-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آذر ۲۰, یکشنبه

Latest News from Emrooz for 12/10/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



رادیو فردا:بر اساس آمارهای رسمی منتشره در ایران، در حالی که درآمد دو دولت محمود احمدی‌نژاد در طی شش سال و نیم یعنی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ حداقل ۷۲۰ میلیارد دلار بوده، بدهی مستقیم این دولت به بانک‌ها نیز از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال ۱۳۸۹ حدود ۹ میلیارد دلار افزایش داشته است.

موضوع درآمدهای دولت در شش سال گذشته و به‌ویژه افزایش این درآمدها به دنبال افزایش بهای نفت در چند سال اخیر بارها مورد توجه منتقدان آقای احمدی‌نژاد از جمله میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رقبای سرسخت او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، قرار گرفته است.

افزایش نجومی درآمد دولت در سال‌های اخیر در حالی است که بر اساس گزارش‌ها دولت محمود احمدی‌نژاد در ماه‌های اخیر برای پرداخت یارانه نقدی مردم با مشکل مواجه بوده و حتی برای تامین بودجه آن به استفاده از بودجه طرح‌های عمرانی متوسل شده است.

وب‌سایت خبرآن‌لاین نزدیک به رئیس مجلس شورای اسلامی در گزارشی بر اساس آمارهای رسمی برخی از نهادها از جمله بانک مرکزی و وزارت نفت جمهوری اسلامی از افزایش استقراض در دولت نهم و دهم در عین افزایش درآمدهای این دولت‌ها خبر داده است.

خبرآن‌لاین دولت محمود احمدی‌نژاد را «پردرآمدترین دولت در تاریخ ایران» خوانده و با تکیه بر آمارهای رسمی نهادهای زیر نظر خود رئیس جمهور می‌گوید که درآمد دولت‌های او دست‌کم ۷۲۰ میلیارد دلار بوده است.

این وب‌سایت نزدیک به علی لاریجانی منبع این درآمد ۷۲۰ میلیارد دلاری را «صادرات، نفت خام، مالیات، خصوصی‌سازی، و فروش اوراق قرضه» به مردم ایران عنوان کرده است.

استخراج این آمارها در حالی است که چندی پیش رئیس دیوان محاسبات ایران با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی در دولت آقای احمدی‌نژاد اعلام کرد که در حال حاضر هیچ نهادی در جمهوری اسلامی از میزان درآمد کل کشور خبر ندارد.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی و وزارت نفت، دولت نهم از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ تنها از محل صادرات نفت خام ایران ۲۷۹ میلیارد دلار درآمد داشته، و این درآمد تنها در دو سال نخست از دولت دهم به دلیل رشد ۱۴ درصدی بهای نفت به ۱۹۲ میلیارد دلار رسیده است.

خبرآن‌لاین می‌گوید با این حساب درآمد دولت محمود احمدی‌نژاد تنها از محل فروش نفت تا پایان سال ۱۳۹۰ که سه ماهی بیشتر از آن نمانده به ۵۰۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

این در حالی است که کل دولت‌های اول تا هشتم یعنی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۳ یعنی نزدیک به ۲۴ سال ۴۳۳ میلیارد دلار از فروش نفت خام به خارجی‌ها درآمد داشتند.

در مقابل، به گفته خبرآن‌لاین با تکیه بر آمارهای موجود، بدهی مستقیم دولت‌های آقای احمدی‌نژاد و شرکت‌های دولتی به سیستم بانکی کشور «از ۱۲.۳ هزار میلیارد تومان در سال ۸۴ به ۲۱ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۸۹ رسیده است»، یعنی بدهی دولت به بانک‌ها حدود ۹ هزار میلیارد تومان بالا رفته است.

غیر از درآمد نفت، دولت‌های نهم و دهم در فاصله سال‌های ۸۴ تا ۹۰ از فروش شرکت‌های دولتی نزدیک به ۹۰ میلیارد دلار و از مالیات نزدیک به ۱۳۸ میلیارد دلار درآمد داشته‌اند.

بر اساس آمار بانک مرکزی، درآمد این دولت‌ها از فروش اوراق مشارکت به مردم نیز حدود ۲۴ میلیارد دلار بوده است.


 


مردمک:در ادامه افزایش تحریم‌ها علیه ایران برای توقف برنامه هسته‌ای این کشور، ژاپن نیز تحریم‌هایش خود را علیه ایران شدت بخشید. ایران چهارمین تامین‌کننده نفت ژاپن است.

بر اساس این تحریم تازه که امروز ۱۸ آذر به تصویب دولت ژاپن رسیده است، ۱۰۶ سازمان، سه بانک ایرانی و یک نفر به فهرست تحریم این کشور اضافه شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یوکیو ادانو، وزیر اقتصاد تجارت و صنعت ژاپن گفت این کشور در مجموع ۲۶۷ موسسه، ۲۰ بانک و ۶۶ نفر از ایران را تحریم کرده است.

تحریم‌های مصوب امروز شامل نفت وارداتی از ایران نمی‌شود و آقای ادانو هشدار داد که این کشور باید نسبت به هرگونه توقف صادرات نفت خام از ایران با احتیاط برخورد کند.

ایران چهارمین تامین‌کننده نفت ژاپن است.

دولت ژاپن همچنین اعلام کرده است که هرگونه سرمایه‌گذاری در زمینه صنعت نفت و گاز ایران را به حالت تعلیق در خواهد آورد.

هفته گذشته، یک روز پس از حمله به سفارت بریتانیا در تهران، وزیر خارجه ژاپن از وضع تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران خبر داده بود.

وییچیرو گمبا گفته بود: ما در همکاری با دیگر کشورهایی که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرده‌اند، باید بتوانیم گام‌های دیگری را برداریم.

تحریم جدید ژاپن در راستای اقدام‌های آمریکا و متحدان غربی‌اش است که پس از گزارش جدید آژانس اتمی درباره اهداف نظامی برنامه هسته‌ای ایران و حمله معترضان به سفارت بریتانیا، تحریم‌های جدید علیه نظام بانکی و صنعت پتروشیمی ایران اعمال کردند.

ژاپن، از متحدان ایالات‌متحده، در سال گذشته نیز تحریم‌هایی علیه ایران از جمله با انسداد دارایی‌های افراد و نهادهای مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، اعمال کرده بود.

پیش از این در مهر سال گذشته، به دنبال تحریم‌های بین‌المللی، صادرات نفت ایران به ژاپن از دو میلیون بشکه در روز به ۵.۱میلیون بشکه کاهش یافت.

همچنین دولت ژاپن، بزرگ‌ترین سهام‌دار شرکت نفتی اینپکس که در پروژه میدان نفتی آزادگان ایران کار می‌کرد، سال گذشته از این پروژه کنار کشید و آمریکا از این اقدام تجلیل کرد.

تابستان سال گذشته پس از تصویب دور چهارم تحریم‌های اقتصادی علیه ایران از سوی سازمان ملل متحد، تحریم‌های اتحادیه اروپا، ایالات متحده، کانادا و استرالیا، ژاپن نیز اقدام به تحریم کرد.

ممنوعیت معامله با برخی از بانک‌های ایرانی و ممنوعیت سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با انرژی، مهم‌ترین بخش از تحریم‌های ایران بود.


 


دویچه وله:
شرکت تجهیزات مخابراتی چینی هوآوی (Huawei) روز شنبه (۱۰ دسامبر/۱۹ آذر) خبر داد که به دلیل «پیچیدگی فزاینده اوضاع ایران» فعالیت‌های تجاری خود در این کشور را محدود خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکت هو‌آوای در وب‌سایت خود نوشت، قصد دارد به صورت «داوطلبانه توسعه تجاری خود در ایران را محدود کند» به این صورت که مشتری جدیدی در ایران نمی‌پذیرد و فعالیت‌های تجاری با مشتریان کنونی خود را نیز محدود خواهد کرد.

شرکت هوآوای پیشتر از سوی برخی از منابع غربی به همکاری با جمهوری اسلامی برای نصب دستگاه‌های رهگیری تلفن‌های همراه و «شنود مخالفان» متهم شده بود.

این شرکت در ماه نوامبر در پاسخ به این اتهام‌ها گفت، هرگز در این موارد با ایران همکاری نکرده و سرویس یا تجهیزات مربوط به ردگیری و فیلترینگ را به «هیچ کشوری در جهان» صادر نکرده است.


 


دویچه وله:یک منبع آگاه از بررسی شکایت هیأت مؤسس دانشگاه آزاد از محمود احمدی نژاد در اعتراض به سلب حق رأی جعفر علی جاسبی، رئیس کنونی دانشگاه آزاد، خبر داد.

این منبع در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با تأیید خبر عدم حق رأی جاسبی در جلسه هیأت امنای این دانشگاه توسط محمود احمدی‌نژاد رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: «محمود احمدی‌نژاد رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی طی دستوری به کامران دانشجو وزیر علوم اعلام داشته که رئیس کنونی دانشگاه آزاد در موضوع بررسی و تأیید رئیس جدید دانشگاه آزاد در جلسه هیئت امنای این دانشگاه حق رأی ندارد.»

وی افزود: «با توجه به اینکه دستور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در قالب مصوبه اجرایی است، هیأت مؤسس دانشگاه آزاد در حال بررسی شکایت از احمدی‌نژاد در دیوان عدالت اداری است و هنوز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.»

این منبع در ادمه خاطر نشان ساخت که هیأت مؤسس دانشگاه آزاد که ریاست آن بر عهده آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی است معتقد است، دستور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر عدم حق رأی جاسبی در جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد طبق اساسنامه جدید این دانشگاه، غیرقانونی است.

این منبع آگاه در دانشگاه آزاد تأکید کرد که سعی مسئولان امر این است که اولین جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد در ۴ دی سال جاری برگزار ‌شود.


 


الف: صرافان بازار قیمت هر دلار آزاد را امروز شنبه ۱۳۴۵ تومان و بانک مرکزی نرخ رسمی آن را ۱۰۹۴ تومان اعلام کرد، بر این اساس اختلاف قیمت دلار آزاد و رسمی به ۲۵۱ تومان رسید.

به گزارش مهر، صرافان بازار قیمت هر دلار آزاد را امروز (شنبه) ۱۳۴۵ تومان، هر یورو را ۱۸۴۰ تومان و هر پوند را ۱۱۷۰ تومان اعلام کردند.

این در حالی است که قیمت دلار در اولین روز هفته گذشته ۱۳۵۶ تومان و هر یورو ۱۸۴۸ تومان بود. فعالان بازار ارز معتقدند که بانک مرکزی در حال حاضر سیاست تعدیل نرخ ارز در بازار را دنبال می کند.

البته بانک مرکزی امروز نرخ رسمی هر دلار را با روندی افزایشی ۱۰۹۴ تومان و هر یورو را ۱۴۶۴ تومان تعیین کرد. این نرخها در اولین روز هفته گذشته ۱۰۸۸ تومان و ۱۴۵۷ تومان بودند.

براین اساس اختلاف قیمت دلار آزاد و رسمی به ۲۵۱ تومان رسیده است. شورای پول و اعتبار در آخرین جلسه خود حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز و تعدیل نرخ ارز در بازار را به تصویب رساند.

بانک مرکزی از چندی پیش سیاست تک نرخی کرن ارز را در بازار به اجرا در آورده است اما این سیاست به عقیده فعالان بازار ارز و تحلیلگران اقتصادی تاکنون موفقیت آمیز نبوده است، زیرا در حال حاضر ۴ نرخ برای ارز دلار در بازار وجود دارد.


 


مهر:نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جریان انحرافی جریانی واقعی است که بعد از انتخابات 88 بروز و ظهور پیدا کرد گفت: کسانی که اعتقاد دارند منشا وجودی جریان انحرافی تنها ناشی از برخی القائات است، خودشان در دام جریان انحرافی قرار دارند.
بیژن نوباوه در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، اظهار داشت: افرادی که برای تغییر مسیر انقلاب تلاش می‌کنند و دخیل در جریان انحراف هستند و تنها برای موجه جلوه دادن خودشان در نزد ملت وجود جریان انحرافی را تکذیب می کنند.

وی قرار دادن ایرانیت در مقابل اسلامیت و برخی انحرافات در تفکرات را از مظاهر اصلی جریان انحرافی خواند و گفت: با شناسایی دقیق عقاید این جریان می‌توان از حضور این افراد در انتخابات آینده جلوگیری کرد.

عضو جبهه پایداری در بخش دیگری از اظهارات خود به بیان لزوم اتحاد در میان اصولگرایان و تلاش های این جبهه برای تحقق اتحاد پرداخت و افزود: جبهه متحد اصولگرایان باید مواضع خود در قبال برخی گروه های به اصطلاح اصولگرا را روشن کند.


 


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به پرونده فساد مالی اخیر از قوه قضائیه خواست تا بدون اغماض و رعایت خط قرمزها حتی در احضار نمایندگان مجلس و بازجویی از آنها این پرونده را به نتیجه برساند.
محمد رضا باهنر در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص پرونده فساد بانکی اخیر و همچنین احضار سه نماینده مجلس از سوی قوه قضائیه در ارتباط با این پرونده گفت: قوه قضائیه در رسیدگی به این پرونده باید قاطع، عاقلانه و بدون رعایت خط قرمزها عمل کند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: در جریان این پرونده شاید برخی ابتدا احضار شده و بعد از باز جویی های مربوطه بی گناهی آنها ثابت شود.

وی همچنین خاطر نشان کرد: برخی نیز هستند که شاید از سوی قوه قضائیه احضار نشوند اما در جریان رسیدگی به این پروند و کشف اطلاعات جدید مجرم شناخته شوند.

باهنردر ادامه از قوه قضائیه خواست تا بدون اغماض و رعایت خط قرمز ها حتی در احضار نمایندگان مجلس و بازجویی از آنها این پرونده را به نتجیه رسانده و احکام صادر شده در این خصوص را به اطلاع افکار عمومی برسانند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درپایان تصریح کرد: برای رسیدن به اینکه چه کسی در این پرونده مقصر است باید منتظر باشیم تا قوه قضائیه بعد از تنظیم دادخواست حکم نهایی خود را در خوصوص متهمین این پرونده فساد بانکی صادر کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، عضو دیگر هیئت رئیسه مجلس نز پیشتر درباره برخی اعمال فشارها بر این پرونده و شخص محسنی‌ اژه‌ای، به بیانیه مجلس در حمایت از محسنی‌اژه‌ای اشاره کرد و گفت: در آن بیانیه مطرح شد که هیچ مقامی حق ندارد نسبت به این پرونده و همه پرونده‌های قضایی به قوه‌قضاییه و مسئولان آن فشار بیاورد.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کسی ناظر رسیدگی به این پرونده است که همه ویژگی‌های لازم را از لحاظ سابقه روشن، مردم‌گرایی، ساده‌زیستی و مبارزه با فساد دارد.

همچنین در آخرین جلسه سران سه قوه نیز بر این موضوع تاکید شد که قوای سه گانه در ریشه کن کردن فساد هم نظر باشند و هیچگونه خطوط قرمزی در رسیدگی به مسئله وجود نداشته باشد.


 


ایلنا: عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی گفت: کار‌شناسان می‌گویند امسال۴۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم که حدود ۱۴ الی ۱۵هزار میلیارد آن مربوط به اجرای غلط طرح هدفمند کردن یارانه هاست.

سیدرضا اکرمی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با بیان اینکه توجه به برخی از بحث‌های سیاسی کشور از جمله مباحث مربوط به انتخابات مجلس نهم، نباید ما را از امور روزمره کشور که مرتبط با زندگی مردم است دور کند، اظهار داشت: آن موضوعی که برای انتخابات مهم است، مسئله توجه به برگزاری مطلوب انتخابات و مشارکت حداکثری در آن است.

وی با بیان اینکه باید بیشتر از این‌ها، به امور روزمره کشور توجه کنیم، گفت: الان برج ۹ سال ۹۰ است و دولت در حوزه انتخابیه بنده که تهران باشد هنوز یارانه مترو و علاوه بر آن یارانه اتوبوسرانی عمومی را نداده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی هم می‌پرسیم تخصیصی که برای بودجه‌های عمرانی استان‌ها و بودجه ملی در نظر گرفتند چقدر است، گزارش‌های مختلفی را می‌شنویم یا اینکه می‌شنویم آقایان کار‌شناسان می‌گویند امسال ۴۰هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم که حدود ۱۴ الی ۱۵هزار میلیارد آن مربوط به اجرای طرح هدفمند کردن یارانه هاست. یعنی ما از حامل‌های انرژی، آن مقدار که به مردم می‌دهیم، دو برابر آن مقداری است که از مردم دریافت می‌کنیم در حالی که هدفمند کردن یارانه این نبود که ما ۵۰ درصد از مردم دریافت کرده و ۱۰۰درصد یارانه به جای آن دهیم و این هدفمند کردن یارانه‌ها نیست.

وی ادامه داد: قرار بود از درآمدهایی که از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها به دست دولت می‌آید، ۵۰ درصد آن را به مردم، ۳۰درصد آن را به بخش تولید و کشاورزی و ۱۰درصد هم به بخش سلامت بدهیم و ۱۰درصد هم دست دولت برای موارد دیگر باشد. اما الان ما داریم ۲۰۰درصد به مردم می‌دهیم و ۱۰۰درصد آن را از آن‌ها می‌گیریم و این اصلا خلاف فلسفه هدفمندی یارانه‌ها بود.

اکرمی تأکید کرد: ما بهتر است به جای پرداختن به مسائل حاشیه‌ای و اینکه فلان جریان اصولگرا چه می‌کند یا چه نمی‌کند، برسیم به مسائل روزمره‌مان که چرا این گونه داریم عمل می‌کنیم؟


 


ایلنا: رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمیتی ایران گفت: نیاز است که هم‌پای تولیدات خارجی تولیدات طلادر کشور نیز طبق بازار روز دنیا پیش برود تا مصنوعات طلای ایران بتواند وارد بازار رقابتی شود.

به گزارش ایلنا، فرجی، در خصوص وضعیت بازار طلا افزود: قیمت طلا و جواهر در انحصار کسی نیست و این قضیه، بعد جهانی دارد و راه خود را سیر می‌کند به همین دلیل هر چقدر هم قیمت طلا بالا و یا پایین برود مسئولان و صنف طلا کار خود را انجام می‌دهند.

وی درباره تأثیرگذاری قیمت طلا بر کار طلا فروشان گفت: این قیمت زمانی تأثیرگذار است که طلا قیمت بالایی داشته باشد و فرد طلای خود را بفروشد و از صنف طلا خارج شود. درست مثل راننده تاکسی که ماشین منبع در آمد اوست و اگر بفروشد بیکار می‌شود و امکان ضرر هم وجود دارد.

فرجی با تأکید بر بحث ورود طلای قاچاق به بازار طلا ایران و تاثیر آن بر کار این صنف افزود: بحث قاچاق بحث بسیار گسترده‌ای است که نیاز است تمام مسئولان به این بحث ورود پیدا کنند، زیرا این مسئله به تولیدات داخلی ضربه بدی وارد کرده است.


 


ایلنا: رئیس اتحادیه صادركنندگان فرآورده‌های نفتی در خصوص صادرات بنزین گفت: در حال حاضر میزان صادرات در بخش بنزین رقم قابل توجهی نیست و با توجه به اینکه تنها پالایشگاه آبادان و اراک افزایش ظرفیت داشتند به نظر نمی‌رسد صادرات قابل توجهی در این بخش را شاهد باشیم.

حمید حسینی در گفت‌و‌گو با ایلنا افزود: باید ابتدابه فکر تامین بنزین مورد نیاز داخل بود چرا که تا زمانی که نیاز داخل تامین نشود نمی‌توان در مورد صادرات حرفی زد.

وی همچنین در خصوص صادرات فرآورده‌های پتروشیمی تصریح کرد: به دلیل تنوع زیادی که فرآورده‌های پتروشیمی دارند نمی‌توان تنها به واردات اکتفا کرد چرا که ما تنها در برخی فرآورده‌های پتروشیمی خودکفا هستیم.


 


ایلنا: سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی گفت: طی نه ماهه نخست سال جاری ۳۰ درصد یارانه واحدهای تولیدی از محل درآمد هدفمندی یارانه‌ها به صورت نقدی و سهمیه‌ای پرداخت شد.

محمد رضا فرزین در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا ضمن بیان مطلب فوق افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون به میزان یک هزار و ۹۶۰ میلیارد تومان از یارانه‌ها تولید به صورت نقدی و مابقی به صورت سهمیه‌ای پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه یارانه‌ها کسری ندارد و آن پولی که متعهد هستیم را تا پایان سال می‌پردازیم گفت: در گزارش کمیسیون طرح تحول اقتصادی که ما ارائه کرده‌ایم هیچ کسری گزارش نشد.

دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها با بیان اینکه در سال جاری دغدغه پرداخت نقدی به خانوار‌ها تاحد زیادی کاهش یافته است، گفت: سیاست‌های ما در سال جدید بر بخش تولید متمرکز است و در این رابطه قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نیز پیش بینی‌های خوبی داشته و از تغییر ساختار تولید حمایت می‌کند.

وی افزود: حمایت ما از بخش تولید شامل دو نوع سیاست است، یکی بسته‌های حمایتی خط اعتباری انرژی و دیگری بسته‌هایی است که از تغییر فناوری و نوسازی کارخانه‌ها، حمایت می‌کند.


 


ایلنا: سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ایجاد سفارتخانه مجازی آمریکا برای ارتباط با ایران گفت: آمریکا در سیاست خارجی خود دچار پریشانی شده است و رفتارهایی چون ایجاد سفارتخانه مجازی گویای این مسئله است.

رامین مهمانپرست در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا افزود: اگر کشوری بخواهد با کشور دیگر ارتباط برقرار کند، به صورتی عمل می‌کند که حسن نیت و پشیمانی خود از اقدامات گذشته را نشان دهد نه اینکه به دلیل سیاست‌های غلط‌شان و به نتیجه نرسیدن این سیاست‌ها راه اشتباه دیگری را طی کند و به نوع دیگری ارتباط برقرار کند.

مهمانپرست با اشتباه خواندن این گونه رفتارهای دولت آمریکا گفت: آمریکایی‌ها می‌خواهند با ایجاد مسئله جدید ذهن مردم کشور خود را از اصل جریانات اتفاق افتاده در داخل امریکا منحرف کنند.

وی در تشریح نوع فعالیت یک سفارتخانه مجازی خاطرنشان کرد: تنها کاری که می‌توان به صورت مجازی انجام داد خدمات کنسولی است، به طور مثال شما در شهری زندگی می‌کنید که سفارت خانه در آن وجود ندارد سفارت خانه یک کشور این امکان را برای شما فراهم می‌کند که از طریق مجازی فرم درخواست‌های مورد نظر خود را پر کنید تا هم کار شما به راحتی انجام شود هم میزان مراجعات به سفارتخانه‌ها کاهش یابد.

وی افزود: در حقیقت ارائه خدمات کنسولی الکترونیک برای راحت‌تر شدن کارهاست اما این پایگاه یک سفارتخانه نیست.

مهمانپرست تاکید کرد: سفارتخانه جایی است که باید ارتباط بین دو کشور و دو دولت و دو ملت را برقرار کند و تا زمانی که نوع رفتار آمریکا و مقامات این کشور رفتاری علیه کشور ما باشد ایجاد سفارت خانه معنی ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مردم ما به خاطر رفتار برخی از کشور‌ها نظرات و روحیات خود را دارند و سفارت آمریکا به دست مردم تسخیر شد و بعد از آن آمریکا ارتباط خود را با ایران قطع کرد، اما تنها زمانی این ارتباط دوباره شکل خواهد گرفت که رفتار دولت مردان امریکا نسبت به ایران اصلاح شود.


 


خبرگزاری فارس: بررسی سیاست‌‌های کلی نظام درباره حضور در سازمان‌های بین المللی با نهایی شدن ۱۰ بند آن در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری فارس، در ابتدای جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گزارشی از نحوه به کنترل درآوردن هواپیمای فوق مدرن بدون سرنشین جاسوسی آمریکا توسط نیروهای مسلح کشورمان به اطلاع اعضا رساند.

در این جلسه اقدام پیروزمندانه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در عرصه جنگ الکترونیکی با دشمنان نظام، مورد تقدیر و تشکر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت.

سپس جلسه وارد دستور شد و با حضور اکثریت اعضا، رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نماینده وزارت اطلاعات، سیاست‌های پیشنهادی کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی مجمع مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه موارد ذیل درخصوص حضور کشورمان در سازمان‌های بین‌المللی به تصویب رسید:

- تقویت دیپلماسی اقتصادی و پولی در جهت تأثیرگذاری بر روندهای حاکم بر نظام پولی، مالی و سرمایه‌گذاری جهان با مشارکت فعال و جمعی کشورهای اسلامی و همسو در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و تأمین استقلال نسبی پولی، مالی و سرمایه‌گذاری کشورهای اسلامی و همسو

- استفاده از فرصت‌ها و مزیت‌های نظام تجارت بین‌المللی و هدایت روند مذاکرات الحاق به سازمان تجارت جهانی در ابعاد تجاری، فنی و سیاسی با اخذ حداکثر امتیازات و کمترین آثار و تبعات منفی برای کشور

- تعامل مؤثر با نهادها و سازمان‌های بین‌المللی مرتبط جهت پیشگیری از اعمال محدودیت‌ها و تحریم‌های بین‌المللی علیه کشور و خنثی سازی پیامدهای ناشی از آن

- تبیین، ترویج و حمایت از حقوق بشر اسلامی و تثبیت آن در افکار عمومی جهان و نهادهای بین‌الملل با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی و کشورها و سازمان‌های اسلامی و با توجه به اصل تنوع فرهنگ ملل

- اتخاذ دیپلماسی فعال جهت مقابله با ابزاری شدن موضوع حقوق بشر و سوءاستفاده سیاسی از آن و پیگیری موارد نقض حقوق بشر در جهان به ویژه در کشورهایی که در موضوع حقوق بشر براساس معیارهای دوگانه عمل می‌کنند، در سطح افکار عمومی و سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی

- حمایت از خلع سلاح کشتار جمعی (هسته‌ای، شیمیایی، میکروبی) به ویژه در منطقه خاورمیانه، مبارزه با تروریسم و جنایات سازمان‌یافته با بهره‌گیری مناسب از افکار عمومی و سازوکارهای بین‌المللی

- حضور فعال و مؤثر در عرصه‌های رسانه‌ای بین‌المللی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آنها به ویژه کشورهای همسو و اسلامی با هدف شکستن انحصار رسانه‌ای نظام سلطه در سطح جهان

- تعامل با اشخاص حقیقی و سازمان‌های غیردولتی مؤثر در سطح جهان و اتخاذ تدابیر مناسب جهت بهره‌گیری از ظرفیت‌های آنان برای تأثیرگذاری بر معادلات بین‌المللی و تحقق این سیاست‌ها

- ارتقای ظرفیت و اصلاح ساختاری و کارکردی دستگاه‌های ذیربط دولتی و غیردولتی برای تحقق سیاست‌های فوق.

لازم به ذکر است؛ این سیاست‌ها جهت تأیید نهایی خدمت رهبری معظم انقلاب تقدیم خواهد شد.


 


خبرگزاری فارس: نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به تجاوز هواپیمایی جاسوسی آمریکا به حریم کشورمان، گفت: اگر چنین اتفاقی در خاک آمریکا یا فلسطین اشغال رخ می‌داد، شورای امنیت قطعنامه صادر می‌کرد؛ گویا مجامع جهانی حق تجاوز آمریکا به کشورهای اسلامی را به رسمیت شناخته‌اند.

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به شکار پهپاد فوق پیشرفته جاسوسی آمریکایی در خاک ایران توسط نیروهای مسلح، اظهار داشت: با توجه به اینکه این هواپیمای جاسوسی به گونه‌ای طراحی شده که در موقع خطر، به مقر خود برمی‌گردد و یا منفجر می‌شود اما این هواپیما تقریبا سالم به دست ایران افتاد، لذا نشان می‌دهد که ایران توانسته است در سامانه هدایت این هواپیما نفوذ کند.

وی با بیان اینکه نفوذ ایران به سامانه هدایت هواپیمایی جاسوسی آمریکا نشانه قدرت جنگ الکترونیک نیروهای مسلح است، افزود: تجاوز این هواپیما به حریم هوایی ایران باید از طرق سیاسی به طور جدی‌تر دنبال شود.

مطهری همچنین گفت: اگر چنین اتفاقی در خاک آمریکا یا فلسطین اشغال رخ می‌داد، شورای امنیت سازمان ملل علیه متجاوز قطعنامه صادر می‌کرد ولی گویی مجامع جهانی حق تجاوز آمریکا به خاک کشورهای اسلامی را به رسمیت شناخته‌اند و در واقع قانون جنگل بر جهان حکومت می‌کند.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه امروز در دنیا کشورهای قوی‌تر بر حسب ظاهر از حقوق ویژه‌ای برخوردارند، تصریح کرد: ما باید به حکم اسلام و فطرت انسانی ملت‌ها با این تبعیض‌ها مبارزه کنیم.

مطهری همچنین گفت: قدرت اصلی انقلاب اسلامی صرفاً در عواملی مثل توان جنگ الکترونیک، موشک و مانند اینها نیست، بلکه در قوت ایمان، آرمان‌گرایی، شوق شهادت و الگو بودن حماسه حسینی برای مردم ماست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این روحیه که بخش عظیمی از مردم حاضرند همه چیز خود را در راه اسلام فدا کنند، قدرت اصلی انقلاب در نفوذ معنوی و ایدئولوژیک در ملت‌های مسلمان و حتی سایر ملت‌هاست و اینها به اضافه توان رزمی ما باعث شده است که رژیم صهیونیستی و آمریکا جرات نمی‌کنند به ایران حمله کنند حمله آنها مساوی است با این که فلسطین در مدت کوتاهی توسط مجاهدان مسلمان ایرانی، عرب و ترک و سایر ملت‌ها آزاد شود.


 


خبرگزاری فارس: رئیس اسبق بازرسی ویژه ریاست جمهوری ضمن برشمردن 9 شباهت اسفندیار رحیم مشایی با عطاءالله مهاجرانی گفت که جریان انحرافی می‌خواست در یک روز شنبه که روز مقدس یهودی‌هاست، از امام زمان(عج) رونمایی کند!

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزای فارس، داود احمدی‌نژاد طی سخنانی با بیان اینکه "موهبت ولایت، ‌‌انقلاب اسلامی ایران را فرامنطقه‌ای کرده است"‌، اظهار داشت: ‌بیداری‌ اسلامی در منطقه و همچنین بیداری ملت‌های اروپا و حتی مردم آمریکا الهام گرفته از انقلاب اسلامی است.

وی افزود: قبل از انقلاب اسلامی، ‌تا این اندازه تأثیرگذار نبودیم اما از آن زمان که اراده کردیم پروانه دور شمع ولایت باشیم، به این جایگاه رسیدیم و جمع ما جمع شد و توانستیم چنین تغییر منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ایجاد کنیم.

* آمریکا با همه ساز و برگ‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای در مقابل ایران درمانده شده است

داود احمدی‌تژاد در ادامه ‌به ‌قانون کاپیتولاسیون در دوران رژیم شاهنشاهی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه این قانون ‌‌ملت ایران را بی‌قیمت و بی‌ارزش ‌کرده بود، یادآور شد: امام خمینی (ره) آمد و با انقلاب عظیم خود ملت ایران را در دنیا عزیز و با عزت کرد و این ملت الان به جایگاهی رسیده ‌که آمریکا با آن همه ساز و برگ‌های‌‌ اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و با آن همه ابزارهای رسانه‌ای خود امروز در مقابل ملت ایران درمانده شده و ‌فجایع فراوانی آفریده تا بتواند وارد منطقه شود و ایران را محاصره کند و جلوی شعاع وجودی ملت ‌ما را بگیرد چراکه شعاع وجودی ملت ایران روز به روز ملت‌های دنیا را از چنگال مستکبران نجات می‌دهد.

* جایگاه باعزت ملت ایران مدیون «ولایت» است

"آمریکا همه جور ساز و برگ دارد ولی یک چیز ندارد، اما ملت ایران آن‌را دارد و به خاطر همان به ‌عزتی رسیده است که ملت‌های دنیا امروز متأثر از ملت ایران در مقابل همه حکمرانان جبار خود تا پای جان ایستاده‌اند؛ این موهبتی که نصیب ملت ایران شده و توانسته این ملت را به آن جایگاه با عزت برساند، ولایت است."

رئیس اسبق ‌بازرسی ویژه ‌ریاست جمهوری اضافه کرد: برخی گروه‌های سیاسی نیز که ولایت را مانع تحقق اهداف و خواسته‌های نامشروع خود می‌دیدند و در مقابله با نظام و ولایت ابتدا از موضع سیاسی و فرهنگی شروع کردند و سپس وارد فاز نظامی شده و پیاده نظام استکبار شدند، نمی‌خواهند این عزت و بزرگی ملت ایران را ببینند.

داود احمدی‌نژاد یادآور شد: امام خمینی (ره) فرمودند ملت ایران باید "آقا" باشد و الان که 32 سال از آ‌ن‌روز می‌گذرد، این ملت ثابت کرده که می‌تواند ‌آقا باشد و ذلیل نباشد و مستشار آمریکا‌یی‌ها و اروپایی‌ها بر آنها حکومت نکند، البته نباید از شیطان غافل شد، چراکه ‌شیطان ما را رها نکرده و به دنبال آن است که این عزت را از ملت ایران بگیرد.

* جریان انحرافی با "لباس امام زمان(عج)" وارد میدان شده است

وی با اشاره به "جریان‌هایی که در تمام مقاطع انقلاب اسلامی از ابتدا تا امروز ‌علیه ‌نظام اسلامی و ولایت و ملت ایران فعالیت کردند"، ‌«جریان انحرافی» را ‌ادامه همین جریان‌ها دانست و تأکید کرد: جریان انحرافی با ‌حربه دیگری آمده است چراکه می‌داند اگر با همان حربه‌‌‌، ‌شکل و لباس جریان‌های گذشته وارد عرصه شود، ملت او را نمی‌پذیرد که البته ‌نخواهد نپذیرفت‌، لکن جریان انحرافی ‌با افراد، روش‌ها و شگردهای دیگری وارد میدان شده و ‌‌با لباس امام زمان (عج) آمده است.

* شباهت‌ها «مشایی» با «مهاجرانی»

رئیس اسبق ‌بازرسی ویژه ‌ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه "عطاءالله مهاجرانی‌ یکی از عوامل استکبار است که تا وزارت فرهنگ و ارشاد دولت خاتمی پیش رفت و امروز پناهنده استعمار پیر یعنی انگلیس ‌‌که درآمدش از حیله و نیرنگ است، شده"، به مقایسه لیدر جریان انحرافی با عطاءالله مهاجرانی و بررسی تشابهات این دو نفر پرداخت و دلیل این مقایسه را اینگونه تشریح کرد که "‌نیروی انقلابی در مسیر انقلاب باید بصیرت داشته باشد، چراکه تفاوت انسان به عنوان محور عالم با سایر موجودات در بصیرت بوده و این بصیرت است که به انسان‌ قیمت می‌دهد".

* جریان انحرافی توسط همان عوامل قبلی استکبار هدایت می‌شود

داود احمدی‌نژاد هدایت جریان انحرافی را در ‌دست همان عوامل قبلی استکبار دانست و تأکید کرد که جریان انحرافی سابقه نفاق دارد و با توبه تاکتیکی در سیستم نفوذ کرده است.

* برخی اعضای خانواه لیدر جریان انحرافی عضو جریان نفاق بودند

وی در بیان تشابهات لیدر جریان انحرافی با ‌‌عطاءالله مهاجرانی ‌گفت: ‌‌خانواده‌ مهاجرانی دل در گرو انقلاب نداشتند، لیدر جریان انحرافی هم برخی اعضای خانواده‌اش ‌‌عضو جریان ‌نفاق بودند و وابستگی به نفاق داشتند.

* لیدر جریان انحرافی مانند مهاجرانی در حوزه فرهنگ و هنر بحران‌سازی می‌کند

بازرس ویژه اسبق احمدی نژاد به بحران‌سازی‌های ‌‌عطاءالله مهاجرانی در حوزه فرهنگ‌ و هنر اشاره و تصریح کرد که لیدر ‌جریان انحرافی هم امروز همین کار را می‌کند.

* مهاجرانی و لیدر جریان انحرافی هر دو اهل اباحی‌گری و لیبرالیسم هستند

داود احمدی‌نژاد مهاجرانی را یک ‌لیبرال‌ و اهل اباحی‌گری خواند و با تأکید بر تشابه لیدر جریان انحرافی با مهاجرانی در این زمینه گفت: جریان انحرافی از نمایش‌های مسئله‌دار مثل هدی گابلر که یک تئاتر بسیار مبتذل ‌و باعث شرم بود و البته ‌سریعاً تعطیل شد، حمایت می‌کرد؛ حمل قرآن همراه با دف زدن نمونه دیگری است ‌که اعتراض همه علما را به دنبال داشت.

* عضویت مهاجرانی و لیدر جریان انحرافی در انجمن حجتیه

"‌مهاجرانی عضو انجمن حجتیه بود، لیدر جریان انحرافی هم عضو انجمن حجتیه و ‌‌‌‌شاگرد به اصطلاح عالمی است که ‌شب می‌خوابد و صبح بیدار می‌شود‌ و در مخالفت با ولایت فقیه از امام زمان روایت می‌گوید".

* سخنان ولایت فقیه را فصل‌الخطاب می‌دانند اما خلاف آن عمل می‌کنند

وی افزود: مهاجرانی سخنان مقام ولایت را فصل‌الخطاب می‌دانست ولی درست عکس آن عمل می‌کرد؛ به عنوان نمونه زمانیکه مقام ‌ولایت رسماً ‌‌با مذاکره با آمریکا مخالفت کرده بوددند، مهاجرانی در برخی مقالات‌ خود ‌بر مذاکره با آمریکا تأکید می‌کرد. جریان انحرافی نیز به ظاهر سخنان ولایت را ‌فصل‌الخطاب می‌داند ‌ولی در عمل راه دیگری می‌رود.

رئیس اسبق بازرسی ویژه ریاست جمهوری با بیان اینکه لیدر جریان انحرافی ‌‌در مقابل آمریکا و رژیم جنایتکار صهیونیستی سر تعظیم فرود می‌آورد، یادآورد شد: ملت ایران در یک حرکت زیبا در دفاع از مظلومیت فلسطین، ‌مردم دنیا را علیه بازوی استکبار یعنی اسرائیل متحد کرد اما یک عنصر به ظاهر داخلی و در باطن عامل استکبار که با نام ‌جریان انحرافی در کشور قدم می‌زند، ‌در مقابل اسرائیل سر تعظیم فرود آورد و از مردم اسرائیل ‌دفاع کرد یعنی تعریف کرد اما ولی فقیه به صحنه آمد و در دفاع از دستاورد ملت ایران فرمودند که "یک نفر پیدا می‌شود درباره مردمی که در اسرائیل زندگی می‌کنند، یک اظهار‌نظر می‌کند، البته این اظهار‌نظر، اظهار‌نظر غلطی است. اینکه گفته شود ما با مردم اسرائیل هم مثل مردم دیگر دنیا دوستیم، این حرف درستی نیست، حرف غیرمنطقی است"، ‌بنابراین خواص باید حواس خود را جمع کنند، چراکه جریان انحرافی می‌خواهد تجمیع جهانی علیه اسرائیل که به وسیله ملت ایران بوجود آمده است را بشکند.

" مهاجرانی مردم اسرائیل را ‌دوست مردم ایران می‌دانست. آیا واقعاً اینها دوست مردم ایران هستند؟ این دوستی است که دانشمندان هسته‌ای ما را ترور می‌کنند؟ ‌این دوستی است که صدام حسین را تحریک کردند که آن همه جنایت در این مملکت آفرید؟ این دوستی است که هر روز کشورها را علیه ایران تحریک و ما را تحریم می‌کنند و‌ هزاران حرف ناصواب می‌زنند؟ آنها نمی‌خواهند‌ این مملکت رشد کند و به پله‌ها‌ی ترقی برسد و می‌خواهند ملت ایران جیر‌ه‌خوار آنها باشد. حالا جریان انحرافی هم ادعای دوستی با مردم اسرائیل می‌کند."

* جریان انحرافی ‌می‌گوید ما مستقیم به امام زمان (عج) متصل هستیم و نیازی به ولی فقیه نداریم

داود احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه ‌هم‌پالگی‌های مهاجرانی ‌اعلا‌م می‌کردند که ولایت فقیه باید ‌وکالتی ‌باشد و باید 4 سال به 4 سال مانند نمایدگان مجلس، ولی فقیه را انتخاب کرد، خاطرنشان کرد: لیدر ‌جریان انحرافی اصلاً اصل ولایت را قبول ندارد و ادعا می‌کند ‌امام زمان (عج) پای سفره ماست و او ما را هدایت می‌کند؛ یعنی ‌همانطور که ‌خوارج نهروانی ‌در زمان امیرالمؤمنین (عج) می‌گفتند ‌ما مستقیم از خدا دستور می‌گیرم و کاری به ‌علی (ع) نداریم، ‌‌جریان انحرافی هم همین ادعا را دارد که ما مستقیم به امام زمان متصل هستیم و نیازی به ولی‌فقیه نداریم.

* شباهت مشایی و مهاجرانی در پیشنهاد مذاکره با آمریکا

وی تشابه دیگر عطاءالله مهاجرانی با لیدر جریان مهاجرانی را این دانست که مهاجرانی پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا بر خلاف نظر ولایت فقیه را داد‌ و لیدر جریان انحرافی نیز پیشنهاد ارتباط مستقم با آمریکا را مطرح می‌کند. ‌

* تشابه مکتب ایرانی با گفت‌وگوی تمدن‌ها و جمهوری ایرانی

بازرس ویژه اسبق محمود احمدی نژاد خاطرنشان کرد: آنها گفت‌وگوی تمدن‌ها راه انداختند که‌ در واقع اسلام را کنار بگذارند؛ جریان انحرافی هم نوعی گفت‌و‌گوی تمدن‌ها راه انداخته و شخصی به نام ‌‌»ه.الف» را مأمور کرده و مصوب کرده که ‌51 میلیار‌د هم پول در اختیار او قرار دهند تا ‌به کشورهای مختلف سفر کند که برود و بگوید مکتب ما ایرانی است و اسلام نیست؛ سند رسمی این موضوع هم موجود است.

"آیا ما از ‌مکتب ایرانی به این جایگاه رسیده‌ایم؟ خیر؛ از اسلام است که ملت ایران به این جایگاه رسیده و نقشه را‌ه ما را حضرت زینب (س) مشخص کرده و از کربلا اقتباس کرده است؛ ‌ما پیرو مکتب کربلا هستیم، نه مکتب ایرانی. ‌ما اگر به این عزت، آگاهی و بزرگی و عظمت دست پیدا کرده‌ایم، مدیون ‌اسلام‌ و مکتب امام صادق (ع) هستیم".

داود احمدی‌نژاد این را هم اضافه کرد که مهاجرانی شعار جمهوری ایرانی سر می‌داد، لیدر جریان انحرافی هم مکتب ایرانی را مطرح می‌کند.

*‌ ارتباط دلالان آمریکا با مهاجرانی و لیدر جریان انحرافی

وی همچنین گفت که به گفته رادیو اسرائیل نوری‌زاد که دلال آمریکا و استکبار است، از فعالیت مهاجرانی در دولت خاتمی ابراز خرسندی می‌کرد و الان نیز ‌از لیدر جریان انحرافی ‌دفاع می‌کند؛ هوشنگ امیراحمدی هم که دلال آمریکا و اسرائیل است، هم با مهاجرانی و هم ‌با لیدر جریان انحرافی ‌دائماً در ارتباط است و در همین همایش ایرانیان خارج هم دعوت شد.

* جریان انحرافی ادامه جریان‌های معاند گذشته ازجمله فتنه سبز است

تشابه جریان انحرافی با جریانات معاند گذشته ازجمله جریان فتنه 88 بخش دیگر سخنان داود احمدی‌نژاد بود که وی در این زمینه جریان انحرافی را ‌ادامه جریان فتنه سبز دانست و اینگونه ادامه داد که ‌جریانات معاند گذشته، بیشترین و آخرین تلاش خود را در ‌سال 88 یعنی فتنه سبز به‌کار گرفتند، لکن ‌‌هم سردمدارانشان و هم شگردهایشان برملا شدند، لذا باید افراد جدید با ‌‌شگردهای جدید روانه میدان کنند.

وی با بیان اینکه "حرکت‌های‌ امروز جریان ا‌نحرافی ‌‌کمتر ا‌ز حرکت جریان‌های معاند گذشته نیست و در برخی جاها خیلی هم بیشتر است"، تلاش جریان انحرافی برای برگزاری جشن جهانی نوروز در تخت جمشید را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: ‌این جریان برای عید نوروز سال 90 خواست جشنی از نوع جشن‌های 2500 ساله ‌راه بیندازند و از ملک عبدالله اردنی ‌که ملت اردن علیه او تظاهرات کرده بودند‌ ‌نیز دعوت کرده بودند.

* چگونه باید ‌جریان انحرافی ‌مقابله کرد؟

"در مقابل جریان انحرافی چه باید کرد؟" رئیس اسبق بازرسی ویژه ریاست جمهوری این سؤال را مطرح کرد و در ادامه افزود: ‌بزرگترین انقلاب در ‌طول تاریخ بشر توسط موحدان دارد دنیا را ‌فرا می‌گیرد که هدایت این انقلاب هم با ولایت‌فقیه یعنی کسی است که خود نمی‌بیند و فقط خدا را می‌بیند‌، لذا باید امروز این درس را به همه بدهیم که برای رسیدن به رستگاری ‌دنیا و آخرت باید از منیت خود در برابر ولایت دست برداریم‌.‌

"‌یک معلمی از من سؤال کرد که ‌من چگونه مطمئن باشم که اگر د‌ر زمان حسین بن علی(ع) بودم، در رکاب ایشان حضور داشتم. به او گفتم اگر امرز در مقابل ولایت فقیه منیت نداشته باشی و پروانه شمعش باشی، باور داشته باش که در رکاب حسین بن علی(ع) بودی و اگر فردا حماسه دوم الهی خلق شود، در رکابش خواهی بود".

* باید نقش ولایت فقیه را برای نسل جوان تبیین کنیم

داود احمدی‌نژاد با تأکید بر لزوم تبیین و تشریح نقش ولایت فقیه در ‌پیروزی انقلاب، دوران دفاع مقدس و ‌‌مقابله نظام ‌جمهوری اسلامی ‌با ‌تهاجمات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی‌ برای نسل جوان، به ماجرای صدور فتوای قتل سلمان رشدی اشاره کرد و یادآور شد: ماجرای سلمان رشدی ماجرای ‌کوچکی نبود؛ بسیاری از سفرای کشورهای اروپایی و خارجی قهر کردند و رفتند، یعنی همه شمشیر کشیدند، ‌اما با سرپنجه تدبیر ولایت فقیه همه آنها مثل "گربه ماست ریخته" برگشتند؛ یا در جریان ‌دادگاه میکونوس بار دیگر این سفرا قهر کردند و رفتند ‌و ‌ارتباطات قطع شد اما با سرپنجه تدبیر مقام معظم رهبری همه آنها با ذلت ‌برگشتند، همچنین در ‌جریان فتنه سبز، اگر تدابیر ولایت فقیه نبود، معلوم نبود خیانت افرادی که همه استکبار پشت سر آنها بود‌‌ و زمانی در ‌جایگاه نخست‌وزیری، ‌ریاست مجلس و ریاست جمهوری این کشور حضور داشتند و بسیاری از اسرار نظام را می‌دانستند، چه سرنوشتی را رقم می‌زد. مخالفت مدبرانه مقام معظم رهبری با پیشنهاد برخی افراد برای مذاکره با آمریکا نیز نمونه دیگری از نقش مهم ‌ولایت فقیه است که باید برای نسل جوان تبیین شود، چراکه اگر ما با آمریکا سر یک میز می‌نشستیم، دیگر برای ملت‌های دنیا و آزادی‌خواهان جهان الگو نبودیم.

* انتخابات مجلس و برنامه‌های جریان انحرافی‌

وی ادامه سخنان خود را به موضوع انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره نهم و برنامه‌های جریان انحرافی برای این انتخابات و کسب صندلی‌های مجلس اختصاص داد.

* سازماندهی جریان انحرافی برای ورود افراد بی‌هویت و بی‌دین به مجلس با پول‌های کلان

داوود احمدی نژاد در این زمینه اظهار داشت: جریان انحرافی با پول‌ها‌ی کلانی که از خزانه ملت برداشته است که یک نمونه‌اش فساد 3 هزار میلیاردی بود، می‌خواهد در انتخابات کسانی را به مجلس بفرستد که دل در گرو انقلاب و ولایت و اسلام نداشته باشند؛ می‌خواهد افرادی ‌بی‌هویت، ‌بی‌دین و ‌بی‌ولایت مثل خود را ‌وارد مجلس کند که برای این کار سازماندهی کرده و ‌پول کلان در اختیار دارد، لذا باید برای مقابله با آنها باید ‌باید دل‌های خود را یکی کرده و به هم نزدیک کنیم.

"انقلاب اسلامی با دل‌های ملت ایران پیروز شد، در حالیکه شاه ژاندارم منطقه بود و سیا، موساد و سرویس جاسوسی انگلیس پشت سرش بود. در جنگ همه دنیا علیه ایران بود؛ فرانسه با میراژ، آلمان با بمب‌های شیمیای، ‌انلگلیس با رادارها و ‌‌تجهیزات الکترونیکی، آمریکا با تجهیزات خودش، روسیه با میگ و سایر سلاح‌هایش، مزدورهای استکبار جهانی ‌هم بودند و شرق و غرب عالم همگی علیه ایران ‌بودند اما ملت ایران با تجهیزات بسیار کم در برابر همه آنها ایستاد و پیروز شد.‌ امروز هم باید در مقابل این هجمه جریان انحرافی که می‌خواهد انتخابات مجلس را به نفع خود ‌یعنی به نفع استکبار تمام کند، باید دل‌های خود را یکی کنیم، در این صورت عنایت حق تعالی شامل حال ما‌ خواهد شد و آن زمان برنده خواهیم بود؛ همانطور که وقتی استکبار با همه تجیهزاتش ‌به کمک صدام آمده بود، عنایت حق تعالی شامل حال ملت ایران شد."

داود احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤلی درباره چگونگی شناسایی و تشخیص مهره‌ها و کاندیداهای ‌جریان انحرافی در انتخابات مجلس گفت: ان‌شاءالله شورای نگهبان مهره‌های جریان انحرافی را شناسایی و رد صلاحیت خواهد کرد اما مردم هم ‌‌باید دقت خود را بالا برده ‌و افرادی را انتخاب کنند که در صحنه و محیط اجتماعی خود رفتار او را دیده‌اند؛ ‌بنابراین اگر به ‌رفتار و اعمالی که کاندیداها در محیط اجتماعی دارند، ‌دقت کنند، به خوبی متوجه می‌شوند که چند‌ مرده حلاجند؟ مردم باید ببینند آیا کاندیداها ‌‌در شعار و عمل ساده‌زیست و ولایتمدار هستند یا خیر؟ مردم ‌همین مقدار دقت کنند، به افرادی رأی می‌دهند که در مسیر فرهنک و اعتقاد ملت هستند.

* امیدواریم 8+7 و جبهه پایداری با یکدیگر وحدت کنند‌

وی اضافه کرد: از آنجا که گاهی اوقات شناخت کمی سخت می‌شود، الان دو تیم ‌در صحنه حضور دارند که با کمک آنها می‌توانیم به راحتی کاندیداهای اصلح را انتخاب کنیم؛ یکی 8+7 به سرپرستی آیت‌الله مهدوی‌کنی و دیگری ‌جبهه پایداری به سرپرستی آیت‌الله مصباح یزدی که امیدواریم ‌با یکدیگر وحدت کنند. نا زمانی که ما پشت سر روحانیت بودیم ‌و به لیست مورد تأیید روحانیت رأی ‌دادیم، همیشه مشکل ما حل بود اما از زمانی که مقداری از روحانیت فاصله گرفتیم، هزار مشکل به وجود آمد، البته هیچ کدام از ما معصو‌م نیستیم و ممکن است در لیست آنها یک نفر باشد که مورد وثوق نباشد، ولی یادمان باشد اگر متفرق رأی دهیم، جریان انحرافی ‌پیروز می‌شو‌د چراکه آنها تمام عوامل خود را آماده کرده‌اند که به یک لیست رأی دهند، حالا اکر رأی ما متفرق باشد، جریان انحرافی رأی می‌آورد.

رئیس اسبق بازرسی ویژه ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: جریان انحرافی وقتی منشور کوروش را از ‌سفیر انگلیس قرض گرفت، دو قول به او داد که یکی از قول‌هایش این بود که بخشی از این منشور که در موزه ایران است را به آنها می‌دهد تا لوح آنها کامل شود اما یکی نیست به او بگوید مگر ارث پدرت است که می‌بخشی؟ می‌دانی این تکه‌ای که پیش ماست، چند صد میلیارد قیمت دارد؟ او به چه حقی این قول را می‌دهد؟

وی همچنین از پول دادن لیدر جریان انحرافی به برخی هنرپیشه‌ها انتقاد کرد و گفت: این جریان هنرپیشه‌هایی را ‌به ‌‌مکه اعزام می‌کند که رفتار آنها در مکه به حدی نامناسب است که حتی ‌پلیس عربستان به رفتارهای آنها اعتراض می‌کند.

* موضع مقام معظم رهبری درباره جریان انحرافی بسیار روشن است

بازرس ویژه اسبقاحمدی نژاد درباره موضع مقام معظم رهبری ییرامون ‌جریان انحرافی نیز گفت: موضع ‌مقام معظم رهبری بسیار روشن است؛ که یک نمونه آن واکنش ایشان به اظهارات لیدر جریان انحرافی درباره مردم اسرائیل و نمونه دیگر هم حکم معظم‌له برای برکناری او از معاون اولی احمدی نژاد بود، ‌البته ایشان در مقاطع دیگری هم موضع گرفته‌اند ‌اما این دو موضع ایشان بسیار روشن است.

"ایران مثل آمریکا نیست که با زور ‌سر‌نیزه اداره شود که برج‌های دو‌قلو منهدم شود و 6 هزار آمریکایی کشته ‌شوند تا دولتمردان این کشور به هدف خود برسند و یا ‌دیویدیان که یک انتقاد اساسی به دولت آمریکا می‌کند را با آتش بسوزانند؛ ‌در ایران ‌‌‌ملت ‌اختیار داشته و ‌حق انتخاب دارد؛ اینجا بصیرت است که مردم را پیش می‌برد، نه زور؛ ‌‌باید این بصیرت به یک حد نصابی برسد ‌و همه ما وظیفه داریم که این بصیرت را افزایش دهیم؛ آن زمان خود به خود هر میوه گندیده‌ای می‌افتد."

* چرا محمود احمدی نژاد از مشایی حمایت می‌کند؟

داود احمدی‌نژاد درباره علت حمایت ‌‌احمدی نژاد از لیدر ‌جریان انحرافی اظهار داشت: ‌‌خاتمی در زمان خودش به توصیه رهبری در خصوص مهاجرانی توجه نمی‌کند و می‌گوید مهاجرانی همه دولت من است؛ حالا هم ولایت ‌‌می‌فرماند انتخاب او به مصلحت شما و دولتت نیست، اما ‌‌‌این طرف می‌گوید آن فرد ‌چشمه است، زلال است، پاک است، مؤمن است، کارآمد است، قله دست نیافتنی است.

* می‌خواستند در روز مقدس یهودی‌ها از امام زمان پرده‌برداری کنند

وی در بخش پایانی اظهارات خود گفت: لیدر جریان انحرافی یک زمانی گفت ‌امام زمان (عج) قرار است روز شنبه 14 خرداد سال 90 ظهور صغری کنند که همین موارد است که ثابت می‌کند این جریان، انحرافی است، چراکه ‌در همه روایات ‌ما ظهور صغری نداریم؛ غیبت صغری و کبری داریم اما ظهور کبری و صغری‌ نداریم، لذا این این اتفاق نیفتد چراکه ‌در قاموس شیعه امام زمان (عج) ‌جمعه ظهور می‌کنند اما جریان انحرافی می‌خواست ‌روز شنبه ‌که روز موعود و روز مقدس یهودی‌هاست، از امام زمان (عج) پرده‌‌برداری کنند.


 


خبرگزاری فارس: پیکرهای مطهر 3 شهید دفاع مقدس که در عملیات «والفجر 8» در منطقه فاو به شهادت رسیدند، با اجساد 90 سرباز عراقی فردا در مرز شلمچه تبادل می‌شود.

سرهنگ حسین عشقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایثار و شهادت باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: پس هشت سال پیگیری‌ و مذاکره با صلیب سرخ و مسئولان عراقی در راستای تفحص پیکرهای شهدا در خاک عراق، جستجوی مفقودین از 27 آبان ماه سال جاری در منطقه عملیاتی فاو آغاز شد.

وی ادامه داد: در این ایام پیکرهای مطهر 3 شهید دفاع مقدس و اجساد 86 سرباز عراقی توسط نیروهای کمیته تفحص مفقودین اعزامی از ایران در منطقه کشف شد که اجساد سربازان عراقی به مقامات کشورشان تحویل داده شد.

فرمانده قرارگاه عملیاتی کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: پیکرهای مطهر این 3 شهید دفاع مقدس که در منطقه عملیاتی فاو در سال 1364 به شهادت رسیده‌اند، صبح فردا از مرز شلمچه طی مراسم رسمی تبادل وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این مراسم اجساد 90 سرباز عراقی که در مناطق عملیاتی خاک کشورمان کشف شده است، به مقامات عراقی تحویل داده خواهد ‌شد.


 


خبرگزاری فارس: نماینده تهران در مجلس با تأکید بر اینکه وزارت خارجه باید با قوت و اقتدار بیشتری در عرصه بین‌المللی حضور یابد، گفت: برخی که ورود به سفارت انگلیس را خارج از عرف دیپلماتیک می‌دانند چگونه جنایت‌های این کشور در حق ملت ایران را توجیه می‌کنند؟

علی‌اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به برخورد منفعلانه وزارت امور خارجه درباره مسائل اخیر، اظهار داشت: از جمله ویژگی‌های بسیار مهم و ارزشمند دولت‌های نهم و دهم اتخاذ مواضع شفاف و قاطع سیاسی از موضع اقتدار و عزت اسلامی در قبال مسائل و موضوعات مختلف است.

وی افزود: انتظار این است که همین برخورد فعال را در موضوعات دیگر و در صحنه بین‌المللی شاهد باشیم و وزارت امور خارجه باید این موضوع را با قوت بیشتری دنبال کند.

نماینده مردم تهران در خانه ملت همچنین گفت: در جریان کاهش رابطه با دولت انگلیس، هر چند مجلس مصوبه‌ای داشت و به نیابت از ملت بزرگ ایران تصمیم به کاهش ارتباطات با دولت انگلیس گرفت اما یقیناً این اقدام مجلس حتی به عنوان حداقل اقدامات ایران در برابر دخالت‌ها و توطئه‌های دولت انگلیس درباره ایران نیز به شمار نمی‌آید.

به گفته وی، اقدام دانشجویان عزیز نشان می‌داد که مطالبه مردم و جوانان بیش از آن چیزی است که در مجلس به تصویب رسیده است، اگر برخی ورود به داخل سفارت انگلیس را مخالف عرف دیپلماتیک ارزیابی کردند، همین افراد می‌بایست بگویند که چگونه حمایت‌های بی‌دریغ دولت انگلیس از صدام و ارائه تجهیزات بسیار پیشرفته به او برای حمله و خسارت به ایران، به شهادت رساندن بسیاری از رزمندگان ما و دخالت در امور داخلی کشورمان در جریان فتنه ۸۸، قابل توجیه است؟ آیا این موضوعات تجاوز قلمداد نمی‌شود و اگر قلمداد هم می‌شود چطور بدون حساسیت از آن عبور می‌شود؟!

زارعی در ادامه تصریح کرد: شخصاً برخورد وزارت امور خارجه در این زمینه را انفعالی و مواضع این وزارتخانه را ضعیف می‌دانم، اگر ما دچار انفعال در مواضع سیاست خارجی شویم، باید به دنبال آن شاهد انفعالات دیگری در سایر موضوعات نیز باشیم.

"وقتی هواپیمای پهپاد جاسوسی آمریکا به کشورمان تجاوز کرد باید وزارت خارجه به شدت این موضوع را محکوم کند، هر چند با اقتدار نیروهای مسلح کشورمان، این هواپیما به کنترل این نیروها درآمد، باید وزارت خارجه با تمام توان و قوت این موضوع را محکوم می‌کرد و دولت آمریکا باید بپذیرد که در این زمینه مقابله به مثلی را از ایران طلب‌کار خواهد بود."

وی تأکید کرد: امیدواریم کمیسیون امنیت ملی مجلس در نشستی با وزارت خارجه بتواند این وزارتخانه را هر چه سریعتر به همان حالت فعالی که داشت بازگرداند تا وزارت خارجه از حالت انفعال خارج شود و ما بتوانیم در مواضع سیاست خارجی کاملاً فعال و مقتدرانه باشیم، همان‌طور که تاکنون در سیاست‌های دولت شاهد چنین مواضعی بوده‌ایم.

به گفته زارعی، نشاندن پهپاد جاسوسی آمریکا توسط نیروهای مسلح کشورمان چند نکته مهم دارد.

وی نکته اول را تسلط اطلاعاتی نیروهای مسلح به فضای کشور دانست و گفت: نیروهای مسلح ما توانستند یک هواپیمای جاسوسی را رهگیری و کنترل کنند که رادارگریز است، ین پهپاد جاسوسی با اقدامات ضدالکترونیک بهع تصورف نیروهای مسلح ما درآمده است.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس بر همین اساس متذکر شد: نکته بعدی در کنترل پهپاد جاسوسی آمریکا، توانایی بالای فنی نیروهای مسلح ماست، البته باید دانست که تنها امروز با به دست آمدن این هواپیما شاهد این توانایی نبودیم بلکه توانایی و ظرفیت نیروهای مسلح ما در طول دفاع مقدس و بعداز آن به تدریج شکل گرفته است.

به گفته وی، سپاه با به کارگیری تاکتیک‌های الکترونیکی و فنی توانسته هواپیمای جاسوسی آمریکا را کنترل و هدایت کند و در آسمان به تسلط درآورد و آن را مدیریت کند و هواپیما را با اندک خسارتی بر زمین بنشاند.

زارعی همچنین تأکید کرد: یقیناً این قدرت و توانایی ملی خواهد توانست نه این هواپیما را با همان قابلیت‌ها در اختیار داشته باشد بلکه ما تصور می‌کنیم هم‌اکنون نیز چنین وضعیتی برای ما وجود دارد و دشمنان ما قطعاً شاهد توانایی‌های دیگری که خارج از قدرت پیش‌بینی و اطلاعات فنی آنهاست، خواهند بود.

وی در خاتمه از اقدام ارزشمند سپاه و نیروهای مسلح تشکر کرد و این موفقفیت را به ملت ایران تبریک گفت و تصریح کرد: نیروهای مسلح ما اقتدار، توانایی و ظرفیت‌های ارزشمند و بالایی برای حراست از کشور دارند.


 


خبرگزاری فارس: رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه کشور گفت: در تمام استان‌های کشور تیم‌های نظارتی انتخاباتی تشکیل می‌شود تا به طور مرتب از شعبات بازرسی کنند.

اصغر جهانگیر در حاشیه سفر خود به گیلان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به نقش حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در انتخابات مجلس نهم اظهار داشت: حفاظت اطلاعات به عنوان یک دستگاه نظارتی در درون دستگاه قضایی تلاش می‌کند که محیطی سالم را برای انتخابات فراهم کند تا همکاران بدون تشویش و هیچ‌گونه نگرانی بتوانند به صورت مستقل وظایف خود را در کمال بی‌طرفی انجام دهند.
وی افزود: اگر همکاران از نواحی درونی و بیرونی تحت فشار قرار گیرند مجموعه حفاظت اطلاعات با آن فشارها مقابله لازم را صورت می‌دهند.
این مسئول با اشاره به اقدام‌های لازم در انتخابات، بیان داشت: در هر دوره از انتخابات در تمام استان‌های کشور تیم‌های نظارتی تشکیل می‌شود که به طور مرتب سرکشی کرده و از شعبات بازرسی کنند.
وی، رسیدگی به گزارشات و پیگیری در این زمینه را از دیگر اقدام‌های حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در انتخابات عنوان کرد.
جهانگیر با اشاره به برخورد قضایی با تخلفات کاندیداها در تبلیغات زودهنگام، یادآور شد: حفاظت اطلاعات در حال حاضر نقش صیانت دستگاه قضایی را دارد و کاندیداها باید از فیلتر شورای نگهبان و وزارت کشور عبور کنند و چنانچه تخلفاتی صورت گرفته باشد که به دادگستری اعلام شود در مرحله بعد، امر نظارت را پیگیری می‌کنیم.
وی، درباره فعالیت حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در سطح کشور اذعان داشت: دستگاه حفاظتی تلاش کرده که محیط سالمی را برای همکاران قضایی و اداری فراهم کند که بتوانند در این فضا به وظایف خودشان بدون دغدغه بپردازنند.
رئیس حفاظت اطلاعات کل قوه قضائیه، دستگاه قضایی را یکی از شاخص‌های نظام اسلامی دانست و تصریح کرد: دستگاه قضایی به عنوان یک دستگاه منحصر به‌فرد با جان، مال و ناموس مردم سر و کار دارد و کوچک‌ترین غفلت می‌تواند آثار زیان باری داشته باشد.
وی، تبعیت از رهبری را مهم‌ترین عامل حرکت در راه درست نامید و خاطرنشان کرد: برای انجام مسئولیت‌های خود باید با بصیرت حرکت کنیم.


 


خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه رابطه ایران و انگلیس به طور کامل قطع نشده، گفت: فعلاً به لحاظ روابط سیاسی در مرحله‌ای نیستیم که تعیین حافظ منافع در انگلیس مطرح باشد.

رامین مهمان‌پرست در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس در خصوص اینکه استنباط خبرنگار فارس در مصاحبه با شما در زمان ورود دیپلمات‌های ایران به کشور این بوده که وزارت خارجه به دنبال تعیین حافظ منافع در لندن است، اظهار داشت: با توجه به اینکه رابطه کشور ما و انگلیس به طور کامل قطع نشده، فعلاً به لحاظ روابط سیاسی در مرحله‌ای نیستیم که تعیین حافظ منافع در انگلیس مطرح باشد.

وی افزود: ما به دنبال روشن شدن آخرین وضعیت روابط و تصمیمات مقتضی در این زمینه هستیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در عین حال تأکید کرد: تعیین دفتر حفاظت منافع زمانی قابل پیگیری است که روابط سیاسی دو کشور به طور کامل قطع شده باشد و از طریق دفتر حفاظت منافع موضوعات دو کشور پیگیری شود.


 


بی بی سی فارسی:وزارت خارجه ایران اعلام کرده است که به دنبال اخراج دیپلمات های این کشور از بریتانیا، به زودی حافظ منافع خود را در بریتانیا مشخص خواهد کرد.
رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به خبرگزاری فارس گفته است کشورش در حال بررسی گزینه هایی برای تعیین حافظ منافع در بریتانیا است.
به دنبال حمله معترضان به اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران که منجر به خسارات های گسترده به سفارت این کشور و اقامتگاه دیپلمات های بریتانیا در باغ قلهک شد، ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا ۴۸ ساعت به دیپلمات های ایرانی مهلت داد که خاک این کشور را ترک کنند.
آقای هیگ گفته بود اگر بریتانیا نمی تواند فعالیت های معمول دیپلماتیکش را در تهران انجام دهد دلیلی ندارد که سفارت ایران در لندن بتواند به کارش ادامه دهد.
با اخراج همه دیپلمات های ایرانی از بریتانیا، کنسولگری ایران هم در لندن به تعطیلی کشیده است.
حسین قشقاوی، معاون کنسولی وزارت امور خارجه ایران پس از تعطیلی بخش کنسولی ایران در بریتانیا گفته بود که مجلس شورای اسلامی از یک سال پیش به دنبال قطع کامل روابط میان دو کشور بود اما اصلی ترین دلیلی که وزارت خارجه نمی خواست این روابط قطع شود، مسائل کنسولی ایرانیان مقیم بریتانیا بود.
آقای قشقاوی گفته بود: این موضوع نه از سر عشق و علاقه به حوزه های مختلف روابط دو کشور، بلکه به دلیل مسائل مربوط به بیش از ۲۰۰ هزار ایرانی مقیم این کشور بود.
به گفته معاون کنسولی وزارت امور خارجه ایران، بریتانیا حتی اجازه نداده است که یک نفر از ماموران کنسولی ایران در این کشور حضور داشته باشد.
بریتانیا ساعاتی پیش از اعلام تصمیم به اخراج دیپلمات های ایرانی از لندن، کارکنان خود از ایران را خارج کرده بود.
حمله معترضان به سفارت بریتانیا در تهران در پی تصویب طرح مجلس ایران در کاهش روابط با بریتانیا از سطح سفیر به کاردار اتفاق افتاد.
در صورتی که طرح مجلس ایران به همان کیفیت اجرا می شد، دامنیک چیلکات سفیر تازه منصوب شده بریتانیا در تهران باید ظرف دو هفته این کشور را ترک می کرد.
با این همه روابط سیاسی دو کشور در سطح پایین تری برقرار می ماند اما تغییری در روابط کنسولی دو کشور داده نمی شد.
با تعطیلی سفارت بریتانیا در تهران و اخراج دیپلمات های ایرانی از لندن، سفارتخانه ها و بخش کنسولی دو کشور تعطیل است و ایران و بریتانیا باید برای ارائه خدمات کنسولی به اتباعشان کشور ثالثی را با عنوان حافظ منافع معرفی کنند.
سایت سفارت بریتانیا در تهران می گوید که این کشور در حال حاظر در تلاش است تا کشوری دیگر را به عنوان حافظ منافع خود در ایران معرفی کند.
بریتانیا اعلام کرده است که تا زمان تعیین حافظ منافع این کشور در ایران، اتباع بریتانیایی که نیاز به خدمات کنسولی فوری دارند می‌توانند به هر یک از سفارت‌های اعضای اتحادیه اروپا در تهران مراجعه کنند.
در حال حاضر ایران و آمریکا و ایران و مصر هم روابط سیاسی با یکدیگر ندارند. به همین دلیل سفارت سوئیس در تهران وسفارت پاکستان در واشنگتن حافظ منافع ایران و آمریکا هستند.
ایران و مصر در پایتخت های یکدیگر دارای دفتر حفاظت منافع هستند که توسط دیپلمات های کشور خودشان اداره می شود.


 


خبرگزاری فارس: دبیرکل حزب مؤتلفه با اشاره به سکوت سازمان‌ملل در برابر تجاوز هواپیما آمریکا به حریم ایران گفت: هماهنگی مشخص و معین وزاری خارجه انگلیس و آمریکا با شخص آقای بان‌کی مون یک خطر برای جامعه بین‌الملل است.

محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه تجاوز هواپیمای جاسوسی آمریکا به حریم جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، اظهار داشت: دانشجویان ایرانی چند ساعت سفارت انگلیس را تسخیر کردند و حتی دولت در بیانیه از این اقدام ابراز تاسف کرد اما شورای امنیت سازمان ملل فورا تشکیل جلسه داد و ایران را محکوم کرد.

وی افزود: هواپیمای جاسوسی آمریکا با هدایت حکومت آمریکا و سازمان‌های جاسوسی آنها برای ماموریت اطلاعاتی به آسمان ایران تجاوز کرد اما شورای امنیت و سازمان ملل و شخص بان‌کی مون سکوت کردند که این نشاندهنده اوج فضاحت در سازمان ملل است.

حبیبی با بیان اینکه شورای امنیت سازمان ملل برای محکوم کردن تجاوز آمریکا به خاک ایران باید تشکیل جلسه می‌داد، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد هماهنگی مشخص و معینی بین وزاری خارجه انگلیس و آمریکا با شخص آقای بان‌کی مون وجود دارد که این موضوع یک خطر برای جامعه بین‌الملل است. آقای بان‌کی مون سازمان‌ملل را تریبون آمریکا و انگلیس کرده است به طوری که این سازمان‌ دیگر برای ملت‌ها نیست.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در پایان از وزارت خارجه خواست با اتخاذ تدابیر دیپلماتیک از حقوق ملت ایران در برابر زیاده‌خواهی‌های آمریکا و انگلیس حمایت کند.


 



دیدیم که چگونه، با محدود شدن مطالبات متنوع شرکت کنندگان در جنبش خودجوش در زندانی که "فتنه" از یک سو و "جنبش سبز" از سوئی دیگر نام گرفت، عوامل ناهمگونی چون رژیم جمهوری اسلامی، رسانه‌های بیگانه، افراد و گروه‌هایی که در حال حاضر و یا قبلا درون نظام بوده‌اند ولی حالا مخالف آقای خامنه‌ای شده‌اند، بعضی "اپوزیسیون" که مردم را از فروپاشی نظام ترساندند، و بعضی دیگر عوامل در گیر، جملگی در پیشبرد شعار "حفظ نظام" کوشیدند و تا این لحظه در ابقای رژیم ولایت مطلقه، موفق بوده‌اند. اینها همگی، مستقیم و غیرمستقیم، در افزایش ابعاد خشونتهای آشکار و نیز خشونتهای ناملموس و آسیبهای اجتماعی و فسادهای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی، نقش بازی کردند.

تونس و مصر از ابتدا خواهان رفتن کل رژیم شدند. در این تاریخ، تجربۀ تونس از مصر موفق‌تر بوده است. چرا که مصری‌ها به ژنرالها و دولتمردان رژیم مبارک برای تصدی دوران گذار، نقش بیشتری را دادند. ولی در این روزها می‌بینیم که چگونه مردم مصر دوباره به خیابانها آمده و تغییرات لازم را مطالبه می‌کنند.

خیزش مردم در لیبی، از ابتدا رنگ ولعابی خشن داشت. خشونت‌مداری در طول مبارزه ادامه پیدا کرد و روش شد. این روش نه تنها در مبارزات خیابانی فراوان دیده می‌شد بلکه در منش کسانی که توسط رسانه‌ها در مقام رهبری جنبش قرار گرفتند نیز دیده شد. از کشته شدن سران ارتشی جدا شده از قذافی، تا دعوت از نیروهای خارجی به تجاوز به خاک لیبی و استقبال از سران

رژیم‌های وابستۀ تونس و مصر، در ابتدا، از پشتیبانی‌های آشکار و نهان غرب، برخوردار بودند. ولی وقتی که میزان به صحنه آمدن مردم و همگانی شدن جنبش، به حد لازم رسید، زیر فشار طاقت‌فرسای افکار عمومی، کشورهای خارجی که تا دیروز مجیز آقایان مبارک و بن‌علی را می‌گفتند لاجرم، یکی بعد از دیگری، به سرزنش فساد و سرکوب این رژیم‌ها، پرداختند. علیرغم کمکهای گستردۀ فرانسه به رژیم تونس برای سرکوب مردم، گفته می‌شود دولت فرانسه از ترس افکار عمومی، حتی قادر به قبول هواپیمای بن‌علی بعد از فرارش از تونس نبوده است. نابخردانه است که در کمال عدم اعتماد به نفس و با انفعال، تصور کنیم که این خود غرب بود که جنبش را آغاز نمود، در حالی که نگاه کوتاهی به شواهد و قرائن، درست عکس آن را گواه است.

مستبدان وابستۀ این کشورها، کم‌کم در حال جا انداختن جانشینان مورد تأیید غرب، برای خود بودند که قطره‌های اعتراضی، به هم پیوست و آنها را در اقیانوس خود غرق نمود. بن‌علی و مبارک که به مانند عروسک‌های خیمه‌شب‌بازی، سالیان متمادی ملک و ملت خویش را، برای "حفظ منافع ملی" کشورهای خارجی، مورد پست‌ترین تاراج و تجاوزها قرار داده بودند، به ناگهان تاریخ مصرفشان به سر آمد و از رده خارج شدند. عامل مهمی که در جنبش 1388 در ایران دیده نشد، این بود که مطالبات جنبش تونس و مصر، شفاف و روشن، رفتن رزیم بود و همه یک صدا می‌گفتند "ارحل". در این کشورها، بر عکس آنچه در ایران اتفاق افتاد، خط‌دهی و رهبری جنبش به ولایت انحصاری عده‌ای که هر یک به شکلی منافع خویش را در ابقای رژیم می‌دیدیند، در نیامد.

در لیبی وضع دیگری را شاهد هستیم. شرکت همگانی مردم در جنبش در یکی دو شهر شروع شد ولی در بقیۀ شهرهای لیبی، گسترده‌گی لازم را با سرعتی که در جنبشهای مصر و تونس دیدیم، بدست نیاورد. متصدیان دوران گذار در لیبی، خشونت و حذف و انتقام و تخریب را روش کرده‌اند و دست دولتمداران خارجی و پای نیروهای نظامی آنها را بوسیده‌اند. پر نشدن خلاء قدرت توسط نیروهای آزاد و مستقل و حقوقمند، و عوارض مستقیم و غیر مستقیم آن، اگر نه تنها عامل، بدون شک، یکی از مهمترین عوامل این خفت و ناهنجاری است. با درس‌گیری کشورهای خارجی از تجربۀ مصر و تونس، عناصر وابسته و قدرت‌پرست در لیبی، توانستند گروهی را متصدی دوران گذار کنند که در اولین اعلامیۀ خود، نه از حقوق و یا حتی منافع ملی لیبی، که از ضمانت منافع غرب در کشورشان دادِ سخن دادند! بجای شرمنده‌گی و گریه، دست آقایان سارکوزی و کامرون، با افتخار و خندۀ گروهی وطن‌فروش که مقابل دوربین‌ها حاضر بودند، در لیبی بالا برده شد.

چه شرم‌انگیز است که اقلیتی که صفت ایرانی برازندۀ آنها نیست بگویند، "ارتش ناتو باید بیاید و ایران را هم آزاد کند!" و یا "پول گرفتن از غرب، برای هدف والای سرنگونی رژیم آخوند، بلامانع است!" و یا "کمک مالی نباید از غرب گرفت، مگر اینکه تمام دفاتر باز باشند و تمام مبالغ دریافت شده به اطلاع عموم برسد!" ویا "نباید کمک نظامی و یا مالی گرفت، ولی گرفتن امکاناتی چون ماهواره و رادیو و تلویزیون اشکالی ندارد!" و چه حیرت‌انگیز است که بعضی که به خود لقبِ اپوزیسیون به معنی مخالف رژیم خودکامۀ فقیه را می‌دهند و در ظاهر مخالف ولایت مطلقه هستند، در واقع به خود مقام معظم رهبری می‌دهند و بر 75 میلیون نفر مردم ایران و نیز 300 میلیون مردم امریکا، ولایت مطلقه می‌جویند و خواهان تجاوز ارتش خارجی به مام وطن می‌شوند. در جنبش‌های گذشته هم دیده‌ایم که چگونه کسانی که در ابتدا در کنار مردم در جنبش قرار داشته‌اند، با گناه کبیره و تابو ندانستن نقش دادن، و به معنای دقیق‌تر هر گونه نقش دادن، به قدرت خارجی و با اهمیت کامل ندادن به استقلال، جنبش را در نهایت، به بیراهه برده‌اند.

جوانان امروز دنیای عرب، نیروی محرکه‌ای که حیاتش در آینده است، همچون ایرانیان، فرداهای خود را، بس تیره و تار می‌بینند. زمان حال و امروزهای این جوانان، مملو از تحقیر و توهین است. در کشورهای خود، بدست عوامل و مهره‌های رژیم‌های سرسپرده، هرروزه، توهین خفقان و سرکوب و سانسور و تبعیض را شاهد هستند. مغزها و استعدادها، اگر بتوانند از کشورهای خود فرار و به غرب مهاجرت می‌کنند. میزان فرار سالانۀ مغزها، ابعادی وسیع دارند و فقط برای ایران به 150000 نفر است. جوانان این کشورها، اگر در طی این فرار، زنده و سالم بمانند، در غرب هم، به خاطر اسم و رسم و لهجه و فرهنگ و دین‌شان، مورد تبعیض و تحقیر قرار می‌گیرند. کشته شدن مهاجران ترک، توسط گروههای افراطی آلمانی فقط یکی از این موارد هستند.

تودۀ مردمان غرب، بخصوص جوانان، هم وضعیتی مشابه دارند. با اولویت مطلقی که سرمایه از آن برخوردار است، هر کسی در این سامانه مجبور است حداکثر سود را در حداقل مدت، با کمترین خرج، به هر وسیله و اسبابی که در اختیار میتواند بگیرد، به قیمت هر بی‌اخلاقی و خلافکاری که شده است، در کوتاه‌ترین مدت، نصیب خود و یا مافوق‌ها و رؤسای خود بنماید.

بحران اقتصادی فعلی، از جمله، با جرقۀ وام‌هائی با پشتوانه‌های ناکافی شروع گردید. بهره‌های بانکی، نقشی بس مهم در سیستم سرمایه‌داری ایفا می‌کنند. معضلات دنیای غرب در زندگی روزمرۀ مردم عادی ریشه دوانیده است. مثلا در اکثر خریدهای روزانه و معمولی، حتی برای یکی دو دلار، از کارت‌های اعتباری استفاده می‌شود. در پایان ماه بیشتر دارندگان این کارت‌ها، فقط حداقل لازمی که توسط این مؤسسات مالی تعیین می‌شود را می‌پردازند. تتمّۀ صورت حساب، به عنوان وام با بهره‌های بالا، به حساب آن شخص گذاشته می‌شود. با تبلیغات مؤثر رسانه‌ای، اکثر افراد همیشه تحت فشار برای مصرف و خریدهای بیشتر هستند. خریدهای بیشتر از ظرفیت مالی واقعی هر فرد حقیقی و حقوقی، و بالاجبار با گرفتن وامهای بیشتر، افراد را پیوسته بدهکارتر می‌کند. در نتیجه، هر فردی برای درآمد بیشتر، همیشه تحت فشار است. فشار در زندگی در شرایطی که به یک سامانۀ برده‌داری مدرن می‌ماند. اکثر افراد، به مانند فقط یک پیچ یا مهرۀ به سادگی قابل تعویض، در یک ماشین عظیم سرمایه و سودسازی، مشغول اجحاف هستند. اجحاف نه تنها به بقیۀ افراد، بلکه حتی اجحاف به خود و نیز حتی اجحاف به نسلهای آینده هستند.

طی سالهائی که منجر به بحران اقتصادی 2009 گردید، وام‌های فراوانی که پشتوانه‌های آنها ناکافی بودند، با تقلب و ظاهرسازی کارمندانی که وظیفه‌شان نشان دادن فروش هر بیشتر وام به رؤسایشان است، به مردم فروخته شد. در سالهای پایان دهۀ گذشته، با اصالتِ مطلق دادن به سرمایه، با خصوصی‌سازی منفعت‌ها و با ملی کردن ضررها، با مشاطه‌گری و در ظاهر، سیستم از بحران خارج گردید. در سال 2007، معدل طول بیکار‌ماندن افراد، 16.6 هفته بود. این رقم در سال 2009 به 24.1 هفته افزایش یافت . در سپتامبر امسال، این رقم به بیش از 40 هفته رسیده است.

معضلات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در غرب، بنیادین و ریشه‌ای هستند. دارایی 400 نفر از پولدارترین افراد در امریکا، حدوداً برابر مجموع تمام دارائی‌های یکصد و پنجاه میلیون نفر از شهروندان معمولی امریکاست. فاصلۀ بین متموّلان و مردم عادی در کشورهای سرمایه‌داری، پیوسته بیشتر می‌شود. هرچه میزان اصالت دادن به قدرت و سرمایه در منطقه‌ای بیشتر، میزان اختلاف طبقاتی نیز بیشتر می‌گردد.

افکار عمومی امریکا نسبت به موسسات مالی، و ولایت آنها بر سیاستمداران و بر مردم و سرنوشت آنها، ناراضی هستند. در یک سنجش افکار که اخیرا انجام گردید، دیده شد که تائید افکار عمومی نسبت به کنگرۀ امریکا به 9 درصد سقوط کرده. در کشوری که افکار کمونیستی تا همین اواخر، به مانند جرم محسوب می‌شد، بر اساس آمار این نظرخواهی، تمایل مردم امریکا به کمونیسم بیش از میزان صحه‌گذاری آنها بر عمل‌کرد کنگره بوده است.

بسیاری از مردم و بخصوص جوانان در انگلیس، اسرائیل، امریکا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، یونان، و سایر کشورها، از جمله، با الهام از موفقیت جنبشهای خودجوش مردم ایران و بهار عرب، به اعتراض برخاسته‌اند. ابعاد این خیزش‌ها و جنبشها، به عنوان پدیده‌ای که در تاریخ معاصر، بی‌سابقه بوده است، اقلیت مطلقی را که گردانندگان نظام اقتصادی فعلی هستند و وضعیت کنونی را در دنیا سبب شده‌اند، و دولتمردان و سیاستمداران سرسپردۀ آنها را غافل‌گیر نموده است. پلیس نیویورک، به بهانۀ اولویت داشتن "حق کسب و کار و پول درآوردن"، شرکت کننگان در جنبش خودجوش اشغال وال استریت را از حق آزادی بیان محروم کرد. ولی علیرغم سرمای شدید و دیگر شرایط نامناسب، این جنبش که از 17 سپتامبر 2011 شروع گردید، نه تنها در این زمان فروکش نکرده است، بلکه به ابعادش اضافه شده و به دیگر شهرهای امریکا و دیگر کشورهای جهان نیز رسیده است. علیرغم سانسور شدید رسانه‌های گروهی، جنبش "99درصدی" اعتراض مردم این کشورها را بر ولایت مطلقۀ سرمایه و موسسات چند ملیتی بر دولتهای خود، هر روز بیشتر به چشم و گوش و قلب مردم جهان می‌رساند.

با توجه به حوادث دو سه دهۀ اخیر، به جرأت می‌توان گفت که انزجار اکثر مردم دنیا از هرگونه دخالت نظامی در هر جای دنیا، و بخصوص ایران افزون شده است. ناتو به شدت و صراحت با دخالت در سوریه مخالف است، چه برسد به هرگونه دخالت نظامی در ایران. دولتهای اروپائی، با توجه به بحران اقتصادی عظیمی که با آن درگیر هستند، توان مالی، نظامی، فرهنگی و سیاسی لازم را برای مداخلات نظامی در خود نمی‌بینند. در امریکا و انگلیس و حتی در اسرائیل هم فقط عدۀ قلیلی باقی مانده‌اند که هنوز با دخالت نظامی موافقند و ایجاد اینگونه بحران‌ها را برای بقای خود و گروه خود لازم می‌دانند. بسیاری به درستی معتقدند که هرگونه دخالت قدرت خارجی، بدون تردید از عوامل افزایش طول عمر رژیم خواهد بود.

سیاستهای بحران‌آفرینی که جنگها و خشونتهای اخیر ناشی از آنها هستند، مورد نفرت مردم واقع می‌شوند. مخارج کلان نظامی، مورد تأیید افکار عمومی دنیا نیست. در زمان حال، این مخارج، قسمت عظیمی از منابع مالی را به خود اختصاص میدهند. آینده که متعلق به نسلهای بعدی است، با افزایش کسر بودجه و با بالا رفتن میزان قرضه‌ها، با ابعاد گسترده‌تری پیش‌خور می‌شود. این قرضه‌ها نه در ساختن، مه در خشونت و تخریب مصرف می‌شوند. امریکا در این امر، گوی سبقت را از تمام جهان ربوده است. بودجۀ نظامی امریکا به عنوان مقام اول در جهان، شش برابر بودجۀ نظامی کشوری است که دارندۀ مقام دوم در دنیا می‌باشد. مخارج نظامی امریکا از مجموع مخارج نظامی کل بقیۀ دنیا بیشتر است. غرب و بخصوص امریکا، این ریخت و پاشهای هنگفت را، بدون جستجو برای "منافع ملی" خود در کشورهایی چون ایران، و تاراج نیروهای محرکه و ثروتهای سایر کشورهای جهان، نمی‌تواند در خود انباشته کند. کشورهای غربی با مغزشوئی افکار عمومی، تجاوز نظامی و دخالتهای خشونت‌آمیز در کشورهای دارای نفت و سایر نیروهای محرکه را، نه ناقض حقوق بشر بلکه حافظ آن تبلیغ می‌کنند. شوری قضیه به آنجا رسیده است که قلیلی از "ایرانیان" نیز خواستار دخالتهای "بشردوستانۀ" قدرتهای خارجی در مام وطنمان هستند؛ مطلبی که به وضوح در جنبش نود و نه درصدی مردم امریکا با نفرت از آن یاد می‌گردد.

غرب هرگز نمی‌توانست بدون عناصر وابسته در کشورهای مختلف از جمله ایران، تجاوزات متداول نظامی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در چندین دهۀ گذشته را، به آن کشورها اعمال نماید. عنصر وابسته بودن الزاما به معنی حقوق‌بگیر سازمانهای جاسوسی خارجی نیست. چه بسا آنها، نوکران بی جیره و مواجب خارجی هستند. کسی که وابسته است یعنی مستقل نیست. نمی‌تواند در استقلال بیندیشد. پیوسته خود را محتاج دیگران می‌بیند. در خود نمی‌بیند که توان کار مثبتی را به استقلال داشته باشد. حتی در عین ثروت، همیشه دریوزه و متکدی و فقیر است. در حقارت تمام، برای رهائی از شر رژیم جمهوری اسلامی، با پستی و خواری، از قدرتهای خارجی گدائی می‌کند که نیم‌خورده‌ها و ته‌مانده‌های سفرۀ "منافع ملی" خود را جلوی او پرتاب کنند. در تمام دنیا، عدۀ

در دنیا، هر کشوری، هرچه بیشتر به ثروتها و نیروهای محرکۀ کشورهای دیگر دست‌درازی می‌کند، بیشتر محتاج قوای قهریه می‌گردد، و هرچه بیشتر این احتیاج را برآورده و به ابعاد نیروهای نظامی خود می‌افزاید، بیشتر به غارت بقیۀ کشورها نیازمند می‌شود. این دایرۀ ناهنجار و بیمارگون، سرمنشاء خشونت‌پرستی و خشونت‌پروری و خشونت‌پذیری در تمام مقوله‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی، در تمام دنیا شده است.

افکار عمومی دنیا، نحوۀ تعامل دولتمردان را با سران دیکتاتور و وابستۀ کشورهای عربی در هفته‌ها و روزهای قبل از جنبشهای مردمی و بعد از آن برنمی‌تابند. حتی سازشهای پنهانی با رژیم‌هائی چون جمهوری اسلامی هم دیر یا زود از پردۀ رازآلود دولتها و دستگاه‌های جاسوسی، بیرون افتاده و مورد انزجار مردم آن کشورها واقع شده و می‌شوند.

در عین حال، عدم کارآیی نیروهای نظامی امریکا، و غرب در کل، هر روز آشکارتر می‌گردد. ضعف‌های نیروهای زمینی امریکا، در حمله به افغانستان و عراق، بر ملا گردید. این روزها اخبار مربوط به آلوده بودن کامپیوترهای هواپیماهای جنگی بدون سرنشین "درون" را به ویروسها، بوده‌ایم.

دود آتش و جنگ و خشونتی که برای به تاراج بردن نفت و سایر نیروهای محرکه، از کشورهائی چون ایران برخواسته است، اکنون بیش از همیشه به چشم افکار عمومی غرب رفته و میرود و اسباب نارضایتی آنها را فراهم نموده است. تنفر مردم از جنگ و خشونت، لمس اجتماعی عوارض داخلی و ملی و پسامدهای جنگ، امکان استفادۀ این حربه را از بحران‌طلبان غربی و شرقی بسیار کمتر کرده است. قدرت غرب برای نفوذ در کشورهائی چون ایران، کمتر و کمتر می‌شود. از آن فراتر، روشنفکران غرب، برای خروج از بحران، چشم به شرق دوخته‌اند.

وقت آن است که خود را دریابیم و توانائی‌های خود را بازیابیم. نهیب غرور ملی را بازشنویم و آنچه خود داشته را از بیگانه تمنا نکنیم.

بیش از سه دهه از عمر مافیای نظامی-مالی جمهوری اسلامی می‌گذرد. هیچوقت در تاریخ معاصر، شرایط بین‌المللی به آمادگی امروزه نبوده که در صورت جنبش همگانی، استقرار مردمسالاری را در ایران، و از آن مهمتر، با ادامۀ حضور مردم در صحنه، استمرار مردمسالاری در وطن را شاهد شویم. با الهام از جنبش خودجوش مردمی ایران، مردم بعضی کشورهای جهان، دامنۀ اعتراضات خود را پیوسته، گسترده‌تر کرده‌اند.

در تونس، شعله‌های خودسوزی یک جوان، جرقه‌ای شد برای جنبش خودجوش فراگیر با مطالبۀ مشخص و شفاف رفتن رژیم بن‌علی. با افزایش و توسعۀ خشونتها و سانسور در ایران، موفق بودن این گونه حرکات اعتراضی، احتمال کمی دارد و به نظر من، اصلاً روش بایسته نیست.

با اعتماد به نفس، با ایمان به استقلال و با رد هرگونه تقاضای کمک از قدرتهای داخلی و خارجی، با باور به آزادی به عنوان یکی از حقوق ذاتی و حقۀ آدمی و همۀ آدمیان، با شکوفا کردن قوۀ خلاقیت و نیروی ابتکار که در ذات هر انسانی نهادینه است، با بکار انداختن توانائی‌های بالقوه و بالفعل تک‌تک افراد جامعه در هر مکان و مقامی که هستیم،... نفسی تازه در بدن جنبش خود جوش بدمیم و با اعتراضات صلح‌آمیز و اعتصابات خشونت‌زدا، جنبش را هرچه فراگیرتر کنیم.

نافرمانی‌های مدنی...؛ تظاهرات خیابانی...؛ کم‌کاری و اخلال کارمندان دولتی در گردش امور رژیم...؛ جمع‌آوری مدارک محکمه‌پسند و افشاگری فسادهای سیاسی و مالی رژیم؛ کم‌کاری و اخلال اعضاء نیروهای بسیجی و پاسدار و سایر نیروهای انتظامی و نظامی در سرکوب مردم و پیوستن به آغوش باز هموطنان...؛ جمع‌آوری مدارک محکمه‌پسند و افشاگری تجاوزات و شکنجه‌ها و همۀ خشونتهای رژیم...؛ تبلیغ ضد ارزش بودن شرکت در تظاهرات دولتی در ازای پول و سائدیس و چلوکباب و سایر رانتها و تقبیح و طرد کسانی که در این ویژه‌خواری‌ها شرکت می‌کنند...؛ امتناع از شرکت در نماز جمعه، اعدامهای در انظار عمومی، پیشباز و بدرقۀ عناصر رژیم در مسافرتهاشان.... و نمایاندن انزوای رژیم در تمام صحنه‌ها...؛ ملاک قرار ندادن مطالب رسانه‌های گروهی رژیم و رادیو تلوزیونهای قدرتهای خارجی و استفاده از وسایل موجود در سیر هرچه وسیع‌تر اخبار و اطلاعات و افکار و نظرات...؛ آزاد کردن خویش از سی سالۀ زندانِ خوساختۀ "انتخاب" میان بد و بدتر و لیلقت خود را خوب و خوبتر دانستن...؛ نشان دادن انزوای رژیم به افکار عمومی ایران و جهان و خالی گذاشتن خیابانها و به محل کار نرفتن و یا بهتر حتی اصلا از خانه بیرون نیامدن در روزهای "انتخابات"...؛

این مثالها و بسیاری کارها و فعالیتهای دیگر را می‌توان در گروههای کوچک و امن چند نفره، از همین امروز، از همین لحظه، تصدی و تمرین کرد. این گروهها به مثابه هسته‌های خودجوش مردمسالار، و حرکت فراگیر این هسته‌ها در جبهه‌ای مردمسالار و معتقد و متعهد به اصول و ضواط مردمسالاری، پیش‌نیازی است برای استقرار و استمرار دموکراسی در ایران. اینکه منتظر بمانیم که شخصی و یا حتی تشکیلات و گروه و حزبی پیدا بشود و رهبری جنبش را به دست بگیرد و جزئیاتِ نحوۀ حرکت و خیزش و دستورالعمل قدم به قدم جنبش را به ما دیکته کند، رویا و خیال‌بافی و حتی خرافه‌پروری از نوع چاه جمکران و امامزاده‌های سیار ساختۀ رژیم ولایت فقیه است. برای کشاورزی، صلوة الاستسقا دردی را دوا نمی‌کند، باید با استفاده از تجربیات دیگران و نسلهای قبل، و با اتکا به خود و با ابتکار و اعتماد به نفس، روشهای مختلف عملی و علمی آبیاری را آزمود و پیوسته بهینه کرد. با چشم دوختن به دست دیگران، و با چشم براه بودن برای اینکه بالاخره رهبری از راه برسد و ما را نجات دهد، دموکراسی سرابی بیش نیست. اگر هم بدین شکل رژیم جمهوری اسلامی برود، نظامی کم و بیش مشابه، جای آنرا خواهد گرفت. برای استقرار و استمرار مردمسالاری در ایران، با پیشرفت کار هسته‌های در صحنه حاضر و فعالِ مردمسالار، اصول مردمسالاری به معرض افکار عمومی گذاشته می‌شوند و روشهای دموکراتیک برای اهدافی کاملا شفاف، پیوسته تمرین می‌شوند. منویاتِ هسته‌های مردمسالار در جبهه‌ای مردمسالار متبلور می‌شود و هسته‌ای، عنوان سخنگوی مردم (و نه سخنران برای مردم و دستور دهنده به آنها) را می‌یابد و با گرفتن مشروعیت از مردم، مسئولیت تصدی دوران گذار را به عهده می‌گیرد. مردم با ادامۀ دائمی فعالیت در هسته‌های مردمسالار، در صحنه باقی می‌مانند و هر کسی به سهم خود در ادارۀ مملکت در دوران گذار کمک می‌کند. با انتخاب مجلس موسسان، قانون اساسی حقوقمدار نوشته و در همه‌پرسی آزادی در داخل کشور، به رأی مردم گذاشته می‌شود و بر اساس آن انتخابات آزاد برای دولتی حقوقمدار انجام می‌گردد. برای استقرار و استمرار مردمسالاری ذر ایران، این روند و بسیاری کارها و فعالیتهای دیگر را باید در گروههای کوچک و امن چند نفره، از همین امروز، از همین لحظه، تمرین و شروع به تصدی کرد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته