سید ابراهیم نبوی -
آفتاب یزد:
● رضایی: کسانی که حتی یکماه در جبهه نبودند امروز بسیجی شدهاند
● احمدینژاد: اگر مردم انتخابم کنند همه مفسدان را در پیشگاه ملت محاکمه میکنیم
● «خبرسازی دردسرساز» برای حامیان احمدینژاد
ابتکار:
● آیتالله خامنهای: عدهای در تلاشند اتحاد ملی را بر هم بزنند
● واکنش مراجع تقلید به خبرسازیهای اخیر
● احمدینژاد بالاخره افشا کرد
ابرار:
● احمدینژاد: مجبورم برخی پروندهها را باز کنم
● قیمت نفت در بازارهای آسیا به ۶۷ دلار رسید
● آیتالله خامنهای: برخی اختلاف نظرها نباید به زمینهای برای خدشه به اتحاد ملی تبدیل شود
● اعتراض ۳ تن از مراجع تقلید به صدا و سیما و (ایرنا)
اعتماد:
● عملکرد خاتمی به نام احمدینژاد
● آیتالله خامنهای: عدهای در تلاشند اتحاد ملی را بر هم زنند
● کروبی: اگر رئیس جمهور شوم دروغ نمیگویم
● میرحسین: همه در ده روز آینده بیدار باشیم
اعتماد ملی:
● نامه فرزند آیتالله طالقانی به کروبی
● نامه زنگنه به احمدینژاد
● ایجاد نهاد حقوق بشر در دولت کروبی
● امشب مناظره کروبی – رضایی
ایران:
● احمدینژاد: برخورد با متخلفان در دولت اسلامی از دانه درشتها شروع میشود
جمهوری اسلامی:
● اعتراض مراجع عظام تقلید به جعل خبر توسط تلویزیون و خبرگزاری دولت
● احمدینژاد: مجبورم برخی پروندهها را باز کنم
● کروبی: انتخابات پیش رو یک انتخابات سرنوشتساز است
رسالت:
● احمدینژاد: محصولات نفتی را با ۴۰۰ میلیون دلار سود به دلال اماراتی فروختند
● جزئیات حلقه بسته مدیریتی در دولت موسوی
سرمایه:
● اعتراض علما به جعل خبر انتخاباتی در رسانه ملی
● زنگنه: پتروشیمیهای دوران خاتمی را با تاخیر افتتاح کردید
کیهان:
● گزارش تحلیلی کیهان از آخرین نظرسنجیهای انتخاباتی
مردمسالاری:
● موسوی: ما از رنگ اهل بیت استفاده میکنیم نه از بیتالمال
استفاده از تجربه دولت نهم
سرمقاله روزنامه سرمایه با عنوان "تجربه دولت نهم کافی نیست؟" درباره وعدههای نامزدهای ریاست جمهوری به توزیع پول نفت در میان مردم منتشر شد. در این سرمقاله آمده است: " بازی کردن با ابزار درآمد نفت و وعده توزیع درآمد نفت و گاز میان مردم بزرگترین اشتباهی است که در انتخابات دوره نهم اتفاق افتاد و دولت نهم را به چاه ویلی گرفتار ساخت که امروز در درون آن گیر افتاده است." در بخش دیگری از سرمقاله سرمایه میخوانیم: " کسانی که وعده توزیع درآمد نفت میدهند، باید بدین موضوع مطمئن باشند دولت نهم که ابر و ماه و مه و خورشید و فلک با او همراه بودند، و اصرار تام و تمام بر انجام این کار داشت، از انجام آن ناتوان ماند، حال چگونه آنان میتوانند بدین وعده اقدام کنند؟ و آیا تجربه دولت نهم کافی نیست تا از این شعار و بازی فاصله گرفته شود؟" این روزنامه خطاب به نامزدها افزوده است که برای رای آوردن در دام وعده توزیع درآمد نفت نیفتند که اگر افتادند به همان سرنوشتی گرفتار میشوند که امروز دولت نهم در آن گرفتار آمده است.
اعلام نام مفسدان بر عهده قوه قضائیه است
علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه گفت که بر اساس قانون، اعلام نام مفسدان در ایران، بر عهده قوه قضائیه است. اظهارات سخنگوی قوه قضائیه پس از آنکه محمود احمدینژاد رئیس جمهوری ایران در چند سخنرانی، تهدید به افشای نام " مفسدان اقتصادی" کرد، ایراد شد. آقای جمشیدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت که " به موجب حکم قطعی دادگاه"، تنها قوه قضائیه است که باید نام محکوم یا محکومان را اعلام کند. وی افزود که تاکنون قوه قضائیه، درباره پروندههایی که حکم قطعی آن صادر شده، اطلاعرسانی کرده است و " مباحث دیگر به ما ربطی ندارد."
درخواست کانون مدافعان از نامزدها
کانون مدافعان حقوق بشر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خواست که " تضمینهای مشخص" خود را برای جلوگیری از نقض حقوق شهروندان در ایران اعلام کنند. در بیانیه این کانون که دوازدهم خرداد منتشر شد، آمده است که تضمین حقوق بشر و آزادیهای مشروع شهروندان، بدون حاکمیت قانون و داشتن قوانین و مقرراتی متناسب با نیازها و تحولات اجتماعی، امکانپذیر نیست. کانون مدافعان همچنین از نامزدها خواست که برنامههای خود در ملزم کردن مقامهای مختلف از جمله انتظامی و امنیتی بر رعایت قوانین اساسی و عادی را اعلام کنند. کانون مدافعان حقوق بشر از سوی شیرین عبادی برنده صلح نوبل و جمعی از وکلا و حقوقدانان مستقل اداره میشود.
براساس این بیانیه، در دولت آقای احمدینژاد، " نقض حقوق شهروندان" از سوی مراجع امنیتی و انتظامی که زیر مجموعه قوه مجریه هستند، نسبت به سالهای گذشته، افزایش داشته است. " گزینشهای عقیدتی و سیاسی، محروم کردن جوانان از تحصیل، گزینش و سهمیهبندیهای جنسیتی، بومیگزینی و نیز بازنشسته کردن اجباری اساتید و نگاه نابرابر نسبت به جایگاه و حقوق زنان" از جمله مواردی است که بنابر اعلام کانون مدافعان در سالهای گذشته تشدید شده است.
درخواست مشارکت گسترده مردم در انتخابات
اتحاد جمهوریخواهان ایران از مردم خواست که با رای " نه به احمدینژاد" و " آری به تغییر"، در انتخابات شرکت کنند. در اطلاعیه شورای مرکزی این اتحاد آمده است که مشارکت گسترده در انتخابات، برای شکست احمدینژاد و مهار نیروهای پشتیبان دولت او، اولین گام برای تغییر سیاسی و ایجاد فرصت برای تشکلهای مدنی و سیاسی است. صادر کنندگان این اطلاعیه در عین حال اعلام کردهاند که انتخابات در جمهوری اسلامی ایران را آزاد نمیدانند و از هیچ یک از نامزدهای اصلاحطلبان، حمایت نمیکنند. اتحاد جمهوریخواهان با این وجود از مردم خواسته است که با رای دادن به نامزدی که " برای مطالبات مردم و حقوق شهروندی آنها اهمیت" قائل است، مانع تنگتر شدن فضای تنفس اقشار مختلف مردم و جنبشهای مدنی شوند.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است که حضور هر یک از نامزدهای اصلاحطلب در قدرت، حداقل، تغییر سیاستهای مخربی است که دولت احمدینژاد طی چهار سال گذشته در همه عرصهها به کشور و مردم تحمیل کرده است. این گروه همچنین از عملکرد دولت محمود احمدینژاد به شدت انتقاد کرده و نوشته است که طی ۳۰ سال حکومت جمهوری اسلامی، کشور ما هیچگاه تا بدین حد در عرصه بینالمللی منزوی نبوده است.
طرح ۳۲۰ هزار دروغ و تهمت علیه دولت
محمود احمدینژاد گفت که در چهار سال گذشته، ۳۲۰ هزار افترا، دروغ و تهمت به دولت نسبت داده شده است. به گفته آقای احمدینژاد، حجم این دروغها و تهمتها طی دو ماه گذشته از " حد و مرز" گذشته است. به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، این نامزد انتخابات ریاست جمهوری امروز سهشنبه، در جمع گروهی از مردم مشهد گفت: " ما سینهها و گلوهای خود را در برابر تهمتها، جوسازیها و اهانتهای آنها قرار میدهیم." احمدینژاد همچنین برخی گروههای سیاسی را متهم کرد که برای بحرانی نشان دادن کشور با یکدیگر متحد شدهاند. وی افزود که برخی از ایران به کشورهای غربی پیام میدادند که در خصوص برنامه هستهای جمهوری اسلامی به دولت فشار بیشتری وارد کنند تا تسلیم خواستههای آنها شود. احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یک گروه ۲۰۰ نفره بعد از انقلاب همواره در مسند قدرت بودهاند، اظهار داشت: " این افراد از دولتهای مختلف همواره از موقعیت همدیگر دفاع میکردند."
نامه سرگشاده اعلمی به آیتالله خامنهای
اکبر اعلمی نامزد رد صلاحیت شده انتخابات، در نامه سرگشادهای انتقادهای تندی متوجه عملکرد شورای نگهبان کرد. آقای اعلمی نماینده پیشین مجلس، یکی از نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بود که صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان رد شد. اکبر اعلمی در نامه سرگشادهای به آیتالله علی خامنهای، از وی و شورای تحتنظرش به شدت انتقاد کرده است. این نامه که در برخی وبسایتها انتشار یافته، در بخش ابتدایی خود اشاراتی به موادی از قانون اساسی دارد که شورای نگهبان را ملزم به رعایت حقوق نامزدهای انتخاباتی میکند. آقای اعلمی قصد خود از نگارش چنین نامهای را تلاشی " کمثمر برای استیفاء حقوق مخدوش شده یک ملت و نجات جمهوریت و ارزشهای" جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است.
آقای اعلمی از رهبر جمهوری اسلامی پرسیده است که تصمیم اعضای ۱۲ نفره شورای نگهبان برای ۷۰ میلیون نفر، چه نسبتی با " آزادی، جمهوریت و حق حاکمیت مردم" دارد. نامزد رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری با این استدلال، نتیجه گرفته که انتخابات در ایران نه تنها با استانداردهای بینالمللی فاصله دارد، بلکه با انتخابات کشورهائی نظیر پاکستان، زیمباوه و افغانستان هم قابل مقایسه نیست. آقای اعلمی در ادامه نامه خود ادعا کرده است که فرزند علی جنتی دبیر شورای نگهبان قانون اساسی به نام "حسین" در سال ۱۳۶۰ عضو سازمان مجاهدین خلق بوده و در درگیری با نیروهای سپاه پاسداران کشته شده و همسر وی به نام فاطمه سروری، هماکنون یکی از مسئولان سازمان مجاهدین خلق است که در خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی فعالیت میکند.
حامیان احمدی نژاد عصبانی اند
در حالی که نظرسنجیها نشاندهنده کاهش آرای احمدی نژاد و رشد محبوبیت دو نامزد اصلاحطلب است، گزارشهای جدیدی درباره حمله به فعالان انتخاباتی، بستن خیابانها توسط نیروهای لباس شخصی و تخریب پوسترها و بنرها در شهرهای بزرگ منتشر شده که از بیدار شدن گروههای فشار از خواب زمستانی خبر میدهد. همزمان با این اتفاقات دو چهره سرشناس ستادهای موسوی و کروبی نیز در بیانیه مشترکی نسبت به تشنجآفرینیها و تلاش مخالفان برای امنیتی کردن فضا هشدار داده و تصریح کردهاند که ایجاد تنش، درگیریهای ساختگی و حرکات ایذایی عناصر ناشناس، هدفی جز مسالهدار کردن انتخابات ندارد.
مرتضی الویری از ستاد کروبی و علیاکبر محتشمیپور از ستاد موسوی با انتشار بیانیه مشترکی، از هواداران دو نامزد اصلاحطلب خواستهاند: "در كمال هوشیاری و با درك حساسیتهای موجود و با وقوف به بازی خطرناك برخی اهتمام خود را معطوف به حفظ آرامش و پرهیز از هرگونه تنش و همه توان خویش را صرف ترغیب و تشویق شهروندان به شركت در انتخابات در جهت نفی وضعیت نامطلوب و تلاش برای فردایی بهتر برای ایران كنند."
سایت "آینده" دیروز با اشاره به نظرسنجیهای مختلفی که از پیشتازی موسوی نسبت به احمدینژاد خبر میدهد، از درگیری فیزیکی بسیجیان و حامیان احمدینژاد در محلههای مختلف تهران خبر داد و نوشت: "گروهی از هواداران سرسخت دکتر احمدینژاد با آگاهی از این روند، برخلاف توصیههای مسئولین ارشد، اقدام به تخریب، رنگپاشی و محو تبلیغات مهندس موسوی میکنند، در حالی که بنابر نظر مسئولین ستاد دکتر احمدینژاد، اینگونه اقدامات بیشتر به مظلومنمایی و افزایش آرای رقیب کمک میکند."
این سایت خبری ضمن اینکه از بستن خیابانها توسط نیروهای لباس شخصی با حمایت پلیس و باز کردن فضا برای تبلیغ به نفع احمدینژاد خبر داده، همچنین فیلمی را منتشر کرده است که بر اساس آن در زیر پل پارکوی تهران، طرفداران احمدینژاد به هواداران مهدی کروبی و میرحسین موسوی حمله میکنند و با شعار "ماشاءالله حزبالله" تلاش میکنند جوانان حامی موسوی را از صحنه بیرون برانند، و گروه مقابل نیز شعار میدهند: "بسیجی وحشی شده" و "دولت سیبزمینی نمیخوایم نمیخوایم".
این سایت دو روز قبل هم با اشاره به پاره شدن اکثر بنرهای نامزد های رقیب احمدینژاد در سطح شهر تهران، فاش کرد که عوامل تخریب، شبانه همراه با اسکورت نیروی انتظامی و ضمن پوشانیدن نمره ماشین های خود، به تخریب بنرهای تبلیغاتی مشغول بودهاند. با این حال خبرنگار سایت آینده، شماره پلاک دو ماشین عوامل تخریب را به دست آورده و منتشر کرده و از انتساب این دو ماشین به "یکی از نهادها" خبر داده است.
تهدید همراهان خاتمی
روزنامه "اعتماد" در ضمیمه روزانه خود، گزارش مفصلی از تهدید خبرنگاران همراه خاتمی در اهواز توسط نیروهای لباس شخصی منتشر کرد. در این گزارش به بیتفاوتی نیروی انتظامی در قبال تهدیدات این افراد و نیز ارائه کارت شناسایی از سوی آنها به نیروهای انتظامی که باعث انفعال آنها شد، اشاره کرد. گزارش این روزنامه با اشاره به ظهور ناگهانی بیش از 20 نیروی لباس شخصی که نشان از سازماندهی قبلی آنها داشت، خاطرنشان کرد که لباس شخصیها در تلاش برای ربودن فیلم ضبط شده از استقبال مردم از خاتمی توسط خبرنگاران بودند، اما در نهایت خبرنگاران با کمک مردم موفق به فرار شدند. این روزنامه روز قبل فاش کرده بود که گروههای فشار در خوزستان به حامیان موسوی و در بجنورد به حامیان کروبی حمله کردند. این گزارشها از حضور بیش از 40 لباس شخصی در مسجد محل سخنرانی خاتمی و نیز حمله جمعی از حامیان احمدی نژاد به کرباسچی در بجنورد به قصد مضروب کردن او خبر داد.
روزنامه اصولگرای "جمهوری اسلامی" هم از "تعرض به ستادهای انتخاباتی در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری" خبر داد و با اشاره به بیتفاوتی مسئولان به این تخلفات قانونی، نوشت: "در واكنش به پاره كردن بنرها و عكسهای میرحسین موسوی توسط افراد قانون شكن و خودسر در سطح شهر یزد، قشرهای مختلف مردم این شهر نسبت به این عمل تخریبی و بداخلاقی انتخاباتی واكنش نشان دادند. براساس این گزارش بیش از 90 درصد مغازه های شهر یزد با نصب پوستر نخست وزیر دوران دفاع مقدس پشت شیشه مغازه ها و خودروهای خود حمایت خود را از مهندس موسوی به نمایش گذاشتند."
در گزارش این روزنامه همچنین نوشته شد: "عدهای به ستاد جوانان حامی میرحسین موسوی در بلوار چمران شیراز حمله كرده و ضمن تخریب اموال، اعضای ستاد را مورد ضرب و شتم قرار دادند. از گچساران نیز خبر می رسد به ستاد قانونی مهندس موسوی در این شهر تعرض شده است. معینی رئیس ستاد جوانان حامی موسوی در شیراز گفت: عدهای مهاجم از ماشینهایی كه پوستر كاندیدای خاص به شیشههایش چسبیده بود، پیاده شده و با چوب و چماق و سنگ به جان اعضا ستاد افتادند. وی به خاطر بیتفاوتی مسئولان نسبت به این گونه اقدامات خلاف قانون اظهار تاسف كرد. ستاد عشایری میرحسین موسوی نیز توسط افرادی ناشناس كه صورت خود را بسته بودند و با سلاح سرد حمله می كردند مورد هجوم قرار گرفت. خبرهای رسیده از مهدیشهر سمنان نیز حاكی است افراد شرور با حمله به مغازه ای كه عكس میرحسین موسوی را به شیشه چسبانده بود خساراتی وارد كردند."
سایت "قلم نیوز" دوازدهم خرداد خبر داد که: "بنرهای ستاد نسیم 88 ابهر و نیز ستاد مرکزی جوانان و دانشجویان مهندس موسوی در زنجان طی روز گذشته مورد حمله قرار گرفت." سایت ستاد موسوی خاطرنشان کرد: "با افزایش آرای مهندس موسوی، گروه های خودسر دیگر تحمل خود را از دست داده و به روشهای فیزیکی روی آوردهاند." این سایت پیش از این هم از حمله گروه های فشار با سلاح سرد به جوانان سبزپوش فعال در ستاد موسوی خبر داده و خاطرنشان کرده بود که برخی فعالان ستاد احمدینژاد قصد داشتهاند به نام حامیان کروبی در محل ستاد انتخاباتی موسوی به ایجاد درگیری بپردازند که با هوشیاری حامیان دو نامزد اصلاحطلب، غائله با شعارهای "کروبی، موسوی، حمایتت میکنیم" و "کروبی، موسوی، پیوندتان مبارک" خاتمه یافته است.
سایت قلم یک روز پیشتر نیز گزارش داده بود که گروههای فشار در شهرهای مختلف استان فارس طی اقدامی هماهنگ و خشونتآمیز، بنرهای تبلیغاتی موسوی را به آتش کشیدند و به سمت خودروهایی که عکس میرحسین موسوی را حمل میکرد، سنگپرانی کردند و شیشه آنها را شکستند. سایت ستاد موسوی همچنین از حمله گروههای ناشناس و آتش زدن یکی از دفاتر ستاد انتخاباتی این نامزد اصلاحطلب در شیراز خبر داده است.
سایت "جمهوریت" هم در مورد تحرکات هماهنگ حامیان احمدینژاد در شهرستانها نوشت: "از شهرستانها خبر میرسد كه موتورسواران خشمگین با حمله به ستادهای انتخاباتی میرحسین موسوی و ایجاد مزاحمت و ممانعت مانع از تداوم فعالیت عادی حامیان موسوی میشوند. موتورسواران خشمگین كه بعضا به برخورد فیزیكی با حامیان موسوی هم تهدید میكنند ، مخالفت خود را با رنگ سبز و نوارهای سبزرنگی كه طرفداران میرحسین به سینه یا بازو میبندند ، بیان میكنند. این موتورسواران میگویند احمدینژاد رئیسجمهور بعدی است و میرحسین با انتخاب رنگ سبز به نماد انقلاب مخملین تبدیل شده كه میبایستی با او برخورد شود."
اتهامات تازه به احمدینژاد
همزمان با اتهامزنیهای احمدینژاد به مدیران سابق نفتی، زنگنه وزیر سابق نفت در نامهای به وی خواستار صداقت رئیسجمهور و ارائه ندادن گزارش خلاف واقع به مردم شد؛همزمان گروهی از مدیران و کارکنان صنعت نفت نیز با امضای بیانیهای، دولت احمدینژاد را متهم کردند که شرکتهای تولیدی را برای پرداخت هزینه سفرهای تبلیغاتی و تشریفاتی تحت فشار قرار میدهد. همزمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز دیروز آگهیهایی را با زیرنویس پخش کرد که حاکی از افتتاح پالایشگاه پارسیان 2 با حضور "یکی از مقامات عالیرتبه کشور" و وزیر نفت بود. موضوع افتتاح این پالایشگاه، یکی از مواردی بود که احمدینژاد در نطق تلویزیونی خود بدان پرداخت، آن هم در حالیکه وزیر سابق نفت و معاونان وی یکصدا به تکذیب این ادعا پرداختند و فاش کردند که این پالایشگاه در دوران خاتمی افتتاح شده بود.
هرچند پیش از این نعمتزاده، معاون سابق وزیر نفت، علیه عملکرد دولت نهم در زمینه صنعت نفت سخن گفته و به گروه طرفداران میرحسین موسوی پیوسته بود، اما موضعگیری ضد دولت کسی که هنوز هم عنوان معاون وزیر نفت را یدک میکشد، برای احمدینژاد و حامیان او بسیار سنگین بود.اکبر ترکان، معاون برنامهریزی کنونی وزارت نفت، ملاحظات متداول اداری را کنار گذاشت و طی سخنانی که دو روز قبل در مطبوعات منتشر شد، به آمارهای ارائه شده در نطق تلویزیونی احمدینژاد تاخت و آنها را زیر سؤال برد که خشم رئیس دولت را به دنبال داشت.
اگر چه ناظران معتقدند احمدی نژاد در روزهای باقیمانده تا انتخابات، ریسک سنگین تغییر مدیری دیگر را نمی کند و ترکان را همچون نعمتزاده برکنار نخواهد کرد، اما با این حال سخنان تند وی در شهرستان پاکدشت به عنوان واکنشی به افشاگری معاون وزیر نفت علیه عملکرد دولت نهم تلقی شده است.
اما در همان روز و چند ساعت پس از سخنان احمدینژاد، بیژن زنگنه وزیر نفت دولت اصلاحات، با انتشارنامه تندی خطاب به رئیس دولت کنونی،به طور مفصل به دستاوردهای دولت اصلاحات در صنعت نفت با عدد و رقم اشاره کردو عملکرد ضعیف دولت نهم در این حوزه رامورد انتقاد قرار داد. زنگنه در نامه خود با ذکر عنوان 10 پروژه پتروشیمی که قرار بود در سال 85 به بهرهبرداری برسند اما عملکرد دولت نهم باعث تاخیر بسیار در افتتاح آنها شد، تصریح کرده که در دولت نهم هیچ قرارداد جدیدی برای احداث واحدهای پتروشیمی منعقد نشده و افزوده است: "آنچه در خصوص طرحهاي پارسيان، فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي و طرحهاي پتروشيمي بيان شد كاملا خلاف واقع بوده است."
وی همچنین خطاب به احمدینژاد نوشت: "براي اينجانب مهم نيست كه اين طرحها به نام چه كسي تمام شود، چون هر افتخاري كه در اين كشور حاصل ميشود متعلق به ملت بزرگ و سرافراز ايران است، ولي مهم اين است كه يك مسوول عاليرتبه نبايد به مردم حرف خلاف بزند و ثانيا اگر گزارش خلاف به او ميدهند به دفعات نبايد بر پايه اين گزارشهاي خلاف اين مطالب را به عنوان امين مردم به ايشان منتقل كند. بزرگترين وظيفه رييسجمهور و مسوولان نظام امانتداري آنان است و شرط اول امانتداري، صداقت است."
همزمان با انتقادات زنگنه و معاون سابق و فعلی وزارت نفت از ادعاهای احمدینژاد، جمعی از کارکنان و مدیران صنعت نفت نیز با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد از عملکرد نفتی دولت نهم، روند فعلی را به سمت "ناکامیهای بزرگ و رو به گسترش" ارزیابی کردهاند. در این بیانیه، دولت نهم به تحمیل مدیران نفتی و غیر کارشناس به مجموعه صنعت نفت و تبدیل وزارتخانه به محل کارآموزی مدیران بیتجربه، عدم سرمایهگذاری مناسب و تاخیر در اجرای پروژهها، افزایش هزینهها و خارج شدن از اهداف سند چشمانداز، ارائه آمارهای غیر واقعی و متناقض و افتتاح زودهنگام پروژههای نیمهکاره متهم شده است. کارکنان صنعت نفت در بیانیه خود علاوه بر 11 اتهام دیگر، همچنین احمدینژاد و سران دولتش را به "تحت فشار قرار دادن شرکتهاي توليدي برای پرداخت هزينه سفرهاي تشريفاتي و تبليغاتي دولتمردان" متهم کردهاند.
برکناری مسوولان ورزشی به دلایل انتخاباتی!
با وجودی که تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان با قهرمانی در جام حذفی و نایب قهرمانی در لیگ برتر فوتبال ایران، موفقترین دوران ورزشی خود را سپری کرد،مدیرعامل این باشگاه و اعضای هیات رییسه آن به "دلایل انتخاباتی" بی درنگ از مقام خود برکنار شدند. سایت اعتماد ملی و رسانه های داخلی این کودتای باشگاهی را حاصل کشمکش های انتخاباتی و علت را تمایل مسوولان باشگاه به نامزدی جز محمود احمدی نژاد، اعلام کردند. سایت "جمهوریت" در همین ارتباط با صراحت عنوان کرد که "هیات مدیره موفق ترین باشگاه فوتبال ایران به دلیل حمایت از میرحسین موسوی منحل شد" و اعتمادملی نوشت "تمام اعضای هیاتمدیره باشگاه ذوبآهن بركنار شدند."
رأی جوانان برای مير حسين
فایننشیال تایمز نوشت: " هزاران دانشجو که برای شنيدن سخنان مير حسين موسوی، نامزد مورد حمايت اصلاح طلبان در انتخابات ماه جاری ايران گرد آمده بودند، فرياد مرگ بر ديکتاتور سر می دادند." به نوشته این روزنامه " بسياری از دانشجويان خواستار پايان داده شدن به کار دولت محمود احمدی نژاد ، رئيس جمهور تندروی ايران هستند. تلاش آقای موسوی جهت متقاعد کردن دانشجويان در اين مسير است که تغيير امکان پذير است، و آنها بايد از خانه ها بيرون بروند و در اولين دور انتخابات در 22 خرداد ماه رأی بدهند."
فایننشیال تایمز افزود: " جمعيتی که او موفق شده در برخی از سفرهای استانی گردهم بياورد، بسيار شگفت انگيز بوده و باعث شده طرفدارانش به اين موضوع فکر کنند که ميرحسين در حال به جريان انداختن يک انتخاب اعتراضی است و هر روز به قدرت او افزوده می شود. دو هفته پيش به نظر می رسيد آقای احمدی نژاد شکست ناپذير باشد. تحليلگران و سياستمداران اصلاح طلب می گويند با شروع همايش های انتخاباتی، آقای موسوی درحال جلب پشتيبانی باورنکردنی از جوانان و رأی دهندگان طبقه متوسط است."
لاهیجی انتخابات را يک نمايش ديگر خواند
پاريس- مردم ايران روز ۱۲ ژوئن ۲۰۰۹ رييس جمهور جديد جمهوري اسلامي را انتخاب خواهند کرد. عبدالکريم لاهيجي، نايب رييس فدراسيون بين المللي جامعه هاي حقوق بشر رييس جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران در اين خصوص مي گويد: "کاملاً واضح است که اين انتخابات نمايش جديدي براي فريب افکار عمومي مردم ايران خواهد بود. تنها نتيجه انتخابات در ايران اين است که حکومت به خود مشروعيت ظاهري بدهد."
سپاه رسما وارد رقابت انتخاباتی شد
جانشین ولی فقیه در سپاه پاسداران طی یک سخنرانی انتخاباتی ضمن حمله شدیدالحن به نامزدهای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری، آنها و هوادارانشان را به "حمله به ولی فقیه"، "سردادن شعار مرگ بربسیجی" و "استبداد ديني ناميدن ولایت فقیه" متهم کرد. مجتبی ذوالنور یکشنبه شب در يک سخنرانی انتخاباتی که به بهانه سالگرد درگذشت آیت الله خمینی در "تجمع بزرگ یاوران ولایت درحسینیه ثارالله اهواز"انجام داد دوره اصلاحات را مورد حمله قرار داد و گفت"این مردم مسلمان هستند و دوران هشت سال اصلاحات که شما ارکان و ارزشهای امام را زیر سوال و هجوم بردید را از یاد نمی برند."
وی افزود:"ولایت فقیه که ستون خیمه انقلاب امام خمینی بود در کدام تریبون شما به ارکان انقلاب و ولایت فقیه حمله نشد؟ چرا امروز برخی از مدافعان شما در شهرهای کشور می چرخند و هنگامی که می خواهند نامی از ولایت فقیه ببرند به عنوان استبداد دینی از آن نام می برند." وی پرسيد اصلاح طلبان "به چه عنوان امروز از نام، خط، راه و تایید امام حرف می زنند؟ تحت چه عنوانی در سفرهای تبلیغاتی شان به بسیجی که امام راحل فرمود افتخارم این است که خود یک بسیجی ام باید شعارهای مرگ بر بسیجی داده شود."
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران فیلم های انتخاباتی نامزدهای اصلاح طلب را نیز مورد حمله قرار داد و اظهار داشت: "چهار بازیگر را ملعبه کرده اید و فیلم تصنعی نشان می دهید مگر می توان افکار عمومی را فریب داد. این مردم مسلمان هستند و دوران هشت سال اصلاحات که شما ارکان و ارزشهای امام را زیر سوال و هجوم بردید را از یاد نمی برند." جانشین نماینده ولی فقیه همچنین به نامزدهای اصلاح طلب مورد حمله قرار داد و پرسيد: "در گذشته زندگی کردن کار افراد ارتجاعی است، دیروز هر که بودید، آیا امروز هم دیروز را حفظ می کنید؟ آیا امروز از دیروز خود پشیمان نیستید؟" وی ضمن اعتراض به تبلغات انتخاباتی رقبای احمدی نژاد اظهار داشت:"امروز دولت بیچاره تلاش می کند وام های 30 هزار میلیارد ریالی که به نور چشمی ها داده شده و با این پول ها در و دیوار شهرها را زینت می کنند، این پول ها را به بیت المال برگرداند."
مجتبی ذوالنور در بخش دیگری از سخنرانی انتخاباتیش رقبای احمدی نژاد را به تخریب دولت احمدی نژاد متهم کرد و مدعي شد که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری"سیاست خارجی را زیر سوال می برند و بیان می کنند که در دنیا منزوی شده ایم." اين روحاني بدون اشاره به صدور چهار قطعنامه تحريم از سوی شورای امنیت سازمان ملل ادعا کرد که در دوره احمدی نژاد "به دنیا ثابت کردیم که اینکه ایران اسلامی منزوی است، دروغ است، و به دنیا ثابت کردیم که این اروپاست که در انزوا قرار گرفته است". جانشین ولی فقیه در سپاه پاسداران خطاب به بسیجیان گفت در جریان انتخابات باید حضور حداکثری و انتخاب اصلح فردی که در مسیر امام و رهبری حرکت می کند را لحاظ کنیم.
عزیز جعفری فرمانده کل سپاه در اواسط بهمن ماه گذشته در سفر به استان فارس در اظهار نظری انتخاباتی از تداوم دولت دولت فعلی حمایت کرد و گفت: "در این مقطع رشد ارزش ها و انقلاب تحت عنوان عمق بخشی انقلاب اسلامی باید ادامه پیدا کند." وی خطاب به بسیجیان و اعضای سپاه تصريح کرده: "نگاه سیاسی و پاسخ به شبهات دشمنان داخلی و خارجی خصوصاً در عرصه انتخابات ضروری است." فرمانده سپاه چند هفته پیش از آغاز تبلیغات انتخاباتی برای اولین بار به طور رسمی از ورود شاخه های غیرنظامی بسیج در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و ان را مجاز دانست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر