتشر شده که بر اساس گزارش نهادهای بین المللی و از جمله سازمان شفافیت بین المللی، ایران از نظر فساد اداری و مالی در سال 2010 در میان 180 کشور در مرتبه 146 ام قرار گرفته است.

منبع: فارس

پیشینه:
بر اساس گزارش «سازمان شفافیت بین‌المللی» ایران یکی از فاسدترین دستگاه‌های اداری و مالی را در جهان دارد


 


دادگستری یزد اعلام کرد:
1389/8/14

 

بر اساس اعلام دادگستری یزد، مجازات شلاق 4 نفراز محکومین در محل میدان امام خمینی شهرستان طبس و روستای کریت این شهرستان اجرا شد.

دادگستری این امر را در راستای برخورد  قاطعانه دستگاه قضایی با عوامل فروش و مصرف کنندگان مواد مخدر و همچنین سارقان حرفه‌ای معرفی کرد.

3 نفر از این افراد در حالی حکم شلاقشان در ملاء عام اجرا شد که به اتهام  فروش مواد مخدر به تحمل حبس و جزای نقدی هم محکوم شدند.

همچنین یک نفر دیگر از محکومین نیز به اتهام سرقت به حبس تعزیری و تحمل ضربات شلاق محکوم شد، که حکم شلاق وی نیز در ملاء عام اجرا شد.

پیش از این نیز يكي از شعب مجتمع قضايي بعثت،‌ براي يك سارق قنادي که 21 سال سن داشته، حكم قطع يد صادر كرده بود.

این حکم پس از دستگیری این جوان 21 ساله توسط ماموران کلانتری 115 رازی در خردادماه سال جاری صادر شده که در خودروي وي، مبلغ 900 هزار تومان وجه نقد، 3 جفت دستكش، آچار و مقدار زيادي شكلات و كاكائو كشف کرده بودند.

منبع: آفتاب

پیشینه خبر: صدور حکم قطع دست برای یک سارق 21 ساله


 


شاهزاده سعودی:
1389/8/14

شاهزاده تُرکی الفیصل، رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی گفت که ایران با پی‌گیری غنی‌سازی هسته‌ای، در مسیری پر مخاطره قدم برمی‌دارد و جمهوری اسلامی باید در مورد پرسش‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای خود توضیح بدهد.

آقای ترکی الفیصل که هم‌اینک از اعضای ارشد «کمیسیون بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» است روز پنج‌شنبه در یک سخنرانی گفت که ایالات متحده نباید برای اطمینان دادن به اسرائیل در مورد پیشرفت روند صلح با فلسطینیان، اقدام به حمله نظامی علیه ایران بکند.

وی  افزود: «هیچ‌کس انکار نمی‌کند که وجود یک ایران هسته‌ای، یک خطر بین‌المللی بزرگ است، اما این ادعا که ایالات متحده برای پیش بردن روند صلح اسرائیل و فلسطین باید به ایران حمله کند مانند این است که بگوییم برای چیدن سیب باید درخت سیب را برید.»

به گفته رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان، جنگ با ایران نه تنها «فاجعه‌انگیز بلکه مصیبت‌بار» خواهد بود و چنین جنگی باعث می‌شود تا «روند آشتی در سراسر خاورمیانه از عراق گرفته تا اسرائیل مدت‌ها به عقب بیفتد.»

این کمیسر «کمیسیون بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» همچنین تاکید کرد: «ایرانیان باید از ماهیت حادثه‌آمیز مسیر کنونی غنی‌سازی خود آگاه باشند. آنها باید به تمامی علامت سؤال‌های باقی‌مانده برای جامعه جهانی پاسخ بدهند و این سؤال‌ها تنها از سوی ایالات متحده و غرب مطرح نمی‌شود.»

منبع: رادیو فردا

 


 


به دنبال طرح «اسلامی‌ کردن دانشگاهها و مدارس»:
1389/8/14

علی ذوعلم، دبیر ستاد همکاری‌های سازمان آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه می‌گوید که این سازمان درصدد طراحی حوزه علمیه برای دانش‌آموزان و فرهنگیان است.

به گفته‌ی آقای ذوعلم در این حوزه‌ها قرار است «در کنار مباحث علمی به موضوعات معرفتی نیز پرداخته شود.»

دبیر ستاد همکاری‌های آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه می‌گوید که در حال حاضر در استان‌ها کمیته‌های استانی ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش وپرورش به ریاست نمایندگان رهبر جمهوری اسلامی و امام جمعه مرکز هر استان شکل گرفته است.

پیش از این اعلام شده بود که در راستای طرح اسلامی کردن دانشگاهها و مدارس، فرهنگیان برای «التزام به ولایت فقیه» آموزش می‌بینند.

منبع: ایلنا

پیشینه:
فرهنگیان برای «التزام به ولایت فقیه» آموزش می‌بینند
 


 


1389/8/14

چهار نیروی امنیتی روز گذشته با مراجعه دوباره به خانه پدری نازنین خسروانی، روزنامه نگار بازداشت شده، بدون ارائه هیچ گونه حکمی از آنها خواستند که در را باز کنند تا اقدام به تفتیش مجدد خانه کنند.

آنها از هرگونه توضیحی در این باره خودداری و تهدید کردند که در صورتی که نگذارند وارد خانه بشوند، درها و پنجره ها را خواهند شکست.

به گزارش کلمه، خانواده خسروانی از پلیس تقاضای کمک می‌کند که در نهایت نیروهای امنیتی به کمک پلیس وارد منزل شده و اقدام به تفتیش خانه پدری نازنین خسروانی می‌کنند.

بر اساس این گزارش، این ماموران روز گذشته برخورد بسیار نامناسبی با خانواده این روزنامه نگار زندانی داشته و با پرخاشگری با آنها صحبت کرده و همه خانه را نیزمورد تفتیش قرار دادند اما در نهایت آنچه می خواستند نیافتند.

نازنین خسروانی که روز چهارشنبه دستگیر شده است، از روزنامه نگاران اصلاح طلب محسوب می شود که با روزنامه های نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران سرمایه و … همکاری داشته است؛ روزنامه هایی که همگی پس از مدتی فعالیت توقیف شدند.

منبع: کلمه

پیشینه:
نازنین خسروانی، روزنامه نگار، بازداشت شد


 


1389/8/14

سخنگوی وزرات امور خارجه بريتانيا، اتهام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی منبی بر ارتباط چهار نفر بازداشتی در غرب ايران با بریتانیا را رد کرد.

بری مارستون، سخنگوی وزارت امور خارجه بريتانيا گفت «بريتانيا هيچ وقت از تروريسم در ايران حمايت نکرده است و اين قابل قبول نيست که هر اتفاق های بدی در ايران بيفتد، دولت ايران ادعا می‌کند که کار هميشه کار انگليسی ها است.»

روز گذشته وزارت اطلاعات از دستگیری چهار نفر «وابسته به بریتانیا» در شهر مریوان خبر داد که در «قتل پنج نفر» دست داشته‌اند.

به گزارش «پرس تی وی» شبکه انگليسی زبان دولت ايران، افراد دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که در دو سال گذشته پنج ترور انجام داده‌اند و قرار بود بابت هر عملیات 20 هزار دلار دستمزد بگیرند ولی تا زمان دستگیری، تنها 8000 دلار آن را دریافت کرده بودند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بريتانيا گفت: «اين اتهام های بی پايه دولت ايران سابقه طولانی دارند، ولی هيچ ربطی به واقعه ندارند.  دولت ایران به جای استفاده از اتهامات مسخره و بی پايه خيلی بهتر است به دنبال کردن دلایل واقعی برای مشکلات خود بپردازد.»

منبع: رادیو فردا

پیشینه:
«دستگیری چهار وابسته به بریتانیا در مریوان»


 


1389/8/14
مهدی کروبی در گفتگو با تلویزیون رسا درباره طرح نظارت بر نمایندگان مجلس سخن می‌گوید. این طرح اجازه می دهد نمایندگان مخالف و یا حتی مستقل در صورت نبود رضایت حکومت، از مجلس اخراج و حتی در مواردی به محاکم قضایی معرفی شوند. پیشتر آقای کروبی در نامه ای به نمایندگان مجلس گفته بود که «ننگ تصویب این طرح» را برای خود نخرند. وی همچنین هشدار داده بود که این طرح، نمایندگان مجلس را به «نوکران قدرت» تبدیل خواهد کرد.

 


کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران:
1389/8/14

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در واکنش به از سرگیری اعتصاب غذا توسط نسرین ستوده، در بیانیه‌ای از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته است که فورا برای نجات جان این وکیل زندانی اقدام کند.

هادی قائمی، سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در این باره گفته است «خانم ناوی پیلای، به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر موظف به کمک به مدافعان حقوق بشری که در معرض حملات جدی قرار گرفته اند، می باشد. سکوت وی در قبال آزار سیستماتیک و محاکمات وکلای مدافع حقوق بشر باعث نگرانی خواهد بود.»

وی افزوده است «خانم ستوده جان خود را نه تنها در راه حقوق ملت ایران، بلکه در راه اصولی که سازمان ملل متحد بر مبنای دفاع از آنها تاسیس شده است گذاشته است.»

روز گذشته، رضا خندان همسر نسرین ستوده خبر داد که خانم ستوده از روز یکشنبه در زندان اوین در اعتصاب غذای خشک بسر می‌برد و وضع جسمانی‌اش خوب نیست.

نسرین ستوده، وکیل شماری از زندانیان سیاسی و فعالان حقوق بشر در ایران ، از روز سیزدهم شهریورماه، پس از احضار به دادسرای زندان اوین بازداشت شده است و این دومین بار است که دست به اعتصاب غذا می‌زند.

وی هفته گذشته پس از درخواست خانواده اش و فعالان سیاسی، اعتصاب غذای خود را شکسته بود.

منبع: جرس

پیشینه:

نسرین ستوده در زندان اوین در اعتصاب غذای خشک بسر می‌برد
نسرین ستوده بعد از ۲۷ روز، اعتصاب غذای خود را شکست
گروهی از وکلا خواستار آزادی نسرین ستوده شدند
رهنورد: نسرین ستوده و سایر زندانیان سیاسی را آزاد کنید
سازمان عفو بین‌الملل خواستار آزادی نسرین ستوده شد


 


1389/8/14

عطاءالله مهاجرانی
جرس

مولوی عبدالحمید بدون شک شاخص ترین عالم دینی اهل سنت در کشور ماست. اسلام شناس و فقیهی دانشمند، اهل نظر و حکیم. سال های طولانی است که با ایشان آشنا هستم. هر گاه توفیق سفر به زاهدان پیدا می کردم و یا ایشان به تهران می آمدند. دیداری صورت می گرفت. همیشه این خاطره در ذهنم می ماند، مولوی عبدالحمید برای هر موضوعی به خوبی می اندیشد و با تانی و حکمت سخن می گوید.

 در دوران مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد به زاهدان رفتم. ظهر جمعه قرار بود در نماز جمعه رسمی به امامت نماینده محترم رهبری در مسجد جامع صحبت کنم. شب هم پس از نماز مغرب در مسجدمکی. به نظرم رسید که جمعیت مردم، اهل سنت، به ویژه جوانان با پیراهن های سپید ده ها برابر جمعیت نمازگزاران مسجد جامع بود. ضمن این که تعداد قابل توجهی از نمازگزاران مسجد جامع سربازان وظیفه بودند. برخی نیز پرسنل نیروی انتظامی به نظر می آمدند.

 به گمانم این که درخواست منطقی و موجه مولوی عبدالحمید و اهل سنت ایران برای ساختن مسجدی در تهران متوقف مانده است حکایت از تدبیری است که در درون، ترسی  در آن پنهان شده است. اگر اهل سنت ایران در تهران مسجدی داشته باشند، نماز جمعه و یا عید آنان بسیار پر جمعیت و با شکوه خواهد بود به عبارت دیگر نماز جمعه رسمی و حکومتی از رونقش کاسته می شود. و گرنه چگونه می شود شیعیان مدینه برای خودشان در کنار مسجد نبوی مسجدی داشته باشند، آنگاه اهل سنت ایران از داشتن مسجدی در تهران و مشهد و ... محروم بمانند؟ هفته وحدت و تقریب بین مذاهب و سمینارها و کنفرانس های بسیاری که در تهران برگزار می شود و بودجه های هنگفتی که صرف می شود تنها با یک آزمون سنجیده می شود. وقتی اهل سنت اجازه اداره مسجدی را در تهران ندارند. وقتی از شرکت شخصیت های شاخص اهل سنت مثل مولوی عبدالحمید در کنفرانس های بین المللی ممانعت می شود از کدام وحدت و تقریب سخن می گویند؟

 تردیدی نیست اهل سنت که اکثریت مسلمانان جهان را تشکیل می دهند در دو کشور ایران و سوریه با مظلومیت به سر می برند. یک وقتی مولوی عبدالحمید با تبسم می گفت: در پادگان ها هم مزاحم نماز خواندن جوانان اهل سنت می شوند. به آن ها می گویند، مگر شما چقدر نماز می خوانید!

 دوم: نکته بسیار مهمی در مصاحبه مولوی عبدالحمید ذکر شده است: نقش مردم و سران قبایل و علمای مورد وثوق مردم در امنیت مرزهای شرقی کشور... بدون توجه و احترام و حفظ حقوق کامل هموطنان اهل سنت نمی توان شاهد امنیت پایدار در شرق کشور بود. همواره بایست بر استفاده از نیروی نظامی و راهبرد های امنیتی تاکید کرد. خط مشی نارسایی که غیر از فقر و عقب ماندگی برای مردم و منطقه حاصلی نخواهد داشت. آیا برای سخنان مولوی عبدالحمید گوش شنوایی پیدا می شود؟

 پیامبر اسلام گوش شنوای امت بود، حتی مشرکان برایش مضمون درست کرده بودند که بیش از حد به سخنان گوش می کند و به اصطلاح گوشی است:

 ُ الَّذِينَ يُؤْذُونَ النَّبِيَّ وَيَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ قُلْ أُذُنُ خَيْرٍ لَّكُم - سوره توبه آیه 61


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته