گزارش خبری:
در حالیکه اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش درباره پاک بودن محیط آموزشی و عدم امکان معتاد شدن بچهها در مدارس به شدن تکذیب و با سکوت مواجه شده است، کارشناسان بر این باورند که سن اعتیاد در کشور پایین آمده و جوانها، بهويژه دانشآموزان به خاطر خوشباوری و صدالبته کنجکاوی، خیلی زودتر گرفتار معضلی به نام اعتیاد میشوند.
درهای بسته آموزش و پروش به روی تحقیقات
در حال حاضر آموزش و پرورش همچنان نمیخواهد زیر بار وجود اعتياد در مدارس ایران برود و حتی تمام راهها را برای انجام تحقیقات بیشتر بسته است و حقیقت این است که هیچ آمار درست و درمان و قابل استنادی از تعداد دانشآموزان معتاد در ایران وجود ندارد و برای همین مسئولان آموزش و پرورش میتوانند به راحتی ادعا کنند که محیط مدارس کاملا امن است.
حميدرضا حاجیبابايی، وزیر آموزش و پرورش دولت دهم كه اين روزها وجود مسائلی از قبيل تنبيه دانش آموزان و اعتياد در مدارس را تكذيب ميكند، از «توسعه ورزش دانشآموزی» و «گسترش نمازخانهها و کتابخانهها در مدارس» به عنوان اقدامات این وزارتخانه در زمینه مبارزه با انحرافات و اعتياد در مدارس یاد مي كند.
سهم 70 درصدی آموزش و پرورش
رئيس انجمن علمی مددكاران اجتماعی ايران در همین زمینه گفت: «بيش از 70 درصد سهم دستگاههای دولتی در بحث پيشگيری از اعتياد متوجه وزارت آموزش و پرورش است.»
مصطفی اقليما با انتقاد از برنامه های وزارت آموزش و پرورش افزود: «برنامههاي وزارت آموزش و پرورش درحال حاضر محدود ميشود به برگزاري چند كارگاه و چند بروشور آموزشی.»
وی تصریح کرد، «آموزش و پرورش به عنوان مرجع اصلي آموزشهاي پيشگيري از اعتياد در مدارس نه وجود اعتياد در مدارس را تاييد ميكند و نه كاري براي آموزش دانش آموزان انجام در این زمینه ميدهد.»
ایران، بزرگترین مصرف کننده مواد مخدر جهان
گزارش سال 2008 سازمان ملل میگوید که ایران بیشترین مصرف سرانه مواد مخدر در جهان را دارد و مدارس راهنمایی و دبیرستان، یکی از محیطهای اصلی برای شروع استفاده از مواد مخدر است.
مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز اذعان دارند، رواج مواد مخدر در میان دانشآموزان مدارس به ویژه در حاشیه شهر، به وضعیت نگرانکنندهای رسیده است.
مصرف کراک و شیشه در مدارس ابتدائی
این در حالیست که آخرین تحقیقات اجتماعی خبر از گسترش مصرف کراک در سطح جامعه و رواج آن به مدارس ابتدایی برخی نواحی در تهران میدهد.
براساس این تحقیق ، در زمینه مصرف مواد مخدر در ایران، بسیاری از افراد متعلق به گروه سنی زیر 18 سال با موادی چون «کراک» و «شیشه» کاملا آشنا هستند و استفاده از این مواد در بین این گروه سنی بسیار رواج یافته است.
به گفته علیاصغر حسنی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اعتیاد در مدارس نیز نفوذ قابل توجهی داشته به طوری که هماکنون بیش از 30 هزار دانشآموز معتاد در کشور وجود دارد و 46.6 درصد از افراد درگیر اعتیاد، زیر 29 سال سن دارند.
منبع: ایلنا
پیشینه:
آمار اعتياد در مدارس بيش از اعتياد در پادگانهاست
بودجه پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان در ایران پایین است
«سن شروع مصرف دخانيات به 13سال رسيده است»
یکی از پرسنل بهداشت و درمان سازمان زندان ها «شیوع آنفولانزای خطرناک در زندان گوهردشت» و «جانباختن تعدادی از زندانیان در بندهای غیر سیاسی» را تائید کرد و گفت: «همزمان با تاسوعا و عاشورا، دو مورد فوتی در بند 8 سالن دو این زندان داشتیم که به تائید اداره بهداشت کرج رسیده است.»
این مقام پزشکی زندان که نخواست نامش فاش شود، با ابراز نگرانی از وضع پیش آمده، گفت: «از سوی مقامات تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته و حتی هزینهای برای واکسیناسیون سراسری زندانیان در نظر گرفته نشده و این بیماری همچنان در حال شیوع هست به صورتی که بعضی از پرسنل هم دچار بیماری شدهاند.»
این عضو همکار سازمان زندانها همچنین اعلام کرد، «در زندان رجایی شهر (گوهردشت) نیز دو مورد فوت مشکوک وجود داشته و تایید شده است که دلیل مرگ به دلیل آنفولانزا بوده است.»
این در حالیست که به گفته منابع فوق، «زندانیان در زندان به صورت فشرده نگهداری میشوند، مثلا در بند 3 تعداد زندانیان 170 نفر است که در فضای حدودا صد متری نگهداری میشوند.»
وبسایت کلمه نیز در گزارشی با ابراز نگرانی خانواده زندانیان زندان رجایی شهر، نسبت به وضعیت بحرانی آن زندان و تبدیل ملاقاتهای حضوری به کابینی، به دلیل شیوع آنفولانزا در این زندان خبر داده است.
گزارشهای مشابه دیگری نیز از شیوع بیماری آنفلونزای خوکی در چند زندان دیگر کشور خبر داده است.
منبع: جرس
پیشینه:
۲۰ درصد زندانیان کشور همزمان سل و ایدز دارند
کمپین بینالمللی حقوق بشر: از معالجه زندانیان جلوگیری میشود
ابراهیم یزدی، وزیر خارجه پیشین و دبیرکل نهضت آزادی ایران از زندان به مکانی موسوم به «خانه امن»، متعلق به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی انتقال یافته است.
به گفته بازجوی پرونده، ابراهیم یزدی از بند 209 زندان اوین به بیمارستان منتقل شده و از آنجا به خانه حفاظت شده ای در یک منطقه نظامی انتقال خواهد یافت.
وی از همسر دبیرکل نهضت آزادی خواسته تا به جای سالن ملاقات زندان اوین، برای دیدار با همسرش به این خانه مراجعه کند اما ظاهرا خانم یزدی از قبول این درخواست و مراجعه به خانه امنیتی خودداری کرده است.
پیش از این و در سومین تلاش برای بازداشت این فعال سیاسی در سال گذشته، مامورین لباس شخصی در اصفهان بدون ارائه حکم قضایی آقای یزدی را به همراه تعدادی از اعضای نهضت آزادی به اتهام آنچه «اقامه غیر قانونی نماز جمعه» خوانده بودند، دستگیر کردند.
مقامات قضایی به دلیل پیشرفت بیماریهای قبلی (سرطان) ، افزایش درد و فشار خون در زندان دو ماه بعد با مرخصی او برای انجام عمل قلب باز موافقت کردند.
دستگاه قضائی جمهوری اسلامی دادگاه کهنسال ترین زندانی سیاسی ایران را همزمان با روز دانشجو در حالی برگزار کرد که جلسه دادگاه به علت حضور نیافتن آقای یزدی تشکیل نشد و عدم حضور ایشان در دادگاه، نگرانی های بیشتری نسبت به سلامتی وی بر انگیخت.
ابراهیم یزدی یکی از قدیمی ترین فعالان سیاسی در ایران محسوب می شود که در زمان انقلاب در سال 1357 به عنوان مترجم و یکی از مشاوران آیت الله خمینی همراه او از پاریس به ایران بازگشت.
منبع: سحام نیوز، بیبیسی فارسی
پیشینه:
ابراهیم یزدی به همراه تعدادی از اعضای نهضت آزادی بازداشت شدند
دادگاه ابراهیم یزدی برگزار نشد
فرزند ابراهیم یزدی: در ایران اسلامی جلوی برگزاری نماز را می گیرند
ببر سيبری نری که از روسيه برای طرح احيای ببر منقرض شده مازندران وارد ايران شده بود روز پنج شنبه در باغ وحش ارم تهران جان سپرد.
امير الهامی، مدير باغ وحش ارم در گفت وگو با خبرگزاری فارس علت مرگ اين ببر سيبری را ابتلا به ايدز گربه سانان يا بيماری ای ناشی از مصرف «گوشت خر» اعلام کرده است.
کشور روسیه در اردیبهشت ماه امسال، طی یک تفاهمنامه همکاری با ایران، یک جفت ببر سیبری را در مقابل دریافت دو پلنگ ایرانی ماده تحویل سازمان حفاظت محیط زیست ایران داد.
مدير باغ وحش ارم افزود: در زمان تحويل اين 2 قلاده ببر سيبري به باغ وحش ارم، سازمان محيط زيست هيچ شناسنامه سلامتي را تحويل باغ وحش نداد و تنها به يك برگه واكسينه شدن ببرها كفايت كرد.
الهامی در ادامه گفت: «سازمان محيط زيست قرار بود از باغ وحش پارك ارم تنها به عنوان يك زيستگاه موقتي يك تا 2 ماهه استفاده كند اما اين يك ماه و 2 ماه تبديل به 4 ماه، 6 ماه و در نهايت 8 ماه شد كه بالاخره هم اين ببر نر سيبري مرد.»
وي تأكيد كرد: «ما بارها به مسئولان محيط زيست درباره علائم بيحالي و آبريزش بيني ببر به محيط زيست هشدار داديم آنها هم آمدند و بازديد كردند اما مردد بودند كه چه اقدامي بايد انجام دهند.»
گفتنیست که این ببرها قرار بود تا برای اجرای «طرح احیای ببر منقرض شده مازندران» در پناهگاه حیات وحش میانکاله در شرایط نیمه اسارت نگهداری شوند.
منبع: فارس و آفتاب
سردار محمد عزلتی مقدم، رئیس کمیته ایثارگران ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی ۵۰ روز است که از دیدار با خانوادهاش محروم است.
خانواده مقدم بارها از دادستانی درخواست ملاقات حضوری با وی را نموده اند که تاکنون با این درخواست موافقت نشده است.
سردار محمد عزلتی مقدم رئیس کمیته ایثارگران ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی ۵۰ روز پیش هنگامی که از دیدار با مهندس موسوی برمی گشت در خیابان ربوده شد.
دادستانی انقلاب تا یکماه پس از بازداشت مقدم ازپذیرش مسئولیت بازداشت او امتناع کرد تا اینکه پس از پی گیری های خانواده وی معلوم شد که مقدم در بند ۲۰۹ زندان اوین بازداشت است.
آقای مقدم سابقه عضویت در دفتر سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حضور در جبهههای جنگ و ریاست نمایشگاه هوایی وزارت دفاع را در کارنامه خود دارد.
منبع: کلمه
زهرا رهنورد در گفتوگو با تلویزیون رسا درباره سرکوبهای صورتگرفته از سوی حکومت گفت: «این حاکمیت بسیار سرکوبگر بوده است و یکی از خشنترین چهرههای حاکمیت در ایران را، ما در چهرهی حاکمیت فعلی میبینیم.»
وی با اشاره به تعداد بالای زندانیان سیاسی تاکید کرد: «مردم ما از سرکوب نمیترسند، نمونهاش این همه زندانی کردنها است که هیچکس از آن ابایی ندارد؛ حتی به پیشواز زندان رفتهاند.»
رهنورد راههای عدم انفعال جنبش سبز را بیشمار خواند و «نترسیدن»، «هرگز سکوت نکردن»، «مبارزههای زیرزمینی و حتی «به یکدیگر لبخند زدن» را از جمله این راهها دانست و گفت: «ما همه با هم هستیم و با هر نماد و سمبلی میتوانیم این را به هم نشان دهیم و وحدتمان را حفظ کنیم.»
به گفته زهرا رهنورد «پیروزیهای زودرس خیلی زود از بین میرود.» او افزوده: «انقلاب اسلامی یکی از همانها بود که خیلی کار بزرگی بود. اما خیلی زودتر از آنچه انتظار میرفت نتیجه داد. ولی آن پیروزی فاقد زیرساختهای لازم بود و به همین دلیل خیلی زود و در همان هفت- هشت سال اول رو به انحطاط رفت و امروز بعد از سی سال به اینجا رسیدهایم.»
منبع: کلمه
خانواده نازنین خسروانی، روزنامه نگار زندانی توانستد با او دیدار کنند. این اولین ملاقات خانواده این روزنامه نگار بعد از نزدیک به دو ماه بازداشتش بوده است. این ملاقات به صورت کابینی انجام شده است.
خانواده نازنین خسروانی حال روحی وی را بسیار مناسب توصیف کردهاند. خانم خسروانی در این ملاقات به خانواده اش گفته است که از روز ۲۸ آذر تاکنون جلسه بازجویی نداشته است و در سلولی همراه با زندانی دیگری نگهداری می شود.
وی در این ملاقات به خانواده اش گفته است که هوای زندان به شدت سرد است اما ماموران زندان از دادن لباس گرم به او خودداری می کنند.
خسروانی همچنین گفته است که داروهای قلب او به صورت مستمر به او داده نمی شود. موضوعی که موجب اعتراض نازنین شده و آن را به پزشک زندان نیز انتقال داده است.
نازنین خسروانی، روزنامه نگار روزنامه های اصلاح طلبی چون نوروز، بهار، کارگزاران و شرق در بیش از یک سال گذشته فعالیت مطبوعاتی نداشته و در روز ۱۲ آبان ماه امسال بازداشت شد.
در ابتدا مشخص نبود خانم خسروانی به چه اتهامی بازداشت شده ولی پس از چند روز عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران گفت که او به جرم «اقدام علیه امنیت ملی» دستگیر شده است. دادستان تهران گفته بود پرونده این روزنامه نگار به زودی به دادگاه فرستاده می شود.
نازنین خسروانی در ملاقات با خانوادهاش گفته است که یک بار دادستان تهران در زندان اوین به ملاقات او رفته و برخوردش کاملا خوب بوده است.
منبع: کلمه و رادیو فردا
پیشینه:
نازنین خسروانی، روزنامه نگار، بازداشت شد
یورش دوباره ماموران امنیتی به منزل نازنین خسروانی، روزنامه نگار زندانی
بر اساس یکی از سندهای وزارت امور خارجه آمریکا که توسط ویکیلیکس منتشر شده، محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران در یکی از جلسات شورای عالی امنیت ملی که برای بررسی شرایط کشور پس از رویدادهای عاشورای سال گذشته برگزار شده بود، به محمود احمدینژاد یک سیلی زده است.
در گزارشی که در اوایل سال ۲۰۱۰ و اندکی پس از رویدادهای عاشورا سال گذشته در ایران از سوی سفارت آمریکا در باکو به وزارت امور خارجه آمریکا ارسال شده، به نقل از یک منبع «قابل اعتماد»، آمده است که فرمانده سپاه از دست محمود احمدینژاد که پیشنهاد اعطای آزادیهای فردی و اجتماعی و نیز آزادی مطبوعات را داده بود، عصبانی شده بود.
به گفته منبع مورد اشاره سفارت آمریکا در باکو، محمدعلی جعفری در این جلسه به احمدینژاد گفته است: «تو اشتباه میکنی، در اصل تو باعث و بانی این دردسرها شدی و حالا میگویی به مطبوعات آزادی بیشتر بدیم.»
محمود احمدینژاد در توجیه پیشنهاد خود که شگفتی حاضران در جلسه شورای عالی امنیت ملی را در پی داشت، گفته بود، مردم احساس خفگی میکنند و برای تلطیف اوضاع لازم است، آزادیهای فردی و اجتماعی و نیز آزادی مطبوعاتی بیشتری داده شود.
بر اساس این گزارش هر چند خبر ناتمام ماندن جلسه شورای عالی امنیت ملی به برخی از وبلاگهای فارسی راه یافته، اما در این خبر هیچ اشارهای به علت آن نشده بود.
منبع: رادیو فردا
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات میگوید در دفتر مشاور موسوی جزوه «بسیار تکاندهندهای» به دست آمد که در آن «طرح براندازی دین از ایران» پیش از انتخابات تاکنون ترسیم شده بود.
آقای مصلحی چهارشنبه شب (۸ دی) در جمع طلاب مدرسه فیضیه قم گفت: «این جزوه از دفتر علیرضا بهشتی به دست آمد و برای مطالعه و بررسی در اختیار یکی از بزرگان قرار گرفت و تدوین کنندگان آن مشخص شدند.»
مصلحی مدعی شد که «سران فتنه» میخواستند از حوزههای علمیه، مراجع و شخصیتهای علمی به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهدافشان استفاده کنند.
وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین گفته است که جزوهای که به گفته وی از منزل مشاور ارشد میرحسین موسوی «به دست آمده با ادبیات حزب توده بوده و به خوبی نشان میداد که همه اقدامات در جریان فتنه ۸۸ از قبل طراحی شده بود و آنها میخواستند اسلام و انقلاب را از ریشه بخشکانند.»
وی در عین حال با اذعان به برخوردار بودن رهبران معترضان از حمایت مردمی گفته است: «هرگاه فتنه از پشتوانه هرچند اندک مردمی برخوردار باشد، مهار آن را دشوارتر خواهد کرد که در جریان فتنه اخیر برخی سران فتنه از عقبه مردمی و سوابق انقلابی برخوردار بودند.»
مصلحی گفت: «در دوران اصلاحات ضربات سنگینی بر پیکره نظام اسلامی وارد آمد که شاید سال ها برای جبران آن زمان نیاز است که می توان جریان فتنه اخیر و مانع تراشی های آنها برای پیشبرد اهداف انقلاب را از جمله آنها دانست.»
وزیر اطلاعات همچنین مدعی شد که مأموران اطلاعاتی ایران توانسته اند شبکه های اجتماعی اینترنتی و نهادهای مردمی غیردولتی را که به گفته او برای پیشبرد اهداف «صهیونیسم جهانی» ایجاد شده بود، در هم بشکنند.
منبع: ایلنا، بیبیسی و رادیو فردا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر