عصر ایران در گزارشی به شیوههای دولت مصر برای بدنام کردن و سرکوب همزمان مخالفان اشاره کرده است؛ شیوههایی آشنا برای ایرانیان، که البته همگی در خاموش کردن مخالفتها، ناکام بودهاند:
دولت مصر در راستای مبارزه با معترضان و بدنام کردن آنها دو شیوه را در پیش گرفت که هیچ کدام به نتیجه نرسیدند. اول سعی کرد نقش حزب اخوان المسلمین را در سازماندهی اعتراضات پررنگ کند و جوانان حاضر در راهپیمایی ها را فریب خورده و آلت دست اخوان المسلمین نشان دهد تا با استفاده از بدنامی این حزب در جوامع اروپایی و غربی و ترس دیگر کشورهای منطقه از قدرت گرفتن آن، زمینه برای سرکوب اعتراضات فراهم شود.
رسانه ها و شخصیت های دولتی مصر که تا قبل از اعتراضات، حتی نام بردن از اخوان المسلمین یا اشاره به فعالیت های آنها را جرم می دانستند و آن را تقبیح می کردند به یکباره به بوق تبلیغاتی اخوان تبدیل شدند که ” این راهپیمایی کار آنهاست.”
این شیوه اما با واکنش هوشمندانه سران اخوان روبه رو شد. آنها با بیانیه ها و مصاحبه های متعدد تاکید کردند با وجود حمایت از راهپیمایی های اعتراض آمیز، حاضران در آن نه تنها عضو اخوان بلکه هواداران این حزب هم نیستند. آنها جوانان و مردمی فارغ از عضویت و تعلق به تشکلات سیاسی اند که به صورت خودجوش بر سر مبارک و استبداد او فریاد ” آزادی و عدالت اجتماعی” را سر می دهند.
در شیوه دوم، دولت مصر به شدت خواهان آن بود که در تظاهرات معترضین، به اموال عمومی و خصوصی آسیب زده شود تا هم زمینه نارضایتی تعدادی از مردم از اعتراضات فراهم شود و هم به نام مقابله با آسیب زنندگان به امنیت و اموال مردم، سرکوب خشن تری را علیه مردم معترض تجربه کند.
این شیوه نیز با آگاهی و هشدار معترضین ناکام ماند تا جایی که شرکت کنندگان در اعتراضات، خود کمیته هایی مردمی را برای ایجاد امنیت ایجاد کنند و نیروهایی از پلیس را در حین غارت و دزدی و آسیب زدن به اموال مردم دستگیر و تحویل ارتش دهند.
پلیس مصر برای وادار کردن مردم به خشونت و خرابکاری از حربه دیگری هم استفاده کرد. در این شیوه سعی کرد برای مقابله با معترضین به شدت از شیوه های خشن و از جمله شلیک پرحجم گلوله های گاز اشک آور بهره ببرد تا هنگامی که مردم برای حمایت از خود در برابر گاز اشک آور ، آتش روشن می کنند یا از فرط خشم از برخورد شدید نیروهای پلیس، به تخریب مراکز این نیرو بپردازند و دولت هم آن را نشانه “خشونت معترضین” اعلام کند.
با همه این ها ، موج اعتراضات مصر همچنان ادامه دارد و تغییرات ظاهری مانند برکناری دولت یا استعفای جمال مبارک از حزب حاکم ، مردم را راضی و خانه نشین نکرده است.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی با انتشار متنی شدیداللحن، به خبرسازی خبرگزاری فارس علیه این سایت و بیهویت نامیدن آن از زبان یک مسئول دولتی واکنش نشان داد و نوشت:
برادران ! شما همان روزی که با تحریک نماینده ای از زبانش تیتر زدید : « هاشمی ! اکبر شاه است » شرمسار روح امام و روی رهبری شدید چون واضح و مبرهن است با داشتن آن تیتر در دست اگر فردای محشر با روح امام و یا امروز دنیا با رهبر معظم انقلاب روبرو شوید قطعا جز شرمساری نصیبی نخواهید برد هر چند ممکن است روزی در نهاد ریاست جمهوری مورد تجلیل و قدر دانی هم قرار بگیرید! مگر گستاخی به خرج دهید و چشم در چشم این بزرگان براق کنید و بگویید : « در دفاع از کیان ولایت فقیه و نظام اسلامی » چنین کردیم و امروز حق ما بی مهری و عتاب نیست که آنوقت این بزرگان حتی شما را لایق شماتت هم نخواهند دانست چرا که قالو سلام جواب تاریخی تمام بزرگان دین بر جاهلان است جاهلانی که گاه در حضور امام عصرشان هم مدعی بصیرت فراتری شدند و در جهالت خویش پوسیدند و نامی هم از شمارگان عظیم آنها در تاریخ نماند. پس ای برادران اگر عهدی با جریانی غیر از ولی فقیه دارید فاش بگویید تا لااقل از تیغ تیز نفاق در امان بمانید و اگر بر ولایت رهبری معظم انقلاب هستید چنین بر روی ایشان چنگ نزنید مگر شما از الفت متقابل این دو یار دیرین انقلاب خبر ندارید ؟ مگر نمی دانید این دو دست توانای انقلاب را دست امام بر هم نهاده و کین داخل و خصم خارج را توان گسست آن نیست ؟ مگر خبر نداری که آن برادر منتقد تیز هاشمی وقتی از میزان مهر رهبری به هاشمی خبر دار شد چنان از خود به خشم آمد که فردای اش حلالیت طلبید ؟
سخن آخر هم اینکه همانطور که زخم مکتب ایران را فریاد کیهان علیه بیانیه هاشمی دوا نکرد زخم کیهان از روشنگریهای سایت هاشمی را هم فریاد شما از بی هویتی سایت هاشمی دوا نمی کند ؟ بر شما اطمینان می دهیم که هویت آیت الله هاشمی از هیچ رسانه دیداری شنیداری مکتوب و مجازی از جمله همین «سایت بی هویت »! حاصل نیامده که شما بخواهید سلبش کنید. این مجتهد سیاسی کم نظیر هویتش را از نیم قرن تاریخ انقلاب ، همراهی امام و رهبری ، تکریم مراجع و تعظیم مردمان صاحب انقلاب کسب کرده که به یقین سلبش از عهده شما خارج است همانطوری که از عهده صداوسیمایی که در روزهای پیروزی انقلاب هم از پخش تصاویر هاشمی معذور مانده خارج است. شاید بهتر آن باشد بیش از هاشمی نگران هویت جریانی باشید که هویتش را نه از مبانی اهل مکتب اهل بیت (ع) و تاریخ انقلاب بلکه از بازیهای رسانه گرفته و چون ریشه ندارد اگر روزی رسانه نیابد از رسوب هویتش هم در تاریخ انقلاب لکه ای برجای نخواهد ماند.
فاطمه امیرانی، همسر شهید باکری، به بهانه درگذشت پدر شهید حمید سلیمی، نامهای خطاب به این شهید منتشر کرد و در بخشی از آن نوشت: بعد از انقلاب عضو شورای فرماندهی سپاه تبریز بودید . به خاطر توانمندی های شما از طرف عده ای تنگ نظر مورد اتهام قرار گرفتید . حتی مدتی را در زندان در بند عمومی گذراندید . ولی به یاد دارم که جمله ای ماندگار گفته بودید که ما برای انقلاب و اسلام همه هستی مان حتی آبرویمان را هم می دهیم . این جمله بعدها برای خیلی ها تسلی بخش بود.
این نامه را به نقل از صفحه شخصی فاطمه امیرانی در فیس بوک بخوانید:
با یاد خدا
سلام بر شهدا
سلام آقا حمید (شهید سلیمی)
منم مادر احسان و آسیه ، همسر حمید باکری امروز به بهانه ی بدرقه پدر بزرگوارتان به خانه ابدی ایشان ، به بهشت زهرا رفتیم . اما اعتراف می کنم قصدم دیدن شما بود . می دانستم برای استقبال پدرتان می آیید . امروز فرصت مناسبی بود برای مرور خاطرات . اولین بار که با شما آشنا شدم بعد از ازدواج با حمید ، چند روزی به تبریز آمده بودم . خانم جوانی به دیدنم آمد و خودش را همسر حمید سلیمی معرفی کرد و از دوستیشان با حمید باکری از قبل از انقلا ب تعریف کرد .
بعدها شنیدم که شما از دانشجویان مبارز دانشکده فنی دانشگاه تبریز بودید و مرتبا به بهانه های مختلف از کلاس و دانشگاه محروم می شدید ولی با هوش و استعدادی که داشتید به کمک هم کلاسی ها امتحانات را با موفقیت می گذراندید . شیوه ای که ساواک داشت برای اخراج دانشجوها ی مبارز به جای بهانه تراشی سیاسی آنها را اخراج درسی می نمود . گویا در جلسه ای رئیس دانشگاه در مورد دانشجویان مبارز گفته بود که اینها درس نخوان هستند و در جواب شما را مثال زده بودند که با معدل عالی قبول می شدید . منزل پدریتان پاتوق بچه های مبارز بوده . به عنوان خاطره شنیدم وقتی آقا رحیم در جریان ۲۹ بهمن تبریز تیر به پایشان می خورد بعد از اینکه مدتی در منزل یکی از بچه ها مداوا می شود به تهران منزل پدری شما می آیند چون ایشان نمی توانستند بلند شوند قرار می گذارند اگر پدر بزرگوار شما وارد شدند کسی بلند نشود ، چقدر برای پدرتان تعجب آور بوده که جوانان با ادب چطور هیچ کدام به پای ایشان بلند نشده اند . شاید بعدها همه فراموش کردند که باید به پای ارزش هایی که پدر بزرگوار شما برای بدست آوردن آنها با رنج زندگی کرد باید بلند شد .
بعد از انقلاب عضو شورای فرماندهی سپاه تبریز بودید . به خاطر توانمندی های شما از طرف عده ای تنگ نظر مورد اتهام قرار گرفتید . حتی مدتی را در زندان در بند عمومی گذراندید . ولی به یاد دارم که جمله ای ماندگار گفته بودید که ما برای انقلاب و اسلام همه هستی مان حتی آبرویمان را هم می دهیم . این جمله بعدها برای خیلی ها تسلی بخش بود. بعدها هم هرکجا که فرصت خدمت به مردم و در جهت اعتلای آرمانها و اهداف انقلاب پیش می آمد با خلوص مشغول کار و خدمت می شدید .
شنیده ام برای مدتی معاون استانداری ایلام بودید ، امام خمینی دستور می دهند کسانی که فکر می کنند توان انجام وظایف در پستهای خود را ندارند استعفا دهند و شما فورا استعفای خود را نوشتید.میز و پست و مقام و حب دنیا برای شما ارزشی نداشت و شاید به همین خاطر بود روحیه ی آزادگی خود را حفظ کردید. بعد از شهادت حمید جز اولین کسانی بودید که برای تسلی ما به ارومیه آمدید . و بعد از اقامت در قم نیز باز شما اولین بودید که به دیدن ما آمدید اما ما در منزل نبودیم ولی یاداشت کوتاه شما باعث دلگرمی ما شد . بعدها در هر فرصتی که پیدا می کردید به دیدن ما می آمدید و با بچه ها بازی می کردید .بعد از شهادت آقا مهدی مدتی در لشگر عاشوار و سپس در مهندسی رزمی قرارگاه خاتم مشغول به خدمت شدید. تا اینکه در ۲۳ بهمن سال ۶۴ در عملیات والفجر ۸ به مقام شهادت نایل آمدید .آقای مهندس میر حسین موسوی نخست وزیر دولت جمهوری اسلامی در سخنرانی به مناسبت شهادت شما فرمودند " شهید سلیمی عزیزی بود که سالها در راه خدا تلاش کرد و برای او اجری جز شهادت قابل انتظار نبود "
مادر عزیز شما برای من تعریف کرد که شما برای ایشان معلم ،پدر ،برادر ،دوست ،و فرزند عزیزی بودید که می توانستند به شما تکیه کنند . وبا وجود شما از امتحان شهادت مجید عزیزش سر بلند بیرون آمد و یقینا با حضور روح بلند شما توانست شهادت عزیز دیگرش فرهاد را در سال ۶۷ بپذیرد و سالها را در نبود فیزیکی شما تحمل کند . امروز همسرش را با اشک بدرقه کرد .شاید خیلی ها مثل من به ثمره این ازدواج فکر می کردند . که چه فرزندان صالحی را به جامعه تحویل دادند.
دوستانی که در تشیع حضور داشتند به آرامی اشک می ریختند .و با جان ودل زیارت عاشورا را زمزمه می کردند :
السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین وعلی اصحاب الحسین
و دعا کردند :
اللهم اجعل محیای محیا محمد و ال محمد و مماتی ممات محمد و ال محمد انشاء الله
در سفر دور سوم، مصوبات سفرهای قبلی را دوباره مصوب کردند تا تعداد مصوبات خود را پر کنند!
یک عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس، تحقق ۹۸درصدی مصوبات سفرهای قبلی هیات دولت به این استان را که از سوی معاون اول احمدی نژاد اعلام شده بود را نادرست خواند و گفت: تاکنون کمتر از ۴۰ درصد این مصوبات تحقق یافته و ارائه آمار نادرست به مردم بدترین عمل است.
مهرداد لاهوتی در گفتوگو با ایلنا، افزود: من یک هفته قبل از سفر رییس جمهوری به گیلان طبق نطقی در صحن علنی مجلس اعلام کردم، بهتر این بود که رییس جمهوری یک بازبینی درستی از عمل کرد سفرهای دور اول و دوم خود میکرد!
نماینده لنگرود خاطرنشان کرد: رییس جمهوری در سفر دور سوم خود به گیلان به وزیران صنایع و جهاد کشاورزی دستور دادند که بنشینند و یک طرحی برای بخش اشتغال این استان بدهند که هنوز از مفاد آن اطلاعی نداریم!
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: دکترخلیلیان اگر می توانست، در سفر به گیلان مسئله پیله ابریشم و چای گیلان را حل می کرد.
لاهوتی با انتقاد شدید از آمارهای ارایه شده توسط معاون اول احمدی نژاد برای میزان تحقق مصوبات سفرهای قبلی هیات دولت به گیلان، تصریح کرد: متاسفانه آماری که توسط رحیمی ارائه شده، آمار درستی نیست و تاکنون کمتر از ۴۰ درصد از این مصوبات اجرایی شده است.
او با اعلام آمادگی کامل خود برای استدلال کارشناسی، متذکرشد: این گله را داریم که آمار نادرست دادن به مردم بدترین عمل است.
عضو فراکسیون اصول گرایان مجلس، تصویب مسایل ریز را در شان و شخصیت دولت توصیف نکرد و بیان داشت: اگر قرار باشد دولت بیاید داخل گیلان و درباره برنامهها و منابع استانی تصمیم بگیرد، ما باید تصمیم بگیریم.
لاهوتی اخذ مصوباتی نظیر، کمک به مساجد، مسایل فرهنگی، ساخت اداره کار و امور اجتماعی در لنگرود، خرید ماشین برای پزشکی قانونی و بیمارستان، ساخت خوابگاه دانشجویی را از جمله این مصوبات ریز عنوان کرد.
وی معتقد است: این تصمیماتی نیست که دولت بخواهد مصوب کند، بلکه استاندار و فرمانداران هم میتوانند اخذ بکنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: دولت باید به جای اخذ ۳۱۰ مصوبه جزیی، اجازه تاسیس ۵ کارخانه خودروسازی برای حل مشکل بیکاری را صادر میکرد و به وضعیت سدهای پلرود، شفارود و آزاد و یا راهآهن رسیدگی میکرد.
لاهوتی با بیان این اعتقاد که سفرهای دور اول و دوم دولت به گیلان تاثیری خاصی برای استان نداشته است، اظهار کرد: در سفر دور سوم ۱۱ سد لاستیکی مربوط به سفر قبلی رئیسجمهور و هیات وزیران را دوباره مصوب کردند و یا مسئله فاضلاب شهرهای گیلان در ۲ سفر قبلی به تصویب رسیده بود و با این عمل میخواستند تعداد مصوبات خود را پرکنند!
عادل فردوسیپور دربخشی از برنامه نود دوشنبه شب خود، به مناسبت شروع دهه فجر، به طور ویژهای به سید حسن خمینی سلام و عرض ادب کرد.
به گزارش خبر آنلاین، عادل فردوسیپور در حین اجرای آیتم نمایش عکسهای قدیمی تصویری از تیم شاهین قم را به نمایش گذاشت که دور چهره مرحوم سید احمد خمینی فرزند امام راحل خط کشیده شده بود.
فردوسیپور در بامداد ۱۲ بهمن و آغاز ایام دهه مبارک فجر گفت: «مرحوم سید احمد آقا فوتبالیست بزرگی بودند و فرزند ایشان سید حسن خمینی هم از علاقمندان به فوتبال و از طرفداران برنامه نود هستند که از همین جا و در این ایام، جا دارد که عرض ادب ویژهای هم خدمت او داشته باشم.
سید جعفر اسحاقی، از روحانیون مبلغ حوزه علمیه، در یادداشتی که در سایت حوزوی روات حدیث منتشر شد، نوشت:
چند سال پیش دوستی که زندان ها را برای تبلیغ انتخاب کرده بود برایم تعریف کرد که رییس یکی از زندان های جنوب شرقی کشور به او گفته اعدام مرتکبین جرایم مواد مخدر معمولا در یکی دو سال اول ریاست روسای قوه قضاییه تشدید می شود. زیرا این آقایان وقتی تازه وارد سیستم قضائی می شوند فکر می کنند قبلی ها می توانستند ولی قاطعانه برخورد نکردند و قاطعیت هم به نظرشان همان مجازات گرایی و تشدید مجازات ها است. ولی پس از مدتی که رییس جدید از بی فایده بودن و پرهزینه بودن این عمل اطمینان حاصل می کند، روند اعدام ها سیر نزولی می یابد! این وسط فقط ۴۰۰- ۵۰۰ نفر اعدام می شوند. آن زمان از خودم پرسیدم مگر این آقایان روسای جدید از روند کاری روسای قبلی مطلع نیستند. مگر تجربیات منتقل نمی شود که رییس جدید تصمیم می گیرد راه رفته را دوباره بپیماید؟
خبر رکورد زدن ایران در اعدام مجرمان مواد مخدر از اول تا شانزدهم ژوئیه ۲۰۱۱ به گزارش سازمان های حقوق بشری که از قضا مورد تکذیب مسوولان قوه قضاییه هم قرار نگرفته، و در مجامع حقوق بشری جهان سر و صدای زیادی به پا کرده است، مرا به یاد آن خاطره انداخت. خاطره تلخی که گویا دوباره دارد تکرار می شود! ۴۷ نفر ظرف ۱۶ روز اعدام شدند! و گویا فقط درپاییز گذشته در زندان وکیل آباد مشهد ۶۳ نفر به همین جرم اعدام شده بودند.
پرسش این است آیا این اعدام ها جز بی اعتبار کردن سیمای نظام اسلامی در جهان و خشن و اعدام محور جلوه دادن مقررات اسلامی اثری هم داشته است؟
اگر اثر داشته پس نیمی از جمعیت زندان ها را که مرتکبین این گونه جرایم هستند و اکثراً برای چندمین بار به همین جرم به زندان باز می گردند اعدام کنید تا واقعا جامعه اسلامی ما از شر مواد افیونی نجات یابد. ولی اگر اثری ندارد، لطفا دوباره آزموده را نیازمایید و آبروی احکام اسلامی را نبرید. اعدام مجرمین مواد مخدر تنها به استناد «مفسد» دانستن آنها توجیه می شود؛ اگر زمینه های این افساد چنان ریشه دار باشد که با این همه اعدام باز آب از آب تکان نخورد، بلکه مواد مخدر طبیعی به مواد مخدر صنعتی بدل شود و سن اعتیاد به شدت کاهش یابد و زندان ها از مجرمین مواد مخدر انباشته گردد واقعا چه توجیه شرعی برای ادامه این روند وجود خواهد داشت؟ آیا وقت آن نرسیده با استفاده از تجربیات سایر کشورها و علم جرم شناسی و به کار گیری ظرفیت علمی کشور به بررسی دقیق این پدیده اجتماعی بپردازیم و با راهکارهای علمی و عقلایی مشکل را حل کنیم؟
کلمه – گروه سیاسی: جدیدترین گزارشها از مصر حاکی است که ارتش این کشور بالاخره موضع خود را در قبال اعتراضات اخیر مشخص کرده: ارتش خواستههای معترضان را مشروع خوانده و صراحتا اعلام کرده که علیه تظاهرکنندگان از زور استفاده نخواهد کرد. همزمان، معترضان به تلاشهای خود شدت بخشیدهاند و در تدارک تظاهرات روز سه شنبه هستند که طبق تبلیغات آنها، یک «تظاهرات میلیونی» خواهد بود.
به گزارش کلمه، تا پیش از این منابع خبری غالبا از تظاهرات دهها هزار نفری معترضان در مصر ۸۰ میلیونی سخن میگفتند و در بهترین گزارشها، امروز از تجمع صد هزار نفری معترضان خبر دادند. اما فعالان مخالف دیکتاتوری حسنی مبارک برای روز سه شنبه، وعده «تجمع یک میلیونی» را دادهاند.
محل این تجمع، میدان تحریر (آزادی) قاهره است که مرکز اصلی تجمعات معترضان مصری در چند روز اخیر بوده است. مخالفان خوشذوق حکومت مصر، روز سه شنبه را «یوم القیامه» نام نهادهاند، نامی که اوج خشم آنها از ادامه مقاومت حسنی مبارک در برابر اعتراضات را نشان میدهد. اما نه به اندازه نامی که بر روز جمعه آینده گذاشتهاند: «یوم الرحیل»! یعنی روز رفتن دیکتاتور. ظاهرا مصریها معتقدند آخر هفته که برسد، حسنی مبارک باید به ندای رحیل پاسخ دهد و برود.
تقریبا نمیتوان تردیدی در این داشت که جمعه این هفته، پس از برگزاری نماز جمعه، حال و هوای مصر انقلابیتر از جمعه قبل خواهد بود. به خصوص با موضعی که ساعاتی پیش از سوی ارتش اعلام شد. ارتش پس از چند روز نافرمانی بیسر و صدا نسبت به دستور حسنی مبارک برای اعمال حکومت نظامی، امروز صریحا با صدور بیانیهای اعلام کرد که نه تنها علیه معترضان به زور متوسل نخواهد شد، بلکه اعتراضات مردمی را نیز به رسمیت شناخت و برای آن مشروعیت قائل شد.
همزمان با اعلام موضع آشکار ارتش به نفع مردم و علیه مبارک، عمر سلیمان معاون تازه منصوبشدهی حسنی مبارک نیز لحنی متفاوت با رئیس خود را اتخاذ کرد، آنجا که از ماموریت خود برای باز کردن باب گفتوگو با مخالفان و نیز اعلام آمادگی برای تغییر قانون اساسی – یعنی همان چیزی که البرادعی به عنوان چهره شاخص مخالفان مطرح کرده – سخن به میان آورد. ماموریتی که بیشتر به نظر میرسد از سوی حامیان غربی حکومت مصر به سلیمان محول شده باشد، تا مبارک. برخی تحلیلگران رسانههای غربی نیز همین را میگویند، هرچند در بخش صریح سخنانشان، فعلا و تا اینجا، دست به دست شدن قدرت از حسنی مبارک به عمر سلیمان را به زبان میآورند و هنوز از این جلوتر نرفتهاند.
اما حامیان غربی دولت مصر نیز تغییر لحن آشکاری در قبال حکومت مصر و اعتراضات اخیر داشتهاند؛ چرا که در دو روز اخیر خواستهی آنها از دولت مصر، از اصلاحات سیاسی و اقتصادی به آنچه «گذار مسالمتآمیز و با نظم» توصیف میشود، تغییر کرده است. به نظر میرسد که آنها هم پذیرفتهاند که تا آخر هفته، مبارک رفته است.
تجمعکنندگان مصری اما رفتن رئیسجمهور سهدههایشان را پیشاپیش جشن گرفتهاند. مصریهایی که ظهر امروز سعی داشتند از صف شکل گرفته در پشت تنگههایی که نیروهای ارتشی ایجاد کرده بودند، عبور کنند و خود را به تجمع میدان تحریر برسانند، قبل از آنکه با صحنه غیرمنتظره بساط دستفروشان در حاشیه این میدان روبهرو شوند، با تجمعکنندگان صبح روبهرو میشدند که گویا خسته شده بودند و در حال رفتن از میدان، به تازه از راه رسیدهها میگفتند: ما شیفت صبح بودیم!
این فضای نسبتا آرام و کمتر عصبی، به تازگی جایگزین فضای پر از خشونتی شده که در روزهای گذشته بر قاهره و چند شهر دیگر مصر غالب بود و طبق گزارشها، بیش از صد کشته هم برجا گذاشت. خشونتی که تقریبا اکثر شاهدان عینی معتقدند آشکارا از سوی پلیس و نیروهای امنیتی به آن دامن زده میشد.
حتی نیاز نبود روزنامه لبنانی الاخبار سند محرمانه حاکی از نفوذ نیروهای حکومتی با لباس شخصی در بین معترضان را منتشر کند. چون پیش از آن هم بسیاری از ناظران گفته بودند که نیروهای لباس شخصی در سرکوب تظاهرات مخالفان نقش دارند و همچنین پلیس با هدف ناامن کردن فضای شهر و نسبت دادن آن به مخالفان دولت، دست به تخریب اموال عمومی و خصوصی میزند.
اما با وجود تلاشهای دولت، احتمالا موضع اخیر ارتش از خشونت موجود در اعتراضات مصر خواهد کاست تا حکومت یک قدم دیگر به عقب رانده شود و از خشونتزایی هم طرفی نبنند.
قدم بعدی را هم عمر سلیمان امشب در نطق تلویزیونیاش برداشت، با اعلام آمدگیاش برای مذاکره با مخالفان، و نیز با اذعان تلویحی وی به تقلب در انتخابات پیشین پارلمانی و اعلام برگزاری مجدد انتخابات در «بعضی از حوزه ها که شواهد نقض مقررات در انتخابات پارلمانی سال گذشته در آنها وجود داشته است.»
اما قدم سوم را باید خود حسنی مبارک بردارد. دیکتاتور پس از سه دهه، اکنون به نقطه پایان رسیده است. تاریخ تحمل او برای مردم، و تاریخ مصرف او برای حامیان خارجی، تمام شده است. یومالرحیل او هم تعیین شده است و مردم مصر فقط یک چیز میخواهند: مبارک، برو، همین الان!
ظاهرا راه چارهی دیگری وجود ندارد، مبارک باید قدم آخر را بردارد و آخر هفته که برسد، شاید دیکتاتور از مصر رفته باشد.
بنا به گزارش منابع خبری، مهدی حسین زاده، روزنامه نگار و تحلیلگر اقصادی روز دوشنبه یازدهم بهمن ماه برای گذراندن باقیمانده دوران محکومیت خود به زندان اوین بازگشت.
به گزارش جرس، حسین زاده در دادگاه به اتهام تشویش اذهان عمومی به یکسال حبس محکوم شده بود. این روزنامه نگار مرداد ماه سال گذشته بازداشت شد و بیش از هفت ماه تحت فشارهای شدید بازجویان برای اقرار به جرایمی مانند جاسوسی و فعالیت علیه نظام قرار داشت.
بعد از مصر، اینترنت در کشورهای الجزایر، سوریه و ایران نیز دچار اختلال شدید شده است. برخی از خبرگزاری ها و سایت های اینترنتی این اتفاق را با تحولات تونس و مصر مرتبط دانسته و آن را به ترس این دولت ها از بروز نا آرامی در کشورهای خود پیوند داده اند.
تعدادی از کاربران اینترنت در مناطق مختلف تهران به کلمه گفته اند که دیروز و امروز ایمیل یاهو و جی میل به سختی باز شده و سرعت اینترنت در بسیاری از نقاط تهران به صورت محسوسی کاهش یافته است.
به گزارش عصر ایران، هر چند این مشکل از مدتها پیش به صورت جسته و گریخته وجود دارد اما از غروب روز شنبه، اوضاع نابسامانتر شده است به گونهای که بر اثر اختلالات مربوط به کاهش پهنای باند در استفاده از برخی از سایتها، آنها یا اصلا دیده نمیشوند یا به طور نامنظمی دچار قطع و وصل هستند.
همچنین به گزارش آینده نیوز، سایت خبرگزاری رویترز (www.reuters.com) در ایران فیلتر و از دسترس کاربران خارج شد.بخش خبری سایت یاهو (www.yahoonews.com) نیز هم اکنون در ایران فیلتر است اما بخش پست الکترونیک (ایمیل) آن همچنان فعال و در دسترس است.
در هنگام تلاش برای ورود به این دو سایت، صفحه سایت های های فیلتر شده ظاهر می شود.
رویترز یکی از چند خبرگزاری مهم جهان است که دفتر مرکزی آن در انگلیس قرار دارد و دفتر نمایندگی و خبرنگار نیز در ایران دارد.
در همین حال شبکه العربیه اعلام کرده است که تمام سرویسها و خطوط اینترنتی در سوریه قطع شده است. یک هفته پیش نیز رویترز از ممنوع شدن استفاده از دو برنامهای که کاربران به کمک آنها میتوانند به سایت فیسبوک وارد شوند در سوریه خبر داده بود.شبکه اجتماعی فیسبوک نیز از سال ۲۰۰۷ در سوریه فیلتر شده است.
گزارش ها همچنین حاکی است اینترنت در کشور مصر نیز پس از چند روز تقریبا قطع است ودسترسی به شبکه های اجتماعی اینترنتی با هدف توقف اطلاع رسانی درباره اعتراض ها مسدود شده است و کاربران به سایت های زیادی از جمله فیس بوک و توئیتر دسترسی ندارند.”
روز جمعه خبرگزاری الجزیره اعلام کرد که نیروهای امنیتی مصر پیش از آغاز تظاهرات ضد دولتی و جهت جلوگیری از شکل گیری این تظاهرات اقدام به قطع سرویسهای تلفنهای همراه و ارتباط اینترنت کرده و کماکان این اختلالات ادامه دارد.
برخی از خبرگزاری ها نیز در ادامه نا آرامی های اخیر در منطقه، از قطع و یا اختلال اینترنت در الجزایر خبر داده اند.
مسوولان زندان اوین ورود هر گونه کتاب به بند ۳۵۰ زندان اوین را ممنوع اعلام کردند .
به گزارش خبرنگار کلمه، مدت کوتاهی بود که ماموران زندان اوین از خانواده های زندانیان سیاسی این بند کتابهای درسی از قبیل کتابهای آموزش زبان را می پذیرفتند . این در حالی است که در همین زمان آنها از پذیرش هر گونه رمان و کتابهای رشته علوم سیاسی و جامعه شناسی از خانواده زندانیان خودداری می کردند .
در همین مدت کوتاه خانواده ها با ارسال کتابهای آموزشی و تعداد محدودی کتابهای اقتصادی و تاریخی برای زندانی شان، سعی کردند برای زندانیان بند ۳۵۰ که از هر گونه امکانات رفاهی در این بند محروم هستند اوقات بهتری فراهم کنند،اما چند روز قبل مسوولان زندان اوین به خانواده ها اعلام کردند که از این پس همین کتابها را نیز از خانواده ها تحویل نخواهند گرفت و ورود هر گونه کتابی به این بند ممنوع شده است.
پیش از این نیز ورود روزنامه به بند ۳۵۰ ممنوع شده بود.روزنامه هایی که قبل از این تصمیم در اختیار زندانی ها قرار می گرفت روزنامه های حامی دولت بود که حتی ورود این روزنامه ها نیز بعد از چند ماه ممنوع شد.
بند ۳۵۰ زندان اوین کتابخانه کوچکی دارد که در آن تنها چند ده جلد کتاب نگهداری می شود. در این بند بر خلاف بندهای زندانیان عادی امکانات و رزشی و کلاسهای آموزشی وجود ندارد و زندانیان سیاسی مجبورند بیشتر اوقات فراغت خود را در حیاط خیلی کوچک این بند سپری کنند .
هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین بیش از ۱۵۰ نفر از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات نگهداری می شوند .این بند با دارا بودن بیشترین زندانیان حوادث پس از انتخابات اکنون به عنوان اصلی ترین بند نگهداری زندانیان جنبش سبز شناخته می شود
ایسنا نوشت: کمیته مزد استان تهران که این روزها در حال بررسی میزان دستمزد کارگران در سال آینده است، نهایتا به این جمعبندی رسید که حداقل مزد هر کارگر در استان تهران باید یک میلیون و ۳۵۹ هزار و ۴۳۵ تومان باشد.
علیاکبر عیوضی رییس کمیته مزد استان تهران در گفتوگو با «ایسنا» در این زمینه اظهار کرد: با بررسیهایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که با در نظر گرفتن پنج قلم کالای اساسی بهداشت و درمان، خوراک، مسکن، حملونقل و انرژی دستمزد کمتر از یک میلیون و ۳۵۹ هزار و ۴۳۵ تومان در تهران زیر خط فقر محسوب میشود.
دو عضو کمیسیون برنامه و وبودجه مجلس از گزارش جدید دیوان محاسبات کشور خبر دادند که نشان می دهد دولت ۱۱/۷ میلیارد دلار از درآمدهای حاصل از مازاد فروش نفت و اقساط فروش نفت را به حساب ذخیره ارزی واریز نکرده و به جبران کمبور درآمد خود و یا در محل نامشخص دیگری هزینه کرده است.
جعفر قادری در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به بررسی گزارش دیوان محاسبات کشور در جلسه عصر دیروز کمیسیون برنامه و بودجه، گفت: در گزارش دیوان محاسبات آمده است که درآمدهای حاصل از محل فروش نفت که به صورت قسطی بوده، همچنین ۸۰ درصد از مازاد فروش به حساب ذخیره ارزی واریز نشده است.
نماینده شیراز با تاکید بر اینکه جمع این تخلفات مبلغی بالغ بر ۷/۱۱ میلیارد دلار میشود، ادامه داد: مسئولان دیوان محاسبات کشور عدم واریز این مبلغ به صندوق را ناشی از کاهش درآمد دولت اعلام کردند و گفتند دستگاه مجریه برای پر کردن ردیف بودجه ۱۱ میلیارد را به این حساب نپرداختند.
قادری افزود: با توجه به اینکه مسئولان بانک مرکزی در جلسه حضور نداشتند علت اصلی عدم واریز مشخص نشد.
عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه عدم واریز ۷/۱۱ میلیارد دلار به حساب ذخیره ارزی سوال بر انگیز است، گفت: این سوال مطرح می شود که چرا با وجود کمبود درآمد ۸۰ درصد درآمدها به غیر از گمرک وصول شده است؟
سید حسین حسینی نماینده مردم فریمان همچنین به خانه ملت گفت: در خصوص اظهار نظر دیوان محاسبات در ارتباط با حساب ذخیره ارزی امروز صبح جلسه ای تشکیل شد و بعد از خروجی این جلسه میتوان گفت نتایج اعلام شده چه دلایلی را در بر دارد.
محبوبه کرمی، فعال حقوق بشر و عضو کمپین یک میلیون امضا، در شعبه ۵۴ تجدید نظر دادگاه انقلاب به ریاست قاضی موحد به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش تغییر برای برابری، این حکم به وکیل وی، محمد شریف، ابلاغ شده است. کرمی پیش از این در دادگاه بدوی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی، به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
بر اساس این گزارش، اتهامات محبوبه کرمی "عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران"، "فعالیت تبلیغی علیه نظام"، "اجتماع و تبانی با قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور" و "نشر اکاذیب" عنوان شده بود. وی از اتهام "نشر اکاذیب" مبرا شده و برای عضویت در "مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران" به تحمل دو سال حبس و به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام"، "اجتماع و تبانی با قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور" نیز به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
محبوبه کرمی، در روز ۱۱ اسفند ماه با هجوم ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شد. این در حالی بود که به گفته برادرش، محسن کرمی تاریخ حکم صادره ۵ اسفند ماه بوده و اتهام مطرح شده، اغتشاش و شرکت در تجمعات ذکر شده بود در حالی که محبوبه کرمی، سال گذشته بعد از فوت مادرش، تمام وقت خود را به پرستاری از پدر بیمارش گذرانده بود.
محبوبه کرمی پیش از این هم پنج بار بازداشت شده بود. بار اول و دوم در رابطه با درگیری های ۱۸ تیر، بار سوم۲۴ خرداد ۱۳۸۷ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی که پس از ۷۰ روز آزاد شد. باردیگر، ۶ فروردین ۱۳۸۸ به همراه ۱۱ تن از اعضای کمپین و مادران صلح که قصد دیدار نوروزی با خانواده زهرا بنی یعقوب را داشتند به اتهام اخلال در نظم عمومی دستگیر و پس از ۱۳ روز آزاد شد. در همه پرونده های فوق، حکم تبرئه برای وی صادر شده بود.
زهرا حاتمی، معلمی که به جرم دلجویی از خانواده های آسیب دیدگان پس از انتخابات بازداشت شده بود پس از ۶۱ روز با قید وثیقه آزاد شد.
به گزارش کلمه، وی ۵۶ روز از این مدت را در انفرادی به سر برده و تحت بازجویی قرار داشت.
زهرا حاتمی که از معلمین و خیرین با سابقه ، مادر ۶ فرزند و همسر یکی از بنیانگذاران جهاد سازندگی است روز پنج شنبه گذشته آزاد شده است.
در مدت بازداشت وی، دو بیانیه از سوی معلمین و یک بیانیه از سوی خیرین برای آزادی وی منتشر شد.
بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه، ادعا کرد که وضعیت سوریه با مصر و تونس فرق می کند. وی در عین حال از اجرای اصلاحات سیاسی جدید در این کشور خبر داد.
به گزارش ایلنا، اسد در گفتوگویی با روزنامه «والاستریت ژورنال» که ـدوشنبهـ امروز منتشر شد، گفت: «اگر میخواهید در مورد تونس و مصر صحبت کنم، ما خارج از این موضوع قرار داریم. در نهایت ما تونسی یا مصری نیستیم. میتوانم در شرایط منطقه در کل صحبت کنم چون ما در یک منطقه هستیم ما کپی یکدیگر نیستیم اما وجه مشترک زیادی داریم. فکر میکنم این موضوع در مورد ناامیدی در منطقه است زمانی که شما یک ناآرامی را مشاهده میکنید مشخص است که خشمی وجود داشته است.»
وی افزود که ناامیدی دو عامل دارد یک عامل داخلی و عامل خارجی. عامل داخلی موضوعی است که ما مقصر شناخته میشویم و عامل خارجی موضوعی است که ما یکسری عوامل را مقصر معرفی میکنیم.
رئیسجمهوری سوریه تاکید کرد: «تظاهرات در مصر، تونس و یمن «دوران جدیدی در خاورمیانه» بهوجود آورده و حاکمان عرب باید تلاش های بیشتری برای برآورده کردن خواستهای اقتصادی و سیاسی ملتهایشان بکنند.»
وی افزود: «اوضاع در سوریه باثبات است زیرا باید به ملتت و باورهای آنها نزدیک باشی، ولی اگر دور شوی شکاف ایجاد میشود.»
اسد گفت: «در سال جاری اصلاحات سیاسی زیادی انجام خواهد داد و این اصلاحات «برگزاری انتخابات شهرداریها، افزایش اختیارات سازمانهای غیر دولتی و اجرای قانون جدید برای رسانه» را شامل میشود.
دولت سوریه پیش از این تدابیری را برای کاهش قیمت کالاهای اساسی اتخاذ کرده بود تا از فشارهایی که باعث شد مردم در تونس و الجزایر دست به شورش بزنند، جلوگیری کند.
رئیسجمهوری سوریه نسبت به اصلاحات سریع سیاسی هشدار داد و گفت: «اینگونه اصلاحات واکنشهای منفی در کشورهای عربی خواهد داشت زیر جوامع عرب آمادگی چنین اصلاحاتی را ندارند.»
وی درباره دادگاه «رفیق حریری»، نخستوزیر سابق لبنان گفت که موضوع بررسی ترور رفیق حریری و تشکیل این دادگاه توافقی است که میان لبنان و سازمان ملل رخ داده نه توافقی میان سوریه و سازمان ملل. بنابراین ما با این کمیته تحقیق برای کمک به کشف اطلاعات کمک میکنیم و این در هر گزارش خبری مشخص بوده که سوریه با این کمیته همکاری میکند.»
اسد ادامه داد که البته اینکه این دادگاه قصد دارد حرفهای عمل کند، موضوعی است که در شرایط لبنان تاثیرگذار خواهد بود. این در حالی است که اگر این دادگاه به ابزار سیاسی تبدیل شود میتواند در اوضاع لبنان تاثیرگذار باشد. موضوع این است که اکنون صحبت از اتهام زدن به افرادی بدون ارائه مدرک است. شما چگونه میتوانید به فردی که مدرکی از او ندارید، اتهام وارد کنید. اگر دولت لبنان از صدور کیفر خواستی که در آن فقدان مدارک کافی وجود دارد خودداری کند، هیچ مشکلی پیش نمیآید.
لازم به یادآوری است که سوریه از دیروز اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرده است.
محمدصادق کوشکی، کارشناس سیاسی صداوسیما و از نظریه پردازان جریان حامی دولت، در یادداشتی از تصورات موجود درباره وقوع انقلاب اسلامی در مصر و تونس به شدت انتقاد کرد، اعتراف کرد که مردم این دو کشور فقط دموکراسی می خواهند و همچنین با اشاره ای طعن آمیز از سفر مشایی و بقایی به اردن و مصر و یمن یاد کرد. خواندن این یادداشت با توجه به نگاه متفاوت با تبلیغات رسمی که به وقایع اخیر خاورمیانه و شمال آفریقا دارد، جالب توجه است:
۱-مدتی پیش یکی از عوامل مؤثر در سازمان سیا در جمعی محدود گفته بود پیروزی انقلاب اسلامی ایران حاصل یک خطای وحشتناک استراتژیک غرب بود! خطایی که دیگر تکرار نمیشود!
۲- هرچند نگرش احساسی به حوادث مصر، تونس، اردن و یمن برای ما حالت خوشایندی فراهم آورده تا آنجا که خیال میکنیم میوه انقلاب اسلامی در این کشورها رسیده و ما بایستی صبر کنیم تا میوههای رسیده به دامان ما بیافتند، اما واقعیت حکایت از امور دیگری دارد!
۳- اولین سؤال این است که ما در این کشورها و کشورهایی مشابه (مراکش و…) چه کاشتهایم و چه کردهایم که حال منتظر محصولیم؟ آیا دستگاه سیاست خارجی ما در این کشورها بذر تفکر انقلاب اسلامی را پراکنده ساخته و یا رایزنیهای فرهنگی ما در این کشورها به تربیت نیروهای انقلابی مشغول بودهاند؟ اصلاً چرا راه دور برویم؟ در حوادث سال گذشته بیبیسی فارسی چه کرد؟ آیا رسانههای ما (مثلاً العالم یا الکوثر) توانستهاند یک دهم آنچه بیبیسی فارسی در تشویق و تشجیع حوادث خیابانی سال گذشته ایفای نقش کرد، در تقویت اعتراضات تونس، مصر، اردن و یا یمن مؤثر باشند؟
۴- آنچه در مصر و تونس و… میگذرد نشانه خستگی مردم این کشورها از استبداد و دیکتاتوری و فساد و فقر است! مردم این کشورها میدانند چه نمیخواهند اما نمیدانند چه میخواهند و این مهمترین مانع در مسیر تبدیل این حرکتها به انقلاب و نظام اسلامی در این کشورهاست!
۵- شدت سرکوب در این کشورها اجازه ظهور هیچ نمونهای از رهبری انقلابی (و البته اسلامی!) را نداده است! نه رهبری فردی مانند سیدحسن نصرالله و نه کادر رهبری مانند رهبران حماس! حتی اخوانالمسلمین مصر نیز بر اثر شدت اختناق نمیتواند در اندازه رهبر یک انقلاب اسلامی ظاهر شود، چه رسد به این که یک نظام اسلامی را در حساسترین نقطه جهان عرب برپا کند!
۶- بعلاوه آن که فقر اندیشهای در کشورهایی مانند یمن و تونس خود به مانعی جدی در تبدیل خیزشهای مردمی این کشورها به انقلاب و بالمال نظام اسلامی تبدیل شده است!
۷- از سوی دیگر تمرکز آمریکا و غرب و رژیم صهیونیستی بر این مناطق حساس (بویژه اردن و مصر) باعث خواهد شد تا خیزش غضبآلود مردم این سامان در حد تعویض سران نظامهای حاکم باقی بماند و تداوم پیدا نکند!
۸- فعلاً مهمترین خواسته مردم تونس تغییر کادر حاکم بر کشور است، و مردم اردن هم به وضع موجود (فقر، فساد اقتصادی و…) معترضند، مردم مصر هم که به حد انفجار رسیدهاند! چرا که تحمل حتی یک روز از نظام فاسد و دیکتاتور مبارک برای هیچ انسان آزادهای قابل تحمل نیست! و یمن هم حالتی شبیه مصر دارد. این رویدادها شروط لازم برای وقوع انقلاب اسلامی در این کشورها محسوب میشود. اما شروط کافی نیستند!
۹- نبود رهبری واحد، عدم انسجام (تلفیق نیروهای اسلامگرا، دموکراسیخواه و حتی بعضاً سلفی و…) میان نیروهای معترض و تلاش غرب برای توقف اعتراضات در این کشورها، دلایلی جدی برای عدم وقوع انقلاب اسلامی در این کشورها محسوب میشوند.
۱۰- بعید نیست مردم مصر با حذف مبارک و تشکیل یک حکومت دموکراتیک ساکت شوند (چون گزینهای دیگر در دسترس خود نمیبینند) و همینگونه مردم تونس! شاه اردن هم بلافاصله پس از اولین راهپیمایی تمام تلاش خود را برای جلب رضایت مردم بکار بسته است و حتی دولت علی عبدالله صالح در یمن با صدور مجوز راهپیمایی و عدم سرکوب نظامی مردم معترض تلاش میکند بر غضب مردم فائق آید!
۱۱- یک ضربالمثل خراسانی میگوید نه بیل زدیم نه پایه، انگور خوردیم در سایه! اما با کمال تأسف این اتفاق در عالم واقع رخ نمیدهد! اگر انقلاب اسلامی در لبنان و فلسطین پا گرفته محصول تلاشهای گمنامانه هزاران سرباز بیادعای انقلاب اسلامی است! مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد!
۱۲- و البته تنها سؤال بیپاسخ آن است که نمایندگان ویژه رئیس جمهور در یکی دو ماه گذشته چه پیامهایی را برای شاه اردن و رؤسای جمهور فاسد مصر و یمن داشتهاند؟ سفر بقایی به یمن و مصر و سفر مشایی به اردن نشان از چه دارد؟ آیا دولت ما در جریان رویدادهای این کشورها هست؟
ساجده کیانوش راد، از بازداشت شدگان جنبش سبز که از هفتم آذر ماه در بازداشتگاه ۲۰۹ متعلق به وزارت اطلاعات به سر می برد، امروز با قید وثیقه آزاد شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، وی که ۴۵ روز از مدت بازداشت خود را در انفرادی و بدون ملاقات بوده، تنها یک بار موفق به ملاقات با اعضای خانواده اش شد.
خاطرنشان می شود که پدر و همسر ساجده کیانوش راد نیز سابقه بازداشت در روزهای پس از کودتای انتخاباتی ۲۲ خرداد را دارند. پدر وی، دکتر محمد کیانوش راد، نماینده دور ششم مجلس شورای اسلامی از شهر اهواز و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت بوده است.
این گزارش حاکی است، برای نازنین خسروانی، روزنامه نگار بازداشتی که از ۱۱ آبان در بند ۲۰۹ زندان اوین بوده، نیز امروز وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی تعیین شده که امید است با تودیع آن، به زودی به آغوش خانواده اش باز گردد.
نماینده ولی فقیه در سپاه نیزضمن انتقاد از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص مسایل مربوط به تحول در علم انسانی دانشگاهها گفت: سپاه با تلاش در این حوزه درصدد است به بزرگترین معضل و خلأ در حاکمیت دینی پایان دهد.
به گزارش فارس، علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه در همایش تحول در علوم انسانی با رویکرد اسلامی که امروز دوشنبه در مجتمع طلایه برگزار شد، گفت: همانطور که سپاه در دفاع مقدس خط شکن بوده، در عرصه ورود به حوزه تحول در علوم انسانی و اسلامی کردن دانشگاهها نیز گامهای بلندی برخواهد داشت.
وی افزود: سپاه با تلاش در این حوزه در صدد است به بزرگترین معضل و خلأ در حاکمیت دینی پایان دهد.
سعیدی در ادامه، متن و محتوا، استاد و معلم، مدیریت و محیط را از عوامل تأثیرگذار در روند دانشگاهها دانست و افزود: در خصوص تفاوت وضع فعلی با وضعیت مطلوب دانشگاه ادعا این است که ما در هیچ یک از این افعال چهارگانه در حد مطلوب نیستیم و نتیجه آن خروجیهایی است که مطابق با قوانین نظام اسلامی است و خواسته این است که این مرکز مولد با تکیه بر مبانی دینی واجد استانداردها باشد.
وی در خصوص مبانی اسلامیت دانشگاهها نیز اظهار داشت: به نظر میرسد مبانی دانشگاهها اشکالهایی دارد که باید این مبانی منطبق با مبانی اسلامی شود.
سعیدی در ادامه با اشاره به اشکالات حوزه علوم انسانی گفت: تک ساحتی و تک بعدی بودن و التقاطی بودن علوم انسانی ما از اشکالات این حوزه است. مبنای دینی به طور خالص در علوم اسلامی ما تعبیه نشده است و ما گرفتار فکر، علم، انسانیت و سیستم ترجمهای هستیم. فکر، علم و مدیریت ترجمهای منقطع به مبانی و اصول اسلامی ماست.
وی ادامه داد: ضدیت با دین در قالب سکولاریسم، فقدان امکان نقض در متون ترجمهای مطلقنگری در قبال علوم غربی از معضلات و اشکالات حوزه علوم انسانی است و همانطور که روشنفکری در ایران ناقص متولد شد رنسانس هم در غرب ناقص متولد شد و دنیای غرب در برابر یک موجود فلج قرار دارد و حالا که ما این موجود را ترجمه می کنیم بیشتر ضرر میکنیم.
شورای عالی انقلاب فرهنگی چه کرد؟
سعیدی با بیان اینکه آیا درست است که کتب علوم انسانی یک نظام اسلامی مبتنی بر اندیشه لیبرالیسم و اصالت انسان باشد؟ تصریح کرد: وحی به طور کامل از متون علوم انسانی غرب حذف شده است و این بزرگترین چالش این متون است و در این متون عقل حدود ۲۰ درصد اعتبار و کارایی دارد.
نماینده ولی فقیه در سپاه ادامه داد: شورای انقلاب فرهنگی در طول این ۳۰ سال چه کرده است؟ چرا باید اجازه دهیم فرهنگ اصیلمان این طور مثله شود؟
ما در خصوص نقد مکاتب غربی هیچ تلاشی نکردیم و کتابی در خصوص بررسی تفاوت اهداف مدیریت مکاتب لیبرالیسم، مارکسیسم و اسلامی نداریم.
سعیدی با بیان اینکه حدود ۳۰۰ سال است که نظریه ژان ژاک روسو در دانشگاهها تدریس میشود، خاطرنشان کرد: این نظریهای است که انتهای آن بنبست است و سرکار آمدن امثال بوش و سارکوزی که کارهای ننگشان هر روز بیشتر می شود حاصل نظریه ژان ژاک روسو است. این نظریه باید برای دانشجویان نقد شود.
نماینده ولی فقیه در سپاه در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: اگر ما مبانی اسلامی را به درستی درک کنیم و به آن عمل کنیم خیلی بیشتر از غربیها طلبکار میشویم. ما نتوانستیم دکترین پیامبر (ص) را درست باز کنیم و توضیح دهیم.
وی در ادامه با اشاره به درک جامعه شناسی اظهار داشت: در کلاسهای دانشگاهی جامعه شناسی دانشجو باید با همه نظریهها آشنا شود و جامعیت علوم به وی ارائه شود و با دلایل قطعی نظریه صحیح برایش تدوین شود. اگر این کار صورت گیرد انقلاب ما ۵۰۰ سال دیگر ادامه پیدا میکند ولی الان متأسفانه این امر در کلاسها صورت نمیگیرد.
ما با دین بازی نکردیم
سعیدی افزود: در متون روانشناسی غربی به دلیل عملکرد ضعیف کلیساها و کشیشها در گذشته فرد از ابتدا با خدا دشمن میشود و وقتی این موضوع ترجمه میشود دانشجویان ایرانی کلیساها را به مساجد و حوزهها تجویز میکند. کلیسا با دین خدا بازی کرد ولی ما حق این کار را نداریم و همچنین کاری هم نکردهایم.
نماینده ولی فقیه در سپاه در خصوص ویژگیهای مکتب لیبرالیسم گفت: انسانخدایی ، عقلگرایی تجربی، مطلق گرایی علمی، انکارمتافیزیک، تکیه بر اصالت سود و لذت، تفسیر مادی از مدیریت، نگاه کمالی به آزادی، اصالت تجربه در علم از ویژگیهای مکتب لیبرالیسم است.
سعیدی خاطرنشان کرد: خدامحوری، اتکا بر اصالت کمال، کمال بر دیده آزادی در برابر کمال هدفی، جامعیت در نگاه دین، اصول گرایی در مقابل تسامح، آزاداندیشی به جای اباهی گری، مشروعیت الهی و مقبولیت مردمی، مردمسالاری دینی به جای دین مردمسالار، تولید مشروعیت الهی و قدرت مردمی از جمله ویژگیهای مکتب اسلامی است.
وی در پایان با اشاره به نقش اساتید دانشگاهی در علوم انسانی گفت: اساتید سکولار و دگراندیش نمیتوانند تغذیه هویت دینی کنند و متأسفانه ما از این اساتید در دانشگاه امام صادق(ع) و دفتر تبلیغات حوزه قم هم ضربه خوردیم.
محسنی اژهای از اجرای احکام ۱۵ زندانی حوادث سال ۸۸ خبر داد و افزود: احکام این مجرمان قطعی شده و به زودی اجرا میشود.
به گزارش آفتاب، غلامحسین محسنی اژهای عصر دوشنبه در هشتمین نشست خبری خود با بیان اینکه دادگاه تجدیدنظر حکم ۱۵ نفر از زندانیان حوادث سال گذشته را قطعی کرده است، گفت:در این احکام مجرمان به ۶ ماه تا ۴ سال حبس، محرومیت در برخی موارد و همچنین حبس تعزیری و شلاق محکوم شدهاند.
هفته گذشته و طی تماسی تلفنی، پدر مجید دری به اداره اطلاعات کرج احضار شد و در خصوص اطلاع رسانی خانواده این دانشجوی محروم از تحصیل ، مورد تهدید قرار گرفتند .
براساس گزارش های رسیده به کلمه، مسئولان اداره اطلاعات کرج ضمن تهدید پدر این دانشجوی زندانی و محروم از تحصیل وی را مجبور به امضای تعهدنامه مبنی بر عدم اطلاع رسانی در خصوص مظالم روا داشته شده بر پسرشان ، کردند.
در ادامه، ماموران اداره اطلاعات کرج، در حضور آقای دری، بصورت تلفنی مادر ” مجید دری ” را نیز احضار کردند و ضمن دیکته کردن متن تعهدنامه به آنها گفتند : در صورت هرگونه اطلاع رسانی در باره وضعیت مجید دری، وی را به زندان اهواز تبعید خواهند کرد و همین امر موجب عدم اطلاع رسانی خانواده آقای دری در این خصوص بوده است .
مجید دری، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه علامه در شرایط بسیار سختی دوران حبس در تبعید خود را می گذراند و تنها روزی چند دقیقه حق مکالمه تلفنی با خانواده اش را دارد .
خانواده دری بارها از طریق قانونی پیگیر وضعیت پرونده پسرشان بوده اند اما مسئولان قوه قضائیه ضمن اذعان به عدم استقلال قضائی، حتی از دریافت متن تظلم خواهی این خانواده که خطاب به قوه قضائیه نوشته شده بود، خودداری کرده اند.
مجید دری بارها و بارها از اقدام خلاف فانون قاضی پیر عباسی در جلسه دادگاه و عدم اجازه دفاع به وی از اتهام محاربه و صدور حکم بر مبنای همین اتهام در جلسه آخر، به دادستان و قوه قضاییه شکایت برده است اما تاکنون تلاش وی و خانواده اش مبنی بر پیگیری قضایی اقدام خلاف قانون این قاضی در دادگاه انتظامی قضات بی نتیجه بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر