-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۱, سه‌شنبه

Latest News from Emrooz for 05/11/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



امروز: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد:هنوز به راه حل‌هایی ارائه شده در نماز جمعه برای برون رفت از وضعیت فعلی معتقدم.

به گزارش ایلنا،آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی در دیدار جمعی از استانداران اسبق کشور؛قانون اساسی را مهمترین محور برای حرکت نیروهای انقلاب عنوان کرد و گفت: اجرای صحیح قانون اساسی و توجه به خواسته‌های مردم می‌تواند استحکام بخش نظام جمهوری اسلامی باشد.

وی با تاکید بر ضرورت اعتمادبخشی به جامعه؛ تاکید کرد: اعتماد نسل جوان و نخبگان به آرمان‌های انقلاب سرمایه‌ای برای آینده کشور است و باید با آسیب‌شناسی این موضوع شرایط به نحوی فراهم شود تا همگان احساس کنند در نحوه اداره کشور سهیم هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به گسترش ارتباطات و حضور رسانه‌های مدرن تصریح کرد: امروز سطح آگاهی مردم در دنیای جدید بسیار وسیع‌تر از گذشته شده و ارتباطات عامل مهمی برای همدلی و وحدت است.

وی افزود: حکومت‌ها در دنیای امروز به دنبال اقناع افکار عمومی هستند و دوران سرکوب و تحمیل پایان یافته است.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نسل مدیران پس از انقلاب را سرمایه‌ای برای کشور و نظام عنوان و تاکید کرد: تجربه‌اندوزی این مدیران با سرمایه‌های مادی و معنوی کشور در طول سالیان متمادی صورت پذیرفته است و آنها سرمایه‌های این کشور هستند که باید از آنان استفاده مطلوب شود.

وی ادامه داد: اگر شرایط کار در بخش‌های دولتی فراهم نبود مدیران سابق می‌توانند با پیوستن به بخش خصوصی در تقویت این حوزه که نیاز امروز کشور است سهیم باشند.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در پاسخ به پرسش حاضران در خصوص راه‌حل‌های برون‌رفت از وضعیت موجود تاکید کرد: راه‌حل‌هایی که به ذهنم می‌رسید در نماز جمعه مطرح کردم و هنوز نیز در کلیات به آن معتقد هستم.

در ابتدای این دیدار آقای میرلوحی، کلانتری، انصاری، سینکی، متولی و زمانی از استانداران اسبق کشور به بیان نگرانی‌ها و دغدغه‌ها و نظرات خود در مورد وضعیت فعلی کشور پرداختند.


 


امروز: مهندس میرحسین موسوی به مناسبت اعدام های روز گذشته بیانیه ای صادر کرد.

به گزارش کلمه متن این بیانیه به شرح زیر است:

اعلام اعدام ناگهانی پنج نفر ازشهروندان کشور بدون انکه توضیحات روشن کننده ای از اتهامات و روند دادرسی ومحاکمات به مردم داده شود شبیه روند ناعادلانه ای است که در طول ماه های اخیر منجر به صدور احکام شگفت آور برای عده زیادی از زنان ومردان خدمتگزار وشهروندان عزیز کشور ماشده است.

وقتی قوه قضائیه از طرفداری مظلومان به سمت طرفداری از صاحبان قدرت و مکنت بلغزد مشکل است که بتوان جلوی داوری مردم را در مورد ظالمانه بودن احکام قضایی گرفت. چگونه است که امروز محاکم قضایی از آمران و عاملان جنایتهای کهریزک و کوی دانشگاه و کوی سبحان و روزهای ۲۵ و۳۰ خرداد و عاشورای حسینی میگذرند و پرونده های فساد های بزرگ را باز نشده می بندند و به صورت ناگهانی در آستانه ماه خرداد، ماه آگاهی و حق جویی، پنج نفر را با حواشی تردید برانگیز به چوبه های دار می سپارند؟ آیا این است آن عدل علوی که به دنبالش بودیم؟


 


آیت مهرعلی بیگلو فعال سابق دانشجویی آذربایجان ظهر روز دوشنبه ۲۰ ارديبهشت ٨۹ در منزل شخصی خود در شهر صوفیان از توابع شهرستان تبریز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گفته نزدیکان خانواده مهرعلی بیگلو، ماموران امنیتی بدون در دست داشتن حکم جلب وارد منزل این فعال مدنی آذربایجانی شده و پس از ضرب و شتم شدید مهرعلی بیگلو، او را بازداشت کرده اند. ماموران پس از بازداشت مهرعلی بیگلو اقدام به تفتیش منزل نموده و کامپیوتر، کتابها و سایر وسایل شخصی وی را با خود برده اند.

این فعال مدنی آذربایجانی پیش از این نیز در مراسم بزرگداشت پروفسور زهتابی در ۲۱ آذر ۸۱ و مراسم سالروز تولد بابک در تیرماه ۸۳ بازداشت و به احکام حبس محکوم گردیده بود.

آیت مهر علی بیگلو مدیر مسئول سابق نشریه دانشجویی قوپوز و فارغ التحصیل فوق لیسانس مدیریت از دانشگاه تربیت مدرس تهران می باشد.

منبع: ادوار نیوز


 



امروز:عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز گفت :کسانی که با امام و افکار و اندیشه ایشان مخالف بودند امروز مفسر افکار و اندیشه‌های امام شدند به طوری که افکار و اندیشه خود را با رنگ و لاآب امام می‌خواهند به جامعه القا کنند چیزی که امام ۱۸۰ درجه مخالف آن بود.

به گزارش ایلنا،حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی‌اکبر محتشمی‌پور در دیدار با جمعی از دانشجویان و اعضای انجمن اسلامی دانشگاه کشاورزی ساری ضمن تقدیر از حضور دانشجویان به ذکر نکاتی از زندگی و اندیشه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی امام خمینی(ره) پرداخت و افزود: امام خمینی(ره) علی‌رغم سن و سال بالایی که داشتند همواره با هوشمندی زایدالوصفی از درک مطالبات نسل جوان و حتی نوجوان جامعه باز نمی‌ماندند و به خوبی می‌دانستند که اقشار مختلف جامعه چه نیازها و مطالباتی را طلب می‌کنند و در همین راستا مدیریت هوشمندانه، قاطعانه و مناسب این افکار و مطالبات مردم توسط ما از مهمترین ویژگی‌های رهبری ایشان بود.

وی تاکید کرد: دشمنان مردم سعی کردند با دور کردن و تبعید امام جامعه را از حضور و درک فیزیکی و معنوی شخصیت امام خالی کنند و حتی نه‌تنها جامعه را از فکر و اندیشه امام تهی کنند بلکه ذکر نام امام را نیز رسما ممنوع اعلام کردند و به زعم غلط خویش در پی بسته کردن پرونده امام برآمده بودند اما امام خمینی(ره) با تلاش، ایستادگی، صبر و مقاومت در برابر این اقدامات تخریبی فعالیت راسخ خود را در راه جهاد فی‌سبی‌الله و مبارزه با ظلم و ستم و همراهی با مردم ادامه داد.

محتشمی‌پور ضمن انتقاد از رواج بداخلاقی‌های سیاسی و فرهنگی در جامعه تاکید کرد:انگ‌ها، برچسب‌ها و تهمت‌هایی که به افراد، اشخاص و جریان‌ها نسبت داده می‌شود از گذشته نیز وجود داشته است و از زمان مشروطیت اینگونه بوده است زمان ملی شدن نفت و دوره انقلاب و امام نیز همینگونه بود و در زمان حال نیز رواج بسیاری از این تهمت‌ها، انگ‌ها و برچسب‌ها را می‌بینیم.

وی ادامه داد:انسان‌هایی که همه عمر خود و شخصیت خویش را برای اعتلای کشور، نظام و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی گذاشته‌اند و جور زندان‌ها کشیده‌اند اکنون نیز مبتلا به انواع تهمت‌ها و انگ‌ها از طرف کسانی هستند که یک قدم برای انقلاب بر نداشته‌اند.

وزیر اسبق کشور به ذکر روایتی از بنیانگذار انقلاب پرداخت و گفت حضرت امام می‌فرماید خدا نیاورد روزی که نامحرم‌ها در راس مدیریت اجرایی کشور قرار گیرند.

این عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: اکنون نیز شاهد آن هستیم کسانی که با امام و افکار و اندیشه ایشان مخالف بودند امروز مفسر افکار و اندیشه‌های امام شدند به طوری که افکار و اندیشه خود را با رنگ و لاآب امام می‌خواهند به جامعه القا کنند چیزی که امام ۱۸۰ درجه مخالف آن بود.

در پایان این دیدار دانشجویان دانشگاه ساری به ارائه گزارشی از وضعیت فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه مذبور پرداختند.


 



امروز:خانواده بدرالسادات مفیدی دبیر زندانی انجمن صنفی روزنامه نگاران روز پنجشنبه با وی ملاقات کردند و با توجه به شرایط مفیدی و دیگر زندانیان سیاسی از دادستان و سایر مقامات قضایی سوالاتی را پرسیدند.

به گزارش کلمه، خانواده مفیدی مطلع شدند وی در تاریخ ۹ اردیبهشت ما با حضور در دادسرای اوین از خود دفاع کرده است همچنین بعد از چهار ماه زندان حکم بازداشت وی که تا پیش از این به او ارائه نشده بود تمدید و به او ابلاغ شد. همچنین آخرین دفاعیات در تاریخ ۱۲ اردیبهشت از او گرفته شده است.

خانواده این روزنامه نگار زندانی با ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی مفیدی به کلمه گفتند: ایشان علاوه بر ناراحتی قلبی دچار شکستگی دندان و عفونت لثه نیز شده که توجهی به آن نمی شود.

خانواده بدرالسادات مفیدی در ادامه سوالاتی را از دادستان تهران و سایر مقامات قضائی پرسیدند. سوالاتی که این روزها نه تنها این خانواده بلکه خانواده دیگر زندانیان سیاسی هم آن را بارها تکرار می کنند. سوالات مشترکی که هیچ یک از مقامات قضایی تاکنون به آن پاسخ روشنی نداده اند.

چرا بند ۲۰۹ زندان اوین؟

یکی از اولین مراکز سرکوب و اختناق رژیم پهلوی که در جریان انقلاب اسلامی مورد تهاجم مردم قرار گرفت مجموعه زندان اوین بود. بدترین و یکی از مخوف ترین بخش‌های زندان اوین بند معروف ۲۰۹ است که گفته می شود توسط اسرائیلی‌ها ساخته شده و هنوز هم در برخی گفت و گو ها به بند اسرائیلی‌‌ها معروف است.

نخستین سوال خانواده مفیدی از مقامات قضایی این است. سوال مشترکی که بسیار دیگری از خانواده های زندانیان سیاسی دارند.

خانواده مفیدی خواستار پاسخگویی شفاف مقامات قضایی درباره دلایل نگهداری طولانی مدت مادرشان در سلول های بند ۲۰۹ هستند.

چرا قرار بازداشت موقت؟ مگر متهم جانی خطرناک است؟

طبق قانون قرار بازداشت شدیدترین نوع قرار است که برای مجرمین خطرناک استفاده می شود یا برای مواردی که امکان تبانی و از بین رفتن آثار جرم وجود دارد.

ماده‌ ۳۷ قانون‌ آئین‌دادرسی‌ کیفری‌ ایران‌ مصوب‌ سال‌ ۱۳۷۸ اعلام‌ می‌دارد: «کلیه‌ قرارهای‌ بازداشت‌ موقت‌ باید مستدل‌ و موجه‌ بوده‌ و مستند قانون‌ و دلایل‌ آن‌ و حق‌ اعتراض‌ متهم‌ در متن‌ قرار ذکر شود. همچنین‌ قاضی‌ مکلف‌ است‌ در کلیه‌ موارد پس‌ از مهلت‌ یک‌ ماه‌ در صورت‌ ضرورت‌ با ذکر دلایل‌ و مستندات‌ قرار بازداشت‌ موقت‌ را تجدید و در غیر این‌ صورت‌ با قرار تامین‌ مناسب‌ متهم‌ را آزاد نماید.»

با توجه‌ به‌ ماهیت‌ قرار بازداشت‌ موقت‌ و ضرورت‌ وجودی‌ آن‌، می‌توان‌ این‌ گونه‌ استنباط‌ کرد که‌ این‌ قرار طبق‌ مواد قانون‌ آئین‌ دادرسی‌ در یک‌ یا چند مورد از موارد ذیل‌ صادر می‌شود:

- شدت‌ مجازات‌ در جرم‌ ارتکابی‌

- بیم‌ فرار و پنهان‌ شدن‌ متهم‌

- جلوگیری‌ از امحای‌ آؤار و دلایل‌ جرم‌

- تبانی‌ با شهود و مطلعین‌ یا سایر متهمان‌ (اگر متهم‌ به‌ لحاظ‌ جلوگیری‌ از تبانی‌ بازداشت‌ شده‌ این‌ موضوع‌ باید در معرفی‌نامه‌ وی‌ به‌ زندان‌ قید شود. ممنوع‌الملاقات‌ بودن‌ متهم‌ نیز تذکر داده‌ شود. ماده‌ ۱۴۷ قانون‌ آئین‌دادرسی‌ کیفری‌)

- بازداشت‌ متهم‌ به‌ عنوان‌ اقدام‌ مراقبتی‌ (جهت‌ جلوگیری‌ از تکرار جرم‌ و حفاظت‌ و نگهداری‌ متهم)

- جلوگیری‌ از اقدام‌ به‌ خودکشی‌ متهم‌

- جلوگیری‌ از تعرض‌ احتمالی‌ که‌ از ناحیه‌ بزه‌دیده‌ یا خانواده‌ وی‌ به‌ متهم‌ پرونده‌ واقع‌ شود.

حال با این تعریف قانونی که وجود دارد خانواده بدرالسادات مفیدی این سوال را می پرسند که آیا بدرالسادات که هر که او را می شناسد وی را نمونه یک زن مسلمان، متدین و پایبند به قانون می داند، یک مجرم خطرناک به شمار می رود که ضروری است پس از گرفتن دفاع آخر هم در بازداشت بماند؟

یکی از اتهام های مفیدی شرکت در تجمعات پس از انتخابات است که خانواده او این سوال را دارند که در صورت بیرون آمدن از زندان چگونه امکان تبانی برای پاک کردن این اتهام وجود دارد که او را آزاد نمی کنند؟

آنها باز می پرسند ، آیا دبیر انجمن روزنامه نگاران که طبق وظیفه ای که هیئت مدیره انجمن بر عهده اش گذاشته متهم شده که با رسانه های خارجی مصاحبه کرده چه راهی برای امحای آثار این اتهامات دارد که موجبات ادامه بازداشت را بیافریند.

این سوالی است که خانواده هایی مانند خانواده های مشاوران میرحسین موسوی که اخیر قرار بازداشت موقت آنها نیز تمدید شده هم می پرسند. سوالی است که خانواده های دیگر از جمله خانواده زندانیان گمنام هم می پرسند.

جناب دادستان مگر دو ماه پیش قول ندادید؟

طبق قانون تمدید بازداشت با موافقت دادستان ممکن است.

خانواده مفیدی می پرسند:جناب اقای جعفری دولت آبادی ایا شما دو ماه پیش ( ۱۷ و ۱۸ اسفند ماه سال گذشته) به خودشان وهمسرشان نگفتید که تلاش می کنید تکلیف وی زودتر روشن شود؟این زمان کی فرا می رسد؟


 



امروز:رئیس دیوان محاسبات کشور از تلاش این دیوان برای عملیاتی کردن حسابرسی عملکرد و پاسخگویی بیشتر دستگاه ها نسبت به اعتبارات هزینه‌ای خبر داد و گفت: اگر چه اکثر تخلفات به‌دلیل جهل از قانون بوده اما وزارت اقتصاد و کشور بیشترین انحرافات را در سال ۸۷ داشته‌اند و در بین شرکت‌ها نیز بیشترین انحرافات در حوزه نفت و بانک‌ها بوده است.

عبدالرضا رحمانی فضلی صبح روز یکشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص عملکرد دیوان محاسبات گزارشی را ارائه کرد.

وی نقش اصلی دیوان محاسبات را صیانت از بیت‌المال خواند و گفت: در بررسی‌هایی که از نظر تاریخی در عملکرد دیوان داشتیم مشخص شد سالانه ۱۰ تا ۱۵ درصد تخلفات دستگاه‌های اجرایی همیشگی بوده و نتیجه این شد که متوجه شدیم اقدامات دیوان در سال‌های گذشته قدرت بازدارندگی نداشته و آنچه که بایسته بوده موثر نبوده است و به نوعی نظارت بر نظارت بود.

رحمانی فضلی گفت: تصمیم بر این شد تا شیوه کار به سمتی برود که در اقدامات مالی مانع تخلف شویم.

بر اساس این تصمیم با همت دوستان دردیوان محاسبات در دو سال اخیر ۳ ماه گزارش تفریغ بودجه را به جلو انداختیم و با کمیسیون‌های مختلف مجلس تعامل منطقی و مستدلی داشتیم، به‌طوریکه توانستیم تخلفات مربوط به دستگاه‌های مختلف را یادآوری کرده و در دو سال اخیر بر تدوین قانون بودجه نظارت داریم تا از این طریق گریزگاه‌های قانونی را شناسایی و از استفاده از آن جلوگیری کنیم.

رئیس دیوان محاسبات با بیان اینکه تخلفات صورت گرفته به صورت عمدی و غیر عمدی بوده است، گفت: تعداد تخلفات غیر عمد بسیار بالاست که معمولا از سر جهل و ناآگاهی به قانون صورت می‌گیرد. ما موارد قانونی که منجر به تخلف در دستگاه‌ها می‌شود را احصاء کرده و در اختیار مسئولان دستگاه‌های اجرایی گذاشتیم که در صورت دقت و توجه به این موارد جلوی ۳۰ درصد از تخلفات گرفته خواهد شد.

رحمانی فضلی از تلاش دیوان برای عملیاتی کردن حسابرسی ضمنی در دیوان محاسبات خبر داد و گفت: تلاش ما این است گزارشات ۳ ماهه از عملکرد بودجه ارائه دهیم. در کنار آن کمیته‌های مشترکی با دستگاه‌های اجرایی تشکیل دادیم و کارگروه‌هایی تشکیل شد تا مشکلات دستگاه‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

وی در خصوص حسابرسی عملکرد نیز گفت: متاسفانه دیوان در این موضوعات به صورت نهادینه وارد نشده اما آنچه مهم است این است که منابعی که صرف می‌شود خروجی آن مشخص شود. مواردی از جمله زمان انجام پروژه، کیفیت پروژه از مواردی است که باید اندازه‌گیری شود و حسابرسی عملکرد به این موضوع می‌پردازد. به عنوان مثال سدی که ۳ سال باید تمام شود ظرف ۸ سال به اتمام می‌رسد و یا سدهایی داریم که احداث شده اما هنوز آبگیری نشده است. تلاش دیوان این است که حسابرسی عملکرد در سال جاری به انجام برسد. بر این اساس از هر استان خواسته شده تا ۵ پروژه را حسابرسی عملکرد کند و همچنین از همه دستگاه های ملی نیز خواسته شده که آنها نیز ۵ پروژه را حسابرسی عملکرد کنند. بنابراین امیدواریم امسال ۲۰۰ پروژه را حسابرسی عملکرد کنیم.

رئیس دیوان محاسبات با تاکید بر اینکه ۷۰ درصد تخلفات در دستگاه‌های اجرایی از سر عدم آگاهی و جهل به قانون است، گفت: برای حل این معضل ذی‌حساب‌ها، مدیران مالی، معاونان و کارپردازان نیاز به آموزش دارند و این آموزش به عهده دیوان محاسبات است که البته تا کنون نتوانستیم آموزش لازم را به کارکنان خود و سایر حوزه ها ارائه دهیم اما دور‌های آموزشی خوبی طراحی کردیم با کشورهای مختلفی در این زمینه همکاری داریم و امیدواریم امسال سال خوبی برای جهش آموزشی در این حوزه باشد.

وی وزارت اقتصاد و کشور را دو وزارتخانه‌ای دانست که بیشترین انحرافات را در سال ۸۷ داشته‌اند.

رحمانی فضلی همچنین اعلام کرد: در بین شرکت‌ها بیشترین انحرافات در حوزه نفت و بانک ها بوده است.

رئیس دیوان محاسبات گفت: در سال ۸۷، ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار معوض صورت گرفت به‌طوری که بنزین وارد شده به کشور بدون مجوز مجلس بود این رقم در سال ۸۸، ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار افزایش یافت. مورد دیگر از تخلفات در حوزه نفت عدم واریزی ناشی از میعانات گازی به خزانه بود به این نحو که اختلافی در تعریف وجود داشت. مسئولان وزارت نفت معتقدند میعانات گازی جزء فرآورده‌هاست اما ما معتقدیم هیچ عملیات فرآورده‌ای در میعانات گازی صورت نمی‌گیرد بنابراین این مشکل از سال ۸۹ حل خواهد شد. برای اولین بار با تلاش دیوان محاسبات و کار مستند و کارشناسی با وزارت نفت و مجلس نهایتا وزارت نفت قانع شد که میعانات گازی جزء فرآورده نیست و در بودجه ۸۹ از این بخش ۱۰ میلیارد تومان به خزانه وارد می‌شود.

وی گفت: ما برای اولین بار رابطه دولت و نفت را کاملا شفاف کرده‌ایم و همچنین اولویت نفت در مناطق مشترک با کشورهای هم مرز را مشخص کرده‌ایم.

رحمانی فضلی ادامه داد: برخی پرداخت‌های غیر مجوز و غیر قانونی به اشخاص حقوقی و حقیقی در وزارت نفت داشتیم که موضوع در دادسرا دنبال می‌شود از جمله این پرداخت‌ها کمک به ۴ حوزه از جمله ورزش بود که طبق ماده ۵ قانون تنظیم مجوز پرداخت وجود نداشته اما طبق سال‌های گذشته که این اقدام ممنوع نبوده وزارت نفت این کمک‌ها را پرداخت کرده است. در قبال این پرداخت‌ها سند وجود دارد اما اقدام، اقدامی غیر‌قانونی است که باید جبران خسارت شده و به خزانه برگردد.

رئیس دیوان محاسبات در حوزه مسکن نیز یادآور شد: از سال ۸۶ تا ۸۸ هفتصد و پنجاه و دو میلیون تومان یارانه مسکن بوده که نتوانستند به‌طور مناسب این اعتبار را جذب کنند و از این رقم ۱۷۴ میلیارد تومان جذب نشده است.

وی در خصوص انحرافات در بخش بانکی نیز گفت: مطالبات بانک‌ها از دولت بابت سود سررسید اوراق مشارکت ۱۳۰ میلیارد تومان تا سال ۸۸ است. متوسط نسبت مطالبات غیر جاری (معوقه‌ها) به تسهیلات پرداختی بانک‌ها از ۹٫۳ در سال ۸۴ به ۲۴٫۵ در سال ۸۸ رسیده است.

رحمانی فضلی معوقات بانکی را ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم برابر میزان نقدینگی ریالی موجود در جامعه است. به عبارت دیگر همین معوقه‌ها وارد سیستم شده و اثرات تورمی آن سرجای خود باقی است در همین راستا جلسات متعددی با بانک مرکزی، مدیران عامل بانک‌ها داشتیم و اولویت‌های دیوان در رسیدگی به معوقات را ارائه کردیم.

رئیس دیوان محاسبات در خصوص وجوه اداره شده در سیستم بانک‌ها نیز گفت: برخی دستگاه‌ها مکلف می‌شوند از این وجوه برای اجرای وظایف استفاده کنند که متاسفانه خیلی از وجوه در محل هزینه نشده و در بانک‌ها بلوکه شده است و سود هم به آن تعلق نمی‌گیرد. در سال ۸۷ و ۸۸ ۲۵۰ میلیارد تومان از محل وجوه اداره شده به خزانه واریز شد که ۱۲۰۰ میلیارد تومان آن وجوه مصرف نشده است.

وی در بخش مالیات‌ها نیز گفت: طرح جامع مالیاتی از سال ۷۹ تا کنون اجرایی نشده است.

رحمانی فضلی نیز در بخش واگذاری‌ها گفت: از جمله واگذاری‌ها، واگذاری یکی از معادن بود که قیمت پایه آن را ۱۵۵ میلیارد تومان اعلام کردند و برنده مزایده ۱۸۶ میلیارد تومان پرداخت کرد. طبق بررسی‌های اولیه‌ای که انجام شد مشخص شد که قیمت معدن ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است در بررسی‌های بعد متوجه شدیم که برخی لایه‌های معدن مورد محاسبه قرار نگرفته است و به عبارتی دیگر مشخص شد ارزش معدن ۱۰۰۰ میلیارد تومان بوده است. جلسه‌ای با وزیر صنایع داشتیم اسناد و مدارک بررسی شد و در نهایت بررسی‌ها منجر به لغو واگذاری گردید. در بحث شرکت‌ها نیز شرکت‌های سایپا و ایران خودرو هر کدام به ترتیب ۴۶۱ میلیارد تومان و ۱۳۹ میلیارد تومان بابت سود سهام دولت به سازمان گسترش و توسعه صنایع بدهکار بودند که در نهایت ۱۷۷ میلیارد تومان از این مبلغ به خزانه واریز شد.

رئیس دیوان محاسبات در خصوص کل واگذاری‌های صورت گرفته طبق اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: ۵۵ درصد از واگذاری‌ها مربوط به سهام عدالت بوده که ۲۱ میلیون نفر از سود سهام عدالت بهره‌مند شدند، ۱۸ درصد واگذاری‌ها مربوط به رد دیون بوده و ۳۰ درصد نیز از طریق بورس و مزایده انجام شده است اما در کل اهداف قانون‌گذار برای ایجاد رقابت بالا بردن کیفیت و کاهش تصدی‌گری دولت محقق نشده است.

وی ادامه داد: در سال ۸۸ از تعداد ۳۸۹ شرکتی که در قانون بودجه برای واگذاری تاکید شده فقط ۱۰۷ شرکت یعنی ۲۷ درصد واگذاری صورت گرفته است.

رحمانی فضلی درآمد واگذاری در سال ۸۸ را هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان معادل ۳۷ درصد دانست که به خزانه واریز شده است.

وی ادامه داد: متوسط نرخ موثر تعرفه کالاهای وارداتی باید طبق قانون به ۱۳ درصد می‌رسید که نرسیده است و این باعث شد واردات بی‌رویه صورت گیرد و برخی به سودهایی برسند و در بخش صنعت و کشاورزی نیز افرادی متضرر شوند. از جمله کاهش تعرفه واردات شکر در سال ۸۴ و ۸۵ از ۱۵۰ و ۱۳۰ درصد به ۱۰ و ۴ درصد رسید و موجب واردات ۴ برابری شکر شد و در سال ۸۷ - ۸۸ سطح زیر کشت چغندر قند به یک سوم سال ۸۵ رسید. این معضل درخصوص تعرفه گندم و برنج داشتیم که موجب واردات بی‌رویه شد.

رئیس دیوان محاسبات ودیعه‌های مردم نزد مخابرات را ۵ هزار میلیارد تومان خواند و گفت: این رقم در معامله لحاظ نشده و رئیس دولت دستور پیگیری آن را دادند بدهی‌های مخابرات به دولت نیز لحاظ نشده است که در قانون اصل ۴۴ آن را پیگیری می‌کنیم.

رحمانی فضلی گفت: در بخش کشاورزی نیز شاهد بی‌توجهی به کمک‌ها در قالب تسهیلات هستیم که در این حوزه ۱۰۸۰ میلیارد تومان وجوه بلوکه شده در بخش کشاورزی بوده که به دست کشاورزان نرسیده است.

وی در پاسخ به این سئوال که با توجه به اینکه بودجه مصوب مجلس برای کمک به رسانه‌ها باید به طور مساوی و به دور از گرایشات سیاسی تخصیص یابد آیا دیوان محاسبات نسبت به تخصیص این اعتبارات نظارتی دارد یا خیر، گفت: ما توزیع اعتبارات را بررسی می‌کنیم به عنوان مثال قانون‌گذار رقمی را مشخص می‌کند برای کمک به رسانه‌ها و در اختیار وزارت ارشاد می‌گذارد تا در قالب کمک توزیع کند قانون‌گذار برای ما مشخص نمی‌کند این توزیع بر چه اساسی صورت گیرد. کار ما این است که آیا این رقم در مطبوعات توزیع شده است یا نه، اینکه عدالت در توزیع رعایت شده یا نه به حوزه دیوان محاسبات مربوط نمی‌شود.

رئیس دیوان محاسبات در پاسخ به سئوالی مبنی‌بر اینکه آیا شما بر فعالیت‌های اقتصادی سپاه پاسداران نیز نظارت دارید، گفت: نهادهایی چون ارتش، سپاه، اطلاعات که از بودجه کل کشور استفاده می‌کنند تحت نظارت دیوان محاسبات هستند. خوشبختانه ستاد فرماندهی کل که آقای فیروزآبادی مسئولیت آن را دارند با حساسیت بالا و دقت زیاد پیگیری‌های لازم را انجام و در این امور با ما همراهی دارند.

وی ادامه داد: سپاه و نیروی انتظامی شرکت‌هایی دارند که طبق اساسنامه هیچ کمکی از بودجه عمومی دولت نمی‌گیرند و تا زمانی که در شرکت‌های خود از بودجه عمومی استفاده نکنند ما حق ورود نداریم اما در باقی موارد ورود پیدا می‌کنیم البته تخلفاتی هم داشته‌اند در مواردی هم همکاری کرده‌اند اسناد و مدارکی را هم ارائه کرده‌اند.

رحمانی فضلی در پاسخ به سئوال مهر، مبنی بر اینکه بحث یک میلیارد دلار کسری حساب وزارت نفت در هیأت مستشاری به کجا رسید گفت: ما این موضوع را به دادسرا ارجاع دادیم که نتیجه به دست آمده این بود که اعلام کردند اسناد و مدارک این مبلغ از طریق بانک مرکزی ارائه شده است.

رئیس دیوان محاسبات گفت: دادسرا در خصوص کسری حساب یک میلیارد دلار معتقد است این تخلف هنوز احراز نشده است از آنجا که این موضوع در بین هیأت مستشاری وحسابرسان دیوان مورد اختلاف است باید در هیأت عمومی مطرح شود و هیأت عمومی نظر دهد که در هیأت مستشاری موضوع دوباره مطرح گردد. بنابراین تا زمانی که هیأت عمومی در این خصوص رای نداده، نظر دادسرای دیوان مبنی بر عدم احراز تخلف در این حوزه معتبر است.

وی گفت: این موضوع در اولین جلسه هیأت عمومی دیوان محاسبات مطرح خواهد شد و نظر هیأت عمومی هر چه باشد پیگیری می‌شود.

رحمانی فضلی در پاسخ به این سئوال که چرا دیوان محاسبات در خصوص اخبار منتشر شده غیر واقعی از اختلاف حساب سکوت می‌کند، گفت: هر چه رئیس دیوان در خصوص گزارشات تخلفات بیان کند سندیت کامل دارد و در این خصوص حاضر به پاسخگویی هستیم و هرگز سکوت نمی‌کنیم اما نمی‌شود هر روز دهان به دهان شویم.

خبرنگاری در خصوص گزارش دیوان محاسبات از سفر استانی جویا شد که وی گفت: دو دور سفرهای استانی از طریق دیوان حسابرسی کامل شده گزارشات را به صورت سند رسمی درآوردیم البته این اسناد، اسنادی بود که خود دستگاه ها به دیوان ارائه کردند. گزارش تهیه شده به دیوان در مجلس و ریاست جمهوری و دستگاه های مربوطه ارسال شد برخی مصوبات این سفرها محقق شده و برخی تحقق پیدا نکرده که باید پیگیری شود.


 




امروز: پس از انتقاد داوود سلیمانی از نفوذ سایر دستگاههای امنیتی در صدور رای، مقامات اوین وی را به زندان گوهر دشت انتقال دادند.

یکی از نزدیکان سلیمانی در گفت و گو با جرس گفت: پس از انتشار گلایه دکترداود سلیمانی؛ از روند برخورد با وی پس از دستگیری تا به امروز مقامات زندان، دیروز وی را از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل کردند.

سلیمانی چند روز پیش در دیدار با خانواده خود گفته بود: اگر قاضی پرونده ام عادل بود حتی یک روز را در زندان بسر نمی بردم، .چرا که حکم او را دیگرانی مثل اطلاعات داده اند نه قاضی.

، وی در ادامه این روند را نه تنها دور از ارزشهای اسلامی بلکه خارج از قانون دانست و عدم آزادی خود به قید وثیقه بعد از حکم بدوی را غیر قانونی اعلام کرد.

گفتنی است دکتر سلیمانی که بیش از چهار ماه در سلول انفرادی بوده است در دادگاه بدوی مجموعا به ۶ سال حبس تعزیری و به عنوان تتمیم حکم تعزیری به ۱۰ سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم شده است.

وی همچنین از هرگونه امکان مرخصی تاکنون بی بهره بوده است. به رغم وعده های داده شده و قرار وثیقه او حتی به یک مرخصی کوتاه هم نیامده است.

دکتر داوود سلیمانی عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و استاد دانشگاه است . وی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و معاون دانشجویی دانشگاه تهران در دوره اصلاحات (زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی) بود. و در سال ۷۸ و در زمان حمله‌ی لباس‌شخصی‌ها به کوی دانشگاه تهران نقش مؤثری در افشای جنایت‌های لباس‌شخصی‌ها و عوامل سرکوبگر نیروی انتظامی در حمله به کوی دانشگاه داشت.



 



امروز: طی چند روز گذشته برخی از جایگاه های تهران با نصب اطلاعیه هایی در دیوارها از نداشتن بنزین آزاد خبر می دهندکه همین امر باعث سردرگمی مردم شده است.

در حالیکه برخی از جایگاه های بنزین تهران از ارائه بنزین آزاد امتناع می کنند رئیس انجمن جایگاه داران کشور از کمبود کارت بنزین آزاد خبر می دهد و تاکید دارد : شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی کارت بنزین آزاد را به طور کافی در اختیار جایگاه داران قرار نمی دهد و این امر باعث شده بنزین آزاد در برخی از جایگاه ها یافت نشود .

بیژن حاج محمدرضا در گفت و گو با "خبرآنلاین " تاکید دارد : سهمیه هر یک از این کارت ها ۱۰ هزار لیتر بنزین است که پس از اتمام این سهمیه با مبلغ آن به شرکت پالایش و پخش برگشت زده می شود و در آنزمان جایگاه دار می تواند کارت جدیدی را تحویل بگیرد .

براساس اظهارات وی ، مشکل اسای این است که شرکت پالایش و پخش کارت بنزین آزاد را به طور کافی در اختیار جایگاه داران قرار نمی دهد به طوریکه اگر یک جایگاه نیاز به ۵ تا ۶ کارت داشته باشد تنها ۲ کارت به آن اختصاص داده می شود.

حاج محمدرضا تاکید دارد : در حال حاضر کمبود کارت در جایگاه باعث افزایش مدت سوخت گیری شده که امیدواریم با اختصاص کارت های بنزین آزاد بیشتر به جایگاه این مشکل هر چه سریع تر مرتفع شود .


 




امروز: مسئولان بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، کتاب‌های عباس معروفی را جمع‌ کردند.

این درحالی‌ست که چهار‌شنبه شب هفته گذشته(۱۵ اردیبهشت‌) بعداز تعطیلی نمایشگاه کتاب و بسته شدن درهای آن، عده‌ای به غرفه ققنوس آمده و بی‌خبر و بدون اجازه مسئولان غرفه، حدود صد نسخه از رمان «سال بلوا» را از غرفه این ناشر بردند.

بنابر گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته(۱۸ اردیبهشت) به مسئول غرفه انتشارات ققنوس گفته شد؛ که کتاب‌های عباس معروفی را جمع کرده و از فروش آنها در نمایشگاه کتاب خودداری کنند.

این کتاب‌ها شامل سال بلوا، آونگ خاطره‌های ما، دریاروندگان، جزیره آبی‌تر و سمفونی مردگان می‌شود.

اگر مسئولان نمایشگاه کتاب بنابر بندی از قرارداد تحویل غرفه به ناشران که آنها از ارائه کتاب‌هایی که مجوز نشر آنها مربوط به قبل از سال ۸۴ می‌شود، برحذر می‌دارد، اما مجوز تجدیدچاپ رمان «سمفونی مردگان» برای سال ۱۳۸۸ است و رمان «سال بلوا» با مجوز تجدیدچاپ در سال ۱۳۸۶ در نمایشگاه کتاب ارائه شده است.

این درحالی است که فروش رمان «ذوب شده» عباس معروفی نیز که اواخر سال پیش بعداز ۲۶ سال منتشر شده بود، پیش از تعطبلات نوروز امسال متوقف شد.

معروفی در این کتاب، خیال‌ها و خاطره‌های خود را از فضایی که آن را تجربه کرده و در آن زیسته، می‌نویسد. کتاب، داستان نویسنده‌ای است که زیر بازجویی و شکنجه ناچار به قصه‌پردازی می‌شود و آنگاه در قصه‌های خودش گم می‌شود.

این رمان پاییز سال ۶۲ به پایان رسیده و امروز بعداز ۲۶ سال منتشر شده است. معروفی درباره این کتاب گفته بود: نمی‌دانم حالا باید خوشحال باشم یا غمگین که نخستین رمان من ۲۶ سال دیر به دست خوانندگانش می‌رسد، جوان ۲۶ ساله‌ای که هم‌سن و سال‌هایش را نمی‌شناسد و نمی‌داند کجا باید بایستد کنار متولدین پاییز ۶۲ یا متولدین پاییز ۸۸ واقعا نمی‌دانم. کدام؟

او بر این باور بود که اگر این رمان در همان سال منتشر می‌شد و نقد می‌شد بر راه و کار ادبی او تاثیر می‌گذاشته:«اما ما آدم‌هایی هستیم که زمان و مکانمان بر هم ریخته، نمی‌دانیم کی چرا کجاییم»


 




امروز: در ادامه اعتراض کارکنان شرکت های پیمانکاری شاغل در فولاد مبارکه اصفهان به وضع موجود و نابسامانِ خود، این اعتراضات طی دو روز گذشته به ساختمان مرکزی مدیران این کارخانه کشیده شد .

بنا به گزارش منابع خبریِ جرس، این اعتراضات که به دلیل وضعیت نابسامان اقتصادی و تبعیض های موجود بین کارکنان رسمی و غیر رسمی از هفته پیش منجر به اعتصاب از کار شده بود، در پی بی توجهی مسئولان، ادامه یافته و روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری، کارکنان ساختمان مرکزی مدیران فولاد نیز به این جمع پیوستند.

هفته گذشته نیز گروهی از کارگران چینی البرز در اعتراض به تعطیلی و صدور حکم انحلال کارخانه و همچنین عدم دریافت ۷ ماه حقوقِ معوقه خود، دست به تحصن اعتراضی زدند .

همزمان با گذشت یک هفته از مراسم روز کارگر، از دستگیر شدگان آن روز که به زندان اوین منتقل شده بودند، کماکان خبری در دست نیست


 



امروز: قائم مقام حزب موتلفه اسلامی با تاكید بر ناموفق بودن تجربه ایجاد جریان سوم در كشور، به تشریح جریانات سیاسی از دیدگاه خود پرداخت و با اشاره به چهره های معترض پس از انتخابات، گفت: نظام در سیاست كلان خود تصمیم دارد روز به روز ماهیت این افراد را نشان ‌دهد.

اسدالله بادامچیان در گفتگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد امكان شكل گیری جریان سوم سیاسی در كشور، اظهار داشت: تا وقتی جمهوری اسلامی هست، سیاست در كشور ما غیر فعال نمی‌شود، زیرا ایرانی‌ها یكی از سیاسی‌ترین مردمان جهان هستند و حتی نان شب خود را هم در سیاست می‌گذارند. مطرح شدن جریان سوم هم در سال‌های پس از پیروزی انقلاب همواره مطرح بوده است و پس از این هم خواهد بود، اما تاكنون موفق نبوده است، زیرا در كشور یك جریان اصیل وجود دارد كه خط اصیل اسلام ناب نبوی، علوی و خط امام(ره) و ولایت است و هر روز به نام‌هایی مانند خط امام، اصولگرایی یا شورای هماهنگی نیروهای انقلاب شناخته می‌شده است.

وی در پاسخ به اینكه عنوان خط امام(ره) همواره در مورد اصلاح‌طلبان بكار رفته است؟ افزود: آنها با خط امام منهای رهبری سازگار هستند و اصولا همواره جریانات دیگری در كشور به جز جریان اصیل وجود داشته اند كه بحث‌هایی را مطرح كرده‌اند، لذا می بینیم كه حتی حزب توده كمونیست هم در دور اول انتخابات مجلس در پوسترهای تبلیغاتی خود می‌نوشت كه به نامزدهای ما رای دهید تا خط امام را استمرار بخشد؛ اما پس مدتی معلوم شد كه نمی‌توانند با امام سازگاری داشته باشند، همانگونه كه سازمان مجاهدین خلق شعار "درود بر خمینی، سلام بر مجاهد" سر می‌داد اما بعدا دستشان رو شد.

قائم مقام حزب موتلفه اسلامی تصریح كرد: انقلاب اسلامی وقتی به طور صحیح جلو رود، رویش‌ها و ریزش‌هایی دارد و ناخالصی‌ها را از بین می‌برد و هركس گرایش لیبرالی، التقاطی، ‌انحرافی، ‌سازش كاری، دنیا طلبی و... داشته باشد كنار می‌رود. لذا دائما جریانات جدیدی شكل می‌گیرند و ممكن است عنوان خط امام را برای خود برگزینند، اما از رهبری نام نبرند؛ در حالی كه خط امام، در رهبری پدید می‌آید.

وی ادامه داد: چرا وقتی به طور مثال عنوان "فراكسیون خط امام" را به كار می‌برند نام رهبری را نمی‌آورند؟ پاسخ می‌دهند كه رهبری هم در درون این نام جای دارد، در حالی كه همه می‌دانند منظور آنها چیست واین ملت باهوش است.

بادامچیان گفت: این‌ها كه هر بار در جریان جدیدی شكل می‌گیرند سعی می‌كنند جریان اصیل را تحت شعاع قرار دهند اما زورشان نمی‌رسد، زیرا ولایت فقیه و یاران انقلاب در صحنه هستند و ملت بطور مستحكم به ارزش‌ها پایبند است. به همین دلیل آنها دائما زمین می‌خورند كه در این میان جریان جدیدی متولد می‌شود كه "جریان سوم" نام می‌گیرد و حتی بعضی دوستان اصولگرا جزو آنان هستند كه فكر می‌كنند جامعه نیاز به نظریات جدید دارد؛ مانند محسن رضایی یا احمد توكلی كه زمانی ایده دولت پاك را مطرح كرد و افرادی از این قبیل؛ این جریان سوم همواره مطرح بوده است و همیشه هم به جایی نمی‌رسد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری در مورد ضرورت وجود فضای نقد جدی (و نه فرمایشی) در كشور گفت: همه گونه انتقاد در كشور وجود دارد و به جامعه آزاد نمی‌توان گفت كه انتقادش باید چگونه باشد، زیرا آزادی بیان و نوشتار را نمی‌توان محدود كرد.

وی ادامه داد: انتقاد شامل انواع گوناگون مانند سازنده، تخریبی، دلسوزانه، انحرافی، دنیا طلبانه، خالصانه، التقاطی و... است، اما انتقاد مطلوب آن است كه امام می‌فرمود؛ تخریب، تضعیف و جسارت در آن جایی نداشته باشد و به طور سازنده در جهت رشد و تكامل جامعه باشد.

عضو كمیسیون ماده 10 احزاب در پاسخ به اینكه درخواست انحلال دو حطب شاخص اصلاح‌طلب شائبه حذف منتقدان موثر را به ذهن متبادر می‌كند، تاكید كرد: این مساله ربطی به محدود كردن ندارد زیرا احزاب و تشكل‌هایی كه از كمیسیون ماده 10 احزاب مجوز گرفته‌اند قول دادند كه برخی اعمال را انجام ندهند، اما كسانی‌كه این تخلفات و جرایم را مرتكب می‌شوند ابتدا تذكر و سپس اخطار گرفته و در نهایت اگر تاثیر نداشت قانونا كمیسیون مذكور باید دستور توفق فعالیت دهد، اما نمی‌تواند آن را منحل كند، لذا پرونده را به قوه قضاییه احاله داده ایم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس برای محاكمه موسوی و كروبی كه در جلسه روز گذشته مجلس مجددا مطرح شد، یادآور شد: برخورد نظام با اینگونه افراد از اول انقلاب مشخص بوده است؛ امام هم ابتدا بنی صدر را نصحیت می كرد و تذكر می‌داد و به صراحت بگویم آقای موسوی به نظر من از بنی صدر هم بدتر است، زیرا او را از سابق می‌شناسم و دلیل آن هم جریانات پس از انتخابات نیست.

قائم مقام حزب موتلفه اسلامی افزود: امام آرام آرام با بنی صدر برخورد كرد و مردم را آگاه ساخت تا در سرانجام او با اعمال و رفتارش كاری كرد كه 85 درصد مردمی كه به او رای دادند، شعاردادند "سپهسالار پینوشه، ایران شیلی نمی‌شه"؛ آقای منتظری هم آنقدر خلاف كرد كه از چشم مردم افتاد و روزی كه از دنیا رفت دیدیدكه جمعیت زیادی نیامد، آقای موسوی هم كه آن همه رای آورد امروز در مجلسی بیاید كسی به او توجهی نمی‌كند.

بادامچیان گفت: نظام جمهوری اسلامی این عناصر را با زور و تحمیل از مردم نمی‌گیرد، بلكه مردم را آگاه می‌كند تا از آنها جدا شود. مانند قضیه سامری كه حضرت موسی(ع) او را علی‌رغم فتنه‌هایی كه ایجاد كرد نكشت، بلكه روشنگری كرد و كار سامری به جایی رسید كه منزوی شد.

قائم مقام حزب موتلفه اسلامی تاكید كرد: نظام این افراد(موسوی و كروبی) را دستگیر نمی‌كند و كسانی كه آنها را محكوم می‌كنند و درخواست محاكمه را مطرح می‌كنند حق دارند، اما نظام در سیاست كلان خود تصمیم دارد روز به روز ماهیت این افراد را نشان ‌دهد و در عین حال مقام معظم رهبری تمام محبت‌ها، مداراها و بزرگواری‌ها را انجام می‌دهند.
وی در ادامه، در مورد مدیریت اعتراضات پس از انتخابات، تصریح كرد: الان اینها (موسوی، ‌كروبی) در جامعه چیزی نیستند اما از طرفی، جامعه همیشه كسی را می‌خواهد كه دعوا كند و موسوی كروبی اكنون این نقش را ایفا می‌كند و این جایگاه را كسی برای آنها نمی‌خواست و خودشان خواستند و اكنون كار به جایی رسیده كه به قول خودشان اپوزسیون نظام هستند.

بادامچیان تصریح كرد: رادیو آمریكا، اسرائیل، بی‌بی سی و... به دلیل منافعی كه در روش این افراد دارند، از موسوی و كروبی حمایت می‌كنند و آنها هم به جای آنكه راهشان را از آنان جدا كنند و به مردم برگردند این گونه برخورد می‌كنند.

بادمچیان در پاسخ به سوال دیگری وجود اپوزسیون در كشور را امری ناپسند ندانست و در پاسخ به اینكه آیا این افراد حق داشتن روزنامه دارند یا خیر؟ پاسخ داد: موسوی و كروبی این حق را دارند، اما روزنامه ی كروبی خلاف قانون عمل كرده است و روزنامه متعلق به موسوی را هم خودشان تعطیل كرده‌اند.

وی ادامه داد: الان در سایت كلمه هرچه بخواهند می‌گویند و بیانات خاتمی و موسوی هم پخش می‌شود و اگر كسی بخواهد از آنها آگاه شود می‌تواند در جریان قرار گیرد، اما این سخنان در سطح محدود پخش می‌شود و مردم به آنها نیز گوش نمی‌دهد.

قائم مقام حزب موتلفه در پایان ابراز عقیده كرد: حیف كه اینها (موسوی و كروبی) خودشان را ضایع كردند.


 


امروز: یك نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: اگر خودمان را نتوانیم از چارچوب جریان‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا بیرون بكشیم، نمی‌توانیم فكر كنیم و منصفانه قضاوت كنیم.

به گزارش ایسنا سعید ابوطالب در نشستی كه از سوی مجمع دانشجویان حزب‌الله دانشگاه علم و صنعت با موضوع بررسی عملكرد قوه قضاییه در مقابله با مفاسد، برگزار شد، اظهار كرد: اول باید ریشه‌یابی كنیم كه فساد اقتصادی چیست و با فساد اقتصادی در كشورهای دیگر چه فرقی دارد؟ كه آیا مساله ما پولشویی است و یا فرار از مالیات است، یا درآمدهای مشكوك احزاب سیاسی است یا اصلا مساله ما چیز دیگری است. برای كشف بیماری فساد اقتصاد در كشور كافی است به علائم آن توجه كنیم مثل حجاب، عدم عفاف، شورش‌های اجتماعی كه بعد از انتخابات دیدیم، ای‌نها علائم یك بیماری است نه خود بیماری.

در تحصیل ثروت فسادی وجود ندارد، بلكه در توزیع آن فساد وجود دارد

وی افزود: پدیده خرداد 88 علائم یك بیماری است كه ریشه‌ آن در شكاف طبقاتی، شكاف بین نسلی و شكاف اجتماعی است و شكاف اقتصادی حاصل فساد اقتصادی است. فساد اقتصادی از درون دولت‌ها شكل می‌گیرد و بعد از دولت بیرون می‌آید و رقیب و مانع حركت دولت‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: دولت‌های ما دولت رانتی است؛ یعنی دولت ثروتمندی كه متكی به ثروت‌های منابع ملی كشور است، مثل منابع زیرزمینی. دولت ثروتش را از مردم كسب نمی‌كند و همه‌ پول‌ها در اختیار دولت است پس در تحصیل ثروت فسادی وجود ندارد، بلكه در توزیع آن فساد وجود دارد. در كشورهای غربی دولت متكی به ثروت عمومی است كه از راه مالیات كسب می‌كند، آن‌جا مفاسد در تحصیل صورت می‌گیرد، مثل فرار از مالیات یا برنگرداندن مالیات به خزانه عمومی و ... اما در جامعه ما ثروت تولید نمی‌شود؛ تولید ثروت یعنی تولید كالا یا خدمات و صدور آن به خارج از كشور و وارد كردن ارز. اتفاقی كه در 10 - 20 سال گذشته افتاده این است كه برخی این ثروت در اختیار دولت ـ كه در مقاطعی خیلی زیاد بوده است ـ را بلافاصله از این كانون‌ها در ساختارهایی مثل شبه حزب یا شركت‌های دولتی، خصوصی یا انواع دور زدن‌های قانون، از دولت بیرون برده و در راه‌های دیگری خرج كردند.
هاشمی و احمدی‌نژاد برای آن‌ها فرقی نمی‌كند

این نماینده سابق دولت خاطرنشان كرد: به عنوان مثال فرد یا گروهی كه در دولت نفوذ دارد، (فرقی نمی‌كند كدام دولت) قانون را دور می‌زند و یك پولی را به اسم جایزه یا وام از دولت بیرون می‌كشد، بعد با تشكیل یك شبه‌بانك پول را از مردم جمع می‌كنند و رفته رفته بزرگتر می‌شوند. مثلا در شهری كوچك این‌ها می‌خواهند از یك موسسه به بانك تبدیل شوند برای این كار در سه شهرستان كوچك هزینه می‌كنند و سه نماینده به مجلس می‌فرستند، این سه نماینده تمام چهار سال خود را صرف این می‌كنند كه این موسسه به بانك تبدیل شود یا همه تلاش‌شان این است كه معاونت یكی از وزارتخانه‌ها را بگیرند.

وی تاكید كرد: این‌ها با هیچ دولتی عقد اخوت نبسته‌اند؛ یعنی هاشمی و احمدی‌نژاد برای آن‌ها فرقی نمی‌كند و منافع‌شان مهم است. هم در دستگاه دولتی نفوذ می‌كنند و هم در بیرون پول، روزنامه، سایت و خبرگزاری دارند و این یعنی شكل‌گیری یك ارتباط غیرسالم بین كانون ثروت و قدرت. همین شكاف اقتصادی ایجاد می‌كند و تبعاتی دارد كه بعد از انتخابات دیدیم. حوادث بعد از انتخابات اصلا بحث میرحسین و احمدی‌نژاد نیست، ما فكر می‌كنیم اگر راهپیمایی نشد و روی دیوار و باجه تلفن شعار ننوشتند، مساله حل شده است؛ نخیر، اصلا مشكل اینجا نیست. دعوا سر احمدی‌نژاد یا هاشمی نیست و دو طرف هم آدرس غلط می‌دهند. میلیاردها پول گم می‌شود؛ یك طرف می‌گوید پول‌ها دست فردی است كه در خارج است و طرف دیگر می‌گوید این فرد در دولت است!!!

در همه دولت‌ها ثروت اضافی و غیرقابل كنترل موجب تشكیل شبه حزب‌ها می‌شود

وی خاطرنشان كرد: اصلا تصویب اصل 44 و اجرای آن به نفع خیلی از كانون‌های ثروت و قدرت نبوده است؛ چون دست‌اندازی آن‌ها به قدرت و ثروت قطع می‌شود. البته این یك مدل فساد اقتصادی است، مدل‌های دیگر هم داریم، در همه دولت‌ها ثروت اضافی و غیرقابل كنترل موجب تشكیل شبه حزب‌ها در دولت می‌شود؛ در این خصوص سازندگی فرقی با رایحه خوش خدمت ندارد. چرا یك حزبی درون دولت درست می‌شود؟ حزب پول می‌خواهد، چطور یك دانشجو در هر دولتی صاحب یك تشكیلات عظیمی می‌شود؟ خودش كه پول نداشته است این شبه حزب‌ها حاصل همین فساد اقتصادی است چون دولت محل انباشت ثروت است، كاری كه می‌توانیم انجام دهیم این است كه روشنگری كنیم. ما اطلاعات نداریم. یك نماینده مجلس اشاره به یك نفر می‌كند كه معلوم نیست درست است یا نه، اصلا از نماینده مجلس بپرسید پول تبلیغاتش را از كجا آورده است؟ اگر خودمان را نتوانیم از چارچوب جریان‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا بیرون بكشیم نمی‌توانیم فكر كنیم و منصفانه قضاوت كنیم.

كانون‌های ثروت بیرون از ساختار حاكمیت به درون دولت نفوذ می‌كنند

ابوطالب با اعتقاد به این‌كه " دروغ و ریا و قانون‌گریزی بلایی است كه دولت‌های ما گرفتار آن هستند" ادامه داد: حالا درجه‌ آن در دولت‌های مختلف متفاوت است. عده‌ای با یقه بسته به وزیر می‌چسبند و فقط در گوش او زمزمه می‌كنند. از وزیری در زمان وزارتش پرسیدم چرا فاز 6، 7 و 8 عسلویه كه قرار بود فروردین 85 افتتاح شود نشد؟ وی پاسخ داد؛ همه مسیر باید با هم پیش بروند، اگر وسط كار پیش نروند كل كار متوقف می‌شود. پرسیدم وسط كار كیست؟ او گفت؛ فلان دستگاه دولتی است كه این كار را خوابانده است. این دستگاه با شركتی دعوا داشت، این دستگاه دولتی سه سال بعد كل آن شركت را در بورس خرید و خودش شد پیمانكار كه جزئی از آن بود. بالاخره این كانون‌های ثروت بیرون از ساختار حاكمیت به درون دولت‌ها نفوذ می‌كنند برای این‌كه كسی نتواند آن‌ها را گیر بیندازد.

وقتی فساد اقتصادی سازمان یافت و به فساد سیاسی تبدیل ‌شد، نمی‌توان جلوی آن را گرفت

وی خاطرنشان كرد: چند نماینده الان درگیر مبارزه با این امر هستند؛ مثل نادران و توكلی كه طرح تحقیق و تفحص می‌دهند. البته برای طرح باید 20 نفر باشند كه 10، 15 نفر از این‌ها را كارشكنان تشكیل می‌دهند كه اول نمی‌خواهند این طرح رای بیاورد، ولی حالا كه رای آورده عضو می‌شوند، بعد از سه ماه یكی از همین افراد رییس هیات تحقیق و تفحص می‌شود مثلا از صنعت خودرو یا قوه قضائیه یا فلان سازمان.

وی با اشاره به صحبت‌های پورمحمدی در برنامه نگاه یك گفت:‌ هر جا كه پول باشد، قدرت فساد می‌آورد، بدتر این‌كه متمركز شود و بدتر از آن این‌كه ممتد شود. مثلا فردی 20 سال رییس یك دانشگاه یا اداره است این مساله واقعا بحث شخص یا حزب خاصی نیست، ما به این موارد سرگرم شده‌ایم؛ همه جریان‌های سیاسی منافع‌شان در این است. از هر كسی بپرسید پول انتخابات را از كجا آورده است، نمی‌تواند جواب بدهد؛ چراكه هزینه كمی نیست.

این نماینده سابق مجلس افزود: به یكی از نماینده‌های مجلس وقتی كاندیدای ریاست جمهوری بود، گفتم پول تبلیغات را از كجا آوردید؟ وی گفت؛ نمی‌دانم. كسی از شهرمان یك میلیارد به حساب من ریخته است. این آدم رای هم نیاورد. حالا اگر یك سال بعد كسی كه پول داده است درخواست تعویض استاندار را بدهد آیا كسی كه پول گرفته می‌تواند مخالفت كند؟ این فساد است. وقتی فساد اقتصادی سازمان یافته می‌شود و به فساد سیاسی تبدیل می‌شود نمی‌شود جلوی آن را گرفت. بعد شكاف طبقاتی ایجاد می‌شود و بی‌عدالتی و خیلی از ناهنجاری‌های ما به دلیل همین احساس ظلمی است كه برای جوانان ایجاد شده است.

مدیریت است كه باید خصوصی شود نه مالكیت

وی با تاكید بر این‌كه " كاری كه ما می‌كنیم كار كوچكی نیست" گفت: مجلس در رابطه با پولشویی كارهایی كرده ولی به درد ما نمی‌خورد، اصلا ما بخش خصوصی نداریم. خصوصی‌سازی مساله خیلی از كشورهاست و دو تا راه‌حل داشته‌ایم یا دولت‌ها خود را حراج كرده‌اند مثل فروش مخابرات و روش دیگر این‌كه مالكیت خصوصی با مدیریت دولتی است. مدیری كه بالا نشسته، سود و زیان مخابرات برایش فرقی ندارد و حقوق خود را می‌گیرد.

وی خاطرنشان كرد: بنابراین مشكل مدیریت است كه باید خصوصی شود نه مالكیت. كشورهای دیگر آمدند بخش خصوصی را در برابر دولت تقویت كردند و بخش دولتی مجبور شد بهره‌وری را بالا ببرد كه بتواند با بخش خصوصی رقابت كند. روش دیگر فروش كارخانه دولتی است كه برای دادن پول آن طرف مجبور می‌شود ابزار كارخانه را بفروشد و فقط زمین آن و سوله‌های آن باقی می‌ماند.

برای اصلاح دیوان‌سالاری باید شایسته‌سالاری حاكم شود

ابوطالب ادامه داد: خطرناك‌تر از همه این است كه آدم‌هایی نفوذ می‌كنند در ساختار دولتی بعد یك شبه حزبی هم درست می‌كنند و برای سرپا نگه داشتن این حزب حرف‌های انقلابی و قشنگی هم می‌زنند؛ چراكه بالاخره حزب خرج دارد و چند وقت دیگر انتخابات شورای شهر را داریم و برای تبلیغات آن باید پول خرج كنند. درباره میزان فساد محاسبات علمی داریم، با حرف كار درست نمی‌شود، با توزیع ثروت هم كار درست نمی‌شود.

وی افزود: یك موقعی كسی برای یك وزارتخانه كاندیدا بود به او گفتم؛ فلانی سال 68 پاسدار بودی و هم‌رزم بودیم ولی از سال 68 تا الان چطوری میلیاردر شدی كه فقط یك خانه‌ات در اقدسیه 3/5 میلیارد تومان است. (به قیمت سال 84)؟ او در جواب گفت؛ من هوش اقتصادی دارم. گفتم؛ پس چرا اساتید اقتصاد همه مفلس‌اند؟ گفتم؛ تو به درد وزارت در این دولت نمی‌خوری. فردای آن روز نیم ساعت مانده به رای‌گیری انصراف داد.

وی خاطرنشان كرد: وقتی مدل‌های فساد اقتصادی در دولت‌ها شكل می‌گیرد، اصلا چیزی به اسم پاسخگویی و دسترسی آزاد به اطلاعات وجود ندارد؛ چراكه اگر اطلاع داشته باشیم، سوال می‌كنیم و اگر سوال كنیم جوابی وجود ندارد. حالا برای اصلاح این مسیر راهكارهایی مثل اصلاح قوانین و بازسازی دیوان‌سالاری و بروكراسی فاسد است. بروكراسی فاسد یعنی در برابر اجرای قانون بدنه مقاومت می‌كند، برای اصلاح دیوان‌سالاری باید شایسته‌سالاری حاكم شود.

ریشه مفاسد اقتصادی و منافع عده‌ای

این نماینده سابق مجلس در مورد خصوصی‌سازی با بیان این‌كه " این پول متعلق به نسل‌های گذشته است و ثروت انباشته شده سه دهه است و فقط مال این نسل هم نیست" ابراز عقیده كرد: پس نمی‌توان آن را تبدیل به سهام عدالت كرد؛ بنابراین باید ریشه‌ای‌تر ببینیم. اگر ایران 59 را عراق 59 و همچنین در زمان كنونی مقایسه كنیم عراق الان یك زباله‌دانی است و ایران 89 با ایران 59 واقعا قابل مقایسه نیست و الان یك كشور قدرتمند است.

وی با اشاره به تعداد كشته‌شدگان حوادث رانندگی ابراز عقیده كرد: نسبت به خیلی از كشورها كه تعطیلات‌شان از ما كمتر است، پول نفت هم ندارند، كمتر سفر می‌كنیم، اما بیشتر از آن‌ها كشته می‌دهیم، چه كسی مقصر است؟ هم خودروساز، هم كسی كه عوارض ماشین را بالا و پایین می‌كند و ... مقصر هستند. اصلا ماشین داخلی نمی‌خواهیم برویم ماشین‌های خارجی با كیفیت وارد كنیم. یك آدمی در پنج سال هفت، هشت نفر را كشت همه كشور بسیج شدند و قاتل را گرفتند در حالی‌كه در اثر حوادث رانندگی هزاران نفر كشته می‌شوند و كسی پاسخگو نیست، این‌ها ریشه در مفاسد اقتصادی و منافع عده‌ای دارد.

نباید بازیچه دست جریان‌های سیاسی و كانون‌های قدرت خارج از دانشگاه شوید

وی در پاسخ به سوالی درباره دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: لایحه‌ای دولت هشتم به مجلس داد به عنوان دسترسی آزاد به اطلاعات كه طول كشید و به دولت نهم رسید و اولین كاری كه دولت نهم كرد آن لایحه را پس گرفت. دانشجو چشم نافذ ملت است. من دانشجو می‌خواهم ببینیم، رصد كنم اما همه چیز بسته و تاریك است. ما اشتباهی كه می‌كنیم این است كه به افراد اصالت می‌دهیم، نباید بازیچه دست جریان‌های سیاسی و كانون‌های قدرت خارج از دانشگاه شویم این سفارش رهبر است كه دانشجو خصلتش این است كه آزادمرد است و به گروهی وابسته نیست.

در راه مبارزه با مفاسد اقتصادی « حرف » زده‌ام

ابوطالب در پاسخ به این سوال كه شما چه گام‌هایی در راه مبارزه با مفاسد اقتصادی برداشته‌اید؟ گفت: مهمترین گام من در این زمینه این است كه حرف زده‌ام.

وی در پاسخ به سوالی در مورد خصوصی‌سازی گفت: اقتصاد را باید هرچه زودتر و بهتر آزاد كنیم، رسانه را باید هرچه زودتر و بهتر آزاد كنیم، كارهای دولت را باید هرچه زودتر و بهتر به مردم واگذار كنیم. هرچه زودتر و بهتر دسترسی آزاد به اطلاعات داشته باشیم، هرچه زودتر و بهتر احزاب را باید تقویت كنیم. اگر این كارها را كردیم اوضاع بهتر می‌شود و كشور رشد می‌كند. همیشه دنیا این‌طور نمی‌ماند كه ما از نفت درآمد داشته باشیم كه شرق و با غرب مشكل داشته باشد، الان روزهای خوشی ماست، بالاخره باید به خودمان متكی شویم انقلاب برای مردم است، آدم‌ها می‌آیند و می روند.

وقتی ثروت تولید شد، به فكر عادلانه توزیع كردنش باشیم

وی با اعتقاد به این‌كه " توزیع سهام عدالت اصلا غیر ممكن است" ادامه داد: این ثروت فقط متعلق به این نسل نیست، آدمهایی كه می‌خواهی به آن‌ها سهام بدهی را پیدا نمی‌كنیم، آمار خیلی‌ها را در روستاهای دور افتاده نداریم. چرا ما 10 سال است 70 میلیون نفریم؛ آمارغلط است.

وقتی ثروت تولید شد، به فكر عادلانه توزیع كردنش باشیم هنو كه ثروتی تولید نكرده‌ایم.

دفاع از دولت‌هایی كه با رای مردم انتخاب شده‌اند

این نماینده سابق مجلس در پاسخ به سوالی درباره توصیه‌های مقام معظم رهبری به دانشجویان گفت: به نظر من ایشان رهبری می‌كند و آگاهی می‌دهد. شان رهبری اقتضا می‌كند كه به بعضی موارد وارد شود یا نشود. به نظر من فرقی نمی‌كند؛ اگر اصلاح‌طلب‌ها بروند خدمت رهبر همان حرفی را به آن‌ها می‌زند كه به اصولگراها می‌زند. رهبر از دولت خاتمی تا آخرین لحظه دفاع كرد. از دولت احمدی‌نژاد نیز دفاع می‌كند و منطق هم همین است؛ چراكه رای مردم را آورده‌اند. همان‌طور كه امام از بنی‌صدر یا مهندس موسوی دفاع كرد، حال اگر امام حكم بنی صدر را امضا نمی‌كرد، برخی می‌گفتند امام یك دیكتاتور است!!!.

اظهارات توكلی به سوابق انقلابی و اخلاقی او ضربه‌ نمی‌زند

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات احمد توكلی در انتقاد به دولت با اشاره به این كه " آقای توكلی یك اقتصاددان است و من نظرات اقتصادی‌اش را نمی‌پسندم" ابراز عقیده كرد: چراكه به اقتصاد سوسیالیستی شبیه است ولی این‌ها به سوابق انقلابی و اخلاقی بودن او ضربه‌ای نمی‌زند. باید بشینند سر مسائل اقتصادی بحث كنند، رسانه‌ها باید این كار را بكنند كه نمی‌كنند، بولتن هستند، یك روزنامه هست كه بولتن است، فقط فحش می‌دهد، فقط صفحه‌ آخر آن به درد می‌خورد چهار تا مقاله‌ عمیق كارشناسی كمتر دارد. مجله‌های ما خیلی زردند، البته خود من ممكن است در بعضی از آن‌ها مطلب بنویسیم یا با آن‌ها مصاحبه كنم.

وی با اشاره به كتابی كه با عنوان « هی یو» درباره خاطراتش در عراق به رشته تحریر درآورده است، گفت: خیلی از تلاش‌ها را برای آزادی من در عراق آقای شاهرودی انجام دادند و بعد از آزادی كه پیش ایشان رفتم، یك وقتی من آقای شاهرودی را نقد می‌كردم و وقتی ایشان را دیدم كه بسیار با سواد و از اركان علمی است با ایشان گفت‌وگو كردم. آقای شاهرودی اصالتآ با حبس و زندان مخالف بود. می‌گفت این خلاف شرع است اصلا در اسلام حبس نداریم،اصلآ چه كسی گفته به خاطر برگشت چك یا پرداخت نكردن مهریه یا تصادف كردن باید كسی را زندانی كرد و كرامت انسانی‌اش را زیر پا گذاشت. آقای شاهرودی در تمام 10 سال كار تئوری می‌كرد مدیرانش را می‌خواست و در این زمینه، كتاب «حبس زدایی» را نوشت.

تساهل و تسامح در دین

وی با اعتقاد به خطرناك بودن نظریه «انكار حجاب، ارتداد است» گفت: متاسفانه چند شب پیش در یكی از رسانه‌ها نماینده‌ای از این نظریه دفاع می‌كرد، یعنی كسی را در خیابان بگیری و به او بگویی چون حجاب نداری، منكر اصل حجابی و چون حجاب یكی از فروع دین است پس مرتدی و خونت حلال است. این را با تاریخ اسلام مقایسه كنید؛ یك نفر برای امام علی(ع) خبر می‌آورد كه در فلان محله فلان خانه دارند فساد می‌كنند و امیرالمومین می‌فرماید من رفتم و ندیدم،یا كسی آمده و اظهار انجام گناه می‌كرد و امام علی (ع) می‌فرمود؛ نه فكر می‌كنی یا خواب دیده‌ای برو، و این است تساهل و تسامح در دین.

ابوطالب با اشاره به مطالبات مردم در موضوع برخورد با متخلفان نسبت به اقدامات انجام شده در برخورد با متهم اصلی كهریزك علی‌رغم تاكیدات مقام معظم رهبری مبنی بر مجازات مخالفان، انتقاد كرد.

وی در پاسخ به سوالی علت رفتنش به دادگاه را اظهار نظر در مورد فلیم سفر تركیه‌ مشایی و تایید این فیلم عنوان كرد و یادآور شد كه مشایی از وی شكایت كرده است.

این نماینده سابق مجلس هم‌چنین پاسخگویی مشایی درباره آن‌چه مبنی بر كمك مالی به هدیه تهرانی عنوان می‌شود را ضروری دانست.

یكی از دانشجویان گفت: ابوطالب دربرخی از اوقات به نظام ضربه زد.

ابوطالب نیز پاسخ داد: این نظر شماست.

بازی با كلمات چه معنایی دارد؟

وی در پاسخ به سوالی درباره‌ ولایت فقیه دوران پس از غیبت امام زمان(عج) را یادآور شد و در بیانی تاریخی گفت: اولین نشانه‌های ولایت فقیه را مرحوم نائینی در زمان مشروطه می‌بینیم كه البته بعد این حرف را پس می‌گیرد به خاطر درگیری‌هایی كه پیش آمد و كتاب معروفش را جمع می‌كند تا می‌رسد به نظریه ولایت فقیه امام خمینی. امام می‌فرماید حكومتی كه فقیه بالای سرش است حفظ‌ش از اهم واجبات، مثل نماز واجب‌تر است. ممكن است كسی این نظریه را قبول نداشته باشد مثل بعضی از علما كه الان در داخل حوزه هستند، ولی اگر این نظریه را بپذیریم ـ كه پذیرفته‌ایم ـ می‌بینیم كه امام می‌گوید ولایت فقیه ولایت رسول‌الله است و این قضیه را اثبات می‌كند.

ابوطالب افزود: در جامعه ولی فقیه را نقد می‌كنند، این حق مردم است و وظیفه‌ ولی فقیه این است كه نقد را گوش دهد و گوش می‌دهد. رهبری گفته‌اند كه " من نقد پذیرم و نقدهای دانشجویان به گوش من می‌رسد" . از این بیانات می‌توان حجت گرفت.

وی با انتقاد از واژه‌هایی مانند « ذوب در ولایت » گفت: عده‌ای از دوستان اصولگرایم در مجلس این واژه را به كار می‌برند؛ یعنی چه؟ این بازی با كلمات چه معنایی دارد؟ این‌كه بگوییم كسی كه دولت را نقد كند، ‌امریكایی است، معنایی ندارد.

مردمسالاری دینی را تجربه می‌كنیم

این نماینده سابق مجلس در پاسخ به سوالی درباره فعالیتش در دوران نمایندگی در مجلس گفت: من یك نماینده مثل بقیه نماینده‌ها بودم در مجلس یك نفره نمی‌شود كاركرد و برای استیضاح حداقل 10 نفر لازم است. اولین كسی كه استیضاح وزیر راه و ترابری را امضا كرد، من بودم. وزیر آموزش و پرورش را هم استیضاح كردیم كه رای نیاورد و بعدا خود احمدی‌نژاد او را برداشت.

وی با اشاره به جمله‌ای از مقام معظم رهبری مبنی بر این‌كه « ما داریم یك نظام سیاسی را تجربه می‌كنیم» گفت: این تجربه پر از آزمون و خطاست. مدلی تعریف كرده‌ایم به نام مردمسالاری دینی و داریم هزینه‌هایش را می‌دهیم. این‌كه داریم نه مردم سالاری است و نه دینی؛ چراكه ما داریم تجربه می‌كنیم.

برنده و بازنده مقصر بودند

وی با اشاره به حوادث پس از انتخابات نیز ابراز عقیده كرد: در همین حوادث پارسال همه‌ نخبگان، برنده و بازنده مقصر بودند. ما داریم هزینه‌ عدم تجربه‌ دیرینه و امن‌ترین تجربه‌ متراكم دموكراسی را می‌دهیم، شاید احمدی‌نژاد نباید آن سخنرانی روز یكشنبه را می‌كرد، میرحسین و كروبی هم صد برابر یا به همان نسبت اشتباه كردند.

ابوطالب ادامه داد: وقتی آقای احمدی‌نژاد شهردار بود و كاندیدای ریاست جمهوری شد، من به او گفتم شما رییس‌جمهور باش و لاریجانی معاون اول، یا بالعكس و هر دوی این‌ها قبول داشتند اما بازی به هم خورد.

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: باید منصفانه و بی‌طرف با موضوعات برخورد كنیم. این دولت هم می‌رود مثل دولت‌های قبلی. نقدی را كه می‌خواهیم 10 سال دیگر انجام دهیم امروز انجام دهیم؛ چراكه 10 سال دیگر، تاریخ را بررسی می‌كنیم.


 




امروز: یک مرجع تقلید تاکید کرد:« تمام امتیاز انسان به عقل و ذوق اوست، كمال عقل در فرهنگ و كمال ذوق در هنر است. و این حقیقت فرهنگ و هنر است و كسانی كه به هر دوی این وجه مزین هستند باید شكر كنند. قدر این نعمت ها را بدانید، هم قدر فرهنگ را، هم قدر هنر را. هرچند برای فهم فرهنگ و هنر باید جلسات متعدد داشته باشیم.»

به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، آیت‌الله العظمی وحید خراسانی در دیدار با احمد مسجدجامعی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر اظهار داشت:« ممكن است كسی فرهنگ داشته باشد اما هنرمند نباشد و یا بالعكس ممكن است هنرمند باشد اما اهل فرهنگ نباشد، ولی اگر هر دو جمع شد این اكسیر احمر است.»

وی با اشاره به پرچم و کتیبه ویژه ایام فاطمیه تصریح کرد:« این اثر تلفیقی از فرهنگ و هنر است. فرهنگ آن ریشه در قرآن و سنت قطعی دارد و احادیث آن مورد اجماع چهار مذهب است و ترکیب و خوشنویسی آن برخاسته از ذوق و هنر است و تاثیر آن فراگیر است.»

آیت‌الله وحید خراسانی جمع حاضر را به قدردانی نعمت برخوردار بودن از فضیلت محبت اهل بیت عصمت و طهارت و استفاده از ظرفیت های فرهنگ و هنر در این راه توصیه کرد و بهره‌برداری از این نعمت برای تبیین معارف اهل بیت علیهم‌الاسلام را وظیفه‌ای خاص برای اهل فرهنگ و هنر برشمرد.

وی در بخش دیگری از بیاناتش به ایام عزاداری حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره کرد و گفت:« در سالهای اخیر كه ایام شهادت حضرت زهرا‌(س) تعطیل رسمی شده است مراسم آن حضرت جلوه‌ای دیگر یافته هر چند باید سیمای تهران و سایر شهرها امسال نیز نسبت به سنوات گذشته بازهم متفاوت باشد.»

در ابتدای این دیدار احمد مسجدجامعی، ضمن بیان گزارشی از اقدامات و برنامه‌های اهالی فرهنگ و هنر در حوزه غیررسمی و غیردولتی طی سالهای اخیر در بزرگداشت اهل بیت علیهم‌الاسلام و خصوصاً حضرت زهرا (س)، به افزایش شمارگان و بار علمی آثار تألیفی طی آن دوران و برگزاری نشست‌ها و برنامه‌های هنرمندان اشاره كرد.

پس از مسجدجامعی تعدادی از هنرمندان حاضر در جلسه به قرائت اشعاری در وصف حضرت زهرا(س) و ارائه گزارش از اقدامات و خدمات اهالی فرهنگ و هنر در تكریم اهل بیت و بزرگداشت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) پرداختند.

در این دیدار صمیمی گروهی از هنرمندان خوشنویس، گرافیست، شاعر،‌‌ نویسنده، روزنامه‌نگار و ناشر حضور داشتند.

آیت‌الله العظمی وحید خراسانی در پایان این دیدار، خاطر نشان کرد:« قدر نعمت خودتان را بدانید و خدا را شکر کنید که خداوند شما را برای خدمتگزاری به آستان آن حضرت انتخاب کرده و نام شما را در دفتر اهل بیت سلام الله علیهم اجمعین ثبت کرده است.»


 




امروز:رييس جمهور رسيدن اوباما به نقطه غيرقابل برگشت در قبال ايران را به معنای زمين خوردن وی و به تبع آن زمين خوردن آمريکا عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا)، محمود احمدی‌نژاد رييس جمهور کشورمان ظهر امروز در جمع دانشجويان و اساتيد نمونه کشور با اشاره به مصاحبه‌اش با يکی از رسانه‌های آمريکايی اظهار کرد:‌ من به مصاحبه‌کننده گفتم برخی اعضای دارای حق وتو و همچنين برخی از دوستان آمريکا اوباما را به سمتی هل می‌دهند که به موضع غير قابل برگشت در برابر ايران برسد. اين مساله يعنی زمين خوردن اوباما که به تبع آن به معنای زمين خوردن آمريکا است. امروز بالاترين شانس اوباما ايران است، چرا که کليد حل مسائل خاورميانه نيز ايران می‌باشد.

احمدی‌نژاد با يادآوری برخی تلاش‌های آمريکا و دولت‌های غربی برای صدور قطعنامه عليه کشورمان اظهار کرد: اين مساله به اين معنا است که آمريکا تسليم شده چرا که قادر به تغيير نيست. در اين صورت دو اتفاق روی می‌دهد يا اين که آمريکا به مسير بوش باز می‌گردد که اين مقوله شکست خورده يا اين که فرد ديگری به صحنه می‌آيد و می‌گويد که حرف‌های اوباما خوب بود اما اوباما عرضه اجرا نداشت.


رييس جمهور در صورت تحقق اين مساله را مصادف با قوی شدن موضع ايران و ضعيف شدن مجدد موضع آمريکا دانست و با يادآوری تلاش‌های جمهوری اسلامی ايران در عرصه بين‌الملل اظهار کرد: اگر موضع جمهوری اسلامی ايران غير انسانی بود وقتی آمريکا به عنوان دشمن در افغانستان گير افتاده بود اظهار خوشحالی می‌کرد. اما به طور مرتب ايران هشدار داد و راهکار ارائه داد چرا که ملت ايران ملت فرهنگی است.

احمدی‌نژاد در ارتباط با احتمال حمله نظامی به ايران توسط رژيم صهيونيستی گفت: وقتی ارباب اين رژيم (آمريکا) از حمله به ايران می‌هراسد اين رژيم نمی‌تواند کاری انجام دهد.

رييس شورای عالی امنيت ملی کشورمان با تاکيد بر اين‌که هر کس که در دنيا خيال می‌کند می‌تواند چماقی بلند کند و ملت ايران را به عقب نشينی وادار کند بايد بداند که دراشتباه است، گفت: هيچ گاه چنين چيزی اتفاق نمی‌افتد. کسانی که می‌خواهند با ايران مذاکره کنند بايد از کاخ غرور و تکبر پايين بيايند و مانند بچه آدم گفت‌وگو کنند.

وی افزود: ملت ايران يک رودخانه جاری چند هزار سال است و می‌تواند خود را اداره کند. امروز اقتدار، توانمندی و منطق ملت ايران را دنيا باور کرده است.

رييس جمهور درهمين زمينه وحشت کلينتون وزير خارجه آمريکا در حين سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل را مورد اشاره قرار داد و گفت:‌ بسيار تبليغات کرده بودند تا بتوانند در صحن سازمان ملل ملت ايران را تحقير کنند و در اين زمينه اقداماتی انجام دادند، اما در حين سخنرانی بنده ديدند که منزوی خودشان هستند و همه برای ما کف می‌زدند.

احمدی‌نژاد در بخشی ديگر از اظهارات خود با اشاره به عظمت ملت ايران و تاريخ و تمدن کهن اين ملت گفت: فرصتی که امروز در اختيار ايران است فرصت بی نظير تاريخی است که البته به معنای عدم وجود مشکلات و موانع نيست. امروز بايد تلاش کنيم ايران را بسازيم و در جهان نيز خود را بالا بکشيم. اين مساله يک ماموريت تاريخی برای ما است.

احمدی‌نژاد مديريت جهان و ساختن ايران را لازم و ملزوم يکديگر عنوان کرد و با اشاره به اين که هرکس غير از اين بگويد موضع انفعالی دارد، خاطرنشان کرد:‌ بايد چه در داخل و چه در جهان ايران را بالا بکشيم که اين مساله نيازمند کار علمی است و ما هر چه در اين خصوص کار علمی بکنيم کم کرده‌ايم.

احمدی‌نژاد انسان را به عنوان يک غنچه توصيف کرد که هنوز باز و شکوفا نشده است و اظهار کرد: خدا بشر را برای زندگی امروز نيافريده و اين زندگی شايسته بشريت نيست. بايد کرامت و عظمت انسان رشد يابد و شرايط تغيير گردد.

رييس جمهور تغيير شرايط جهان را جز با مديريت، همت و پيشگامی ملت ايران قابل تحقق ندانست و با يادآوری اين نکته که اين مساله به معنای کبر و فخر فروشی نيست، خاطرنشان کرد: ‌اين مساله بيان يک واقعيت است در طول تاريخ ملت ايران همه داشته‌هايش را به همه رايگان اهدا کرده و هيچ گاه علم خود را نفروخته است.

احمدی‌نژاد افزود: ملت ايران ارزش‌های اخلاقی‌اش را به زور منتقل نکرد و هيچ گاه مساله‌يی را با زور و شمشير نپذيرفت و بايد توجه کرد بالاترين حقيقت يعنی اسلام را نيز با طيب خاطر پذيرفت.

رييس جمهور در ادامه اظهارات خود در جمع دانشجويان و اساتيد نمونه کشور تاريخ ملت ايران را سرشار از افتخارات انسانی عنوان کرد و با اشاره به القای برده‌داری در آمريکا حدود ۱۸۰ سال پيش اظهار کرد:‌ ملت ايران دو هزار و ۵۰۰ سال پيش برده‌داری را لغو کرد و تاريخ می‌تواند گواهی دهد که تمدن ايرانی به زور شمشير به پيش نرفت و تنها به پشتوانه اخلاق بوده است؛ ۴۲ ملت آزادانه و با انتخاب تحت فضای فرهنگی ايران زندگی می‌کردند.

رييس شورای عالی انقلاب فرهنگی تمامی اين بحث‌ها را نشان‌دهنده اين مساله عنوان کرد که ملت ايران راه تعالی و نجات را نشان دهد.

وی ادامه داد: ما به خاطر همين غربی‌ها يک دوره فطرت را تجربه کرديم و خود را در تاريخ گم نموديم، وگرنه يک مشت بی فرهنگ هفت تير کش نمی‌توانستند برای دنيا نظم بنويسند و با منصوب کردن ديکتاتورها در همه جا ادای دموکرات بازی در بياورند.

رييس جمهور با بيان اين که ما نمی‌توانيم در برابر اين مسائل بی‌تفاوت باشيم، گفت: در برابر اين تحرکات بايسيتم و ايران را بسازيم؛ ساختن ايران فقط به معنای ساختن يک جغرافيا و منافع ملی ما نيست بلکه به معنای برداشتن پرچم انسان و بالاترين خدمت به بشريت است.

احمدی‌نژاد در همين زمينه ملت ايران را تابلو، فلش راهنما و نقطه اتکای ملت‌های دنيا معرفی کرد و ايران را يک فرهنگ، ‌تمدن عشق و برادری دانست و گفت:‌ امروز تلاش برای ساختن ايران يعنی تلاش برای ساختن کل بشريت. نقطه اميد و آينده بسيار درخشان در دسترس و در انتظار ماست.

رييس جمهور در بخشی ديگر از اظهارات خود به موردی که در دل مستکبران ايجاد بغض کرده است را ايستادگی ملت ايران و پيشرفت‌های علمی آن عنوان کرد و با بيان اين که در مساله غنی سازی تنها بحث غنی سازی مهم نيست، اضافه کرد: ‌نکته مهم اين است که ملت ايران خارج از اراده آن‌ها (غربی‌ها) قله‌ها را فتح کرد و آن‌ها می‌خواستند سقف پرواز ملت‌ها را تعيين کنند، اما ما اين سقف را شکستيم و خود آن را طراحی کرديم.

رييس‌جمهور در زمينه پيشرفت‌های علمی کشور خدمات اساتيد و دانشگاهيان در طول ۳۱ سال گذشته را نيز بسيار بالا توصيف کرد و گفت: با همت بلند اساتيد و دانشجويان ما سرعت پيشرفت علمی کشور اعجاب‌آور است که برخی اين مساله را باور نمی‌کنند و ما نيز با رييس جمهور يک کشور بزرگ صحبت می‌کردم که به من گفت ما اطلاع داريم که طراحی‌هايی بر عليه ملت ايران انجام شده که می‌تواند صدها ملت را متوقف کند، اما شما ايستاده‌ايد و به جلو می‌رويد. من تنها به وی گفتم شما ايران را نمی‌شناسيد ايران، ايران است.

احمدی‌نژاد همچنين با اشاره به موضوع علم گفت:‌ در اين بحث بايد ابتدا موضوع آفرينش و انسان را مد نظر قرار داد. وقتی خداوند انسان را آفريد جانشين خود در زمين قرار داد که جانشين خداوند بايد تجلی منصوب کننده‌اش باشد. خداوند متعال انسان را بر روی زمين قرار داده که خدايی کند. اين حرف به معنای شرک نيست اما اين تفاوت را با کار خداوند دارد که خداوند با استقلال اين کار را انجام می‌دهد، اما انسان با واسطه و با اجازه خداوند.

وی ادامه داد: خداوند به انسان راه خليفه شدن را نشان و تعليم می‌دهد و راه خليفه شدن جز علم نيست. اگر انسان خود را از اين راه بر بکشد به جايی می‌رسد که همه ملائک و قوانين هستی در برابر او سجده می‌کنند.

احمدی‌نژاد راه تحقق انسان عاشق، حکيم، قدرتمند و با کمال و زيبايی را توسل به علم توصيف کرد و با اشاره به اين که علم جز اخلاق و بزرگواری نيست، گفت:‌ عليرغم تمامی کارهای ارزشمندی که صورت گرفته ما هنوز در نقطه صفر هستيم. انسان بايد بر همه عالم حاکم شود که تنها راه تسلط مجهز شدن به علم می‌باشد.

احمدی‌نژاد همچنين راه‌های تسلط علمی را منحصر به فرد ندانست و گفت: ‌اين مساله برای دانشگاه‌های ما امری کليدی است؛ فکر نکنيد اگر کسی در مسيری به چيزی رسيده است همان راه منحصر به فرد است به عدد انسان‌ها برای تسلط علمی راه وجود دارد. اين نگاه فرصت عظيمی را‌ آزاد می‌کند تا دانشجويان ما آزاد و نه منحصر به يک زاويه حرکت کنند. که از اين طريق می‌توانند مرغ انديشه را بی قيد و شرط در آسمان آزاد کنند.

رييس جمهور در پايان گفت: ‌ايران را بايد با برادری‌، عشق و کار ساخت چرا که ميراث گرانبهای تاريخ بشر است.

به گزارش ايسنا، پيش از سخنان رييس جمهور وزيران علوم و بهداشت به ايراد سخنرانی پرداختند و دو تن از اساتيد و دانشجويان نمونه نيز به نمايندگی از ديگر اساتيد و دانشجويان به بيان ديدگاه‌های خود در مورد مسائل علمی کشور پرداختند.

رييس جمهور نيز از وزرای علوم و بهداشت خواست تا وقت بيشتری با دانشجويان نمونه صرف و از نظرات آن‌ها بهره گيرند


 


امروز: به گزارش برنا، تعطیلی شنبه و یکشنبه آینده تنها متعلق به مراکز آموزشی است و سازمان ها و مراکز دولتی در این دو روز به فعالیت جاری خود ادامه می دهند.

پیش از این بر اساس تصمیم هیئت دولت روز های شنبه و یکشنبه هفته آینده به دلیل برگزاری اجلاس گروه 15 در تهران مراکز آموزشی و سازمان های دولتی تعطیل اعلام شده بود.


 


امروز: اعضای هیات منصفه مطبوعات استان تهران نظر خود را در مورد مدیر مسوول روزنامه کیهان اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، نظر هیات منصفه مطبوعات به شرح زیر است:

۱-هیات منصفه مطبوعات در مورد شکایت شیرین عبادی موضوع افترا به شاکی‌، به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانست.

۲-در مورد شکایت شیرین عبادی موضوع انتشار مطالب خلاف واقع، هیات منصفه مطبوعات به اتفاق آراء، متهم را مجرم ندانست.

۳-در مورد شکایت شیرین عبادی موضوع اتهام توهین،‌هیات منصفه مطبوعات به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانست.

۴-در مورد شکایت شادی صدر مبنی بر انتشار مطالب خلاف واقع، هیات منصفه مطبوعات به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانست.

۵-در مورد شکایت شادی صدر مبنی بر توهین، هیات منصفه مطبوعات به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانست.

۶-در مورد شکایت عمادالدین باقی هیات منصفه مطبوعات به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانست.

۷-در مورد شکایت مرتضی هاشمی هیات منصفه مطبوعات به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانست.

۸-در مورد شکایت ملکشاهی (مهرداد)، هیات منصفه مطبوعات به اتفاق آرا متهم را مجرم تشخیص نداد.

۹-در مورد شکایت ظفرقندی (صابری )، هیات منصفه مطبوعات با اکثریت آرا متهم را مجرم ندانست.

۱۰-در مورد شکایت اکبر اعلمی، هیات منصفه مطبوعات با اکثریت آرا متهم را مجرم ندانست.

۱۱-در مورد شکایت اسفندیار رحیم مشائی، هیات منصفه مطبوعات با اکثریت آرا متهم را مجرم ندانست.

ضمنا هیات منصفه مطبوعات به مدیر مسوول کیهان یادآوری ‌کرد که در تنظیم اخبار و مطالب دقت بیشتری به عمل آورد و پس از کسب اخبار موثق اقدام به خبررسانی کند.


 


امروز: همایش تجلیل از اساتید نمونه(تقدیر از استاد ابراهیمی) در دانشگاه شهید بهشتی با حضور رئیس دولت باعث شد بار دیگر جو امنیتی در این دانشگاه برپا شود.

بنا به گزارش های رسیده به «کلمه»، با ورود احمدی نژاد به دانشگاه شهید بهشتی جو این دانشگاه از حالت عادی خارج شد و اعتراض های دانشجویی شدت گرفت.

دانشجویان معترض به این حضور در حالیکه رئیس دولت در تالار ابوریحان دانشگاه حضور داشت در خارج از تالار و در میدان اصلی اعتراض خود را با دادن شعارهایی علنی کردند.

شعار های دانشجویان شامل «یا حسین، میرحسین» ، «۶۳ درصدت کو؟» و ... می شد . در حالی این اعتراض ها به شکل علنی در محیط این دانشگاه در حال برگزاری است که در گذشته تمام کسانیکه در این نوع تجمعات در داخل دانشگاه شرکت کرده بودند به کمیته انظباطی فراخوانده شده بودند

همچنین گزارش شده در خارج از دانشگاه و در بلور دانشگاه نیروهای نظامی به طور گسترده حضور دارند .

حضور احمدی نژاد در این همایش به صورت بسیار محدودی اطلاع رسانی شده بود و سالن ابوریحان از ساعت ها قبل از این حضور توسط افرادی که به گفته دانشجویان چهره ه هایی نا آشنا بودند پر شده بود.

هفته گذشته نیز رئیس دولت دهم به صورت پنهانی برای شرکت در همایش حکمت مطهر به دانشگاه تهران رفته بود که در آنجا هم اعتراض های دانشجویان شدت گرفت.


 


دیروز جمعی از نمایندگان شوراها از شهرهای مختلف در دفتر آقای خاتمی با ایشان دیدار کردند. از شورای اسلامی شهر تهران هم من و آقایان دکتر نجفی و مسجد جامعی حضور داشتیم.

نمایندگان شوراها با آقای خاتمی در مورد دیدگاهها و وضعیت شوراها صحبت کردند؛ از تحولات مثبت در شوراها و پیشرفت روندها و نیز از بعضی مشکلات و محدودیت ها و به طور مثال گله از دخالت های بی مورد بعضی استانداری ها در کار شوراها.

من هم در صحبت هایم به تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال 79 اشاره کردم؛ به اینکه این اقدام در واقع یک اصل مهم و معطل مانده قانون اساسی را - که پیش از آن بدان پرداخته نشده بود - احیاء کرد. در آن زمان و به همت دولت اول اصلاحات، با برگزاری انتخاباتی سراسری حدود 200 هزار نفر از اقشار مختلف جامعه وارد عرصه مدیریت کشور شدند.

آقای خاتمی در صحبت هایش با اشاره به «قدرت منتشر» که در اختیار مردم است و «قدرت متمرکز» که در اختیار دولت هاست تاکید کرد: این مهم است که «قدرت منتشر» بتواند بر «قدرت متمرکز» نظارت داشته باشد.

ایشان به اهمیت شوراها در باورهای دینی ما و نیز در قانون اساسی پرداخت. سپس با توجه به وضعیت کنونی و اینکه گاهی اوقات صحبت هایی با گرایش محدود کردن اختیارات شوراها مطرح می شود، تاکید کرد که در بحث تجمیع، راه حلی که گاه مطرح می شود و براساس آن می گویند شوراها منحل شوند و اختیارات را فعلا به وزارت کشور بدهند، راه حل نامطلوب و نامناسبی است و نباید اجازه طرح این موضوع را داد.

آقای خاتمی بر تلاش و پیگیری امور نیز تاکید داشت و می گفت نباید نا امید شد.

به واقع هم جلسه امیدبخشی بود. در حاشیه جلسه، آقای موسوی لاری (وزیر وقت کشور) از خاطراتش می گفت؛ از اینکه بعضی ها از موضع محافظه کاری معتقد به شورا نبودند و در این کار تاخیر می انداختند یا از اولین دعوتی که از اعضای شوراها انجام شد. در این دعوت استادیوم 100 هزار نفری از نمایندگان شوراهای شهر و روستا پر شد و آقای خاتمی برایشان صحبت کرد؛ نخستین باری که این استادیوم به جای تماشاگران ورزشی، 100 هزار نفر از نمایندگان مردم را در خود جا داد.

این را هم بگویم که بالاخره طبع ایرانی با شعر و شاعری آمیخته است و در این جلسه نیز مثل خیلی جلسات دیگر شاهد قرائت اشعاری زیبا بودیم. مثل این شعر که توسط یکی از نمایندگان شوراها خوانده شد:

باری بر گُرده مردم نکرده ایم

خود را به نعمتی گذرا گم نکرده ایم

گر در تنور دست تهی برده ایم ما

یک جو طمع به حرمت گندم نکرده ایم

جنگل گواه باش اگر خانه سرد بود

یک شاخه از درخت تو هیزم نکرده ایم

دریای شوربخت و صبوریم سال هاست

محنت کشیده ایم و تلاطم نکرده ایم

ما را به جرم آیینه بودن شکسته اند

زیرا به روی رنگ تبسم نکرده ایم

منبع: وبلاگ شخصی نویسنده (ابتکار سبز)


 


امروز: فائزه هاشمی گفت که در پی اظهارات احمدی نژاد در مناظره تلویزیونی سال گذشته ،وی و 4 فرزند دیگر آیت الله هاشمی رفسنجانی در اعتراض به اتهامات مطرح شده شکایتی خانوادگی به قوه قضاییه ارائه کرده اند که تاکنون به نتیجه ای نرسیده و پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است.
دیدار داشتند.

فائزه هاشمی همچنین با اعلام خبر دیدار ائتلاف اسلامی زنان با حضور زنان اصلاح طلب و اصولگرا در روزهای اخیر با محمدرضا باهنر، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که این دیدار از سوی مریم بهروزی دبیرکل جامعه زینب هماهنگ شده وبا هدف مطرح کردن مسائلی که زنان را تهدید می کند، برگزار شد.

به گزارش مهر دیگر گفته های فائزه هاشمی رئیس شاخه زنان حزب کارگزاران سازندگی درباره جزییات این دیدارکه پنجشنبه گذشته برگزار شد، بدین شرح است :

• این دیدار در رابطه با مواد 23 و 25 لایحه حمایت از خانواده که بر اساس آن امکان ازدواج مجدد را به مردان می دهد و موضوع اشتغال نیمه وقت بانوان ،با نائب رئیس مجلس صحبت شد.

• زنان این ائتلاف احساس می کنند که زنان در پنج سال اخیر به عقب رفته اند و این موجبات احساس خطر زنان این ائتلاف را فراهم کرده است.

• در این دیدار که از سال گذشته به دنبال آن بودیم ، 12 نفر از زنان جناح های مختلف اصولگرا و اصلاح طلب، از جمله مریم بهروزی، فاطمه راکعی و معصومه ابتکار حضور داشتند.

• دغدغه ائتلاف اسلامی زنان در این دیدار این بود که کاری نکنید که به نام خدمت به زنان ظلم شود و اشتغال نیمه وقت زنان شاید به ظاهر به نفع زنان باشد اما در دراز مدت موجب می شود تا کارفرمایان نسبت به استخدام زنان اقدام نکنند.

• به نظر می رسید باهنر پس از شنیدن این موضوعات درباره موضوعاتی همچون لایحه حمایت از خانواده و اشتغال نیمه وقت زنان که در مجلس در حال بررسی است، با ائتلاف زنان همراه و با نظر ائتلاف موافق است.


 


امروز: 60 نفر از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامه‌ای به دکتر باقر لاریجانی خواستار پیگیری وضعیت دکتر مریم عباسی‌نژاد و آزادی هرچه سریع‌تر وی شدند.

به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، در نامه این اساتید خطاب به رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران آمده است:

مطلع شدیم خانم دکتر مریم عباسی‌نژاد دانشجوی دانشکده پزشکی، ورودی مهر 80 ، از سوی دفتر پیگیری احضار و سپس بازداشت شده وبه زندان اوین منتقل شده است.

با توجه به اخبار موثق، فعالیت‌های ایشان در چارچوب قانون اساسی و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و وی به عنوان دانشجویی متعهد و مومن شناخته می‌شده است، لذا خواهشمندیم در زمینه پیگیری وضعیت ایشان و آزادی هرچه سریع‌تر وی تمامی تلاش و مساعدت لازم را مبذول دارید.

گفتنی است دکتر مریم عباسی نژاد، دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی، یکشنبه گذشته، یک روز پس از حضور ناگهانی محمود احمدی‌نژاد در دانشگاه تهران حوالی ساعت ده شب بازداشت شد.

هنوز از علت دقیق دستگیری و وضعیت جسمی و روحی وی خبری منتشر نشده است.

اسامی این اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به شرح زیر است:

دکتر علیرضا یلدا - متخصص بیماری های عفونی
دکتر محمدرضا ظفرقندی - فوق تخصص جراحی عروق
دکتر محمد قاسم محسنی - متخصص اورولوژی
دکتر عبدالرضا شیخ رضایی - متخصص جراحی اعصاب
دکتر بهروز نبئی - متخصص پزشکی اجتماعی
دکتر منصور جمالی زواره ای - متخصص پاتولوژی
دکتر محبوب لسان پزشکی - فوق تخصص نفرولوژی
دکتر زرین کیهانی دوست - فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان
دکتر منوچهر نخجوانی - فوق تخصص غدد و متابولیسم
دکتر مجتبی سالاری فر- متخصص کاردیولوژی
دکتر احمدرضا روفیگری - فوق تخصص جراحی دست
دکتر محبوبه حاجی عبدالباقی - متخصص بیماریهای عفونی
دکتر مینو محرز - متخصص بیماری های عفونی
دکتر رمضانعلی شریفیان - فوق تخصص خون و انکولوژی
دکتر ایرج حریرچی - متخصص جراحی سرطان
دکتر زهرا احمدی نژاد - متخصص بیماری های عفونی
دکتر شیرین قاضی زاده - متخصص بیماری های زنان و زایمان
دکتر سعید صادقیان - متخصص کاردیولوژی
دکتر محمدرضا عباسی - فوق تخصص نفرولوژی
دکتر رامش عمرانی پور - متخصص جراحی عمومی
دکتر خدیجه دانشجو - فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان
دکتر زهره علومی - فوق تخصص خون کودکان
دکتر رضا تسلیمی - متخصص بیماری های داخلی
دکتر سید رضا رئیس کرمی - متخصص کودکان
دکتر سید محمدرضا خاتمی - فوق تخصص نفرولوژی
دکتر محمدعلی زینعلی - متخصص کاردیولوژی
دکتر حسین فروتن - فوق تخصص بیماریهای گوارش
دکتر علیرضا استقامتی - فوق تخصص غدد و متابولیسم
دکتر مرتضی تقوی - متخصص جراحی عمومی
دکتر فاطمه محجوب - متخصص پاتولوژی
دکتر محمد صادق فاضلی - متخصص جراحی
دکتر داریوش سواد کوهی - متخصص ارتوپدی
دکتر سیامک شریعت تربقان - متخصص پاتولوژی
دکتر سهیلا دبیران - متخصص پزشکی اجتماعی
دکتر سید منصور رضوی - متخصص بیماری های عفونی
دکتر سید مرتضی کریمیان - متخصص فیزیولوژی
دکتر مهدیه فقیهی- متخصص فیزیولوژی
دکتر عیسی صالحی - متخصص ایمونولوژی
دکتر محمد جواد ابوالحسنی - دکتری مهندسی پزشکی
دکتر فردین عمیدی - متخصص جنین شناسی
دکتر علی شکوری راد - متخصص رادیولوژی
دکتر سید محمدکاظم آقامیر- فوق تخصص اندویورولوژی
دکتر علیرضا شریفی - فوق تخصص گوارش
دکتر عادل یزدان خواه - متخصص جراحی عمومی
دکتر علی یعقوبی - متخصص جراحی لاپاراسکوپی
دکتر هادی احمدی - فوق تخصص جراحی گوراش
دکتر حسین برادران - متخصص جراحی عمومی
دکتر لعبت گرانپایه - متخصص جراحی عمومی
دکتر فرزاد بی نیاز - متخصص رادیولوژی
دکتر سیدرضا حسینی - فوق تخصص اندویورولوژی
دکتر آزاده سادات ناصری - فوق تخصص اکوکاردیوگرافی
دکتر محمود معتمدی - متخصص مغز و اعصاب
دکتر مریم رهبر - فوق تخصص نفرولوژی
دکتر خدیجه بخت آور - متخصص رادیولوژی
دکتر پیمانه حیدریان - فوق تخصص بیماریهای غدد
دکتر عفت رازقی - فوق تخصص نفرولوژی
دکتر سعید کاظمی سعید - متخصص کاردیولوژی
دکتر شجاعی - متخصص جراحی عروق
دکتر مهری کدخدایی - متخصص فیزیولوژی


 


دادسرای عمومی و انقلاب تهران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده که پنج نفر به اتهام مشارکت در بمب گذاری در مراکز دولتی و وابستگی به پژاک در زندان اوین اعدام شده اند.

این اطلاعیه اعدام شدگان را فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان معرفی کرده است.

روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران اتهام این افراد را "عملیات تروریستی از جمله بمب گذاری در مراکز دولتی و مردمی شهرهای ایران" متهم کرده است.

خلیل بهرامیان وکیل مهدی اسلامیان و فرزاد کمانگر به بی بی سی فارسی گفت که از موکل وی "حداکثر 10 دقیقه سوال و جواب شد (مانند) اسمش و غیره و بعد از آن هم وقتی که من (به قاضی) گفتم (به عنوان وکیل) حرف برای گفتن دارم به من جواب داد که مطالب خود را بنویسید؛ من دارم می روم برای نماز. (بنابر این) حتی در نهایت قاضی حرف مرا نشنید."

قای بهرامیان افزود که "در مورد مهدی اسلامی هم موضوع بردار وی بود که قبلا اعدام شده بود در جریان قضیه بمب گذاری حسینه شیراز که در آن واقعه عده ای مردم بیگناه کشته شدند. این برادر، (مهدی) اطلاعی از جریان آن بمبگذاری قبل از انجام آن نداشته است. بعد از آن واقعه وقتی برادرش به خانه می آید، (مهدی) سوال می کند که این انفجار چه بود، برادرش می گوید بله چنین انفجاری بوده که دوست من آن را انجام داد و من هم در آن دست داشتم."

آقای بهرامیان می گوید: "به زعم من این اتهام و حکمی که به مهدی اسلامیان داده شد منطبق با واقعیت نبوده است. در مورد فرزاد کمانگر هم می توانم بگویم که (او) انسانی صد درصد بیگناه بود که اصلا هیچ نقشی در اتهامی که به وی زدند نداشت."

مهدی اسلامیان بنابر گزارش دادستانی انقلاب، "یکی از عوامل انفجار بمب در حسینیه شهدای شیراز" بوده است. پیش از این دو نفر به نام های روزبه یحیی زاده و علی اصغرپشته به اتهام انفجار در حسینیه شهدای شیراز اعدام شده بودند.

فرزاد کمانگر، دبیر هنرستان کار و دانش شهرستان کامیاران در جنوب استان کردستان، عضو انجمن صنفی فرهنگیان و انجمن زیست محیطی ئاسک (آهو) بوده و با نام مستعار "سیامند" در ماهنامه فرهنگی - آموزشی رویان که به اداره آموزش و پرورش کامیاران تعلق دارد قلم می زده است.

وی که در زمینه حقوق قومی و مسائل زنان فعال بوده، در مرداد ۱۳۸۵ (ژوئیه ۲۰۰۶) به تهران سفر کرده بود به همراه دوستش دستگیر می شود.

بنابر اطلاعیه روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، ماموران کلانتری مولوی در مرداد سال ۱۳۸۵ به دو نفر مشکوک می شوند و یک نفر از آنها دستگیر می شود و یک نفر نیز فرار می کند. در خودروی فرد دستگیر شده، پنج کیلوگرم مواد منفجره کشف می شود.

بعد از آن ماموران با مراجعه به منزل فرد دستگیر شده، فرزاد کمانگر را دستگیر می کنند که به بنابر اطلاعیه دادسرای انقلاب، "در بازرسی از اتاق وی (کمانگر) یک عدد باطری و دستگاه ساعت زمان بندی انفجار بمب کشف می شود."

جمال کمانگر از بستگان فرزاد به رادیوی بی بی سی فارسی گفت که خبر (اعدام فرزاد) ناگهانی بوده به طوری که خانواده آماده این قضیه نبودند و "آنها بشدت شوکه و بشدت ناراحت هستند." به گفته جمال کمانگر بردار فرزاد (مهرداد) به تهران رفته و "(خانواده فرزاد) اخبار را مثل بقیه (مردم) از خبرگزاریها شنیدند و حتی وکیل (فرزاد) آقای بهرامیان هم خبر نداشته است."

جمال کمانگر می افزاید که فرزاد معلم بود و می نوشت و "بمبگذار نبود."

انتشار خبر این اعدام ها واکنش هایی در داخل و خارج از ایران به همراه داشته است.

برخی خبرگزاری ها گزارش هایی از تجمعات اعتراضی در شهرهای کردنشین کشور مخابره کرده اند.

در لندن نیز چند نفر که خود را اعضای حزب کمونیست کارگری معرفی کردند به ساختمان کنسولگری ایران حمله و شیشه های آن را شکستند.

در پاریس نیز تعدادی از معترضین دوربین های مداربسته سفارت را شکستند. پلیس فرانسه تعدادی از تجمع کنندگان را بازداشت کرده است.

بنابر گزارش دادستانی انقلاب، بعد از دستگیری فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی در شهر سنندج دستگیر می شود و "در منزل وی ماهواره و یک برگه که محتویات آن به صورت رمز بوده کشف می شود."

اتهام این افراد عضویت در گروه پژاک و "انفجار دو بمب در ساختمان های فرمانداری و اداره بازرگانی کرمانشاه" در اردیبهشت سال ۱۳۸۵ عنوان شده است.

اتهام دیگر این افراد نگهداری اسلحه بوده است.

علی حیدریان نیز به اتهام همکاری با این دو نفر و ارتباط با پژاک در تهران دستگیر شده بود.

بنابر اطلاعیه دادسرای انقلاب، شیرین علم هولی آتشگاه خرداد سال ۱۳۸۷ "پس از کارگذاشتن یک بمب زیر خودرویی در پارکینگ قرارگاه سپاه در غرب تهران و انفجار آن دستگیر شده است."

با آنکه خانم علم هولی آتشگاه در ابتدا اتهام عضویت در پژاک را نپذیرفته، اما دادسرای انقلاب با استناد به سایت اینترنتی این گروه، که خانم علم هولی را عضو خود عنوان کرده، وی را عضو پژاک دانسته است. البته بنابر اطلاعیه داسرای انقلاب، وی بعدها عضویت در گروه پژاک را پذیرفته است.

آزاد زمانی، سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر درباره این اعدامها به رادیوی بی بی سی فارسی گفت که اجرای این اعدامها اعلام نشده بود و خانواده و حتی وکیل اعدام شدگان از این قضیه خبر نداشته اند. به گفته آقای زمانی، ایران درباره زندانیان عقیدتی سیاسی کمتر اطلاع رسانی می کند.

روز گذشته نیز دادسرای عمومی و انقلاب تهران از اعدام شش قاچاقچی مواد مخدر در زندان قزل حصار کرج خبر داده بود.

اعدام شدگان ارسلان اسدی، محمدعلی فخری، عباس گراوند، رحمان بیابانی، پرویز تقی زاده و سعید میکائیلی بودند.

سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر از اجرای مکرر مجازات اعدام در ایران انتقاد می کنند و می گویند که احکام اعدام در پی محاکمه هایی صادر می شود که بر اساس معیارهای بین المللی "منصفانه" محسوب نمی شود.

در طول سال ۲۰۰۹ میلادی (از زمستان ۱۳۸۷ تا زمستان ۱۳۸۸ هجری خورشیدی) بیش از ۳۸۸ نفر در ایران اعدام شدند و این کشور از نظر تعداد اعدام ها، پس از چین در رده دوم جهان قرار گرفت.

سازمان عفو بین الملل چندی پیش در گزارش سالانه خود در مورد مجازات اعدام، مقامات ایران، چین و سودان را متهم کرد که از اعدام به عنوان یک "ابزار سیاسی" استفاده می کنند.

بر اساس گزارش این سازمان، در طول هشت هفته طوفانی، از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران تا زمان اجرای مراسم سوگند ریاست جمهوری توسط محمود احمدی نژاد، ۱۱۲ مورد اجرای حکم اعدام در ایران ثبت شد.

برخی از ناظران معتقدند با وجود اینکه این اعدام ها مستقیما به حوادث پس از انتخابات مربوط نمی شد، اجرای آنها در این دوره نوعی نمایش قاطعیت و به منظور ایجاد فضای رعب بوده است.


 



امروز:بر اساس مصوبه امروز هیئت دولت، شنبه و یکشنبه هفته آینده مراکز دولتی و آموزشی در تهران تعطیل خواهند بود.

به گزارش فارس، هیئت دولت عصر امروز یکشنبه تشکیل جلسه داد.بر اساس این گزارش، اعضای هیئت دولت روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده را در پایتخت تعطیل اعلام کردند.

این تعطیلات شامل مراکز دولتی و مدارس و دانشگاه‌های تهران می شود.

یادآور می‌شود، دوشنبه هفته آینده نیز به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) تعطیل رسمی است.


 


امروز:کروبی در این نامه با انتقاد از فشارهای وارده بر داوری برای اعتراف علیه کروبی، می نویسد :"اعتراف گيري و تواب سازي چه سودي دارد؟ برای اطلاع شما و دیگران اعلام می کنم که مسئولیت تمام اسناد و مدارک و فیلم هایی که من از تجاوزها و شکنجه ها ارائه کرده ام تنها با خودم است و نه آقای داوری و نه هیچ کس دیگری دخیل در این ماجرا نبوده است که اکنون ضرورتی برای اعتراف گیری از آنها وجود داشته باشد؛ و بدین ترتیب اعتراف گیران زحمت خود می برند و بر خستگی خود می افزایند".

متن کامل این نامه به نقل از سحام نیوز به شرح زیر است:

جناب آقای عباس جعفری دولت آبادی
دادستان محترم تهران

با سلام

مدتي بود كه اخبار متواتري در باب تحت فشار قرار دادن آقای محمد داوری سردبیر سایت سحام نیوز كه بیش از هشت ماه است در بازداشت به سر می برد، براي اعتراف گيري عليه اينجانب و پرونده تجاوزهاي پس از انتخابات مي شنيدم. تا اينكه چند روز پيش در خبرها به نقل از خانم مينا جعفري وکیل آقاي داوري نيز خواندم كه موكل شان را تحت فشار قرار داده اند تا علیه من اعتراف کند و ماجرای تجاوزهای پس از انتخابات در زندانها را دروغ بخواند و مستندات آن تجاوزها را تکذیب کند بلکه این ماجرا ختم به خیر شود و قبای آقایان که پیشتر هم گفته بودم لای در گیر کرده است، آزاد شود و نفسی راحت بکشند. ای عجب از کسانی که می خواهند آن لکه ناپاک را با دروغی پاک کنند؛ وچه خوش خیال که انگار با چنین ترفندها و اعتراف گیری هایی می توان عقل از مردم برد و آفتاب حقیقت را زیر خاک کرد.

جناب آقای دادستان!

اعتراف گيري و تواب سازي چه سودي دارد؟ برای اطلاع شما و دیگران اعلام می کنم که مسئولیت تمام اسناد و مدارک و فیلم هایی که من از تجاوزها و شکنجه ها ارائه کرده ام تنها با خودم است و نه آقای داوری و نه هیچ کس دیگری دخیل در این ماجرا نبوده است که اکنون ضرورتی برای اعتراف گیری از آنها وجود داشته باشد؛ و بدین ترتیب اعتراف گیران زحمت خود می برند و بر خستگی خود می افزایند. آیا این همه سیاهکاری که رخ داد کافی نبود که اکنون ماشين ترور شخصیت، همچنان به کار خود ادامه می دهد و به دنبال قربانی کردن افرادی دیگر است، آن هم فردی که تنها یک فیلمبردار بوده است، آن هم در شرایطی که من خود مسئولیت تمام آن مستندات را بر عهده می گیرم. نمی دانم که شما درباره ماجرای تجاوزها از آغاز تا به امروز و مستنداتی که من ارائه کرده ام تا چه حد در اطلاعید. مقام شما ایجاب می کند که از عمق ماجرا با خبر باشید. اما باز هم صرفا برای اطلاع جنابعالی و ثبت در تاریخ بازگو می کنم که: بعد از حوادث انتخابات ریاست جمهوری و شروع دستگیری ها خبرهایی شنیدم از اشخاص معتبر و شناخته شده درباره شکنجه های هولناک و وحشت آمیز در بازداشتگاه ها که بعضا منجر به قتل نیز شده و جنازه های آنها نیز به خانواده هایشان تحویل داده نشده بود. همچنین خبرهایی می شنیدم از تجاوز به برخی بازداشت شدگان که تا چندین شب خواب را از چشمان من ربوده و آرامش را از من برده بود. اینچنین بود که نامه ای نوشتم خطاب به آقای هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان و اظهار امیدواری کردم که اگر چنین اعمالی توسط برخي نیروهاي خطاكار صورت گرفته است مسببین آن مجازات شوند و درصورت کذب بودن، همگی در دفاع از نظام و تکذیب چنین شایعاتی برآییم. از این نامه دونسخه وجود داشت، یکی نزد من و یکی نزد آقای هاشمی. ابتدا تصور می کردم که ایشان با من تماس می گیرند و جویای حقیقت مطلب می شوند. اما ده روز گذشت و هیچ گونه تماس و اقدامی صورت نگرفت. در چنین موقعیتی من نیز راهی ندیدم جز انتشار آن نامه. البته بعد از انتشار نامه متوجه شدم که آقای هاشمی رونوشت نامه را پیشتر برای ریاست وقت قوه قضا ارسال کرده اند. پس از این نیز به جای پیگیری ماجرا، آنچه ما دیدیم ائمه جمعه ای بودند که به صورتی سازماندهی شده همگی به میدان آمدند و حملات آغاز کردند احتمالا از آن روی که جای خالی پیگیری قضایی پر شود! حال که می نگرم رجاء واثق دارم که تمام آن هجمه ها برای آن بود که مجرمین مجازات نشوند و تزلزلی ایجاد نشود در اراده مامورانی که وظیفه شان کشتار و سرکوب مردم تعریف شده بود. می خواستند با رعب و وحشت سرپوشی بگذارند بر فاجعه ای که رخ داده بود. اگر من در نامه اول خود صرفا احتمال تجاوزها را مطرح کرده بودم، اینک اما به صورت عقلی و منطقی اطمینان یافتم که این اعمال پلید صورت گرفته است. تشت رسوایی اما از بام افتاد آنگاهی که هویدا شد چندین نفر در کهریزک زیر شکنجه به شهادت رسیده اند. به ياد داريد كه ابتدا می خواستند با پوشش مننژیت روی این جنایت را بپوشانند اما خداوند نخواست و آنها نتوانستند. هجمه ها اما مرا مصمم تر کرد بر پیگیری جدیتر ماجرا. پای سخن قربانیان نشستم تا عمق جنایت را دریابم؛ که البته عده ای از مراجعان و شاهدان به دلیل همان فضای ارعاب بریدند و از ظلمی که بر آنها رفته بود به حکم مصلحت شان گذشتند و راه سکوت را برگزیدند بلکه آسیب بیشتری نبینند. اما افرادی هم مراجعه می کردند و بر سخنان خود می ایستادند که من در همان زمان از آقای داوری سردبیر سایت سحام نیوز که فردی جانباز و معلم و دلسوز نیز بود خواستم تا از گفته های شان و شرحی که از مظالم رفته بر خود می دهند - در مقام یک فیلم بردار- فیلمبرداری کند تا اگر زمانی مراجعین توسط نیروهای امنیتی مرعوب شدند اسناد ما موجود باشند. بعدا به صائب بودن تصمیم خود پی بردم وقتیکه پیش بینی ام متاسفانه درست از آب درآمد و برخی از قربانیان و شاهدان، از ترس جان خود از کشور گریختند. آري، نقش آقاي داوري در آن اسناد و تهيه سي دي ها صرفا در مقام فيلمبردار بود و معرفي شاهداني كه براي شرح مظالم رفته بر خود به حزب اعتماد ملي مراجعه مي كردند. پس اعتراف گيري از ايشان چه سودي دارد و چه واقعيتي را تغيير مي دهد؟

آقاي جعفري دولت آبادي!

آنچه اما بر سر آن اسناد رفت و توجهی که به آنها شد خود حدیث مفصلی است که شما باید از آن باخبر باشید. ابتدا آیت الله دری نجف آبادی دادستان وقت کل کشور توسط آیت الله شاهرودی به عنوان مسئول پیگیری این ماجرا و بررسی اسناد ما تعیین شد. اگرچه رفتار ایشان در این سمت بسیار معقولانه و منطقی بود اما با با باز شدن پای دادستان وقت تهران به این ماجرا اوضاع به کلی متحول شد و حقیقت یابی جای خود را به ارعاب و لاپوشانی داد. چندی بعد، در جلسه ای با حضور هیات سه نفره منصوب آیت الله لاریجانی، من بخشی از سی دی ها و اسناد خود از شکنجه ها و تجاوزها را ارائه دادم. منتظر بررسی اسناد بودم که به یکباره اما با هجوم نیروهای امنیتی به دفتر شخصی و دفتر حزبی خود مواجه شدم و تمام اسناد و مدارک حزبی و وسایل و مدارک شخصی ام را توقیف و ساختمان را نیز پلمپ کردند. طرفه آنکه اگرچه مدت قرارداد اجاره آن ساختمانها پس از گذشت هشت ماه تمام شده اما همچنان مقامات قضایی از تحویل آن ساختمانها به مالکین شان پرهیز می کنند. حال آنکه چنین رویه ای از سوی قوه قضائیه را مطابق هیچ قانون وشرع و عرفی نمی توان توضیح داد. الله اعلم بالذات الامور.

جناب آقاي دادستان!

با پلمپ دفتر شخصی من، سردبیر سایت سحام نیوز جناب آقای محمد داوری را نیز با خود بردند و بنا به اخبار رسیده و مطابق قول وکیل آقای داوری، اکنون ایشان زیر فشار برای مصاحبه و اعتراف گیری علیه اینجانب و اظهار ندامت است. اما سوال من این است که چطور در زمان شاه خائن وقتی ساواک افرادی را زیر فشار و شکنجه مجبور به تمجید از شاه و اظهار ندامت می کرد این حاکمیت بود که مورد تمسخر ما و مردم قرار می گرفت اما حالا خودمان به همان سرنوشت دچار شده ایم و توقع داریم که مردم سخن اعتراف گونه و ندامت خواهانه یک زندانی زیر فشار را قبول کنند و اعتراف گیران را مورد تمسخر قرار ندهند؟ زندانیان را برای تمرین اعترافات از چند روز پیش از موعد به محل مقرر می برند و از آنها می خواهند که اعترافات خود در برابر مردم را تمرین کنند مباد که به هنگام نمایش عمومی، خللی در اجرای آن نمایش پیش آید و آنگاه آنچنان از اعترافات سخن می گویند که انگار خودشان نمی دانند این اعترافات در چه فرایندی تولید شده اند. افراد را وادار می کنند تا بگویند که در انتخابات تقلبی صورت نگرفته گویی با اعتراف آنها واقعیت تغییر می کند. زندانیان را تحت فشار قرار می دهند تا بگویند که به ولایت فقیه آن هم از نوع مطلقه اش اعتقاد دارند، حال آنکه مشخص نیست که این چه اعتقادی است که باید در گذر از زندان و تحمل فشار زندان انفرادی و مصائب دیگر، بر زبان بیاید. ماجرای این اعترافات شبیه داستان و مثلی طنزآمیز است: می گویند که پیرزنی از فرزند خود به هنگام سفر از روستا به شهر خواست برای او کفنی حلال به سوغات بیاورد و فرزند که در راه بازگشت پولی برایش نمانده و فرمان مادر را اجابت نکرده بود شیخی را در بیابان دید و از او خواست که عمامه خود را بدو ببخشد بلکه کفن مادرش باشد؛ آن روحانی از آن رو که درخواست آن پسر را نمی پذیرفت با ضربات چوب و چماق وی مواجه شد که عمامه را طلب می کرد؛ شیخ که اوضاع را چنین دید، عمامه خود را بخشید اما این نیز گویی تکافو نمی کرد چرا که مادر، کفن حلال طلب کرده بود و بنابراین پسر از شیخ خواست که علاوه بر بخشیدن عمامه خود با صدای بلند نیز بگوید حلال است و آن شیخ مال باخته فریاد برآورد: حلال است، حلال است. آن پسر آن عمامه را به هديت و از بابت پارچه كفن براي مادر خود آورد و ضمن شرح ماجرا براي مادر توضيح داد كه اين پارچه را چگونه با زور از آن شيخ ستانده و از او حلاليت نيز گرفته است.

وقتی فکر می کنم مي بينم كه ماجراي اعترافات و تواب سازي هاي اخير نيز به مانند همين داستان است و به واقع مثلی از این رساتر در توصیف ماجرای اعترافات اخیر به ذهن نمی آورم؛ از خود می پرسم این چه اراده ای است که قصد بردن آبرو از روحانیت دارد و می خواهد خطی سیاه بکشد بر پرونده هزار ساله آنها و رنج فراوان شان براي حفظ معارف اسلامي و بسط فقه محمدي؛ نمي دانم اين چه اراده اي است كه مي خواهد با چنین اعمالی و برای دو روز حکومت دنیا، آبروی حکومت دینی و ولايت فقيه در این کشور را كه امام بنيانگذار آن بود ، بر باد دهد.

جناب آقای جعفری!

از شما می خواهم که در مقام دادستان تهران یک بار برای همیشه پروژه اعتراف گیری و تواب سازی را پایان بخشید و بررسی آن اسناد تجاوزها كه در اختيار مقامات قضايي قرار گرفته است را در دستور کار خود قرار دهید و مشخص فرمایید که چرا ماجرای سعیده پورآقایی که هیچ ربطی به اسناد ارائه شده توسط من نداشت آنقدر مورد اشاره دادستان کل کشور و صدا وسیما قرار گرفت اما آن اسنادی که ما داده بودیم در بایگانی ماند و به یکی از میان انها نیز رسیدگی نشد و کسی سراغی از مجرمان نگرفت؟ بگذريم از اينكه مشخص نيست اين خانم پورآقايي نيز اكنون در چه شرايطي و در كجا به سر مي برد! آري، اسنادي كه ما ارائه كرده بوديم همگي در بايگاني ماندند و اكنون من از باب نمونه از شما درباره آن خواهر نجیب و محترمی می پرسم که درون اتومبیل ون حوادث تلخی بر او رفته بود و یک نسخه از سی دی اسناد ان مظالم را نیز به هیات سه نفره منصوب رئیس قوه قضائیه ارائه کرده بودم و نسخه دیگر آن هم توسط وزارت اطلاعات پس از یورش به دفتر اینجانب، توقیف شد. آیا می دانید که او پس از احضار توسط وزارت اطلاعات چه سرنوشتی پیدا کرده است؟ من از شما به عنوان دادستان تهران می خواهم به حکم وظیفه تان پیگیری کنید و آگاه شوید از رفتارهایی که با ایشان شده است و اقرارهایی که از ایشان خواسته اند بلکه پیش از نمایش احتمالی آن اعترافات، از پشت پرده نیز باخبر باشید. آیا قبول ندارید که پیگیری چنین پرونده هایی بسی مهم تر و ضروری تر است تا اعتراف گیری و تواب سازی؟

آقاي دادستان!

چرخ تواب سازي را متوقف كنيد. از شما مي خواهم نه تنها اعتراف گيري از آقاي داوري را پايان دهيد بلكه حقوق معوقه و پرداخت نشده ايشان در كسوت معلمي را نيز پرداخت كرده و زمينه آزادي ايشان و بازگشت شان به كار را هم فراهم آوريد و از اتهاماتي كه هيچ ارتباطي با ايشان ندارد تبرئه شان كنيد.

والسلام

مهدی کروبی
نوزدهم اردیبهشت ماه 1389


 



امروز: براساس گزارش های رسیده به ندای سبز آزادی چند تن از زندانیان سیاسی حوادث پس از انتخابات به زندانهای رجایی شهر و پردیس کرج منتقل شده اند.

براساس این خبر آقایان داوود سلیمانی، رسول بداغی، حشمت الله طبرزدی، مهدی محمودیان، دکتر رفیعی و عیسی سحرخیز از زندان اوین منتقل شدند.

عیسی سحرخیز همراه با دو نفر دیگر به رجایی شهر و بقیه به پردیس کرج منتقل شده است.

گفتنی است پیش از این مسعود باستانی و احمد زیدآبادی نیز از زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شده بودند.


 



امروز:در اعتراض به اعدام 5 تن در سحرگاه امروز و از جمله "فرزاد کمانگیر" تجمعاتی در برخی از شهرهای مهم اروپا برگزار خواهد شد
به گزارش جرس، در شهر لندن این تجمع ساعت 17 امروز و در مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران وقع در خیابان کنسینگتون برگزار خواهد شد.
ايرانيان مقيم پاريس نیز امروز(يکشنبه، 9 مي) دراعتراض به اعدام فرزاد کمانگر و و 4 زنداني سياسي ديگر کرد، تجمعی را برگزار خواهند کرد، این تجمع در ميدان trocadero برگزار خواهد شد.
در شهر فرانکفورت آلمان نیز تجمع مشابهی راس ساعت 5 در خیابان رایموند اشتراسه و مقابل کنسولگری ایران برگزار خواهد شد
در دیگر شهرهای آلمان همچون هامبورگ و برلین نیز این تجمعات برگزار خواهد شد که تجمع ایرانیان مقیم هامبورگ در خیابان بیلاله و تجمع اعتراضی در شهر برلین نیز درساعت 11 امشب برگزار می شود.
در شهر میلان نیز تجمعی اعتراضی راس ساعت 20 برگزار خواهد شد. ایرانیان مقیم میلان برای سوگواری از دست دادن این عزیزان ساعت 20:00 تا 22:00 امشب در میدان "دومو" با پوشیدن لباس تیره به این اعدام ها اعتراض خواهند کرد


 



امروز:تمامی تلفن های زندان اوین از بعد از ظهر روز گذشته قطع شده است.
به گزارش جرس،تمامی تماس های تلفنی به زندان اوین و یا از سوی زندانیان اوین به بیرون، از ساعت 2 بعد از ظهر روز گذشته، تاکنون قطع شده است و خانواده های زندانیان نتوانسته اند با عزیزان خود ارتباطی داشته باشند.
گفتنی است صبح گاه امروز چهار مرد و یک زن به اتهام "محاربه و عضویت در گروههای ضد انقلاب" اعدام شدند، اعدام این افراد با اعتراض هایی مواجه شده است و برخی از وبسایت ها از برنامه تجمع های اعتراض امیز خبر داده اند.
برگزاری تجمع در برابر دانشگاه تهران ساعت 11 روز دوشنبه، بانگ الله اکبر در شامگاه امشب و فراخوان هایی برای برپایی تجمعات در شهرهای مختلف اروپا، از جمله برنامه هایی در اعتراض به این اعدام ها خصوصا اعدام "فرزاد کمانگیر" است


 



امروز:محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری در پاسخ به درخواست کاشانی مبنی بر استان شدن شهرشان گفت: شهرستان کاشان همه ویژگی‌های لازم برای استان شدن را دارد اما استان شدن کاشان یک گیر قانونی دارد و آن بحث کم بودن جمعیت آن است.

به گزارش مهر احمدی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نژاد رئیس جمهور امروز در کاشان با اعلام اینکه دولت سعی می‌کند در بین قوانین موجود راهی برای استان شدن شهرستان کاشان پیدا کند گفت: این موضوع به سه عامل اهالی کاشان، نمایندگان مجلس و نهایتاً راه‌حل تلفیقی بستگی دارد.

وی ادامه داد: البته یک راه تلفیقی هم وجود دارد که ما در قانون سقف جمعیت را برای استان شدن کاشان کاهش دهیم اما از سویی دیگر شما هم باید یک فکری به حال جمعیت خود بکنید.


 



امروز:رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به حوادث بعد از انتخابات، خطاب به فائزه هاشمی رفسنجانی گفت: تو دختر آخوند هستي! در روز عاشورا در خيابان و اغتشاشات چه کار مي کردی؟ در جلسه خصوصي چه کار مي کني، آن حرف ها چه بود که زده اي؟

محمد يزدي در ديدار با شماري از طلاب و روحانيون شرکت کننده در طرح آموزشي بلاغ در سخناني ابراز داشت: امروز شرايط جمهوري اسلامي ايران با قبل از انقلاب قابل قياس نيست و بحمدالله کشور ما در سطح بسيار خوب و قابل توجهي قرار گرفته و راه ترقي و رسيدن به قله کمال را در پيش رو دارد.

يزدي تاکيد کرد: امروز من به آقاياني که در نظام مسئوليتي دارند هشدار مي دهم خيلي بايد مراقب باشيد، کجا مي رويد، کجا هستيد، رفتار و برخورد شما چگونه است، اينکه انسان وقتي به خارج از کشور مسافرت کرد، همه جا بخواهد برود به هيچ وجه درست نيست.

وی هدف دشمنان را ضربه زدن به ولايت فقيه و شخص رهبري دانست و گفت: دشمنان ابتدا در مورد ولايت فقيه شبهه مطرح مي کنند بعد نيز سراغ خود ولي فقيه مي روند.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان تصريح کرد: در اين گونه موضوعات گاهي طرف به خاطر حق دنبال مسئله است که بايد جواب او را داد اما گاهي اوقات شبهه افکني به خاطر مسائل جناحي و سياسي و مقابله با رهبري است که در چنين شرايطي اگر به چنين فردي ميدان داده شود مقدسات را هم زير سوال مي برد، اگر هم به مجلس بيايد متحصن مي شود و بعد که از زندان به مرخصي بيايد در ملاقات هاي خصوصي خود چه حرف هايي که بر زبان نمي آورد.

يزدي با اشاره به حوادث بعد از انتخابات گفت: در جريان اين فتنه چه بسيار کساني که از طرفداران دلسوزان و خادمين انقلاب بودند و هستند و ان شاء الله خواهند بود، ولي گرفتار شده و در جاهايي ديده شده و حضور پيدا کردند که نبايد حضور مي داشتند.

به گزارش میزان خبر این عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به حضور فرزندان هاشمی رفسنجانی در اعتراضات بعد از انتخابات تصريح کرد: در روز عاشورا تو دختر آخوند هستي توي خيابان و اغتشاشات چه کار مي کني، اگر اطلاعات همراهت بيايد در جلسه خصوصي چه کار مي کني، آن حرف ها چه بود که زده اي؟

يزدي افزود: امروز ولايت فقيه و شخص رهبري مورد هجمه دشمنان است و آنها در اين راه از هر سعي و تلاشي از جمله ايجاد شبهه، تضعيف مقام ولايت و هر کاري که در توانشان باشد دريغ نخواهند کرد.

وي ابراز داشت: جوانان، طلاب و همه ما امروز وظيفه داريم در برابر دشمن کوتاه نيامده و با شناخت زمان با آنها به مقابله برخيزيم.

عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به سخنان رهبري دشمن شناسي و دوست شناسي را امري لازم و ضروري براي همه اقشار جامعه دانست و تاکيد کرد: ما بايد بصيرت خود را افزايش داده و پشت پرده ماجراها را درک کنيم


 



امروز":جمعی از استانداران دولت‌های هفتم و هشتم روز دوشنبه با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار می کنند.

به گزارش مهر، استانداران دولت های هفتم و هشتم قرار است صبح فردا دوشنبه با آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس مجلس خبرگان رهبری دیدار و تبادل نظر داشته باشند.

در این دیدار قرار است مسایل روز نیز مورد بحث قرار گیرد.


 



امروز:یک منبع مطلع از برگزاری جلسه ای بین کامران دانشجو و حجت الاسلام منتظری رئیس دیوان عدالت اداری خبر داد.

به گزارش کلمه بر اساس اخبار رسیده در این جلسه کامران دانشجو برنامه دولت احمدی نژاد را برای اخراج اساتید پس از پایان خرداد ماه تشریح کرده و خواهان همکاری دیوان عدالت اداری با دولت در جهت رد شکایات اساتید اخراجی از وزارت علوم شده است.

یک منبع آگاه با اعلام این خبرگفت: با توجه به وجود قضات مستقل و شریف موجود در دیوان عدالت اداری بعید به نظر می رسد که دیوان جدای از قانون مداری، بتواند با چنین تصمیمی همراهی کند.

این گزارش می افزاید :با توجه به سخنرانی های اخیر حامیان دولت و حمله به دانشگاه ها پیش از این نیز احتمال تصفیه اساتید معترض دانشگاه ها می رفت اما این بار شکل این تصفیه از بازنشستگی و تعلیق به اخراج تغییر کرده است.


 



امروز:وحید طلایی، عضو کمیته پیگیری حقوقی میرحسین موسوی تا کنون با خانواده خود تماسی نداشته و هنوز خبری از محل نگهداری او در دست نیست.

به گزارش کلمه ساعت هفت صبح روز سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه، نیروهای امنیتی به بهانه شناسایی خودروی پارک شده مقابل منزل طلایی موفق به ورود خانه او شدند و بعد از تفتیش منزل و بردن برخی از وسایل شخصی طلایی، او را با خود بردند.این نیروها خود را از نیروهای پلیس امنیت معرفی کرده اند.

بعد از گذشت چندین روز از بازداشت طلایی او هنوز با خانواده خود تماسی نداشته است و این موجب نگرانی همسرش شده است.

همسر طلایی صبح دیروز با مراجعه به دادستانی و با پر کردن فرمی ،درخواست کرده که همسرش حداقل به او تلفن بزند و اطلاع دهد در کجا نگهداری می شود.

تا کنون وکلای وحید طلایی نتوانسته اند برای او اعلام وکالت کنند.


 



امروز:بر اساس گزارش های رسیده از داخل اوین ، فاطمه خرم جو که در هفته گذشته تحت بازجویی همراه با توهین و فحاشی قرار گرفته، بازجویان اطلاعات به دروغ به وی گفته اند که دخترش لاله را که پس از دستگیری وی به مدت پنج روز بازداشت کرده بوده، کشته اند.

شوک ناشی از این خبر موجب شد تا وی در هنگام بازگشت از بازجویی بی هوش شده و به شدت زمین بخورد. به طوری که مسئولان بند زنان زندان اوین پس از تحویل گرفتن او از ۲۰۹ به شدت به ماموران زندان در خصوص وضعیت جسمی او اعتراض کرده و گفته اند که ما او را سالم به بند ۲۰۹ فرستادیم و ناسالم تحویل گرفته ایم.

بازجویان خرم جو در پاسخ به اعتراض مسئولان بند زنان عنوان کرده اند که فقط قصد ترساندن او را داشته اند.

همین گزارش حاکی است که بازجویان در جلسات متعدد از او خواسته اند که اظهار پشیمانی و ندامت کند تا به او کمک کنند، ولی او تاکید دارد که حاضر نیست برای کاری که نکرده است عذرخواهی کند.

فاطمه خرم جو در نیمه شب ۱۷ دی ماه ۱۳۸۸، توسط هشت مامور امنیتی مرد به همراه یک مامور زن بازداشت شد. ماموران امنیتی با عنوان کردن آنکه «مامور ستاد مبارزه با مواد مخدریم و باید منزل شما را تفتیش کنیم» وارد خانه شده و بدون دلیل مشخص وی را بازداشت کرده اند. پس از بازداشت، اتهام اصلی فاطمه، تماس با تلویزیون های بیگانه مطرح شده است.

بازجویان وی، در طول مدت بازجویی در تلاش بوده اند تا او را اقناع کننند که بپذیرد هسته ای به نام۰۲۱ تشکیل داده تا به این وسیله اعلامیه های شهرام همایون را پخش کنند. در هنگان بازجویی برای وی صدایی را در حال مصاحبه با شبکه تلویزیونی شهرام همایون پخش کرده اند که وی این موضوع را رد کرده و می گوید صدا متعلق به وی نیست.

همچنین او متهم به این شده که فیلم های تظاهرات مردم را به خارج از کشور ارسال کرده است. به گفته فاطمه خرم لو، اتهاماتی که به وی تفهیم شده «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن نظم و امنیت عمومی» و «اخلال در نظم» است.

در پی صدور قرار بازداشت فاطمه، او نسبت به قرار بازداشت خود اعتراض کرده است که روز شنبه ۱۱ اردیبهشت وی را برای رسیدگی به این اعترض به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برده اند اما اعتراض وی در نهایت از سوی قاضی یان شعبه رد شده است.

فاطمه زن ۵۳ ساله ای است که پس از مرگ همسرش در سال ۱۳۸۰ برای تامین زندگی خود و بچه های اش راننده تاکسی درمسیر تهران - قم شده است ، دارای یک فرزند پسر و ۵ دختر است. پسر وی، عقب مانده ذهنی است. یکی از دختران او پس از طلاق با پسر هفت ساله اش پیش آن ها زندگی می کند و فاطمه مسئول تامین زندگی پسر، سه دختر و نوه اش است.

بازجویان خرم جو را از طریق تهدید فرزندانش تحت فشار گذاشته اند و سعی می کنند از این طریق او را به قبول اتهامات بی اساس وادارکنند. تهدید فرزندانش بیش از هر چیز او را آزار می دهد و نمی داند تا کجا می تواند تاب این تهدیدها را داشته باشد.

براساس گواهی درمانگاه اوین او در مراحل اولیه مبتلا به بیماری آلزایمر است.

این زن تنها نان آور خانواده است و اکنون خانواده وی دچار مشکلات مالی فراوانی شده اند.

هم اکنون وکلای این زندانی به این دلیل که اجازه حضور در دادسرای اوین را ندارند، نمی توانند برای او اعلام وکالت و پرونده وی را پیگیری کنند.


 



امروز:شورای هماهنگی اصلاح طلبان استان کرمان با اشاره به حکم زندان سیدحسین مرعشی و همچنین محکوم کردن حمله گروهی معدودی به دفاتر نمایندگان مردم کرمان و جیرفت تصریح کرد: مردم آگاه باشند که سکوت اصلاح‌طلبانه ما در برابر وقایع اخیر به‌خاطر امیدهایی است که به تغییر رویه‌ها در عرصه سیاست بسته‌ایم.

به گزارش گفتارنو متن کامل بیانیه شورای هماهنگی اصلاح طلبان استان کرمان به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم و ایاه نستعین

با سلام به روح بلند حضرت امام(ره)، ایام شهادت حاصل عمر ایشان - استاد مطهری- و هفته بزرگداشت مقام معلم را گرامی می‌داریم.

مردم شریف استان کرمان

همان‌گونه که مستحضرید روز جمعه دهم اردیبهشت89 گروهی معدود با سوءاستفاده از نام روحانیت و بسیج، به دفاتر نمایندگان مردم کرمان و راور و جیرفت حمله کرده‌اند و طی این حرکت غیرقانونی، پیش از هر چیز شان و منزلت موکلان این نمایندگان انقلابی و اصلاح‌طلب را خدشه‌دار نموده‌اند. از این‌رو بر خود لازم می‌دانیم که مهر سکوت را شکسته؛ مطالبی را به محضرتان تقدیم کنیم.

علامه شهید مطهری آنجا که از فلسفه اجتماعی اسلام سخن می‌گوید، نتیجه اعتقاد به خدا را مسوولیت حاکمان در مقابل مردم می‌داند و معتقد است از نظر این فلسفه، تنها اعتقاد به خدا است که حاکم را در مقابل اجتماع مسؤول می سازد و افراد را ذیحق می کند و استیفای حقوق را یک وظیفه شرعی معرفی می کند. (علل گرایش به مادی‌گری، صص 104-105)

بنا به وظیفه شرعی و انقلابی خویش، ضمن ابراز تاسف از عملکرد مسوولان امنیتی و انتظامی در قبال تجاوز عده‌ای قلیل به حقوق دهها هزار موکل شریف این نمایندگان (که البته طبق قانون وکالت کل مردم ایران را بر عهده دارند) اعلام می‌داریم که اصلاح‌طلبان استان کرمان، نیروهای اصیل انقلاب و مجاهدان و مدافعان نظام اسلامی در طول سالیان پس از انقلاب بوده‌اند و بعد از این نیز با اعتقاد به اسلام، انقلاب، خط امام(ره) و نظام اسلامی اجازه نخواهند داد بیش از این از نجابت و خویشتن‌داری آنان سوء استفاده شود. همین‌جا از مسوولین ذیربط می‌خواهیم هرچه سریع‌تر نسبت به برخورد با این عده خودسر و قانون‌شکن اقدام کنند و نتایج آن‌را به اطلاع افکار عمومی برسانند.

مسوولان محترم آگاه باشند، اگر رعایت قانون برای شهروندان الزامی است، قانون‌مداری برای صاحبان قدرت الزامی دوچندان است. نمی‌شود که برخی، همگان را به رعایت قانون فراخوانند و خود فقط تا جایی به قانون تن در دهند که منافعشان ایجاب می‌کند. شاید یکی از دلایل فراگیرشدن چنین تحرکاتی، احساس امنیت کامل و مصونیت آهنین گروه‌های خودسر است؛ چندان‌که یک مسوول محلی در حمایت از عناصر خودسر برای یک نماینده‌ مجلس که مسوولیت کشوری دارد و در مقابل تمام مردم ایران مسوول است تعیین تکلیف می‌کند و رهنمود می‌دهد.

بحث بر سر این نیست که کسی از نماینده اول کرمان یا دیگران انتقاد نکند، مساله این است که اولا منتقدان از نام‌های مورد احترام جامعه سوء استفاده نکنند و ثانیا با دریافت مجوز از مراجع قانونی انتقاد خویش را بیان کنند. طبیعتا موافقان نیز می‌توانند درخواست مجوز بدهند و آنگاه وزن هر کدام از این اندیشه‌ها در افکار عمومی مشخص خواهد شد. اگر قرار باشد در دهه‌ چهارم از عمر نظام، هنوز هم حداقل‌های حقوق مردم و گروه‌های سیاسی و منتقدان شیوه‌های حکمرانی که چارچوب‌های نظام را پذیرفته‌اند رعایت نشود، عملا از فلسفه اجتماعی اسلام عدول شده است. ما بر این باوریم که اقداماتی سخیف از این دست که بوی توطئه می‌دهد و آرامش استان کرمان را هدف گرفته است در شان جامعه ما نیست و باید عرق شرم بر پیشانی حامیان و صحنه‌گردانان آن بنشاند.

در همین ارتباط یادآور می‌شود ترکیب لاینفک «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»، میراث گرانسنگ حضرت روح‌الله و مورد تایید و حمایت همیشگی رهبری معظم انقلاب بوده و طبیعتا تحت هیچ شرایطی تجزیه‌پذیر نیست. متاسفانه شاهدیم که در این ایام، ضمانت‌های لازم و قابل اتکا برای دفاع از بال جمهوریت نظام دیده نمی‌شوند. حقوق احزاب، گروه‌های سیاسی و رسانه‌ها به راحتی نادیده گرفته می‌شود. فعالان سیاسی و نخبگان جامعه فرصت حضور و ارائه نقدها و اندیشه‌هایشان را نمی‌یابند و باب گفت‌وگو و مفاهمه روزبروز تنگ‌تر می‌شود و به وضعیتی نگران‌کننده و بحرانی می‌رسد. در حالی که از پرونده‌ مفتوح فساد اقتصادی برخی‌ مسوولان خبری به افکار عمومی داده نمی‌شود (تا جایی که داد برخی نمایندگان اصولگرای مجلس هم در آمده است) برادرمان سیدحسین مرعشی سیاستمدار انقلابی، استاندار سال‌های دفاع مقدس، نماینده‌ی سابق مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی و معاون رییس جمهور در دوران اصلاحات به جرم انجام یک مصاحبه و بیان انتقاد از وضعیت موجود به بند کشیده می‌شود.

مردم عزیز استان کرمان آگاه باشند که سکوت اصلاح‌طلبانه ما در برابر وقایع اخیر به‌خاطر امیدهایی است که به تغییر رویه‌ها در عرصه سیاست و رسانه‌ بسته‌ایم و عمیقا معتقدیم وقوع حوادث پی‌درپی، برخورد با افراد انقلابی و خدوم بدون توجیه و اقناع افکار عمومی، زیبنده جامعه ما که میراث‌دار خون هزاران شهید است نمی‌باشد و انتظار می‌رود تغییری اساسی در رویه‌های وحدت‌شکن و تحریک‌آمیز کنونی پدید آید.

والسلام علیکم و رحمه‌الله
شورای هماهنگی اصلاح‎طلبان استان کرمان


 




امروز: فاطمه کمالی احمد سرایی، همسر عمادالدین باقی ضمن اعتراض به ممنوعیت همسرش از ملاقات حضوری، اعلام کرد: در ملاقات کابینی با باقی مطلع شده است که دیسک کمر او رو به وخامت گذاشته است و احتمال پارگی در عصب و جابجایی مهره وجود دارد.

وی در گفت و گو با جرس با اعلام این خبر افزود: چند هفته گذشته باقی را جهت MRI به بیمارستان منتقل کرده بودند و نتیجه آن نشان از وجود دیسک کمر در دو مهره او داشت. پزشکان فیزیوتراپی حرکت را برای او خطرناک دانسته اند زیرا ممکن است موجب پارگی عصب و جابجایی مهره شود و در وهله اول برای کاهش درد او حداقل۱۰ جلسه فیزیوتراپی حرارتی تجویز کرده اند.

کمالی در ادامه از بلاتکلیفی مطلق حاکم بر پرونده باقی در ماه پنجم بازداشت او خبر داد وگفت:"تنها دو ماه اول حبس او، با قرار بازداشت بوده است و در مابقی بازداشت باقی تاکنون هیچ قرار بازداشتی در کار نبوده و با دو بار ابلاغ قرار وثیقه او همچنان در سلول بسته ای در بند ۲۴۰ زندانی است."

همسر عمادالدین باقی گفت:" نگارش نامه خطاب به مسوولان زندان حق هر زندانی است و طبق قانون نه تنها نباید مانع از درخواست و شکایت زندانی شد بلکه باید به آن فورا رسیدگی شود این در حالی است که حتی از اعطای یک قلم و خودکار ساده به باقی برای نوشتن نامه به مسوولان بند حتی برای دریافت کتاب نهج البلاغه جلوگیری می شود و زمانی که ما برای او کتاب به زندان می بریم از ما نمی پذیرند" باقی در تمام این چند ماه از دیدار با وکلای خود هم محروم بوده است.

گفتنی است عمادالدین باقی پژوهشگر و روزنامه نگار سومین باری است که راهی زندان اوین می شود. پیش از این یک بار به مدت سه سال و باردیگر به مدت یک سال تحمل حبس کرده و نزدیک به ۸۰ بار احضار و بازجویی داشته است.

باقی در روز هفتم دی ماه، فردای عاشورا برای بار سوم بازداشت شد. به گفته همسر وی، عمادالدین باقی بوسیله حکمی که به امضای دادستان وقت تهران رسیده بود ( به تاریخ روز فوت آیت الله منتظری ) و با عنوان پیشگیری از حوادث پس از فوت آیت الله منتظری ، بازداشت شده است.

روز گذشته میر حسین موسوی در دیدار با خانواده عماد الدین باقی از مجاهدتهای باقی در دفاع از حقوق بشر تمجید کرد و اظهار داشت: کارهای دین پژوهانه وبشر دوستانه او در خاطره ها باقی می ماند. این روزها سپری می شود اما آنچه باقی می ماند کارنامه افراد در دفاع از حقیقت است.


 



امروز: حکم نهایی و قطعی عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوارتحکیم وحدت) که از سوی دادگاه تجدیدنظر انقلاب اسلامی صادر گردیده، در زندان به وی ابلاغ شد.

به گزارش ادوارنیوز، مطابق این حکم عبدالله مومنی به تحمل 4 سال و 11 ماه حبس تعزیری محکوم شده است. 23 ماه از این مدت مرتبط با قطعی شدن مجازاتی است که در سال 86 به صورت تعلیقی برای وی تعیین شده بود.

عبدالله مومنی که یکهفته پس از انتخابات ریاست جمهوری در 22 خرداد ماه در تهران بازداشت شد، درجریان برگزاری یک دادگاه نمایشی و پس از تحمل سه ماه شکنجه های شدید جسمی و روحی به موجب رای دادگاه بدوی به تحمل شش سال حبس و اجرای دو سال حبس تعلیقی (مجموعا 8 سال) محکوم شده بود.

گفتنی است پیش از این ایرنا (خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی) در خبری کذب اعلام کرده بود که حکم عبدالله مومنی به دو سال حبس کاهش یافته است.

عبدالله مومنی پس از مدت کوتاهی مرخصی 24 فروردین درپی عدم پذیرش فشارهای غیرقانونی ماموران امنیتی جهت انجام مصاحبه و ... به زندان بازگردانده شد


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته