-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آذر ۲۴, پنجشنبه

Latest News from Emrooz for 12/14/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



دویچه وله:زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی جیمی کارتر، رئیس جمهور سابق ایالات متحده هشدار داده که سیاستی که آمریکا در برخورد با ایران در پیش گرفته ممکن است به جنگی با پیامدهای فاجعه‌بار میان دو کشور منجر شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مشاور امنیت ملی جیمی کارتر که سه‌شنبه شب (۱۳ دسامبر/ ۲۲ آذر) در واشنگتن در اتاق‌فکر "شورای آتلانتیک" سخنرانی می‌کرد، گفته است، ما تصور می‌کنیم که از طریق تشدید فشار بر ایران می‌توانیم از بروز جنگ جلوگیری کنیم.

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا که هم‌چنان یکی از مردان با نفوذ در سیاست خارجی آمریکاست، افزود هر اندازه فشارها بر ایران را افزایش دهیم، اگر این فشارها نتیجه‌بخش نباشند، به همان اندازه خطر جنگ افزایش پیدا می‌کند.

برژینسکی گفت، او نگران تشدید «جنگ لفظی» میان ایران و آمریکاست. او افزود، به‌نظر می‌رسد رویکرد ایالات متحده در ارتباط با برنامه‌ی هسته‌ای ایران، بطور انعطاف‌ناپذیر بر وادار کردن این کشور به تن دادن به خواست‌های جامعه بین‌المللی متمرکز است.

به گفته‌ی مشاور امنیت ملی آمریکا جیمی کارتر مجموعه‌ای از تصمیم‌های کوچک باعث می‌شود که در آینده آزادی انتخاب محدود شود.

برژینسکی بطور مکرر نگرانی خود را در این مورد ابراز داشت که ممکن است ایالات متحده به سوی درگیری نظامی با ایران کشیده شود. او گفت، اگر ما به جنگ با ایران کشیده شویم، پیامدهای آن برای ما هم در مقیاسی گسترده و هم در سطح جهان، فاجعه‌آمیز خواهد بود.

تنش میان ایران و ایالات متحده آمریکا در ماه‌های اخیر، بویژه پس از انتشار آخرین گزارش یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزایش یافته است. مدیرکل آژانس در این گزارش از ابعاد احتمالاَ نظامی برنامه‌ی اتمی ایران و عدم همکاری کافی ایران با آژانس ابراز نگرانی کرده است.

هم‌چنین بازداشت دو نفر در آمریکا که مرتبط با ایران و متهم به طراحی ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن هستند، به تنش‌ها میان دو کشور ایران و آمریکا افزوده است.

پیامد این رخدادها تشدید تحریم‌های یکجانبه علیه ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا در هفته‌های اخیر بوده است. این تحریم‌ها بخش‌های حساس اقتصاد ایران از جمله صنعت نفت، پتروشیمی، بانک‌ها و موسسات مالی را هدف گرفته‌اند. این تحریم‌ها در حالی است که احتمال حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران نیز به عنوان یک گزینه از وزنی بالا برخوردار است.
در نشست شب گذشته شورای آتلانتیک دیگر مشاوران سابق امنیت ملی آمریکا نیز حضور داشتند؛ افرادی مانند "برنت اسکوکرافت"، مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری جرالد فورد و جورج بوش پدر و "جیم جونز" که تا همین اواخر مشاور امنیت ملی باراک اوباما بود.

"نقطه عطفی تاریخی در جهان"

مشاروان سابق کاخ سفید در این امر هم‌عقیده بودند که جهان در یک نقطه عطف تاریخی از هنگام فروپاشی اتحاد جماهیرر شوروی در دو دهه پیش قرار گرفته است. جنبش فراگیر در خاورمیانه که به "بهار عربی" موسوم شده و نیز برآمدن قدرت بزرگی همچون چین از نشانه‌های این دوره‌ی تاریخی است.

برژینسکی گفت، ما نیاز به درک عمیق‌تر از چالش‌های بین‌المللی داریم که ایالات متحده با آنها در پهنه جهان روبروست. او افزود، یکی از دلهره‌آورترین موضوعات این است که ما در مقایسه با گذشته با چالش‌های پیچیده‌تری مواجه هستیم.

برژیسنکی همچنین خواستار «مدیریت هوشمندانه» در عرصه سیاست خارجی آمریکا شد. وی تصریح کرد که عدم‌آگاهی عمومی، ترس و عوام‌فریبی مانع پیشبرد مدیریتی هوشمندانه می‌شود.

مشاور پیشین امینت ملی آمریکا که در سال ۲۰۰۸ میلادی از نامزدی باراک اوباما برای احراز مقام ریاست جمهوری پشتیبانی کرده بود افزود ما در شرایط عجیبی به سر می‌بریم. در حالی‌که اوباما و حزب دمکرات خواهان ادامه حکومت هستند، رقیبان جمهوری‌خواه از سیاستی افراطی و یا از برنامه‌ای پشتیبانی می‌کنند که مبتنی بر اطلاعاتی محدود است. برژینسکی در پایان درباره دو حزب دمکرات و جمهوری‌خواه گفت: «حزب حاکم دچار انجماد و حزب بیرون از قدرت کامل دیوانه شده است.»

زنگ خطر جنگ آمریکا با ایران


 


رادیو فردا:لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، می‌گوید که با وجود از دست رفتن یک پهپاد، هواپیمای بدون سرنشین، پیشرفته این کشور در خاک ایران، ایالات متحده «قطعاً» به عملیات تجسسی خود با این گونه هواپیماها در مناطق مرزی افغانستان با ایران ادامه خواهد داد.

وزیر دفاع آمریکا که روز سه‌شنبه با شبکه خبری آمریکایی «فاکس‌نیوز» مصاحبه می‌کرد در پاسخ به این پرسش که آیا مأموریت‌های این گونه هواپیماها از خاک افغانستان ادامه خواهد یافت گفت که «قطعاً همین‌طور است».

وی در این مورد افزود: «این عملیات‌ها باید ادامه یابد تا کار و مأموریتی که این پهپادها انجام می‌دهند به سرانجام برسد.»

رسانه‌های ایران می‌گویند یک‌شنبه هفته گذشته نیروهای مسلح این کشور توانسته‌اند «یک فروند پرنده هدایت‌پذیر از دور، پَهپاد، متعلق به آمریکا» را که در حوالی شهر کاشمر، در عمق ۲۲۵ کیلومتری خاک ایران، در حال پرواز بوده با «اندکی خسارت» در اختیار بگیرند.

ایران می‌گوید که این هواپیما «در کمین‌گاه الکترونیکی نیروهای مسلح قرار گرفته» و با «غلبه فناورانه» در کنترل نیروهای ایرانی آمده ‌است.

این در حالی است که مقام‌های آمریکایی می‌گویند ارزیابی‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد که این هواپیمای بی‌سرنشین به خاطر مشکل فنی سقوط کرده و ایران از فناوری‌های الکترونیکی و رایانه‌ای برای سقوط آن استفاده نکرده‌ است.

لئون پانه‌تا در مصاحبه روز سه‌شنبه از گمانه‌زنی در این مورد که آیا این پهپاد توسط یک حمله رایانه‌ای یا با دستگاه پیشرفته ارسال پارازیت رهگیری شده خودداری کرد.

وی در این باره گفت: «فعلاً همه‌گونه حدس می‌شود زد و ظاهراً در حال حاضر هیچ چیز را نمی‌شود منتفی دانست.»

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه از اظهارنظر در این مورد خودداری کرد و تنها خبر داد که آمریکا از ایرانیان خواسته تا این پهپاد را بازگردانند.

احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران، در واکنش به این درخواست باراک اوباما گفت: «این هواپیما مایملک جمهوری اسلامی ایران است و ما تصمیم می‌گیریم که باید درباره آن چه اقدامی انجام دهیم.»

حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، نیز روز یک‌شنبه در تلویزیون ایران گفت که جمهوری اسلامی این هواپیما را به آمریکا پس نمی‌دهد و تهدید کرد که «دشمنان آثار پاسخ‌های ایران را خواهند دید».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز سه‌شنبه مایک راجر، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، ادعای ایران مبنی بر دخیل بودن نیروهای مسلح ایران در سقوط این هواپیما را رد کرد و گفت که این پهپاد پیشرفته به خاطر «مشکلات فنی» سقوط کرده ‌است.

مایک راجر، از حزب جمهوری‌خواه، که در یک همایش بررسی سیاست خارجی آمریکا سخن می‌گفت اظهار داشت: «بدون هیچ شکی می‌گویم که هیچ‌کس در این امر دخالتی نداشته و تنها یک اشکال فنی بوده‌ است.»

وی افزود: «یک مشکل فنی پیش آمد که مشکل خود ماست و مشکل هیچ کس دیگر نیست. به نظر من فعلاً آن چه در مورد این حادثه گفته می‌شود یک موج تبلیغاتی است.»

پهپاد نوع «آرکیو ۱۷۰ سنتینل» با بال‌های مدل خفاشی یک هواپیمای بی‌سرنشین رادارگریز است که برای پروازهای تجسسی طراحی شده ‌است.

به گفته جیسون کمپبل، تحلیل‌گر نظامی در موسسه رند، در گفت‌وگو با رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، پهپاد آرکیو ۱۷۰ قابلیت‌هایی چنان جدید و منحصربه‌فرد دارد که هیچ هواپیمایی در عملیات شناسایی و جمع‌آوری مخفی اطلاعات به پای آن نمی‌رسد.

به گفته مقام‌های آمریکایی، یکی از اهداف تاسیس پایگاه هوایی «شیندند» در افغانستان فراهم کردن امکانات لازم برای انجام این نوع پرواز‌ها در آسمان ایران بوده‌ است و هواپیماهای بی‌سرنشین آمریکا «سال‌هاست» بر فراز ایران جاسوسی می‌کنند.


 


بی بی سی فارسی:ایالات متحده دو فرمانده ارشد نظامی ایران را به اتهام نقض حقوق بشر در فهرست تحریم های خود قرار داده است.
وزارت خزانه داری آمریکا سه شنبه اعلام کرد سرلشکر بسیجی، حسن فیروزآبادی، فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سرتیپ پاسدار عبدالله عراقی، معاون نیروی زمینی سپاه پاسداران را در "حمایت از خواسته مردم ایران برای برقراری عدالت و پاسخگو کردن مسوولان"، تحریم کرده است.
این تحریم به معنی مسدود کردن اموال این دو نفر در آمریکا، منع ورودشان به این کشور و ممنوعیت معامله اتباع ایالات متحده با آنهاست.
به گفته مایکل پاسنر، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور دموکراسی، حقوق بشر و کارگران، تحریم این دو فرمانده نظامی ایرانی "بیانگر تعهد آمریکا برای پاسخگو کردن" مقام های ایرانی ناقض حقوق بشر است.

آقای پاسنر گفت: "ما به شهروندان ایران کمک می کنیم تا حکومت خود را بر اساس قوانین این کشور و کنوانسیون های بین المللی، در قبال حفاظت از حقوق بشر پاسخگو کنند."
تحریم حسن فیروزآبادی و عبدالله عراقی بر اساس دستورالعمل اجرایی سپتامبر ۲۰۱۰ باراک اوباما انجام می شود که با هدف مجازات مقام های شرکت کننده در سرکوب معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران و وقایع پس از آن صادر شد.
سردار سرتیپ عبدالله عراقی در حوادث پس از انتخابات فرمانده سپاه محمد رسول الله بود که مسوولیت امنیت تهران بزرگ را برعهده دارد.
او در نوامبر ۲۰۰۹، پنج ماه پس از انتخابات از این سمت برکنار شد.


 


مردمک:رئیس سازمان پدافند غیرعامل می‌گویدکه اگر شرایط ایجاب کند، مراکز غنی‌سازی اورانیوم ایران به جاهای امن‌تر منتقل می‌شوند.

با این‌حال، غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل چهارشنبه، ۲۳ آذر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر بر توانایی‌ بالای ایران در زمینه ایمنی تاسیسات هسته‌ای تاکید کرده است.

به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران با ایمن‌سازی زیرساخت‌ها، ایمن‌سازی سایبری و همچنین تفکیک حوزه‌های خطر از یکدیگر به «بازدارندگی» دست یافته است.

او در عین حال تاکید کرد که اگر آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها می‌توانستند به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کنند و به آن ضربه بزنند قطعا تاکنون این کار را انجام داده بودند.

غلامرضا جلالی همچنین نیروگاه اتمی بوشهر را از هرگونه حمله ایمن دانسته چرا که به زعم او، پروتکل‌ها و قوانین بین‌المللی مانع حمله به نیروگاه‌های اتمی مانند بوشهر هستند و همچنین مکان جغرافیایی که نیروگاه در آن قرار دارد نیز مانع حمله می‌شود.

او در این باره گفت: نیروگاه بوشهر نزدیک مرز ایران با چند کشور است که تشعشعات حملات احتمالی می‌تواند سلامت و امنیت آن مناطق با خطر مواجه کند.

به گفته آقای جلالی، آسیب‌پذیری ایران در زمینه هسته‌ای به «حداقل» رسیده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل درحالی از احتمال تغییر مکان مراکز هسته‌ای سخن گفته که هفته پیش ایران از سرنگون کردن یک فروند «پهپاد»، هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته جاسوسی آمریکایی از نوع RQ170 در شرق کشور خبر داد.

به گفته کارشناسان هواپیماهای بدون سرنشین جاسوسی RQ170 که رادارگریز هستند، می‌توانند گفت‌وگوهای تلفنی را شنود کنند، دوربین‌های بسیار قوی دارند و تشعشعات رادیو اکتیو را از مسافت بسیار دور اندازه‌گیری می‌کنند.

از طرف دیگر، همزمان با اعلام تحریم‌های تازه بین المللی بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران تنش بین ایران، آمریکا، اسرائیل و کشورهای اروپایی افزایش یافته است و تاکنون اخبار مختلفی از احتمال حمله این کشورها به تاسیسات اتمی ایران منتشر شده است.

کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که برای ساختن بمب اتم تلاش می‌کند، ایران اما این اتهام را رد و بر صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای خود تاکید کرده است.

«ویروس جاسوسی دوکو مهار شد»

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در بخش دیگری از سخنان خود ویروس جاسوسی «دوکو» را برای تاسیسات هسته‌ای ایران دردسر آفرین ندانست.

به گفته آقای جلالی از آنجایی که ایران تهدید سایبری سال گذشته را با موفقیت پشت سر گذاشت پس از آن هم می‌تواند به مقابله با ویروس‌ها بپردازد.

او همچنین خبر داد که آزمایشگاه مرجع تشخیص «ویروس‌ها و بدافزارهای رایانه‌ای» در مرکز دفاع سایبری وزارت دفاع ایران وجود دارد و مراکزی مانند «ماهر» در وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات هم فعالیت می‌کند.

به دنبال اطلاع رسانی یک شرکت آنتی ویروسی درباره «دوکو» جست‌وجوهای کارشناسان ایرانی برای آسیب‌های احتمالی آغاز شد که پس از چندی سازمان پدافند غیرعامل اعلام کرد هنوز دوکو راهی به سیستم‌های ایران پیدا نکرده است.

آقای جلالی ۲۲ آبان هم از مقابله با سومین «ویروس جاسوس» خبر داد و مدعی شد سازمان پدافند غیرعامل توانسته است آنتی ویروس «دوکو» را بسازد و آن را برای مقابله در اختیار مراکز مورد نظر قرار دهد.

به گفته تحلیلگران امنیتی «دوکو»، گونه جدیدی از ویروس کامپیوتری است که در فضای سایبر ظاهر شده و پیچیده‌تر از کرم استاکس‌نت است و می‌تواند حملات سایبری دیگری را علیه تاسیسات اتمی ایران به‌راه اندازد.

دوکو، ویروسی برای جاسوسی است که در بخش امنیت کامپیو‌تر به عنوان یک «بدافزار» شناخته می‌شود، از طریق ای-میل منتشر می‌شود و یک آسیب‌پذیری ناشناخته در مایکروسافت ورد است.

در همین راستا، غلامرضا جلالی ششم آذر ماه از شکل‌گیری اتحادیه‌ای از مجموع وزارتخانه‌های اطلاعات، دفاع، صنعت و معدن، ارتباطات و سازمان پدافند غیرعامل برای اجرای سیاست‌های رهبر‌ جمهوری اسلامی در حوزه امنیت فناوری خبر داد.

در این اتحادیه، سند راهبردی دفاع غیرعامل، تولید نرم‌افزارهای بومی و ایرانی در زمینه امنیتی و دفاعی و مراکز سایبری برای پایش تهدیدها و امداد‌ها ایجاد می‌شود.

در دو سال گذشته خبرهای مختلفی درباره زمینه‌های تشکیل ارتش سایبری و یا دفاع سایبری در رسانه‌های دولتی منتشر شده است.

پیش از این دو ویروس استاکس‌نت و استارس، تاسیسات هسته‌ای و نظامی ایران را هدف گرفته بودند.


 


دویچه وله:صبح روز دوشنبه (۲۲ آذر) حسنعلی مصطفایی، روحانی منتقد دولت بازداشت شد. به گزارش جرس، ماموران وزرات اطلاعات به منزل حسنعلی مصطفایی، از روحانیون منتقد و فعال سیاسی مقیم نجف‌آباد وارد شده و پس از بازرسی خانه، او را به مکان نامعلومی برده‌اند.
مصطفایی از روحانیون فعال در جنبش سبز و از شاگردان نزدیک آیت‌الله منتظری بوده است.
هنوز از علت بازداشت این روحانی منتقد دولت و سرنوشت وی خبری در دست نیست.


 


دویچه وله:حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ایران دو روز پیش به عربستان سعودی رفته و با ولیعهد و رئیس سازمان اطلاعات این کشور دیدار کرده است. ظاهراَ این سفر محرمانه بوده، اما مقام‌های عربستان سعودی آن را رسانه‌ای کرده‌اند.

سفر حیدر مصلحی به عربستان دومین سفر مقام‌های ایرانی به کشورهای همسایه است که خبر آن از سوی کشور میزبان رسانه‌ای و یا "افشا" می‌شود. پیش از حیدر مصلحی، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز به مسکو سفر کرده بود، اما خبر آن چند روز بعد از سوی رسانه‌های روسیه منتشر شد.

خبر سفر حیدر مصحلی به عربستان نخست توسط خبرگزاری دولتی عربستان سعودی انتشار یافت و سپس از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی تایید شد.

سفر مصلحی به عربستان سعودی در حالی صوت گرفته که دو کشور در سردترین و تنش‌آمیزترین دوره‌ی مناسبات خود قرار دارند. علاوه بر اختلاف دو کشور بر سر مسایل منطقه، بویژه ناآرامی‌های سوریه و بحرین، ایران اخیرا به تلاش برای ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن متهم شده است.

رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روزسه‌شنبه ( ۱۳ دسامبر/۲۲ آذر )ضمن تایید سفر مصلحی به ریاض گفت، سفر وزیر اطلاعات به عربستان سعودی به منظور گفت‌وگو با مقام‌های این کشور برای رفع سوءتفاهم‌های پیشامده و به بحث گذاشتن مسائل امنیتی صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران افزود: «دو کشور ایران و عربستان از کشورهای مهم منطقه هستند که در جهان اسلام نیز نقش و تاثیر بسزایی دارند. وجود این تماس‌ها و تبادل نظرها و رایزنی‌ها به رفع سوءتفاهم‌ها کمک می‌کند و از طریق آن به موضوعات سیاسی و امنیتی دوجانبه می‌پردازیم. این سفر و مذاکرات نتایج و دستاوردهای مفیدی را برای ایران و عربستان و منطقه‌ی ما داشته است.»

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی نیز روز دوشنبه (۱۲دسامبر/۲۱ آذر ) گزارش داد که حیدر مصلحی علاوه بر رئیس سازمان اطلاعات عربستان سعودی با شاهزاده نایف، ولیعهد و وزیر کشور سعودی نیز دیدار و گفت‌وگو کرده است. این خبرگزاری گفته که در این دیدار درباره مسایل مهم و مشترک میان دو کشور گفت‌وگو شد.

خشم حسین شریعتمداری

حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان افشای سفر حیدر مصلحی به ریاض از سوی مقام‌های سعودی را "کلاهبرداری بزرگ" و سوءاستفاده آنان "از ناپختگی و کم توجهی مسئولان سیاسی" جمهوری اسلامی خوانده است.

مدیرمسئول کیهان در یادداشت خود (چهارشنبه ۱۴ دسامبر/ ۲۳آذر) نوشته است: اینگونه رفت و آمدها حتی میان کشورهایی که با یکدیگر در حال جنگ هستند نیز سابقه داشته و بیرون از عرف دیپلماتیک تعریف نشده است. ولی در مواردی از این دست برای پیشگیری از برداشت غلط و یا سوءاستفاده یکی از دو طرف، فرمول‌های شناخته شده‌ای وجود دارد که در برنامه‌ریزی سفر وزیر اطلاعات ایران به عربستان رعایت نشده است.

حسین شریعتمداری در ادامه یادداشت خود آورده است، وقتی دو کشور با یکدیگر تفاوت‌های راهبردی فاحش و در حد تضاد دارند و این تفاوت راهبردها به مرحله عملیاتی رسیده است - نظیر ایران و عربستان - سفرهای دیپلماتیک در سطوح بالا صورت نمی‌پذیرد. این سفر اگر ضروری بود، می‌توانست در سطح مدیرکل مربوطه صورت پذیرد و یا حداکثر معاون وزیر و نه یک مقام عالی رتبه در سطح وزیر، آنهم وزیر اطلاعات.

به اعتقاد مدیرمسئول کیهان برای برنامه‌ریزی اینگونه سفرها برای پیشگیری از سوء استفاده طرف مقابل و برداشت غلط در افکار عمومی، دو فرمول تعریف شده وجود دارد. فرمول اول توافق دو کشور میزبان و میهمان در رسانه‌ای کردن سفر است که در آن صورت باید خبر آن پیش از انجام سفر انتشار یابد. فرمول دوم، توافق بر پنهان ماندن سفر است که به بنابر مصلحت‌های دو طرف صورت می‌گیرد.

به نظر مدیرمسئول کیهان سفر وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی به عربستان براساس فرمول دوم بوده و می‌بایست خبر آن از افکار عمومی پنهان می‌ماند. به اعتقاد حسین شریعتمداری مقام‌های ریاض با انتشار خبر سفر مصلحی "کلاهبرداری بزرگی" علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده‌اند.

حسین شریعتمداری در یادداشت خود ادعا کرده رژیم "در حال سقوط" عربستان سعودی "نیاز مبرمی" به سفر مصلحی داشته و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی "بی‌آن که بخواهد، به آل سعود هدیه‌ای داده است".


 


بی بی سی فارسی:شرکت مخابراتی نوکیا-زیمنس اعلام کرده است که قراردادهای جدیدی در ایران امضا نخواهد کرد و تعهدات فعلی خود را نیز به تدریج کاهش خواهد داد.
این شرکت با صدور بیانیه ای گفته است که این تصمیم از اول ژانویه ۲۰۱۲ به اجرا گذاشته خواهد شد.
نوکیا-زیمنس گفته است که حداکثر تلاش خود را خواهد کرد که با وجود تحریم‌های فعلی (علیه ایران) و آنچه که ممکن است در آینده اعمال شود، به تعهداتش در مقابل مشتری‌های فعلی خود پایبند بماند.
نوکیا-زیمنس از ماه ژوئن ۲۰۱۰ تا کنون فقط با مشتری‌های موجود خود، قراردادهای جدید بسته و با اپراتور سوم ایران هم قراردادی منعقد نکرده است.
این شرکت اکنون اعلام کرده است که به دلیل تحریم‌های اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و آمریکا علیه افراد، سازمان‌ها و دولت ایران، قادر نیست به فعالیت‌های اقتصادی خود در این کشور ادامه دهد.
شرکت مخابراتی نوکیا-زیمنس گفته است که تحریم‌های اعمال شده علیه بانک‌ها و نهادهای مالی ایران، موجب شده است که این شرکت در حدود یک سال گذشته فقط بتواند مبلغ کمی از پول‌های خود را از ایران خارج کند. این شرکت می‌گوید قطع معاملات بانکی تعدادی از کشورهای اروپایی با بانک‌های ایران، ادامه کار این شرکت با مشتری‌های ایرانیش را تقریبا غیرممکن کرده است.
این شرکت مخابراتی می‌گوید که تحولات مربوط به ایران را از نزدیک دنبال می‌کند و کلیه فعالیت‌هایش در ایران مطابق با تحریم‌ها و محدودیت‌‌های موجود انجام می‌گیرد، اما اضافه کرده است که این بدان معنا نیست که این شرکت در صورت تغییر شرایط سیاسی در ایران، در فعالیت‌های خود تجدید نظر نخواهد کرد.
شرکت نوکیا-زیمنس گفته است که به عقیده این شرکت، شبکه‌های مخابراتی با فراهم کردن شرایطی برای آزادی بیان، دسترسی به اطلاعات و تبادل عقاید، به رعایت حقوق بشر کمک می‌کنند، و وجود این شبکه‌ها برای توسعه اقتصادی حیاتی است.
این شرکت تاکید کرده است که خود را نسبت به کشور ایران و همینطور مردم آن متعهد می‌داند.
در سال ۲۰۱۰ میلادی هم شرکت نوکیا-زیمنس به دنبال انتقاداتی که از این شرکت در مورد فروش تجهیزات پیشرفته شنود مکالمات تلفنی به ایران و ردیابی مخالفان حکومت این کشور شده بود، اعلام کرد که فروش تجهیزات شنود و ردیابی تلفن همراه به ایران را متوقف کرده است.


 


الف:یک منبع آگاه گفت: با تصمیم عجولانه درتغییروتحول برخی ازبخشداران وفرمانداران بدون اطلاع وزارت کشورتوسط بعضی استانداران عملا دخالت درانتخابات کلید خورده است.

براساس گزارش این منبع آگاه به خبرنگار همراهان نیوز، تغییربخشداران و فرمانداران توسط برخی استانداران و صدورحکم سرپرستی صرفا به خاطرانتخابات بوده ویک دخالت آشکاردرانتخابات می باشد.

این منبع تصریح کرد: عملا با این اقدام استانداران که دربعضی ازشهرهای ایران آشکارا ازکاندیداهای مورد خاص خود حمایت می کنند،وبیش ازیک سال است که دربعضی جاها ازکاندیداهای مورد خاص حامی دولت پشتیبانی کرده و با این عمل غیرقانونی براقدامات خلاف گذشته خود صحه گذاشته اند.

این منبع آگاه اذعان داشت : بعضی فرمانداران آشکارا با کاندیدای مورد حمایت خود به مناطق سفرکرده و دربعضی از شهرها و روستاها به تبلیغ علنی می پردازند ودریک اقدام عجیب وعجولانه یکی ازاستانداران شمال غرب کشور بدون اطلاع وزارت کشوراقدام به جابجایی یک فرماندارنموده است.

این مطلع با انتقاد ازروند گزینش مجریان انتخابات گفت : برخی فرمانداران وبخشداران افراد خاص را برای برگزاری انتخابات انتخاب کرده اند وعجیب تر این که افرادی انتخاب شده اند که حتی یک روز سابقه کاری و اداری و حتی سابقه ی اجرایی ندارند.

این منبع آگاه تاکید کرد: برخی ازاستانداران و فرمانداران سلامت انتخابات را زیرسوال برده اند که با این اقدام وظایف دستگاههای نظارتی را با چالش مواجه می کنند؛، که ازدستگاههای نظارتی انتظارمی رود یک برخورد جدی با چنین استاندارانی نموده تا مشروعیت انتخابات زیرسوال نرود.


 


الف:شعبه ۷۶ دادگاه كيفري استان تهران، مصطفي كواكبيان مديرمسوول روزنامه «مردم‌سالاري» را تبرئه كرد.

به گزارش ايسنا، جلسه رسيدگي به پرونده روزنامه «مردم‌سالاري» به مديرمسوولي مصطفي كواكبيان، بيست‌ودوم آبان ماه در شعبه ۷۶ دادگاه كيفري استان تهران به رياست قاضي سيامك مدير خراساني و با حضور هيات منصفه مطبوعات برگزار شد.

اين پرونده با شكايت دادستان عمومي و انقلاب تهران و به اتهام نشر اكاذيب به قصد تشويش اذهان عمومي تشكيل شده بود كه پس از اخذ دفاعيات و اتمام جلسه دادگاه، هيات منصفه مطبوعات اعلام كرد كه مديرمسوول روزنامه مردم‌سالاري با اكثريت آرا مجرم و به اتفاق آرا مستحق تخفيف است.

پس از اعلام نظر هيات منصفه مطبوعات، هيات قضايي شعبه ۷۶ دادگاه كيفري استان تهران با صدور راي، «مصطفي كواكبيان» را تبرئه كرد.


 


خبرگزای مهر- گروه اقتصادی: هجوم نقدینگی سرگردان به سمت گیشه‌های بانک‌ها و تشکیل صف برای خرید سکه دولتی در حالی ادامه دارد که دلار در بازار آزاد تهران به 1380 تومان رسیده است و احتمال افزایش قیمت این نوع ارز به 1400 تومان در روزها و هفته‌های آینده وجود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، آخرین بررسی میدانی از بازار سکه و ارز نشان می دهد که طی دو هفته گذشته با هجوم دلالان و خریداران انواع سکه دولتی به بانکها برای کسب سود و فروش آن در بازار آزاد، بازار انواع ارزهای معتبر از جمله دلار، پوند و یورو با رکود و کاهش چشمگیر مشتری مواجه شده است.

دلار آزاد 1380 تومان

بر پایه این گزارش، طی امروز چهارشنبه هر دلار توسط دلالان و فروشندگان بازار آزاد به قیمت 1370 تا 1375 تومان خریداری و 1380 تومان نیز فروخته می شود.

همچنین قیمت خرید دلار در تابلوی صرافی ها 1370 و قیمت فروش آن نیز 1380 تومان اعلام شده است. یورو طی روز جاری 1805 تومان خریداری و 1820 تومان نیز فروخته می شوند، قیمت خرید پوند هم 2140 تومان و قیمت فروش آن نیز 2170 تومان اعلام شده است.

خبرنگار مهر در گفتگو با چند تن از دلالان و فروشندگان بازار آزاد ارز وضعیت این بازار را طی روزهای گذشته و به ویژه پس از تشکیل صفوف طولانی در مقابل شعب بانکها برای خرید سکه دولتی بررسی کرد.

یکی از فروشندگان ارز آزاد گفت: از وقتی بانک مرکزی در هفته گذشته سیاست جدید خود را در قبال فروش سکه دولتی و همچنین پیش فروش آن اعلام کرد اوضاع بدتر شده است و این روزها بازار خرید و فروش ما به شدت کساد است و حتی در برخی روزها هیچ فروشی نداریم.

وی ادامه داد: متاسفانه بانکهایی هستند که با خرید سکه دولتی از بانکها و فروش آن در بازار آزاد منابع جدید را وارد بازار ارز می کنند. ادامه این روند در روزهای گذشته و پس از تشکیل صف های طولانی در مقابل بانکها باعث به هم ریختن بازار آزاد فروش دلار و رکود آن شده است.

این فروشنده آزاد ارز تاکید کرد: در حال حاضر وضعیت بازار دچار التهاب شده است و افراد در طول روز به جای خرید و یا فروش دلار از ما به سئوال پرسیدن و کشف قیمت بسنده می کنند و این اوضاع باعث شده است تا کار و کاسبی ما طی هفته های گذشته با وضعیت بدی روبرو شود.

این دلال دلار با تاکید بر اینکه یورو و پوند نیز متاثر از تغییر ناگهانی موضع نقدینگی در بازار و جابه جایی آن به سمت بازار سکه دچار افت قیمت و نوسان شده است، بیان داشت: در حال حاضر اگر دلار نباشد یورو نیز با قیمت های به شدت بدتری از وضعیت فعلی مواجه خواهد شد.

این فروشنده آزاد ارز در پاسخ به این سئوال که دلیل سئوال پرسیدن و معامله نکردن ارزهای معتبر از سوی مردم را چه می دانید، گفت: به دلیل بروز نوسانات شدید قیمتی در هفته های اخیر و جابه جایی آن در بازارهای ارز و سکه مردم فکر می کنند ممکن است قیمت در روزهای آینده دچار تغییرات زیادی شود بنابراین سرگردان هستند و نمی دانند که چه کار باید بکنند.

وضعیت بازار سکه

همچنین گشت و گذاری نیز در بازار سکه و بررسی تابلوی صرافی ها نشان می دهد که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم امروز در تابلوی صرافی ها 582 تا 583 هزار تومان است و قیمت فروش آن نیز 593 هزار تومان قید شده است.

همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز 590 هزار تومان در تابلوی صرافی ها خریداری و 610 هزار تومان نیز فروخته می شود. نیم بهار آزادی 278 تا 279 هزار تومان خریداری و 285 تا 286 هزار تومان فروخته می شود.

هر ربع سکه امروز در تابلوی صرافی ها 140 تا 141 هزار تومان است و قیمت فروش آن نیز 146 هزار تومان اعلام شده است.

نکته قابل توجه در تابلوی صرافی ها طی امروز چهارشنبه حذف قیمت سکه های گرمی است که در این مورد برخی از صرافی ها ترجیح داده اند که حتی نام سکه گرمی هم در ردیف قیمت های سکه وجود نداشته باشد.

برخی از فروشندگان بازار آزاد پیشنهاد کردند که بانک مرکزی می تواند با ضرب و وارد بازار کردن سکه های جدید قیمت انواع سکه و التهاب فعلی آن را مهار کند. حال برای ما نیز این سئوال مطرح است که چه دست هایی اجازه نمی دهند تا چنین اتفاقات موثری برای کنترل واقعی قیمت سکه در بازار بیفتد.

چرا که با قدیمی تر شدن سکه های ضرب شده در سالهای گذشته می توان امیدوار بود که التهاب قیمتی آن نیز مهار شود چرا که ورود سکه جدید به بازار خود به خود این تاثیر را به همراه خواهد داشت.


 


مهر:رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی از درخواست تعدادی از نمایندگان برای رأی گیری گزارش این کمیسیون از تخلفات دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در صحن علنی مجلس خبر داد که در صورت تأیید این گزارش تخلفات دولت به قوه قضائیه ارجاع می شود.
غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اعلام این خبر گفت: محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی این درخواست نمایندگان برای بررسی گزارش کمیسیون طرح تحول از نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها طبق ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس را به بنده ارائه داده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره دلیل لزوم تهیه مجدد گزارش کمیسیون ویژه برای رای گیری در مجلس با وجود گزارش اخیر گفت: گزارش کمیسیون طرح تحول از نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها با سبک و سیاق گزارش های ماده 233 آیین نامه مطابقت ندارد، گزارشی که طبق ماده 233 آماده می شود مقدمه نمی طلبد اما ما قصد داشتیم در مقدمه گزارش خود نقاط مثبت اجرای این قانون را یادآور شویم و در انتها پیشنهاداتی را به دولت ارائه دهیم در حالی که در گزارش هایی که طبق ماده 233 تنظیم می شود باید تنها تخلفاتی که از قانونی صورت گرفته ذکر شود.

وی افزود: کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی قصد داشت، فعلاً راهی را طی کند که حکایت از انتقاد سازنده و تعامل مثبت دولت و مجلس داشته باشد اما در صورت ادامه تخلفات مجلس وظیفه قانونی خود را انجام می دهد.

در تصویب قانون هدفمند کردن یارانه ها مجلس تلاش کرد تا دست دولت را در اجرای این قانون باز بگذارد و در همین راستا اختیارات وسیعی را به دولت داد.

وی با بیان اینکه دولت از اختیارات وسیع خود به خوبی استفاده نکرده است، تأکید کرد: در صورتی که تخلفات دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها ادامه یابد، مجلس با تصویب قانونی باز دارنده اختیارات دولت را در اجرای این قانون محدود می کند تا رفتار دولت اصلاح شود.

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه دولت موظف است هر 6 ماده گزارش از عملکرد خود در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به مجلس ارائه دهد، از دولت به دلیل تأخیر در ارائه این گزارش انتقاد کرد.

وی گفت: گزارش دولت از عملکردش در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها حکایت از آن دارد که گزارش کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی از تخلفات دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها کاملاً درست است و یک سری تخلفات از سوی دولت صورت گرفته و متأسفانه دولت برای این تخلفات دلایل غیر موجه آورده است.

مصباحی مقدم افزود: کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی تا 4 ماه آینده گزارش دیگری را از ارزیابی عملکرد دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها ارائه خواهد داد، در صورتی که تخلفات دولت در اجرای این قانون ادامه یابد، قوانین بازدارنده و محدود کننده از سوی مجلس به تصویب می رسد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر دیروز گزارش کمیسیون طرح تحول اقتصادی از نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه در صحن علنی مجلس قرائت شد.

در این گزارش 10 تخلف دولت از قانون هدفمندی یارانه ها ذکر شده بود که مهمترین آن منجر به کسری بودجه 150 هزار میلیارد ریالی دولت خواهد شد.

به گزارش مهر، این گزارش قرار است طبق ماده 233 آئین نامه داخلی مجلس به رای نمایندگان منجلس گذاشته شود و در صورت رای مثبت نمایندگان به آن به قوه قضاییه ارجاع گردد.

ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس تصریح دارد: هرگاه حدقل ده نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیون ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور یا وزیر و یا مسئولان دستگاههای زیر مجموعه آنان را اعلام کند، موضوع بلافاصله از طریق هیئت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون های ذی ربط ارجاع می‌شود.
کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهار نظر صریح، گزارش خود را از طریق هیئت رئیسه به مجلس ارائه می کند.

براساس تبصره 1 این ماده چنانچه نظر مجلس بر تایید گزارش باشد، موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی صلاح ارسال می شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی شود.

براساس تبصره 2 نیز درصورتی که مجلس در مورد رئیس جمهور یا هریک از وزیران سه نوبت رای به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح در صورت رعایت مفاد اصل 89 قانون اساسی در دستور کار قرار خواهد گرفت.


 


کهر:دیوان محاسبات کشور گزارش تخلفات دولت مربوط به "عدم واریز مبلغ 11.2 میلیارد دلار به حساب ذخیره ارزی" و "نحوه واگذاری طرح فولاد هرمزگان" را به قوه قضائیه ارسال کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: گزارش عدم واریز مبلغ 11.2 میلیارد دلار مازاد درآمد حاصل از صادرات نفت در سال 89 به حساب ذخیره ارزی و گزارش نحوه واگذاری طرح فولاد هرمزگان و نحوه مصرف درآمد حاصل از فروش آن، در مجلس طرح و پس از تصویب نمایندگان برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال شده است.

تعداد دیگری از گزارشهای دیوان هم مثل گزارش نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و گزارش نحوه واگذاری شرکتهای دولتی در اجرای اصل 44 قانون اساسی، پس از رسیدگی در کمیسیون‌های تخصصی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شده است.

در همین حال، گزارش دیوان منحصر به تفریغ بودجه سالانه نیست. در دوره جدید دیوان محاسبات به منظور پیشگیری از تخلفات و آگاهی به موقع مسئولان کشوری از جمله مسئولان اجرایی از روند اجرای قانون بودجه ، گزارشات سه ماهه از روند اجرای بودجه و همچنین گزارشهای موضوعی از برخی موارد اساسی قانون بودجه، تهیه و به مجلس شورای اسلامی و مقامات محترم کشوری ارسال می شود.


 


ایلنا: نایب رئیس و دبیر انجمن حمل و نقل ریلی کشور در خصوص اوضاع فعلی حمل و نقل کشور به لحاظ منابع مالی گفت: وضعیت حمل و نقل ریلی کشور در حال حاضر زیر متوسط است.

سید ابوالفضل بهره‌دار در گفت‌و‌گو با ایلنا افزود: منابع مالی در حوزه حمل و نقل ریلی با توجه به اهدافی که در سند چشم انداز پیش بینی شده در سال حدود ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان است، در صورتی که در حال حاضرحدود ۶۰۰ میلیارد تومان به این بخش اختصاص می‌یابد.

به گفته وی وضعیت اختصاص منابع مالی طی سال‌های اخیر برای کل بخش حمل و نقل کشور بسیار ناچیز است.

بهره دار با اشاره به اینکه جذب منابع ارزی و تجهیزات توسط سرمایه گذار خارجی در شرایط تحریم مشکل است، گفت: حضور سرمایه گذاران به ویژه سرمایه گذاران خارجی در بخش حمل ونقل نکته بسیار مثبتی است اما به لحاظ شرایط تحریم مشکلاتی بر سر راه‌است‌که باید برای رفع این مشکلات فکری کرد.

دبیر انجمن مهندسی حمل و نقل درباره هدف از برپایی نمایشگاه‌ها در طول سال تصریح کرد: با برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها می‌توان در عرصه اطلاع رسانی، تبلیغ و خدمات اجرایی تاثیر بسزایی داشته باشد اما آنچه که مهم است حضور شرکت‌ها و سرمایه گذاران خارجی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص سفراخیر وزیر راه و مدیر عامل راه آهن به روسیه گفت: در سفر اخیر در خصوص آخرین وضعیت راه آهن قزوین- رشت - انزلی-آستارا قرار بر این شد که این پروژه از طریق BOT در اختیار پیمانکاران روسیه قرار بگیرد اما گزینه‌های مختلف علاوه بر روسیه نیز قرار دارد که باید تصمیم گیری شود.


 


ایلنا: یک کارشناس اقتصادی اعلام کرد: در حال حاضر رکود تورمی حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گریبانگیر جامعه کارگری کشور و قشر ضعیف شده است.

مهدی تقوی در گفتگو با خبرنگار ایلنا از تداوم افزایش رکود تورمی در جامعه کنونی ایران به دلیل وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی خبر داد و گفت:‌ در حال حاضر نرخ تورم و بیکاری به صورت همزمان در ایران افزایش یافته است.

دكتر تقوي از کاهش قدرت خرید طبقات متوسط و رو به ضعیف جامعه در پی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها خبر داد و خاطرنشان ساخت: در حال حاضر یارانه های نقدی در کلان شهری مانند تهران قدرت خرید خانوارها را کاهش داده است.

این کارشناس اقتصادی ضمن رد اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر حفظ قدرت خرید هشت دهک درآمدی جامعه یاد آور شد: اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی با رویکرد سیاسی است.

او خواستار افزایش سیاست های حمایتی دولت از واحدهای تولیدی شد و گفت: در حال حاضر واحدهای تولیدی به دلیل عدم پرداخت یارانه‌ها در وضعیت بحرانی قرار دارند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به این که يارانه نقدي پرداخت شده متناسب با تورم موجود نيست‏‏، تصریح کرد: عدم استفاده بهينه از منابع اقتصادي کشور موجب شده است که يارانه نقدي پرداخت شده نياز مردم را تامين نکند.

تقوي تصریح کرد: افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي متناسب با تزريق نقدينگي داده شده به مردم نيست از این رو دولت به جاي اجراي هدفمند کردن يارانه‌ها باید با تدوين سياست‌هاي اقتصادی از افزايش نرخ بيکاري پیشگیری کند.


 


ایلنا: یک نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه تاریخ انقلاب نشان داده، مجلس یک دست، مجلس موفقی نیست، گفت: هر دو جریان و تفکر اصولگرا و اصلاح طلب باید بتوانند خود را در انتخابات عرضه کنند، زیرا در این صورت مردم می‌توانند راحت انتخاب کنند.

حجت الاسلام و المسلمین سیدجلال یحیی‌زاده نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، اظهار داشت: قطعا در بین دو تفکر اصلاح طلب و اصولگرا آدم‌های زیادی هستند که شرایط حضور در صحنه را دارند.

وی افزود: منظور من از شرایط، شرایطی است که قانون مشخص کرده و آن افراد هم کاملا پایبند به آن هستند.

این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه هر دو جریان و تفکر اصولگرا و اصلاح طلب باید بتوانند خود را در انتخابات عرضه و مردم هم بتوانند راحت انتخاب کنند، گفت: در صورت حضور هر دو تفکر اصلاح طلب و اصولگرا در مجلس می‌توانیم مجلس موفقی داشته باشیم و علاوه بر آن تاریخ انقلاب هم نشان داده که مجلس به صورت یک دست نمی‌تواند مجلس موفقی باشد.


 


ایلنا: نماینده تبریز و عضو کمیته پیگیری طرح سوال از احمدی نژاد از به حد نصاب رسیدن امضاهای این طرح خبر داد.

مسعود پزشکیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا در این زمینه گفت: در حال حاضر منتظر اعلام وصول طرح سوال از احمدی نژاد از سوی هیات رئیسه هستیم چرا که امضاهای آن به حد نصاب لازم رسیده است و تقریبا بیش از ۸۰ نفر از نمایندگان این طرح را امضا کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح بحث تقابل مطرح نیست بلکه قانون اجرا نشده است و نمایندگان خواستار ارائه توضیح از سوی مسئولین در اين خصوص هستند چرا که وظیفه نماینده سوال و وظیفه مسئول روشنگری است.

وزیر بهداشت و درمان دولت اصلاحات تاکید کرد: این مسئله نباید به هیچ‌وجه سیاسی تلقی شود و اجرایی شدن طرح سوال از احمدی نژاد مصلحت بیشتری دارد تا اینکه این طرح انجام نشود.


 


ایلنا: عضو کمیسوین شورا‌ها در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی اجازه راهپیمایی را به احزاب و گروه‌های سیاسی با هر نوع طرز تفکر می‌دهیم.

محمد جواد ابطحی با تشریح جلسه روز گذشته کمیسیون شوراها به خبرنگار پارلمانی ایلنا، گفت: روز گذشته مهم‌ترین بحث کمیسیون شورا‌ها در خصوص برگزاری راهپیمایی و اجتماع از سوی احزاب مجوز دار بود.

ابطحی گفت: اما اصل ۲۷ قانون اساسی را باید با اصول دیگر قانون اساسی نیز تفسیر کرد تا از تمام لحاظ بتوان آن را بررسی کرد.

وی ادامه داد: اصل چهار قانون اساسی نیز می‌گوید که کسی نمی‌تواند اعمال حق خویش را موجب اضرار دیگری قرار دهد.

نماینده خمین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این دو اصل از قانون اساسی را باید در کنار یکدیگر تفسیر کرد، یادآور شد: اگر به خاطر برگزاری راهپیمایی در سطح شهر راهبندان شود و به هر دلیل مردم در خصوص برگزاری راهپیمایی اعتراض کنند، باید راه حلی ارائه کنیم و آن راه حل این است که این دو قانون به گونه‌ای بیاوریم که طرفین راضی شوند.

ابطحی ادامه داد: بنابراین باید آیین نامه‌ای تدوین کرد که ما هم اصل ۲۷ قانون اساسی را اجرا کنیم، که احزاب اجازه راهپیمایی داشته باشند و اصل چهل نیز رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه روز گذشته بحث مفصلی در این خصوص شد، اظهارداشت: در‌‌نهایت نتیجه این شد که راهپیمایی و برگزاری اجتماعات برای کسانی که پروانه حزب دارند مجاز باشد، اما این مساله هنوز تصویب نشده است.

ابطحی ادامه داد: اما حزبی که پروانه دارد با هر طرز تفکری که باشد به او اجازه راهپیمایی و برگزاری اجتماع را می‌دهیم، مثلا شهرداری امکاناتی را فراهم کند که با برگزاری اجتماعات شرایطی فراهم شود که نظم شهر به هم نخورد، مثلا پارکی دراختیار آن‌ها بگذارد یا مکانی را تعریف کند که این اجتماعات آسایش دیگران را سلب نکنند.

وی در پایان گفت: برای ما احزاب اصلاح طلب و اصولگرا فرقی نمی‌کند و فقط کافی است که مجوز حزب داشته باشد.


 


ایلنا:احمدی‌نژاد در کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر سازندگی ایران اسلامی، خاطرنشان کرد: همه استان‌ها و مردم باید از نعمات الهی برخوردار شوند که باید کارهای بزرگی انجام شود.

وی ایجاد اشتغال و ریشه کن کردن بیکاری از ایران اسلامی را یکی از اقدامات انجام داده شده دولت عنوان کرد و یادآور شد: تمامی منابع اعم از انسانی و طبیعی و مالی برای رفع بیکاری آماده است.

احمدی نژاد گفت: هرکس دلسوز ملت و کشور است باید به برنامه اشتغال و کارآفرینی دولت کمک کند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه حدود دو و نیم میلیون جوان این ممکلت فاقد شغل هستند، اظهار داشت: هرکس دنبال ایجاد اشتغال باشد دلسوز جوانان و کشور است و هرکس که یاس و همدلی‌ها را می‌خواهد از بین ببرد، دائما می‌گوید نمی‌شود و نمی‌شود و در هر کاری کارشکنی می‌کند و تمسخر می‌کند و به جای اینکه وام را سریع‌تر بدهد نمی‌دهد و به جای اینکه کار را انجام دهد پارتی بازی می‌کند و این‌ها با ملت نیستند.

وی گفت: دولت امسال اعلام کرده باید دو و نیم میلیون فرصت شغلی ایجاد شود و ما امکانات را بسیج کرده‌ایم و همه پای کار هستند و تسهیلات را فراهم کرده‌ایم.

احمدی‌نژاد تاکید کرد: اینجا اعلام می‌کنم اگر کسی پیدا شود بین مردم فرق بگذارد و بین مردم تبعیض بگذارد بدانید وی از این دولت نیست و استاندار باید گوشش را بگیرد و از چرخه مدیریت بیرونش کند.

وی وظیفه مردم برای ایجاد فرصت‌های شغلی همکاری با دولت و مسوولان و پای کار ایستادن برشمرد و اظهار داشت: ما از شما می‌خواهیم در کنار دولت به همکاری خود ادامه دهید.

احمدی نژاد ایران اسلامی اظهار امیدواری کرد: با همکاری مردم و دولت، کهگیلویه و بویراحمد اولین استانی باشد که بیکاری در آن ریشه کن شود.

وی گفت: احمدی‌نژاد در دولت پارتی شما مردم است.

احمدی نژاد گفت: ما خودمان را فدای شما، انقلاب و اسلام می‌دانیم و در این راه کوتاهی نمی‌کنیم و هرکسی هرحرفی می‌خواهد بزند و ما می‌گویئم نوکر این مردم هستیم و پای این نوکری خواهیم ایستاد.


 


ایلنا: دبیر سابق کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور از کمبود ۴۵۰۰ بازرس کار در واحدهای تولیدی ایران خبر داد.

علیرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار ایلنا تعداد بازرسان کار را ۵۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون واحد کوچک تولیدی در کشور فعال است که تعداد بازرسین پاسخگوی روند بررسی بازرسی نیست.

حیدری در ادامه با اشاره به آمار فزاینده حوادث ناشی از کار درواحدهای تولیدی کشور یاد آور شد: در حال حاضر بخش عمده‌ای از حوادث ناشی از کار در کشور ثبت نمی‌شود.

او یکی از وظایف اصلی بازرسی کار را حفظ ایمنی نیروی کار از طریق بازرسی‌ها اعلام کرد و گفت: به منظور کاهش حوادث ناشی از کار دولت باید با افزایش تعداد بازرسین روند بازرسی‌ها را در واحدهای صنعتی کشور افزایش دهد.


 


ایلنا:آخرین شمار كشته شدگان حادثه انفجار كوره فولاد يزد كه عصر يكشنبه 21 آذر رخ داد، با يك نفر افزايش به 13 نفر رسيد.

بر اساس گزارش‌هاي رسيده امروز با مرگ سه نفر ديگر از كارگران، تعداد كشته هاي حادثه انفجار كوره فولاد غدير به 13 نفر رسيده است كه 5 نفر از آنان در صحنه حادثه، دو نفر يك روز بعد، 3 نفر در دومين روز بعد از حادثه و سه نفر نيز امروز جان سپردند.

گفتني است هم اكنون 6 مجروح اين حادثه همچنان در بيمارستان بستري هستند.

طبق اعلام پزشكي قانوني يزد اسامي كشته شدگان اين حادثه به شرح زير است:

1 - عدنان عزيزي

2- عبدالحميد صادقي

3- مصيبت كريمي راد

4- مراد خالقپور

5- ايرج مهاجري

6- ولي محمدي

7- رحم‌الدين نورزهي

8- خداررحم اوليازهي

9- محمد ايزدي

10-هاشم عابديني

و تعيين هويت شده هاي جديد:

11- رضا خالقپور فرزند عليداد

12- رضا خالقپور فرزند چراغ

13- پويا عزيزي


 


خبرگزاری فارس: یک حقوقدان با اشاره به اعدام یکی از مفسدان اقتصادی در سال‌های گذشته، گفت: اختلاس اخیر بانکی یکی از مصادیق اخلال در نظام اقتصادی کشور است و با توجه به اینکه این اقدامات موجب بدبینی افکار عمومی می‌شود باید با متخلفین به شدت برخورد کرد و اعدام هم می تواند یکی از مجازاتها در جرم اخیر باشد.

محمد نظری در گفت‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه اخلال به معنی تجاوز به اموال مردم و ایجاد بن بست در فعالیت‌های اقتصادی است، اظهارداشت: البته قصد فردی که در مسائل اقتصادی اخلال می‌کند مهم است.
وی ادامه داد: در صورتی که قصد فرد براندازی داشته باشد با آن برخورد شدیدی خواهد شد که احراز آن بسیار مشکل است اما به نظر بنده نتیجه کار مهم است زیرا کسی که به هیچ مساله‌ای توجه ندارد و محارب با نظام است می‌توان با این افراد برخورد تا حد اعدام انجام داد.

این حقوقدان با اشاره به اعدام یکی از مفسدان اقتصادی در سال‌های گذشته، گفت: حتی می‌توان در بخش‌های دیگر قوانین بهتری تدوین کرد؛ به عنوان مثال در گذشته سرقت از طریق رایانه و ال‌سی و گشایش اعتبار صورت نمی‌گرفت اما در حال حاضر به طور مخفیانه این کار انجام می‌شود.

نظری تصریح کرد: به نظر بنده می‌توان دست بعضی از این افراد را به دلیل ارتکاب این جرم قطع کرد.

وی در پاسخ به این سوال که اختلاس بانکی اخیر می‌تواند مصداق اخلال در نظام اقتصادی کشور تلقی شود، گفت: بله؛ زیرا نتیجه این دزدی‌ها فقر، بدبینی و بی‌اعتمادی افکار عمومی می‌شود و این افراد به نوعی مردم را می‌شکند.

این حقوقدان با بیان اینکه باید با این افراد به شدت برخورد شود، بیان کرد: اگر برخورد شدیدی با این افراد صورت گیرد مردم امیدوارتر می‌شوند و عدالت مصداق بیشتری پیدا می‌کند زیرا مردم هم‌اکنون منتظر برخورد با این افراد هستند.

به گزارش فارس، براساس قانون مجازات اخلا‌گزان در نظام اقتصادی کشور مصوب 19 آذر 1369 ، اخلال در نظام پولی و ارزی کشور از طریق قاچاق عمده ارز یا ضری اسکناس یا واردکردن و یا توزیع عمده آنها اعم از داخلی و خارجی و در بندهای دیگر که مروبط به اخلال در نظام تولیدی، تقلب در پیمان ارزی یا تادیه آن، اخلال در سیاست‌های تولیدی کشور و هر گونه اقدامی که به قضد ضریه زدم به نظام جمهوری اسلامی و یا به قصد مقابله با آن و یا با علم به موثر بودن اقدام در مقابله با نظام چنانچه در حد فساد فی‌الرض باشد مرتکب به اعدام و در غیر این صورت به حبس از پنج تا بیست سال محکوم می‌شود.


 


خبرگزاری فارس: رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از نامه سرلشکر فیروزآبادی به علی لاریجانی در رابطه با ‌حذف دروس آمادگی دفاعی از دوره دبیرستان خبر داد و گفت که ‌‌آقای فیروزآبادی در نامه‌ای به آقای لاریجانی بابت این موضوع اظهار نگرانی کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علی عباس‌پور تهرانی نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس در نشست خبری به رونمایی از سند تحول در نظام آموزش و پرورش کشور اشاره کرد و گفت: بعد از تاکید رهبر معظم انقلاب در رابطه با تحول در نظام آموزش و پرورش برای تحقق رهنمودهای ایشان جلسات متعددی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برگزار کرد تا سند تحول در نظام آموزشی کشور تهیه شود.

وی سند تحول در نظام آموزش و پرورش را میثاق مشترک بین همه دست‌اندرکاران آموزش و پرورش اعم از مجلس، دولت و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی دانست و با بیان اینکه این سند طویل‌المدت بوده و به چند سال اختصاص ندارد، گفت: در این سند تلاش شده مطالبات مقام معظم رهبری برای تنظیم سند چشم‌انداز 20 ساله محقق شود.

عباس‌پور همچنین گفت: سند تحول در نظام آموزش و پرورش تنها به دوران وزارت حاجی‌بابایی مربوط نمی‌شود و لازم است از زحمات آقایان دکتر احمدی، ‌دکتر بشیری و دکتر فانی تشکر شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به برخی اظهار‌نظرها در رابطه با تغییر نظام آموزش و پرورش از سیستم 5 -3-4 به سیستم 6-3-3 اشاره کرد و گفت: این تغییر باید به تصویب مجلس یا شورای‌عالی فرهنگی برسد و در غیر این صورت وزارت آموزش و پرورش اجازه اجرای این تغییر مدل را ندارد.

وی گفت: کلیات تغییر سیستم آموزش و پرورش کشور از 5-3-4 به 6-3-3‌در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، هنوز درباره جزئیات این تغییر اقدامی صورت نگرفته است و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی احتمالا تا دو ماه آینده در این مورد اظهار‌نظر خواهد کرد.

عباس‌پور با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش در اقدامی غیرقانونی اعلام کرده که تغییر سیستم آموزشی آموزش و پرورش به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، گفت: در جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به اظهارات آقای حاجی‌بابایی اعتراض کردند و ایشان حق ندارد درباره موضوعی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب نرسیده، مطلبی غیرواقع بگوید.

وی با بیان اینکه 50 سال از عمر سیستم 5-3-4 در آموزش و پرورش می‌گذرد و باید سیستمی با کیفیت و مطلوب‌تر طراحی شود، گفت: ما نمی‌دانیم علت عجله آقای حاجی‌بابایی چیست که هر فرد اجرای تغییر سیستم آموزشی کشور می‌زند؛ در سال‌های گذشته کتب آموزشی یک سال قبل مورد برررسی کارشناسان قرار می‌گرفت اما امسال چنین اتفاقی رخ نداده است. برخی آقایان در کمیسیون آموزش و پرورش حاضر شدند و گفتند که باید دبستان را به دو مقطع سه ساله تقسیم کنیم که این بحث‌ها بدون مطالعه و بحث‌های کارشناسی است.

رئیس کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس با ابراز نگرانی از آنچه اقدامات غیرکارشناسانه و بدون مطالعاتی وزارت آموزش و پرورش در سیستم آموزشی کشور خواند، ‌گفت: برای اولین بار تغییر کتب در تیر ماه زیر چاپ رفته که این موضوع و دیگر موضوعاتی که عجولانه در آموزش و پرورش انجام می‌شود، ما را نگران کرده است.

عباس‌پور با بیان اینکه مجلس به آموزش و پرورش اجازه اقدامات خلاف قانون را نخواهد داد، خاطرنشان کرد: تغییر سیستم آموزشی کشور تنها زمانی قانونی است که با تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و یا مجلس باشد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا نقدهای کارشناسی خود را به وزیر آموزش و پرورش در جلسات کمیسیون آموزش مطرح نمی‌کنید و ترجیح می‌دهید این مباحث در نشست خبری مطرح شود، گفت: اینکه ما این بحث‌ها را رسانه‌ای می‌کنیم، به خاطر این است که آقای حاجی‌بابایی کار خودش را می‌کند؛ ‌ایشان مصاحبه کرده و گفته که تغییر سیستم آموزشی کشور را اجرا خواهد کرد که این باید به اطلاع افکار عمومی برسد البته اگر آقای حاجی‌بابایی بعد از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر سیستم آموزشی کشور را کلید بزند، ما از ایشان حمایت می‌کنیم اما اینکه ایشان کار خودشان را بکنند، نگران کننده است؛ ما از آقای مخبر انتظار داشتیم به آقای حاجی‌بابایی نسبت به اظهاراتش درباره تغییر سیستم آموزشی کشور تذکر بدهد. ما در کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز نسبت به این موضوعات به آقای حاجی‌بابایی تذکر دادیم.

وی با بیان اینکه 80 الی 90 درصد دبیرستان‌ها و مدارس راهنمایی و تمامی دبستان‌ها در روز پنجشنبه تعطیل هستند، گفت: ما از مرکز پژوهش‌های مجلس در رابطه با تعطیلی پنجشنبه‌ها گزارش خواستیم و طبق گزارشی که آنها به ما دادند، مردم از این بابت نگران هستند؛ اگر پنجشنبه‌ها تعطیل شود و به جای آن کارهای کارشناسی و مطالعاتی برای دانش‌آموزان انجام شود، زیبنده است اما اینکه هیچ برنامه‌ای نداشته باشد، قابل پذیرش نیست.

عباس‌پور از نامه سرلشکر فیروزآبادی به علی لاریجانی در رابطه با هشدار به حذف دروس آمادگی دفاعی از دوره دبیرستان خبر داد و گفت: دروس آمادگی دفاعی در دوره دبیرستان کم شده است و بر همین اساس آقای فیروزآبادی در نامه‌ای به آقای لاریجانی بابت این موضوع اظهار نگرانی کردند.


 


خبرگزاری فارس: جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ادامه بررسی طرح فضای کسب و کار و تصویب افزایش سهم ایران در صندوق بین‌اللمللی پول همراه بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، سیصد و هشتاد و سومین جلسه علنی نمایندگان مجلس هشتم شورای اسلامی، صبح امروز (چهارشنبه) با حضور 194 تن از بهارستان‌نشینان برگزار شد.

* انصاری: حضور اتاق‌ها به‌عنوان نماینده بخش خصوصی در شورای تصمیم‌گیری دست دولت را می‌بندد

در همان ابتدای جلسه جمشید انصاری نماینده مردم زنجان طی تذکری با استناد به ماده 157 آئین‌نامه داخلی مجلس نسبت به عدم رفع ابهام ماده 2 طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار توسط کمیسیون ویژه اصل 44 انتقاد کرد و گفت: قرار بود در ماده 2 رفع ابهام شود و مشکلی که در این ماده وجود داشت و منجر به مراعا ماندن آن شد، حضور اتاق‌ها به عنوان نمایندگان بخش خصوصی و تعاونی بود و این موضوع در واقع وسط دعوا نرخ تعیین کردن است.

انصاری ادامه داد: حضور نمایندگان اتاق‌ها به عنوان نمایندگان بخش خصوصی بستن دست دولت و کمیسیون‌های مجلس است و حتی یک کلمه "ناظر" نیز به این ماده اضافه نشده و رفع ابهام نشده است.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به وی گفت: در آخرین متنی که ارائه دادند، رفع ابهام شده است.

انصاری به وی پاسخ داد: بهتر است آخرین متن مصوب کمیسیون را به ما هم بدهید.

* انتقاد جعفری به "شعبان بی‌مخ" خواندن برخی نمایندگان توسط علی مطهری

بهروز جعفری نماینده سمیرم مجلس طی تذکری با استناد به بند 11 ماده 23 آئین‌نامه داخلی مجلس، نسبت به اقدامات برخی نمایندگان در آستانه انتخابات مجلس نهم انتقاد کرد و این حرکات را سناریویی برای تخریب مجلس هشتم دانست و گفت: اخیرا سناریویی علیه مجلس و برای تخریب قوه مقننه طراحی شده که از طرف برخی از همکاران دنبال می‌شود و روز گذشته یک پرده از آن در دانشگاه تهران اجرا شد.

به گفته وی یکی از همکاران روز گذشته در دانشگاه تهران برخی نمایندگان را "شعبان‌مخ" و برخی از نمایندگان را نیز "وکیل‌الدوله" خوانده است، گویا دولت کنونی خارج از نظام و مملکت است و همچنین متذکر شد: در آستانه انتخابات مجلس نهم، مجلس هشتم توسط برخی نمایندگان تخریب می‌شود و شرایط فعلی را با شرایط زمان "شعبان بی‌مخ" مقایسه می‌کند.

وی در خاتمه خواستار دفاع علی لاریجانی رئیس مجلس از عملکرد مجلس هشتم شد و این تخریب را درست ندانست.

علی لاریجانی در پاسخ به تذکر جعفری، با تاکید بر اینکه این تذکر مربوط به دستور جاری نبود، گفت: تخریب مجلس هم به صلاح نیست و هم درست نیست و اخلاقا نباید چنین مطالبی گفته شود البته هر کسی می‌تواند نظرات خودش را بیان کند اما این بیان نظرات باید با رعایت اصول و محدوده باشد.

به گزارش فارس، علی مطهری نماینده تهران روز گذشته با حضور در دانشگاه تهران به انتقاد از عملکرد مجلس هشتم پرداخته و برخی نمایندگان را "شعبان بی‌مخ" خوانده بود.

* دولت مکلف به اخذ و بررسی نظرات اتاق‌ها شد

نمایندگان مجلس صبح امروز بررسی مواد مراعا مانده طرح یک فوریتی بهبود مستمر محیط کسب و کار را در دستور کار داشتند، در این راستا ماده 2 این طرح را ضمن بررسی، تصویب کردند که این ماده دولت را مکلف می‌کند که در مراحل بررسی موضوعات مربوط به محیط کسب و کار برای ا صلاح و تدوین مقررات و آئین‌نامه‌‌ها، نظر کتبی اتاق‌ها و آن دسته از تشکل‌های ذیربطی که عضو اتاق‌ها نیستند، اعم از کارفرمایی و کارگری را درخواست و بررسی کنند و هر گاه لازم دید آنان را به جلسات تصمیم‌گیری دعوت کنند.

* موافقت نمایندگان با اخطار قاضی‌پور درباره طرح ‌فضای کسب و کار
** تبصره مربوط به تعیین تکلیف وزیر اقتصاد برای قوه‌ قضاییه حذف شد

در جریان بررسی ماده 14 طرح یک فوریت بهبود مستمر محیط کسب و کار، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه تبصره ذیل این ماده را که تشخیص دستگاه‌های اجرایی و قضایی مرتبط با محیط کسب و کار را بر عهده وزیر امور اقتصادی و دارایی گذاشته بود،
مغایر با اصل 156 قانون اساسی دانست و گفت: قانون اساسی قوه قضائیه را، قوه‌ای مستقل عنوان کرده اما در این تبصره وزیر اقتصاد و دارایی برای دستگاه قضایی تعیین تکلیف می‌کند لذا دخالت وزیر امور اقتصاد و دارایی در امور قوه قضائیه تداخل بین قواست و استقلال قوه قضائیه را زیر سؤال می‌برد.

پس از این سخنان نیز علی لاریجانی ضمن وارد دانستن اخطار نماینده اورمیه، این اخطار را به رای گذاشت که وکلای ملت با 119 رای موافق، 8 رای مخالف و 27 رای ممتنع با این اخطار موافقت کردند.

- پس از موافقت نمایندگان با اخطار نماینده ارومیه، دو کلمه "و قضایی" ‌از تبصره ذیل ماده 14 حذف شد، تعیین تکلیف وزیر اقتصاد و دارایی برای قوه قضائیه را نیز منتفی کرد.

* الزام دستگاه‌های اجرایی و قضایی به معرفی مسئول بهبود محیط کسب و کار

وکلای ملت در ادامه بررسی طرح یک فوریتی بهبود محیط کسب و کار، ماده 14 این طرح را ضمن بررسی، با 130 رای موافق، 7 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 211 نماینده حاضر در صحن اصلاح و تصویب کردند.

ماده 14 این طرح عنوان می‌کند که به منظور تعامل مستمر با فعالان اقتصادی اعم از کارفرمایی و کارگری و تلاش برای حل مشکلات آنان و ارائه پیشنهاد برای اصلاح قوانین، مقررات، بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و رویه‌های اجرایی به شورای گفت‌وگو، وزرا و رؤسای دستگاه‌های اجرایی و قضایی مرتبط با محیط کسب و کار و رؤسا و مدیران کل این دستگاه‌ها در مراکز استان‌ها موظفند یکی از معاونان خود را به عنوان مسئول بهبود محیط کسب و کار تعیین و معرفی کنند.

* الزام شهرداری‌ها ‌به اجاره دادن مکان‌های مناسب برای عرضه کالاهای ایرانی

در ادامه مجلسی‌ها در ادامه رسیدگی به مواد مراعا مانده طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار، مواد 15 و 17 این طرح را بررسی کرده و به تصویب رساندند.

مجلس در ماده 15 که با 141 رای موافق، 7 رای مخالف و 4 رای ممتنع از 210 نماینده حاضر در صحن علنی، آن را به تصویب رساندند، همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط با محیط کسب و کار همچنین سازمان‌ها و ادارات کل آنها در مراکز استان‌ها را موظف کرد به سؤالات نمایندگان تشکل‌‌ها و فعالان اقتصادی پاسخ دهند و مطالبات و شکایات آنان را بررسی کنند.

* ماده مربوط به استفاده از واحدهای مسکونی برای انجام امور دفتری حذف شد

نمایندگان مجلس همچنین، ماده 16 این طرح را با پیشنهاد سیدمحمدجواد ابطحی نماینده خمینی‌شهر حذف کردند.

وکلای ملت به پیشنهاد ابطحی برای حذف ماده 16، 116 رای موافق، 14 رای مخالف و 18 رای ممتنع دادند و ماده 16 را حذف کردند.

بهارستان نشینان در ماده 17 نیز شهرداری‌ها را موظف کردند به منظور بالا بردن امکان دسترسی تولید کنندگان کوچک و متوسط ایرانی به بازار مصرف و ایجاد امنیت برای فروشندگان کم سرمایه با استفاده از زمینه‌های به خود و وزارت راه و شهر‌سازی، مکان‌های مناسبی برای عرضه کالاها تولید داخل آماده کنند و بر مبنای قیمت تمام شده به صورت روزانه هفتگی و ماهانه به متقاضیان عرضه کالاهای ایرانی اجاره دهند.

به موجب مصوبه مجلسی‌ها، آئین‌نامه اجرایی این ماده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور و نمایندگان شورای‌عالی استان‌ها و شورای اصناف کشور تهیه می‌شود و پس از تصویب هیئت وزیران به شهرداری‌های سراسر کشور ابلاغ می‌شود.

نمایندگان ملت با 124 رای موافق، 7 رای مخالف و 15 رای ممتنع از 196 نماینده حاضر در جلسه، ماده 17 را به تصویب رساندند.

* بررسی استفساریه در مورد شمول ماده 36 بیمه شدگان
** ساعدی: قانون تامین اجتماعی شامل کارگران فصلی نی‌بر نمی‌شود

جاسم ساعدی نماینده مردم شوش دانیال طی سخنانی به عنوان طراح طرح استفساریه در مورد شمول ماده 36 به بیمه شدگان و رعایت آن توسط سازمان تامین اجتماعی که به غیر یک فوریت تقدیم هیئت رئیسه شده بود، اظهار داشت: این طرح در خصوص کارگران فصلی به خصوص کارگران نی‌بر است چراکه ‌این بندگان خدا به صورت فصلی حدود 6 تا 7 ماه در سال مشغول این کار طاقت‌فرسا و سخت و زیان آور هستند اما قانون تامین اجتماعی مصوب مجلس هفتم متاسفانه شامل حال این عزیزان نشده است.

این عضو هیئت رئیسه مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی و دولت به دنبال حل این مشکل هستند اما یک معضل قانونی در این زمینه وجود دارد که با تقدیم این استفساریه انشاءالله آن معضل حل خواهد شد.

ساعدی با بیان اینکه این کارگران حدود سه هزار نفر هستند، گفت: علت ارائه این طرح با قید یک فوریت به دلیل زیاد بودن تعداد لوایح و طرح‌ها در دستور عادی صحن علنی مجلس است. و دلیل دیگر ارائه این طرح با قید یک فوریت نیز بحث معذوراتی که برای بررسی لایحه بودجه 91 خواهد بود، است.

پس از سخنان ساعدی، هیچ مخالفی درباره فوریت طرح قانونی استفساریه در مورد شمول ماده 36 به بیمه شدگان و رعایت آن توسط سازمان تامین اجتماعی سخنرانی نکرد و سپس رئیس جلسه فوریت طرح مذکور را به رای خانه ملتی‌ها گذاشت.

* تصویب فوریت استفساریه برخورداری بیمه‌شدگان از همه خدمات مورد تعهد تامین اجتماعی

نمایندگان مجلس با 102 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 25 رأی ممتنع از 196 نماینده حاضر در صحن علنی با یک‌فوریت طرح قانونی استفساریه در مورد شمول ماده 36 به بیمه شدگان و رعایت آن توسط سازمان تامین اجتماعی موافقت کردند.

این طرح که به امضای 39 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است، دارای یک مقدمه توجیهی و موضوع استفساریه و پاسخ به سؤال این استفساریه است که در صورت تصویب نهایی آن مطابق ماده 36 قانون تامین اجتماعی مصوب 3 تیر ماه 1354، پرداخت هر میزان حق بیمه یا حتی عدم پرداخت آن توسط کارفرما به معنای برخورداری بیمه شده از تمامی خدمات مورد تعهد و مسئولیت سازمان تامین اجتماعی خواهد بود.

* بررسی فوریت لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول
** معاون ارزی بانک مرکزی: افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول قدرت مانور ما را‌ زیاد می‌کند

در جریان بررسی یک فوریت لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول و پذیرش اصلاحیه اساسنامه آن، مینو کیانی‌راد معاون ارزی بانک مرکزی به عنوان نماینده دولت به دفاع از این لایحه پرداخت و اظهار داشت: در هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول 24 کرسی وجود دارد که یکی از این کرسی‌ها در اختیار ایران است همچنین 7 کشور عضو این صندوق هستند که ایران در رأس آن قرار دارد و باید دانست که سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول حق رأی ایران را مشخص می‌کند و اگر این میزان افزایش تحقق یابد، قدرت مانور ایران افزایش می‌یابد و زمینه پیشرفت ایران فراهم می‌شود.

‌وی گفت: با افزایش این میزان مدیریت صندوق بین‌المللی پول توسط ایران و جایگاه کشورمان حفظ شده و بالا می‌رود بنابراین ضرورت دارد که یک‌فوریت این لایحه به تصویب برسد تا بتوانیم با اعلام به صندوق بین‌المللی پول این موقعیت را برای کشورمان فراهم کنیم.

پس از سخنان کیانی‌راد معاون ارزی بانک مرکزی، هیچ مخالفی در زمینه فوریت این لایحه سخنرانی نکرد و علی لاریجانی رئیس مجلس یک فوریت لایحه مذکور را به رای وکلای ملت گذاشت.

* موافقت مجلس با فوریت لایحه اجازه افزایش سهمیه ایران در صندوق پول
** سهم ایران در صندوق بین‌المللی پول ‌به 2 میلیارد و 69 میلیون دلار افزایش می‌یابد

نمایندگان مجلس با 106 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از 197 نماینده حاضر در صحن علنی، با یک‌فوریت لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول و پذیرش اصلاحیه اساسنامه آن موافقت کردند.

این لایحه که به امضای رئیس جمهور و وزیر اقتصاد رسیده است، دارای یک مقدمه توجیهی و یک ماده واحده است که در صورت تصویب نهایی آن به دولت اجازه داده می‌شود سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران را بر اساس مصوبه چهاردهمین دور بازنگری عمومی سهمیه‌ها و تغییرات سازمانی هیئت عامل صندوق بین‌المللی پول و از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به 2 میلیارد و 69 میلیون و 900 هزار دلار حق برداشت مخصوص افزایش دهد و اصلاحیه اساسنامه صندوق بین‌المللی پول را مشتمل بر 15 بند به شرح پیوست مورد پذیرش قرار دهد و اسناد آن را مبادله کند.

* شورای پول و اعتبار مکلف به تعیین شرایط اعطای تسهیلات شد

همچنین بهارستا‌نشینان در ادامه بررسی طرح یک‌فوریتی بهبود مستمر فضای کسب و کار، ماده 24 این طرح ‌که جزو مواد مراعا مانده بود را بررسی و ضمن اعمال اصلاحاتی با 110 رای موافق، 6 رای مخالف و 20 رای ممتنع، آن‌ را تصویب کردند.

وکلای ملت در این ماده کلیه دستگاه‌های اجرایی را مکلف کردند که به منظور ایجاد ترازی و عادلانه کردن قراردادهای الحاقی در انعقاد قرارداد با شرکت‌های بخش خصوصی و تعاونی برای خرید کالا یا خدمت، از فرم‌های یکنواخت استفاده کند و یک نسخه از این فرم‌ها را برای هر کدام از اتاق‌ها ارسال کنند.

* اولیاء از پاسخ‌های حسینی به سؤالش قانع شد

درستورکار بعدی امروز نمایندگان، سؤال ملی علی اکبر اولیا نماینده یزد و صدوق از سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت عدم استفاده وزارت اقتصاد از ظرفیت‌های علمی برای حل معضلات اقتصادی بود که در خانه ملت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سؤال مذکور در تاریخ 31 خرداد 1390 با حضور اولیاء و حسینی در کمیسیون اقتصادی مطرح و بررسی شده بود اما به دلیل عدم اقناع نماینده سؤال کننده از پاسخ‌های وزیر این سؤال امروز در صحن علنی مورد رسیدگی قرار گرفت.

** حسینی وزیر اقتصاد که به دلیل ارائه توضیحات درخصوص سؤال مطرح شده در جلسه علنی حضور یافته بود، با قرار گرفتن پشت تریبون، اظهار داشت: با توجه به سازوکاری که قانون پیش‌بینی کرده، آیا در طول حدود 3 سال گذشته که بنده در محضر شما بودم، تلاش و تأکید بر بهره‌گیری از انسان‌های متخصص داشته‌ام یا خیر. اگر به سه سال پیش بازگردیم در پشت همین تریبون گفتم که مشکلات اقتصادی کشور مزمن هستند اما ظرفیت‌های علمی موجود در کشور توانایی لازم را برای حل این مشکلات دارد.

وی افزود: آیا مدیران ارشد و همکاران ما که در مجلس و در کمیسیون‌های تخصصی حضور می‌یابند، انسان‌های متخصصی هستند یا خیر؟ طی چند سال گذشته وزارت اقتصاد نسبت به دوران گذشته از بهترین نیروهای متخصص استفاده کرده است و ارتباطی که وزارت اقتصاد در قالب مشاوره‌ها و گفت‌وگوها با افراد متخصص دارد کم نظیر بوده است و باید بگویم که وزارت اقتصاد هیچ طرحی ارائه نداده است مگر آنکه پیش از ارائه از نظرات مشاوران علمی و با سابقه استفاده کرده است.

به گفته وزیر اقتصاد در قانون یارانه‌‌ها که چارچوب اقتصادی آن در وزارت اقتصاد تدوین شد آیا در روند بررسی آن غیر از این بود که از نظرات و پیشنهادات همه متخصصان استفاده شد، مجلس لایحه امور گمرکی را که دارای 162 ماده بود با کمترین چالش و بیشترین عنایت مورد تصویب قرار داد و آیا این موضوع غیر از این مصداق‌هاست؟ حسینی همچنین گفت: ظرفیت‌های علمی کشور برای حل مشکلات اقتصادی شایستگی لازم را دارد البته برای حل این مشکلات به برنامه و زمان نیازمندیم و باید بگویم که وزارت اقتصاد خودش را موظف به استفاده از این ظرفیت‌ها می‌داند.

** در ادامه این جلسه علی‌اکبر اولیاء نماینده یزد و صدوق نیز به بیان توضیحاتی پیرامون سؤالش از وزیر اقتصاد پرداخت و تصریح کرد: در بسیاری از زمینه‌ها کشور ما مرزهای علمی را در نوردیده است مانند هوا فضا، انرژی هسته‌ای و اخیرا شکار پهپاد جاسوسی آمریکا اما در حوزه اقتصاد گویا با مشکلات زیادی مواجه هستیم و در شرایط تحریم باید به این امر توجه بیشتری شود.

به گفته نماینده یزد و صدوق در خانه ملت، سیاست‌های دولت در حوزه عمومی اقتصاد و روند طی شده در سال‌های گذشته ما را نگران می‌کند و جا دارد با تعقل و حساسیت بیشتری به این مسئله فکر کنیم؛ حذف برخی از نیروهای اقتصادی از اطراف رئیس جمهور نیز تا حدودی نگرانی‌هایی را بوجود می‌آورد و باید به این سؤال پاسخ داده شود که آیا واقعا ایران نمی‌‌تواند مانند مالزی و ترکیه روند رشد اقتصادی خوبی را طی کند؟

«وقتی مجلس مشکلات موجود را مشاهده می‌کند و قانون گریزی دولت در حوزه‌های مختلف را شاهد است» طبیعی است که حساسیت خاصی نسبت به این مسائل از خودش نشان دهد و باید دانست که حتی در توزیع سهام عدالت نیز با چالش جدی روبرو هستیم و در خصوص مصارف ارزی هم مشکلاتی داریم.»

اولیاء اضافه کرد: سوء تدبیرها و فرصت‌سوزی‌هایی رخ داده که لازم است در شرایط تحریم بیشتر توجه شود، گاهی وام‌های کلان در اختیار اطرافیان رئیس جمهور قرار می‌گیرد در حالیکه برخی بنگاه های کوچک برای گرفتن یک وام با مبلغ بسیار کم باید حتی به نمایندگان مجلس متوسل شوند.

** سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دوم فرصتی که در اختیار داشت با قرار گرفتن پشت تریبون، با ذکر این نکته که مشکلات اقتصادی کشور در 3 حوزه نهادی، ساختاری و سیاستی نهفته است، تصریح کرد: نرخ رشد نقدینگی در برنامه سوم توسعه حدود 29 درصد بود و در چند سال گذشته ضریب دینی به کمتر از 4 دهم رسیده است اما برای رفع مشکلات اقتصادی کشور باید نگاه علمی داشته باشیم و باید دانست که سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی ابلاغ شده توسط رهبر معظم انقلاب از سوی وزارت اقتصاد در حال دنبال شدن است.

حسینی با تأکید بر اینکه اقداماتی که در اقتصاد ایران در چند سال گذشته انجام شده، کم نظیر است، گفت: سالیانه چندین میلیارد دلار واردات فرآورده‌های نفتی داشته‌ایم و در سال 87 حدود 6 میلیارد دلار واردات فرآورده‌های نفتی داشتیم و اگر این روند ادامه می‌یافت امروز شاید به 8 میلیارد دلار می‌رسید اما امروز می‌توانم بگویم که به صادر کننده خالص فرآورده‌های نفتی تبدیل شده‌ایم.

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه سخنانش با تأکید بر اینکه طی سه سال گذشته حدود 20 هزار میلیارد تومان مالیات جمع‌آوری کرده‌ایم، متذکر شد این موفقیت‌‌ها حاصل تصویب قوانین مجلس و اقدامات وزارت اقتصاد است؛ در شرایطی که برخی دولت‌ها برای اضافه شدن 100 میلیون دلار به درآمدشان، تمام ارزش‌های لازم را زیر پا می‌گذارند اما ما در عرصه تحریم‌ها حضور یافته‌ایم و وقتی هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کردیم، بانک جهانی زبان به تحسین ایران گشود البته باید دانست که با بخشی از تحریم‌ها می‌خواهند مانع از رشد ظرفیت‌های علمی ایران شوند.

** علی اکبر اولیاء پس از این سخنان وزیر اقتصاد در بخش دوم فرصتی که در اختیار داشت، با تأکید بر اینکه در جنگ اقتصادی و شرایط سختی قرار داریم، با توجه به اینکه در شرایط تحریم قرار داریم، ممکن است این شرایط روی فروش نفت تأثیر بگذارد.

وی افزود: هر سال یک و نیم میلیون نفر به دلیل هزینه‌های ناشی از درمان به زیر خط فقر می‌رسند، گفت: از آنجایی که این موضوع خیلی به شخص وزیر اقتصاد برنمی‌گردد و فقط برای طرح موضوع در صحن علنی و حساسیت بیشتر در این زمینه آن را بیان کردم، نیازی به رای‌گیری نمی‌بینم.

* جلسه غیر علنی مجلس برای بررسی مسائل اقتصادی در شرایط تحریم

محمدرضا باهنر نائب رئیس اول که در غیاب علی لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را به عهده داشت، پس از این سخنان از تشکیل یک جلسه غیرعلنی طی هفته آینده برای بررسی مسائل و مشکلات اقتصادی در شرایط تحریم جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: احتمالا سه‌شنبه هفته آینده در یک جلسه غیرعلنی مسائل اقتصادی کشور در شرایط تحریم با حضور مسئولان این حوزه در جلسه غیرعلنی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

* نطق‌های میان دستور نمایندگان مجلس

** فرهمند: شکار هواپیمای جاسوسی آمریکا قدرت الکترونیکی ایران را ثابت کرد

کاظم فرهمند نماینده مردم مهریز و بافق طی نطق میان دستور گفت: در سایه عنایت مقام معظم رهبری و رهنمودهای ایشان و تاثیرات الهام بخش انقلاب اسلامی، موج استکبارستیزی سراسر خاورمیانه و حتی جهان را فرا گرفته و ندای آزادی‌بخش مردم و اسلام‌گرایی آنها چشم دشمنان و سرسپردگان استکبار را خیره کرده است.

این نماینده مجلس همچنین گفت: شکار هواپیمای جاسوسی آمریکا در هفته گذشته شکست بزرگ و جبران ناپذیری برای آمریکا و غرب بود که این حادثه توان بالای ایران در جنگ الکترونیک را ثابت و ناتوانی مدرن‌ترین سیستم‌های پیشرفته جمع‌آوری اطلاعات در ابعاد الکترونیکی، تصویری و مخابراتی و سامانه‌های راداری در مقابل قدرت الکترونیکی ایران را ثابت کرد.

وی با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود اظهار داشت: افزایش هزینه‌های تولید بخش کشاورزی به دلیل افزایش حامل‌های انرژی، کاهش تولید را به دنبال داشته است که تداوم این موضوع و عدم اختصاص بسته‌های حمایتی به بخش کشاورزی ضرر جبران ناپذیری به این بخش وارد کرده است.

** عثمانی: مسئولان فرصت‌های محدود شغلی را بین نزدیکان و خانواده خود تقسیم نکنند

همچنین محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در نطق میان دستور خود با اشاره به مشکل بیکاری جوانان، این موضوع را جزو دغدغه‌های اصلی جوانان و خانواده‌هایشان همچنین دل‌نگرانی نمایندگان مجلس دانست و اظهار داشت: دولت به عنوان مسئول ایجاد اشتغال در کشور باید برنامه‌های مدون و عملی برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری داشته باشد و به جای ارائه آمارهای صوری به صورت عملی و عینی، بیکاری را کاهش دهد.

وی افزود: همچنین مسئولان در هر سطح و رده‌ای که باشد نباید فرصت‌های محدود شغلی که وجود دارد را بین نزدیکان و خانواده خود تقسیم کنند تا این بی‌عدالتی و تبعیض ناروا موجب نارضایتی مردم نشود.

عثمانی افزود: شهرداری‌ها که منابع عمومی خود را از عموم مردم تامین می‌کنند، خدمات‌شان نیز باید شامل حال همه مردم شود نه اینکه برای بخش‌هایی از شهر چندین برابر مناطق محروم شهر هزینه کنند و حاشیه شهر از خدمات شهری، فضای سبز و حتی یک پل عابر پیاده محروم بماند.

وی با اشاره به فساد اقتصادی اخیر تاکید کرد که فساد اقتصادی در هر مرحله‌ای باید در نطفه خفه شود و با مفسدان اقتصادی بدون هیچ گونه محدودیتی برخورد شود.

** سعادت: ملت‌های منطقه خواهان حاکمیت اسلام هستند

حمید سعادت نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس طی نطقی میان‌دستور در صحن علنی مجلس ضمن تسلیت به مناسبت ایام ماه محرم اظهار داشت: در قضیه 9 دی عاشورا به کمک ملت ما آمد و به هدایت رهبری مخلص و پیرو امام حسین (ع) حادثه بزرگ و ماندگار دیگر در تاریخ ثبت شد.

سعادت گفت: ملت‌های مسلمان منطقه در ماه‌های گذشته بالاترین معروف را اسلام دانسته و خطاب به حکومت‌های دیکتاتور و وابسته به قدرت‌های غربی حاکمیت اسلامی را خواستار شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بالاترین منکر وجود یزدیان زمان مانند حسنی مبارک، قذافی، بن‌علی، آل خلیفه و آل سعود است که مردم با تبعیت از الگوی عاشورا حاضر به بیعت با آنها نیست.

سعادت ادامه داد: اتفاقات اخیر به فراتر از کشورهای منطقه رسیده و امروز کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز با این مسائل روبرو هستند و این بیداری عاشورای تا خاک آمریکا و اروپا هم پیش رفته است و جنبش بزرگ 99 درصد علیه یک درصد به وجود آمده است.

** کائیدی: آمریکا آرزوی استرداد هواپیمای جاسوسی را به گور خواهد برد

در ادامه نیز علی کائیدی نماینده مردم پلدختر در نطق میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: استرداد هواپیمای جاسوسی از طرف اوباما به عنوان رئیس جمهور آمریکا تمسخر آمیزترین حرف است و آمریکایی‌ها باید بدانند که درخواست استرداد هواپیما از سوی اوباما اعتراف به تجاوز است.

کائیدی خطاب به رئیس جمهور آمریکا گفت: به قول شهید بهشتی "‌آمریکایی‌ها باید از دست ما عصبانی باشند و از این عصبانیت بمیرند"؛ آمریکا آرزوی استرداد هواپیما را به گور خواهد برد.

وی گفت: همه مجالس گذشته وظایف خود را انجام داده‌اند اما مجالس و نمایندگان یک رسالت مهم‌تر و عظیم‌تری دیگری نیز بر عهده دارند و آن وظیفه دفاع جانانه از انقلاب اسلامی و حکومت دینی در زمان بروز حوادث سخت و تهدیدات جدی از ناحیه دشمنان خارجی و معاندین داخلی و ضد انقلاب است.

نماینده مردم پلدختر گفت: جریان فتنه با عنوان قرائتی جدید از دین به طغیان‌گری علیه دین و مردم پرداختند و تا سر حد ارتداد امام امت پیش رفتند و جریان انحرافی نیز باید به خوبی بداند که سرنوشت ادامه راهش همان سرنوشتی است که جریان فتنه داشت.

این نماینده مجلس در بخش دیگر از سخنانش سوءاستفاده اخیر مالی در کشور را لکه ننگینی در دامن پر افتخار جمهوری اسلامی دانست و اظهار داشت: این مسئله وظیفه و تکلیف قوه قضائیه را مضاعف می‌کند و نمایندگان مردم در مجلس اعتقاد دارند که چوبه دار و مجازات‌های سنگین قانونی و شرعی برای استرداد بیت‌المال کمترین مجازاتی است که اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور استحقاق آن را دارند.

** قوامی: تحولات پولی در سال 90 نشانگر رشد نقدینگی است

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین نیز در نطقی میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: نگاه گذرا به شاخص‌های کلان اقتصاد کشور در سال 89 و 90 بیانگر چند نکته اساسی است؛ هر چند که به طور رسمی شاخص‌های اقتصادی چند سال است که منتشر نمی‌شود ولی یافته‌های غیر رسمی حکایت از رشد حدود 5.5 درصد در سال 89 دارد که نسبت به رشد 2.75 درصدی در سال 88 و با وجود رکود اقتصادی جهانی و منطقه حکایت از بهبود اقتصاد در سال 89 دارد.

وی افزود: تحولات پولی در 7 ماه سال 90 نشانگر رشد 8.5 درصد در نقدینگی است که نسبت به مدت مشابه سال قبل که 11.2 درصد بوده و همچنین کاهش رشد پایه پولی که 4.7 درصد است و همچنین کاهش خالص مطالبات بانک مرکزی از دولت اتفاقات مثبتی در این زمینه ارزیابی می‌شود.

قوامی ادامه داد: بازار ارز به خصوص بعد از یک دوره طولانی ثبات و آرامش از مهر ماه سال گذشته دچار نوسان و اضطراب شده، بانک مرکزی با هدف برطرف کردن نوسانات خود تلاش‌های زیادی انجام داده که قابل تقدیر است. اما بازار ارز به خصوص از اردیبهشت سال 90 دچار نوسان نرخ، عدم فروش مقطعی ارز توسط برخی صرافان و چند نرخی شدن بازار شده است.

نماینده مردم اسفراین اظهار داشت: تشدید تحریم‌ها و محدودیت در دسترسی به ابزارهای مالی بین المللی، شتاب گیری تورم داخلی بعد از اجرای هدفمند یارانه‌ها و همچنین افزایش تورم جهانی از دلایل نااطمینانی است.

* اعلام وصول یک طرح قانونی در صحن علنی مجلس

در پایان جلسه امروز امیدوار رضایی عضو هیئت رئیسه مجلس، موارد اعلام وصولی را قرائت کرد که بر این اساس، طرح قانونی اعلام نسخ قوانین با موضوع ثبت اسناد و املاک به طور عادی اعلام وصول شد.

* پایان جلسه امروز

جلسه علنی نمایندگان مجلس ساعت 12:15 دقیقه بعدازظهر با اعلام سید شهاب‌الدین صدر نایب رئیس دوم مجلس که در غیاب علی لاریجانی و محمدرضا باهنر ریاست ساعات پایانی صحن را بر عهده داشت، به پایان رسید.


 


فارس:فرج الله سلحشور در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی فارس درباره «بانوی نیل» که به‌تازگی موفق به دریافت پروانه نمایش شده است، گفت: فیلم داستان عشق زلیخا به حضرت یوسف (ع) است و تنبهی که زلیخا پیدا می‌کند و تاثیراتی که این زن از خلقیات و محسنات پیامبر خداوند می‌گیرد، روایت می‌شود. در بانوی نیل، سعی شده تحول زلیخا و یکتاپرستی او روایت شود، این نسخه از سریال «حضرت یوسف» (ع)، نگاه جدیدی را دنبال می‌کند ودر این فیلم شاهد تحول زلیخا و لایق شدن او برای پیامبر هستیم.
وی درباره برنامه‌ریزی برای نمایش فیلم توضیح داد: متاسفانه با کج‌سلیقگی‌ و تغییر ذائقه تماشاگر که از سوی سینماگران صورت گرفته است، نمی‌توان برنامه دقیقی برای نمایش فیلم در نظرگرفت. ذائقه مخاطب تغییر کرده است و علاقه‌ای به آثار مذهبی و فرهنگی دیده نمی‌‌شود. اکثر آثار لوده و مبتذل مورد توجه قرار می‌گیرد که هیچ بار فرهنگی و معنایی ندارد.
سلحشور در ادامه گفت: برای این که فیلم‌های مذهبی و فرهنگی مورد توجه مخاطب قرار گیرد، باید اقشار مذهبی کشور در برابر سینمای مذهبی بی‌تفاوت نبوده و با اکران این دسته از فیلم‌ها از آن استقبال کرده و مردم را برای دیدن آثار مذهبی در هیئت‌ها و تکایا دعوت نمایند. اگر در برابر سینمای ابتذال سکوت کنیم، شاهد حاکمیت سینمای ابتذال خواهیم بود و دیگر آثار فرهنگی و هنری را در سینمای ایران نخواهیم دید.
تدوین «بانوی نیل» توسط حسین زندباف صورت گرفت و صداگذاری مجدد فیلم توسط محمدرضا دلپاک انجام شده است.


 


خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت که بستن تنگه هرمز در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار ندارد.تهدیدبه بستن تنگه هرمز عکس العملی در مقابل تهدیدات آمریکا است.

به گزارش خبرگزاری فارس، رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در گفت‌وگو با با شبکه خبری "العالم" در پاسخ به این پرسش که آیا جمهوری اسلامی ایران توانایی بستن تنگه هرمز به عنوان اهرم بازدارنده در برابر تهدید‌ها علیه ایران را دارد؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام کرده است که بحث بستن تنگه هرمز در دستور کار قرار ندارد، زیرا بر این باور است که ثبات و آرامش باید در منطقه برقرار باشد و همه کشورهای منطقه در سایه امنیت و آرامش برای پیشرفت و توسعه تلاش کنند.

وی افزود: زمانی که آمریکا و رژیم صهیونیستی تهدیدهای مختلفی را مطرح می‌کنند، در واقع، برای ایجاد فضای جنگی در منطقه تلاش می‌کنند که البته در چنین فضایی امکان دارد عکس‌العمل‌هایی نیز صورت گیرد.

مهمان‌پرست با بیان اینکه امکان دارد آن‌ها به صورت غیر منطقی و غیر عاقلانه برخی اقدامات نظامی را در دستور کار خود قرار دهند، تصریح کرد: اگر فضای منطقه جنگی شود، در آن صورت همه چیز جنگی خواهد شد.

* تهدید‌ها علیه ایران صرفا جنگ روانی است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تهدیدهای دشمنان علیه ایران اسلامی نیز گفت: تهدیدهایی که درباره اجرای عملیات نظامی علیه ایران وجود دارد، صرفا جنبه جنگ روانی دارد. کشورهای غربی، به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی به هیچ وجه امکان عملیات نظامی در منطقه را برای خود متصور نیستند. چنین اقدامی برای آن‌ها هزینه‌های فوق‌العاده سنگینی خواهد داشت. بنابراین آن‌ها سعی می‌کنند با روی آوردن به جنگ روانی بخشی از حیثیت از دست رفته خود را بازیابند و نباید به این مسائل زیاد توجه کرد.

وی درباره مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص تهدید‌ها و تحولات بین‌المللی گفت: افرادی که در کشور مسئولیت رسمی سیاسی ندارند، ممکن است در قالب نماینده مجلس و نماینده بخشی از مردم، نظرات شخصی خود را ابراز کنند، اما مواضع رسمی ایران از طریق مقامات رسمی و سیاسی اعلام می‌شود.

* بررسی سوء‌تفاهم‌ها از اهداف سفر مصلحی به عربستان

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر "حیدر مصلحی" وزیر اطلاعات به عربستان سعودی نیز گفت: وضعیت منطقه ایجاب می‌کند که کشورهای مؤثر با یکدیگر رایزنی و تبادل‌نظر کنند. یکی از موضوعاتی که هم‌ اکنون در منطقه فوق‌العاده حائز اهمیت است مسائل امنیتی است. طرح‌ها و توطئه‌هایی در حال شکل‌گیری است تا ارتباط و همکاری‌های کشورهای منطقه را به خطر بیندازد.

وی تصریح کرد: حتما یکی از مسائلی که در سفر آقای مصلحی به عربستان دنبال خواهد شد، بررسی سوء‌تفاهم‌هایی است که مطرح شده است. آمریکا اتهام‌هایی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده که باید با مذاکرات صریح و روشن، بی‌پایه و بی‌اساس بودن چنین اتهام‌هایی روشن شود تا سوء‌ظن‌ها برطرف و مشخص شود که پشت‌ پرده این گونه سناریو‌ها چه اهدافی نهفته است؛ زیرا چنین سناریوهایی امنیت و منافع هر دو کشور ایران و عربستان و نیز منطقه را هدف قرارداده است.

مهمان‌پرست با اشاره به طرح برخی سناریو‌ها علیه ایران و کشورهای منطقه از سوی دشمنان اسلام تأکید کرد: طرح چنین سناریوهایی تامین‌کننده منافع رژیم صهیونیستی است و باید با درایت کافی و کامل درباره این گونه اتهام‌ها و توطئه‌ها اقدام مناسبی در پیش گرفته شود.


 


به گزارش خبرگزاری فارس از قم، سید‌صولت مرتضوی در همایش توجیهی ـ آموزشی مسئولین و کارشناسان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی استان‌های البرز، سمنان و قم که ظهر امروز در تالار معصومیه استانداری قم برگزار شد، به تشریح رخدادهای سیاسی در منطقه خاورمیانه و غرب پرداخت و اظهار کرد: از یک طرف موج بیداری اسلامی خواب خفاش‌گونه سلاطین جور را آشفته کرده و از طرف دیگر اکثر جوامع اروپایی به ستوه آمده و نهضت 99 درصدی را کلید زده‌اند.
وی با بیان اینکه امروز سیاست بشر امروز گم‌گشته‌ای را در خود احساس می‌کند، افزود: این گم‌گشته چیزی نیست به جز معنویت و یکی از ارکان مهم این معنویت مقوله عدالت است بنابراین امروز بی‌عدالتی حلقه مفقوده عالم سیاست است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه اکنون بشریت به یک بلوغ فکری رسیده که قادر است تغییرات اساسی در زندگی فردی و اجتماعی خود ایجاد کند، عنوان کرد: حرکاتی که امروز در اقصی نقاط جهان به وقوع پیوسته، الهام‌گرفته از نظام جمهوری اسلامی ایران است و همه دنیا می‌دانند که مرکز هدایت این فریادها و الهام‌بخشی آنها از این نهضت الهی است.
مرتضوی در ادامه با اشاره به تحرکات آمریکا و هم‌پیمانانش در تحت فشار قرار دادن ایران بیان کرد: اگر این اقدامات اعم از تهدید، فشار، تحریم و... که آمریکا در مجامع به ظاهر بین‌المللی شکل داده بررسی کنید می‌بینید که در طول تاریخ این هجمه از فشار علیه یک کشور کم‌نظیر است و آنها در طول یک هفته ایران را با سه چالش هسته‌ای، حقوق بشر و تروریست خودساخته مواجه کردند.
وی افزود: این حجم بالای فشار سند شکست استکبار جهانی است و این فشارهای سنگین به دلیل این است که آنها می‌دانند مرکز فریادهایی که امروز در دنیا برخاسته کجاست و مهم‌ترین هدف آنها تسلیم کردن دولتمردان ایرانی بوده که در داخل کشور نیز برخی سیاسیون بدشان نمی‌آمد کمی عقب‌نشینی کنیم و به آنها امتیاز بدهیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: کارکرد رهبر دینی و حاکم حکومت اسلامی در این بزنگاه‌ها بروز و ظهور پیدا می‌کند زیرا می‌ایستد و سیاست الهی را ابلاغ می‌کند و مردم نیز به فرمان رهبرشان لبیک می‌گویند و سپس حماسه بزرگی مانند حماسه نهم دی 88 به وقوع می‌پیوندد که آتش فتنه را سرد و خاموش می‌کند.
وی با بیان اینکه امروز اگر جنگ سختی صورت گیرد دیگر از ابزارهای سابق استفاده نمی‌شود، گفت: امروز در دفاع جدید، جنگ سایبری مهم‌ترین عامل به حساب می‌آید و می‌بینیم که هزینه ساخت هواپیماهای جاسوسی و جنگنده‌های بدون سرنشین به مراتب از ساخت سایر هواپیماهایی که توسط انسان پرواز می‌کند پایین‌تر و اثر‌گذاری آن بسیار بیشتر است.
مرتضوی با اشاره به در اختیار گرفتن هواپیمای جاسوسی فوق مدرن و فوق سری آمریکا توسط نیروهای نظامی ایران اظهار کرد: پس سیلی که استکبار خورده است، به دنبال این است که آن را جبران کند و به هر دری می‌زند ولی به لطف الهی همه این درها بسته می‌ماند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید مراقب چالش‌های پیش روی انتخابات باشیم، افزود: در رسیدگی به صلاحیت‌ها باید عین قانون اجرا شده و کسانی که واجد شرایط هستند به مردم معرفی شوند.
معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: ما باید در مقام اجرا ‌مواظب باشم و امانت مردم را مانند شیره جانمان نگه داریم و اجازه ندهیم اعتماد عمومی مخدوش شود.
وی در پایان‌ با تاکید بر اینکه نباید با قانون برخورد سلیقه‌ای شود، عنوان کرد: احدی غیر از مجری و ناظر حق دخالت در انتخابات را ندارد و امیدواریم این انتخابات نیز موجب فخر و مباهات جمهوری اسلامی ایران و سیاه‌رویی استکبار جهانی شود.


 


خبرگزاری فارس: رئیس قوه‌قضائیه گفت: برای تعدادی از متهمان قرار مجرمیت صادر شده و کیفرخواست این پرونده نیز بزودی صادر می‌شود. رئیس سازمان بازرسی کل کشور مأموریت یافت در اسرع وقت قانونی بودن یا نبودن اصل واگذاری‌ها را بررسی کند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی قوه‌قضاییه، آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به برخی نقل قول‌های نادرست مندرج در رسانه‌ها مبنی بر برنامه دستگاه قضایی به دخالت در روند انتخابات و شیطنت‌آمیز خواندن این اطلاع‌رسانی رسانه‌‌ای اظهار داشت: در قانون انتخابات و نیز قانون اساسی به صورت واضح و شفاف وظایف هر یک از دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با انتخابات مشخص شده و بر این اساس وظیفه نظارت بر انتخابات تنها برعهده شورای نگهبان و وظیفه اجرا بر عهده هیات‌های اجرایی و وزارت کشور است و دستگاه‌های دیگر از جمله قوه‌قضاییه حق ورود در روند نظارت و اجرا را ندارند.

رئیس‌ قوه‌قضاییه با اشاره به ماده 17 قانون انتخابات، به وظیفه دستگاه قضایی در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: در ماده 17 قانون انتخابات و خارج از بحث نظارت بر انتخابات و اجرای آن که هرکدام مسئول خاص خود را دارد، به وظایف دستگاه قضایی در انتخابات اشاره شده و آمده است که محاکم صالحه قضایی موظفند به تخلفات و جرایم انتخاباتی به صورت فوری و خارج از نوبت رسیدگی کنند.

آملی لاریجانی عزم دستگاه قضایی را در این دوره از انتخابات عمل دقیق و سریع به وظایف قانونی خود و رسیدگی به جرایم انتخاباتی و پیشگیری از وقوع جرم توصیف کرد و افزود: عزم دستگاه قضایی در این دوره از انتخابات برجسته کردن کار قوه‌قضاییه و انجام وظایف در وقت خود است، چرا که مطابق قانون، جرایم انتخاباتی مشخص و مجازات‌های آن نیز معین شده است و در جرایم مشهود نیازی به اعلام مجریان نداریم و اگر جرمی برای ظابطان قضایی و یا قضات مشهود باشد منتظر نمی‌مانیم که از ناحیه ناظران یا مجریان انتخابات به ما گزارش شود.

رئیس قوه‌قضاییه در ادامه با اشاره به حساسیت برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و تلاش دشمنان از ابتدای انقلاب برای کمرنگ جلوه دادن تمام انتخابات و تلاش برای بی‌توجهی به برگزاری انتخابات گفت: کسی تردید ندارد که انتخابات باشکوه که همواره در کشور اسلامی ما برگزار شده موجب قوام مردمی نظام بوده است و در تمامی سطوح رای مردم از طریق انتخابات تاثیرگذار است.

رئیس قوه‌قضاییه به تشریح آخرین وضعیت پرونده فساد مالی پرداخت و از صدور کیفرخواست این پرونده در آینده‌ای نزدیک خبر داد و با تاکید بر ادامه روند رسیدگی دقیق به ابعاد وسیع این پرونده گفت: قوه قضاییه همچنان با تمام قوا و تمام وقت در حال رسیدگی به این پرونده است و برای تعدادی از متهمان قرار مجرمیت صادر شده و کیفرخواست این پرونده نیز بزودی صادر می‌شود و امیدواریم که در دادگاه با سرعت و دقت تکلیف این پرونده روشن شود.

ابعاد جدیدی از تخلفات در پرونده فساد مالی

رئیس قوه‌قضاییه با اشاره به این که در روند رسیدگی به این پرونده، ابعاد جدیدی از تخلفات مطرح شده است از جمله شبهات جدید درخصوص واگذاری برخی کارخانه‌های مهم همچون کارخانه فولاد به این گروه متخلف که نیاز به بررسی بیشتری دارد، گفت: احتمال واگذاری غیرقانونی برخی کارخانه‌های مهم از جمله کارخانه فولاد به گروه آریا تقویت شده است و لذا رئیس سازمان بازرسی کل کشور ماموریت یافته است که در اسرع وقت بررسی کند که آیا اصل واگذاری‌ها قانونی یا غیرقانونی بوده است.

آیت‌الله آملی لاریجانی تاکید کرد: اگر ثابت شود که واگذاری‌ها به این شرکت از ابتدا و اساس غیرقانونی بوده است مسیر قضایی رسیدگی‌ها نیز تا حدی تغییر خواهد کرد و ابعاد جدیدی خواهد یافت.

کنترل پهپاد آمریکا توسط ایران، موجب حیرت جهانیان شد

رئیس‌قوه قضاییه در ادامه سخنان خود با تبریک در اختیار گرفتن هواپیمای فوق مدرن جاسوسی آمریکا به مقام معظم رهبری، مردم، نیروهای مسلح و بویژه سپاه پاسداران گفت: این حرکت موجب حیرت جهانیان بویژه آمریکاییان شد و آنها گمان نمی‌کردند که جمهوری اسلامی بتواند هواپیمای جاسوسی آمریکا را به دام بیندازد و حالا آنها مجبورند به قدرت ویژه نیروهای مسلح ایران اعتراف و حساب دیگری را برای قدرت این نیروها باز کنند.

آیت‌الله لاریجانی تصریح کرد: دشمنان ما بدانند که نیروهای مسلح ایران با تمام قوا از حریم این کشور دفاع می‌کنند و به هیچ وجه مجالی برای حمله و دستیابی به حریم ایران به آنان نخواهند داد.

رئیس قوه قضاییه اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا در بازگرداندن هواپیمای جاسوسی آمریکا را وقیحانه خواند و گفت: آمریکا به حریم کشور ما تجاوز کرده و جنگ جاسوسی راه انداخته است و حالا توقع دارد که ما هواپیما را به او بازگردانیم؛ متاسفیم که کشوری تا این حد به خود اجازه قلدرمآبی و قدرتمندی و دخالت در امور کشورهای دیگر را می‌دهد و بعد توقع دارند هواپیمای آنها بازگردانده شود.

جاسوسی آمریکا جرم آشکار است/ فکر پس گرفتن پهپاد را از سرش بیرون کند

لاریجانی دخالت جاسوسی آمریکا در ایران را جرم آشکار دانست و گفت: ایران حق هرگونه برخورد با این جرم آشکار را دارد و آمریکا باید فکر بازپس‌گیری هواپیمای جاسوسی را از سر بیرون کند.

در ادامه جلسه راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم با اولویت جرایم کلان اقتصادی و مواد مخدر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته