-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آذر ۲۳, چهارشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 12/14/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



 

نماینده مردم تهران و مجلس شورای اسلامی درباره کمیته حقیقت یاب مسئله کوی دانشگاه و مجتمع سبحان گفت: بررسی این مسئله خیلی خوب از سوی مجلس آغاز شد و خیلی بد به اتمام رسید.

به گزارش ايلنا،علی مطهری در همایش "فريادگر بيداد"كه در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در زمان بروز مسئله برخی از نمایندگان و رئیس مجلس به محل حادثه رفتند و ابعاد حادثه را از نزدیک مورد بررسی قرار دادند و در جلسه بعدی مجلس قرار بر این شد که کمیته حقیقت یاب تشکیل شود تا گزارش حادثه در صحن علنی مجلس قرائت شود.

وی با اشاره به اینکه بعد از تصویب این مسئله فشار‌ها بر نمایندگان شروع شد، گفت: در زمان قرائت اولین گزارش که از سوی ابوترابی فرد عضو هیات رئیسه مجلس انجام می‌گرفت برخی از نمایندگان که اقلیت کمی را در مجلس شامل می‌شوند اما سیاست خاصی را دنبال می‌کنند و خود را وابسته به نهادهای امنیتی جلوه می‌دهند مانع قرائت گزارش شدند.

مطهری تاکید کرد: در عدم قرائت گزارش هیات رئیسه مجلس را مقصر می‌دانم.

نماينده مجلس شوراي اسلامي در ادامه افزود: اما شاهد این بودیم که گزارش حادثه ۲۵بهمن چند هفته بعد از اتفاق افتادن موضوع در صحن علنی قرائت شد که بنده نسبت به این مسئله اعتراض کردم که چرا بعد از گذشت ماه‌ها از حادثه کوی دانشگاه هیچ گزارشی در این رابطه قرائت نشده است اما در این فاصله کوتاه گزارش مربوط به حادثه ۲۵بهمن تهیه و قرائت شده است.

وی افزود: به اعتقاد من ملاحظات سیاسی هیات رئیسه لزومی ندارد. برخی با مشاهده این گونه ملاحظات از سوی هیات رئیسه خیال می‌کنند که شاید نباید مسایل را مطرح کنند و فکر می‌کنند این مسئله سیاست کلی نظام است یا ندایی به هیات رئیسه رسیده است و باید بگویم اگر هیات رئیسه مجلس کمی مانند احمدی‌نژاد جسارت داشت این مشکلات پیش نمی‌آمد.

علی مطهری در پاسخ به سوالی درباره زندانی شدن برخي دانشجویان در حوادث پس از انتخابات گفت: از جزییات این مسئله اطلاعی ندارم اما نسبت به برخورد با مردم در حوادث سال ۸۸و برخورد با دانشجویان معترض هستم.

وی افزود: برخی حمایت از نظام را وظیفه خود می‌دانند این‌ها تصور می‌کنند نظام مانند نهالی لرزان است که در باد می‌لرزد باید عنوان کنم نظام ما ریشه‌های مستحکم و عمیقی دارد و آنهایی که اعتراض دارند اگر اصل نظام را در خطر ببینند به مقابله برخواسته و از نظام حمایت می‌کنند.

علی مطهری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر سکوت مجلس در مقابل تخلفات دولت گفت: این سکوت کامل نیست و مجلس بی‌خاصیت نیست و كارهايي را انجام داده است.این گونه نیست که عده‌ای مانند دار المجانی دور خودشان بچرخند. اختلافات به وجود آمده مورد اعتراض برخی از نمایندگان قرار گرفته اما فشار‌ها اجازه بررسی را نداده است.

وی با اشاره به استیضاح کردان گفت: مجلس در این باره کار بزرگی انجام داد. كسي كه در جلسه راي اعتماد دروغ مي‌گويد و راي مي‌آورد آبرويش نيز مي‌رود و ما قبلا به رييس‌جمهور پيشنهاد داديم كه وي در سمت‌هاي ديگر مشغول به كار شود كه احمدی نژاد نپذيرفت.

وی افزود: گزارشات متعددی درباره تخلف از قانون، به دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰رسیده است و همچنین مجلس درباره استیضاح وزیر راه و ترابری اقدامات خوبی انجام داد اما درباره تخلفات رئیس جمهور هنوز نتوانسته است کاری انجام دهد.

مطهری همچنین در بخش دیگری از صحبت‌ها در پاسخ به دستاورد مجلس در احقاق حقوق ملت گفت: بخشی از وظایف مجلس قانون گذاری است و بخشی دیگر نظارت بر اجرای قانون. اما اقدامات مجلس در این دو زمینه کافی نبوده است زیرا رئیس جمهور به صورت علنی بیان می‌کند که من قانون تسهیلات ارزی مترو را اجرا نخواهم کرد و حتی عنوان می‌کند که مجلس در راس امور نیست.

وی افزود: اگر مردم کشورمان در مورد جايگاه و شان مجلس دچار شبهه شوند باید نقطه آغاز آن را در مجلس هشتم دانست که همه نمایندگان نشستند و به سخنان رئیس جمهور احسنت گفتند. حقوق مردم در همين مسايل است كه اگردر جایی ظلمی واقع شد و فردی به ظلم بازداشت شد باید حق وی گرفته شود.وقتی نماینده‌ای در نطق خود این مطالب را بیان می‌کند در رسانه‌ها منتشر شده و مردم از آن اطلاع خواهند یافت كه اين بسیار مهم است.

مطهري همچنین تصریح کرد: درباره مرگ هاله سحابی از وزیر اطلاعات سوال کردیم که به کمیسیون آمده و توضیحاتی را ارائه بدهد و قرار بر این شد که سی دی را به ما داده و ما آن را مشاهده کنیم و بعد اظهار نظر کنیم حال اگر ما قانع نشديم بايد به صحن علني بيايند توضيح دهند.

وی افزود: حرف این بود که نمی‌خواستند وی از دنیا برود و آنچه اتفاق افتاده بی‌توجهی مامور بوده است و اگر مامور خطایی انجام داده باید برای مردم توضیح داده شود و از مردم عذرخواهی شود. آنقدر نترسید و قداست بی‌جا برای نظام ایجاد نکنید اگر بگوییم که اشتباه کرده‌ایم نظام آسیب نمی‌بیند.

در اين مراسم پيام تصويري سيدمحمد خاتمي به مناسبت 16 آذر خطاب به دانشجويان و هچنين اعضاي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران پخش شد


 


صبح روز دوشنبه بیست و دوم آذر حسنعلی مصطفایی، روحانی منتقد دولت بازداشت شد.

به گزارش جرس، مامورین وزرات اطلاعات به منزل حسنعلی مصطفایی، از روحانیون منتقد و فعال سیاسی مقیم نجف آباد  وارد شدند و پس از بازرسی خانه، او را به مکان نامعلومی بردند و کماکان اطلاعی از وضعیت وی در دست نیست.

مصطفایی برادر دوشهید (محمد علی و محسن مصطفایی) بوده و خود نیز در دفاع مقدس حضور داشته است. وی همچنین از روحانیون فعال در جنبش سبز بوده است.

جرس نوشته است: برادر مصطفایی نیز، از فعالان سیاسی و مذهبی شهرستان نجف آباد بود، که در حادثه ای مشکوک، در نیمه شعبان امسال جان باخت.

هنوز از علت بازداشت حسنعلی مصطفایی و سرنوشت وی خبری در دست نیست.


 


علی اکبر ولایتی، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی در سیاست خارجی، مردم معترض در روسیه و مخالفان حکومت سوریه را مهره غرب خواند.

به گزارش شیعه آنلاین، علی اکبر ولایتی وزیر خارجه پیشین ایران که در حال حاضر در امور مربوط به سیاست خارجی به رهبر جمهوری اسلامی مشاوره و تحلیل می دهد، گفته است: تظاهرات در روسیه پس از برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور، یک پرده دیگر از طرح غربی ها را روشن کرد و نشان داد آنها علی رغم ادعای دوستی با روسیه آنجایی که تحولات را به نفع خود ببینند به ضرر این کشور دخالت می کنند.

اشاره ولایتی به تظاهرات مردمی در مسکو و شهرهای دیگر روسیه است که از هفته گذشته و پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی این کشور برگزار شد. مخالفان که بزرگترین تظاهرات مردمی در این کشور پس از فروپاشی شوروی را ترتیب دادند معتقدند، ولادیمیرپوتین نخست وزیر این کشور در انتخابات تقلب کرده است.

ولایتی در این باره گفت: محرک تظاهرکنندگان غربی ها و مشخصاً امریکایی ها هستند و پیش بینی من این است تظاهراتی که با تحریک غربی ها ایجاد شده راه به جایی نخواهد برد، بلکه به عنوان یک سیاست کوتاه نگر غربی می تواند روسیه را از آنها دور کند و من این تظاهرات را تظاهراتی اصیل در راستای منافع ملت روسیه نمی بینم.

ولایتی همچنین با انتقاد از تظاهرات مردمی علیه حکومت بشار اسد در سوریه گفت: بعضی از کشورهای منطقه دخالت هایی در سوریه دارند اما اغلب مردم این کشور خواستار جلوگیری از دخالت بیگانگان هستند.

وی افزود: به کشورهای همسایه چه ارتباطی دارد که در خاک سوریه دخالت می کنند و اگر قرار باشد چنین دخالت هایی مجاز شمرده شود دیگر هیچ کشوری در منطقه مصون نخواهد بود و از طرف دیگر حکومت بشار اسد حکومت ریشه داری است و ما پیش بینی نمی کنیم که این دولت سقوط کند و کشورهای منطقه اگر قرار باشد در امور داخلی سوریه دخالت کنند با طناف امریکایی ها و صهیونیست ها به چاه رفته اند.

مشاور خامنه ای همچنین برهان غلیون، رییس شورای مخالفان سوری را گماشته امریکایی ها و صهیونیست ها خواند که در ترکیه مستقر است.
 

 در جریان سرکوب اعتراضات مردمی علیه رژیم بشار اسد در سوریه، تا کنون بیش از پنج هزار نفر از شهروندان این کشور کشته شده اند.


 


 

رییس انجمن مددکاری می گوید: " فقر تنها علتی است که موجب می‌شود فردی یکی از اعضای بدن خود را به فروش برساند."

مصطفی اقلیما رییس انجمن مددکاری، فقر و بیکاری را علت اصلی گرایش افراد به فروش کلیه دانسته و عنوان کرد که فقر تنها علتی است که موجب می‌شود فردی یکی از اعضای بدن خود را به فروش برساند.

وی با بیان اینکه بسیاری از فروشندگان کلیه برای به دست آوردن پول و رفع مشکلات خود اقدام به چنین کاری می‌کنند، به ایسنا گفت:"هنگامی که فرد دچار بیماری کلیوی می‌شود، کمتر فردی از اعضای خانواده وی حاضر به دادن کلیه می‌شوند و بیشتر افراد مایل هستند به خرید کلیه روی آورند."

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران اوایل سال گذشته بیشترین فروشندگان کلیه در کشور را افراد ۲۵ تا ۲۶ ساله معرفی کرده است.

به گفته رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سالانه بیشتر از ۲ هزار پیوند کلیه در کشور انجام می شود که ۲۰ درصد آن از افراد دچار مرگ مغزی تامین می شود. ولی مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران گفته است:" بیش از ۹۵ درصد کلیه‌های اهدایی به صورت فروش کلیه انجام می‌شود."

هرچند اغلب کارشناسان بر این باورند که آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد ولی آمار رسمی نشان می دهد سالانه بیش از دو هزار و ۳۰۰ مورد پیوند کلیه انجام می شود که از این تعداد تنها ۵۹۵ مورد، از طریق بیماران مرگ مغزی انجام می شود. ۲۰ درصد از جمعیت کشور یعنی ۱۴ میلیون نفر در کشور مبتلا به بیماری های کلیوی هستند. ۳۵ هزار نفر از آنها ناچارند هفته ای ۲ تا ۳ بار دیالیز شوند. اما مشکل وقتی حادتر می شود که بدن فرد به دیالیز جواب ندهد و فرد نیازمند پیوند کلیه شود.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران اوایل سال گذشته بیشترین اهداکنندگان کلیه در کشور را افراد ۲۵ تا ۲۶ ساله معرفی کرد.

به گفته قاسمی، نتایج بررسی‌ها بیانگر این است در حالی که ۷۰ درصد مشکلات مربوط به بیماری‌های کلیوی در کشور در سنین ۲۰ تا ۴۴ سال رخ می‌دهد، اما در مقابل، بیش از ۵۰ درصد اهداکنندگان کلیه در رده سنی ۲۵ تا ۲۶ سال قرار دارند.

بیماران نیازمند کلیه معمولا یک تا ۴ ماه در انتظار هدیه‌دهنده هستند در حالی که بیش از ۹۵ درصد کلیه‌های اهدایی به صورت فروش کلیه انجام می‌شود.
 


 


مادر کوروش کوهکن، فعال فرهنگی زندانی که در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد بعد از شش ماه موفق به دیدار با فرزندش شد.

سودابه کوهکن بعد از این ملاقات به کلمه گفت: ما در شهرستان فیروز آباد فارس ساکن هستیم و چون بیماری قلبی دارم و راه بسیار دور است نمی توانم زود به زود به ملاقات پسرم بیایم هفته گذشته و بعد از شش ماه توانستم دوباره فرزندم کوروش را ببینم.

او از قطع بودن تلفن های بند ۳۵۰ زندان اوین هم گلایه کرد و افزود: بعد از قطع تلفن های بند ۳۵۰ ماه ها از پسرم بی خبر می مانم. نمی دانید روزها و شبهایم را چطور با اضطراب و نگرانی گذرانده ام الان هم که فرزندم را ملاقات کرده ام می بینم نگرانی هایم بی مورد نبوده است و شرایط جسمی او اصلا مناسب نیست.

قطع تلفن های بند ۳۵۰ برای زندانیان شهرستانی بند ۳۵۰ بسیار دشوار تر از دیگران است چرا که خانواده های تهرانی دست کم هفته ای یک بار از وضعیت زندانی شان مطلع می شوند اما خانواده هایی که در شهرستان زندگی می کنند ماه ها از وضعیت عزیزان شان بی خبرند.

کوروش کوهکن، ۱۱ بهمن ماه سال ۸۸ دستگیر و زندانی شد و ماه ها در بند ۲۴۰ زندان اوین تحت فشارهای روحی و جسمی قرار گرفت .فشارهایی که موجب آسیب روحی و همچنین آسیب دیدن زانوی پای راست این زندانی سیاسی شد .وی خردادماه امسال به دلیل حاد شدن شرایط جسمانی اش تحت تدابیر شدید امنیتی در بیمارستان طالقانی جراحی شد اما پیش از پایان یافتن مراحل درمان دوباره به زندان بازگردانده شد مساله ای که موجب شد همچنان درد زانوی او ادامه داشته باشد .

مادر این زندانی سیاسی در این باره گفت: هر بار به تهران آمده ام برای فرزندم از دادستان تهران درخواست مرخصی کرده ام اما دادستان تهران هیچ پاسخی نمی دهد. من مسوولیت هر اتفاقی برای فرزندم را متوجه دادستان تهران می دانم چرا که چندین بار برای درخواست مرخصی به دفتر او رفته ام و وضعیت فرزندم را شرح داده ام اما بی توجهی های آقای دادستان مرا شوکه کرده است.

او ادامه داد: فرزندم به علت مصرف بیش از حد داروهای مسکن به خاطر درد شدید زانویش به بیماری گوارشی هم مبتلا شده است، چگونه مسوولانی که ادعای مسلمانی دارند با یک زندانی بی پناه این گونه رفتار می کنند.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی، پیشتر کوروش کوهکن را به سه سال و شش ماه حبس تعزیری و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد و وی در حال حاضر دوران محکومیت خود را در بند ۳۵۰ زندان اوین سپری می کند.
 


 


شرکت مخابراتی نوکیا-زیمنس اعلام کرده است که قراردادهای جدیدی در ایران امضا نخواهد کرد و تعهدات فعلی خود را نیز به تدریج کاهش خواهد داد.

به گزارش بی بی سی، این شرکت با صدور بیانیه ای گفته است که این تصمیم از اول ژانویه ۲۰۱۲ به اجرا گذاشته خواهد شد.

با این حال، نوکیا-زیمنس گفته است که حداکثر تلاش خود را خواهد کرد که با وجود تحریم‌های فعلی (علیه ایران) و آنچه که ممکن است در آینده اعمال شود، به تعهداتش در مقابل مشتری‌های فعلی خود پایبند بماند.

نوکیا-زیمنس از ماه ژوئن ۲۰۱۰ تا کنون فقط با مشتری‌های موجود خود، قراردادهای جدید بسته و با اپراتور سوم ایران هم قراردادی منعقد نکرده است.

این شرکت اکنون اعلام کرده است که به دلیل تحریم‌های اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و آمریکا علیه افراد، سازمان‌ها و دولت ایران، قادر نیست به فعالیت‌های اقتصادی خود در این کشور ادامه دهد.

شرکت مخابراتی نوکیا-زیمنس گفته است که تحریم‌های اعمال شده علیه بانک‌ها و نهادهای مالی ایران، موجب شده است که این شرکت در حدود یک سال گذشته فقط بتواند مبلغ کمی از پول‌های خود را از ایران خارج کند. این شرکت می‌گوید قطع معاملات بانکی تعدادی از کشورهای اروپایی با بانک‌های ایران، ادامه کار این شرکت با مشتری‌های ایرانیش را تقریبا غیرممکن کرده است.

این شرکت مخابراتی می‌گوید که تحولات مربوط به ایران را از نزدیک دنبال می‌کند و کلیه فعالیت‌هایش در ایران مطابق با تحریم‌ها و محدودیت‌‌های موجود انجام می‌گیرد، اما اضافه کرده است که این بدان معنا نیست که این شرکت در صورت تغییر شرایط سیاسی در ایران، در فعالیت‌های خود تجدید نظر نخواهد کرد.

شرکت نوکیا-زیمنس گفته است که به عقیده این شرکت، شبکه‌های مخابراتی با فراهم کردن شرایطی برای آزادی بیان، دسترسی به اطلاعات و تبادل عقاید، به رعایت حقوق بشر کمک می‌کنند، و وجود این شبکه‌ها برای توسعه اقتصادی حیاتی است.

این شرکت تاکید کرده است که خود را نسبت به کشور ایران و همینطور مردم آن متعهد می‌داند.

در سال ۲۰۱۰ میلادی هم شرکت نوکیا-زیمنس به دنبال انتقاداتی که از این شرکت در مورد فروش تجهیزات پیشرفته شنود مکالمات تلفنی به ایران و ردیابی مخالفان حکومت این کشور شده بود، اعلام کرد که فروش تجهیزات شنود و ردیابی تلفن همراه به ایران را متوقف کرده است.
 


 


حمید مافی

اگر چه دولت تلاش می‌کند تا همچنان آمار جمعیت زیر خط فقر در ایران را انکار کند و رئیس دولت چندی قبل مدعی شده است که در ایران کسی گرسنه نمی‌ماند اما تازه‌ترین گفته‌های یک نماینده مجلس در ایران نشان می‌دهد که نیمی از جمعیت ایران کمتر از آنچه که نیاز دارند کالری دریافت می‌کنند.
شاهرخ رامین در همایش اقتصاد سلامت، چشم انداز و چالش‌ها، گفته است: بنا بر آماری که در سال ۸۹ به دست آمده است، ۵۰ درصد مردم زیر خط دریافت کالری قرار دارند. به گفته این نماینده مجلس، ۳۰ درصد افراد جامعه بیشتر از آنچه که نیاز دارند، کالری دریافت می‌کنند و تنها ۲۰ درصد مردم به اندازه مورد نیاز کالری دریافت می‌کنند. معنای ساده این سخنان این است که نیمی از شهروندان ایرانی، توان تامین هزینه خوراک روزانه خود بر اساس کالری مورد نیاز را ندارند و سیری شکمی جایگزین سیری سلولی شده است.

فقر غذایی ایرانیان
وزیر جهادکشاورزی خرداد ماه امسال اعلام کرد: امنیت غذایی در ایران به بالای ۹۲ درصد رسیده است و از این نظر ایران یکی از بالا‌ترین ضرایب امنیت غذایی در جهان را دارد. اما وزیر بهداشت و درمان مرداد ماه امسال از نامناسب بودن وضعیت سبد غذایی خانوارهای ایرانی خبر داده و گفته است: با توجه به هدفمند شدن یارانه‌ها مردم باید بدانند با پولی که در دست دارند چگونه نیازهای ضروری اشان را تامین کنند.
این گفته‌های مرضیه وحید دستجردی اشاره‌ای پنهان به این نکته دارد که وضعیت سبد غذایی خانواده‌های ایرانی بعد از هدفمند شدن یارانه‌ها نه تنها بهبود نیافته بلکه موجب نگرانی دست اندرکاران نظام سلامت کشور نیز شده است.
بانک مرکزی ایران در تازه‌ترین اعلام عمومی‌اش، نرخ تورم در پایان آبان ماه را ۱۹. ۸درصد اعلام کرده است. این در حالی است که بنا بر گزارش تارنمای الف، نرخ تورم در آبان ماه به ۲۸ درصد رسیده است. این تارنما بر اساس محاسبات مرکز آمار ایران اعلام کرده است که نرخ تورم پیش از هدفمندی یارانه‌ها ۹/۸ درصد بوده و در یک سال اخیر نزدیک به بیست درصد افزایش داشته است.
حال چنان چه از تناقض آمار‌های دولتی که در چند سال گذشته به یک رویه عادی تبدیل شده، بگذریم حکایت کاهش توان قدرت خرید مردم در سال‌های گذشته واقعیتی غیر قابل انکار است. به گونه‌ای که مسوولان دولتی نیز امکان کتمان آن را ندارند.
ربابه شیخ الاسلام مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و درمان چندی قبل در یک برنامه رادیویی به صراحت اعلام کرده است: ۲۳ درصد افراد جامعه زیر خط بقاء قرار دارند و کمتر از نیاز روزانه اشان کالری دریافت می‌کنند.
این مقام مسوول گفته است: ۷۰ درصد جمعیت ایران کمتر از نیاز روزانه اشان آهن دریافت می‌کنند. از این ۷۰ درصد ۴۴ درصد کمتر از ۷۰ در صد آهن مورد نیازشان در روز را در یافت می‌کنند.
به گفته او، ۷۵درصد شهروندان ایرانی نیز فقر کلسیم دارند و نیاز روزانه اشان به کلسیم تامین نمی‌شود. او گفته است: ۹۰ درصد کسانی که فقر دریافت کلسیم دارند، کمتر از ۷۵ درصد کلسیم مورد نیاز را دریافت می‌کنند.
بنا بر همین روایت‌های رسمی دولتی‌ها، سرانه مصرف روزانه گوشت در ایران چهار کیلو گرم است. اگر چه دولت آمار ۱۲ کیلوگرم را نیز اعلام کرده، اما با همین آمار سه برابری دولت، ایرانی‌ها یک چهارم میانگین جهانی مصرف روزانه گوشت مصرف می‌کنند. سرانه متوسط مصرف گوشت در جهان ۴۵ کیلوگرم، در ترکیه ۴۰ کیلوگرم، در اروپا ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم و در امریکا ۸۰ کیلوگرم گزارش شده است.
همچنین سرانه مصرف روزانه گوشت قرمز در ایران ۳۹ گرم اعلام شده در حالی که حداقل نیاز روزانه بدن به گوشت ۴۸ گرم است. سرانه مصرف گوشت سفید هم در ایران ۳۹ گرم در روز گزارش شده، در حالی که حداقل نیاز روزانه بدن به گوشت سفید ۵۰ گرم است.
سرانه مصرف برنج در ایران هم ۲۶کیلوگرم پائین‌تر از میانگین مصرف جهانی است. در حالی که سرانه مصرف برنج در جهان به طور متوسط ۶۵ کیلو گرم است، ایرنیان به طور متوسط سالانه ۳۹ کیلوگرم برنج مصرف می‌کنند.
سرانه مصرف میوه و سبزیجات در ایران هم بحرانی است. به گفته جلیل کوهپایه‌زاده مشاور وزیر بهداشت، تنها ۱۱ درصد مردم ایران روزانه ۵ واحد میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند. همچنین سرانه مصرف آبمیوه در ایران هم یک چهارم میانگین جهانی است. در حالی که سرانه مصرف آب میوه در جهان چهل لیتر در سال است، سرانه ایرانیان به یازده لیتر هم نمی‌رسد.
سرانه مصرف لبنیات در ایران هم بسیار پائین‌تر از میانگین جهانی است. در حالی که میانگین جهانی مصرف شیر ۱۵۰ کیلوگرم اعلام شده و سازمان بهداشت جهانی حداقل سرانه شیر مورد نیاز افراد را ۳۰۰ کیلوگرم اعلام کرده است، سرانه مصرف شیر ایرانیان ۸۰ تا ۹۰ کیلوگرم در روز است. میزان مصرف تخم مرغ هم در ایران کمتر از میانگین جهانی نشان می‌دهد. سرانه مصرف تخم مرغ در جهان ۱۸ کیلو گرم و در ایران ۱۰ کیلوگرم است.
هر چه که ایرانیان در مصرف مواد غذایی پروتئین دار که کالری مورد نیاز روزانه اشان را تامین می‌کند فقیر هستند، در مصرف نان از میانگین جهانی پیش افتاده‌اند. به گفته ربابه شیخ الاسلام، مردم ایران ۱۵ درصد پروتئین مورد نیازشان را از گوشت دریافت می‌کنند، در حالی که نان تامین کننده ۵۳ درصد پروتئین مورد نیاز شهروندان ایرانی است. سرانه مصرف نان به عنوان تامین کننده اصلی پروتئین و سیری ایرانیان تا پیش از هدفمندی یارانه‌ها ۱۶۵ کیلوگرم گزارش شده که دو برابر میانگین جهانی و سه برابر میانگین کشورهای اروپایی است. این سرانه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بیش از ۵۰ کیلوگرم کاهش یافته و به ۱۰۴ کیلوگرم رسیده است.
در همین حال بنا بر اعلام وزارت بهداشت و درمان کشور، ۱۲ درصد کودکان ایرانی در مناطق محروم دچار سوء تغذیه هستند و دولت اعلام کرده است ۱۱ میلیارد تومان برای طرح کاهش فقر غذایی در مناطق محروم هزینه خواهد کرد. بر اساس آمار‌های این وزارتخانه، در سال ۸۶ بیش از یک چهارم مردم ایران دچار فقر غذایی بوده‌اند.

افزایش هزینه‌های درمان
حسین امین لو مشاور وزیر بهداشت تابستان امسال اعلام کرده بود: هدفمندی یارانه‌ها بر اقتصاد سلامت کشور تاثیر مستقیم، غیر مستقیم و جنبی گذاشته است. وزیر بهداشت و درمان هم تائید کرده است: هدفمندی یارانه‌ها موجب افزایش هزینه‌های درمان شده است.
افزایش قیمت دارو و هزینه‌های پزشکی مشخص‌ترین تاثیر گذاری هدفمندی یارانه‌ها بر اقتصاد سلامت است. اما برای پیامدهای غیر مستقیم و پنهان اجرای این قانون بر اقتصاد سلامت جامعه، به این بخش از سخنان شاهرخ رامین نماینده مجلس توجه کرد که گفته است: هزینه ناشی از عدم تامین کالری روزانه افراد ۵. ۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.
شهاب الدین صدر عضو هیات رئیسه مجلس هم گفته است: بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها حداقل ۵. ۲ درصد شهروندان به خاطر هزینه‌های درمان به زیر خط فقر سقوط می‌کنند و این به معنای افزایش یک و نیم درصدی افراد زیر خط فقر جامعه است.
آمار جمعیت شهروندانی که به خاطر تامین هزینه‌های درمانی زیر خط فقر سقوط می‌کنند هم چون دیگر آمارهای دولتی و رسمی در ایران متفاوت است. به گونه‌ای که نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته است: هزینه‌های درمان هر سال تعداد بیشتری را فقیر می‌کند و اکنون سالانه ۵ درصد جمعیت کشور یعنی بیش از ۵. ۳ میلیون نفر بر اثر پرداخت هزینه‌های درمان برای همیشه به زیر خط فقر می‌روند و مجبورند برای تأمین این هزینه‌ها وسایل زندگی خود را هم بفروشند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیش از این هم گفته بود: قرار شد بعد از اجرای هدفمندی یارانه‌ها ۷۰درصد هزینه‌های درمانی شهروندان توسط دولت تامین شود و ۳۰ درصد را مردم بپردازند، در حالی که هم اکنون مردم ۵۷ درصد هزینه‌های درمانی را از جیب پرداخت می‌کنند. البته به گفته رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور، ۷۰ درصد هزینه‌های درمانی از جیب مردم پرداخت می‌شود. این در حالی است که دولت وعده داده بود؛ پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها ۱۰ درصد از درآمدهای ناشی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی را صرف حوزه بهداشت و درمان کشور کند و سه هزار میلیارد تومان از درآمدهای حاصل از فروش نفت را در کنار اعتبار ۱۶ هزار میلیاردی بخش سلامت کشور به حوزه بهداشت و سلامت کشور اختصاص دهد. وعده‌ای که به گفته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تا به امروز تحقق نیافته است. وزیر بهداشت و درمان کشور هم این مساله را تائید کرده و گفته است: هزینه‌های مصرف برق، گاز، بنزین و سایر انرژی‌ها باید در افزایش هزینه‌های سیستم درمان لحاظ شود که با احتساب صورت گرفته و محاسبات انجام شده مشخص شده است تاکنون بیش از ۲ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان تأثیر هدفمندی یارانه‌ها بر سیستم بهداشت و درمان کشور بوده است. این در حالی است که تاکنون حتی یک ریال هم از ۳ هزار میلیارد تومان مازاد درآمد نفت را دریافت نکردیم و پاسخ معاونت راهبردی ریاست جمهوری به ما این بوده است که پرداخت می‌کنیم اما تاکنون این اتفاق صورت نگرفته است.

تهدیدی که باید جدی گرفته شود
حال دولت اگر چه مدعی است که شکاف طبقاتی در جامعه را کاهش داده و گام‌هایی به سمت گسترش عدالت اجتماعی برداشته است، اما واقعیت‌های اقتصادی حاکم بر جامعه نشان می‌دهد که حداقل نیمی از جامعه ایرانی، برای تامین کالری مورد نیازشان مشکل دارند. همچنین به گفته فعالان کارگری، حداقل چهل درصد جامعه جمعیت هفت میلیون و پانصد هزار نفری زیر خط فقر قرار دارند و برای تامین معاش خود با مشکل روبرو هستند.
بنا بر اعلام سازمان‌های آماری هزینه تامین حداقلی مواد غذایی در ایران ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان برآورد شده است، در حالی که حداقل حقوق و دستمزد در ایران تنها ۳۰ هزار تومان بیشتر از هزینه یک سبد غذایی حداقلی است. همچنین بنا بر گزارش تارنمای قانون آنلاین متوسط هزینه یک خانواده در ایران ۵. ۷۲ دلار برآورد شده و هزینه ماهیانه سفره غذایی یک خانواده ایرانی حداقل ۳۴۸ هزار تومان خواهد بود.
برای همین کار‌شناسان اقتصادی سخت نگران ادامه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش نرخ تورم در کشور هستند. به گونه‌ای که رزاقی استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفته است: پرداخت نقدی یارانه‌ها کفاف زندگی هزینه‌های شهری را نمی‌دهد. رزاقی گفته است: برخلاف ادعای وزیر اقتصاد، قدرت خرید تمام دهک‌های جامعه کاهش یافته است و ادامه روند فعلی جامعه کارگری را دچار بحران خواهد کرد.


 


همایش بین‌المللی «اتحاد تمدن‌ها» در حالی به پایان رسید که سید محمد خاتمی رییس جمهور پیشین و نظریه پرداز "گفت و گوی تمدن ها" به دلیل مشکلاتی که برای خروج او از کشور ایجاد شده، نتوانست در این اجلاس شرکت کند.

در این اجلاس که در پایتخت قطر برگزار شد، بیش از ۲ هزار شخصیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از ۱۳۰ کشور جهان حضور داشتند.

روزنامه اینترنتی "میهن" با اعلام این خبر نوشته است: پیش از این، در فروردین سال گذشته، محمد خاتمی برای شرکت در اجلاس سالانه شورای تعامل در زمینه خلع سلاح هسته‌ای، عازم هیروشیمای ژاپن بود که مسئولان امنیتی و اطلاعاتی از انجام این سفر جلوگیری کردند. قرار بود در نشست هسته‌ای هیروشیما، علاوه بر بررسی ابعاد حمله اتمی آمریکا به هیروشیمای ژاپن، ضرورت نابودی تمامی سلاح‌های هسته‌ای و چگونگی همکاری جهانی در این زمینه مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد و محمد خاتمی به عنوان طراح ایده «گفتگوی تمدن‌ها» به این نشست دعوت شده بود.

منابع آگاه در آن زمان به رادیو فردا خبر دادند که « آقای خاتمی خودش را آماده سفر به ژاپن میکرد و وزارت خارجه کتباً به ایشان اطلاع داده اجازه خروج از کشور را ندارد و دفتر آقای خاتمی هرچه تلاش کردند که دلایل صدور چنین نامه ای را از مقامات عالی وزارت خارجه کسب اطلاع کنند، وزارت خارجه کوچکترین همکاری را نکرد و هیچ توضیحی را در این خصوص به دفتر آقای خاتمی ارائه نداد». این در حالی است که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات خبر ممنوع الخروجی خاتمی را تکذیب کرده بود.

اینک بار دیگر خاتمی نتوانست به دعوت همایش بین‌المللی «اتحاد تمدن‌ها» پاسخ مثبت دهد.این همایش سه روزه برای چهارمین‌ بار به همت سازمان ملل متحد و با هدف نزدیکی بیشتر غرب و جهان اسلام بر پا شد.

آقای خاتمی خود پیش از این در پیامی به دانشجویان، از اینکه نمی تواند در جمع آنان حاضر شود ابراز تاسف کرده و با ظرافت به این محدودیت ها اشاره کرده بود. خاتمی در پیام خود به مناسبت روز دانشجو نوشته بود: شاید امسال هم ناراحتی کوچکی که بهرحال سخن گفتن مرا دچار اختلال کرد بی تاثیر در ماجرا نبود. سخن و کلامی که مدتها است که لطف مدعیان دوستی انقلاب و اسلام انعکاس آن را محدود و در بعضی جاها ممنوع کرده است.

 


 


ستاد هدفمندی یارانه ها خواستار تدوین و ارائه سه سناریوی افزایش قیمت CNG توسط وزارت نفت، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و انجمن صنفی صنعت سی.ان.جی کشور شد.

به گزارش مهر همزمان با آغاز شمارش معکوس برای اجرای فاز دوم حذف یارانه ها، اخیرا ستاد هدفمندی یارانه ها در نشستی خواستار ارائه پیشنهادهای افزایش قیمت CNG توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و انجمن صنفی صنعت CNG کشور شده است.

هرچند هنوز زمان و میزان افزایش احتمالی قیمت CNG در ستاد هدفمندی یارانه ها نهایی نشده است اما پیش بینی می‌شود این افزایش از ابتدای سال ۱۳۹۱ اعمال و در سطح جایگاه‌های کشور اجرایی شود.

این در حالی است که جواد اوجی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران پیشتر در جمع خبرنگاران درباره احتمال افزایش قیمت CNG گفته بود:" بهای این حامل انرژی حداقل تا پایان سالجاری افزایش نمی یابد."

از سویی اردشیر دادرس از مخالفت انجمن صنفی صنعت سی.ان.جی با گران شدن قیمت این حامل انرژی خبر داده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی با اعلام اینکه در حال حاضر در ایران در مقایسه با سیار کشورهای صاحب صنعت CNG گران ترین قیمت برای این حامل انرژی پاک در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: افزایش احتمالی قیمت CNG منجر به کاهش تقاضا برای خرید این حامل انرژی در سطح جایگاه‌های کشور خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه باید تعیین قیمت سی.ان.جی ۳۰ تا ۳۵ درصد متوسط قیمت بنزین در کشور در نظر گرفته شود، بیان کرد: "در شرایط فعلی با در نظر گرفتن متوسط قیمت بنزین نیمه یارانه ای و آزاد (حدود ۵۵۰ تومان)، قیمت فعلی CNG بیش از ۴۰ درصد متوسط قیمت بنزین است."

 


 


مسوولان وزارت ارشاد درحالی امروز از ابراهیم یونسی، مترجم پیشکسوت عیادت کردند که وی ماه‌ها پیش با اعلام خبر بیماری آلزایمر خود از نداشتن پول برای درمانش گفته بود.

به گزارش ایلنا، داریوش رضوانی(مشاور معاون وزیر ارشاد)، محمد الهیاری(مدیرکل اداره کتاب معاونت امورفرهنگی)٬ محمد حسنی(مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان) و مهدی جعفری(مدیر روابط عمومی معاونت امور فرهنگی) که برای پیگیری روند معالجات دکتر ابراهیم یونسی به منزل او رفتند، یک جلد کتاب درباره امام حسین(ع) و هدیه‌ای به رسم یادبود به یونسی اهداء کردند.

ابراهیم یونسی در ابتدای خرداد ماه امسال به خبرنگار مهر گفته بود:" آشفته‌ام و چیزی به یاد نمی‌اورم اما پولی هم برای درمان در خارج از کشور ندارم."

ابراهیم یونسی هشتاد و پنج ساله از نویسندگان و مترجمان پیشکسوت ایران است  که بیشتر از 80 کتاب از زبان انگلیسی به فارسی ترجمه کرده ‌است؛ آرزوهای بزرگ (چارلز دیکنز)، یک جفت چشم آبی (توماس هاردی)، مردی که خورشید را در دست داشت (جک ریموند جونز)، با این رسوایی چه بخشایشی (رندل جاناتان)، اسپارتاکوس (هوارد فاست) و دفتر یادداشت روزانه یک نویسنده (داستایفسکی) از جمله آنهاست.

کتاب‌های هنر داستان نویسی، دلداده‌ها، رویا به رویا، مادرم دو بار گریست، کج‌کلاه و کولی، گورستان غریبان، زمستان بی‌بهار، شکفتن باغ، دادا شیرین و اندوه شب بی پایان هم از جمله آثار تالیفی ابراهیم یونسی است.

ابراهیم یونسی نخستین استاندار کردستان در دولت مهندس بازرگان بوده است.

با اینحال این مترجم و نویسنده پیشکسوت ایران این روزها گرفتار بیماری آلزایمر شده و به همین دلیل اعلام بازنشستگی کرده است.

وی به خبرنگاران در مورد اینکه چرا برای درمان بیماری خود به خارج از کشور نمی‌رود، گفته بود:" با کدام پول؟ من فقط یک حقوق کارمندی می‌گیرم و غیر از آن یک شاهی هم ندارم خودم را مداوا کنم."

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته