-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ بهمن ۷, پنجشنبه

Latest News from Emrooz for 01/26/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



حسین رونقی ملکی، وبلاگ‌نویس زندانی با توجه به مشکلاتی که در ناحیه‌ی کلیه احساس می‌کند و عفونت شدید کلیه نیاز به عمل جراحی دارد و در وضعیت جسمانی وخیمی به سر می‌برد.
به گزارش خانه حقوق بشر ایران حسین رونقی ملکی، وبلاگ‌نویس زندانی در بند ۳۵۰ اوین در وضعیت جسمانی بسیار بدی قرار دارد به طوریکه عفونت یکی از کلیه های‌اش به شدت وی را با مشکل روبه‌رو کرده است.
خانواده‌ی حسین رونقی ملکی به خانه حقوق بشر ایران گفتند: مسئولین زندان با توجه به ضرورت و نیاز به مداوا وعمل کلیه، دیشب وی را برای مداوا به بهداری منتقل کردند و بهداری بنا به نبود امکانات اعلام کرده که عمل جراحی باید در یکی از بیمارستان‌های بیرون از زندان انجام بگیرد و پیشنهاد انتقال وی به بیمارستان را داده‌اند که این پیشنهاد از سوی حسین رونقی مورد قبول واقع نشده است.
به گفته نزدیکان وی، حسین رونقی ملکی (بابک خرمدین) پیشنهاد عمل زیر نظر مسئولین زندان را نپذیرفته و گفته در صورتی با عمل جراحی موافق است که در بیرون از زندان و نیز تحت نظارت خانواده خود عمل شود و بتواند با پرداخت وثیقه و رفتن به مرخصی از طرف خانواده خود به درمان بپردازد.
حسین رونقی ملکی درتاریخ ۲۲ آذر ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد و از زمان بازداشت تا کنون نتوانسته است از مرخصی استفاده کند، وی پس از یک سال که در سلول‌های نفرادی بند ۲ زندان اوین به سر می‌برد در تاریخ ۲۸ آذر ماه به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده است اما مانند دیگر زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین از تماس تلفنی محروم است.
حکم ۱۵ سال حبس تعزیری برای این فعال حقوق بشر به اتهامات «عضویت در گروه اینترنتی ایران پروکسی» و «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به رهبری» و «توهین به رئیس جمهور» در دادگاه تجدید نظر استان تهران تأیید شده است


 


جهان نیوز در گزارشی، از تجمع کارگران ایران خودرو در مقابل دفتر مدیرعامل شرکت خبر داد و فاش کرد که: مدیران شرکت برای منتشرنشدن اخبار داخل ایران خودرو امروز را برای تمام کارگران ستادی ایران خودرو و شرکت های تابعه تعطیل اعلام کرده و سرویس ها هم به دنبال کارگران نرفته اند.

بر اساس این گزارش، دکتر فولادی پزشک معالج اورژانس در این باره گفت: در ساعت ۲۳:۳۰ شب گذشته (سه‌شنبه) امدادگران شیفیت اورژانس از طریق تماس شهروندانی در جریان حادثه تصادفی در بلوار ایران خودرو مابین جاده مخصوص و جاده قدیم قرار گرفتند.

وی ادامه داد: امدادگران با حضور در صحنه حادثه دریافتند که یک دستگاه کامیون متعلق به شرکت ایران خودرو با پرسنل ایران خودرو که در محل سرویس ایستاده بودند، برخورد کرده که این حادثه چهار کشته بر جای گذاشته است.

یک منبع آگاه در ایران خودرو نیز گفت: رویه ای که ایران خودرو در سال های اخیر و به دلایل نامعلوم در پیش گرفته نشان می دهد که مسئولان این شرکت به بهانه افزایش تولید، کارگران را مجبور به کار در روزهای تعطیل رسمی کشور از جمله در روزهای اربعین و تاسوعای حسینی کرده اند. اقدامی که هم از نظر شرعی و هم ازنظر قانونی به نظر خلاف می رسد.

حادثه ای که شب گذشته در ایران خودرو رخ داد ناشی از همین نوع نگاه به کارگران بوده و نشان می دهد که مسئولان ایران خودرو به کارگر صرفا به عنوان یک عامل تولید نگاه کرده و برای وی ارزش انسانی قائل نیستند.

گزارش ها حاکی است پس از این حادثه کارگران در مقابل دفترمدیرعامل شرکت تجمع کرده و نسبت به رویه در پیش گرفته شده توسط مدیران ایران خودرو اعتراض کردند.

گفتنی است که اتفاقات اخیر با توجیهاتی اعم از افزایش تولید رخ داده است که می توان گفت با توجه به عدم تغییر تکنولوژی در این سال ها، این افزایش تولید فقط بر گرده کارگران فشار وارد خواهد کرد.


 


رئیس اتحادیه سراسری مرغداران کشور از احتمال افزایش قیمت مرغ به دلیل افزایش قیمت ذرت و کرایه حمل بار خبر داد.

به گزارش ایلنا، حسین مقدم‌نیا با بیان این که قیمت مرغ در حال حاضر در وضعیت عادی خود به سر می‌برد گفت: جوجه‌ریزی مرغداری‌ها هم اکنون در حال انجام است.

وی افزود: قیمت متوسط مرغ به صورت سراسری دو هزار تومان است اما به دلیل افزایش قیمت ذرت بااندکی افزایش مواجه شده است.

رئیس اتحادیه سراسری مرغداران کشور با اشاره به سیاست دولت به منظور کمک به مرغدارانی که از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها متحمل مشکلاتی شده‌اند، گفت: یک میلیون تن گندم دام و طیور در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت که ۵۵ هزار تن از این گندم میان مرغداران ۳۱ استان کشور توزیع شده است.

وی افزود: ستاد تنظیم بازار در وزارت بازرگانی برای تامین نیاز گوشت مرغ شب عید مردم تدابیر ویژه‌ای اندیشیده است و از این لحاظ مشکلی وجود نخواهد داشت.

مقدمی‌نیا خاطرنشان کرد: در صورتی که قیمت نهاده‌ها افزایش پیدا نکند و در نرخ حمل بار نیز تغییری حاصل نشود و قیمت مرغ نیز افزایش نخواهد یافت اما متاسفانه طی روزهای جاری قیمت ذرت کیلویی ۳۰ تومان افزایش پیدا کرده است و بر کرایه حمل بار نیز ۱۵ تا ۱۶ درصد اضافه شده است.


 


با پایان یافتن ثبت نام برای حضور در انتخابات اتاق بازرگانی، شمارش معکوس برای انتخابات پارلمان بخش خصوصی در سراسر کشور آغاز شد.

به گزارش خبرآنلاین محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران که به همراه یحیی آل اسحاق، رئیس پارلمان بخش خصوصی تهران برای ثبت نام در انتخابات اتاق بازرگانی حضور پیدا کرده بود جهت شرکت در اجلاسی راهی فرانسه شد تا شاهد آخرین روز ثبت نام پارلمان بخش خصوصی نباشد.

طبقه پنجم اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در آخرین روز مهلت ثبت نام برای شرکت در هفتمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی صنایع و معادن ایران، هم‌چنان محل رفت و آمد فعالان اقتصادی و چهره‌های کم و بیش شناخته شده بود تا تنور انتخابات اتاق بازرگانی کماکان داغ نگه داشته شود. هر چند در این دوره بیشتر افرادی شرکت کردند که در دوره قبل نیز حضور داشتند اما بعضاً چهره‌هایی نیز قدم به میدان رقابت گذاشتند که می‌تواند قابل توجه باشد. علی انصاری فر، عضو هیأت مدیره سابق باشگاه استقلال و رئیس هیأت مدیره بانک تات که به واسطه رابطه شخصی خود با امیر رضا واعظ آشتیانی، در بدنه ورزش کشور حضور پیدا کرد در آخرین روز ثبت نام اتاق بازرگانی برای شرکت در پارلمان بخش خصوصی کشور ابراز تمایل کرد.

این در حالی است که چهره‌های شناخته شده زیادی نیز به دعوت فعالان بخش خصوصی برای حضور در انتخابات اتق بازرگانی پاسخ «نه» دادند تا ترکیب اتاق بازرگانی دستخوش تغییرات چندانی در انی دوره از فعالیت خود نشود. البته چهره‌های شناخته شده‌ای نیز برای حضور در انتخابات اتاق بازرگانی ابراز تمایل کرده بودند که به دلیلی تکمیل نبودن پرونده آنان موفق به حضور در انتخابات پارلمان بخش خصوصی کشور نشدند. چهره‌هایی که رایزنی‌های بسیار نیز نتوانست گره از کار آنان برای حضور در انتخابات اتاق بازرگانی بگشاید تا شاید در دوره آتی این اتفاق به وقوع بپیوندد.

«شجاع‌الدین بازرگانی» نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران که در دور گذشته از او به عنوان یکی از ذی نفوذ‌ترین افراد در انتخابات اتاق بازرگانی نام برده می‌شود روز دو شنبه برای ثبت نام در هفتمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن در محل ثبت نام حضور یافت.

او که در دور قبلی انتخابات اتاق بازرگانی به عنوان قائم مقام مسعود میر کاظمی در وزارت بازرگانی فعالیت می‌کرد و هم‌اکنون با او راهی وزارت نفت شده است انگیزه خود از حضور و مشارکت در انتخابات اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن سراسر کشور با وجود بودن در سمت یک مدیر دولتی را منبعث از، «نگاه اثربخش و مؤثر به نقش بخش خصوصی در توسعه کشور» دانست.

به گفته وی رویکرد سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، نظر مقام معظم رهبری و دولت حکایت از این دارد که تحولی چشم‌گیر در ساختار اقتصادی کشور با حضور مؤثر بخش خصوصی در حال شکل‌گیری است و باید کمک کرد تا این حضور افزون و نهادینه شود.

بازرگانی عقیده دارد؛ اتاق به عنوان چتر فراگیر تشکل‌های اقتصادی می‌تواند به گسترش آنها و هم‌افزایی بخش خصوصی کمک کند و تا به امروز تلاش مؤثر و خوبی داشته است و نگاه مسؤولان و حاکمیت بر بخش خصوصی و نمایندگان آن نشان می‌دهد که گام‌های مؤثری برداشته شده و همچنان فضای پیشرفت بسیاری وجود دارد که باید از آن استفاده کرد.

او لازمه استفاده بیشتر از فرصت‌ها را «ایجاد زیرساخت‌های مناسب» برای این کار دانست که اصلاح قانون اتاق، هم‌اندیشی در فضایی بازتر و منطقی‌تر در یک فرآیند کار مشترک و فضای هم‌فکری، هم‌کاری میان همه عناصر موجود در عرصه اقتصاد از جمله آنها است.

به اعتقاد وی همه دست‌اندرکاران اقتصادی از جمله بخش‌های وزارتی، اجرایی و عملیاتی باید دست به دست هم دهند تا ایرانی سرافراز با اقتصادی پویا و پایدار و دارای اشتغال و تولید شکل دهند و با خوب دیدن و خوب عمل کردن می‌توان آینده‌ای با شکوه را رقم زد.

ایده‌ها و مشورت‌های تازه، نشاط بیشتری در کشور ایجاد خواهد کرد

«علی انصاری‌فر» رئیس هیأت مدیره بانک تات و عضو هیأت مدیره سابق باشگاه استقلال نیز از دیگر چهره‌هایی بود که در انتخابات هفتمین دوره اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن سراسر کشور شرکت کرد.

وی با اشاره به موضوعاتی نظیر از جمله هدفمندی یارانه‌ها و تحول اقتصادی، بر استفاده از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه اتاق در حل مشکلات اقتصادی و تأثیر بر مسائل جامعه تأکید کرد. به گفته این فعال اقتصادی، استفاده از این توانایی‌ها، به معنای کمک بیشتر به مردم خواهد بود.

انصاری‌فر که برای بار نخست در انتخابات اتاق بازرگانی شرکت کرده، معتقد است؛ در شرایط جدید پیش رو، کسانی‌که دارای نگاه توسعه‌ای به اقتصاد کشور هستند، باید بتوانند با تعامل بیشتر با دستگاه‌های اجرایی، بر مسائل جاری اقتصاد تأثیر بیشتری بگذارند.

وی ابراز امیدواری کرد؛ بتوان با ایده‌های جدید و مشورت‌های تازه، نشاط بیشتری در این انتخابات و در فضای اقتصادی کشور ایجاد کرد.

ثبت نام بهزادیان و خاموشی در انتخابات اتاق بازرگانی

طی روزهای گذشته، «محمدرضا بهزادیان» و «سیدعلی‌نقی خاموشی» رؤسای اسبق و سابق اتاق‌های بازرگانی تهران و ایران هم در دور جدید انتخابات اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور ثبت نام کردند.

همچنین «پدرام سلطانی» عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، «جمشید عدالتیان» نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران و «سیدحمید حسینی» عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از گروه خواستاران تحول برای ثبت نام در اتاق بازرگانی ایران اقدام کرده‌اند.


 


دفتر مهدی کروبی برخی مطالب منتشرشده به نقل از وی درباره دیدار اخیر سید محمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی را تکذیب کرد.

به گزارش سایت سحام نیوز در بخشی از این تکذیبیه آمده است: پیش از این برخی رسانه‌های وابسته به جریان اقتدارگرابا هدف تفرقه افکنی و ایجاد جو روانی به نقل از آقای کروبی گزارش داده بودند که "خاتمی همان کسی بود که مدام از سیاست‌های هاشمی گلایه داشت، حال چه شده اینها با هم می‌نشینند!؟"

در بخش دیگری از این شایعه پراکنی ها آمده بود که" آقای کروبی که این روزها شرایط روحی بدی دارد، برای استراحت به شمال عزیمت کرده‌است!!"

دفتر دبیرکل حزب اعتماد ملی در اطلاعیه‌ای در واکنش به این اخبار اعلام کرد: در روزهای اخیر برخی وسایل ارتباط جمعی جریان اقتدار گرا، ‌اخبار و مطالب مختلفی را به آقای کروبی نسبت داده‌اند که کذب محض است.

این اطلاعیه می‌افزاید: نظرات و دیدگاه‌های آقای کروبی از طریق سایت سحام نیوز منتشر می گردد و سایر نکات و مطالب را دفتر ایشان به طریق مرسوم در اختیار وسائل ارتباط جمعی قرار می‌دهد. در پایان این تکذیبیه آمده است: متاسفانه شرایط روحی و روانی کسانی آشفته و پریشان است که بدنبال ضایع کردن حقوق مردم و پاشیدن تخم تفرقه در میان آنهاست. پریشانی و آشفتگی از آن کسانیست که همیشه تنها راه برای پیشبرد اهدافشان را در دروغ و افتراء و شایعه پراکنی جستجو می کنند.

لازم به توضیح است که رسانه ها و سایت های جریان اقتدارگرابرای جذب مخاطب و با هدف تفرقه افکنی هر از چندگاهی اقدام به انتشار خبرهای کذب و غیرواقعی می نمایند


 


رئیس مجمع نمایندگان استان ایلام از مخالفت اکثر نمایندگان مجلس با طرح استیضاح دکتر بهبهانی وزیر راه و ترابری خبر داد.

علی عزتی گفت:بهبهانی دارای دکترای تخصصی عمران با گرایش حمل و نقل و ترافیک از دانشگاه کینزول فلوریدا است و همه می دانند که دکتر بهبهانی از بدنه کاملاً دانشگاهی و نخبه دانشگاه است و تنها وزیر متخصصی است که کتاب های آن در دانشگاه ها در حال تدریس است.

به گزارش عصر ایران که به نقل از سایت این نماینده نوشته ، وی با اشاره به عملکرد مثبت بهبهانی در بازدید از فرودگاه های کشور افزود:کدام وزیر حاضر است از ساعت یک و نیم تا حدود ۴ بامداد از فرودگاه بین المللی امام خمینی بازدید کند و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات قرار بگیرد.

نماینده دهلران،دره شهر و آبدانان در خانه ملت ادامه داد:حمید بهبهانی که با بازدیدهای سرزده از فرودگاه و راه‌آهن و داد و فریاد بر سر مدیران که چرا به وظیفه خود به‌خوبی عمل نمی‌کنند خود را مدیری نشان داد که آمده کار کند و در خدمت مردم باشد.

عزتی اظهار داشت:بهبهانی یکی از پرتلاش ترین وزرای دولت است که بیشترین حضور را در سر پروژه ها جهت پیگیری های لازم داشته است.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه پنجم توسعه همچنین وجود ۱۱۰۰۰ پروژه فعال در وزارت راه و ترابری در سطح کشور را بی سابقه اعلام کرد.

وی افزود:ظرف ۷۵ سال گذشته که از عمر تشکیل راه و ترابری می‌گذرد، ۱۵۰۰ کیلومتر آزاد‌راه احداث شده است اما ظرف دو سال و نیم گذشته قرارداد احداث سه هزار کیلومتر آزاد راه منعقد شده است.

عزتی با بیان اینکه ظرف دو نیم سال گذشته دو برابر تمام طول عمر راه و ترابری، قرارداد آزاد‌راه منعقد شده است، گفت: دو آزاده‌راه در استان فارس، آزادراه بندرعباس ـ سیرجان، آزاد‌راه تبریز ـ بازرگان، آزادراه تهران ـ کرج(امتداد همت) و... را از این جمله دانست.

این نماینده مجلس گفت:طرح احداث آزادراه شیراز ـ اصفهان حدود ۴۰ سال قبل پی‌ریزی شده اما تا ابتدای انقلاب مطالعات محدودی انجام و از حدود ۶ ماه قبل این پروژه وارد فاز اجرایی شده است.

رئیس مجمع نمایندگان ایلام ادادمه داد:آزادراه خرم آباد - پل زال قسمتی از بزرگراه آسیایی AH8 محسوب می شود که با ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار در مدت چهار سال به بهره برداری رسید.

عزتی با طرح این سوال که چطور مخالفان وزیر احداث این آزادراه و حذف جاده قبلی این مسیر صعب العبور که رانندگان ماشینهای سنگین از آن به عنوان جاده مرگ یاد می کردند را نمی بینند تصریح کرد:هموطنان زیادی در این محور ترانزیتی در سالهای گذشته بر اثر حوادث دلخراش رانندگی جان خود را از دست دادند.

نماینده دهلران،دره شهر و آبدانان آغاز عملیات اجرایی تونل کبیرکوه طولانی ترین تونل کشور به طول چهار کیلومتر و هشتصد متر را هم از شاهکارهای بهبهانی در وزارت راه و ترابری دانست.

عزتی با طرح این سوال که آیا با استیضاح می توان از بروز سوانح هوایی در کشور جلوگیری کرد، اظهار داشت:بالا بودن عمر ناوگان هوایی کشور به دلیل تحریم‌هایی است که آمریکا و متحدانش علیه ملت ایران اعمال می کنند و این مشکل با استیضاح وزیر وزیر راه رفع نمی شود .

این نماینده مجلس افزود:سقوط هواپیما در مجموعه ناوگان فرسوده ایران امری قابل پیش‌بینی و انتظار است و ریشه‌یابی علل فرسودگی ناوگان هوایی کشور و نیز مجموعه سامانه پروازی، فرودگاهی، ناوبری امری است که تنها وزارت راه و ترابری را نمی‌توان در آن عامل اصلی دانست. چه آنکه صنعت هوایی ربط مستقیمی با سیاست‌ گذاری‌های کلان اقتصادی کشور و نیز رویکرد‌های سیاسی در روابط بین‌المللی دارد و بدین لحاظ نمی‌توان انتظار داشت که وزارت راه و ترابری به تنهایی پاسخگوی همه ریشه‌ها و عوامل این معضل گریبانگیر باشد.

علی عزتی تاکید کرد:سانحه هوایی ارومیه نخستین سانحه نیست و مطمئنا آخرین سقوط هوایی هم نخواهد بود و نباید این قضیه را جناحی کرد چرا که از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون از حادثه مسیر مشهد-تهران در سال ۵۹ و کشته شدن ۱۲۸ نفر،سانحه سی -۱۳۰ کهریزک که ۸۰ کشته در سال ۶۰ بر جای گذاشت،توپولوفی که در دهه ۷۰ در تهران سقوط کرد و جان ۱۳۴ نفر از هموطنانمان را گرفت و توپولوف دیگری که اینبار در سال ۸۰ ،۱۱۹ نفر را در خرم آباد به کام مرگ برد تا ۱۱۰ نفری که بر اثر سقوط سی-۱۳۰ اینبار در تهران جان خود را از دست دادند تا حادثه ارومیه و دهها حادثه هوایی دیگر در زمان مسئولیت وزرای مختلف راه و ترابری کشورمان بوده است.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه پنجم مجلس با بیان اینکه سانحه هوایی ارومیه نه اولین و نه آخرین حادثه می باشد،گفت: نمی توان به خاطر یک حادثه دلخراش هوایی وزیر راه را استیضاح کرد، چون ناوگان هوایی کشور دارای قدمت طولانی و بالا است و برای جلوگیری از اینگونه سوانح باید چاره اندیشی ویژه ای شود.

این نماینده مجلس افزود:اکثر نمایندگان مجلس با طرح استیضاح دکتر بهبهانی مخالف هستند و در روز سه شنبه مجلس با مخالفت با طرح استیضاح یکبار دیگر مهر تائید بر عملکرد این وزیر لایق خواهد زد.


 


هزاران تظاهرکننده روز سه‌شنبه در نقاط مختلف قاهره، پایتخت مصر، با حضور در خیابان‌ها خواستار برکناری حسنی مبارک، رئیس جمهوری دیکتاتور این کشور شدند.

خبرگزاری آلمان تعداد تظاهرکنندگان روز سه‌شنبه در قاهره را «در حدود ۲۵ هزار نفر» برآورد کرده‌است و به گزارش خبرگزاری‌ها ۲۰ تا ۳۰ هزار نیروی پلیس برای متوقف کردن این تظاهرکنندگان در محل حاضر شدند. این نیروها کوشیدند با ماشین‌های آب‌پاش و پرتاب گاز اشک‌آور، جمعیت معترض را پراکنده کنند که در جریان این اقدام‌ها دست‌کم ۵ معترض زخمی شده و شمار زیادی از راهپیمایان بازداشت شدند.

بنا بر گزارش‌ها این راهپیمایی‌ها در مصر با الهام از تحولات اخیر در تونس انجام شده و تظاهرکنندگان مصری شعارهای «زنده باد تونس آزاد» و «مرگ بر حسنی مبارک» سر داده‌اند.


 


بررسی وضعیت اشتغال زنان در کشور نشان می‌دهد که تا پایان سال گذشته ۳٫۸میلیون نفر زن در بخشهای مختلف اشتغال داشته‌اند که بیشترین تعداد آنها در تهران و کمترین نیز در کهکیلویه و بویراحمد بوده است. به گزارش خبرنگار مهر، بررسی آمار کلی و وضعیت اشتغال زنان در کشور طی سال ۸۸ نشان می دهد که از کل ۲۱ میلیون شاغل کشور در این سال بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر آن زن بود. آمار اشتغال مردان در این بخش رقمی بیشتر از ۱۷٫۳میلیون نفر بود.

به گزارش خبرگزاری مهر در حالی که مردان در سال گذشته ۸۷ درصد کل اشتغال کشور را در اختیار داشته اند، زنان توانسته اند ۱۳درصد کل فرصت های شغلی را در کشور به خود اختصاص دهند که خود این موضوع نشان دهنده توزیع نامتوازن فرصت های اشتغالی بین مردان و زنان است.

سهم زنان از اشتغال کشور

هرچند در این رابطه ممکن است برخی مشاغلی هم وجود داشته باشد که انجام آنها بیشتر از زنان، از عهده مردان بر می آید ولی تقریبا در تمام مشاغل مشترک دیگر، این مردان هستند که فرصت ها را در اختیار خود می گیرند و به عبارت دیگر فضای حاکم بر بازار کار کشور، این موضوع را به نفع مردان تمام می کند.

با توجه به این، در سال گذشته اشتغال زنان در هیچ یک از استان های کشور به بالای ۵۰۰ هزار نفر نرسید و بیشترین حضور زنان در استان هایی مانند آذربایجان شرقی، تهران، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، اصفهان، خوزستان و فارس بوده است.

در استان آذربایجان شرقی طی کل سال گذشته اشتغال ۳۲۳ هزار و ۶۶۴ نفر به ثبت رسید در حالی که این تعداد در آذربایجان غربی به تعداد ۲۰۶ هزار و ۹۷ نفر بود. همچنین زنان شاغل استان اصفهان در سال ۸۸ معادل ۲۵۰ هزار و ۶۲۳ نفر و در استان تهران نیز ۴۹۴ هزار و ۳۱۳ نفر بوده است.

استان‌های با جمعیت بیشتر زنان شاغل

همچنین تعداد زنان شاغل در استان خراسان رضوی طی سال گذشته ۳۸۴ هزار و ۶۶۳ نفر و برای استان خوزستان نیز ۲۰۹ هزار و ۲۹۶ نفر بود. این تعداد در استان فارس معادل ۲۳۵ هزار و ۵۱۸ نفر بوده است.

۴ استان اردبیل با ۱۱۸هزار و ۳۹۷ نفر شاغل زن، گلستان با ۱۲۰هزار و ۹۹۷ نفر، گیلان با ۱۵۷هزار و ۴۷۴ نفر و در نهایت مازندران نیز با ۱۱۲هزار و ۹۵۵ نفر جزو استان هایی بوده اند که جمعیت زنان شاغل آنان کمتر از ۲۰۰ هزار نفر بوده است.

ایلام با ۳۴ هزار و ۳۴۱ نفر شاغل زن، بوشهر با ۳۶ هزار و ۱۰۸ زن، چهارمحال و بختیاری با ۴۱ هزار و ۴۰۰ نفر، خراسان جنوبی با ۴۹ هزار و ۹۰۱ نفر در کنار خراسان شمالی با ۵۱ هزار و ۶۷۹ نفر جزو استان هایی هستند که اشتغال زنان در آنها از آمار پایینی برخوردار است.

زنجان اشتغال زنان را در سال گذشته ۸۵ هزار و ۴۲۳ نفر ثبت کرد که در این بخش استان سمنان با جمعیت زنان شاغل ۲۴ هزار و ۳۵۶ نفر آمار کمتری را به خود اختصاص داده است. همچنین ۸۶ هزار و ۶۲۲ نفر زن نیز طی سال گذشته در استان سیستان و بلوچستان مشغول به کار بوده اند.

۳۷ هزار و ۴۴۲ زن شاغل نیز در بخش های مختلف استان قزوین طی سال گذشته مشغول به کار بوده اند که این آمار در استان قم عدد ۳۱ هزار و ۷۸۴ نفر را نشان می دهد. کردستان نیز با آمار اشتغال ۷۰هزار و ۲۷ نفری در کنار کرمان با ۷۶ هزار و ۳۵۰ نفر از استان های با اشتغال پایین زنان محسوب می شوند.

استان‌های با جمعیت پایین زنان شاغل

کرمانشاه در کل سال گذشته جمعیت زنان شاغل آن به ۹۱ هزار و ۹۰۶ نفر رسید ولی این تعداد در استان کهکیلویه و بویراحمد عدد پایین ۱۰هزار و ۳۵۴ نفر است. زنان شاغل لرستانی نیز طی سال ۸۸ جمعیتی بالغ بر ۷۹ هزار و ۷۳۵ نفر را داشته اند.

برای استان مرکزی در سال گذشته، آمار ۶۱ هزار و ۷۳۹ نفری از زنان شاغل را ثبت شده است در حالی که این تعداد در استان هرمزگان کمتر و معادل ۴۱ هزار و ۸۷۵ نفر بوده است.

همچنین زنان شاغل در استان همدان نیز ۹۸ هزار و ۲۶۶ نفر بودند که این تعداد در استان یزد برابر با ۴۳ هزار و ۳۰۱ نفر بود.

به دلیل تمرکز بسیاری از ادارات و سازمانها در استان تهران، آمار اشتغال زنان پایتخت مانند مردان در سال گذشته بالاترین تعداد در بین استانهای کشور برابر با ۴۹۴ هزار و ۳۱۳ نفر بوده در حالی که کمترین تعداد زنان شاغل نیز در استان کهکیلویه بویراحمد با ۱۰هزار و ۳۵۴ نفر ثبت شده است.


 


حسین شهریاری زندانی سیاسی و از اعضای شورای پیشین عالی رهبری حزب پان ایرانیست روز گذشته به بند امنیتی زندان رجایی شهر منتقل شد .
به گزارش امروز، بند امنیتی زندان رجایی شهر که به تازگی راه اندازی شده است در بر گیرنده زندانیان سیاسی است و همانند بند 350 زندان اوین زندانیان در دوران محکومیت خود از داشتن تماس تلفنی و ارتباط با جهان بیرور محرومند .

حسین شهریاری در سال 84 در سن 71 سالگی به اتهام عضویت در حزب پان ایرانیست ، تبلیغ علیه نظام و مصاحبه با رادیو بی بی سی به هجده ماه حبس تعزیری محکوم و سال گذشته در پی یورش نیروهای انتظامی به خانه ایشان در کرج وی بازداشت و به زندان رجایی شهر منتقل شدند .
لازم به یاد آوری است در 16 شهریور ماه سال جاری در حالی که حسین شهریاری به مدت دو هفته از زندان به مرخصی آمده بود به همراه مهندس رضا کرمانی و حجت کلاشی در راه اصفهان بازداشت و بعد از سپری کردن ایام بازداشت در بند امنیتی وزارت اطلاعات (( الف- ط )) زندان اصفهان با تفهیم اتهام تبلیغ علیه نظام و تشکیل پرونده با قید وثیقه موقتا ازاد و پس از بازگشت مجددا راهی زندان رجایی شهر کرج شد


 


هشت ماه از بازداشت هانیه فرشی از شهروندان تبریزی می گذرد، اما او همچنان بلاتکلیف در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات نگهداری می شود .

به گزارش خبرنگار کلمه، او تیرماه سال جاری در شهرتبریز در منزل پدری اش بازداشت و پس از ضبط وسایل شخصی اش به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر تبریز منتقل شد که مدتی بعد، به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافت .او بیش از دو ماه در سلول انفرادی نگه داشته شد و سپس به یک سلول دو نفره منتقل شد.

این زندانی۲۸ ساله که تاکنون سابقه هیچ گونه فعالیت سیاسی نداشته بیشتر در زندان به خاطر فعالیتهای فیس بوکی اش مورد بازجویی قرار گرفته است و بازجویان وزارت اطلاعات نیز اتهامات او را فعالیتهای اینترنتی بویژه در فیس بوک عنوان کرده اند .

مادر میانسال هانیه به شدت نگران اوست و از این بلاتکلیفی طولانی مدت درباره وی اظهار نگرانی می کند.


 


دبیراجرایی خانه کارگر قزوین می‌گوید: با نزدیک شدن به روزهای پایان سال برخی کارفرمایان برای فرار از پرداخت حقوق و پاداش پایان سال اقدام به آغاز تعدیل کارگران خود کرده اند.

عید علی کریمی در گفت و گو با ایلنا گفت: ‌همه ساله با آغاز ماه‌های پایانی سال شاهد تعدیل گروهی کارگران کارخانه‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه این کارگران به صورت قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند گفت: کارفرمایان برای صرفه‌جویی در هزینه‌های خود با این کارگران زودتر از موعد اتمام قرارداد تسویه حساب می‌کنند.

این فعال کارگری گفت: البته در صورت وخیم نشدن شرایط تولید، بخشی از این کارگران با آغاز سال جدید توسط همان کارفرمایان به مرور جذب محیط‌های کاری می‌شوند.


 


جمشید انصاری در واکنش به نامه احمدی‌نژاد در خصوص نحوه بررسی برنامه پنجم توسعه گفت: این نامه بیشتر از آنکه به دنبال حل مشکلات کشور باشد، رویکرد تبلیغی- سیاسی دارد.

نماینده زنجان و طارم در گفت‌وگو با خانه ملت، در خصوص نامه احمدی‌نژاد به مجلس پیرامون نحوه بررسی لایحه برنامه پنجم توسعه اظهارداشت: ایشان اگر به جای اینگونه نامه‌نگاری‌ها به بخشی از تکالیف قانونی خودشان عمل می‌کردند و به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت در جلسات مجمع حضور پیدا کرده و نقطه نظرات خود در مورد مشکلات اجرایی را آنجا مطرح می‌کردند بهتر بود تا اینکه با نوشتن این نامه‌ها، مصوبات مراجع قانونی کشور را زیر سوال ببرند.

وی افزود:به نظر می‌رسد برداشتی که رئیس‌جمهور از اختیارات مجمع و مجلس دارند در انطباق دقیق با قانون اساسی نیست چون قانون اساسی صراحت دارد که مجلس شورای اسلامی در عموم مسائل می‌تواند قانون‌گذاری کند و تنها این قوانین نباید با شرع و قانون اساسی مغایرت داشته باشد.

نماینده زنجان و طارم خاطرنشان کرد: شورای نگهبان نیز بر اساس قانون اساسی موظف است در صورت مغایرت مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی، آنها را به مجلس ارجاع دهد و اگر مجلس بر نظر خود پافشاری کرد، بر اساس اصل ۱۱۲، مجمع تشخیص مصلحت آنچه را که به مصلحت کشور تشخیص می‌دهد تصویب می کند.

انصاری یادآور شد: این نامه بیشتر از آنکه به دنبال حل مشکلات کشور باشد بیشتر رویکرد تبلیغی- سیاسی دارد و رئیس‌جمهور با توجه به اختلاف نظرهایی که با برخی مسئولین دارند این موضوع را فرصتی برای حمله به مجلس و مجمع مغتنم دانسته‌اند که این نه تنها مشکلی از مشکلات مردم حل نمی‌کند بلکه به مشکلات کشور اضافه خواهد کرد.

وی گفت: مسائلی مثل نحوه اداره بانک مرکزی و تعیین رئیس آن، مشکل اساسی مردم نیست، مشکلی که مردم با آن مواجه هستند و مردم را عذاب می‌دهد نرخ بالای بیکاری است.

نماینده زنجان و طارم اظهار داشت: بهتر است دولت به جای نامه‌نگاری و پرداختن به بحث‌های کلامی مورد اختلاف، به حل مشکلات اصلی مردم اهتمام ورزد.

انصاری با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت نظام به تکالیف خود عمل می‌کنند، تصریح کرد: تلاش برای نشان دادن راه به این نهادها زمانی خوب است که دولت خود به وظایفش عمل کند.


 


در حالی ابهام در رعایت ۳جانبه گرایی تغییرات قانون کار طی ۵ سال گذشته مطرح است که با رفت و آمد دو وزیر در مسند وزارت کار نیز این قانون اصلاح نشده است.

به گزارش مهر، موضوع اصلاح قانون کار و تغییر در برخی مواد آن از سال ۸۵ تاکنون در حالی مطرح است که در سال پنجم خود با کندی به پیش می رود و هنوز زمان نهایی انجام اصلاحات و اینکه تغییرات جدید بتواند وارد فاز اجرایی شود، مشخص نیست.

اصلاح قانون کار با حداقل سرعت

در واقع اصلاح قانون کار که دو وزیر کار را ه به خود دیده است، هنوز عملا منتج به نتیجه نشده است و نتوانسته است تا به جمع بندی نهایی و تصویب در مجلس برسد.

موضوعی که در ۵ سال پیش و در زمان اعلام لزوم برخی اصلاحات در قانون کار مطرح و از آن نام برده شد، افزایش ظرفیت این قانون در حفظ و صیانت از نیروی کار، بهبود قراردادها و کاهش اختلافات کارگری و کارفرمایی بوده است.

اما عملا با ایجاد وقفه های بسیار طولانی در مسیر اصلاح برخی مواد قانون کار، این مسئله فقط در حد حرف باقی مانده است و هم اکنون نیز از سرنوشت نهایی آن خبری نیست.

چند سئوال بدون پاسخ

در این زمینه چند سوال اساسی مطرح است که مشخص شدن سرنوشت نهایی اصلاح و تغییرات قانون کار، می تواند به این ابهامات در این بخش پاسخ دهد.

اینکه آیا واقعا انجام اصلاح و تغییر در برخی مواد قانون کار لازم است و این کار منجر به تقویت روابط کار خواهد شد؟ اگر پاسخ به این سوال مثبت بوده و لازم است تا تغییری در قانون کار انجام شود، چرا با گذشت ۵ سال از مطرح شدن آن، قانون جدید شکل واقعیت به خود نمی گیرد؟

همچنین از آن سو، اگر در انجام اصلاحات تردیدی نیز ایجاد شده است چرا این موضوع از سوی وزارت کار اعلام نمی شود؟ به بیان ساده تر اگر این کار لازم است چرا ۵ سال می گذرد و کاری نمی شود و اگر لازم نیست چرا آن را متوقف نمی کنند؟

چالش بر سر اصلاح یک قانون

اولیاء علی بیگی در گفتگو با مهر در خصوص اصلاح قانون کار و اینکه از سال ۸۵ تاکنون قرار است در برخی از مواد آن تغییرات و به روزرسانی هایی انجام شود، گفت: موضوع اصلاح قانون کار طی سال های گذشته همواره یکی از نقاط چالش بین شرکای اجتماعی بوده است.

نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اظهار داشت: اما تشکلهای کارگری کشور در طی این مدت که از مطرح شدن لزوم انجام اصلاحاتی در قانون کار می گذرد، معتقد بودند که لازم است تا برخی مواد آن تغییر کند.

علی بیگی با اشاره به اینکه لازم است تا محورهای اصلاح قانون کار و موادی که لازم است تغییر کند مشخص باشد، تصریح کرد: به صورت کلی هرگونه اصلاح و تغییر در مواد قانون کار باید با تقویت صیانت و حفظ نیروی کار صورت پذیرد.

تغییر بدون حفظ نیروی کار؛ ممنوع

وی با تاکید بر لزوم حمایت از نیروی کار خاطر نشان کرد: البته قانون به اقتضای شرایط باید تغییر کند و مورد اصلاح قرار گیرد.

این مقام مسئول کارگری، فرآیند بهبود شرایط نیروی کار را از ضروریات اصلاح برخی مواد قانون کار دانست و افزود: اگر نظر اصلاح کنندگان این است که انجام تغییرات به سمت و سوی تضمین منافع کارگران باید صورت گیرد، حرکت درست خواهد بود.

علی بیگی، شرط خارج نشدن از چارچوب اولیه قانون کار را در زمان انجام تغییرات مورد اشاره قرار داد و گفت: در کنار اینکه به دنبال تضمین منافع کارگر در اصلاح قانون کار هستیم، به این موضوع نیز توجه داریم که سرمایه گذاران و کارفرمایان نیز باید با امنیت خاطر نسبت به فعالیت خود اقدام کنند.

نائب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار اظهار داشت: نگاه شرکای اجتماعی در تغییرات قانون کار باید نسبت به هم دلسوزانه باشد، ولی اصل موضوع قانون کار به دنبال تامین منافع کارگران است.

جای امنیت سرمایه گذاری در قانون کار نیست

وی در مورد امنیت فعالیتهای کارفرمایان تاکید کرد: خود این موضوع یک اصل مهم است که باید تامین شود ولی جای آن در قانون کار نیست و باید به صورت تدوین و یا تقویت قوانین دیگر دنبال شود.

این مقام مسئول کارگری حذف هر یکی از مواد قانون کار با هدف تضعیف حمایت از کارگران را خیانت دانست و بیان داشت: متاسفانه بیشتر تغییراتی که تاکنون در این قانون اعمال شده است به ضرر کارگران و مخدوش شدن امنیت شغلی آنها منجر شده است.

علی بیگی در مورد اینکه برخی فعالان بازار کار و کارشناسان این حوزه معتقدند که ظرفیت ایجاد شده برای قانون کار برای تامین امنیت شغلی کارگران کافی است اما تضمینی برای اجرای درست آن ایجاد نشده است، تصریح کرد: باید گفت درست اجرا نشدن قانون کار در کنار عدم استفاده از توانمندی های آن، باعث می شود تا قانون کار ضمانت اجرایی خود را از دست دهد.

ضمانت اجرایی؛ ضعف بزرگ قانون

نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، گفت: در یکی از اصلاحاتی که به درستی صورت گرفت نحوه دریافت حق سنوات کارگران بوده است که به نسبت روزها و ماه های کارکرد افراد تعیین شد.

وی با تاکید بر اینکه این تغییر و بروزرسانی قانون کار به نفع نیروی کار بوده است و این امکان در گذشته برای افراد وجود نداشته است، اظهار داشت: در هر حال اصلاحات واقعی باید در راستای تقویت روابط کار و منافع کارگران انجام شود.

این مقام مسئول کارگری کشور، در این خصوص که وزارت کار و امور اجتماعی اعلام کرده است در طی حدود ۵ سالی که از طرح اصلاح قانون کار می گذرد از ۵ هزار نظر استفاده شده است، بیان داشت: وقتی ما می گوییم خبری از روند اصلاح قانون کار داریم این موضوع به چه معنی است.

از روند اصلاح قانون کار بی خبریم!

به گفته علی بیگی، هرگونه اصلاح در قانون کار باید با نظر تشکل های عالی کارگری کشور انجام شود و در این راستا جلسات منظمی بین وزارت کار و نمایندگان کارگران برگزار شود.

نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور افزود: سوال این است که از ۵ هزار نظر گرفته شده چقدر در اصلاح قانون کار اعمال خواهد شد؟ نظرخواهی ها چگونه گرفته شده است؟

وی ادامه داد: زمانی می توان گفت که نظرات مختلف از جامعه کارگری در اصلاح و تغییرات قانون کار گرفته شد که در تصمیم گیری های نهایی دیده شود.

سه جانبه گرایی در ابهام

این مقام مسئول کارگری تاکید کرد: در این زمینه نیاز به ۳ جانبه گرایی است تا ضمن اینکه شرکای اجتماعی بتوانند دور یک میز بنشینند، در مورد روند اصلاحات مورد نیاز نیز گفتگو و تبادل نظر کنند.

علی بیگی تصریح کرد: در هر حال نظرات ما در اصلاح قانون کار جمع نشده است تا بتوان امیدوار بود که در اصلاحات نهایی اعمال خواهد شد.


 


فخرالسادات محتشمی پور، عضو موسس جبهه مشارکت ایران اسلامی، در آستانه ی سی امین سالگرد پیوند ازدواجش با مصطفی تاج زاده در نامه ای به وی از آن روزها می گوید و از تلخی این روزها خصوصا چند روز اخیر گله می کند.

وی با ابراز غصه از نحوه ی باخبر شدن خانواده هایی که عزیزانشان روز دوشنبه اعدام شدند، می گوید: تو با آن هایی که همسرانشان، برگه ی ملاقات در دست، خبر اعدام عزیزشان را شنیده اند و ضجه هایشان به آسمان رفته، هم بند نبودی و گرنه مانند همه سیصد و پنجاهی ها روز ملاقات حالت خراب بود و این حال خراب را به ما منتقل می کردی، مانند حال بد همه خانواده هایی که در جلسه قرآن این هفته یک جور ماتم عجیبی را با خود آورده بودند از سالن ملاقات به خانه یک آزاده دربند! شاید اگر تو در بند ۳۵۰ بودی با دیگر عزیزان نماز لیلة الدفن می خواندی برای اعدامی های جدید و شاید...

متن کامل این نامه که در اختیار کلمه قرار گرفته، به شرح زیر است:

به نام آفریننده عشق

سلام عزیزترین!

شب از نیمه گذشته و دل من هوای نوشتن دارد. امروز پانزدهمین روز بی خبری دوباره از توست. در آستانه سی امین سالگرد پیوند میمون و مبارکی که هرسال به آن بالیدیم و در باغچه دل هایمان پرورشش دادیم و آبش دادیم و در معرض نور و درخشش خورشید قرارش دادیم تا تر و تازه بماند. و چه با طراوت مانده این پیوند خجسته. انگار همین دیروز بود یادت هست؟

همین دیروز بود که با پدر و مادرت آمدی خانه ما و به همراه من و پدر و مادرم راهی جماران شدیم. فکر کنم با یک اتومبیل! و سر راه از شیرینی فروشی یکی از رفقایت یک جعبه شیرینی گرفتی به نیت شیرین کردن کام هایمان و ...

عجب حکایتی است حکایت شیرین این پیوند زوجیت! نامحرم با شتاب رفتیم و محرم آرام و سنگین بازگشتیم. تو شدی داماد چهارم خانواده ما با همان یک «بله» که من بی معطلی و بی اجازه از بزرگترها که قبلا رضایتشان را اعلام کرده بودند، به زبان آوردم و با همان یک جلد کلام الله مجید و یک دوره ترجمه تفسیر المیزان که قرار شد عندالمطالبه به من هدیه کنی و بی مطالبه من، هدیه اش کردی و خندیدی و گفتی: بیا عزیزم این هم مهریه ات! یادت هست عاقد بزرگوار ما حاج آقا روح الله مرا توصیه به تعیین مبلغی نمود و من امر را به خود ایشان واگذار کردم و ایشان از بهره برداری من از ترجمه تفسیر اطمینان حاصل کردند و بی اصراری بیشتر به وکالت من صیغه عقد را جاری کردند. چه روز نیکو و مبارکی بود. و چه کلام مبارکی که برای همیشه در ذهن و یاد ما ماند: با هم بسازید! حالا کدام دست اهریمنی می خواهد این سازش، این همراهی و این پیوند ناگسستنی را میان ما بگسلد؟ ننگ و نفرین براو و بریده باد دستش.

عزیزم چهارشنبه در آستانه سالگرد سی ام، من به کوی تو رهنمون می شوم با شاخه های گل نرگس و با شیرینی به نیت شیرین شدن کام هایمان. چه فرق می کند این درب سنگین آهنین به روی من گشوده شود یا نه! من می آیم به سوی تو. می دانم که وقتی هوای منطقه اوین از عطر نرگس آکنده شود تو مرا حضور مرا حس می کنی همان جا در «نمی دانم کجا» یی که حبست کرده اند و دوست ندارند من نامی برایش بگذارم. چه فرق می کند کجا پنهانت کرده اند از دیدگان جستجوگر و مشتاق من! هرجا که نتوانم ببینمت نامش برای من کریه و زشت و منفور است حتی اگر بهشت باشد. بهشت؟!تو آیا بدون من به بهشت می روی ای بهشتی سیرت؟

عزیز روزه دار من!

کاش این ششمین روز بهمن ماه را در آستانه سالگرد سی ام پیوند مبارکمان روزه ات را افطار می کردی با شیرینی که به همین مناسبت می آورم آن سوها و با آب که مایه حیات است و برای تو لازم تا همه سموم موجود در تن عزیزت را خارج کند و دردهایت را جمله بکاهد و بمیراند. کاش می شد همه زندانی ها را شیرین کام کرد به این مناسبت به جای خرما و حلوای فاتحه! اما مهربانم چه خوب که تو در بند ۳۵۰ نیستی تا با آدم هایی هم صحبت و هم نشین شوی و خو بگیری که برای نشان دادن اقتدار حکومت روزانه به چوبه دار سپرده می شوند. چه خوب که تو یک هم اتاقی بیشتر نداری که تنها با غم او دمخور باشی و دل نازکت دائم برای دردهای هم بندی ها نلرزد و نشکند. چه خوب که تو با آن هایی که همسرانشان برگه ملاقات در دست خبر اعدام عزیزشان را شنیده اند و ضجه هایشان به آسمان رفته هم بند نبودی وگرنه مانند همه سیصد و پنجاهی ها روز ملاقات حالت خراب بود و این حال خراب را به ما منتقل می کردی مانند حال بد همه خانواده هایی که در جلسه قرآن این هفته یک جور ماتم عجیبی را با خود آورده بودند از سالن ملاقات به خانه یک آزاده دربند! شاید اگر تو در بند ۳۵۰ بودی با دیگر عزیزان نماز لیلة الدفن می خواندی برای اعدامی های جدید و شاید...

مرا ببخش عزیزم که در شادترین روز سال که یادآور بهترین واقعه زندگی ماست با تو از مرگ می گویم! این روزها مرگ از زندگی به ما نزدیک تر شده یک روز با آلودگی هوا و دیگر روز با تنفس هوای عفن دروغ و فریب و غبار رنگ و نیرنگ. مرگ هر روز با ما زاده می شود امید زندگی من! کاش تو کنار ما بودی و تسلایمان می دادی و مثل همیشه از امید می گفتی و انگشتانت آن دوردست های روشن و سبز و شاد را نشانه می رفت!

مرا ببخش نازنین!

مرا حلال کن که در بهاری ترین ایام زندگیمان دارم از خزان و زمستان می گویم. مرا ببخش و بر من خرده نگیر. بگذار حالا که نیستی تا مرهم دردهایم باشی این کاغذ سپید بشود سپر بلا برای پرتاب همه تیرهای مسموم آکنده از اخبار بد و شوم. خبر سخت گیری های بیشتر به دوستانت اهالی بند ۳۵۰ و دیگر عزیزان در رجائی شهر که برای رفع تبعیض امکان تماس تلفنی را در بند جدید که کثیف است و سرد است و غیرقابل تحمل است در زندان استانی دیگر. خبر منع ملاقات زوجین جوان و والدین و جگرگوشگانشان. خبر اعدام در ماه حرام در شب اربعین حسینی آن هم بی اطلاع خود زندانی و خانواده و وکیلش!

مصطفای من!

کاش هنوز در آستانه هفتم بهمن ۵۹ بودیم. من سال آخر دبیرستان بودم و تو همان دانشجوی تحصیل رها کرده بازگشته به وطن بودی با سودای انقلابی مردمی که من دوست داشتم سرم را بگذارم بر شانه ات و تو برایم آرام و شمرده شرایط موجود را تحلیل کنی و من یک سر و گردن از هم کلاسی هایم معلومات سیاسی ام بالاتر برود و به تو بنازم که همسرم شدی و همراهم و معلمم. به راستی چگونه این همه سال با چشم بر هم زدنی گذشت. بسان آذرخشی و تندری و ما باز هم به بهمن رسیدیم. بهمنی که خجستگی اش را هنوز چشم انتظاریم!

مهربانم!

از احوالات ما مپرس در این روزهای بهمنی حالمان هیچ خوب نیست در میان ذبح ارزش هایمان در میان گم شدن آرزوهای قشنگمان. تنها هجران تو نیست که جان ما را می سوزد و می گدازد بلکه افزون بر آن فاصله مان با آن چه می خواستیم و برایش رنج کشیدیم و هزینه ها دادیم، دردهایمان را سنگین تر می کند. از حال ما مپرس عزیز بهتر از جان. ما سعی می کنیم خوب باشیم و به یکدیگر امید را هدیه دهیم اما بهمن که می شود این احساسات متناقض در اندرون ما غلیان می کند. می دانم که تو هم همین حس و حال را داری در تنهایی و عزلتی که کینه توزان برایت ساخته اند اما تمنا دارم همان جا در خلوت عرفانی ات در شب زنده داری های منتهی به روزه داریت در هر سجده و رکوع و قنوت برای ایران سبزمان همه نیکی ها را طلب کنی و برای جوانانمان که دارند هزینه عدالت خواهی و آزادی طلبی شان را در سلول های سرد و تاریک زندان ها و یا در سلول های بزرگ تر زندگی روزمره تهی از عطر وجود یارانشان می پردازند. برای استقامت و پایداری همه ما دعا کن در هر نماز و نیازی که به درگاه کردگار و دادار متعال می بری. مبادا در عشق بازی ها با معبود ما را فراموش کنی! این بیرون دل های زیادی به یاد تو و صداقت و مردانگی ات می تپد. و تو شده ای قلب تپنده ما در حبس اهریمن. می دانم که گرمای ایمان، وجودت را آکنده و از تشعشع آن همه پیرامونت گرم است. خوشا به حال هر کسی که تو را می بیند و حس می کند و درک می کند در اوین خوشبخت. خوش به حال اوین که با نام تو و یاران و همراهانت معنایی دیگر یافته!

عزیزمهربان!

بهمن، ماه پیوند معنویمان برتو، بر من، بر ما مبارک!سی سالگی این عقد خجسته بر ما مبارک!

همه گل های زیبای عالم تقدیم تو باد و همه سروده های زیبای هستی. دل قوی دار که من برای همراهی تو تا دم مرگ پیمان بسته ام و این پیمان تا ابد ناگسستنی است چون خدای عشق این گونه برایمان تقدیر کرده است.

فخرالسادات محتشمی پور

ششم بهمن ۱۳۸۹


 


جهان نیوز در گزارشی با عنوان "هشدار درباره رشد نجومی قیمت مسکن" از دور تازه ورود بانکها به بازار مسکن خبر داد که منابع خبری از ورود گسترده بانکهای بزرگ کشور با نقدینگی زیاد به بازار مسکن خبر می دهند.

این مسئله درحالی رخ می دهد که پیشتر کارشناسان هشدارهای جدی نسبت به این قضیه داده بودند زیرا برخلاف آنچه پیش از این بیان می شد آنچه بازار مسکن را درسالهای ۸۵ و۸۷ آشفته کرد رشد وامهای بانکی ۱۸ میلیون تومانی بانک مسکن و یا وامهای ۵۰ میلیون تومانی بانکهای خصوصی نبود،بازار مسکن زمانی آشفته شد که بزرگان سرمایه مستقیما وارد این بازار شدند وآنچه رشدهای نجومی قیمت را دامن زد وامهای خرد نبود بلکه تزریق سرمایه ای بود که در آن زمان به عنوان ساماندهی به تقاضا رشد پیدا کرد.

نگاهی به ترکیب سرمایه گذاری بانکها در آن دوره نشان می دهد بیش ازحد سیستم پولی کشوربه بازارمسکن نزدیک شد واین تنه زدن بازار پولی بود که جهش قیمت مسکن را دامن زد.

بررسی قیمت های مسکن نشان می دهد در این دوره زمانی هر متر واحد مسکونی در شهر تهران از ۸۶۰ هزار تومان در سال ۸۵به ناگهان به یک میلیون و۵۰۰ هزار تومان در سال ۸۶ رسید و درسال ۸۷ قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران به رقم یک میلیون و۸۰۰ هزار تومان بالغ شد.

یعنی قیمت مسکن در اثر ورود بانکداران کشور به این بازار در طول دو سال بیش ازصد درصد رشد کرده است و افت قیمت در دوران رکود در عمل تنها بخش کوچکی (حدود ۱۴ درصد) از این رشد قیمت را جبران کرده است.

نتیجه آن شد که اگر تا سال ۸۵ خرید خانه برای اقشارمتوسط و آسیب پذیر جامعه ایرانی یک آرزوی بزرگ محسوب می شد، در سال ۸۷ اجاره کردن یک واحد مسکونی با حداقل امکانات به آرزویی دور از دسترس تبدیل شده بود.

بازار جذاب مسکن
ورود بانکها به بازار مسکن از سالها پیش با انتقاداتی همراه بوده است، زمانی که بانکها در عمل برای حفظ ارزش دارایی های خود به ساخت برج های مجلل به عنوان توسعه فضای اداری و تجاری خود اقدام می کردند این روند با مخالفتهایی در جامعه کارشناسی همراه بود.

در سال ۸۲ پرویز احمدی مدیرعامل وقت بانک رفاه در مصاحبه ای در به نقد کشیدن این وضعیت می گوید: بانکداری درایران با برج سازی به جایی نمی رسد.

البته این انتقادات به جایی نرسید و درعمل با رشد بانکهای خصوصی شاهد ورود بیشتر بانکهای دولتی و خصوصی به بازار مسکن بودیم و این ورود به نوعی مسابقه در این زمینه تبدیل شد و این نوع سرمایه گذاری بر خلاف مسیری که مورد نیاز واقعی بخش تقاضای بازار مصرفی مسکن بود به سمت لوکس سازی کشیده شد زیرا سود کلان در واحدهای محدود برای بانکهایی که از ریسک کردن در حیطه گسترده اجتناب می کردند بسیار مطلوب تر بود.

زیرا بر خلاف تولید کنندگان سنتی بازار مسکن که بخش عمده ای از آنها از توان مالی کافی برخوردار نبودند بانکها نقدینگی کافی برای خرید زمین های گران قیمت داشتند و ترجیح می دادند در حداقل زمین بیشترین سود را کسب کنند و برای این فرمول ایده آل ترین حالت عرضه واحدهای لوکس بود.

شاید یکی از نمادهای بلند مرتبه سازی لوکس در پایتخت برج بین المللی تهران باشد که زمانی که برای فروش عرضه شد پایه مزایده فروش واحدهای آن متری ۳ میلیون تومان تعیین شد و جالب اینجا بود که یک بانک دولتی به عنوان شریک اصلی در این طرح حضور پیدا کرد.

پروژه ای که به معنای واقعی می توان از ترکیب مصالح اروپایی به کار رفته در ساختش آنرا واقعا برج بین المللی دانست و جالب آنکه هیچ مرجع قانونی در قبال این سرمایه گذاری گسترده از محل منابع یک بانک دولتی سئوالی را مطرح نکرد؛ منابعی که از محل سرمایه گذاری آن امکان اجرای صدها پروژه مسکونی ارزان قیمت وجود داشت ولی انجام نگرفت.

از دیگر تبعات این لوکس سازی افزایش توقع قیمتی و رشد قیمت در مناطق مختلف بود که بازهم به هر دلیلی مورد ارزیابی قرار نگرفت.

نگاهی به ضریب بازگشت و سوخت شدن انواع وامهای بانکی نشان می دهد کمترین سوخت مربوط به وامهای پرداخت شده برای خرید مسکن است و همین مسئله یکی دیگر ازدلایل جذابیت بازارمسکن برای دست اندرکاران بازار پولی بود و توجیه کننده انگیزه بانکها برای ورود به بازار مسکن.

طلیعه ورود دوباره

در حال حاضر نیزمی بینیم که برخی از موسسات مالی و بانکهای خصوصی و دولتی با تاسیس شرکتهایی صوری ورود به بازار لوکس سازی را تسریع کرده اند. واحدهایی که با تکیه بر منابع پولی که از محل سپرده های مردم تجهیز شده است اقدام به ساخت واحدهای لوکس مبله کرده و درمزایده های سنگین اقدام به عرضه این واحدها به مشتریان خاص می کنند.

این روش اگرچه هیچ منع قانونی ندارد و برای بانکها نیز می تواند با این توجیه صورت بگیرد که بانکها در قبال سپرده گذاران مسئول هستند و باید سود سپرده آنها را تضمین کنند ولی تبعات حضور این موسسات به بازار مسکن باعث آشفته شدن بازار و افزایش سهم تقاضای بورس بازی نسبت به تقاضای مصرفی مسکن می شود.

بازار در شرایط کنونی آبستن این فضا است و به نظر می رسد بانکها با توجه به مشکلاتی که برای تامین منابع دارند دوباره به صورت گسترده در بازار مسکن ورود پیدا کنند و این مسئله به غیر از بحران سازبودن برای بازار مسکن باعث کاهش توان بانکها جهت ارایه تسهیلات به بخش های مولد صنعتی است که در شرایط هدفمندسازی یارانه ها دولت تلاش می کند بیشترین حمایت را از آنها به عمل آورد.

دولت دهم باید از تجربه دولت نهم درس بگیرد و از ورود مستقیم بانکها در بازار مسکن جلوگیری کند در غیر این صورت حتی با به ثمر رسیدن طرح مسکن مهر این ورود می تواند علاوه بر بحران مسکن، اجرای هدفمندسازی یارانه ها را نیز با چالشی جدی مواجه سازد.


 


میزان خبر از اعتراض گسترده مردمی و بروز ناآرامی در شهر تایباد در اعتراض به برکناری امام جمعه اهل سنت این شهر خبر داد و نوشت:

بنابر گزارشات رسیده اعتراضات هموطنان سنی مذهب به محدودیتهای ایجاد شده برای ایشان که در روز جمعه با خلع و اخراج امام جمعه جدید منصوب از جانب مقامات امنیتی آغاز شده بود همچنان ادامه دارد.

شهرستان تایباد یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی در شمال شرقی ایران است، که اکثریت اهالی آن اهل تسنن و حنفی مذهب می باشند.

بر اساس این گزارش ها، در پی ابلاغ حکمی مبنی بر برکناری امام جمعه محبوب این شهرستان مولوی محمد فاضلی موحد در نماز جمعه هفته گذشته اهل سنت این شهرستان حضور چشمگیری داشته و شعارهایی همچون «مرگ بر منافق» و «یا مرگ یا فاضلی» سردادند.

همچنین زمانی که امام جمعه انتصابی جدید دولت، شروع به سخنرانی نموده بود جمعی از نمازگزاران با حمله به وی او را از مسجد اخراج نمودند.

در ادامه درگیری ها که منجر به آتش کشیدن یک ماشین نیروهای امنیتی و تخریب دو دستگاه دوربین که در حال فیلمبرداری از مسجد بودند بنا به درخواست شورای تامین شهرستان مولوی محمد فاضلی مجدد به مسجد بازگشته و ضمن دعوت مردم به آرامش نماز جمعه را اقامه کرده بود.

از ساعاتی بعد دهها تن از افرادی که در جریان تشنجات در نماز جمعه حضور داشتند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند، که از تعداد و هویت دستگیر شدگان خبری در دست نیست.

همچنین روز یکشنبه نیز مولوی فاضلی توسط دادگاه ویژه روحانیت خراسان احضار شده بود که پس از مراجعه تا این لحظه خبری از وضعیت ایشان ارسال نشده است.

مولوی موحد فاضلی فارغ التحصیل دانشگاه اسلامی مدینۀ می باشد و در ماه های اخیر از پذیرش درخواستهای مکرر نیروهای امنیتی و دادگاه ویژه روحانیت خراسان برای استعفا از سمت امام جمعه خودداری کرده بود.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته