-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ بهمن ۱۳, چهارشنبه

Posts from Khodnevis for 02/02/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



همکاری گوگل با توییتر برای انتشار پیامک‌های توییتری با تلفن برای مصری‌ها

همین هفته پیش بود که گوگل یک برنامه را خریداری کرد که یک سیستم پیامگیر تلفنی است و از همان لحظه انجام معامله، یک مورد استفاده واقعا خوب برای این سیستم پیدا کرده‌اند.

همان‌گونه که دروبلاگ گوگل اعلام شده آنها با بهره‌گیری از سیستم وهمکاری با توییتر کاری می‌کنند که مصری‌ها درست در زمانی که شرایط کشورشان بحرانی است، بتوانند از طریق تلفن به سادگی «توییت» نمایند.

گوگل می‌گوید‌: «هرکس می‌تواند با گذاشتن یک پیام بر روی شماره  بین المللی آن  (+16504194196 or +390662207294 or +97316199855) پیام گذاشته و پیام وی بلافاصله با استفاده از تگ «مصر» (
 #egypt) برروی شبکه توییتر مننتشر خواهد شد.برای استفاده از این سیستم نیازی به اینترنت نیست و ازطریق همین شماره می‌توان به پیام‌ها گوش داد یا آنها را درسایت توییتر مشاهده کرد (twitter.com/speak2tweet)

 


 گوگل می‌افزاید: «امیدواریم دراین دوران دشوار که اینترنت هم درمصر قطع شده این سیستم به یاری مصری ها درجهت اطلاع رسانی برسد.البته درهمین زمان آخرین سرویس دهنده 
 اینترنت مصری (نور) نیز قطع شده است.»

 

 

 


 


اوباما: تغییر و انتقال قدرت در مصر باید همین الان شروع شود

رئیس جمهوری آمریکا امشب در کاخ سفید، بعد از مشاهده سخنان حسنی مبارک با مردم مصر، چند دقیقه‌ای با او صحبت کرد و سپس نزد خبرنگاران رفت و اعلام کرد که دولت آمریکا از نزدیک مسائل مصر را دنبال می‌کند.

اوباما روندی که ارتش مصر در پیش گرفته را تحسین کرد و خواستار احترام به حقوق شهروندان مصری شد.

اوباما همچنین به حق شهروندان در دست‌یابی ازاد به اطلاعات اشاره کرد. در روزهای اخیر، ارتباط اینترنتی مردم مصر با مشکلات زیادی روبرو بوده است.

رئیس جمهوری آمریکا در باره لزوم تغییر در مصر گفت که هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند رهبری مصر را تعیین کند، اما به حسنی مبارک گفته است که روند تغییر و انتقال قدرت باید به طور منطقی و حساب شده و از همین الان آغاز شود.


 


مصر به چه سمتی می‌رود؟


مصر برای ما سرزمین تناقض‌هاست، از نگاه معصومانه خالد استامبولی که بر دیوار شهر و تمبرهای‌مان نقش بسته بود و چهره ترسناک سادات و همه چیزهایی که در دهه ۶۰ تلویزیون و روزنامه به خوردمان داده بودند تا واقعیتی که مصر به عنوان استراتژیک‌ترین کشور عربی با تمدن چندین هزار ساله دارای آن می‌باشد شرایطی دوگانه برای‌مان ساخته که نگاه‌مان به حوادث مصر از دریچه تردید باشد.


مصر سرزمین اهرام ثلاثه از اصلی ترین مراکز توریسم، موسیقی عربی، تکنولوژی، بانکداری و دانشگاهی در خاور میانه هست که همسایگی آن با اسرائیل و نوار غزه اهمیتش را دو چندان کرده است. این روزها در کشاکش اعتراضات مردم مصر، پررنگ شدن نقش البرادعی و به موازات آن اخوان‌المسلمین هویدا شده است.


هدف اخوان‌المسلمین برقراری حکومت اسلامی است (۱) و این را همه می‌دانند. هر چند تاکنون خمینی وار حرکت کرده‌اند لیکن مصر لبریز است از فقرایی که مجذوب اسلام اخوان‌المسلمین هستند و آماده شهادت و از سوی دیگر گروه‌های فشاری که برای پول سر هم می‌برند. این است که همه اعتراضات مصر را با اعتراضات سال ۵۷ ایران مقایسه می‌کنند. اگرچه تاکنون انقلاب مصر در زمره انقلاب‌های مخملی بوده و تعداد «شهدا» به دویست نفر هم نرسیده ولی شرایط بعد از مبارک بسیار نگران کنند‌ه‌تر است.


اخوان المسلمین که به روایتی پدر معنوی القاعده هم میباشد (۱) ابزار کافی برای مصادره انقلاب را دارا می‌باشد، پابرهنه‌ها و گروه‌های فشار، همانهایی که بعد از انقلاب ۵۷ همه فدایی خمینی شدند. همان‌ها آنجا نشسته‌اند و منتطر شرایط تازه. شاید آن موقع اخوان‌المسلمین همان پرده دوم حاکمیت خمینی را بازی کنند. اسلامی‌ها هم که نشان داده‌اند اعتقادی به دموکراسی ندارند و قدرت‌شان را با هیچ چیزی عوض نمی‌کنند. این است شرایطی که همه از آن می‌ترسند. هر چند تحمل این شرایط برای اسرائیل سخت خواهد بود و احتمال جنگ در منطقه هم وجود دارد ولی کنترل این بحران برای اسرائیل سخت و شاید جبران ناپذیر باشد، کانال‌های زیر زمینی زیادی بین مصر و غزه وجود دارد و مصر می‌تواند تا قلب اسرائیل پیش برود. ارتش مصر هم آن ارتش جنگ‌های شش روزه نیست، به مراتب مجهزتر است و از سویی ساختار آن اسلامی هست و از افرادی و در کشوری تشکیل شده که رشد فکری افرادشان به اندازه حاکمانشان رشد نکرده است.


قدرت گرفتن این گروه در مصر برای ایران هم خطرناک هست، آنها میراث جمال عبدالناصر را به دوش می‌کشند و ایده خلیج عربی هوادار بیشتری خواهد داشت. شاید روابط‌مان با مصر چندان مستحکم نگردد و از این رو است که به نفع حکومت ایران است که البرادعی در آنجا به قدرت برسد.


البرادعی جایزه صلح نوبل برده، مظنون به دریافت رشوه از جمهوری اسلامی می‌باشد و اصولاً مرد زیرک و فرصت طلبی است، خیلی علاقه‌مند است میر حسین یا بازرگان ایران باشد، هر چند تعصب و وطن دوستی آنها را ندارد و اگر غائله بخوابد دوباره به ممالک پیشرفته دنیا مهاجرت می‌کند ولی آمده که از آب گل آلود ماهی بگیرد، از موضوع عکس‌های دخترش با بیکینی و سرو شراب در عروسی (۲) هم که به سلامت عبور کرد. او همان فردی است که مدعی است اسلام با فرمت ترکیه را به جهانیان ارائه خواهد داد، هر چند فرمت ترکی هم با تقلب در انتخابات (۳) و کشتار کردها و عذرخواهی نکردن از ارامنه الگوی چندان مناسبی نیست، ولی اسرائیل و آمریکا با او احساس بهتری دارند. حتی جمهوری اسلامی هم از او خوشنود خواهد بود، سفارت خانه مجدداً دایر میگردد و نمایندگانش می‌توانند زمین‌های اسرائیل را با فراغ بال از سرزمین مصر نظاره‌گر باشند. اما داستانهای عراق و انفجارهای روزانه در آن موضوعی است که نفوذ ایران در مصر را ترسناک جلوه خواهد داد. هر چه باشد امروز نمی‌توان پیش بینی درستی از آینده داشت و گذر زمان همه چیز را مشخص خواهد نمود.


آینده مصر، امروز الگوی مناسب برای کشورهای دیکتاتوری خواهد شد که مخالفان منسجم با تشکیلات منظم ندارند و همگان را از خلاء قدرت می‌هراسانند.



مراجع:

۱. http://www.bbc.co.uk/persian/world/2010/09/100914_an_egypt_muslim_brotherhood.shtml


۲. http://reflections-of-a-nomad.blogspot.com/2010/09/egyptian-politics-immoral-bastards-play.html



این موضوع ثابت نشده ولی مخالفین دولت ترکیه معتقدند که در نتایج انتخابات در مناطق کردنشین و بعضاً انتخابات مهم‌تر دست‌کاری صورت می‌شود.۳



 


طرفداران «حسنی مبارک» به معترضین حمله کردند

 

بنا بر اخبار رسیده از قاهره، پس از سخنرانی مهم و تاربخی « حسنی مبارک»‌ خطاب به مردم مصر هم اینک و در محل های اجتماع معترضین مصری، طرفداران «حسنی مبارک» با چاقو و  تیغ به جان معترضین افتادند. پلیس جهت کنترل فضا تنها به شلیک تیر هوایی می‌پردازد و  درخواست تعداد بیشتری تانک از سوی مرکز می‌کند. بنا بر گزارش‌ها تعدادی لباس شخصی نیز در شهر «‌اسکندریه» با چاقو به مردم حمله کردند. تانک‌ها تلاش می‌کنند از جان معترضین حفاظت کنند.

شرایط بحرانی گزارش می شود. تعدادی از مردم نیز به  ارتش حمله ور شده اند که با اعتراض دیگر  مخالفان روبرو شدند با این حال هیچ نشانی از تظاهرات مسالمت آمیز صبح امروز به چشم نمی‌خورد.

منبع عکس: صفحه فیس بوک we are all Khaled Said

توخہح خودنویس: به‌دلیل حساسیت‌های ویژه، دیدن عکس را از طریق لینک به خوانندگان محترم واگذار می‌کنیم.


 


آیا معترضان مصری‌ اصلاح‌طلبی مبارک را باور می‌کنند؟

به گزارش تلویزیون الجزیره، علیرغم عدم دخالت ارتش، در بعضی نقاط درگیری‌هایی به‌وقوع پیوست، از جمله در دومین شهر بزرگ مصر، اسکندریه.

 در اسکندریه، صدای شلیک مسلسل شنیده می‌شد و گروهی از طرفداران مبارک با مخالفان درگیر شدند.

در حاشیه میدان تحریر قاهره نیز گروهی از طرفداران مبارک شروع به دادن شعارهایی به نفع رئیس جمهوری مصر شدند و خواهان ماندن مبارک شدند. این گروه که به گزارش الجزیره بیشتر از ۳۰۰ نفر هم نبودند در شعارهای خود می‌گفتند که مبارک نخواهد رفت. الجزیره همچنین گفت که این گروه که چوب‌های بلند و باتوم هم به‌دست داشتند به قدرت‌نمایی پرداختند.

حسنی مبارک در سخنان خود گفت که که از قدرت کناره‌گیری نخواهد کرد، اما به عنوان کاندیدا در انتخابات سپتامبر آینده حاضر نخواهد بود.

سخنان مبارک از سوی بسیاری از تظاهر کنندگان با اعتراض روبرو شد. برخی از مصری‌‌ها می‌گویند که کسی که ۳۰ سال به اصلاحات تن نداده در این مدت کوتاه تا انتخابات هشت ماه دیگر به هیچ چیزی تن نخواهد داد. در حالیکه بسیاری از مردم خواهان رفتن مبارک هستند، رئیس دولت مصر از تلویزیون دولتی اعلام کرد که از این کشور نخواهد رفت.

 


 


به دنبال آدرس «جمال مبارک»در  لندن

 

صفحه فیس‌بوک we are all khaled Said از دوستان خود در لندن می‌خواهد که به صورت مسالمت‌جوبانه و بدون خشونت به خانه «جمال مبارک» بروند و برگرداندن تمام پول‌ها  ثروت‌های مردم مصر را طلب کنند. این صفحه در ادامه می‌نویسد:« خاندان مبارک باید بدانند که این اموال متعلق به آنها نیست و باید به مردم مصر بازگردانده‌ شود.

این در حالی‌است که شبکه «‌االجزیره» نیز به دنبال آدرس وی در شهر لندن روز ۳۰  ژانویه بوده ولی پاسخی از طرف خانواده وی دریافت نکرده‌است. ظاهرا جمال مبارک در خانه بزرگش در یکی از بهترین محلات لندن زندگی می‌کند ولی با دیدن مردم معترض و خبرنگاران پاسخی به آنان نداده است.

اینک و با قوت گرفتن ترک کشور از سوی حسنی مبارک توجه‌ه به سوی آینده این خانواده دزدی‌های آنها معطوف شده و مردم دنبال جلوگیری از این غارت به زعم خویش هستند.

«شاهد مناور» می‌گوید:‌این پول‌ها مال مردم است مال روستاییانی که در فقر زندگی می‌کنند. در خبری خواندم که بعد از پاکستان افغانستان و  اسرايیل این مصر است که بیشترین کمک‌های بلاعوض را از امریکا دریافت می‌کند  این پول‌ها کجا رفته‌اند؟

برخی، سرنوشت غم‌انگیز خانواده پهلوی پس از  پیروزی انقلاب برای خاندان مبارک پیش بینی می‌کنند و این را تازه آغاز ماجرای مصر پس از مبارک  در ارتباط با جهان می‌دانند.


 


شیر- طناب- گلوله

 

اول یارانه را از شیر گرفتند

 

بعد شیرها را به گلوله بستند...

 

و گردن ِ ما را به انتهای طناب.

 

پول یارانه

 

به پول طناب دَر.

 

حالا با هم بی حساب شدیم.

 

اگر دست آخر،

 

طناب زیاد آمد و گردن کم،

 

گلوله‌ها را به طناب ببندید،

 

یا طناب ها را به گلوله.

 

خود دانید...

 

ما و شیرها که نیستیم.

 

شیر یارانه را هم بدوشید از طرف ما  

 

            که بی‌حساب‌تر شویم.

 

سلام، شب به خیر!


 


نکند بیست و دوم بهمن حکومت«حسنی مبارک» برود!

 

از نخستین روزهای تظاهرات و اعتصابات در مصر، هر گروهی  به بررسی آن پرداخت. انگار این انقلاب که مدت‌ها بود جهان انتظارش را می‌کشید عروس هزار دامادی است که هر کس می‌خواهد علت بروزش را به خود متصف کند. از یک سو امریکایی‌ها در دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به نقش خود در این حرکت اجتماعی صحه گذاشته، هر یک خود را عامل این انقلاب دانسته‌اند. در ایران خطیب جمعه، «احمد خاتمی»، آن را پس لرزه انقلاب پنجاه و هفت ملت ایران دانست  .«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز این انقلاب را در مصر دارای منشایی ایرانی دانست که با  انقلاب سال پنجاه و هفت آغاز شد. از  دیگر سو « میرحسین موسوی» از  رهبران مخالف دولت احمدی‌نژاد و از  رهبران جنبش سبز ، انقلاب مردم مصر را برگرفته و در ادامه جنبش سبز مردم ایران دانست

این در حالی‌ست که احمدی نژاد و به تبع آن رسانه‌هایی مانند« خبرگزاری فارس» جنبش مردم مصر را در راستای سیاست‌های دولت دهم دانستند. و خبرگزاری دولتی که تا دیروز تظاهرات مردم ایران را در روزهای انتخابات پانصدنفر فتنه‌گر بیشتر نمی‌دانست تظاهرات مردم مصر را در تاریخ اول فوریه  ۸ میلیون نفر تخمین زده‌است.

شب گذشته نیز شبکه خبری «‌سی ان ان»  با رضا پهلوی پسر محمدرضا شاه پهلوی  در خصوص تحولات مصر و شباهت‌های آن به انقلاب ایران و نقش و جایگاه «مبارک» مصاحبه کرد که در جایگاه خود قابل تامل بود

این که در این میان مصری‌ها به دست کدام حکومت، گروه و جنبشی نگاه کردند تا انقلاب کنند خود بحث مفصلی را می‌طلبد اما اینکه این انقلاب، درست در روزهای بهمن پنجاه و هفت در حال شکل‌گیری است و حسنی مبارک را بسیاری از جمله سایت پرطرفدار « هافینگتون پست» به شاه شبیه می‌کند ، نتایح و برون‌کردهای دیگری هم خواهد داشت. اینکه این انقلاب را برگرفته از انقلاب اسلامی مردم ایران بدانیم لاجرم، در لابلای شعارهای و خواست‌های مردم باید دنبال اسلام گرایی و بازگشت به هویت خویشتن و   حکومت اسلامی باشیم. اگر شاهی وجود دارد که آن حسنی مبارک است باید دنبال خمینی نیز در این میان گشت. اگر چه « البرادعی » نه  عبای خمینی دارد و نه جایگاه مذهبی او را اما او کسی است که از وین به قصد قاهره پرواز می‌کند و با مردم در تظاهرات همراه می‌شود. او  را « اخوان المسلمین» حمایت می‌کنند و مفتی‌های الازهر نیز به جمع تظاهر کننده‌ها می‌پیوندند و فتوا در خصوص شرکت درتظاهرات و حقوق حقه مردم صادر می‌کنند. ترس‌ها  و تردیدها درباره آینده این انقلاب می‌تواند نگرانی منطقه خاورمیانه‌ باشد که در قلب آن ایران را « اتمی» می‌نامند و از حمله « اسراییل» به ایران سخن می‌گویند و باید دید أینده چه تحفه‌ای برای کسانی که شعار «‌آزادی » سر داده‌اند  به ارمغان خواهد آورد. اما نکند  حکومت « حسنی مبارک» روز بیست و دوم بهمن فرو بپاشد.‎‌

 


 


موسوی و کروبی: دیکتاتورهای منطقه و جهان صدای انقلاب آزادی‌خواهانه ملت‌ها را در مصر و تونس و یمن بشنوند و از آن عبرت بگیرند

به گزارش سایت تغییر، آیت‌الله بیات زنجانی هم در این دیدار حاضر بوده است.

کروبی و موسوی در این دیدار با اشاره به وقایع منطقه تاکید کردند که دیکتاتورهای منطقه و جهان صدای انقلاب آزادیخواهانه ملت ها را در مصر و تونس و یمن بشنوند و از آن عبرت بگیرند.

این دو در عین حال ضمن اشاره به دستاورد رهبری «فرزانه» آیت‌الله خمینی، از ادامه روند اعدام‌ها انتقاد کرده و خواستار توقف اعدام‌ها شدند. این مساله از آن جهت دارای اهمیت است که برخی از اعدام شدگان در هفته‌های اخیر به نحوی وابسته به «سازمان مجاهدین خلق» بوده‌اند و کروبی و موسوی برای نخستین بار است که بدون ذکر وابستگی سیاسی اعدام شدگان نسبت به کلیت عملکرد دستگاه قضایی اعتراض می‌کنند.


 


راهپیمایی یک‌میلیونی در قاهره؛ عدم مقاومت ارتش مصر

به گزارش خبرنگاران شبکه الجزیره، این تجمع تا این لحظه صلح آمیز بوده است، حتی بسیاری از راه‌پیمایان  مراقب هستند تا کسی سلاح با خودش نیاورد. مردم آزاد بوده‌اند که آب و غذا برای رساندن به دیگران با خود بیاورند و بسیاری از پزشکان مصری به طور داوطلبانه در محل حاضر هستند.

بسیاری از تظاهرکنندگان شعار «انقلاب، انقلاب تا پیروزی» سر داده‌اند. به گفته یکی از زبرنگاران حاضر در میدان تحریر، بخشی از مردم حضور خود را مخالفت با حامیان «مبارک» یعنی اسرائیل و آمریکا که سیاست‌های خود را به دولت تحمیل کرده‌اند، خوانده‌اند. گروهی می‌گفتند که تا رفتن مبارک در میدان می‌مانند.

گروهی از معترضین در میدان تحریر نماز جماعت خواندند.

نماهای تلویزیونی «الجزیره» نشان می‌دهد که هزاران هزار معترض از همه طرف به سوی میدان تحریر می‌آیند. به نظر می‌رسد که ارتش در حال مراقبت از مردم است. با این حال گزارش می‌رسد که تعدادی از نیروهای امنیتی مسلح نیز در حاشیه میدان دیده شده‌اند.

اما راه‌پیمایی و تجمع مردم فقط در مرکز قاهره نیست. اسکندریه و سوئز هم شاهد تجمع مردم است. بنا به گزارش‌های رسیده، در یک هفته گذشته بیش از ۱۰۰ نفر از شهروندان ساکن اسکندریه در برخورد با نیروهای امنیتی و انتظامی کشته شده‌اند و بیمارستان‌های شهر عملا ظرفیت پذیرش زخمی‌ها و بیماران جدید را از دست داده‌اند.

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به khodnevis-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به khodnevis@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته