ندای سبز آزادی: در ادامه موج اعدامها ايران، رسانه های جمهوری اسلامی روز پنجشنبه از اعدام ۱۰ نفر درکرج و اروميه خبر داده است و در همين روز کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا میگويد: اجرای حکم اعدام در جمهوری اسلامی به مرز «هشدار» رسيده است.
به گزارش رادیو فردا کاترين اشتون در بيانيه روز پنجشنبه خود گفته است: «اتحاديه اروپا عميقا نگرانی خود را از به کارگيری مجازات اعدام در ايران اعلام میکند. در حال حاضر تعداد اعدامها (در ايران) به مرز هشدار رسیده است.»
در حالی کاترين اشتون از اعدامها در ايران انتقاد کرده است که رسانههای دولتی ايران از به دار آويخته شدن ۱۰ نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر خبر دادهاند.
کاترين اشتون همچنين گفته است: «ايران همچنان به اقدام زشت به دار آويختن در ملا عام ادامه میدهد و این نقض تعهدات بينالمللی اين کشور است.»
اعدام ده نفر کرج و ارومیه
به گزارش واحد مرکزی خبر، روز پنجشنبه هفت نفر در زندان قزل حصار به اتهام قاچاق مواد مخدر به دار آويخته شدهاند.
طبق اين گزارش، علی فرهادی، دادستان عمومی و انقلاب کرج، گفته است: حکم اعدام اين افراد در دادگاه انقلاب اسلامی کرج صادر و در ديوانعالی کشور تاييد شده بود و امروز در ندامتگاه قزلحصار کرج به دار آويخته شدند.
درهمين زمينه، خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل زندانهای آذربايجان غربی اعلام کرده است که سه نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر روز پنج شنبه در زندان مرکزی اروميه به دار آويخته شدند.
اين در حالی است که سازمان ديدهبان حقوق بشر در گزارش «جهانی سال ۲۰۱۱، بخش ايران» روز چهارشنبه اعلام کرد که آمار بالای اعدامها و هدف قرار دادن فعالان حقوق بشر به خصوص وکلا در سال ۲۰۱۰ و اوايل سال ۲۰۱۱ توسط دولت ايران نشاندهنده «تعميق بحران حقوق بشر» در اين کشور پس از انتخابات رياست جمهوری بحث انگيز سال ۲۰۰۹ است.
سازمان ديده بان حقوق بشر میگويد: بر طبق گزارشهای رسمی در ايران، مقامات از اول ژانويه سال جاری حداقل ٧۳ زندانی، يعنی به صورت ميانگين نزديک به سه زندانی هر يک روز را به دار آويخته اند.
سازمان عفو بينالملل پيشتر اعلام کرده بود که درسال ۲۰۰۹ دولت ايران ۳۸۸ نفر را اعدام کرده است.
ايران در تعداد اعدامها مقام دوم جهان پس از کشور چين را دارد.
سازمان ديده بان حقوق بشر میگويد: «با وجود عدم آمارهای رسمی برای سال ۲۰۱۰، گروههای حقوق بشری بر اين باورند که افزايش شديد اعدامهای ثبت شده، بخصوص در نيمه دوم اين سال و عليه زندانيانی که به جرايم مواد مخدر متهم شده بودند، آمار اعدامها را در سال ۲۰۱۰ بيش از ۳۸۸ مورد میکند.»
سارا لی ويتسون، مدير بخش خاور ميانه در سازمان حقوق بشر با اشاره به اين که «مقامات مسئول در ايران هيچ احترامی برای جان انسانها قائل نيستند»، میافزايد: «بر طبق روند جاری مقامات ايران به سادگی بيش از ۱۰۰۰ زندانی را قبل از اتمام سال ۲۰۱۱ به قتل خواهند رساند.»
ندای سبز آزادی: پدر شهید محسن روح الامینی گفت: انتظار می رفت دولت به احترام خون کشته شدگان جنایت کهریزک از دادن پست به مرتضوی خودداری کند و واگذاری مسئولیت مهم دولتی به مرتضوی در واقع بی احترامی به خون کشته شدگان جنایت کهریزک بود.
عبدالحسین روح الامینی، پدر محسن روح الامینی از شهدای کهریزک، در گفت وگو با روزنامه خراسان با بیان این مطلب افزود: انتظار نداشتیم که قبل از رسیدگی به اتهام های مرتضوی در دادگاه و با توجه به تعلیق قضایی، وی در یک مسئولیت مهم قوه مجریه به کار گرفته شود اما با وجود تعلیق قضایی، مخالفت قوه قضاییه و افکار عمومی، به این شخص در یک پست بالای دولتی مسئولیت داده شد.
وی افزود: از دولت انتظار می رفت که به احترام خون کشته شدگان در جنایت کهریزک و به احترام افکار عمومی از واگذاری مسئولیت مهم دولتی به مرتضوی خودداری کند و در واقع این اقدام دولت بی احترامی به خون کشته شدگان در جنایت کهریزک بود.
وی با اشاره به این که دادسرای کارکنان دولت در حال رسیدگی به پرونده کهریزک است، گفت: در پیشگاه قانون همه باید حاضر شوند، در این مورد تفاوتی بین افراد وجود ندارد.
وی با بیان این که مهم ترین هدف ما اصلاح رویه هاست تا چنین ماجرایی برای دیگران تکرار نشود تاکید کرد: همین که دستگاه مسئول تقصیرش را پذیرفت نشان می دهد در بحث اصلاح رویه پیشرفت داریم، می دانید که یکی از پیشگامان بازجویی و معرفی مباشران نیروی انتظامی به سازمان قضایی نیروهای مسلح، بازرسی ناجا بود که همکاری اولیه باعث هوشیاری و اصلاح خیلی روندها در این تشکیلات شد.
به عقیده وی وقتی در قوه قضاییه به کسی قدرت قضایی داده می شود باید مسئولیت پذیری با پاسخگویی همراه باشد.
وی ادامه داد: پی گیری پرونده باعث شد افرادی که روزگاری در بالاترین سمت های قضایی مسئولیت داشتند تعلیق شوند و همین تعلیق شدن از مقام قضایی قابل تامل است، هر چند هنوز محاکمه صورت نگرفته است، ما مجدانه پی گیر محاکمه آمران هستیم ولی در نهایت حکم قانون را هرچه باشد می پذیریم چون نمی خواهیم ذره ای فراتر از قانون جلو برویم.
وی افزود: افرادی که حکم تعلیق را صادر کردند عضو دادگاه عالی انتظامی قضات هستند، دادگاهی که تنها مرجع رسیدگی به تخلفات قضات در کشور است و در بررسی حادثه کهریزک برای اولین بار در تاریخ فعالیت قوه قضاییه قبل یا بعد از انقلاب بود که دادستان مرکز به عنوان بالاترین مقام قضایی دستگاه دادستانی تعلیق شد البته در گذشته شکایت های زیادی از این افراد شده بود اما تنها شکایتی که ادله محکم و مستدل داشت و منجر به حکم تعلیق مقام قضایی شد، این مورد بود.
وی گفت: اگر این ماجرا برای افراد دیگر نیز اتفاق می افتاد می توانستند در احقاق حقوق موفق شوند چون خیلی از ابعاد پرونده روشن است به عنوان مثال سوالی که مطرح کرده و پیگیری می کنیم این است که فرزندان ما را ۴ روز قبل از شهادت شان به بازداشتگاه برده بودند در صورتی که مقام معظم رهبری موافق بردن افراد به کهریزک نبودند و چند روز قبل از جنایت پیغام داده بودند که حتی اگر مکانی برای نگهداری بازداشت شدگان ندارید آنان را آزاد کنید اما آقایان به موقع اقدام نکردندکه مراجع مربوط، باید این مسئله را پی گیری کنند.
ندای سبز آزادی: یک عضو فراکسیون اکثریت مجلس با تاکید بر اینکه اگر همه قانون اساسی را به عنوان میثاق جدی مورد توجه قرار دهیم و در چارچوب قانون اساسی حرکت کنیم مشکلی پیش نخواهد آمد گفت: به غیر از شورای نگهبان که تنها مرجع تشخیص عدم مغایرت مصوبه مجلس با شرع و قانون اساسی است، هیچ کس نمیتواند تفسیر دیگری از قانون اساسی ارائه کند و به بهانه مغایرت با قانون اساسی از اجرای آن سرباز بزند.
سید حسین نقوی حسینی در گفت وگو با خانه ملت درباره نامه اخیر احمدی نژاد که به تک تک نمایندگان مجلس ارسال شده است گفت: پس از ارائه لایحه دولت یا طرح از سوی مجلس، نمایندگان مصوبه را تصویب میکنند و مصوبه مجلس برای تشخیص مغایرت یا عدم مغایرت با قانون اساسی و شرع مقدس به شورای نگهبان ارسال می شود؛ اگر شورای نگهبان مصوبه مجلس را مغایر شرع و قانون اساسی تشخیص نداد، آن مصوبه، قانون محسوب شده و برای اجرا به دولت ابلاغ می شود، اما گر شورای نگهبان مصوبه مجلس یا موادی از آن مصوبه را مغایر شرع و قانون اساسی دانست برای اصلاح به مجلس بازگردانده می شود که در این صورت یا مجلس نظر شورای نگهبان را تامین می کند و مجددا برای تائید به شورای نگهبان ارسال می شود و یا مجلس بر نظر قبلی خود اصرار می کند و مصوبه قبلی خودش را تائید می کند.
نماینده ورامین ادامه داد: اگر برای بار دوم شورای نگهبان قانون یا موادی از قانون یا تبصره ای از مواد را مغایر شرع مقدس یا قانون اساسی تشخیص داد این مصوبه برای تعیین تکلیف به مجمع ارسال میشود و مجمع تشخیص مصلحت نظام مرجع نهایی تائید نظر مجلس یا تائید نظر شورای نگهبان است و آنچه که مجمع تصویب می کند قانون است و برای اجرا ابلاغ خواهد شد. این نص صریح قانون اساسی است.
نقوی حسینی ادامه داد: یک نکته هم اینجا قابل ذکر است و آن اینکه مجمع که موارد اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان را بررسی می کند، یا نظر مجلس را تائید می کند یا نظر شورای نگهبان را و نمی تواند یک طرح یا لایحه جدید را به تصویب برساند. این روال کار تقنینی در قانون جمهوی اسلامی است و اگر مغایر این باشد مخالف قانون اساسی و اگر مطابق با این باشد به عنوان قانون حساب می شود و باید اجرا شود.
وی در ادامه افزود: ما اگر به کلام امام (ره) درباره کسانی که قانون را نمی خواهند اجرا کنند رجوع کنیم، آن حضرت جملات سختی در این زمینه دارند. قانون باید اجرا شود. رئیس جمهور میتواند نظرش را بگوید. ایشان طبق قانون اساسی ناظر بر اجرای قانون اساسی است و میتواند نظرش را بدهد اما مصوبه مجلس باید اجرا شود.
نقوی حسینی اظهار داشت: اگر از نظر دولت اشکالی در قوانین مصوب مجلس یا مجمع وجود دارد باید با لایحه آن اشکال را رفع کند و نمایندگان هم بنا به وظیفه شان و بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب که فرمودند مجلس برای دولت ریل گذاری کند، همه نوع کمکی به دولت می کنند اما کسی نمی تواند قانون را اجرا نکند، چون عدم اجرای قانون مشکلات زیادی را به وجود می آورد.
ندای سبز آزادی: معاون آموزشی دانشگاه تهران اعلام کرد ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری در برخی رشته ها در این دانشگاه «کاهش یافته یا اصلا به صفر رسیده است.»
به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، سید مهدی قمصری در گفتگو با خبرگزاری مهر تعداد زیاد بازنشستگی اعضای هیئت علمی در یک گروه آموزشی را یکی از دلایل این اتفاق دانست و گفت: « ممکن است تعداد اعضای هیئت علمی که از یک گروه آموزشی به فرصت مطالعاتی رفته اند به اندازه ای باشد که نتوانیم برای یکسال ظرفیت پذیرش دکتری در رشته یا رشته هایی از آن گروه را اعلام کنیم.»
این اظهارات در حالی صورت پذیرفته که همزمان، عبدالرضا سیف، مدیرکل دفتر ریاست دانشگاه تهران از بازنشستگی ۳۰ عضو هیئت علمی این دانشگاه خبر داد.
وی با تکذیب سیاسی بودن این بازنشستگیها اظهار کرد: «بازنشستگی این اعضای هیئت علمی قانونی و طبق روال اداری است و نه سیاسی. چرا که هر عضو هیئت علمی که ۳۰ سال سابقه خدمت داشته باشد طبق قانون بازنشسته می شود.»
این در حالی است که در دو سال گذشته بسیاری از استادان قدیمی و اعضای هیئت علمی گروه های آموزشی در دانشگاه تهران، با عنوان بازنشستگی از ادامه تدریس محروم شده اند.
ندای سبز آزادی: هزاران نفر از مردم یمن امروز با برگزاری تظاهرات گسترده خواستار اصلاحات سیاسی در این کشور شدند.
به گزارش خبرگزاری الجزیره،شرکت کنندگان در این تظاهرات مخالفت خود را با موروثی شدن حکومت یمن و مادام العمر شدن علی عبدالله صالح رئیس جمهوری کنونی اعلام کردند.
خبرنگار تلویزیون الجزیره اعلام کرد : تظاهرات مردم یمن از صبح پنجشنبه در چهار منطقه صنعا پایتخت آغاز شد و مردم شعارهایی در مخالفت با موروثی شدن حکومت و ضرورت اصلاحات سیاسی در کشورشان سر می دادند.
تظاهراتکنندگان، با الهامگیری از رویدادهای تونس و تکرار شعار معترضان در آن کشور، شعارهای ضددولت و حکومت علیه دیکتاتور این کشور، علی عبدالله صالح سر دادند.
علی عبدالله صالح رئیسجمهوری یمن نزدیک به ۳۳ سال است که بر این کشور حکومت میکند.
امروز شبکه الجزیره از دعوت گروههای مخالف رژیم مبارک از مردم برای شرکت در تظاهراتی گسترده پس از نماز جمعه (فردا) در شهرهای مختلف به ویژه قاهره، سوئز و اسکندریه خبر داده و احتمال برگزاری این تظاهرات، سبب خشم و هراس هیئت حاکمه مصر شده است و به همین سبب تدابیر امنیتی در شهرهای مختلف بسیار تشدید شده است.
ندای سبز آزادی: گروهی از کاربران اینترنت در تهران از عصر روز گذشته با کندی سرعت اینترنت و قطعی برخی سایتهای پرکاربرد مواجه شدند.
به گزارش ایسنا، سرعت اینترنت از عصر روز گذشته کند شده و استفاده از سایتهایی مثل گوگل، یاهو، جیمیل و یاهومیل ممکن نبوده و یا به سختی امکانپذیر است و به گفته کاربران پس از بالا آمدن سایت به دلیل کندی نمیتوان از آنها استفاده کرد.
هنوز علت این موضوع مشخص نیست و پیگیری خبرنگار ایسنا تا زمان ارسال این خبر به نتیجهای معلوم نرسیده است .
ندای سبز آزادی: انتقال ناگهانی زندانیان سیاسی زندان گوهردشت (رجایی شهر) به یکی از بندهای سخت و بدون امکانات زندان، امروز موجب اعتراض خانواده های این زندانیان شد. خانواده های زندانیان سیاسی که برای ملاقات با عزیزانشان به آن زندان مراجعه کردند، متوجه شدند که ملاقاتهای حضوری به کابینی تبدیل شده و تعدادی از آنها به همین دلیل دست به اعتراض زدند و از رفتن به ملاقات کابینی خوداری کردند.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، زندانیان سیاسی که اخیرا به سالن ۱۲ بند ۴ منتقل شده اند، تهدید کرده اند که در صورت پایان نیافتن این شرایط، دست به اعتراضات گسترده خواهند زد.
گزارش ها از زندان رجایی شهر کرج حاکی از آن است که مسئولان این زندان به دنبال انتقال دهها تن از زندانیان سیاسی آن زندان به سالن ۱۲ بند ۴ و ایجاد بند ویژه امنیتی، درصدد فشار مضاعف و همچنین اعمال محدودیت های بیشتر بر این دسته از زندانیان هستند .
قطع تماس تلفنی با خانواده ها، قطع ملاقاتهای حضوری، قطع وسایل گرمایی سالن، شکسته بودن اکثر شیشه های سلولها، قطع بودن آب گرم حمام ها، غیر قابل استفاده و بسیار کثیف بودن سرویسهای بهداشتی و حمام ها، قطع امکانات درمانی، وضعیت بسیار بد و تقریبا غیر قابل استفاده بودن غذای زندان، عدم وجود امکان خرید از فروشگاه، قطع کامل ارتباط آنها با درون و برون از زندان و موارد متعدد دیگر، از جمله شرایط تحمیلیِ سالن ۱۲ بند ۴ است، که زندانیان سیاسی به آنجا منتقل شده اند.
هم اکنون زندانیان سیاسی چون ابراهیم حسین پور، احمد زیدآبادی، ارژنگ داوودی، اسماعیل قردویی میلان، افشین بایمانی، افشین یاوری، بهروز توکلی، بهروز جاوید طهرانی، جعفر اقدامی، جمال الدین خانجانی، جمال فریمانی، جمشید صادق الحسینی، حسن خدابندی، حسن طفاح، حسین شهریاری، حشمت الله طبرزدی، خالد حردانی، خالد فریدونی، داوود سلیمانی، رسول بداغی، رسول ماهموت، رضا جوشن، رضا رفیعی، رضا شریفی بوکانی، زانیار مرادی، سعید تیزفهم، سعید رضایی، سعید ماسوری، سیف الله سه گانی، شهرام پورمنصوری، شیرمحمد رضایی، صالح کهندل، عباس اسفندیاری، عباس رادفر، عفیف تعیمی، علی عجمی، علیرضا کرمی خیرآبادی، عمر فقیه پور، عیسی سحرخیز، غلامرضا غلامحسینی، فرزاد مددزاده، کریم پورصمدی، کریم معروف عزیز، کیوان صمیمی، لقمان مرادی، الله وردی روحی، ماشاءالله حائری، محسن دکمه چی، محمد جوکار، محمد مهدی، محمد نظری، محمدعلی منصوری، مجید توکلی، مسعود باستانی، مصطفی اسکندری، منصور اسانلو، منصور رادپور، مهدی محمودیان، مهدی مصطفوی، میثاق یزدان نژاد، ناصح یوسفی و هود یازرلو، به سالن ۱۲ بند ۴ زندان رجایی شهر منتقل شده اند.
ندای سبز آزادی: نماینده قروه در مجلس با اشاره به نامه احمدینژاد خطاب به نمایندگان مجلس، با تاکید بر اینکه مجلس برآیندی از تفکر ملت ایران است، گفت: رییس قوه مجریه در نامه خطاب به مجلس نه تنها به رییس قوه مقننه و قوه قضاییه اهانت کرده، بلکه به تک تک نمایندگان مردم توهین کرده است.
عماد حسینی در گفتوگو با خانه ملت، با تاکید بر اینکه از نامه رییس دولت متعجب شده است، تصریح کرد: آقای احمدی نژاد در ابتدای این نامه از دقت مجلس در خصوص بررسی برنامه پنجم توسعه تشکر و قدردانی کرده اما بلافاصله مسائلی را مطرح میکند که تمام زحمات مجلس را زیر سوال میبرد.
نماینده مردم قروه با اشاره به اینکه احمدینژاد در ادامه نامه خود به رییس مجلس و رییس قوه قضاییه اهانت میکند، ادامه داد: رییس جمهور در حالی به روسای قوای مقننه و قضاییه اهانت کرده است، که مجلس با تمام تلاش و امکانات خود برنامه پنجم توسعه کشور را بررسی کرد.
به گفته این نماینده، روند بررسی برنامه پنجم توسعه در مجلس هشتم بی سابقه بوده است و تا این دوره هیچ کدام از برنامه های توسعه با این دقت و این مدت زمان مورد بررسی قرار نگرفته است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: لاریجانی در زمان بررسی برنامه پنجم توسعه بارها رهنمودهای مقام معظم رهبری را به نمایندگان گوشزد کرد و تک تک نمایندگان در زمان بررسی برنامه توجه دقیقی به بیانات رهبری داشتند، پس این درست نیست که بگویند ما در بررسی این برنامه مصوبه ای خلاف نظر مقام معظم رهبری داشته ایم.
حسینی تاکید کرد: نمایندگان مجلس در بررسی برنامه پنجم توسعه حضور فعالی داشتند و این را میتوان از زمان و وقتی که برای این برنامه گذاشته شد فهمید، تعداد اظهار نظرها، مخالف و موافق گواه این است که نمایندگان به برنامه پنجم توسعه بی توجه نبوده اند.
نماینده مردم قروه با تاکید بر اینکه همان قانونی که اختیارات ریاست جمهوری را تعیین کرده، جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام را دیده است، تصریح کرد: رییسجمهور در حالی وجود مجمع تشخیص مصلحت نظام را رد میکند که همان قانون جایگاه قوه مجریه را در نظر گرفته است، در ضمن باید یادآور شد که مجمع برای مواقعی دیده شده است که بین قوه مقننه و شورای نگهبان اختلاف نظری ایجاد شود.
حسینی بر این باور است قانون اساسی اختلاف نظر بین شواری نگهبان و مجلس شورای اسلامی را طبیعی دیده است که جایگاهی برای مجمع تشخیص مصلحت نظام در نظر گرفته است در غیر این صورت مجمع محلی از اعراب نداشت.
نماینده مردم قروه با تاکید بر اینکه مجلس برآیند فکر ملت است، گفت: برآیند فکری مردم باید بتواند اظهار نظر کند و بر روی مصوبات خود پافشاری کند، اگر قانون چنین اختیاراتی برای مجلس نمی دید قوه مقننه را هم به عنوان یکی از وزارتخانه های دولت در نظر میگرفت و قانون نویسی را نیز برعهده قوه مجریه قرار میداد.
سخنگوی کمیسیون انرژی با تاکید بر اینکه احمدینژاد در نامه خود به تک تک نمایندگان اهانت کرده است، گفت: مطرح کردن چنین مسائلی در شرایطی که ما در حال اجرای قانون هدفمندی یارانهها هستیم درست نیست، چرا که مردم در اجرای این قانون نیاز به آرامش دارند.
ندای سبز آزادی: هاشم خواستار، معلم زندانی مشهدی، کمتر از ۲۴ ساعت پس از عمل جراحی و علی رغم دستور پزشک برای مراقب های پزشکی و بهره مندی از مرخصی استعلاجی، مستقیما از بیمارستان امام رضا به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.
به گزارش تحول سبز، انتقال آقای خواستار از بیمارستان به زندان ، با شتاب و عجله بسیاری و بدون اعلام قبلی به خانواده انجام شده است. خانواده آقای خواستار با تماس بیماران بستری در اتاق آقای خواستار در بیمارستان، از انتقال این معلم دربند در شرایط وخیم پس از عمل به زندان خبر داده اند.
بیماران هم اتاقی آقای خواستار در بخش جراحی بیمارستان امام رضا مشهد به همسر هاشم خواستار گفته اند که برای انتقال این معلم دربند ۱۳ سرباز و افسر زندان به بیمارستان آمده اند و با ایجاد شرایط ویژه امنیتی در بیمارستان ، آرامش آنها را نیز برهم زده اند.
گفته می شود انتقال شتابزده آقای خواستار از بیمارستان به زندان که برخلاف دستور پزشک معالج مبنی بر بستری بودن وی در بیمارستان انجام شده است ، با تصمیم جمعی از فعالان سیاسی و مدنی مشهد برای ملاقات وی در بیمارستان در روز اربعین مرتبط میباشد.
این اتفاق در حالی روی داد که آقای خواستار، معلم ۵۷ ساله زندانی که به دلیل شرایط وخیم زندان مجبور به عمل هموروئید شده بود ، پس از عمل در شرایط نامساعد قرار داشته و به مراقبت های پزشکی برای روزها نیاز دارد.
سید هاشم خواستار عضو کانون صنفی معلمان مشهد که به دلیل فعالیت های صنفی و مدنی از یک سال و نیم پیش بدون مرخصی در زندان وکیل آباد مشهد زندانی میباشد ،به دلیل تشدید بیماری اش ناشی از شرایط وخیم زندان، ظهر روز دوشنبه مجبور به عمل جراحی شد و صبح سه شنبه از بیمارستان امام رضا مشهد به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد.
معلم بازنشسته بیمار را با زنجیر و پابند به تخت بیمارستان بستند
نکته قابل تامل در مدت بستری بودن آقای خواستار در بیمارستان ، بستن پاهای این معلم بازنشسته به تخت بیمارستان با زنجیر و پابند بود. در حالی پاهای این عضو باسابقه کانون صنفی معلمان به صورت توهین آمیزی به تخت بسته شده بود ، که وی بعد از عمل جراحی امکان راه رفتن نداشت و همچنین چندین سرباز و افسر نیز در تمام ساعات در اطراف تخت وی بودند.
آقای خواستار با پابند و دست بند از زندان به بیمارستان منتقل شد و فقط در هنگام بی هوشی در هنگام عمل جراحی ، زنجیر وی را آزاد کرده اند و بلافاصله پس از عمل وی را مجددا با زنجیر به تخت بسته اند.
گفتنی است در پی بستری شدن آقای خواستار در بیمارستان و عمل جراحی وی ، خانواده آقای خواستار مجددا درخواست مرخصی برای این معلم دربند داده اند. آقای خواستار در حالی مستقیما از بیمارستان به زندان بازگردانده شد که آقای انوری قاضی زندان مشهد به صورت شفاهی موافقت خود را با مرخصی این زندانی عقیدتی اعلام کرده بود.
مهندس سیدهاشم خواستار ابتدا به جرم قدم زدن در پارک ملت مشهد و در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ دستگیر و بعد از یک ماه و نیم به قید وثیقه ی ۳۵ میلیون تومانی آزاد شد، اما بعد از گذشت ۴۹ روز از آزادی وی مجددا بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.
هاشم خواستار معلم ۵۷ ساله و بازنشسته مشهدی پس از انتخابات ریاست جمهوری درایران در دو نوبت بازداشت شد. آقای خواستار در دادگلاه بدوی به شش سال حبس محکوم شد. حکم وی در دادگاه تجدید نظر به دوسال زندان تعزیری کاهش یافته است.
این معلم بازنشسته مشهد از تاریخ ۲۵ شهریور ۸۸ تاکنون و درحالی که از حق مرخصی محروم بوده است ، در زندان وکیل آباد مشهد نگهداری می شود.
ندای سبز آزادی: در پی حادثه مرگبار در شرکت ایران خودرو که بر اثر فشار کاری وارده بر یکی از کارگران بوقوع پیوست، و منجر به مرگ چند تن از کارگران آن شرکت شد، فضای کارخانه همچنان به شدت ملتهب بوده و کارگران معترض در تحصن به سر می برند.
به گزارش وبلاگ «کارگران فلزکار مکانیک»، کارگران معترض که علت اصلی این حادثه را اضافه کاری اجباری می دانند، حاضر به ترک کارخانه نشده و همچنان در فضای کارخانه ایران خودرو متحصن هستند.
این در حالی است که از دیروز، شش بهمن ماه، مسئولان کارخانه با اعلام عزای عمومی اقدام به تعطیلی کارخانه کرده که این تعطیلی امروز هم ادامه دارد و به این ترتیب از ورود دیگر کارگران به کارخانه جلوگیری شده و مانع از پیوستن آنها به جمع متحصنین گشته اند.
همچنین هنوز اجساد کارگران کشته شده به خانواده هایشان تحویل نشده است. امروز قرار است تعداد ٢٧ نفر از نمایندگان منتخب کارگران در دیداری با وزیر صنایع، خواستار پاسخگویی وی باشند.
مسئولین کارخانه ایران خودرو یکی از کارگران شیفت شب کارخانه را که در قسمت حمل و نقل داخل کارخانه کار می کرد، با وجود بیماری شدید، در روز تعطیل (سه شنبه – اربعین حسینی) مجبور به کار کرده بودند و این کارگر پس از اینکه با وضعیت جسمانی بسیار سخت، چند سرویس را انجام داد، با خودرو به کارگرانی که برای زدن کارتِ ساعت در محلی جمع شده بودند، برخورد کرد که در نتیجه گروه زیادی کشته و زخمی شدند .
تجمع اعتراضی کارگران شرکت ایران خودرو نسبت به این مسئله و مطالبه آنها جهت پاسخ خواهی از مسئولین شرکت، با برخورد خشونت بار نیروهای امنیتیِ مستقر در محل مواجه شده بود.
ندای سبز آزادی: مديرعامل شركت ملي گاز به تازگی از صادرات گاز ایران به اروپا از طریق" خط لوله اسلامی" خبر داد.
جواد اوجي با اعلام دستاوردهاي مهم سفر وزير نفت و هيئت همراه به سوريه گفت: پيرو گفت و گوها و مذاكراتي كه از چندين ماه پيش ميان دو كشور آغاز شده بود، ايران و سوريه براي انتقال گاز ايران به اروپا مسير جديدي را تعريف و در مورد آن توافق كردند.
معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي گاز ايران با تاكيد بر پيگيري مسيرهاي مختلف براي انتقال گاز به اروپا، از نهايي شدن مسير جديدي براي صادرات اين حامل انرژي از طريق سوريه به اين قاره خبر داد.
وي اظهار داشت: با توجه به سند همكاري جديد ميان دو كشور، گاز ايران از طريق اين خط لوله ضمن تامين مصارف نيروگاهي دو كشور عراق و سوريه، با گذر از خاك اين كشور ها، از طريق جنوب لبنان به درياي مديترانه و از آنجا وارد خاك اروپا خواهد شد.
وي با اعلام اینکه این خط لوله، خط لوله گاز اسلامی نام خواهد داشت در ادامه گفت: با توجه به افزايش ظرفيت توليد گاز در سال هاي آينده و سياست كلان ايران براي حضور قوي تر در بازار جهاني گاز، تاكنون گام هاي خوبي در اين زمينه برداشته شده است كه خط هفتم سراسري براي صادرات گاز به پاكستان و خط لوله گاز تركمنستان در شمال شرق كشور از آن جمله است.
معاون وزير نفت تاكيد كرد: ايران براي حضور قوي تر خود در بازار تجارت گاز، گزينه هاي متعددي را پيش رو دارد.
این گفته معاون وزیر نفت در حالی ست که بعد از گذشت نزدیک به 2دهه از طرح خط لوله انتقال گاز ایران به هند و پاکستان و بلاتکلیفی آن، هند به دلایل مختلف، خود را از این طرح بیرون کشید.
طرح خط لوله انتقال گاز ایران به هند و پاکستان در سال۱۹۹۰ مطرح شد، اما گفتوگو بر سر این طرح که خط لوله صلح نام گرفته از 10سال پیش آغاز شد. اما اجرای همچنان با مشکل مواجه است.
همچنین پس از گذشت چند سال از مذاكرات سوييسيها براي واردات گاز ايران به كشورشان، تاكنون خط لوله تركيه ـ روماني تكميل شده و نيروگاههاي گازي تحت مالكيت شركت اي.جي.ال سوييس در روماني در انتظار تحويل فاز اول گاز ايران بهسر ميبرند.
همچنین ایران یکی از وارد کنندگان اصلی گاز از آذربایجان و ترکمنستان است. در عین حال اخبار صنعت نفت و گاز ایران گواه وشعیت نابسامان آن در حوزه های مختلف است. تحریم ها فرصت استفاده از تکنولوژی روز دنیا و نیز ورود وسایل و امکانات لازم برای اجرای بهتر پروژه ها را گرفته است. شرکت های خارجی سرمایه گذار با خارج کردن سرمایه های شان از این مجموعه سبب معطل ماندن بسیاری از پروژه ها شده اند. از سویی سپاه با تصرف اکثر پروژه های نفتی و به دلیل ناتوانی و بی تجربگی آخرین ضربه را به این پروژه ها وارد کرده است. اکنون در عسلویه دومین شهر گازی جهان پروزه های بسیاری معطل و بر زمین مانده است. به تازگی وزارت نفت با تغییر مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی و محول کردن کاربه یکی از مدیران با سابقه و تعریف وظایف و مسوولیت های او نشان داده که خود نگران وضعیت به وجود آمده و ناامید از حل مشکل است و با تغییر مدیر عامل بهد نبال راهی برای بیرون رفتن از این بحران و جذب سرمایه های خارجی ست.
با توجه به این وضع و شرایط، گفته های مدیر عامل شرکت ملی گاز و وعده او برای صدور گاز به اروپا نشان از نادیده گرفتن این مشکلات و در واقع بی توجهی به حقیقتا ست که در چند سال گذشته احمدی نژاد با تکیه بر این رویه، همیشه وعده های مبتنی بر خیال داده است.
هرچند به نظر می رسد وعده صادر کردن گاز به اروپا با تکیه بر میزان باقی مانده از صرفه جویی در مصرف گاز و با احتساب آن صورت گرفته است اما بیشتر نشان از این دارد که این طرح نیز با توجه به طرح ها ی دیگر صنعت گاز بدون برنامه و درنظر گرفتن شرایط است چنانکه در انتقال گاز به کشورهای همسایه هم تاکنون چندان موفق نبوده ایم.
در شرایطی که صنعت نفتوگاز ایران دچار بحران است، شرکتهای خارجی خود را کنار میکشند، مهندسان ایرانی تصفیه میشوند و خارجی ها تکنولوژی و امکانات شان را از ما دریغ می کنند و کنترل صنعت نفت به دست نااهلان و بی تجربگان افتاده است مدیر عامل وزارت نفت از امر محال سخن می گوید.
و همانگونه که برخلاف قول و وعده های احمدی نژاد مبنی بر حل چند مشکل اساسی کشور در سه سال آینده از جمله مسکن و بیکاری نمی توان به آن امیدوار بود اکنون نیز رفتار واقع گرایانه عدم باور چنین پیش بینی و چشم اندازی است.
ندای سبز آزادی: یک میلیون تومان به حساب هر نوزاد ایرانی واریز خواهد شد.
این خبر را احمدی نژاد هجدهم فروردین امسال اعلام کرد و بلافاصله موج واکنشها در پی آن آمد. سوال کارشناسان این بود که آيا با توجه به جمعيت موجود كشور و در حالي كه از آخرين طرحهاي كنترل جمعيت در كشور تنها 20 سال و به اندازه يك نسل ميگذرد، چنين طرحي به افزايش جمعيت در ايران، دامن نخواهد زد؟ و آیا اصولن قابل اجرا خواهد بود؟ و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، تأمین اعتبار آن از کجا خواهد بود؟
احمدی نژاد در ابتدای امسال اعلام کرد که به نوزادان متولد سال 89 یک میلیون تومان خواهد داد و با دفاع از افزایش جمعیت گفت که شعار دوبچه کافی ست شعاری صهیونیستی ست که در دوران دولت اصلاحات باب شده و او با آن موافق نیست و به جایش اعتقاد دارد که روزی را خدا می دهد.
وی با اعلام اعطای مبلغ یک میلیون تومان به نوزادادن گفت:" در مرحله اول دولت براي هر فرزند يك ميليون تومان هديه خواهد كرد و هر سال نيز 100 هزار تومان به آن اضافه خواهد شد. به همين دليل، از خانوادهها هم خواهش ميكنيم ماهانه حداقل 20 هزار تومان به اين حساب اضافه كنند تا وقتي كه اين فرزندان به جوان تبديل شدند، اين صندوق آتيه 120 ميليون تومان براي اشتغال، ازدواج و مسكن در اختيارشان قرار دهد."
این گفته احمدی نژاد به عقیده بسیاری نشان از این داشت که این طرح غیر کارشناسی ست و بدون پشتوانه مالی و برنامه ریزی درست عنوان شده است. بر طبق آمار ارائه شده از سوی آنان تا سال 1407 که نوزادان متولد امسل 18 ساله شوند تورم چنان افزایشی خواهد داشت که در صورت تأمین اعتبار و اجرای این طرح هم نمی توان با 120 میلیون تومان مشکل مسکن و اشتغال آنان را حل کرد.
هر چند احمدی نژاد در زمان اجرای این طرح چیزی از جزئیات آن نگفت و خیلی ها در این مورد به اشتباه افتادند که بلافاصله پس از تولد نوزاد این پول در اختیارشان قرار خواهد گرفت اما در توضیحات بعدی که مسوولان دولت کودتا دادند معلوم شد که این طرح که تأمین آتیه نوزادان نام گرفته است به این صورت اجرا نخواهد شد و والدین نوزادان نمی توانند تا 18 ساله شدن آنها از این پول برداشت کنند.
کمتر از یک سال بعد از وعده احمدی نژاد و اعلام آغاز این طرح از سوی دولت کودتا حساب هایی که قرار بود برای نوزادان ایرانی افتتاح شود بی هیچ توضیحی بسته شد.
احمدی نژاد این وعده را فروردین ماه امسال داد و از زمان شروع اجرای آن تنها 6 ماه می گذرد که مقامات بانک مرکزی از تأمین نشدن اعتبار لازم برای اجرای این طرح گفتند.
خباز، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیزبه تازگی با اشاره به این که طرح تامین آتیه، طرحی غیرکارشناسی و غیرعلمی است گفته است:" از همان ابتدا که دولت پیشنهاد طرح تامین آتیه را مطرح کرد، نمایندگان بسیاری آن را غیرکارشناسی می دانستند که در اجرا با اشکال مواجه می شود."
وی افزود:" اجرای این طرح نیاز به اعتبار زیادی دارد و دولت توان تامین این اعتبار را ندارد."
به تازگی روزنامه خراسان از پیام های بسیار زیاد مردم مبنی بر اعتراض به عدم اجرای این طرح نوشته و از قول مقامات بانک مرکزی و بانک ملی دلیل محقق نشدن این وعده را تامین نشدن اعتبارات موردنیاز طرح اعلام کرده است.
همچنین داریوش قنبری، عضو کمیسیون اجتماعی در این باره گفته است:" تماس ها و مراجعات مردمی بسیاری داریم که از محقق نشدن وعده افتتاح حساب یک میلیون تومانی گلایه مندند.وی افزود: پی گیری ها نیز حاکی از این است که هنوز اعتباری برای اجرای طرح در اختیار بانک مرکزی قرار نگرفته است."
به گفته قنبری از همان ابتدا بسیاری از نمایندگان این طرح را قابل اجرا نمی دانستند چرا که افتتاح حساب برای نوزادان در هر سال نیاز به اعتبارات کلانی دارد که از توان دولت خارج است. بنا به گفته عضو کمیسیون اجتماعی در حال حاضر اعتباری برای اجرای طرح تامین آتیه اختصاص نیافته است.
احمدی نژاد باز هم وعده ای غیر عملی و غیر قابل اجرا داده است. اکنون خیلی ها برای باز کردن حساب فرزندان شان به بانک ها مراجعه می کنند و ناامید از وعده توخالی رئیس دولت کودتا برمی گردند. خیلی ها به همین امید بچه دار شده اند.
اما این نخستین بار نیست که احمدی نژاد قول دروغ می دهد، آخرین بار هم نخواهد بود. اکنون سکان اداره ایران به دست کسی افتاده که نه تنها فاقد مشروعیت مردمی ست و با تقلب در انتخابات بر مسند ریاست جمهوری تکیه زده است بلکه از توان و تدبیر لازم برای اداره کشور نیز ناتوان است و با اینهمه با شدت و سرعت هرچه بیشتر وعده می دهد و سخن از اجرای طرح های موفقیت آمیز می زند. طرح هایی که تاکنون حتی یکبار هم درست از آب درنیامده است.
ندای سبز آزادی: روز چهارشنبه، خبرگزاری فارس، خبر انتصاب سلطانیه به ریاست گروه ۷۷ در سازمان بین المللی انرژی اتمی را در صدر اخبار خود قرار داد و نوشت : "ایران رئیس جهان شد" - اینجا
البته فارس کمی تا قسمتی جوگیر شده و واژه ی رئیس را به معنای کلاسیکِ تفسیری ِ خودش، سرور و آقا فرض کرده !
ایران رئیس جهان شد!
اسرائیل رو از گروه ۷۷ حذف می کنیم ! اینم نامه ی آقای رئیس جهان، رونوشت به دبیرخانه. نذار بیاد تو ساختمون !
دفتر نمایندگی امریکا رو هم به کانتینر بغل توالت ته حیاط ساختمون آژانس منتقل می کنیم. اینم بخشنامه ی رئیس به تاریخ ۴ دقیقه پس از انتصاب به مقام مقدس ریاست جهان !
حالا همه ی جهان به صف شوند لطفا ! هوی ! مگه کَری ؟ بِچِپ تو صف ! با زبون خوش به صف می شین یا با کمربند بیوفتم به جونتون ؟ هوی ی ی کاکا سیا ؟ مکه کوری ؟ امریکا رو بنداز آخر صف !
حالا همه ی جهان، به چپ چپ ! به راست راست، خبر دارررررر ! زهر ماررررر !
پی نوشت :
قابل ذکر است که پست ریاست یک گروه بین المللی بیشتر کارکردی شبیه منشی و هماهنگ کننده دارد، و اختیارات ویژه ای نسبت به سایر اعضا ندارد! همچنین ریاست گروه ۷۷ مانند دیگر گروه های بین المللی، دوره ای است و برای ۱ سال است.
ندای سبز آزادی: آنها بهترین لباس هایشان را برای عکس پوشیدند. جانباز ماسکش را دراوردو بچه ها با گریه مقابل دوربین قرار گرفتند، انتشار تصویر یک خانواده جانباز فراموش شده ابرویشان را نمی بردچون قرارست مدتی دیگر در خیابان زندگی کنند.
شماره حساب ۰۳۰۰۲۱۱۶۳۶۰۰۹ نزد بانک ملی ایران. این تنها امید باقی ماندهی محمد رفیعی نژاد، جانباز شیمیایی جنگ ایران و عراق برای ادامه زندگی است. شماره حسابی که دیروز منتشر شد. وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران، منتشر کننده این مطلب دلیل آن را “بی توجهی مسئولان به گزارشها و مصاحبههای مربوط به مشکلات این جانباز” عنوان کرده است. نویسنده گزارش وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران در مطلبی با عنوان “شمارش معکوس برای خیابان خوابی خانواده جانباز شیمیایی” این مساله را “بزرگترین فاجعه سال پس از گذشت ۲۲ سال از جنگ تحمیلی” خوانده است.
بنا بر این گزارش محمد رفیعی نژاد از استان گلستان که هنوز با ارسال پیامکهایش از مردم و مسئولین درخواست کمک دارد، اظهار داشته است به زودی صاحبخانه اسباب و اثاثیه وی را در خیابان می ریزد. آقای رفیعی نژاد صاحب دو فرزند است و درسال ۶۴ در عملیات والفجر ۸ در منطقه فاو شیمیایی شده است. هر چند که سپاه پاسداران ایران او را مصدوم شیمیایی تشخیص داده ولی بنیاد شهید استان گلستان هنوز وی را جانباز محسوب نکرده است.
پنجم آبانماه سال جاری اعضای فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز جلسه علنی برای بررسی وضعیت جانبازان شیمیایی بدون مدرک پزشکی و یا درصد جانبازی گردهم آمدند. حضور رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع اعضای این کمیسیون میتوانست خبری امید بخش برای خیل جانبازان بدون مدرک پزشکی یا درصد جانبازی باشد. اما نتایج این نشست پشت درهای بسته اتاق جلسه ماند تا همچنان آینده عده زیادی از رزمندگان سالهای جنگ در هاله ابهام باشد.
بیش از دو دهه است که جمهوری اسلامی دفاع از “ارزشها و یادگاران” دوران هشت ساله جنگ ایران و عراق را به یکی از اساسیترین راهبردهای سیاسی و فرهنگی خود در داخل ایران تبدیل کرده است. در هر گوشه وکناری اثری از یادآوری سالهای جنگ وجود دارد. از نامگذاری معابر و میدانها ودیوار نویسیهای شهری گرفته تا چاپ صدها عنوان کتاب و برگزاری متعدد یادواره و جشنواره در سراسر ایران به مدد کمکهای مالی ریز و درشت دولتی.
با این حال محمد رفیع نژاد در شرح حال خود که در وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران برای اطلاع مردم از وضعیتاش نوشته، مساله را جور دیگری روایت میکند. وی مینویسد: “چند سالی است که به سپاه و بنیاد شهید نامه می نویسم. از کارافتاده ام و خانه نشین شده ام. تمام دارایی ام را هزینه درمان جانبازی ام کرده ام. پس از سالها دوندگی توانستم در سال ۱۳۸۶ با تایید دکتر قانعی به عنوان جانباز شیمیایی شناخته شوم. پس از دو سال انتظار پشت درب کمیسیون پزشکی بالاخره نوبت به تعیین درصد من رسید ولی نتیجه تنها صفر درصد بود.”
آقای رفیع نژاد با خانواده چهار نفره خود هم اکنون در طبقه چهارم یک آپارتمان در گرگان زندگی می کند و سه سال است که نتوانسته اجاره بهای منزلاش را پرداخت کند. صاحبخانهاش تهدید کرده که اسباب و اثاثیهاش را به خیابان میریزد. او میگوید در تمام سالهای پس از جانبازیاش ازطریق قسمتی از مستمری مادرش و کمی از مستمری مادر همسرش که مادر شهید است روزی یک وعده غذای خانواده اش را تامین میکند.
وی در شرح بیماری خود میگوید: “نفس تنگی دارم اعصابم هم مشکل دارد. چشمانم هم تار می بیند. قرص زیاد مصرف می کنم. ای کاش میدانستم شیمیایی مرا از بین میبرد تا ازدواج نمیکردم و فرزندان و همسرم را با خود در این فلاکت همراه نمیکردم. شادابیام را از دست داده و افسرده شدهام.از زور شرمندگی و فقر خانه ام در گرگان را ترک کرده و به مشهد رفتم تا کارگری کنم. من حاضرم پاکستانی باشم فلسطینی باشم و لبنانی باشم فقط به من کمک کنید. نمی خواهم خانواده ام آواره شوند. من جانباز شیمیایی هستم ولی افرادی که در جنگ نبودندو پشت میز نشستند مرا جانباز قبول ندارند.”
وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران آنطور که توسط سید هادی کسایی زاده، گرداننده آن مطرح شده است، وبلاگی است که بدون وابستگی به کمکهای دولتی یا ارگانهای حکومتی اداره میشود. آقای کسایی زاده در شرح وضعیت محمد رفیع نژاد به انتقاد شدید از مدیران و مسوولان کنونی دولت پرداخته و آورده است: “من که در دوران جنگ ۱۱ سال بیشتر نداشتم امروز که می بینم جانبازی به من برای ادامه زندگی و معیشت خانواده اش التماس می کند شرمنده می شوم. چرا باید مامن یک جانباز، جوانی جنگ ندیده و غیرمسئول آن هم کیلومترها دور تر از محل زندگی اش باشد.آهای دولت خدمتگزار گوش کن… آهای نماینده مجلس گوش کن… آهای آقای زریبافان توپ فوتبال و استقلال تهران را رها کن و گوش کن… یک ایثارگر استغاثه دارد…من چند ماه قبل گفتم وضع این جانباز خراب است.”
بر اساس نوشته هادی کساییزاده آقای رفیع نژاد حتی تصمیم داشته به دلیل گرسنگی و بیکاری دست به خودکشی بزند که با صحبتهای او از این کار منصرف شده است.
مدیر این وبلاگ میگوید با تلاش بسیار توانسته مدارک و نامه این جانباز را به سایت های مسئولان عالی رتبه کشور، از رئیس بنیاد شهید و خبرگزاریها و حتی تا همسر رییس جمهور برساند. اما با گذشت چند ماه از این نامه نگاریها هیچ اتفاقی نیفتاده جز بدتر شدن اوضاع محمد رفیع نژاد و خانوادهاش. به همین دلیل گردانندگان وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران تنها یک راه را پیش روی خود دیدند. قرار دادن عکس ارسالی این جانباز همراه بخشی از زندگینامه و نامه او بر روی وبلاگ.
اوایل مردادماه سال جاری نیز روزنامه تهران امروز در ستون جانبازان خود از قول سایت فاش نیوز به وضعیت وخیم زندگی این جانباز شیمیایی اشاره کرده بود. در مطلب روزنامه تهران امروز آمده بود: “در نامه کمیسیون پزشکی نامبرده به شماره ۱۵۲۱۶/۲۷۰/۵۵۰۱۲۷ مورخ ۸ تیر ۸۸ معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید کشور که به امضای دکتر علی اکبر بابایی رسیده نیز آمده است، نامبرده از ناحیه چشم، پوست و ریه دارای ضایعه شیمیایی است.”
به درستی مشخص نیست چه تعدادی در ایران با شرایطی مشابه محمد رفیعی نژاد دست به گریبان هستند. چرا که نهادهای دولتی ذی ربط در مسایل جانبازان هیچگونه عزمی برای شفاف کردن وضعیت موجود ندارند. انجمنها و گروههای غیر دولتی فعال در این زمینه نیز با محدودیتهای فراوانی رو به رو هستند.
در یک نمونه از این موارد اخیرا معاونت اجتماعی استانداری فارس اعلام کرده است “انجمن حمایت و دفاع از جانبازان شیمیایی فارس تا اطلاع ثانوی ممنوع مصاحبه شده و نباید نامی از این انجمن جایی گفته شود.”
دیماه سال جاری خسروآبادی، مدیر جدید روابط عمومی بنیاد شهید در نشست هم اندیشی با خبرنگاران اعلام کرده بود که: “نباید مشکلات جانبازان را انعکاس داد. زیرا برخی از آنها درصد نداشته و یا زیر ۲۵ درصد هستند و دشمنان داخلی و خارجی از این گزارشات سوء استفاده می کنند.” وی گفته بود: “رئیس بنیاد شهید از اطلاع رسانی ارائه خدمات به ایثارگران مخالف است. سعی کنید به جای پرداختن به مشکلات جانبازان ترویج ایثار و شهادت کنید و از مادران شهید و معجزات جنگ قلم بزنید.”
هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار جانباز بدون درصد در سراسر ایران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی “جانباز زیر ۲۵ درصد تسهیلات ندارد و تنها بیمه درمانی به او تعلق میگیرد.” هم اکنون بنیاد شهید متصدی تعیین درصد جانبازی است و چالشی که سالهاست جانبازان از آن مینالند این است که بنیاد شهید در این زمینه تمام تلاشش را برروی کم کردن درصد جانبازی افراد متمرکز میکند. در صورتی که جانبازان روز به روز از لحاظ توان جسمی تحلیل می روند. ایران دارای بالاترین میزان مصدومان شیمیایی در جهان است.
منبع: روز آنلاین
ندای سبز آزادی: دولت تونس حکم بازداشت بین المللی زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری سابق این کشور را صادر کرده است.
به گزارش بی بی سی، دولت تونس همچنین در تلاش است تا بتواند بعضی از اعضای خانواده بن علی از جمله همسرش، لیلا ترابلسی را بازداشت کند. آنها در ارتباط با معاملات ملکی غیر قانونی و انتقال دارایی به خارج از کشور مورد پیگرد قانونی قرار گرفته اند.
بن علی، رئیس جمهوری سابق در اوایل ماه جاری، پس از تظاهرات گسترده مردمی علیه شرایط اقتصادی، مجبور شد همراه تعداد زیادی از اعضای خانواده اش، کشور را به قصد عربستان سعودی ترک کند.
گزارشگران می گویند بخش عظیمی از خشم مردم بر مبنای شایعاتی شکل گرفته که بر اساس آن بن علی و خانواده اش در طول زمامداری، از موقعیت خود استفاده کردند تا به دارایی های خود بیفزایند.
پیشتر در اوایل ساعات صبح روز ۲۶ ژانویه، پلیس تونس برای متفرق کردن بیش از دویست نفر از تجمع کنندگان در محوطه دفاتر نخست وزیری در پایتخت، از گاز اشک استفاده کردند.
به گفته شاهدان عینی، پلیس هنگامی اقدام به پرتاب گاز اشک آور کرد که بعضی از تظاهرات کنندگان سعی کردند از موانعی که در اطراف محوطه نصب شده بود عبور کنند.
معترضان در تونس به سمت پلیس سنگ پرت کرده و خواهان استعفای محمد غنوشی و برکناری تمام وزیران و مقامات دولتی مرتبط با دولت پیشین این کشور شدند.
گزارش شده است که بیشتر کسانی که در تظاهرات شرکت دارند، مردان جوانی هستند که از روز یکشنبه (۲۳ ژانویه) از شهرهای اطراف پایتخت به تونس آمده و در گردهمایی های روزانه شرکت داشته اند.
محمد غنوشی که از سال ۱۹۹۹ نخست وزیر بوده است، ضمن تشکیل دولت موقت اتحاد ملی وعده داده بود که انتخابات به زودی در تونس برگزار شود. وی همچنین گفته بود که در آینده نزدیک از فعالیت سیاسی کنارهگیری خواهد کرد.
ندای سبز آزادی: تعدادی ازکارگران شرکت متروی تهران از اخراج خود توسط شرکت پیمانکار طرف قرارداد با این شرکت خبر دادند.
این کارگران در گفتوگو با ایلنا اظهار داشتند: ما تا پیش از این در شرکت سیتیک که شرکتی چینی و پیمانکار متروی تهران است اشتغال داشتیم اما پس از واگذاری کارها به یک شرکت پیمانکار ایرانی از کار اخراج شدهایم.
آنان با بیان اینکه شرکت سیتیک درخط یک و ۴ متروی تهران فعال بود،گفتند: شواهد حاکی است که پس از افتتاح ایستگاههای قیطریه تا تجریش تعداد کارگران اخراجی افزایش خواهد داشت.
کارگران با استمداد از شهردار تهران و مدیرعامل متروی تهران تاکید کردند: خدا را خوش نمیآید که ما با سابقه چند سال کار وزن و فرزند و هزینههای زندگی ازکار اخراج شویم بنابراین استدعا داریم که ما را درسایر شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد با متروی تهران جذب کنند.
ندای سبز آزادی: نماینده روسیه در ناتو خواستار بررسی حمله سایبری به تاسیسات اتمی ایران شده و هشدار داده است کرم رایانه ای استاکس نت ممکن بود فاجعه ای هسته ای مانند چرنوبیل در بوشهر به راه اندازد.
به گزارش بی بی سی، دمیتری روگوزن سفیر روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی روز چهارشنبه گفت که ویروس موسوم به استاکس نت که گفته می شود تاسیسات اتمی بوشهر را آلوده کرده، موجب تخریب سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم شد.
آقای روگوزن پس از نشست سفرای ۲۸ کشور عضو ناتو در بروکسل به خبرنگاران گفت: “این ویروس که بسیار سمی و بسیار خطرناک است، می تواند تبعاتی بسیار جدی به همراه داشته باشد.”
او استاکس نت را به “مین” تشبیه کرد و گفت: “این مین ها می تواند به چرنوبیل جدیدی منتهی شود.”
اشاره سفیر روسیه به فاجعه سال ۱۹۸۶ نیروگاه اتمی چرنوبیل در اوکراین است که در آن زمان جزئی از اتحاد جماهیر شوروی بود.
دمیتری روگوزن گفت: “این موضوعی امنیتی است. … ما مصرانه خواهان بررسی آن در شورای ناتو-روسیه هستیم.”
روزنامه نیویورک تایمز چندی پیش گزارش کردند که دستگاه های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل بطور مشترک استاکس نت را ساخته اند تا با آلوده کردن سیستم کامپیوتری تاسیسات اتمی ایران، روند غنی سازی اورانیوم را مختل کنند.
از سوی دیگر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران هفته پیش به نقل از یکی از مسئولان شرکت روس اتم، سازنده روسی نیروگاه اتمی بوشهر، ادعای نفوذ استاکس نت به سیستم های رایانه ای نیروگاه اتمی بوشهر را رد کرده است.
اما برخی رسانه های غربی گزارش کردند که به دلیل نفوذ استاکس نت به سیستم کامپیوتری نیروگاه اتمی بوشهر، این نیروگاه با مشکلات عمده فنی مواجه شده و به همین دلیل هم کارشناسان روسی از دولت خود خواسته اند تا رفع این مشکلات، از راه اندازی نیروگاه جلوگیری کنند.
اواخر ماه نوامبر سال گذشته، احمدی نژاد خرابکاری در برخی تاسیسات اتمی این کشور را تایید کرد اما افزود که این مشکلات برطرف و راه خرابکاری در آینده بسته شده است.
در مقابل، علی اکبر صالحی، معاون وی و رئیس سازمان انرژی اتمی که اخیرا سرپرستی وزارت خارجه را هم برعهده گرفته، آسیب رسانی ویروس استاکس نت به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی را رد کرد و گفت که متخصصان ایرانی توانستند مانع از نفود آن به تاسیسات اتمی کشور شوند. مقامات آمریکایی و اسرائیلی رسما گزارش های مربوط به آلودگی عمدی تاسیسات اتمی ایران به ویروس استاکس نت را تایید نکرده اند.
ندای سبز آزادی: علی اکبر اولیاء نماینده یزد با انتقاد از نامه احمدی نژاد به نمایندگان، گفت: بهتر بود او به جای نامهنگاری با نمایندگان، مشکلش را با رییس مجلس و رییس مجمع تشخیص مصلحت در میان میگذاشت یا اینکه به مقام معظم رهبری رجوع کرده و از رسانهای کردن این اختلافات جزئی که باعث شادمانی دشمنان کشور میشود، جلوگیری میکرد.
نماینده مردم یزد و صدوق در گفتگو با خانه ملت، به نامه رییس دولت خطاب به نمایندگان اشاره کرد و گفت: نگارش چنین نامهای در شرایط فعلی بیشتر از هر چیزی تعجب سیاستمداران و مصلحت اندیشان کشور را برانگیخته است؛ چراکه رسانه ای شدن یک اختلاف کوچک که به راحتی می توانست با یک جلسه مشورت و هم اندیشی بر طرف شود، واقعا جای سوال و تامل دارد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احمدی نژاد به جای قهر از مجمع تشخیص مصلحت نظام و اقدام به نامه نگاری بهتر است در جلسات این مجمع که با حضور سران قوا برای تعیین مصلحت کشور برگزار می شود، شرکت کند، گفت: آثار منفی غیبت رییس جمهور در جلسات مجمع امروز در فضای سیاسی کشور دیده می شود، به گونه ای که رییس قوه مجریه کشور به جای اینکه یک اختلاف کوچک را بر سر میز تفاهم برطرف کند، آن را به رسانه های جمعی می کشاند و موجب تامین خوراک تبلیغاتی رسانه های بیگانه برای شایعه پراکنی علیه کشور و سیاه نمایی در روابط میان قوا می شود.
اولیا در ادامه سخنان خود به جایگاه ریاست جمهوری در قاون اساسی اشاره کرد و گفت: رییس جمهور بر اساس قانون اساسی مجری قانون است و مجلس شورای اسلامی تدوین کننده قانون، پس بهتر است که دولت به جای تعیین تکلیف برای قانونگذاران سعی کند قوانین و وظایفی را که بر عهده او گذاشته می شوند به خوبی انجام دهد و در برابر انتقاداتی که بخاطر کوتاهی در انجام قانون از او می شود منطقی رفتار کند.
وی همچنین افزود: اگر نامه رییسجمهور را بر مبنای قانون اساسی تفسیر کنیم متوجه میشویم که این نامه از لحاظ حقوقی و قانونی جایگاهی در قانون اساسی ندارد، چراکه مجمع تشخیص مصلحت که با ایده بنیانگذار انقلاب حضرت امام خمینی (ره)در سیستم قانونگذاری کشور وارد شده است، نهادی است که مستقیما تحت نظر رهبری اداره می شود و موضوعی هم که مورد اعتراض رییسجمهور است در حال حاضر در این مجمع با طی تمام تشریفات قانونی در حال انجام است و مانند همیشه دفتر مقام معظم رهبری بر چگونگی آن نظارت دارند و جای هیچ تشکیکی باقی نمی ماند، با این همه باز هم اگر رییس جمهور اعتراضی داشت بهتر بود آن را در نشستی با روسای قوا مطرح می کرد نه به صورت رسانه ای.
اولیا با تاکید بر اینکه حفظ وحدت در شرایط فعلی کشور از هر موضوعی مهمتر است، گفت: قوام نظام و موفقیت نظام جمهوری اسلامی منوط به وحدت است نه اینکه قوه مجریه بواسطه رییس آن بخواهد در برابر تمام ارکان دیگر نظام بایستد و کشور را به جای صحنه خدمتگذاری به صحنه رویارویی قوا بدل کند.
ندای سبز آزادی: جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی همزمان با اربعین حسینی با حضور در محضر استاد گرانقدر اخلاق، آیت الله امجد، ضمن تشریح وضعیت زندان ها و زندانیان سیاسی خواستار پیگیری علما در خصوص حقوق صنفی زندانیان شدند.
به گزارش خبرنگار کلمه، آیت الله امجد در این دیدار ضمن ابراز حزن و اندوه عمیق برای خانواده های شهدا و اسیران بی گناه و کل ملت ایران از اتفاقات اخیر، تصریح کردند: چطور می شود کسی عالم اسلامی باشد و دم از اسلام بزند، بعد بی تفاوت باشد به اتفاقاتی که افتاده؟ چطور می شود طاقت آورد وقتی می شنوی نیمه شب به دانشگاه ها حمله می شود و دانشجویان معصوم کتک می خورند؟ من همه ی کارهایم را تعطیل کرده ام و جایی نمی روم، چون جوابی برای سوال ها ندارم. بگویم اسلام این است؟ اتفاقاتی که افتاده انسانی است؟
ایشان افزودند: اصل روحانیت دفاع از مردم است، اما این روزها انگار ما کاری نمی توانیم انجام دهیم و حتی پیش جوان ها زبان دفاع نداریم. ما باید بلندگوی حق طلبی باشیم اما دستمان بسته است. اگر چند لحظه، فقط چند لحظه به بنده در تلویزیون جمهوری اسلامی وقت بدهند، به مردم جامعه می گویم که این عمامه، یک عمر حامی عدالت بوده است، اصلا فلسفه ی آن همین است. اگر دیگر حامی عدالت نباشد، باید بر زمینش گذاشت. این عمامه، مقدس است. علما آن را می بوسند و بر سر می گذارند. اگر این عمامه بر سرم نبود یک آدم معمولی بودم، اما الان که سرم هست مردم از من توقع دارند، اما حالا دهانم بسته ست.
ایشان در ادامه گفتند: جمهوریت یعنی اینکه مردم در صحنه باشند و رسانه ها هم حامی مردم باشند. یعنی نقد وجود داشته باشد. اما الان وضع به گونه ای است که شما اگر لبخندی هم بر لب ما می بینید، در ظاهر است. دلمان پر از درد است. فقط می توانیم گوش بدهیم و منتقل کنیم.
آیت الله امجد با یاد آوری فرازهایی از نهج البلاغه گفت: مالک می گوید بارها از پیامبر شنیده ام که می گفتند اگر در جامعه ای مظلوم نتواند بدون لکنت حق خود را بگیرد و مردم نتوانند انتقاد کنند، آن جامعه فاسد است.
این استاد اخلاق تاکید کردند: هدف، وسیله را توجیه نمی کند. این همه دکتر و مهندس برای این انقلاب و نظام خود را فدا کردند. الان داریم کاری می کنیم که مردم بگویند اف بر شما. این وضع زندگی و معیشت است؟ همه که همدیگر را دزد می خوانید. همدیگر را جلوی دوربین کشف می کنید… به کجا رسیدیم؟! مردم باید به چه چیزی دلشان را خوش کنند؟
آیت الله امجد ضمن تقدیر از همت ستودنی خانواده های زندانیان سیاسی اظهار کردند: بنده شرمنده ی صبوری شما خانواده ها هستم و این درد مرا کشت که با درد شناسان، درد دل خود گفتم و حرفی نشنیدم.
ایشان با ابراز تاسف از اینکه اطلاعات غلط و یکطرفه زیاد می رسد، اذعان داشتند، گاهی تصمیم هایی که گرفته می شود یا موضعگیری ها بر اساس آن اطلاعات است. گرچه من هم قبول دارم باید شنونده خودش بررسی کند و حقایق را استخراج کند. اما برخی افراد چشم هایشان را بستند به روی حقیقت. بعضی از اهل دیانت هم باور می کنند حرف ها را.
آیت الله امجد با ذکر خاطراتی از اساتید و علمای قم افزودند: خدا رحمت کند آیت الله بهجت را که این اواخر در کلاس های خود می گفتند: خدا کند که دست هایمان را بر چشم نگذاریم و بگوییم روز، شب است. نقدهای ایشان کاملا مشخص بود به وضعیت، اما گاهی کسانی نمی خواهند درست منتقل شود. چرا این بزرگان این حرف ها را می زدند؟ من خودم در مجلسی در مشهد گفتم دروغ نگویید. آمدند گفتند: شبهه ایجاد کردید!
در انتهای این جلسه که با حضور نمایندگانی از خانواده های زندانیان سیاسی پس از انتخابات تشکیل شده بود، آنها به تشریح وضعیت خانواده ها و شرایط ناگواری که بخشی از حاکمیت برای آنان به وجود آورده اند، از جمله برکنار کردن دیگر اعضای خانواده ها از شغل های خود به جرم نسبت خانوادگی، به زندان افکندن نان آور خانواده، قطع حقوق بازنشستگی زندانیان در برخی موارد و همچنین اخراج آنان از دستگاه های دولتی و حتی خصوصی پرداختند که آیت الله امجد تاکید کردند وجوهات و سهم امام اگر احراز شود، قابل پرداخت برای خانواده های زندانیان است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر