-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ بهمن ۴, دوشنبه

Latest News from Koocheh for 01/24/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



مصطفا خلجی‌/ رادیو کوچه

mostafa.k@koochehmail.com

این هفته خبر رسید که «رزاق مامون»، خبرنگار باسابقه افغان مورد حمله فرد ناشناسی قرار گرفت و به‌ صورتش اسید پاشیده شد. این حمله شام‌گاه سه‌شنبه 18 ژانویه در نزدیکی منزل این خبرنگار در شهر کابل رخ داد. این خبرنگار افغان گفته است که این حمله به فعالیت‌های روزنامه‌نگاری او مرتبط بوده است.

رزاق مامون از اواخر دهه 90 تا سال 2002 به‌عنوان خبرنگار بی‌بی‌سی در «پیشاور» و «کابل» فعالیت کرد. پس از آن خبرنگار «رادیو آزادی» شد که از پراگ پخش می‌شد و سپس به تلویزیون خصوصی «طلوع» رفت.

وی در سال‌های اخیر دست‌کم چهار کتاب منتشر کرد که حاصل تحقیقات او درباره قتل دکتر «نجیب‌اله»، «راز خوابیده»، قتل «فاروق یعقوبی»، وزیر اطلاعات او «راز خوابیده، جلد دوم»، مرگ «احمد ظاهر»، مشهورترین خواننده افغانستان احمد ظاهر چگونه ترور شد؟و «رد پای فرعون» بود.

او در این کتاب‌ها افرادی را متهم به دست‌داشتن در این قتل‌ها کرده که در حکومت‌های پیشین افغانستان و یا با طالبان مرتبط بوده و برخی از آن‌ها امروز نیز جزو چهره‌های سیاسی این کشور هستند.

جنگ، ناامنی و ضعف حاکمیت قانون در کشور، روزنامه‌نگاری را در افغانستان به کاری پرخطر تبدیل کرده است

کتاب آخری او «رد پای فرعون» نیز عمدتن به نقش ایران در تحولات سال‌های جنگ داخلی در افغانستان می‌پردازد. علاوه بر این، چندین داستان کوتاه و یک رمان «عصر خودکشی» نیز از آثار چاپ شده مامون است. این خبرنگار در میز گردهای تلویزیونی و رادیویی و در مقالاتش مواضع تندی نسبت به پاکستان و گاهی ایران می‌گیرد.

خبرنگاری در افغانستان

به بهانه این اتفاق ناخوش‌آیند برای یک خبرنگار افغان، نگاهی کوتاه می‌اندازیم به حرفه خبرنگاری در افغانستان.

روزنامه‌نگاری درافغانستان از سال ۱۸۷۵ میلادی در دوره سلطنت «امیرشیرعلی‌خان» آغاز شده‌ است و اولین روزنامه «شمس‌النهار» نام داشته است. اما روزنامه‌نگاری در این کشور همیشه با محدودیت‌هایی روبه‌رو بوده است.

افغانستان یکی از خطرناک‌ترین مناطق برای کار روزنامه‌نگاری در جهان است. خشونت با روزنامه‌نگاران یکی از چالش‌های اصلی در کار روزنامه‌نگاری در این کشور است.

جنگ، ناامنی و ضعف حاکمیت قانون در کشور، روزنامه‌نگاری را در افغانستان به کاری پرخطر تبدیل کرده است.

«نظری پریانی»، مدیر مسوول روزنامه‌ماندگار چندی پیش به بی‌بی‌سی گفته بود: «ترس از رو‌به‌رو شدن با خشونت همواره در کار روزنامه‌نگاری در هر جایی از کشور، حتا در کابل، پایتخت وجود دارد.

به گفته این خبرنگار افغان، تهدید علیه خبرنگاران «از سوی حلقاتی در درون حکومت، سوی گروه‌های مخالف حکومت و از سوی جناح‌های دیگری که مخل اوضاع امنیتی هستند و مورد انتقاد» قرار می‌گیرند، صورت می‌گیرد.

او افزود: «من شخصن به‌عنوان یک خبرنگار در کابل تهدیدهای مستقیمی هم دریافت کرده‌ام، به گونه‌ای که حتا افراد مرا با چاقو و تفنگ‌چه تهدید کرده‌اند که اگر چنین نشود، چنان می‌کنیم. با توجه به مواردی که علیه من صورت گرفته، پس از ساعت هفت‌و‌نیم شب من به طرف خانه خود نمی‌توانم بروم.»

بر اساس گزارشی که دیده‌بان رسانه‌ها وابسته به موسسه «نی» منتشر کرده، به‌عنوان نمونه در سال ۲۰۰۹ میلادی خشونت با روزنامه‌نگاران در افغانستان به ۷۳ مورد رسیده است.

«صدیق‌اله توحیدی»، مسوول دیده‌بان رسانه‌ها گفت که این آمار شامل سه مورد قتل، چهار مورد زخمی شدن، ۳۳ مورد بازداشت، ۱۸ مورد ضرب و شتم و ۱۴ مورد تهدید خبرنگاران می‌شود.

توحیدی ۴۳ مورد خشونت علیه روزنامه‌نگاران را به ماموران دولتی، ۱۲ مورد دیگر را به طالبان، ۱۶ مورد را به افراد ناشناس و دو مورد را هم به نیروهای ناتو نسبت داد.

بر اساس گزارش دیده‌بان رسانه‌ها، این خشونت‌ها عمدتن در ولایت‌های «هلمند و قندهار»، «هرات و کابل»، پایتخت افغانستان به ثبت رسیده است.

آمار ثبت‌شده خشونت با روزنامه‌نگاران افغان در سال‌های اخیر در حال افزایش بوده است.

ولی برخی از روزنامه‌نگاران می‌گویند آمار واقعی خشونت با روزنامه‌نگاران بسیار بیش‌تر از آمار اعلام شده است. به گفته آن‌ها، بیش‌تر روزنامه‌نگارانی که قربانی خشونت می‌شوند، به دلایل گوناگون ترجیح می‌دهند که خبر آن گزارش داده نشود.

روزنامه‌نگاری در حاکمیت طالبان

اکثریت طالبان به جز از کتاب‌های اسلامی و شرعی همه کتب و نشریات را غیر‌مجاز می‌دانستند و به نام کتب شیطانی یا کافری می‌نامیدند. با حاکمیت‌ طالبان‌ در افغانستان‌ روزنامه‌نگاری‌ و نشر جراید نیز کاملن در اختیار حکومت‌ قرار گرفت‌ و جرایدی‌ مانند «شریعت‌«، «حزب‌ مومن»، «الخلافة الاسلامیه» در افغانستان‌ صرفن منعکس‌کننده‌ اخبار جنگ‌ فرمان‌های‌ رهبران‌ طالبان‌ اعلامیه‌های‌ دولتی‌ و دیگر دیدگاه‌های‌ گروه‌ طالبان‌ بودند. در این‌ دوره‌ هیچ‌ جریده‌ آزاد وجود نداشت.

افغانستان بعد از توافق تاریخی در کنفرانس بن در ۲۰۰۱ وارد یک دور تازه سیاسی شد که مهم‌ترین مشخصه آن، مساعد‌شدن امکان مشارکت همگانی در امر تعیین سرنوشت سیاسی خود و بیان آزادانه افکار شهروندان بود.

اگر‌چه این کشور در تاریخ معاصر خود، فرصت‌هایی برای آزادی بیان داشته اما این فرصت‌ها، چنان کوتاه و زودگذر بوده‌اند که به شکل‌گیری یک جریان فکری و با یک نهاد پایدار دموکراتیک کمک‌ نکرده‌اند. تجربه جدید سیاسی اما از هرلحاظ برای مردم افغانستان آموزنده و ثمربخش است.

شرایط سیاسی و قوانین نافذه جدید، مخصوصن قانون رسانه‌های همگانی که در مقام مقایسه با قوانین رسانه‌ای کشورهای منطقه حاوی برتری‌هایی قابل توجه است، زمینه پیدایش و ظهور رسانه‌های چاپی متنوع، مستقل و کثرت‌گرا را در کشور فراهم ساخت، چنان‌که در مدت کمی بعد از سقوط طالبان، ده‌ها روزنامه، هفته‌نامه، مجله و جریده پا به عرصه وجود گذاشتند.

به محض این که دوران دراز و سیاه خفقان که نفس‌ها را در سینه مردم و خاصتن اهل‌قلم حبس کرده بود شکست، موجی از گفتار و نوشتار و سخن در قالب رسانه‌های چاپی پدیدار شد و این یک امر طبیعی است. اما باید تصریح کرد که تمام کسانی که به تاسیس رسانه‌های چاپی در افغانستان مبادرت ورزیدند، انگیزه‌های متفاوتی و از جمله بعضن انگیزه ژورنالیستی داشتند.

اما مرحله جدید روزنامه‌‌نگاری افغانستان از صفر آغاز شده است. روزنامه‌نگاران حرفه‌ای یا قربانی حوادث جنگ شده‌اند، یا پیر و زمین‌گیراند و یا جلای ‌وطن کرده‌اند. کسانی که به میدان روزنامه‌نگاری جدید قدم گذاشته‌اند، جوانان با استعداد و فعال و با انگیزه هستند اما تجربه و دانش مسلکی اندک دارند. سطح دانش و آگاهی عمومی خبرنگاران از اوضاع حال و گذشته، تاریخ و فرهنگ و جغرافیا و تحولات علمی و فرهنگی و روزنامه‌نگاری در جهان پیش‌رفته بسیار اندک است.


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

مسوولان شرکت «راه‌آهن تاجیکستان» می‌گویند برای انتقال مواد و کالاها به نیروهای «ناتو» در افغانستان با شرکت «راه‌آهن ازبکستان» به موافقت رسیده‌اند.

رهبر شرکت راه‌آهن تاجیکستان می‌گوید، بر اساس این توافق در صورت پیش‌آمدن مشکل در تخلیه واگن‌ها باری در ایست‌گاه‌های ازبکستان شرکت «راه‌آهن تاجیکستان» آماده است از طریق ایست‌گاه «کالخازاباد» کشور آن کالاهارا به «شیرخوان بندر افغانستان» برساند.

این در حالی ‌است، که در سال گذشته از طریق راه‌ها آهن تاجیکستان به افغانستان بیش‌تر از ۱۶۰ هزار تون کالاها مختلف انتقال یافته است.

گفته می‌شود بخش اصلی این کالاها را مواد سوخت برای هواپیماها نیروها اعتلاف بین‌المللی علیه تروریسم در افغانستان تشکل داده است.

در ضمن میان تاجیکستان و افغانستان راه‌آهن مستقیم وجود ندارد و کالاها وارده به تاجیکستان از ایست‌گاه «کالخازاباد» این کشور تا مرز به افغانستان به وسیله کامیون‌ها منتقل می‌شوند.

دولت تاجیکستان می‌گوید، آماده است مواد بیش‌تری را نه تنها برای نیروها ائتلاف بین‌المللی بلکه برای خود مردم افغانستان هم منتقل کند.

این تصمیم تاجیکستان برای انتقال هرچی بیش‌تر مواد و کالا به افغانستان برای دولت این کشور که آخرن با کم‌بود شدید مواد سوخت مواجه شده است بسیار مهم ارزیابی می‌شود.

دولت ایران آخرین صدها تانکر مواد سوخت افقانستان را در مرز آن کشور متوقف کرده با آن‌ها اجازه ورود به افقانستان را نداده است

دولت ایران آخرین صدها تانکر مواد سوخت افقانستان را در مرز آن کشور متوقف کرده با آن‌ها اجازه ورود به افقانستان را نداده است.

دولت افغانستان اعلام کرده که برای رفع کم‌بود سوخت در این کشور ده‌ها هزار تون از مواد سوخت را از روسیه و برخی‌ کشورها آسیا میانه خودداری می‌کند.

افغانستان سالانه تنها برای مصرف غیرنظامی خود نزدیک به دو ملیون تن بنزین نیاز دارد که بیش‌تر آن از کشورها ترکمنستان، قزاقستان روسیه و عراق خریداری می‌شود.

این گفت‌وگو در حالی‌ است، که سه کشور فارسی زبان تاجیکستان، ایران و افغانستان هم تلاش دارند با دریافت سرمایه راه‌آهنی را بسازند که تاجکستان را با افغانستان و ایران بپیوندد.

طرح راه‌آهن ایران، افغانستان و  تاجیکستان که از راه‌ها آهن قرقیزستان و چین می‌گذرد با اختصاص ۱ ملیون دلار از سوی ایران روی دست گرفته شده است.

بانک توسعه آسیا برای انجام کارها در قسمت افغانستانی این راه که قطعه از همه طولانی و مهم آن دانسته می‌شود، بیش‌تر از ۱ ملیون و ۲۵۰ هزار دلار امرکای اختصاص داده است.

مقامات تاجیکستان می‌گویند برای اجرای این برنامه در قلمرو تاجیکستان سه طرح سرمایه‌گذاری راجع به بنیاد راه‌ها آهن دوشنبه، «قورغانتیپه»، «رومی پنج پایان» و «وحدت،قرمق» (سرحد قرقیزستان) تهیه گشته برای اجرا آن‌ها تدابیر اندیشده می‌شوند.

درازی کل خط راه‌آهنی که ایران و افغانستان را توسط تاجیکستان به قرقیزستان و چین می‌پیوندد ۲ هزار و ۲۶۰ کیلومتر بوده مبلغ بنیاد آن طبق حساب قبلی تقربن سه‌ونیم ملیارد دلار را تشکل خواهد داد. «عبدالقددس حامدی وزر فواید آمه» افغانستان زمانی‌ که از تاجیکستان بازدید انجام می‌داد گفته بود، که «ما از این طرح پشتبانی می‌کنیم. این طرح‌ را قوت می‌بخشیم تا اجرا شود که به نفع ما و تمام کشورها منطقه است.»

به گفته تحلیل‌گران تاجیک، این راه می‌تواند تاجیکستان را هم از بن‌بست ارتباطاتی بیرون کند و در ترانزیت کالاها تاجیکستان را از مانع‌‌سازی‌ها ازبکستان در راه‌آهن بی‌نیاز نماید.


 


آرش آتش‌زاد / نامه وارده

اشاره از رادیو کوچه:

آن چه در پی می‌خوانید نامه وارده‌ای از یکی از شنوندگان رادیو کوچه است که پیشتر نیز از همین فرد نامه‌ای دیگر در کوچه منتشر شده بود. بدیهی است رادیو کوچه به دلیل رعایت اصول کاری اسامی را فقط با نام کوچک آورده است و هم‌چنین مانند گذشته تاکید دارد که آماده درج هر پاسخ و یا نظری در این مورد است.

شاید آقای «دن آستین» رییس صدای آمریکا تمام تلاشش را کرده است که مدیریت فعلی در بخش فارسی بتواند کار خود را ادامه دهد و بتواند برای حفظ بقای خود در سمت های مدیریتی بکوشد. گواه این ادعا پاسخ کاملن بر عکس به کسانی بود که به صورت مستقل با آقای آستین درباره اعتراض‌شان به روش های مدیریتی در صدای آمریکا به گفت و شنود پرداختند و ملاقات کردند و با ارایه نظرهایشان خلا مدیریت را در بخش فارسی صدای آمریکا عامل رخوت در کار این رسانه دانستند، اما معترضین در یک پروسه زمانی از بدنه اصلی ترد و یا به حاشیه رانده شدند و یا این‌که به کارشان با صدای آمریکا خاتمه داد شد. این بلایی بود که حتا دامن‌گیر نیروهایی رسمی معترض نیز شد و برخی افراد با داشتن سابقه‌های طولانی به کارشان خاتمه داده شد.

شاید آقای «دن آستین» رییس صدای آمریکا تمام تلاشش را کرده است که مدیریت فعلی در بخش فارسی بتواند کار خود را ادامه دهد و بتواند برای حفظ بقای خود در سمت های مدیریتی بکوشد

بیش یک سال است که دامنه اعتراض‌ها به روش‌های کار صدای آمریکا از اعتراض فارسی زبان‌ها نیز فراتر رفته است. انتشار مقاله‌هایی در واشنگتن تایمز، پلوتیکا، نیوز مکس و دیده‌بان آزادی گواه این مدعا است. حتا کار به کنگره نیز کشیده شد به طوری که تعدادی از نمایندگان کنگره خواستار بررسی عمل‌کرد این رسانه شدند. آن‌ها با ارسال نامه‌ای به رییس جمهوری، اوباما ذکر کردند که: «همه می‌دانند دولت جمهوری اسلامی ایران از وظایفش کوتاهی می‌کند و بدون شک باید با عواقب آن مواجه شود. گرچه تحریم‌های اقتصادی و انزوا از جامعه بین‌المللی ضروریست، با این وجود ما معتقدیم بزرگ‌ترین ضربه به رژیم ایران توسط جنبش دموکراسی‌خواهانه مردم ایران زده خواهد شد.» آن‌ها در این نامه نوک حمله خود را به سوی مدیریت فعلی صدای آمریکا نشانه می‌روند و تاکید بر ارزیابی و بررسی کار تیم مدیریت صدای آمریکا دارند.

به هر روی ماراتون سنگینی که بارها با تمدید زمان ثبت نام و یا تمهیداتی نظیر به کار گرفتن یک رییس غیر ایرانی که به نفع مدیر فعلی باشد، در نهایت به آن جا کشید که «آلن» از وزارت امور خارجه خود از این مسابقه کناره گیری کرد و رقابت به دکتر شهریار آهی، بهروز نیک‌ذات و ستاره درخشش ختم شد. که این روزها به نظر می رسد با توجه به عدم تمایل فرد غیر ایرانی و ارزیابی ها باید منتظر ورود شهریار آهی به صدای آمریکا بود.

البته با توجه به این که دیگر آقای مدیر علی- س این روزها به فکر گرفتن یک اتاق بزرگ‌تر افتاده است به نظر می رسد تدبیر لازم را به کار گرفته است تا پیش از ورود مدیر تازه تدبیری برای اتاق خود بیندیشد و اتاقی برای خود داشته باشد. اینک اتاق سابق آقای احمد‌رضا بهارلو اتاق آقای مدیر در آستانه تعویض شده است.

اما بگذارید در حال که به نظر می‌رسد به هر روی در پی تلاشی مداوم و انتقاداتی صریح و پیاپی از روش‌های مدیریتی در صدای آمریکا امید می رود به هر روی فردی تازه به صدای آمریکا وارد شود. در این نامه به چند مورد اشاره کنم.

شاید دانستن این موارد برای مدیر جدید که گفته می‌شود به زودی از راه خواهد رسید خالی از لطف نباشد.

پس از آن که گروهی از هم‌فکران در یک رستوران در «آرلینگتون ویرجینیا» گرد هم آمدند کسی فکر نمی‌کرد که «گنگ کباب بازار» سیاست‌های کلی و حتا جزیی را در صدای آمریکا تدوین کنند. کسانی نظیر «کامبیز – ح»، «آرش – س»، «مهتاب – د»، «نگار – م»، «مهشید – ر»، «مهدی – ف» برخی از دوستان این حلقه هستند که اینک موظف به حضور در بخش‌های مختلف صدای آمریکا شده‌اند تا سیاست سابق را در آینده نیز بتوانند ادامه دهند.

اعضای این حلقه که به دلیل نزدیک بودن به مدیریت می‌توانسته‌اند تاکنون از امکانات و فرصت‌های خوبی بهره‌مند شوند، امروز با توجه به یقین شدن تغییرات مدیریتی در صدای آمریکا به روش‌های کاملن حساب شده در بخش‌های مختلف گذارده می‌شوند که پس از رفتن مدیر فعلی، بتوانند خط و مشی او را پیاده کنند. حتا این گروه با ترتیب دادن مصاحبه ها و مطرح کردن برنامه ها در رسانه های غیر ایرانی در آمریکا به نوعی درصدد کسب اعتبار برای ادامه حضور و بقا هستند.

فقط کافی است بدانید که وقتی شما بتوانید وارد حلقه کباب بازار بشوید. مانند خانم «مهدیه – ج» می‌توانید برای هر «اسایمنت یا همان کار موظفی» پانصد دلار دریافت کنید و یا می‌توانید هم اضافه کار بگیرید و هم برنامه خودتان را بدون زحمت اداره کنید.

در این میان قراردادی‌ها یا کنتراکتور‌ها بیشترین بار انجام کار را به دوش می‌کشند اما به دلیل عدم وجود امنیت شغلی در عمل نه تنها نمی‌توانند اعتراضی داشته باشند بلکه در بسیاری از موارد کارشان به نام کسانی دیگر ثبت می‌شود. باند حاکم با توجه به این که به روز نیستند همواره از توان‌مندی‌های نیروهای قراردادی بهره می‌برند اما بدون آن که کوچک‌ترین امکانی برای این افراد فراهم کنند. آن ها همواره در زیر تهدید و ارعاب به کارشان ادامه داده اند چرا که به راحتی یک قرادادی را در صدای آمریکا می توان حذف کرد و این افراد در عمل شرایط کوچک‌ترین اعتراض را ندارند.

اما ریشه در کجاست؟

سوال ساده و روشنی است. مدیران ارشد در بی‌بی‌جی یا بخش رسانه‌های خارجی دولت آمریکا،  شناختی از زبان فارسی ندارند. از سویی با نگاه حمایتی آقای آستین اعتمادی نیز به مدیر فعلی دارند و از طرفی دیگر، این سیاست کلی است که آقای آستین تابع آن است. آقای دن آستین به جریانی نزدیک است که علاقه‌مند به نزدیک‌تر شدن به حاکمیت در ایران هستند. مدیران بی بی جی در واقع شناختی از شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و سیاسی ایران ندارند و تنها منابع اطلاعاتی‌شان مدیریت فعلی در صدای آمریکا است و این خود فرصت مناسبی برای یکه تازی «گنگ کباب بازار» بوده است.

سوال این جا است که آیا تمام این جریان را در طول مدت گذشته آقای «علی – س» اداره کرده است؟ بی‌شک اگر هر کسی با این فرد معاشرت داشته باشد در حد و توان مدیریت و خلاقیت او می‌تواند اظهار نظر کند. آیا به صورت واقع در تمام این سال‌ها ایده‌ها و روش سازی‌ها و این شبکه ارتباطی و حلقه خودی و غیر خودی توسط مدیر فعلی تنیده شده است؟

اگرچه شایعه شده است که آقای بهروز به دلیل بیماری قصد ترک صدای آمریکا را دارد اما به نظر می‌رسد این نیز خود بخشی از سیاست کاری او باشد

نباید فراموش کرد شخصیت اجتماعی و کاری مدیر فعلی مجال چنین کاری را نمی‌دهد، مگر آن‌که در پشت پرده کسانی صحنه گردان همین فرد نیز باشند. صدای آمریکا در واقع در این مدت در پشت پرده در بخش عمده‌ای توسط «بهروز – ن» مدیر وب سایت آن و معاون آقای آستین اداره شده است. آقای بهروز که سال‌های مدیدی است در این سازمان فعالیت می‌کند و تلاش های زیادی برای ارتقا از رتبه 13 به 14 برای دریافت حقوق بیشتر نیز داشته است نقش مشاوره ای خود را ایفا و آقای معاون نیز با توجه به سیاست هایی مبتنی بر نزدیکی به ایران را مدیریت صدای آمریکا را هدایت کرده اند. او بوده است که آقای علی را به صدای آمریکا آورد، او بود که در تمام این مدت برای ارتقا سطح وی تلاش کرد و او بود که همواره راهنما و مشاور مدیر فعلی بخش فارسی بوده است. عدم ثبات شخصیت، عدم توانایی مدیریت و نیاز به مطرح شدن در مدیر فعلی صدای آمریکا ابزار های مناسبی برای آقای «بهروز – ن» بوده است.

اگرچه شایعه شده است که آقای بهروز به دلیل بیماری قصد ترک صدای آمریکا را دارد اما به نظر می‌رسد این نیز خود بخشی از سیاست کاری او باشد.

در پایان سوال این است که اگر آقای مدیر برود. با توجه به مهره چینی‌هایی که در ماه‌های اخیر و با‌شتاب انجام شده است و صحنه گردانی که بی صدا در کناری به اداره کار مشغول است و فقط آقای علی – س در پیش صحنه آن است. مدیر جدید می‌تواند به روش‌های تازه‌ای برای اداره آن سازمان دست بزند؟

آیا نباید پیش از آن‌که به آقای «علی – س» بپردازیم به شبکه برنامه‌ریزی شده‌ای که در پشت وی قرار دارد بیندیشیم؟

راه سختی پیش روی مدیر جدید در صدای آمریکا خواهد بود. راهی که باید به سختی هموار شود تا صدای آمریکا بتواند در جایگاه یک رسانه فراگیر و فعال باز در بین مردم ایران نفوذ کند. آیا مدیر آتی از پس «گنگ کباب بازار» بر خواهد آمد؟

بیشتر بخوانید:

«آیا صدای آمریکا هنوز صدای آمریکا است؟»

«دوگانگی در بخش فارسی صدای آمریکا»

«صدای آمریکا، توسط یک روحانی‌زاده اداره می‌شود»

«چیدمان برنامه‌ریزی جدید صدای آمریکا‌-‌چرا اکنون»


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر‌های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته‌های این بخش دارید می‌توانید برای ما ارسال کنید.

پریسا کاکایی

منبع: کوله‌بار

گاهی وقت‌ها صدای فریاد بازجوهای اتاق‌های اطراف را دوباره می‌شنوم. پسر جوانی که نمی‌دانم کیست و با صدای بغض‌آلود پاسخ می‌دهد. دختری که صدای گریه‌هایش آدم را بی‌تاب می‌کند. پیرمردی که بازجو به او توهین می‌کند و او تنها پاسخ می‌دهد: «من برای دیدن بچه‌ام به آن‌جا رفتم» و بازجو باز فریاد می‌زند که دروغ می‌گویی.

تیم بازجویی ما تیم نفاق بود و شاید به همین دلیل روزی که ما را برای بازجویی می‌بردند تقریبن بیش‌تر اتاق‌ها را همین گروه در اختیار داشتند و من بارها و بارها کلمه‌ی اشرف را شنیدم و صدای آدم‌هایی که باید چرایی رفتن به آن‌جا را توضیح می‌دادند.

یادم است، علوی سربازجوی پرونده، یک روز بسیار خوش‌حال به اتاق بازجویی آمد و گفت علی زمانی (انجمن پادشاهی) را اعدام کردیم. او را می‌توانستیم ببینیم. بدون چشم‌بند. چشم‌هایش برق می‌زدند و سرخوش بود. پرسیدم خوش‌حالید؟ گفت بله او یک تروریست بود و دستور کشتار آدم‌های بی‌گناه را داشت. پاسخ دادم به فرض تمام این‌ها که می‌گویید درست اما آیا با اعدام و سنگ‌سار و کشتار می‌توانید به امنیت و آرامش دست یابید؟ شما خشونت را بازتولید می‌کنید و … . او هم به تکرار حرف‌های خودش ادامه داد و برای توجیه سنگ‌سار، بیش‌تر از هر چیز به بازسازی کلامی صحنه‌های پورنو پرداخت.

روز دیگر صدای فریاد بازجوی اتاق کناری یا نمی‌دانم کدام اتاق، همه‌جا شنیده می‌شد. پرسیدم نمی‌تواند آرام‌تر صحبت کند؟ بازجو پاسخ داد نه، چون متهم یک منافق است که برای چندمین بار بازداشت شده و سابقه‌دار است. مثل شما تازه گم‌راه نشده است. (‌هر از گاهی این را می‌گفت که خشم من را برانگیزد.)

و حالا که از آن روزها می‌گذرد و هر روز خبر اعدام می‌شنوم از خودم می‌پرسم آیا صاحبان آن صداها هنوز زنده هستند یا یکی یکی به کام مرگ رفتند

بازجوی اصلی خودم را نه هیچ وقت دیدم و نه نامش را می‌دانستم. اما یک روز را هیچ وقت فراموش نمی‌کنم. هم‌زمان با من از یک نفر دیگر هم بازجویی می‌کرد. از صدای متهم می‌شد متوجه شد که جوان و بسیار وحشت‌زده است. ظاهرن یک بار به اشرف رفته بود یا قصد رفتن داشته است. درست متوجه نشدم. بازجو به سراغش رفت بعد از فریاد و این‌که دروغ می‌گویی و … دوباره آمد و رفت و این‌بار گفت نوشتی؟ وقتی می‌نویسی با خودکارت بزن روی صندلی تا بدانم نوشته‌ای. باز آمد و چند دقیق بعد صدای خودکار روی میز بلند شد. بازجو کمی تعلل کرد و بعد رفت سراغ او. گفت مگر نگفتم بزن روی صندلی؟ پسرک با صدای لرزان پاسخ داد زدم. گفت ببین محکم بزن من نمی‌شنوم. باز این داستان تکرار شد و او به اتاق بازجویی رفت و گفت باز که آهسته زدی و با صدای بلند از نگه‌بان‌های داخل راه‌رو پرسید شما صدایی شنیدید آن‌ها هم با ته خنده‌ای که می‌توانستی از صدایشان متوجه شوی پاسخ دادند نه واله. تمام تنم از عصبانیت می‌لرزید. من صدا را می‌شنیدم حتا از توی اتاق. صدا واضح بود. فقط می‌خواستند اذیتش کنند. می‌خواستند تحقیرش کنند. پسرک این‌بار محکم بر روی صندلی می‌کوبید. تصور می‌کردم دست‌هایش را که از نوشتن‌های بی‌پایان خسته‌اند. چشم‌هایش را که بسته‌اند و روحش را که دریده‌اند و حال باید محکم بر آن صندلی بکوبد تا شاید بازجو رضایت دهد.

و حالا که از آن روزها می‌گذرد و هر روز خبر اعدام می‌شنوم از خودم می‌پرسم آیا صاحبان آن صداها هنوز زنده هستند یا یکی یکی به کام مرگ رفتند؟ به خودم می گویم آنها چندبار با دمپایی‌های بدریخت و چشم بند آن راه‌روها را طی کردند و فریاد و توهین شنیدند و بازجویی‌های طولانی مدت شدند؟ چندبار اسمشان را روی صندلی و دیوار نوشتند؟ چه مدت انفرادی بودند و هر روز تهدید به مرگ شدند اما از پس همه‌ی این دردها به آینده و روزهای بهتر دل بسته بودند که شاید بتوانند شانس دوباره زندگی کردن را تجربه کنند و ناگهان خود را پای چوبه‌ی دار دیدند؟


 


مه‌شب ‌تاجیک / رادیو کوچه

«یان ورمیر» (jan vermeer) نقاش برجسته قرن هفدهم مکتب باروک هلند است‌. ورمیر متولد شهر «دلف» بود‌. یان ورمیر تا قرن نوزدهم نقاشی گم‌نام بود که تنها چند اثر از خود به جای گذاشته بود اما در اواسط قرن نوزدهم، با کشف‌شدن تعداد زیادی از نگاره‌هایش شهرت پس از دویست سال از مرگش به او روی آورد و چشم‌ها به سوی او دوخته شد. ورمیر به‌طور کلی در دسته هنرمندان سبک باروک جای می‌گیرد اما تفاوت‌های زیادی با دیگر اعضای این سبک دارد.

ورمیر در دوران اوج تجمل‌گرایی و زرق وبرق سبک باروک و اسطوره‌گرایی‌های بازمانده‌های «رنسانس» راه خود را می‌رود او نقاش یگانه‌ای است در دوران خودش‌. ورمیر از تجمل‌گرایی‌ها دور است و اساطیر هم جایی در آثارش ندارند، در آثار ورمیر بیش‌تر زندگی روزمره دیده می‌شود، زندگی که جریان دارد، اما ورمیر این زندگی را با نورپردازی بسیار دقیق و ترکیب رنگ به‌طور کامل حساب شده بر بوم نقاشی می‌کند. اهمیت دیگر ورمیر اهمیت فوق‌العاده‌ی زنان در آثارش است‌، زن و زنان شاید مهم‌ترین عنصر مفهومی آثار ورمیر باشند. شناخت دقیق آناتومی بدن زن، شناخت زندگی روزمره‌ی زنان که در نوع لباس پوشیدن و آرایش چهره‌شان مشخص است‌. در مجموع شناخت عمیق زنان‌، زندگی روزمره و تسلط بر نور و رنگ اثر بی‌نظیری را پدید آورده از نقاشی که دویست سال گمنام ماند.

«یان ورمیر» بیش‌تر آثارش را از فضاهای داخلی خانه‌های آدم‌های «بورژوا» می‌کشیده است

«یان ورمیر» بیش‌تر آثارش را از فضاهای داخلی خانه‌های آدم‌های «بورژوا» می‌کشیده است. ورمیر به استفاده‌ی دقیق از نور در آثارش معروف است. علاقه شدیدی به کشیدن پرتره داشته و اشیا هم در نقاشی‌هایش جای‌گاه ویژه‌ای داشته‌اند. «دختری با گوشواره‌ی مروارید» به گفته خیلی از منتقدین هنری بهترین اثر ورمیر است، اثری که به «مونالیزای هلندی» معروف شده است . بیش‌تر آثار ورمیر پرتره‌هایی بود ازطبقه معمولی و بورژوا درحین انجام کار از زندگی روزمره‌ی که درمیان بیش از چهل اثر این نقاش هلندی، «دختری باگوشواره مروارید» تنها اثری است که با دیدی کلی شکل گرفته ‌است و هیچ‌گونه توجه‌ای به حرفه، مکان و زمان درسیماشناسی مدل نشده است. نکته‌ی دیگری که به‌طور تقریبی برای سیصد سال هنوز هم در هاله‌ای از ابهام قرار دارد،خود دختر جوانی است که از پس شانه‌هاش رو به رو را نگاه می‌کند. درپس زمینه‌ای تیره، مبهم و با پوششی نامتعارف، این دختر جوان در هیچ محیط از پیش تعیین شده‌‌ای جای نمی‌گیرد.

حدس‌ها برای شناسایی این دختر بسیار گسترده بوده است و همه‌ی آن‌ها به‌علت عدم وجود مشخصه‌ای ویژه در صورت، لباس و یا حتا محیط، در حد حدس و گمان باقی‌مانده ‌است‌‌. از این میان می‌توان به «ماریا ورمر» دختر بزرگ یوهانس‌، «مدلیناون‌ رویژون» دختر دوست و حامی یوهانس، «پیترون رویژون» و مدل گم‌نامی که درخانه‌ی ورمر به‌عنوان پیش‌خدمت‌کار کار می‌کرد است، اشاره کرد‌. جدای از همه‌ی این تفاسیر، این اثر از معدود آثاری است که الهام‌بخش بسیاری از نویسندگان، نقاشان و فیلم‌سازان در قرن‌ها بعد از شکل گیریش بوده ‌است. این اثر هم ‌اکنون در موزه «مایریتشویس» در شهر لاهه نگه‌داری می‌شود.

ورمیر جزو آن دسته هنرمندانی است که بیش‌تر نقاشی‌هایش را تنها در یک فضای مشترک و تنها با تغییر مختصر اثاثیه‌ی اتاق و فیگور مدل‌هایش خلق می‌کرده است. هرچند با مطالعات به دست آمده دریافته‌اند که حداقل شش اثر از کارهای او حتا زاویه‌ی دیدی مشترک داشته‌اند و نقطه‌ی گریز آن‌ها تنها چند سانتی‌متر با دیگری فرق داشته است. هرچند به خطوط محیطی ابژکت‌ها و یا فیگورهایش اهمیتی نمی‌داده است اما باز هم می توان اقرار کرد که ورمیر در عرصه‌ی نقاشی بی‌نظیر است. ورمیر از جمله‌ی اندک نقاشانی است که با وجود نقاشی‌های بی‌شماری که هنوز خیلی از آن‌ها شناخته نشده‌اند، سلف پرتره‌ای از او در دست نیست. تنها تصویری که از او هست، مردی است که در تابلوی «هنر نقاشی» پشتش به ماست و ما صورت او را نمی‌بینیم. این همان تابلویی است که بر دیوار موزه‌ی تاریخ هنر وین نصب است. گویا از تابلوهای محبوب هیتلر بوده و از همین رو هم هست که در میان آثار هنری زیادی که در طول جنگ جهانی دوم از بین رفته‌اند، این یکی توانسته جان سالم به در ببرد.

اگرچه نقاشی‌ای موجود است که آن را منسوب به «میشل ون موسشر» می‌دانند. با نام «پرتره‌ی یک هنرمند جوان». برخی می‌گویند این سلف پرتره‌ی ورمیر است، اثر خودش. این تنها تصویری است که از او داریم در حد احتمال. ورمیر در انتخاب مدل نقاشی‌هایش سخت‌گیر نبوده و از هر موقعیت خوبی استفاده می‌کرده است. هم از آدم‌های پولدار نقاشی کرده و هم از آدم‌های بی‌پول. کف‌پوش اتاق‌ چند عدد از کارهای ورمیر مثل هم است. انگار که اتاق کارش بوده است. درفهرستی که ازنقاشیهایش درسال 1682 تهیه شده بود نام 19 نقاشی از او به ثبت رسیده بود.


 


امیر و کاملیا / رادیو کوچه

«تنگه بلاغی» در جنوب غربی جلگه پاسارگاد تنگه‌ی دراز و گودی است که محل رفت‌و‌آمد چارپایان و دام‌های طوایف باصری‌٬ کرد شولی‌٬ فارسی‌٬ عبدالیوسفی و عرب است. چون این تنگه کوتاه‌ترین راه بین «قادر آباد» و «سیوند» است٬ ایالات نام‌برده هنگام کوچ به ییلاق و هم‌چنین برگشت از ییلاق از این راه می‌گذرند. درازای تنگه حدود ۱۲ کیلومتر و عرض آن ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر می‌باشد ولی این پهنا قابل عبور نیست زیرا رودخانه پلوار و درختان انبوه و جنگلی اطراف رود عبور را مشکل کرده و تنها از کمر کوه که دارای راه باریکی است می‌توان گذشت. گذرگاه تنگه پس از گذشتن از پوزه‌های سنگ بر٬ تیرانداز ٬پوزه سرخ به دشت گسترده‌ای به‌نام دشت بلاغی می‌رسد.

در آغاز تنگه در دامنه کوه راه باریکی به پهنای ۵.۱ متر و به درازای حدود ۲۰۰متر در سنگ کوه تراشیده شده که جالب و حایز اهمیت است و آثار آن می‌رساند که مربوط به دوران‌های خیلی دور است‌. برحسب نیاز به رفت و آمد بسیار٬ دیوار گذرگاه سنگی را از بالا تراش داده و در بعضی جاها از یک‌متر تا ده متر پهنا داده‌اند. در وسط تنگه پایه‌های پلی دیده می‌شود که برای گذشتن از این سوی آب به سوی دیگر در قدیم الایام ساخته بودند. تنگه‌ی بلاغی به موازات تنگه‌ی سعادت آباد قرار گرفته ولی همان‌قدر که تنگه‌ی «سعادت آباد» خشک می‌باشد این تنگه با صفا و پر درخت است و بدون شک در دوران شاهنشاهی هخامنشی و قرن‌ها پس از آن راه مواصلاتی «تخت جمشید» و نقش رستم و استخر به پاسارگاد از همین طریق بوده و از این شهر به سوی هگمتانه می‌رفتند.

از سیوند تا پاسارگاد از راه تنگه‌ی بلاغی کم‌تر از ۳۰ کیلومتر راه است. در حالی‌که از راه فعلی و سعادت‌آباد حدود ۵۰ کیلومتر فاصله‌است‌. تنگه بلاغی (بلاغ به معنی چشمه در زبان ترکی) تنگه‌ای‌ است نزدیک روستایی باستانی (در پی اکتشافات اخیر احتمالن شهری بزرگ) در استان فارس ایران، بین پاسارگاد و تخت جمشید و در نزذیکی مرکز شهرستان پاسارگاد سعادت شهر قرار دارد و به باور باستان شناسان زمانی در مسیر راه‌شاهی یا جاده‌ی سلطنتی و از شواهد راه‌سازی دوران پادشاهی هخامنشیان است. این شاه‌راه نخستین جاده بین‌المللی شناخته شده جهان است.

راه‌شاهی، شاه‌راه و مسیری زیارتی و کاروان رو بوده که پاسارگاد را به تخت‌جمشید و شوش و دیگر مناطق شاهنشاهی ایران پیوند می‌داده ‌است که به نو‌به خود جدا از سایر آثار و کشفیات دیگر، یک اثر باستانی مهم به‌شمار می‌آید. جاده‌ای که به فرمان «داریوش بزرگ» هخامنشی ساخت آن از سارد (پایتخت لیدی) آغاز شد و پس از این‌که پاسارگاد را به تخت جمشید پایتخت هخامنشیان متصل کرد، به شوش کشیده شد و از همان زمان به‌نام راه شاهی معروف شد. داریو‌ش‌شاه بارها و بارها برای اداره امو‌ر کشوری و برگزاری جشن‌های بهاره در تخت جمشید با گردونه (ارابه) ویژه خود از این جاده گذر کرد.

این جاده که سده‌ها است در زیر خروارها خاک مدفون شده از خاطره‌ها، از پیروزی‌ها، از عبور پر از جلال و شکوه «داریوش» و «خشایارشا» و «اردشیر» و دیگر شاهان هخامنشی در طول ۲۲۰ سال سلطنت، از جشن‌ها و … ناگهان از سایه وحشت‌انگیز جنگ، از تعقیب «داریوش سوم» به وسیله «اسکندر مقدونی» که از همین راه داریوش می‌گریزد و پس از سه روز «بسوس» (قاتل داریوش) باز از همین راه سر داریوش سوم هخامنشی را می‌آورد و بر دامن اسکندر می‌افکند و پس از آن آتش و خون. آرامشی ۲۵۰ ساله بر این سرزمین حاکم بود دست‌خوش طوفان حوادث شده و همه‌چیز برباد می‌رود. مجموعه کاخ‌های ساخته شده بر روی صفه تخت‌جمشید به ‌وسیله اسکندر به آتش کشیده می‌شود و اسکندر و سربازانش باز از همین راه به‌طرف شوش حرکت کرده و آن‌جا را نیز ویران می‌کنند.

از این مکان باستانی اطلاعات زیادی در دست‌رس نبود، تنها در سال ۲۰۰۵ در پی اکتشافات گروه‌های باستان‌شناسی از «ایران»، «آلمان»، «‌استرالیا»، «ایتالیا»، «فرانسه»، «ژاپن»، «لهستان» و «هلند» اطلاعات قابل توجهی به‌دست آمد. برپایه داده‌های جدید تنگه‌بلاغی تنها یک گذرگاه کوهستانی نبوده، و در دوره‌های گوناگون از رونق بسیاری برخوردار بوده ‌است. تاکنون ۱۲۹ کارگاه باستان‌شناسی در این تنگه یافت شده‌است و قدیمی‌ترین آثار کشف شده تا به کنون، متعلق به ۷۵۰۰ سال پیش است. در این محل آثاری از دوره‌های پارینه‌سنگی، نوسنگی، ایلامی (۲۷۰۰-۶۴۵ پیش از میلاد)، هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان و اوایل دوره‌ی اسلامی به‌دست آمده است.

واقع‌شدن تنگه‌بلاغی در بین مجموعه تخت‌جمشید و پاسارگاد و شهر ساسانی استخر، حدس باستان‌شناسان را در مورد عبور راه ارتباطی از این منطقه تقویت کرده ‌است. باستان‌شناسان ایرانی و آلمانی با کشف کوره‌های سفال‌گری در پشت سد سیوند در تنگه بلاغی شواهدی از صنعت گسترده سفال‌گری را در این منطقه به‌دست آوردند. تنها در یکی از محوطه‌ها دو کارگاه سفال‌گری کشف شده ‌است. این کوره‌ها دایره‌ای شکل و به‌صورت سنگ‌چین هستند. گروه باستان‌شناسی ایرانی، هلندی در ماه آوریل ۲۰۰۵، حدود ۱۵۰۰۰ تکه سفال در یکی از کارگاه‌های باستان‌شناسی پیدا کردند که متعلق به دوران شاهنشاهی ساسانیان و اوایل دوره‌ی اسلامی هستند. این تکه‌های سفال بیش‌تر برنگ کرم هستند.

به گزارش سرپرست گروه باستان‌شناسی لهستانی به تاریخ ۸ می‌۲۰۰۵، در پی کشف تکه‌هایی از لوله به قطر حدود ۳۰سانتی متر و به رنگ خاکستری مربوط به دوران شاهنشاهی هخامنشیان، نظر باستان‌شناسان مبنی بر این‌که این منطقه تنها شامل یک روستای کوچک بوده‌است، تغییر کرده و اکنون باور بر این است که این منطقه شامل یک شهر باستانی بزرگ است. به نظر باستان شناسان این لوله‌ها ممکن است برای انتقال فاضلاب یا آب مصرف می‌شده‌اند. توسط این گروه یک زیر خاکی نیز متعلق به دوران شاهنشاهی هخامنشیان در محل پیدا شده‌است.


این بزرگ‌ترین کوزه‌ای است که تا به حال در ایران یافت شده‌است. ارتفاع کوزه ۱۴۰ سانتی متر، قطر آن ۱۲۳ سانتی‌متر و وزن آن ۱۲۰ کیلوگرم است. اسکلت کامل یک انسان نیز از زیر خاک بیرون آمده، که متعلق به دوران شاهنشاهی ساسانیان است (۲۲۶-۶۵۱ میلادی). اسکلت متعلق به یک مرد بزرگ‌سال بوده، که در حالت چمباتمه پیدا شده‌است. تیم مشترک باستان شناسان ایران و ژاپن با کاوش‌های نجات‌بخشی در غارهای باستانی منطقه تنگه‌بلاغی ابزارهای سنگی کشف کردند. کاوش در دو غار این منطقه به یافتن شمار زیادی ابزار سنگی گوناگون و از جنس «چرت» و سنگ چخماق انجامید.

«بابک کیال»، سرپرست مجموعه باستانی پاسارگاد در مورد محوطه‌های باستانی شناسایی شده گفت: «در این بررسی‌های باستانی آثاری شامل تپه‌های پیش از میلاد، کوره‌های ذوب فلز، غار و سکونت‌گاه‌های پیش از میلاد، دو گورستان دسته‌جمعی مربوط به دوران اشکانی و آثار دیگر به دست آمده‌است.»

مهر سنگی قهوه‌ای رنگ ۵۵۰۰ ساله با نقوش افقی

خمره ذخیره آذوقه(کوزه‌ی سفالی ۱۲۰ کیلویی)،

بیش از ۷ کیلومتر مرز سنگی مربوط به دوران اشکانی

دو اسکلت دفن شده به هم‌راه اشیای در گور

کارگاه شراب‌سازی

کارگاه سفال‌سازی ۷۵۰۰ ساله

محوطه باستانی ۷۰۰۰ ساله

دو غار با آثار سکونت ده هزار سال

یک روستای هخامنشی با دیوارهای دفاعی و لوله‌های سفالی دفع فاضلاب

گورستان ۶۰۰۰ ساله

یک گورستان کلان‌سنگی ساسانی

بقایای دوران ایلامی

حوض ساخته‌شده از لاشه سنگ با اندود گچ

بیش از 5 جفت چشم مجسمه در آخرین فصل کاوش هیت ایران و فرانسه در تنگه‌بلاغی کشف شد. هنوز کاربری این چشم‌ها برای باستان‌شناسان مشخص نشده است. هیت ایران و فرانسه موفق شدند ایوان‌شرقی کوشک داریوش بزرگ را در تنگه‌بلاغی از زیر خاک بیرون آورند. به‌علت فعالیت نامعلوم بولدوزرها در این محوطه محل برخی پایه ستون‌ها تغییر کرده است و به‌همین دلیل هنوز مشخص نشده که پایه ستون فصل گذشته به کدام بخش از کوشک تعلق دارد. و هم‌چنین خرابی سد هخامنشی، یک سد خاکی با هسته رسی و پوسته سنگی است که می‌توان گفت در دنیا بی‌نظیر بوده و نمونه آن تا کنون دیده نشده است. اما فعالیت ماشین‌آلات خاک‌برداری یک شرکت خصوصی باعث تخریب بخش‌هایی از آن شده است.

«منیرو بوشناکی»، معاون فرهنگی یونسکو می‌گوید: «صدای تنگه‌بلاغی را به گوش جهانیان برسانید».

«بابک کیان» سرپرست مجموعه باستانی پاسارگاد در مورد محوطه‌های باستانی‌شناسایی شده، گفت: «در این بررسی‌ها محوطه‌های باستانی شامل تپه‌های پیش از میلاد، کوره‌های ذوب فلز، غار و سکونت گاه‌های پیش از میلاد، کوره‌های سنگی مربوط به دوره فرمان‌روایان فارس (فرقه داران)، دو قبرستان دسته‌جمعی مربوط به دوران اشکانی، بیش از ۷ کیلومتر مرز سنگی مربوط به دوران اشکانی و دیگر محوطه‌های باستانی که بر اثر ساخت سد زیر آب می‌رود، شناسایی شد.»

به اعتقاد کارشناسان ساخت سد «سیوند» به جز ایجاد مشکل برای آثار درون تنگه، به‌دلیل به‌وجود آوردن شرایط خاص در منطقه به آسیب دیدن سازه‌های اصلی محوطه جهانی پاسارگاد منجر می‌شود.

«کیان» که خود کارشناس مرمت آثار باستانی است، در این‌باره گفت: «هنوز بررسی‌های دقیقی روی این مسئله انجام نگرفته‌است، اما با توجه به آب‌رفتی و سست‌بودن خاک منطقه حدس زده می‌شود جمع‌شدن آب در دریاچه سد، باعث افزایش شدید رطوبت هوا در منطقه و بالا آمدن میزان آب سطحی شود که این اتفاق می‌تواند به پی اصلی کاخ‌ها و آرامگاه کوروش آسیب وارد سازد.»

«جونکو تاینگوچی» کارشناس یونسکو در ایران در این‌باره به گاردین گفت: « تا آن‌جایی که می‌دانیم بر اثر ساخت این سد، منظر محوطه باستانی پاسارگاد به زیر آب خواهد رفت و ارزش میراث و محوطه‌های بالقوه اطراف آن برای همیشه در هاله‌ای از راز فرو خواهد رفت.»

«جامعی»، مدیر پروژه احداث سد سیوند می‌گوید: «در سال ۱۳۷۱ هنگامی که قصد داشتیم احداث سد را آغاز کنیم طی نامه‌ای، از سازمان میراث فرهنگی استان فارس استعلام کرده و خواستار بررسی منطقه از نظر فرهنگی شدیم اما از جانب سازمان میراث فرهنگی هیچ گونه اقدامی صورت نگرفت بنابراین ما کار احداث سد را آغاز کردیم.»

«کریم علیزاده»، مدیر روابط بین‌الملل پژوهش‌کده باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی و گردش‌گری کشو‌ر نیز در این‌باره گفت: «کاوش در غارهای پارینه‌سنگی تنگه بلاغی باتوجه به کم‌بود اطلاعات و مطالعات محدودی که تاکنون در باره دوره پارینه‌سنگی در کشور انجام گرفته‌است، می‌تواند اهمیت بسیار داشته باشد و اطلاعات فراوانی را در‌باره سکونت در این دوره در اختیار قرار دهد. کارشناسان زمان مورد نیاز برای نجات‌بخشی تمام محوطه‌ها را چهار سال می‌دانند اما زمان تخصیص داده شده از طرف سازمان آب منطقه‌ای استان فارس (مجری ساخت سد سیوند) برای این کار تنها یک سال است.

«دکتر رضا مرادی غیاث آبادی»، باستان‌شناس مستقل نیز در مصاحبه با خبرگزاری میراث‌فرهنگی از نبود تهیه و انتشار فهرست و گزارشی تفصیلی از آثار و محوطه‌های در معرض خطر، حداقل و حداکثر میزان و درصد آسیب‌رسانی به تک‌تک آثار باستانی منطقه، نقشه‌ای که نشان دهد در ازای هر واحد از ارتفاع آب دریاچه پشت سد، مساحت و طول آن دچار چه تغییراتی می‌شود و در هر ارتفاع مشخص، کدامیک از آثار را غرق خواهد ساخت. راه‌های علمی و عملی حفاظت از آثار غیرمنقول با توجه به تجارب کشورهای دیگر (هم‌چون چین، هند و مصر) به گونه‌ای گسترده و با فراخوان همگانی، و نبود گزارش علمی کاوش‌های هیت‌های گوناگون و دست‌آوردهای آنان انتقاد کرده‌است.

ساخت سد سیوند از سال ۷۱ روی رودخانه سیوند (پلوار) در منطقه بلاغی آغاز شد. تنگه ۹ کیلومتری بلاغی در فاصله ۲ کیلومتری از محوطه ثبت‌جهانی پاسارگاد قرار دارد. آب‌گیری این سد در تاریخ ۲۹ فروردین سال ۱۳۸۶ آغاز شد. پس از آب‌گیری سد تمامی پیش‌بینی‌های زیست‌محیطی رنگ واقعیت گرفت، دریاچه بختگان خشک شد و تمامی گونه‌هایی که در آن زندگی می‌کردند از بین رفتند. هم‌چنین تبدیل شدن آن به نمک‌زار وضعیت کشاورزی در منطقه را بسیار مشکل کرد.

در همین حال پیش‌بینی خطر در مورد آثار باستانی و هم‌چنین فواید سد برای منطقه همگی غلط از آب در آمد. به‌دلیل وجود راه‌هایی که آب را از زیر سد عبور می‌دهند، پس از گذشت سه بهار آب بسیار اندکی در دریاچه پشت سد جمع شده است. و برای همیشه این منطقه باستانی با چند هزار اصله درخت و گونه‌های گیاهی نایاب آن به نابودی کشیده شد.

منبع:

خبرگزاری میراث فرهنگی   CHN

ویکی‌پدیا


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، بر اثر وقوع یک انفجار در فرودگاه بین‌المللی «دوموددوو»، پر رفت ‌و آمدترین فرودگاه در مسکو، پایتخت روسیه 31 تن کشته و 130 زخمی شده‌اند.

به گزارش الجزیره، مقام های روسی اعلام کرده‌‌اند که این انفجار، یک انفجار تروریستی بوده است.

رسانه‌های محلی روسیه گزارش داده‌اند که این انفجار در بخش تحویل بار پروازهای بین‌المللی رخ داده است.

گروه‌های امداد و نجات در محل هستند و به زخمی‌های این حادثه رسیدگی می‌کنند.

به دنبال این انفجار، پلیس تدابیر امنیتی در سایر فرودگاه‌های پایتخت و مراکز حساس را تشدید کرده است.

فرودگاه دوموددوو در چهل کیلومتری جنوب شرق مرکز مسکو قرار دارد و بسیاری از سفرهای خارجی مسکو، از این فرودگاه انجام می شود.

لازم به اشاره است در ماه مارچ گذشته، دو انفجار انتحاری در متروی مسکو چهل کشته و بیش‌تر از هشتاد مجروح بر جای گذاشت. این انفجارها توسط دو بمب‌گذار انتحاری از داغستان انجام شد.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

در مبحث مطرح‌شده دیگری از سوی منتقدان، طبع جنگ‌جویانه الله و میل آن به نبرد زیر سوال رفته است، تقریبن تعداد 164 آیه در ارتباط با جنگ در قرآن آمده است، جنگ و خون‌ریزی با واژه‌های متنوعی در قرآن وجود دارد، در بررسى آیات جنگ و بیان آن چه از این آیات استفاده مى‌شود، به ذکر مهم‌ترین واژه‌هایى مى‌پردازیم که در قرآن به معناى «جنگ» به کار رفته است. برخى از واژه‌هایى که در قرآن در این زمینه به کار رفته، نسبت به کلمه جنگ در زبان فارسى، مفهومى پیچیده‌تری دارند و پاره‌اى دیگر از آن‌ها داراى مفهومى مساوى با مفهوم جنگ هستند.

در این‌جا این واژه‌ها را با توضیحى پیرامون هر یک مرور مى‌کنیم، واژه‌هایی که تعداد و عمق‌شان، مومنان را از دیدگاه منتقدان تبدیل به انسان‌هایی کرده که در هر مسئله‌ای ردی از توطئه و جنگ می‌بینند و به‌صورت گریزناپذیری دین‌شان را به خطی برای جدایی نسبت به سایرین تبدیل نموده و برای حفظ این خط در هر لحظه آماده برای جنگیدنند و از آن‌جا که مفاهیم متفاوتی در این واژه‌ها مستتر است، در موارد مختلفی که حتا نیاز به جنگ و خصومت نیست، آنان به جنگیدن رقبت بیش‌تری دارند.

«حرب و محاربه»

مى‌توان گفت: «دو واژه «حرب» و «محاربه» تقریبن مفهومى مساوى با مفهوم جنگ در زبان فارسى دارند و مترادف با آن هستند.» در قرآن، واژه «حرب» چهار بار، و از مصدر «محاربه» نیز به‌صورت فعل دو بار به کار رفته است. در یکى از آیات درباره قوم یهود آمده:

«هر‌گاه براى جنگ (با مسلمانان) آتشى بر افروزند، خداوند آن آتش را خاموش سازد، و به فساد و تبه‌کارى در زمین کوشند، و خداوند فساد پیشه‌گان و تبه‌کاران را دوست نمى‌دارد».

مائده (5)، 64.

در آیه‌اى دیگر آمده:

«اى پیامبر اگر در جنگ بر ایشان دست یافتى با سرکوبى ایشان کسانى را که در پى ایشان (و پیرو آنان)اند پراکنده‌ساز، شاید به خود آیند و متوجه شوند».

در آیه‌اى دیگر چنین آمده:

«پس چون (درجنگ) با کفار روبه‌رو شدید، گردن‌های‌شان را بزنید تا دشمن از پا درآید و زمین‌گیر شود، سپس بندها را محکم کنید (و اسیر گیرید) و سپس یا بر آنان منت نهید و بدون عوض آزادشان کنید و یا فدیه بگیرید تا این که جنگ پایان پذیرد.»

در این سه آیه واژه «حرب» درست در معناى کلمه «جنگ» در فارسى به کار رفته است.

اما آیاتی، واژه «حرب» در معنایى غیر از مفهوم مصطلح «جنگ» به کار رفته است، یکى از این آیات، درباره «مسجد ضرار» نازل شده است. بنیان‌گذاران این مسجد که اسلام‌شان منافقانه تشخیص داده شده بود، در وصف آنان و مسجدشان آمد:

«و آن‌هایى که مسجدى اختیار کردند که مایه زیان و کفر و پراکندگى میان مومنان است، و (نیز) کمین گاهى است براى کسانى که قبلن با خدا و پیامبر او به جنگ برخاسته بودند، و سخت سوگند یاد مى‌کنند که جز نیکى قصدى نداشتیم. ولى خدا گواهى مى‌دهد که آنان قطعن دروغ‌گو هستند.»

پس چون (درجنگ) با کفار روبه‌رو شدید، گردن‌های‌شان را بزنید تا دشمن از پا درآید و زمین‌گیر شود، سپس بندها را محکم کنید (و اسیر گیرید) و سپس یا بر آنان منت نهید و بدون عوض آزادشان کنید و یا فدیه بگیرید تا این که جنگ پایان پذیرد

در آیه دیگر، کیفر چنین کسانى را که در جنگ با خدا و رسولند یکى از چهار چیز مى‌داند:

«محققن کیفر آنان که با خدا و رسول خدا سر جنگ دارند و در زمین به فساد کوشند این است که کشته یا به دار آویخته شوند و یا دست و پای‌شان به خلاف قطع شود و یا از آن سرزمین (به جاى دیگر) تبعید شوند. این عذاب آن‌ها در دنیا است و در آخرت هم عذابى بزرگ دارند.»

«قتال»

ماده دیگرى که در قرآن به معناى «جنگ» به کار رفته« ق ت ل »است. این ماده در مجموع 170 بار در قرآن استعمال شده است. در این میان باید توجه داشت که «قتل» و «تقتیل» به معناى کشتن یک‌نفر به دست‌ نفر دیگر است و طبعن یک‌طرفه خواهد بود، و بنابراین در مفهوم جنگ که به معنى قتال و درگیرى دو‌طرفه است به کار نمى‌رود. اما واژه‌هاى «قتال» و «اقتتال» دو‌طرفه است و در موردى به کار مى‌رود که هر یک از طرفین تصمیم و تلاش در کشتن طرف دیگر را دارد و دو طرف به یک‌دیگر هجوم مى‌برند. از این رو فقط موارد باب «مفاعله» و «افتعال» به معناى «جنگ» بوده است.

«جهاد»

واژه «جهاد» و مشتقات آن 35 بار در قرآن به‌کار رفته است. «جهاد» در لغت به معناى تلاش‌کردن و به کار گرفتن نیرو و توان خویش براى تحقق بخشیدن به یک هدف مى‌باشد، لکن چون از باب «مفاعله» است، معمولن در مواردى به کار مى‌رود که نوعى هم‌کارى، تقابل و رقابت در آن وجود دارد. بنابراین در «جهاد» معمولن طرف دیگرى هم در کار است و دو طرف در برابر هم صف آرایى کرده‌اند.

البته جهاد همیشه بار مثبت ندارد و گاهى در مصادیق منفى نیز به کار رفته است. نمونه آن، آیه 8 سوره عنکبوت است و جز در دو آیه که در آن‌ها تلاش و کوشش پدر و مادر براى مشرک ساختن فرزندشان جهاد خوانده شده، که طبیعى است هیچ‌گونه ارزش مثبتى بر آن بار نمى‌شود، واژه جهاد و مجاهده، در آیات دیگر، در مورد کوشش‌هایى به کار رفته که انسان در مسیر تحقق اهداف صحیح و خداپسند انجام مى‌دهد و بار ارزشى مثبت دارد.

این گونه تلاش‌هاى مثبت گاهى صرفن با استفاده از ابزارهاى اقتصادى است، که به آن «جهاد مالى» مى‌گویند، نظیر: تامین هزینه جنگ با کفار و مشرکان و منافقان گاهى نیز این تلاش‌ها جنبه نظامى دارد، که طبعن در آن، خطرها و تهدیدهایى براى جان انسان وجود دارد و گاهى تا حد جان بازى و شهادت ممکن است پیش برود. روشن است که این نوع جهاد است که مرادف جنگ، و محل بحث فعلى ما خواهد بود.

در بسیارى از آیات قرآن واژه «جهاد» برای موارد دیگر نیز به کار رفته است، در این جا به مواردى از آن‌ها اشاره مى‌کنیم:

«هرکس که جهاد کند حقن که فقط به نفع خود جهاد کرده، زیرا خداوند از همه جهانیان بى نیاز است.»

در آیه اى دیگر چنین آمده:

«کسانی که در راه ما تلاش و جهاد کنند محققن به راه‌هاى خود، راه‌نمایى‌شان مى‌کنیم که خدا با نیکوکاران است.»

به هر حال مصداق روشن جهاد و روشن ترین معنى مصطلح آن، همان جنگیدن در راه خداى است که جهادگر در آن، خود را در معرض شهادت قرار مى‌دهد. مجاهد فى‌سبیل‌اله باید بسیارى از خواسته‌هاى خود را زیر پا بگذارد، به دنیا پشت کند و از زن و فرزند و علایق و اموال خود بگذرد تا به میدان جنگ با دشمن برود و زندگى و سلامتى خود را در معرض تهدید و نابودى قرار دهد تا رضای اله را تامین نماید .

سفک دم «خون ریزى»

تعبیر دیگرى که به مفهوم « جنگ » نزدیک است « سفک دم » است. «سفک دم» که به معناى خون‌ریزى است دو بار در قرآن به کار رفته است. در یک آیه آمده:

«وقتی پروردگار تو به فرشتگان گفت، من در زمین جانشینى قرار داده ام، فرشتگان گفتند، آیا در زمین کسى را قرار مى‌دهى که فساد و خون‌ریزى مى‌کند، در حالى که ما با ستایشت تسبیح‌گوى تو هستیم؟»

بقره (2)، 30.

مورد دوم، آیه 84 سوره بقره است که در آن، خطاب به بنى‌اسراییل گفته شده:

« هنگامى‌که از شما پیمان گرفتیم که خون‌هاى یک‌دیگر را نریزید و یک‌دیگر را از خانه هاتان بیرون نکنید.»

باید توجه داشت که «سفک دم» اعم از قتال است و تنها در مورد جنگ به کار نمى‌رود، بلکه شامل قتل هم مى‌شود. یعنى هم در موردى که یکى دیگرى را بکشد و هم در موردى که دو طرف قصد ریختن خون یک‌دیگر را داشته باشند صدق مى‌کند، که این مورد دوم مرادف جنگ خواهد بود.

البته لازم است یادآور شویم که در قرآن واژه‌ها و تعبیرهاى دیگرى نیز که مفید معناى جنگ هستند وجود دارد، اما در این بحث نیاز چندانى به ذکر و بررسى آن‌ها نیست.


 


اکبرترشیزاد/ رادیوکوچه

در طول تاریخ همیشه چیزهایی وجود داشته‌اند که پس از سال‌ها معنی و کاربرد اصلی خود را از دست داده‌اند و به جای آن جای‌گاه و هویت تازه‌ای یافته‌اند که از اساس با کارکرد نخستین آن‌ها در تضادند، و بدون شک یکی از مهم‌ترین و مشهورترین این نمونه‌ها در ایران «منارها» یا «میل‌ها» هستند.

در کنار راه‌های ایران، به‌ویژه در دل کویر و در میان انبوه درختان جنگلی، ساختمان‌های بلندی دیده می‌شوند که از فرسنگ‌ها دورتر قابل مشاهده هستند. این‌گونه بناها چنانچه از نام‌شان پیداست نخست برای راه‌نمایی ره‌گذران راه ساخته شده، هرچند که بیش‌تر آن‌ها امروزه امام‌زاده گشته‌اند. درمورد «منارهای» راهنما نیز چنین است، به‌عنوان مثال، «کج مناره» کاشان یا منار نزدیک آرام‌گاه «ارسلان‌جاذب» در «سنگ‌بست» خراسان بی‌آن‌که پیوندی با مسجد یا بنای مذهبی داشته باشند، در جایی واقع شده‌اند که راه‌هایی چند بدان‌جا رسیده یا از کنار آن رد می‌شده است.

در گذشته سفر در سرزمین پهناور ایران به‌خصوص در کویرهای بزرگ، کوهستان‌های مرتفع و جنگل‌های انبوه، بدون شاخص‌های راه، کاری دشوار بوده است. از همین رو ایرانیان با تلفیق هنر و معماری، بناهایی زیبا و با شکوه بر سر گذرگاه‌های اصلی دوران قدیم برپای داشتند، تا راه‌نمایی برای مسافران و کاروان‌ها باشند. این بناها امروزه به «برج»، «میل»، «منار» یا «مناره» معروف‌اند و بیش‌تر در بلندی یک تپه یا کوه و در کنار جاده‌های قدیمی، نظاره‌گر مسافران و کاروان‌ها می‌باشند. برفراز برخی از میل‌ها و مناره‌ها، در شب‌ها یا روزهای مه‌آلود، طوفانی و تاریک، مانند برج‌های دریایی، آتش می‌افروختند و آثار آتش در میل‌های «اخنجان» (اخنکان) و «رادکان» در جای مناسب یعنی میان دو گنبد تایید‌کننده‌ی این نظر است. و به سبب همین کاربرد «منار» یا «مناره» است که در قدیم به آن، «چراغ‌دان» و «چراغ‌پایه» نیز گفته می‌شده و در لغت به معنای کانون‌نور، محل روشنایی و جای «نار» بوده است. وجود «میل»، به‌خصوص در کویرهای شنی و ماسه‌ای و جنگل‌های انبوه از رباط ضروری‌تر بوده و اگر رباطی ساخته می‌شد، لازم بود نشان‌گری، مسافران را به سوی خود جلب نماید، چنان که در رباط «سنگ‌بست» خراسان، دو «میل» به ارتفاع چهل‌متر، چنین کارکردی داشته‌اند.

«منار» پیش از این‌که با منطق‌ریاضی، درست در جای خود، یعنی بر دوش درگاه‌ها و تکیه‌های مسجد بنشیند، در کنار ساختمان‌های مذهبی هم، به‌صورت راه‌نما و به‌عنوان نشان مسجد ساخته می‌شده و بیش‌تر به جای ماذنه و گلدسته به‌کار می‌رفته است

«منار» پیش از این‌که با منطق‌ریاضی، درست در جای خود، یعنی بر دوش درگاه‌ها و تکیه‌های مسجد بنشیند، در کنار ساختمان‌های مذهبی هم، به‌صورت راه‌نما و به‌عنوان نشان مسجد ساخته می‌شده و بیش‌تر به جای ماذنه و گلدسته به‌کار می‌رفته است.

در بعضی از «میل‌ها» هیچ‌گونه شکی در راه‌نما بودن آن‌ها نیست، مانند «میل‌نادری». اگر کسی از دشت‌های پهناور ایران و به‌ویژه از کوره راه «یزد» به «طبس» گذشته باشد، با دیدن تپه‌های بزرگ و ریگ‌های روان که هر روز جای خود را عوض می‌کنند، در می‌یابد که وجود «میل» و «مناره‌ها» در کنار جاده، حتی از رباط و کاروانسرا هم لازمتر بوده است. در جنگل‌ها نیز رهگذر جای خود را گم می‌کند. تاریکی و انبوه درختان، مانع از آن است که مسافر موقعیت خود را درک کند و راهی را که مقصود است بیابد. امروزه نیز، تنها نشان و راه‌نما در جنگل‌های شمال شرقی ایران برج «رادکان‌کردکوی» است، که در جای مناسبی بر روی تپه بنا شده است و ره‌گذر را از راه  دور بسوی خود می‌نمایاند. بر روی تپه‌ای در محور جاده «گرگان»، برجی است که امروزه به‌نام «آق‌امام» معروف است. موقعیت این برج و بسیاری برج‌های دیگر که همه نام امام‌زاده دارند، می‌نماید که نخست به‌منظور راه‌نمایی ساخته شده و هیچ بعید نیست که بعد به آرام‌گاهی بزرگ تبدیل شده‌اند. چنان‌چه مقبره «آل‌رسول» اصولن معماری پارتی دارد و پیش از اسلام و یا در آغاز اسلام ساخته شده و پس از آن به‌صورت مقبره درآمده است.

گاهی پیش‌آمدی بد یا خوب، هم‌چون جنگ یا صلح، سبب می‌شده، که موقعیت خاصی به بعضی از «میل‌ها» داده و آن‌را از صورت یک راه‌نمای ساده بیرون آورد، مانند «قد‌م‌گاه» در نیشابور که به مناسبت گذشتن امام هشتم از آن‌جا و گرد‌آمدن دوست‌داران خاندان پیامبر در پیرامون آن، به‌صورت مکان‌مقدس و بنای یادبود درآمده و رباط‌ها و ساباط‌های چندی، گرداگرد آن ساخته شده‌اند و گرنه بقعه اصلی با معماری ویژه‌ای که دارد، تنها یک میل راه‌نماست و با برج‌های همانند خود مانند برج «رادکان» خراسان و «میل‌اخنجان» و «میل‌کاشمر» هم طرح می‌باشد.

وجود تعداد بی‌شمار آرام‌گاه‌ها، درست در کنار شاه‌راه‌ها و برفراز تپه‌هایی که بخوبی از دور نمایان هستند و هم‌چنین «قبله‌ای» نبودن جهت بیش‌تر آن‌ها، خود نشان‌دهنده این است، که اگر روزگاری این بناها به آرام‌گاهی اختصاص یافته و یا بانی در آن‌ها بخاک سپرده شده، در آغاز به‌منظور راه‌نمایی ره‌گذران ساخته شده‌اند. بسیاری از امام‌زاده‌ها وجود دارند که در اساس برای آرام‌گاه مسلمانان ساخته نشده‌اند و با قبله به هیچ‌وجه سازگار نیستند و گاهی انحراف ضریح نسبت به اضلاع آن‌ها، نزدیک به یک زاویه‌ی قائمه است، که به‌عنوان نمونه می‌توان چند مسجد معروف مانند «گناباد» و «نیریز» و «بیدآخوید» را نام برد که محراب آن‌ها به‌طور کامل، مایل در دیوار مواجه قبله تعیین شده و  آشکارا پیداست که این‌گونه بناها در اصل اسلامی نبوده‌اند و ایرانیان پس از مسلمانی معبد‌ها و مکان‌های مقدس را با تغییرات اندک و تعمیر و بازپیرایی، به‌صورت مسجد و آرام‌گاه بزرگان دین و مقدسان درآورده‌اند.

معماری در تمامی دوران‌ها از تاثیرگذارترین هنرهای این سرزمین بوده است. این هنر جای جای این خاک کهن را به نمایش‌گاه هنر ایرانی بدل کرده است. معماران ایران چه پیش از اسلام با تکنیک آن‌چنانی و چه پس ازاسلام، فاصله خاک و افلاک را به هیچ رسانیده، سنگ و آجر را، ماه و ستاره کرده‌اند. بناها و عناصر معماری متعددی در این جاودانگی ازلی و ماندنی بوده‌اند که بدون شک یکی از برجسته‌ترین آن‌ها که در هر دو دوره‌ی پیش و پس از اسلام نقشی چشم‌گیر و حضوری کم نظیر داشته، «میل» یا «منار» بوده است.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس رای صادر شده از سوی دادگاه کیفری استان تهران در روز یک‌شنبه، مدیرمسوول روزنامه خراسان در خصوص پرونده اتهام مطبوعاتی مجرم شناخته شده است.

به گزارش خبرگزاری‌های داخلی ایران، علی‌اکبر کساییان، دبیر هیت منصفه مطبوعات با بیان این مطلب اظهار داشت: «پرونده اتهام مطبوعاتی روزنامه خراسان به مدیر مسوولی کوروش شجاعی روز یک‌شنبه، در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی مدیرخراسانی و حضور هیت منصفه مطبوعات برگزار شد.»

وی ادامه داد: «هیت منصفه مطبوعات در خصوص اتهام نشر مطالب خلاف موازین اسلامی، مدیرمسوول روزنامه خراسان را به اتفاق آرا، مجرم دانست و به اتفاق آرا، وی را مستحق تخفیف اعلام کرد.»

دبیر هیت منصفه مطبوعات در خصوص رسیدگی به اتهام نشریه «سخن روز» نیز خاطرنشان کرد: «موضوع اتهام این نشریه، افترا و نشر مطالب خلاف واقع اعلام شده و مدعی‌العموم دادخواست این نشریه را قرائت و شاکی پرونده نیز شکایت خود را مطرح کرد اما به دلیل عدم حضور متهم، دفاعی از سوی وی در جلسه روز یک‌شنبه، ارایه نشد.»


 


محمد‌رضا / رادیو کوچه

mohammadreza@koochehmail.com

دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره‌جنوبی در مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های 2011 آسیا در ورزش‌گاه «قطر اسپورت» و در حضور حدود هفت‌هزار تماشاگر برگزار شد. دو تیم در 90 دقیقه وقت قانونی نتوانستند گلی بزنند و بازی با نتیجه تساوی به پایان رسید تا به وقت اضافه کشیده شود.

«یونگ بینک» در دقیقه 105+2 گل کره‌جنوبی را به ثمر رساند تا این تیم یک بر صفر پیروز میدان شود و ایران مانند جام ملت‌های چهار‌سال پیش در سال 2007 برابر کره جنوبی شکست بخورد و از صعود به نیمه‌نهایی باز بماند. بدین ترتیب طلسم 35 ساله قهرمان نشدن ایران در آسیا 39 ساله شد.

این نتیجه در حالی رقم خورد که بازی‌کنان تیم‌ملی ایران به شکلی دفاعی در این بازی آرایش شده بودند و مشخص بود که سرمربی ایران تصمیم گرفته بازی را در ضربات پنالتی پی‌گیری کند. تاکتیک دفاعی «قطبی» و بازی بد ملی‌پوشان سبب شد که تیم ملی کره در اکثر دقایق بازی سوار باشد و در آخر برنده هم بشود.

«افشین قطبی» پس از شکست یک بر صفر ایران برابر کره جنوبی اظهار داشت: «درست است که در نیمه اول بازی در اختیار کره جنوبی بود اما ما توانستیم در بین دو نیمه با بازی‌کنان صحبت کنیم و در نیمه دوم فشار زیادی روی دروازه کره جنوبی آوریم.»

وی ادامه داد: «فوتبال خوبی بازی کردیم و در نیمه دوم شرایط برای ما فرق کرد. در این دیدار مستحق شکست نبودیم و متاسفانه در اواخر نیمه اول وقت‌های اضافه گل دریافت کردیم و به علت این‌که بازی‌کنان ایران احساسی هستند نتوانستیم این نتیجه را جبران کنیم.»

اما سرمربی تیم کره جنوبی گفت: «فوتبال ایران بین آسیا و اروپا مانده‌ است وی گفت: ایران بازی‌کنان خوبی دارد و در مرحله مقدماتی بهترین نتیجه را کسب کرد اما به نظر من آن ها در سطح فوتبال آسیا و اروپا مانده‌اند یعنی نه به‌صورت تیم‌های اروپایی بازی می‌کنند و نه به شکل تیم‌های آسیایی.»

اما افشین قطبی این تورنمنت را جالب دانست و خاطرنشان کرد: «تجربه خوبی داشتیم اما متاسفم که در این مرحله از کره‌جنوبی شکست خوردیم و از دوره رقابت‌ها حذف شدیم ولی در مجموع بازی‌های خوبی انجام دادیم.»

وی گفت: «فوتبال ایران و کره جنوبی دو سبک کاملا متفاوت است و همیشه برابر این تیم مشکل داشته‌ایم همان‌طور که در لیگ قهرمانان آسیا نیز «ذوب آهن» برابر «سئونگنام کره جنوبی‌« متوقف شد.»

وی درباره بازی ضعیف «نکونام» و عدم تعویض او و هم‌چنین نمایش ضعیف «مسعود شجاعی» گفت:«این دو بازیکن از بازیکنان خوب ما هستند و ما به تجربه آن‌ها احتیاج داشتیم. نکونام در دقایقی از بازی توانست با تجربه خود به تیم کمک کند و شجاعی هم پس از مصدومیتی که گریبان‌گیرش شد نتوانست به خوبی به بازی ادامه دهد.»

و در آخر قطبی درباره قرارداد با باش‌گاه «شیمیزو ژاپن» عنوان کرد: «قرار بود که از اول فوریه به این کشور بروم اما حال که تیم ملی ایران از دور رقابت‌ها حذف شده مجبورم زودتر به ژاپن بروم و کار خود را در این باش‌گاه آغاز کنم.»


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، مولانا فاضلی امام جمعه اهل سنت تایباد با صدور احضاریه‌ای توسط دادگاه ویژه روحانیت به دادسرا احضار شده است.

به گزارش سنی نیوز، روز یک‌شنبه دادگاه ویژه روحانیت مولانا فاضلی را احضار کرده و تا‌کنون از وضعیت وی خبری ارایه نشده است.

به گفته برخی منابع تایید نشده، بعد از درگیری‌های روز جمعه گذشته بین نیروهای انتظامی  و اهل سنت شهر تایباد، تا کنون ده‌ها نفر بازداشت شده‌اند.


 


دوشنبه 4 بهمن 89 /  24 ژانویه 2011

note3اجرا: زهره‌

note3استودیو: اعظم

note3تقویم‌تاریخ

note3گزیده‌ی اخبار مطبوعات ایران

note3سوت –  «قلب شیر گرفت» -  محمد‌رضا

note3بخش اول خبر‌ها

note3روز نگاشت – «عاشقانه هایی برای عشق به مولانا» – محبوبه

note3پس‌نشینی‌تند – «برگی از دفتر معماری ایران‌زمین»- اکبر ترشیزاد

note3مجله خبری کابل – آرین

note3مجله‌ی جا‌ماندگان – «سیاه‌ترین فتح‌نامه‌های آبایی» – شراره سعیدی

note3پارس‌نامه – «تاریخ به زیرآب رفته» – امیر و کاملیا

note3دایره‌ی شکسته – «دختری با گوشواره‌ مروارید» – مه‌شب تاجیک

note3گزارش تاجیکستان – «تاجیکستان: ما برای نیروهای «ناتو» در افغانستان کالاها را انتقال خواهیم داد» – کیومرث

note3مصائب خبرنگاران – «مصائب خبرنگاری در افغانستان» مصطفی خلجی

note3بخش دوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌‌های داخلی ایران، از یک عمر فعالیت سینمایی مسعود کیمیایی در افتتاحیه بیست و نهمین جشن‌واره فیلم فجر تقدیر می‌شود.

به گزارش مهر، مسعود کیمیایی هم به فهرست پرشمار بزرگ‌داشت‌های امسال جشن‌واره فیلم فجر پیوسته است.

این در حالی است که مسعود کیمیایی تا‌کنون در جشن‌واره فیلم فجر سیمرغ بلورین به دست نیاورده و بیش‌تر فیلم‌های او تنها نامزدی سیمرغ بلورین را برای این نویسنده و کارگردان به هم‌راه داشته‌اند.

مسعود کیمیایی آخرین بار با فیلم سینمایی «سربازهای جمعه» در بیست و دومین جشن‌واره فیلم فجر شرکت کرد.

لازم به اشاره است در بیست و نهمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم فجر از مهدی فقیه بازی‌گر، پوران درخشنده کارگردان، شهریار بحرانی کارگردان، بیژن محتشم چهره‌پرداز، جمشید هاشم‌پور بازیگر و داود رسولیان طراح جلوه‌های ویژه تقدیر می‌شود.

جشنواره فیلم فجر از 16 تا 26 بهمن‌ماه برگزار می‌شود.


 


محمد مصطفایی / وکیل پایه یک دادگستری

در روزهای گذشته خبر مرگ ده‌ها نفر از هم‌وطنانم در سایت‌های رسمی جمهوری اسلامی مرا بر آن داشت تا پیرامون این موضوع نکاتی را یاد آور شوم.

خبر اول این‌که دکتر قره‌داغی رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در مصاحبه با خبرگزاری ایسکانیوز در روز بیست و هشتم دی ماه سال هشتاد و نه با اشاره به مرگ ناشی از سرمازدگی در فصول سرد سال، گفت: «هر ساله در فصل پایانی سال، کارتن خواب‌ها و بی‌خانمان‌هایی که در معرض سرمای شدید قرار می‌گیرند، دچار سرمازدگی و در برخی موارد با مرگ مواجه می‌شوند که نظایر آن در سال‌های گذشته به سازمان پزشکی قانونی ارجاع شده است. کارتن خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها که عمدتن دارای اعتیاد به مواد مخدر هستند، در خرابه‌های ساختمانی، پارک‌ها یا حاشیه بزرگ‌راه‌ها و خیابان‌ها زندگی می‌کنند.

دکتر قره‌داغی با اشاره به آمارهای موجود در این زمینه گفت: «در سال گذشته 22 نفر بر اثر سرمازدگی در کشور جان خود را از دست دادند که مرگ 9 نفر از این افراد در فصل زمستان رخ داده است. در سال جاری نیز بر اساس آمارهای پزشکی قانونی 9 نفر بر اثر سرمازدگی جان خود را از دست داده‌اند.»

خبر دوم این‌که مرتضا طلایی، رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران، در روز دوم بهمن در مصاحبه با روزنامه مردم‌سالاری عنوان کرد: «متاسفانه شرایط خانواده و بنیاد اجتماعی آن در جامعه دچار مشکلات عدیده‌ای شده و آمار قابل توجه طلاق در جامعه، افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار، زنان کارتن‌خواب و معتاد را به هم‌راه دارد.» به گزارش روزنامه‌ی مردم‌سالاری، وی افزود: «همه این موارد نشان می‌دهد که خانواده در جامعه ما دچار تزلزل شده است.»

رهبری در بالاترین مقام و رییس جمهوری و دیگر مسوولین دولتی در قبال مرگ تک‌تک کسانی که در خیابان‌های ایران جان می‌دهند مسوولیت مستقیم دارند

آقای طلایی آماری از مرگ کارتن خواب‌ها نداد و صرفن در تکمیل فاجعه‌ای که در در سال‌های اخیر دامن جامعه را گرفته است وضعیت زنان کارتن خواب را نیز تشریح کرد.

اما واقعن چه کسی مسوولیت این جنایات را به عهده دارد؟

در ماه‌های گذشته صدها نفر بر اثر ارتکاب جرم مواد مخدر به دار آویخته شدند. هر چند عقیده دارم روال دادرسی در خصوص چنین پرونده‌هایی در سیستم قضایی جمهوری اسلامی ایران عادلانه و منصفانه نیست و حمل این جرم در زمره جرایمی نیست که بتوان با اعمال مجازات مرگ از وقوع این‌گونه جرایم پیش‌گیری نمود، اما آن‌چه دست‌آویز مرگ این عده از شهروندان ایرانی است حمل و نگه‌داری و قاچاق مواد مخدر است. به عبارت دیگر دست‌گاه قضایی و دست‌گاه‌های اجرایی کشورمان به جای آن‌که به دنبال بهبود وضعیت اجتماعی و بازگرداندن مجرمین به جامعه باشند به دلیل کوتاهی در انجام وظایف قانونی خود و نیز اعمال سیاست‌های ناکارآمد، به دنبال حذف مجرم از جامعه و پاک کردن صورت مسئله به جای حل مسئله هستند. اگر به پیشینه این دست از مجرمین نظری افکنیم خواهیم دید که فشارهای اقتصادی و ضعف اراده در مواجهه با فشارهای خارجی بر روی افراد، آنان را به سمت و سوی قاچاق مواد مخدر می‌کشاند. اما از تمام اعدام‌هایی که با ناحق و به صورت غیر‌قانونی اعمال می‌شود بگذریم که قابل گذشت هم نیست. در خصوص شهروندانی که به دلیل نداشتن مسکن مناسب در خیابان‌های کشور پرسه زده و از سرما جان می‌دهند چه باید گفت؟

آیا آنان نیز مستحق مرگند؟ آیا آنان نیز مرتکب جرم شده‌اند؟ آیا دولت و مسوولین جمهوری اسلامی در قبال این شهروندان احساس مسوولیت نمی‌کنند؟

رهبری در بالاترین مقام و رییس جمهوری و دیگر مسوولین دولتی در قبال مرگ تک‌تک کسانی که در خیابان‌های ایران جان می‌دهند مسوولیت مستقیم دارند. قانون اساسی جمهوری اسلامی در اصول متعددی دولت را مکلف به برقراری امنیت اجتماعی و بهداشتی و تهیه مسکن مناسب برای شهروندان کرده است. اما این تکلیف به چه صورت و چه زمان عملی خواهد شد؟ سوالی است که هیچ یک از مسوولین دولتی پاسخ‌گو نبوده و بدتر از همه اینه خود را پاسخ‌گو نمی‌دانند؟ مسلمن تا زمانی که منابع و مخازن غنی نفتی و در آمدهای هنگفتی که از این طریق و صنایع، به جیب دولت و دولتیان وارد شده و به ارتقا قدرت نظامی و امنیتی هزینه می‌شود، اجازه نخواهد داد تا شهروندان ایرانی در رفاه اجتماعی به سر برند و با این روال می‌بایست منتظر مرگ تعداد بسیاری از شهروندان ایرانی در روزها و هفته‌های آینده باشیم.


 


خبر / رادیو کوچه

روز دوشنبه، مجمع نمایندگان روحانی مجلس شورای اسلامی با صدور نامه‌ای در واکنشی به اظهارات روز گذشته رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص مواضع سیاسی خود عنوان کرد آیت‌اله هاشمی باید مواضع خود را روشن اعلام کند.

به گزارش فارس،‌ حجت‌الاسلام محمد‌تقی رهبر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با صدور نامه مجمع نمایندگان روحانی مجلس شورای اسلامی به آیت‌اله هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: «در نامه این مجمع به آقای هاشمی رفسنجانی از وی خواسته شده تا بدون هر رودربایستی مواضع خود را در برابر فتنه‌گران و سران فتنه اعلام کند.»

وی افزود: «در این نامه خطاب به آقای هاشمی عنوان شده، شما که برخی جریان‌هایی را که امروز علیه روحانیت تاخت و تاز می‌کنند، همانند جریان 19 دی «رشیدی مطلق»‌ها عنوان می‌کنید باید بدانید این جریان‌ها مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه مربوط به آن زمانی است که استکبار، اقتدار روحانیت را دید و مقابله را با آن آغاز کرد.»

آقای رهبر تصریح کرد: «ما خطاب به ایشان عنوان کرده‌ایم که از شما به عنوان یکی از شخصیت‌های شاخص روحانی و انقلابی انتظار بود در برابر رویدادهای سال 88 از کیان روحانیت در برابر هتاکان به اسلام، عاشورا و انقلاب دفاع می‌کردید.»

این در حالی است که روز گذشته آیت‌اله هاشمی رفسنجانی در دیداری با دانش‌گاهیان استان گیلان در خصوص مواضع سیاسی خود عنوان کرد: «موضع من همان است که در آخرین نماز جمعه عنوان کردم.»

بیشتر بخوانید:

«هنوز به آن‌چه در نمازجمعه گفتم اعتقاد دارم»


 


مرتضا خسروی (هیچ) / رادیو کوچه


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، پلیس تونس دو سیاست‌مدار نزدیک به زین‌العابدین بن‌علی، رییس جمهوری فراری این کشور را حبس کرده است.

به گزارش الجزیره، به گفته رسانه‌های تونس عبداله قلال، وزیر کشور سابق و عبدالعزیز بن‌ضیا‌، مشاور رییس جمهوری سابق، تحت بازداشت خانگی قرار دارند.

صاحب یک شبکه تلویزیونی خصوصی که گفته می‌شود از نزدیکان آقای بن‌علی است نیز به اتهام «خیانت» و تشویق به خشونت دستگیر شده است.

گفته می شود پلیس در جست‌وجوی عبدالوهاب عبداله، یکی دیگر از مشاوران آقای بن‌علی است.

هفته پیش ۳۳ تن از اعضای خانواده رییس جمهوری سابق هنگام خروج از کشور دستگیر شدند.

از سویی دیگر تلویزیون دولتی تونس تصاویری از طلا و جواهراتی که گفته می‌شود متعلق به آن‌ها بوده، پخش کرده است.

بیشتر بخوانید:

«من نه خمینی هستم و نه شیعه»

«آزادی فعالیت کلیه احزاب سیاسی در تونس»


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

چهارم بهمن برابر با زادروز «علیرضا عصار»، خواننده پاپ ایرانی است. او زاده سال 1348 است و اولین کاستش «کوچ عاشقانه» نام داشت و پس از آن چند آلبوم دیگر انتشار داد. او سعی کرده است در کارهایش در کنار عشق به «مولانا» به مسایل اجتماعی نیز توجه کند تا مردم نسبت به کارهایش دقیق‌تر شوند.

«علی‌رضا عصار» در تاریخ چهارم بهمن ماه سال ۱۳۴۸ در خیابان «ری، تهران» متولد شده ‌است. او نواختن پیانو را از پنج و نیم سالگی شروع کرد و اولین استادش «کاووس سمندر» بود. او در یازده سالگی به استاد «جوادمعروفی»، معرفی شد و علاوه بر موسیقی‌سنتی به موسیقی کلاسیک نیز گرایش پیدا کرد. سپس با  «مصطفا پورتراب» آشنا شد و نزد وی هم نوازندگی را ادامه داد و هم زمان نیز کار آهنگ‌سازی‌ را پی‌گرفت.

عصار فرزند اول خانواده چهار نفر است و یک خواهر دارد. بستگان مادرش همگی اهل موسیقی هستند. اما مهم‌ترین علت گرایش او به موسیقی همان نواختن پیانو در کودکی بوده است و به گفته خودش چنان‌چه آن پیانو نبود شاید اصلن به سمت موسیقی جذب نمی‌شد.

علاقه بسیار زیاد او به شعر عاملی شد تا به سوی موسیقی رو آورد. او به اشعار مولانا علاقه زیادی دارد. پدرش در چهارده سالگی دیوان مولانا را به او  هدیه کرد و خودش به جرات می‌گوید که این کتاب مسیر زندگیش را تغییر داد. او اولین کنسرت خود در سن شانزده سالگی به عنوان نوازنده پیانو در تالار ابوریحان دانش‌گاه شهید بهشتی اجرا کرد.

عصار بعد از گذراندن مراحل تحصیلی، تحصیل خود را در رشته حقوق ادامه داد اما علاقه او بیشتر به موسیقی بود. در سال 1370 به عنوان نوازنده پیانو در تاتر «پیروزی در شیکاگو» به کارگردانی «داود رشیدی» و حضور «مهدی هاشمی» و «فریماه فرجامی»  به اجرا پرداخت.

علیرضا عصار خواندن را نیز از نوروز سال 1377 شروع کرد و اولین آهنگش به نام  «عیدانه» با شعری از «مولانا» و آهنگ‌سازی «فواد حجازی» بود، که از صداوسیما پخش شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت.

او اولین آلبومش را سال 1378 با نام «کوچ عاشقانه»، منتشر کرد و پس از آن آلبوم «حال من بی تو» در سال 1379، «عشق الهی» سال 1380، «ای عاشقان» و «مولای عشق» سال 1381 و آلبوم «نهان مکن» را در سال 1384 انتشار داد. او سعی کرد در کارهایش در کنار عشق به مولانا به مسایل اجتماعی نیز توجه کند تا مردم نسبت به کارهایش دقیق‌تر شوند.

او گفته: با «محمداصفهانی» در واحد موسیقی سازمان صدا وسیما آشنا شد و این آشنایی باعث شد ترانه «قدسیان آسمان» را باهم دو صدایی بخوانند که با استقبال بسیاری روبه‌رو شد.

علیرضا عصار معتقد است که خوانندگی جزو به‌ترین و راحت‌ترین راه برقراری ارتباط باشنونده است. چرا که خواننده از شعر و موسیقی بهره می‌برد و از این طریق می‌تواند با صدای خود به سادگی احساس خود را به مخاطب انتقال دهد.

علیرضا عصار که تا به حال کنسرت‌های بسیاری برگزار کرده است، درمورد ماندگاری موسیقی می‌گوید یک خواننده اگر اعتقاد قلبی به کار و اشعارش داشته باشد و از لحاظ علمی و تکنیکی هم نقص در آن وجود نداشته باشد به طور حتم کار او مورد پسند مردم قرار خواهد گرفت و ماندگار خواهدشد.

منبع‌ها:

گوگل

ویکی‌پدیا

سایت رسمی علی رضا عصار


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

در حالی که هنوز هم صد‌ها تانکر نفت افغانستان در خاک ایران متوقف است، اتاق تجارت افغانستان از تفاوهم برای خرید نفت از روسیه خبر داد.

محمد قربان حقجو رییس اتاق تجارت افغانستان می‌گوید بر اساس تفاوهم اخیر با روسیه قرار است در مدت یک سال 1.8 میلیون تن نفت از آن کشور خریداری شود.

وی افزود با رسیدن نفت از ایران مشکل کمبود مواد سوختی حل شده و قیمت‌ها نیز کاهش خواهد یافت.

این تفاوهم میان افغانستان و روسیه در سفر اخیر حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان که تاجران این کشور نیز وی را هم‌راهی می‌کرد امضا شده است.

این در حالی است که با وجود وعده سفیر ایران در کابل در هفته گذشته مبنی بر حل مشکل تانکرهای نفت افغانستان تا چهار روز این مشکل هنوز هم به گونه‌ی کلی حل نشده است.

توقف تانکرهای نفت افغانستان در ایران واکنش‌های تند جامع بازرگانی و مردم افغانستان را در پی داشت و راه‌پیمایی مختلف در افغانستان راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید:

«کابل تهران نیست، این‌جا همه آزادند»


 


رادیو کوچه

1348 خورشیدی - زادروز «علیرضا عصار»، خواننده پاپ ایرانی است. وی نواختن پیانو را در ۵ سالگی شروع کرد و اولین استاد وی «کاووس سمندر» بوده ‌است. خواندن را از نوروز سال ۷۷ شروع کرد و اولین آهنگ وی «عیدانه» با شعری از «مولانا» و آهنگ‌سازی «فواد حجازی» بود.

1908 میلادی - «هانری فارمن فرانسوی‌« (Henri Farman) با هواپیمایی دست‌ساز که 150 کیلوگرم وزن و موتوری به قدرت 50 اسب بخار داشت موفق شد در محلی در هشت کیلو‌متری پاریس در ارتفاع هشت تا ده متری ازسطح زمین، یک مسافت یک کیلومتری را پرواز کند. سرعت پرواز 40 کیلومتر در ساعت بود. این نخستین پرواز بشر با هواپیمایی به این سنگینی بود. نخستین پرواز توسط «برادران رایت» که آمریکایی بودند به عمل آمده بود.

41  میلادی - سال‌روز درگذشت «کالیگولا» (Caligola) سومین امپراتور روم است. که از سال ۳۷ تا ۴۱ میلادی فرمان راند. اولین امپراتورهای رومی اعضا خانواده «اگوستوس» بودند. «گایوس سزار» که به کالیگولا (به معنی پوتینهای کوچک) معروف بود، در سال ۳۷ میلادی به امپراتوری رسید. سربازان ارتش، که پدرش فرماندهی آنان را به عهده داشت، نام مستعار کالیگولا را به او دادند، چرا که او پوتین‌های سربازی کوچکی به پا می‌کرد. پدر کالیگولا‌، «ژرمانیکوس»‌، جانشین «تیبریوس»‌، امپراتور وقت روم بود اما به‌طرز مشکوکی در گذشت.‌

1331 خورشیدی - روز سلب امتیاز روس‌ها از شیلات ایران است. دکتر «محمد مصدق» نخست‌وزیر وقت در چنین روزی، به ملت اطلاع داد که روس‌ها از پنج‌روز دیگر در شیلات ایران و منابع دریای مازندران سمتی ندارند. امتیاز شیلات ایران در دریای مازندران 77 سال پیش از آن به روس‌ها داده شده بود. «میرزا حسین خان سپهسالار» درآن سال بهره‌داری از منابع دریای مازندران را به یک روس داده بود. «عین‌الدوله» این امتیاز را در سال 1906 به ازا درآمدی برابر 460 هزار فرانک طلا تمدید کرده بود.

1815  میلادی - روز تشکیل رسته‌های نظامی در ارتش ایران است‌. در چنین روزی «عباس میرزا» ولی‌عهد «فتح‌علی‌شاه قاجار»، براساس ارتش‌های کشور‌های پیش‌رفته رسته‌های تخصصی در  ارتش ایران به‌وجود آورد و به این طریق در جهت تخصصی‌تر شدن امور نظامی در ایران گام مهمی برداشت‌.

1965 میلادی - سال‌روز درگذشت «وینستون چرچیل» (Winston Churchill) نخست‌وزیر انگلستان  است. وی در نود سالگی در گذشت‌. او از بزرگ‌ترین رجال سیاسی انگلستان بود‌. چرچیل در سی‌ام  نوامبر 1874 میلادی در انگلستان  به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات مقدماتی وارد دانش‌کده  نظام شد و در آن‌جا به تحصیل پرداخت‌. چرچیل  در جنگ جهانی دوم و در بحرانی‌ترین اوضاع انگلستان در سمت نخست‌وزیری این کشور ایفای وظیفه کرد‌. وی فردی ادیب نیز بود و در دوران زندگی خود آثار چندی به رشته تحریر در آورد و به همین دلیل نیز جایزه نوبل ادبی را در سال 1953 میلادی را از آن خود کرد‌.  «جنگ رودخانه»، «مسافرت آفریقایی من»، «بحران جهان»، «تاریخ مردم انگلیسی زبان»،  «معاصران بزرگ»، «جنگ جهانی دوم»، «پیروزی و تراژدی»، «‌بحرانی جهانی»، «تاریخ جنگ جهانی دوم» و «اتحاد بزرگ» و «محور سرنوشت» از جمله معروف‌ترین آثار او هستند.

————————————

برخی از روی‌دادهای دیگر

1880 - زادروز «نیلز بور» فیزیک‌دان بزرگ دانمارکی و برنده جایزه نوبل فیزیک.

1920 - درگذشت « آمادئو مودیلیانی» نقاش و مجسمه‌ساز ایتالیایی.

1308 - امروز زادروز «محمود فرشچیان» یکی از مشهورترین نقاشان معاصر ایرانی است‌. از آثار وی می‌توان «ضامن آهو»، «پنجمین روز آفرینش»، «عصر عاشورا» و «کوثر» را نام برد.


 


این بخش از رادیو کوچه به داستان‌های ارسالی از سوی دوستان رادیو تعلق داشته که می‌توانند اثرهای داستانی خود را برای ما ارسال و پس از تایید در این بخش اضافه شود.

……………………………………………..

«عصیان»

……………………………………………..

«رو به تمامی بادها»

……………………………………………..



 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

آفرینش

1) تفرقه را در شرایط فعلی کشور به صلاح نمی‌دانم

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=76704

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اعلام این‌که به دور از جنجال‌های سیاسی پی‌گیر مواضع خود است، خاطرنشان کرد: «در خصوص مسایل کشور مواضع خود را به‌صورت مشخص در آخرین حضورم در نماز جمعه تهران اعلام کردم و اکنون نیز به آن معتقدم.» به گزارش ایسنا، آیت‌اله‌ هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه گیلان در جواب سوال یکی از حاضران، افزود: «تفرقه را در شرایط فعلی کشور به صلاح نمی‌دانم و به همین دلیل تلاش می‌کنم تا به دور از جنجال‌های سیاسی، پی‌گیر مواضع خود باشم.»

2) استیضاح وزیر راه در مجلس اعلام وصول شد

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=76711

طرح استیضاح حمید بهبهانی، وزیر راه‌و‌ترابری دیروز با امضای 22 نماینده در 11 محور اعلام وصول شد. به گزارش این روزنامه، امیدوار رضایی، عضو هیت رییسه مجلس در میان جلسه علنی دیروز نهاد قانون‌گذاری کشور نامه اعلام وصول طرح استیضاح وزیر راه را قرائت کرد. طراحان استیضاح در نامه خود که 11 محور اساسی را در بر می‌گرفت با استناد به اصل 89 قانون اساسی و مواد 219 و 220 آیین نامه داخلی مجلس خواستار استیضاح وزیر راه وترابری شدند.

جام‌جم

1) ملت ایران در برابر زورگویی می‌ایستد

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100833906360

رییس‌جمهوری با تاکید بر این‌که صهیونیست‌های بی‌فرهنگ‌، برخی از دولت‌های استعماری و قدرت‌طلبان اروپایی و آمریکایی علاقه ندارند که مذاکرات ایران و گروه 1+5 به خوبی انجام شود خطاب به مسوولین 1+5 گفت : «اگر می‌خواهید مذاکرات به نتیجه برسد باید خودتان را از زیر فشار انسان‌های کوته‌بین و بی‌فرهنگ خارج کنید تا شرایط برای تعامل هر چه بیش‌تر فراهم شود.»

2) روی‌گردانی کلیسا از برلوسکنی

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100833927212

به نظر نمی‌رسد که «پاپ بندیکت شانزدهم» در اظهارات اخیرش به‌طور اتفاقی و بدون هیچ قصد و منظوری از سازمان‌ها و جوامع مختلف برای بازگشت به ارزش‌ها و اصول اخلاقی دعوت به عمل آورده باشد بلکه این اشاره‌ای غیرمستقیم به رسوایی‌های اخیر سیلویو برلوسکنی بوده است.

تهران امروز

1) دیدار رهبر معظم انقلاب با خانواده‌ دانش‌مندان شهید

http://www.tehrooz.com/

حضرت آیت‌اله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی، با حضور در منزل شهید دکتر «مسعود علی‌محمدی» و شهید دکتر «مجید شهریاری»، با خانواده‌های این دانش‌مندان شهید دیدار کردند. این دو شهید که جزو دانش‌مندان هسته‌ای کشور و از اعضای هیت علمی دانش‌گاه تهران و شهید بهشتی بودند، طی دو اقدام تروریستی به دست عوامل دست‌گاه‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی و به فاصله یک سال از یک‌دیگر، به شهادت رسیدند.

2) افزایش سهم نفت در بودجه 90

http://www.tehrooz.com/

نفت بشکه‌ای، 80 دلار و دلار 1050 تومان در بودجه 90 پیش‌بینی شده است. با این پیش‌بینی به نظر می‌رسد که سال آینده دولت به فکر افزایش قیمت‌ها است. قیمت هر بشکه نفت در بودجه و آن‌چه که به‌عنوان منابع از آن در بودجه یاد می‌شود، هر سال به تناسب در آمدهای نفتی و پیش‌بینی‌های آن انجام می‌شود.

رسالت

1) نهضت سراسری ایجاد اشتغال برای جوانان

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=52672

رییس‌جمهوری دیروز در راستای هشتاد‌و‌پنجمین سفر استانی هیت دولت در جمع پرشور مردم استان گیلان در ورزش‌گاه شهید عضدی گفت: «نهضت سراسری ایجاد اشتغال برای جوانان به‌زودی آغاز می‌شود و دولت همه توان خود را در این باره بسیج کرده است.»

1) استانبول، خروج از پرونده هسته‌ای

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=52679

موضع‌گیری‌های متفاوت طرف‌های میز مذاکره «استانبول» نشان داد که اختلافات، بسیار جدی‌تر از آن چیزی است که در تعارفات دیپلماتیک ناگفته مانده بود. به‌ویژه آن‌که طرف1+5 زمانی که ورود به موارد اشتراکی را به معنای شناسایی واقعیت قدرت ایران دانست سعی کرد برخی مسایل اختلافی را نیز بیان کند. بنابراین تلاش طرف ایرانی برای تحمیل خود به بازی‌گران امروز دنیا به‌عنوان عامل تاثیر‌گذار، حداقل در تحولات منطقه‌ای از یک‌سو و تلاش قدرت‌های امروز برای مدیریت یکی از معدود بازی‌ران تبانی ناپذیر باقی‌مانده از دوران جنگ سرد از سوی دیگر، بنیاد جبهه‌بندی تازه را تشکیل می‌دهد.

خراسان

1) نام بزرگان سینمای ایران درفهرست یازده فیلم اولیه بخش مسابقه جشن‌واره فجر

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=11&day=4&id=539808

سری اول فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران بیست‌و‌نهمین دوره جشن‌واره فجر، با اعلام نام 11 فیلم جدید ایرانی مشخص شد. به گزارش ایسنا، به نقل ازروابط عمومی بیست‌و‌نهمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم فجر، تعدادی از فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) جشن‌واره فجر پس از 4 هفته کار شبانه‌روزی هیت انتخاب این دوره جشن‌واره و بازبینی بیش از 90 فیلم رسیده متقاضی حضور در این بخش، اعلام شد. اسامی فیلم‌های دیگر این بخش نیز متعاقبن، اعلام خواهد شد.

2) طرح آمریکا برای ایجاد بزرگ‌ترین پای‌گاه نظامی در جنوب سودان پس از تجزیه

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=11&day=4&id=540032

یک پای‌گاه خبری عراقی از طرح واشنگتن برای ایجاد بزرگ‌ترین پای‌گاه نظامی در جنوب سودان پس از جدایی این منطقه از دولت مرکزی و تقویت حضور نظامی در آفریقا و خاورمیانه خبر داد. این پای‌گاه نظامی جدید آمریکایی یک تحول راه‌بردی بزرگ در نحوه حضور نظامیان آمریکایی در خلیج فارس و خاورمیانه به‌وجود خواهد آورد و نیروهای آمریکایی بر آن به طور ویژه‌ای تمرکز خواهند کرد .

کیهان

1) حضور 7 میلیون زائر کربلا در مراسم اربعین حسینی (ع)

http://www.kayhannews.ir/891104/16.htm#other1609

بیش از هفت‌میلیون زائر حسینی از سراسر جهان اسلام در آستانه مراسم اربعین، راهی کربلا شدند. به گزارش پای‌گاه اطلاع‌رسانی شبکه خبری العالم، با وجود این‌که گروه‌های تروریستی تهدید کرده‌اند که زائران را در اربعین حسینی هدف قرار خواهند داد، میلیون‌ها نفر از مردم عراق پای پیاده راهی کربلا شدند تا در این مراسم شرکت کنند.

2) آغاز رایزنی‌های فشرده برای انتخاب نخست‌وزیر جدید لبنان

http://www.kayhannews.ir/891104/16.htm#other1609

مذاکرات برای انتخاب نخست‌وزیر جدید لبنان از امروز آغاز می‌شود. مذاکرات پارلمانی برای انتخاب نخست‌وزیر جدید از امروز آغاز می‌شود و این در حالی است که با پیوستن «ولید جنبلاط» رهبر دروزی‌های لبنان و حزبش به گروه 8 مارس این مذاکرات از شرایط حساسی برخوردار است.

همشهری

1) دولت اعتبار ندهد قیمت بلیت مترو گران می‌شود

http://www.hamshahri.net/news-126535.aspx

شورای اسلامی شهر تهران نتوانست در مورد تعیین نرخ کرایه وسایل نقلیه همگانی اعم از مترو، اتوبوس و تاکسی به جمع‌بندی نهایی برسد. به گفته سخن‌گوی شورای اسلامی شهر تهران، «هنوز سیاست‌های حمایتی دولت از ناوگان حمل‌ونقل عمومی پس از هدف‌مندی یارانه‌ها برای ما مبهم است و معلوم نیست آیا دولت بنای حمایت از حمل‌ونقل عمومی را دارد یا خیر؟

2) سهمیه بنزین تا شب عید تثبیت شد

http://www.hamshahri.net/news-126489.aspx

سهمیه بنزین 400 تومانی خودروهای شخصی و عمومی تا پایان اسفند ماه امسال تثبیت شده است. این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برخی از مسوولان دولتی از اعمال تغییرهای جدید بنزینی از اواسط سال آینده خبر می‌دهند.

دنیای اقتصاد

1) مرگ سالانه 13 هزار نفر در تهران بر اثر آلودگی هوا

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=241348

قائم‌مقام پژوهش‌کده سل و بیماری‌های ریوی گفت: «حداقل سالانه به علت آلودگی هوا در تهران 13 هزار نفر فوت می‌شوند.» به گزارش واحد مرکزی خبر، مسجدی در همایش آلودگی هوا در دانش‌گاه صنعتی شریف افزود: «هزینه‌های مستقیم ناشی از آلودگی هوا بر مردم دو میلیارد دلار در سال است.»

2) بی‌تفاوتی مسکن به هدف‌مندی

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=241282

نتایج لحظه‌ای معاملات در بازار مسکن طی 30 روز اول اجرای قانون یارانه‌ها نشان می‌دهد منحنی قیمت مسکن بدون آن‌که تحت تاثیر هدف‌مندی قرار گرفته باشد، در مسیر «مستقیم» در حرکت است. براساس گزارش مقدماتی سامانه ره‌گیری معاملات مسکن، ارزش ریالی املاکی که در شهر تهران طی یک ماه اول فصل زمستان خرید و فروش شده، تقریبن با ارزش قراردادهای پاییزی برابر بوده است. به‌طوری که هر مترمربع آپارتمان به‌طور متوسط بین یک میلیون و 650 هزار تا یک میلیون و 700 هزار تومان معامله شده است.


 


خبر / رادیو کوچه

صبح روز دوشنبه، جعفر کاظمی و محمدعلی حاج‌آقایی از زندانیان سیاسی به اتهام محاربه، هم‌کاری با گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی و با حکم صادر شده از سوی دادگاه انقلاب و پس از ارجا به دایره اجرای احکام اعدام شده‌اند.

به نقل از پای‌گاه اطلاع‌رسانی دادستانی، این دو زندانی عضو یک شبکه‌ی فعال از گروهک مجاهدین یاد شده که در اغتشاشات با هدایت کشور انگلیس دخالت داشته‌اند.

این گزارش حاکیست: «محکومین یاد شده‌، مبادرت به توزیع تصاویر و پلاکاردهای مربوط به منافقین، تهیه تصویر و فیلم از درگیری‌ها و نیز سر دادن شعارهایی به نفع گروهک نفاق نموده بودند.»

همسر جعفر کاظمی روز دوشنبه، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «همسرم را بدون این‌که به ما و وکیلش اعلام کنند اعدام کردند.‌ سه شنبه هفته گذشته همسرم را بر می‌دارند می‌برند و از او می‌خواهند که مصاحبه بدهد. بازجو به او می‌گوید که مصاحبه بکنی یا نکنی کم‌تر از یک هفته اعدامت می‌کنی. همسرم با مصاحبه موافقت نمی‌کند و از آن‌جا می‌برند او را به اجرای احکام و طناب دار را گردنش می‌اندازند اما بعد منصرف می‌شوند و برمی‌گردانند او. ظاهرن یک معجزه محسوب می‌شده است.»

همسر این زندانی سیاسی در ادامه افزود: «امروز صبح برای ملاقات رفتیم کارت هم پر کردیم برگشتند اما به ما گفتند که اعدامش کردند. به شما زنگ می‌زنیم اگر خواهیم جنازه تحویل بدهیم. بروید راحت باشید دیگر کار تمام شده است. البته اگر بخواهند جنازه را تحویل بدهند. چون در مورد آقای صارمی هم جنازه را برده بودند دفن کرده بودند. احتمال خیلی زیاد دارد که در مورد همسرم هم بخواهند همین رفتار را بکنند.»

او ادامه داد: «‌فقط خواهشن به دنیا بگویید که این‌ها چه جنایت‌کارهایی هستند و چه جانیانی هستند. بگذارید دنیا بداند که چقدر می‌خواهد صبر کند؟ تا کی می‌خواهد بیانیه بدهید و مماشات کنید با این…؟ می‌شنوید صدام رو؟»

همسر این زندانی سیاسی افزود: «‌چهار صبح اعدامش کردند. چون صبح زود این کار را انجام می‌دهند. هیچ مدرکی نداشتند و فقط به خاطر چند تا عکس و یا ویدیویی که از تجمعات بعد از انتخابات گرفتند و فرستادند. آیا این حکمش اعدام است؟ طبق خود قانون اساسی … خودشان کسی که تبلیغ علیه نظامی می‌کند حکمش شش تا یک سال زندان است. حالا ببینید این‌ها چه احکامی را صادر می‌کنند. ولی خدا بزرگ است و آن بالای سر است و تقاص من وبچه‌هایم را از این‌ها خواهد گرفت.»

وی درخصوص پی‌گیری‌های اخیر خود نیز گفت: «من خودم روز شنبه رفتم دادستانی برای تقاضای ملاقات گفتند دادستان گفته این خانم را اصلن راه ندهید این‌جا ما هیچ کاری با ایشان نداریم و هیچ نامه‌ای از وی نمی‌گیریم. تازه باز هم تهدید می‌کنند و می‌گویند چرا مصاحبه می‌کنی. وقتی این‌ها هیچ گوش شنوایی نداشتند من نباید می‌گفتم چه دارد برسر ما می‌آید؟»

پیش از این نسیم غنوی در گفت‌وگویی با کمپین بین‌المللی حقوق بشر درایران گفته بود که حکم اعدام موکلش جعفر کاظمی در دادگاه تجدیدنظر تایید شده و درخواست اعاده دادرسی وی نیز توسط شعبه ۳۱ دیوان عالی رد شده است. این حکم توسط دادگاه تجدید نظر شعبه ۳۶ استان تهران به ریاست قاضی زرگر تایید شده است.

نسیم غنوی پیرامون اتهام موکل‌اش تصریح کرده بود: «جعفر کاظمی، متهم به محاربه از طریق هواداری گروه مجاهدین است اگ رچه در هیچ یک از بازجویی‌ها اتهامات وارده را نپذیرفته است‌. اتهام محاربه از جمله جرایمی است که قانون‌گذار باید شرایط فقهی را به سبب این که ریشه فقهی دارد لحاظ کند، از جمله این که اقدام مسلحانه هست که اکثر علمای شیعه معتقدند محارب به کسی می‌گویند که دست به سلاح ببرد. در مورد موکل من این طور نبوده، ایشان صرفن در اجتماعات بعد از انتخابات حضور داشته است و احتمال دارد شعارهایی داده باشد اما به عنوان وکیل معتقد هستم بحث محاربه در مورد ایشان اصلن مصداق پیدا نمی‌کند.»

نسیم غنوی در خصوص دفاعیات مطرح شده در دادگاه گفت: «متاسفانه نه دادگاه بدوی به دفاعیات ما توجه کرد نه تجدید‌نظر و دیوان هم همین‌طور و بحث محاربه را در مورد ایشان صادق دانستند.»

گفتنی است جعفر کاظمی 27 شهریور ماه 1388 توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و به سلول‌های انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شد و به مدت 74 روز در سلول انفرادی به‌سر برده است. سپس پرونده‌ی او به شعبه 28 دادگاه انقلاب ارجاع داده شد و رییس این شعبه، قاضی مقیسه، حکم اعدام را صادر کرد.

بیشتر بخوانید:

«هنوز هیچ حکم اعدامی به من ابلاغ نشده است»


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، بر اثر انفجار چند بمب در بغداد، پایتخت عراق دست‌کم ‌شش تن کشته و بیش از سی نفر زخمی شده‌اند.

به گزارش الجزیره، بمب‌گذاری‌ها در ساعت‌های پررفت‌وآمد 23 ژانویه در پایتخت عراق منفجر شدند.

هدف یکی از انفجارها اتوبوس زائران ایرانی بوده است. برخی منابع اعلام کردند یک ایرانی در انفجارهای روز گذشته کشته شده است. چهار ایرانی نیز زخمی شده‌اند.

به گفته مقام‌های محلی این بمب‌ها برای جلوگیری از برپایی یک نشست مهم اتحادیه عرب در بغداد در ماه مارس صورت گرفته است.

انفجارهای روز گذشته چند روز پس از بمب‌گذاری‌هایی صورت می‌گیرد که منجر به کشته شدن یک‌صد و شصت نفر در چند شهر از جمله بغداد و کربلا شد.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت عاملان انفجارهای کربلا»


 


مهم‌ترین عناوین رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • چونگ وی قهرمان هفت دوره متوالی مسابقات بدمینتون جام Open مالزی.
  • زلزله‌ای خفیف اندونزی را لرزاند.
  • پلیس ملاکا می‌گوید یک نوجوان ممکن است کلید قتل‌های سه گانه باشد.
  • دولت ترانگانو برنامه‌های توسعه کشاورزی را دنبال می‌کند.
  • 47 جریمه رانندگی برای اتوبوس‌ها و خودروهای تجاری.
  • یک‌ صد عضو حزب مردم در تسیک گلوگور از حزب خارج شدند.
  • اپوزسیون آمادگی خود را برای انجام هم‌زمان انتخابات عمومی با انتخابات سراواک اعلام می‌کند.
  • در انتخابات تنانگ احزاب پیش‌رو و اسلام‌گرا از طریق کارت‌های دعوت به رای‌دهندگان دست‌رسی دارند.
  • یک بانک چینی اقدام به خرید سهام در آمریکا می‌کند.
  • وزارت زنان، خانواده و توسعه اجتماعی به دنبال طرح های اشتغال‌زایی برای نوجوانان در بخش Chow Kit پایتخت است.
  • اسراییل سایتی را به زبان فارسی در مورد هولوکاست تاسیس کرد.
  • دانش‌مندان به تعریف جدیدی از کیلوگرم دست یافتند.
  • شرکت کشتی سازی سامسونگ سیستمی جدید برای مبارزه با دزدی دریایی اختراع کرد.
  • فورد فیگو، ساخت هند به 48 کشور جهان صادر می‌شود.
  • رییس ویکی‌لیکس دست‌گیری بانک‌دار سویسی را محکوم کرد.

روزنامه استار

  • وزارت کشور به 100 درصد از شاخص‌های کلیدی اجرایی خود دست یافته است.
  • اجلاس سلانگور رای به اصلاحات قانونی داد.
  • رییس انجمن هندی تباران: «بحث Interlok در راستای روحیه یک مالزی واحد نیست.»
  • 23 پل عابر پیاده در پایتخت توسط پلیس غیر‌مطمئن تشخیص داده شد.
  • ستادی برای اطمینان یافتن از کیفیت خدمات پزشکی به سلطان سابق کلانتان تشکیل شد.
  • بسیاری از کافی شاپ‌ها قصد دارند پس از فستیوال سال نوی چینی قیمت‌های خود را افزایش دهند.
  • تعداد افراد بیش‌تری در آزمون PMR حائز نمره A شدند.
  • هزینه کارگذاری کیسه هوا در خودروهای تولید مالزی از سال آینده کاهش میابد.
  • بخش آموزش عالی متصدی آموزش فنی و حرفه‌ای شد.
  • جوهور 111 مورد جدید دنگی زدگی را گزارش کرد.
  • 200،000 رینگیت سیگار قاچاق در پونتیان کشف شد.
  • وبلاگ نویسان مالزیایی سالانه یک میلیون رینگیت درآمد کسب می‌کنند.
  • کمیته آب و هوایی سازمان ملل اعلام کرد که نجات جنگل‌ها بسیار مشکل شده است.
  • زلزله ای به قدرت 6.1 ریشتر تاجیکستان را لرزاند.
  • رییس جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرد که مذاکرات بیش‌تری در آینده با قدرت‌های جهانی انجام شود.

روزنامه نیو استریت تایم

  • پاپ از مسیحیان جهان خواست تا تفرقه و چندگانگی را از میان بردارند.
  • اتحادیه چینی تباران بر روی بازگرداندن رای دهندگان تمرکز کرده است.
  • رهبران مذهبی: «دستورالعمل‌ها در مورد اذان گفتن می‌تواند بر درک میان مسلمانان و غیر مسلمان تاثیر بگذارد.»
  • ایریشیا منتظر بزرگ‌ترین سقوط در سهام خود در طی دوره‌ی 6 ماهه می‌شود.

روزنامه مالایی میل

  • از احزاب خواسته شد تا موضوع اسلام را در زمان انتخابات میان دوره‌‌ای مطرح نکنند.
  • سیدنی گران‌ترین شهر استرالیا لقب گرفت.
  • متصدیان بخش‌های ادبی باید بر روی جوانان بیش‌تر کار کنند.

 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته