سید ابراهیم نبوی
کیهان موسوی را مقصر کشتار خواند
کیهان موسوی را مسوول خون ها معرفی کرد
همزمان با اعلام خبر حضور میرحسین موسوی، زهرا رهنورد به همراه تمامی اعضا و رؤسای ستادهای وی در برابر مجلس، جوسازی رسانه های جناح راست و در راس آنها کیهان برای برخورد با مهندس میرحسین موسوی بالا گرفت تا جایی که کیهان موسوی رامسئول درگیری های اخیر معرفی کرد و در تیتر اول خود با عنوان موج خونخواهی مردم از میرحسین موسوی، "ده ها كشته و زخمی، تخریب گسترده اموال عمومی، آتش سوزی های وسیع و صدها مورد تخریب خودروهای مردم" را "حاصل دو هفته قانون گریزی و خودخواهی میرحسین موسوی" دانست.
کیهان ضمن آنکه مسئولیت شهادت شرکت کنندگان در تظاهرات چند روزه اخیررا متوجه موسوی دانسته و "نقاب زدگان سبزپوش" رابه "قمه کشی و قداره بندی" متهم کرده، خبر از کشته شدن تعداد زیادی ازمردم داده است. این نشریه همچنین خبر از ارسال "بیش از 2 هزار شكایت مردمی از طرف خانواده های كشتگان و مصدومان به مراجع ذی ربط " داده و نوشته است: "موسوی چه بخواهد و چه نخواهد مسئولیت مستقیم این جنایت ها از جمله كشته شدن حدود 20 شهروند بی گناه، صدها زخمی، 200 مورد آتش سوزی بانك، 200 مورد تخریب خودروی مردم و 300 مورد تخریب اموال عمومی با اوست."
احمد توكلی نیز اظهار داشت: "بنده فكر میكردم لااقل پس از آشكار شدن بهرهبرداری دشمنان خارجی از حركت اعتراضی میرحسین موسوی و جمعی از مردم، آقای مهندس مرز حفظ استقلال سیاسی را پاس میدارد و به مسیر قانونی اعتراض بسنده میكند؛ ولی با بیانیههای پیاپی، به ویژه بعد از خطبههای روز جمعه اخیر، به نظر میرسد ایشان قصد دارند خودزنی را تا حد خودكشی ادامه دهند." وی البته این را نیز گفت که"حتی اگر حق با موسوی هم میبود حالا جای كوتاه آمدن بود." محمد نبی حبیبی، دبیر كل حزب موتلفه اسلامی هم به وی نصیحت کرد: "به اردوگاه مردم و قانون برگردند و پیش از این برای دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب خوراك تهیه نكنند."
زمینه سازی های قضایی شاهرودی
همزمان با این سخنان هاشمی شاهرودی، رئیس قوه قضائیه هم با "بی نظیر خواندن" انتخابات دهم ریاست جمهوری، "بیانیه هایی را که نباید صادر می شد" باعث اتفاقاتی خواند که در کشور روی داده است. وی گفت: "برخی اطلاعیه هایی كه نباید صادر میشد سبب شد دشمنان سوء استفاده كنند." محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه هم "از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و سیاسیونی كه به خطا میروند، خواست قدر این موقعیت را بدانند، خود را باطل نكنند و هزینه روی دست ملت نگذارند، زیرا ملت و نظام جمهوری اسلامی بزودی و با قدرت، چشم فتنه را بیرون خواهد آورد." مردم در بهارستان: مرگ بر دیکتاتور
اعتراض مردمی به کودتای انتخاباتی در میدان بهارستان تهران، شکل گرفت و دهها هزار نفر از تهرانی ها در مقابل مجسمه مدرس و ساختمان مجلس، فریاد زدند: "موسوی، موسوی، حمایتت می کنیم " و"مرگ بر دیکتاتور". از ساعت 2 بعد از ظهر، در میدان بهارستان نیروهای امنیتی مستقر شدند. این مامورین اغلب از نیروهای ضد شورش پلیس بودند و نیروهای بسیجی و سپاهی در میان آنها دیده نمی شد. لباس شخصی ها که تحت حمایت پلیس عمل می کردند، با خشونتی بسیار زیاد به زنان و دختران حمله کردند و آنها را با کابل، شیلنگ و باتوم پلاستیکی مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند. در میدان بهارستان تعداد نیروهای موتور سوار نیز بسیار زیاد بود. صد ها موتور سوار با موتوسیکلت های تریل خود را به جمعیت می کوبیدند و صفوف آنها را به هم می ریختند.
در همین حال ایستگاه مترو بهارستان، اتوبوس های شرکت واحد و مسیر خیابان جمهوری از چهار راه مخبرالدوله مسدود شده بود. شاهدان گفتند که دختر جوانی در میدان بهارستان از ناحیه سر مورد اصابت تیر قرار گرفته و به شهادت رسید. گزارش های غیر رسمی حکایت از آن دارد که تعداد بازداشتی های دیروز در میدان بهارستان بیش از هزار نفر بوده است. با فشار ماموران تمام مغازه های میدان بهارستان و خیابان جمهوری و خیابان مصطفی خمینی تعطیل شد. سرانجام بر اثر فشار مامورین، تظاهر کنندگان که با شعار" الله اکبر"،" موسوی موسوی، حمایتت می کنیم"، "مرگ بر دیکتاتور" و... می کوشیدند از میدان دورنشوند، به سمت شمال خیابان سعدی حرکت کردند.
راهپیمایان به محوطه مقابل مجلس رفتند و با دادن شعار خواستار حضور نمایندگان مجلس در میان خود شدند. تظاهر کنندگان حدود ساعت 7 با عبور از پل به سمت میدان سپاه، میدان عشرت آباد سابق رفتند. آنان سپس در میدان سپاه و شهدا توقف کردند و با وجود فشار نیروهای امنیتی و نظامی، برای مدتی شعار دادند. در این حین نیروهای کودتا ضمن تیر اندازی با کلت کمری و کلاشینکف، به متفرق کردن مردم پرداختند و موتورسوارها نیز مجددا خود را به صف مردمان می کوبیدند تا مانع از ادامه حرکت آنان شوند.
تمدید مهلت رسیدگی به شکایات انتخاباتی
رهبر جمهوری اسلامی با درخواست شورای نگهبان برای تمدید مهلت رسیدگی به شکایات انتخاباتی موافقت کرد. شورای نگهبان در نامهای به آیتالله خامنهای درخواست کرده است به منظور " اتقان بیشتر و رفع هر گونه ابهام محتمل" نتایج نهایی انتخابات پنج روز دیگر تمدید شود. سخنگوی این شورا هفته گذشته، زمان اعلام نظر نهایی در رابطه با شکایات نامزدها را چهارشنبه چهارم تیر تعیین کرده بود. عباسعلی کدخدایی، روز دوشنبه به تلویزون دولتی ایران گفت: " تخلف عمدهای در انتخابات صورت نگرفته و شاید بهتر است بگویم هیچ گونه تخلفی صورت نگرفتهاست." این در حالی است که شورای نگهبان روز یکشنبه اعلام کرده بود تعداد آرای شمرده شده در ۵۰ شهر بیش از تعداد آرای واقعی شرکتکنندگان در انتخابات بودهاست و احتمال مغایرت در سه میلیون رای شمرده شده وجود دارد.
انصراف رضایی از پیگیری شکایت انتخاباتی
محسن رضایی، نامزد ریاست جمهوری از پیگیری شکایت خود درباره تخلفات انتخاباتی منصرف شد. آقای رضایی در نامهای به شورای نگهبان " وضعیت سیاسی - امنیتی و اجتماعی" کشور را در شرایط فعلی مهمتر از نتایج انتخابات دانست. در این نامه آمده است: " وظیفه میدانم خود و دیگران را به کنترل وضعیت فعلی ترغیب کنم."
اوباما خشونتهای اخیر ایران را محکوم کرد
باراك اوباما، " خشونت دولت ايران در سركوب تظاهرات مسالمتآميز معترضان" را محکوم کرد. وی تاکید کرد: "آمریکا و جامعه جهانی از خشونت علیه معترضان در ایران وحشت زده و منزجر شدهاند." رئیس جمهور آمریکا با اشاره به تصاویری که از ایران و از طریق تلفن های همراه مردم مخابره شده است، گفت: " ما زنان شجاعی را دیدیم که در برابر تهدیدها مقاومت کردهاند، و تصویر آزاردهنده زنی را دیدهایم که در خیابان تا حد مرگ خونریزی کرد." وی در پاسخ به خبرنگاری درباره دیدن تصویر ويدئویى كشته شدن ندا آقا سلطانى، گفت :" با ديدن اين تصاوير قلبم شكست."
آیتالله خامنهای: کوتاه نمیآییم
آیتالله خامنهای گفت که حکومت ایران در برابر اعتراضات کوتاه نمیآید. به گزارش صداوسیما، رهبر جمهوری اسلامی این مطلب را امروز در دیدار با چند تن از نمایندگان مجلس ابراز کرد. وی در این دیدار افزود که وی در مورد انتخابات اخیر " بر اجرای قانون پافشاری کرده و خواهد کرد" و "هم نظام و هم مردم زیر فشار کوتاه نخواهند آمد." وی از نمایندگان مجلس خواست تا با دولت احمدینژاد همکاری کنند، با آن مهربان باشند و به این دولت سخت نگیرند.
ایران الگوی جهان است
به گزارش شبکه خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی، محموداحمدینژاد نیز امروز با نمایندگان مجلس شورا دیدار کرد. وی در این دیدار انتخابات ۲۲ خرداد را " نقطه عطف بسیار بلند در تاریخ بشریت" نامید و گفت که " شکل و روش و نتایج انتخابات ۲۲ خرداد، لیبرالدموکراسی آمریکا را که از آن به عنوان ابزار سلطه استفاده میشد درهم شکست و امروز شیوه حکومتداری ایران اسلامی به عنوان الگو در جهان مطرح شدهاست."
کروبی: "حامیان احمدینژاد مروج اسلام طالبانیاند"
مهدی کروبی با ارسال نامهای به رئیس صدا و سیما به " انعکاس وارونه اتفاقات اخیر در رسانه ملی" اعتراض کرد. وی از ضرغامی خواست رویکرد صدا و سیما را در چگونگی انعکاس اعتراضات مردم اصلاح کند و مردم را برای کسب اطلاعات و اخبار به سمت رسانههای خارجی سوق ندهد. مهدی کروبی در این نامه حامیان دولت محمود احمدینژاد را " مروج اسلام تحجر و اسلام طالبانی" نامید و ادامه داد: " مردم به نتیجه انتخاباتی معترضند که در یک فرایند مهندسی شده و تقلبهای فراوان، فردی را به عنوان رئیسجمهور آینده اعلام کردهاست که بتواند مجری تفکر متحجرانه باشد." آقای کروبی ادامه داد: " آیا نسبت دادن آتشسوزیها و آتش زدن مساجد و تخریب اموال ملت که حسب اطلاعات واصله غالباً از سوی لباسشخصیهاست جزو رسالت رسانه ملی است؟ آیا مردمی که اللهاکبرهای شبانه سر میدهند مسجد آتش میزنند؟"
بازداشت ۱۱۵۰ تن در ناآرامیهای اخیر
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران روز چهارشنبه سوم تیر فهرستی شامل 1150 تن از بازداشتشدگان و تعدادی از جانباختگان ناآرامیهای اخیر را منتشر کرد. این فهرست در برگیرنده ۲۴۰ بازداشتی است که ۲۹ نفر از آنها پس از بازداشت آزاد شدهاند. اسامی ۱۰۲ نفر از شخصیتهای سیاسی، ۲۳ روزنامهنگار، ۷۹ دانشجو و ۷ استاد دانشگاه و چهار نفر از جانباختگان حوادث اخیر در این لیست دیده میشد. کمپین حقوق بشر تاکید کردهاست که این فهرست کامل نیست و تنها شامل نام افرادی است که شناسایی شدهاند. بر پایه اطلاعات رسیده به این کمپین، بسیاری از این افراد بازداشت شده توسط مأموران لباس شخصی در منازل یا محل کار خود بازداشت شدهاند. ارون رادز، سخنگوی کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفت: " در حقیقت بازداشتیها در وضعیت بیارتباط با دنیای خارج نگهداری میشوند که احتمالاً با شکنجه برای اخذ اعترافات اجباریای همراه خواهد بود که ادعای مقامات را در مورد این اعتراضات ثابت کند."
مخملباف: برای شهدا شام غریبان برگزار کنیم
محسن مخملباف با نگارش نامه ای از کلیه ایرانیان ساکن داخل و خارج کشور خواست برای شهیدان حوادث چند روز اخیر ایران "شام غریبان" برگزار کنند و شهدای آزادی ایران را تنها نگذارند. در نامه مخملباف آمده است: " حتی نگذاشتند پدر ندا گریه کند. حتی نگذاشتند مادر ندا داغی را که بر دل داشت بگرید. نه اینکه نگذاشتند رای هایمان را بشماریم، که حتی نگذاشتند شهدایمان را بشماریم. ما که تاریخ مان تاریخ عزاست، به نام قانون از عزاداری منع شدیم." وی نوشت: " برای همدردی با خانواده شهداء، از کلیه ایرانیان سراسر جهان می خواهیم تا جمعه شب، هنگام غروب آفتاب، در سراسر جهان، در خیابان ها، در مساجد، در کلیساها، در معابد، در جلوی سفارتخانه های ایران، و در ایران در پشت بام ها با روشن کردن شمع به شام غریبان شهدای آزادی ایران بنشینیم." وی از هر ایرانی خواست جمعه شب در غروب آفتاب برای شهدای آزادی یک شمع روشن کند.
حل مشکل را به مجمع تشخیص بسپارید
عبدالله نوری روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای نسبت به تقلب در انتخابات، فضای امنیتی حاکم بر کشور، کشتار، ضرب و شتم و دستگیری گسترده مردم و چهره های سیاسی- اجتماعی اعتراض کرد. نوری در این بیانیه، انتخابات اخیر را "تاراج سرمایه عظیم اعتماد ملت" توصیف کرد و گفت: "هرچند در طول سالیان گذشته با نگرانی عمیق، ویرانی بسیاری از دستاوردهای اسلام و انقلاب را شاهد بودم" انتخابات را امید مردم "برای پاسداری از همین آزادی حداقلی" در شرای فعلی توصیف اما تاکید کرد که "امروز بسیاری از رأی دهندگان احساس میکنند همان رأی هم نادیده گرفته شده است و فریبی به بهای از بین رفتن آبرو و صداقت حکومت، خوردهاند."
وی در این بیانیه در مقابل ادعای اخیر رهبر که گفت حاضر به پذیرش ابطال انتخابات نیست و آن را بدعت می داند، واکنش نشان داده و تاکید کرد: "ابطال انتخابات یک روال سابقهدار بوده و به هیچ عنوان بدعت نیست." نوری اعلام کرد که "چنانچه شورای نگهبان هم نظر قطعی خود را مبنی بر صحت انتخابات صادر نماید، رهبر میتواند به عنوان معضل پیش آمده از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام دستور اقدام دهد." اولین وزیر کشور خاتمی با اشاره به اینکه "در انتخابات ریاست جمهوری 4 سال قبل هم برخی از کاندیداها مدعی تقلب و تخلف گسترده بودند" افزود که "در این انتخابات افزون بر سه کاندیدا، عدهء کثیری از مردم نتیجه انتخابات را نپذیرفتهاند، چنانچه این باور اصلاح نشود و اعتماد جمهور مردم جلب نگردد بازنده اصلی نظام است."
عبدالله نوری در بیانیه خود پرسید: "حکومت که خود را اکثریت میداند از چه بیمناک است؟ حاکمیت که همه امکانات مادی و نظامی و انتظامی و اطلاعاتی و تبلیغاتی را در اختیار دارد و معتقد است منتقدان و معترضان اقلیتی بیش نیستند." وی با خانوادههای قربانیان، مجروحان و آسیب دیدگان حوادث اخیر اظهار همدردی کرد. عبدالله نوری به "همه عوامل و عناصر دخیل در این التهابات " تذکر داد که "این رفتارها باعث سرعت بخشیدن به زوال حکومت می گردد."
فضای دانشگاه ها امنیتی شده است
همزمان با ادامه اعتراض های مردمی به کودتای انتخاباتی، دانشگاهیان همچنان در شدیدترین شرایط امنیتی، به سر می برند و سرکوب دانشجویان ادامه یافت. بازداشت دانشجویان در تهران، شیراز، مازندران و سایر شهرها کماکان ادامه یافت. از سوم تیرماه، علي وفقي عضو سابق شوراي مركزي تحكيم و از اعضاي ستاد دانشجويي ميرحسين موسوي به همراه حمزه غالبي رييس ستاد جوانان ميرحسين موسوي بازداشت شدند. خبرنامه امیر کبیر از ناپدید شدن سجاد بازوند، دانشجوی تربیت معلم خبر داد؛ در حالی که مجید دری، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه علامه هم در منزل مسکونی اش در تهران بازداشت شد.
در شیراز دو دانشجوی دختر به نام های مرجان فیاضی و سوگند علیخواه دستگیر شدند. دانشگاه مازندران همچنان ملتهب است. اشکان ذهابیان از دانشجویان دانشگاه فردوسی توسط نیروهای انصار و لباس شخصی ها به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. با این حال، اعتراضات دانشجویی به نتیجه انتخابات ادامه یافت. دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان برای چندمین روز متوالی تجمعی اعتراضی برپا کردند. دانشجویان بجای سر دادن شعار، شمع بدست گرفتند تا سوگواری خود را درکشته شدن اعتراضات اخیر نشان دهند. در تجمع دانشجویان سیستان، بیانیه اخیر میر حسین موسوی قرائت شد و دانشجویان با خواندن سرود "یار دبستانی" به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.
پیام جون بائز به مردم ایران
جون بائز، خواننده آزاده موسیقی جهان و یکی از فعالان صلح و آزادی های مدنی، ضمن خواندن ترانه ای برای جنبش سبز، پیامی برای مردم ایران منتشر کرد. در این پیام آمده است: " جهان با دیدن شما به قدرت رفتار غیر خشونت آمیز پی برد. زمانی که با آرامش در مقابل ترس نشسته بودبد، ما صدای غرش شما را از میان سکوتتان شنیدیم و آن را در چشمانتان دیدیم. شجاعت شما ما را تحت تاثیر قرار داده است و فداکاری تان الهامبخش مان است.من از اینکه زنده ام تا شاهد این جنبش باشم، احساس خوشبختی می کنم. دعا ها, عشق و حمایتم را بسویتان می فرستم. جون بائز." این پیام در وب سایت شخصی وی نیز منتشر شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر