-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ بهمن ۵, سه‌شنبه

Latest News from 30Mail for 01/25/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



1389/11/4

خبرگزاری‌های داخلی خبر از «عدم تمدید مجوز اجرا» برای نمایش «متولد 1361» دادند و علت را «مخالفت اداره كل هنرهای نمایشی» ذکر کردند اما روزآنلاین در گزارشی از «یورش مأموران امنیتی» به محل اجرای این نمایش نوشته و علت توقیف را «شبیه سازی زندگی ندا آقاسلطان» در این نمایش دانسته است.

 آن گونه که تابناک نوشته نمایش متولد 1361 نوشته نغمه ثمینی و با كارگردانی پیام نادری دهكردی، تقاضاهای بسیاری برای ادامه اجرا دارد، اما «بنا به صلاحدید اداره كل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد باید از فردا سه شنبه 29 دی به كار خود خاتمه دهد».

تابناک نوشته: «براساس آیین‌نامه اجرایی تماشاخانه ایرانشهر نمایش‌هایی كه فروش مناسبی داشته و با استقبال چشمگیر تماشاگران مواجه شوند تا زمانی كه تقاضای اجرا داشته باشند می‌توانند به كار خود ادامه دهند اما تلاش‌های خبرنگار ما برای دریافت اطلاعات بیشتراز روابط عمومی اداره كل هنرهای نمایشی تاكنون بی نتیجه مانده است.»

بااین حال روزآنلاین در گزارشی نوشته مامورین امنیتی با یورش به سالن ایرانشهر، نمایش «متولد ۱۳۶۱» را توقیف کرده‌اند و در حکمی که توسط حمید شاه‌آبادی، معاون وزیر ارشاد دولت احمدی‌نژاد صادرشده، علت توقیف این نمایش، «بازسازی زندگی ندا آقاسلطان» ذکر شده است.

به گزارش روز یکی از دست اندرکاران «متولد ۱۳۶۱» گفته: «شب قبل از توقیف افرادی از ارشاد و اطلاعات به سالن آمدند و از اجرا فیلمبرداری کردند. دیروز و درحالی‌که بازیگران برای اجرای آماده می‌شدند، ناگهان مامورین امینتی به سالن ریختند و اعلام کردند نمایش به دستور مقامات بالا توقیف شده است.»

بر اساس این گزارش مامورین وقتی با اعتراض دست اندرکاران که مجوز مرکز هنرهای نمایشی را داشتند رو به رو شدند، اعلام کردند که نمایش به دستور حمید شاه آبادی، معاون وزیر ارشاد توقیف شده است.

در این نمایش رویدادهای زندگی «نوا» قهرمان اصلی نمایش از کودکی در دهه ۶۰ تا سال ۸۸ با ساختاری اپیزودیک روایت می‌شد، و با مرگ او در رخدادی تراژیک به پایان می‌رسید.

در این نمایش که برای کسب مجوز چندین بار توسط شورای انتخاب مرکز هنرهای نمایشی و شورای نظارت خانه هنرمندان بازبینی شده بود، بازیگرانی همچون پگاه آهنگرانی، ستاره پسیانی، خاطره حاتمی، آیه کیانپور، ضیا ساداتی، سارا بهرامی و نازگل نادریان ایفای نقش می‌کردند و نمایشنامه به دغدغه‌های نسل دهه ۶۰ وآسیب‌های اجتماعی و فرهنگی آن‌ها می‌پرداخت. 

پس از توقیف نمایش‌های «اتللو» به کارگردانی عاطفه تهرانی، «پارکینگ» به کارگردانی حمید پورآذری و «هدا گابلر» به کارگردانی وحید رهبانی، این چهارمین نمایشی است که بعد از گرفتن مجوزهای لازم و چند شب اجرا توقیف می‌شود.

منبع: تابناک، روز
 


 


فخرالسادات محتشمی‌پور به دادستان تهران:
1389/11/4

همسرِ مصطفی تاجزاده، در هفتاد و پنجمین عریضه خود به دادستان تهران، بار دیگر به وی هشدار داده که «هرگونه فشاری که منجر به خدشه دار کردن سلامت عزیز دل ما شود، گناه شما را که تا همین جا هم کم نیست بیشتر می‌کند.»

فخرالسادات محتشمی‌پور در آغاز، نویسنده نامه را «یکی از ستم‌دیدگان عصر عاشورای ۸۹، همسر مصطفی تاجزاده شاکی از کودتاگران انتخاباتی و آزاده ممنوع الملاقات در قرنطینه اوین» عنوان کرده و خطاب به عباس جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرده: «برای من مهم نیست که فرمان را شما داده‌اید یا بالادستی‌هایتان، مهم این است که مسئولین زندان گناه را به گردن شما می‌اندازند و خود را تبرئه می‌کنند و علی‌الظاهر قانون هم حق را به آنان می‌دهد.»

وی در توضیح دلیل تند بودنِ لحنِ عریضۀ خود آورده: «بهمن ماه است و ما داغدار افتادن انقلاب به دست کودتاچیانی هستیم که اسلام طالبانی را برایمان به ارمغان آورده‌اند و حالا که می‌بینند متاعشان بی‌مشتری است ایرانیت مان را به حراج گذاشته‌اند. ما از به تاراج رفتن هویت ایرانی اسلامی‌مان می‌نالیم در این روزهای بهمنی.»

محتشمی‌پور سپس با بیان این که «حدود ۵ ماه و نیم است که همسرم در زندان اوین و در شرایط قرنطینه به سر می‌برد و نزدیک دو ماه است که او را ممنوع الملاقات و ممنوع التماس کرده‌اید» گفته: «من در ملاقاتی که با حضور معاون جناب صوری انجام شد، همه نگرانی‌ها را از سلامت ایشان به مسئولین زندان منتقل کردم. شما باید امکان تماس و ملاقات مستمر و منظم با همسرم را فی‌الفور فراهم کنید و نیز امکان دسترسی به پزشک معالجش را که درخواست آن مکرر داده شده است.»

وی در پایان با ابراز نگرانی از سوابق بد هم‌سلولی همسرش گفته «شما که همه نوع دستگاه شنود و کنترل و جاسوسی در اختیار دارید و در خانه‌های مردم به کار می‌گیرید، کنترل و مراقبت زندانی که اسیر چنگتان است باید برایتان سهل و ممتنع باشد. پس، از اقدامات شرم آور خودداری کنید که به نفعتان است و مراقبت‌ها را در جاهایی داشته باشید که مواد مخدر مبادله می‌شود به سهولت و جان زندانی به خطر می‌افتد و کارهای دیگری که هراز چندگاه اخبارش درز پیدا می‌کند.»

منبع: کلمه
 


 


رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس:
1389/11/4

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: «صندوق‌های تامین اجتماعی و بیمه بازنشستگی به علت ضعف مدیریتی و ناموفق بودن بازگشت سرمایه در این صندوق‌ها ورشکسته شده‌اند.»

سلیمان جعفرزاده با اشاره به این‌که «کلیه روستاییان و بسیاری از افراد مثل رانندگان درون شهری و برون شهری، قالیبافان، خبرنگاران و… مشمول بیمه بازنشستگی می‌شوند و دولت موظف به بیمه آنهاست» به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر نامطلوب بودن وضعیت بیمه بازنشستگی درکشور و افزایش سالمندان اشاره کرد و گفت: «صندوق‌های تامین اجتماعی و بازنشستگی ورشکسته هستند و از عهده وظایفی که برای آنها مشخص شده است بر نمی‌آیند و این وضعیت تا ۱۰ سال آینده نیز ادامه خواهد داشت مگر اینکه کمک‌های دولت افزایش یابد.»

نماینده ماکو با اشاره به حوان بودن جمعیت و بالارفتن طول عمر در ایران تصریح کرد: «در تمام کشورهای دنیا بازنشستگان را یا دولت تامین می‌کند یا خودشان، که اگر خودشان بخواهند تامین کنند باید سرمایه گذاری کنند و از بازگشت سرمایه بیمه شوند که این بازگشت سرمایه در ایران ناموفق بوده است و موجب شده تامین اجتماعی و صندوق‌های موجود در کشور همه صد درصد ورشکسته شوند.»

طبق گزارش مرکز پژهش های مجلس طی دو دهه آینده پدیده سالمندی در ایران یک مسئله جدی خواهد بود. افزایش انفجارگونه نرخ زاد و ولد در دهه ۱۳۶۰ و تغییراتی که به تبع آن در ساختار جمعیت کشور ایجاد شده، توجه به پدیده سالمندی را به عنوان یک پدیده حتمی در آینده ضرورت می‌بخشد.

در این گزارش آمده دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مسئول و مرتبط با سالمندان (از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت رفاه و تأمین اجتماعی وسازمان‌های تابعه آن) در حد وظایف جاری خود و اعتبارات تخصیص یافته‌، اقداماتی را در زمینه حمایت از سالمندان انجام می‌دهند، اما این اقدامات کافی به نظر نمی‌رسد.

منبع: خانه ملت
 


 


سازمان دیده‌بان حقوق بشر:
1389/11/4

سازمان دیده بان حقوق بشر، در گزارش سالانه‌اش که امروز، دوشنبه منتشر شد، گفته نقض حقوق بشر در ایران، در سال گذشتۀ میلادی، با افزایش اعدام و شکنجه و ارعاب، بحرانی‌تر از گذشته شد.

در گزارش امسال این سازمان از رخدادهای حقوق بشری جهان در سال 2010، بارها از نام ایران در کنار کشورهایی چون کره شمالی، سودان و زیمبابوه یادشده و در عرصه روابط بین‌المللی نیز به مواردی همچون رد پیشنهاد فرناندز رییس جمهور آرژانتین توسط ایران اشاره شده است.

فرناندز درخواست کرده بود پرونده بمبگذاری سال 94 در آرژانتین که منجر به کشته شدن 85 یهودی و زخمی شدن بیش از 300 نفر شد، در دادگاهی بی‌طرف در یک کشور سوم بررسی شود اما ایران این درخواست را رد کرد. یک دادگاه فدرال در آرژانتین در سال 2006 مقامات ایران را آمر این انفجار دانسته بود.

در گزارش بیش از 600 صفحه‌ای دیده‌بان حقوق بشر به جز اشارات پراکنده‌ای که در جای جای این گزارش به ایران شده، فصلی جداگانه نیز به ایران اختصاص داده شده که به وقایع پس از انتخابات سال گذشته و بازداشت دست کم 6000 نفر بنا به گفته مقامات رسمی ایران پرداخته است.

در این گزارش همچنین از بدرفتاری با زنان، کاربرد شکنجه برای گرفتن اعترافات، بازداشت و محکومیت گسترده روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان از جمله حکم نوزده و نیم سال زندان برای حسین درخشان یاد شده است.

در ادامه به اجرای 388 مورد اعدام در ایران پرداخته شده که بالاترین آمار در سراسر جهان بعد از چین 1.3 میلیارد نفری است و همچنین از تعطیلی نشریات و منع آنها از ارائه آزاد اخبار و  منع فعالیت‌های دانشجویی و محدودیت فعالیت نهادهای مدنی سخن رفته است.

بر اساس این گزارش، محدودیت آزادی بیان و آزادی اجتماعات و تبعیض‌های مذهبی و جنسیتی در ایران همچنان ادامه دارد و هنوز صدها مدافع حقوق بشر،‌ وکیل دادگستری، روزنامه نگار و فعال جنبش مدنی بدون هیچ اتهامی زندانی هستند.

منبع: گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر، رادیو فردا
 


 


1389/11/4

خانه‌های تاریخی و قدیمی‌شهر شیراز دارای سردر یا کتیبه‌هایی از نوع کاشیهای معرق و لعابی است که اخیرا صاحبان این خانه‌ها متوجه شده‌اند این کتیبه‌ها و کوبه‌ها سرجای خودشان قرار ندارند و با ضرب چکش از جا کنده شده‌اند.

حسن صالحی، کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه بیشتر این کتیبه‌ها مربوط به دوران پهلوی است، احتمال اینکه صاحبخانه‌ها این کتیبه‌ها را برداشته باشند را بسیار کم دانست چون «با اینکه بسیاری از این خانه‌ها در طرح‌های عمرانی خراب می‌شود اما باز هم صاحبان این خانه‌ها حاضر نمی‌شوند تا زمانی که آنجا ساکن هستند کتیبه را از سر در بردارند.»

به اعتقاد وی در خانه‌های تاریخی عناصر معماری بسیار ارزشمندتری نیز وجود دارد که صاحب خانه می‌تواند آنها را جدا کند و بنابراین باید فردی غیر از صاحبان خانه‌های تاریخی این کتیبه‌ها را برداشته باشند.

به گفته یکی از کارشناسان سازمان میراث فرهنگی که به دلیل «منع مصاحبه کارشناسان این سازمان» از گفتن نامش معذور بوده این تنها کتیبه سردر خانه‌های خانه‌های قدیمی نبوده که دزدیده شده و برخی از درهای ارزشمند، برنجی درها و کوبه‌ها نیز به سرقت رفته است.

وی با اعلام اینکه بیشتر این سرقت‌ها در محدوده بافت تاریخی شهر رخ داده تاکید کرده که برخی از خانه‌هایی که کتیبه‌ها و کوبه‌های خروجی آنها دزدیده شده در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند و برخی دیگر فقط ارزش معماری دارند اما با این حال مسئولیت برخورد و پیگیری این سرقت‌ها به عهده نیروی انتظامی و مسئولان شهری است نه سازمان میراث فرهنگی.

هرگونه دخل و تصرف در بناهای به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی بر خلاف قوانین است و هر گونه تغییری در آنها باید با مجوز سازمان میراث فرهنگی انجام شود.

منبع: مهر


 


 


1389/11/4

ضدخبرنویس به یاد می آورد که از قدیم گفته اند همیشه شعبون یک دفه هم رمضون. یا سوزنی به خود و جوالدوزی به دیگران. فرارو اساسی فک فارس را پیاده کرده است و از همان شیوه ای که فارسی ها برای متهم کردن دیگران استفاده می کنند بومرنگ وار استفاده کرده است. نتیجه متنی است نمونه از آیرونی سیاسی در ایران کنونی:

فرارو-  القای انگاره‌ها از طریق نمادها یکی از شیوه‌هایی است که از دیرباز مورد توجه برخی مکاتب و گروه‌ها بوده است. برخی صاحب نظران معتقدند گروه‌هایی مخفی و انحرافی در تلاشند با استفاده از نمادها به القای قدرت‌مندی خود بپردازند و از این طریق بر افکار عمومی سلطه یابند.

یکی از گروه‌هایی که به شدت از این نمادها استفاده می‌کند، فراماسونری است که از نماد هرم و چشم جهان‌بین به کرات بهره می‌برد. این گروه که ریشه‌ اش در تاریخ به معمارانی زبده بازمی‌گردد، به ویژه از این نمادها در معماری‌ها و بناهای خویش استفاده می‌کرده است.

فراماسونری که در قرن اخیر به یک سازمان سیاسی پیچیده و مخفی تبدیل شده و به گفته برخی کارشناسان امر، پیوندهای ویژه‌ای با صهیونیسم جهانی برقرار نموده است، اینک تسلط ویژه‌ای بر رسانه‌‌ها پیدا کرده است و نمادهای خویش را از طریق ابزارهای ارتباطی اعم از سینما، تلویزیون یا خبرگزاری‌ها منتقل می‌کند. این انتقال نمادها حتی در آرم‌های موسسات خبری مربوط به این سازمان پیچیده هویداست.

به گزارش فرارو، یکی از شبکه‌هایی که گفته می‌شود متعلق به فراماسونری است، شبکه سی بی اس آمریکاست.

freemason.jpg

به اعتقاد کارشناسان رسانه، 5 شبکه تلویزیونی اصلی در آمریکا مشغول به فعالیت هستند که تا حد قابل توجهی بر شکلگیری اذهان عمومی تاثیر می گذارند. این شبکه ها عبارتند از: CNN ؛NBC ؛CBS ؛ABC و FOX NEWS. 

با کنکاش در خصوص نظام مدیریت کلانی که بر این شبکه­ها حاکم است در می­یابیم که تفکر واحدی بر این مجموعه حاکم است.

مروری بر تاریخچه سی بی اس نشان می‌دهد که این موسسه رسانه ای امریکا، معمولاً تحت مدیریت هدفمند یک یهودی ذی‌نفوذ بوده است.  نکته قابل توجه در آرم این رسانه آمریکایی است که گفته می‌شود گرته‌ای از نمادهای فراماسونری و نشانه‌ای از القای مدام اندیشه‌های فراماسونری از طریق نمادهاست. 

با این حال متاسفانه دیده شده است برخی از رسانه‌های ارزشی داخل کشور، آرم خود را از این شبکه رسانه‌ای گرته‌برداری کرده اند و  ناخواسته و ناآگاه به القای فراماسونری می‌پردازند. امید است خبرگزاری فارس که خود تلاش‌های گسترده‌ای در افشاگری علیه وابستگان فراماسونری داشته است، دقت لازم را مبذول داشته و با تغییر لوگوی خود، موجبات القای مفاهیم فراماسونری را از بین ببرد.

freemason-news.jpg


 


1389/11/4

وزیر خارجه برکنار شدۀ دولت دهم، بار دیگر ادعاهای مسئولان دولت مبنی بر اطلاع وی از موضوع برکناری خود را تکذیب کرده و گفت که اگر موضوع برکناری خود را می‌دانست، هیچ دلیلی نداشت که به سفر سنگال برود.

آقای متکی شنبه شب در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین گفت: حتی بعد از سنگال نیز بنا بر این بود که به کشور دیگری نیز سفر کنم و در آن کشور نیز برنامه‌ها هماهنگ شده بودند.

به گفته متکی از یک ماه قبل از هر سفر رسمی، جزئیات و تمام برنامه‌های آن سفر مشخص می‌شود و احمدی‌نژاد در جریان تمامی مسائل قرار می‌گیرد، لذا احمدی‌نژاد در هنگام ابلاغ حکم برکناری قطعا می‌دانسته که وزیر خارجه‌اش در سفر و در حال انجام ماموریت دیپلماتیک است.

پیش‌تر محمود احمدی نژاد در کنفرانس خبری اجلاس سران اکو در ترکیه گفته بود که منوچهر متکی پیش از سفر به آفریقا در جریان برکناری خود بوده است. احمدی نژاد اظهار شگفتی کرد که آقای متکی مطلع بودن از موضوع برکناری خود را تکذیب کرده است.

در پی این سخنان منوچهر متکی در بیانیه‌ای با رد ادعای احمدی‌نژاد خطاب به مسئولان دولتی گفت: این بد اخلاقیها را متوقف کنید زیرا نه زیبنده نظام اسلامی و سیره رهبران بزرگوار آن است و نه با شان، فرهنگ و ادب ملت عزیز ایران همخوانی دارد.

منبع: آفتاب

پیشینه:

منوچهر متکی از وزارت امور خارجه برکنار شد
عزل متکی؛ احمدی نژاد سنگربندی می کند

منوچهر متکی در مراسم تودیع خود شرکت نکرد

منوچهر متکی: مسئولان صداقت داشته باشند

 


 


1389/11/4

مینا اکبری
به زودی...

برپائي مراسمي به مناسبت هفتادمين سالگرد تولد آيدين آغداشلو، عباس كيارستمي و محمد ‌احصايي كه هر كدام نقشي موثر و تاثير‌گذار در حيطه‌هاي حرفه‌ خود داشته‌اند، در حالي كه شايسته تقدير است، مي‌تواند زمينه مناسبي براي طرح اين مسئله باشد كه فرايند انتقال تجربه و دانش فرهيختگان نسل سالخورده به نسل‌هاي بعدي در جامعه ما نيازمند بازنگري است. در جامعه‌اي كه صاحب‌نظران انقطاع نسل‌ها را يكي از بحران‌هاي اجتماعي مي‌دانند و تكرار اشتباهات و تداوم تجربه‌هاي پيشنينان توسط نسل‌هاي تازه به عرصه آمده را باعث تلف شدن نيروهاي جوان جامعه قلمداد مي‌كنند، آسيب‌شناسي روند انتقال تجربه پيران دير به جوانان جوياي نام مي‌تواند دريچه‌اي باشد به منظره نه چندان خوشايند ارتباط نسل‌ها در جامعه امروز ما.

در حيطه فرهنگ حضور بي‌محاباي سياست هميشه موجب خسران شده است. هنرمندان به نسبت تعاريفي كه سياستمداران در دولت‌هاي گوناگون از آنها داشته‌اند به دو دسته خودي و غير خودي و محبوب و مغضوب تقسيم مي‌شوند. اين مرز‌بندي كه با تعويض دولت‌ها هربار شكل و شمايل تازه‌اي به خود مي‌گيرد، اجازه ارتباط طبيعي و موثر بين هنرمندان پيشكسوت و كم تجربه را مي‌گيرد. محافل علمي و آكادميك رسمي كه آبشخور‌هاي اجرایی شان سياست‌هاي دولت است، نمي‌توانند خارج از سياست‌هاي موجود دست هنرمندان غير خودي را بفشارند و از حضور آنها در دانشگاه‌ها و ارتباطشان با دانشجويان حمايت كنند.

اين نگرش سياست زده، دو آسيب ديگر نيز مي‌رساند. دلزدگي و گريزان شدن هنرمندان نسل‌ قبل را فراهم ‌آورده و زمينه را براي ‌داوري‌هاي غير واقعي و فضا سازي‌هاي سياسي مطابق نرخ روز را براي افراد مغرض و كم بهره مساعد مي‌‌كند. سياست‌هاي روزمره در فضا‌هاي فرهنگي آنچنان آشفتگي به وجود مي‌آورند كه گاه تفاوت دوغ و دوشاب و مرز هنرمند و بي‌هنر بهم مي‌ريزد.

براي آن كه نسل جوان بداند در راهي كه مي‌رود، سالها پيش ديگراني هم بوده‌اند كه روي همين خاك و زير همين آسمان، چشم را از افق‌هاي معمول و پا را از راه‌هاي معهود فراتر برده و نتيجه تلاششان آثاري متفاوت از روند رايج فرهنگ و هنر آن زمان بوده علاوه بر گريز از سياست زدگي نيازمند بستري مناسب برخورد انديشه‌ها هستيم.

 كيارستمي، آغداشلو و احصائي و هنرمندان ديگري كه توانسته‌اند جايي در تاريخ و فرصتي در زمان براي خود بسازند، حاصل نگرش آينده‌نگراني بوده‌اند كه به ‌آنها فرصت و مجال روياروئي با انديشه‌هاي پيشينان را فراهم كرده‌اند. تفاوت داشتن و خلق اثر متفاوت بدون پشتوانه امكان پذير نيست. هنرمند فردا، تركيبي است از هنرجوي ديروز و هنرشناس امروز. فرصتي كه امروز از نسل جوان براي مواجهه با هنرمندان ديروز دريغ مي‌شود، تنها حذف يك جريان نيست، بلكه محروم كردن نسلي است از امكان بروز خلاقيت‌هايش.

 كيارستمي، آغداشلو و احصائي، تركيب ذهن پرسشگر از هنر ديروز و تقلاي رسيدن به پاسخ‌هاي مناسب به امروزند. آن پرسش و اين پاسخ نتيجه برخورد صريح و بي‌واسطه آنها با هنرمندان نسل پيش است. براي نسل بعدي كه در راه است تا چه حد زمينه پرسشگري از نسل قبل فراهم است؟ تقلا براي رسيدن به پاسخ‌هاي تازه بدون بازگشت به حكمت سفيد مويان هفتاد ساله دست و پا زدني بيش نخواهد بود. 


 


1389/11/4

محمود احمدی‌نژاد در نامه‌ای سرگشاده، مقام‌های ارشد قوای مقننه، قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت را متهم کرد که در پی مخدوش کردن وظایف قوه مجریه هستند.

خبرگزاری فارس روز دوشنبه، متن نامه سرگشاده احمدی‌نژاد خطاب به نمایندگان مجلس را منتشر کرد که در آن به شدت از روسای مجلس و قوه قضائیه و نیز «مدیریت مجمع» به دلیل آنچه دخالت در وظایف قوه مجریه خوانده، انتقاد شده است.

احمدی‌نژاد که به عنوان رئیس دولت از اعضای حقوقی مجمع تشخیص مصلحت است، مدت‌هاست که به دلیل اختلاف نظر با اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع، در جلسات آن شرکت نمی‌کند.

در این نامه دخالت دادن مجلس و قوه قضائیه در موضوعاتی چون تصمیم‌گیری در مورد صندوق توسعه ملی و نیز عزل و نصب رئیس‌کل بانک مرکزی، با «تلاش مدیریت مجمع و برخی از اعضای آن» به ویژه روسای مجلس و قوه قضائیه، «بدعتی آشکار و متضمن تغییر قانون اساسی و مخدوش کردن روند مدیریت کشور» توصیف شده است.

احمدی‌نژاد همچنین با اشاره به اصل ۷۱ قانون اساسی، به مجلس هشدار داده است حق ارجاع مواردی که در صلاحیت قوه مقننه نیست به مجمع تشخیص مصلحت را ندارد.

وی در ادامه نامه سرگشاده خود، مجمع تشخیص مصلحت را متهم کرده است که «بزرگترین مصلحت نظام را که همانا التزام به قانون اساسی و اصل قانون‌گرایی است، زیر پا می‌گذارد.»

وی همچنین این نهاد برخاسته از قانون اساسی جمهوری اسلامی را متهم به «مصلوب‌الاختیار کردن منتخب ملت»، «تداخل قوا و لوث کردن مسئولیت‌ها»، و «ترجیح مصلحت خواص بر مصلحت ملت» کرده و هشدار داده است که «نه رهبری معظم انقلاب و نه مردم انقلابی ایران اجازه تغییر قانون اساسی را به مجمع تشخیص مصلحت نداده‌اند.»

رئیس دولت دهم علاوه بر این، آن دسته از اعضای دولت‌های پیشین جمهوری اسلامی را که اکنون از اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت هستند، متهم کرده است در حالی که «قبلاً برای افزایش اختیارات قوه مجریه تلاش می‌کردند، اکنون هماهنگ با مدیریت مجمع و مدیریت مجلس درصدد کاهش اختیارات قانونی این قوه هستند.»

احمدی‌نژاد صلاحیت مجمع را «صرفاً تشخیص مصداق مصلحت» دانسته و از این موضوع عنوان «امری استثنایی که باید حدود و ثغور، و زمان آن مشخص باشد» یاد کرده است. وی در ادامه توضیح داده است که «متأسفانه رویکرد به نحوی است که گویا خارج از حدود صلاحیت قانونی، می‌توان تمام اصول قانون اساسی را دستخوش تغییر قرار داد.»

منبع: فارس و رادیو فردا


 


1389/11/4

علیرضا محجوب نماینده مجلس از تعطیلی ۶۰۰ واحد اقتصادی در سال 1388 خبر داد.

به گزارش ایسنا، آقای محجوب گفته که براساس گزارش فراکسیون کارگری مجلس «۶۰۰ واحد در سال ۸۸ موقتا یا برای همیشه تعطیل شده‌اند.»

وی همچنین درخواست کرده که جلسه‌ای فوق‌العاده برای رسیدگی به مشکلات کارخانه‌های در حال تعطیل برگزار شود.

پیش‌تر رئیس مرکز نوسازی و بودجه وزارت کار از نابودی ۳۰۰ هزار بنگاه زودبازده در صورت حمایت نکردن دولت از آنها خبر داده بود.

بنگاه‌های زودبازده یکی از بحث‌برانگیزترین طرح‌های دولت محمود احمدی‌نژاد است که با وجود مخالفت‌های بسیار، از اسفند سال ۸۴ تحت عنوان سیاست اشتغال‌زایی دولت در دستور کار قرار گرفت و به حذف برخی وزرا و مسئولان اقتصادی منجر شد.

وضعیت کارگران و شرکت‌های اقتصادی در ایران سال‌هاشت که نامناسب و وخیم گزارش می‌شود.

در ماه‌های اخیر گزارش‌های زیادی در رابطه با تعویق‌های چند ماهه در پرداخت حقوق کارگران و تعطیلی شرکت‌های اقتصادی منتشر شده است.

منبع: ایسنا


 


وزیر علوم:
1389/11/4

کامران دانشجو وزیر علوم اعلام کرد: «هیچ دانشگاهی حق برگزاری اردوی مختلط دانشجویی در دانشگاه‌ها را ندارد و باید این اردوها جدا برگزار شود.»

آقای دانشجو در دانشگاه گیلان گفته که «مناسبات ما با کشورهای غربی یکی نیست. هیچ کس حق ندارد اردوی مختلط دانشجویی را در دانشگاه‌ها برگزار کند و البته برگزاری اردوهای خانوادگی در دانشگاه‌ها منعی ندارد.»

بسیاری از روحانیون و محافظه‌کاران در ایران مخالف برگزاری اردو‌های مختلط دانشجویی هستند. آنها در سال‌های اخیر انتقاد‌های زیادی متوجه مسئولان وزارت علوم به خاطر برگزاری این اردو‌ها در برخی دانشگاه‌های کشور کرده‌اند.

از زمان به قدرت رسیدن احمدی‌نژاد در ایران، مسئولان وزارت علوم نیز به یکی از مخالفان سرسخت برگزاری چنین اردو‌هایی تبدیل شده‌اند.

در سال‌های اخیر گزارش‌‌هایی نیز از تلاش مقام‌های وزارت علوم برای تفکیک کلاس‌های مختلط در دانشگاه‌ها منتشر شده که تاکنون این طرح به اجرا در نیامده است.

منبع: خبرگزاری فارس


 


1389/11/4

فعالان زن در سوئد، از جمله فعالان حقوق اجتماعی، زنان و پناهندگی، نویسندگان، شاعران، هنرمندان و روزنامه‌نگاران با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی نسرین ستوده از زندان شدند.

بیش از ۱۳۰ نفر از این زنان با انتشار بیانیه در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۱، اعتراض خود را به احکام صادر شده علیه نسرین ستوده اعلام کرده‌اند.

در این بیانیه با اعتراض به صدور ۱۱ سال زندان و ۲۰ سال محرومیت از وکالت و خروج از کشور برای خانم ستوده آمده است: «صدور چنین حکمی برای وکیل حقوق بشر و فعال حقوق زنان و کودکان، هشدار دهنده و غیر قابل قبول است.»

رونوشتی از این بیانیه برای بیرگیتا اولسون وزیر سوئدی اتحادیه اروپا و کارل بیلت وزیر امور خارجه سوئد ارسال شده است.

در میان امضا کنندگان اسامی افراد سرشناسی از جمله سردبیرهای نشریات رسانه‌های معتبر سوئد، سیاستمداران، هنرمندان و نویسندگان مطرح سوئدی به چشم می‌خورد.

متن کامل بیانیه به همراه اسامی امضا کنندگان و یادداشت از راکل شکری سردبیر بخش فرهنگی روزنامه سیدسونسکا و پروین اردلان فعال حقوق زنان، صفحات ویژه‌ای از روزنامه سیدسونسکا در سوئد را به خود اختصاص داده است.

پیش‌تر نیز صدور حکم دادگاه تجدید نظر درباره نسرین ستوده با واکنش جامعه مدنی سوئد روبه رو شده بود.

متن کامل این بیانیه

منبع: تغییر برای برابری


 


1389/11/4

خبرگزاری مهر از اعدام دو «عضو» سازمان مجاهدین خلق به نام‌های جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی در تهران خبر داد.

بنابر گزارش این خبرگزاری، این افراد سحرگاه امروز دوشنبه اعدام شده‌اند.

آن‌طور که مهر نوشته است این افراد «در اغتشاشات {سال گذشته} با هدایت سرپل ارتباطی خود در کشور انگلیس دخالت داشته‌اند.»

این خبرگزاری همچنین اعلام کرده که این دو نفر سال گذشته «مبادرت به توزیع تصاویر و پلاکاردهای مربوط به منافقین، تهیه تصویر و فیلم از درگیری‌ها و نیز سر دادن شعارهایی به نفع گروهک نفاق نموده بودند.»

بنابر ادعای خبرگزاری مهر، این افراد در دادگاه اتهامات خود را پذیرفته بودند. اعدام‌ها در ایران با وجود مخالفت‌‌های بین‌المللی افزایش چشمگیری داشته است.

در ایران طی یک ماه گذشته حدود 100 تن به اتهام‌های مختلف اعدام شده‌اند.

منبع: خبرگزاری مهر


 


نهاوندیان، رییس اتاق ایران:
1389/11/4

محمد نهاوندیان، رییس اتاق ایران گفت که «دوره 80 ساله دولت‌سالاری در ایران به پایان رسیده است و از این پس، قدرت توانمندی، نوآفرینی و شکوفایی با دست توانمند بخش خصوصی رقم خواهد خورد.»

آقای نهاوندیان که در مراسم افتتاح ساختمان جدید اتاق بازرگانی تهران سخن می‌گفت، افزود: لازمه حرکت روبه‌جلو آن است که بخش خصوصی اقتصاد کشور را به طور کامل نمایندگی کند.

وی افزود: در گذشته شاید این امکان نبود که همه سرمایه‌ها در اتاق تجلی یابد اما باز شدن اتاق به روی همه فعالان، اتاق و اقتصاد کشوررا توانمند می‌کند.

به گفته نهاوندیان «وزیر موفق وزیری است که اجازه دهد بخش خصوصی کارش را خودش انجام دهد» او گفت: قوت هر وزارتخانه‌های در قوت تشکل‌های مربوط به آن است.

رییس اتاق ایران همچنین تاکید کرد: ارتباط اتاق با جامعه ایرانی باید خیلی قوی باشد و این مهم از طریق تقویت فرهنگ عمومی که رسانه‌ها تاکنون نشان داده اند نقش مهمی در آن دارند، ادامه پیدا کند.

منبع: آفتاب

 


 


محمد رویانیان:
1389/11/4

محمد رویانیان، رييس ستاد حمل و نقل و سوخت گفت خسارت مشهود وارده بر كشور در رابطه با آلودگي هوا به 10 هزار ميليارد تومان در سال رسيده است كه از اين ميان 70 درصد آن در تهران رقم مي‌خورد.

آقای رویانیان که در همايش «بررسي وضعيت آلودگي هوا» سخن می‌گفت، ميزان كيفيت موتور خودروها را از عوامل موثر در آ‌لودگي هوا دانست و گفت: كيفيت موتور خودروهاي توليد شده مناسب نيست چرا كه هم از جهت ميزان مصرف سوخت و هم از جهت كيفيت احتراق، سامانه‌ مناسبي براي احتراق آنها طراحي نشده كه مي‌تواند از پيامدهاي اين معضل و تشديدكننده‌ آلاينده‌ها در شهرهاي بزرگي چون تهران باشد.

رویانیان افزود بيش از 12 ميليون خودرو و هفت ميليون موتورسيكلت در كشور موجود است كه حدود 30 درصد آن در تهران تردد مي‌كنند.

اين در حاليست كه به گفته رییس ستاد حمل و نقل و سوخت ظرفيت تهران براي يك سوم خودروهاي موجود طراحي شده است.

رويانيان همچنین گفت که حدود 80 ميليون نفر سفر روزانه در كشور صورت مي‌گيرد كه 15 درصد آن به تهران اختصاص دارد و 35 ميليون از اين سفرها در روز با استفاده از وسايل شخصي صورت مي‌گيرد.

منبع: ایسنا

 


 


1389/11/4

خسرو دانشجو، سخنگوي شوراي شهر تهران گفت که عليرضا دبير عضو هيئت رئيسه شوراي شهر به نمايندگي از شهرداري تهران براي دريافت جايزه بين‌المللي حمل‌ونقل عمومي به واشنگتن رفت.

پیش از این وزارت امور خارجه با سفر محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و هیئت همراهش به واشنگتن برای دریافت این جایزه مخالفت کرده بود.

آقای دانشجو که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، افزود: آنچه در شوراي شهر جمع‌بندي شده اين بود كه چمران به عنوان رئيس شورا موضوع (دریافت جایزه) را مورد پيگيري قرار دهد كه يك فرد به نمايندگي از شهرداري به واشنگتن سفر كند كه اين پيگيري‌ها با كسب موافقت همراه بود.

وي افزود: عليرضا دبير عضو هيئت رئيسه شوراي اسلامي تهران براي اين منظور به اين سفر انتخاب شد كه در حال حاضر در آنجا حضور دارد ولي وي به نمايندگي از شوراي شهر نرفته است و با همكاري شهرداري سفر كرده است.

دانشجو در پاسخ به پرسش ديگري مبني براينكه شنيده‌ها حاكي از اين است كه وزارت امور خارجه با اعزام يك نماينده به واشنگتن مخالفت كرده، چگونه عليرضا دبير به اين سفر اعزام شده است؟ گفت: بنده اطلاعي در اين موضوع ندارم.

منبع: عصر فردا

پیشینه:
وزارت خارجه ایران با سفر قالیباف و هیئت همراه به واشنگتن مخالفت کرد

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته