شکل ظاهری اين نماد، شعله شمعی است که با ترکيب کلمه «دی» و عدد «نه» و تلفيق آن با نشان جمهوری اسلامی ساخته شده است.
به گزارش ايسنا، روی لوح نصب شده بر اين يادمان، به نقل از مقام معظم رهبری آمده است: «مطمئن باشيد که روز نهم دی امسال هم در تاريخ ماند، هرچه انسان در اطراف اين قضايا فکر میکند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسينبنعلی (ع) را میبيند. اين کارها، کارهايی نيست که با اراده امثال ما انجام بگيرد. اين کار خداست، اين دست قدرت الهی است. »
در بخشی ديگر آمده است: «به پاسداشت خلق حماسه جاودان ۹ دی يکهزار و سيصد و هشتاد و هشت توسط امت عاشورايی و ولايتمدار ايرانزمين.»
در قسمت پايانی اين لوح مشخصات يادمان نصب شده نيز به اين شرح آمده است: «ارتفاع نماد اصلی ۳ متر، ارتفاع پايه سازه ۲ متر، نوع سازه: سنگ و فلز، مدير هنری: ميثم محمدحسنی، مجری طرح: مهدی اکبری.»
جمعی از نمازگزاران تهرانی حين بازديد از يادمان ۹ دی شعارهای «دست خدا بر سر ماست، خامنهای رهبر ماست»، «دولت خدمتگزار، حمايتت میکنيم» و «ما اهل کوفه نيستيم، علی تنها بماند» سر میدادند.
منبع: ايسنا
وی يکی از مظاهر فساد و تباهی را شيطان بزرگ يعنی آمريکا عنوان کرد و گفت: اقدامات آمريکا از بعد از پيروزی انقلاب بر عليه ايران شروع شد و تا الان ادامه يافت و معاندين ما طرح براندازی نظام را از آغاز انقلاب در دستور کار داشتند و از جمله اقدامات آنان بعد از پيروزی انقلاب تحريک قوميت ها، تحريک افسران فاسد به کودتا، طراحی جنگ و سپس ترور افراد و بعد ملی گرايی و جريان بنی صدر بود که همه آنان با هوشياری مردم و بينش امام و شور انقلابی خنثی شد.
جعفری دولت آبادی با اشاره به اينکه منافقين اميدشان برای ضربه زدن به انقلاب را به دوران بعد از امام راحل بسته بودند خاطر نشان کرد: در دولت سازندگی و اصلاحات و حلقه کيان پيگيری اقداماتی برای تئوريزه کردن دموکراسی ادامه يافت و دشمنان فکر می کردند با گفتمان رفاه در دوران سازندگی و آزادی در دوره بعد می توانند ارزش های اسلامی را به تدريج کمرنگ کنند.
دادستان تهران با اشاره به فتنه سال ۸۸ تصريح کرد: طرحی که در سال ۸۸ اجرا شد در سال ۸۴ نيز در برنامه دشمنان بود که با هوشياری رهبری و نيروهای دست اندرکار در نطفه خفه شد.
سخنران پيش از خطبه های نماز جمعه تهران تاکيد کرد: سال ۸۸ سالی استثنايی درتاريخ انقلاب ايران است و تاريخ نويسان بايد سال ۸۸ را به عنوان يکی از مهمترين سالهای پس از انقلاب روايت کنند چون اين سال پراز فتنه ها و توطئه ها با پيچيدگی خاص بود به شکلی که توطئه ها در لوای جمهوريت نظام و شعار تقلب در انتخابات مطرح شد.
وی با بيان اينکه دشمنان آنقدر برطبل تقلب درانتخابات ۸۸ کوبيدند که برخی مردم فکر می کردند که واقعا تلقبی صورت گرفته، عنوان کرد: بعد از نماز جمعه ۲۹ خرداد که با حضور رهبری انقلاب صورت گرفت ريزش مدعيان تقلب آغاز شد و بعد از آن دشمنان رو به لشکر کشی خيابانی آوردند.
دادستان تهران اضافه کرد: بعد از نماز جمعه خرداد ماه آنان فهميدند که کار سختی در پيش دارند اما طرح براندازی را ادامه دادند و تظاهرات خيابانی عليرغم اخطار مسئولان ادامه يافت و فکر می کردند با باز شدن دانشگاه ها می توانند تنور فتنه را بيشتر روشن کنند و گمان می کردند نظام خسته می شود و هزينه هايش افزايش می يابد.
جعفری دولت آبادی خاطر نشان کرد: حجم اقدامات فتنه گران آنچنان سنگين بود که يک روزش برای يک نظام کافيست و توطئه های اينها آنقدر گسترده شد که اوج فتنه ها را ما در اوج عاشورای ۸۸ داشتيم.
وی ادامه داد: در قضيه عاشورای ۸۸ خبرنگاران از من پرسيدند آيا در اين روز خبری هست يا نه که من گفتم که مردم ما آنقدر هوشيارهستند که اجازه نمی دهند که روزعزای حسينی فتنه ای برپا شود اما فتنه گران اقدامات در روز عاشورا کردند که هرگز از ذهن مردم ما پاک نمی شود.
دادستان تهران با بيان اينکه جنايات ظهر عاشورای تهران در سال ۸۸ جنگ احزاب بود، عنوان کرد: در دستگيری های روز عاشورای ۸۸ از همه گروه های نفاق از جمله چپ، بهايی، ملی گرا و ... حضور داشتند و دشمن همه نيروهای خود را در اين روز بسيج کرد تا به نظام ضربه بزنند اما آنان دست خدا را نديدند و آنان ۶ دی را درست کردند اما خدا و مردم ۹ دی را آفريدند به شکلی که طومار فتنه گران را در هم پيچيد.
جعفری دولت آبادی افزود: در جريان حماسه ۹ دی جريان فتنه همه عواملش را در زندان می ديد و آنقدر برخورد شديد بود که برخی عناصر آنها هنوز در زندانند که باز هم بايد در زندان باشند.
وی با اشاره به اينکه بعد از قضيه عاشورا برخورد با عوامل فتنه بيش از گذشته شکل گرفت، گفت: کسانی که نقاب از چهره پس زدند بايد می دانستند که دستگاه قضايی با آنان برخورد خواهد کرد.
دادستان تهران يادآورشد: برخی سئوال می کنند که چرا دستگاه قضايی با سران فتنه برخورد نمی کند، رئيس دستگاه قضا اعلام کرده که سران فتنه مجرمند و به اتهامات آنها رسيدگی می شود و مسئولان قضايی بارها گفته اند محاکمه سران فتنه قطعی است اما ذکر اين نکته ضرورت دارد که وقتی به عقبه فتنه نگاه می کنيم دست آمريکا و رژيم صهيونيستی را می بينيم. طبيعی است بايد با دقت بيشتری کارها را پيش ببريم تا فتنه گران مجالی برای رشد نداشته باشند و محاکمه آنان تير خلاص به آنها باشد.
سخنران پيش از خطبه های نماز جمعه تهران، تاکيد کرد: من از بعد حقوقی اعلام می کنم که جرم سران فتنه ايجاد جنبش سبز، بر هم زدن امنيت و فتنه گری است و بر اساس قانون مجازات کسانی که امنيت را بر هم بزنند و دار و دسته و گروه ايجاد کنند بسيار سنگين است فکر نکنند در پوشش اعتراض می توانند خود را مخفی کنند.اتهام سران فتنه بيش از آن چيزی است که فکر می کنند و وقتی ما ادعانامه خود را عليه آنان صادر کنيم خواهند فهميد.
دادستان تهران اظهار داشت: ما می بينيم برخی سران فتنه برای جمهوری اسلامی شرط و شروط می گذارند فکر نکنند می توانند خود را به خواب بزنند و برای ما شرط بگذارند اين نظام جمهوری اسلامی است که بايد برای آنها شرط بگذارد و شرط اول محاکمه آنان است.
جعفری دولت آبادی تصريح کرد: چطور بعد از اين همه فتنه گری به خود اجازه می دهند که برای نظام شرط بگذارند ما اعلام می کنيم نظام اسلامی برای آنان شرط می گذارد شرط اول اين است که با آنان اتمام حجت شود که دست از فتنه گری برداند و شرط بعدی محاکمه آنان است و اين پيغام قرآن است که اگر به فتنه گری خود ادامه دهند نفرين شده اند و بايد با آنان به شدت برخورد شود.
وی با اشاره به سياست های جديد قوه قضائيه تصريح کرد: با اعلام سياست های جديد فرصت تاريخی برای قوه فراهم شده تا اقتدار نظام جمهوری اسلامی ايران را به نمايش بگذارد.
وی تاکيد کرد: مردم از دست مجرمان حرفه ای، مزاحمين نواميس، سارقان مسلح، اشرار و محاربين در اذيتند و با سياست های امروز دستگاه قضايی، اميدواريم به زودی به اين مطالبه مهم و فراگير مردم پاسخ داده شود.
دادستان تهران تصريح کرد: جلسات خوبی با مسئولان دستگاه های مختلف داشتيم و مردم به زودی آثار اقدامات را خواهند ديد.
وی با اشاره به حادثه ميدان کاج که در ۶ آبان اتفاق افتاد اظهار داشت: حکم عامل اين جنايت ۶ دی ماه تاييد شد و اگر مشکل خاصی پيش نيايد اين حکم در هفته پيش رو اجرا می شود و اين پيام سياست های جديد قوه قضائيه است که پيغام عدالت برای مجرمان بسيار سنگين خواهد بود.
دولت آبادی افزود: سياست های جديد قوه قضائيه مبارک است و مجرمان سزای اعمال خود را خواهند ديد.
دادستان تهران درپايان با اشاره به طراحی دشمنان برای اعمال فشاربه ايران در موضوعات حقوق بشر گفت: آمريکا بزرگترين ناقض حقوق بشر است و نظام اسلامی آنقدر قوی است که هم به اقدامات آنان در داخل پاسخ می دهد و هم اجازه نمی دهد دشمنان با اين اقدامات نظام را به چالش بکشند.
منبع: مهر
حاکمان مستبد ایران شرایط را کنترل شده تلقی میکنند و حکومت خودکامه خود را مقتدر نشان میدهند. وزیر اطلاعات حکومت اسلامی ایران میگوید: « با مدیریت رهبر معظم انقلاب در مهار فتنه، به وضعیت بهتری رسیدهایم». حکومتی که خود بحرانزا است نمیتواند فارغ از تبعات بزرگ این بحران بماند و به وضعیت بهتری برسد. فشار و اختناق بیشتر، راه اعتراض مردم ایران را گستردهتر، عمیقتر و فراگیرتر میکند. حاکمیت مستبد، نه مخالف بلکه هر نظر متنافر با خود را حتی در درون خانوادهاش بر نمیتابد. بحرانهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعیایی که از سوی دولت متقلب به درون جامعهی به تنگ آمده و خرد شده از زیر بار فشار اقتصادی و معیشتی تزریق میشود، دامنه اعتراضات در کشور را وسیعتر و گستردهتر میکند. ادامه این روش باعث میشود تا ما در آینده شاهد اعتراضات عمومیتر و فراگیرتر نه دیگر فقط در تهران و چند ابرشهر، بلکه در سراسر کشور باشیم.
از اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها گرفته تا سیاست اعدام و بگیر و ببند بیشتر بهویژه بعد از پشت سر گذاشتن ۹ دی - سالگرد جانباختهگان عاشورای سال گذشته - حاکمیت تلاش میورزد تا خود را به ظاهر در وضعیت بهتری نشان دهد. اعدام بدون اطلاع قبلی دو تن از زندانیان سیاسی در هفته گذشته و تعویق اعدام حبیبالله لطیفی زندانی سیاسی کرد از یکشنبه به پنجشنبه، زمزمه دستگیری و تهدید نامزدهای معترض انتخابات ۸۸ ، درست روز پس از سالگرد ۹ دی، این نگاه را قوت میبخشد که توطئه وسیعتری علیه فعالان سیاسی ایران در شرف تکوین است. فرازهایی از پیشزمینههای این دسیسه در پی به صورت کوتاه و فشرده ارایه میشود.
از مجموع صحبتهای اصولگرایان افراطی سرمست از کنترل اوضاع تا دیدگاههای موتلفه و ریئس حوزه علمیه قم، یارگیری در انتخاب ریئس مجلس خبرگان و . . . میتوان قطعات بههم ریختهی این پازل سیاسی حاکمیت را به هم وصل کرد و به تصویر روشنتر و وضوحتری رسید. کافیاست تا کمی آشنایی به رنگدانههای موجود بر روی قطعات پراکنده این پازل داشتهباشیم تا به هویت این اشکال نزدیک شویم.
احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشها و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر که میپرسد: [«آقای موسوی حرمت شکنان روز عاشورا را «مردم خداجو» خطاب کرد و آقای کروبی مدعی شد که نظام در این روز علیه عدهای مردم معترض بی گناه ظلمی روا داشته که در حکومتهای گذشته هم، بی سابقه بوده است. نظر شما در خصوص این دست موضعگیریهای این آقایان چیست؟» در پاسخ به سئوال این خبرنگار میگوید: «از سرنوشت این دو نفر و موضعگیریهای خائنانه شان خیلی متاسفم؛ ولی آنها علیه تمامی دعاوی سالهای طولانی عمر خویش حرکت کردند. در واقع با بیرحمی یافتههای خویش را پنبه کردند، یعنی خودزنی یا خودکشی. زشتی و پلشتی مواضع آنها در مورد حادثه خیانتبار عاشورا آنقدر آشکار است، که محتاج بحث نیست.»]
آیت الله خامنهای در این باره نظری راهبردی دارد و همانطور که از سخنان وزیر اطلاعات؛ «مهار فتنه با مدیریت رهبر» تا ريئس قوه قضايیه؛ «ما همه سرباز رهبر هستیم» و همچنین معاون قوه قضائیه؛ « اقدام سران فتنه از دیدگاه مقام معظم رهبری، گناهی نابخشودنی است» مستفاد میشود، نقش رهبر در رهبری سرکوب و اعمال فشار و اختناق، بیش از پیش برجسته میشود. خامنهای میگوید: [«گناه بزرگ برخی از دست اندركاران فتنه سال گذشته، امیدوار كردن دشمن است. فتنه گران با ایجاد فتنه و امیدوار كردن دشمن، به انقلاب اسلامی و ملت صدمه زدند. در این چالش بزرگ، از یك طرف دشمن از فتنه گران حمایت می كرد و حتی اسم آنها را بر زبان می آورد و از طرف دیگر ملت ایران با استحكام كامل در صحنه حضور پیدا كرد.»]
علی اکبر ولایتی، علیرغم مشاور رهبر بودن بیشتر بهنظر میرسد که حرفها و نقطهنظرات خامنهای بلغور میکند. او به خبرنگار مهر میگوید: [«سرنوشتی که این آقایان به آن مبتلا شدند تاسف بار است. اینها در حقیقت قدرناشناسی کردند و نتیجه ناسپاسی به نعمت جمهوری اسلامی ایران این بود که نعمت هدایت از آنها سلب شد. »
«اختلاف عقیده سیاسی نباید موجب شود که انسان منافع ملی و دینی خود را فدای اغراض شخصی کند تا جایی که بیگانگان برای این اشخاص کف بزنند و آنها را تحسین کنند و از اقداماتشان استقبال کنند.»]
مهدوی کنی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز تهران در گفتگویی با سامانه خبری اصولگرا «مشرق» مدعی شد: [«با کمال تاسف سران فتنه به خود نیامدند و از حرکات آشوبگران اعلام برائت نکردند و خدا را فراموش کردند و در بیانیهای آنها را مردمان خداجو نامیدند(!) و از این نکته غفلت کردند که تشویق و تحریک مردم در روز عاشورا علیه نظام اسلامی و رهبری نتیجهای جز خذلان و شکست نخواهد داشت و تبعات آن قطعا دامنگیر آنها خواهد شد و ملت آنها را نه به عنوان شریک جرم، بلکه علت آن شناخت.»]
محمود احمدی بیغش نماینده شازند در نطق روز چهارشنبه خود در صحن علنی مجلس پا را فراتر گذاشت و گفت: [«موسوی، کروبی و خاتمی را فتنه گران یزید صفت و آمریکا سرور نامید.» او مدعی شد: «سال گذشته زمان اذان ظهر در عاشورای سال گذشته، فتنه گران یزید صفت، چادر از سر زنان نماز گزار برداشته و نماز گزاران را به شهادت رساندند.»
احمدی سپس خطاب به عدهای که خود را از اصلاحات میدانند، ادامه داد: «گناه شما که حاضر به قبول جنایات این سه فتنهگر نیستید، کمتر از آنها نیست و در گناه آنها شریکید. چرا که در مهمانیهایی که برای فتنه به شکل جدید است، شرکت میکنید و هنوز سر در دامن این سه فتنه گر دارید!»]
علیرضا زاكانی نماینده تهران و عضو فراكسیون انقلاب اسلامی مجلس نیز در گفتوگو با خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، اظهار کرد: [«آقای خاتمی ابتدا باید موضع خود را در خصوص اغتشاشات سال گذشته و سران فتنه به طور شفاف اعلام كند و بعد انتظار داشته باشد مردم صدای او را بشنوند. اگر خاتمی انتظار دارد مردم صدای او را بشنوند، باید قانون شكنیهای سال گذشته را محكوم و به طور صریح و شفاف از سران فتنه اعلام برائت كند؛ در غیر این صورت مردم رفتار و تكاپوی وی را برای بازگشت به نظام فرصتطلبی تلقی خواهند كرد.»]
جلالالدین فارسی نیز درباره وقایع سال گذشته در ویژه نامه روزنامه ایران اظهار نظر کرد و گفت: [« این ۲ نفر (موسوی و کروبی) نزدیک به ١۵ میلیون ایرانی را فریب دادند و دروغ گفتند لذا بنا به پافشاری که بر مواضع باطل و دروغ خود دارند، به واقع از منافقین پستتر هستند چرا که هنوز هم سعی در فریب مردم دارند.»
جلال الدین فارسی یکی از چهرههای اصولگرا در این اظهار نظر همچنین میگوید: « من با یقین کامل میگویم که نه کروبی و نه میرحسین اصلا با قرآن و اسلام آشنایی ندارند. حتی با وجود احترام بسیار زیادی که برای شخص خاتمی قائل هستم و تا به حال کوچکترین اظهارنظری درباره ایشان نکردم، اما باید به محضر ملت بزرگوار ایران بگویم که خاتمی هم با محتوای قرآن آشنا نیست.» اما فارسی، نظر اصولگرایان تندرو را شفافتر بیان میکند. او میگوید: «حیف است که خاتمی و فرزند شهید بهشتی (علیرضا بهشتی) به دنبال این دو، حرکت کنند. من آنها را نصیحت میکنم که از مسیر باطل فاصله بگیرند. به فرزند بهشتی که چندی پیش آخرین کتاب خود را به من هدیه کرد، میگویم این مسیر راهی نیست که پدر شهید تو آن را طی میکرد.»]
اما عسگراولادی عضو حزب موتلفه و دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در اظهار نظری جدید گفت: [«سران فتنه میخواهند جمهوریت نظام را برچینید و دیکتاتوری جانشین آن کنند!» او در ادامه گفت: «احمدی نژاد منطبق با امام و نظام و رهبری بود، پس رای آورد. موسوی اعتقادی به جمهوریت واسلامیت نظام ندارد. او همان اول در جریان مناظرهها اعتبار خود را از دست داد.» وی هم چنین افزود:«اصلاح طلبان همیشه انتخابات را زیر سوال می بردند. برای ما روشن گردید در لندن و واشنگتن دو اتاق فرمان وجود دارد که توسط روزنامهنگاران فراری و برخی عناصر سیاسی مدعی اصلاحطلبی مدیریت میشود. اینها تولیدات خود را در بیبیسی و رادیو آمریکا توزیع میکنند و از طریق شبکه مجازی با عناصر توطئه و فتنه در داخل هم تماس دارند.» عسگراولادی در پایان، نظر خود را از زبان مردم بیان میکند و میگوید: «مردم با صدای بلند سران فتنه را مورد خطاب قرار دادند که دیگر آنها را داخل نظام نمیدانند و تبری خود را از آنان اعلام میکنند.»]
محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی واضحتر صحبت میکند و میگوید: [«دستگیری سران فتنه به موقع صورت خواهد گرفت، تشخیص زمان آن را باید به بزرگان نظام سپرد.» وی ضمن انتقاد از ستاد تبلیغات موسوی و کروبی میگوید: «تبلیغات میر حسین موسوی و مهدی کروبی شباهتهای فراوانی با تبلیغاتهای هیجانانگیز در کشورهایی که انقلاب مخملی در آنها رخ داده است، دارد. دختران و پسران جوان با لباس و شال سبز در خیابانهای شمال تهران حضور یافته و برای کاندیدای خود تبلیغ میکردند. البته از میان دختران، آن خوشاندامها را انتخاب میکردند که بهعنوان نمونه، دختری بر سر چهارراهی سر خود را به داخل ماشین آورده و با آن عشوه زنانه میگفت یک یا حسین تا میرحسین.» حبیبی در اظهارنظری آشکارتر، دستگیری سران مجاهدین انقلاب و مشارکت را اینگونه عنوان میکند: «کسانی که ادعای تقلب داشتند و هم اکنون نیز این ادعا را مطرح میکنند، شریک دشمن هستند. بهعنوان مثال عنصری همچون تاج زاده در محفلی خصوصی میگوید تقلب ده میلیونی امکان ندارد اما باز عدهای این حرف را تکرار میکنند. شیاطین مجاهدین و مشارکت پس از ملاقات ما، نزد او رفته و گفته بودند آیا به این کار رضایت دادید؟ بدین ترتیب وی را منصرف کرده بودند، زیرا خودشان میدانستند رضایت یعنی رو شدن دستشان.»]
حجتالاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در مدرسه فیضیه قم، ضمن تعریف از رهبر و مدیریت عالی مهار فتنه ۸۸ از سوی رهبری گفت: [« در منزل یکی از سران رده اول فتنه، (علیرضا بهشتی)، جزوه بسیار تکاندهندهای به دست آمد که در آن طرح براندازی دین از ایران، پیش از انتخابات تاکنون ترسیم شده بود.» مصلحی به نقش کمونیستها، تودهایها و انجمن حجتیه در جریان فتنه اشاره کرد و گفت: «اگرچه بسیاری از حرکتهایی که باید پشت سر گذاشته میشد، به سبب این مباحث عقب افتاد و در مباحث منطقهای و بینالمللی لطمه بزرگی خوردیم، اما با مدیریت رهبر معظم انقلاب در مهار فتنه، به وضعیت بهتری رسیدهایم.» او که به قول رادیو بی. بی. سی (به روشنی مشخص نمیکند که منظورش کدام یک از مشاوران میرحسین موسوی است، زیرا موسوی دو مشاور به نامهای علیرضا بهشتی شیرازی و علیرضا حسینی بهشتی دارد که هر دو در جریان وقایع پس از انتخابات ایران، مدتی را در بازداشت به سر بردهاند) اما می گوید:« بررسی متخصصان حزب توده در وزارت اطلاعات ثابت کرده است که ادبیات جزوه مورد اشاره، ادبیات حزب توده بوده است.»]
ابراهیم رئیسی، معاون قوه قضاییه ایران در سخنان خود امروز (پنجشنبه) در مشهد گفت: [« مهمترین جنایت سران فتنه آن است که با ایجاد فتنه بعد از انتخابات، جای پا را برای دشمن باز و آنها را برای نیل به اهدافشان امیدوار کردند.» وی تاکید کرد که «اقدام سران فتنه از دیدگاه مقام معظم رهبری، ملت و دستگاه قضایی گناهی نابخشودنی است و قوه قضاییه با قاطعیت آنان را محاکمه می کند.»]
اما صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران میگوید: [«به ما می گویند که چرا در مورد سران فتنه موضعگیری نمی کنید، حال آنکه سال گذشته اعلام کردیم که سران فتنه را مجرم می دانیم و اتهام آنها اقدام علیه جمهوری اسلامی است.» وی در عین حال افزود: «مصالح کلی نظام را رهبری تشخیص داده و ما هم سرباز او هستیم.»]
سحام نیوز از ایجاد جو روانی و به منظور سنجش میزان حساسیت افکار عمومی با انتشار خبر بازداشت کروبی و موسوی! در آستانه ۹ دی سخن میگوید و آن را اقدامی از سوی دستهای پشت پرده، تلقی میکند. همین منبع میافزاید: [«شاید در پس این زمینهسازیها، برنامهای نهفته است که برای دریافت آن، کمتر از ۲۴ ساعت دیگر می توان صبر کرد. اما چیزی که واضح است این است: تاکنون هیچ یک از دو رهبر جنبش سبز بازداشت و یا احضار نشدهاند و بی تردید هرگونه اقدام علیه آنها، تبعات فراوانی برای حاکمیت در بر خواهد داشت.»]
حاکمیت اسلامی ایران به هرمخالف بالفعلی که دسترسی نداشته باشد، از طریق خانواده و یا اموال و دارایی شخصیاش، او را زیر فشار میگذارد. از جمله اینکه بنا به گزارش عصر ایران: [«شیرین عبادی با درخواست اداره مالیات ممنوعالخروج شد. در پی رسیدگی به پرونده مالیاتی شیرین عبادی و محکومیت نامبرده به عدم پرداخت بدهی و نادیده گرفتن اخطاریهها، دستور بازداشت اموال و ممنوعالخروجی نامبرده صادر شده است.»]
هویت اشکال در این قطعات پراکنده پازل، دارد شکل میگیرد تا آرزوی اصولگراها و نظامیان سپاهی حاکم ترسیم گردد و مشخصتر شود.
اگر بشود اظهار نظر حیدر مصلحی وزیر اطلاعات احمدینژاد را حسن ختام این دوره از اظهار نظرها پنداشت و آن را آغاز تدارک برای برآوردن این آرزوها تلقی کرد، دیری نخواهد پائید که این شتر بر سردر موسوی، کروبی، خاتمی و . . . نیز بخوابد و باز سر زیادی از جوانان و زنان و مردان کشورمان، بالای دار برود. اما این ریسمان را انتهایی است که در پایان، مهار آن از دستان جنایتکار مستبد این رژیم، خارج خواهد شد. به رغم همه فشارها و تهدیدها، گستردگی اعتراضات عمومی به تمام سطوح طبقات و اقشار در جامعه فرا خواهد روئید و خواست همگانیی عدالتخواهی، آزادی و رفاه عمومی در کشورمان، برآورده خواهد شد.
این شعر زیبا و پر نغز حافظ، امید را از گزند خزان مصون میدارد:
«بگذرد این روزگار تلخ تر از زَهر
بار دگر روزگار چون شکر آید»
روز چهارشنبه کاظم جلالى، نماينده و عضو کميسيون امنيتى ملى مجلس در گفتوگو با خبرگزارى مهر خبر درگذشت عسگرى را تاييد کرد و از وزارت امور خارجه خواست که عليه ربايندگان او در مجامع بينالمللى شکايت کند. اعظم عسگرى، خواهر علىرضا عسگرى نيز در گفتوگو با اين خبرگزارى خبر مرگ برادرش را تکذيب کرده و گفته است، انتشار اين خبر واکنش عجولانه اسرائيل در برابر اعدام جاسوس موساد در ايران بوده است.
خبر درگذشت عسگرى را نخستين بار ريچارد سيلورشتاين، روزنامهنگار يهودى امريکايى در وبسايت شخصىاش منتشر کرد. وى که در روزنامههاى گاردين و لسآنجلس تايمز نيز يادداشت مىنويسد، در گزارش خود که سهشنبه ۲۸ دسامبر منتشر شده، مىنويسد که يک منبع نزديک به ايهود باراک، وزير دفاع اسرائيل به او گفته که زندانى "X" که اشاره به عسگرى است و در زمان محمد خاتمى، رئيس جمهورى سابق ايران معاون وزير دفاع بوده، هفته گذشته در داخل يکى از زندانهاى اسرائيل خودکشى کرده است!
وى به سيلورشتاين تاکيد کرده است که عسگرى به هيچ وجه کشته نشده و خود دست به خودکشى زده است.
پيش از اين اسرائيل گاهبهگاه اطلاعات عجيب و غريبى را از عسگرى منتشر مىکرد که نشان مىداد وى يک سرى اطلاعات سرى به اسرائيلىها داده است. اسرائيلىها اين گونه وانمود مىکردند که وى به اختيار خود به کشور ديگرى پناهنده شده در حالى که جمهورى اسلامى ايران و خانواده عسگرى بر اساس اسناد بسيارى که در اختيار دارند، ثابت کردهاند که عسگرى توسط عوامل اسرائيل از ترکيه ربوده شده و به خاک اين رژيم انتقال يافته است.
سيلورشتاين جزئيات بيشترى در اين زمينه نمىدهد ولى روزنامه هاآرتص، چاپ اسرائيل اطلاعات بيشترى درباره مرگ عسگرى منتشر کرده و مىنويسد وى به صورت کاملا سرى بازداشت شده بود و اکنون تحقيق بر سر اين که آيا عوامل دولتى در مرگ وى دخالت داشته يا خير آغاز شده است.
سيلوراشتاين اگر چه از ارائه اطلاعات بيشتر حذر مىکند ولى مىنويسد که دلايلى وجود دارد که نشان مىدهد موساد عسگرى را ربوده و در آخر او را کشته است. وى استدلال مىکند که رسانههاى اسرائيلى تلاش مىکردند اين گونه وانمود کنند که عسگرى در ويرجينياى امريکا است و براى خود زندگى خوبى را مهيا کرده ولى ناگهان اخبارى منتشر مىشود مبنى بر اين که وى در اسرائيل است و در زندانهاى اين رژيم به سر مىبرد. در آخر هم خبر مرگ او به بيرون درز مىکند. اين موضوع باعث تيرگى روابط اسرائيل با ترکيه نيز شده است چرا که عسگرى در خاک ترکيه ناپديد شده و اسرائيل هم هيچ تمايلى به ارائه اطلاعات بيشتر در اين زمينه ندارد.
وى همچنين نسبت به خودکشى عسگرى ابراز ترديد مىکند و مىنويسد که اسرائيل بر سر مرگ محمود المبحوح، يکى از رهبران حماس که به طرز مشکوکى در دبى ترور شد نيز مىگفت، وى بر اثر سکته قلبى در گذشته است ولى بعدا ثابت شد که عوامل اسرائيل او را ترور کردهاند.
روزنامه العرب چاپ لندن نيز در گزارشى در اين زمينه مىنويسد که گزارشهايى وجود دارد که نشان مىدهد عسگرى توسط سازمان امنيت آلمان در سال ۲۰۰۷ ربوده شده و تحويل موساد شده است.
روزنامه واشنگتن پست نيز مدعى شد که عسگرى اطلاعات سرىاى را درباره حزبالله و رابطهاش با ايران و همچنان روابط ايران با جهاد اسلامى، جيش المهدى و سازمان بدر در عراق در اختيار دستگاههاى امنيتى اسرائيل و امريکا قرار داده است.
روزنامه يديعوت احرونوت نيز مدعى شد، عسگرى اطلاعات فوقالعاده سرىاى را درباره غنىسازى اورانيوم و چگونگى استفاده ليزر و مواد شيميايى براى توليد سلاح در نطنز در اختيار محققان امريکايى گذاشته است. اين روزنامه همچنين مىنويسد، اين اطلاعات عسگرى درباره برنامههاى هستهاى سوريه با همکارى کره شمالى بود که اسرائيل دريافت که دمشق به دنبال راهاندازى تاسيسات هستهاى در منطقه الکبر در شرق سوريه است و در سال ۲۰۰۸ اقدام به بمباران آن کرد. همچنين گفته مىشود که عسگرى "شاهد بزرگ" دادگاه بينالمللى ترور رفيق حريرى بوده و قرار بوده در اين دادگاه نيز حاضر شود. منابع آگاه مىگويند اخيرا در سفر يکى از مقامهاى ارشد خارجى به ايران اين خبر به اطلاع مقامهاى ارشد ايرانى نيز رسيد.
روزنامه ديلى تلگراف، جدا شدن يا بهتر است بگوييم ربودن عسگرى از ايران را در راستاى طرح "جداسازى نخبگان" که سازمان امنيت امريکا سىآىاى چند سالى است طراحى کرده، دانسته است.
از سوى ديگر اين روزنامه در گزارش جداگانهاى نوشته است که ديويد کامرون، نخستوزير بريتانيا پس از دريافت اطلاعات فورى درباره طرحهاى نظامى بريتانيا در منطقه خليج فارس که در ماه مى گذشته تهيه شده، دستور داده که هماهنگىهاى نظامى تازهاى با کشورهاى متخاصم با ايران به ويژه امارات متحده عربى صورت گيرد تا در صورت وقوع حمله نظامى عليه ايران که در حال طراحى است، آمادگىهاى لازم وجود داشته باشد.
اين گزارش همچنين مىنويسد که ناوهاى نيروى دريايى سلطنتى بريتانيا به همراه ناوهاى امريکايى و فرانسوى در حال برگزارى مانورهاى منظمى در خليج فارس هستند که در صورت عملى شدن تهديد ايران مبنى بر بستن تنگه استراتژيک هرمز آماده هر گونه جنگى با ايران باشند.
دولت بريتانيا همچنين از اتباع خود خواسته در صورت بروز جنگ در ايران نسبت به حفظ جان خود کوشا باشند. سفارتخانههاى بريتانيا در امارات متحده عربى و ديگر کشورهاى حاشيه خليج فارس موظف شدهاند که نهايت همکارى را با اتباع بريتانيايى داشته باشند.
در همين رابطه وليعهد ابوظبى به ويليام هيگ، وزير امور خارجه انگليس فشار مىآورد که دولت بريتانيا معاهده تازهاى را با امارات متحده عربى براى تقويت نظامى اين کشور امضا کند. پيشبينى مىشود اين معاهده در نيمه اول سال ۲۰۱۱ در سفر نخستوزير انگليس به ابوظبى امضا شود. ابوظبى از لندن خواسته است در صورت بروز هر جنگى دولت بريتانيا تعهد دهد که از زيرساختها و تاسيسات زيربنايى امارات مراقبت کامل کند. وليعهد ابوظبى همچنين گفته است که امارات متحده عربى خود به تنهايى مسئوليت حفظ جان و امنيت اتباع خارجى به خصوص بريتانيايى در امارات را متقبل مىشود. نزديک به ۷۰ درصد از جمعيت امارات متحده عربى را اتباع خارجى تشکيل مىدهند.
منبع: ديپلماسى ايرانى
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر