الف:غلامعلی حدادعادل رییس مجلس هفتم در گفت و گویی درباره نحوه برخورد این مجلس با دولتهای خاتمی و احمدی نژاد توضیحاتی داد.
حدادعادل گفت که سیاست مجلسی که ریاستش را برعهده داشته در برابر دولت اصلاحات سیاستی غیر ستیزه جویانه بوده اما احمدی نژاد از روزی که بر سر کار آمد بنای تمکین از مجلس را نداشته است.
اهم سخنان غلامعلی حدادعادل را در ادامه به نقل از پنجره بخوانید:
ماجرای مجلس ششم طولانی است و من قصد وارد شدن به آن را ندارم؛ ولی از همان دوران بعد از انتخابات مجلس ششم در اواخر سال ۷۸، بیرون از مجلس، جمعی از اصولگرایان جلسات منظمی داشتند و این جمع با بهرهگیری از تجربیات گذشته، برای آینده برنامهریزی میکرد. من در همه آن جلسات نبودم. جلسات هم متعدد بود و هم در لایههای مختلف، ولی پیروزی بزرگ ما در انتخابات شوراهای دوم از نتایج همین جلسات بود.
آقای حسین فدایی و آقای دکتر توکلی و جمعی دیگر از دوستان جزو تأثیرگذاران آن جلسات منظم و برنامه ریزیهایی که انجام شد، بودند. از جبهه پیروان خط امام و رهبری هم افرادی بودند.
چون اصولگرایان یا همان آبادگران آن روز، بعد از سالها تحمل فشار از سوی اصلاحطلبان پا به صحن مجلس گذاشته بودند، بدون آنکه دچار اختلاف درونی بشوند، انتخابات هیأترییسه را بهنحو متینی به انجام رساندند و به قول معروف این هواپیما در صحن مجلس هفتم فرود آرامی داشت.
چه قبل از مجلس هفتم، چه در حین پیدایش آن و چه در چهار سال دوره مجلس هفتم، سیاست مبنایی ما این نکته بود که بین سلایق و نظرات مختلف در جناح اصولگرایی وفاق ایجاد شود. جمعیت ایثارگران و دوستانی مثل آقای دکتر توکلی یک مشرب و مرام داشتند، آقای باهنر و سایر دوستان ایشان در جبهه پیروان یک روش دیگری داشتند، عده کم دیگری هم بودند که بین ما و اصلاحطلبان مانور میدادند، مثل فراکسیون «وفاق و کارآمدی» که چهرههایی مثل آقای دکتر میرمحمدی، دکتر جلالی و دکتر کامران در آن حضور داشتند. سعی عمده بنده و هیأت رییس این بود که اصولگرایان در مجلس چند شاخه نشوند. این سیاست روش ما در قبل و بعد شروع کار مجلس بود.
هر هفته دوشنبه صبحها که مجلس هفتم جلسه نداشت، در دفتر رییس مجلس جلسات منظمی برقرار بود. در این جلسات که بنده اداره میکردم آقایان توکلی، فدایی، زاکانی، ابوترابیفرد، باهنر و از یک مرحلهای به بعد آقای دکتر حسین نجابت، حضور داشتند. ما در این جلسات مسائل مهم را مطرح میکردیم تا اگر اختلافی هست، همینجا بروز پیدا کند تا درباره آن تبادلنظر شده و جمعبندی حاصل بشود، برای اینکه اختلافات در صحن علنی مجلس آشکار نشود و افراد شاخص مجلس رودرروی هم قرار نگیرند. در نتیجه آن جلسات و سیاستی که در پیش گرفته شد، مجلس هفتم متانت خود را حفظ کرد.
یکی از خط قرمزهای ما در مجلس هفتم این بود که اصولگرایان در برابر اصلاحطلبان که در مجلس هفتم اقلیت بودند، از خودشان تفرقه نشان ندهند. اگرچه ممکن بود بعضی اشخاص در اقداماتی فردی حرفهایی بزنند و مواضعی بگیرند که خلاف این روش باشد، در اجرای این سیاست موفق بودیم و بدنه اصولگرای مجلس علیرغم مشکلات یکپارچگی خود را حفظ کرد.
مشکلات درون گروهی فراوان بود، ولی اجازه نمیدادیم به بحران تبدیل شود. شما نگاه کنید وقتی قوانین بودجه در مجلس تصویب میشد، خود همین آقای توکلی از نظر اعتراض و تذکر با بنده چه میکرد. با اینکه ما با ایشان دوست بوده و هستیم، اما مردم شاید یادشان باشد، که ایشان جلوی تربیون مجلس قرار میگرفت و اعتراضات تندی هم به بنده میکرد؛ ولی آنجایی که پای اصول در میان بود اصولگرایان یکپارچگی خود را تا حد زیادی حفظ میکردند.
مجلس با دولت آقای خاتمی مدارا کرد. چون میدانستیم که این دولت تنها یک سال دیگر بر سر کار باقیست و آقای خاتمی به پایان دور دوم خودش میرسد؛ سعی میکردیم حتیالامکان با این دولت منطقی برخورد کنیم و تلاش میکردیم که در مسائلی که بهنفع کشور است، همکاری کنیم. بهعنوان نمونه بعضی از نمایندگان در داخل مجلس و بعضی افراد در خارج مجلس انتظار داشتند که مجلس به وزیر پیشنهادی آقای خاتمی برای وزارت جدیدالتأسیس رفاه رأی اعتماد ندهد و میگفتند لازم نیست مجلس هفتم کمکی به تشکیل وزارت رفاه بکند. بنده استدلالم این بود که ضرورتی ندارد که با آقای خاتمی این نحو مقابله کنیم. فکر میکردم که تشکیل این وزارتخانه به سود کشور است و فردی هم که ایشان معرفی کرده از حداقل شرایط لازم برخوردار است. بنابراین بهعنوان رییس مجلس تلاش کردم و علیرغم خیلی پیشبینیها، آقای شریفزادگان با اختلاف سه رأی، توانست از مجلس رأیاعتماد بگیرد. آقای خاتمی هم توجه داشت که بنای ما در مجلس هفتم بر ستیزهجویی نبود. البته ما در بعضی موارد با دولت هم اختلافنظر داشتیم مثل بحث قانون تثبیت قیمتها، ولی قیافه مجلس هفتم در برابر دولت آقای خاتمی قیافهای ستیزهجو نبود. در واقع آن نجابت اقلیت مجلس ششم در اکثریت مجلس هفتم ظهور یافت.
با پیروزی آقای احمدینژاد ما امیدهای زیادی داشتیم ولی از همان ابتدا روش کار ما عوض شد. من باید یک تعبیر خاصی بهکار ببرم تا منظورم دقیق مشخص شود. گروه خون ما به گروه خون آقای احمدینژاد نمیخورد. بهعبارت دیگر اصولا طبیعت آقای احمدینژاد، طبیعت تمکین نیست. فضایی پیش آمد که ما دوران سختی را بگذرانیم؛ سختی از آن جهت بود که اصرار داشتیم اختلاف میان مجلس و دولت از یک حدی علنیتر نشود و از یک سقفی تجاوز نکند. ما آگاهانه این سیاست را در پیش گرفتیم.
از طرف دیگر اصلاحطلبان متوجه میشدند که مجلس و دولت در دو دستگاه مختلف مینوازند، یعنی اختلاف آهنگ آقای احمدینژاد با ما کاملا محسوس بود. البته ما سعی میکردیم این اختلاف اوج نگیرد. شاهد این ماجرا هم محتوای مصاحبههای مطبوعاتی رییس مجلس که بهصورت دو هفته یکبار بعدازظهرهای چهارشنبه برگزار میشد، هست. اگر تحلیل محتوا کنید این جلسات را متوجه میشوید که اکثر سؤالات خبرنگاران اصلاحطلب حول همین اختلافات و به منظور دامن زدن به آنها بود. بنده متوجه بودم که نوع سؤالهایی که خبرنگاران وابسته به اصلاحطلبان در مصاحبه مطبوعاتی میآورند، بهمثابه یک مین است تا من بر روی آن بروم و از این رهگذر جنگ میان مجلس و دولت آغاز شود. مأموریت من هم این بود که طوری از میان این میدان مین عبور کنم که پای خود را بر روی هیچکدام از این مینها نگذارم.
البته با همه این اوصاف و رعایتهایی که از سوی مجلس میشد، یکبار اختلاف بین دولت و مجلس آنچنان بالا گرفت که رهبری نظام هم مداخله کردند. آقای دکتر احمدینژاد تعدادی از مصوبات مجلس را در کشوی میز خود نگه داشتهبود و برای اجرا به دستگاههای زیربط ابلاغ نمیکرد. من نامهای خصوصی به رهبری نوشتم و ایشان هم پاسخ داد. در قدم سوم در روزی که هیچ کس انتظار آن را نداشت، بنده در نطق قبل از دستور، مجلس را در جریان نامهنگاری با رهبر انقلاب و پاسخ ایشان قرار دادم. این اتفاق بهزودی خبر اول کشور شد. البته پاسخ رهبر معظم انقلاب به آن نامه، همچون همیشه فصلالخطابی بر ماجرا شد. ایشان در پاسخ خود فرمودند قوانین مجلس که به تصویب شورای نگهبان میرسد، برای قوای سهگانه لازمالاتباع است.
با تمام این اوصاف ما در مجلس تلاش کردیم، رابطه دوستانه خود با آقای احمدینژاد را قطع نکنیم، البته در این راه موانع زیادی هم بود. اصلاحطلبان مجلس از هر فرصتی استفاده میکردند و به رییس مجلس تذکر میدادند و من را به سهلانگاری در برابر دولت، پایین آوردن شأن مجلس و امثال آن، متهم کرده و میکوشیدند تا مرا تشجیع کنند که در مقابل دولت بایستم.
عدهای از اصولگراها هم بودند که هم برای عقب نیفتادن از اصلاحطلبان و هم بر حسب وظیفهای که احساس میکردند، عقیده داشتند بنده باید برخورد تندتری با دولت داشته باشم. آقای احمدینژاد هم حسابی از بنده دلخور بود به جهت مشی مستقلی که داشتم. من در عین اینکه دشمنی با آقای احمدینژاد نداشتم و بنا هم نداشتم که با ایشان بر سر قدرت رقابت کنم سعی میکردم به وظیفه خود در مجلس عمل کنم. آقای احمدینژاد همانطور که گفتم این روش را نمیپسندید و چندین نامه آشکار و سراسر بدگویی و ناسزا خطاب به شخص من نوشت و منتشر کرد و حیرت همگان را هم برانگیخت. البته من هم با آرامش و با علم به اینکه چهکار میکنم در مقابل این کنشها، واکنش خود را داشتم و اصلا ادبیات آن نامهها را در پیش نگرفتم. البته تصریح هم کردم که استفاده از آن ادبیات برای من ممکن است ولی عالمانه و عامدانه پرهیز دارم که اینچنین پاسخ بدهم.
این سیاست سبب شد وقتی ما در آستانه انتخابات مجلس هشتم قرار گرفتیم، توانستیم با دولت و نزدیکان دولت به فهرستی واحد برسیم و اختلافات ما آن چنان اوج نگرفت که نتوانیم با حامیان آقای احمدینژاد وحدت کنیم. این اتفاق در حالی رقم خورد که اصلاحطلبان به هیچ وجه دوست نداشتند رخ بدهد. کارگزاران سازندگی هم از بهوجود آمدن چنین وحدتی در میان اصولگرایان کاملا دلخور و ناراحت بودند. من برای تداوم پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم، از مقوله مهم وحدت مثل یک بلور شیشهای که باید از آسیب افراد بیاحتیاط حفظ شود، محافظت کردم و موفق هم شدم. نتیجه آن اقدامات این شد که وقتی مردم در ۲۴ اسفند ۸۶ به پای صندوقهای رأی رفتند، نپرسیدند که کدام لیست مال حداد عادل است و کدام لیست مال احمدینژاد، بلکه تنها به یک لیست به نام اصولگرایان که وجود داشت رأی دادند.
در آن انتخابات افراد مؤثر و مهمی همچون آقای کروبی و همسر ایشان و تعداد زیادی از طرفداران آقای خاتمی هم حضور داشتند، اما با وجود وحدت میان اصولگرایان، پیروزی خوبی در انتخابات مجلس هشتم برای ما به ارمغان آمد.
در اینکه اصولگرایان در آستانه انتخابات مجلس نهم، وحدت خود در پایان مجلس هفتم را ندارند، نباید شک کرد. البته ممکن است بعضی دوستان این تعبیر مرا نپذیرند و بگویند که این حرف من القای یأس و ناامیدی است، ولی قضیه آشکارتر از آن است که با نگفتن من پنهان بماند. باید بررسی شود که چه اتفاقاتی در این میان افتاده و در جواب این بررسی هم باید فعلا بگویم که "این سخن بگذار تا وقت دگر".
دویچه وله: در پی اظهار نظر معاون اول رئیس جمهوری که نرخ بیکاری در ایران را معادل اشتغال شهروندان خارجی دانسته بود، عباس وطن پرور، نماینده سابق کارفرمایان در سازمان جهانی کار، نرخ بیکاری را در ایران ۲۰ درصد اعلام کرد.
وطن پرور در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت در شرایط کنونی ۵۰ درصد از نرخ بیکاری ایران مربوط به جوانان است و از میان آنها ۵۰ درصد فارغالتحصیل دانشگاه هستند.
او از افزایش بیکاری پنهان در جامعه کنونی ایران خبر داد و گفت: «نرخ بیکاری پنهان به دلیل سیاستهای غلط اقتصادی در ایران روز به روز در حال افزایش است.»
بی بی سی فارسی: فرزاد اسلامی و اسماعیل سلمان پور دو فعال دانشجویی دانشگاه های آزاد و پلی تکنیک، به سه و یک سال زندان محکوم شدند.
به گزارش سایت کلمه، سیزدهم آذرماه سال ۱۳۸۹ "نیروهای گشت بسیج " این دو فعال دانشجویی را بازداشت کردند. "اسماعیل سلمان پور پس از ٢ هفته و فرزاد اسلامی پس از ۴٠ روز تحمل حبس انفرادی در سلول های بند ٢-الف سپاه با قید وثیقه آزاد شدند."
دادگاه این دو فعال دانشجویی تابستان سالجاری به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد. براساس حکم دادگاه، فرزاد اسلامی به اتهام تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری به دو سال حبس تعزیری محکوم شده،" با احتساب اجرا شدن حکم یک سال حبس تعلیقی این دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد تهران مرکز، محکومیت وی به ٣ سال افزایش مییابد."
آقای اسلامی دانشجوی رشته حقوق دانشگاه آزاد تهران مرکز و دبیر سابق کانون دانشجویان مسلمان این دانشگاه، در مدت تحصیل خود به ٣ ترم محرومیت از تحصیل و ٣ ترم تبعید به دانشگاه های آزاد خارج از تهران محکوم شده است.
اسماعیل سلمان پور دیگر فعال دانشجویی نیز به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
آقای سلمان پور عضو اسبق شورای مرکزی و شورای عمومی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر، در طی دوران تحصیل خود در دانشگاه امیرکبیر به دلیل فعالیت در انجمن اسلامی این دانشگاه به مدت ۴ ترم از تحصیل محروم و در ادامه نیز از دانشگاه اخراج شد.
بی بی سی فارسی:یک عضو هیات رئیسه مجلس ایران گفته است که رسیدگی به بودجه سال آینده تا پایان امسال منتفی است. وی علت این امر را کمبود وقت و تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه به مجلس دانسته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین سبحانی نیا عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفته با توجه به تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه ۹۱، امکان بررسی این لایحه قبل از پایان سال وجود ندارد.
آقای سبحانی نیا افزوده "به دلیل قرار داشتن در آستانه انتخابات مجلس، از نیمه دوم بهمن جلسات مجلس برگزار نخواهد شد و مجبور به تصویب چند دوازدهمی لایحه بودجه هستیم".
به گفته وی مجلس ایران از فردا، روزهای یکشنبه در دو نوبت جلسه علنی تشکیل می دهد.
دولت آقای احمدی نژاد در سالهای گذشته هم به خاطر دیرکرد در ارائه لایحه بودجه به مجلس با انتقادهای فراوانی مواجه بوده است. امسال هم این اتفاق تکرار شده است.
طبق مقررات، دولت باید تا ۱۵ آذرماه هر سال، لایحه بودجه سال آینده را تقدیم مجلس کند اما در سال های گذشته، دولت محمود احمدی نژاد معمولا لایحه را با تاخیر، و گاه تاخیر بسیار طولانی به مجلس برده است.
سال گذشته، لایحه بودجه با چنان تاخیری به مجلس رسید که نمایندگان ناگزیر شدند برای دو ماه اول سال، بودجه موقت دو دوازدهم تصویب کنند تا فرصتی برای بررسی و تصویب لایحه داشته باشند.
روز دوشنبه گذشته ، ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر)، خبرگزاری فارس به نقل از حسین سبحانی نیا گزارش داده بود که هیات دولت بیستم آذر کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۱ را تصویب کرده و قرار است تبصره ها و مواد لایحه نیز در جلسات آینده بررسی و این لایحه در دولت، نهایی شود.
حال به خاطر تاخیر مجدد دولت آقای احمدی نژاد در ارائه بموقع لایحه بودجه به مجلس، تصمیم بر آن شده که مجلس روزهای یکشنبه، دو نوبت جلسه علنی داشته باشد.
آقای سبحانی نیا در این رابطه گفته علت جلسات اضافی مجلس آن است که عمر کمی از مجلس فعلی باقی مانده است.
خبرگزاری مهر از آقای سبحانی نیا نقل کرده که "با تاخیری که در ارائه لایحه از سوی دولت داشته ایم، اگر این لایحه در همین هفته به مجلس تقدیم نشود، امکان بررسی کامل آن تا پایان سال وجود ندارد. نمایندگان مجلس به دلیل انتخابات درگیر کارهای تبلیغات و حضور در حوزه های انتخابیه هستند و عملا مجلس از نیمه دوم بهمن جلسه علنی نخواهد داشت".
بی بی سی فارسی: هادی خامنه ای، برادر آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران از طرح احتمالی بازنگری در قانون اساسی این کشور با هدف تغییر نظام ریاستی به پارلمانی انتقاد کرده و با غیر طبیعی خواندن وضع موجود گفته شرایط موجود "مثل آدمی است که در تصادفی همه جایش له و نابود شده است. اصلا نمی شود فهمید که کجای او از بین رفته تا بخواهد درست شود . . . هیچ چیز مشخص نیست."
برادر رهبر ایران گفته در این شرایط "هر تغییری در قانون اساسی داده شود، در جهت توسعه دادن قدرت است و نه محدود کردن آن."
آیت الله علی خامنه ای حدود دو ماه پیش اعلام کرده بود اگر روزی احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است، هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد.
منظور از این تغییر احیای پست نخست وزیری است که در جریان بازنگری در قانون اساسی جمهور اسلامی پس از درگذشت آیت الله روح الله خمینی، حذف شد.
پیشتر اکبر هاشمی رفسنجانی هم از احتمال این تغییر ابزار نارضایتی و نگرانی کرده بود.
هادی خامنه ای برادر کوچکتر آیت الله علی خامنه ای سیاستمدار دیگری است که با طرح رهبر ایران به طور علنی مخالفت می کند.
او مدیر دو روزنامه توقیف شده جهان اسلام و حیات نو و دبیرکل مجمع نیروهای خط امام است که یک تشکل اصلاح طلب محسوب می شود.
هادی خامنه ای در گفت و گو با آخرین شماره ماهنامه مهرنامه در تهران، گفته است در شرایط فعلی اگر از ما سئوال شود که آیا نواقصی هست باید گفت بله اما برای رفع نواقص کار را در همین چارچوب می توان انجام داد. همانطور که وقتی جایی دزدانی پیدا می شوند که از دیوار بالا می روند، راهکار آن است که دزد را بگیریم نه آنکه حکم کنیم همه دیوارها دومتر بلندتر شوند.
در جریان قهر آقای احمدی نژاد که بر سر ابقای حید مصلحی وزیر اطلاعات برکنار شده از سوی آقای احمدی نژاد بود و آشکار شدن اختلافاتش با رهبر ایران، او حمایت یکپارچه طرفداران آیت الله خامنه ای را از دست داد و به نظر می رسد که ستاره اقبالش نزد نهادی با نفوذ حکومت تا حدود زیادی افول کرده است.
به نظر می رسد اشاره تمثیلی هادی خامنه ای، به ناخرسندی و نارضایتی حکومت از محمود احمدی نژاد، به موضوع آشکار شدن اختلافات رئیس جمهور با آیت الله خامنه ای ارتباط دارد.
ارجاع به کتاب های بشیریه و طباطبایی
هادی خامنه ای در این گفت و گو زمینه سازی فرهنگی برای تغییر احتمالی قانون اساسی ایران و احیای پست نخست وزیری را لازم دانسته و گفته که در غیر این صورت "تقلید صرف از دیگران هم نتیجه مناسبی در بر ندارد."
آقای خامنه ای زمینه های علمی این تغییر را در کتاب های حسین بشیریه و جواد طباطبایی نشانی داده و گفته هنوز فرصت برای پارلمانی شدن ایران مهیا نیست چرا که "لازمه پارلمانی شدن این است که امکان ورود به پارلمان انحصاری نباشد."
حسین بشیریه و جواد طباطبایی که آقای خامنه ای درباره نظام پارلمانی به کتاب های آنها ارجاع داده، دو استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران هستند که هر دو از دانشگاه اخراج شده اند.
آقای بشیریه در سال ۱۳۸۷ و پس از اخراج از دانشگاه تهران که در پی بالاگرفتن فشار دولت محمود احمدی نژاد به استادان دانشگاه ها بود، مجبور به ترک ایران شد.
نام آقای بشیریه در کیفرخواست دادگاهی که برای محاکمه شمار کثیری از چهره های سیاسی اصلاح طلب برگزار شده، با عنوان نظریه پرداز "گذار به دمکراسی" درج شده بود. این دادگاه بعد از بالاگرفتن اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.
یادآوری این دو استاد علوم سیاسی از سوی هادی خامنه ای و اشاره او به آثار آنها برای زمینه سازی فرهنگی در بازنگری احتمالی در قانون اساسی، یک عمل کم سابقه از سوی یک چهره سیاسی در ایران محسوب می شود.
مروری بر اختلافات
هادی خامنه ای در ادامه، اشاراتی هم به کاستی های قانون اساسی اول جمهوری اسلامی و اختلافات آخرین رئیس جمهور و نخست وزیر ایران پیش از درگذشت آیت الله خمینی داشته است.
آقای خامنه ای گفته است از آنجا که رئیس دولت (به نخست وزیری میرحسین موسوی) به مجلس نزدیک تر بود، عملا هماهنگی ها با او انجام می شد و انتخاب وزرا و مسائل دیگر بیشتر از طرق او صورت می گرفت.
هادی خامنه ای در آن زمان از نمایندگان مجلس ایران بوده و برادرش آیت الله علی خامنه ای رئیس جمهور این کشور با نخست وزیر وقت اختلافاتی داشته است.
او در عین حال عضو شورای بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی بوده است.
هادی خامنه ای می گوید در آن دوران نخست وزیر همه کار بود به طوری که رئیس جمهور نمی توانست حتی توصیه ای هم به وزرا داشته باشد کما اینکه "همان زمان رئیس جمهور (آیت الله خامنه ای) با آقای (علی اکبر) محتشمی پور (وزیر کشور وقت) مکاتبه ای می کند و آقای محتشمی پور هم پاسخ می دهد رئیس من نخست وزیر است به او بگویید تا من عمل کنم."
آقای خامنه ای در این مصاحبه گفته است که پیش از این هم با نظریه اصلاح ساختارها و قوانین با هدف حل مشکل مخالف بوده و می گفته که در هر ساختاری، نیروی انسانی تعیین کننده است.
هادی خامنه ای می گوید که "این حرف الان من نیست من در مجلس اول و در همان سال ۶۰ یک سخنرانی دارم با همین موضوع. اصولا همان سخنرانی بود که دست ما را تا حد زیادی برای آقایان رو کرد که تا این زمان هم تبعات آن باقی است."
هادی خامنه ای در مرزی بندی های سیاسی امروز ایران از روحانیون جناح چپ طیف اصلاح طلبان است و از نظر گرایشات در داخل حاکمیت ایران، خط سیاسی متفاوتی را از برادرش دنبال می کند.
او در جریان انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری که محمود احمدی نژاد پیروز آن اعلام شد، از نامزدی میرحسین موسوی حمایت کرده بود.
مهر: هر دلار امروز یکشنبه در بازار آزاد به 1398 تا 1405 تومان رسید و با وجود قیمت 1099 تومانی دولتی آن، اختلاف بازار و بانک به بیش از 300 تومان رسیده است.
به گزارش خبرنگار مهر، با وجود حرکت نقدینگی سرگردان در هفته های گذشته به سمت بانک ها برای خرید سکه دولتی، هم اکنون هر دلار آمریکا در بازار آزاد به 1398 تا 1405 تومان افزایش یافته است.
بر پایه این گزارش، طی روزهای گذشته قیمت دلار با افزایش محسوسی در مرز 1385 تومان بود که در روز جاری با حرکت دوباره به سمت افزایش، 1400 تومان در بازار آزاد فروخته می شود.
با این حال امروز بانک مرکزی قیمت هر دلار آمریکا را 1099 تومان اعلام کرده است که این موضوع نشان دهنده افزایش اختلاف قیمت بین بانک مرکزی و بازار آزاد است.
قیمت هر پوند هم امروز در بانک مرکزی 1704 تومان و هر یورو نیز 1433 تومان اعلام شده است. قیمت های بازار آزاد یورو هم 1835 تومان و پوند نیز 2190 تومان است.
مهر:عضو کمیته منتخب طراحان سوال از احمدی نژاد از برگزاری جلسه نهایی امضاکنندگان این سوال و تصمیم گیری نهایی برای ارائه آن به رئیس مجلس خبر داد.
عوض حیدرپور در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اعلام این خبر اظهار داشت: طرح سوال از احمدی نژاد که بیش از 74 امضا دارد قرار است به هیئت رئیسه مجلس ارائه شود، اما پیش از ارائه طرح به هیئت رئیسه مجلس امضا کنندگان طرح عصر امروز نشستی برای تصمیم گیری در این باره خواهند داشت.
حیدر پور یادآور شد: برگزاری این جلسه برای آن است که تصمیم نهایی برای سوال از احمدی نژاد گرفته شود و مسائلی از قبیل پس گرفتن امضاها از این طرح پیش نیاید و پس از اخذ تصمیم نهایی پیگیری باقی امور به کمیته منتخب واگذار خواهد شد.
به گزارش مهر عوض حیدرپور نماینده شهرضا، مسعود پزشکیان نماینده تبریز، علی مطهری نماینده تهران، حجت الاسلام سیدرضا اکرمی نماینده تهران و سید حسین هاشمی نماینده میانه، 5 عضو کمیته منتخب مجلس برای پیگیری طرح سوال از احمدی نژاد هستند. که احتمالا داریوش قنبری نماینده ایلام و سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی نیز به این جمع خواهد پیوست.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهرعلی مطهری نماینده تهران 5 تیرماه سال جاری طرح سئوال از احمدی نژاد را با 100 امضاء تقدیم هیئت رئیسه مجلس کرد. مهمترین محورهای این طرح تخلفات قانونی دولت از جمله عدم اجرای قانون مترو و عدم معرفی وزیر ورزش در مهلت قانونی و همچنین مسائل مربوط به امور فرهنگی از جمله اجرای قانون عفاف و حجاب در کشور بود.
بر اساس قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی پس از یک هفته ارائه طرح سئوال از احمدی نژاد چنانچه هنوز حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس که سؤال را امضا کردهاند، از سؤال خود منصرف نشده باشند رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سؤال آنان را قرائت و فوراً براى احمدی نژاد ارسال کند.
پس از آنکه طرح سئوال از احمدی نژاد از سوی طراحان به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، برخی اعضای هیئت رئیسه با تایید تحویل این طرح به محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، از پس گرفتن امضاهای این طرح خبر دادند و پیگیری آن را در شرایط کنونی مناسب ندانستند.
به دنبال این اظهار نظرها، علی مطهری نماینده مردم تهران به عنوان کسی که مسئولیت جمع آوری امضاها را بر عهده داشت طی نامه ای به هیئت رئیسه نسبت به این موضع گیری ها انتقاد کرد.
وی اینگونه اظهارات را عدم رعایت بی طرفی از سوی هیئت رئیسه مجلس خوانده و تاکید کرده بود اینگونه اظهارات مقدمه اعمال فشار به نمایندگان برای پس گیری امضاها است.
ادامه تلاش های هیئت رئیسه مجلس برای پس گرفتن امضاهای طرح سئوال از احمدی نژاد موجب شد علی مطهری نماینده تهران مهر ماه سال جاری در اعتراض به تعلل هیئت رئیسه مجلس در اعلام وصول سوال ازاحمدی نژاد استعفا دهد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی بررسی استعفای مطهری ضمن اعلام حمایت از وی با استعفایش از نمایندگی مجلس مخالفت کردند.
طراحان سئوال از احمدی نژاد که در جلسه علنی روز یکشنبه 8 آبان ماه به دنبال تکمیل تعداد امضاهای مورد نیاز برای این طرح بودند پس از آنکه تعداد امضاها را به 73 امضا (نصاب قانونی) رساندند، طرح مذکور را به محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس تقدیم کردند.
پس از آن در هفته های اخیر هیئت رئیسه مجلس از رسیدن امضاهای طرح سئوال از احمدی نژاد به 69 امضا خبر داده و اعلام کرده بود که این طرح از نصاب لازم افتاده است.
در روزهای اخیر مسعود پزشکیان از جمع آوری 77 امضاء برای سوال از احمدی نژاد و تحویل آن به هیئت رئیسه خبر داد.
مهر:عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات شورای اسلامی با اشاره به کسری بودجه دولت، مدعی شد: دولت احتمالاً از گرانی ارز 15 هزار میلیارد تومان سود کرده است و قصد دارد کسری بودجه خود را از طریق سود ناشی از گرانی سکه و ارز تأمین کند.
علیرضا منادی سفیدان در گفتگو با مهر درباره کسری بودجه ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت: در سال گذشته دولت اعلام کرد که 54 هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از هدفمند کردن یارانه ها را مطرح کرد که مجلس نیز آن را تصویب کرد.
وی با اشاره به پیش بینی دولت در رابطه با هزینه های سال 90 گفت: طبق پیش بینی ها دولت باید 40 هزار میلیارد تومان از محل اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها پرداخت به مردم پرداخت می کرد. به عبارتی هر نفری 45 هزار و 500 تومان درماه دریافتی خواهد داشت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین دولت باید مبلغ 10 هزار میلیارد تومان نیز به وزارت خانه های صنعت و کشاورزی پرداخت کند.
منادی سفیدان مطرح کرد: 4 هزار میلیارد تومان نیز هزینه هایی که از محل اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها که به دولت تحمیل شده و برای جبران باید آن را تأمین کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در جلسه ای مجلس به دولت اعلام کرد که نمی تواند درآمدی بیشتر از 27 هزار میلیارد تومان داشته باشد. ولی آنها اصرار کردند که درآمد 40 هزار میلیارد تومان تصویب شود؛ از همان روز اول معلوم بود با کسری بودجه مواجه خواهند شد.
وی افزود: در نتیجه از پیش بینی درآمد 54 هزار میلیارد تومانی دولت از محل اجرای یارانه ها با فرض شرایط ایده آل، در نهایت 30 هزار میلیارد درآمد حاصل شود.
این نماینده مجس شورای اسلامی گفت: اگر قرار است تا پایان سال 45 هزار و 500 تومان ماهیانه به هر نفر پرداخت شود برای 3 ماه آخر سال دولت از کجا می خواهد این پول را تهیه کند؟
منادی سفیدان با بیان این مطلب که دولت تاکنون مبلغ 30 هزار میلیارد تومان در 9 ماه به مردم پرداخت کرده است، گفت: این در حالی است که درآمد دولت 24 هزار میلیارد تومان بوده است اما این 6 هزار میلیارد تومان که بیشتر از درآمدهای ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها هست از کجا به مردم پرداخت شده است؟ دولت مبلغ 10 هزار میلیارد تومان را از چه طریقی می خواهد به وزارت خانه های صنعت و کشاورزی پرداخت کند؟
وی با اشاره به این که دولت از 2 طریق قصد دارد کسری بودجه خود را جبران کند، متذکر شد: دولت از طریق برداشت های غیرقانونی برخی حساب ها، همچنین از محل سود ناشی از گرانی سکه و ارز تصمیم دارد کسری بودجه خود را جبران کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه اعلام کرد: احتمالاً دولت بیش از 15 هزار میلیارد تومان از محل گرانی ارز سود کرده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: گرانی ناگهانی و یک شب ارز باعث شده که دولت سود کند؛ ضمن این که دولت بیشترین ذخایر طلا را در اختیاردارد بنابراین دولت در این زمینه بیشتر از 15 هزار میلیارد تومان سود کرده است.
منادی سفیدان بیان کرد: به این ترتیب سود حاصل از گرانی سکه و ارز محل جبران کسری بودجه سال 90 است.
وی گفت: می توان حدس زد اصرار دولت در زمینه پیش بینی درآمد 54 هزار میلیارد تومانی بر چه اساسی بوده است. این گونه احساس می شود دولت از سودی که به دلیل گرانی سکه و ارز نصیبش شده کسری بودجه سال 90 را جبران می کند.
مهر: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرحی مخالفت کردند که در صورت تصویب نهایی 20 نماینده به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره نهم افزوده خواهد شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه بررسی دو فوریت طرح اصلاح جداول حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در دستور کار داشتند.
بنا بر این گزارش در صورت تصویب نهایی این طرح 20 نماینده به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزوده خواهد شد.
نمایندگان مجلس با استماع مخالفان و موافق با 77 رای موافق، 94 رای مخالف و 22 رای ممتنع از210 نماینده حاضر با این دو فوریت مخالفت کردند. 17 نماینده حاضر در مجلس نیز در این رای گیری شرکت نکردند.
به گزارش خبرنگار مهر، مردادماه سال جاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت بررسی لایحه ای در این خصوص در صحن علنی مجلس مخالفت کردند تا این لایحه به صورت عادی در کمیسیون شوراها در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
پس از عدم موافقت نمایندگان با یک فوریت این لایحه چندی پیش در رویدادی عجیب در مجلس، تقاضای در اولویت قرار گرفتن این لایحه که با 100 امضا تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده بود، تنها 80 رای موافق کسب کرد و تصویب نشد.
این لایحه که به صورت عادی در دستور کار مجلس قراردارد با توجه به فرصت کم باقی مانده تا انتخابات مجلس شورای اسلامی و لزوم بررسی لایحه بودجه سال 1390 در این مدت به احتمال زیاد به سرانجام مشخصی نخواهد رسید و تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مجلس آینده افزایش نخواهد یافت.
به نظر می رسد هدف طراحان این طرح دوفوریتی که امروز با دو فوریت آن مخالفت شد، جبران اقدامات گذشته نمایندگان در عدم تصویب فوریت لایحه دولت بوده است.
مهر:بانک مرکزی برای از بین بردن صفهای خرید سکه بانکی، امروز نرخ سکهها را افزایش داد تا اختلاف قیمت بین سکه بازار و بانک کاهش یابد به نظر می رسد سیاست بانک مرکزی به دلیل سوء استفاده برخی ها جواب نداده است.
به گزارش خبرنگار مهر، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم امروز در بازار 625 هزار تومان، طرح جدید 604 هزار تومان، نیم سکه 289 هزار تومان، ربع سکه 147 هزار تومان و گرمی 77 هزار تومان است.
بانک مرکزی امروز قیمت سکه طرح جدید را 559 هزار تومان، نیم سکه را 269 هزار و 880 تومان، ربع سکه را 135 هزار و 720 تومان و گرمی را 74 هزار و 360 تومان تعیین کرد. این نرخها دیروز به ترتیب 548 هزار و 600 تومان، 264 هزار و 680 تومان، 132 هزار و 80 تومان و 73 هزار و 840 تومان بود.
با وجود اینکه امروز نرخ طلا به دلیلی تعطیلی بازارها و بورسهای جهانی تغییری نکرده و نرخ آن به 1598 دلار در هر اونس طی چند روز اخیر نزول کرده است، اما بانک مرکزی قیمت سکه های بانکی را با وجود اعلام قبلی مبنی بر کاهش قیمت سکه، افزایش داده است.
گرچه هدف بانک مرکزی کاهش اختلاف قیمت سکه در بازار آزاد و دولتی است، اما به نظر می رسد که این اختلاف به دلیل مقاومت دلالان و سودجویان همچنان وجود دارد و برخی ها مانع از کاهش قیمت سکه در بازار می شوند.
هدف بانک مرکزی در بازار سکه کاهش نرخ سکه بانکی و در نتیجه آن کاهش نرخ سکه در بازار آزاد بود، اما قیمتها در بازار کاهش پیدا نکرد.
به نظر می رسد بانک مرکزی برای کاهش اختلاف قیمت سکه بازار و بانک و از بین بردن صفها و ازدحام خرید سکه در مقابل بانکها که تبعات بسیاری را به دنبال داشته است، اقدام به افزایش قیمت سکه بانکی کرد و به عبارتی، می توان گفت که بازهم سیاست بانک مرکزی به دلیل سوء استفاده برخی ها با شکست روبرو شده است. صفهای خرید سکه بانکی باز هم ادامه دارد و داستانهای زیادی را به دنبال داشته است.
نرخ هر اونس طلا امروز در بازارهای جهانی مانند روز گذشته 1598 دلار و هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 55 هزار و 170 تومان است.
مهر:دولت در حالی قصد دارد فاز جدید هدفمندی یارانهها را هرچه سریعتر در کشور اجرا کند که سناریوهای قیمتی مختلفی برای بنزین مطرح است. خبرگزاری مهر در گزارشی به بررسی جزئیاتی از این سناریوها پرداخت.
به گزارش خبرنگار مهر، از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط مصرف بنزین به عنوان استراتژیک ترین کالای مصرفی اقتصاد به مرز 59 میلیون لیتر در روز رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روزانه حدود پنج درصد کاهش یافته است.
با این وجود، همزمان با کاهش مصرف بنزین نیمه یارانه ای و یارانه ای در سطح جایگاه های سوخت کشور، متوسط فروش بنزین آزاد 700 و 800 تومانی در سطح کشور با رشد بی سابقه بیش از 10 درصد همراه بوده است.
با نزدیک شدن به یکساله شدن اجرای فاز نخست قانون هدفمندی یارانه ها، نشستهای شبانه ستاد هدفمندی یارانه ها و با حضور مسئولان مختلف دولتی به منظور تعیین تکلیف وضعیت قیمت و نحوه عرضه حاملهای مختلف انرژی از جمله بنزین آغاز شده است.
در شرایط فعلی سناریوهای مختلفی برای نحوه عرضه و قیمت گذاری بنزین تدوین شده که تاکنون هیچکدام از این سناریوها قطعی نشده است به طوریکه هنوز کلاف عرضه پرطرفدارترین حامل انرژی ایران برای اجرای فاز دوم جراحی اقتصادی ایران پیچیده است و گویا برای تعیین تکلیف منتظر دستور رئیس دولت است.
محمدرضا فرزین دبیر کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت به طور رسمی بررسی سناریوی عرضه تک نرخی بنزین همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را تایید کرده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین از ادامه اختصاص سهمیه، حذف عرضه کارتی و تک نرخی شدن قیمت بنزین به عنوان سایر سناریوهای بنزینی دولت در گام جدید اجرای قانون هدفمندی یارانه ها یاد کرده و تاکید می کند: هیچ کدام از این سناریوها هنوز قطعی نشده است.
از سوی دیگر، هر چند معاون وزیر اقتصاد از احتمال حذف بنزین با کارت هوشمند سوخت به عنوان یک سناریو یاد می کند که علیرضا ضیغمی معاون وزیر نفت از عرضه تمامی فرآورده های نفتی از سال آینده با کارت هوشمند سوخت خبر داده است.
پیش از آن، عبدالله جلالی قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور هم در گفتگو با مهر از سیاست کلان دولت برای آزادسازی قیمت بنزین و عرضه تک نرخی این فرآورده پرطرفدار نفتی در بلند مدت خبر داده بود.
بنزین 100 تومانی کارتها نمیسوزد
پیگیری خبرنگار مهر از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور نشان می دهد در صورت هر گونه تصمیم بنزینی در سطح کلان دولت و همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها ذخیره بنزین 100 و 400 تومانی کارتهای سوخت حفظ خواهد شد.
بر اساس آخرین آمار رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در شرایط فعلی ذخیره بنزین 100 تومانی کارتهای هوشمند سوخت به کمتر از 125 میلیون لیتر کاهش یافته است و بین 2 تا 2.5 درصد فروش بنزین جایگاهها با نرخ یارانه ای انجام می شود.
گمانه زنیهای غیر رسمی نشان می دهد با توجه به روند مصرف روزانه 2 میلیون لیتری ذخایر بنزین 100 تومانی کارتهای هوشمند سوخت تا اسفند ماه امسال باید ذخیره بنزین یارانه ای کارتهای سوخت به پایان برسد.
قیمت تولید بنزین در ایران چقدر است؟
همزمان با آغاز شمارش معکوس برای اجرای فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و مطابق با مصوبات مجلس شورای اسلامی باید بهای بنزین همچون سایر حاملهای انرژی حداکثر 20 درصد افزایش یابد.
در حال حاضر هر لیتر بنزین معمولی یارانه ای 400 تومان، بنزین معمولی آزاد 700 تومان، بنزین سوپر نیمه یارانهای 500 تومان و بنزین سوپر آزاد 800 تومان در سطح جایگاههای کشور عرضه می شود.
بر این اساس، دولت در صورتی که قصد اجرای مصوبات مجلس برای افزایش قیمت بنزین را در فاز جدید هدفمندی یارانه ها را داشته باشد، باید به ترتیب بنزین معمولی نیمه یارانهای را 480 تومان، بنزین معمولی آزاد 840 تومان، بنزین سوپر نیمه یارانه ای 600 تومان و بنزین سوپر آزاد 960 تومان در سطح کشور عرضه کند.
با وجود توقف واردات بنزین معمولی از خارج کشور و با توجه به قیمت 100 دلاری هر بشکه نفت خام در بازارهای جهانی، عرضه نفت 100 دلاری به پالایشگاههای داخلی برای تولید بنزین نیمه یارانه ای و در نهیات ایجاد آلودگی و ترافیک در کلانشهرهای کشور به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اخیرا هزینه تولید یک لیتر بنزین معمولی در پالایشگاههای نفت داخلی را حدود 750 تومان اعلام کرده است که با احتساب هزینه ذخیره سازی، انتقال، توزیع و کارمزد فروش، هزینه تمام شده عرضه این فرآورده نفتی پرطرفدار در جایگاهها به حدود 800 تا 830 تومان می رسد.
این در حالی است که در حال حاضر پالایشگاههای نفت داخلی هر یک بشکه نفت خام را با تخفیفی پنج درصد فوب خلیج فارس از دولت دریافت می کنند و قطعا با واقعی شدن بهای فروش نفت به پالایشگاهها، هزینه تولید، انتقال، توزیع و عرضه هر لیتر بنزین به مرز یکهزار تومان افزایش می یابد.
با توجه به احتمال افزایش هزینههای جاری دولت در بودجه سال 1391، قطعا عرضه بنزین با قیمتهای فعلی برای دولت صرفه اقتصادی ندارد.
ایلنا: رئيس مركز پژوهش هاي مجلس در صحن علني مجلس سخنراني كرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايلنا، احمد توكلي در نطق ميان دستور خود در صحن علني مجلس، گفت: توجه به برخی مطالب پاسخ را روشن میسازد؛ از جمله اینکه امنیت ملی با مشروعیت پیوند ناگسستنی دارد. هر چه مشروعیت بیشتر باشد، امنیت پایدارتر است.
وی افزود: مشروعیت، خود بر اعتماد مردم استوار است، فساد، به ویژه در شکل سیستمیاش سم مهلک اعتماد عمومی است که به مشروعیت، در هر سه شکل مشروعیت اعتقادی، قانونی و کارآمدی آسیب میزند و اندازه این آسیب بستگی دارد به ابعاد و شکل فساد و نحوه برخورد حاکمیت با آن دارد.
نماينده تهران در مجلس در پاسخ به اين سوال كه چرا مردم از حاكميت اطاعت ميكنند، گفت: تمام انبیاء یاد شده در سوره شعراء، بر امانتداری خویش و بینیازیشان از امتیازات تاکید کردهاند، آنگاه مردم را به تقوای الهی و اطاعت از خویش فراخوانده اند. در سوره یاسین نیز دلیل انتظار اطاعت مردم از پیامبران، این بیان شده که پیامبران کیسه منفعتطلبی ندوخته و خود به آنچه میگویند عمل میکنند.
وي تاكيد كرد: : فساد چه وقتی سیستمی خوانده میشود؟ سیستمی بودن فساد نه تنها به کثرت افراد فاسد است، بلکه به این است که اجزایی از سیستم که مامور مبارزهاند، خود گرفتار درجاتی از فسادند و در این وضعیت فرهنگ نهادها به شکل بیمار گونهای رشد میکند، هنجارها و انتظارات عوض میشود، بدبینی و ناامیدی رایج میگردد و مبارزه ناممکن به نظر میرسد.
احمد توكلي در ادامه سخنانش با اشاره به اهميت برخورد با مفاسد اقتصادي، گفت: در فساد سیستمی، مصونیت بعضی افرادی در فرآیند مبارزه با فساد پدید میآید و به قول غربیها ماهیهای بزرگ به شنا ادامه میدهند؛ همانها که ده سال پیش رهبری آنها را دانه درشتها و حلقه پیوند قدرت و ثروت خواندند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر اینکه هدایت مبازره با فساد سیستمی بسیار دشوار است ولی تجربه های موفق نیز داریم که در آنها، کار از سرخ کردن چند ماهی بزرگ آغاز شده است، گفت: بسیار روشن است که فساد سیستمی با پدیده ضد اسلامی مصونیت دانه درشتها و رواج احساس فراگیری فساد چه بر سر اعتماد مردم به حاکمیت دینی و مشروعیت آن، میآورد، آنچه انقلاب را برانگیخت، به پیروزی رساند و به رغم ستیزهجوییها تداوم بخشید، عمدتاً اعتماد مردم بود به امام امت و رهبر معظم انقلاب و اکثر مسئولان رده اول کشور که هنوز ما داریم از همان ذخیره میخوریم.
نماينده تهران با اشاره به اختلاس 3 هزار ميلياردي در سيستم بانكي كشور گفت: "بزرگترین مورد جرم یقه سفید سال 2009 آمریکا، مورد برنارد مداُو است. مداُو مشاور سرمایهگذاری با روش پانزی، طی 18 سال، 18 میلیارد دلار به فریب خوردگان زیان وارد کرد و به 150 سال حبس، یعنی حداکثر مجازات ممکن، محکوم شد و مقایسه جنایت مالی اخیر با مورد مذکور بسیار تکان دهنده است. با در نظر گرفتن تولید ناخالص دو کشور در سال 2009، جرم مرتکبین جنایت اخیر 2 برابر بزرگتر از جرم مداُو است."
توكلي خطاب به قوه قضائيه گفت: : قوه قضاییه چه میخواهد بکند؟ نحوه برخورد قوه مجریه و قوه مقننه در این رسوایی به کنار، الان تمام بار احیای اعتماد از دست رفته و آثار آن بر امنیت ملی به دوش قضات است. این جنایت باید در شکل کلی و سازمان یافتهای که داشته است دیده شود و تمام اقدامات متقلبانه کاملاً تشکیلاتی بوده و مرتکبان به دلیل سطح سواد و تجربه و شبکهای از شرکتهای واقعی و کاغذی که به راه انداخته بودند؛ از عواقب کارشان با خبر بودند.
ایلنا: «در صورت پیشنهاد سازمان بهزيستي، تنها فرزند ذکورخانواده که خواهر یا برادر مبتلا به سرطان داشته باشد، از سربازي معاف میشود.»
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با بيان اين مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: «تاکنون در جدول بیماریهای زیر پوشش سازمان بهزیستی، سرطان جزء معلولیتها به شمار نمیرفته و در صورت پیشنهاد بهزیستی مبنی بر اینکه اين بيماري در زمره معلولیتها قرار گیرد، ستاد کل نیروهای مسلح به این موضوع به صورت مساعد پاسخ میدهد.»
سردار "موسی کمالی" افزود: «در صورت ابتلا پدر یا مادر به سرطان فرزند آنها از خدمت سربازی معاف میشود همچنین مطابق قانون جامع حمایت از معلولان تمامی معلولاني که از لحاظ روانی، شنوایی، گفتاری و حرکتی مشکل معلولیت داشته باشند تنها برادر آنها از خدمت سربازی معاف میشود.»
وی ادامه داد: «نمیتوانیم به حوزه بهزیستی ورود پیدا کنیم ولی در صورت پیشنهاد بهزیستی برای معافیت مشمول در صورت ابتلا خواهر یا برادر آن به سرطان، این موضوع را با نظر مثبت بررسی میکنیم.»
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: «خبرهای خدمت سربازی از ستاد کل نیروهای مسلح و مسایل اجرایی آن از طریق سازمان وظیفه عمومی اعلام میشود بنابراین از خانوادهها میخواهیم به خبرهایی که از این دو سازمان ارائه میشود توجه کنند وبه شایعات دامن نزنند.»
ایلنا: نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: تعداد امضاهای طرح سوال از احمدی نژاد تا روز چهارشنبه به ۷۸ عدد رسید، بعید میدانیم که این بار کسی امضایش را پس بگیرد، چرا که قرار بر این شد که اسامی کسانی که امضای خود را پس میگیرند منتشر کنیم.
دهدشتی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا تاکید کرد: از آنجایی که قرار شده است اسامی امضا کنندگان را منتشر کنیم، بعید میدانیم این بار کسی امضایش را پس بگیرد، چرا که این بار باید در برابر مردم و افکار عمومی پاسخگو باشند و دلیل پس گرفتن امضایشان را توضیح دهند.
این نماینده مجلس هشتم تاکید کرد: علاوه بر این مساله برخی از نمایندگان به این دلیل امضایشان را پس گرفتند که بر این باور بودند که محورهای سوال قدیمی شده است و از موعد مقرر خودش گذشته است.
وی ادامه داد: به همین دلیل محورهای سوال را محدود کردیم و محورهایی که از موعد خودش گذشته بود را حذف کردیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص اعلام وصول شدن این طرح از سوی هیات رییسه تاکید کرد: تعللهای هیات رییسه مجلس به این دلیل بود که از دوباره از نصاب افتادن تعداد امضاها میترسیدند و اگر اعلام وصول میشد و از نصاب میافتاد اصلا در مجلس جلوه خوشی نداشت از این رو هیات رییسه مدام تعلل میکرد.
وی در پایان گفت: اما این بار دیگری دلیلی برای تعلل وجود ندارد.
ایلنا: وزیر نفت گفت: پیش بینی میشود که بین ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه در روز نفت سنگین از میدان نفتی زاغه اکتشاف شود که این میدان آماده بهره برداری است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رستم قاسمی در مراسم امضای تفاهم نامه توسعه میدان نفت سنگین زاغه که با حضور مقامات نفتی ایران و تاتارستان روسیه صورت گرفت در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: در تلاش هستیم از دانش فنی روسیه در زمینه اکتشاف نفت سنگین استفاده کنیم که شرکت روسی که امروز با شرکت ملی نفت ایران تفاهم نامه امضاء کرد، تجربههای خوبی در این زمینه دارد.
وی ادامه داد: روسیه تجربه خوبی در اکتشاف نفت سنگین دارد که در نظر داریم با امضای این تفاهم نامه در کنار اکتشاف از تجربیات شرکت روسی در نفت سنگین استفاده کنیم.
قاسمی تصریح کرد: به دلیل نهایی نشدن جزئیات فنی حجم دقیق قرارداد امروز بعدا اعلام میشود.
به گزارش ایلنا، امروز تفاهم نامه توسعه میدان نفت سنگین زاغه با حضور وزیر نفت ایرانْ مدیرعامل شرکت ملی نفت رئیس جمهور فدرال تاتارستان و مدیرعامل شرکت تات نفت ایران به امضا رسید.
امروز: انتخابات مجلس نهم اولین انتخابات بعد از کودتای انتخاباتی 88 ایران است که پس از آن کودتا تعداد بیشماری از شخصیت های فرهیخته کشور از وزیر سابق تا اساتید دانشگاه و فعالین حقوق بشردستگیر و روانه زندان شدند، تعداد بسیار زیادی از دانشجویان از حق تحصیل محروم شدند و فرزندان بسیاری از خانواده های در حوادث پس از کودتای 88 کشته شدند. در ادامه برخورد های خشونت آمیز حاکمیت، پروانه فعالیت احزاب اصلی جریان اصلاحات کشور لغو و همچنین رهبران جنبش سبز در حبس و حصر خانگی قرار گرفتند.
با نزدیک شدن به انتخابات مجلس نهم بزرگان اصلاحات ایران از جمله آقای خاتمی شروطی را برای حضور در انتخابات حاکمیت برای تضمین سلامت انتخابات تعیین کردند، از شروط اصلی حضور در انتخابات آزادی همه زندانیان سیاسی و آزادی رهبران جنبش بود اما با عدم تحقق این شروط طبیعی بود که اصلاح طلبان هیزم تنور حاکمیت نخواهند شد و تحریم انتخابات را در دستور کار خود قرار دادند. این موضوع باعث ترس و خشم نمایندگان حاکمیت شد و به دنبال سیاست چماق و هویج افتادند تا بلکه بتوانند اجماعی که از سوی اصلاح طلبان برای عدم شرکت در انتخابات صورت گرفته است را بر هم زنند.
در این میان بنگاه شایعه پراکنی فارس عهده دار مسئولیتی شد که در خبرهای اصلی خود به دروغ و برای شکاف اندازی در بدنه جریان اصلاحی، اصلاح طلبان را راغب به شرکت در انتخابات نشان دهد، همچنین جریان اصلاحات را از چهره های سرشناس آن و رهبران جنبش سبز و همچنین احزاب اصلی اصلاحات جدا کند به این ترتیب که آقای خاتمی و موسوی و کروبی و احزاب جبهه مشارکت و مجاهدین انقلاب ربطی به اصلاحات ندارند و اینها فتنه های حاکمیت هستند و بقیه به شرط ارادت به رهبر ایران می توانند خود را اصلاح طلب بنامند اگر نخواهند اصولگرا نامیده شوند.
بنگاه شایعه پراکنی فارس در راستای این ماموریت خود تنها در صفحه امروز خود یکشنبه 27 آذر 5 تیتر از شخصیت های اصلاح طلب کشور را کار کرده که گویی همگی لبیک گویان به حاکمیتی که کودتای انتخاباتی 88 را انجام داد آماده شرکت در انتخابات هستند.
بنگاه شایعه پراکنی فارس در حالی این تیترها را در دستور کار خود دارد که انتخابات پیش رو نه تنها از سوی اصلاح طلبان تاکنون تحریم شده است بلکه اکثریت جامعه پس از به خاک و خون کشیدن فرزندانش از فردای کودتای انتخاباتی دیگر باوری به حاکمیت ندارد و تلاش حاکمیت از دو سال گذشته تاکنون برای بازگرداندن مشروعیت از دست رفته خود چه از طریق نمایش های خیابانی 9 دی یا برگزاری انتخاباتی دیگر است.
در ادامه 5 تیتری که بنگاه شایعه پراکنی فارس در صفحه امروز خود کار کرده، آمده است:
1.موسویخوئینیها در پاسخ به فارس:
منتظر اجازه برای شرکت در انتخابات هستیم
2.محمدعلی ابطحی در پاسخ به فارس:
تحریم با فلسفه اصلاحطلبی سازگار نیست/ با هر نوع نظارت خارجی مخالفم
3.
حجتالاسلام موسوی لاری در پاسخ به فارس:
بعید است اصلاحطلبان انتخابات را تحریم کنند
4.
جهانگیری در پاسخ به فارس
استراتژی اصلاحطلبان در انتخابات آینده قهر و تحریم نیست
5.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس در گفتوگو با فارس:
اصلاحطلبان در انتخابات شرکت میکنند/تحریم را تندروها مطرح میکنند
دستور کار بنگاه شایعه پراکنی فارس: اصرار بر عدم تحریم انتخابات از سوی اصلاح طلبان
بی بی سی فارسی:علیرضا زالی، قائم مقام سازمان نظام پزشکی ایران می گوید که هم اکنون هشت هزار پزشک عمومی در این کشور بیکارند.
به گزارش خبرگزاری مهر (شنبه ۲۶ آذر) آقای زالی در حاشیه همایش سراسری پزشکان عمومی در بیمارستان میلاد تهران گفته است: " وضعیت پزشکان عمومی به لحاظ شغلی و امنیت کاری، ناهنجار است."
به گفته این مقام سازمان نظام پزشکی ایران، یکی از علل بیکاری پزشکان عمومی در این کشور، عدم تناسب میان فرصت های شغلی موجود و تعداد پذیرش دانشجویان رشته پزشکی در دانشگاههای ایران است.
به گفته آقای زالی، هم اکنون در روستاهای ایران برای هر چهار هزار نفر و در شهرهای این کشور برای هر دو هزار نفر یک پزشک عمومی وجود دارد.
با این وجود، کارشناسان بهداشت از نحوه توزیع خدمات پزشکی و استقرار پزشکان در مناطق مختلف ایران انتقاد می کنند و می گویند در حالی که در "هر خیابان تهران چند ساختمان پزشکان" دیده می شود، در برخی مناطق دور دست نظیر شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان، دسترسی به پزشکان عمومی "کار آسانی" نیست.
کلمه:بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار منتقد دولت و نویسنده دو کتاب اقتصادی به نام های «اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی و «مردان جمهوری اسلامی چگونه تکنوکرات شدند»، پس از حوادث انتخابات جمهوری اسلامی بازداشت و از آن تاریخ تاکنون در اوین محبوس است. مهم ترین اتهامات وی مقالاتی بود که در نقد عملکرد اقتصادی دولت احمدی نژاد و فسادهای مالی برخی از نهادهای وابسته به دولت وی نوشته بود.
احمدی امویی در نامه که به تازگی از داخل زندان خطاب به نمایندگان مجلس ایران نوشته، آورده است: آینده قابل پیش بینی امروز را من و برخی از همکارانم در مقالات متعدد به تصویر کشیدیم. که البته نتیجه این اطلاع رسانی برای من دستگیری، زندان، شکنجه و تحمل بیش از ۹۰ روز حبس در سلول انفرادی و توهین و افترا و حکم غیر قانونی ۵ سال و چهار ماه زندان بود. آنچه را که من در مقالات متعدد خود نوشته بودم، همان است که امروز شما گاه به گاه به آن اشاره می کنید و قوه قضاییه نیز پرونده های زیادی را برای عاملان این فسادهای اقتصادی گشوده است، آنچه را شما و قوه قضاییه گاهی البته گاهی این روزها در باره دولت احمدی نژاد می گویید من و البته تعدادی دیگر از روزنامه نگاران و اقتصاددانان منتقد در چهار سال اول دولت احمدی نژاد و البته بعد از آن، در باره اش گفتیم و نوشتیم.
بهمن احمدی امویی ضمن ارائه خلاصه ای از مقالات انتقادی خود در این نامه، نوشته است: «آنچه که خلاصه اش را برایتان ردیف کردم، تنها چکیده ای از برخی از مقالات انتقادی من در روزنامه سرمایه، وب سایت شخصی ام و همین طور سایت خرداد نو است، مقالاتی که بازجوها با در دست داشتن پرینت شان روزهای طولانی مرا بازجویی کردند، به انفرادی انداختند و در آخر همان پرینت ها را به عنوان مصادیق اتهامی من به دادگاه فرستادند و بر اساس همان مقالات به پنج سال زندان محکوم شدم. حالا این روزها می خوانم و می شنوم که شما و بسیاری از مقامات کشور همان نکات را که من به خاطرش در زندان به سر می برم، بازگو می کنید. عجیب نیست آقایان نماینده؟»
متن کامل نامه بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار زندانی که در اختیار کلمه قرار گرفته، به شرح زیر است:
چه کسی چک سفید امضا به احمدی نژاد داد و چرا ؟
آقایان و خانم های نماینده مجلس
خیلی با خودم کلنجار رفتم که آیا شما در موقعیت و جایگاهی قرار دارید که بتوان شما را خطاب قرار داد و آیا بابت خطاب قرار دادن شما، اطرافیان، دوستان و همفکرانم مرا سرزنش نخواهند کرد؟
در ابتدا یادآور می شوم که من نزدیک به ۲۸ ماه گذشته را به خاطر فعالیت روزنامه نگاری و نوشتن مقالات انتقادی در باره عملکرد اقتصادی دولت احمدی نژاد و البته سردبیری وب سایت انتقادی خرداد نو در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر برده ام.
هفته قبل نامه ای به همسرم ژیلا بنی یعقوب که او نیز روزنامه نگار است نوشتم که بعید می دانم خوانده باشید، آنجا به زندانی شدن شهروندان عادی معترض به خاطر شعارنویسی در باره مشکلات اقتصادی اشاره کردم. بد نیست شما هم بدانید که در چند روز گذشته دو پیرمرد را به اینجا آورده اند که من به جای مسوولان قضایی و امنیتی از بودن آنها در زندان خجالت می کشم. شاید لازم باشد شما هم در جریان دستگیری آنها قرار بگیرید.
شغل: نقاش ساختمان و راننده وانت. جرم: نوشتن چند شعار علیه مقامات کشور.
یکی از آنها را با لباس خواب از مقابل منزلش گرفته اند. از آنها پرسیدم چرا شعارنویسی کردید؟ یکی از آنها گفت: «در خانه نشسته بودم و تلویزیون تماشا می کردم که شنیدم گوینده اخبار اطلاعاتی درباره بیکاری و تورم داد و ادعا کرد که وضع کشو ر نسبت به قبل خیلی خوب است، پشت سرش احمدی نژاد ظاهر شد و جوری حرف می زد که انگار کسانی مثل من در بهشت به سر می بریم و خودمان خبر نداریم، این گونه بود که احساس کردم از خودم و از زندگی خودم خسته ام و تنها کاری که به ذهنم رسید این بود که بروم و چند جمله ای بر دیوار بنویسم که ایها الناس آیا کسی هم هست به حرفهای ما هم توجه کند؟ آیا اصلا ما وجود داریم؟»
و نتیجه اش این شد از آنجایی که حکومت مردمی جمهوری اسلامی در سر هر کوی و برزنی ماموران و نیروهای خود را پراکنده است آنها را دستگیر و روانه زندان کرده است.
با این مقدمه می خواستم بگویم شاید بد نباشد مسیری که با آمدن آقای احمدی نژاد که این روزها رییس دولت دهم است و شما از هم آواز شدن با او طی کرده اید و من نیز در جهتی دیگر به عنوان یک روزنامه نگار طی کرده و همانند بسیاری از مردم مورد هجوم گسترده و همه جانبه دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی و زندان و شکنجه قرار گرفته ام با هم مرور کنیم تا ببینیم هریک چه کرده ایم، چه بوده ایم و اکنون در کجا ایستاده ایم:
- رئیس جمهور شدن محمود احمدی نژاد در سال ۸۴ با شروع سو استفاده های عظیم مالی در شهرداری تهران تحت مدیریت او زمینه سازی شد. فسادی که تنها ۳۲۵ میلیارد تومان آن برملا شد اما به صلاح دید مقامات ارشد نظام شاید برای روز مبادا بایگانی شد رقمی که با احتساب نرخ تورم ادعایی دولت امروز به بیش از یک هزار میلیارد تومان می رسد.
- تخطی دولت از قانون برنامه پنج ساله سوم و چهارم و ناچیز پنداشتن مجلس از همان ابتدا در عدم ارائه گزارش عملکرد دولت توسط شخص رئیس دولت. این گزارش بر اساس قانون باید در آذر ماه و تیر ماه هر سال درباره عملکرد دولت و در مقایسه با برنامه پنج ساله و میزان مطابقت آن با چشم انداز ۲۰ ساله به مجلس اراده شود که هرگز روی نداد.
-هزینه کردن بودجه عمرانی سال ۸۵ در شش ماه وتقاضای متمم بودجه برای نخستین مرتبه پس از حدود ده سال به اقدامی که نشان از شروع بی انضباطی گسترده و تخلفات مالی بسیار بزرگ آقای احمدی نژاد می داد.
- دستور به کاهش غیر منطقی، غیر اصولی و غیر کارشناسی نرخ بهره به رغم هشدارهای مکرر، اقدامی که قابل پیش بینی ترین نتیجه آن استفاده از منابع و نقدینگی نظام بانکی توسط نزدیکان و وابستگان به قدرت بود به طوری که امروز آن سه هزار میلیارد تومان دزدیده شده تنها یکی از قله های کوه یخ فسادی است که بنیان آن درآن زمان بنا نهاده شد.
- تغییرات شدید و پی در پی نظام بانکی برای کاهش قدرت تصمیم گیری و توان کارشناسی و افزایش وابستگی بانکها به لابی های سیاسی و دسته بندی گروه های ذی نفوذ.
- نابودی نظام برنامه ریزی و کارشناسی متمرکز کشور در سازمان برنامه و بودجه که قادر به ردیابی و رصد عملکرد مدیران اجرایی در همه زمینه ها بود. تعطیلی این نهاد و از بین بردن آن فکر و نظارت را باید یکی از برنامه ریزی شده ترین اقدامات دولت احمدی نژاد دانست که هدفی جز نابودی ساختار اقتصادی ،صنعتی و فکری کشور نداشته است.
-افزایش میزان مطالبات نظام بانکی کشور به رقمی چند برابر سال ۸۴ نتیجه این رفتار دولت خالی کردن خزانه پولی بانک ها به نفع گروه های صاحب قدرت و نفوذ بود که امروز وجود پرونده های متعدد فساد مالی در سازمان بازرسی کل کشور، دادستانی، قوه قضاییه و مرکز پژوهش های مجلس تنها بخش کوچکی از آن است که به بیرون درزکرده است.
- دستور مشخص دفتر احمدی نژاد (در دوره نخست ریاست جمهوری اش) در پرداخت وام ۴۰۰ میلیارد تومانی به یکی از افراد نزدیک به دولت. موردی که هنوز به آن نپرداخته اند و احتمالا آن را به عنوان ابزاری برای گرو کشی سیاسی در آینده نگاه داشته اند.
- دست کاری غیر قانونی تعرفه های کالاهای وارداتی که تنها در مورد تلفن همراه منجر به در آمدی بیش از ۷۲۵ میلیارد تومان برای عده ای از نزدیکان دولت شده که سال هاست پرونده آن در سازمان بازرسی کل کشور خاک می خورد.
- تغییر مداوم و پی در پی و غیر کارشناسی مدیران صنعتی و اقتصادی کشور که مقدمه چینی برای حمله مغول وار گروهی خاص که کمر همت به نابودی ایران بسته اند. از آنجایی که تصمیم سازی در ایران عمدتا توسط بدنه کارشناسی که در نهادهای مختلف و سازمانهای دولتی پراکنده اند صورت می گیرد، تلاش دولت احمدی نژاد بر نابودی این فرایند متمرکز شد. اقدامی که به مفهموم انهدام تعقل و تفکر در ایران است.
- عدم ارائه کوچکترین اطلاعاتی از چگونگی هزینه کردن در آمدهای نفتی که از زمان به قدرت رسیدن احمدی نژاد تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار بر آورد شده است. این بی اطلاعی مردم و حتی نمایندگان مجلس را می توان با وضعیت نامشخص و نامعلوم در آمدهای نفتی عراق در زمان اشغال آمریکایی ها مقایسه کرد.
- نابودی زیر ساختهای اقتصادی و موقعیت گردشگری کشور که می توانست کمک موثری به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور باشد آن را می توان از آمار ورودی مسافر و گردشگر و کشورهای مبدا آنها به خوبی استنتاج کرد.
- از دست دادن بازارهای کشورهای حوزه تمدنی ایران در عراق، افغانستان و آسیای میانه.
- نابودی کشاورزی ایران از طریق واردات گسترده و فراوان محصولات کشاورزی.
- نابودی توان تولید ملی ایران، افزایش وابستگی به واردات و کاهش ضریب امنیت غذایی کشور.
-ایجاد فاسدترین دولت تاریخ ایران و پیوند زدن اقتصاد ایران با اقتصاد و فساد جهانی که نتیجه آن حاکمیت گروه های فراقانونی و مافیایی بر تمام امورات کشور شده است.
- افزایش وابستگی هر چه بیشتر اقتصاد و بودجه دولت به درآمدهای نفتی بر خلاف تمام قوانین و مقررات جاری کشور.
آقایان و خانم های نماینده مجلس
من به عنوان روزنامه نگار به کمک همکارانم و همراهی کارشناسان میهن پرست و لایق کشور در تمام سالها و از لحظه به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد بارها و بارها تمام این مواردی را که در بالا آورده شد و بسیاری موارد دیگر را ذکر کرده و اطلاع دادیم و آینده قابل پیش بینی امروز را که اکنون در آن قرار داریم به تصویر کشیدیم. که البته نتیجه این اطلاع رسانی برای من دستگیری، زندان، شکنجه و تحمل بیش از ۹۰ روز حبس در سلول انفرادی و توهین و افترا و حکم غیر قانونی ۵ سال و چهار ماه زندان بود. آنچه را که من در مقالات متعدد خود نوشته بودم، همان است که امروز شما گاه به گاه به آن اشاره می کنید و قوه قضاییه نیز پرونده های زیادی را برای عاملان این فسادهای اقتصادی گشوده است، انچه را شما و قوه قضاییه گاهی البته گاهی این روزها درباره دولت احمدی نژاد می گویید من و البته تعدادی دیگر از روزنامه نگاران و اقتصاددانان منتقد در چهار سال اول دولت احمدی نژاد و بعد از آن، در باره اش گفتیم و نوشتیم. آنچه که خلاصه اش را در بالا برایتان ردیف کردم، تنها چکیده ای از برخی از مقالات انتقادی من در روزنامه سرمایه، وب سایت شخصی ام و همین طور سایت خرداد نو است، مقالاتی که بازجوها با دردست داشتن پرینت شان روزهای طولانی مرا بازجویی کردند، به انفرادی انداختند و در آخر همان پرینت ها را به عنوان مصادیق اتهامی من به دادگاه فرستادند و بر اساس همان مقالات به پنج سال زندان محکوم شدم. حالا این روزها می خوانم و می شنوم که شما و بسیاری از مقامات کشور همان نکات را که من به خاطرش در زندان به سر می برم، بازگو می کنید. عجیب نیست آقایان نماینده؟
آقایان و خانم های نماینده مجلس
به خاطر دارید که برخی گفتند فهرست مجلس هفتم توسط امام زمان نوشته شده بود، از شما به عنوان بهترین مجلس کشور یاد شد و هنوز هم شما را بر سرشان حلوا حلوا می کنند آیا واقعا خودتان به این القاب و عناوین پر طمطراق باور دارید؟ آیا تا به حال تجربه نمایندگی چند سال گذشته را با خودتان مرورکرده اید؟ مسیری که شما با احمدی نژاد شروع کردید و موقعیتی که هم اکنون در آن قرار دارید را تنها می توان در این جمله خلاصه کرد، ابتدا با او به دوره سفره قدرت نشستید همراهی اش کردید.هر چه گفت و کرد برایش هورا کشیدید و حالا سعی می کنید که حساب تان را از او جدا کنید. نسبت امروزی شما و احمدی نژاد سایه ای کمرنگ و مینیاتور وار از نسبت ما در سالهای گذشته با وی است.
آیا فراموش کرده اید که احمدی نژاد را با چه سخنرانی های پرشوری حمایت می کردید؟ آیا فکر نمی کنید با این همراهی ها و حتی سکوتتان در تمام تخلفهای مالی، اداری و سو مدیریتهای او شریک و بابت همه آنها باید پاسخگو باشید؟
احتمالا اگر قدری حس مسوولیت در شما نسبت به همان صندلی هایی که بر آنها تکیه زده اید وجود داشته باشد هرگز خود را نخواهید بخشید. نمی دانم چه توجیهات شرعی و عقلی برای آن ناز و کرشمه های آن روز و ماه عسل شیرین تان و این قهر و کج خلقی های امروزی تان می تراشید؟ این چیزی است که به خود شما و خدایتان مربوط است. البته اگر به آن باور دارید.
اما شما به عنوان نمایندگان مجلس جدا از وجدان در برابر ملت و تاریخ نیز باید پاسخگو باشید. هر چند سرعت تحولات ایران و منطقه به حدی است که شاید درکش برای شما مشکل باشد. ولی کافی است چشم هایتان را باز کنید و چند قدم دورتر از خانه هایتان را ببینید. آیا رعشه بر اندامتان نمی افتد؟ کدامیک از شما حاضر و آماده برای پاسخگویی در روزی که همین نزدیکی است هستید؟ آن روز نزدیکتر از آن چیزی است که می پندارید. اگرخوب گوش بدهید صدایش را می شنوید. پیش درآمد این تحولات حتی به پشت درهای منزل تان هم رسیده است.
به راستی چه شد آن همه سینه چاک کردنتان برای گرانی، فساد، مبارزه با تبعیض، مدیران بسیجی، دولتمردان پاک، شجاع و مردمی؟ هیچ فکر کرده اید؟ و چه نقشی بر دیوارزده اید؟
به خوبی به یاد دارم در یکی از روزهای بازجویی و زندان انفردای را توسط کسی که خود را کارشناس و استاد دانشگاه در دولت کریمه احمدی نژاد می دانست گفتم: دور نیست که دوستان احمدی نژاد و شاید خودش را هم در همین سلول ها ببینیم. آن انسان فرهیخته نظام جمهوری اسلامی! خندید و آن را هم چون دیگر حرفها و گفته ها و نوشته های من ناشی از توهم، نادانی، حماقت و وابستگی دانست.
امروز احمدی نژاد میان زندان و ریاست جمهوری درمانده است بر سر دو راهی و راه سومی نیز در مقابل خود نمی بیند. شاید یکی از همین روزها ماموران حفاظتی اش او و یا یاران نزدیکش را به جای بردن به پاستور به زندان بیاورند. یقینا اگر از حال و روز او در این روزها بپرسید همچون همیشه به شما دروغ می گوید اما نگرانی را می توان در چشم های او خواند.
آقایان و خانم های نماینده مجلس
آیا زمان آن فرا نرسیده است که از خود بپرسید آن همه حمایتهای قانونی، غیرقانونی، امنیتی، اطلاعاتی و نظامی که هرگز هیچ دولتی پیش و پس از انقلاب از آن برخوردار نبوده به چه منظور و توسط چه کسانی به محمود احمدی نژاد اعطا شده است؟ و او در سایه این چک سفید امضا چه خدمتی باید ارائه می داد و بابت آن خدمات چه رقمی در آن نوشته است؟
این روزها شما، سراغ مردم خواهید رفت تا شاید دوباره بر آن صندلی های پر منفعت تکیه بزنید. برای مردمی که از آنها رای مطالبه خواهید کرد، چه جوابی دارید؟ مگر قرار نبود وضع آنها را بهتر کنید آنها را در موقعیت مدیریت جهانی قرار دهید، وعده ژاپن اسلامی را به این مردم دادید و ...
آیا آنها را امروز در شرایطی به مراتب حقیر تر از گذشته قرار ندادید؟ شما در کجای این فاجعه قرار دارید؟ آیا فکر می کنید در آینده فرصتی برای بازنگری در رفتارتان خواهید داشت؟
بهمن احمدی امویی، بند ۳۵۰ اوین
آذر ماه ۱۳۹۰
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر