-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آذر ۲۰, یکشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 12/11/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



آرش حسینی پژوه

 هشت ماه و نیم پس از آغاز اعتراض‌ها علیه دولت اقتدارگرای دمشق، تحولات سیاسی – اجتماعی در سوریه شتاب بیشتری گرفته است.

در سطح منطقه بشار اسد با وضعیت دشواری مواجه است، اتحادیه عرب و ترکیه از دو سو بشار اسد را تحت فشارهای بی سابقه ای قرار داده اند. تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب و تحریم بانک مرکزی این کشور از سوی کشورهای عربی نمونه ای از این فشارها از سوی اتحادیه عرب هستند. خشونت‌ها در سوریه اما همچنان ادامه دارد.

ترکیه هشدار داده در صورتی که تداوم بحران در سوریه امنیت منطقه را به مخاطره بیندازد، این کشور برای دفاع از خود واکنش نشان خواهد داد.
هم‌زمان، شورای عمومی انقلاب سوريه اعلام کرده که در جمعه گذشته دست کم ۳۰نفر دیگر از معترضان به ضرب گلوله نيروهای امنيتی در مناطق مختلف اين کشور کشته شدند. معترضان سوری نام اين روز را «جمعه اعتصاب کرامت» ناميده بودند.شهرهای مختلف سوريه جمعه شاهد «تظاهرات پرشور» اعتراض آميز بود.
والری آموس، نماينده دبيرکل سازمان ملل متحد در امور انسانی از دمشق خواسته اجازه ورود گروه های امداد رسان انسانی را به سوريه بدهد تا بتوانند وضعيت زندگی مردم را ارزيابی کنند.
سازمان ملل متحد در آخرين گزارش خود، شمار قربانیان در سوريه از آغاز اعتراض ها را بيش از ۴هزار نفر اعلام کرد.

این درحالی است که بشار اسد در گفت‌وگویی کم‌سابقه از زمان اوج‌گیری اعتراض‌ها، به شبکه ای‌بی‌سی آمریکا گفته که او هرگز دستور سرکوب خشونت‌آمیز معترضان را صادر نکرده است.

ترکی الفيصل، مسئول سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی اما گفته که کشورهای عربی اجازه ادامه «کشتارها» در سوريه را نخواهند داد. او همچنين اظهار داشته است که به نظر نمی رسد بشار اسد به صورت داوطلبانه از قدرت کناره گيری کند.
اين سخنان در حالی مطرح می شود که تلاش های اتحاديه عرب برای پايان دادن به بحران سوريه تاکنون نتيجه نداده است. اتحاديه عرب با ارائه طرحی خواستار آن است که ناظرانی از اين اتحاديه در سوريه مستقر شوند. تاکنون اما دولت سوريه به اين طرح پاسخ مثبت نداده و شرط هايی برای پذيرش آن مطرح کرده است.

در مجامع بین المللی نیز فشار بر دولت سوریه رو به افزایش است؛ شورای حقوق بشر سازمان ملل و اتحادیه اروپا از جمله مجامعی بوده اند که در روزهای گذشته علیه سوریه به تصویب قطعنامه‌هایی اقدام کرده اند.

وضعیت این روزهای سوریه و اهمیت تحولات این کشور در خاورمیانه، و به ویژه مناسبات نزدیک تهران – دمشق و تاثیر تحولات سیاسی در سوریه بر تحولات سیاسی در ایران، بهانه گفتگویی شد با دکتر حسین سیف زاده، استاد روابط بین الملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران.

دکتر سیف زاده سال گذشته با ابلاغ حکم مستقیم بازنشستگی اجباری از دانشگاه تهران اخراج شده است. این استاد ارشد علوم سیاسی سال گذشته در اقدامی کم سابقه در دانشگاه تهران مورد بازجویی و تهدید خشونت فیزیکی ماموران نهادهای امنیتی قرار گرفت.
 

گفتگوی اختصاصی ندای سبز آزادی با دکتر سیدحسین سیف زاده، دانش آموخته هاروارد را در زیر می خوانید:

seif-zadeh.jpg

آقای دکتر، با توجه به اعتراضات مردمی سوریه و اعمال فشار بر دولت بشار اسد از سوی اتحادیه عرب و جامع بین الملل، به نظر شما وضعیت فعلی سوریه تا به کجا می تواند ادامه پیدا کند؟

تا زمانی که آلترناتیو مطمئنی از نظر غرب پیدا نشود این وضع ادامه خواهد داشت. زیست بوم منطقه خاورمیانه دچار التهاب شدیدی است، و این التهاب شدید بازیگران باثبات را در منطقه و خارج از منطقه ناراحت می‌کند؛ در نتیجه به لحاظ این وضعیت ملتهب باید بازیگری برسر کار باشد که بتواند وضعیت موجود را مدیریت کند و بازیگران منطقه را به ایفای نقش برای ایجاد تغییر در سوریه متقاعد نماید.

احتمال اینکه یک آلترناتیو سلفی در سوریه به روی کار بیاید و امنیت اسرائیل را به خطر بیاندازد و ضد غرب باشد برای کشورهای غربی نگران کننده و خطرناک به نظر می رسد، در نتیجه تا این وضع ادامه داشته باشد و آلترناتیو قابل اعتماد و توانمندی پیدا نشود که بتواند رخدادهای آینده را برای غرب تضمین کند، احتمالا شرایط کنونی ادامه پیدا خواهد کرد.

البته باید اضافه کنم که یک حادثه می تواند همه چیز را به هم بریزد به خصوص در این منطقه که نگاه ها بیشتر احساسی و رویاپردازانه است؛ یک حادثه می تواند همه معادلات را در هم بریزد. چه کسی باورش می‌شد یک سال پیش با خودسوزی یک نفر در تونس بهار عرب آغاز بشود؛ این یادآور حادثه ای است که در ایران نیز رخ داد. فوت آقای مصطفی خمینی در نوزده ام دی ماه در قم شروع کننده موج جدیدی بود که به انقلاب اسلامی در ایران ختم شد. به نظرم تحولات در منطقه حساس سوریه تا حد زیادی بستگی به این دارد که وضع به سمت حالت تونس پیش برود، یا به سمت و سوی اتفاقات که در لیبی رخ داد کشیده شود.

 

چه قدر محتمل است که تحولات در سوریه به سمت مدلی که در لیبی اتفاق افتاد کشیده شود، و غرب در تحولات سوریه دخالت کند؟

در صورتی که توافقی صورت بگیرد و اپوزیسیون قابل اعتمادی از نظر غرب حاکم بر فضای اعتراضی سوریه شود این امکان محتمل است.

ولی این احتمال زمانی بوجود می‌آید که امکان مداخله غرب در سوریه، از سوی معترضین قابل تفسیر به سلطه نباشد. توجه داشته باشید که در سوریه نگاه بعثی همانند عراق است و این نگاه بعثی یک بعد ملی گرایی را بوجود آورده است، و به همین دلیل دخالت خارجی در این کشور به سرعت قابل تفسیر به سلطه و توطئه است و این دخالت خارجی در این کشور را سخت می‌کند. در لیبیِ قبیله گرا مسئله فرق می‌کرد، می‌شد با سران قبایل صحبت کرد و به نتیجه رسید اما در سوریه وضعیت اینچنین نیست.

مسئله دیگری که وجود دارد خطر سلفی ها در منطقه است؛ علوی های سوریه اما در مقابل سلفی گری هستند و این امتیاز مثبتی است که در اختیار بشار اسد قرار دارد. باید اضافه کنم که سوریه جامعه ای یک‌پارچه نیست و اقوام و مذاهب مختلفی را درون خود جا داده است. تمام این گروه های مختلف با رویاپردازی های خاص خود حالتی غیرمدنی و ستیزه جو نیز دارند. معتقدم در لیبی یک عادت‌واره حاکم بود؛ به شکلی که زیست‌واره مردم لیبی عادت‌واره بود به‌صورت زندگی قبیله ای. و به هر حال امکان این بود که آن وضع را با رویاپردازی مدیریت کرد. اما در سوریه همانند عراق یک حاکمیت رویاپرداز و ملی‌گرا حاکم بوده و حاکمیت بر این رویاپردازی های ملی‌گرایانه بسیار سخت است. هر زمان ممکن است در چنین وضعیتی موقعیت شر و خیر در ذهنیت مردم تغییر کند و این برای دخالت غربی ها در سوریه مشکل ساز خواهد بود.

 

به نظر شما تحولاتی که در سوریه در حال وقوع است چه تاثیری در آینده منطقه خاور میانه خواهد گذاشت؟

من تصور می کنم آینده منطقه خاورمیانه خیلی می تواند روشن باشد؛ البته اگر درایتی پشت آن وجود داشته باشد. به نظر می‌رسد که غربی ها با سیاست شکارچی‌گری چین و مسائلی که اقتصاد جهانی را دچار بحران کرده مایل اند که در خاورمیانه وضعی بوجود بیآورند که این منطقه تبدیل به پنجره اقتصادی غرب شود.

نگاه به غرب در خاورمیانه به دو صورت است؛ نگاهی که غرب را توانمند برای پیشرفت منطقه می دانند و نگاهی که معتقد است غرب به دنبال سلطه است و به این دلیل پا به این منطقه گذاشته است. علاوه بر این موضوع، من از این می ترسم که منطقه دچار خطر دو قطبی بین نیروهای مذهبی و سکولار سنی و شیعه نیز بشود. چنین تناقضی در منطقه وجود دارد و من تصور می کنم غربی ها قصد دارند این تناقض را از بین ببرند تا در آینده با رشد این منطقه خاورمیانه تبدیل به منطقه ای اقتصادی برای غرب شود.

قاعدتا در چنین وضعیتی مسائل مربوط به سوریه بدون ارتباط با آینده منطقه نخواهد بود و سرنوشتی که در انتظار سوریه است، کاملا با سرنوشت خاورمیانه گره خورده است. به همین دلیل هر دو طرف این مناقشه سعی می کنند که با احتیاط و حساب شده وارد این مسئله بشوند. همانطور که گفتم اگر درایتی پشت اتفاق هایی که در خاورمیانه می افتد باشد، می توان آینده روشنی را برای منطقه متصور شد.

 


 


سیداحمد محمدی، صادق گودرزی، حامد زرین کمر و جابر صادق‌زاده چهار نماینده تیم ملی کشتی آزاد ایران، به‌دلیل تعطیلی سفارت بریتانیا در تهران نتوانستند روادید سفر به این کشور را دریافت کنند.

به این ترتیب، این تیم با ترکیب ناقص و فقط سه کشتی‌گیر، راهی رقابت‌های آزمایشی المپیک لندن شد. گذرنامه‌های این کشتی گیران به سفارت بریتانیا تحویل داده شوده بود و آنها باید روز سه شنبه هشتم آذر، ۲۹نوامبر، روادید خود را از محل سفارت، واقع در خیابان فردوسی دریافت می‌کردند. اما‌‌ همان روز این سفارتخانه همراه با اقامتگاه دیپلماتیک و مرکز فرهنگی بریتانیا در باغ قلهک تهران مورد حمله قرار گرفت.

به گزارش رادیو فردا، رقابت‌های آزمایشی المپیک لندن در کشتی فرنگی با حضور ۱۹۶فرنگی کار از ۳۱کشور برگزار شد. حاصل کار ایران در این رقابت‌ها، قهرمانی قاسم رضایی در ۹۶کیلوگرم و کسب مدال برنز سامان عبدولی در وزن اول بود.

با پایان رقابت‌های کشتی فرنگی، رقابت‌های کشتی آزاد به انجام خواهد رسید. سه نماینده ایران، در وزن ۵۵کیلوگرم فرزاد جعفری، مصطفی حسین خانی در ۶۶کیلو و احسان لشکری در ۸۴کیلوگرم هستند. چهار نماینده دیگر ایران موفق به دریافت روادید انگلستان نشدند و از سفر به لندن بازماندند.


 


 

همین اندازه که ما به این پرنده دست یافته‌ایم آمریکا را در زمینه خلع سلاح اطلاعاتی خود به یک بازنگری استراتژیک وادار می‌کند.

به گزارش ، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در خصوص دستاورد اخیر نیروهای مسلح کشورمان در کنترل هواپیمای بدون سرنشین آمریکا گفت: یک اصل در نبردهای اطلاعاتی وجود دارد و آن این است وقتی طرفی در برخورد اطلاعاتی موفق می‌شود روش‌های خود را مخفی نگه می‌دارد و ما نیز در بیان روش‌های رصد، کاوش، کنترل، کشف و شناسایی تلاش‌های اطلاعاتی دشمن و روش‌های غلبه فناورانه تاکتیکی و تکنیکی بر دشمن معذوریم.

وی افزود: اگر باور این موضوع که هواپیمای پیشرفته راهبردی آمریکا در به زمین نشاندن و به کنترل درآوردن آن توسط ایران یک باور سخت و خارج از تصور افکار عادی است باور اینکه این هواپیما با تنوع فناوری‌ها هدایت و کنترل از کنترل خارج شده و سالم روی زمین نشسته سخت‌تر از باور اول است.
 
سلامی در ادامه با اشاره به جایگاه ایران در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین گفت: ما در خصوص فناوری پرنده‌های بدون سرنشین جزء چند کشور معدود برتر جهان هستیم و مدرن‌ترین پرنده‌های بدون سرنشین و هدایت و کنترل و اسکن و کاوشگر آنها را داریم. ما پرنده‌هایی داریم که کاملا رادارگریز هستند.

جانشین فرمانده کل سپاه افزود: ما دومین کشور دارای فناوری‌ پرنده‌های بدون سرنشین در جهان هستیم و دارای پرنده‌ای هستیم که از فناوری کامل استیلز بهره‌مند است و توسط دقیق‌ترین رادارها تست شده است.

وی ادامه داد: این پرنده و پرنده‌های دیگر ما می‌توانند ده‌ها ساعت بصورت مداوم پرواز کنند و سیستم‌های هدایت و کنترل دقیقی دارند. ما دارای آرایه متنوع از پرنده‌های بدون سرنشین از جثه کوچک دست‌پرتاب گرفته تا پرنده‌های دوربرد و رادارگریز دارای سیستم جمع‌آوری و کشف اطلاعات پیشرفته هستیم.

سلامی با بیان اینکه ما به لبه‌های جدید و نوین فناوری‌های پرنده‌های بدون سرنشین و هدایت و کنترل و کشف شناسایی آنها دست یافته‌ایم گفت: این پرنده‌ آمریکایی که اخیرا به دست آورده‌ایم خیلی فاصله زیادی با فناوری‌های ما در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین ندارد. البته این پرنده جامع جمیع دستاوردها و پیشرفت‌های اطلاعاتی، هوانوردی، هدایت و کنترل است و می‌تواند دستاوردهای فناورانه‌ای برای ما داشته باشد. البته باید ابتدا در معرض تحلیل و آنالیز اطلاعاتی و فناورانه ما قرار بگیرد تا ببینیم چقدر می‌تواند باعث افزایش اطلاعاتی و فناوری ما باشد. 

جانشین فرمانده کل سپاه در ادامه این گفت‌وگو با بیان اینکه این عملیات یک پیروزی برای ما و نیروهای مسلح بود اظهار داشت: علاوه بر آن این یک شکست اطلاعاتی برای دشمنان ما خواهد بود و آنها مطمئن هستند که آزادی عمل‌شان در توسعه فناوری علیه ما به نقاط خطرناک و آسیب‌پذیری رسیده است.

وی با بیان اینکه با گذشت زمان مشخص خواهد شد فناور‌های به کار رفته در این سیستم چه کمکی به ما می‌کند تصریح کرد:‌ فاصله ما با آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگر کشورها اینقدر نیست که دستیابی به این پرونده یک آرزو برای ما بوده باشد. البته این یک پیروزی و موضوعی عادی برای ما به حساب می‌آید.

وی افزود: اعتماد به نفس نیرومندی در حوزه فناوری نیروهای مسلح ما صورت گرفته و ثابت کردیم در فضای تحریم و انزوا قادر هستیم به فناوری‌های لازم در حوزه‌های دفاعی دست یابیم.

سلامی در ادامه در خصوص درخواست برخی کشورها از جمله چین و روسیه برای بازدید از این هواپیما اظهار داشت: تاکنون درخواستی دریافت نشده و من اطلاعی ندارم اما بصورت طبیعی همه کشورهای پیشرفته جهان بخصوص آنها که در جنگ اطلاعاتی با آمریکا هستند به شدت تشنه دست یافتن به جزئیات این پرنده هستند و همین اندازه که ما به این پرنده دست یافته‌ایم آمریکا را در زمینه خلع سلاح اطلاعاتی خود به یک بازنگری استراتژیک وادار می‌کند. 

سلامی با اشاره به اینکه ایران قبلا نیز پرنده‌های بدون سرنشین دشمن را در اختیار گرفته گفت: قبلا هم پرنده‌های بدون سرنشین ولی در کلاسهای پایین‌تری که ارزش افزوده خاصی نداشتند در دریا و نقاط مرزی ما سرنگون شده‌اند ولی به دلیل اینکه این هواپیماها بسیار پائین‌تر از سطح تکنولوژی هواپیماهای بدون سرنشین ما بوده‌اند آنها را رسانه‌ای نکردیم و البته بعضا توسط برخی فرماندهان ما اعلام شده‌اند.

جانشین فرمانده کل سپاه ادامه داد: آمریکایی‌ها هر چه تاکنون سعی کرده‌اند در فضای اطلاعاتی ما نفوذ کنند با شکست مواجه شدند و از این به بعد نیز همین‌طور است فضای ایران برای هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا بسیار ناامن است.

سلامی تاکید کرد: امروز با اطمینان اعتماد کامل به تمام بنیه دفاعی خود در مولفه‌های دفاعی در دریا، زمین، هوا و نبرد در فضای مجازی و جنگ نرم و همه زمینه‌هایی که دشمن می‌تواند علیه ما سناریوسازی کند، داریم. 

 


 


محمد توسلی، رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران که از تاریخ ۱۲ آبان ماه در بازداشت بسر میبرد، روز گذشته برای اولین بار با خانوادهء خود تماس تلفنی گرفت.

بدنبال انتشار نامه خانواده محمد توسلی به روسای قوای مقننه و قضاییه اولین تماس تلفنی این فعال ملی مذهبی با خانواده برقرار شد. 

به گزارش ندای آزادی، محمد توسلی در ارتباط با نامهٔ اخیر ۱۴۳فعال سیاسی و اجتماعی به سیدمحمد خاتمی بازداشت شده است.

در این نامه خاطر نشان شده بود “کمترین چشم‌انداز روشنی برای صیانت از آرای مردم و برگزاری انتخابات آزاد، سالم و منصفانه وجود نخواهد داشت.”

محمد توسلی اولین شهردار تهران بعد از پیروزی انقلاب بوده و آخرین بازداشت او مربوط به روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸است که حدود دو ماه را در بند ۲۰۹زندان اوین سپری کرد.

دو دختر مهندس توسلی و داماد وی در حوادث پس از انتخابات بازداشت و به زندان محکوم شده و در حال حاضر یکی از دختران وی، لیلا توسلی و داماد او، محمد فرید طاهری در حال گذراندن دوران محکومیت خود هستند.


 


آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به دیدن محمد یزدی رفت.

محمد یزدی رییس اسبق قوه قضاییه که بتازگی در بیمارستان بستری بود در حال حاضر دوران نقاهت خود را در خانه می گذارند. 

پیش از این رهبرجمهوری اسلامی به خانه محمدتقی مصباح یزدی از تئوریسین های نظریه حکومت اسلامی نیز رفته بود. 

این روحانی هشتاد ساله طی سال گذشته چند بار در بیمارستان بستری شده است. 

وی پیش از این سخنانی علیه هاشمی رفسنجانی و رهبران جنبش سبز بیان کرده بود که با واکنش شدید رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام رو به رو شد. هاشمی رفسنجانی گفته بود درمورد سخنان اخیر آقای یزدی همانگونه که قبلا هم گفتم جوابم تا کنون به سخنان توام با عصبانیت وغرض‌آلود ایشان سلام بوده است.

او که بر این باور است از سخنان یزدی بوی توطئه می آید وعده است که مطالبی را برای روشن کردن افکار عمومی مطرح خواهد کرد. 

عیادت آیت الله خامنه ای از این روحانی محافظه کار نشان از جایگاه ویژه وی در نظر رهبر جمهوری اسلامی دارد. 

از محمد یزدی بعنوان یکی از ثروتمندترین روحانیون نام برده می شود. به دنبال واگذاری امتیاز کارخانه لاستیک دنا و افشاگری های پالیزدار و بازداشت وی، مهدی خزعلی نوشته بود: در واقع فشار اخیر به پالیزدار و همکارانش، از ناحیه شیخ محمد یزدی است، من به آقای یزدی توصیه کرده و باز هم توصیه می کنم، کش ندهید! این پاتیل را هر چه هم بزنید گندش بیشتر در می آید، شما که فشار بیاورید و به قولی کش بدهید، اینها هم ناچارند از خود دفاع کنند و خدای ناکرده اسناد بیشتری منتشر می شود و بدتر از بد می شود!

 


 


جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، با بیان اینکه برخی می‌خواهند با چانه‌زنی نظر خود را به ولایت تحمیل کنند، گفت: در نظام ولایی تقسیم اوامر رهبری به مولوی و ارشادی وجود ندارد.

 عبدالله حاجی صادقی روز شنبه در جمع فرماندهان، مدیران و پایوران سپاه علی بن ابی طالب(ع) در حسینیه ثارالله اظهار داشت: بعضی ها با چانه زنی می خواهند نظر خودشان را به ولایت تحمیل کنند، نمونه این افراد در طول تاریخ نیز بسیار است، محمد بن حنفیه برادر امام حسین(ع) آن زمان که حضرت می‌خواستند از مدینه به کوفه بروند ساعت های فراوان با ایشان نسبت به عدم رفتن به کوفه صحبت کرد تا امام را متقاعد نماید و این در حالی بود که حرکت امام به سمت کوفه تقدیری بود که به زنده ماندن دین خدا ختم می شد.

 

به گزارش مهر، وی افزود: حسینی بودن یعنی نسبت به ولایت، وابستگی فکری و عملی داشتن و به دنبال تحمیل نظر نبودن، ولایت را برای خود نخواستن، بلکه خود را برای ولایت خواستن.

 

جانشین نماینده ولی فقیه بر این باور است که یکی از راه های زنده ماندن نهضت حسینی همین مجالس عزاداری برای ایشان است که دشمن با توجه به همین امر نیز در تلاش است این مجالس را بی خاصیت و کم اهمیت نماید.

 


 


مجید محمدی

محمدرضا مهدوی کنی می‌گوید هنگامی که از رهبر جمهوری اسلامی درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات پرسیده، او در پاسخ گفته است: «اگر آمدند و اقرار به اشتباه کردند، مسئله‌ای نیست، ولی نه اینکه بگویند ما می‌خواهیم بیاییم در انتخابات و از نان پخته شده استفاده کنیم. بیایند و بگویند ما در برهه‌ای اشتباه کردیم و حالا هم فهمیده‌ایم و دیگر نمی‌خواهیم آن اشتباهات را تکرار کنیم.» (خبر آنلاین، ۱۳ آذر ۱۳۹۰)

چرا آیت الله خامنه‌ای بعد از دو سال نقض ابتدایی ترین حقوق اصلاح طلبان، چنین خواسته‌ای را مطرح می‌کند؟ منظور وی از نان پخته شده چیست؟ چرا با وجود رخدادهای پس از انتخابات ۱۳۸۸ و استفاده آقای خامنه‌ای از چنین لحن تحقیرکننده‌ای، اصلاح طلبان همصدا انتخابات آینده مجلس را تحریم نمی کنند؟ آیا آنها راهی برای بازگشت به عرصه حکومت در جمهوری اسلامی دارند؟ آیا حکومت نیازی به بازگشت آنها احساس می کنند؟

اصلاح طلبان و انتخابات در جمهوری اسلامی

رفتاری که اصلاح طلبان در بیش از دو دهه حکومت آقای خامنه‌ای در برابر انتخابات در پیش گرفتند مشارکت و رقابت بدون قید و شرط بوده است. آنها با هر میزان رد صلاحیت و هر میزان دخالت شورای نگهبان در فرایند انتخابات و هر میزان ابطال صندوق‌ها و حتی دستکاری نتیجه رأی‌گیری، در نهایت در انواع انتخابات شرکت کرده‌اند.

آنها حتی حاضر نیستند نام «شرط» را بر خواسته‌های حداقلی خود (آزادی زندانیان سیاسی و باز شدن فضای رسانه‌ای) برای شرکت در انتخابات مجلس نهم (اسفند ۱۳۹۰) بگذارند. به همین دلیل است که رهبر جمهوری اسلامی با شناختی که از آنان دارد خواستار «اقرار علنی به اشتباه» از سوی آنان برای شرکت در انتخابات شده است.

نان پخته و نمکدان

آقای خامنه‌ای و گروه‌های اقتدارگرای سهیم در قدرت، حکومت را سفره‌ای می دانند که قوای قهریه برای بهره برداری «خودی»ها پهن کرده‌اند. سهیم شدن در قدرت و ثروت تنها برای آنهاست که قدر رهبر و نیروی نظامی حامی او را در پهن کردن این سفره بدانند. از همین جهت تداوم مخالفت میر حسین موسوی و مهدی کروبی با نتایج انتخابات از سوی رسانه‌های دولتی و شبه دولتی به خوردن نمک و شکستن نمکدان تعبیر شد.

از منظر آقای خامنه‌ای نانی که در سرکوب‌های سال ۱۳۸۸ برای حاکمان پخته شد، تنها برای کسانی است که در پختن نان مشارکت داشته یا از آن پشتیبانی کرده‌اند، نه آنها که مخالف بوده یا کنار نشسته‌اند. آنها که کنار نشسته بودند نباید انتظار تایید صلاحیت یا استفاده از رسانه‌های دولتی یا کمک نهادهای دولتی را برای انتخابات مجلس داشته باشند.

نقطه بی بازگشت

تحولات بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ ریاست جمهوری نقطه‌‌ای بی بازگشت برای حکومت، اصلاح طلبان حکومتی و اپوزیسیون، هر سه بود. حکومت باید همچنان به نیروی نظامی و امنیتی برای بقا اتکا کند، اصلاح طلبان سابق که رسانه‌های دولتی آنها را بخشی از جریان فتنه معرفی می کنند نمی توانند با به دست آوردن دل شورای نگهبان دوباره به صورت یک جریان سیاسی نامزدهایی را معرفی کنند تا بخشی از آنها تایید و بخشی دیگر رد صلاحیت شوند. اپوزیسیون نیز با شواهد بیشتر، حکومت را اصلاح ناپذیر معرفی می کند. با این مفروضات، اصلاح طلبان به عنوان یک جریان سیاسی، جایی در رقابت سیاسی نخواهند داشت در عین آن که برخی از اعضای گروه‌های اصلاح طلب می توانند منفردا در انتخابات شرکت کرده و شانس خود را امتحان کنند.

کاهش ظرفیت رقابت سیاسی

پس از تحولات بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم حاکمان جمهوری اسلامی به این باور رسیده‌اند که میزان قبلی رقابت سیاسی و فرصت‌های رقابت محدود در گذشته فراتر از ظرفیت نظام سیاسی بوده و به بحران منجر شده است.

روح‌الله حسینیان، نماینده مجلس ایران اوایل سال ۱۳۸۹ گفت: «ما در ۳۰ سال گذشته هر سال یک انتخابات برگزار کردیم. زمانی که انتخابات نزدیک می‌شود کاندیداها و احزاب به رقابت با یکدیگر برمی‌خیزند و کشور دچار جدل و مباحثی می‌شود که ناآرامی را به دنبال دارد. لذا اگر ما جلوی این ناآرامی‌ها را بگیریم و آن را به ثبات تبدیل کنیم توانسته‌ایم دغدغه‌های اجتماعی را به آرامش بدل کنیم.» (تابناک، ۲۲ فروردین ۱۳۸۹)

طرح های مرتبط با تجمیع انتخابات که پیش از انتخابات سال ۱۳۸۸ با هدف صرفه جویی دنبال می شدند، بعدا با هدف کنترل بحران‌های سیاسی پی گیری شدند. انتخابات شوراها نیز اصولا برگزار نشد تا همراه با انتخابات ریاست جمهوری آینده برگزار شود.

اقتدارگرایان نمی خواهند خطای خود را در انتخابات سال ۸۸ تکرار کرده و با فراهم کردن امکان رقابت برای اصلاح طلبان به سیاسی تر شدن فضا دامن بزنند. مشارکت کمتر با توجه به مخاطرات مشارکت برای آنها بهتر است تا مشارکتی که منافع آن به جیب مخالفان بریزد.

رد صلاحیت، بی‌حساب و کتاب

نه تنها حکومت رغبت چندانی برای مشارکت اصلاح طلبان از خود نشان نداده، بلکه علائم عدم شرکت صادر شده است. این بار احتمالا نامزدهای انتخابات را حتی با بهانه‌های بسیار ساده‌ای مثل ملاقات با یکی از «سران فتنه» رد صلاحیت خواهند کرد و دیگر نیازی به تمسک به عناوینی مثل عدم التزام عملی به ولایت فقیه (مثل دوره‌های پیش از ۱۳۸۸) نیست.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگو با خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که «برخی شخصیتها هستند که علی رغم اینکه هنوز هیچ محکمه قضایی، ساختار شکنی آنها را تایید نکرده به عنوان ضد انقلاب خوانده می‌شوند. آیا ممکن است نمایندگان فعلی مجلس صرفا به خاطر دیدار نوروزی با این اشخاص رد صلاحیت شوند؟» گفت: "مردم تکلیف این افراد را مشخص کرده‌اند. دیگر این افراد در جایگاهی نیستند که بخواهند ادعای برگشت به نظام را داشته باشند. مگر اینکه در چهارچوب قانونی برخورد دیگری شود... محکومیتی که اینها بین افکار عمومی پیدا کردند به ما اجازه نمی‌دهد که در شورای نگهبان بتوانیم صلاحیت کسانی که رفتار این افراد را تایید کردند، برای انتخابات آتی احراز کنیم.» (۸ فروردین ۱۳۹۰)

سم مهلک

رد صلاحیت‌های فراقانونی و سلیقه‌ای (در حدی فراتر از قوانین و روال‌های گذشته) از آن جهت ضرورت دارند که حکومت در شرایط بسیار شکننده‌ای قرار دارد و امکان ریسک برای آن وجود ندارد. اقتدارگرایان از هر گونه نیروی سیاسی که بتواند تحرک اجتماعی ایجاد کند و رهبری کشور را به چالش کشد حتی پیش از انتخابات سال ۸۸ نگران بوده‌اند.

احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ایران گفته است: «آقای موسوی دارای پایگاه اجتماعی‌ای است که ولو نخواهد، قدرت ایجاد تحریک اجتماعی در برابر رهبری را دارد... مقابله با رهبری را سم مهلکی برای جامعه می دانم.» (تابناک، ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۰) از همین جهت هسته اصلی حکومت در پی حذف مقام ریاست جمهوری است تا دیگر فردی با بیش از ده میلیون رای نتواند «سم مهلک» باشد.

تحریم یا مشارکت

در هرگونه انتخاباتی در آینده، نیروهای مخالف و برانداز دوباره با این پرسش حیاتی مواجه خواهند شد که کدام رویه به اصلاح ساختار سیاسی، پیشبرد دمکراسی و استیفای حقوق بشر در ایران منجر خواهد شد: تحریم یا مشارکت منفعل/فعال در انتخابات.

پاسخ به این سوال پس از سرکوب جنبش سبز برای گروهی آسان تر و برای گروهی دیگر دشوار تر شده است. آنها که رژیم را دیگر اصلاح ناپذیر می دانند به تحریم (منفعل یا فعال) گرایش یافته‌اند و تصمیم گیری برایشان پس از رفتارهای حکومت و تقلب گسترده بسیار آسان شده است.

اما آنها که همواره مخالف تحریم بوده‌اند، کار دشواری برای قانع کردن دیگران دارند. قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ می شد به مردم گفت که میان بد و بدتر انتخاب کنند و با شرکت در انتخابات به اندکی باز شدن فضا کمک نمایند (اهمیت بیشتر فرایند انتخابات نسبت به نتایج آن) اما چنین توجیهاتی در شرایط جدید کارساز نخواهد بود.

منبع: وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی

 


 


 

خانواده محمد توسلی در نامه ای به برادران لاریجانی، روسای قوای مقننه و قضاییه خواستار آزادی این زندانی سیاسی شدند. 

به گزارش کلمه، خانواده  محمد توسلی از اعضای ارشد نهضت آزادی ایران در نامه ای خطاب به آملی لاریجانی با شرح نحوه ی بازداشت وی، خاطر نشان کرده اند که از زمان دستگیری مهندس توسلی تاکنون که بیش از یکماه از آن سپری شده است، هیچگونه تماسی با منزل نداشته اند و در مراجعات روزهای ملاقات، مسئولین مربوطه اعلام داشته اند که ممنوع الملاقات هستند و این بازجوست که در مورد ملاقات ایشان نظر می دهد، هنوز نه دلیل بازداشت ایشان و نه عنوان مجرمانه ای را که ایشان را با آن بازداشت نموده اند بر ما معلوم نشده است.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: این برخوردهای غرض ورزانه در حالی با مهندس توسلی و خانوده اش صورت می گیرد که وی افتخار عضویت در کمیته استقبال از امام در بدو ورودشان به ایران را داشته و اولین شهردار تهران بعد از انقلاب و در زمان نخست وزیری مرحوم مهندس بازرگان بوده اند.

 محمد توسلی، که ۱۲ آبان سال جاری در ارتباط با نامهٔ اخیر ۱۴۳ فعال سیاسی و اجتماعی به سیدمحمد خاتمی بازداشت شده است.

در این نامه خاطر نشان شده بود “کمترین چشم‌انداز روشنی برای صیانت از آرای مردم و برگزاری انتخابات آزاد، سالم و منصفانه وجود نخواهد داشت.”

محمد توسلی اولین شهردار تهران بعد از پیروزی انقلاب بوده و آخرین بازداشت او مربوط به روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ است که حدود دو ماه را در بند ۲۰۹ زندان اوین سپری کرد.

دو دختر مهندس توسلی و داماد وی در حوادث پس از انتخابات بازداشت و به زندان محکوم شده و در حال حاضر یکی از دختران وی، لیلا توسلی و داماد او، محمد فرید طاهری در حال گذراندن دوران محکومیت خود هستند.

در این نامه درخواست شده است که اسباب آزادی و رهایی ایشان را هرچه زودتر وفق قانون و در راستای حفظ منافع ملی کشور فراهم شود.


 


شهرستان لامرد از ساعت شش صبح امروز تا ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه چهار بار دیگر لرزید.

محمود صفری پیرامون آخرین وضعیت زمین لرزه در شهرستان لامرد گفت: از ساعت شش صبح امروز شنبه پس لرزه ها در این شهرستان آغاز شده و تا ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه چهار بار این شهرستان لرزیده است.  این پس لرزه ها خسارات جانی و مالی در برنداشته است.

روز گذشته نیز شهرستان لامرد شش بار لرزیده بود.

فرماندار شهرستان لامرد اظهار داشت:"  پس لرزه های روز گذشته باعث وحشت مردم این شهرستان شده بود و آنها در حیاط منزلشان چادر زدند."

روز گذشته ۱۸ آذر ماه کلا ۱۳ رشته زلزله در نقاط مختلف کشور رخ داد که اولین زلزله در ساعت ۱۱ دقیقه بامداد در اسفراین استان خراسان شمالی و آخرین زلزله در ساعت ۱۳:۴۹ در لامرد استان فارس روی داد.


 


رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با رد ادعای وزارت نفت درباره صادرات بنزین گفت:" باید ابتدابه فکر تامین بنزین مورد نیاز داخل بود چرا که تا زمانی که نیاز داخل تامین نشود نمی‌توان در مورد صادرات حرفی زد."

به گفته حمید حسینی در حال حاضر میزان صادرات در بخش بنزین رقم قابل توجهی نیست و با توجه به اینکه تنها پالایشگاه آبادان و اراک افزایش ظرفیت داشتند به نظر نمی‌رسد صادرات قابل توجهی در این بخش را شاهد باشیم.

این درحالی‌ست که روز چهارشنبه نهم آذر، معاون وزیر نفت در امور پالایشی، از صادرات دوباره بنزین در فروردین سال ۱۳۹۱ خبر داد و توضیح داد:"  در حال حاضر مصرف بنزین با تولید آن برابر است، اما تا پایان امسال تولید بنزین از مصرف پیش خواهد افتاد و این گونه قادر خواهیم بود که دوباره صادرات بنزین را از سر گیریم."

علیرضا ضیغمی ادعا کرده بود که در حال حاضر تولید بنزین ایران به حدود ۵۸ میلیون لیتر رسیده که همراه با سایر افزودنی‌های آن و با توجه به متوسط مصرف روزانه ۶۰ میلیون لیتر بنزین در کشور، می توان گفت که تولید و مصرف بنزین همتزاز شده‌اند.

اما رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با رد این موضوع به ایلنا گفت:" نمی‌توان روی صادرات بنزین حساب کرد تا وقتی که بنزین داخلی کاملا تامین نشده باشد."


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته