-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۳, پنجشنبه

Latest News from Mizan Khabar for 05/13/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



 

Modafean_hoghogh_e_bashar

کانون مدافعان حقوق بشر در نامه ای به رییس قوه قضاییه ضمن محکوم کردن اعدامهای اخیر، خواستار توقف روند در پیش گرفته شده توسط قوه قضاییه شد.

متن این نامه به شرح زیر است:

رياست محترم قوه قضاييه
حضرت آيت الله صادق لاريجانی

با سلام و احترام،
در سحرگاه نوزده ارديبهشت ماه خبر اعدام ۵ جوان – که اکثر آنها از خطه کردستان بودند- موجبات شگفتی و تاسف مدافعان حقوق بشر را فراهم نمود.
همانگونه که مستحضريد، يکی از اهداف اوليه مجازات ها چه از ديدگاه شرعی و چه از منظر قانونی اصلاح فرد و جامعه است . اما در مجازات اعدام نه تنها اصلاح فرد متصور نيست بلکه ميتواند به دليل کاربرد خشونت به شکل عريان، جامعه را بيمار و نابهنجار نمايد . به دلايل بسيار و از جمله چنين مواردی مدافعان حقوق بشر در سراسر دنيا با مجازات های سالب حيات مخالفت می نمايند. افزون بر آن با توجه به وجود احتمال اشتباه قاضی در صدور حکم اعدام در صورتی که اشتباه قاضی محرز گردد ، با اجرای حکم اعدام ، امکان جبران مافات منتفی ميشود. درصورتی که در مجازات هايی چون حبس، امکان جبران اشتباه قاضی وجود دارد. و حضرت عالی در مقام عالم دينی مستحضريد که خطايی بالاتر از سلب حيات انسان وجود ندارد .به همين دليل مدافعان حقوق بشر با هرگونه اعدامی مخالف اند. اما آنچه که موجبات نگرانی مدافعان حقوق بشر رادر اين اقدام خاص بيش ازپيش فراهم نموده است ، مختصرا به اطلاع حضرتعالی ميرسانيم:

۱. ضوابط دادرسی عادلانه از جمله اجرای مقررات اصل ۱۶۸ قانون اساسی و به ويژه علنی بودن دادگاه در عمل رعايت نشده است. حال اين پرسش در ذهن هر انسان بي طرفی ايجاد مي گردد که چنانچه صادر کنندگان چنين احکامی اعتقاد به مجرم بودن محکومين دارند ، چرا از علنی شدن محاکمات اباء دارند؟ به ويژه آنکه طبق اعلام وکيل محترم مرحوم فرزاد کمانگر مجازات اعدام متناسب با عملکرد آن جانباخته نبوده و ايشان را بی گناه ميدانسته است .

۲. چرا اجرای حکم اعدام بدون هر گونه اطلاع وکلا و حتی خانواده های آنها و بدون حضور وکلای محکومان در مراسم اعدام انجام شده است؟

۳. با توجه به اينکه احکام صادر شده مربوط به ماهها و بعضا سالها پيش بوده انتخاب زمان اجرای حکم در ايام نزديک به خردادماه مي تواند شائبه سياسی بودن اجرای اين مجازات ها را دراذهان ايجاد نمايد.

۴. با التفات به اينکه طبق اخبار منتشره در رسانه های گروهی، درآينده ای نزديک احتمال حضور دبيرکل سازمان ملل و کميساريای عالی حقوق بشر در ايران وجود دارد، آيا انتخاب اين زمان برای اجرای حکم اعدام گروهی نمی تواند موجب ايجاد تنش در روابط بين الملل از منظر حقوق بشر گردد؟

۵. با توجه به اينکه اکثر اعدام شدگان از خطه کردستان می باشند آيا در شرايط کنونی کشور چنين اقدامی نمی تواند به وحدت ملت ايران خدشه وارد کند ؟ اين درحالی است که مردم غيور خطه کردستان به عنوان جزيی از ملت سرافراز ايران ،حافظ مرزهای کشور بوده اند و به ايرانی بودن خود باليده اند، همانگونه که فرزاد کمانگر به عنوان يک معلم دلسوز ايرانی در نامه های خود تاکيد بر ايرانی بودن خود نموده و به آن افتخار می نمود .

بنابر مراتب فوق "کانون مدافعان حقوق بشر" ضمن محکوم نمودن اقدامات خلاف قانون و معاهدات بين المللی اعتراض شديد خودرا به افزايش موج اعدام ها به ويژه پس از حوادث انتخابات دوره دهم رياست جمهوری اعلام می نمايد و از آن مقام محترم قضايی مصرانه می خواهد تا تدبيری انديشيده و از اقدامات غير قانونی و شائبه انگيز جلوگيری به عمل آورند.

کانون مدافعان حقوق بشر
۲۱ ارديبهشت


 


 

اجراي هدفمند سازي يارانه ها باز حاشيه دار شد.زمان اجراي اين قانون پس از عقب نشيني مجلس وباز گذاشتن دست دولت در زمان اجرا به نكته اي مبهم در افكار عمومي و پي گيران اين موضوع  بدل شد.در 25 فروردين، هم سايت اطلاع رساني دولت وهم ايرج نديمي مشاور پارلماني دولت  اعلام كردند كه اجراي هدفمند سازي يارانه ها ناگهاني خواهد بود .دوشنبه شب اما رحيم مشايي،یار نزدیک احمدی نژاد در يك برنامه تلويزیوني گفت كه اين قانون در نيمه دوم سال اجرا ميشود.

اما«نیمه دوم سال»هم هنوز قطعی نیست؛چرا که ديروز تاج الديني از آغاز مرحله اول اين طرح از خرداد ماه خبر داده است. گفته هاي متضاد ومتناقضی نشان ميدهد كه هنوز دولت تصوير و برنامه دقيقی از اجراي اين قانون ندارد.

مردم زودتر حساب باز كنند

به گزارش ايلنا، محمد‌رضا ميرتاج الديني معاون پارلمانيِ رئيس دولت، در توضيح روند اجرايي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها اعلام کرد: "يک مرحله از اين طرح که باز کردن حساب يارانه‌ها است مراحل اجرايي‌اش تمام شده و زمان اجراي آن خرداد ماه است. شارژ کردن يارانه‌هاي نقدي نيز براي دو ماه صورت مي‌گيرد که اين دو ماه با توجه به سهم هر خانوار از هدفمند‌کردن يارانه‌ها به حساب آنها واريز مي‌شود. از این تاریخ همه مردم باید یک شماره حساب را به طرح هدفمندی یارانه ها اختصاص دهند و حق ندارند مبلغی دیگر به این حساب واریز کنند."

اين در حالي است كه بعد از توافق دولت و مجلس در مورد چگونگي اجراي قانون، محمدرضا باهنر، نايب رييس مجلس شوراي اسلامي اعلام كرده بود «دولت، قانون هدفمند کردن يارانه‌ها را از خرداد ماه اجرا مي‌کند.» همچنين حسن غفوري‌فرد، ديگر عضو هيات رييسه گفته بود:" از ابتداي تيرماه اجراي قانون هدفمندسازي يارانه‌ها آغاز مي‌شود. "

با اين گفته ها غالب پيش بيني ها بر اين بود كه  با اعلام دولت مبني بر شروع تدارک مقدمات اجراي قانون، قانون هدفمند كردن يارانه‌ها حدود تابستان امسال اجرايي مي‌شود، اما دولت اين موضوع را تاييد نكردوحالا صحبت از نيمه دوم سال است. به نوشته ايسنا، ميرتاج‌الديني درباره اظهارات باهنر مبني بر اينكه  دولت قانون هدفمند كردن يارانه‌ها را از خرداد اجرا مي‌كند با اشاره به اینکه« دولت با همه توان در راستاي فراهم كردن مقدمات اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها تلاش مي‌كند» گفته بود:" زمان اجراي اين قانون را نمي‌توان اعلام كرد،چراكه اجراي اين مقدمات هر كدام زمان مي‌برد، مثل بازكردن حساب براي آحاد جامعه يا تكميل كردن فرم اطلاعات خانوار براي كساني كه اين فرم را پر نكرده‌اند. "

اما حالا بعد از دوهفته وي از آغاز مرحله اول اين طرح در خرداد سخن ميگويد؛و این بار دیگر مشكل،نه مجلس كه ناهماهنگي در خود دولت است؛چرا که مشايي يك زمان براي اجرا اعلام ميكندو مير تاج الديني يك زمان دیگرو

از زاويه ديگربا اينكه وزير رفاه دولت، صادق محصولي گفته بود «سازمان هدفمند سازي يارانه ها در اين وزارتخانه تاسيس ميشود» اما اساسنامه اين سازمان كه براي تاييد به شوراي نگهبان ارسال شده، با اشكالاتي روبرو شدورفع كردن اين اشكالات در كش وقوس مجلس واين شورا است.

40هزار تومان سهم هر ايراني

آخرين گفته مير تاج الديني كه ديروز مهر آن را منتشر کرد و در جمع وعاظ تهران مطرح شده،این است:"مرحله اول طرح هدفمندی خرداد 89 آغاز می شود؛ حساب اختصاصی هدفمندی برای مردم؛ هر ایرانی به طور متوسط 40 تا 50 هزار تومان یارانه می گیرد؛ واریز یارانه ها هر 2 ماه یکبار.."

وي  درباره برنامه های دولت برای اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها هم گفته است که:"ایران حدود 170 میلیارد دلار درآمد از انرژیهای حامل دارد که دولت 100 میلیاد دلار آن را به یارانه ها اختصاص خواهد داد و 70 میلیارد دیگر آن در سایر بخشها هزینه خواهد شد. تاکنون این 100 میلیارد دلار به مردم اختصاص می یافت اما به صورت ناعادلانه، که طرح هدفمندی یارانه ها این تخصیص اعتبار را عادلانه خواهد نمود."

معاون پارلمانی رئیس دولت همچنين افزوده است:" مرحله اول طرح تحول اقتصادی از اول خرداد ماه آغاز می شود. از این تاریخ همه مردم باید یک شماره حساب را به طرح هدفمندی یارانه ها اختصاص دهند و حق ندارند مبلغی دیگر به این حساب واریز کنند."

اين روحاني عضو دولت  درباره میزان سهم هر نفر در این طرح نیزبيان داشته است:" 40 تا 50 هزار تومان سهم هر فرد در طرح هدفمندی یارانه ها است که این مبلغ به مرور بر اساس وضعیت زندگی افراد تنظیم می شود. این مبلغ به صورت دو ماه یکبار به حساب افراد ریخته می شود اما صاحب حساب تنها به میزان شارژ یک ماه حق دارد در هر ماه از این حساب برداشت کند."

هنوز يك ميليون خانواده اطلاعات نداده اند

آغاز مرحله اول اين طرح وباز كردن حساب براي پرداخت يارانه از سويي ديگر با نيزچالش روبه رو است چرا كه رييس تازه منصوب شده سازمان آمار كل كشور، عادل آذر، ديشب درشبكه خبر گفت كه در حال تكميل واصلاح اطلاعات خانوارها است. جالب آنكه به گفته وي بين هفتصد هزار تا يك ميليون خانواده ايراني در سال 87 اطلاعات خود را به دولت ندادند وحدود 35درصد هم اطلاعاتي كه دادند درست وواقعي نيست .در واقع هنوز وضعيت دسته بندي واطلاعات خانوارها هم براي آغاز طرح ودريافت يارانه كامل نيست.

در همين راستا محمد ستاری‌فر، رییس اسبق سازمان مدیریت و برنامه ریزی در یادداشتی که در وبلاگ خود نوشته آورده: "اطلاعات اقتصادی خانوارها و تعیین میزان درآمد هر خانوار با توجه به تعداد مشمولین بیمه تامین اجتماعی که جامعه ای آماری در حدود 50 میلیون نفر مردم کشور را تحت پوشش خود دارد و اطلاعات ثبت شده در کمیته امدادو دیگر مجموعه های بیمه ای و حمایتی نیز می توانست اطلاعاتی بسیار دقیق تر از آنچه به عنوان طرح اطلاعات اقتصادی خانوار جمع اوری شد در اختیار برنامه ریزان قرار دهد ولی متاسفانه بدون توجه به این منابع و باشتابزدگی طرح فوق اجرا شد و در حال حاضر دولت مجبور است برای اصلاح آن همچنان هزینه کند."

ناآرامي اجتماعی در راه؟

اجراي اين قانون در نيمه دوم سال در واقع عمل به سقف درامدي 40هزار ميليارد تومان است كه دولت از ابتدا بر آن اصرار داشت ولي مجلس 20هزار بيشتر تصويب نكرد ودر رفت وبرگشتهاي چند هفته اي وبالا گرفتن تنش وپادرمياني نهادهاي عالي حاكميت كار به آنجا رسيد كه مجلس دست دولت را در زمان اجرا باز بگذارد. حال بااعلام اين موضوع از سوي مشايي كه در نيمه دوم سال اين قانون اجرا ميشود، درواقع مردم شوك قيمتي بسيار شديدي را در نيمه دوم سال تحمل خواهند کرد؛در حالیکه اگر نظارت و استمرار مجلس بود افزايش قيمت ها در طول يكسال رخ ميداد وفشار كمتري بر مردم وارد ميشد.پيش ازاين مصباحي مقدم گفته بود: "اجراي قانون در يك مدت كوتاه يا اخذ 40هزار ميليارد تومان از مردم نارامي هاي اجتماعي را به همراه خواهد آورد."

منبع:روزآنلاین/نیما رسایی


 


 

karoobi001
مهدی کروبی با حضور در منزل علی ملیحی عضو تحریریه روزنامه توقیف شده اعتمادملی و از اعضای زندانی شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم با ابراز تاثر از اعدامهای اخیر و روند رسیدگی به پرونده های قضایی گفت: «معلوم نیست آقایان خود را درچه جایگاهی می بینند که به راحتی و بدون درنظرگرفتن عاقبت کار چنین حکم می دهند.البته وقتی جان آدمیزاد چنان ارزان شود که عده ای را به صرف یک اعتراض مدنی در خیابان به گلوله ببندند چنین رفتارهای خارج از رویه ای نیز رواج می یابد.»

بر اساس گزارش رسیده به جرس، در این دیدار پدر علی ملیحی با شرح چگونگی بازداشت فرزند خود توضیح داد که ماموران امنیتی به اشتباه برادر کوچکتر علی را در خیابان دستگیر و به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده و سپس با انتقال او به خانه، علی را بازداشت کردند. مهدی کروبی نیزضمن ابراز تاسف از چنین برخوردهایی در جمهوری اسلامی گفت:«هیچگاه فکر نمی کردیم روزی به چنین موقعیتی برسیم و چنین رفتارهایی در این کشور عادی شود و با میراث امام و انقلاب چنین برخورد شود.»

کروبی همچنین درحاشیه این دیدار درپاسخ به پرسشی درباره اعدام فرزاد کمانگر و چندتن دیگر گفت:« طبیعی است که ما از مرگ افراد و اعدام آنها متاثر می شویم و اصولا مخالف رواج یافتن چنین برخوردهایی هستیم. اعدام این افراد در شرایطی صورت گرفته است که هیچکس از چندوچون پرونده آنها باخبر نیست و جرم آنها به دلیل علنی نبودن دادگاه و عدم رعایت آیین دادرسی و قانون، برای هیچکس محرز نشده است. سخنان وکلای اعدام شدگان و اینکه اعدام ها بدون اطلاع آنها صورت گرفته است نیز بسی متاسف کننده و نشان از آن دارد که عدالت نایاب است و رویه فعلی هیچ تناسبی با موازین شرعی و قضایی ندارد. چگونه می توان بدون ضابطه افرادی را اعدام کرد و نسبت به عواقب آن و دامن زده شدن به فضای بی اعتمادی بی تفاوت بود؟ مگر جان آدمیزاد چنین ارزان است که بتوان به راحتی و با کمترین وسواس قانونی و در بی خبری عمومی آن را ستاند؟ معلوم نیست آقایان خود را درچه جایگاهی می بینند که به راحتی و بدون درنظرگرفتن عاقبت کار چنین حکم می دهند.البته وقتی جان آدمیزاد چنان ارزان شود که عده ای را به صرف یک اعتراض مدنی در خیابان به گلوله ببندند چنین رفتارهای خارج از رویه ای نیز رواج می یابد.»

مهدی کروبی همچنین با انتقاد از چنین رویه ای در دستگاه قضایی گفت:« آقایان تکلیف پرونده کهریزک و تجاوزها را روشن نکرده اند و ابهامات آن پرونده ها را نزدوده اند که باری دیگر ابهامی دیگر می آفرینند و البته از کشورداری آقایان بیش از این نیز نباید انتظاری داشت وقتی اجنه در این مملکت به آقایان خبر می دهند که زلزله در راه است و وقتی که یکباره دو روز را تعطیل اعلام می کنند و با این تعطیلی کشور را در یک تعطیلی 5 روزه فرو می برند بی آنکه بفهمند این تصمیم چه ضررهایی می تواند برای اقتصاد خانواده ها داشته باشد. کشورداری آقایان چنین مختصاتی دارد و بنابراین شاید گمان می کنند که بدون رعایت قوانین حقوقی و آیین دادرسی و اطلاع وکیل می توان جوانانی را اعدام کرد.»

مهدی کروبی با این توضیح از شرایط حاکم بر کشور انتقاد کرد و گفت:« شرایط به آنجا رسیده است که مردم یک حرف می زنند و دولت و حکومت یعنی قوه مجریه و قوه قضاییه یک حرف دیگر می زنند. بی اعتمادی به نقطه اوج خود رسیده است و رفتارهای حکومت به گونه ای است که گسستی بی سابقه میان مردم و دولت به وجود آمده است.مسبب این بی اعتمادی نیز البته رواج دروغ و سخنان نسنجیده در کشور است آنچنانکه می بینیم چه ادعاهایی در باب مسائل هسته ای می کنند حال آنکه ما می دانیم این ادعاها چقدر بزرگ و غیرقابل باور است.والله که ما هیچگاه فکر نمی کردیم چنین سرنوشتی در این مملکت حاکم شود و آداب کشورداری به اینجا رسد که مردم به یکسو بروند و دولت به سوی دیگر.»

کروبی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سخنان غلامحسین الهام که میرحسین موسوی را محارب نامیده است، گفت: از بلندگوی اسلامی که فقیه اش آقای الهام باشد باید چنین سخنانی گفته شود. باید گریست به حال اسلام که الهام و حواریون اش بلندگوی آن شده اند. البته همان طور که گفتم وقتی اجنه سکان کشورداری را به دست بگیرند نباید از رواج چنین سخنان بی مایه ای متعجب شد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به mizankhabar-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به mizankhabar@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته