رادیو کوچه
رییس مجلس خبرگان میگوید که هنوز به راه حلهای ارایه شده در نماز جمعه برای برون رفت از وضعیت فعلی اعتقاد دارد.
به گزارش ایلنا آیتاله هاشمی رفسنجانی روز دوشنبه در دیدار با جمعی از استانداران سابق ایران با بیان اینکه «قانون اساسی مهمترین محور حرکت است» تصریح کرد: «اجرای صحیح قانون اساسی و توجه به خواستههای مردم میتواند استحکام بخش نظام جمهوری اسلامی باشد.»
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت اعتمادبخشی به جامعه؛ اظهار داشت: «اعتماد نسل جوان و نخبگان به آرمانهای انقلاب سرمایهای برای آینده کشور است و باید با آسیبشناسی این موضوع شرایط به نحوی فراهم شود تا همگان احساس کنند در نحوه اداره کشور سهیم هستند»
وی افزود: «امروز سطح آگاهی مردم در دنیای جدید بسیار وسیعتر از گذشته شده و ارتباطات عامل مهمی برای همدلی و وحدت است.»
به گفتهی آیتاله هاشمی رفسنجانی «حکومتها در دنیای امروز به دنبال اقناع افکار عمومی هستند و دوران سرکوب و تحمیل پایان یافته است.»
آیتاله هاشمیرفسنجانی در پایان و پاسخ به پرسش حاضران در خصوص راهحلهای برونرفت از وضعیت موجود تاکید کرد: «راهحلهایی که به ذهنم میرسید در نماز جمعه مطرح کردم و هنوز نیز در کلیات به آن معتقد هستم.»
رادیو کوچه
در پی اجرای حکم اعدام ۵ نفر از شهروندان کرد به اتهام «تروریست و ضد انقلاب» بودن در روز یکشنبه در تهران میرحسین موسوی از رهبران مخالف دولت ایران با انتشار بیانیهای نسبت به این اقدام اعتراض کرد.
به گزارش تارنمای کلمه آقای موسوی در این بیانیه با انتقاد از عدم وجود «توضیحات روشن کننده» و «روند دادرسی ناعادلانه» تصریح کرد: «اعدام این ۵ نفر با حواشی تردید بر انگیز متضاد با عدل علوی است که دنبالش بودیم»
به گفتهی آقای موسوی قوه قضاییه از طرفداری مظلومان به سمت طرفداری از صاحبان قدرت ومکنت لغزیده است.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
اعلام اعدام ناگهانی پنج نفر ازشهروندان کشور بدون آنکه توضیحات روشن کنندهای از اتهامات و روند دادرسی و محاکمات به مردم داده شود شبیه روند ناعادلانهای است که در طول ماههای اخیر منجر به صدور احکام شگفتآور برای عده زیادی از زنان ومردان خدمتگزار وشهروندان عزیز کشور ما شده است.
وقتی قوه قضاییه از طرفداری مظلومان به سمت طرفداری از صاحبان قدرت ومکنت بلغزد مشکل است که بتوان جلوی داوری مردم را در مورد ظالمانه بودن احکام قضایی گرفت.
چگونه است که امروز محاکم قضایی از آمران وعاملان جنایتهای کهریزک و کوی دانشگاه و کوی سبحان و روزهای۲۵ و۳۰ خرداد و عاشورای حسینی میگذرند وپروندههای فسادهای بزرگ را باز نشده میبندند و به صورت ناگهانی در آستانه ماه خرداد، ماه آگاهی وحق جویی پنج نفر را با حواشی تردید بر انگیز به چوبههای دار میسپارند؟ آیا این است آن عدل علوی که به دنبالش بودیم؟
حسام میثاقی/ دفتر ترکیه / رادیو کوچه
hesam@koochehmail.com
«اما امروز که قرار است زندگی را از من بگیرند با عشق به همنوعانم تصمیم گرفتهام اعضای بدنم را به بیمارانی که مرگ من میتواند به آنها زندگی ببخشد، هدیه کنم … بگذارید قلبم در سینه کسی بتپد، مهم نیست با چه زبانی صحبت کند یا رنگ پوستش چه باشد فقط کودک کارگری باشد تا زبری دستان پینه بسته پدرش، شراره طغیانی دوباره در برابر نابرابریها را در قلبم زنده نگه دارد.»
این جملات از یکی از نامههای «فرزاد کمانگر» انتخاب شده بودند. فرزاد کمانگر، معلم کرد به همراه چهارتن دیگر، صبح یکشنبه، ۱۹ اردیبهشتماه ۸۹ در زندان اوین اعدام شدند. خبرگزاری نیمهدولتی فارس به نقل از دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که این افراد، بامداد روز یکشنبه، اعدام شدهاند.
در اولین تماسی که با آقای خلیل بهرامیان که وکالت سه تن از اعدامشدگان را در اختیار دارد، گرفتیم، او اظهار کرد که هیچ اطلاعی از این اعدامها ندارد. پس از گذشت چند ساعت، درباره پیگیریهایش و مراجعه به دادستانی با او گفتوگو کردیم. «خلیل بهرامیان»، وکالت فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان را بر عهده داشت.
به بنده جواب مثبتی ندادند. همه اظهار میکردند که پرونده در اختیار ما نیست. من به چندجا مراجعه کردم و همه همین جواب را دادند و گفتند ما خبر نداریم. در نهایت به دیوان عالی کشور رفتم تا ببینم بر اساس درخواستی که در سال ۸۷، برای تجدید نظرخواهی نسبت به دادنامه صادره، از طریق اجرای ماده ۱۸ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب ارایه دادم، به کجا رسیده که مشاهده کردم پرونده برای رسیدگی، از دادستانی تهران به دادستانی کل کشور ارسال نشده و در دادستانی تهران حبس شده است.
حدود ساعت یک و نیم بعدازظهر روز یکشنبه، مسوول دادستانی کل کشور در تهران بعد از مراجعه به کامپیوتر اعلام کرد که پرونده موجود نیست. بنابراین، بدون طی کردن سیر قانونی، حکم اعدام به دستور دادستان تهران اجرا شد و البته آقای مرتضوی نیز پرونده را به مرجع درخواستکننده یعنی دادستانی کل کشور، ارسال نکرده بود.
سیستم قضایی ایران همین است. یک دادگاه بدوی تشکیل میشود که البته طبق قانون اساسی، پروندههای سیاسی و مطبوعاتی، باید در دادگاه علنی و با حضور هیئت منصفه رسیدگی شود. چنین کاری انجام نشد و تنها یک قاضی تصمیمگیرنده بود که در مورد فرزاد کمانگر، وی پس از محاکمه در دادگاهی بین شش تا ۱۰ دقیقه به اعدام محکوم شد.
بعدن، زمانی که این حکم صادر شد به دادگاه تجدیدنظر ارسال میشود. در مورد این پرونده دیوان عالی کشور حکم را تایید کرد. طبق ماده ۱۸ قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب، اگر حکم صادره مغایر بینات شرعی و قانونی باشد، دادگاه و هیئت تشخیص حکم را نقض کرده و مجددن حکم صادر میشود. من نیز درخواست دوم تجدیدنظر که قانونی هم بود را ارسال کرده بودم، بنابراین حق نداشتند که حکم اعدام را اجرا کنند.
با توجه به پاسخی که از دادستانی کل کشور گرفتم، میفهمیم که پرونده سیر قانونی خود را طی نکرده و متاسفانه حکم اعدام اجرا شده است. بین کسانی که اعدام شدند، وکیل سه نفر بودم، فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان. وقتی حکم اعدام شیرین علو هولی صادر شد، او وکیل دیگری به نام آقای «شامی» داشت.
در مرحله تجدیدنظر، در حالی که آقای شامی نیز لایحه تجدیدنظرخواهی را فرستاده بودند، وکالت را بر عهده گرفتم. گفتند پرونده در مرحله تجدیدنظر است و وکیل نیز لایحه را ارایه کرده بنابراین فقط دوبار با خانم علم هولی، در زندان اوین ملاقات کردم.
در مورد مهدی اسلامیان نیز، وکیلش بنده بودم و ایشان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد. تقاضی تجدیدنظر کردم و دادگاه تجدیدنظر حکم اعدام را تایید کرد. این حکم درحالی صادر شد که موکلم هیچ دخالتی در جریان حسینیه شیراز نداشت و متاسفانه حکمش اجرا شد.
آیا فعالان سیاسی و مدنی در برابر این اعدامها سکوت خواهند کرد؟ «رحمان جوانمردی»، خبرنگار کرد در اینباره میگوید:
مسلمن باید اعتراض کرد. من بیشتر در جریان اعتراضها در خارج از کشور هستم و تا این لحظه صحبت از برگزاری آکسیونهای سراسری در روزهای آینده بوده است. در کردستان عراق و سلیمانیه، روز یکشنبه آکسیون برگزار شده و روز سهشنبه نیز آکسیون دیگری قرار است برگزار شود.
در هلند، روز دوشنبه از ساعت ۳ تا ۵ روبهروی سفارت ایران اعتراض خود را به کشتار و اعدام دستهجمعی اعلام خواهیم کرد. تلاشهای دیگری نیز در جریان است. از جامعه بینالمللی، فعالان حقوق بشر، سیاستمداران و تمامی انسانها بخواهیم که این اعدامها را محکوم کنند و همراه مردم ایران، صدای اعتراض خود را بلند کنند.
این موضوع نیز از طرق مختلف درحال پیگیری است. آنطور که تا این لحظه اخبار را دنبال کردهام، در آلمان هم روز یکشنبه ساعت پنج اعتراضی انجام شده است. از افراد مختلف شنیدهام که حتا اگر کسی در شهرهای دورافتاده زندگی میکند، اعتراض خود را به نشانه همبستگی با خانوادههای اعدامشدگان با روشنکردن پنج شمع، نشان میدهد.
آیا در ایران نیز برنامهای برای اعتراض هست؟
آنطور که در اخبار آمده، خانواده اعدامشدگان روز دوشنبه در مقابل دانشگاه تهران تجمع خواهند کرد. در کردستان جو متشنجی وجود دارد ولی تا بهحال اطلاعی ندارم که آیا اعتصاب عمومی که برای آن فراخوان داده شد، اجرایی شده است یا خیر. بعید نمیدانم که فراخوان عمومی برای اعتصاب در کردستان پاسخ مثبت بگیرد. همانطور که میدانید پتانسیل این موضوع در کردستان وجود دارد. در جریان شوانه سیدقادر اعتصابهای سراسری را شاهد بودیم، همینطور در رابطه با اعدامها اعتصابهای زیادی صورت گرفت.
در حال حاضر این موضوع فقط برای کردستان نیست. اعدامها شامل همه ایران میشود و فکر میکنم در داخل ایران، باید منتظر اعتراض باشیم و جمهوری اسلامی پاسخ خود را خواهد گرفت. در خبرها بود که فضای کردستان به شدت امنیتی است و از سوی دیگر تلفنهای زندان اوین را قطع کردهاند. منتظر این هستم که اعتراضهایی صورت بگیرد.
«سامان رسولپور»، دیگر روزنامهنگاری است که در اینباره میگوید:
پرونده این افراد، طی روندی طولانی مورد بررسی قرار گرفت. حاکمیت به دلیل اعتراضهای گستردهای که در کردستان و ایران صورت میگرفت و همچنین اعتراض سازمانهای مدافع حقوق بشر تا امروز، اعدامهای سیاسی به غیر از مورد «احسان فتاحیان» و «فسیح یاسمنی»، مدتها بود که متوقف شده بود.
این فرض همیشه وجود داشت که تحت شرایط خاصی، اعدامهای سیاسی در کردستان آغاز شود. امروز که دادسرای عمومی و انقلاب این خبر را منتشر کرد، همه شوکه شدند. انگیره حاکمیت از اعدام این افراد میتواند مهم باشد اما قطعن حاکمیت پیامدهایی که این اعدامها میتواند داشته باشد را بهطور دقیق مورد محاسبه قرار نداده است. در مورد پرونده فرزاد کمانگر و سایر اعدامشدگان، حساسیت زیادی وجود داشت. افکار عمومی، حداقل در کردستان، واکنش صریحی نشان خواهند داد.
قبل از اینکه حکم اعدام کمانگر تایید شود نیز، در شهرهای مختلف از جمله سنندج، مهاباد و کامیاران اعتراضهایی صورت گرفته بود. تقریبن هیچ خانوادهای یافت نمیشود که فرزاد کمانگر را نشناسد و نامههای او را نخوانده باشد. با هر انگیزهای که این اعدامها صورت گرفته باشد، افکار عمومی اعتراض خود را به هر شکلی که مقدور باشد نشان خواهند داد.
منظور شما این است که حاکمیت قصد سرکوب اعتراضهای مردمی و ایجاد ترس را داشته اما ممکن است این رویکرد نتیجه عکس داشته باشد.
فکر میکنم همینطور خواهد بود. دستاوردهای اعدام این افراد برای حاکمیت، به اندازه هزینههای تحمیلی نخواهد بود. همین الان شاهد هستیم که ایرانیان تمام نقاط دنیا، برای اعتراض در حال برنامهریزی هستند. حاکمیت هرگاه از خط قرمزها عبور و موضوعهای مهم برای افکار عمومی مردم کردستان را نقض کرده، همیشه شهروندان کرد واکنش نشان دادهاند. موارد بسیاری را در سالهای اخیر میتوان در این مورد ذکر کرد.
در سال ۸۴، نیروهای امنیتی یک جوان کرد را در مهاباد به قتل رساندند و حدود دو هفته شاهد اعتراضهای بسیار گسترده در شهرهای غربی و کردستان ایران بودیم. مسلمن حاکمیت همه ابعاد حرکت خود را نسنجیده و اینبار نیز برآورد صحیحی انجام ندادهاند.
یکی از اهداف موردنظر حاکمیت میتواند ایجاد فضای رعب و وحشت باشد و از سوی دیگر این پیام را همراه دارد که دور جدیدی از اعدامهای سیاسی دستهجمعی آغاز شده که باید به طور دقیق، مورد تحلیل و واکاوی قرار گیرد. اما همانگونه که ذکر کردم، بحث پیامدها از انگیزهها مهمتر است و باید دید، این اقدام حاکمیت چه پیامدهایی را به دنبال خواهد داشت.
رادیو کوچه
مازیار بهاری روزنامه نگار و فیلمساز ایرانی- کانادایی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تحمل بیش از ۱۳ سال حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب آقای بهاری را به گذراندن «۵ سال حبس به جهت اجتماع و تبانی با قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور، ۴ سال حبس به جهت جمع آوری و نگهداری اسناد محرمانه و طبقه بندی شده، ۱ سال حبس به جهت فعالیت تبلیغی علیه نظام، ۲ سال حبس جهت توهین به رهبر انقلاب، ۶ ماه حبس جهت توهین به رئیس جمهور و ۱ سال حبس جهت اخلال در نظم عمومی و ۷۴ ضربه شلاق» محکوم کرده است.
آقای بهاری خبرنگاره نشریه نیوزویک سال گذشته در جریان تهیه گزارش اخبار انتخابات ریاست جمهوری ایران یک روز پس از انتخابات از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و پس از ۱۱۸ روز حبس با قرار وثیقه سه میلیارد ریالی آزاد شد و توانست از ایران خارج شود.
گفته میشود در حکم دادگاه انقلاب آمده است که این حکم قطعی نیست و مازیار بهاری میتواند در مدت ۱۰ روز به این حکم اعتراض کند.
امیر وکاملیا / رادیو کوچه
پرفسور هرتسفلد میگوید:
«او اینگونه میاندیشید که پادشاه، زمانی میتواند در اندیشه آباد ساختن کشور باشد و ویرانیها را آباد کند که مردمانش از شعور و سواد کافی برخوردار باشند و اقدامات شاهنشاه را برای اقتدار کشور درک کنند. در آن زمان شرایط مساعد بود. داریوش انسانی متعالی و مردمانش به آن سطح ازفهم و شعور بودند.»
نظم دادن به مالیاتهای کشوری یکی دیگر از مهمترین اقدامات داریوش بزرگ است. به گفته پلوتارخ مورخ نامی (سالهای ۴۶ تا ۱۲۰ پس از میلاد): «همه ساله از کشورهای مختلف هدایایی به دربار شاهنشاهی ایران میآوردند تا اینکه داریوش مقدار مالیات را برای هر ایالت معین کرد.
سپس مامورانی را فرستاد به ایالتهای امپراتوری تا ببینند چه مقدارمردم توانایی پرداخت مالیات را دارند؟ آیا مبلغ تعیین شده فشاری را بر مردم تحمیل نمیکند؟ سپس ماموران به حضور شاهنشاه آمدند گفتند همه قادر هستند این مبلغ را بپردازند. با این حال داریوش بزرگ دستور داد همان مقدار را هم نصف کنند. درباریان علت را پرسیدن وی پاسخ داد ممکن است شهربانان هم، برای خود مبلغی از مردم به صورت غیرقانونی دریافت کنند پس باید این را در نظر گرفت.»
هرودوت میگوید:
«ازدیگر اقدامات مهم داریوش ابداع خط میخی پارسی باستان است. وی خطوط بینالمللی ایلامی بابلی را در ایران رواج داد و یک خط مشترک برای قلمرو شاهنشاهی ایران توسط اندیشمندان ایرانی ساخت که نام آن را میخی پارسی نام نهاد. که به زودی در ۲۸ کشور جهان رونق یافت.»
علاقه به آبادی رونق کشاورزی و سرسبزی از دیگر خصوصیات برجسته داریوش بزرگ بود. وی شهربان ساتراپ ایالتهای خود را موظف به کاشت درختان و رونق کشاورزی میکرد.
در نامهای که باستان شناسان آن را پیدا کردهاند و پرفسور ایران شناس گیریشمن آن را به چاپ رساند. داریوش بزرگ به حاکمان روسیه و آسیای صغیر چنین فرمان میدهد: «من نیت شما را در بهبود بخشیدن کشورم به وسیله انتقال و کاشت درختان میوه در آن سوی فرات و در بخش علیای آسیا، تقدیر و سپاس میگویم.»
طبق گفته پرفسورگیل استاین، دکتر دیوید استروناخ، پرفسور ریچای فرای و پرفسور علیرضا شاپور شهبازی:
«داریوش بزرگ برای بنا نهادن ساخت کاخهای پارسه از زنان به عنوان یکی از مهمترین نیروهای کاری استفاده میکرد. چندین مورد کتیبه بدست آمده، نوشته شده است که زنی در اینجا مسوول بیش از ۱۰۰ نفر کارگرمرد بود و یا زنی دیگر به دلیل مهارت شغلیاش حقوقی معادل ۳ مرد دریافت میکرد. یا درکتیبهای دیگر آمده زنان کارگر باردار، در ساختن پارسه از حقوق شاهنشاهی برای استراحت و بارداری استفاده کردند.»
پرفسور ژرژ کامرون استاد خطوط کهن باستان:
«کاخها و نبشتههای پرافتخار تخت جمشید یکی از شاهکارهای عالی بشر است که توسط داریوش بزرگ و فرزندش خشیارشا بنا نهاده شد. پلکان و ستونهای با شکوه آن در خور ستایش است.»
ماریژان موله میگوید:
«نخستین راه شوسه و زیرسازی شده در جهان را به داریوش نسبت داده است.»
به گفته هرودوت:
«داریوش در سال ۵۱۴ پیش از میلاد به اروپا لشگر کشید و و شبه جزیره بالکان را جزوی از ایران کرد. هدف وی از این کار گزارشی بود که به دربار ایران فرستاده بودند، مبنی بر اینکه قبایل اسکیتها مراسمی کشنده دارند و مردمانی وحشی و خونریز هستند.
این مردمان در مراسمی مردمان خود را به هوا پرتاب میکردند و از دگر روی در زمین نیزهایی فرو میکردند تا آنها پس از افتادن به زمین بروی نیزهها بیافتند و کشته شودند. این یکی از مراسم سالانه این کشورها و قبایل برای قربانی کردن در نزد خدایانشان بود. داریوش خود را راهبر صلح و خرد جهان میدانست و از گذشته فرهنگی بسیار کهن ایرانی برخوردار بود و به همین دلیل برای نابودی آنان اقدام کرد و لشگری بزرگ راهی آنجا نمود.»
محقق بزرگ آمریکایی پرفسور «ویلیام جیمز دورانت» میگوید:
«داریوش بزرگ برای آنکه نام خود را برای آیندگان جاودانه بگذارد دست به بنا نهادن کاخهای پرسپولیس زد. هنر و معماری این کاخ عظیم به جرات از معبد کرنک و تمام کلیساهای اروپا و میلان زیبا و باشکوهتر است. پلههای باشکوه کاخ در تاریخ بینظیر است. شاید بتوان گفت که کاخ صد ستون سنگی و کاخ آپادانا زیباترین بناهای تاریخ جهان در عهد قدیم و عهد جدید باشد که به دست انسان ساخته شد.»
به گفته پرفسور «گیریشمن»:
«داریوش بزرگ ایران را به ایالتهای بسیاری تقسیم کرد و در راس همه ایالتهای دولت مقتدر شاهنشاهی ایران راقرار داد، برای هر ایالت شهربان مقرر فرمود، برای هر شهربان دبیری گذاشت. در پایان در کل امپراتوری اشخاصی را گمارد تا وضع کشور را بررسی کنند و خطاها و کارهای غیرقانونی شهربانان را گزارش دهند.
این افراد گوشهای شاه نامیده میشدند این کار وی مورد ستایش همگان شده بود. زیرا مردمان از ترس این افراد که بالباسهای شخصی در جامعه بودند از هر اقدام غیرقانونی سرباز میزدند.»
«هرودوت» مورخ یونانی درباره داریوش بزرگ میگوید:
«روزی که داریوش از سربازان گارد شاهنشاهی بود در بازار قدم میزد و با «سیلوسون» برخورد کرد. سیلوسون برادر پویکرات دیکتاتور ساموسی بود. سیلوسون قبای قرمز رنگی بر تن داشت. داریوش به نزد وی رفت تا قبا را خریداری کند. ولی سیلوسون آن را بدون پول به وی هدیه داد. بعدها که داریوش به مقام شاهنشاه بزرگ منطقه شناخته شد سیلوسون به دربار وی رفت.
پادشاه او را به یاد آورد و گفت زمانی که من هیچ قدرتی نداشتم تو به من نیکی کردی پس دستور داد که به او طلا و جواهرات دهند تا دیگران را تشویق به کردار نیک کند. ولی سیلوسون گفت من هیچ نمیخواهم و تنها آمدهام تا شهر ما ساموسی را از دست دیکتاتور «اروی تس» نجات دهی. سپس داریوش لشگری به فرماندهی«اوتانس» به همراه وی عازم آنجا کرد و در نهایت یک جزیره به سیلوسون داده شد تا مردم شهر را به آنجا منتقل کنند تا زندگی راحتی داشته باشند.»
ماریژان موله و پرفسور هرتزفلدمیگوید:
«تقویم کنونی (ماه ۳۰ روز) ایران به دستور داریوش بزرگ پایه گذاری شد. او هیاتی را برای اصلاح تقویم ایران به ریاست دانشمند بابلی «دنی تون» بسیج کرده بود. بر طبق تقویم جدید داریوش، روز اول و پانزدهم ماه تعطیل بوده و در طول سال دارای ۵ عید مذهبی و ۳۱ روز تعطیلی رسمی که یکی از آنها نوروز و دیگری سوگ سیاوش بوده است.»
پرفسور هرتسفلدمیگوید:
«داریوش بزرگ طرح تعلمیات عمومی و سوادآموزی را اجباری و به صورت کاملن رایگان بنیان گذاشت که به موجب آن همه مردم میبایست خواندن و نوشتن بدانند. این اقدام وی نیز در تاریخ بیسابقه بود. او اینگونه میاندیشید که پادشاه زمانی میتواند در اندیشه آبادساختن کشور باشد و ویرانیها را آباد کند که مردمانش از شعور و سواد کافی برخوردار باشند و اقدامات شاهنشاه را برای اقتدار کشور درک کنند.
برجستهترین اقدام داریوش بزرگ بنیانگذاری نیروی دریایی ارتش ایران برای نخستینبار در تاریخ آریا بوده است. به گفته هرودوت داریوش ۲ گروه اکتشافی به دریا گسیل داشت. یکی از هند به دریای عمان و دریای سرخ و سپس از رود نیل روانه دریای مدیترانه نمود. گروهی را تا دریای اژه در کنار ایتالیا و از طرف دیگر گروهی را تا نزدیکی آفریقا فرستاد.
این اقدام داریوش بزرگ به حدی به سرعت پیشرفت کرد که در زمان لشگرکشی تاریخی خشیارشا به اروپا به گفته هرودوت ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار ناوگان دریایی ارتش شاهنشاهی ایران روانه اروپا شده بود. (هرودوت به طور کلی به ایرانیان خصومت بسیار میورزید و این را میتوان از کتابهایش پیدا کرد. او برای بزرگکردن شکست یونانیان از ایرانیان اینگونه نوشته که تعداد ایرانیان را بالای یک میلیون نفر میرسید، حال آنکه در دنیای آن زمان گردآوری ارتشی به آن بزرگی، خرجی بسیار داشته ولی اقدامات شاهان ایران بهقدری افتخارآمیز بود که او آنها را بازگوکرده است.) بعدهاخشیارشا آنها را به ۴ دسته تقسیم کرده بود: ناوگان جنگی برای پرتاب گویهای آتشین، ناوگان سرگور، برای دنبال کردن دشمن و تعقیب آنها، ناوگان بارکش برای جابهجایی ارتش و سربازان، و ناوگان مهندسی برای جابهجایی وسایل مهندسی برای پلسازی و کانال زدن و اقدامات مهندسی نظامی.»
پاداش به نیکوکاران و وطنپرستان و کیفردادن به افراد خائن از دیگر اقدامات داریوش بزرگ بود. هرودوت مینویسد:
«زوپیر» سردار برجسته ایرانی یک نمونه از این افراد نمونه بود. زوپیر پسر «مگابیز» بود. به داریوش خبر رسید که بابل شهر متمدن جهان آن روز که جزوی از ایران کورش بود سر به شورش نهاده است و مردان بابلی زنان خودشان را در منطقهای گرد آوردهاند و همگی را خفه کردهاند. چون این خبر به داریوش بزرگ رسید وی لشگری بزرگ روانه بابل کرد. ولی شهر بابل دیوارهای بسیار بلندی داشت ماهها ارتش شاهنشاهی ایران در کنار دیوارها منتظر ماندند ولی نتوانستند وارد بابل شود. تا اینکه زوپیر نقشهای کشید و گوشها و بینی خود را برید و خود را با ضربات شلاق آغشته به خون کرد و به پیش داریوش شاه رفت.
شاهنشاه از دیدناین منظره سردار خود تاسف خورد و گفت: «چه کسی تو را چنین کرد؟» وی پاسخ داد: «من این کار را برای گشودن درب بروی سپاه ایران زمین کردهام و هم اکنون به سوی بابل میروم و خود را فراری خطاب میکنم که داریوشمن را چنین کرده است.» داریوش شاه پاسخ داد: « به خدای که من راضی به این نبودم که تو با خود چنین کنی و حاضر بودم از بابل صرفه نظر کنم.»
نقشه زوپیر عملی شد و بابلیها وی را به درون شهر راه دادند. زوپیر در سومین نبرد با ایرانیان دروازه شهر را گشود و بابل توسط سپاه وطنپرست داریوش فتح شد. داریوش در فرمانی تاریخی زوپیر را بالاترین وطن پرست (بعد از کورش بزرگ) نامید و خاندان وی را برای همیشه مورد حمایت دولت قرار داد و هر ساله هزاران سکه به خاندان وی عطا نمود.
تاریخ هرودوت – اوانس -
ایران از آغاز تا اسلام – پرفسور گیریشمن
سرزمین جاوید – پرفسور هرتزفلد – ماریژان موله
آرمانهای شهریاران ایران باستان – دلفگانگ گنادت – ترجمه سیف الدین دولتشاه
ایران باستان – استاد پیرنیا
سام شریف / رادیو کوچه
sam@koochehmail.com
نمایشگاه کتاب تهران در حالی برگزار شد که فضای نمایشگاه زیر پوشش دوربینهای مداربسته قرار داشت. ۱۴ اردیبهشت «محسن پرویز» رییس نمایشگاه کتاب تهران به مخالفان هشدار داد که از نمایشگاه کتاب بهرهبرداری سیاسی نکنند. او تامین امنیت نمایشگاه را بر عهده مسوولان انتظامی و امنیتی دانست.
در نخستین روز برگزاری، برخی از کتابها، از جمله تمامی آثار یوسف صانعی و آیتاله منتظری از سطح نمایشگاه برچیده شدند. در روز آغاز نمایشگاه مسوولان وزارت فرهنگوارشاد مانع از حضور غرفه و انتشارات محمد بهشتی در نمایشگاه تهران شدند. یکی از مسوولان دفتر نشر آثار بهشتی گفت که مجوز برای تشکیل غرفه صادر شده بود ولی در روز اول غرفه توسط انتشاراتی دیگری اشغال شده بود. او گفت پس از مراجعه به مسوولان برگزاری اطلاع یافت که مجوز این انتشارات باطل شده است.
بر اساس گفتههای «حسین ساجدینیا»، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، پس از اطلاع نیروی انتظامی از توزیع کتاب «موسوعه الخلیج العربی» در غرفه مصر این غرفه، پلمپ و کتابهای توزیع شده جمعآوری شد.
معترضان به نتایج اعلام شدهی انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ماههای گذشته از هر فرصت و تجمعی برای بیان اعتراض خود استفاده کردهاند. حامیان جنبش سبز از طریق پایگاههای اینترنتی برنامهها و حرکتهای مختلفی را برای آنچه سبز کردن نمایشگاه بیست و سوم عنوان شده پیشنهاد میکنند. ظاهرن احتمال انجام حرکتهای اعتراضی ماموران امنیتی را به شدت نگران کرده است. پایگاه اینترنتی «بامداد خبر« هشتم اردیبهشت نوشت: «ماموران امنیتی به مدیران انتشاراتیهای فعال در حوزه ادبیات و علوم انسانی هشدار دادهاند که هرگونه شائبه تبلیغ علیه نظام و حتا گفتوگوهای سیاسی در غرفهها با برخوردی شدیدتر از آنچه به فکر خطور میکند، مواجه خواهند شد.»
منتقدان شدیدتر شدن اقدامهای امنیتی را نشانهی نگرانی حکومت از گسترش حرکتهای اعتراضی عنوان میکنند. اما از سویی دیگر کانون نویسندگان ایران با صدور بیانیهای نسبت به سانسورهای اعمال شده در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، انتقاد کرده است.
در این بیانیه آمده است: «این که واژه یا واژههایی در محاق توقیف جان میبازند حدیثی چندان تازه نیست؛ این نیز که حاصل اندیشهی نویسندگان، شاعران، مترجمان، محققان، هنرمندان، و دیگر دستاندرکاران حوزهی رسانهها در فضای خوفآلود سانسور مجال ظهور پیدا نمیکند حدیثی مکرر است.
این که زحمات اهل فرهنگ و اندیشه، ناشران مستقل و تمامی گردانندگان حوزهی چاپ و نشر در آخرین مراحل ورود به بازار کتاب با خمیرشدن بر باد میرود، روندی است که در این دیار سابقهیی ننگین و طولانی دارد. این نیز که کتابخانهها مورد یورش قرار گیرند و فضای آشویتسوار کتابسوزان از بوی سوختگی کلمات پر شود در ایران بیسابقه نیست. حتا گاه عاشقان کتاب برای نجات جان خود یا انسانهای دیگر به ناگزیر خود کتابهای خویش را به آتش کشیدهاند.
این که به کامپیوترهای ادارهی متولی کتاب فرمان داده شود کلمات مجرم را شناسایی کنند دیری است که به عادت سانسورچیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبدیل شده است. این نیز روندی رو به فزونی است که چند سالی است نهتنها از حضور برخی از ناشران مستقل در نمایشگاه کتاب جلوگیری میکنند، بلکه آنها را در چنان تنگناهای حرفهیی قرار دادهاند که شماری از این ناشران، برای تن ندادن به تهدید و توهین و تحقیر، عطای ورود به نمایشگاه کتاب و رویارویی با برگزارکنندگان آن را به لقایش بخشیدهاند و نامشان به خطی از خطوط قرمز وزارت ارشاد تبدیل شده است.
اما تازگی دارد که امسال در بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب، که برگزارکنندگان آن در بوقهای تبلیغاتی خود صلای ترویج و توسعهی فرهنگ کتابخوانی سر میدهند، گذشته از این که شماری از ناشران سرشناس اجازهی ورود به نمایشگاه را پیدا نکردند و ورود برخی نیز مشروط و ملتزم پذیرفته شد، برگزارکنندگان نهتنها با ایجاد گشتهای نامحسوس و سانسورچیهای آنلاین فضایی رعبآور ایجاد کردهاند، که پا را از این فراتر نهاده و در آستانهی نمایشگاه کتاب در حرکتی بیسابقه پروانهی نشر تنی چند از ناشران را لغو و برخی از آنها را به مراجع امنیتی احضار کردند.»
در پایان این بیانیه آمده است: «کانون نویسندگان ایران که بنا بر منشور خود آزادی اندیشه و بیان بیهیچ حصر و استثنا را حق مسلم همگان میداند، فشار روزافزون بر ناشران مستقل را بهشدت محکوم میکند و نسبت به روند رو به افزایش سانسور، اختناق و سرکوب فرهنگی هشدار میدهد.»
در طی سالهای گذشته بسیاری از ناشران در ایران با مشکل سانسور دست و پنجه نرم میکردند. از آنجا که حوزه فرهنگ در ایران همواره زیر سیطره حاکمان بوده است و آنها تمام منویات مورد علاقه خود را در اختیار مردم قرار میدادند ایرانیان از دریافت این بستههای فرهنگی اکراه داشتند.حاکمان به سختی در برابر نشر هر نوع فرهنگ منتقد و مخالف مقاومت می کردند چه در دولت پهلوی و حکومتهای پیشتر و چه آنگاه که ایرانیان در سال ۱۹۷۹ به امید دستیابی به آزادی قیام کردند و پس از آن رتبه کشورشان در زمینه آزادی مطبوعات به چهار کشور پایانی دنیا تنزل کرد. روند سانسور کتاب و عدم مجوز چاپ طی سالهای اخیر فزونی گرفته است.
امسال در اولین روز نمایشگاه کتاب مدیر نمایشگاه اعلام کرد: «پروانه نشر نباید در کشور دایمی باشد. نمایشگاه کتاب هم یک محیط فرهنگی و هنری است که هیچکس حق ندارد از آن بهرهبرداری سیاسی کند.» او در در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر تعداد ناشرانی که از حضور در نمایشگاه منع شدهاند و علت ممانعت از حضور آنها در این دوره از نمایشگاه، گفت: «طبق ضوابطی که کمیته انضباطی ناشران تبیین کرده است، برای برخی از ناشران متخلف در دورههای قبل، جریمه ممانعت از حضور در دوره بعدی نمایشگاه کتاب درنظر گرفته شده است.»
او با انتقاد از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب در دورههای پیشین که به گفته او، نسبت به تخلفات ناشران بیتوجهی میکردند، تاکید کرد: «اسناد و مدارک بسیاری در بایگانی وزارت ارشاد هست که نشان از عدم برخورد برگزارکنندگان دوره های قبل نمایشگاه با متخلفان دارد.»
پرویز خاطرنشان کرد: «در سال گذشته، برای جلوگیری از این روند تصمیم گرفته شد با متخلفان برخورد شود و نباید انتظار داشت که اگر تخلفی صورت میگیرد، از یاد برود.»
رییس نمایشگاه کتاب تهران متذکر شد: «گاهی امکان طرح دلیل جلوگیری از حضور برخی از ناشران در نمایشگاه کتاب تهران نیست و از همین رو عدهای میآیند از این مساله سو ستفاده میکنند و علت ممانعت از حضور در نمایشگاه را به مسایل دیگر میبندند، بهویژه چند ناشری که به دلیل برخی از مسایل اخلاقی و حقوقی، نمیخواهم از آنها نام ببرم و از آنها خیلی دلگیر و ناراحتام. آن ها در دورههای گذشته تخلفاتی را مرتکب شدهاند و امروز طلبکار ما هستند که چرا به ما غرفه ندادهاید و اینقدر جسارت به خرج میدهند و میآیند شکایت مرا به نزد افراد دیگر میبرند.»
از دیگر موارد سانسور میتوان به گزارش خبرگزاری فارس از نزدیکان به دولت، اشاره کرد. فارس در گزارشی نوشته است: «عرضه کتابهایی که به تبلیغ فرقههای ضاله و عرفان التقاطی بپردازند و در آنها نسبت به آموزههای دینی و مذهب شیعه جعفری، بیتوجهی شده باشد در نمایشگاه کتاب ممنوع است.»
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد اللهیاری در گفتوگو با ستاد خبری بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، گفت: «تمامی کتابهایی که با استفاده از واژههای مجعول، تمامیت ارضی جمهموری اسلامی ایران را هدف قرار دهند نیز مشمول این ممنوعیت میشوند.» وی افزود: «از عرضه کتابهایی که جنبه ترویجی و تبلیغاتی برای ادیان دیگر دارند نیز جلوگیری بهعمل خواهد آمد.»
به گفته مدیر کمیته ارزشیابی و نظارت عرضه «کتابهایی که وحدت ملی کشور را تهدید کنند و همچنین آثاری که قصد توهین و یا احیانن وهن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند، در نمایشگاه کتاب تهران ممنوع خواهد بود.»
بیدلیل نیست بزرگترین اتفاق در حوزه نشر، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در حالی هر ساله اتفاق اتفاق میافتد که سرانه مطالعاتی مردم آن بهطور متوسط ۷ دقیقه در روز است.
اردوان روزبه / رادیو کوچه
ardavan@koochehmail.com
در پی اعدام صبح روز یکشنبه در زندان اوین اعتراضهای ایرانیان در کشورهای مختلف آغاز شده است. سحرگاه نهم ماه می پنج زندانی در این زندان به نامهای «فرزاد کمانگر»، «شیرین علم هولی»، «علی حیدریان»، «فرهاد وکیلی» و «مهدی اسلامیان» محکومانی بودند که پس از مدتها زندان، اعدام شدند. خبرها حاکی از اعتراض ایرانیان ساکن در کشورهای دیگر است. در آمریکا و بخشهایی از اروپا تاکنون برنامهریزیهایی شده است.
پاریس صحنهی دستگیری ایرانیان معترض
پاریس از عصر امروز به وقت محلی شاهد بروز درگیری بین پلیس و معترضین در برابر سفارت ایران در پاریس بوده است. «از ساعت دو بعد از ظهر به وقت پاریس تعداد نزدیک به بیش از هزار ایرانی در برابر سفارت ایران به نشانه اعتراض به اعدام پنج زندانی سیاسی در ایران اقدام به دادن شعار در برابر این سفارت کردند که با دخالت پلیس فرانسه تعداد زیادی از معرضین را دستگیر کرد که بنابر اظهارات شاهدان بیش از سه دستگاه اتوبوس دستگیرشدهگان را از محل دور کرده است.» لازم به توضیح است در میان دستگیرشدهگان چهرههای فعال نظیر «نوشابه امیری» روزنامهنگار ایرانی نیز دیده میشود.
در گفتوگوی اردوان روزبه با «سامان رسول» روزنامهنگار در اروپا به چگونگی این اعتراض در برابر سفارت ایران در پاریس اشاره کرد:
شوک و اعتراض در کلن
پس از اعلام اعدام پنج فعال سیاسی بنابر اظهار فعالان مدنی در آلمان، معترضین با حضور در خیابانها و راهپیمایی چند کیلومتری با دادن شعار نسبت به وضعیت حقوق انسانی در ایران اعتراضشان نسبت به این اعدام غیرمرسوم در عرف حقوقی را ابراز کردند.
Click here to view the embedded video.
همچنین با برنامهریزی فعالان مدنی در این کشور تظاهراتی در شهرهای مختلف برگزار شد. عصر امروز در شهر کلن معترضین در اعتراض به اعدامها تجمع خواهند کرد.
اردوان با «اختر قاسمی» روزنامهنگار و فعال مدنی در آلمان هم مصاحبهای داشته است:
ایرانیان تورنتو در اعتراض به اعدام
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی با صدور بیانیهای در تهران از همه ایرانیان در سراسر دنیا خواست تا با برگزاری گردهمایی و تجمع، این اعدامها را محکوم کنند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی شوند.
سحرگاه یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه پنج زندانی سیاسی فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علمهولی و مهدی اسلامیان، بدون اطلاع وکلا و خانوادههایشان به چوبهی دار سپرده شدند تا بار دیگر بر همگان آشکار شود که رژیم جمهوری اسلامی پایبندی به موازین بینالمللی حقوق بشر و نیز قوانین انسانی را ندارد.
به دنبال این اعدامهای سیاسی و غیرانسانی، که جامعه ایرانی را شوک زده کرده است، خانوادههای این زندانیان سیاسی تصمیم گرفتند که در اعتراض به این جنایات و نقض حقوق انسانی ایرانیان، در مقابل درب اصلی دانشگاه تهران دست به تجمع بزنند.
همراه با این حرکت، جمعی از دانشجویان و جوانان ایرانی در تورنتو روز یکشنبه بعدازظهر در میدان «مل لستمن» گردهم آمدند تا این اعدام را محکوم کرده و حمایت خود را از حقوق کلیه زندانیان سیاسی نشان دهند.
در این خصوص هم صحبتهای اردوان با «ارشیر زارعزاده» مسوول کمیتهی دانشجویان دفاع از زندانیان سیاسی در مورد وضعیت اعتراض در تورنتو رامیشنویم:
«مهدی کروبی» از رهبران مخالف دولت ایران طی نامهای خطاب به دادستان تهران با انتقاد از بازداشت و فشار بر «محمد داوری»، سردبیر وبسایت سحام نیوز خواستار توقف «اعترافگیری» از وی و رسیدگی به پروژه تخریب علیه خود شد.
بنا به گفتهی آقای کروبی، علت انتشار این نامه، اظهارات مینا جعفری، وکیل آقای داوری مبنی بر اینکه «موکلش را تحت فشار قرار دادهاند تا علیه کروبی اعتراف کند و ماجرای تجاوزهای پس از انتخابات در زندانها را دروغ بخواند» بود.
در بخشی از این نامه آمده است: «اعترافگیری و توابسازی چه سودی دارد؟ برای اطلاع شما و دیگران اعلام میکنم که مسوولیت تمام اسناد و مدارک و فیلمهایی که من از تجاوزها و شکنجهها ارایه کردهام تنها با خودم است و نه آقای داوری و نه هیچکس دیگری دخیل در این ماجرا نبوده است که اکنون ضرورتی برای اعترافگیری از آنها وجود داشته باشد، و بدین ترتیب اعترافگیران زحمت خود میبرند و بر خستگی خود میافزایند.»
این رهبر اصلاحطلب در پایان این نامه ضمن تاکید بر بیگناهی محمد داوری، خواستار توقف «اعترافگیری و توابسازی» و تبرئه و آزادی سردبیر سایت سحام نیوز شده است.
متن کامل این نامه را از اینجا مشاهده کنید.
وزارت بهداشت ایران آلودگی ۸ برنج وارداتی به سرب را تایید کرد.
به گزارش فارس مسوولان وزارت بهداشت آلودگی ۸ برنج واردتی از جمله برنج آریا و چند برنج دیگر را که بیشتر هندی هستند به سرب تایید کردند اما اعلام کردند که در مورد آلایندگی به آرسنیک هنوز استانداردی که مورد تایید همه باشد وجود ندارد.
حسین حسنی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اعلام این خبر افزود: «مسوولان معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت روز یکشنبه در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گزارش این وزارتخانه را درباره آلودگی برنجهای وارداتی ارایه کردند و طی آن بر خلاف گذشته که آلودگی این برنجها را انکار میکردند، آلودگی ۸ نوع برنج وارداتی را که بیشتر آنها هندی هستند، تایید کردند و قرار شد اسامی آنها را تا یک هفته آینده اعلام کنند.»
به گفتهی آقای حسنی میزان سرب موجود در این برنجها بیش از ۵ برابر حد مجاز است.
وی گفت: «در مورد میزان وجود آلاینده آرسنیک که در برخی داروها از جمله داروهای انعقاد خون نیز مورد استفاده قرار میگیرد در این برنجها مسوولان وزارت بهداشت اعلام کردند که هنوز استاندارد مشخصی در این زمینه ندارند و در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد».
مرتضا خسروی (هیچ) / رادیو کوچه
دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه – ۱۰ می
شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران
اجرا: اعظم
استودیو: مارال
تقویم تاریخ – مریم
گزیده اخبار مطبوعات ایران
روزنگاشت – «گذشتی که حاصلش عشق شد» - زادروز «وین والتر دایر» – محبوبه
سوت – «شکست سنگین پرسپولیس مقابل ابومسلم» – محمدرضا
بخش – اول اخبار
گفتوگوی روز – «بازتاب اعدام کمانگر در مجامع بینالمللی» – اردوان روزبه
گزارش روز – «افتتاح بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» – سام
بخش دوم اخبار
پارس نامه – «نظر مورخین و اساتید درباره داریوش بزرگ» – امیر و کاملیا
گفتوگوی روز – «افکار عمومی در مقابل اعدامها، سکوت نخواهد کرد» – حسام میثاقی
بخش سوم اخبار
تقی رحمانی
برای آقا رسول که کارگر معلم است و تقدیم به معلم در بند خاکساری:
رسول بداقی صریح و صمیمی است. او زاده کوهدشت لرستان و معلم ساکن اسلامشهر است. این عضو کانون صنفی معلمان ایران برای سومین بار از سال ۱۳۸۴ بازداشت شده و از شهریور ۱۳۸۸ بلاتکلیف در زندان است.
آنچه از او به یاد دارم حدیث خیلی دور و خیلی نزدیک است. خیلی دور است چون من نه معلم بودهام و نه کارگر. خیلی نزدیک است برای اینکه او دردآشنای تجربی وضعیت معلمان و آموزش و پرورش به عنوان پایه تربیتی جامعه است. اما چرا کارگر معلم است. اولین یا دومین باری که او را دیدم با آرامش و بدون حسادت خاصی میگفت من در اکثر این آپارتمانهای بلند و بالا ساکن بودهام. بعد ادامه داد که از دوران دبیرستان هم کار کردهام و درس خواندهام.
او میگفت راحتترین کارم کارگری ساختمان آن هم برای سالیان طولانی بوده است. هیکل لاغر و تکیدهاش این ادعا را ثابت میکرد. اما بداغی فقط معلم زجر کشیده نبود. نگاه تجربی او بیشتر از سن و سالش نشان میداد. رسول اعتقاد داشت حاصل نهایی کلاسهای درس آموزش و پرورش بسیار پایینتر از تلاشی است که خانواده، شاگردان و معلمان انجام میدهند. او معلم منطقه اسلامشهر تهران بزرگ است.
سخن گفتن او از سختی مضاعف معلمان و شاگردان جنوب شهر تهران نشان از تجربه عملی وی در آموزش و پرورش است. فعالیتش در کانون صنفی معلمان زبانزد خاص و عام است. او عمیقن اعتقاد داشت در صورت قدرت یافتن کانون صنفی معلمان بخشی از دغدغه این قشر زحمتکش حل میشود و در نتیجه تعامل این کانون با آموزش پرورش است که امکان بالا رفتن کیفیت تحصیل در آموزش و پرورش فراهم میشود. بداقی به فعالیت صنفی و اجتماعی ایمان دارد و به خوبی نسبت مثبت رفاه، شخصیت دادن و طرف گفتوگو بودن معلمان را با وزارت آموزش و پرورش با کیفیت یافتن نظام آموزشی توضیح میداد. ایستادگی، سماجت و فعالیت او به رغم بسیاری از موانع داخلی و خارجی برای کانون هیچگاه قطع نشد. رسول مذهبی و معتقد است اما در فعالیت صنفی برای همه معلمان فعالیت میکرد.
به عبارتی صفت مذهبی بودن به جای تنگ نظری و خودی و غیر خودی کردن به او دریادلی میهد. تلاش وافرش برای رهایی فرزاد کمانگر شاهدی بر مدعای ماست. این تلاش مشتی از خروار است. من به رسول بداقی همدل و نزدیک هستم زیرا قدرت یافتن و به رسمیت شناخته شدن کانون صنفی معلمان را به معنای تقویت جامعه مدنی میدانیم. زیرا که ما به حذف اعتقاد نداریم بلکه خواستار آن هستیم که حق همه به رسمیت شناخته شود.
این کارگر معلم دردکشیده اما مقاوم و صبور به دنبال حق طبیعی و مدنی خود و همکارانش است. زندان ماندن او و امثال پاکساریها به معنای نادیده گرفتن حق مسلم چند صد هزار معلم است که خواستههای برحقی دارند که این خواستهها فقط رفاهی نیست. بلکه پذیرش شخصیت معلمان در راس آنها قرار دارد. آموزش و پرورشی که میخواهد فرزندان قوی و مستقل در جامعه تربیت کند باید حقوق مدنی معلمان را به عنوان مربی شاگردان جامعه به رسمیت بشناسد. شخصیت دادن به شاگردن نیز مستلزم به رسمیت شناختن هویت معلمان است. نهاد مدنی معلمان نماد این شخصیت است.
تعامل با کانون صنفی معلمان از سوی وزارت آموزش و پرورش اولین قدم در راه رشد معتدل نظام آموزش کشور است. دادن امتیازهای موقت رفاهی نمیتواند نظام آموزشی جامعه را به سوی کارآیی و خلاقیت هدایت کند. رسول بداغی داعیه تعالی نظام آموزشی را دارد و راه حل او انسانی و مدنی است و میخواهد که به عنوان معلم به رسمیت شناخته شود تا به نظام آموزشی احساس تعلق کند تا در سایه این تعلق تعامل سازنده شکل گیرد.
حال پرسش این است که آیا جای رسول بداغی و دوستانش در زندان است؟ زندانی کردن امثال رسول به معنای تهدید شخصیت مدنی چند صد هزار معلم آموزش و پرورش و حتا آموزش عالی است.
باز هم فراموش نکنیم که توسعه و رشد مستلزم آموزش و پرورش رشد یافته است. شاخص این رشدیافتگی با شخصیت دادن و شخصیت داشتن رابطه مستقیم دارد.
اردیبهشت ۸۹
خانه سینمای ایران اسامی نمایندگان سینمای ایران در جشنواره کن را اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، پروین صفری (رییس شورای مرکزی طراحان فیلم)، نقی نعمتی (رییس شورای مرکزی انجمن فیلم کوتاه)، روانبخش صادقی (رییس شورای مرکزی انجمن آسیفا)، محمدرضامویینی (رییس کانون تدوینگران)، محمدرضا شرفالدین (رییس انجمن دفاع مقدس) و حمیدرضا پورنصیری (مسوول دبیرخانه بینالملل که اداره غرفه خانه سینما را نیز برعهده دارد) به عنوان نفرات اعزامی به شصت و سومین جشنواره بینالمللی کن از سوی خانه سینما انتخاب شدند.
بر اساس این گزارش این پنج نفر از اعضای جامعه اصناف سینمایی در این جشنواره حضور خواهند داشت و خانه سینما غرفهای را در چتر سینمای ایران به منظور معرفی سینمای ایران درجشنواره کن همچون سال گذشته برقرار کرده است.
در این غرفه با عرضه بروشور، کاتالوگ و پخش کلیپهایی از برنامههای فرهنگی خانه سینما به معرفی تهیهکنندگان و برخی کارگردانان سینمایی ایران و نیز معرفی شرکتها و نهادهای دولتی و خصوصی فیلمسازی ایرانی پرداخته خواهد شد.
فیلمهای ایرانی حاضر در جشنواره کن در یک بروشور الکترونیکی توسط خانه سینما طراحی و به ۱۵۰ کمپانی خرید و توزیع فیلم و نیز جشنوارهها به صورت نشریه الکترونیکی ارسال شده است.
شصت و سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کن، از ۱۲ تا ۲۳ ماه مه در فرانسه برگزار خواهد شد.
مریم / رادیو کوچه
maryam.m@koochehmail.com
- 1119 میلادی – وقوع جنگ ساوه میان سلطان «سنجر سلجوقی» و برادرزادهاش «سلطان محمود» را دهم ماه می نوشتهاند که در این نبرد، نیروهای سنجر (پادشاه سلجوقی وقت) پیروز شدند. با وجود این سنجر، سلطان محمود را بخشید، ولی از اختیارات او که حاکم مناطقی از ری تا موصل و از جمله شهر بغداد بود، کاست و بهروز را که توسط سلطان محمود سلجوقی از سمت کلانتر بغداد برکنار شده بود بهاین مقام بازگردانید که نوعی تحقیر سلطان محمود تلقی شد ولی واکنش نشان نداد.
- ۱۳۰۷ خورشیدی – ایرانیان نخستین سالگرد لغو کاپیتولاسیون را در سراسر کشور جشن گرفتند. کاپیتولاسیون یک ضعف بزرگ ایران در اواخر سلطنت قاجارها بود که از فرط ضعف نظامی، شعور سیاسی و بیخبری از قضاوت تاریخ حاضر شده بودند اجازه دهند که اتباع قدرتهای بزرگ وقت در صورت ارتکاب جرم (حتا سوقصد نسبت به جان شاه قاجار) در سفارتخانههای مربوط محاکمه شوند.
- ۱۳۴۴ خورشیدی – در این روز قانون تشکیل خانههای انصاف در روستاها بهمنظور رسیدگی به حل اختلافات قضایی روستاییان کشور و رفع نیاز آنان از مراجعه بهمراکز قضایی در شهرها از تصویب گذشت. متعاقب آن قانون ایجاد شوراهای داوری برای انجام همین امور در شهرها (اختلافات جزیی مردم که وقت دادگاهها را میگرفت) نیز بهتصویب رسید. این نهادها که تا حدی مشابه دادگاههای مردمی در شوروی و چین ـ البته با اختیاراتی کمتر ـ بودند پروندههای دادگستری و تراکم کار در آنجا را کاهش دادند که قبلن باعث نارضایتی مردم مخصوصن از تاخیر در رسیدگی به اختلافات کوچک مثل موجر و مستاجر شده بود.
- ۱۸۶۳ میلادی – «جان میل» اندیشمند انگلیسی قرن ۱۹، دهم می با انتشار رسالهای ابراز نظر کرد که برای تکمیل دمکراسی در یک کشور دستکم پنجاه سال وقت لازم است. به باور جان میل، تا افراد بالغ یک جامعه برای دادن «رای» به حرف این و آن گوش کنند، درآن جامعه (محله، شهر و یا کشور) دمکراسی واقعی برقرار نخواهد شد. وی گفت یک جامعه زمانی میتواند خود را یک دمکراسی بنامد که بزرگسالان آن یقین و مسلم بدانند که در انتخاب «نماینده یا وکیل» که تکلیف و وظیفه ردیف اول آنان است اشتباه نمیکنند.
- ۱۸۳۰ میلادی – «فرآنسوا ماریرائول» شیمیدان فرانسوی متولد شد. او پس از اخذ درجه دکترا از دانشگاه پاریس تحقیقات علمی خود را گسترش داد و سرانجام از بنیانگذاران جدید علوم شیمی و فیزیک شد. رائول در زمینه کاهش «نقطه انجماد و افزایش نقطه جوش مواد» نظریهای ارایه داد که بهنام خود او ثبت شده است. از قوانین رائول برای تعیین تقریبی جرم ملکولی عناصر هم استفاده میشود.
- ۱۹۳۳ میلادی – حمله نازیها به کتابخانهها و کتابفروشیهای سراسر آلمان و سوزاندان کتابهای نویسندگان یهودی و دیگر نویسندگان غیرآلمانی در مراسم کتابسوزان نازیها.
- ۱۳۰۱ خورشیدی – «سیدجمالالدین اسدآبادی» روحانی مبارز و دانشمند بزرگ مسلمان به منظور تحقق آرمان خود مبنی بر اتحاد ملل اسلامی، انجمنی بهنام «عروهالوثقا» دایر کرد و پس از مدتی، روزنامهای نیز بههمین نام در پاریس منتشر ساخت. سیدجمالالدین با همکاری شیخ محمد عبده، با درج مقالات اسلامی و نیز مصاحبه با دانشمندان و سیاستمداران، نظر مسلمانان را به اندیشههای خود و شعار اتحاد ملل اسلامی جلب کرد. سرانجام این روزنامه، در اثر فشارهای سیاسی برخی از دولتهای آن زمان، پس از ۱۸ روز انتشار در اروپا، هند، مصر، ایران و چندین کشور عربی توقیف شد.
- ۱۳۶۱ خورشیدی – آزادی منطقه «شلمچه» توسط نیروهای ایران.
- ۱۳۴۷ خورشیدی – زادروز «رضا عطاران» کارگردان و بازیگر ایرانی سینما و تلوزیون.
رادیو کوچه
محمد مصطفایى، وکیل هنگامه شهیدى از روزنامهنگاران بازداشت شده حوادث پس از انتخابات از محکوم شدن موکل خود به شش سال حبس قطعى خبر داده است.
به نوشته آقای مصطفایی در وبلاگ شخصی خود دادگاه انقلاب این روزنامهنگار در بند را با استناد به قانون مجازات اسلامى به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان و به اتهام «اجتماع و اقدام علیه امنیت کشور» به پنج سال زندان تعزیرى و نیز به اتهام «توهین به رییسجمهوری» به ۹۱ روز حبس تعزیرى محکوم کرده بود، که دادگاه تجدیدنظر تنها ۹۱ روز از مدت زندان وى کاسته است.
هنگامه شهیدى ششم اسفند ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. وی پیش از آن نیز در تیرماه سال گذشته بازداشت شده بود که در آبان ماه با قرار وثیقه ۹۰ میلیون تومانی بهطور موقت از زندان آزاد شد.
رادیو کوچه
گزارشهای رسیده از تهران حاکی است چند تن از زندانیان سیاسی حوادث پس از انتخابات به زندانهای رجاییشهر و پردیس کرج منتقل شدهاند.
به گزارش رادیو کوچه، عیسا سحرخیز، داوود سلیمانی، مهدی محمودیان، رسول بداغی، دکتر رفیعی و حشمتاله طبرزدی به زندان رجاییشهر و پردیس کرج منتقل شدند.
براساس این گزارش عیسا سحرخیز همراه با دو نفر دیگر به رجاییشهر و بقیه به پردیس کرج منتقل شده است.
گفتنی است پیش از این مسعود باستانی و احمد زیدآبادی نیز از زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شده بودند.
نهادهای مدنی افغانستان خواستار تعلیق قانون «عفو عمومی» این کشور که به «مجرمین جنگی» افغانستان معافیت میدهد، شدند.
به گزارش بیبیسی شماری از نهادهای مدنی افغانستان درخواست خود را برای تعلیق قانون مصالحه ملی این کشور تکرار کردهاند.
این نهادها که شماری از بازماندگان قربانیان جنگهای داخلی افغانستان را نیز با خود داشتند، در یک گردهمایی در کابل تاکید کردند که بدون رسیدگی به «جنایات جنگی» تامین صلح و ثبات در افغانستان ممکن نیست.
قانون مصالحه ملی یا عفو عمومی که زمستان سال ۱۳۸۵ خورشیدی، از سوی مجلس نمایندگان و مجلس سنای افغانستان به تصویب رسید و اخیرن در جراید رسمی افغانستان نیز چاپ شده، مرتکبین موارد جدی نقض حقوق بشر از جمله جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت طی سی سال گذشته را مورد عفو قرار میدهد.
به دنبال چاپ این قانون در جریده رسمی افغانستان که آن را بهطور رسمی اجرایی میکند، نهادهای مدنی افغانستان و نیز نهاد عفو بینالملل، به آن اعتراض کرده و خواستار تعلیق آن شدند.
گفته میشود عدم توجه به این درخواست، نهادهای مدنی افغانستان را برانگیخت تا یک بار دیگر اعتراض خود را نسبت به این قانون ابراز کنند.
پژوهشگران به تازگی دستگاهی اختراع کردند که همچون یک پرینتر جوهرافشان با چاپ سلولهای پوست روی جراحت، زخمها و جراحتهای ناشی از سوختگی آنها را درمان میکند.
به نوشته تارنمای کنجکاو این ابزار که زیست پرینتر نام دارد، ممکن است در آینده نیاز به پیوند پوست برای درمان سوختگی و دیگر جراحتها را کاهش دهد.
این دستگاه که یک قاب چرخدار و بالای تخت بیمار نصب میشود، دارای لیزری است که در دانشگاه Wake Forest طراحی شده است.
زیست پرینتر ابتدا نوع و اندازه جراحت روی پوست را اندازهگیری میکند و سپس به دقت سلولهای لازم را در جاهایی که باید کاشته شوند ، به کار میگیرد.
این دستگاه تاکنون روی موشها آزمایش شده و نتایج اولیه حاکی از آن است که فرآیند التیام زخمها سریعتر و اطمینانبخشتر صورت میگیرد. زمان بهبود زخمهایی که به این روش درمان شده ۳ هفته سریعتر از جراحتهایی است که به روش معمولی درمان شدهاند.
قرار است آزمایش بعدی روی خوکها انجام شود که پوستشان تا حدودی شبیه به انسان است و پس از آن و در صورت مثبت بودن نتایج مجوز انجام آزمایشها روی انسان به وسیله وزارت دارو و غذای آمریکا صادر شود.
به گفتهی پژوهشگران در زیست پرینتر طراحی شده سلولهای پوست دور محل زخم را احاطه میکنند و بدون ایجاد اثر زخم، آن را التیام میبخشند.
تیم فوتبال چلسی در هفته سی و هشتم و پایانی مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای انگلستان مقابل ویگان به یک پیروزی پرگل دست یافت و عنوان قهرمانی این رقابتها را از آن خود کرد.
به گزارش مهر، در هفته پایانی لیگ برتر انگلستان عصر روز گذشته (یکشنبه) تیم چلسی در ورزشگاه استامفورد بریج به مصاف ویگان آتلتیک رفت و توانست میهمان خود را با شکست ۸ بر صفر بدرقه کند. با این نتیجه چلسی قهرمان شد تا پیروزی ۴ برصفر تیم منچستریونایتد برابر استوک سیتی برای قهرمانی شیاطین سرخ کافی نباشد.
برای چلسی در این بازی خانگی نیکولا آنلکا (۶ و ۵۷)، فرانک لمپارد (۳۲)، سولومون کالو (۵۴)، دیدیه دروگبا (۶۳، ۶۸ – پنالتی و ۸۰) و اشلی کول (۹۰) گلزنی کردند تا چلسی با ۸۶ امتیاز قهرمان لیگ برتر شود.
شب گذشته همچنین تیم منچستریونایتد در ورزشگاه اولدترافورد با ۴ گل از سد استوک سیتی گذشت و ۸۵ امتیازی شد اما یک امتیاز برای قهرمانی کم آورد. گلهای منچستر را در این بازی دارن فلچر (۳۱)، رایان گیگز (۳۸)، هیگین بوتام (۵۴ – گل به خودی) و پارک جی سونگ (۸۴) به ثمر رساندند.
سینا / رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
روزنامه همشهری تیتر اول خود را به «گزارش دیوان محاسبات از انحرافات بودجه و عملکرد دستگاههای دولتی»اختصاص داد.
روزنامه ایران هم به نقل از احمدینژاد در کاشان نوشت: «۵ کارخانه جدید خودروسازی تیر امسال در ۵ استان افتتاح میشود».
«تعطیلی مراکز دولتی تهران شنبه و یکشنبه» عنوان مهم دیگری است که این روزنامه به آن اشاره کرده است.
روزنامه آفتاب در صدر اخبار خود اظهارات یک نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی را آورده که میگوید:« چرا چادر مشکی در کشور تولید نمیشود».
ازدیگر عناوین مهم این روزنامه میتوان به «چهار برابر شدن واردات در پی عدم رعایت متوسط نرخ تعرفه» اشاره کرد.
روزنامه جام جم هم از «انحراف ۵ میلیاردی وزارت نفت از بودجه ۸۸» خبر داد.
موضوع مهم دیگری که این روزنامه به آن اشاره کرده است رفع ابهام و قطعیشدن استخدام معلمان حقالتدریسی است.
روزنامه شرق هم به نقل از احمدینژاد در مورد استانشدن کاشان نوشت: «جمعیت را افزایش دهید».
«احمدینژاد با کامل ندانستن سمند به عنوان خودروی ایرانی اعلام کرد: تیبا اولین خودروی ایرانی است».
این خبر نیز دیگر تیتر روزنامه شرق است.
روزنامه کیهان از «بیانیه صادر شده توسط ۲۳۶ نماینده مجلس برای برخورد قاطع با فساد و بدحجابی» خبر داد و این تیتر را به عنوان خبر اول خود برگزید.
«آغاز مرحله جدید ثبت اطلاعات اقتصادی خانوارها از امروز» دیگر عنوان مهم این روزنامه است.
روزنامه اطلاعات هم با اشاره به موضوع همکاری میان دو گروه مستقل دولت عراق نوشت: «نوری مالکی نامزد ائتلاف «دولت قانون» برای نخست وزیری شد».
و در پایان روزنامه جمهوری اسلامی نقل قول بیبیسی را در مورد وضعیت سیاسی انگلیس را در اولین تیتر خود آورد و نوشت: «اوضاع سیاسی انگلیس بحرانی است».
یک عضو حقوقدان شورای نگهبان میگوید که از نظر وی میرحسین موسوی یک محارب به نظام و انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) غلامحسین الهام عضو حقوقدان شورای نگهبان روز یکشنبه در سخنانی در دانشگاه شهید عباسپور اظهار داشت: «با وجود اینکه در جریان انتخابات ریاست جمهوری و در شورای نگهبان به صلاحیت میرحسین موسوی رای دادم اما امروز او را یک محارب به نظام و انقلاب میدانم.»
غلامحسین الهام میگوید که این نظر وى یک نظر حقوقى است و التزام عملى ندارد.
وی افزود: «برای کسانی که با وجود اتفاقات پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم هنوز هم علاقهای به آقای موسوی نشان میدهند، واقعن متاسفم.»
آقای الهام در ادامه تصریح کرد: «بین کفر و دین هیچ وجه مشترکی وجود ندارد و بر این اساس در خصوص برخی مسایل که عدهای در مورد قانون اساسی بیان میکنند باید بگویم که این مسایل واقعیت ندارد».
این عضو شورای نگهبان قانون اساسی در ادامه اظهار داشت: «متاسفانه در سال آخر حیات امام، شاهد باج خواهی رییس دولت –میرحسین موسوی- بودیم که با استعفای ناگهانی از نخست وزیری، و مخفی شدن در اوج مشکلات ناشی از آتش بس و قبول قطعنامه، تلاش داشت اختیارات ویژه در تعیین کابینه، اختیارات تعزیرات حکومتی و مانند آن اخذ کند که امام قاطعانه فرمودند، «مردم از این مسایل زیاد دیدهاند و ترسی ندارند».
غلامحسین الهام در پایان در پاسخ به سوالی در مورد دلیل وظیفه قانونی شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی گفت: «کتاب خدا هم نیاز به تفسیر دارد اما بهترین قانون آن است که کمتر نیاز به تفسیر داشته باشد اما این امر در همه نظامهای حقوقی اجتنابناپذیر است.
هیت دولت جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (یکشنبه) در جلسه خود از تعطیل شدن روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده در تهران خبر داد.
به گزارش رسانههای داخلی ایران بر اساس مصوبه روز یکشنبه هیت دولت کلیه مراکز دولتی و مدارس و دانشگاههای تهران تعطیل خواهند بود.
گفته میشود که این تعطیلات در راستای برگزاری اجلاس روسای جمهوری و مقامات کشورهای عضو گروه ۱۵ به میزبانی تهران خواهد بود.
به گفتهی رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تشریفات و حفاظت از این گروهای دیپلماتیک، آمادگی بالا و برنامه ریزی دقیقی را میطلبد که ممکن است هیت دولت تصمیم گرفته باشند برای بهتر برگزار کردن این اجلاس دو روز اول هفته آینده را تعطیل نمایند.
گفتنی است اجلاس کشورهای گروه ۱۵ قرار است روز شنبه آینده با شرکت کشورهای ایران، هند، اندونزی، مالزی، سریلانکا، الجزایر، مصر، کنیا، نیجریه، زیمبابوه ، سنگال، ونزوئلا، برزیل، مکزیک،آرژانتین، شیلی ، کلمبیا، پرو و جاماییکا که اعضای اصلی و ناظر گروه ۱۵ هستند آغاز شود. ایران رییس کنونی این گروه است.
رادیو کوچه
دولت اندونزی شرایط کنونی این کشور را زمان مناسبی برای استفاده از انرژی هستهای نمیداند و استفاده از این نوع انرژی را به پذیرش اجتماعی منوط میسازد.
به نقل از تارنمای خبری «وایوانیوز» اندونزی،«حاتا راجاسا» وزیر اقتصاد اندونزی گفت: «برای توسعه برنامه هستهای این کشور سه پیش شرط لاز م است که عبارتند از: توجیه اقتصادی، شرایط محیط زیستی و پذیرش اجتماعی.»
وی در ادامه افزود: «شرط پذیرش اجتماعی استفاده از انرژی هستهای در اندونزی وجود ندارد و عموم باید در مورد پذیرش این نوع انرژی توجیه شوند.»
وی در پایان یادآور شد: «ما اکنون قوانینی در ارتباط با این نوع انرژی داریم. آژانس نظارت بر انرژی هستهای و آژانس انرژی هستهای ملی نیز در حال فعالیت میباشند، اما با توجه به عدم پذیرش اجتماعی شرایط کنونی زمان مناسبی برای استفاده از انرژی هستهای در کشور اندونزی نیست.»
رادیو کوچه
در حملات بامداد امروز (دوشنبه) که در پایتخت تایلند رخ داد دو تن کشته و بیش از ده نفر زخمی شدند.
به نقل از خبرگزاری رسمی چین (شینهوا)، یک موتورسوار شب گذشته با شلیک به سوی افسر پلیس در نزدیکی یک بانک در پایتخت تایلند باعث مصدومیت شدید وی شد که این پلیس امروز صبح در بیمارستان جان سپرد.
گرچه نیروهای دولتی تایلند معترضین را عامل کشته و زخمیشدن نیروهای پلیس میدانند، اما معترضین، دخالت در حملات امروز صبح را انکار کردند.
در ادامه حملات دیگر نیز امروز صبح انفجار یک نارنجک باعث کشته شدن یک نیروی پلیس این کشور شد.
در هیمن حال «آبهیسیت وجاجیوا» نخست وزیر تایلند خواستار تشکیل جلسهای شد تا درباره آخرین شرایط کشور تبادل نظر کنند.
رادیو کوچه
رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری فیلیپین که از سه ماه پیش آغاز شده بود روز شنبه به کار خود پایان داد تا در روز دوشنبه مردم این کشور رییسجمهوری دوره بعدی این کشور را انتخاب کنند.
به نقل از خبرگزاری رسمی مالزی (برناما)، در انتخابات روز دوشنبه فیلیپین ۴۰ میلیون نفر از مردم این کشور به پای صندوقهای رای خواهند رفت تا رییس جمهوری منتخب خود را برگزینند.
انتخابات فیلیپین همواره با خشونتهای شورشیهای چپگرا در این کشور روبهرو بوده است.
در این دوره از رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری فیلیپین به دلیل تنشهای سیاسی موجود در این کشور دهها تن از مردم جان خود را از دست دادند بسیاری نیز زخمی شدند.
در درگیریهای روز گذشته که در پایتخت این کشوراتفاق افتاد یک فرد ناشناس به سوی مامور انتخابات شلیک کرد که وی آسیب جدی ندید اما در دیگر درگیریها ۲ نفر جان خود را از دست دادند.
محبوبه / رادیو کوچه
mahboobeh@koochehmail.com
دهم می برابر با بیستم اردیبهشت زادروز «وین والتر دایر»، یکی از نامآورترین نویسندگان و سخنرانان آمریکا است که در سال ۱۹۴۰ میلادی در ایالت «میشیکان» متولد شد. کتاب «قلمرو اشتباهات شما» کتابی از او است که در سال ۱۹۷۶ جز یکی از بالاترین فروش کتابها در تاریخ بود، که حدود سی میلیون نسخه فروخته شد و وی همچنین در سال ۱۹۸۷ به عنوان بهترین سخنران ایالات متحده شناخته شد.
«نیروی مثبت الهی، نیروی عشق و پذیرش است. از هیچکس، کوچکترین چشمداشتی ندارم. دربارهی کسی پیشداوری نمیکنم و از دیگران میخواهم همانگونه آزاد باشند که در باطن هستند.»
«وین والتر دایر» در دهم می سال ۱۹۴۰ میلادی در شهری از توابع ایالت «میشیگان» آمریکا به دنیا آمد. او بیشتر دوران نوجوانی خود را در پرورشگاه بود و آن دوران را بیهوده از دست داد و در دوران دبیرستان در شهر زادگاه خود به مشاوره میپرداخت و همین امر باعث شد که بعدها در دانشگاه مشاوره را انتخاب کند و چندی بعد در دانشگاه «سنت جان» با عنوان «پی اچ دی»خارج شود.
در ابتدا کار در فرهنگستان را دنبال کرد و در همین زمان مطالب خود را در روزنامه به چاپ میرساند و به صورت آزمایشی به درمانهای خصوصی میپرداخت. اما سخنرانی او در دانشگاه «سنت جان» که در مورد شیوه متمرکز شدن افکار منفی و گفتوگوی تحریکآمیز بود دانشجویان را ترغیب به ثبتنام در کلاسهای خصوصیاش کرد. «آژانس ادبی» به او پیشنهاد کرد که ایدههای خود را به صورت یک کتاب جمع آوری کند و نتیجه آن کتاب «قلمرو اشتباهات شما» بود. دایر شغل تدریس خود را رها کرد و به کار تبلیغات در ایالات متحده مشغول شد و با سرسختی یک فروشگاه کتاب در زمینه مصاحبههای تصویری پیدا کرد، بالاخره تلویزیون ملی اجازه داد که وی در یک گفتوگوی شبانه در تلویزیون حضور پیدا کند.
دایر، برای ساخت یک سری از نوار کنفرانسهای خود و همچنین تدوین کتاب جدیدش تلاش میکرد. این پیام او درباره «لحظه تفکر نو» بسیار طنینانداز شد. او اغلب حکایاتی را از زندگی خانوادگی خود بازگو میکرد و در قالب این حکایات کارآزمودگی کنونی خود را نتیجهگیری میکرد. کتاب «مرد خودساخته» کتابی بود که به قسمتی از جذبههای خودش اشاره داشت. دایر به مخاطبانش توصیه میکند که واقعبین باشند چون ندای اعتماد به خود، همانند یک راهنمای مذهبی انسان را کارآزموده میکند.
دایر در مائوی، «هاوایی» زندگی میکند. او تا کنون دوبار ازدواج کرده و هفت تا از هشت فرزندش را از زن دومش یعنی مارسلنه دارد و بزرگترین دخترش از همسر سابقش «تریسی» است و همه آنها در فلوریدا زندگی میکنند.
او میگوید که در زندگی خود هر کاری را که میخواسته، کرده و پس از این هم خواهد کرد. وی بر همهی ناتوانیهای منش خویش چیره شده است، آنچنان که میتواند خستگی، سرماخوردگی و حتا دردهای خود را نیز با نیروی اراده از بین ببرد. وی بیان میدارد که:
«بیشتر مردم از نیروی مغز خویش آگاهی ندارند. در حالی که مغز انسان میتوانسته این همه کار در جهان انجام دهد، بیگمان میتواند همهی ناتوانیهای منش خویش را نیز از بین ببرد.»
دایر تاکنون هزاران نفر از انسانهای شکست خورده را به بالاترین درجهی آرامش، کامیابی و ثروت رسانده است. دگرگونی روحی او داستان شیرینی دارد که در کتاب «باور کنید تا ببینید»، به بیان آن پرداخته است.
او گفته: سالها از ستم و بیمسوولیتی پدرش به خانواده، سرشار از خشم و نفرت بوده است، تا اینکه یک روز از پشت میز اتاقش در دانشگاه بر آن می شود تا بدنبال پدر مست و لاابالی خود بگردد و به کینخواهی از او بپردازد. جستجوی یک مست دایم الخمر در سراسر آمریکا کار بسیار سختی به نظر می رسد، ولی او از هر امکانی بهره میگیرد تا اینکه در مییابد پدرش چند هفته پیش در شهری دورافتاده بر اثر ناراحتی کبد ناشی از نوشیدن الکل درگذشته است. سرانجام، با هزاران پرس و جو، گور پدر را مییابد. در حالی که سرشار از نفرت و کینخواهی بوده، بالای گور میایستد. مدتی به گور نگاه میکند، پس از چند دقیقه که به آن خاک مینگرد، ناگهان عاطفهای پنهان از پشت سالها نفرت، زبانه کشیده و به گریه میافتد. او در آن سیل اشک، پدرش را با وجود همهی زخمهای روحیاش میبخشد. او میگوید:
«پدرم را بخشیدم و با این بخشش شگفتآور و آنی، احساس کردم همهی سدهای روحی که شکوفایی احساس خوشبختیام را از من گرفته بودند، در برابر نیروی عاطفی این بخشش نابود شدند، دود شدند و گویی در زندگیام، بامداد از راه رسیده باشد. پس از آن، به نیروی بخشش پی بردم و فهمیدم انسانی که میبخشد خود، امکان پیشرفت بیشتر به سوی آرزوهایش را مییابد. میبخشی و خودت آزاد میشوی. این آزادی، بسیار نزدیک به ماست. اگر زرنگ باشیم و خوب ببینیم.»
از آن زمان تا به امروز، وی کمر خدمت به مردم بسته و در بیشتر نوارها و کتابهای علمی و عرفانی، بسیاری از خوانندگانش را در سراسر دنیا شیفتهی خود کرده است. یکی از مجموعهی کتابهای او، مقام پرفروشترین کتاب سال آمریکا را یافته است . نام کتاب “گسترهی اشتباهات شما”، که در سال ۱۹۷۶، در حدود سی میلیون نسخه فروش رفت که جزو یکی از بالاترین فروش کتابها در تاریخ است. دایر در سال ۱۹۸۷، بهترین سخنران ایالات متحده شناخته شد.
دکتر وین دایر یکی از نام آورترین نویسندگان و سخنوران در زمینهی گسترش شخصیت است که بیش از سی کتاب از وی چاپ گردیده و در هزاران برنامهی تلویزیونی و رادیویی شرکت کرده است.
کتابهای وین دایر بر این پایهاند:
- رهنمودهای فنون کار (۱ ژانویه ۱۹۷۵)
- گسترهی اشتباهات شما (۱ آگوست ۱۹۷۶)
- سررشتهی زندگی خود را در دست بگیرید (۱ آوریل ۱۹۷۶)
- اوج و محدودیت (۱۹۸۰)
- هدیههایی از آیکیس (۱ فوریه ۱۹۸۳)
- به راستی چه چیزی برای فرزندتان میخواهید (۱ سپتامبر ۱۹۸۵)
- زندگی در آگاهی، کتاب و نوار صوتی/ لوح فشرده
- تعطیلات شاد (۱۹۸۶)
- داستان راستین، در همهی روزهای زندگیتان معجزه باشید (۱ آگوست ۱۹۹۲)
- خردمندی روزها (۱ آکتبر ۱۹۹۳)
- چگونه شخصی نامحدود باشیم (نوامبر ۱۹۹۴)
- شما آن را میبینید، زمانی که به آن باور دارید، راهی برای ارتباط ویژه با درون (۱ آوریل ۱۹۹۵)
- رازهای درون شما، گفتوگویی در مورد آزاد بودن شما (۱ آوریل ۱۹۹۵)
- یک پیمان، یک پیمان است (۱ آگوست ۱۹۹۶)
- سرنوشت آشکار شما، ۹ روش معنوی برای به دست آوردن هر چیزی که میخواهید (۱ آوریل ۱۹۹۷)
- خردمندی سالها (۱ نوامبر ۱۹۹۸)
- برای هر دشواری، راهکاری معنوی وجود دارد (۱ سپتامبر ۲۰۰۱)
- ده راز دستیابی به کامیابی و آرامش درون (۱ می۲۰۰۲)
- مراقبه، روشی برای ارتباط آگاهانه با خداوند (۱ سپتامبر ۲۰۰۲)
- سمینار کرولاین مایس و وین دایر (۱ می۲۰۰۳)
- ماندن در مسیر (۳۰ سپتامبر ۲۰۰۴)
- نیروی گمان؛ با هم یاد بگیریم که جهان شما در درون شماست (۱ فوریه ۲۰۰۴)
- خود پاکدامن شما (۱۵ نوامبر ۲۰۰۵)
- ندای درون، فراخوان نهایی شما (۱ فوریه ۲۰۰۶)
- آغاز موازنه، ۹ روش برای هماهنگی خویها و آرزوها (فوریه ۲۰۰۶)
- هر روز در آگاهی از کامیابیهایتان باشید (۱۵ آوریل ۲۰۰۶)
- اندیشههایتان را وادار کنید که برای شما کار کنند (۱۵ فوریه ۲۰۰۷)
- دیدگاهتان را دگرگون کنید تا زندگیتان دگرگونی یابد (۳۱ ژولای ۲۰۰۷)
- زندگی در دانش تائو، همه چیز در مورد تائو ته جینگ و اثبات درون (۳۱ ژولای ۲۰۰۸)
- از بهانهها خارج شو (ژانویه ۲۰۰۹)
آرش معتمد
این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمیکند.
همزمان با انتشار بیانیه کانون نویسندگان در مورد نمایشگاه کتاب، که در آن سیاستهای دولت محمود احمدینژاد در زمینه کتاب «آشویتسوار» توصیف شده، عرضه کتابهای محمود دولتآبادی، هوشنگ گلشیری و فروغ فرخزاد در این نمایشگاه، به بهانه انتشار آنها پیش از سال ۸۴ ممنوع شد.
کانون نویسندگان ایران یک روز پس از آغاز به کار نمایشگاه کتاب تهران، در بیانیهای انتقادی با «خوفآلود» خواندن فضای سانسور در ایران، از روندی با سابقهای «ننگین و طولانی» سخن گفت که بر اساس آن «زحمات اهل فرهنگ و اندیشه، ناشران مستقل و تمامی گردانندگان حوزهی چاپ و نشر در آخرین مراحل ورود به بازار کتاب با خمیرشدن بر باد میرود.»
این کانون که به عنوان اصلی و قدیمیترین نهاد حمایت از نویسندگان در ایران شناخته میشود، در توصیف سیاست دولت در مورد نویسندگان، آن را به «آشویتس» و «کتاب سوزانی» تشبیه کرده و «یورش دولت به کتابخانه» ها را مورد انتقاد قرار داده است. دولت احمدینژاد از زمان رسیدن به قدرت در سال ۸۴ ضمن توقیف بسیاری از کتابهای نویسندگان، زمینه حذف بسیاری از کتابهای مرجع تاریخی و سیاسی از کتابخانههای دانشگاهی و عمومی را فراهم و یا اجرا کرده است.
کانون نویسندگان در ادامه این بیانیه به «عادت سانسورچیان وزارت ارشاد» در شناسایی «کلمات جرم» اشاره و همچنین این وزارتخانه را متهم به جلوگیری از حضور برخی از ناشران مستقل در نمایشگاه کتاب کرده است.
در یکی از بحث برانگیزترین سیاستها از این دست، مسوولان وزارت ارشاد همزمان با آغاز به کار نمایشگاه در روز چهارشنبه دستور تعطیلی غرفه انتشارات آیتاله بهشتی، نخستین رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی را صادر کردند. گفته میشود در این غرفه قرار بوده است اثری جدید از آیتاله بهشتی با عنوان «مواضع تفصیلی حزب جمهوری اسلامی» عرضه شود.
ناشران در تنگنا
کانون نویسندگان در اعتراض به چنین سیاستهایی است که از ناشرانی سخن میگوید که در چنان «تنگنای حرفهای» قرار گرفتهاند که برای «برای تن ندادن به تهدید و توهین و تحقیر، عطای ورود به نمایشگاه کتاب و رویارویی با برگزارکنندگان آن را به لقایش بخشیدهاند و نامشان به خطی از خطوط قرمز وزارت ارشاد تبدیل شده است.»
بر اساس آمار وزارت فرهنگ و ارشاد دولت دهم، امسال بیش از ۲۰۰ ناشر از حضور در این دوره محروم شدهاند.
این تشکل مستقل همچنین به آن دسته ناشرانی اشاره میکند که «مشروط و ملتزم» در نمایشگاه پذیرفته شدهاند و از مواجه آنان با فضایی امنیتی در نمایشگاه امسال خبر میدهد: «برگزارکنندگان نهتنها با ایجاد گشتهای نامحسوس و سانسورچیهای آنلاین فضایی رعبآور ایجاد کردهاند، که پا را از این فراتر نهاده و در آستانهی نمایشگاه کتاب در حرکتی بیسابقه پروانهی نشر تنی چند از ناشران را لغو و برخی از آنها را به مراجع امنیتی احضار کردند.»
کانون نویسندگان در تقبیح نبود آزادی در نمایشگاه کتاب هم به منشور این نهاد مدنی اشاره میکند که بر اساس آن «آزادی اندیشه و بیان»، بیهیچ حصر و استثنا را «حق مسلم همگان» میداند و همزمان نسبت به روند رو به افزایش سانسور، اختناق و سرکوب فرهنگی هشدار میدهد.
سایه سیاست بر نمایشگاه کتاب
گفتنی است با توجه به اعتراضات جنبش مخالفان دولت در یکسال گذشته علیه محمود احمدینژاد، مقامات امنیتی از این بیمناکاند که جنبش سبز بتواند از فضای نمایشگاه کتاب برای سر دادن شعارهایی در حمایت از رهبران سیاسی خود بهره گیرد. از همین رو تدابیر امنیتی بیسابقهای در نمایشگاه کتاب امسال به کار گرفته شده است. درجه تدابیر امنیتی دولت پس از آن شدت گرفت که مهدی کروبی، هفته گذشته در دیدار با دانشجویان تصریح کرد در نمایشگاه کتاب شرکت خواهد جست.
از آنجا که روزانه حدود چهارصد هزار تن پای به نمایشگاه کتاب میگذارند، مقامات دولتی پیشاپیش نسبت به سیاسی شدن نمایشگاه ابراز نگرانی کردهاند، از این میان میتوان به معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد اشاره کرد که در بازدید از این نمایشگاه گفته است: «نمایشگاه کتاب یک محیط فرهنگی و هنری است و هیچکس حق ندارد از آن بهرهبرداری سیاسی کند.»
محسن پرویز در اذعان به سیاسیشدن جامعه پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرده: «سایهی سیاست در همهی حوزههای جامعه سنگین شده است».
سخنان محسن پرویز در مورد بهرهبرداری سیاسی از محیط فرهنگی، در حالی است که مسوولان وزارت ارشاد روز گذشته از عرضه کتابهای محسن کدیور در انتشارات «کویر» ممانعت به عمل آوردند که به اعتقاد کارشناسان این اقدام مرتبط با مواضع سیاسی این روحانی ساکن آمریکا است.
بزرگان هم درامان نبودند
آثار شاعران و نویسندگان درگذشته نیز شامل سانسور مسوولان فرهنگی دولت دهم شد، در همین راستا روز گذشته هوشنگ گلشیری و فروغ فرخزاد هم در فهرست ادیبانی قرار گرفتند که فروش و عرضه کتابهایشان در نمایشگاه سال ۸۹ قدغن است. شاهکارهای ادبی همچون «شاهزاده احتجاب» اثر گلشیری و همچنین مجموعه اشعار فروغ فرخزاد آن سوی خط قرمزهای دولت محمود احمدینژاد اعلام شده است. همانطور که آثار محمود دولتآبادی نیز با تابلوی ورود ممنوع مسوولان نمایشگاه امسال مواجه شد. مدیر نشر قطره در همین ارتباط گفته است: «امسال به ما اعلام شده است که تمامی کتابهایی که قبل از سال ۸۴ منتشر شده نباید در نمایشگاه عرضه شود. از این رو کتابهای محمود دولتآبادی راکه در سال ۸۴ منتشر کرده بودیم نمیتوانیم عرضه کنیم.»
محمود دولت آبادی از جمله شخصیت های ادبی بود که در انتخابات سال ۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کرد.
کیهان استثنا است
گفتنی است دستور وزارت ارشاد برای عرضه کتاب های منتشر شده پس از سال ۸۴ شامل استثنائاتی است: از جمله «انتشارات کیهان» که به گزارش خبرگزاری کار کتابهایی را در نمایشگاه عرضه کرده که تعدادی از آنها قبل از سال ۸۰ و حتا در دوره اصلاحات منتشر شده است. کتابهایی همچون «مولفههای تاریخی مدنیت ولایی» که در سال ۷۹ توسط انتشارات کیهان منتشر شده و همچنین کتاب «بازی ترور» که به اصطلاح تحلیلی مستند پیرامون ترور سعید حجاریان است و در آذرماه ۸۲ منتشر شده است.
منبع
مهمترین عنوانهای رسانههای امروز مالزی:
خبرگزاری برناما
- کنگره اتحادیههای کارکنان خدمات شهری و عمومی خواستار پاداش گرفتن افرادی شد که از گرفتن رشوه ممانعت میکردند.
- داراییهای مردم پنانگ بالاتر میرود.
- یک بوکسور کلابهای شبانه در حد مرگ کتک خورد.
- وزارت بهداشت و انجمن بیماران کلیوی مالزی برنامههای آگاهسازی مشترکی را برگزار میکنند.
- ماکسی موس: «ما را بهخاطر تحمل مذهبی نصیحت نکنید.»
- شافعی:« برای ادامه روند توسعه به حزب پیشرو رای دهید.»
- کاندیدای حزب پیشرو میخواهد که با سرمایهگذران سیبو ملاقات کند.
- شرکت بویینگ اولین مونتاژ سری ۸-۷۴۷ را بصورت بینقارهای آغاز کرد.
- UDA 5 میلیارد رینگیت برای مرکز تجاری بوکیت بینتانگ سرمایهگذاری می کند.
- آفریقای جنوبی میخواهد قبل از شروع بازیهای جامجهانی پرچمها را بر افراشته کند.
- تاکنون توافقی بر سر تشکیل دولت در انگلیس انجام نشده است.
- فلسطین میگوید گفتوگوهای غیرمستقیم را با اسراییل آغاز کرده است.
- شکلات تلخ میتواند از بروز سکته بکاهد.
روزنامه استار
- در دادگاه دوم انوار مواجه محمد سیف انجام میگیرد.
- گزارش تیراندازی به امینالرشید این هفته تقدیم کابینه میشود.
- نجیب برای یک دیدار رسمی به کامبوج رفت.
- اتحادیه چینیتباران: «پیشنهاد جدید از سوی زوجهای جوان مورد استقبال قرار نگرفته است.»
- سلطان ناخوش کلانتان به خانه بازگشت.
- پزشکان میگویند وضعیت جسمانی سلطان بدتر شده است.
- روزانه ۱۲ نفر به بیماران کلیوی اضافه میشوند و نیاز به دیالیز دارند.
- کویتیها تمایل خود را برای سرمایهگذاری بلندمدت در مالزی اعلام کردند.
- تعداد زیادی از جوانان بدون داشتن گواهینامه اقدام به رانندگی میکنند.
- پیمانکاران بخش حمل و نقل نمیخواهند که سیاستمداران وارد کمیسیون حمل و نقل زمینی شوند.
- در ارتباط با روز مادر گل و کیک محبوبترین هدایا هستند.
- اعضای جناح راست سلانگور از سلطان خواستند تا به زیدابراهیم اهمیت ندهد.
- تیمهای نجات در حال جستوجو برای ۸۳ معدنچی در روسیه هستند.
- نخست وزیر تایلند از سرخپوشان خواست تا به طرح صلح پاسخ گویند.
- آمریکا میگوید که طالبان پاکستان در پس پرده بمبگذاری نیویورک بوده است.
روزنامه نیو استریت تایمز
- یک کامیون در حال فرار به یک خانه برخورد کرد و موجب ویرانی آن شد.
- پوتراجایا به تاسیسات ورزشی بیشتری نیازمند است.
- ۴۰۰ میلیون رینگیت غرامت کسانی که خانه خریدهاند طی ۷ روز پرداخت میشود.
روزنامه سان
- در انگلیس قدرت حرف اول را میزند.
- ۴۰۰ چینیتبار برای مشاغل خالی مانده در هیت مبارزه با فساد مالزی استخدام میشوند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر