جمعی از دانشجویان سبز دانشگاههای تهران ، برای برگزاری تجمعات سکوت در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه همین هفته، فراخوان دادند.
جمعی از دانشجویان سبز دانشگاههای تهران ، علم و صنعت ، شهید بهشتی ، پلی تکنیک و دیگر دانشگاه های تهران با انتشار فراخوان هایی در شبکه های اجتماعی و وبلاگ های دانشجویی، از تمام دانشجویان دعوت نموده اند در تجمعاتی که در ساعت ۱۲ روزهای چهارشنبه ۲۲ و پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت در اعتراض به اجرای پنج حکم اعدام در صحن آن دانشگاه های دانشگاه های تهران برگزار خواهد شد، شرکت نمایند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس گفت: مهمترین و بارزترین ویژگی دولت نهم و دهم علم گریزی و عدم بکارگیری دانش مدرن در روابط سیاسی است.
به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، داریوش قنبری در نشستی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان که که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه با موضوع "تحلیل سیاسی روز با محوریت دولت نهم و دهم" در محل تالار شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: در جائی که علم و دانش مدرن حرف اول را میزند، رئیس دولت بدون تسلط داشتن به دانش و علم حرف میزند که نمونه آن بحث افزایش تعداد فرزندان بود که نشان میدهد ایشان بجای آن که دغدغه برای حل رفاه و آسایش مردم را داشته باشد، به فکر از بین رفتن و کاهش جمعیت طی سالهای آینده خواهد بود.
به گفته وی، این حرکت غیر علمی باید اصلاح شود و در غیاب نهادهای علمی و نظارتی که از آنها بهره نمیبرد، ضعف مجلس نیز باعث شده که این حرفها از سوی رئیس جمهور زده شود که در مجموع از سوی مجلس هم امیدی به اصلاح روند فعلی نیست و باید منتظر باشیم که خداوند کمک کند این کشور نجات یابد و آشتی بین علم و اداره کشور پیدا شود.
نماینده اصلاحطلب ایلام تصریح کرد: بحث در خصوص مسائلی که در دولتهای نهم و دهم به هر شکلی مطرح می شود در فرصت اندک پاسخگو نمی باشد و فرصت زیادی می خواهد.
وی یادآور شد: البته بحث سیاسی درباره دولت فعلی و قبلی بحث روز نیست، بلکه یک بحث تاریخی شده که خود می تواند در حد یک کتاب به چاپ برسد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با برشمردن برخی ویژگی ها و خصوصیات جامعه توده ای گفت: این چنین جوامعی خاص جوامع در حال گذار و یا در حال توسعه می باشد و در چنین جوامعی احزاب جایگاهی ندارند در صورتی که این چنین جوامعی دارای طبقات اجتماعی می باشند.
قنبری در ادامه گفت: البته در این جوامع طبقه به معنای واقعی خود وجود ندارد وزمینه برای تفکر پوپولیستی ایجاد می شود.
به گفته وی ، در این جوامع اصطلاحات خاص و کوچه بازاری رواج می یابد که رهبران در چنین جوامعی از آن استفاده می کنند.
مخبر فراکسیون خط امام مجلس در ادامه گفت: جامعه ایران چون در حال گذار می باشد این زمینه را داشتیم که فردی از زمینه های ایجاد شده استفاده کند و شرایط را در دست بگیرد و از سوی دیگر نیز به وجود احزاب اعتقادی نداشته باشد.
وی اظهار داشت: رئیس دولت توانست با شعارهای پوپولیستی در واقع رهبری جامعه را برعهده بگیرد و در دولتهای خود (نهم و دهم) از شعارهای خود در معنا و مفهوم واقعی خود به درستی استفاده نکرده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: شعار مهرورزی یکی از شعارهای دولت نهم بود که بدون وابستگی به احزاب باعث ایجاد بسیج مردم و رای دادن آحاد جامعه به آنان شد.
قنبری در ادامه گفت: یک سری شعارهای وی که برداشت علمی و اساسی نداشت باعث شد فردی با این ویژگی رهبری این جریانی را بر عهده بگیرد که خود را وام دار حزب و گروه خاص نمی کند و این دولت و دولت قبلی (نهم و دهم) بدون پایگاه حزبی خود را با شعارهای پوپولیستی حفظ کرد.
به گفته نماینده مردم ایلام در مجلس هشتم، البته در کشور ما انتخابات به صورت حزبی نیست و ما امروز با دموکراسی و وجود احزاب به معنای واقعی فاصله داریم و هیچ کشوری به اندازه ما سالی یک بار انتخابات برگزار نمی کند.
وی با اشاره به این که جامعه توده ای باید حزب محور باشد، تصریح کرد: اگر دولت حزبی نباشد، آن دولت به مردم پاسخگو نیست و حذب ها در چنین جامعه ای از شخصیت حقوقی و حقیقی که دارند، حذف می شوند.
قنبری ادامه داد: برای درمان دردهائی که در اداره کشور داریم، بدون حزب نمی شود جامعه امروز را اداره کرد.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس افزود: حزب در واقع باشگاه برنامه ریزی، پایگاه تفکرات، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و در واقع دارای قدرت می باشد و از سوئی نیز یک دانشگاه برای اداره جامعه می باشد.
قنبری با اشاره به این که در غیاب حزب، فرد محوری در جامعه برای اداره کشور، غالب می شود، گفت: البته دولت نهم و دهم این موضوع را برای خود افتخار می داند که رئیس جمهور و اعضای دولتش حزبی نیستند و وقتی این زمینه ایجاد شد و حزب را به عنوان مزاحم می داند، جامعه ای جزء پوپولیسم نخواهیم داشت.
به گفته وی، احزاب سیاسی امروز در کشور به علت برخی انتقادها به دولت و عملکرد آنان، کاملا کمرنگ و مورد غفلت واقع شده است و حتی بحث انحلال برخی احزاب نیز به وجود آمده که برای اولین بار است در کشور مطرح می شود.
وی تصریح کرد: ساختار فردی دولت باعث شده که این دولتها تحمل احزاب را نداشته باشند و در مجموع یکی از مسائل و مشکلات دولت نهم و دهم، کم رنگ شدن، نوع نگاه به حزب و آسیب هائی که برای کشور ایجاد شده می باشد.
قنبری ادامه داد: بحث مطبوعات یکی دیگر از مشکلات و معضلات این دو دولت بوده که محدود کردن فضای رسانهای و مطبوعات کشور در واقع ویژگی دولت فرد محور می باشد که تحمل انتقاد را ندارد و به نوعی تهدید برای مطبوعات رقیب محسوب می شوند.
نماینده مردم ایلام در مجلس هشتم با اشاره به این که بی توجه به اصل تفکیک قوا یکی دیگر از ویژگی های این دو دولت می باشد، گفت: در جوامع پوپولیسمی نیز چنین نگاهی وجود دارد که دولت با نگاه خود محوری تاب و توان و تحمل قوای نظارتی را ندارد و از سوئی نیز این دولتها خیلی به اجرای قوانین مجلس پایبند نبوده بطوری که در عدم اجرای قوانین مجلس بیش از 160 قانون دارای اولویت زمانی به دولت داده شد که براساس گزارش دفتر تحقیق و پژوهش مجلس تنها 13 مورد در فرجه زمانی داده شده، از سوی دولت اجرا شد.
قنبری افزود: دولت نیز به ارائه گزارش برنامه چهارم توجه ای نداشته و از آنجا که برنامه پنجم توسعه را به موقع به مجلس نداد، یک مصوبه گرفتیم که برای یک سال دیگر برنامه چهارم توسعه تمدید شود که این نشان از عدم اجرای قوانین مجلس توسط دولت می باشد.
به گفته این نماینده اصلاح طلب، بی توجهی به اصل تفکیک قوا در واقع یک زنگ خطر برای دولت محسوب می شود که آخرین آن مربوط به بررسی دیوان عدالت می باشد که در بررسی 57 مورد قانون بودجه سال 1387، 42 مورد یعنی 70 درصد انحراف از قانون مشخص شده که مشخص می شود، چه کارهائی در این 5 ساله انجام شده است.
نماینده مردم ایلام در مجلس با انتقاد به برخی نمایندگان مجلس در خصوص نظارت بر عملکرد دولت گفت: متاسفانه برخی نمایندگان به دلیل مشغول شدن به مسائل اجرائی حوزه خود از ابزارهای نظارتی خود به خوبی استفاده نکردند و از بحث قانونگذاری و نظارت غافل شده اند و باعث نگاه محدود آنان شده است.
وی ادامه داد: برخی از نمایندگان نیز مانند رئیس دولت حزبی نیستند، اطلاعات سیاسی نیستند و اطلاع خاصی از وظایف خود در مجلس ندارند که این مساله باعث شده روز به روز از وظایف اصلی خود غفلت کنند که زمینه قانون گریزی دولت را به وجود می آورند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس در خصوص سیاستهای خارجی دولت نهم و دهم گفت: در این بخش نیز استراتژی درست و حسابی به عنوان یک عضو سازمان ملل تدوین نشده که سازمان ملل نیز به اعضای خود اجازه نمی دهد از حد قانون و مقررات سازمان خارج شوند.
قنبری افزود: برخی در درون دولت یک روز در برابر اسرائیل موضع گیری می کنند و مساله هولوکاست را مطرح می کنند و یک روز دیگر عده ای دم از دوستی با اسرائیل می زنند که معلوم نیست سیاست ما چیست؟ و نگاه خاصی در این زمینه تدوین نشده و علمی نیز در سیاست ما وجود ندارد و به میل اشخاص مواضع مشخص می شود که این مواضع در واقع بدون پشتوانه مشورتی است.
وی اظهار داشت: بحث مذاکرات هسته ای که قبل از عید صورت گرفت با گروه 1+5 قرار شد ایران 1300 کیلوگرم اورانیوم 5/3 درصد غنی شده را تحویل دهد و 50 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد غنی شده را بگیرد و پس از این که این خبر پخش شد مسئولان مخالفت کردند و توافقات نیز برهم خورد، زیرا مشورتی در این خصوص از سوی دولت انجام نشده بود که اگر این توافق با گروه را انجام نمی دادیم، امروز مواضع ما بهتر پیش می رفت.
وی یادآور شد: این مساله باعث شده که اعضای این گروه بگویند که ایران قابل اعتماد نیست و مشکلاتی را ایجاد کرده اند در صورتی که امنیت ملی ما در گرو چنین مواضعی از سوی دولت است.
قنبری گفت: امروز ما در شرایطی بسر می بریم که باید کمترین تنش را داشته باشیم و با کشورهای دیگر بیشتر توافقات را انجام دهیم، اما این مسائل بدتر شده و با قرار دادن سر موشک شهاب و تجهیز آن به کلاهک هسته ای به سمت اسرائیل آماده سازی شده، باعث شده تا بسیاری از کشورها در برابر ما موضع بگیرند.
این نماینده مجلس افزود: بکارگیری بعضی حرفها نشان از روش پوپولیسمی در عرصه داخلی و خارجی دارد و در مسائل سیاست خارجی امنیتی از اصطلاحاتی استفاده می کنیم و طوری به مسائل هسته ای می پردازیم که باعث شده پیشبرد اهداف کشور در مسیر نامعلوم پیش برود و دلسوزان واقعی نظام به شکلی ابراز نگرانی از آینده ای که در انتظارشان است، دارند.
وی در پایان گفت: با این مسائل کشوری موفق و توانمند براساس سند توسعه چشم انداز 20 ساله کشور نخواهیم داشت و این نشات گرفته از حذف برخی کشورهای منطقه از معادلات سیاسی و حضور در کشورهای آمریکای لاتین مانند ونزوئلا و بولیوی و سرمایه گذاری در آن کشورها است که در نتیجه باعث خواهد شد در اثر غفلت از برخی کشورهای خاور میانه جایگاه و شان خود را از دست بدهیم.
پرسش و پاسخ با دانشجویان
داریوش قنبری همچنین شامگاه دیروز با دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در یک جلسه پرسش و پاسخ شرکت کرد.
این نماینده مجلس در خصوص سئوالی مبنی بر ادبیات رئیس جمهور کشور و تاثیر آن بر مناسبات خارجی گفت: احترام به قانون و قطعنامه در واقع احترام به تصمیمات و مذاکرات بین کشورها است و در صورتی که صحبتهای چندگانه مطرح شود، بدون شک بی اعتمادی در جوامع جهانی ایجاد خواهد شد که آثار این بی اعتمادی، صدور 3 قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران بود.
به گفته وی، هر چند عده ای می گویند که این قطعنامه ها آثاری بر کشور ندارد، اما این مساله اصلا پذیرفتنی نیست و حتی خود کشورهای تحریم کننده نیز دچار آسیب، زیان و ضرر می شوند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس تصریح کرد: باید بپذیریم که کشور را با شعار نمی شود اداره کرد و در دستیابی ایران به قدرت هسته ای نیز شکی نیست، اما اگر آخرین تکنولوژی جهان را هم داشته باشیم، اما مدیریت اداره آن را نداشته باشیم، هیچ فایده ای برای ما ندارد.
وی ادامه داد: ما باید جلوی هزینه های بالای خود در روابط دیپلماسی را بگیریم و آگاهانه در برابر برخی تهدیدات و تحریکات عکس العمل نشان دهیم که متاسفانه نتوانستیم در برابر ادعای امارات مبنی بر گرفتن جزایر سه گانه این واکنش نشان دهیم.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در خصوص سئوالی مبنی بر بقای دولت با توجه به از دست دادن پایگاه مردمی به خصوص در میان نخبگان گفت: بدون شک این که دولت در میان اقشار تحصیل کرده و نخبگان فاقد پایگاه باشد، شکی نیست، زیرا روش پوپولیستی تنها عوام را جمع می کند و باعث ایجاد موفقیت می شود و زمانی که اداره کشور به این سمت کشیده می شود، بدون شک بین نخبگان و دولت فاصله ایجاد خواهد شد.
قنبری در ادامه افزود: بدون شک این دولت با توجه به این شکاف می خواهد، با این روش پوپولیستی، شرایط را به نفع خود رقم بزند، اما هرگز نخواهد توانست کار را تا آخر ادامه دهد و فاقد پایگاه خواهد بود.
وی در خصوص سختکوشی دولت نهم و دهم گفت: این که دولت بسیار سختکوش و پرتلاش است، شکی نیست، اما این تلاش باید با برنامه باشد و بجای 20 تا 22 ساعت کار در شبانه روز، اگر 2 ساعت کار با برنامه باشد، بسیار مفیدتر و موثرتر خواهد بود.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی مجلس هشتم افزود: بسیاری از کارهای دولت بدون بهره گیری از علم مدرن و بدون کارشناسی است، در صورتی که برای اداره جامعه نیاز است، معضل بی تدبیری، بی توجهی به علم و دانش روز برطرف شود.
وی یادآور شد: البته ما برخی سیاستهای دولت به خصوص در شهرهای کوچک را مانند ساخت مسکن مهر را قبول داریم، اما از سوی دیگر اعتقاد داریم که این طرح در شهرهای بزرگ جوابگو نخواهد بود و در مجموع نمی توان گفت که دولت کار بزرگ و مثبتی انجام داده باشد و جزء از بین بردن سرمایه، کاری انجام نداده است.
قنبری اظهار داشت: بیان واقعیت ها سیاه نمائی نیست، بلکه مشکل از کسانی است که عملکردشان سیاه است و نسبت به انتقادهائی که به آنان می شود، می گویند که این انتقادها در واقع سیاه نمائی می باشد.
سخنگوی فراکسیون خط امام مجلس در خصوص آزادی در دوران اصلاحات، توجه بیشتر دولت هشتم به قوانین مجلسی گفت: در دوران اصلاحات فضائی فراهم شد که دانشجویان در برابر رئیس جمهورشان می ایستادند و ضمن انتقاد به وی، توهین های بزرگ می کردند که ایشان با لبخند به آنان جواب می داد.
قنبری با اشاره به این که این یکی از دستاوردهای بزرگ دولت اصلاحات بود، افزود: توجه اصلاح طلبان به برنامه بیشتر از توجه اصولگرایان بوده و سر وقت برنامه های خود را به مجلس ارائه داده، اما در این دولت هنوز برنامه پنجم ارائه نشده و ما مجبور شدیم که برنامه چهارم را یک سال دیگر تمدید و اجرا کنیم.
به گفتهاین نماینده اصلاحطلب، دولت نهم و دهم برنامه محور نیست و دولت توجهی نسبت به عدم اجرای برنامه ندارد و کارهائی که انجام می دهد، اساسا بر مبنای تدوین برنامه نیست.
وی ادامه داد: بحث تنش زدائی، گفت و گوی تمدن ها از دیگر دستاوردهای دولت اصلاحات و خاتمی می باشد و از سوی دیگر نیز کاهش نرخ تورم در دوران خاتمی به وجود آمد.
وی اظهار داشت: بهاء دادن به روشنفکری دینی از دیگر دستاوردهای دوران اصلاحات بوده و حرکت به سمت آزادی که محور انقلاب نیز براساس آزادی بوده، از دیگر دستاوردهای دولت خاتمی می باشد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: استفاده از ادبیات عامیانه و پوپولیستی از واقعیتهای تلخ در دوران دولت نهم و دهم می باشد که در شان ملت بزرگ ایران با این قدمت و تاریخ نیست و متاسفانه رئیس جمهور ما در مناسبات بین المللی و داخلی از واژگانی استفاده می کند که جزء ضربه بر سیتره ما چیز دیگری به همراه ندارد.
این استاد دانشگاه افزود: استفاده از نام "خلیج العربیه" در دوران دولت نهم و دهم ایجاد شد که باعث تضییع حق ملت ایران گشته و خود نیز پس از حضور در آن اجلاس که پلاکارد "خلیج العربیه" نوشته شده بود، بزرگترین گناه را در حق ملت ایران کرد که ما به عنوان نمایندگان مجلس تذکرات لازم را دادیم که این مساله در واقع نشان از بی توجهی به اصل تفکیک قوا و شان نظارتی مجلس می باشد.
به گفته قنبری، کمک های ما بر کشورهای خارجی دیگر براساس منطق و برنامه نیست، منافع ملی خود را در این کمک ها لحاظ نمی کنیم، بطوری که بعد از این کمک ها خالد مشعل به خود اجازه می دهد از واژه "خلیج العربیه" استفاده نماید و حتی برای صدام عزای عمومی گرفت و ما نیز واکنش نشان ندادیم.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای دیگر تحت عنوان مذهب با ما همسوئی دارند، اما در منافع ملی شان هیچ همسوئی با ایران دیده نمی شود و با حضور در کنار دیگر کشورهای عربی از واژه های مجهول استفاده می کنند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس یادآور شد: دستگاه دیپلماسی کشور باید در مناسبات و روابط خود تجدید نظر کند و به راحتی از کنار منافع ملی کشور نگذرد که گذشتن از بحث دریای خزر به راحتی و عدم دعوت ایران به اجلاس کشورهای حاشیه دریای خزر، نشان از عدم بی توجهی به سیاستهای خارجی کشور دارد و ما در این خصوص به کمتر از 50 درصد به عنوان سهم از دریای خزر راضی نیستیم.
این نماینده مجلس در خصوص همسوئی منافع ایران و آمریکا در خاورمیانه و آسیای میانه گفت: در خاورمیانه یک سری منافع طبیعی وجود دارد، جدا از این مساله که سیاستمداران بخواهند، با آمریکا همسو بودیم که یکی سقوط صدام حسین و دیگری سقوط طالبان بود که هر دو در واقع تهدیدی برای ایران و آمریکا محسوب می شدند.
قنبری در خصوص بحث آسیای میانه و همسوئی با آمریکا گفت: کار ما در آسیای میانه با آمریکا به تقابل کشیده شد که نمونه آن عدم اجازه رد شدن خط لوله نفت از ایران بود که باعث شد به سمت نوعی تنش پیش برویم در صورتی که با کمی دیپلماسی می توانستیم آن را تبدیل به یک سیاست برد - برد کنیم، که این فرصت هم از دست رفت.
وی در خصوص حمله نظامی آمریکا به ایران گفت: بدون شک گزینه نظامی جزو گزینه های این کشور علیه ایران است اما باید بدانیم که این آخرین گزینه آنها است و ما باید با دیپلماسی قوی، حساسیت آمریکا را نسبت به خود کم کنیم و از احتمال جنگ جلوگیری نمائیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: من فکر می کنم که منظور آمریکا از حمله به ایران، جنگ مستقیم نیست و اگر کار به آنجا برسد، بدون شک آمریکا چند مرکز حساس نظامی، اقتصادی و پایانه های نفتی را خواهد زد، زیرا می داند در جنگ رو در رو شکست خواهد شد، یک حمله استراتژیکی را برنامه ریزی می کند.
وی در پاسخ سئوال یکی از دانشجویان در خصوص تمدید ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد گفت: تمدید ریاست جمهوری وی مانند جوک است و در واقع این تمدید خلاف قانون اساسی است و امکان پذیر نخواهد بود.
قنبری در خصوص بی توجهی رئیس دولت به اقلیت گفت: البته این بی توجهی شامل اقلیت تنها نیست، بلکه رئیس جمهور به اکثریت هم بی توجه است و به وظایف خود بی توجه می باشد.
امروز: عصر روز گذشته دبیر سابق سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران آزاد شد.
به گزارش «پارلماننیوز»، با پیگیریهای مکرر به عمل آمده و روشن شدن نقش نداشتن دکتر مریم عباسینژاد در اتهامات وارد شده، وی با قرار کفالت آزاد شد.
گفتنی است، وی ساعاتی بعد از حضور احمدینژاد در دانشگاه تهران بازداشت شده بود.
در روزهای اخیر بسیاری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیش از ۶۰ استاد برجسته این دانشگاه در نامهنگاریهای متعدد با برادران لاریجانی، بر بیگناهی عباسینژاد تاکید و خواستار آزادی او شده بودند.
امروز: آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از جوانان فعال در تشکل های سیاسی اصلاح طلب همراه با روزنامه نگاران تحول خواه با تجلیل از صبر و پایداری جوانان دربند، آینده کشور را روشن توصیف کرد و خاطرنشان کرد که این زندان رفتنها منجر به آگاهی و بیداری بیشترمردم می شود.
بنا به گزارشهای رسیده به جرس، در این دیدار که جمعی از آزادشدگان حوادث پس از انتخابات هم حضور داشتند، در ابتدا جوانان سبز حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات خود پرداخته و نگرانی خود را از وضع موجود بیان داشتند. این در حالی است که هاشمی رفسنجانی در لا به لای سخنان ناطقان جویای حال آزاد شدگان بوده و از شرایط زندان، مدت بازداشت و اتفاقات پیش آمده پرس و جو می کرد و جوانان را با اشاره به آیات و احادیث به استقامت و مدارا فرا می خواند و تاکید می کرد که سرانجام هر سختی، پیروزی و آسانی است.
وی هنگامی که سخنان خود را آغاز کرد بخش قابل توجهی از بحثش را به زندانیان سیاسی اختصاص داد و از فعالان سیاسی خواست به دستگیری ها و زندان رفتن از بعد منفی نگاه نکنند چرا که به گفته وی زندانی شدن افرادی که نیت مصلحانه دارند درمجموع سازنده بوده و ثمراتی هم به دنبال دارد.
بر اساس این گزارش، آیت الله هاشمی رفسنجانی برای این گفته خود دلیلی نیز آورد و گفت: وقتی چهره های دلسوزی به خاطر نقد و انتقاد زندانی می شوند، جمع زیادی از اطرافیان وی شامل دوستان، آشنایان، همسایگان و نزدیکانش را به فکر فرو می برد و آنها را نسبت به وضع موجود آگاه می کند که این آگاهی در مجموع سازنده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم طرح بحث های انتقادی در جامعه گفت: گرچه ممکن است بازداشت ها باعث شود برخی ها کنار بکشند اما عده قابل توجهی از جامعه را در هدف خود ثابت قدم تر کرده و شک نباید کرد که این زندان رفتن ها در مجموع سازنده است.
وی با بیان این که نظارت عمومی در همه جای دنیا پذیرفته شده است خطاب به جوانان سبز گفت: شما که برای مردم تلاش می کنید در حقیقت برای رضای خدا قدم بر می دارید و کسانی که برای خداوند اقدامی می کنند، ذره از آن گم نمی شود.
هاشمی رفسنجانی لزوم خودسازی معنوی و تقویت روحیه مذهبی جوانان را مورد تاکید قرار داد و با ذکر خاطره ای از زندان های دوران پهلوی گفت: پیش از انقلاب زندانیان سیاسی دو گروه بودند. گروه اول ما فعالان مذهبی و گروه دوم مارکسیست ها بودند. چپ گراها چون چون دین و اعتقادی نداشتند در زندان زود می بریدند اما افراد معتقد و مذهبی مثل فولاد در زندان می ایستادند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری که تاکید داشت قصد ندارد زندان های زمان شاه را با زمان حاضر مقایسه کند به جوانان اصلاح طلب گفت: شما اگر برای اصلاح جامعه و برای جلوگیری از ظلم تلاش کنید، تلاش شما نزد خداوند گم نشده و ارزش خاص خود را دارد. با این حال من آینده ملت ایران را درخشان می بینم و هیچ یاس و ناامیدی نسبت به وضع موجود ندارم، چرا که روز به روز آگاهی های مردم افزایش پیدا می کند.
رئیس مجلس خبرگان در پاسخ به این ابراز نگرانی که عملکرد برخی مسئولان رفته رفته زمین را شور کرده و از حاصلخیری می اندازد، با اشاره به اینکه وی کشاورز بوده خاطر نشان کرد زمین های شور را هم با تلاش می توان به زمین های حاصل خیز تبدیل کرد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به سخنان برخی حاضرین که از شرایط موجود احساس نگرانی می کردند گفت: جای دلسردی نیست، وقتی کسی وارد فعالیت سیاسی می شود نباید فکر کند معادلات آنقدر ساده است که با چند راهپیمایی همه چیز حل می شود. ما وقتی مبارزه می کردیم فکر نمی کردیم که به اهدافمان برسیم. البته هدف شما اصلاح اشکالات است و با اهداف ما فرق دارد. در هر حال به خودتان ناامیدی راه ندهید.
وی خواستار این شد که جوانان اصلاح طلب در جهت آگاه کردن اقشار مختلف جامعه تلاش کرده و آگاهی های خود را مبنای تعقل و تحلیل خود قرار دهند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بی تفاوتی جامعه نسبت به مسائل سیاسی را عیب بسیار بزرگی دانست و با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای همگانی در جامعه اسلامی است گفت: سکوت و بی تفاوتی مردم قابل قبول نیست.
هاشمی رفسنجانی در خاتمه با اشاره به عملکرد مصلحان دنیا در طول تاریخ گفت: کار برای مردم، زحمت و مرارت دارد و سختی های مسیر را باید تحمل کرد. مطمئن باشید کسانی که در زندان یک سیلی می زنند به اندازه ۱۰ سیلی باید جوابگو باشند.
پیش از سخنان هاشمی رفسنجانی، جوانان اصلاح طلب که از احزاب مشارکت ، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ، کارگزاران و مجمع نیروهای خط امام در جلسه حاضر بودند به همراه تعدادی از روزنامه نگاران به بیان نظرات خود پرداخته و خواستار این شدند تا هاشمی رفسنجانی فعال تر در عرصه حضور یافته و موضع گیری های شفاف تری نشان دهد.
امروز: رئیسجمهور سابق کشورمان با تاکید بر اهمیت بالای شوراها در تمرکز زدایی از قدرت به ارائه راهکارهایی از جمله بسط شوراها، تبدیل شوراها به پارلمانهای محلی، انتخابی شدن شهرداران کلان شهرها و اختصاص درصدی در آمد نفت به شوراها و شهرداریها برای کارآمدتر شدن شوراهای شهر و روستا پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی دردیدار با جمعی از نمایندگان شوراهای اسلامی شهرهای مختلف کشور با اشاره به اصل یکصدم قانون اساسی که اصل شوراهاست واصل یکصد و یکم که درباره شورای عالی استانها و گسترش شوراهاست سخن خود را آغاز کرد.
وی گفت:« به نظرم اصل یکصدم تا یکصد و ششم از اصلهای مهم قانون اساسی است و با کمال تاسف از اول انقلاب با اینکه شوراها بسیار مورد اهتمام و توجه بود و در قانون اساسی هم آمد اجرای اصول مربوط به آن معطل مانده بود وبا اهتمام جدی و پیگیری در دولت هفتم این مهم تحقق یافت.»
رئیس دولت اصلاحات افزود:« یکی از شعارهای ما بسط و تحقق جامعه مدنی در کشور بود، جامعه مدنی جامعهای است متناسب با روزگار و زمان ما؛ ما به عنوان ایرانی و مسلمان و کسی که سابقه تاریخی و فرهنگی داریم طبیعی است که وقتی درباره جامعه مدنی هم صحبت میکنیم ارزشها و اصول اسلامی و فرهنگی مورد نظرمان هم لحاظ شده است.»
رئیس بنیاد باران ادامه داد:«معتقدیم با توجه به اهمیتی که اسلام به مردم و حقوق آنها میدهد و تاکید بر حاکمیت انسان بر سرنوشت خود که جزء اصول برجسته قانون اساسی است(اصل ۵۶) تحقق جامعه مدنی تقلید از آنچه در دنیای غرب رخ داده نیست.»
وی تصریح کرد:« اینکه مردم محور کار باشند، مردم ارباب خودشان باشند و درباره خود تصمیم بگیرند و آزادیهای لازم را داشته باشند را کاملا میتوان از متن دین و رویکرد بزرگان دینی ما استنباط کرد.»
رئیس جمهور سابق کشورمان یادآور شد:« در قانون اساسی ما لوازم استقرار جامعه مدنی آمده است و به همین دلیل همه امور به انتخابات واگذار شده و همه آنهایی که نوعی اختیارات و قدرت پیدا میکنند شرطش آن است که از مردم این نمایندگی را گرفته باشند، از رهبری گرفته تا ارکان دیگر نظام و این مساله مهمی است.»
به گزارش روابط عمومی دفتر سید محمد خاتمی؛وی تاکید کرد:« از بهترین کارها برای اینکه جامعه، جامعهای زنده و مورد احترام باشد و برای خودش تصمیم بگیرد، اجرای اصل شوراهاست که هم مساله حاکمیت مردم بر سرنوشت خود را تا دورافتادهترین نقاط کشور بسط میدهد و هم سبب میشود جلوی تمرکز مطلق مدیریت در جامعه بگیرد.»
وی با بیان اینکه «بسط مدیریت و جلوگیری از تمرکز آن در جامعه بسته به این است که دیدگاه اصولی درباره جایگاه ؛ پایگاه و منشا قدرت چیست؟»، اظهار داشت:« آیا قدرت امری است که بدون رضایت مردم از بالا به پایین تحمیل میشود و جامعه مجبور به اطاعت مطلق از آن است یا اینکه ریشه و منشا قدرت درخود جامعه است و آن کسی که اختیارات، مدیریت و اقتداری مییابد آن منشا قدرت را نمایندگی میکند؟»
رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد:« سئوال مهم این است که آیا قدرت متمرکز است وهیچ نسبتی جز اطاعت مطلق از سوی مردم و هیچ مسئولیتی از سوی قدرت متمرکز وجود ندارد؟ یا اینکه قدرت امری است که میان جامعه منتشر است، یعنی صاحب قدرت یکایک افرادی هستند که در جامعه زندگی میکنند، منتهی برای اداره جامعه حتما نوعی محوریت و مرکزیتی لازم است والا هرج و مرج خواهد شد.البته این امر منافاتی بااین ندارد که از نظر اسلامی هم حاکمان باید دارای شرائط ویژهای باشند.»
رئیس بنیاد باران یادآور شد:« این قدرت منتشر، کسانی را بر میگزیند تا بر جامعه مدیریت کنند و طبعا اختیاراتی پیدا میکنند که لوازمی دارد، اولا واقعا باید اراده افراد تعیین کننده باشد که چه کسی در راس قدرت باشد و دوم اینکه قدرت متمرکز حتما باید تحت نظارت قدرت منتشر باشد تا از قدرت سوءاستفاده نشود.»
خاتمی با اشاره به اینکه «قدرت فسادآور است»، گفت:« البته برای ما مسلمانان و کسانیکه به ارزشهای الهی معتقد هستیم یک عامل درونی وجود دارد که قدرت به سوی فساد نرود و آن تقواست و ترس از خدا و عدالت؛ اما این کافی نیست.»
وی تصریح کرد:« اگر قدرت مطلق باشد و هیچ نظارتی بر آن نباشد و پاسخگویی وجود نداشته باشد امکان تصمیمگیری صاحبان قدرت تحت تاثیر هوی و هوس یا دست کم اشتباه هست، چون ما در زمان معصوم به سر نمیبریم و از حضور معصوم محرومیم، اگر بازخواستی نباشد ممکن است دست کم خطا و اشتباه صورت بگیرد و پافشاری بر روی آنها ممکن است زیانهایی برای جامعه داشته باشد.»
رئیس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها تاکید کرد:« بنابراین علاوه بر تقوا و عدالت و ترس از خدا، ساز و کار نظارت بر قدرت و پاسخگویی حاکمان در برابر مردم از عوامل مهمی است که جلوی فساد ؛ انحراف واشتباه را می گیرد یا اگر اشتباه رخ داد قابل جبران خواهد بود.»
خاتمی با بیان اینکه «قدرت متعلق به مردم است و قدرت متمرکز از مردم نمایندگی میکند»، اظهار داشت:«انقلاب اسلامی ایران که به رهبری حضرت امام(ره) موفق شد و جمهوری اسلامی که افتخار ما و این انقلاب است تشکیل شد، این اصل که همه قدرتها برآمده از اراده مردم هستند و همه چیز باید از مسیر انتخابات بگذرد از اصول بسیار روشن قانون اساسی است.»
وی ادامه داد:« شوراها امری است که قدرت را در سراسر کشور بسط میدهد، یعنی مردم در هر روستا، بخش، شهرو استان نماینده خودشان را انتخاب و مدیریت را تجربه میکنند.»
خاتمی یادآور شد:« بنده هم به عنوان انسان کوچکی که دلبسته به این نظام، انقلاب، مردم و کشور هستم، همیشه علاقه داشتهام که به اصل شوراها و همه اصول قانون اساسی عمل شود، حتی قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶ و در جریان تدوین برنامههای دولت اجرای اصل یکصدم قانون اساسی و انتخابات شوراها مدنظرم بود.»
رئیس جمهور سابق کشورمان با بیان اینکه« اتفاقا یکی از راههای تمرکز زدایی از دولت تا ثروت و سیاست واطلاعات و همه امور و اینکه تصدیگری در انحصار آن نباشد؛ بسط شوراهاست»، گفت: « بنده هم با کمال میل این را پذیرفتم که آنچه را تصور می شود از اختیارات انحصاری دولت است در اختیار مردم قرار بگیرد و خودشان بتوانند اداره کنند و خوشبختانه این مساله مورد قبول قرار گرفت و انتخابات شوراها برگزار شد.»
وی ادامه داد:« من یادم هست این اقدام دولت اصلاحات چه انعکاس بزرگی در عالم داشت( چه در دنیای اسلام وچه در کل دنیا) و این چهره جمهوری اسلامی را زیبا نشان داد و الحمدالله امروز میبینیم که شوراها پایدار شده و طبعا منشا اثرات و برکات فراوان بوده است و انشالله خواهد بود .»
رئیس بنیاد باران تصریح کرد:« به نظر من شوراها باید به منزله پارلمانهای محلی عمل کنند که قوه اجرایی آن شهرداریها هستند هر چند معتقدم در کلانشهرها، شهردارها هم باید انتخابی باشند و به شوراها هم اختیارات کافی داده شود.»
خاتمی ادامه داد:«خدمات شهری را باید شامل خدمات آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، ورزشی و... بدانیم که از طریق شوراها و با کمک خود مردم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.البته هیچ اشکالی ندارد که علاوه بر آنچه از خود مردم مستقیم گرفته میشود درصدی از درآمد نفت هم که متعلق به کل ملت است در اختیار شوراها و شهرداری ها قرار گیرد.»
رئیس دولت اصلاحات در مورد تجمیع انتخابات گفت:« تجمیع انتخابات امری کاملا منطقی است، این مساله در زمان ما هم مورد بحث بوده است، تعدد انتخابات هزینههای اجتماعی، سیاسی و مالی زیادی برای کشور و نظام دارد، البته این از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که تاکنون تقریبا همه ساله یک انتخابات برگزار کرده است ولی ساز و کاری که بتواند این مساله را جمع کند باید جستجو و اجرا کرد.»
خاتمی تاکید کرد:« تجمیع انتخابات بحث درستی است اما با توجه به اینکه سال آینده دوره شوراهای فعلی تمام می شود این زمزمه که فعلا انتخابات شوراها تا انتخابات مجلس شورای اسلامی تعطیل، که یعنی دو سال تعلیق و تعطیل شوراها در سراسر کشور؛ زمزمه نگرانکنندهای است که امیدوارم درست نباشد والا به معنی بازگشت به عقب است واینکه اختیاراتی که متعلق به مردم است دوباره به دولت برگردد و این جفای به مردم و نظام جمهوری اسلامی است، باید سعی کرد این امر تحقق پیدا نکند.»
سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد:« به نظر من خود نمایندگان مردم در شوراها چه در دوره فعلی و چه دورههای پیشین میتوانند و باید به پاس افتخاری که از مردم یافتهاند، خود بصورت سنجیده مدافع شوراها و حتی افزایش اختیارات آنها و خدمت بیشتر به مردم باشند.بهرحال برای تجمیع انتخابات ساز و کارهایی را می توان یافت که مستلزم تعلیق شوراها نباشد و ان شالله چنین خواهد شد.»
امروز: عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس با انتقاد شدید از امنیتی کردن فضای کشور، کنار گذاشتن نخبگان به بهانه سکولار بودن و تحویل گلوگاههای اقتصادی مهم به افراد خاص، به انزوا کشیدن ملت ایران در عرصههای بینالمللی، گفت:« برای تحقق عدالت باید نخست فضای باز سیاسی ایجاد شود و سنگینی فشار و تهدید را از دوش احزاب و جامعه علمی منتقد برداشته، مجال نشر را به ایده و نظر مخالف خود در مطبوعات و رسانهها بدهیم.»
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، متن کامل نطق میان سیروس سازدار، نماینده اصلاحطلب مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی بدین شرح است:
سلام و درود میفرستم به روان پاك بنیان گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی امام خمینی(ره) و آرزوی سلامتی و طول عمر باعزت برای رهبر معظم انقلاب اسلامی و دلسوزان نظام اسلامی ایران.
در بزرگترین بزنگاه جمهوری اسلامی در سی سال گذشته قرار داریم. قرار بود پایبند قانون و مقررات باشیم و كشور را بر اساس قانون كه اجماع عمومی است به پیش ببریم.
در 5 سال گذشته آنچه به عنوان میثاق عمومی و چراغ راه آینده بود به هیچ انگاشته و برنامه چهارم توسعه را كه حاصل كار كارشناسی با هزاران ساعت كار مفید بود عملاً كنار گذاشتهایم.
بر اساس سند چشم انداز 20 ساله قرار بود در جایگاه مشخص و تعریف شده باشیم. نه تنها به این سمت حركت نكردیم بلكه از نقطه ای كه ایستاده بودیم نیز دور شدیم.
پاسخگو و مسئول اوضاع پیش آمده كیست؟ آیا مجلس به عنوان قوه نظارتی به وظیفه خود عمل كرده است؟ مسئولیت ما و دیگر افراد مسئول چیست؟
در یك نگاه ساده بی آنكه زحمت موشكافیهای محققانه به خود بدهیم، تنها با لمس واقعیت زندگی در صف مترو یا در داخل یك تاكسی و یا ایستادن در صف نانوائی و سایر فضاهای عمومی دیگر یك مسئله به عنوان مخرج مشترك همه محیطهای اجتماعی، به عنوان عمدهترین مسئله مردم به شكل آزاردهندهای نمایان میشود؛ كاهش روزافزون نشاط عمومی، امید به زندگی، احساس رضایت و افزایش یأس و ناامیدی و شكایت از وضع موجود. و در نتیجه بروز آسیبهای اجتماعی و ایجاد وسیع تبعات آن و حركت آن به طور وحشتناكی در یك مسیر صعودی، اما در برابر این وضع اسفبار چه كسی مسئول است؟
با صدای بلند باید تكرار كنم تا مگر كسانی كه مستی قدرت، آستانه تحریك شنوایی و بینایی و قدرت فهم و ادراكشان را كر و كور كرده و مصداق بارز «ختم اللّه علی قلوبهم» شدهاند نیز شاید بشنوند؛چه كسی مسئول است؟ در برابر سفرههای فقرزده مردم، چهرههای افسرده مردم، یأس وحشتناكی كه چون خورهای جامعه را از درون میپوساند، گسترش سرطانی اعتیاد، زوال اخلاق و ترویج دروغ و نیرنگ و ریا و بی اعتمادی، آخرین بیراهههای است كه بازگشتی ندارد، چه، اعتماد آخرین و اصلی و مهمترین پلی است كه میتواند آسیب ببیند، زیرا درخت بیاعتمادی، میوه بی اعتنایی و عدم احساس تعلق را بار میدهد و اگر روزی افراد یك جامعه، مخصوصاً جامعه علمی، معلمان، دانشجویان و جوانان و البته كارگران دچار بیاعتمادی و بیاعتنایی و بیتعلقی نسبت به نظام ارزشی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی آن جامعه شوند، آن جامعه توان دفاعیاش را در برابر كمترین تهدیدها از دست میدهد حتی اگر پیشرفتهترین سلاحهای نظامی را داشته باشد.
واقعاً چه كسی مسئول است؟ آنانكه علیرغم شعارهایشان به سفرههای مردم بیاعتنا هستند، نخست با طرد نخبگان از عرصه تصمیم گیریهای مهم اقتصادی و اتخاذ تصمیمهای اقتصادی نامطمئن در فضاهای پرتنش سیاسی و كور كردن و تنشزایی در عرصه بینالمللی با به زبان آوردن جملات نسجیده، غیرعلمی و دور از عقلانیت دیپلماتیك و به انزوا كشاندن ملت بزرگ ایران در عرصه جهانی و سرازیر كردن سیل تحریمهای اقتصادی و سوزاندن فرصتهای سرمایهگذاری و بسترهای اشتغال آفرینی با ساختن تصویری امنیتی از فضای كشور و تحویل گلوگاههای اقتصادی كشور به افراد خاص و اختصاصیسازی به نام خصوصی سازی و انتصاب بیحد و حصر افراد خاص با روحیات امنیتی در مدیریت خرد و كلان كشور و اقدامات غیرقانونی و غیرعقلانی بیشمار دیگر گرد فقر را به سفره زندگی مردم میپاشند و سپس نان خود مردم را به خود آنان به نام سهم عدالت قرض میدهند و با توپخانه تبلیغاتی تكگو و بیرقیب رسانه به اصطلاح ملی با لحنی اربابانه خود را ولینعمت مردم میشمارند.
آری آنان مسئول هستند و هر آنكه در هر مقامی در برابر اینها سكوت اختیار می كنند علیالخصوص نمایندگان مردم كه گاه فراموش میكنند فرموده امام راحلمان را كه «مجلس عصاره فضایل ملت است» و «مجلس در رأس امور است».
روی سخنم با مسئولین اجرائی مملكت است. جامعهای نمیتواند دغدغه پیشرفت و توسعه را داشته باشد اما مغزهای علمی جامعه را با سوء ظنها و تمامیت طلبیهای جناحی و توهمهای ایدئولوژیك و با اسم بازنشستگی از دانشگاه اخراج و از عرصه تصمیمگیری كنار بگذارد. دانشگاهیان ما روزی نیست كه از سوی صاحبان قدرت تهدید نشوند و در معرض اتهامات پوچ و نامربوطی مثل لیبرال، سكولار و غیره و غیره نباشند.
امروز بداهت این اصل مورد تردید هیچ انسان بیغرضی در جهان نیست كه قلب تپنده پیشرفت و توسعه همه جانبه در هر جامعه دانشگاه است، دانشگاهی كه زنجیره غرضهای سیاسی، دعواهای جناحی و توهمات پوچ و علمستیز ایدئولوژیك را به پای خود نبینند.
آقایانی كه فلسفه خواندهاید به جای من شما از وزیر علوم بپرسید: سكولار یا دیندار بودن یك استاد دانشگاه را به چه معیاری سنجیده اید؟ غیر از آنكه در زندگی خصوصی آنها تجسس كنیم. البته معیار نادرست و ضد منطق «هر كه با ما نیست، منتقد ماست، پس سكولار است»، نیز اخیراً چراغ راه و مبنای حركت شده است.
آیا این خلاف منطق جذب حداكثری نظام اسلامی نیست؟ مگر بزرگان ما بر آزادی بیان حتی برای گروههای غیر اسلامی تأكید نمیكردند؟ چه شده است كه امروز به بیت شریف امام (ره) نیز رحم نمی كنیم.
و كلام آخر از مغالطههای غرض آلود روزگار ما ایجاد تقابل تبلیغاتی بین دو حق و ارزش انسانی، یعنی «آزادی و عدالت» است.
شعار انقلاب اسلامی مگر «استقلال» «آزادی» «جمهوری اسلامی» نبود؟ آیا در این شعار، اعتقادی به عدالت نبوده است؟ پاسخ من اینست: هر زمان و در هر جامعه ای اگر انسان مجبور به انتخاب یكی از دو حق آزادی یا عدالت! شود با صدای بلند میگویم آن لحظه لحظه شوم است زیرا آن انتخاب فریبی بیش نیست در جهت منافع حاكمان، بدون وجود فضای آزاد، نقد و آزادی پس از بیان، همانكه شما آزادی حداكثری مینامید، سرابی بیش نیست.و نیز در فضای نابرابر، آزادی برای بالاترهاست.
برای تحقق عدالت باید نخست فضای باز سیاسی ایجاد شود و سنگینی فشار و تهدید را از دوش احزاب و جامعه علمی منتقد برداشته، مجال نشر را به ایده و نظر مخالف خود در مطبوعات و رسانهها بدهیم. رسانه ملی باید به رسالت اصلیاش كه انعكاس دیدگاههای همه جریانهای فكری جامعه است عمل كند، نه آنكه در سیاستهای داخلی افراط گرایی را ترویج داده و هركس را كه دلسوز مملكت و نظام بوده و در گذرگاههای خطیر امتحان پس داده است را با انواع انگها و تهمتها كنار زده و سیاست حذف رقیب را در دستور كار قرار دهد و با زدن اتهاماتی سخیف به شخصیتهای تأثیر گذار در سی سال گذشته این فرهنگ شوم را رواج دهد.
بعنوان یك سرباز انقلاب و نظام جمهوری اسلامی كه بهترین سالهای عمرم را فدای این انقلاب كردهام هشدار میدهم آخرین فرصتها را برای بازسازی و جلب اعتماد مردم از بین نبریم و دست دوستان نظام و یاران واقعی امام و انقلاب را نبندیم كه اگر چنین شود دست كسانی را باز گذاشتهایم كه كوچكترین تعلق و تعهدی به انقلاب ندارند و تیشه به ریشه مملكت و نظام میزنند خوف آن دارم از مراكزی كه وظیفه تزریق علم و تقوا و بزرگواری به جامعه هستند با تحت تاثیر قرار گرفتن از مراكز قدرت و ثروت از انجام وظیفه خود بازمانده در صورتی كه جامعه ما نیازمند افرادی است كه علم را توأم با تقوا، بزرگی را همراه با بزرگواری و عزت نفس را همراه با بزرگ منشی و گذشت را بدور از انتقام پیشه خود قرار دهند.
خدا را شاهد میگیرم در این موقعیت حساس آنچه وظیفه دارم و حق نمایندگی ملت ایجاب میكرد را بیان كردم، تو خواه پند گیر خواه ملال.
والسلام علیكم و رحمه الله
امروز: دانشجويان سبز دانشگاه علم و صنعت با حضور خود باعث لغو همايش "رويش سبز" و عدم حضور دوباره ي سردار سعيد قاسمي از حاميان دولت احمدی نژاد شدند.
گزارشهای رسیده به جرس حاکی است به دنبال اعلام برگزاري مراسم "همايش رويش سبز" از سوي مسئولان دانشگاه علم و صنعت در هفته گذشته كه قرار بود از كتابي با عنوان "جنبش سبز مخملي" نيز در اين مراسم رونمايي شود، دانشجويان سبز اين دانشگاه طي فراخواني رسمي از تمامي دانشجويان اين دانشگاه خواسته بودند تا ضمن حضور گسترده در اين مراسم اعتراض خود را به حضور دوباره سردار قاسمي كه سابقه بدي در ذهن دانشجويان علم و صنعتي دارد، اعلام كنند و انزجار خود را نسبت به برگزاري چنين مراسمي از سوي مسئولان دانشگاه و حضور افرادي تندرو مانند سردار قاسمي اعلام نمايند.
مسئولان دانشگاه علم و صنعت مي خواستند اين مراسم را در آرامش و بدون حضور اعتراضي سبزها برگزار كنند، اما وقتي با اين جوّ اعتراضي در بين دانشجويان روبرو شدند ، تمامي پوسترهاي اين مراسم را از سطح دانشگاه جمع آوري كرده و تصميم به برگزاري مراسمي با موضوعيت انرژي هسته اي با حضور رييس انتصابي دانشگاه علم و صنعت (جبل عاملي) و معاون سازمان انرژي اتمي گرفتند كه حتّي نتوانستند چنين مراسمي را بر گزار کنند.
اطلاعات رسیده به جرس می افزاید: روز گذشته بعد از حضور گسترده دانشجويان سبز دانشگاه در سالن آمفي تئاتر شهيد بهرامي (محلّ برگزاري مراسم) در ساعت 13:30 در حالي كه هيچ كدام از مدعوين در سالن حضور نداشتند، مسئولين اقدام به پخش كليپ هايي تكراري درباره ي موضوع هسته اي كرده و وقتي حوصله دانشجويان از اين قضيه سر رفته و مشخّص شد مسئولان دانشگاه از برگزاري مراسم منصرف شده اند، دانشجويان سبز كه تعدادشان در حدود 300 نفر تخمين زده مي شد، شروع به اعتراض كرده و با شعارهايي مانند "دروغگو دروغگو، كتاب مخمليت كو؟" و در حالي كه عكس هاي شهيد سبز دانشگاه علم و صنعت، "مهندس كيانوش آسا" را با خود حمل مي كردند، سالن مراسم را ترك كرده و با خواندن سرود "يار دبستاني" به حضور خود پايان دادند.
لازم به ذكر است سردار سعيد قاسمي در مراسمي در 12 آبان سال گذشته با عنوان "شكست پنجه ي عقاب" در دانشگاه علم و صنعت حاضر شده و در سخنراني خود بارها به دانشجويان سبز و شهيد سبز اين دانشگاه زنده ياد كيانوش آسا توهين كرد كه در آن زمان نيز با اعتراض گسترده دانشجويان سبز مواجه شد كه به دنبال اين سخنان دانشجويان سبز سالن مراسم را ترك كرده و به برپايي تظاهراتي در صحن دانشگاه پرداختند.
امروز:پویا قربانی از زندانیان گمنامی است که در موج بازداشتهای بعد از عاشورا و پیش از ۲۲ بهمن دستگیر شد و در دادگاه بدوی به ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به گزارش ندای سبز آزادی؛ کوشا قربانی، برادر پویا قربانی، در روز عاشورا در خیابان انقلاب تهران بازداشت شد و روز اول بهمن ماه، ماموران شبانه به خانه پدری او رفتند و پویا قربانی را به همراه همسرش بازداشت کردند.
کوشا قربانی و همسر پویا قربانی پیش از عید نوروز با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند، اما پویا بعد از بیش از ۱۰۰ روز همچنان در بند ۳۵۰ زندان اوین در بازداشت و در انتظار رای دادگاه تجدیدنظر است.
کوشا قربانی در طول بیش از دو ماه بازداشت خود در زندان اوین، حدود یک ماه را در سلول انفرادی و حدود دو هفته را در سلول انفرادی ویژه (عایق صوتی) گذراند. او در این مدت تحت شکنجههای جسمی قرار گرفت به طوری که یک بار در اواخر دی ماه در اثر شدت شکنجه ماموران زندان اوین مجبور شدند او را برای مداوا به بیمارستان مدرس در نزدیکی زندان منتقل کنند.
همسر پویا قربانی نیز در دادگاه بدوی به ریاست قاضی پیرعباس به ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شده است.
کوشا قربانی، بعد از صدور حکم ۶ سال حبس برای برادر بزرگترش، پویا، نامهای به او نوشته که در پی میآید:
نامهای به برادرم
پویا جان سلام
بعد از ابلاغ شدن حکم ۶ سال حبست همه در کماییم.
کمایی که چند ماهی است که در خانه حاکمست.
از روزی که تو را از خانه بردهاند، خانه چیزی کم دارد
خانه خنده را کم دارد
خانه شادی را کم دارد
خانه زندگی را کم دارد...
در و دیوار خانه هم، صدای تو، صدای خندههایت را میخواهند
برادرم
همه دلتنگ تو هستند
مامان
بابا
سایناز همسرت
و من
من که وقتی تو را با چشمان بسته نشانم دادند شکستم.
من که وقتی تولدم در انفرادی زندانبان بیسکویتی از طرف تو برای من آورد، اشکهایم شادیم را جشن گرفتند.
مهربان
همه سراغت را میگیرند، حتی گنجشکهای کوچه، حتی گلهای باغچه
بعد از ۱۰۰ روز بلاتکلیفی چه کردند با ما؟؟؟
۶ سال تاوان کدامین گناه توست؟؟
نه آنقدر فعال بودی که کسی برای آزادیت امضاء جمع کند
و نه آنقدر معروف که کسی برایت شلوغ کند
نه مسئولیتی داشتی که در اینجا به دیدن خانوادهات بیایند، نه قهرمان که در آنطرف عکسهایت را در دست بگیرند.
اما برای ما، تو همه چیز هستی
برای مامان کل زندگی، برای بابا یار و همراه، برای سایناز همه کس
برای من هم داداش، دوست و رفیق...
چه کنیم با دلتنگیمان در این روزها؟؟
مامان گاهی اوقات تلفن میزند به خانهتان تا در نبودت صدایت را از دستگاه انسرینگ بشنود
مادر است دیگر میسازد با نشنیدن صدایت در هفته و دلخوش به دوشنبهها که از پشت قاب شیشهای خنده چشمانت را ببیند
بابا در تنهایی اشک میریزد که مبادا ما غمش را ببینیم، اما چه کسی هست که نداند از همه غمگینتر است
سایناز هم که خون گریه میکند
من هم که بعد از آمدنم این چند وقت را با خیال تو زندگی میکنم
پویا
چه کنیم که این روزها بوی تو را میدهد
شبها هم انتظار تو را میکشند
اما امید داریم
امید به روزهای خوب
امید به خندیدن دوباره
امیدی که اگر نداشتیم این چند وقت با سختی هم نمیگذشت
امید که دوباره صدای خندهات در خانه بپیچد و زندگی دوباره در آن سبز شود
امیدی که از خودت یاد گرفتیم
.
.
امیدی که زندانی نخواهد شد.
بیا که خاک رهت لالهزار خواهد شد .... ز بس که خون دل از چشم انتظار چکید
برادرت کوشا ...
اردیبهشت ۸۹
امروز: مادر هنگامه شهیدی در دیدار با آیت الله هاشمی رفسنجانی ،رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از رنج هایی که در چند ماهه گذشته بر خود و فرزندش زندانی اش رفته است با وی سخن گفت.
بنا به گزارش های رسیده به کلمه، آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن اظهار تاسف از شرایط هنگامه شهیدی ،مادر وی را به صبر فراخواند و آرزوی آزادی همه زندانیان سیاسی از جمله روزنامه نگاران دربند را کرد.
ناهید کرمانشاهی ،مادر هنگامه شهیدی در این دیدار نامه ای را نیز تقدیم رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام کرد.
متن این نامه که در اختیار سایت کلمه قرار رگفته است به این شرح است:
ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام
با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد(ص) و ادای ادب به محضر جنابعالی
اینجانب ناهید کرمانشاهی مادر هنگامه شهیدی روزنامه نگار و مشاور دبیر کل و عضو حزب اعتماد ملی از شما تقاضامندم با توجه به روند غیر قانونی بازداشت و بازجوییها و حتی اعمال فشار وزارت اطلاعات به دادگاه تجدید نظر برای تایید حکم دادگاه بدوی،از ریاست قوه قضاییه به عنوان رئیس تشخیص مصلحت نظام بخواهید این پرونده مجدادا مورد بررسی قرار گیرد و برای اعمال ماده ۱۸ به دیوان عالی کشور ارسال شود.
درادامه از شما به عنوان ریاست مجلس خبرگان و کسی که در برهه های متفاوتی از دوران انقلاب نقش موثر خودش را نشان داده است خواستار شده که مجدادا به صورت پررنگ تر در عرصه سیاست ظهور کنید و بتوانید مانع از فرصت طلبی افرادی شوید که از غیبت شما سوء استفاده می کنند و زمینه های قانون شکنی و ظلم را در جامعه رواج می دهند
لازم به یاد آوری است که اینجانب خواهر دو تن از شهدای دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی هستم و خود وخانواده و همچنین دخترم به مبانی قانون اساسی و چهار چوبهای نظام اسلامی پایبند بوده و همواره در ادامه راه آرمانهای امام راحل فعالیت داشته و از هیچ کوششی فرو گزاری نکرده ایم.
با آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون
ناهید کرمانشاهی ۸۹/۲/۱۸
امروز : حکم اعدام عبدالرضا قنبری که توسط قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب صادر شده بود، در دادگاه تجدید نظر شعبه ۳۶ به ریاست قاضی زرگر تایید شد و به دایره اجرای احکام ارسال شد.
به گزارش تحول سبز، عبدالرضا قنبری معلم ادبیات و از اساتید با سابقه دانشگاه پیام نور است که در تاریح ۱۴ دی ماه ۸۸ در مدرسه محل تدریس خود در پاکدشت بازداشت شد. وی در کیفرخواست صادره از سوی دادستان تهران به محاربه و ارتباط با منافقین متهم شد. دلیل این اتهام دریافت ایمیلهای تبلیغاتی از این سازمان بود. هم چنین در حالی که وی در روز عاشورا در محل زندگی خود در پاکدشت بوده، حضور در درگیریهای روز عاشورا نیز از جمله موارد اتهامی وی عنوان شده است.
بر اساس این کیفر خواست، وی در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شد و هفته گذشته نیز حکم اعدام وی در دادگاه تجدید نظر ۳۶ توسط قاضی زرگر تایید شده و برای اجرا به دایره اجرای احکام فرستاده شد. وی برای ابلاغ حکم از زندان به دادگاه منتقل شده که در آنجا از امکان اجرای قریب الوقوع حکم خود با خبر شد.
اکنون بیم آن می رود که با پرونده ساخته شده برای این معلم و استاد دانشگاه، وی نیز یکی دیگر از قربانیان سرکوب در آستانه خرداد ماه باشد و حکم اعدام وی مانند سایرین عنقریب بدون اطلاع خانواده به اجرا درآید. این در حالی است که طبق قوانین قضایی فعلی، احکام بدوی اعدام باید در دیوان عالی کشور مورد بررسی مجدد قرار بگیرند و تایید این احکام در دادگاههای تجدید نظر به منزله نقض صریح قوانین قضایی کشور است.
صدور و تایید و اجرای احکام اعدام برای زندانیان سیاسی در چند هفته گذشته زنگ خطری برای زندانیان سیاسی گمنام است که به دور از هرگونه اطلاع رساتی مناسب در مورد پرونده هایشان و توجه افراد و مجامع داخلی و بین المللی، به واسطه اعترافات تحت فشار در آستانه اعدام قرار می گیرند و به عنوان مهره هایی برای اعمال رعب و خشونت در مقاطع حساس سیاسی مورد استفاده قرار می گیرند.
امروز: در ادامه واکنش ها به اعدام پنج تن از زندانیان سیاسی و انتقال مشکوک و ناگهانی گروهی از زندانیان سیاسی از زندان اوین به نقاطی نامعلوم، زندانیان سیاسی آن زندان، دست به اعتصاب غذا زدند.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر و به نقل از منابع آگاه خبری، جمعی از زندانیان اوین، در اعتراض به "اعدامهای روز گذشته و انتقال ناگهانی تعدادی از زندانیان سیاسی به مکانهایی نامعلوم"، ظرفهای غذا را پس داده و اعلام اعتصاب غذا کردند.
بر اساس این گزارش، زندانیان اعلام کردهاند که این اعتصاب غذا تا آخر همین هفته ادامه خواهد داشت.
روز گذشته و همزمان با اعدام پنج زندانی (فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی، علی حیدریان، فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان)، اخباری مبنی بر انتقال برخی زندانیان سیاسی از جمله داود سلیمانی، رسول بداغی، حشمت الله طبرزدی، مهدی محمودیان، رضا رفیعی فروشانی و عیسی سحرخیز به زندان رجاییشهر و مکانهایی نامعلوم منتشر شد.
زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج نیز، در واکنش به اعدامهای روزِ یکشنبه، با صدور بیاینه ای اعتراضی، واکنش نشان دادند.
بنا به گزارش منابع آگاه خبری، یکی از متهمان بازداشت شده پس از حوادث عاشورای ۸۸، جوانی ناشناس تحت عنوان «پویا قربانی» می باشد که توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.
قاضی صلواتی ریاست شعبه ۱۵، وی را به ۶ سال زندان تعزیری محکوم کرده و این منبع خاطرنشان کرد "قاضی به او همان حکمی را داد که به مصطفی تاجزاده و محسن میردامادی ابلاغ کرد."
و همسر پویا قربانی (ساناز) نیز، هم اکنون به ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شده است.
داشت یک فعال مدنی در آذربایجان
دوسال حبس برای محمد رضا رزاقی
وی که در جریان پس از انتخابات بازداشت شده بود، اوایل اسفند ماه به قید وثیقه آزاد شد.
محمدرضارزاقی وکیل دادگستری وعضوکمیته حقوقی ستادمهندس موسوی درشعبه بیست وهشت دادگاه انقلاب به دوسال حبس محکوم شد. وی وکیل دادگستری وپژوهشگرمسائل اجتماعی است.
این پزشک و وبلاگنویس در طول دو ماه گذشته تنها دو ملاقات کوتاه سه دقیقهای با خانواده خود داشته است که در ملاقات اول دارای وضعیت جسمی بسیاری بدی بوده است. پیگیریهای خانواده وی نیز در طی این مدت هیچ ثمری نداشته است و مسئولان دستگاه قضایی هیچ پاسخ مشخصی در خصوص بازداشت وی ارائه نکردهاند.
فیروزی هم اکنون در سلولی دو نفره در بند ۲ الف سپاه همراه برادرزاده خود علیرضا فیروزی در بازداشت به سر میبرد و از حق ملاقات با خانواده و وکیل خود محروم است.
وی به خاطر فعالیتهای حقوق بشری خود در طول این ۷۰ روز به شدت تحت فشار بوده است و در ماه اول بازداشت توسط بازجویان تحت فشارهای جسمی و روحی بوده است.
به گزارش رهانا، دکتر حسام فیروزی در حالی در بند ۲ الف سپاه به سر میبرد که بازجوییها از او به پایان نرسیده و ماموران امنیتی اطلاعات سپاه درصدد پروندهسازی برای وی هستند.
دکتر حسام فیروزی وبلاگنویس و فعال حقوق بشر با گذشت نزدیک به ۷۰ روز از بازداشت همچنان در بلاتکلیفی در بند ۲ الف سپاه نگهداری میشود.
بلاتکلیفی حسام فیروزی در بند ۲ الف سپاه
دادگاه همچنین با درخواست مرخصی و تبدیل قرار بازداشت میلاد اسدی موافقت نکرد. میلاد اسدی هشتم آذرماه سال گذشته بازداشت شده است.
به گزارش ادوارنیوز، جلسه محاکمه میلاد اسدی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. در این جلسه پس از قرائت کیفرخواست میلاد اسدی کلیه اتهامات وارده را رد کرد و به همراه وکیل اش هوشنگ پوربابایی به دفاع از خود پرداخت.
دادگاه میلاد اسدی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم که پنج ماه در بازداشت است، پس از سه بار تعویق امروز یکشنبه برگزار شد.
دادگاه میلاد اسدی برگزار شد
او سپس با وثیقه سه میلیارد ریالی آزاد شد و توانست از ایران خارج شود.
در حکم دادگاه انقلاب تاکید شده که این حکم قطعی نیست و مازیار بهاری می تواند در مدت ۱۰ روز به این حکم اعتراض کند.
بهاری که ۴۲ ساله سن دارد و خبرنگار نشریه نیوزویک است سال گذشته برای پوشش خبری انتخابات ریاست جمهوری، به ایران آمده بود، اما یک روز پس از انتخابات بازداشت شد و مدت ۱۱۸ روز را در زندان انفرادی گذراند.
دادگاه انقلاب ایران مازیار بهاری، روزنامه نگار و فیلمساز ایرانی- کانادایی را به بیش از ۱۳ سال زندان محکوم کرده است.
به گزارش بیبیسی، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب آقای بهاری را به گذراندن "۵ سال حبس به جهت اجتماع و تبانی با قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور، ۴ سال حبس به جهت جمع آوری و نگهداری اسناد محرمانه و طبقه بندی شده، ۱ سال حبس به جهت فعالیت تبلیغی علیه نظام، ۲ سال حبس جهت توهین به رهبر انقلاب، ۶ ماه حبس جهت توهین به رئیس جمهور و ۱ سال حبس جهت اخلال در نظم عمومی و ۷۴ ضربه شلاق" محکوم کرده است.
محکومیت مازیار بهاری به ۱۳ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق
این فعال مدنی آذربایجانی پیش از این نیز در ۲۱ آذر ۸۱ و تیرماه ۸۳ بازداشت و به احکام حبس محکوم شده بود.
آیت مهر علی بیگلو مدیر مسئول سابق نشریه دانشجویی قوپوز و فارغ التحصیل فوق لیسانس مدیریت از
دانشگاه تربیت مدرس تهران است.
به گزارش هرانا، به گفته نزدیکان خانواده مهرعلی بیگلو، ماموران امنیتی بدون در دست داشتن حکم جلب وارد منزل این فعال مدنی آذربایجانی شده و پس از ضرب و شتم شدید مهرعلی بیگلو، او را بازداشت کرده اند. ماموران پس از بازداشت مهرعلی بیگلو اقدام به تفتیش منزل کرده و کامپیوتر، کتابها و سایر وسایل شخصی وی را با خود برده اند.
آیت مهرعلی بیگلو فعال سابق دانشجویی آذربایجان ظهر روز دوشنبه ۲۰ ارديبهشت ماه در منزل شخصی خود در شهر صوفیان از توابع شهرستان تبریز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
برادر پویا روز گذشته با انتشار رنجنامه ای پیرامون وی، ضمن بیان اینکه "بعد از ۱۰۰ روز بلاتکلیفی چه کردند با ما؟ و
شش سال تاوان کدامین گناه توست؟"، گله مندانه خاطرنشان می کند "نه آنقدر فعال بودی که کسی برای آزادیت امضاء جمع کند، و نه آنقدر معروف که کسی برایت شلوغ کند. نه مسئولیتی داشتی که در اینجا به دیدن خانوادهات بیایند، نه قهرمان که در آنطرف عکسهایت را در دست بگیرند."
این منبع در مورد پویا قربانی تصریح کرد از زمان دستگیری تا کنون که بیش از چهار ماه می گذرد، وی در زندان به سر می برد و اخیرا به بند ۳۵۰ منتقل شده است.
این گزارش خاطرنشان کرد کوشا بیشتر از دو ماه در زندان بود که مدتی در انفرادی و چند هفته ای در «انفرادی ویژه» که ظاهراً سلولی است که دیوارهایش عایق صوتی دارد، سپری شد و طبق گزارش ها، چندین بار در بازجوییها شدیدا کتک خورده و حالش رو به وخامت نهاد که در بیمارستان مدرس (نزدیک اوین) بستری گردید و سپس با قید وثیقه آزاد شد.
این منبع آگاه خبری با بیان اینکه در شامگاه عاشورا ابتدائا کوشا قربانی (برادر پویا) بازداشت شد که بعد از چند روز، طی یورش شبانه نیروهای امنیتی، پویا و همسرش دستگیر و به بازداشتگاه اوین منتقل شدند.
جرس: این روزها زندانیان اوین روزهای پر درد و فشاری را از سر میگذرانند. روزهایی پر از خشم و آه و ناباوری. هنوز زندانیان، اعدام همبند و همسلولشان را باور نکردهاند که از یک سو قضات دادگاهها برایشان حبسهای چندین ساله صادر میکنند و از سوی دیگر بازجویان هر روز خبری جدید از دستگیری و بازداشت دوستانشان میدهند.
امروز: عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با تاكيد بر وجود دو جريان اصولگرا و اصلاح طلب در كشور، گفت: قطعا حذف يك جريان، جريان تندتري را به دنبال دارد كه قابل تحمل نخواهد بود.
حسين ابراهيمي در گفت وگو با خبرنگار ايلنا، در پاسخ به سوالي در مورد امكان اجرايي شدن تشكيل جريان سوم سياسي در كشور، اظهار داشت: اصولگرا اصولگراست و اصلاحطلب هم اصلاحطلب است و تعريف سومي براي آن وجود ندارد، اما ميتوانيم عنوان اصولگراي منتقد دولت (و نه نظام) را به كار ببريم، همانگونه در اصلاحطلبان هم افرادي داريم كه بسيار خوب هستند،و فقط عدهاي كج رفتند.
وي افزود: معتقدم اصلاحطلبان با همين عنوان موجود و با حركت در محور ولايت و حفظ نظام هيچ مشكلي ندارند و بايد وجود داشته باشند، ضمن آنكه همه اصولگرايان هم "عليه السلام" نيستند و افراد مشكل دار در ميان آنها وجود دارد.
نماينده مردم بجنورد تصريح كرد: مگر ما دنبال حذف يك جريان هستيم؟ قطعا حذف يك جريان، جريان تندتري را به دنبال دارد كه قابل تحمل نخواهد بود، لذا معتقدم همه جريانات سياسي كشور منهاي افراد خاص چهار اصل اسلام، انقلاب اسلامي، امام و رهبري را قبول دارند و به فرموده مقام معظم رهبري هر كسي اين اصول را قبول داشته باشد با سلايق مختلف خودي محسوب ميشود و اصولا انسانها سلايق مختلفي دارند كه در غير اين صورت رشد نمييابند، لذا بايد همديگر را با تمام تفاوتها تحمل كنيم.
ابراهيمي گفت: همه جامعه ما خودي است و عدهاي خاصي غيرخودي هستند كه آنها را هم بايد ارشاد و هدايت كنيم، نه اينكه طرد كنيم، زيرا رهبري فرمودند افراد خودشان از كشتي پياده شدند و ما چرا بايد كساني را كه ميگويند در كشتي هستند پياده كنيم؟
وي در پايان تاكيد كرد: كشور با يك جريان قابل اداره نيست و هركس چنين فكري ميكند دچار اشتباه شده است
آخرین جلسه دادگاه زهرا جباری روز گذشته برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «تا آزادی زندانیان سبز»در این جلسه از حضور خانواده زهرا جباری در دادگاه ممانعت به عمل آورده اند.
یکی از اتهامات او براساس کیفرخواست نماینده دادستان محاربه بود که همین مساله به شدت نگرانی خانواده او و افکار عمومی ره برانگیخته بود اما به گفته خانواده جباری، قاضی شعبه 28 دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه این اتهام را وارد ندانسته است.
بر اساس این گزارش قاضی مقیسه در جلسه دیروز دادگاه پس از اخذ آخرین دفاعیات زهرا جباری گفته است که
اتهام محاربه درباره او صدق نمی کند.
گفتنی است زهرا جباری 36 ساله و متاهل است کهدر جریان اعتراضات 27 شهریور روز قدس دستگیر شد. این زندانی سیاسی اکنون در بند نسوان زندان اوین در انتظار صدور حکم دادگاه بدوی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر