مجمع روحانیون مبارز با صدور بیانیه ای به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، خواستار آزادی بیان، پایبندی به قانون و آزادی زندانیان سیاسی شد.
در بیانیه این تشکل اصلاحطلب، از «ناکاردانی و عدم پایبندی به قانون در اداره کشور، بسته شدن فضای سیاسی و فکری و گسترده شدن بدبینی، تهمت و دروغ و بازتر شدن میدان برای هتاکان، نفرت پراکنی، ایجاد تفرقه و مرز بندی های کاذب در جامعه و متهم شدن کسانی که اعتراض و انتقادی دارند به هر اتهام ناروا و تلاش برای قطبی کردن جامعه» انتقاد شده است.
در این بیانیه به «اهداف پیروزی انقلاب» اشاره شده است:
انقلاب پیروز شد تا به هزاران سال استبداد و دهها سال وابستگی خاتمه دهد و راه رهایی و پیشرفت و سربلندی را به روی ملت ایران و همه مسلمانان و آزادگان بگشاید.
انقلاب پیروز شد تا خرد به جای خرافه، عرفان بجای نادانی، ژرف نگاری و حقیقت نگری بجای ظاهر پرستی و عادت زدگی، اخلاق بجای بی ادبی، راستی بجای دروغ و فریب و حرمت نهادن به انسان بجای تباه کردن حقوق او بنشیند.
انقلاب پیروز شد تا خرد به جای خرافه، عرفان بجای نادانی، ژرف نگاری و حقیقت نگری بجای ظاهر پرستی و عادت زدگی، اخلاق بجای بی ادبی، راستی بجای دروغ و فریب و حرمت نهادن به انسان بجای تباه کردن حقوق او بنشیند.
انقلاب شد تا صدای بلند آزادی خواهی و استقلال طلبی و عدالت جویی بجای غریو استبداد و تملق و دروغ و سیمای روشن یگانه پرستی، آزادگی، امنیت و حرمت نهادن به همه ارزش های الهی و انسانی بجای چهره شوم تهمت پراکنی و گزافه گویی و فریب قرار گیرد.
انقلاب شد تا دانشگاه های ما با تأمین آزادی و حرمت استاد و دانشجو و ایجاد فضای امن مراکز عالی و آموزشی و ایجاد فضای امن، کانون جوشش علمی و ابتکار و نظریه پردازی آزادنه و حتی نقد و اعتراض مشفقانه باشد و راهبردهای مدیریت و خدمت نیروهای شایسته را فراهم آورد.
مجمع روحانیون مبارز در پایان بیانیه خود تاکید کرده است: «آزادی زندانیان سیاسی، امن شدن و گسترش فضای تبادل آراء و اندیشه و آزادی بیان و نقد در جامعه می تواند دروازه ای باشد به آینده ای که همگان و بیش و پیش از همه اصل نظام از آن بهره خواهد برد و چنین باد!»
منبع: کلمه
تهمینه میلانی، کارگردان سینمای ایران میگوید در اعتراض به «بیاحترامیها» و «فضای سیاسی» جشنواره فیلم فجر، در آن شرکت نمیکند.
برگزارکنندگان بیستونهمین جشنواره فیلم فجر، فیلم «یکی از ما دو نفر» به کارگردانی تهمینه میلانی و چند فیلم دیگر از کارگردانهای ایرانی را از بخش مسابقه کنار گذاشتهاند؛ تصمیمی که با مخالفت این کارگردانان روبهرو شده است.
علاوه بر اینها، خانم میلانی میگوید این فیلم در حالی در جشنواره شرکت داده شده که او قصد شرکت نداشته است.
این فیلمها در بخش تازه «نوعی نگاه» جای داده شدهاند؛ بخشی که امسال برای نخستین بار در جشنواره درنظر گرفته شده است. بخش مسابقه اصلیترین بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر محسوب میشود.
خانم میلانی در گفتوگو با مردمک گفت: «به خاطر بیاحترامیهایی که به ما و بسیاری از همکاران صاحبنام من شده و همچنین به دلیل فضای سیاسی حاکم بر جشنواره، از شرکت در این جشنواره معذورم.»
تهمینه میلانی فیلمهای سوپراستار، تسویه حساب، آتش بس، زن زیادی، واکنش پنجم، نیمه پنهان، دو زن، کاکادو، دیگه چه خبر، افسانه آه و بچههای طلاق را کارگردانی کرده است. او همچنین پیش از این داور جشنوارههای متعددی ازجمله کلن، کرالا، آسیاپاسفیک و بانکوک بوده است.
صبح امروز نیز گزارش شد محمد رحمانیان، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر که قرار بود نمایش «هامونبازها» را در جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه ببرد، از شرکت در این جشنواره صرفنظر کرده است.
آقای رحمانیان در گفتگو با ایسنا دلیل انصراف خود را «سلاخی دو پنجم متن نمایش» و «حذف کامل یک شخصیت» عنوان کرد و گفت: «با این شکل به هیچ وجه نمیتوانم نمایشم را اجرا کنم.»
منبع: مردمک
گزارش خبری از جلسه استیضاح بهبهانی:
گزارش خبری
نمایندگان مجلس روز سهشنبه 12 بهمن پس از بحث و بررسی پیرامون طرح استیضاح بهبهانی وزیر راه و ترابری، وی را از این سمت برکنار کردند.
در این جلسه 6 نفر از نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح وزیر راه و ترابری طبق آییننامهداخلی مجلس به بیان نظرات و دیدگاههایشان در این باره پرداختند و به مدت 1.5 ساعت صحبت کردند اما وزیر برای دفاع حاضر نشد و حتی رئیس دولت نیز به خانه ملت نرفت تا از عملکرد وزیرش دفاع کند.
عزیر اکبریان نماینده کرج، احمدرضا دستغیب نماینده شیراز، احمد توکلی نماینده تهران، سلمان ذاکر نماینده ارومیه، جمشید انصاری نماینده زنجان و علیرضا زاکانی نماینده تهران، 6 نمایندهای بودند که در خصوص طرح استیضاح بهبهانی سخن گفتند.
اکبریان: کاش بعد از حادثه ارومیه استعفا داده بودید
عزیز اکبریان نماینده کرج استیضاح وزیر راه را نوعی تقویت دولت دانست. وی به «هجمه عظیم گردانندگان وزارت راه» اشاره کرد که «آسایش را از همه نمایندگان استیضاح کننده ربوده و با استفاده از همه امکانات دولتی درصدد جلوگیری از استیضاح هستند»
اکبریان از نمایندگان مجلس خواست که «به وظایف نظارتی و نمایندگی خود را به نحو احسن عمل کنند و تکلیف کسانی که هر طوری میخواهند در مسند مسئولیت بمانند، را خاتمه دهند».
وی با بیان اینکه مردم به ناوگان هوایی کشور روز به روز بیاعتمادتر میشوند، ادامه داد: «ای کاش بعد از حادثه دلخراش ارومیه وزیر راه یا رئیس سازمان هواپیمایی کشور به احترام خون این کشته شدگان و همچنن افکار عمومی استعفا میدادند تا مرهمی بر دل داغداران باشد ولی شاهد بودیم حتی یک عذرخواهی کوچک هم انجام نشد».
این نماینده مجلس در ادامه به وضعیت نامعلوم قطار اصفهان به شیراز، اتوبان تهران- شمال و اتوبان همت اشاره کرد و همچنین با نقل این که «آقای وزیر اعلام کرده که تلفات جادهای کم شده» از تلفات 17هزارنفری در 9 ماهه امسال و افزایش 9.2 درصدی این آمار به نقل از پزشکی قانونی خبر داد.
دستغیب: بیتوجهی مدیران موجب فرسودگی ناوگان راهآهن شده است
احمدرضا دستغیب نماینده شیراز و از امضاکنندگان طرح استیضاح بهبهانی نیز با بیان این که «هیچ تحریمی در بخش راه آهن وجود ندارد» تصریح کرد: «بیمدیریتی و عدم توجه مدیران موجب فرسودگی این ناوگان شده که موجب افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری قطعات شده است و مضافاً امکانات و خدمات داخل قطارها در مقایسه با قطارهای دنیا از وضعیت تأسفباری برخوردار است.»
نماینده مردم شیراز محور خط راهآهن شیراز-اصفهان را مشت نمونه خروار در مدیریت وزارت راه عنوان کرد و گفت: «راهآهن اصفهان-شیراز 3 روز پس از افتتاح رسمی تعطیل شد. این تعطیلی به دلیل آن بوده است که در برخی از قطعات ریل را بر روی خاک نکوبیده گذاشتند و نتیجه این افتتاح زود هنگام باعث شکسته شدن بلوکهای سیمانی و از بین رفتن بسیاری از ریلها و بر هم خوردن بالانس خاک و به وجود آمدن بسیاری از مشکلات فنی و اجتماعی با حرکت اولین قطار در این مسیر شد.»
این نماینده امضاکننده طرح استیضاح وزیر راه نیز از فشارهای روانی بسیاری سخن گفت که «طی چند روز گذشته از سوی معاونان وزیر راه و مقامات دولتی و محلی و پیمانکاران» بر وی تحمیل شده است.
توضیحات توکلی در مورد عزل وزیر راه و ترابری
احمد توکلی نماینده تهران نیز با بیان این که «در تمامی مدلهای توسعه، دولت مسئول تامین و عرضه خدمات زیربنایی است» گفت: «بررسی وضعیت پروژههای عمرانی دولت به ویژه در بخش حمل و نقل نشان میدهد که حجم بالای آنها، بدون تناسب با ظرفیتهای مختلف لازم، موجب تاخیر غیر معقول دوره احداث گذشته و از این طریق هزینههای زیادی از حیث اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بر کشور تحمیل میشود. به ویژه اگر با وعدههای بیاساس و برای جلب رای یا عوامفریبی باشد که بلای آبروی سیاسی و دینی نظام هم میشود.»
به گفته توکلی آغاز حساب نشده طرحهای عمرانی و رضایت دادن به روند موجود تورمزاست، نرخ رشد اقتصادی و نرخ اشتغال را پائین میآورد، نارضایتی مردم را افزایش میدهد و مشروعیت و اقتدار نظام سیاسی کشور را تضعیف میکند.
همچنین بررسی اعتبارات فصل راه و ترابری بودجه نشان از نقائص جدی مدیریتی در این حوزه دارد. روش آغاز حساب نشده پروژه در دوره آقای بهبهانی ابعاد بسیار وسیعی یافت که به عنوان نمونه دو مورد آخری آن طرح حرم تا حرم و خط آهن برقی سریعالسیر تهران – مشهد است.
به گفته توکلی طرح حرم تا حرم و خط آهن برقی سریعالسیر تهران - مشهد که در تاریخ 1389.7.17 با کارسازی آقای بهبهانی توسط احمدینژاد شروع عملیات اجرایی آنها اعلام شد در هیچ جای قانون بودجه 1389 وجود ندارد و اجرای این طرح هیچ یک از مراحل قانونی خود را طی نکرده است.
طرح «برقی کردن راهآهن تهران - مشهد» در قانون بودجه 1389 وجود دارد که طبق همین اطلاعات، طرح از سال 87 شروع و قرار است در سال 91 پایان یابد. این طرح قبل از اعلان طرح حرم تا حرم آغاز شده است و خود با مشکلات اعتباری فراوانی روبهرو است. به عنوان مثال در سال 89، اعتبار مصوب طرح 65 میلیارد تومان است و اعتبار لازم برای خاتمه آن 720 میلیارد تومان شده است. بدین ترتیب بر مبنای اعتبارات سال 89، اجرای طرح 11 سال طول خواهد کشید و معلوم نیست که بر چه مبنایی سال خاتمه آن 91 ذکر شده است.
درحالی که طرح برقی کردن راهآهن تهران - مشهد در دست اجرا است و با توجه به مشکلات اعتباری، طرح حرم تا حرم در تاریخ 89.7.17 عمدتا جنبه تبلیغاتی داشته که نتیجه آن افزایش حجم تعهدات دولت و ایجاد توقعات منطقهای است و همه آن زیانهای دوازدهگانه شمرده شده است.
توکلی همچنین یادآوری کرد: «آقای وزیر در برنامه تقدیمی به مجلس از تسریع در احداث آزاد راه تهران - شمال سخن گفت ولی پس از مدتی نه تسریع بلکه کار متوقف شد. بهانه را پائین بودن مبلغ قرارداد با طرف چینی عنوان کرد و در ابتدای سال 88 رقم قرارداد را حدودا به 2 برابر افزایش دادند اما این هم مشکل را حل نکرد و این ازاد راه همچنان در رکود بسر میبرد».
به گفته توکلی وزیر راه هنگاه گرفتن رای اعتماد از آماده بودن قرار داد راه آهن تهران - سنندج، مراغه ارومیه و میانه تبریز هر یک با سرمایه گذاری 600 میلیون یورو و آماده بودن 13 فقره تفاهم نامه و قرار داد برای ساخت 8000 کیلومتر راه آهن خبر داده در حالی که امروزه هیچ یک از این موارد انجام نشده است.
توکلی همچنین اعلام کرد به طور متوسط 5/83 درصد اعتبارات مصوب طرحهای احداث آزاد راهها هزینه شده اما میزان پیشرفت فیزیکی حدود 11 درصد بوده است. به طور متوسط 4/99 درصد اعتبار مصوب طرحهای بزرگراهها هزینه شده اما میزان پیشرفت فیزیکی آنها حدود 55 درصد بوده است. به طور متوسط 6/99 درصد اعتبار مصوب طرحهای احداث و بهسازی راهعهای اصلی هزینه شده اما 41/6 درصد از هدف برنامه در طی این 3 سال تحقق یافته است.
وی در ادامه به «عزل و نصبهای پی در پی و غیر مسئولانه» اشاره کرد و گفت: «مدیر عامل و معاون وزیر مربوط به شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور در 30 ماه گذشته 5 بار تغییر نموده و متوسط عمر مدیریتی آن حدود 6 ماه بوده است. در شرکت فرودگاههای کشور نیز وضع به همین منوال است و وزیر، 3 مدیر عامل در این مدت عوض کردهاست و به تبع آن مدیران میانی همین تغییرات را داشتهاند و مدیر عامل فعلی هم هر روز در انتظار عزل به سر میبرند. در 6 معاونت یا سازمان مهم مشابه نیز در طول این مدت 2 مدیر عوض شدهاند».
به گفته وی در هیئت مدیره همین شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور از افرادی «کم تجربه و با گرایشهای تحصیلی غیر مرتبط با حوزه هوانوردی استفاده شده و حتی یک مهندس نیز در این هیئت مدیره دیده نمیشود»:
قدیمی - لیسانس حسابداری: کار خود را پس از انتقال از ارتش از مسئول حراست فیزیکی شرکت فرودگاهها در زمان آقای خرم شروع کرد، جانشین فردی با 25 سال سابقه مدیریتی و تخصصی و سازمان هواپیمایی و شرکت فرودگاهها شد.
امیر مکری - فوق لیسانس اقتصاد: با 8 سال سابقه در وزارت راه و معاونت سازمان عمران کیش در دولت اصلاحات، دولت هفتم و هشتم، جانشین مدیری با سابقه 31 ساله در صنعت هواپیمایی.
عبد الرحیمی - فوق لیسانس معارف اسلامی و مدیریت: کارمند پیمانی 7 ساله، جانشین فردی با سابقه 25 ساله در صنعت هواپیمایی و جانباز جنگ.
اسفندیاری - لیسانس زبان و فوق دیپلم مراقبت: بدون هیچ سابقه اجرایی در صنعت هواپیمایی، جانشین مدیر با سابقه 25 ساله در صنعت.
اسماعیلی - معادل لیسانس مدیریت: جانشین فردی با تحصیلات هوا فضا از آمریکا با 25 سال سابقه، جالب است که اخیرا آقای بهبهانی، عبد الرحیمی را با فوق لیسانس معارف اسلامی و مدیریت، رئیس دانشکده صنعت هواپیمایی با 60 سال سابقه کرده است.
توکلی در پایان گفت: «همکاران عزیز از معاونت رئیس جمهور آقای میرتاج الدینی نامهای به رئیس مجلس رسیده است که کار مجلس در رسیدگی به استیضاح قانونی نیست و به همین دلیل آقای رئیس جمهور به وزیر دستور داد که در مجلس حاضر نشوند. سؤال من این است که حق تشخیص مطابقت کار شما نمایندگان با آئین نامه با رئیس جمهور است یا با خود مجلس؟ خواهش میکنم برای حفظ مصالح مجلس و نفی استبداد به استیضاح رای مثبت دهید».
ذاکر: مسائل مالی متعدد و تزلزل در مدیریت ضعفهای وزارت راه است
سلمان ذاکر نماینده ارومیه در مجلس با اشاره به سانحه هوایی اخیر و وقوع حوادث هوایی پی در پی» یادآوری کرد: «آقای بهبهانی در حین اخذ رأی اعتماد از متحول کردن صنعت هواپیمایی مطابق با شأن مردم ایران سخن گفت و اعلام کرد که 50 هواپیمای نو با وجود تحریمها وارد ناوگان هوایی کشور خواهد شد و چه بسا رأی اعتماد آقای بهبهانی هم بر اساس همین ادعا صورت گرفت».
وی نیز در سخنانش به «انتخاب دو مدیر غیرمتخصص در رأس مرکز آموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور که یکی دارای مدرک پزشکی و دیگری دارای مدرک معارف اسلامی و مدیریت است» اشاره کرد و گفت: «برابر اسناد و مدارک، ضعف وزارتخانه راه تنها به تزلزل در مدیریت و غیرتخصصی بودن آن خلاصه نمیشود بلکه در مجموعه این وزارتخانه مسائل مالی نیز وجود دارد و مسئولان منتسب به وزیر راه سوءاستفادههای مالی متعددی به وزیر گزارش دادند که حکایت از میلیونها تومان سوءاستفاده مالی و انعقاد قرارداد با برخی طرفهای خاص داشت».
نماینده مردم ارومیه افزود: «از مجموع 5 سانحه هوایی در دوره وزارت آقای بهبهانی 262 نفر کشته و 104 نفر زخمی شدهاند، لذا این سؤال مطرح است که ما در صنعت هواپیمایی رشد کردهایم یا اینکه در این صنعت افت داشتیم».
ذاکر همچنین گفت: «امروز سازمان هواپیمایی کشور برای تأمین حقوق پرسنل خود با کمبود نقدینگی مواجه است و آیا این مسئله ارتقاء است یا اینکه باید آن را بدبختی نامید».
وی در پایان یادآوری کرد: «آقای بهبهانی گفت که قول شرف میدهد با کوتاهی از سوی مسئولان در هرگونه حادثه برخورد شود و حال سؤال اینجاست که اگر این کوتاهی از طرف خود وزیر باشد، چه طور باید برخورد شود».
انصاری: رئیس مرکز دانشکده هوانوردی یک «پزشک عمومی» است
جمشید انصاری نماینده زنجان نیز در ابتدای سخنش به «حادثه تلخ سقوط هواپیما در ماه گذشته در شهرستان ارومیه» اشاره کرد و گفت: «در سوانح هوایی که در کشور اتفاق میافتد و یکی از طبیعیترین مسائل آن فوت خدمات پروازی و خلبان است، معمولاً حادثه را به خطای انسانی نسبت میدهیم چراکه دیگر آنها نیستند تا از خودشان دفاع کنند و به بسیاری از عیوبی که در این صنعت وجود دارد نوعی پردهپوشی میکنیم. حتی اگر خطای انسانی نیز عامل این حادثه بوده باشد، مسئولان سازمان هواپیمایی کشور به دلیل کوتاهی در امر آموزش و تکرار آموزشهای مورد نیاز، پاسخگو هستند».
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در سال 88 فردی به عنوان رئیس مرکز دانشکده هوانوردی که مرکز تربیت نیروی متخصص برای این صنعت حساس است، منصوب شد که در حکم کارگزینی این فرد نوشته شده پزشکی هوایی که حالا باید دید اصلاً چنین رشتهای وجود دارد یا خیر».
انصاری ادامه داد: «وقتی این موضوع بررسی میشود، در سربرگ نسخهای که این فرد دارد، نسخه این فرد او را به عنوان پزشک عمومی معرفی میکند و یک پزشک عمومی را که تخصص چندانی در حوزه هوانوردی ندارد، به آنجا بردهایم و زمانی که میخواهیم جایگزین کنیم، فردی با مدرک تحصیلی معارف اسلامی میگذاریم. اگر همان موقع دقت میشد، شاید این سوانح و حوادث کمتر رخ میداد».
زاکانی: بیاعتنایی وزیر به مجلس را برنمیتابیم
علیرضا زاکانی نماینده تهران در مجلس از طریق اسلایدی که تهیه کرده بود، توضیحاتی در مورد آزاد راه تهران - پردیس به نمایندگان ارائه داد و مشکلات این آزاد راه از قبل از افتتاح تا بعد از افتتاح را برای همکاران خود تشریح کرد.
نماینده مردم تهران همچنین اظهار داشت: «اگر در گذشته فقط دغدغه صیانت از ارزشهای انقلاب اسلامی در مورد وزیر راه وجود داشت امروز در حوزه تخصصی هم اعتراضاتی جدی در مورد آقای بهبهانی وجود دارد، و در حوزه اخلاقی هم باید گفت که بیاعتنایی وی به مجلس را برنمیتابیم، لذا از نمایندگان میخواهم به وظیفه قانونی خود عمل کنند و به این استیضاح توجه فرمایند».
در ادامه تعدادی از نمایندگان تلاش کردند استیضاح وزیر راه را از وجاهت قانونی بیاندازند و یا دست کم آن را به مدت ده روز به تعویق اندازند که علی لاریجانی رییس مجلس هیچ یک از این تذکرات را وارد ندانست.
لاریجانی طبق آییننامه اقدام به رأیگیری کرد و نمایندگان با دادن 147 رأی موافق، 78 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از 234 رأی مأخوذه، رأی اعتمادشان را از حمید بهبهانی برداشتند.
بر این اساس حمید بهبهانی از وزارت راه برکنار شد و رئیس دولت باید طبق قانون اساسی، فرد دیگری را برای تصدی این پست به مجلس معرفی کند تا وکلای ملت پس از بررسی سوابق وی، رأی اعتماد یا عدم اعتماد به او را بیان کنند.
منبع: فارس
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اعلام کرده است در صورتی که تهران همچنان از تن دادن به مذاکره بر سر برنامه اتمی خود سرباز زند، تحریمها علیه ایران تشدید خواهد شد.
وی که به همراه شماری از اعضای دولت آلمان سرگرم دیدار از تلآویو است، در حاشیه دیدارش با شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل، از ایران با عنوان «تهدیدی برای اسرائیل» یاد کرد.
صدر اعظم آلمان گفته است: «ما باید ببینیم آیا تحریمهای بیشتر علیه ایران ضروری هست یا خیر.»
آنگلا مرکل افزوده است تحریمها علیه جمهوری اسلامی تنها در صورتی کارساز و منطقی خواهد بود که بر مبنای اجماع گسترده بینالمللی صورت گرفته و حمایت روسیه و چین را نیز به همراه داشته باشد.
این سخنان پس از آن بیان شده است که آخرین دور مذاکرات هستهای میان جمهوری اسلامی و کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه حدود ۱۰ روز پیش بدون دستیابی به نتیجه مشخصی در استانبول ترکیه به پایان رسید.
منبع: رادیو فردا
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران میگوید که علی خامنه ای صحبت کردن روسای سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه را علیه همدیگر «خلاف شرع» اعلام کرده است.
آقای لاریجانی گفته است که به خاطر رعایت نظر رهبر جمهوری اسلامی، از پاسخ دادن به نامه محمود احمدی نژاد به نمایندگان مجلس خودداری کرده است.
محمود احمدینژاد هفته گذشته در نامهای به نمایندگان مجلس، مقامهای ارشد قوای مقننه، قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت را متهم کرد که در پی مخدوش کردن وظایف قوه مجریه هستند.
اگرچه روسای قوای مقننه و قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت نظام از پاسخگویی مستقیم به نامه احمدی نژاد خودداری کرده اند، اما تعدادی از نمایندگان و رسانه های محافظه کار، نسبت آن واکنش نشان داده اند.
در یکی از این واکنش ها، حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان احمدینژاد را به علت «رسانه ای کردن» اختلافات خود با دیگر نهادهای نظام، به «بازی در میدان دشمن» متهم کرد.
روز گذشته نیز غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه گفت نامه محمود احمدی نژاد به نمایندگان مجلس پاسخ حقوقی دارد، اما مصلحت بر این است که این مسائل عمومی نشود.
در همین زمینه رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: واقع قضیه این است که چندی پیش که خدمت رهبری بودیم ایشان نهی کردند که روسای سه قوه نسبت به هم در فحوای عموم حرفی بزنند. از نظر من این سخن ایشان حرمت شرعی دارد و به همین دلیل هم من سکوت میکنم.
منبع: خبرآنلاین و بیبیسی
پیشینه:
احمدینژاد به مجلس و مجمع تشخیص و قوه قضائیه درس قانونمداری می دهد
محسنی اژهای: نامه محمود احمدی نژاد پاسخ حقوقی دارد
اوری روزنتال، وزیر خارجه هلند میگوید اعتراض این کشور به شکل دادرسی و رسیدگی به پرونده زهرا بهرامی در ایران است.
آقای روزنتال گفته است: «روند دادرسی زهرا بهرامی هیچ گاه برای ما روشن نشد، ما هیچ اطلاعی در این مورد دریافت نکردیم، وکلا نیز اجازه حضور در این روند را نیافتند، به سفارت هم اجازه شرکت در جلسات دادرسی داده نشد؛ خلاصه اینکه این روند نمایش خندهداری بیش نبود.»
وزیر خارجه هلند این سخنان را در واکنش به پخش برنامهای تلویزیونی در هلند که در آن گفته شده بود «خانم بهرامی در سال ۲۰۰۳ در هلند به خاطر قاچاق مواد مخدر محکوم شده بود» اعلام کرده است.
تلویزیون هلند روز سهشنبه با نمایش مدارک دادگستری هلند خبر داد که زهرا بهرامی در سال ۲۰۰۳ به خاطر یافت شدن حدود ۱۶ کیلو کوکائین در پروازی که از جزایر کارائیب به هلند داشته در فرودگاه بینالمللی آمستردام دستگیر شده است.
مقامهای هلندی در آن سال وی را به سه سال زندان محکوم کردند که یک سال از این محکومیت به صورت آزادی مشروط بود.
وزیر خارجه هلند، در واکنش به اخبار برنامه «نیوز اور» گفت که «این یافتهها تفاوتی در مسئله پرونده زهرا بهرامی در ایران ایجاد نمیکند... تنها موضوعی که ما بر سر آن مناقشه داریم مسئله نوع روند دادرسی وی در ایران است.»
جمهوری اسلامی ایران روز شنبه اعلام کرد که زهرا بهرامی را که به «اتهام جرایم امنیتی» و به دنبال اعتراضهای روز عاشورای سال ۱۳۸۸ بازداشت شده بود، به اتهام «فروش و نگهداری مواد مخدر» اعدام کرده است.
این امر واکنش تند هلند و تعلیق روابط دیپلماتیک با ایران از سوی هلند را به دنبال داشت.
منبع: رادیو فردا
پیشینه:
هلند روابط با ایران را به حال تعلیق درآورد
هلند از ايران خواست جزئیات بیشتری از پرونده زن ايرانی-هلندی محکوم به اعدام منتشر کند
زهرا بهرامی اعدام شد
وزارت خارجه هلند سفیر ایران را احضار کرد
روز گذشته، میرحسین موسوی، مهدی کروبی و آیتالله بیات زنجانی با یکدیگر دیدار و به بررسی تحولات اخیر ایران و منطقه پرداختند.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی در این دیدار، با اشاره به تحولات اخیر مصر و تونس از «دیکتاتور»ها خواستند «صدای آزادیخواهی» ملتها را بشنوند و از آن عبرت بگیرند. آنها اعلام کردند: هیچ قدرتی نمی تواند بر خواست و اراده مردم مسلط شود. دیر یا زود قدرتهای دیکتاتوری و مستبد محکوم به فنا هستند.
به عقیده موسوی و کروبی «امروز دیگر ملتها آگاه شده اند و یکی پس از دیگری بر سرنوشت خویش مسلط می گردند و این اراده ملتهاست که لرزه به تن مستبدین انداخته است.»
آنها افزودند: اقدام ارتش مصر در اعلام بی طرفی و مشروع دانستن خواسته های مردمی جای بسی تشکر و قدردانی دارد و گویی ارتش به درستی صدای انقلاب مردم را برخلاف حاکمیت مستبد و دیکتاتور مصر، شنیده است.
موسوی و کروبی خاطرنشان کردند: امیدواریم صدای انقلاب آزادیخواهانه مردم مصر و تونس و یمن به گوش مستبدین و دیکتاتورهای منطقه و جهان برسد تا شاید عبرتی باشد برای بازنگری و بازبینی در اعمال و رفتارشان. امروز در مصر با وجود تنش ها و درگیری ها اجازه راهپیمایی به معترضین داده می شود تا مشخص شود کفه اقبال اجتماعی کدامین جریان سنگین تر است. لذا ما معتقدیم اگر در ایران نیز به معترضین پس از انتخابات اجازه راهپیمایی داده شود مشخص خواهد شد کدام جریان از پایگاه اجتماعی و مردمی برخوردار است.
اعدامها نتیجهای جز انزوای ایران در پی نخواهد داشت
مهدی کروبی و میرحسین موسوی نسبت به تعداد زیاد اعدام ها و تعجیل در اجرای احکام اعدام، بدون طی کامل مراحل دادرسی و قانونی در کشور اعتراض کرده و آنرا ناشی از بی تدبیری حاکمان و ایجاد رعب و وحشت در جامعه قلمداد کردند. به نظر آنها، فارغ از چند و چون اتهامات افراد و درستی یا نادرستی این اتهامات، حق قانونی و شرعی هر انسانی است که با طی کامل مراحل دادرسی و قانونی بتواند از حقوق خود بهره مند شود.
کروبی و موسوی همعقیده اند که: اعدام قریب به ۳۰۰ تن طی یک سال گذشته، جز ایجاد رعب و وحشت در جامعه دستاوردی برای اذهان عمومی کشور ندارد و نتیجه ای جز انزوای بیشتر ایران در مجامع بین المللی را به همراه نخواهد داشت. آیا اعدام بدون طی شدن مراحل دادرسی و بدون اطلاع خانواده متهم اقدامی انسانی و اسلامی است؟ خودداری از تحویل جسد به خانواده و بستگان دیگر چه صیغه ای است که به تازگی آنرا باب کرده اند!
دو رهبر جنبش سبز اعلام کردند: ما به عنوان شهروندان این کشور و عضوی از اعضای ملت آزاده ایران، خواستار توقف این شیوه هستیم و امیدواریم دستگاه قضایی کشور بتواند بطور مستقل و با رعایت حفظ اصل بی طرفی و برخوردار کردن متهمین از حقوق قانونی و شرعی خود و با عنایت به رافت و رحمت اسلامی تدبیری اتخاذ کند تا دیگر شاهد چنین روند ناصوابی در کشور نباشیم.
تعطیل کارخانهها و بیکاری کارگران، دلیل بیکفایتی دولت
موسوی و کروبی در بخش پایانی گفتگوی خود ضمن ابراز نگرانی از وضعیت اقتصادی کشور و «آسیب رسیدن بیش از حد به اقشار محروم جامعه» اعلام کردند: این روزها ساده ترین فعالیت های اقتصادی مانند نقل وانتقال پول برای فعالان اقتصادی همچون کابوس درآمده است. اکثر بانکهای جهانی برای فعالیت های تجاری در ایران ارزشی قائل نیستند و دولت به جای تصحیح امور، به فرافکنی و سانسور و مماشات روی آورده است.
به گفته موسوی و کروبی، طبق گزارش منابع معتبر خبری هم اکنون تا سقف ۴۰ درصد هزینه های تولید به دلیل تحریم های بین المللی، افزایش پیدا کرده و تبعات مختلف ناشی از آنها نیز باعث به تعطیلی کشیده شدن بسیاری از کارخانه های کوچک و متوسط در کشور شده است. آنچنان که طبق گفته دبیر خانه کارگر بیش از ۶۰۰ واحد تولیدی تعطیل شده و باعث اخراج و بی کار شدن هزاران نفر نیروی انسانی شده است.
آنها تصریح کردند: ما دلیل تحمیل چنین شرایطی بر مردم و کشور را تنها در بی کفایتی دولتمردان و اتخاذ سیاست ماجراجویی و جنجال آفرینی در عرصه بین المللی توسط آنان می دانیم. این درحالی است که همصدا با فعالان اقتصادی کشور، کارشناسان اقتصادی جهانی نیز اقتصاد ایران را در شرایطی بسیار ضعیف و در آستانه هشدار ارزیابی می کنند.
منبع: کلمه
جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی:
جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی در نامهای یاد داریوش همایون را گرامی داشته و نسبت به درگذشت این شخصیت سیاسی ابراز تاسف کردند.
در این نامه آمده است «ما امضاء کنندگان این نامه که با افقهای فکری متفاوت راه های تاریخی گونهگون را پیمودهایم آرزوی عمری طولانیتر برای زنده یاد داریوش همایون داشتیم. زیرا هر سال که بر حیات او گذشت گامی بلندتر در راستای شناخت واقعیات تلخ و شیرین میهن خویش و رهجستهای بشردوستانه و تلفیق آنها با تمایلات میهن دوستانهتر برداشت. او اگر بیشتر میماند از خویش یادگارهای درخشانتر بر جای میگذارد.»
امضا کنندگان این نامه افزودهاند «گفتار و رفتار او در سالهای اخیر با صدا و جنبش درون ایران و و سایر آزادیخواهان ایران همآهنگ بود. او کسی بود که به شعار کسب قدرت به هر قیمت نه گفت. حفظ استقلال و دفاع از کشور در مقابل تهاجم خارجی برای او ارزشی والا داشت.»
در پایان این نامه آمده است «ترویج اعتدال در گفتمان سیاسی، رواداری و مسالمت، تشویق فعالیتهای مدنی و نفی خشونت و تعامل مثبت بین نیروهای سیاسی، از مشخصههای بارز نوشتهها، گفتار و رفتار او در سال های اخیر است. او با باور به لیبرال دمکراسی و مشروطهخواهی از مدافعان سرسخت جنبش سبز مردم ایران بود و این جنبش را نشانه رشد اندیشۀ مسالمت، قانونگرائی و بلوغ نسل جدید کنشگران سیاسی و مدنی در ایران میدانست. رواداری سیاسی از او انسانی ساخته بود که موافقان و مخالفان سیاسیاش بر او احترام میگذاشتند.»
هوشنگ اسدی، نوشابه امیری، مسعود بهنود، هما سرشار، مسعود فتحی، حسن کلانتری، ابراهیم نبوی و فرخ نگهدار برخی از امضا کنندگان این نامه هستند.
محمد رحمانیان، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر که قرار بود نمایش «هامونبازها» را در جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه ببرد، از شرکت در این جشنواره صرفنظر کرد.
آقای رحمانیان در گفتگو با ایسنا دلیل انصراف خود را «سلاخی دو پنجم متن نمایش» و «حذف کامل یک شخصیت» عنوان کرد و گفت: «با این شکل به هیچ وجه نمیتوانم نمایشم را اجرا کنم.»
رحمانیان افزود: «به من گفتهاند که دو پنجم متنم را حذف کنم، اما من نمیتوانم این میزان ممیزی را که اعمال شده انجام بدهم.»
به گفته او حذف کامل یک شخصیت و چندین صحنه «چیزی از متن باقی نمیگذارد.»
قرار بود افشین هاشمی، مهتاب نصیرپور، اشکان خطیبی، علی عمرانی، رضا عطاران، شقایق فراهانی و معصومه رحمانی در نمایش «هامونبازها» ایفای نقش کنند.
محمد رحمانیان نمایشنامه «هامونبازها» را بر اساس فیلمی به همین نام به کارگردانی مانی حقیقی نوشته و همراه با حبیب رضایی به صورت مشترک کارگردانی این اثر را برعهده داشته است.
بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از ۱۶ بهمن تا اول اسفند در تهران و چند شهرستان برگزار میشود.
منبع: خبرآنلاین و بیبیسی
اردشیر امیر ارجمند مشاور میرحسین موسوی «دیکتاتوری فراعنه ایران» را از «دیکتاتوری بن علی و مبارک مخوفتر» دانست و خواستار موافقت مقامهای جمهوری اسلامی با برگزاری راهپیمایی «مسالمتآمیز» مردم ایران در روز ۲۲ بهمن شد.
آقای امیر ارجمند به وبسایت خبری کلمه گفت: «اگر مسئولان جمهوری اسلامی مخالف دیکتاتوری هستند در روز ۲۲ بهمن به مردم ایران و جنبش سبز اجازه تظاهرات مسالمتآمیز بدهند تا معلوم شود آیا وضعیت آنها در ایران بهتر از مبارک و بن علی است یا خیر.»
امیر ارجمند افزود: «دیکتاتوری فراعنه ایران و لشکریان امنیتی و نظامی آنها قطعا از دیکتاتوری بن علی و مبارک مخوفتر و غیراخلاقیتر است، زیرا این دو حداقل برای استیلای دیکتاتوری خود از دین استفاده ابزاری نکردهاند.»
این استاد حقوق دانشگاههای تهران در ادامه از «خودکامگان تهران» خواست تا «از خود هوش و شعور بیشتری نشان داده» و رأی مردم را بپذیرند.
پیشتر میرحسین موسوی از رهبران جنبش سبز نیز ضمن ادای احترام به مردم تونس و مصر، نقطه آغاز این اعتراضها را تظاهرات میلیونی مردم تهران در اعتراض به نتیجه انتخابات دانست.
آقای موسوی با اشاره به شباهتهای حکومت ایران و مصر اعلام کرد که در هر دو کشور، نظام حاکم در آستانه اعتراضهای ضد حکومتی، تمامی وسائل ارتباطی و خبررسانی را مورد حمله قرار داده و معترضین را روانه زندانها میکنند.
منبع: کلمه و رادیو فردا
بیژن عبدالکریمی
روزنامه شرق
سالها آرزو داشتم كه روزي بر مسند پرافتخار معلمي تكيه زده، به عنوان يك دانشآموخته فلسفه و علوم انساني، زندگي خود را وقف شناخت و مطالعه زيباترين و متعاليترين پديدارهاي اين عالَم، يعني انديشيدن به حقيقت و تجلي آن در ذهن و احساس يگانه موجودي كه متجلي حقيقت است، يعني روح انسان كنم و پيوسته در فضاي پاك حقيقت و انديشيدن و زيستن براي حقيقت دم زنم و بار سنگين بودن را در پرتو حقيقت و تفكر به مقصد رسانم و از همنشيني با دانشجويان جوان و پاكم نيرو گيرم و از نگاههاي احترامآميز و معنابخش چشمان آواره و جستوجوگرشان معناي حياتم را بيابم و ...
و من سادهانديشانه چه خوش بودم به اين همه احساسهاي عزيز و گرانبها. اما نميدانم احساس شكست و سرخوردگي خود را در اين روزها چگونه بازگو كنم. تنها ميتوانم بگويم كه براي خودم بسيار متاسفم! براي خودم بسيار متاسفم كه چه سادهلوحانه به دانشجويانم با تمام وجود اعتماد داشتم؛ و برخي از آنها چه سهل و ساده از اين اعتماد بهره جستند و «سرقتهاي ادبي» و «دزديهاي علمي» خويش به واسطه اينترنت را به منزله پژوهش كلاسي به بنده ارائه دادند!
اين سارقان دانشجونما، بههيچوجه درنيافتند و درنمييابند كه با اين عمل زشتشان، كه متاسفانه در اين روزها قبحش نيز از ميان رفته است، چه ارزشها و چه قداستهايي را قرباني ميكنند و اين قرباني شدن ارزشها چه نتايج و پيامدهاي سوئي را براي حيات فردي، اخلاقي و اجتماعي ما به بار خواهد آورد. به استهزا پاسخم خواهند داد كه اين امر بسيار بيش از آنچه تصور ميكني عموميت يافته است. اما پاسخشان خواهم داد: مگر عموميت يافتن هر امري توجيهگر آن است؟
اين دسته از دانشجونماها به هيچوجه نميتوانند احساس معلمي را درك كنند كه ديگر به معلم بودن خويش افتخار نميكند. آنها بههيچوجه نميتوانند مرگ احساس شور معلمي پرشور را كه اسير احساس منفي و يأسآور افسردگي شده است، دريابند. آنها بههيچوجه نميتوانند احساس پدر يا برادري را درك كنند كه برخي از فرزندان يا برادران و خواهرانش دزد و خائن از كار درآمدهاند. آنها بههيچوجه نميتوانند درك كنند كه چگونه احساس بيمعنايي و بطالت ميتواند قلب معلماني را كه سالهاست ميكوشند در اين جهان از معنا تهيشده در فضاي كلاسهايشان به فعاليتي بامعنا مبادرت ورزند، پير و فرسوده سازد.
آنها هرگز درنخواهند يافت كه چگونه معلماني كه همواره با اقتدار به كلاسهايشان گام ميگذاشتند و عاشقانه به چشمان دانشجويانشان مينگريستند- دانشجوياني كه به تعبير شريعتي نگاه هاي پاك و صميميشان از زندگي عزيزتر است - چهسان در اين روزها اعتماد و احساس امنيتشان را از كف دادهاند و با پاهايي بسيار لرزان و نااميد وارد كلاسها ميشوند. تنها ميتوانم بگويم كه براي خود و بسياري از معلمان و اساتيد اين ديار متاسفم! بسيار متاسفم!
* بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه و مولف کتابهای فلسفی است
استیضاح وزیر راه با رای موافق نمایندگان همراه شد و بهبهانی در اولین روز از دهه فجر از کابینه دهم بیرون رفت.
خود او در مجلس حضور نیافت و احمدی نژاد هم برای دفاع از استاد خود در مجلس نبود. نمایندگان دولت هم جلسه را ترک کردند.
به گزارش خبرآنلاین، از میان 242 نماینده حاضر در جلسه امروز 234 نماینده در رای گیری برای استیضاح وزیر راه شرکت کردند. با 147 رای موافق، 78 رای مخالف و 9 رای ممتنع، وزیر راه استیضاح شد و ناگزیر از خروج از کابینه گردید.
پس از یکساعتونیم مذاکرات نمایندگان در شرح دلایل این استیضاح، به دلیل غیبت وزیر، کسی در مخالفت با این استیضاح حرفی نزد.
عزیز اکبریان نماینده کرج و از موافقان رای عدم اعتماد گفت: اي كاش بعد از حادثه دلخراش اروميه وزير راه يا رئيس سازمان هواپيمايي كشور به احترام خون اين كشته شدگان و همچنن افكار عمومي استعفا ميدادند ولي حتي يك عذرخواهي كوچك هم انجام نشد.
منبع: خبرآنلاین و فارس
نتایج آزمایش دو هفته پیش دامپزشکان بر روی ببر ماده سیبری که به آزمایشگاهی در آلمان فرستاده شده بود نشان داد ماده ببر سیبری هم به مشمشه مبتلا شده است.
دکتر هومن ملوکپور، با اشاره به اینکه مسئولان دامپزشکی از تائید ابتلای ببر ماده به مشمشه از سوی آزمایشگاهی درآلمان خبر داده اند افزود: «دو هفته پیش ببر را معاینه کردیم ولی علائم بالینی که نشان دهد این ببر هم مبتلا است در آن دیده نشد.»
کشور روسیه در اردیبهشت ماه امسال، طی یک تفاهمنامه همکاری با ایران، یک جفت ببر سیبری را در مقابل دریافت دو پلنگ ایرانی ماده تحویل سازمان حفاظت محیط زیست ایران داد.
چندی پیش ببر سيبری نری که از روسيه برای طرح احيای ببر منقرض شده مازندران وارد ايران شده بود، به علت بیماری مشمشه، در باغ وحش ارم تهران جان سپرد.
در پی آن مدیران باغ وحش تهران «از بیم همهگیری بیماری مشمشه» 14 شیر این باغ وحش را با شلیک گلوله کشتند.
روز گذشته رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران اعلام کرد بیماری مشمشه شیرهای معدوم باغ وحش ارم تائید نشده بود و آنها نباید کشته می شدند.
دکتر پیام محبی با اعلام این خبر افزود: «برخی افراد غیر کارشناس از روی بی اطلاعی گفته بودند که این شیرها به بیماری مشمشه مبتلا شده اند در نتیجه باید کشته شوند تا دیگر حیوانات را آلوده نکنند اما این گونه نبود.»
منبع: فرارو
پیشینه خبر: ببر وارداتی از روسيه به دلیل خوردن «گوشت خر» جان سپرد
قتل عام شیرها اشتباه بود، آنها مشمشه نداشتند
روابط عمومی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از شناسایی و دستگیری 14 نفر از اعضاي يك باند جعل مدرك تحصيلي خبر داده است.
براساس این خبر، متهمين كه از ميان برخي كاركنان مدارس، موسسات آموزش از راه دور، مدارس غيرانتفاعي و تعدادي دلال و واسطه هستند با بكارگيري شگردهايي مبادرت به سند سازي و جعل مدارك تحصيلي نموده و از هر متقاضي بين 17 الي 30 ميليون ريال پول دريافت کردند.
علاوه بر این متهمین ضمن اخذ كد دانشآموزي و سابقه سازي در مدرسه و ادارات آموزش و پرورش و درج ريز نمرات بدون حضور متقاضي در مدرسه و امتحانات، اقدام به صدور مدارك تحصيلي ساختگي مينمودند تا در صورت استعلام اين مدارك از وجاهت قانوني نيزبرخوردار باشد.
منبع: ایلنا
دو نماینده مجلس اعلام کردند:
دو عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کردند که بنا به گزارش جدید دیوان محاسبات، دولت 11.7 میلیارد دلار از درآمدهای حاصل از مازاد فروش نفت و اقساط فروش نفت را به حساب ذخیره ارزی واریز نکرده است.
به گفته آنها، «دولت این مبلغ را برای جبران کمبود درآمد خود و یا در محل نامشخص دیگری هزینه کرده است.»
جعفر قادری گفت: «در گزارش دیوان محاسبات آمده است که درآمدهای حاصل از محل فروش نفت که به صورت قسطی بوده، همچنین ۸۰درصد از مازاد فروش به حساب ذخیره ارزی واریز نشده است.»
همچنین وی اعلام کرد که مسئولان دیوان محاسبات کشور عدم واریز این مبلغ به صندوق را ناشی از کاهش درآمد دولت اعلام کردند و گفتند دستگاه مجریه برای پر کردن ردیف بودجه ۱۱میلیارد را به این حساب نپرداخت.
نماینده شیراز افزود: «با توجه به اینکه مسئولان بانک مرکزی در جلسه حضور نداشتند علت اصلی عدم واریز مشخص نشد.»
علاوه بر این، حسین حسینی نماینده فریمان هم اعلام کرد: «این سوال مطرح می شود که چرا با وجود کمبود درآمد، ۸۰درصد درآمدها به غیر از گمرک وصول شده است؟»
گفتنی است، چندی پیش شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد، در خصوص عدم پرداخت بودجه دو میلیارد دلاری مترو توسط دولت اعلام کرده بود: «در صندوق ذخیره ارزی اصلا پولی نمانده است.»
منبع: آفتاب
پیشینه: وزیر اقتصاد: در صندوق ذخیره ارزی پولی نداریم
مهدی کلهر مشاور سابق محمود احمدینژاد تشکیل شورای عالی سینما را «خیانتی بزرگ» به سینما و مردم ایران دانست.
آقای کلهر گفته که «شورای عالی سینما بزرگترین خیانت به سینما و ملت است زیرا من معتقدم آنچه که این شورا میخواهد انجام دهد همان وظایف و مسئولیتهایی است که امروز در حوزه سینما توسط افراد مسئول انجام میشود.»
به گزارش ایلنا، مهدی کلهر روز گذشته (دوشنبه) در نشست نقد و بررسی وضعیت جشنواره فیلم فجر افزود: «عدهای از تشکیل دادن این شورا {شورای عالی سینما} به دنبال آن هستند که تقصیر را از گردن خود بردارند و برای مجوز ندادن به بعضی از فیلمها ناسزا نشنوند.»
به گفته کلهر «وقتی اختیار نظارت، فرهنگی و اخلاقی یک اثر هنری را در اختیار 7 نفر به نام شورای عالی سینما قرار میدهیم، دچار یک اشتباه بزرگ شدهایم.»
شورای عالی سینما اخیرا به ریاست محمود احمدینژاد راهاندازی شده است و امروز قرار است دومین جلسه خود را با حضور وی برگزار کند.
منبع: ایلنا
نماینده مردم لنگرود در مجلس:
مهرداد لاهوتی نماینده مجلس اعلام کرد تنها ۴۰ درصد مصوبات استانی دولت در استان گیلان محقق شده است و دولت احمدینژاد در سفر دور سوم، مصوبات سفرهای قبلی را دوباره مصوب کرده تا تعداد مصوبات خود را پر کند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، آقای لاهوتی گفته که تحقق ۹۸ درصدی مصوبات سفرهای قبلی هیات دولت به استان گیلان ادعایی «نادرست» است.
وی افزوده است: «تاکنون کمتر از ۴۰ درصد این مصوبات تحقق یافته و ارائه آمار نادرست به مردم بدترین عمل است.»
اظهارات این نماینده مجلس در واکنش به گفتههای محمدرضا رحیمی معاون اول احمدینژاد مبنی بر اینکه 98 درصد مصوبات دولت در استان گیلان محقق شده، عنوان میشود.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی نسبت به موفقیت سفرهای استانی دولت به دیده تردید مینگرند و معتقدند این سفرها نتوانسته منجر به رفع محرومیتها شود.
منبع: ایلنا
رئیس دیوان عدالت اداری:
محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عدالت اداری نامه اخیر احمدینژاد به سران قوا را نامهای حاوی «نسبتهای ناروا» و دور از جایگاه ریاست جمهوری اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، آقای منتظری گفته که «روسای دو قوه مقننه و قضائیه بنا ندارند وارد عرصه پاسخ شوند و در شرایط حساس فعلی کشور و منطقه، مصلحت در حفظ آرامش کامل و گذر از این مرحله است.»
وی همچنین در بخشی دیگر از سخنانش گفت: «این نامه مشحون از اشکالات حقوقی و منطقی است و دور از شان و جایگاه ریاست جمهوری بود.»
منتظری افزود: «این نامه به نحوی به نگارش درآورده شده که همه حقوقدانان به استدلالات و استنتاجات آن اشکالات عدیده میگیرند و قطعاً تهیه و تقدیم این نامه از سر خیرخواهی و مصلحتاندیشی نبوده است.»
چندی پیش محمود احمدینژاد در نامهای سرگشاده، مقامهای ارشد قوای مقننه، قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت را متهم کرد که در پی مخدوش کردن وظایف قوه مجریه هستند.
این نامه با واکنشهای انتقادی زیادی همراه بوده است.
منبع: ایلنا
پیشینه
محسنی اژهای: نامه محمود احمدی نژاد پاسخ حقوقی دارد
صدا و سیمای جمهوری اسلامی با پخش مصاحبهای از فریماه فرجامی، بازیگری که چندین سال است به سبب بیماری مزمنی در منزلش در سعادت آباد بستری شده اقدام به تخریب چهره فاطمه معتمد آریا کرد. در این برنامه امین تارخ نسبت به پخش این گفتگو و سوالات جهت دار مصاحبه ابراز تاسف کرد. در واکنش به این اقدام امین تارخ، رخشان بنی اعتماد نیز در دست نوشته ای ضمن «دست مریزاد» گویی به آقای تارخ گفت: «به چه حقي دهل ترحمپذيري بر خانواده سينما را بر آنتن رسانه ميکوبند؛ در حالي که خانواده سينماي ايران در برابر فشارهاي همهجانبه و دست خالي مانده از حقوق طبيعي خود، فقط به همت اهالياش صورت به سيلي سرخ ميکند؟!» خانم معتمدآریا از چهره های محبوب سینمای ایران است که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کرده بود و در فیلم تبلیغاتی او به همراه زهرا رهنورد حضور پیدا کرده بود. وی در مهر ماه آن سال ممنوع الخروج شد. فاطمه معتمد آریا در خرداد ۱۳۸۹ که برای شرکت در جشنواره کن به فرانسه رفته بود در آنجا بدون حجاب و با مچبند سبز حضور پیدا کرد، که منجر به ممنوع التصویر شدن وی گشت.
رخشان بنی اعتماد در واکنش به تخریب فاطمه معتمدآریا که در یک برنامه زنده صورت گرفت، به امین تارخ به دلیل واکنش وی در برنامه «دست مریزاد» گفت.
برنامه «هفت» صدا و سیما با پخش مصاحبهای از فریماه فرجامی، بازیگری که چندین سال است به سبب بیماری مزمنی در منزلش در سعادت آباد بستری شده اقدام به تخریب چهره فاطمه معتمد آریا کرد.
ویدیوی این برنامه را از اینجا ببینید.
در این برنامه امین تارخ نسبت به پخش این گفتگو و سوالات جهت دار مصاحبه ابراز تاسف کرد. وی پس از پخش این فیلم به مجری برنامه گفت: برای برنامه شما متاسف ام که این فیلم را پخش کردید.
خانم معتمدآریا از چهره های محبوب سینمای ایران است که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کرده بود و در فیلم تبلیغاتی او به همراه زهرا رهنورد حضور پیدا کرده بود. وی در مهر ماه آن سال ممنوع الخروج شد.
رخشان بنی اعتماد در یادداشتی که پس از این برنامه منتشر کرد خطاب به امین تارخ نوشته: ترا ستايش ميکنم بيتعارف براي همين دقايق که با درايت و تيزهوشي و درک موقعيتات که خشم خانواده کوچک سينمايي ما را، من و باران و جهان را که بيترديد حال مشابه خانواده بزرگ سينماست، جواب گفتي.
او افزوده: به چه حقي دهل ترحمپذيري بر خانواده سينما را بر آنتن رسانه ميکوبند؛ در حالي که خانواده سينماي ايران در برابر فشارهاي همهجانبه و دست خالي مانده از حقوق طبيعي خود، فقط به همت اهالياش صورت به سيلي سرخ ميکند؟!
در بخش دیگری از نوشته خانم درخشان آمده است: امين تارخ، دست مريزاد... اگر تو امشب نميگفتي، من جوابي براي بارانم، که نگاه به نسل مقصر ما در سرخوردگي شرايط حاضر دارد، نداشتم.
امين تارخ، دست مريزاد...
ميتوانستي از هراس پخش امواج مستقيم بهراسي و سکوت کني؛ ميتوانستي از هذيان حرفهاي فريماه عصبي شوي و پاسخ را به جوابگوييهاي شخصي محدود کني، ولي گفتي آن گونه که يک هنرمند انسان، که جسارت و دل به دريا زدن در لحظه تصميم، مشخصه بودن است، گفتي آن چه را که بايد ميگفتي .
فاطمه معتمد آریا در خرداد ۱۳۸۹ که برای شرکت در جشنواره کن به فرانسه رفته بود در آنجا بدون حجاب و با مچبند سبز حضور پیدا کرد، که منجر به ممنوع التصویر شدن وی گشت.
منبع: ایسنا
لیام فاکس، وزیر دفاع بریتانیا گفت که ایران ممکن است تا سال دیگر به توانایی ساخت جنگافزار هستهای دست یابد.
آقای فاکس روز دوشنبه خطاب به مجلس عوام بریتانیا گفت که با نظر مئیر داگان، رئیس تازه بازنشسته شده سازمان موساد، که گفتهاست ایران تا سال ۲۰۱۵ توان ساخت بمب اتم را ندارد موافق نیست و این برآورد را «خوشبینانه» میداند.
لیام فاکس که به پرسشهای مجلس عوام پاسخ میداد گفت که اظهار تلویحی رئیس پیشین سازمان اطلاعات اسرائیل، «مبنی بر اینکه ما باید همیشه به قسمت خوشبینانهتر طیف احتمالات نگاه کنیم نادرست است.»
وزیر دفاع بریتانیا در ادامه گفت: «همانطور که در تجربههای قبلی و بهویژه در مورد کره شمالی مشاهده کردیم، جامعه بینالملل اگر فرض کند که رویدادها مثبتتر از آن هستند که در واقعیت وجود دارد، ممکن است یکباره غافلگیر شود.»
وی اضافه کرد: «بر این اساس باید به روشنی بگوییم امکان اینکه ایران تا سال ۲۰۱۲ به توان ساخت بمب اتم دست یابد کاملاً محتمل است و بهتر است بر اساس این هشدار عمل کنیم.»
وزیر دفاع بریتانیا در مورد اینکه برآوردهای او بر پایه کدام ارزیابیهایی اطلاعاتی بنا شده توضیحی نداد ولی افزود: «ایران هنوز جنگافزار هستهای ندارد ولی به غنیسازی اورانیوم و ساختن رآکتور آب سنگین ادامه میدهد که هر دوی این فعالیتها پتانسیلهایی نظامی را با خود دارند.»
منبع: رادیو فردا
بدنبال انتشار خبری توسط خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه «پایگاه اطلاع رسانی هاشمی رفسنجانی فاقد هویت و مجوز است» سایت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران طی مقاله ای نوشته است هیچ کس توانایی سلب هویت او را ندارد.
خبرگزاری فارس روز دوشنبه به نقل از مهدی صرامی معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد نوشت که پایگاه اطلاع رسانی آقای رفسنجانی در سامانه ثبت پایگاه های اینترنتی ایرانی در وزارت ارشاد به ثبت نرسیده است.
سایت آقای رفسنجانی روز دوشنبه خطاب به خبرگزاری فارس نوشت که او هویتش را از نیم قرن فعالیت انقلابی کسب کرده است: «به شما اطمینان می دهیم که هویت آیت الله هاشمی از هیچ رسانه دیداری، شنیداری مکتوب و مجازی از جمله همین "سایت بی هویت"! حاصل نیامده که شما بخواهید سلبش کنید.»
سایت رفسنجانی در این مقاله که تحت عنوان "از بغض هاشمی به حب مکتب ایران درآمدید!" به خبرگزاری فارس حمله کرده که عملا همراه با جریانی شده که هویتش را نه از مبانی اسلامی و انقلابی بلکه از "بازیهای رسانه ای" گرفته است.
در هفته های اخیر مطالب انتشار یافته در پایگاه اطلاع رسانی آقای هاشمی رفسنجانی، بازتاب دهنده مواضع رییس مجمع تشخیص مصلحت درباره تحولات کشور بوده و انعکاس گسترده ای در رسانه های خبری داشته است.
سایت آقای هاشمی خطاب به خبرگزاری فارس نوشته است: «شما همان روزی که با تحریک نماینده ای از زبانش تیتر زدید: "هاشمی! اکبر شاه است" شرمسار روح امام و روی رهبری شدید چون واضح و مبرهن است با داشتن آن تیتر در دست اگر فردای محشر با روح امام و یا امروز دنیا با رهبر معظم انقلاب روبرو شوید قطعا جز شرمساری نصیبی نخواهید برد هر چند ممکن است روزی در نهاد ریاست جمهوری مورد تجلیل و قدردانی هم قرار بگیرید!»
پایگاه اطلاع رسانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به کیهان، دیگر رسانه تندروی حامی دولت نیز حمله کرده و بار دیگر خطاب به خبرگزاری فارس نوشته است هیچ کس نمی تواند مانع از «روشنگریهای» او شود:
«همانطور که زخم مکتب ایران را فریاد کیهان علیه بیانیه هاشمی دوا نکرد، زخم کیهان از روشنگریهای سایت هاشمی را هم فریاد شما از بی هویتی سایت هاشمی دوا نمی کند.»
منبع: سایت هاشمی رفسنجانی، مشرق، بیبیسی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر