-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ بهمن ۴, دوشنبه

Latest News from 30Mail for 01/24/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



1389/11/3

عباس کاظمی
جامعه شناسی و زندگی روزمره

1.      تنهایی مفهومی به ظاهر ساده اما یکی از مهمترین مسائل دو دهه اخیر  جوامع توسعه یافته است اگرچه جوامع در حال توسعه ای چون ما نیز از آن بی نصیب نمانده است. در جوامع جدید، روابط اجتماعی در هر شکل آن سست و سیال شده است. این ناپایداری خود به شکل گیری الگوی تنهایی زندگی کمک کرده است.  در استرالیا گزارشی تحقیقی از بحران تنهایی در جامعه یاد می کند. تحقیقی در دانشگاه آریزونا نشان می دهند که حداقل 20 درصد جمعیت امریکا احساس تنهایی می کنند. همیچنین برخی دیگر از مطالعات نشان می دهد که 12 درصد امریکایی ها برای گذران فراغت شان کسی را ندارند. آنچه که باید توجه کنیم این است که تنهایی مورد بحث ما هم علت اجتماعی و هم پیامدهای اجتماعی دارد. تنهایی اجتماعی نتیجه فقدان شبکه ای از مناسبات اجتماعی با دوستان و همالان است. شبکه هایی از روابط که می توانند از طریق تماسهای اجتماعی ساخته شوند.

2.       چرا به لحاظ جامعه شناسی، تنهایی می تواند نوعی تهدید برای جامعه محسوب شود؟ ما فکر می کنیم که تنهایی با آنچه که بیماری خاموش در پژشکی نامگذاری می شود شباهت دارد. جمعیتِ تنها به ظاهر دچار بیماری نیست اما این تنهایی می تواند زمینه های انواع مسائل روانی و اجتماعی (از جمله افسردگی، خودکشی، و...) را فراهم کند. بیماری هایی که در بدو امر روانشناسانه هستند اما هم از زمینه های ناسالم و البته ناعادلانه اجتماعی برخاسته اند و هم پیامدهای سهمگین اجتماعی دارند. 

اگر نیک بنگریم در می یابیم که تهران امکان شکل گیری شبکه های اجتماعی مدنی را از شهروندان خود دریغ داشته است و معدود شبکه های اجتماعی موجود شبکه هایی است که تابع الگوهای خانوادگی است. چنین شبکه هایی اگرچه در جای خود سودمندند اما توان بازتولید شخصیت شهروندی و اخلاق جدید را ندارند. به درستی در برخی تحقیقات تنهایان را ذیل مقوله گروههای در معرض خطر جای داده اند.

تنهایی با گرایش فرد به انزوا طلبی و عدم احساس تعلق به محیط شهری تمامیت شهر را در معرض خطر قرار می دهد. شهری که فاقد فضاهای عمومی سازنده و اجتماع گرایانه است در واقع شهروندان خود را به عزلت نشینی و تنهایی دعوت می کند. در نتیجه پیوندهای اجتماعی ضعیف و روابط اجتماعی ناسالم می شود. آنها که از اخلاق سخن می گویند نباید بی توجه باشند که اخلاق در نگاه ما جامعه شناسان نه امری صرفا نفسانی بلکه هویتی اجتماعی دارد. اخلاق متناسب با الگوی شهروندی تنها در فضاهای جمعی و شبکه های مدنی متولد می شود. فضاهایی که  البته در تهران با کمترین میزان تعامل پذیری ساخته شده اند.

3.      تحقیقات ما در حوزه فراغت شهری نشان می دهد که زنان و سالخوردگان تنهاترین اقشار جامعه هستند. در حالی که سالخوردگان عمدتا به این دلیل در معرض تنهایی اند که جمع های دوستانه و خانواده خود را در طول زندگی از دست داده اند. زنان اساسا در ساختن فضاهای تعاملی و حمایتی اجتماعی برای خود ناتوانند یا ناتوان نگاه داشته شده اند. زنان و سالخوردگان بیشتر ترجیح می دهند در خانه بمانند یا  آنکه هنگام خروج از خانه کمتر با دوستان خود همراه می شوند. در جوامع شهری و در حال تغییر ما خانواده که تنها تکیه گاه این دو قشر آسیب پذیر است به تنهایی بار پر کردن این تنهایی را به دوش می کشد و بنا به هر دلیلی که فرد چنین تکیه گاهی را از دست بدهد به شدت در معرض خطر قرار می گیرد.

عمدتا در جوامع مدرن نهادهای مردم نهاد یا حتی دولتی می توانند با خلق فضاهای عمومی شهری متناسب با شهروندان زمینه شکل گیری انواع تعاملات اجتماعی را برای افراد فراهم کنند. انسان بدون تعامل دیگر انسان نیست و ما با خلق چنین فضاهای عمومی شهری می توانیم زندگی را به اقشار آسیب پذیر برگردانیم. شاید در اینجا فرصت بحث مبسوط پیرامون وضعیت متزلزل و غیر تعاملی فضاهای عمومی شهری نباشد اما با درنظر گرفتن همین فضاهای عمومی موجود باید گفت این فضاها بیشتر از ساختار مردانه برخورداند و برای زنان و سالخوردگان چندان مناسب نیستند و از دیگر سو چنین فضاهای عمومی مردانه ای، غیرتعاملی نیز هستند.

* با اندک تصرف و تلخیص


 


1389/11/3

فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با بیان اینکه «امسال مقدمات کار برای راه‌اندازی پلیس فضای مجازی فراهم شده است»، اعلام کرد: «از امروز شاهد آغاز کار این پلیس در کشور هستیم.»

اسماعیل احمدی مقدم که در حاشیه افتتاح «پلیس فضای مجازی» سخن میگفت، با اعلام این خبر، گفت: «تا پایان سال آینده پلیس فضای مجازی در تمام مراکز پلیس افتتاح و راه‌اندازی می‌شود.»

فرمانده ناجا در ادامه افزود: «دستگاه قضائی دادسرای ویژه‌ای برای بررسی جرایم سایبری در تهران راه‌اندازی کرده که این برای شروع کار پلیس سایبری کافی است.»

وی پیش از این با بیان اینكه جرائم اینترنتی در دنیا رو به افزایش است از تشكیل «پلیس سایبری» یا «امنیت فضای تبادل اطلاعات» (افتا) خبر داده بود.

فرمانده نیروی انتظامی همچنین با بیان اینکه «در حال حاضر آماری از میزان جرایم اینترنتی در کشور نداریم زیرا تا کنون ساز و کار رصد این جرایم وجود نداشت»؛ توضیح داد: «برخی از جرایم اینترنتی تیراژ بسیار بالایی دارند و این در حالی است که در بسیاری از موارد تنها یک نسخه از وقوع جرم از سوی پلیس ثبت می‌شود.»

بنا به اعلام پلیس و آنطور که خبرگزاری فارس نوشته «با افزایش وقوع جرایمی نظیر تعرض به حریم خصوصی افراد، كلاهبرداری و جعل در فضای سایبری»، پلیس افتا علاوه بر «شناسایی و برخورد با متخلفان»، قرار است «امنیت كاربران اینترنتی را تامین کند.»

منبع: مهر

پیشینه:

پلیس اینترنتی، یك‌شنبه آغاز به‌كار می‌كند

تاسیس پلیس مجازی در ناجا برای مقابله با «تهدیدات اینترنتی» و کنترل کاربران

یک مقام قضایی: کافی‌نت‌ها از این پس ملزم‌ به ثبت مشخصات کاربران هستند


 


امام جمعه اهل سنت زاهدان:
1389/11/3

امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه این هفته گفت: «انقلاب تونس نشان داد که هیچ حاکمی تنها با استفاده از ارتش و نیروهای مسلح نمی‌تواند قدرت و حکومت خود را حفظ کند.»

مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه اول بهمن ماه شهر زاهدان «خلع رییس جمهور دیکتاتور این کشور توسط مردم» را از وقایع مهم خواند و «انقلاب مردم شجاع تونس» را هشدار مهمی برای «تمام حکومت‌های مستبد جهان» دانست.

وی با بیان این که «در تونس قدرت مردم به نمایش گذاشته شد» گفت: «این هشداری بود بر اینکه حکومت‌ها باید مردمی باشند و مطابق با خواسته‌های مردم حرکت کنند.»

خطیب جمعه اهل سنت زاهدان با تاکید بر این که «حکومتی که مردم آن را روی کار می‌آورند باید در خدمت مردم باشد» تصریح کرد: «تمام حکومتهای دنیا، به ویژه حکومت‏هایی که استبدادی هستند و رضایت مردم را در نظر نمی‌گیرند باید از خشم مردم بترسند.»

وی با ذکر این ضرب‌المثل بلوچی که «گوسفند انسان بدبخت را گرگ می‏خورد، انسان نیکبخت هوشیار می‌شود» گفت: «گوسفند آقای بن علی را گرگ خورد، اینک دیگر حاکمان مواظب باشند که گوسفند آنان را گرگ نخورد.»

منبع: سنی آنلاین


 


رییس پلیس اماکن عمومی ناجا:
1389/11/3

رییس پلیس اماکن عمومی ناجا از برخورد نيروی انتظامی با فروشندگان «پوشاک غيراسلامی»خبرداده و گفته که حتی در فصل زمستان نيز ماموران اين نيرو با فروشندگان «پوشاک مغاير با طرح عفاف و حجاب» برخورد می‌کنند چرا که این طرح «طرحی مستمر است و در تمام فصول اجرا می‌شود.»

سرهنگ عباس میرایی با اشاره به اینکه در هر فصلی از سال ممکن است امکانات ویژه‌ای در زمینه پوشش از سوی مردم مورد استفاده قرار گیرد، افزوده: «در آستانه هر فصل از سال ویژگی‌های خاصی به طرح افزوده می‌شود که در آستانه فصل سرما نیز چنین ویژگی‌هایی متناسب با این فصل مد نظر نیروی انتظامی قرار گرفته است.»

وی با بیان این که در حوزه اصناف و اماکن عمومی «اقدامات پیشگیرانه‌ای» قبل از راه اندازی هر واحد صنفی صورت می‌گیرد» گفته: «با توجه به هماهنگی با دستگاه‌های مرتبط از جمله وزارت بازرگانی، شورای اصناف، وزارت ارشاد و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که متولیان اصلی در این زمینه هستند، سطح تخلفات و جرایم نگران کننده نیست.»

منبع: تابناک
 


 


هاشمی رفسنجانی:
1389/11/3

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بیان اینکه «مواضع خود را به صورت مشخص در آخرين حضورم در نماز جمعه تهران اعلام كرده‌ام»، گفت: «در شرايط فعلی كشور تفرقه را به صلاح نمی‌دانم و به همين دليل به دور از جنجال‌های سياسی، پيگير مواضع خود هستم.»

آيت‌الله هاشمی رفسنجانی در ديدار با شورای مركزی انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه گيلان در خصوص نحوه مواجهه با فضای تهاجم عليه خانواده خود تصریح کرد: «اين فضا برای من موضوع تازه‌ای نيست و همواره به دلايل مختلف با آن روبرو بوده‌ام. در ابتدای انقلاب از سوی سازمان منافقين، سپس از سوی دشمنان خارجی، در دوران رياست جمهوری از سوی جناح راست افراطی و پس از آن از سوی جناح چپ افراطی و امروز نيز از سوی گروهی كه اهدافشان برای من مشخص است.»

وی در این دیدار که به صورت پرسش و پاسخ برگزار میشد، افزود: «گروه اخير كه در پوشش دفاع از اصول اخلاقی و اسلامی اتهامات كذب خود را مطرح می‌كند، عملاً شاهديم حتی حاضر به تمكين در مقابل قانون نيز نيستند و نخواهند بود.»

هاشمی رفسنجانی مهمترين عنصر در حفاظت از انقلاب اسلامی را «رضايت مردم» عنوان كرد و گفت: «رهبری از وضع جامعه مطلّع هستند و گزارش‌ها و نامه‌های فراوانی از سوی افراد و گروه‌های مختلف به ايشان می‌رسد كه بعضاً متضاد نيز هست و قضاوت كردن در اين موارد آسان نيست.»

وی در ادامه، «آگاهی» را مهمترين عنصر در تحول هر جامعه‌ای عنوان كرد و تصریح کرد: «جامعه آگاه، دير يا زود وضعيت خود را اصلاح می‌كند.»

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پایان با اشاره به حوادث اخير در كشور تونس و برخی كشورهای عربی و آفريقای، تأكيد كرد: «اين حوادث بيانگر اين است كه جهان سوم از خواب قديمی خود بيدار شده و به سمت صحيحی در حركت است.»

منبع: ایلنا

پیشینه:

هشدار تلویحی هاشمی به خامنه‌ای درباره خطر احمدی‌نژاد

هاشمی رفسنجانی: نمی‌توان چیزی را به زور به مردم تحمیل کرد

رفسنجانی: فضا را باز کنیم و با جهان همگام شویم


 


رییس اداره سلامت ومحیط كار وزارت بهداشت:
1389/11/3

رییس اداره سلامت ومحیط كار وزارت بهداشت اعلام کرد: «وجود میزان بالای بنزن در بنزین صحیح است ولی این مسئله برای این برهه و تغییر سوخت نیست به طوری‌كه از ماههای قبل وجود بنزن در آلاینده‌ها محسوس بوده و تا كنون به چند برابر غلظت استاندارد رسیده است.»

ندافی با بیان این که «تغییر سوخت از بنزین به گاز هم به طور كلی در افزایش آلودگی هوا موثر بوده و میزان بالای اوزون در هوا مربوط به همین شیفت سوخت است» افزود: «تكنولوژی جدیدی برای تولید بنزین در حال اجراست که با بررسی‌های صورت گرفته عدد اكتان در بنزین فعلی بیشتر از بنزین قبلی است. »

وی همچنین از عدم توانایی ایران برای رعایت استانداردهای جهانی آلودگی هوا سخن گفت و تصریح کرد: «استانداردهایی كه امسال اعلام شده بسیار سخت‌گیرانه‌تر بوده و رعایت آن امكان‌پذیر نیست.»

رییس اداره سلامت ومحیط كار وزارت بهداشت با تاکید بر این که «وزارت بهداشت باید دارای یك مركز مستقل برای كنترل كار بقیه ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا باشد» گفت: «متاسفانه با وجود خرید دستگاههای مجهز برای كنترل آلودگی، این كار هنوز در اولویت دانشگاه‌ها و معاونین بهداشتی نیست.»

منبع: ایلنا
 


 


1389/11/3

 معاون محيط زيست دريايی سازمان حفاظت محيط زيست ایران از به گل نشستن 9 قطعه دلفين پوزه بلند (بينی بطری) در سواحل جاسک خبر داد.

سيد محمد باقر نبوی با اعلام این خبر گفت: «به گل نشستن دلفين‌های پوزه بلند در سواحل جاسک از روز جمعه آغاز شده که اداره محيط زيست جاسک با همكاری مردم محلی نسبت به بازگرداندن آن‌ها به دريا اقدام كردند.»

وي با اشاره به اينكه اين حادثه در خور مركزی جاسک رخ داده، افزود: «متاسفانه روز شنبه نيز لاشه 6 دلفين كه بر اساس اطلاعات اوليه از نوع بينی بطريی بوده‌اند در حوالی همان منطقه ديده شده است.»

مدير كل دفتر اكوبيولوژی دريايی سازمان حفاظت محيط زيست نیز با اشاره به اینکه «تا كنون علت به گل نشينی اين دلفين‌ها مشخص نشده»، عوامل متعددی از جمله شرايط توپوگرافی، آلودگی، شرايط آب و هوايی، سموم، بيماری، وابستگی‌های اجتماعی، صوت و صيد و صيادی را در به گل نشستن این دلفین‌ها دخیل دانست.

اميد صديقی در ادامه افزود: «بايد مشخص شود كه علت مرگ دسته جمعی اين دلفين‌ها عوامل طبيعی بوده يا عوامل ديگری مانند صيد و صيادی و انسانی در اين پديده دخيل بوده است كه در اين خصوص تيم كارشناسی به محل اعزام شده است.»

بنا به برخی گزارش‌ها، پیش از این نیز 73 قطعه دلفين در آبان ماه سال 86 در سواحل «كوه ‌مبارک» جاسک و 79 دلفين دیگر نيز در مهرماه همان سال در منطقه حد فاصل كليرک تا بياهی بندر جاسک تلف شده بودند.

منبع: ایسنا


 


1389/11/3

احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان، هدف از سفرهای متعدد رهبر جمهوری اسلامی به شهر قم را «مدیریت فتنه» دانسته، چراکه به گفته وی «جریان‌های حوزه به مراتب شدیدتر از «فتنه ۸۸» بود.

علم‌الهدی که در جلسه تحلیل و بررسی سفر رهبر ایران به قم در مدرسه علمیه نواب سخن می‌گفت، تاکید کرد که اگر صدایی از حوزه بلند می‌شد، نه قابل سرکوب بود و نه قابل مقابله و مبارزه، و دشمن هم آتش را زیاد می‌کرد و این مسئله خطرناک بود.

امام جمعه مشهد درباره سفر علی خامنه‌ای به قم گفت «سفر رهبر معظم انقلاب به قم در راستای مدیریت جریان فتنه سال ۸۸ بود و تداوم مدیریت، این سفر را اقتضاء می‌کرد.»

علم الهدی در بخش دیگری از سخنان خود به گروهی از نسل جوان حوزه علمیه قم اشاره کرده و گفت: یک جریانی شبیه روشنفکران دینی در حوزه به وجود آمده است که جریان اقلیتی است که متاسفانه در پوسته‌ای از نسل جوان حوزه موثر واقع شده‌اند که تحت عنوان روشن‌اندیشی، موضعی خاص دارند و بیشتر از این‌که تحت تاثیر تفکرات دینی باشند، تحت تاثیر تفکرات جهانی هستند.

به گفته او، این افراد بیش از آن‌که بخواهند تفکرات جهانی را با اندیشه‌های دینی تطبیق دهند، درصددند که اندیشه‌های دینی را با تفکرات جهانی تطبیق دهند.

وی، همچنین از اکبر هاشمی رفسنجانی، به خاطر آنکه «وظیفه‌‌اش» را در مجلس خبرگان در مورد دفاع از آیت‌الله خامنه‌ای انجام نداده «گلایه» کرد و گفت: «رفسنجانی زمانی که تهاجمی علیه رهبری شروع شد، به عنوان رئیس مجلس خبرگان، که در واقع مجلس خبرگان بعد از انتخاب رهبری، جایگاهش برای رهبر، سپر است تا رهبر را از مجموعه آفاتی که ممکن است متوجه ولایت شود و حتی آفات سیاسی که باعث سقوط شرایط رهبری شود  .... باید وارد عمل می‌شد.»

علم‌الهدی همچنین تصریح کرد که باید از بازگشت دوباره محمد خاتمی جلوگیری کرد چراکه به گفته او «تنها کسی که می‌تواند جریان‌های سیاسی لائیک اصلاحات را بازسازی کند، خاتمی است.»

امام جمعه مشهد تصریح کرد: «بی‌تردید اگر این آقا (خاتمی) بیاید، در عرصه سیاست وارد خواهد شد و با ورودش حتی قبل از انتخابات مجلس، دوباره جریاناتی را به راه خواهد انداخت و همان آش و همان کاسه خواهد شد که باید نگذاریم چنین شود. خاتمی مبانی انحرافی فکری‌اش، خط فتنه بوده و در کل جریان فتنه دخیل بوده است زیرا ابتدا کاندیدا شد بعد جریانات را در دامن "موسوی" ریخت و در تمام سخنرانی‌های خود از وی حمایت کرد و هیچ فرقی بین این دو نفر نیست.»

منبع: ایسنا، مردمک و رادیو فردا


 


1389/11/3

ضدخبرنویس اخبار زیر را بدون هرگونه توضیح اضافی درج می کند ولی هشدار می دهد که پارانویا در این خبر قوی تر از خبریت آن است. منظور از پارانویا هم خود-امریکا-پنداری است با مخلفات ایرانی و این یعنی زمینه برای امنیتی کردن هر چه بیشتر فضا (و هوا)؛ به نحو عکس هم ممکن است آرزوهای بعضی گروههای مخالف نظام مقدس را نشان دهد!

 

اختصاصی ایران بریفینگ: شب دوشنبه بیست و هفتم دی ماه سالجاری ساعت یازده و سی دقیقه شب یک فروند هواپیمای فوکر شرکت هواپیمایی آسمان که از مشهد عازم تهران بوده است در حالی از جنوب شرق تهران وارد آسمان تهران شده که خلبان آن قصد داشته است در اقدامی انتحاری هواپیما را به یکی از حساس ترین نقطه حکومتی ایران یعنی منطقه ای که شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری و بیت رهبری در آن قرار دارد فرود آرد!

این هواپیما از منطقه افسریه شروع به کم کردن ارتفاع نموده در حدی که در مناطق هفده شهریور و پامنار و حسن آباد ارتفاع هواپیما به حدی در پائین بوده است که بسیاری از شهروندان از صدای مهیب موتورهای این هواپیما که شیشه بسیاری از ساختمان ها را در مسیر پروازیاش به لرزه درآورده بوده به پشت بامها کشانده و مسیر این هواپیما را نگاه می کردند.

یکی از مسافران این هواپیما که خبر فوق را در اختیار خبرنگار ایران بریفینگ گذاشته است اینچنین آن لحظات را تعریف نموده:

“بسیاری از مسافران در خواب بودند و من احساس کردم که به فرودگاه رسیده ایم چون هواپیما خیلی داشت به زمین نزدیک می شد، بصورتیکه من احساس کردم هر آن ممکن است روی یکی از ساختمانها بشیند! چند دقیقه بعد از کم شدن ارتفاع پروازگذشته بود که دو نفر ازمیان مسافران جلویی هواپیما از جایشان بلند شدند و سریع خود را به کابین خلبان رساندند که چند ثانیه بعدش صدای فریاد و درگیری از کابین شنیده شد ، حالا دیگر از صدای آن فریاد اغلب مسافران از خواب برخواسته بودند که بعد از آن یکنفر از مسافران هواپیما در اواسط هواپیما نشسته بود او هم ازجایش برخواست و خود را به کابین رساند که چند لحظه بعدش تمام چراغهای هواپیما خاموش شد و ما زیاد دیگر چیزی نمی دیدیم جز روشنایی خیابانهای تهران و نوری که از کابین خلبان به هواپیما می آمد کم کم صدای مسافران هم در آمده و همه ما فکر می کردیم که هواپیما دارد سقوط می کند که یکنفر بعد از آن از بلند گوی کابین اعلام کرد که مشکل فنی هواپیما برطرف شده و تا دقایق دیگر در مهرآباد خواهیم نشست امادرست همان زمان که او داشت اینها را می گفت ما صدای دعوا و درگیری را از کابین می شنیدیم، همچنان ما در تاریکی بودیم، صدای فریاد از داخل کابین شنیده می شد که فردی فریاد می زد: ”حالا حالا برو بالا ….”.

من از پنجره دقیقا داشتم دیگر گنبدهای میدان حسن آباد را می دیدم بصورتیکه هر آن احساس می کردم الان است که به آنها برخورد کنیم! که چند ثانیه بعدش هواپیما اوج گرفت و بالا رفت و چراغها هم روشن شد.

این مسافر ادامه می دهد شاید یک ربع ساعت بعد ما به مهرآباد رسیدیم اما دربهای هواپیما را برای خروج مسافران باز نمی کردند و اطراف هواپیما پر بود از ماشینهای آتش نشانی و آمبولانس و ماشینهای پلیس و …”

به گفته این شاهد عینی بعد از گذشت نیم ساعت دربهای هواپیما باز شده و تمامی مسافرین را سوار اتوبوس و سپس به یک آشیانه در کنار باند منتقل نموده اند و از همه آنها مشخصات کاملشان اخذ شده و فردی با لباس سپاه اعلام نموده که هواپیما دچار سانحه شده بوده که خطر رفع شده و اگر کسی این خبر را در اختیار رسانه ها بگذارد دچار مشکل می شود!

به گفته این فرد مسافران در حالی از هواپیما خارج می شدند که سه نفر از افرادی که پیشتر در میان مسافران بودند و معلوم شده بود که از اعضای امنیت پرواز هستند در قسمت کابین ایستاده بودند و پرده را کشیده بودند و همچنان صدای درگیری و فریاد از کابین شنیده می شد.

ماجرای فوق از آنجائی حساس و بحث برانگیز می شود و احتمال این اقدام انتحاری را چند برابر می کند که علاوه بر دخالت تیم امنیت پرواز و صدای درگیری در کابین هیچگونه از تیم پروازی همچون مهمانداران اطلاع دقیقی از اتفاق در حال رخداد به مسافران نمی دادند و ظاهرا آنها نیز حق نزدیک شدن به کابین را نداشته.

تهدید مسافران نیز توسط افسر امنیتی سپاه نیز در فرودگاه مهرآباد این گمانه زنی را چند برابر می کند و نهایتا سکوت خبری رسانه ها درباره این حادثه که تا نزدیک به 14 ساعت پس از این اتفاق هیچگونه خبری در این باره منتشر نکردند که یکی از بزرگترین ابهامات این حادثه بوده چراکه تنها سایت  آتی نیوز تنها در چند سطر کوتاه این خبر را 12 ساعت بعد مخابره کرد. و دو روز بعد نیز سایت محرمانه نیوز خبری کوتاه از این حادثه منتشر نموده.

اما در رد امکان اینکه هواپیما دچار سانحه شده است می توان این را گفت که در طول مسیر پرواز هواپیما دو فرودگاه وجود داشته که هواپیما می توانسته در آنها اقدام به فرود اضطراری نماید اولی فرودگاه شهید بروجردی در شمال شرقی تهران در اتوبان بابایی و دومی فرودگاه «دوشان تپه نیروی هوایی» که دقیقا هواپیما از نزدیکی آن گذشته است.

فرضیه خطای انسانی و تشخیص غلط خلبان در محاسبه فرودگاه نیز از آنجا که بیشتر از بیست تا سی دقیقه به زمان فرود مانده وشهر نیز دقیقا در هوای صاف و بدون ابر و قابل دید بوده است کاملا مردود می باشد.

و ضمنا اینکه چرا درست پس از گذشتن از میدان حسن آباد و خیابان امام خمینی که بیت رهبری وشورای نگهبان و … در آنجا قرار دارد هواپیما به یکباره نقص فنی اش برطرف شده و اوج گرفته؟

اطلاع رسانی در این مورد ادامه خواهد داشت.


 


وزیر دادگستری:
1389/11/3

مرتضی بختیاری وزیر دادگستری می‌گوید در صورتی که مردم در «ولایت‌پذیری» سست شوند همه چیز خود را از دست داده و دچار «عذاب الهی» خواهند شد.

به گزارش ایرنا، آقای بختیاری روز یکشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان آستارا افزود: «شواهد و اسناد تاریخی به ما گواهی می‌دهد که اگر در ولایت‌پذیری سست شویم، همه چیز را از دست خواهیم داد و دچار عذاب الهی خواهیم شد.»

وی اظهار داشت: «ما اگر ولایت را قبول داشته باشیم، اگر لغزشی هم روی دهد، خدا ما را هدایت خواهد کرد و علت اینکه برخی افراد در جریان فتنه گذشته هدایت نشدند، باور نداشتن نسبت به موضوع ولایت بود.»

از زمان شروع اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دهم و عملکرد آیت‌الله علی خامنه‌ای در جریان حوادث پس از انتخابات، بسیاری از وفاداران به آقای خامنه‌ای تلاش می‌کنند تا چهره مخدوش شده وی در میان مردم را بازسازی کنند.

در 18 ماه گذشته بسیاری از روحانیون و محافظه‌کاران نزدیک به احمدی‌نژاد و رهبر جمهوری اسلامی بارها از ضرورت «تبعیت» از ولی فقیه سخن گفته و نسبت به بی‌اعتنایی به دستوران ولی‌ امر هشدار داده‌اند.

منبع: ایرنا


 


1389/11/3

امیدوار رضایی نماینده مجلس اعلام کرد طرح استیضاح وزیر راه و ترابری با 22 امضای نمایندگان اعلام وصول شد.

آقای رضایی عضو هیات رئیسه مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه این خبر را اعلام کرده است.

در این استیضاح سانحه هوایی اخیر ارومیه و برخی حوادث جاده‌ای مورد تأکید نمایندگان امضاء کننده قرار گرفته است.

محورهاي مدنظر اين نمايندگان در تقاضاي مذكور عبارتند از:
* وقوع سوانح پي در پی و اعلام نظرات غيركارشناسی
* استفاده غيرمجاز از ناوگان هوايی مستهلک
* عدم اجرای قانون برنامه چهارم در خصوص نوسازی ناوگان هوايی
* عدم توجه و تبعيت از قانون بودجه سنواتی
* دادن وعده‌های غيرعملياتی از سوی وزير راه
* عدم جديت در اصلاح معابر حادثه‌خيز كشور
* عزل و نصب‌های پی‌ در پی و مكرر در وزارت راه و ترابری
* كم‌توجهی به مسيرهای ريلی كشور
* كم‌توجهی به ايثارگران شاغل در وزارتخانه و ناتوانی در حل مشكلات پيمانكاران طرف قرارداد با وزارت راه
* عدم توجه كافی به ايستگاه‌های هواشناسی

حمید بهبانی وزیر راه و ترابری پس از سانحه هوایی ارومیه که منجر به مرگ دست‌کم 80 تن شد، گفته بود: «هنوز هم آمار سوانح هوایی ایران نسبت به متوسط حوادث هوایی جهان پایین است.»

اظهارات بهبهانی درباره وضعیت سوانح هوایی در ایران در شرایطی ایراد می‌شود که تحریم‌های موجود در چند دهه گذشته علیه تهران از سوی آمریکا و بعضی دیگر از کشورهای غربی موجب بروز مشکلاتی برای خرید هواپیما و قطعات آن برای جمهوری اسلامی شده است.

کارشناسان دلیل بسیاری از سوانح هوایی در ایران طی سال‌های اخیر را فرسودگی هواپیماها می‌دانند، با این وجود مسئولان در بعضی موارد این سوانح را نتیجه خطاهای انسانی دانسته‌اند.

منبع: فارس

پیشینه
ادعای وزیر راه: آمار سقوط در ایران پایین است


 


رهبر مهمترین حزب اسلام‌گرای تونس:
1389/11/3

راشد الغنوشی رهبر جنبش نهضت اسلامی تونس در گفتگو با شبکه الجزیره اظهار داشت که تونس ایران نیست و او هم نه آیت‌الله خمینی است و نه شیعه.

الغنوشی با رد هر گونه مقایسه میان خود و آقای خمینی گفت: «برخی افراد تلاش می‌کنند عبای خمینی را بر من بیاندازند. من نه خمینی و نه شیعه هستم.»

الغنوشی در پاسخ به سئوالی درباره کسانی که دموکراسی به شیوه غربی آن را رد می‌کنند و خواهان ایجاد دولت اسلامی سنتی هستند گفت: «جنبش تحت رهبری من از این افراد و مواضع آنها بسیار دور است.»

وی اضافه کرد که جنبش تحت رهبری وی، اسلامگرا، معتدل و دموکراتیک است و به دموکراسی در فرهنگ اسلامی استناد می‌کند.

الغنوشی همچنین در گفتگو با نشریه آلمانی اشپیگل درباره ایده‌هایش برای آینده گفت: «تونس ایران نیست و من می‌خواهم در این دوره تاریخی در تونس که از زمان سرکوب وارد زمان دموکراسی می‌شود، مشارکت فکری کنیم.»

وی افزود: «ما خواهان تحمیل قوانین اسلامی نیستیم. آنچه تونس امروز به آن نیاز دارد آزادی و دموکراسی واقعی است.»

در روز‌‌‌های اخیر برخی مراجع تقلید قم و روحانیون نزدیک به آیت‌الله خامنه‌ای بارها از وقایع تونس با عنوان «انقلاب اسلامی» یاد کرده و سرنگونی دولت تونس را نتیجه صدور انقلاب ایران به این کشور عنوان کرده بودند.

منبع: عصر ایران


 


1389/11/3

سه تن از وکلای دراویش گنابادی نعمت‌اللهی، در حالی که موکلان آنها از اتهام اقدام علیه امنیت ملی تبرئه شده‌اند، خود به اتهام «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» به تحمل زندان محکوم شدند.

دو تن از این وکلا به نام‌های فرشید یداللهی و امیر اسلامی که وکالت پرونده تعدادی از دراویش جزیره کیش را به عهده داشتند از سوی شعبه ۱۰۲ دادگاه جزایی کیش به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

مصطفی دانشجو نیز در جریان وکالت پرونده دو نفر از دراویش گنابادی ساکن شهرستان نکا، با اتهام «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» به حکم قطعی دادگاه تجدید نظر مازندران به هفت ماه زندان محکوم شد.

فرشید یداللهی گفت که صدور حکم شش و هفت ماه زندان برای او و دو وکیل دیگر و دیگر فشارها بر دراویش گنابادی «جنبه سیاسی داشته و اساسا جنبه قانونی ندارد.»

وی افزوده که در قانون اساسی و قانون مجازات اسلامی «هیچ ماده‌ای علیه دراویش و اینکه درویش بودن جرم باشد وجود ندارد.»

در سالیان اخیر، شمار بسیاری از دراویش گنابادی در شهرهای ایران محاکمه شده، به زندان افتاده و یا به جریمه نقدی محکوم شده‌اند.

منبع: سایت مجذوبان نور و رادیو فردا


 


پاسخ علی لاریجانی به انتقاد جنتی از نمایندگان مجلس
1389/11/3

علی لاریجانی رئیس مجلس می‌گوید که طرح سوال از وزیران و رئیس جمهوری حق نمایندگان است و کسی نمی‌تواند مانع آنها شود.

آقای لاریجانی در مصاحبه با ایسنا افزوده است که «اگر نمایندگان واقعا قصد اصلاح مساله‌ای را داشته باشند»، طبق قانون اساسی حق سوال و استیضاح وزرا را خواهند داشت.

رئیس مجلس این سخنان را در پاسخ به اظهارات دو هفته پیش احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان گفته است.

جنتی در خطبه‌های نماز جمعه تهران، از نمایندگان مجلس به خاطر احضار پی در پی وزرا به مجلس در هنگام اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها انتقاد کرده بود.

لاریجانی در ادامه با اشاره به حق سوال نمایندگان از رئیس جمهوری گفته است: «نص قانون اساسی این اختیار را به مجلس داده و تاریخ مجلس پس از انقلاب نشان داده که نمایندگان از این ابزار استفاده کرده‌اند.»

رئیس مجلس یک ماه و نیم پیش نیز در همین زمینه گفته بود که سوال از رئیس‌ جمهوری جزو حقوق نمایندگان است و او نمی‌تواند به عنوان رئیس مجلس، نمایندگان را از حقوقشان منصرف کند.

منبع: ایسنا و بی‌بی‌سی


 


1389/11/2

به گفته مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهر سازی، در حال حاضر ایران با کمبود حدود «یک و نیم میلیون واحد مسکونی» روبرو است.

علی چگینی با اعلام این خبر گفت: «برنامه‌ای برای تولید مسکن تدوین کرده‌ایم که بر اساس آن دو نکته مهم مد نظر قرار گرفته است. نخست گروه متوسط و کم درآمد که نیاز به کمک‌های دولت دارند و دوم گروه‌های پردرآمد که نیاز به کمک‌های مالی دولت ندارند.»

وی با ابراز امیدواری نسبت به رفع نیاز مسکن تا دو سال دیگر، مدعی شد که «با برنامه‌ریزی‌ های انجام شده، تا پایان سال 90 بتوان یک و نیم میلیون واحد مسکونی تولید کرد و آن‌ها را در اختیار متقاضیان قرار داد.»

پیش از این نیز وزیر تعاون، وعده داده بود که «تا پایان سال جاری 500 هزار واحد در قالب طرح مسکن مهر در سراسر کشور به بهره‌برداری می‌رسد.»

این در حالیست که به گفته برخی کارشناسان، ارقام و آمارهای خوشبینانه «طرح مسکن مهر» غیر واقعی بوده و تنها باعث افزایش انباشت تقاضا در این بخش شده است.

بیت‌الله ستاریان با تاکید بر اینکه طرح مسکن مهر نتوانسته در عرضه و تقاضای بازار مسکن تاثیر بگذارد، تصریح کرده بود: «اعلام آمارهای خوشبینانه از طرح مسکن مهر بیشتر جنبه تبلیغی داشته و دولت در تلاش است تا این طرح را به هر قیمتی که هست به پایان برساند.»

گزارش‌های دیگری نیز حاکی‌ست در حالی که مسوولان کشور تبلیغات و آمار عجیب و غریبی درباره تولید مسکن در کشور و حل مشکل خانه ایرانیان تا سال آینده ارائه می کنند، به گزارش رسمی بانک مرکزی، تولید مسکن در سال 1388 نه تنها نسبت به قبل افزایش نداشته، بلکه بیش از 21 درصد کاهش داشته است.

منبع: خبرآنلاین

پیشینه:

آمار و ارقام اعلام شده برای «طرح مسکن مهر» غیرواقعی و تبلیغاتی است

تولید مسکن در سال ۸۸ کاهش یافته است؛ نه افزایش!

برای خرید مسکن از طریق پس انداز 100 سال باید صبر کرد

طرح مسکن مهر با فقدان اعتبار روبروست


 


آیت‌الله علی‌محمد دستغیب:
1389/11/2

آیت الله دستغیب گفت: «یک ظالم ظلم را وسيله‏اى براى دوام حكومت و رياست خود مى‏بيند و به همين جهت از آن دست برنمى دارد. گمان مى‏كند اگر ظلم نكند حكومتى نخواهد داشت و اگر حكومت نداشته باشد مفلوك و بدبخت خواهد بود. اين نيز بخاطر تاريكى قلب است. »

وی در سخنرانی هفتگی که در مسجد قبای شیراز برگزار شد، افزود: «وقتى شخص ظالمى ديگران را مورد ظلم و ستم قرار مى‏دهد، ترس و وحشتى از او در دل آنها مى‏افتد كه تا نامش را بر زبان مى‏آورند يا صدايش را مى‏شنوند، از شدت ترس به خود مى‏لرزند گاه براثر تهديدهاى او نفسهايشان در سينه حبس مى‏شود و جانشان به گلو مى‏رسد. عين همين در قيامت براى همان ظالم به وجود مى‏آيد با اين تفاوت كه وحشت مظلوم در دنيا سرانجام و پايانى داشته اما وحشت و هراس ظالم را در آخرت هيچ پايانى نيست.»

این مرجع تقلید با بیان این که «براى ستمكاران، دوست مهربانى نيست» گفت: «دوستى از محبت قلب است و خداوند هرگز هيچ ظالمى را محبوب نمى‏سازد. برخى مردم بخاطر مال و منصب و شهرت برخى ديگر، مجذوب آنها مى‏شوند و اظهار ارادت و محبت مى‏كنند يا آنكه شخص ظالمى را بخاطر مصون ماندن از آزار و اذيت او توقير و تكريم مى‏كنند اما مسلماً اين نوع دوستى نمى‏تواند ريشه‏دار و محكم باشد و اصولاً محبت ناميده نمى‏شود.»

وی سپس با تاکید بر این که «ميان ظالم و مظلوم هرگز دوستى و محبتى برقرار نمى‏شود» تصریح کرد: «حتى كسانى هم كه از ظالم تبعيت مى‏كنند و اطراف اويند، يا بخاطر ترس است يا طمع لذا شخص ظالم هيچگاه دوست واقعى و يار شفيقى ندارد نه در دنيا و نه در آخرت.»

آیت‌الله دستغیب سپس تأثير مهمى كه شخص ظالم از ظلم خود مى‏بيند را چنین دانست که ظالم «هر گاه به وجدان و فطرت خويش باز مى‏گردد بر اثر زشتى اعمالش، معذّب مى‏شود به همين جهت همواره خود را به خوشگذرانى و لغويات مشغول مى‏دارد و اگر كسى بخواهد او را نصيحتى كند و اندرزى دهد، بر او خشم مى‏گيرد و غضبناك مى‏شود و حتى اگر بتواند صدايش را در گلو خفه مى‏كند.»

منبع: حدیث سرو
 


 


1389/11/2

كميته دستمزد خانه كارگر با اعلام اینکه «رقم 194هزار و 300 تومان برای حداقل تامين خوراک يک خانوار چهار نفره ضروری‌ست»؛ حداقل دستمزد سال 90 برای هر خانوار کارگری را مبلغ 487 هزار تومان اعلام کرد.

یک كارشناس اقتصادی در كميته دستمزد خانه كارگر با اعلام این خبر گفت: «محاسبه دستمزد براساس اقلام و فراوانی كالاهايی است كه از سوی وزارت رفاه و تامين اجتماعی، اعلام شده است.»

علیرضا حیدری در ادامه افزود: «حداقل كالری برای يک خانوار چهار نفره، بری هر كدام از بزرگسالان دو هزار كالری و برای هر كودک خردسال نيز یک هزار و 800 كالری تعيين شده است.»

وی همچنین تصریح کرد، «ميزان يادشده حداقل كالری است كه فرد در طول روز نياز دارد تا بتواند به فعاليت بپردازد و در صورتی كه اين ميزان كالری به فرد نرسد فرد دچار سوء تغذيه می‌شود.»

کمیته دستمزد خانه کارگر در مجموع 16 گروه غذايی که می‌توانند حداقل كالری مورد نياز خانوارها را در قالب سبد غذايی تامين كنند، مورد بررسی قرار داده و بر اساس آن میزان حداقل دستمزد هر خانوار کارگری را تعیین کرده است.

به گفته آقای حیدری، «كميته دستمزد خانه كارگر در نهایت به رقم 194 هزار و 300 تومان برای حداقل تامين خوراک يک خانوار چهار نفره رسيده که بر مبنای آن هر فرد به طور ماهانه نياز به 48 هزار و 578 تومان برای تامين حداقل خوراک دارد.»

این فعال اقتصادی همچنین توضیح داد که «چنانچه مخارج ديگری نظير هزينه‌های مسكن، پوشاک، حمل و نقل، بهداشت و آموزش و ساير اقلام پيش‌بينی نشده به ميزان حداقل سبد هزينه خوراک خانوار كارگری اضافه شود، دستمزد دريافتی بايد به 487 هزار تومان افزايش يابد.»

به تاکید این کارشنناس اقتصادی، «اين ارقام غيرقابل انكار است و نمی‌توان از معيشت خانوار كارگری حذف کرد.»

منبع: ایرنا


 


1389/11/2

طرح نوسازی و بهسازی بخش بزرگی از بافت تاریخی گرگان به یک شرکت خصوصی داده شده که پیش از این طرح دیگری را با تخریب بخش مهمی از بافت تاریخی گرگان اجرا کرده است. طرح کنونی به نظر کارشناسان معماری اشکالات متعددی دارد که در نهایت منجر به تخریب بیشتر بخش‌های باقی‌مانده بافت تاریخی گرگان می‌شود.

محمد قدس مفیدی، کارشناس ارشد معماری با بیان این که «پیش از این طرح آفتاب منجر به تخریب بافت تاریخی خیابان سرخواجه شده بود و اکنون با گذشت 4 سال همچنان به صورت یک طرح منسجم در نیامده» می‌گوید: «در واقع این شركت هنوز نتوانسته به تعهدات خود دراین بخش عمل کند و حال، متقاضی تخریب قسمت دیگری ازبافت تاریخی گرگان است.»

قدس مفیدی درباره طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده گرگان كه باعث تخریب آثار ثبت شده ملی است تصریح می‌کند: «ثبت بافت تاریخی گرگان كه در سال 1310 به عنوان اثر ملی انجام شده به این معناست كه لزوم حفظ آن بناها را متخصصان درك كرده بودند. این ضرورت در سال‌های پس از انقلاب هم توسط تمامی دولت‌های جمهوری اسلامی تایید شد.»

عضوشورای انتظامی سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان تاکید می‌کند: «متولیان میراث فرهنگی هم مسئول شناسایی اثر ملی و تاریخی هستند و هم متولی حفظ و احیای آن.»

معاون میراث فرهنگی گلستان نیز طرحی كه قبلا توسط شركت عمران و مسكن سازان گلستان به اجرا درآمده را موفق نمی‌داند و می‌گوید: «طرح آفتاب همچنان بلاتكلیف است و متاسفانه در آن طرح، كارشناسان میراث فرهنگی هم كوتاه آمدند و در حدود پنج هكتار از بافت تاریخی گرگان را از دست دادیم.»

حمید عمرانی كه سرپرست پایگاه تاریخی شهر گرگان نیز هست با تایید این که «هدف اصلی حفظ بافت ارزشمند گرگان است» تاکید می‌کند که به هیچ عنوان اجازه طرحی را که باعث تخریب بافت تاریخی شود نمی‌دهد.

وی می‌گوید که چون بافت تاریخی و بافت جدید باید با هم تعامل داشته باشند و ما باید راهی را برای این ارتباط باز كنیم، این طرح را خواسته‌ایم اما «به هیچ عنوان نمی‌گذاریم بافت تاریخی صدمه بخورد».

با این حال به گفته عمرانی، در بافت قدیم شهر گرگان، تنها 25 بنای ثبت شده میراث داریم و بالغ بر 350 بنای ارزشمند تاریخی كه هنوز ثبت نشده‌اند وجود دارد. پرسش این است كه اداره کل میراث فرهنگی گلستان چگونه می‌خواهد جلوی تخریب این 350 اثر را که هنوز ثبت نشده‌اند بگیرد؟

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی
 


 


برخلاف نظر مسؤولان محیط زیست خوزستان
1389/11/2

به‌دنبال اظهارات رییس اداره‌ی محیط زیست خوزستان درباره‌ی مهار آتش در غار باستانی پبده در شهرستان لالی استان خوزستان، حمید جهانبخش، مربی غارنوردی، پس از بازدید دوباره از این غار، اعلام کرد:«آتش در این غار نه‌تنها مهار نشده، بلکه هم‌چنان در حال پیش‌روی است.»

کریمی، رییس اداره‌ی محیط زیست خوزستان، این غار را فاقد ارزش زیست محیطی دانسته و گفته بود که اداره‌ی میراث فرهنگی استان، آتش غار را خاموش کرده، اما جهانبخش تصریح کرد: «تا کنون هیچ فرد یا سازمانی برای مهار این آتش اقدام نکرده، مسؤولان حتا برای دیدن غار نیامده‌اند و نمی‌دانند آتش آن چگونه است.»

این مربی غارنوردی ادامه داد: «دود فضای داخلی غار را فراگرفته، نفس کشیدن برای مدت طولانی در داخل غار سخت است و آتش در زیر خاکسترهای ناشی از سوختن فضولات حیوانی انبوه‌شده در غار، هم‌چنان فعال است.»

وی با بیان این که در بازدید قبلی مرز سوختگی تا حدود 20 متری غار بود اعلام کرد: «در بازدیدی که یکشنبه 26 دی‌ماه با همراهی حسین حاجی‌پور ـ رییس هیأت کوه‌نوردی شهرستان لالی ـ از غار باستانی پبده داشتم، دیدیم که آتش روشن در زیر فضولات تا مرز 30 متری غار پیش رفته است.»

وی پس از تشریح مذاکراتی که با آتش‌نشانی لالی داشته گفت: «ما تصمیم گرفته‌ایم پی‌گیری کنیم و تا حد توان برای حفظ این اثر باستانی که تا چند ماه پیش زیستگاه خفاش‌ها و گونه‌های جانوری دیگر بود، تلاش کنیم.»

جهانبخش درباره‌ی سخنان رییس اداره‌ی محیط ‌زیست خوزستان هم که درباره‌ی خفاش‌های سوخته در آتش‌سوزی غار پبده گفته بود «خفاش‌های این غار از لحاظ زیست محیطی مهم نبودند» تأکید کرد: «خفاش‌ها به‌دلیل تغذیه از حشرات، نظم طبیعی منطقه را حفظ می‌کنند. جمعیت خفاش‌های غار باستانی پبده نیز ناچیز نبوده و مرگ آن‌ها یک فاجعه به‌شمار می‌آید که بعدها اثرهای آن مشخص می‌شود.»

برای غار پبده قدمت باستانشناختی 15هزار ساله تخمین زده شده و گیرشمن باستان شناس نامدار فرانسوی، غار پبده در شمال شرقی شهر شوشتر را نخستین سکونتگاه انسانی در ایران می‌داند و قدمت سکونت در شوشتر را به ده هزار سال تخمین می‌زند.

منبع: ایرن
 


 


1389/11/2

هرچند خبر روز گذشته مبنی بر ممنوعیت ورود خانم‌ها برای تماشای مسابقات فوتبال از سوی مسئولان وزارت ارشاد تكذيب شد اما به ‌دنبال تاكيد اداره‌ی اماكن نيروی انتظامی، امروز (2 بهمن) بازی ايران و كره جنوبی در سينماها پخش نمی‌شود.

مدير پرديس‌های سينمايی شهرداری تهران با اعلام اين مطلب، توضیح داد: «حضور خانواده‌ها و خانم‌ها در زمان پخش فوتبال باعث بالا رفتن ضريب امنيت می‌شود و از طرفی اداره اماكن نيز اعلام كرده كه سينماها نمی‌توانند به خانم‌های متقاضی تماشای فوتبال در سالن‌های سينما بليط بفروشند؛ لذا پخش مسابقات تا اطلاع‌ ثانوی در سالن‌های سينما متوقف شده است.»

اميرحسين علم‌الهدی در ادامه افزود: «اين استقبال به اندازه‌ای بود كه علاوه بر پرديس‌های ملت و آزادی قرار بود پرديس زندگی نيز به اين برنامه اضافه شود اما فعلا پخش فوتبال در سينماها متوقف شده است.»

وی در پایان تصریح کرد: «هم‌اكنون ارشاد درحال رايزنی با اداره‌ی اماكن در اين خصوص است و تا زمانی‌كه جواب قطعی ازسوی ارشاد برای مديران سينما اعلام نشود، پخش بازی‌های فوتبال از سالن‌های سینما همچنان متوقف است.»

این در حالیست که پیش از این علیرضا سجادپور، مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی وزارت ارشاد، ممنوعیت ورود زنان به سینماها برای تماشای مسابقات فوتبال را تکذیب کرده بود.

منبع: ایلنا

پیشینه:

تماشای فوتبال در سینماها هم برای زنان ممنوع شد

تماشای فوتبال در سینماها برای زنان: اماکن ممنوع کرده، ارشاد ممنوع نکرده


 


1389/11/2

پلیس افتا، ویژه «مبارزه با جرایم اینترنتی» روز یك‌شنبه 3 بهمن رسما آغاز به‌كار می‌كند. 

پیش از این فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینكه جرائم اینترنتی در دنیا رو به افزایش است از تشكیل «پلیس سایبری» یا «امنیت فضای تبادل اطلاعات» (افتا) خبر داده بود.

روز یك‌شنبه طی مراسمی پلیس فضای مجازی با حضور فرمانده نیروی انتظامی رسما آغاز به‌كار خواهد کرد و كمال هادیان‌فر به ریاست پلیس افتا منصوب شده است.

آن گونه که خبرگزاری فارس نوشته «با افزایش وقوع جرایمی نظیر تعرض به حریم خصوصی افراد، كلاهبرداری و جعل در فضای سایبری»، پلیس افتا علاوه بر «شناسایی و برخورد با متخلفان»، «امنیت كاربران اینترنتی را تامین خواهد کرد».

منبع: فارس
 


 


1389/11/2

عصر آدینه خانه هنرمندان میزبان عباس کیارستمی، محمد احصایی و آیدین آغداشلو بود تا هفتاد سالگی‌شان را جشن بگیرند و انبوه جمعیتی که پشت درهای تالار بتهوون نیز بودند و از تلویزیون مداربسته مراسم را تماشا می‌کردند، آمده بودند تا پنجاه سال ماندن این سه هنرمند در کوره راه هنر ایران را ستایش کنند.

محمد بهشتی، ایرج اسکندری، سیف الله صمدیان، جعفر پناهی، لیلی گلستان، فرزاد ادیبی، علیرضا سمیع آذر، ابراهیم حقیقی، غلامحسین امیرخانی، ساعد مشکی و خیلی‌های دیگر نیز آمده بودند تا در جشن هفتاد سالگی‌ این سه هنرمند حضور داشته باشند.

ابراهیم حقیقی که مسوولیت برگزاری این مراسم را به عهده گرفته بود در سخنانی تشابه این سه هنرمند را شناخت ریشه‌های کهن بومی‌‌ ایران و تطابق هنرشان با رفتار مدرن دانست.

وی در ستایس هفتاد سالگی این سه هنرمند فیلمی مستند هم ساخته بود که در آن هر کدام از این هنرمندان خاطراتی از یکدیگر گفتند و از دوستی‌هایشان گفتند، دوستی 55 ساله کیارستمی و آغداشلو که از دوره دبیرستان تا همین سال‌ها ادامه یافته است.

بعد از حرف‌های حقیقی او از مردم خواست که برای پاسداشت هفتاد سالگی این سه هنرمند به پا خیزند، جمعیت ایستاد و یک دقیقه به تشویق‌شان پرداخت.

مراسم قرار بود در همین جا تمام شود، اما صادق خرازی سفیر سابق ایران در فرانسه گفت که می‌خواهد متنی را بخواند و این سه هنرمند را سرچشمه فضیلت تاریخ و فرهنگ ایران دانست و از جهانی بودن این هنرمندان یاد کرد.

کیارستمی، آغداشلو و احصایی هیچ کدام سخنرانی نکردند تنها رو به جمعیت ایستادند و در برابر مردمی که برای آن‌ها آمده بودند تعظیم کردند.

در پایان نیز آخرین اثر این سه هنرمند در سال 2010 و 2011 که تا به حال در هیچ نمایشگاهی نشان داده نشده بود در گالری ممیز رونمایی شد.

تصاویری از این مراسم را می‌توانید اینجا ببینید.

منبع: خبرآنلاین


 


1389/11/2

با گذشت نزدیک به شش ماه از آغاز طرح تولید بنزین و دومین ماه از اجرای «قانون هدفمندی یارانه‌ها»، از روز گذشته تولید بنزین در 6 مجتمع پتروشیمی ایران به طور کامل متوقف شده است.

از مرداد ماه سال جاری به دنبال افزایش تحریم‌های بین المللی تولید بنزین در 6 مجتمع پتروشیمیایی شازند اراک، جم، برزویه (نوری)، امیر کبیر، واحد آروماتیک بندر امام و بوعل یسینا با ظرفیت تولید روزانه 15 تا 17 میلیون لیتر بنزین و 9 میلیون لیتر گازوئیل آغاز شده بود.

آمارهای ارائه شده از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی مدعی‌ست، «تاکنون بیش از یک میلیارد و 200 میلیون لیتر بنزین با عدد اکتان 100 در صنایع پتروشیمی تولید و به بازارهای مصرف داخلی عرضه کرده است.»

هفته گذشته سیدمسعود میرکاظمی ،وزیر نفت با اشاره به «کاهش روزانه حدود 14 میلیون لیتری مصرف بنزین کشور»، در جمع خبرنگاران گفته بود: «دیگری نیازی به تولید بنزین در صنایع پتروشیمی نبوده و از این رو تولید این فرآورده نفتی در صنایع پتروشیمی متوقف خواهد شد.»

پیشتر مسعود میرکاظمی، وزیر نفت از آماد‌ه‌باش مجتمع‌های پتروشیمی برای تولید آزمایشی روزانه بیش از 15 میلیون لیتر بنزین خبر داده بود.

این در حالیست که عسگر جلالیان، عضو کمیسیون انرژی مجلس هشتم شورای اسلامی، با اعلام اینکه «بنزینی که در پالایشگاه های کشور به شکل غیر استاندارد تولید می شود و سرطان‌زا است»، گفته بود: «اگر این بنزین سرطان‌زا در اختیار مردم قرار بگیرد مردم را به صورت حاد تری درگیر می‌کند و هزینه تمام شده آن برای کشور نیز بالاتر است.»

منبع: مهر

پیشینه:

 


1389/11/2

مدیر كل هواشناسی استان تهران با اشاره به اینكه تا روز چهارشنبه سامانه بارشی را در تهران نخواهیم داشت از افزایش غلظت آلاینده‌ها و پایداری جوی در پایتخت خبر داد.

مهندس محسن جباری با اشاره به نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی گفت: «تا روز چهارشنبه وزش باد مناسب و بارشی در تهران نخواهیم داشت و از روز یك‌شنبه نیز دمای هوا در تهران تا پایان هفته حدود سه درجه افزایش خواهد یافت و بدین ترتیب حداقل دمای تهران از زیر صفر خارج خواهد شد.»

وی با اشاره به پیش‌بینی جوی پایدار در تهران از روز شنبه تا اواخر هفته جاری افزایش غلظت آلاینده‌ها را برای تهران پیش‌بینی کرد.

منبع: ایسنا


 


1389/11/2

اسماعیل صحابه تبریزی از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت، برای تحمل ۴ سال حبس خود به اوین فرا خوانده شد.

وی که مهر ماه سال گذشته در مراسم دعای کمیل در منزل همسر شهاب طباطبایی بازداشت و پس از دو ماه انفرادی آزاد شده بود، شنبه دوم بهمن برای اجرای حکم به اوین خواهد رفت.

اسماعیل صحابه، مرداد ماه امسال‌ در دادگاهی که به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، به جرم نقش داشتن در برگزاری «کمیل سبز»، به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد که در دادگاه تجدید نظر به چهار سال حبس تعزیری تبدیل شده است.

در جلسه دادگاه صحابه، قاضی صلواتی، در اقدامی نادر، در دادگاه حضور نداشته و بدون شنیدن دفاعیات اسماعیل صحابه اقدام به صدور حکم کرده است.

منبع: کلمه


 


رییس کل سازمان نظام پزشکی خبرداد:
1389/11/2

دكتر شهاب الدین صدر در جلسه روسای انجمن‌های علمی تخصصی علوم پزشكی كشور از افزایش تقریبی 40 تا 60 درصدی هزینه های سلامت با اجرای طرح هدفمند كردن یارانه ها خبر داد .

وی اعلام کرد: «سازمان نظام پزشكی با انجام پژوهش و برگزاری همایشی با نخبگان جامعه پزشكی، آثار ناشی از این افزایش هزینه‌ها و راهكارهای جلوگیری از اثرات سوء آن رامورد بررسی قرار خواهد داد.»

رئیس كل سازمان نظام پزشكی كشور با بیان این كه اجرای قانون مهم هدفمند كردن یارانه‌ها قطعا آثار و نتایجی در حوزه سلامت كشور دارد كه باید مورد شناسایی قرار گیرد، پیش‌بینی کرد اجرای این قانون باعث افزایش 40 تا 60 درصدی هزینه‌های حوزه سلامت شود.

به گفته وی سازمان نظام پزشكی از دولت خواسته تا با اختصاص تسهیلات جبرانی و حمایتی از مراكز درمانی غیردولتی و صاحبان حرف پزشكی، از آثار سوء ناشی از افزایش هزینه‌ها جلوگیری کند.

منبع: کیهان
 


 


عضو هیأت رییسه مجلس:
1389/11/2

عضو هیأت رییسه مجلس با انتقاد از تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه، این موضوع را بی‌تفاوتی نسبت به نص صریح قانون دانست و گفت: «مهم‌تر از تمام ایراداتی که تاخیر لایحه بودجه بواسطه کمبود وقت بررسی آن ایجاد می‌کند، شکسته شدن حرمت قانون و بی‌احترامی نسبت به آن است.»

محمد دهقانی با بیان این که تاخیر در ارائه لایحه بودجه فرصت بررسی دقیق آن را از بین می‌برد افزود: «در آیین نامه مجلس که اجرای مفاد آن برای دولت هم لازم است، تاکید شده است که حداکثر تا ۱۵ آذر هرسال باید بودجه سال آتی کشور به مجلس تسلیم شود تا مجلس بتواند در فرصت مناسب، لایحه بودجه را بررسی کند.»

وی با تاکید بر این که «نقض آشکار قانون و بی‌توجهی به آن اگر رواج پیدا کند دیگر در کشور سنگ روی سنگ بند نمی‌شود» تصریح کرد: «وقتی بودجه با تاخیر ارائه می‌شود مجلس ناچار است آن را در سریع‌ترین زمان و با دو یا سه شیفت کار روزانه به تصویب برساند، و همچنین فرصت دفاع و توجیه مواد آن برای دولت هم از دست می‌رود.»

تجربه همکاری مجلس هفتم و هشتم با دولت احمدی‌نژاد نشان می‌دهد که علیرغم تاکید ماده 216 آیین نامه مجلس بر تاریخ 15 آذرماه برای ارائه بودجه توسط دولت، لایحه بودجه هرگز زود‌تر از نیمه دی ماه – یعنی حداقل با یک ماه تاخیر- به مجلس ارائه نشده است.

منبع: خانه ملت
 


 


سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد:
1389/11/2

 

بر اساس بررسی‌های گروه آمار سازمان پزشکی قانونی کشور، در 9 ماهه امسال، 19 هزار و 176 نفر در تصادفات رانندگی کشته شده‌اند.

این تعداد نسبت به مدت مشابه سال قبل، 5.3 درصد افزایش یافته است

رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی بیشترین افزایش تلفات ناشی از تصادفات در 9 ماهه امسال را در آذرماه اعلام کرد و گفت: «میزان تلفات ناشی از آن با افزایش 17.8 درصدی مواجه بوده است.»

جابر قره‌داغی با اشاره به افزایش 10 درصدی مصدومان تصادفات در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تصریح کرده است: «در 9 ماهه امسال 254 هزار و 59 نفر مصدوم ناشی ازتصادف نیز به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد 187 هزار و343 نفر مرد و 66 هزار و 716 زن بودند.»

همچنین به گفته وی، «استان‌های تهران با هزار و 812 نفر و خراسان رضوی و فارس هر کدام با هزار و546 نفر بیشترین تعداد کشته‌های ناشی ازحوادث رانندگی را در 9 ماهه امسال به خود اختصاص داده‌اند.»

منبع: آفتاب

 


 


رییس كميته روابط بين الملل فدراسيون فوتبال:
1389/11/2

 

رییس كميته روابط بين الملل فدراسيون فوتبال گفت: «محمود احمدي‌نژاد در انتخاب سرمربي آينده تيم ملي فوتبال دخالت خواهد داشت.»

عباس ترابیان در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود رئیس دولت هم باید سرمربی تیم ملی را تایید کند، گفت: «اگر بگوییم این‌طور نیست به مردم دروغ گفته‌ایم؛ از آن‌جایی که دولت خرج فدراسیون فوتبال را مانند پرسپولیس و استقلال می‌دهد، حق دارد در مورد سرمربی تیم ملی نظر بدهد.»

به اعتقاد وی، «دولت همان‌طور که در انتخاب دایی و قطبی نظر مستقیم داد حالا هم نظر می‌دهد.»

ایلنا در این خصوص نوشت: «با اين حساب ژست‌هاي قبلي كه دال بر مستقل بودن فدراسيون فوتبال در انتخاب جانشين قطبي بود، غير واقعي به نظر مي‌رسد.»

منبع: ایلنا


 


عباسعلی کدخدایی:
1389/11/2

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان گفت کسانی که به هر نحوی در حوادث سال گذشته نقش داشته‌اند «انتظار» نداشته باشند که این شورا مقابل پای آنها فرش قرمز پهن کند.

آقای کدخدایی امروز شنبه در جمع خبرنگاران همچنین اظهارات احمد جنتی مبنی بر اینکه نیازی به حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده نیست را رد کرد.

احمد جنتی چندی پیش در واکنش به شرط‌های انتخاباتی محمد خاتمی گفته بود نیازی به حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات نیست و آنها در صورت شرکت در انتخابات نیز رای نخواهند آورد.

با گذشت بیش از دو هفته از اظهارات آقای جنتی، سخنگوی شورای نگهبان ضمن تکذیب این اظهارات گفت که رسانه‌ها این مطالب را به درستی منعکس نکرده‌اند.

کدخدایی اظهارات جنتی را منحصر به خاتمی تلقی کرد و گفت: «ایشان مطلب را خطاب به گروه های سیاسی بیان نکرده اند. سوالی که از ایشان شده بود در خصوص فردی بود که در حوادث پس از انتخابات و فتنه سال گذشته نقش داشته ولی به جای پاسخگویی در مقام مدعی و طلبکارانه به میدان آمده بودند که آیت الله جنتی اظهار داشتند که دیگر نیاز به ورود اینها نیست.»

احمد جنتی دبیر شورای نگهبان یکی از هواداران سرسخت محمود احمدی‌نژاد است که در انتخابات سال گذشته به طور رسمی از نامزدی وی حمایت کرد.

منبع: خبرآنلاین

پیشینه
احمد جنتی: نیازی به حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات نیست


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته