ایمایان
۱- جنبشهای اخیر مردم منطقه حقطلبانه، آزادیخواهانه و ضدّ ظلم و سلطه است پس امریکا و اسرائیل آنرا نمیپسندند ولی چارهای جز کنارآمدن با آن ندارند.
۲- واکنش اوّلیّهی کشورهای دیکتاتور منطقه به انقلاب ایران در سال ۵۷ مشابه انقلاب تونس بود، پذیرش با ترس و انفعال (از ترس سرایت) امّا به نظر میرسد با گسترش آن به مصر، در اتّخاذ یک واکنش مناسب دچار سردرگمی شدهاند.
۳- دموکراسی در ایران الگویی بالفعل و خطری بالقوّه برای کشورهای منطقه است ولی یک حکومت سلطانی و تکصدایی، نه.
۴- برداشتن صدام نیز اشتباه بوش بود که الآن عربها به آن معترفند چون هم نظامی مردمیتر (با اکثریّت شیعیان) به نسبت گذشته روی کارآمد و هم یک دشمن پرادّعا ولی کمخطر برای اسرائیل نابود شد و هم اکثریّت مردم عراق، ضدّ سلطه بر کشور خود و دیگر کشورها هستند. سوریه نیز بنا به مصالح خود ضدّ اسرائیل است.( در زمان حیات حافظ اسد از جواد لاریجانی شنیدم که میگفت موضع اسد برای رضای خدا علیه اسرائیل نیست و اگر بترسد یا سفرهی آنطرف چربتر باشد لحظهای در وانهادن ما و فلسطین و لبنان درنگ نمیکند)
۵- سنگ بزرگ نشانهی نزدن است. یک راهحل رادیکال ولی نامحتمل برای بحران فلسطین بخت بسیار کمتری برای کامیابی دارد – و برای اسرائیل مطلوبتر است- تا یک راهحل میانهروانه ولی محتمل. حکومتی که خواهان نابودی اسرائیل باشد، برای اسرائیل بسیار بهتر است از کسانی که دو کشور کنار هم را بخواهند یا کار مردم فلسطین را به خود آنان واگذارند. (دوّمی را سازمان ملل تصدیق میکند ولی اوّلی را نه)
۶- ( در ادامهی نکتهی پنجم) چرا واکنشها به سخن خاتمی دربارهی انتخابات آزاد، بیشتر از واکنش به سخنان موسوی و کرّوبی بود؟ انتخابات آزاد راهی محتمل (هرچند بسیار اندک) و ممکن و قانونیست امّا خواهان تغییر همه چیز شدن، نه. یک راهحل محتمل ولی معتدل برای دیکتاتوری- داخلی یا خارجی- بسیار تهدیدکنندهتر است از یک راه حل قطعی، رادیکال ولی نامحتمل. پیشنهاد خاتمی برای دو کشور اسرائیلی و فلسطینی کنار هم و پیشنهاد موسوی در واگذاری امر فلسطین به مردم آن کشور، برای امریکا و اسرائیل بسیار خطرناکتر است از «اسرائیل باید نابود شود».
۷- حکومت سبزها را متّهم کرد که از حمایت غرب برخوردارند ولی چیزی جز اخبار بی بی سی و دیگر رسانهها به علاوه مشتی ادّعای واهی (کمک هفده میلیارد دلاری و ..) نشان نداد. بی بی سی در دوران انقلاب هم اخبار انقلاب را منعکس میکرد. اگر سبزها باید به وسیلهی برخی پیروان خود شناخته شوند، در دوران انقلاب هم طیف وسیعی از عقاید انقلاب کردند ولی رهبری اصلی در نهایت به آن جهت داد.
۸- خاتمی به این دلیل در دوران ریاست جمهوری خود از سوی غربیان پذیرفته نشد که لبخند میزد و خواهان گفتگو بود بلکه قدرت مردم و رأی اکثریت قاطع آنان بود که او را در عرصهی بینالمللی تثبیت میکرد. حرفی که از زبان مردم زده شود (خواهان نیروی صلحآمیز اتمی بودن یا مشکل فلسطین یا ...) بسیار قویتر و اثرگذارتر است از یک عده افراد محدود در کاست قدرت.
۹- امریکا و اسرائیل به سه دلیل طرفدار حکومت مردمسالاری در ایران نیستند، یکی اینکه جرقهای برای سرنگونی دیگر حکومتهای سازشکار منطقه است ( در گذشته ملّی کردن نفت همین کار را کرد و امروز هم موسوی به درستی اعتراضات اخیر را پیامد اعتراضات ایران میداند نه آنگونه که برخی فکر میکنند، برعکس باشد) و دوّم اینکه راه حلی بهتر و خطرناکتر- از دید آنان- برای مشکل اسرائیل دارد (چون مبتنی بر قطعنامههای سازمان ملل است) و سوم اینکه فرصت داشتن یک «دشمن» را- برای توجیه اعمال خود- از آنان میگیرد.
۱۰- پس ما در ایران با سه الگوی حکومتی مواجه هستیم:
یک. رژیم شاهنشاهی (دوستدار اسرائیل، پایگاه امریکا در منطقه و ...) که دارای اوّلین درجهی اولویّت برای امریکا بود.
دو. حکومت ولایی مطلقه ( دشمنی با امریکا، نابودی اسرائیل، انکار یهودسوزی و...) دارای دوّمین درجه اولویّت در قیاس با الگوی آخر.
سه. حکومت مردمسالاری (عدالت و آزادی برای خود و دیگران، اذعان به نقش محوری سازمان ملل، بهرهمندی یکسان و بیتبعیض ملّتها از امکانات و فرصتها) نامطلوب برای نظام سلطه و حکومتهای دستنشانده و دیکتاتور.
علیرغم دوبرابر شدن هزینه صدور پروانه اشتغال
وزارت کار در اطلاعیهای شرایط جدید صدور پروانه اشتغال برای اتباع خارجی را اعلام کرده به نحوی که از این پس اتباع بیگانه شاغل در ایران که عموماً از کشور افغانستان هستند باید به جای 70 هزار تومان سال گذشته، 140 هزار تومان بپردازند یعنی هر کارگر خارجی متقاضی کار در ایران اگر بخواهد اشتغال خود را قانونی کند باید 140 هزار تومان بابت صدور پروانه اشتغال خود بپردازد.
مشاور کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور معتقد است «به جای اجرای قانون در مورد اشتغال اتباع بیگانه به دنبال افزایش قیمت صدور پروانه کار آنها هستیم» و میگوید: «وقتی ما به صورت سالیانه قیمت صدور پروانه کار اتباع بیگانه را تعیین و اعلام میکنیم، میخواهیم بگوییم کسانی که شرایط کار در بازار ایران را ندارند بیایند پروانه بگیرند».
حمید حاج اسماعیلی تاکید میکند: «این نوع برنامه ریزی به ساماندهی اشتغال اتباع بیگانه ختم نمیشود».
به گفته وی، «اگر افزایش نرخ صدور کارت اشتغال به عنوان ابزاری برای کنترل و خروج اتباع بیگانه از کشور باشد به هیچ وجه کمکی به نیروی کار داخلی و ایجاد فرصتهای شغلی برای آنها نمیکند».
حاج اسماعیلی، اجرای مواردی که قانون کار به آنها پرداخته است را راهکار حل مشکل ساماندهی نیروی کار خارجی میداند تصریح میکند: «عادت کردن برخی کارفرمایان به اجحاف در حق کارگر غیرمجاز خارجی مانند نپرداختن بیمه وی، سنوات، عیدی، پاداش و حقوق مناسب باعث تسری این رفتار به کارگران داخلی خواهد شد».
مهمترین ابزار و تلاش وزارت کار برای جلوگیری از حضور غیرقانونی کارگران خارجی تاکنون انجام بازرسیهای دورهای و ماهیانه از کارگاهها بوده است.
گزارشهایی نیز به صورت ماهیانه توسط ادارات کل کار و امور اجتماعی استانهایی که نیروی کار غیرمجاز خارجی بیشتری در آنها سکونت دارند، منتشر میشود. جریمه نقدی و حبس تعلیقی و قطعی مهمترین اقدامی است که توسط وزارت کار در مورد به کارگیری اتباع بیگانه اعمال میشود.
مفید نبودن اعمال سیاستهای تنبیهی و قهری وزارت کار حتی در زمان معرفی کارفرمایان متخلف به مراجع قضایی که عموماً به جریمههای نقدی متخلفین میانجامد، باعث اصرار کارفرمایان متخلف به این امر و به کارگیری نیروی کار خارجی غیرمجاز به جای کارگران و متقاضیان کار داخلی میشود.
منبع: مهر
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه میگوید نامه محمود احمدی نژاد به نمایندگان مجلس و انتقادش از روسای قوه قضائیه، مجمع تشخیص مصلحت و مجلس در خصوص موضوع بانک مرکزی، پاسخ حقوقی دارد، اما مصلحت بر این است که این مسائل عمومی نشود.
چندی پیش محمود احمدینژاد در نامهای سرگشاده، مقامهای ارشد قوای مقننه، قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت را متهم کرد که در پی مخدوش کردن وظایف قوه مجریه هستند.
غلامحسین محسنی اژهای که امروز در نشست خبری سخن میگفت، درباره نامه احمدینژاد گفت: «نامه رئیس جمهور پاسخ دارد، پاسخ حقوقی هم دارد و مطالبی که استناد داده شده نیز قابل جواب است اما در این شرایط این مباحث باید در حوزه کاری خود مطرح شود.»
وی افزود: «ما همه باید تلاش کنیم تا انسجام در کشور تقویت شود و مسائلی که مورد نقد و انتقاد است را در داخل جلسات، از جمله جلسه سران سه قوه حل کنیم و مسائلی که به عامه مردم ارتباط ندارد را به میان مردم نکشانیم.»
«زهرا بهرامی قاچاقچی بود»
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگر از صحبتهای خود با اشاره به اعتراض هلند نسبت به اعدام زهرا بهرامی، شهروند ایرانی-هلندی گفت، این اعتراض را دخالت در امور داخلی ایران تلقی کرد و گفت: «تعجب میکنم کسانی که داعیه مبارزه با مواد مخدر دارند چطور از یک قاچاقچی حمایت میکنند.»
وی در ادامه با تأکید بر این که خانم بهرامی به یک «جریان قاچاق بینالمللی» وصل بوده، افزود: «این فرد سه اسم داشته و با پاسپورت جعلی وارد ایران شده و روزی که دستگیر شد در دو مرحله از وی مواد مخدر کشف شد.»
زهرا بهرامی، شهروند ایرانی- هلندی به دنبال اعتراضهای روز عاشورا به اتهام «جرایم امنیتی» بازداشت شد و در نهم بهمن ماه به اتهام «فروش و نگهداری مواد مخدر» اعدام شد.
«صدور حکم اعدام برای دو تن از فعالان شرکتهای هرمی»
سخنگوی قوه قضائیه همچنین اعلام کرد که برای دو تن از فعالان شرکتهای هرمی که در امور «سمعی و بصری» فعالیت میکردند حکم اعدام صادر شده است.
وی تأکید کرد که بر اساس قانون مبارزه با اخلال گران نظام اقتصادی، اگر فردی قصد ضربه زدن به کشور را داشته باشد، حکمش اعدام است.
آقای اژهای در ادامه اعلام کرد که در تهران، در یک نوبت، «۲۰ شرکت هرمی» شناسایی و در یک مرحله «۳۰۰ نفر» دستگیر شدند که برخی از آنها «با قرار مناسب»آزاد شدهاند و برخی همچنان در بازداشت به سر میبرند.
روز گذشته گزارش شد که در یک عملیات «ضربتی» هزار نفر از اعضای شرکتهای هرمی دستگیر شده و ۵۰ محل فعالیت این شرکتها پلمب شدند.
منبع: ایسنا و رادیو فردا
معاون فرهنگی وزارت ارشاد خطاب به کتابفروشیها:
بهمن دری با ادعای این که «چند کتابفروشی که در آستانه تعطیلی قرار گرفتند دنبال سودآوری بودند تا ترویج کتابخوانی» افزود: «آنها با هدفمندی یارانهها و جلوگیری هوشمندانه معاونت امور فرهنگی از افزایش قیمت کتاب درصدد برآمدند شغلشان را تغییر دهند.»
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد که در گفتگویی با رادیو سراسری ایران موضع رسمی وزارت ارشاد اسلامی را درباره تعطیلی کتابفروشیها اعلام میکرد گفت: «نحوه اعلام خبر تعطیل شدن کتابفروشیها طبیعی و عادی نبود و حکایت از زمینهسازی قبلی عدهای با اغراض غیر فرهنگی بود که گذشت زمان صحت موضوع را ثابت کرد.»
وی در ادامه مدعی شد: «موج سواری یکی ـ دو باب از کتابفروشیها که از قضا ناشر هم هستند و تعداد آنها حتی از انگشتان یک دست هم تجاوز نمیکند، به دلیل نوع عملکرد و تخلفات صنفی و اداریشان است که درصدد بودند تخلفات خود را در سایه اخبار و اقدام جدید پنهان نمایند.»
دری همچنین با بیان این که «اساساً این عده فرقی بین مثلاً خواربار فروشی و بنگاه معاملات ملکی و کتابفروشی قائل نیستند» گفت: «اعلام تعطیلی برخی از کتابفروشیها زنجیرهای از بازی رسانهای است که البته هوشیاری وزارت ارشاد باعث شد این موضوع به فرجامی که سناریوی آن از پیش طراحی شده بود، نائل نشود.»
وی در پاسخ به این که «برخی از این کتابفروشیها به هیچ وجه انتقادی از معاونت امور فرهنگی نداشتند اما شرایط اقتصادی و مشکلات مالی سبب شده تا دچار ورشکستگی شوند»، گفت: «ما از این دسته از کتابفروشیها حمایت کرده و خواهیم کرد.»
دری همچنین از تلاش برای معافیت مالیاتی کتابفروشیها خبر داد اما در عین حال تصریح کرد: «اساساً فعالیت کتابفروشیها تحت نظارت وزارت ارشاد نیست و مجوز فعالیت خود را از مجمع امور صنفی دریافت میکنند.»
وی در پایان گفت: «این اقدامات شوکی بود که تأثیر مثبت هم داشت و به رونق خرید کتاب از سوی مردم در یکی دو هفته اخیر انجامید که این موضوع در رسانهها نیز بازتاب یافته است.»
ناشرین و کتابفروشیها پیشتر از افت فروش کتاب سخن گفته بودند و علت آن را به ویژه بخشنامههای جدید ارشاد و تأخیر در دادن مجوز به کتابها عنوان کرده بودند. جعفر همایی مدیر نشر نی و کتابفروشی وابسته به آن نیز در یادداشتی طنز ادعای ورشکستگی کتابفروشیها به دلیل قطع یارانهها را تکذیب کرده بود. (+)
منبع: ایلنا، شرق
مدیرعامل شرکت کشتیرانی در نامهای به سازمان بورس:
محمد حسين داجمر، مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامهای به سازمان بورس اعلام کرده است که کشتیرانی جمهوری اسلامی تا پایان آذر 89 تنها 2 ریال سودآوری داشته است.
آقای داجمر در اين نامه آورده است: «پيش يبني در آمد هر سهم براي سال مالي منتهي به 31 خرداد ماه 1390 با سرمايه 8 هزار ميليارد ريال مبلغ 94 ريال اعلام شده بود که طي 6 ماهه منتهي به سال مالي تنها 2 ريال آن را محقق کرده است.»
به گزارش ايسنا، 2،5 درصد از سهام شركت كشتيراني بدون رعايت سهام شناور آزاد در 29 ارديبهشت 87 و به قيمت 250 تومان وارد بورس شد و بعداز گذشت دو سال بدون انجام عرضه خرد و تدريجي سهام اين شركت با قيمت 145 تومان در حال معامله است.
به گفته مدير عامل شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي، بهاي تمام شده خدمات ارائه شده در پيش بيني اوليه 704 ميليارد و 458 ميليون ريال برآورده شده بود که در 6 ماهه اول اين هزينهها به دليل هزينه سفرهاي ناتمام سال قبل به 732 ميليارد و 77 ميليون ريال رسيد که در پيش بيني جديد اين هزينهها تا پايان خرداد 1390 به 938 ميليارد و 621 ميليون ريال تعديل شد.
منبع: ایسنا
علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص مسایل مربوط به «تحول در علم انسانی» انتقاد کرد.
آقای سعیدی که امروز در همایش «تحول در علوم انسانی» میگفت، با اشاره به ضعف جمهوری اسلامی در «نقد مکاتب علوم انسانی در غرب» گفت: شورای انقلاب فرهنگی در طول این 30 سال چه کرده است؟ چرا باید اجازه دهیم فرهنگ اصیلمان این طور مثله شود؟
شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از نهادهای حکومتی ایران است که پس از انقلاب با فرمان آیتالله خمینی تشکیل شد. «گسترش نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه و تقویت انقلاب فرهنگی و اعتلای فرهنگ عمومی و تزکیه محیطهای علمی و فرهنگی از افکار مادی و نفی مظاهر و آثار غربزدگی» از جمله اهداف این شورا اعلام شده است.
سعیدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همانطور که سپاه در دفاع مقدس خطشکن بوده، در عرصه ورود به حوزه تحول در علوم انسانی و اسلامی کردن دانشگاهها نیز گامهای بلندی برخواهد داشت.
وی با بیان اینکه آیا درست است که کتب علوم انسانی یک نظام اسلامی مبتنی بر اندیشه لیبرالیسم و اصالت انسان باشد؟ تصریح کرد: وحی به طور کامل از متون علوم انسانی غرب حذف شده است و این بزرگترین چالش این متون است و در این متون عقل حدود 20 درصد اعتبار و کارایی دارد.
سعیدی با بیان اینکه حدود 300 سال است که نظریه ژان ژاک روسو در دانشگاهها تدریس میشود، خاطرنشان کرد: این نظریهای است که انتهای آن بنبست است و سرکار آمدن امثال بوش به روسونی و سارکوزی که کارهای ننگشان هر روز بیشتر می شود حاصل نظریه ژان ژاک روسو است. این نظریه باید برای دانشجویان نقد شود.
نماینده ولی فقیه در سپاه در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: اگر ما مبانی اسلامی را به درستی درک کنیم و به آن عمل کنیم خیلی بیشتر از غربیها طلبکار میشویم. ما نتوانستیم دکترین پیامبر را درست باز کنیم و توضیح دهیم.
وی در پایان با اشاره به نقش اساتید دانشگاهی در علوم انسانی گفت: اساتید سکولار و دگراندیش نمیتوانند تغذیه هویت دینی کنند و متأسفانه ما از این اساتید در دانشگاه امام صادق و دفتر تبلیغات حوزه قم هم ضربه خوردیم.
منبع: مشرق
مقامهای قضایی برای آزادی نازنین خسروانی روزنامه نگار زندانی، وثیقهای 300 میلیونی تعیین کردهاند.
منابع خبری نوشته بودند در صورت تودیع این وثیقه احتمال دارد خسروانی عصر امروز (دوشنبه) از زندان اوین آزاد شود اما تا این ساعت (8 شب به وقت تهران) هنوز خبری مبنی بر آزادی وی گزارش نشده است.
وی یازدهم آبان ماه گذشته توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شد و قاضی پیرعباسی رییس شعبه 26 دادگاه انقلاب گفته دادگاه او قرار است به زودی برگزار شود. دادستان تهران نیز مدتی پیش ادعا کرد که اتهامهای خانم خسروانی امنیتی است.
نازنین خسروانی در زمان فعالیت مطبوعاتی خود با روزنامههایی چون نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران و سرمایه همکاری داشته است.
منبع: جرس
سفر از پیش اعلام شده علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جدید ایران به اتیوپی لغو شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دلیل لغو این سفر را «لزوم حضور آقای صالحی در جلساتی مهم درباره مسائل سیاست خارجی» عنوان کرد.
یک روز پیش از این و پس از رای اعتماد نمایندگان مجلس به صالحی برای تصدی پست وزارت امور خارجه، رسانههای ایران اعلام کردند که وزیر خارجه جدید ایران، به عنوان اولین سفر رسمی در این سمت به اتیوپی سفر میکند.
هدف از سفر وی به اتیوپی، شرکت در شانزدهمین نشست سران اتحادیه آفریقا با موضوع تحولات کشورهای تونس، سودان بود.
ایران در موضعی رسمی در برابر تحولات مصر و گسترش روزافزون اعتراضها به رهبران این کشور، این اعتراضها را «حرکتی عدالتخواهانه» توصیف کرده و از رهبران مصری خواسته «صدای مردم خود را بشنوند و به خواستههای آنها عمل کنند».
رسانههای دولتی ایرانی هم تحولات اخیر در کشورهای تونس و مصر را ادامه بازتاب انقلاب بهمن ۱۳۵۷ ایران در این کشورها خواندهاند.
روابط سیاسی ایران و مصر از بیش از ۳ دهه پیش با حکم روح الله خمینی، قطع شده و تلاشهای دولت محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد برای از سرگیری این روابط ناکام بوده است.
منبع: بیبیسی فارسی
رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران:
رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران اعلام کرد بیماری مشمشه شیرهای معدوم باغ وحش ارم تائید نشده بود و آنها نباید کشته می شدند.
به گزارش خبرگزاری محیط زیست، دکتر پیام محبی با اعلام این خبر افزود: برخی افراد غیر کارشناس از روی بی اطلاعی گفته بودند که این شیرها به بیماری مشمشه مبتلا شده اند در نتیجه باید کشته شوند تا دیگر حیوانات را آلوده نکنند اما این گونه نبود.
وی در ادامه گفت: دکتر باغ وحش هم بر این عقیده بوده که این بیماری برای آنها مسجل نشده و سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی طی جلسه ای خود این تصمیم را گرفتند و شیران را کشتند.
در واکنش به سخنان آقای محبی، امیر الهامی مدیر باغ وحش ارم گفت: کسانی که این گونه اظهار نظر کرده اند لابد اطلاعات بیشتری دارند بهتر است از خود آنان سوال کنید.
وی در گفتگو با خبرگزاری محیط زیست با تاکید بر این نکته که قبلاً گفتنیها را گفته، افزود: «این اظهار نظرها خطرناک است»
این درحالیست که دکتر هومن ملوک پور، یکی از اعضای تیم درمانی ببرهای سیبری نیز کشتن شیرهای باغ وحش ارم را اقدامی اشتباه دانسته است. ملوک پور با تاکید بر اینکه بیماری شیرهای باغ وحش تهران قابل درمان بود در وبلاگ خود نوشته است: «شیرهای باغ وحش تهران را به جرم بیمار بودن و به جرم خوردن گوشت خر و الاغ آلوده کشتند، بیماری که قابل درمان بود. چندی پیش بود که همه شان را بیهوش و از آنها نمونه برداری کرده بودیم.»
چند روز بعد از مرگ ببر نر سیبریایی مدیران باغ وحش تهران «از بیم همهگیری بیماری مشمشه» 14 شیر این باغ وحش را با شلیک گلوله کشتند.
منبع: خبرگزاری محیط زیست
پیشینه:
14 شیر باغ وحش ارم با شلیک گلوله كشته شدند
سازمان دیدهبان حقوق بشر روز یکشنبه نسبت به افزایش اعدامها در ایران ابراز نگرانی کرد و تخمین زد که در سال ۲۰۱۱، تعداد افراد اعدام شده در ایران میتواند به «بیش از هزار تن» برسد.
سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه این سازمان به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر اعدامها در ایران با سرعت کنونی پیش برود، مقامات «به راحتی» تا پیش از به پایان رسیدن سال ۲۰۱۱، «بیش از هزار نفر» را در ایران اعدام خواهند کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه در سال ۲۰۱۰ دستکم ۱۷۹ نفر و تنها در یک هفته گذشته ۱۷ نفر در ایران اعدام شدهاند.
همچنین بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل، ایران در سال ۲۰۰۹، با اعدام دستکم ۳۸۸ نفر، پس از چین و عربستان سعودی بیشترین حکم اعدام در جهان را به اجرا رسانده بود.
بر اساس اخبار منتشر شده در خبرگزاریهای جمهوری اسلامی، در ۴۰ روز گذشته ۶۸ نفر در ایران اعدام شدهاند اما سازمان دیدهبان حقوق بشر تخمین میزند که در این مدت دستکم ۷۴ نفر به دار آویخته شده باشند.
این سازمان در گزارش جهانی سال ۲۰۱۱ خود که در روزهای اولیه بهمنماه منتشر شد، اعلام کرد که نقض حقوق بشر در ایران، در سال گذشته میلادی، با افزایش اعدام، شکنجه و ارعاب، بحرانیتر از گذشته شده است. (+)
چندی پیش کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران نیز در بیانیهای اعلام کرد دولت ایران در سال جدید میلادی به طور متوسط هر هشت ساعت یک نفر را اعدام کرده است.
منبع: رادیو فردا
دستگاه قضایی ایران یک فرمانده محلی سابق سپاه پاسداران در استان خوزستان را به اتهام ادعای ارتباط با امام دوازدهم شیعیان اعدام کرده است.
به گزارش وبسایت مشرق، علی غرابات با حکم دادگاه به اتهام ارتداد و همین طور «ترغیب به فساد» طبق مواد ۵۱۳، ۶۳۹ و ۶۴۰ قانون مجازات اسلامی به اعدام محکوم و حکم آن اجرا شده است.
بر اساس این گزارش آقای غرابات پس از اعلام ادعای ارتباط با امام دوازدهم شیعیان در شهر سوسنگرد بازداشت شد و پس از صدور حکم اعدام در فردای اربعین حسینی در بامداد چهارشنبه ۶ بهمن ماه جاری در زندان کارون اهواز به دار آویخته شد.
وبسایت تغییر نیز گزارش داده، خانواده آقای غرابات روز شنبه در گفتگوی تلفنی با العربیه خبر اعدام وی را تایید کرده اند اما تاکنون موفق نشدند جسد وی را تحویل بگیرند.
این گزارش میافزاید یکی از اعضای این خانواده که نخواست نامش فاش شود تاکید کرد «ما خبر اعدام عبدالرضا را از رسانه ها شنیدیم.»
او افزود: «نظام خود مروج افکار امام زمانی است و احمدی نژاد بارها از تلویزیون بطور مستقیم وغیر مستقیم از ارتباط با امام زمان گفته است … چرا فقط فرزند ما اعدام می شود.»
ایران یکی از بالاترین موارد اعدام در جهان را دارد. چندی پیش کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران در بیانیهای اعلام کرد دولت ایران در سال جدید میلادی به طور متوسط هر هشت ساعت یک نفر را اعدام کرده است.
منبع: تغییر و مشرق
کِلِمِنس وِرگین / ولت آنلاین
مترجم: ح.پدرام (از آلمانی)
ایران در جهان
با نکته های مثبت شروع کنیم: خشم توده های عرب در مصر و تونس متوجۀ مظنونانِ همیشگی نیست. اسرائیل نقشی ندارد، پرچم آمریکا را به آتش نمی کشند یا شعارهای ضد غربی سرنمی دهند. حکومت هایِ خودی هدف اعتراض ها هستند. زنی تظاهرکننده خطاب به روزنامه نگاران در قاهره فریاد زد: «ما می خواهیم مثل شماها زندگی کنیم.» اینان آن توده های عرب نیستند که غرب یاد گرفته از آنها در هراس باشد.
با این وجود در این سوی مدیترانه با احساسی دو گانه به نیل نگریسته می شود. غرب هنوز انقلاب ایران را در سال های ۱۹۷۹/۱۹۷۸ خوب به خاطر دارد. در آن زمان افکارعمومی اروپا از سرنگونی شاه خوشحالی کرد. اما در پایان ایرانی ها نه دمکراسی که دیکتاتوری مذهبی به دست آوردند. و تهران شد صادرکنندۀ بی ثباتی در منطقه. امروز آزادی ایرانی ها از هر زمان دیگر کمتر است، حکومت مهمترین حامی سازمان های تروریستی در سراسر جهان است و در پی سلطه گری در منطقه – و نیز در پی بمب. تعجبی ندارد اگر دست اندرکاران سیاست خارجی در غرب صحبت رخدادهای مصر که می شود ابتدا نفس بلندی می کشند.
تونس اهمیت راهبردی ندارد، اگر مردمش در تلاشند چیزی را بیازمایند موی دماغ کسی نمی شود. اما مصر یکی از مهمترین بازیگران در منطقه و طرفِ حساب ایران است.
مبارک در کناراسرائیل قابل اعتماد ترین متحدغرب در خاورمیانه بود و لنگر ثبات محسوب می شد. و اکنون همه چیز دچار بی تعادلی شده است.
بویژه آمریکایی ها در موقعیتی ناخوشایند هستند. باید بعد از انقلاب ایران خود را سرزنش می کردند که چرا رئیس جمهور جیمی کارتر در آخرهای دهۀ هفتاد اینقدر ساده اندیش بود که گذاشت شاه سقوط کند و کار دست روحانیون بیفتد. بعد وقتی در ابتدای دهۀ نود اسلام گرایان در انتخابات الجزایر برنده شدند غرب جانب حکومت را گرفت. از اینرو امروز اغلب غرب را نیز برای جنگ داخلی الجزایر که جان حدود ۱۰۰ هزار انسان را گرفت مقصر می دانند.
بنابراین نه ایران و نه الجزایر مثال خوبی نیستند که غرب برمبنای آنها بتواند در مقابل قیام مردمِ مصر موضع بگیرد. بویژه که معلوم نیست آیا سرنگونی مبارک اخوان المسلمین را سر قدرت خواهد آورد یا نه، گرچه اینان در بین گروه های مخالف از همه بهتر سازماندهی شده هستند.
در حالیکه خبری از اروپایی ها نیست آمریکا در حال حاضر میانه روی می کند. از سویی آمریکا نمی خواهند چون کشوری جلوه کند که می گذارد بهترین متحد خود با وزش اولین باد مخالف سقوط کند – و کسی چه می داند، شاید حکومت ماند و آدم مجبور شد باز هم با فرعون قاهره همکاری کند. از سوی دیگر در ژن آمریکایی نیست که در مقابل جنبش های دمکراسی خواهی قرار گیرد. از این گذشته نمی خواهند خشم مردم را متوجه خود کنند و در تلاشند در فکر فردای بعد از سقوط احتمالیِ حکومت مصر هم باشند. راه رفتن روی لبۀ تیغ.
اسرائیلی ها این رویدادها را از همه منفی تر ارزیابی می کنند. برای آنها سازمان های تروریستی حماس و حزب الله در مرزهای این کشور کافی است. این احتمال که در قاهره نیز اخوان المسلمینِ ضد اسرائیل و ضد یهود بر سرقدرت بیاید زنگ خطر را در اسرائیل به صدا در آورده است. بویژه که همکاری امنیتی با مبارک خوب انجام می شود. هر دو طرف علاقه مندند حماس در غزه رشد نکند. از این گذشته اسرائیلی ها متقاعد شده اند که توده های عرب پیوسته ضد اسرائیلی تر از حاکمان غرب گرای خود هستند. از اینرو اسرائیل دولت هایی را که باید بیشتر به خواست مردم توجه کنند خطرناک ارزیابی می کند.
نگرانی های اسرائیل بدون دلیل نیست. البته در حال حاضر نباید ترسِ لغو قرارداد صلح را بین مصر و اسرائیل داشت. اما تصورش سخت است که حاکمان جدید در قاهره مرز غزه را همانگونه ببندند که مبارک انجام می دهد. چنین موقعیتی از چشم ایران دور نخواهد ماند که هم اکنون نیز مقدار زیادی سلاح به غزه قاچاق می کند. اما اگر قرار باشد این سلاح ها نیز همچون زرادخانۀ موشکی حزب الله در لبنان که از سوی ایران تحویل داده شده است خطر مشابهی برای اسرائیل باشد در اینصورت اسرائیل مجبور خواهد بود نوار غزه را دوباره اشغال کند. زیرا غزه بیش از اندازه به مراکز پرجمعیت و مناطق مهم اقتصادی کشور یهود نزدیک است.
بنابراین اسرائیل در کوتاه مدت علاقۀ زیادی دارد که وضعیت موجود در خاورمیانه حفظ شود. اما در بلند مدت چگونه است؟ دشمنی مردم عرب که اسرائیل آنقدر نگران آن است بعضاٌ نتیجۀ تبلیغاتِ هدفمند حاکمان کشورهای عربی است. در حالیکه برخی از آنها در خارج با اسرائیل همکاری دارند در داخل اجازه می دهند که رسانه های دولتی علیه اسرائیل تبلیغات به راه بیندازند و غرب را مسئول بدبختی جهان عرب قلمداد کنند. این روش سوپاپ امنیت حکومت ها شد تا «خالی کردن خشم» جوامع خود را ممکن سازند. به هیچ رو معلوم نیست که جوامع آزادتر و بازتر عرب به این ساز-و-کار در آینده احتیاج داشته باشند – بویژه اگر مشکل فلسطینی ها حل شود و دیگر بعنوان وسیله در اختیار تحریک کنندگان قرار نگیرد.
در هر صورت تاریخ هم برای نگرانی در کوتاه مدت و هم برای امید در دراز مدت شواهدی به دست می دهد. واقعاٌ هم در گذشته بسیار نادر بوده که دمکراسی ها با یکدیگر جنگ کرده باشند. برعکس، آمار نشان می دهد کشورهای در آستانۀ تحول اغلب دنبال سیاست خارجی تهاجمی هستند.
از این گذشته می توان شاهد بود که جوامعِ عرب با وجود میزان زیاد خشم نسل جوان آهسته آهسته قهرمانی گری را پشت سر می گذارند و وارد دوران پسا مدرن می شوند. هرچه باشد ۲۰ میلیون از ۸۰ میلیون جمعیت مصر اینترنت دارند. و این نسل که اکنون قیام کرده رویاها و آرزوهایی دارد که مطابق الگوی غربی است. این جوانان دیگر نمی خواهند در خدمت ایدئولوژی باشند – و خیلی ساده دنبال زندگی بهتر هستند. بعلاوه می توان در مصر انتظار داشت که ارتش جلوی اسلام گرایی را بگیرد.
اما اگر مبارک سقوط کند و مصر برای سال ها به خود مشغول شود بر موازنۀ قدرت در خاورمیانه چه تأثیری می گذارد؟ این نگرانی وجود دارد که یک مصرِ ضعیف کمتر بتواند با قدرت طلبی روحانیون در ایران مقابله کند. نظامیان مصر در هر تغییر نقش مهمی بعنوان عامل قدرت و ثبات بازی می کنند و می کوشند کشور را از نظر خارجی ضعیف نکنند.
در دراز مدت مصر با دمکراسی یکسره سود می برد. زیرا واقعاٌ کشور مدتهاست که بر روی شاخه های در حال شکست قرار دارد و از نظر سیاسی و فرهنگی پیوسته نقش کمتری در منطقه ایفا می کند. تنها اصلاحات سیاسی و اقتصادی قادرند جلوی توقف روند توسعه را بگیرند و توان خلاق مردم را شکوفا کنند.
بنابراین هنوز نمی توان به این پرسش پاسخ داد که ناآرامی های مصر ایران را تقویت می کنند با تضعیف. در حال حاضر ایران فریاد پیروزی سر می دهد و این رخدادها را «قیام اسلامی علیه حکومت غربی و دین-جدا-خواه» می بیند. اما روحانیون از هیچ چیز بیشتر از دمکراسی واقعی در کشورهای عربی نمی ترسند. زیرا در این صورت باید به مردم خود توضیح دهند چرا اینها از عرب هایی که فارس ها خود را از نظر فرهنگی از آنها برتر می دانند حقوق کمتری دارند.
بنابراین سقوط حکومت در مصر که به لحاظ راهبردی مهم است غرب و بویژه اسرائیل را دچار چالش های بزرگی می کند. اما اگر آمریکا و اروپا همکاری کنند و این جوامع را در روندی مستمر به دوران مدرن رهنمون شوند در این صورت منافع غرب در دراز مدت تأمین است.
هاله سحابی فرزند عزتالله سحابی از فعالان زنان و عضو مادران صلح ايران، برای گذراندن محکومیت دو سال حبس خود به زندان اوین منتقل شد.
خانم سحابی از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام «تبليغ عليه نظام از طريق حضور مكرر در تجمعات غيرقانونی» و «اخلال در نظم عمومی» به دوسال حبس و پرداخت 300 هزار تومان جزای نقدی بدل از شلاق محكوم شده بود.
دادگاه تجدید نظر نیز این حکم را تائید کرده است.
سحابی سال گذشته و زمانی که برای اعتراض به مراسم تحلیف محمود احمدینژاد در مجلس در میدان بهارستان حاضر شده بود، توسط نیروهای امنیتی با ضرب و شتم بازداشت شد و مدتی را در بازداشت به سر برد.
منبع: میزان
محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، با تشکیل «وزارت امر به معروف و نهی از منکر» مخالفت کرد و گفت در صورت تشکیل چنین وزارتخانهای، «نقش مردم» در انجام این کار نادیده گرفته میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج مستضعفین، آقای نقدی روز گذشته با تاکید بر اینکه تاکنون «نتیجهای مطلوب» از فعالیت دستگاههای مسئول «امر به معروف و نهی از منکر» در ایران به دست نیامده، خواستار «آسیب شناسی» فعالیت این دستگاهها شد.
این در حالی است که مسئولان سازمان بسیج مستضعفین، این تشکیلات را یک نیروی مردمی دانسته و امر به معروف و نهی از منکر را از وظایف اصلی آن میدانند.
امور مربوط به امر به معروف و نهی از منکر، در حال حاضر به عهده «ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر» قرار دارد که از سال ۱۳۷۲ و به دستور آیتالله خامنهای تاسیس شده است.
محمود احمدینژاد پیش از انتخابات، لایحه تاسیس «وزارت امر به معروف و نهی از منکر» را به مجلس فرستاد، اما تشکیل این وزارتخانه پس از انتخابات ریاست جمهوری مسکوت ماند و به طور جدی دنبال نشد.
منبع: ایسنا و بیبیسی
ناصر صفاریان فیلمساز و منتقد سینما اعلام کرد با توجه به «محدودیتهای ایجاد شده و فضای خاص مدیریت جشنواره فیلم فجر» از داوری فیلمهای جشنواره امسال کنارهگیری میکند.
آقای صفاریان در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده، نوشته است: «متاسفانه شرایط به گونهای شده که دفع کردن و حذف کردن، شایستهتر از جذب کردن به نظر میرسد.»
این فیلمساز و منتقد سینما افزوده است: «با توجه به محدودیتهای ایجاد شده و فضای خاص مدیریت جشنواره امسال، عملا امکانی برای حضور و داوری مناسب از سوی این جانب وجود ندارد.»
ناصر صفاریان بهترین کار در چنین شرایطی را کنارهگیری از جشنواره فیم فجر اعلام کرده است.
صفاریان هفته گذشته از سوی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برای داوری فیلمهای جشنواره فجر امسال معرفی شده بود.
در جشنواره فیلم فجر امسال حسن عباسی نیز به عنوان یکی از داوران قرار است فیلمهای شرکت کننده در بخش مسابقه را ارزیابی کند.
منبع: ایسنا
پیشینه
حسن عباسی داور جشنواره فیلم فجر شد
در یک عملیات «ضربتی» هزار نفر از اعضای شرکتهای هرمی دستگیر شده و ۵۰ محل فعالیت این شرکتها پلمب شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این هزار نفر که در «۵۰ خانه تیمی در حوالی منطقه سعادتآباد تهران متمرکز بودند» دستگیر و تمامی اسناد و مدارک آنها مبنی بر فعالیت در شرکتهای هرمی ثبت و ضبط شد.
مأموران وزارت اطلاعات ماه گذشته نیز دو دفتر شرکت هرمی را توقیف و ۶۰ زن و مرد که به گفته آنان «به صورت مختلط» در این دفاتر حاضر بودند را دستگیر کردند.
در ماه آذر نیز مسئول بخش مبارزه با شرکتهای هرمی وزارت اطلاعات گفته بود: «۲۰ شرکت هرمی در ایران از آذرماه سال گذشته تا آذر امسال شناسایی و به طور ۱۰۰ درصد منهدم شده است.»
اردیبهشت ماه امسال هم احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی، از حمله این نیرو به ۴۰۰ دفتر شرکتهای هرمی در غرب شهر تهران و دستگیری صدها تن خبر داده بود.
منبع: مهر و رادیو فردا
پیشینه
دستگیری 295 نفر از اعضای شرکتهای هرمی
دانشجویان فعال در شبکههای هرمی اخراج میشوند
آلمان روز یکشنبه از جمهوری اسلامی خواست تا دو خبرنگار آلمانی زندانی در ایران را «فوراً» آزاد کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «زابینه لُویتهویسر-اشنارِنبرگر» وزیر دادگستری آلمان این درخواست را در مصاحبه با روزنامه «بیلد آم زونتاگ» مطرح کرد.
وی در این مصاحبه گفت: «از دولت ایران میخواهم تا امکان بازگشت این خبرنگاران را که از دهم اکتبر در حبس بهسر میبرند فوراً فراهم کند.»
«مارکوس هلویگ» و «ینس کخ»، دو خبرنگار نشریه آلمانی «بیلد آم زونتاگ»، روز ۱۸ مهرماه در حال مصاحبه با پسر سکینه محمدی آشتیانی، زن محکوم به سنگسار، به اتهام فعالیت روزنامهنگاری بدون مجوز در تبریز بازداشت شدند.
هفته گذشته، «ولف-روتهارت بورن»، معاون وزیر خارجه آلمان برای بحث در مورد آزادی این دو شهروند آلمانی به تهران سفر کرد اما به گفته «بیلد آم زونتاگ» نتیجهای از این سفر نگرفت.
گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان گفته است: «تا وقتی که دو هموطن ما به خانه برنگشتهاند از تلاش دست برنخواهم داشت.»
منبع: خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا
پیشینه
عذرخواهی ناشر آلمانی به آزادی دو خبرنگار کمک میکند
کمپین رسانههای آلمان برای آزادی دو خبرنگار بازداشتی در ایران
خبرگزاری فارس گزارش داده است طي روند ساماندهي انبارهاي كاخ گلستان، 23 حلقه فيلم متعلق به دوران مظفرالدينشاه بدست آمده است.
بر اساس این گزارش این فیلمها روز گذشته توسط مسئولان كاخ موزه گلستان رونمايي شد.
بار نخست در سال 1378 مجموعه 30 حلقه از فيلمهاي زمان مظفرالدينشاه پیدا شد که بخشي از آنها به منظور ترميم به كشور فرانسه ارسال شد. يكي از فيلمهايي كه پس از ترميم از فرانسه به ايران بازگردانده شده فيلمي 15 دقيقهاي با محتواي مستند است كه در مراسم رونمایی پخش شده است.
مسعود شريفي مدير كاخ موزه گلستان روز گذشته در یک نشست خبری گفت: پس از پيدا شدن اين فيلمها توسط يكي از كارشناسان موزه، موضوع به رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري منعكس و قرار شد به كارشناسي كه اين فيلمها را پيدا كرده است ارتقاي پست داده شود. به گفته وي اين فيلمها جزء نخستين فيلمهاي صامت ايران است.
«فيلمها ميتوانست داخل لوازم اسقاطي از موزه خارج شود»
آقای شریفی درخصوص نحوه پيدا شدن اين فيلمها گفت: اين فيلمها ميتوانست در صورت پيدا نشدن داخل لوازم اسقاطي برود و از موزه خارج شده و از بين برده شود اما خوشبختانه توسط كارشناس موزه پيدا شد كه به منظور ترميم به مركز ملي تحقيقات فرانسه (CNC) منتقل ميشود.
به گفته شريفي اين فيلمها از زمان قاجار در كشوهای مخفی یک میز کار قدیمی جاسازي شده بوده است.
فيلمهاي مظفرالدين شاه متعلق به سالهاي 1900 تا 1905 است
هلن اسديان مسئول مركز اسناد كاخ موزه گلستان در خصوص زمان ساخت اين فيلمها گفت: حدودا 111 سال از عمر اين فيلمها ميگذرد و ميتوانيم آنها را به سالهاي 1900 تا 1905 ميلادي نسبت دهيم.
خانم اسدیان درباره موضوعات اين فيلمها نيز گفت: مراسم رژه، عبور كالسكه مظفري به همراه خود مظفرالدين شاه، مراسم رسمي، رژه سربازان با پرچم شيرخورشيد، بندبازي سياهان، عمارت شمسالعماره، عبور سواران از رودخانه، بخشي از صحن حرم حضرت معصومه، صحنه تئاتري با نمايشنامه قرون وسطي، كالسكه مظفرالدين شاه در ميدان مشق بخشي از موضوعاتي است كه در اين فيلمها به آنها پرداخته شده است.
منبع: تابناک و فارس
رئیس سازمان زندانها در نامهای به رئیس شورای شهر تهران گفته است که حضور 30 هزار زندانی در تهران و استانهای همجوار، باعث مشکلات خاصی شده و آنها باید به عنوان «شهروند» محاسبه گردند.
به گزارش خبرآنلاین در نامه غلامحسین اسماعیلی، به مهدی چمران آمده زندانها به منزله شهرکهایی هستند که درون آن، ده ها هزار نفر ساکنند و محل مراجعه ده ها هزار نفر دیگر از شهروندان، شمرده می شود و باید اراضی و مکانهای بیشتری در تهران جهت ایجاد بازداتشگاه های جدید اختصاص یابد.
در این نامه علاوه بر اینکه، آماری از زندانیان و وضعیت زندانی شدن آنها ارائه می شود، فرآیندهای پذیرش و حبس افراد نیز مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفته است. خواندن بخشهایی از این نامه خالی از لطف نیست:
روند پذیرش محکومین در زندان اوین:
زندانیان جدیدالورود به مدت چند روز در قرنطینه زندان نگهداری و پس از انجام معاینات پزشکی و بیماریابی بر حسب نوع جرم، سن، جنس، محکوم یا متهم طبقهبندی میشوند. بیماریابی بدو ورود، درمان سوءمصرف مواد با متادون و سایر روشها، مبارزه با بیماری سل، شناسایی و در صورت لزوم درمان بیماران مبتلا به اچآیوی از طریق کلینیکهای مثلثی موجود در زندان انجام میگیرد.
مشخصات بازداشتگاهها
بازداشتگاه اوین
بر اساس این نامه بازداشتگاه اوین یک شهرک 6 هزار نفره عنوان شده که 5200 زندانی در آن نگهداری میشوند. 800 نفر از این تعداد را زنان تشکیل میدهد. جرایم زندانی اوین «مالی» و «امنیتی» اعلام شده است.
بازداشتگاه موقت استان تهران: یک خانه مسکونی
در این بازداشتگاه 150 نفر تحت قرار (اعم از موقت یا وثیقه) نگهداری میشوند. بازداشتگاه در قالب ساختمان مسکونی است و جرایم مالی و غیر عمده اعلام شده است.
کانون اصلاح و تربیت تهران
این زندان که در منطقه 5 شهرداری تهران (شهر زیبا) قرار گرفته نوجوانان «مجرم» زیر 18 ساله و اطفال را نگه داری میکند. تعداد کل محبوسین در این زندان 354 نفر است.
مشکلات زندانها از رئیس دید سازمان زندانها
در این نامه به مشکلات زندانیان نیز اشاره شده است. این مشکلات عبارتند از:
جمعیت زیاد زندانیان: کثرت آمار زندانیان تهران بزرگ، عدم وجود فضای بازداشتگاهی مناسب و کافی در محدوده شهر تهران جهت نگهداری افراد در انتظار محاکمه، عدم وجوه فضای مناسب و کافی جهت نگهداری زندانیان در حومه شهر تهران متناسب با جمعیت کیفری کلانشهر تهران، کمبود فضاهای سبز، فرهنگی، ورزشی و بهداشتی (به ویژه سرویسهای بهداشتی مورد نیاز زندانیان)
خانواده زندانیان: مشکل ایاب و ذهاب خانواده زندانیان جهت ملاقات با وجود حداقل 20 هزار زندانی تهران در کرج و با فرض یک نوبت ملاقات در هفته جهت اعضای خانواده (پدر، مادر، همسر، فرزندان، خواهران و برادران) میانگین پنج نفر، در هر هفته و با احتساب ایاب و ذهاب جمعاً در هفته 200 هزار ایاب و ذهاب توسط خانوادهها صورت میگیرد، وضعیت معیشتی (ضعیف) خانواده زندانیان که در غیاب سرپرست خانواده تشدید میشود
مشکلات اجتماعی زندانیان: وابستگی بسیاری از زندانیان به مصرف مواد مخدر، فقر و تنگدستی
دور بودن زندانها از تهران (خصوصا بازداشتگاه های کرج): عدم وجود فضای بازداشتگاهی مناسب و کافی در محدوده شهر تهران جهت نگهداری افراد در انتظار محاکمه، عدم وجوه فضای مناسب و کافی جهت نگهداری زندانیان در حومه شهر تهران متناسب با جمعیت کیفری کلانشهر تهران، مشکل اعزام و بدرقه و رفت و آمد زندانیان در مراحل مختلف رسیدگی و محاکمه در حد فاصل تهران و کرج روزانه حدود 500 نفر زندانی از زندانهای کرج به مجتمعهای قضایی 27گانه شهر تهران اعزام و در پایان وقت اداری به کرج عودت میشوند،
رئیس سازمان زندانها در پایان نامه خود از رئیس شورای شهر تهران در موارد مشکلات فضای فیزیکی زندانها، حمل و نقل، مشکلات فرهنگی و مشکلات اقتصادی زندانیان درخواست کمک کرده است.
منبع: خبرآنلاین
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر