دویچه وله:غلامعلی حداد عادل، عضو کمیته ۳ نفره وحدت اصولگرایان، معتقد است که مردم ایران در ۱۰ سال گذشته همواره به اصولگرایان رأی دادند. غلامعلی حداد عادل روز جمعه (۱۱ آذر/ ۲ دسامبر) گفت: «باید تلاش کنیم تا پیروزیهایی که از سال ۸۱ تاکنون نصیب اصولگرایان شده است تداوم یابد. مردم در ۱۰ سال گذشته اصولگرایان را انتخاب کردهاند و بصیرت خود را نشان دادهاند.» وی در ادامه تأکید کرد که مردم بعد از سال ۷۶ "به این نتیجه رسیدهاند که باید به چه جریانی اعتماد کنند." سال ۷۶ محمد خاتمی، نامزد اصلاحطلبان با ۲۰ میلیون رأی در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی رسید. پس از تعیین تاریخ برگزاری انتخابات مجلس نهم، اصولگرایان کمیتهای برای وحدت خود و ارائه یک لیست انتخاباتی واحد تشکیل دادند و مبارزات انتخاباتی را آغاز کردند. در پی حوادث پس از انتخابات مناقشهبرانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ اصلاحطلبان هنوز آمادگی خود را برای شرکت در انتخابات مجلس که ۱۲ اسفند ماه سال جاری برگزاری میشود، اعلام نکردند.
بی بی سی فارسی:دیپلماتهای سفارت ایران در لندن با پایان ضرب الاجل دولت بریتانیا، این کشور را به مقصد تهران ترک کردند و فصلی سرد در روابط ایران و بریتانیا آغاز شد.
علی همدانی، خبرنگار بی بی سی فارسی از فرودگاه هیترو لندن گزارش می دهد که یک فروند هواپیمای ایرباس با تغییر مسیر از شهر کلن آلمان، این دیپلماتها را به تهران می برد.
به گزارش خبرنگار ما، به نظر می رسد ایران موفق نشده است برای دیپلماتهای اخراجی یک هواپیمای چارتر کرایه کند و برای همین ناگزیر شده است یک هواپیمای دیگر ایران ایر را مجبور به تغییر مسیر کند.
قرار است این هواپیما پیش از ترک حریم هوایی بریتانیا در فرودگاه شهر کنت سوخت گیری کند.
روز گذشته اعلام شد که این فرودگاه نیز از ارائه سوخت به هواپیماهای مسافربری ایران خودداری کرده ولی امروز برای هواپیمای حامل دیپلماتها استثناء قائل شده است.
یکی از سخنگویان وزارت خارجه بریتانیا خروج کامل دیپلماتهای ایرانی را تایید کرد.
او گفت: "می توانم تایید کنم که بعد از ظهر امروز، همه کارکنان دیپلماتیک سفارتخانه ایران در لندن فرودگاه هیترو را ترک کردند. آنها در راستای بیانیه (ویلیام هیگ) وزیر خارجه بریتانیا به ایران بازمی گردند."
پس از آن که وزیر خارجه بریتانیا، چهارشنبه در پاسخ به یورش و غارت سفارتخانه کشورش در تهران دستور تعطیلی فوری سفارت جمهوری اسلامی ایران را داد، دیپلماتهای ایرانی مقیم لندن تا ساعت ۲ بعد از ظهر جمعه به وقت گرینویچ (۵:۳۰ به وقت تهران) مهلت داشتند بریتانیا را ترک کنند.
تشنج اخیر پس از آن رخ داد که مجلس ایران در روز یکشنبه در واکنش به تحریم شدن بانک مرکزی جمهوری اسلامی از سوی بریتانیا تصمیم به کاهش سطح روابط دوجانبه از سفیر به کاردار گرفت.
دو روز بعد چند صد نفر از نیروهای تندرو حامی حکومت ایران مقابل سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی تجمع کردند. در حالی که تصاویر این اعتراض زنده پخش می شد، شماری از آنها با غلبه بر مقاومت پلیس از دیوار و دروازه سفارتخانه بالا رفتند و اقدام به تخریب اموال و مدارک کردند.
ساعاتی پس از آن یورشی مشابه به مجتمع مسکونی دیپلماتهای بریتانیایی در باغ قلهک نیز صورت گرفت.
روز گذشته سفرا و دیپلماتهای چندین کشور خارجی به نشانه همبستگی با همکاران بریتانیایی خود از باغ قلهک و سفارت بریتانیا بازدید کردند، حرکتی که استاندار تهران آن را مشکوک خواند.
خبرگزاریهای فرانسه و رویترز از قول این دیپلماتها نقل کردند که میزان تخریب و غارت تکان دهنده بوده و نشان می دهد که بر خلاف ادعای حکومت جمهوری اسلامی، این اعتراض خودجوش نبوده است.
امروز چند نماینده مجلس ایران در گفتگو با خبرگزاری فارس این اقدام دیپلماتها را یک "کارناوال نمایشی" خواندند و قویا محکوم کردند.
اولین واکنش سفیر
دامینیک چیلکات، سفیر سابق بریتانیا در ایران که این هفته با تصمیم مجلس اخراج شد، می گوید که بسیار روشن است که یورش و غارت سفارتخانه کشورش در تهران تحت حمایت حکومت جمهوری اسلامی بوده است.
آقای چیلکات در اولین واکنش به این ماجرا در گفتگو با بی بی سی اعلام کرد که در راس هرم رهبری ایران، جدال قدرت وجود دارد و بعضی از شخصیتها می کوشند اعتبار و آوازه انقلابی خود را تقویت کنند.
او به بی بی سی گفت: "ایران از آن دست کشورهایی نیست که گروهی بصورت خودجوش تظاهرات و بعد به سفارتی خارجی حمله کنند. این نوع حرکت تنها با رضایت و حمایت حکومت صورت می گیرد. چندین دلیل هست و حالا که به گذشته نگاه می کنیم، می بینیم کاملا روشن است که این (حمله) تحت حمایت حکومت بوده است."
آقای چیلکات تازه ماه پیش کارش را در تهران آغاز کرده بود.
تاکید بر ادامه مذاکره
در همین حال، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، امروز یکبار دیگر حمله به سفارت کشورش در ایران را انزجارانگیز خواند.
او در دیدار با نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه، از ابراز همبستگی کشورش پس از یورش گروهی تندرو به سفارت بریتانیا تقدیر کرد.
فرانسه سفیر خود در تهران را برای مشورت فرا خوانده است.
دیوید کامرون گفت: "این فرصتی بود تا از رئیس جمهور سارکوزی به پاس کمک فرانسه به کارکنان سفارتخانه ما و اعمال فشار به ایران با تحریمهای بیشتر تشکر کنم."
همچنین نیک کلگ، معاون نخست وزیر بریتانیا، گفت که روابط کشورش با ایران "ضربه ای بسیار جدی" خورده ولی بریتانیا به مذاکره با جمهوری اسلامی بر سر پرونده اتمی ادامه می دهد.
آقای کلگ اعلام کرد که با یورش به سفارتخانه بریتانیا در تهران، "اتفاقی واقعا واقعا ناگوار رخ داد،" ولی گفت که دولتش هنوز با حکومت ایران در تماس است.
او افزود: "این (تعطیلی سفارتخانه ایران) به مفهوم قطع کلیه روابط دیپلماتیک با ایران نیست. مفهومش این نیست که عزم ما برای یافتن راه حلی دیپلماتیک برای مساله اتمی که اهمیت فوق العاده ای برای اروپا و کلیه دنیا دارد، متزلزل شده است."
تابناک:فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران با تاکیدات مقام رهبری از نیرویی ساحلی به نیروی دریایی اقیانوسی تبدیل شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، امیر دریادار حبیب الله سیاری که سخنران پیش از خطبه نمازجمعه امروز تهران در دانشگاه بود با گرامیداشت روز نیروی دریایی ارتش و سالروز پیروزی عملیات مروارید در شمال خلیج فارس با اشاره به ویژگی های این عملیات افزود: این عملیات در شرایطی انجام شد که فقط 67 روز از آغاز دفاع مقدس گذشته بود و انجام آن خارج از تصور دشمن و کشورهای فرامنطقه ای بود.
وی با بیان اینکه عملیات مروارید نتایج راهبردی اقتصادی ، نظامی و سیاسی برای کشور داشته است گفت: این عملیات فقط جنبه نظامی نداشته بلکه آثار اقتصادی و سیاسی نیز داشته است آنچنان که امروز حضور نیروی دریایی در آب های آزاد اهداف اقتصادی مهمی را در پی دارد.
دریادار سیاری اهداف نظامی عملیات مروارید را انهدام دو سوم از توان نیروی دریایی دشمن ، تسلط بر شمال خلیج همیشه فارس ، و اهداف اقتصادی آن را جلوگیری از صادرات نفت عراق با انهدام دو سکوی البکر و الامیه ، محاصره بنادر ام القصر ، فاو و بصره و جلوگیری از ورود هرگونه کشتی تجاری به این بندرها ، اهداف سیاسی عملیات را نیز نشان دادن توان نظامی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای منطقه و فرامنطقه ای و سیادت جمهوری اسلامی ایران بر خلیج فارس از دوران دفاع مقدس تاکنون برشمرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: پس از این عملیات نیروی دریایی ارتش با تسلط بر خلیج فارس ضمن دفاع از سکوهای نفتی توانست 10 هزار کشتی را اسکورت و توان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را حفظ کند.
دریادار سیاری با گرامیداشت یاد شهدای این عملیات که پیکر آنان در ناوچه پیکان در عمق خلیج فارس آرمیده است با اشاره به اهمیت دریاها افزود: دریا در زمینه های منابع انرژی و بهره برداری از انرژی های نو همچنین منابع غذایی ، انتقال فرهنگ به دیگر کشورها ، تجارت دریایی از اهمیت برخوردار است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به تاکیدات مقام رهبری مبنی بر اهمیت دریاها گفت: توجه فرمانده کل قوا به دریا به علت توجه به توسعه دریا پایه کشور با استفاده از منابع انرژی غذایی در دریاها ، همچنین آبادانی سواحل جنوبی کشور و ایجاد بنادر در آب های جنوبی و برقراری امنیت در این سواحل است.
دریادار سیاری راههای دستیابی به این اهداف را داشتن یک نیروی دریایی قوی و راهبردی بیان کرد و گفت: منطقه عملیاتی نیروی دریایی پس از تاکیدات مقام رهبری مبنی بر اهمیت دریاها تغییر یافته و نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران از نیرویی ساحلی به نیروی دریایی اقیانوسی تبدیل شده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: دریانوردی در آب های آزاد نشان دادن توان و اقتدار علمی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران پس از 32 سال تحریم است.
امیر دریادار حبیب الله سیاری در ادامه سخنرانی خود در نمازجمعه امروز تهران افزود: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در دو سال و نیم گذشته توانسته 16 ناو گروه به دریاهای آزاد در شمال اقیانوس هند ، باب المندب ، خلیج عدن ، دریای سرخ و دریای مدیترانه اعزام کند و در آب های این مناطق حضور مستمر داشته باشد.
وی گفت: ناو گروه دوازدهم نیروی دریایی با عبور از کانال سوئز در دریای مدیترانه حضور یافت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشت تا جایی که رژیم صهیونیستی اعتراف کرد جمهوری اسلامی ایران آمده تا اعتماد به نفس خود را در این منطقه نشان دهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ناو گروه چهاردهم نیروی دریایی ارتش همراه با زیر دریایی یونس در عمق دریاهای سرخ حضور یافت و این اقدام که چگونه جمهوری اسلامی ایران پس از 32 سال تحریم اینچنین در عرصه آب های آزاد حضور می یابد غیر قابل باور بود.
دریادار سیاری گفت: همچنین ناو گروه شانزدهم جمهوری اسلامی امروز در باب المندب و دریای سرخ مشغول انجام وظیفه است و پنجاه و پنجاهمین روز مأموریتش را پشت سر می گذارد.
وی افزود: این ناو گروه به فرماندهی ناوشکن تمام ملی مقتدر جمهوری اسلامی ایران جماران در دریاهای آزاد حضور دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در دو سال گذشته با اعزام 16 ناو گروه به آب های آزاد توانسته 450 هزار کیلومتر در دریاهای آزاد دریانوردی کند که این رقم معادل 11 برابر محیط کره زمین است.
دریادار سیاری افزود: در زمینه تجارت در دریاها موفق به برقراری امنیت دریایی شده ایم و امنیت برای کشتی های نفتکش و تجاری برقرار شد.
وی گفت: در دو سال گذشته 1300 فروند کشتی تجاری و نفتکش جمهوری اسلامی ایران از جانب ناو گروه های نیروی دریایی ارتش اسکورت شده و به سلامت از منطقه خطر عبور داده شده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: 30 تا 40 کشور در این منطقه مشغول برقراری امنیت هستند اما باز هم کشتی های آنان مورد دستبرد دزدان دریایی قرار می گیرد.
دریادار سیاری گفت: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران هر تهدیدی را با دعای خیر مردم شهیدپرور و با روحیه شهادت طلبی پاسخ خواهد گفت و در دریاهای آزاد آماده و پا به رکاب است.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: امروز نیروها و تسلیحات نظامی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکهای بالستیک برای مقابله با دشمنان آماده تر از همیشه هستند.
سرلشکر بسیجی سید حسن فیروزآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص چگونگی روند پیشرفت تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران با شهادت جمعی از متخصصین نظامی اظهار داشت: خط سیر شهادت یک خط سیردائمی است و همیشه تداوم دارد و در نتیجه مجاهدانی که کار خود را به نتیجه می رسانند مزدشان را با شهادت می گیرند.
وی اضافه کرد: بنابراین چنین حادثه ای اگرچه بسیار دردناک و غم انگیز است اما هیچ تاثیری در مسیر حرکت جهاد خودکفایی سپاه و اقتدار جمهوری اسلامی ایران ندارد.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح در پاسخ به این سوال که آیا چنین حادثه ای موجب سوءاستفاده آمریکا و رژیم صهیونیستی نمی شود، گفت: شرایط تفاوتی نخواهد کرد چون ما با آن سخت افزار و نرم افزاری که می خواهیم پاسخ آمریکا و رژیم صهیونیستی را بدهیم می دهیم و درحال حاضر در همه حوزه ها برای مقابله با دشمنان آماده هستیم.
وی تصریح کرد: امروز نیروها و تسلیحات نظامی جمهوری اسلامی ایران آماده تر از همیشه هستند.
فیروزآبادی درخصوص حادثه انفجار زاغه مهمات پادگان مدرس سپاه که موجب به شهادت رسیدن جمعی از پاسداران رشید اسلام شد نیز گفت: فرماندهان و سرداران عزیز ما با اینکه از صحنه های پرخطر جنگ تحمیلی گذشتند و حوادث بزرگی را پشت سرگذاشتند اما در رعایت مسائل ایمنی جدی نیستند .
وی خطاب به دشمنان انقلاب اسلامی که از این حادثه ناگوار اظهار خوشحالی کردند، گفت: رهبر معظم انقلاب پاسخ کوبنده ای به دشمنان انقلاب اسلامی داده اند و ما سرباز فرمانده معظم کل قوا هستیم و هر لحظه برای اجرای منویات ایشان آماده ایم.
ایلنا: نماينده مردم تهران با بیان اینکه «گزارشی از سوی مسئولان وزارت نفت مبنی بر توقف واردات بنزین نداریم» تصریح کرد: آخرین گزارش از سوی مدیر عامل شرکت پالایش و پخش به مجلس رسیده است که در آن به حداقل واردات بنزین اشاره شده است اما هیچ سخنی از صفر شدن واردات به میان نیامده است.
حميدرضا كاتوزيان در گفتگو با ايلنا خاطرنشان ساخت: مطمئن نیستیم تا پایان سال جاری نیز به خودکفایی کامل برسیم اما با روندی که در پیش داریم و برنامه ریزیهایی که برای پالایشگاههای تهران، اراک و آبادان انجام شده است ما را به خودکفایی امیدوار میکند.
کاتوزیان در عین حال از کم لطفی مسئولان وزارت نفت گلایه کرد و افزود: به نظر میرسد که دوستان ما در وزارت نفت نسبت به ارائه گزارشات به مجلس کم لطفی میکنند بدون شک تعامل سازنده با مجلس منجر به ارائه راهکارهای اجراییتر و برطرف شدن بسیاری از مشکلات و چالشها خواهد شد.
ایلنا: عضو فراکسیون خط امام (ره) مجلس شورای اسلامی گفت: اگر همه مردم و جناحها دخالت و حضور در انتخابات نداشته باشند مطمئنا به ضرر مملکت خواهد بود.
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، در تحلیل خود از تشکیل کمیته پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی با حضور آقایان محسنی اژهای و ذوالقدر و اینکه چه نگرانی از مجریان برگزاری انتخابات وجود دارد؟ اظهار داشت: باید از خود تشکیل دهندگان این کمیته پرسید که چه احساس خطری کردند که این کمیته را تشکیل دادند.
وی با بیان اینکه حتما یک احساس خطری وجود داشت که این کمیته با این اعضا تشکیل شد، افزود: این موضوع را که یک عده از قبل میگفتند و حالا قوه قضائیه هم احساس خطر کرده و باید علت آن را از خوشان پرسید.
این نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم در پاسخ به این سؤال که چه تضمینی وجود دارد که کمیته پیشگیری از جرایم انتخاباتی بتواند فعالیتهای خود را بدون مانع تراشی انجام دهد؟ گفت: بالاخره هیچ چیز را نمیتوان قطعی گفت، آنچه میتوان گفت این است که اگر میخواهیم مملکت درست شود باید همه به قانون سر خم کرده و قانون را اجرا کنیم و آن را دور نزنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آسیبهای عدم حضور اصلاح طلبان درصحنه انتخابات مجلس نهم چیست؟ گفت: روندی که در مملکت وجود دارد این را نشان میدهد که اگر همه مردم و جناحها دخالت و حضور در انتخابات نداشته باشند مطمئنا به ضرر مملکت خواهد بود.
پزشکیان افزود: اینکه فقط گروهی قدرت بگیرند و توازن در حاکمیت نباشد در نهایت جناح حاکم شکست خواهد خورد.
خبرگزاری فارس: اتحادیه اروپا که روز گذشته در اقدامی خصمانه علیه ایران، بیش از ۱۸۰ شخصیت حقیقی و حقوقی ایران را مورد تحریم قرار داد، امروز جمعه جزئیات مربوط به این تحریمها را منتشر کرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آلمان، اتحادیه اروپا امروز جمعه فهرست اسامی ۱۸۰ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی را که تحت تحریمهای جدید غرب علیه برنامه هستهای ایران قرار گرفتهاند، منتشر کرد. این فهرست شامل وزرا، محققان و پژوهشکران، مسئولین بانکها و صنعت کشتیرانی و همچنین مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران میشود.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز گذشته در نشست خود در بروکسل با اعلام بسته جدید تحریمها علیه ایران، تحریمهای جدیدی را علیه ۱۸۰ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی اعلام کردند، اما اسامی آنها و جزئیات مربوط به این تحریمها تا امروز منتشر نشد. علاوه بر این، در بیانیه ای که امروز منتشر شده است نیز نیامده که این تحریمها از جه زمانی اجرایی میشود.
خبرگزاری آلمان در گزارشی جزئیات مربوط به این تحریمها را منتشر کرده است که در ذیل آمده است:
بنا بر این گزارش، تحریمهای جدید اعمال شده توسط اتحادیه اروپا در نشست روز گذشته وزرای خارجه این اتحادیه در بروکسل شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن داراییهای ۲۲ نفر از مقامات ایرانی به دلیل مشارکت در فعالیتهای هستهای و یا فعالیتهای موشکی بالستیک میشود که نام "کامران دانشجو" وزیر علوم و همچنین ۱۱ نفر از رؤسای بانکهای ایران جزء آنها است.
خبرگزاری آلمان در ادامه گزارش خود نوشت: ۲۶ شخصیت حقوقی نیز به دلایل مشابه تحت تحریمهای اقتصادی قرار گرفته اند و همچنین یک شرکت تجاری به طور خاص توسط اتحادیه اروپا به فراهم کردن مهمات از ایران برای یک کشور سومی از طریق نیجریه متهم شده است.
بنا بر این گزارش، علاوه براین اتهاماتی در زمینه قاچاق اسلحه نیز علیه ۳ فرد حقیقی و یک شخصیت حقوقی که به خاطر روابط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نام آنها در فهرست سیاه آمده، مطرح شده است.
خبرگزاری آلمان در ادامه تأکید کرد: ۱۲۸ نفر باقی مانده از این شخصیتهای حقیقی و حقوقی مطرح شده در فهرست تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایران با خطوط کشتیرانی دولتی جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارند.
علت این تحریمها مخالفت ایران با خواستههای بینالمللی برای توقف برنامه هستهایش خوانده شده است.
یک دیپلمات اروپایی در این خصوص گفت: وزاری خارجه اتحادیه اروپا قصد دارند تا در خصوص اقدامات تنبیهی بیشتر بر ضد ایران نیز مطالعه کرده و صنایع حساس انرژی ایران را هدف قرار دهند.
اما در نشست روز گذشته کشورهای اتحادیه اروپا به دلیل اختلافات بیش از حد وزرای خارجه این کشورها، اتحادیه اروپا در اجماع برای تحریم بخش انرژی و نفت ایران با شکست مواجه شد.
مردمک:وزیران خارجه کشورهای اروپایی بر سرتشدید تحریمها علیه ایران با افزودن شماری از شخصیتها و شرکتهای مرتبط با برنامه هستهای ایران به فهرست تحریمیها توافق کردند اما درباره تحریم نفتی ایران به نتیجهای نرسیدند.
در این نشست که روز پنجشنبه اول دسامبر (۱۰ آذر) در بروکسل برگزار شد، وزیران خارجه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا، با ابراز نگرانی شدید از ماهیت برنامه هستهای ایران، موافقت کردند که دامنه تحریمها علیه ایران به ۳۹ شخصیت و ۱۴۱شرکت ایرانی دیگر گسترش پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تحریمهای جدید در واکنش به خودداری ایران از اجرای تعهدات بین المللی و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و شورای امنیت بر سر پرونده هستهای این کشور اعمال میشود.
بر اساس تصمیم جدید اتحادیه اروپا، شرکتهایی مشمول تحریمهای تازه شدهاند که از جمله با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران ارتباط داشتهاند و نام افرادی در فهرست تحریمیها قرار گرفته که با برنامه اتمی ایران ارتباط دارند یا قطعنامههای شورای امنیت را نقض کردهاند.
اختلاف نظر میان وزیران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا منجر شد که در نشست بروکسل بر سر تحریم نفت ایران به توافق نرسیدند اما در عین حال توافق کردند که اقدامات موثری در آینده در زمینه تحریم سیستم مالی ایران در بخش حمل و نقل و انرژی اقدامات تنبیهی انجام شود.
پیش از این نشست ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا تاکید کرده بود که آماده پیوستن به مذاکرات است و مصرانه از همتایان خود میخواهد که برای فشار آوردن به ایران بر سر فعالیتهای هستهای و موارد نقض حقوق بشر اقدام کنند.
او ابراز امیدواری کرده بود که فشارهای اقتصادی علیه ایران، به افزایش انزوای بخش مالی این کشور منجر شود.
گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان نیز گفته بود که امیدوار است این تحریمها «منابع مالی ایران را «بخشکاند».
پیشتر دولتهای فرانسه و بریتانیا اعلام کرده بودند که پیشنهاد تحریم خرید نفت از ایران را در این نشست مطرح خواهند کرد.
در نشست بروکسل، همچنین حمله به سفارت بریتانیا در تهران محکوم شد و قرار شد که اقدام مناسبی در اینباره انجام شود.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا اعلام کرده که تصمیمگیری درباره تحریمهای اخیر مربوط به برنامه اتمی ایران است و ربطی به حمله به سفارت ندارد.
سفارت بریتانیا که در خیابان فردوسی تهران و مرکز فرهنگی و اقامتگاه دیپلماتیک بریتانیا در باغ قلهک است، هشتم آذر مورد هجوم دهها نفر از معترضانی قرار گرفت. این دو مجموعه برای ساعاتی در اشغال این گروه بود.
در واکنش به این حملات دولت بریتانیا سفارت این کشور در تهران را تعطیل کرد و تمام کارکنان خود را از ایران فراخواند و به کارمندان این سفارتخانه «۴۸ ساعت» فرصت داد تا خاک بریتانیا را ترک کنند.
پیشتر گفته شده بود که حمله معترضان به سفارت بریتانیا در تهران یکی از محورهای مهم گفتوگوها در نشست بروکسل خواهد بود.
یونان؛ رهبر مخالفان تحریم نفت ایران
خبرگزاری فرانسه، به نقل از یک منبع دیپلمات اتحادیه اروپا نوشته است که واردات نفت از ایران برای کشورهای اروپایی به عنوان یکی از منافع ملی از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نفت بسیار زیادی را از ایران وارد میکنند.
آلمان، فرانسه، بریتانیا و سوئد از تحریمهای نفتی علیه ایران حمایت میکنند و اسپانیا، ایتالیا و یونان مخالف تحریم نفت ایران هستند. رهبری مخالفان با تحریمهای نفتی علیه ایران را یونان بر عهده گرفته است.
در حال حاضر آلمان، فرانسه، ایتالیا اسپانیا و یونان از مشتریان نفتی ایران هستند و بریتانیا از ایران نفتی وارد نمیکند.
بر اساس این گزارش، آمارهای منتشر شده توسط اتحادیه اروپا نشان میدهد که واردات نفت خام از ایران در سال ۲۰۱۰ به رقمی حدود ۵.۸ درصد از کل واردات اتحادیه اروپا افزایش یافته است که رقم بسیار بالایی است.
همین امر نیز ایران را به پنجمین تأمین کننده نفت اتحادیه اروپا پس از روسیه، نروژ، لیبی و عربستان سعودی تبدیل کرده است.
بنابر این گزارش، در مجموع اسپانیا ۱۴.۶ درصد، یونان ۱۴ درصد و ایتالیا ۱۳.۱ درصد از کل واردات نفت خام از ایران را به خود اختصاص میدهند.
پس از انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روز هشتم نوامبر درباره برنامه هستهای تهران فشار بر ایران تشدید شد. آژانس در گزارش خود اعلام کرده بود که ایران احتمالا در حال کار بر روی یک برنامه نظامی- هستهای با هدف تولید بمب اتمی است.
اتحادیه اروپا در حال حاضر داراییهای صدها شرکت و شخصیت ایرانی را توقیف کرده است و در ماه ژوئیه گذشته نیز در همین راستا، اقدامهای تنبیهی برای جلوگیری از سرمایهگذاری، همکاری فنی و انتقال تکنولوژی بهویژه در بخشهای پالایشگاهی وضع کرده بود.
غنیسازی اورانیوم، جنجالیترین بخش از فعالیتهای هستهای ایران است، چرا که نه تنها میتواند در تولید سوخت هستهای استفاده شود، بلکه میتواند مواد شکافتنی لازم برای ساخت بمب اتمی را تولید کند. آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز سالهاست درباره برنامه هستهای ایران تحقیق میکند.
کشورهای غربی میگویند مدارکی جمعآوری کردهاند که برنامه هستهای صلحآمیز ایران، پوششی برای فعالیتهای ایران به منظور دستیابی به سلاح هستهای است اما ایران همچنان اصرار دارد که این برنامه صرفا اهداف صلحآمیز را دنبال میکند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر