علی لاریجانی ضمن دفاع ازاقدام مجلس درباره کاهش روابط با انگلیس اقدام دانشجویان حمله کننده به سفارت را بهانه دادن به آمریکائیها توصیف کرد.
این در حالی است که علی لاریجانی اولین مقام رسمی بود که با حمایت از اقدام دانشجویان آن را نتیجه طبیعی خشم ملت خوانده بود.
حمله به سفارت انگلیس واکنشهای زیادی را در کشور بر انگیخت و هیچ گروهی از این اقدام دانشجویان حامی ولایت حمایت نکرد.
به گزارش سایت خانه ملت لاریجانی در مراسم مجمع طلاب قم بیان اینکه آمریکا به دنبال سرگرمسازی است و نباید کاری انجام دهیم که آنها سوءاستفاده کنند، تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی در زمانی که انگلیس دچار توهم شده بود، بهترین و قاطعانهترین تصمیم را اتخاذ کرد و احساسات دانشجویان ایرانی برای انجام تظاهرات در مقابل سفارت انگلیس حق آنها بود، اما دلیلی برای ورود به سفارت و دادن بهانه به آمریکاییها برای مانور در مجامع بینالمللی نبود.
نماینده مردم قم افزود: نباید کارهای غیرقانونی انجام شود و ما باید توجه کنیم که آنها به دنبال سرگرمسازی ما هستند تا ما را از مسائل اصلی کشور به حاشیه برانند.
لاریجانی همچنین با اشاره به موضوع هواپیمای بدون سرنشین آمریکا گفت که ایران می داند این هواپیما ازکدام مراکز کشور جاسوسی کرده است.
حنیف مزروعی
توفیق دیدار و آشنایی با شما را تا به امروز نداشتهام؛ اما پس از کودتای انتخاباتی، خوانندهٔ آثار قلم روان شما بودهام و همواره حسرت داشتن ذرهای از شجاعت و آزادگی و دلیرمردیتان را خوردهام. در این سطور، قصد مداحی و مجیز گفتن و به عرش بردن شما را ندارم، بلکه بر آنم که تا حداقل از منظر خود نشان دهم که نوشتههای شما در شکستن قداست ساختگی دیکتاتور و قبح گفتگو با او، هرچند یک طرفه، چه اهمیتی دارد و، در ایران امروز، چه گرفتاریها و مخاطراتی برای شما دارد که همه را به جان خریدهاید.
نامه نوشتن به رهبری و خطاب قرار دادن او برای کسی که در خارج از کشور است نه تنها هنر نیست، بلکه شاید اثری هم در رفتارهای حکومت نگذارد؛ اما از داخل کشور نامه نوشتن خطاب به عالیرتبهترین مقام رسمی کشور آن هم در جامعهای دیکتاتورزده و تحت سیطرهٔ دایمی اوباش حکومتی شجاعتی عظیم میطلبد.
در ایران، انتقاد از کسی که نه قدرتی دارد و نه مقامی از سادهترین کارهاست؛ اما انتقاد از کسی که امروز قدرت مطلقه دارد و مسئول تمام گرفتاریهای آزادیخواهان و مدافعان حقوق مردم است و حتی خطاب قرار دادن او شجاعتی حرگونه و حتی ازجانگذشتگی میخواهد.
در کشوری که فروهرهای «نجیب» به جرم انتقاد آرام سلاخی میشوند و جواب پرسش «رأی من کجاست» گلوله و قبرستان و کهریزک و شکنجه و زندان و باتوم است، نامه نوشتن به رهبری که هر روز خودکامگیاش عریانتر و زبان سرکوبگر حکومتش صریحتر میشود از هر کسی برنمیآید.
در ایران امروز، که اکثر همراهان انقلاب ۵۷ و نزدیکان رهبر انقلابش یا مقهور شده و سکوت گزیدهاند یا خانهنشین و گوشهگیر شدهاند یا، در پی اعتراض، گرفتار زندان و دادگاه و دردسرهای دیگر شدهاند، سخن گفتن با صدای رسا و ندای سر دادن ندای اعتراض، آن هم خطاب به مسئول اول مملکت، کاری کوچک نیست.
در کشوری که نخستوزیر دوران هشت سالهٔ جنگ طاقتفرسایش و رئیس دو دورهٔ مجلسش به جرم ساکت نماندن و ترجیح رأی مردم بر خواست ارباب قدرت و به گناه آزادیخواهی و ایستادن در برابر قدرت مطلقه گرفتار حصر و انواع فشارها شدهاند، سؤال کردن از ارباب قدرت تنها از افرادی یگانه برمیآید.
آری، در ایران امروز، فقط افرادی یگانه این جسارت و شجاعت و صلابت را دارند که حرگونه بایستند و قلم سبز آزادیخواهی را بر کاغذ بدوانند؛ و محمد نوریزاد یکی ازآنان است که تاوان این عمل خود را پرداخته و احتمالاً باز هم خواهد پرداخت، چنان که در هفتههای اخیر شاهد پردههایی از اقدامات غیراخلاقی حاکمان مدعی دینداری بر ضد او بودهایم.
آقای نوریزاد، میدانم که این نوشتار در افزودن بر استقامت شما و در پیمودن راهی که برگزیدهاید اثری نخواهد گذاشت و نوشتهای است در میان نوشتههایی دیگر در ستایش شما، آن هم از جایی که حکومت دستش بدانجا نمیرسد؛ اما بدانید که نام سبزتان در تاریخ مبارزه با دیکتاتوری این سرزمین ماندگار خواهد شد و آیندگان به بزرگی از شما نام خواهند برد.
دامون لاهیجی
در سالگرد طرح هدفمند کردن یارانهها که بنا بود تحولی عظیم در اقتصاد ایران و وضعیت معیشتی ایرانیان ایجاد کند، یکی از اقتصاددانان طراح این پروژه از شکست آن خبر داده و رییس کل بانک مرکزی هم با ابراز نگرانی از ماجراجوییهای جمهوری اسلامی و بیتوجهی به تحریمهای اقتصادی بینالمللی، زندگی در «شعب ابیطالب» را نوید داده است. گویا دیگر کار به آنجا رسیده که با وجود عددسازیها و آمارهای غیرواقعی، همکاران و همفکران دولت هم زبان به انتقاد و شکوه گشودهاند.
هشدارهای کروبی و موسوی
"به طور کلی کسی با هدفمند کردن یارانه ها مخالف نیست،اما حرف اصلی ما این است که نیرویی که بتواند این طرح را مدیریت کند، وجود ندارد و قسمت اعظم نیروهای کارشناس مشهور و توانمند کنار گذاشته شده اند. این هنر نیست که برای اجرای هدفمند کردن یارانه ها در ۲۰۰۰ منطقه تهران نیرو بچینیم یا فرمانده پلیس به یاری سپاه و بسیج جهت ترساندن مردم افتخار کند. شیوه مدیریتی این آقایان بلایی بر سر کشور چه در اقتصاد و حوزه های دیگرآورده که امکان برگشت به وضعیت ۶سال گذشته هم خیلی سخت شده است."
این را میرحسین موسوی در آبان ماه سال گذشته عنوان کرده بود. آن زمان هنوز موسوی و مهدی کروبی در حصر خانگی نبودند و در دیداری مشترک هشدار داده بودند: "سیاستهای ماجرا جویانه خارجی باعث شده است که در فاصله کوتاهی چندین قطع نامه از سازمان های بین المللی علیه کشور ما صادر شود و اثرات منفی خود را بر وضع معیشتی مردم نشان دهد. فقر و نرخ بیکاری و تعطیلی مراکز تولیدی و واردات بی رویه تا جایی رسیده است که سنگ قبر هم از خارج وارد می شود و کمک های بلاعوض و وام به کشورهای خارجی و همسایه که معلوم نیست تا چه اندازه مجلس در جریان است اقتصاد کشور را به شدت ضعیف کرده است و ادامه این روند خطرناک میتواند به فروپاشی نظام تمام شود. آیا هزینه و فایده این ریخت و پاش ها به نفع کشور است؟ و چرا مردم به صورت شفاف در جریان این ریخت و پاش ها نیستند؟"
اما مسوولان جمهوری اسلامی نه تنها به این موارد اعتقادی نداشتند بلکه با مانور فراوان بر روی اثرات عظیم طرح هدفمندی یارانهها همه منتقدان و مخالفان را با انواع و اقسام حربهها و برخوردها مجبور به سکوت کردند. حالا ولی اعتراف به شکست از جای دیگری شنیده میشود.
اعتراف به شکست
جمشید پژویان، تئوریسین اصلی طرح هدفمند کردن یارانهها که شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد، محمدرضا فرزین دبیر کارگروه تحول اقتصادی، و علی عسکری رئیس سازمان امورمالیاتی به عنوان مجریان اصلی طرح حذف یارانهها در کلاس درس او اقتصاد آموختهاند، هفته گذشته از نافرجامی این طرح بزرگ به دلیل اجرای غلط خبر داد. پژویان معتقد است: "هدفمندسازی یارانهها یک باید است در اقتصاد ایران، یعنی باید قیمتها اصلاح میشد، این کار هر روز هزینه اجرایش برای اقتصاد ایران افزایش پیدا میکرد.در حال حاضر بدون شک ما گامی به جلو برداشتهایم و توانستهایم این قیمتها را اصلاح کنیم"
اما در عین حال اعتراف میکند: "بخش تولید به صورت درست و صحیحی دیده نشدهاست و هنوز تولیدکنندگان به دنبال گرفتن پول نقد و بعضی از معافیتها هستند ولی این به نفع اقتصاد، جامعه و حتی به نفع خود آنها هم نیست. چندنرخی کردن ارز یک اشتباه بزرگ و فاحش است و تعجب میکنم ما چگونه از گذشته درس عبرت نگرفتهایم، آن هم نه گذشتهای که مربوط به نسلهای قبل بوده باشدبلکه گذشته بسیار نزدیک.ما بابت همین تفاوتهای نرخ ارز میلیاردها دلار از منابعمان به هدر رفتهاست و اینکه بانک مرکزی بیشتر از اینکه در جهت یکسانسازی نرخ ارز پیش برود و مهار کند به مشکلات بازار ارز دامن میزند و این جای تعجب دارد."
روزنامه جمهوری اسلامی هم به عنوان منتقد وارد شده و مینویسد: "گذشت دو سال از اجرای این قانون که امید میرفت با استفاده از روشهای درست و اصولی، بخشی از مشکلات اقتصاد کشور را برطرف سازد، آنچه بیش از هر واقعیتی خود را نشان میدهد، اصرار مجریان این قانون بر ادامه سیاستهای مقطعی، پوپولیستی و غیراصولی است که باعث شده، امکان ادامه این شرایط و موفقیت قانون با تردیدهایی جدی از سوی کارشناسان و مسئولان مواجه شود."
فرشاد مومنی، مشاور اقتصادی میرحسین موسوی که پس از انتخابات دستگیر و زندانی شد تا شاید از انتشار اندیشههای اقتصادی موسوی نیز در جامعه جلوگیری شود، معتقد است: "طی چند ماهه گذشته با وجود همه تجربههایی که از شوک درمانی دهه ۱۳۷۰ روی نرخ ارز وجود داشت، عملا شاهد هستیم که یک شوک نزدیک به ۴۰درصدی طی همین مدت هشت ماهه اول سالجاری به نرخ ارز نیز مشاهده میشود. یعنی این واقعیت تلخ گواه آن است که پدیده پیشروی در باتلاق در اثر شوکدرمانی به گونهای است که دولت را هر روز بیشتر از گذشته با عدم تعادل در ساختار بودجهای روبهرو میکند و این رشد یعنی شوکدرمانی، دولت را به هر سمتی که میکشد هم دولت و هم تولیدکنندگان و هم مردم عادی و محروم را دستخوش چالشها و مشکلات جدیدی میسازد. اکنون سوال این است که دستاندرکاران این مساله و نهادهای نظارتی اقتصاد و جامعه ایران باید چه میزان هزینههای دیگر را بپردازند تا شکست دوباره شوکدرمانی در اقتصاد ایران به رسمیت شناخته شود. این اشتباه بیتردید خسارتهای زیادی به اقتصاد و جامعه وارد کرده و تا سالها دولت و ملت باید تاوان آن را بپردازند. اما اصرار بر استقرار آن شاید هیچ توجیهی نداشته باشد. امیدوارم در آستانه فرا رسیدن فصل بودجه، نهادهای نظارتی برخوردی هوشمندانه، عالمانه و واقعبینانه با این تجربه کنند."
نتیجه استقبال از تحریم ها
این که بانک مرکزی در دوره محمود احمدینژاد استقلال و اختیار خود را از دست داده، روایت رایجی در سالهای گذشته است. از همین رو محمود بهمنی را به دلیل تبعیت و هماهنگی با سیاستهای خاص اقتصادی دولت، رئیس محبوب بانک مرکزی برای رییس دولت میدانند. اما کاسه صبر بهمنی در نشست صبحانه با مسئولان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران لبریز شد و بعد از چند هفته پرکار و پروعده درباره کنترل نرخ ارز گفت: "این تلاش در حال به ثمر نشستن بود که متاسفانه با حرکت صورت گرفته در مورد سفارت انگلیس، نرخ ارز تاثیر پذیرفت و مشکلاتی را به وجود آورد در حالی که بانک مرکزی خود یک نهاد سیاسی نیست و هیچ گاه خود را وارد سیاست نمی کند."
صحبتهای این مدیر بلندپایه اقتصادی اما بخش دیگری داشت که به نوعی اعترافی بزرگ و بینظیر محسوب میشود.
رهبر جمهوری اسلامی معتقد است تحریمهای اقتصادی بینالمللی بیاثر است و بارها در اظهاراتی مشابه گفته: "اگر تحریم، مؤثر و برای دشمنان کارگشا بود همان سال های اول انقلاب اهداف مستکبران را محقق می ساخت چه برسد به اکنون که ملت و نظام در مقابل تحریم ها، به تدریج حالت ضدضربه پیدا کرده اند." آیتالله خامنهای معتقد است: "مقابله افتخارآمیز نظام اسلامی با تحریمها، همچون تمامی ۳۲ سال اخیر، با موفقیت ادامه خواهد یافت."
محمود احمدینژاد هم همواره تحریمها را به شوخی گرفته است. از جمله این که "شما خیال کردید با صدور قطعنامه و تحریم ملت ایران دست خود را جلوی شما دراز خواهد کرد هرچند شما نمیفهمید و گوشهایتان دیگر به خاطر رذالتهایی که انجام دادهاید هرجایی که شما بر ما ببندید، دانشمندان ایرانی راه آن را پیدا کرده و بهتر از آن را به دست متخصصان داخلی خواهند ساخت. آنقدر تحریم کنید که زیرپایتان علف سبز شود، روزی که ما بتوانیم نیازهای خودمان را رفع کنیم روز جشن ملت ایران است." و یا این که در اظهارنظر دیگری گفته است: "کسی نمیتواند ما را تحریم کند. البته ما از این تحریمها استقبال میکنیم."
اما با وجود استقبال مسوولان جمهوری اسلامی از به پیشواز رفتن برای تبعات سخت و جبران ناپذیر تحریمها، این بار رییس بانک مرکزی هشدار داده است: "باید جامعه را به نحوی اداره کنیم که بتوانیم دو سال خود را حفظ کنیم گویا در شعب ابیطالب گرفتار شده ایم."
یحیی آلاسحاق٬ رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در این جلسه مشترک٬ با تائید وضعیت اقتصادی بغرنج جمهوری اسلامی گفته که ایران در حال حاضر در شرایط «جنگ اقتصادی» بهسر میبرد.
شعب ابیطالب محلی است که پیامبر اسلام و مسلمانان، سه سال در آنجا در محاصره اقتصادی- اجتماعی به سر میبردند٬ «تا آنجا که از گرسنگی بر شکم خود سنگ میبستند.»
اما چه کسی به آیتالله خامنهای و احمدینژاد این مجوز را داده تا چنین سرنوشتی را برای مردم ایران رقم بزنند؟ سرنوشتی که حتی همفکرانشان را هم به وحشت انداخته و ۳۰ نماینده مجلس برای برگزاری جلسه رسمی غیرعلنی با موضوع بررسی تاثیر تحریمها و تهدیدهای غرب بر وضعیت سیاسی و اقتصادی ایران درخواست جلسه داده اند.
در حالی که شش ماه از شهادت مظلومانه هاله سحابی می گذرد، مقامات قضایی جمهوری اسلامی از خانواده هاله سحابی خواسته اند "شاهد" معرفی کند.
هاله سحابی روز یازده خرداد ماه، در جریان تشیع جنازه پدرش عزت الله سحابی با ضربه یکی از ماموران انتظامی به شهادت رسید.
یکی از نزدیکان خانواده سحابی به ندای سبز گفت: مقامات قضایی و انتظامی از ارایه فیلم های صحنه مرگ هاله سحابی به خانواده خود داری کرده اند و می گویند مرگ طبیعی بوده است.
این در حالی است که شاهدان عینی از وارد آمدن ضربه به قفسه سینه هاله سحابی خبر داده بودند.
حسین شاه حسینی از فعالان ملی مذهبی و از حاضران در مراسم تشییع جنازه عزت الله سحابی درباره علت مرگ هاله سحابی گفته بود که جوانی با ته آرنج به سینه هاله سحابی زد و او به زمین افتاد.
در همین حال حبیب الله پیمان که هاله سحابی را تا بیمارستان همراهی کرده بود گزارش کرده بود هاله درحالی که عکس پدر را در دست داشت دوش به دوش تعدادی از خانمها حرکت میکرد که با ممانعت ماموران روبرو شد و پس از قدری گفت وگو و مشاجره چند گامی بیش جلوتر نرفته بود که با یک هجوم عکسها را ا زدست او و همراهان ربوده بیاعتنا به اعتراض هاله که این عکس پدر من است و تصریح همراهان که ایشان دختر مهندس سحابی است، پاره کردند. شاهدان میگویند هاله برای پس گرفتن عکس پدر قدم جلو گذاشت وسعی کرد عکس را از دست مهاجم خارج کند که با ضربه دو دست به عقب پرت شد. هاله تعادل خودرا ازدست میدهد و نقش زمین میگردد. دست کم دو شاهد دیگر گفتهاند درست پیش از آنکه هاله بر زمین بیفتد یک لباس شخصی با آرنج بر پهلوی هاله میکوبد و او بر زمین میافتد.
نوه آیت الله منتظری همزمان در فیس بوک خود نوشت: اینجانب حامد منتظری به حکم صریح آیه قرآن کریم گواهی و شهادت مینمایم که در جریان تشییع پیکر مرحوم مهندس عزت الله سحابی شاهد ضربهای به بالاتنه خانم هاله سحابی بودم که پس از آن خانم هاله سحابی به حالت غش بر زمین افتاد و فرد ضارب بلافاصله خود را در میان مامورین نیروی انتظامی و لباس شخصی که در پشت سر او بودند کشیده و از صحنه فرار نمود. اینکه آیا خود ضربه باعث فوت ایشان شده باشد یا شوک حاصل از ضربه و اینکه در هریک از این موارد چه نوع قتلی رخ دادهاست قابل تشخیص اینجانب نیست اما به طور حتم ضربه در فوت ایشان تاثیر داشتهاست و لذا به صراحت میتوان گفت که خانم هاله سحابی به قتل رسیدهاست. اینجانب حاضر به تکرار شهادت فوق در هر دادگاه صالحهای میباشم.
حکومت به رغم اینکه اعلام کرده بود این مرگ طبیعی بوده است، مانع از برگزاری مراسم تشییع و تدفین و ترحیم این بانوی شهید شد و خانواده برای اعلام این خبر که مرگ طبیعی بوده است تحت فشار قرار گرفتند.
اینک شش ماه پس از شهادت مظلومانه هاله سحابی، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس از سوال از وزیر اطلاعات و توضیحات او در کمیسیون داخلی مجلس خبر می دهد و معتقد است: حرف اين بود كه نميخواستند وي از دنيا برود و آنچه اتفاق افتاده بيتوجهي مامور بوده است و اگر مامور خطايي انجام داده بايد براي مردم توضيح داده شود و از مردم عذرخواهي شود. آنقدر نترسيد و قداست بيجا براي نظام ايجاد نكنيد، اگر بگوييم كه اشتباه كردهايم نظام آسيب نميبيند.
تاکنون از سوی گروهها و شخصیتهای سیاسی اظهار نظرهایی مبنی بر رسیدگی به پرونده شهادت هاله سحابی منتشر شده است، اما حاکمیت این پرونده را نیز مانند شهادت هدی صابر، کوی دانشگاه و کهریزک مسکوت گذاشته است.
رابطه با تلاش حکومت برای طبیعی جلوه دادن این مرگ، فرد نزدیک به خانواده سحابی معتقد است: مقامات قضایی با خواستن «شاهد» از خانواده سحابی، مسولیت قضایی را به گردن این خانواده انداخته اند. خصوصا آنکه ممکن است، «شاهد» دادگاه با تبعات بعدی امنیتی و خطرات وتهدیدها ی سیاسی و قضایی مواجه شود
هاله سحابی دین پژوه و فعال حقوق بشر در جریان مراسم تحلیف احمدی نژاد در 14 مرداد ماه دستگیر شد و به جرم شرکت در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم عمومی به دو سال جبس محکوم شد.
پس از شدت گرفتن بیماری عزت الله سحابی، هاله سحابی برای دیدن پدر به مرخصی آمد و در جریان تشییع جنازه به شهادت رسید و هرگز به زندان بازنگشت.
حسن مصیبزاده، مدیرعامل فولاد البرز می گوید، حمایت دولت از تولید و صنعت، تنها شعار است.
حسن مصیبزاده در این مورد به ایلنا گفت:" به دلیل کاهش پنج درصدی عوارض واردات ميلگرد و عدم اصلاح آن، اغلب کارخانجات در فرآیند تولید با زیان روبرو شدهاند. متاسفانه برخلاف اظهارات مسئولان مبنی بر حمایت از تولید، هیچ حمایتی از فعالان بخش خصوصی صورت نمیگیرد. "
وی با اشاره به اینکه حمایت از تولید و صنعت تنها یک شعار است، به اجرای قانون هدفمندی یارانهها اشاره کرد و افزود: "اجرای قانون هدفمندی یارانهها، به ظاهر موفقیت آمیز ارزیابی میشود اما به واقع اجرای این قانون زیانهای قابل توجهی به بخش تولید کشور وارد ساخته است."
مصیبزاده در خصوص اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها با توجه به وضعیت تولید، تصریح کرد:" در حال حاضر اجرای فاز اول این قانون به خودی خود بخش تولید را زمین گیر کرده است، صنعت بیش از این توان مقابله با فشارها را نداشته و افزایش دوباره هزینهها برای این بخش غیرقابل تحمل است. "
مدیرعامل فولاد البرز، اظهار داشت:" در ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانهها دولت اعلام کرد که قیمت انرژی در ایران به نرخهای فوب خلیج فارس نزدیک خواهد شد. هم اکنون قیمت گاز برای صنایع در کشورهای گازخیز حدود سه سنت است این در حالی است که در مرحله اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها در ایران به عنوان کشوری گازخیز، قیمت گاز برای صنایع ایران به هفت سنت رسیده است که این نرخ بیش از دو برابر فوب خلیج فارس است."
پیش از این نیز فعالان حوزه نفت و انرژی اعلام کرده بودند که قیمت حاملهای انرژی هماکنون برخلاف قوانین بیشتر از نرخ فوب خلیج فارس است.
این موضوع قیمت بنزین را هم شامل میشود که به اعتقاد آنان تاکنون نیز افزایش قیمت آن غیرقانونی بوده است.
آخرین شمار کشته شدگان حادثه انفجار کوره فولاد یزد که عصر یکشنبه ۲۱ آذر رخ داد، با یک نفر افزایش به ۱۳ نفر رسید.
به گزارش ایلنا امروز با مرگ سه نفر دیگر از کارگران، تعداد کشته های حادثه انفجار کوره فولاد غدیر به ۱۳ نفر رسیده است که ۵ نفر از آنان در صحنه حادثه، دو نفر یک روز بعد، ۳ نفر در دومین روز بعد از حادثه و سه نفر نیز امروز جان سپردند.
این انفجار، یکشنبه شب گذشته در کارخانه فولاد غدیر یزد رخ داده است.
حزب اعتدال و توسعه مجددا تاکید کرد که هیچگونه برنامهای برای ورود به عرصه انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی تدوین نکرده است.
پیش ازاین سایت تعامل نیوز در خبری مدعی شده بود: «سیدمحمد خاتمی رییس جمهور سابق کشورمان بر خلاف ژست های سیاسی که برای ورود به انتخابات می گیرد و ادعای شرط گذاری می کند، مصرانه پیگیر ورود اصلاح طلبان به عرصه انتخابات است. در این دوره از انتخابات حزب اعتدال و توسعه و خانه کارگر در میان جریان موسوم به اصلاح طلب میدان داری و محوریت عملیات انتخاباتی را بر عهده خواهند داشت.»
به گزارش کلمه حزب اعتدال و توسعه درپاسخ به این سایت یادآور شده است"هرگونه شایعهسازی در این باره، فقط نیات سوءمنتشرکنندگان آن را به ذهن متبادر میکند؛ تقلاً کردن سایتهای زنجیرهای برای ممانعت از ورود سایر رقبا به گردونه رقابتهای انتخابات با بهکار بردن عباراتی چون “جریان فتنه” و… تنها رفتاری کودکانه و جاهلانه، فتنهانگیزاننده و در راستای اهداف دشمنان ملت بزرگ ایران است که قطعاً به افزایش حضور و مشارکت مردم در انتخابات هم کمکی نخواهد کرد.
با گذشت حدود یک ماه از برگزاری پنجمین جایزه کتاب سال شعر جوان وعده معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خرید ۵۰۰ نسخه از ۲۱ اثر راهیافته به مرحله نهایی این جایزه هنوز محقق نشده است.
این دوره از جایزه کتاب سال شعر جوان (یادواره قیصر امینپور) اول آذر امسال طی مراسمی که در آن نماینده معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد (مصطفی امیدی) هم حضور داشت، برگزار شد.
در این مراسم محمدرضا عبدالملکیان، مدیر دفتر شعر جوان از وعده معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای خرید ۵۰۰ نسخه از ۲۱ عنوان کتاب راهیافته به مرحله دوم داوری پنجمین جایزه کتاب سال شعر جوان، و وعده همین معاونت برای حمایتهای ویژه از کتاب بعدی ۷ نامزد نهایی این جایزه خبر داد.
اما با گذشت حدود یک ماه، هنوز اقدامی از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد برای تحقق این وعده، صورت نگرفته است.
محمدرضا عبدالملکیان امروز در گفتوگو با مهر با اعلام این خبر، ابراز امیدواری کرد که وعده معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد برای خرید ۵۰۰ نسخه از کتابهای راهیافته به مرحله دوم داوری پنجمین جایزه کتاب سال شعر جوان و حمایتهای ویژه از کتاب بعدی ۷ نامزد نهایی این جایزه به زودی محقق شود.
۹مجموعه شعر کلاسیک و ۱۲ مجموعه نیمایی و سپید به دور پایانی پنجمین جایزه کتاب سال شعر جوان راه یافته بودند.
قیمت دلار به کمک سیاستهای بانک مرکزی، همچنان رو به افزایش است.
هجوم نقدینگی سرگردان به سمت گیشههای بانکها و تشکیل صف برای خرید سکه دولتی در حالی ادامه دارد که دلار در بازار آزاد تهران به ۱۳۸۰ تومان رسیده است و احتمال افزایش قیمت این نوع ارز به ۱۴۰۰ تومان در روزها و هفتههای آینده وجود دارد.
بر اساس گزارشها، طی دو هفته گذشته با هجوم دلالان و خریداران انواع سکه دولتی به بانکها برای کسب سود و فروش آن در بازار آزاد، بازار انواع ارزهای معتبر از جمله دلار، پوند و یورو با رکود و کاهش چشمگیر مشتری مواجه شده است.
طی امروز چهارشنبه هر دلار توسط دلالان و فروشندگان بازار آزاد به قیمت ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵ تومان خریداری و ۱۳۸۰ تومان نیز فروخته می شود.
همچنین قیمت خرید دلار در تابلوی صرافیها ۱۳۷۰ و قیمت فروش آن نیز ۱۳۸۰ تومان اعلام شده است. یورو طی روز جاری ۱۸۰۵ تومان خریداری و ۱۸۲۰ تومان نیز فروخته می شوند، قیمت خرید پوند هم ۲۱۴۰ تومان و قیمت فروش آن ۲۱۷۰ تومان اعلام شده است.
به گفته فروشندگان آزاد ارز از وقتی بانک مرکزی در هفته گذشته سیاست جدید خود را در قبال فروش سکه دولتی و همچنین پیش فروش آن اعلام کرد اوضاع بدتر شده است.
از سویی برخی بانکها با خرید سکه دولتی از بانکها و فروش آن در بازار آزاد منابع جدید را وارد بازار ارز می کنند.
در بازار سکه نیز قیمت سکه نسبت به روزهای گذشته از افزایش بیشتری برخوردار بود.
هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم امروز در تابلوی صرافی ها ۵۸۲ تا ۵۸۳ هزار تومان است و قیمت فروش آن نیز ۵۹۳ هزار تومان قید شده است.
همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز ۵۹۰ هزار تومان در تابلوی صرافیها خریداری و ۶۱۰ هزار تومان نیز فروخته شد. نیم بهار آزادی ۲۷۸ تا ۲۷۹ هزار تومان خریداری و ۲۸۵ تا ۲۸۶ هزار تومان فروخته شد.
هر ربع سکه امروز به قیمت ۱۴۰ تا ۱۴۱ هزار تومان خریده شد و قیمت فروش آن نیز ۱۴۶ هزار تومان اعلام شده است.
بر اساس پیش بینی رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر قیمت طلا در روزهای نزدیک به عید نوروز کاهش پیدا نخواهد کرد.
محمد کشتی آرای روز چهارشنبه در این باره به خبرآنلاین گفت:" قیمت طلا در باز داخلی تابعی از قیمت ارز و قیمت جهانی است. با توجه به اینکه هر دو عامل صعودی است، پیش بینی می کنم نزدیک به روزهای نوروز ۹۱ قیمت سکه و طلا در خوشبینانه ترین حالت همین قیمت هایی باشد که در حال حاضر هست و کاهش قیمتی را مشاهده نخواهیم کرد.
رئیس قوهقضاییه ایران، از طرح اتهامات تازه و "ابعاد جدیدی از تخلفات" در پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی خبر داده است که در صورت اثبات، دولت را به دلیل واگذاری کارخانه های بزرگ، متهم می کند.
این کارخانه ها توسط دولت و در چارچوب اصل چهل و چهار قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شده است.
اما آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه از شبهات جدید درخصوص واگذاری برخی کارخانههای مهم مانند کارخانه فولاد به گروه امیرمنصور آریا خبر داده است.
به گزارش روابط عمومی قوه قضاییه، رییس این قوه در در جلسه مسئولان عالی قضایی گفت: احتمال واگذاری غیرقانونی برخی کارخانههای مهم از جمله کارخانه فولاد به گروه آریا تقویت شده است و لذا رئیس سازمان بازرسی کل کشور ماموریت یافته است که در اسرع وقت بررسی کند که آیا اصل واگذاریها قانونی یا غیرقانونی بوده است.
آملی لاریجانی تاکید کرد: اگر ثابت شود که واگذاریها به این شرکت از ابتدا و اساس غیرقانونی بوده است مسیر قضایی رسیدگیها نیز تا حدی تغییر خواهد کرد و ابعاد جدیدی خواهد یافت.
آقای لاریجانی احتمالا به این دلیل از تغییر مسیر قضایی سخن می گوید که واگذاری کارخانه های بزرگ با تبانی یا به شکل غیرقانونی، توسط افراد به تنهایی امکان پذیر نیست و مجموعه های مختلف در دولت می بایست زمینه لازم برای واگذاری را فراهم کنند. لذا اثبات این اتهام می تواند مسوولان دولتی در سطوح مختلف را در برابر اتهام قرار دهد.
پیش از این نام محمد رضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد و محمد جهرمی امین مالی بیت رهبری و مدیرعامل وقت بانک صادرات به عنوان متهم این پرونده توسط رسانه ها مطرح شده است اما خبری درباره رسیدگی قوه قضاییه به اتهام این افراد در دست نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر